K-report
 

Archiv diskuse GVD platný a připravovaný do 14. 12. 2015  

Diskuse K-report » Archiv 2015 » Železnice » GVD platný a připravovaný » Archiv diskuse GVD platný a připravovaný do 14. 12. 2015 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5104
Registrován: 6-2005

Odesláno Sobota, 12. prosince 2015 - 19:09:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Do vlákna RJ jsem ani nenakoukl už asi 2 roky. Tam já prostě nepatřím. [happy] Taky nepovažuju koncept téhle "divoké" konkurence za správný. Ale svým způsobem lze vidět, že i na ČD to má jistý kladný vliv.

To, že naše politická scéna není zralá na to, aby se konečně rozjely soutěže, to je pak věc druhá ...

Víte, mě spíše vadila ta forma, jakou jste to udělal. Kdybyste se dokázal obejít bez slova žumpa, tak by mi asi nestálo za to na vás reagovat.

Indivisibiliter ac inseparabiliter
Erwin
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.61.158.141
Odesláno Sobota, 12. prosince 2015 - 19:20:25    Odkaz na tento příspěvek  

Asi 7.: Davidovy příspěvky jsou velice fundované a protože někteří cítí, že na jeho znalosti nemají (např. Mibl) zbytečně proti němu štvou. Diskusní fóru je k diskutování a nikoli k rozeštvávání. A pokud někdo někomu závidí, že má komplexní znalosti, pak ať místo štvaní proti někomu se raději učí.
Ostatně výše uvedená pohrůžka: Ono by se Vám taky mohlo přihodit to, že po Davidovi si vezmu na mušku vás, i když jsou tam ta dvě S, není jen tak. Ta snaha o dominanci je nepřehlédnutelná.

PS: Osobně neznám z těchto pánů ani jednoho.
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5105
Registrován: 6-2005

Odesláno Sobota, 12. prosince 2015 - 19:27:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ještě ad NE S:

No, ještě k Davidovi (když už jsem vyzýval k tomu archivu slávy [happy]): Když za vašimi slovy nestojí žádný reálný názor (buď ho nemáte nebo ho z nějakých důvodů nemůžete/nechcete ventilovat v plnosti), tak svými sděleními vlastně jen mlátíte prázdnou slámu. A délkou příspěvků ani trvalým opakováním téhož se vám nepovede dostat do situace, kdy vás ostatní budou brát.

Když jsem jako kluk chodil do skautského oddílu, tak hlavní vedoucí razil přístup, že vždy jeden z vedoucích by měl být pověřen tím, že bude ve zdravé opozici. A kdybych si měl v případě toho, že bych se hypoteticky v budoucnu stal ministrem dopravy (vono to na štěstí reálně nehrozí [happy]), vybírat svého poradce do pozice "zdravé opozice", tak NES je mnohem lepší volba než David. Člověk nepotřebuje kolem sebe lidi, kteří s ním souhlasí a půjdou mu na ruku nebo budou naopak systematicky nesouhlasit s čímkoliv. Nejzajímavější jsou lidi, kteří mají vlastní názor a vědí proč ho mají. Zároveň by to však neznamenalo to, že bych se řídil tím, jaké názory na mnohé by NES měl.

(Příspěvek byl editován uživatelem Mibl.)

Indivisibiliter ac inseparabiliter
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12717
Registrován: 12-2007

Odesláno Sobota, 12. prosince 2015 - 19:30:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Když bude mít člověk pocit, že rušit Döbeln-Meissen není dobré, David mu vysvětlí, že to vlastně ničemu nevadí.
Jste poněkud včerejší.
Už před pár dny jsem o tom leccos napsal do popisku pod následujícím videem, které jsem letos v létě v dotčeném úseku pořídil: https://www.youtube.com/watch?v=EzVerg1J-jQ

Mmch. s mnoha projekty či taktovými koncepty (diskutovanými též v rozličných vláknech tohoto fóra) souhlasím, což mj. znamená, že necítím potřebu se k tomu vyjadřovat (příspěvek typu "ano, souhlasím s tímto konceptem" bych považoval za nadbytečný a do diskuse nepatřící).

A teda je neuvěřitelné, jak si kdosi dovoluje tady rozebírat jednotlivé lidi.
Mj. si bláhově myslí, že jsem nikdy nevypracovával např. žádný oponentský posudek z této branže, kde jsem měl za úkol vyzdvihnout jak přínosy, tak i úskalí (= nikoliv jen popisovat úskalí a negativa návrhu)?
[crazy]

(Příspěvek byl editován uživatelem David.)

http://www.youtube.com/user/DavidDopravniVidea
Erwin
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.61.158.141
Odesláno Sobota, 12. prosince 2015 - 19:39:06    Odkaz na tento příspěvek  

David: Neobhajujte se, nemáte to zapotřebí, sic si někdo myslí, že když vás odtud vyštve, že se mu bude lépe spát. Takovéto lidi produkující nenávist a zlo je třeba politovat a zároveň poděkovat bohu že nejste jako oni.
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5106
Registrován: 6-2005

Odesláno Sobota, 12. prosince 2015 - 19:51:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ale hoši, já jsem si své dominance dlouhodobě vědom a snažím se ji používat v přiměřené míře a to způsobem takovým, abych i přes krátkodobé nepříjemno v době, kdy se rozhodnu ji použít, přispíval k dlouhodobému blahu, tj. v tomto případě rozumné atmosféry diskuze na k-reportu.

Děje-li se někomu systematicky to, že na něj útočí ostatní diskutující a naznačují mu, že by měl ubrat (např. z rozsahu svých příspěvků), a on to vždy jen odbude tím, že to je zase jeden, co mluví za všechny, tak si člověk říká, že to není náhoda. Řadu let jsem na to koukal a už prostě nazrála doba do toho hrábnout. A osobní útoky vůči mé osobě mne od tohoto neodradí. To jen abychom si rozumněli.

Indivisibiliter ac inseparabiliter
Wałbrzych
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 972
Registrován: 4-2004
Odesláno Sobota, 12. prosince 2015 - 19:53:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mohla by redakce založit vlákno "Osoby diskutující o GVD platném a připravovaném" — a tady by zůstaly ty věcnější příspěvky.
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12718
Registrován: 12-2007

Odesláno Sobota, 12. prosince 2015 - 20:32:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Když bude mít člověk pocit, že zachraňovat jednu z řady 10 let zavřených lokálek na Slovensku, kde ani není nákladka, je v takové zemi ztráta času, David mu vysvětlí, že kdybychom podobně necitilivě přemýšleli i v ČR, můžeme zavřít spousta jiných lokálek.

Jestli jsem správně pochopil, že v tom slovenském případě máte na mysli podivný odstřel úseku trati Lužianky - Dražovce, tak tento pochybný čin jsem ironickým způsobem kritizoval (ach jo, pořád kritizuju, otřesné, že! [crazy]) tady: https://www.k-report.net/presmerovani/?prispevek=3460886

Na rozdíl od identity "NE soukromníkům", která o několik příspěvků výše (v odkazovaném vlákně) vyjádřila víceméně souhlas s tímto rušením.

(Příspěvek byl editován uživatelem David.)

http://www.youtube.com/user/DavidDopravniVidea
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5107
Registrován: 6-2005

Odesláno Sobota, 12. prosince 2015 - 20:39:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ne, ty nediskutuješ. Diskutovat znamená být přítomen v diskuzi. Ty ale jen vkládáš posudky. Ale to nejsou posudky mající nějakou hloubku, ale jsou založeny na srovnávání. Někdy rozumně postaveném a někdy na srovnávání brambor s rajčaty. A zhruba polovina tvých posudků je napsaná tak, jako kdybys bouchal řádky do účetnictví, ale na konci roku jsi se už nezahazoval s tím, abys udělal účetní závěrku.

Správnej příspěvek do diskuze má mít nějakou hloubku. Nemá-li tu, tak je dobrý, když má aspoň "nížku". Chybí-li i ta, tak je lepší nechat klávesnici odpočívat. Na to tu čte příliš mnoho lidí.

A co jsi udělal teď? Vložil jsi posudek na příspěvek pana NE S. [wink]

Indivisibiliter ac inseparabiliter
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12720
Registrován: 12-2007

Odesláno Sobota, 12. prosince 2015 - 21:06:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnes dopoledne jsem si vzpomněl na nedávný zdejší příspěvek, konkrétně tuto část:
Navrhuji odjezdy z Jihlavy 7:25 (pouze sobota), 9:25, 13:25, 17:25.
Z Českých Budějovic 8:12, 12:12, 16:12, 18:12 (pouze neděle).
Budou-li omezení platná po celém tahu České Budějovice – Brno, ušetří se 3 soupravy.

... z čehož logicky vyplývá, že R 623 by o víkendu nebyl veden.

Proč jsem si na to dnes vzpomněl? Viz:


Cesta zpět v R 622 (který by dle odkazovaného příspěvku, resp. názoru v něm obsaženém, rovněž zřejmě nebyl o víkendu) veden byla co do počtu cestujících obdobná a vůbec se toho během cesty událo více. [blush]

http://www.youtube.com/user/DavidDopravniVidea
NE Soukromníkům
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.66.131
Odesláno Sobota, 12. prosince 2015 - 21:09:16    Odkaz na tento příspěvek  

David+Erwin: Jsme rádi, že jste v sobě navzájem našli kamaráda. Teď ještě, aby vám to vydrželo. [happy]

Jízdní řády:
Kdo a proč vlastně potřebuje mít v tištěném JŘ vlaky Leoše a Jančury?

Knižní JŘ obvykle potřebuje, mimo sběratele, člověk co chce kombinovat více vlaků a IDOS mu úplně nevyhovuje. Ekonomicky (jízdné) se ale kombinovat vlaky RJ/LEO s ČD+ostatní skoro nikdy nevyplácí. Zvláště na poslední chvíli, pokud mají RJ/LEO volno, jsou obvykle dražší než ČD.

Při kombinování více vlaků se často vyplatí síťové (celostátní, krajské) či IDS jízdenky. Ty neplatí u RJ/LEO. Také se vyplatí různé včasné jízdenky (nelze kombinovat s RJ/LEO). Více slev nabízí ČD i pro početnou skupinu důchodců, která si knižní JŘ často kupuje. Cyklisty nemusí vlaky RJ/LEO zajímat vůbec.

U šotoušů, pokud se vydají projíždět, je to tuplem o škudlení a využívání síťových jízdenek.

Výjimku tvoří skupina, která z principu chce podpořit soukromníky a jet s nimi. Ale kolik jich je? Teď se totiž bavíme jen o těch, co si zároveň kupují knižní jízdní řád. Ne o celkové popularitě Jančury a Leoše mezi veřejností.

Je tedy zřejmé, že mezi nesběratelskými uživateli knižního JŘ je jen málo těch, kteří tam vlaky RJ/LEO skutečně potřebují. ČD to vědí, a proto vědí, že si vymazat RJ/LEO můžou dovolit.

A pak zbývají ti sběratelé.

A sběratelům, kteří Jančurovi či Leošovi nefandí, je to taky jedno. Vadí to těm, co jim fandí (někteří to nechtějí přiznat), ale proč by pro tyhle lidi měly ČD vyrábět něco speciálního? Proč je mají tito lidé zajímat?

Kolik jich je? 300 v republice? Nejspíš ani to ne, že.

Pokud se jim nová verze nelíbí, ať si ji upraví, nebo nekupují.

Já jsem za knižní JŘ rád, neuvěřejnění vlaků "dopravců pro mě ekonomicky nevýhodných" (mám IN50 pro dospělého, dal jsem za ní dost) mi nijak nevadí a myslím, že nějakých 300 naštvaných lidí, ze kterých si to stejně i přes remcání 2/3 koupí, je naprostý marginální detail.

Drtivá většina lidí, co kupují knižní JŘ, jsou totiž uživatelé ČD a nebo lidé, kteří si to i přes remcání koupí, protože kdoví kolik knižních JŘ ještě vyjde a byla by škoda tenhle nemít. [happy]

A pak je strategie ČD naprosto logická. A za nás, které tam vlaky RJ/LEO obtěžovaly, je to i plus. JŘ je díky tomu přehlednější.
Ic540
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3352
Registrován: 6-2008

Odesláno Sobota, 12. prosince 2015 - 21:18:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

NE Soukromníkům : Já bych je tam potřeboval proto, že je využívám. Často. Více Regiojet...[proud]
Pilatus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1630
Registrován: 8-2007
Odesláno Sobota, 12. prosince 2015 - 21:48:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

NE soukromníkům: Já využívám jak RJ tak LE, když se potřebuju dostat do práce nebo zpátky domů jindy než obvykle (např. musím přijít dřív nebo se naopak v práci zdržím). Čas je pro mě dost drahá věc, kvůli té necelé stovce, co zaplatím nehodlám ztratit skoro hodinu.
Jak už jsem psal před pár dny - ČD perfektně, skutečně dokonale ovládají umění, jak naštvat lidi. Příkladů je víc než dost, jeden za všechny. Nově zavedený vlak EC 112/113 je pouze s minibarem. Fakt prasárna.

Sbohem, Ťapino! Díky, žes tu byla... +5.6.2012
Majkl007
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.102.203.236
Odesláno Sobota, 12. prosince 2015 - 22:07:24    Odkaz na tento příspěvek  

David: už jsi se zkoušel ucházet o místo koordinátora veřejné dopravy na nějakém Krajském úřadě (nejlépe asi v Jihlavě nebo v Brně, jak tak pozoruji), či rovnou na Ministerstvu dopravy v Praze? Pokud ne, tak doporučuji, tam budeš mít obrovskou možnost seberealizace, takovou nevyčerpatelnou studnici nápadů tam jistě potřebují! Určitě tam odvedeš spoustu užitečné práce, a Tví případní kolegové a nadřízení Tě jistě budou obdivovat... tedy alespoň do chvíle, než je ta Tvá neutuchající iniciativa také přestane bavit. [biggrin]

Ic540: Není načase vyměnit fotku mašinky v avataru za nějakou jinou, např. žlutého Vectrona? [wink]
BoH
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 376
Registrován: 5-2014
Odesláno Sobota, 12. prosince 2015 - 22:44:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ic540, Pilatus: Však si můžete jejich jízdní řád stáhnout z internetu a vytisknout, tak v čem je problém? Respektive když jsou RJ a LEO tak prozákazničtí, tak by mohli také vydávat papírový jízdní řád. A nejlépe i s vlaky ČD, aby náhodou nemazali konkurenci jako to dělají zlé ČD [happy]

Majkl007: To prosím neříkejte ani z legrace. To by byl tak teoritický jízdní řád, že by se teoreticky nikdo nikam nedostal [happy]

(Příspěvek byl editován uživatelem BoH.)
Majkl007
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.102.203.236
Odesláno Sobota, 12. prosince 2015 - 23:19:07    Odkaz na tento příspěvek  

BoH: "To by byl tak teoritický jízdní řád, že by se teoreticky nikdo nikam nedostal"
Ale to bych zase neřekl, Davidovy nápady většinou logiku mají. Ovšem co nechápu je, proč je v tak hojném počtu prezentuje tady, kde jeho iniciativa de facto nemá význam? Působí to na mne dost samoúčelně, jako když jen chce všem (a také sám sobě) dokázat, jaký je borec a odborník, a jak briskně dokáže odhalovat nešvary ve veřejné dopravě a nabízet jejich řešení. Proto bych mu doporučoval tu seberealizaci tam, kde by se jeho nápady daly reálně uplatnit. Jak dlouho by tam vydržel a co by se mu podařilo prosadit, to by ukázal čas.

A k tomu současnému "nejzávažnějšímu problému naší železnice", tedy skutečnosti že v KJŘ ČD nejsou vlaky RJ a LE... jak jsem psal ve vlákně Regiojet, nejlepší bude, když se příští rok ČD na vydávání KJŘ vykašlou, a bude po """problému""".
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5110
Registrován: 6-2005

Odesláno Sobota, 12. prosince 2015 - 23:31:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Majkl007:
Já si myslím, že k tomu, aby člověk mohl úspěšně působit na pozici objednatele-koordinátora, tak potřebuje nejen ony "nápady", ale taky značnou dávku čehosi, co se dá nazvat třeba jako softskills. A můj dojem je ten, že tam by se brzy ukázalo, že by to nešlo (prostě si vemte, jak reaguje na kritiku - zaútočí na cokoliv co s tím nemusí vůbec souviset).

Tím bych si dovolil uzavřít kydání Augiášova chléva. A věřím už nebude třeba se k tomu vracet.

Omluva všem, kteří se cítili tímto obtěžováni, ale už to jinak nešlo. [happy]

Indivisibiliter ac inseparabiliter
BoH
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 377
Registrován: 5-2014
Odesláno Sobota, 12. prosince 2015 - 23:37:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Majkl007: Já Vám nevím. Podle mě by to byla tragédie. Vzpomínám si, že jsem se s ním jednou hádal o jednom tématu a nemělo to smysl. Pořád psal to stejné (ano, v podstatě jsem to stejné dělal i já, ale já bych koordinátorem být také nemohl). Odmítal jakékoliv protiargumenty či kompromisy. A mám obavy, pokud se dostane na tyto pozice někdo, kdo má "odpověď" na všechno.
Mladějov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7364
Registrován: 3-2007
Odesláno Sobota, 12. prosince 2015 - 23:45:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hm, to ovšem souvisí např. s autismem, resp. s Aspergerovým syndromem.
S tím souvisí např. i výrazně lepší výsledky v matematice než v jiných předmětech, obliba této, a horší sociální chování (nepochopí, že třeba nudí, obtěžuje přes míru).
Majkl007
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.102.203.236
Odesláno Sobota, 12. prosince 2015 - 23:46:39    Odkaz na tento příspěvek  

Mibl, Boh: [ok] Váš názory vyjadřuje věta Jak dlouho by tam vydržel a co by se mu podařilo prosadit, to by ukázal čas. A máte pravdu, že v nekonečném omílání svých pravd stále dokola jako naprogramovaný robot, se David vyloženě vyžívá. Taky bych takového kolegu na svém pracovišti mít nechtěl.

A také končím s polemikou na téma "David a jeho nápady". Snad si z této kritiky dotyčný vezme něco k srdci a zařídí se podle toho... i když... tomu moc nevěřím. [happy]
NE Soukromníkům
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.66.131
Odesláno Neděle, 13. prosince 2015 - 00:02:29    Odkaz na tento příspěvek  

Ic540, Pilatus: Chcete mi tvrdit, že trať Praha-Ostrava a Praha-Otrokovice jsou hlavní důvod, proč jste si kupovali knižní JŘ? V tom případě vás nepotěším, patříte do té skupiny 300 lidí v republice, kterým to bude vadit. Ale mám pro vás tip jako BoH: vytiskněte si to ze SŽDC. Odlehčíte si tím v baťůžku, budete muset nosit už jen pár stránek a ne celou knihu!

Nás ostatní co knižní JŘ kupujeme, by ale více mrzelo, kdyby knižní JŘ nevyšel vůbec, než když v něm chybí pár spojů od dopravců, se kterými buď nejezdíme, nebo když je výjimečně použijeme, stejně si JŘ dohledáme přes net, kvůli povinným místenkám a nutnosti koupit to dřív.

Víte, já vlaky těhle dopravců chodit na blind nemám odvahu. Věřím, že řada lidí ano, o tom mě přesvědčovat nemusíte, ale pochybuji, že většina z lidí, co pravidelně kupovali knižní jízdní řády, jsou zároveň ti, co chodí na blind na vlaky RJ a Leoše a tak je potřebují mít v knížečce. To se mi nějak nezdá. [happy]

ČD vám, co si o vašich protestech myslí, daly dost jasně najevo v tom, co vydaly. A pokud si ty JŘ koupí +- stejně lidí jako loni, tak je to pro ně vyřízená věc. [happy]

Ostatně, v těch mini jízdních řádech do kapsy, co se válí po nádražích, tam vlaky RJ a LEO nebyly nikdy a berou si tyhle řády i lidi, co by si nikdy knižní nekoupili.

Ale bavíte nás, to ano. [happy]
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12722
Registrován: 12-2007

Odesláno Neděle, 13. prosince 2015 - 00:13:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jojo, hlavně že bláhový jedinec nikdy nic nenapsal (co se týče svých doporučení a připomínek) soukromě, ale prát pěkně prádlo veřejně, to jo. [crazy]
To taky svědčí o lidských vlastnostech, namísto diskrétního soukromého vzkazu toto psát veřejně. [crazy]
No jo, když přibylo jen pár podpisů (i když bláhové domnění asi čekalo několik desítek), tak budeme veřejně rozebírat jiným způsobem. [crazy]


Jsem zvědav, jakým způsobem bude vyřešena vyznačená situace.
Jestliže v 16:10:30 h projede přes žst. Střelice Sp 1925, bude tím pádem muset protijedoucí Os 4450 přijíždět na 1. kolej od budovy (příjezd na kteroukoliv jinou kolej je vyloučen - kolize na brněnském zhlaví s protijedoucím Sp 1925).

Ovšem jestliže bude Os 4450 v 16:12 h odjíždět z 1. koleje od budovy, tak těžko zde o pouhé 2 minuty později zastaví Os 4839 (kolize vlakových cest na bránickém/tetčickém zhlaví stanice).

Nově zavedený Sp 1925 znamená v pořadí 9. vlakový spoj (v součtu v obou směrech) v úseku Brno - Střelice v hodinové periodě mezi 16. a 17. hodinou.

V této souvislosti jsou zajímavé mj. úryvky z této studie z dubna 2013:
Možnosti dopravních organizačních opatření na této trati již byly vyčerpány.
(str. č. 19); mezitím od prosince 2013 přibyly nové Sp vlaky č. 1920 a 1924 (u Sp 1924 platí, že jde v pořadí o 8. vlak v hodinové periodě mezi 16. a 17. hodinou); no a od 12/2015 přibyl 9. vlak v pořadí.

V této souvislosti je zajímavé další tvrzení:
Přínosy ve střednědobém horizontu** - přestože nebudou splněny počty vlaků dle plnohodnotného výhledu, s navýšením vlaků bude možné počítat. V úseku Brno – Střelice bude moci být trasováno nejvíce 18 vlaků/120 min. (str. č. 22)

** pozn. střednědobý horizont = stav, kdy již je hotova stavební akce, o níž pojednává ona studie, ale zároveň zůstal nezměněn železniční uzel Brno.

Uvážíme-li, že těch 18 vlaků/120 min. = 9 vlaků/60 min., tak stavu, který bude maximální pro situaci "střednědobého horizontu", je dosaženo již nyní, aniž by k jakékoliv investici došlo - mezi Brnem a Střelicemi bude v X mezi 16. a 17. h jezdit 9 vlaků/60 min.
Zajímavé. [happy]

(Příspěvek byl editován uživatelem David.)

http://www.youtube.com/user/DavidDopravniVidea
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5111
Registrován: 6-2005

Odesláno Neděle, 13. prosince 2015 - 00:29:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak sis kopnul. Já kopnutí přijímám a můžeme se bavit evergreeny Brno - Boží Požehnání.

Indivisibiliter ac inseparabiliter
Babilon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2827
Registrován: 12-2007
Odesláno Neděle, 13. prosince 2015 - 00:36:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

NE Soukromníkům:
Zapomněl jste na jeden aspekt - jízdní řád neslouží jenom k tomu, abych si našel, čím pojedu, ale taky k tomu, abych věděl, jaký vlak kde uvidím.
NE Soukromníkům
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.66.131
Odesláno Neděle, 13. prosince 2015 - 00:37:22    Odkaz na tento příspěvek  

BoH:

"Odmítal jakékoliv protiargumenty či kompromisy"

Tohle není vůbec špatná strategie, pokud jste v pozici silnějšího. Vyjednávat s lidmi, kteří navrhují něco naprosto nepřijatelného pro vás, je ztráta času, pokud jste v tak silné pozicici, že si je můžete dovolit ignorovat. Naopak - oni se musí snažit zaujmout vás, pokud tahají za kratší konec provazu a přitom chtějí něco docílit.

Typická situace v politice je vláda vs. opozice. Opozici zvolilo méně lidí a pokud si vláda věří, že ignorováním opozice si znovuzvolení neposere, tak legitimně jedná v zájmu většiny, co jí dala mandát. Zcela ok.

Stejně tak lze hájit lokálku (např. do Mšena). Proč nedat najevo, že stojíte na vítězné straně?

Pokud jsem silnější, je logické, že ne já, ale ten slabší má argumentovat, proč se mám o jeho názory (ekonomické plýtvání) zajímat a nedržet se těch svých (peněz je dost). On mě chce dostat na svou stranu, ne já jeho. On mě chce přesvědčit, že když budu takhle dál plýtvat, tak to nedopadne dobře, nebo mi najít jinou slabost, kterou mě rozhodí a přinutí pochybovat.

Davidův problém je, že on sám sebe vnímá jako toho borce, kterého potřebujeme my a kterého nerozhodí nic, protože on nás přišel jen poučit, jak má co být. Z téhle pozice píše a nejde mu ji vymluvit. Je mu jedno, jak moc je otravný, nezajímavý a jak píše pořád to samé. Zkouší, zda se někdo chytne, aby mu následně mohl dát David najevo, že už to celé David vyřešil a ví David přesně co, kde a v jakém množství má jezdit.
NE Soukromníkům
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.66.131
Odesláno Neděle, 13. prosince 2015 - 00:40:52    Odkaz na tento příspěvek  

David:

"No jo, když přibylo jen pár podpisů (i když bláhové domnění asi čekalo několik desítek), tak budeme veřejně rozebírat jiným způsobem."

Ano Davide, pokračuj. Tvoji kritici jsou v malém počtu. [happy]

Hele, přát druhým radost je správné, tak ti přeju, ať na tvoje příspěvky dostáváš dostatek reakcí a máš komu opakovat tvou pravdu. To tě jistě uspokojí. [happy]
Ic540
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3356
Registrován: 6-2008

Odesláno Neděle, 13. prosince 2015 - 01:04:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Majkl007: [ok]
Byť to tak někdy vypadá, ta čas nenadešel. ČD(ty zvlášť a skoro vždy) a některá rozhodnutí Ms kraje(více jindy a jinde) potřebují kritiku. A já se snažím o to, aby jí bylo dost. Zrovna jsem si v sekcích Ostravsko, 320, tratě severní morava postesknul nad některými neduhy JŘ...
A to, že jsem napsal že jezdím nejvíc regiojetem je dáno tím že jezdí přes Havířov. Uznávám, že některé příspěvky tak vyznívají...
Fandím všem vlakům bez rozdílu barev, protože jimi jezdím.[wink]

Ne Soukromníkům: [ko]
Hm. 300 lidí. Jen v Havířově jsou nasraní úplně všichni, my tím tady jezdíme a počty rostou osobo...
Jiní zase tyto vlaky využívají z Jablunkovka, Třinecka, Těšínska, co by přímé spoje do centra Ostravy...
Kdyby Jste raději mluvil za sebe pane diskutující kolego...
Většina lidí nejsou šotouši nebo znalci, jsou to cestující, co těmi vlaky jezdí a každoročně si tu bibli kupují(někteří jen oblastní třeba)...
Já znám početnou skupinu lidí, coby si KJŘ koupili i za větší peníz...
A od Davida s toho dozvím víc než od Vás...
Honza7887
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1380
Registrován: 8-2010

Odesláno Neděle, 13. prosince 2015 - 01:26:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ic540: Tak si tam ty sloupečky s RJ nalepte ne ? To je furt dokola, ČD si můžou do JŘ dát co chtějí je to jejich věc a mám svobodnou volbu jestli si ten KJŘ koupím nebo ne. Nevidím důvod proč by tam měli ČD RegioJet mít když zrovna tento dopravce je žaluje a je nejvíce konfliktní k ČD.

Upozornění: Tento příspěvek není určen pro uživatele s IP adresou 217.66.178.124 a neočekává se od něho žádná reakce na tento příspěvek [pozor]
Ic540
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3357
Registrován: 6-2008

Odesláno Neděle, 13. prosince 2015 - 01:49:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Honza7887: Do jednoho ze dvou zakoupených si to nechám vlepit. Já bych s tím neměl trpělivost..[happy]
Jestli Jste nepochopil můj předchozí příspěvek, tak se pokusím jednou větou ještě jednou...
Většina lidí, co si JŘ v dobré víře koupila nejsou znalci ani šotouši, koupili si JŘ a jími užívané vlaky tam nejsou...
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5112
Registrován: 6-2005

Odesláno Neděle, 13. prosince 2015 - 01:53:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dějou se v životě i horší věci než to, že v knize, kterou si koupíte, není to, co jste tam čekal.

Indivisibiliter ac inseparabiliter
Ne Soukromníkům
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.66.131
Odesláno Neděle, 13. prosince 2015 - 01:54:27    Odkaz na tento příspěvek  

"v Havířově jsou nasraní úplně všichni"

Jakože si celý Havířov kupuje knižní jízdní řády?

Pane IC540... na to, co tu řešíme, žádná oficiální čísla nejsou (profil lidí, co si kupují JŘ a kolik jich bylo kde prodáno) a oba do určité míry spekulujeme, ale tenhle argument zní přehnaně až moc.

Já teda neznám nikoho, kdo si knižní JŘ kupuje, ani ty oblastní. Krom sebe. Vlakový nadšenci totiž mezi lidmi co znám, tvoří tak 5% stěží. A ani těch 5% si to nekupuje. Jedou na šotovýlet, ale k té knize nemají žádný vztah. Asi jsou pražáci jiní.

Povězte... kolik lidí to nasralo třeba v Brně, to mě zajímá. Nebo v Plzni. Hmm a co takhle Jihlava?

Krom toho, nevěřím, že ti nasraní lidé budou 2x štastnější, když ta "bible" nevyjde vůbec. Takže fakt nechápu, co tu chcete říct. Pokud jim to bez RJ připadá k hovnu, tak si to nemusí kupovat, tečka. Pokud Havířov opravdu tvoří tak 50% prodaných kusů, tak to jistě ČD na tržbách poznají, ale myslím, že tu na celé čáře blafujete.
Ic540
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3358
Registrován: 6-2008

Odesláno Neděle, 13. prosince 2015 - 02:15:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

NE Soukromníkům: [ok]
Ale jistě že nejsou oficiální čísla. Já píši o těch nespokojených. A jako člověk, který je v Havířově spjat s dopravou a angažuje se. Tak mi spílal kde kdo. Jako bych za to mohl. Většina však v dobrém a spíše vyjádřili nad danou situací lítost a smutek(z těch znalých problému. Těm neznalým jsem to musel objasnit)...

Člověk v nasranosti přehání, uznávám. Každého v Havířově opravdu neznám, spíše znají mě...[wink]

Jinak já znám víc tedy jak 200(jen v Havířově) lidí co si JŘ koupilo(s šotoušema to bude jednou tolik neli násobně několikrát tolik)...

Kolik lidí se nasralo v Brně, Plzni či Jihlavě nevím...
Ale volal mi třeba synovec, který bydlí v Pardubicích a knihu si koupil. Co prý je to za bordel. Tak jsem mu to vysvětlil tu pohádku. A takových jsou věřím v ČR tisíce. Co tu pohádku neznají...

Dalo by se napsat více...[happy]

Mibl: [ok]
Nejde o mě. Já jsem to věděl. Jiní ne...
A opravdu jich nebylo málo. Mluvím teď o těch, co vím...
Ale aby se hovořilo max o 300 kusech v rámci ČR. to jaksik ee...

(Příspěvek byl editován uživatelem Ic540.)
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7657
Registrován: 12-2009
Odesláno Neděle, 13. prosince 2015 - 08:07:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To je takový problém si vlepit do letáčku RJ ten zbytek tratí, kde ještě nejezdí?[wink][proud]

Vážně- je problém si vytisknout tu jednu stránku z webů dopravců, které používám a nejsou uvedeni v JŘ ČD a vložit ji tam?
Do letáků z Billy si také nelepím výstřižky z Lídlu a Tesca.[wink]

Pokud chcete mít všechny vlaky všech dopravců v jedné knížce, řvěte tam, kde to mají dělat. V SŽDC.
Nebo se obrátit na jiné dopravce, kterým na cestujících konkurenčních společností záleží a požadovat vytištění u nich.

Teď nestala změna busího dopravce v mém bydlišti. Nikde na jejich webu nejsou nejsou JŘ ani jejich, natož jiných, ba vůbec tuto změnu nezaznamenali.
Neměl by Sůra zažít řvát?[proud]

(Příspěvek byl editován uživatelem ohl.)
BoH
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 378
Registrován: 5-2014
Odesláno Neděle, 13. prosince 2015 - 09:06:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ic540: Problém je v tom, že tento jízdní řád na první pohled vypadá, že je má stejnou koncepci (tedy i stejného vydavatele), jako předchozí jízdní řády. Pro obyčejného smrtelníka to určitě bude matoucí. Nicméně je logické, že tam ČD nechtějí mít jízdní řády konkurence. Je to úplně stejné, jako chtít po Radimovi, aby vlaky ČD uváděl na svém webu. A když to znovu vyhrotím do krajnosti, je to stejně bláhové, jako chtít po Radimovi, aby vydával jízdní řád obsahující kromě jeho vlaků také vlaky ČD. Prostě nereálné. Z tohoto pohledu se ČD chovají jako jakýkoliv jiný subjekt na trhu.

NE Soukromníkům: Samozřejmě využití asertivní techniky zaseknuté desky je možný způsob jednání. Nicméně naprosto nevhodná technika pro chod veřejného sektoru. Pokud chcete sestavovat takový jízdní řád, že budou s ním lidi spokojeni, musíte se snažit vyhovět co nejvíce uživatelům hromadné dopravy. Nejde o to udělat technicky dokonalý jízdní řád, ale takový jízdní řád, se kterým budou lidi spokojeni. Vždy je potřeba připravovat veřejnou dopravu v kontextu místních poměrů, nikoliv centrálně od stolu. A také je to částečně politikaření, ale to by bylo na další debatu.
Byll
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 35
Registrován: 7-2015
Odesláno Neděle, 13. prosince 2015 - 10:19:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ahoj, nemáte někdo k dispozici předběžný návrh GVD 2017? Kdyžtak pošlete :--)
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12390
Registrován: 10-2004
Odesláno Neděle, 13. prosince 2015 - 11:05:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Byll: [crazy][lol]
Mo by ohlo dojít ke změnám na rychlících (například je možné spuštění expresní vrtsvy do Plzně, byť tunel u Plzně ještě hotový nebude). Na krajích bych nějaké nepopulární akce nečekal, neboť jízdní řád se bude chystat před volbami, spíš to bude blízké současnému stavu.
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4869
Registrován: 8-2006
Odesláno Neděle, 13. prosince 2015 - 11:12:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

IC540: A jsou spoje RJ a LE tedy v oblastním JŘ, když tedy tyto spoje používají lidé z Těšínska, Třinecka, apod.? Vydává ODIS nějaký oblastní JŘ v papírové podobě? Pokud ano, jsou tam uvedeny i spoje barevných dopravců?

Já teda kursbuch měl s sebou v létě v Telči, ale na pokoji v penzionu a jenom jsem si tam našel spojení do Slavonic, nebo Dačic a pak jel přímo na ten výlet bez něj. Tam to jezdilo jinak o víkendech a jinak v pracovní dny. No a když chce člověk aspoň jeden týden strávit BEZ internetu, tak mu nic moc jiného nezbývá.
Kamzik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 196
Registrován: 11-2008

Odesláno Neděle, 13. prosince 2015 - 12:33:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A jsou spoje RJ a LE tedy v oblastním JŘ, když tedy tyto spoje používají lidé z Těšínska, Třinecka, apod.? Vydává ODIS nějaký oblastní JŘ v papírové podobě? Pokud ano, jsou tam uvedeny i spoje barevných dopravců?

JŘ ODIS Třinecko je rozdělen na část spoje v ODIS, kde jsou S-linky a autobusy. V druhé části spoje mimo ODIS je lanovka na Javorový a dálkové linky ČD, RJ i LE.
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4870
Registrován: 8-2006
Odesláno Neděle, 13. prosince 2015 - 12:47:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kamzík: Díky.[happy]

rychlá vrstva: Ono obecně, proč by třeba i na jih nemohly být nějaké expresy Pha-ČB se zastavením jen v TA a Veselí. A souprava může případně pokračovat jako Os, nebo Sp někam za ČB ( Velenice, Linz, možná Krumlov[coze]). To samé na Plzeň. Třeba Pha-Plzeň BEZ ZASTAVENÍ, ale dál Plzeň - Klatovy ( nebo Domažlice, apod. ) třeba jako Sp. Proč by ten vlak měl jet V CELÉ TRASE JENOM jako R, ( nebo jako Ex ). Proč by to nemohlo jet část trasy expresně a část trasy zastávkově?
Wien
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 211
Registrován: 7-2006
Odesláno Neděle, 13. prosince 2015 - 13:06:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na www.szdc.cz, v sekci "Informační tabule" i přímo v uvedených stanicích to v novém GVD "IT" specialisté SŽDC pěkně "informačně" ošidili. A to konkrétně u stanic Česká Třebová, Ústí nad Orlicí (zde většinou nově uvádí jen dvě směrové stanice) a Choceň (zde většinou uvádí jen tři směrové stanice). Oproti minulému GVD je u jednotlivých spojů, u směrových stanic", minimum údajů - např. R směr Luhačovice mají v České Třebové směr jen Olomouc hl.n., v Ústí nad Orlicí jen Česká Třebová a Olomouc hl.n., v Chocni jen Ústí nad Orlicí, Česká Třebová a Olomouc hl.n., R směr Brno hl.n. mají v Ústí nad Orlicí jen směr Česká Třebová. Nevíte někdo jestli to má svůj konkrétní důvod? U většiny stanic naopak informace přibily - St.Město u U.H., Otrokovice a Hulín mají nově u Os vlaků uvedeny některé ze stanic: Tlumačov, Napajedla, Huštěnovice, Nedakonice, Rohatec a Lužice; Rajnochovice. Je to někde přesně stanovené nebo to záleží na ochotě programátorů?
NE Soukromníkům
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.66.131
Odesláno Neděle, 13. prosince 2015 - 14:28:04    Odkaz na tento příspěvek  

Ic540: Zveličujete to. Já zas z vašeho pohledu to asi bagatelizuju, ale já jsem o naprosté marginálosti tohoto přesvědčen. Počet lidí, kterým vymazání RJ/LEO bude ukradené či dokonce vyhovovat, odhaduji na tak drtivou většinu, že nespokojené je v tomhle případě možné ignorovat a dokonce je to i správné, že jsou ignorováni.

Ve své vlastní publikaci si můžu uvádět co chci, pokud tím neporušuji zákon. Smiřte se s tím.

Vydejte si vlastní.
Erwin
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.61.158.141
Odesláno Neděle, 13. prosince 2015 - 15:12:51    Odkaz na tento příspěvek  

NE Soukromníkům: Pokud nevíte co je to kamarádství, zeptejte se někoho, jistě vám poradí. K vaší neschpnosti vést korektní diskusi vám mohu jen sdělit, že je mi vás líto.
Milacek01
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 51
Registrován: 11-2009
Odesláno Neděle, 13. prosince 2015 - 16:17:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Byll: až tak pozdě? Před několika lety se jeden diskutující na další GVD zeptal cca půl minuty po začátku nového GVD :-)
Chci se zeptat na jednu věc, která se mě sice moc netýká, ale v případě nějaké cesty přes Ústí nad Labem by se mě týkat mohla:
Rychlíky Kolín-Ústí nad Labem končí ve stanici Ústí nad Labem západ kromě posledního, který jede až na hlavní nádraží. Rychlíky ve směru Teplice a dál již několik let na západě nestaví. Nešlo by časem uvažovat o protažení všech rychlíků z Kolína až na Ústí nad Labem hlavní nádraží? Mají vratné soupravy, tak by nemusel být problém. Sice v průběhu dne jezdí přes západ osobní vlaky na hlavní nádraží, ale když budou mít zpoždění, tak máte smůlu.
Wien
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 212
Registrován: 7-2006
Odesláno Neděle, 13. prosince 2015 - 17:46:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Asi nejčistším Slovenským vlakem musí být nyní R 607 "Fixinela" Bratislava hlavná stanica (11:55) -> Košice (17:52)[lol]
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9882
Registrován: 5-2004
Odesláno Neděle, 13. prosince 2015 - 19:10:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"Asi nejčistším Slovenským vlakem musí být nyní R 607 "Fixinela""

Aby nebyla fixama nejpočmáranější[lol]
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12725
Registrován: 12-2007

Odesláno Neděle, 13. prosince 2015 - 19:51:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

výkřiky do tmy ohledně výluk
Jistě, tématicky patřily nikoliv sem, ale do příslušné "traťové" diskuse.
Ovšem bohužel šlo o poukazování na pravdivé jevy. Byť bych byl samozřejmě raději, kdyby k nim bývalo vůbec nedošlo.
Mimochodem, něco podobného (ze stránek ČD v naprosté tichosti zmizelo oznámení o již dříve ohlášené dlouhodobé výluce bez náhrady NAD) se nyní stalo i v Libereckém kraji.

Ještě k tomuto příspěvku:
3) jste v minulosti psal, jaká ptákovina je zadrátovat využívanou trať do Koutů ale 4) píšete různé negativní komentáře na omezování vlaků na trati 244, ačkoli jejich potenciál ve všední dny nešahá Koutům po kotníky.
1. Je rozdíl ve věci "výrazné omezení provozu v X" vs. "neelektrizace tratě (s tím, že provoz na ní by normálně pokračoval dále).

2. Jak vyplývá z tohoto příspěvku, tak (dle mého názoru) logická východiska vidím v případě t-244 hned dvě (kde jedním z nich naopak je jiná podobě změny, než jaká byla provedena). Zejména platí, že nezajížděním do žst. Miroslav se neušetří žádná souprava, jen budou o to delší prostoje.
Ale i na této trati může být již za 2 roky všechno jinak. Přinejmenším v odpolední přepravní špičce.

Jestliže budou vycházet příjezdy R-240 do Brna hl. n. okolo S:10 - S:11 h, resp. odjezdy R-240 z Brna hl. n. okolo L:48 - L:50 h (s ohledem na Krahulov v L:00 h + s ohledem na realizaci projektů naplánovaných do tohoto období), tak mezi tyto vlaky se okolo S:00 h sice do brněnského uzlu vejde jeden pár vlaků z kategorie "jedoucí od/do Střelic", ale je otázkou, zda tento pár nebude muset jet od/do Zastávky.

Protože čas odjezdu předchozího Os by z Brna vycházel již na cca L:36 h (tak, aby v H. Heršpicích křižoval s protijedoucím Os vlakem, který pak musí do Brna hl. n. dojet ještě před odjezdem rychlíku) a následujícího Os až v cca S:13 h (po příjezdu protijedoucího rychlíku), tzn. pokud spoje okolo S:00 h pojedou do/z t-244, tak by ve spojení mezi Brnem a Zastávkou vznikla až 37minutová "díra".

Dalším aspektem je, že změna časových poloh R-240 si vynutí změnu časových poloh Os-240 mezi Náměští a Zastávkou a je otázka, zda onen pár spojů, který v Brně bude okolo S:00 h, nebude časově vycházet jako "vhodný pro cestu až do Náměště při proplétání se mezi rychlíky" (ev. zda nebude takto vhodný spoj, který v Brně bude okolo X:30 h, tzn. při zachování 30min. prokladu pojede onen "pár, který je v Brně okolo S:00 h" do Zastávky s tím, že ony odjezdy v cca L:36 a S:13 h budou patřit vlakům jedoucím na t-244 - např. L:36 posilový vlak jedoucí jen ve směru špičky, zatímco S:13 h Os vlak základního taktu), z čehož ale vyplývá, že Os-244 se v X:30 h potkají již ve Střelicích + následně nebudou stíhat dojet do Bohutic tak, aby tam stihly obrat a následně jely zpět.

Tzn. je docela dobře možné, že "do dvou let a do dvou dní" tu budeme mít další změnu provozního konceptu (nejen) na t-244.

(Příspěvek byl editován uživatelem David.)

http://www.youtube.com/user/DavidDopravniVidea
Otto_pospíšil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1287
Registrován: 9-2009
Odesláno Neděle, 13. prosince 2015 - 20:07:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mimochodem, něco podobného (ze stránek ČD v naprosté tichosti zmizelo oznámení o již dříve ohlášené dlouhodobé výluce bez náhrady NAD) se nyní stalo i v Libereckém kraji.
Ono se to tam v naprosté tichosti taky objevilo (což vzbudilo následný řev, protože není jaksi v pořádku, když dopravce vyhlásí výluku typu "my se na to můžeme vysrat" bez vědomí objednatele)... Ale alespoň jsme měli o zábavu postaráno a nemuseli jsme na rozdíl od jiných lidí předčasně řešit kupování dárků na Vánoce... Takhle to máme pěkně ze stresu do stresu.

Mimochodem, protože se zde v minulosti objevila zpráva, že trať Harrachov - SPG je jediná, kde se zastavuje provoz, tak hlásím, že po trati se zastaveným provozem dnes projely tři páry osobních vlaků dle jízdního řádu. Myslím, že to je v tomto ohledu asi i nějaký rekord, ne?[lol]
Ale zásluhy si nepřivlastňuji. Ostatně předpokládám, že se "zachránce" o slovo přihlásí sám.

"Usínal jsem s pocitem, že celý svět je v pr.... Když jsem se ráno probudil, tak jsem ten pocit měl dál. Asi neumím spát." (Jan Werich)
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10600
Registrován: 8-2004

Odesláno Neděle, 13. prosince 2015 - 21:34:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Děkuji Miblovi za jeho příspěvky, byť bohužel nepředpokládám (alespoň dle dosavadního vývoje), že budou mít nějaký efekt.
Dodadatečně se také hlásím k přerolovávačům většiny příspěvků.

"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla." (S tebou mě baví svět)
"Proti hlouposti se bojovat musí, ale vyhrát se nedá." (Jan Werich)
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5118
Registrován: 6-2005

Odesláno Neděle, 13. prosince 2015 - 22:34:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tywe, von Zastávku vytáhnul znova. [biggrin]

Včera večer v kombinaci s těmi útoky na mne to byl ukázkový případ taktiky: Zaútoč a odveď pozornost jinam.

Hroch:
Děkuji.

Otto_Pospíšil:
Pokud chcete vědět, proč se neumíte domluvit s pány z MD ohledně rychlíků, tak se mi ozvěte do mailu. Z toho, kdy jste se zapojil do diskuze a jak jste se zastal agresora, se to jeví poměrně zřejmé.

Indivisibiliter ac inseparabiliter
Majkl007
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.102.203.236
Odesláno Neděle, 13. prosince 2015 - 22:52:20    Odkaz na tento příspěvek  

Mibl: "očistné procesy" zjevně v tomto případě nezabírají, což jsem předpokládal. Takže asi nakonec bude muset pokračovat taktika ignorace a přerolovávání. A hlavně nebrání zdejšího tlachání tak vážně...[wink] Kdo toho není schopný, tak ať se s Davidem klidně dohaduje, jeho boj...
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5119
Registrován: 6-2005

Odesláno Neděle, 13. prosince 2015 - 23:37:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Udělal jsem, co jsem uměl. Minimálně jedna věc se povedla - ukázalo se, že David se střetu prostě vyhne. A zároveň se ukázalo, že v případě kritiky útočí. Přijme-li člověk tento jeho útok (nelekne se ho), tak je bezbranný, neb jeho komunikační repertoár dále nesahá. To vlastně není špatný výsledek.

Jen mi přejde smutný, že ačkoliv často plácá blbiny, tak jsou na fóru lidi, kteří ho mají za někoho, kdo tomu tady rozumí ze všech nejlépe. Ale zase je pravda, že vrána k vráně sedá a pro ty, co ho tak vnímají, je o logicky přiměřený partner.

Poučení z toho plynoucí je jedno: Bude-li člověk chtít na něco upozornit jako na chybné, tak je třeba být stručný a vystačit se slovy "v tomto nemáš pravdu" a nenechat se tahat do jeho argumentačních her (ostatně když si člověk vzpomene na jeho příspěvky z tohoto týdne plné "argumentů", "argumentace" či "platnosti toho či ono argumentu", tak mají zhruba takový podíl vaty a obsahu jako měla mluva komunistických pohlavárů někdy v listopadu či prosinci 1989).

Z mé strany uzavřeno.

Indivisibiliter ac inseparabiliter
NE Soukromníkům
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.66.131
Odesláno Pondělí, 14. prosince 2015 - 00:14:54    Odkaz na tento příspěvek  

Mibl, Majkl007: [ok]

Jop, u něj je řešením jen konstatovat "děkujeme za názor". [happy]
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5120
Registrován: 6-2005

Odesláno Pondělí, 14. prosince 2015 - 02:16:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Přece jen ještě jedna maličkost. Pokud by se komukoliv z vás podařilo v budoucnu narazit na nějaký Davidův příspěvěk, v němž prohlásí, že srovnávat něco s něčím je jako sčítat/porovnávat brambory a rajčata, pošlete mi na ten příspěvek odkaz mailem. Udělá mi to radost. [happy] Děkuji

Pokud by to někdo nevěděl, tak obě rostliny jsou poměrně blízce příbuzné (čeleď lilkovité).

Indivisibiliter ac inseparabiliter
Adamek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 809
Registrován: 10-2007
Odesláno Pondělí, 14. prosince 2015 - 09:45:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mibl: No nevím, ale už jsem začal přerolovávat vaše příspěvky.
Pilatus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1631
Registrován: 8-2007
Odesláno Pondělí, 14. prosince 2015 - 12:28:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nenašly by se někde tabulky mezinárodních vlaků, které "díky nové strategii ČD" v novém KJŘ chybí?

Sbohem, Ťapino! Díky, žes tu byla... +5.6.2012
Otto_pospíšil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1289
Registrován: 9-2009
Odesláno Pondělí, 14. prosince 2015 - 19:21:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mibl: Já se nezastávám agresora. Zastal jsem se práva na vyjádření se. Pokud nedokážete tento fakt přijmout od někoho nezaujatého a potřebujete házet lidi do označkovaných pytlů, pak to o Vaší osobě nic dobrého nesvědčí. Ostatně k mé osobě jste si hned musel pomoci s rychlíky a ministerstvem, že? Vaši pozvánku na soukromé mailování nepřijímám. S Davidem jste chtěl zúčtovat veřejně a mě se bojíte?
Jinak nechápu, kde se ve Vás bere jakýsi pocit, že zde hlásáte jedinou správnou pravdu.

Nicméně připojuji se k těm, kteří budou rolovat to, co je nezajímá. A od teď mě nezajímají ani Vaše moudra. Doufám, že si ponecháte tu vlaječku, abych ušetřil cenné vteřinky při rolování...[kladivo]

"Usínal jsem s pocitem, že celý svět je v pr.... Když jsem se ráno probudil, tak jsem ten pocit měl dál. Asi neumím spát." (Jan Werich)
Libcha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1021
Registrován: 11-2005

Odesláno Pondělí, 14. prosince 2015 - 19:40:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pilatus: myslím že na odkaz jsem narazil dříve v tomto vlákně
https://www.cd.cz/vnitrostatni-cestovani/jizdni-rad/kapesni-jizdn i-rady/-9606/

Nejsem tu tedy nějak pravidelný host, ale zatímco démonizace Davida trvá už řadu let, mě jeho příspěvky připadaly vždy věcné a propracované. Většinou je čtu celé a rád, raději než tlachání, byť jsem se k němu právě připojil.

I kdybych mu však nefandil, pokusy o cenzurování jeho příspěvků jakýmkoli způsobem (včetně nestandardního osobního útoku soukromou korespondencí) mi připadají dost nefér. Tak jako tak, tohle fórum není nijak perfekcionistické a většinou je to tu daleko více žumpa, než co (i pohledem Mibla a ostatních) produkuje David.

Přeji hodně štěstí přerolovávačům, a hodně nervů Davidovi, aby ustál osobní útoky a pokračoval ve vytváření relativně dobrého obsahu DF.
Baile_atha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 555
Registrován: 7-2006
Odesláno Pondělí, 14. prosince 2015 - 20:40:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Davidovi by možná stačilo poslat návrh nového konceptu na tratích 240+241+252.
Ale udělat to už, na rozdíl od minulosti, nechci.
Mimochodem tady nejde o démonizaci Davida, ale o jeho přístup ke konstruktivní diskusi, kterou vede stylem "já jediný mám patent na rozum". Na straně jedné dehonestuje moji práci odkazováním na "jasné pravdy", na straně druhé nezná základní souvislosti.
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5123
Registrován: 6-2005

Odesláno Pondělí, 14. prosince 2015 - 20:50:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ani já neříkám, že má David fórum opustit. Vadí mi fakticky to, co píše Baile_atha. A vadí mi to zásadně. Pokud se někomu trvale děje to, že na něj ostatní útočí a to často nevybíravě, tak to není chybou jen těch, kdo na něj útočí. Pokud by v tom byl on nevinně, tak by se mu to nedělo roky a z mnoha různých stran.

OP:
Přijímám to, že jste nepřijal mou nabídku. Nemyslím, že ve vašem případě třeba něco řešit veřejně. Až v pracovních jednáních budete vystupovat s takovou jistotou, s jakou jste odmítl mou nabídku, tak se dohodnete s kýmkoliv na čemkoliv jen budete chtít. Pokud vám z nějakého důvodu "nejde", tak hledejte chybu někde v sobě. Více k tomu veřejně psát nechci.

Indivisibiliter ac inseparabiliter
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12727
Registrován: 12-2007

Odesláno Pondělí, 14. prosince 2015 - 21:34:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Davidovi by možná stačilo poslat návrh nového konceptu na tratích 240+241+252.
Ale udělat to už, na rozdíl od minulosti, nechci.

Sám jsem si o něj již před několika týdny požádal (resp. o sdělení konkrétních informací na základě mých konkrétních otázek) přímo k objednateli (ovšem ze druhé strany zazněla podmínka, že informace si mám ponechat pro osobní potřebu; ovšem kromě toho byl přístup druhé strany velmi vstřícný a šlo o korespondenci velmi konstruktivní), tzn. od vás nepotřebuji vůbec nic.

Mimochodem, i když si o onom konceptu myslím své (zejména z hlediska stability provozu a přenášení zpoždění), tak respektuji, že s ohledem na vstupní podmínky (mj. požadavek MD na časové polohy rychlíků") je de facto jediný možný a při zmiňované korespondenci jsem neměl sebemenší důvod psát "jediné správné pravdy" typu "takto to nesmí být" apod.

na straně druhé nezná základní souvislosti.
Velmi pokrytecky zní toto tvrzení od osoby, která mj. nebyla na jaře 2014 schopna pochopit základní souvislost, že + z jakého důvodu došlo k výraznému prodloužení doby uzavření jednoho přejezdu po jeho rekonstrukci.

Od osoby, která si 11. 9. 2015 prokazatelně přečetla jisté výlukové opatření, ale ani za dalších 8 dní (do 19. 9., kdy výlukové opatření nabylo platnosti) si nevšimla/nedokázala zařídit, že v opatření je zásadní chyba, která následně znepříjemnila život nejednomu cestujícímu (přitom o rok dříve tatáž osoba - poté, co jsem se stal obětí naprosté absence informování o jednom předem plánovaném výlukovém opatření - tvrdila, že nově přijatými opatřeními je již do budoucna zajištěno, aby se podobné chyby neopakovaly).

Stejně tak zní pokrytecky vyjádření o "jediné správné pravdě" od osoby, která když připravovala výraznou změnu v jednom dopravním systému, tak veřejnosti nebyly předloženy žádné předběžné návrhy, až cca 14 dní před spuštěním se prostě řeklo "takto to bude (= 'jediná správná pravda') a případné problémy se budou řešit až v prvních týdnech nového provozu" (ovšem nyní se téže osobě nelíbí, že podobně utajen je jiný projekt).

-------------------------------------------
K nastíněné problematice zapojení R-240 do brněnského uzlu dodám již pouze toto:
- Platí, že do brněnského uzlu se vejde max. 18 spojů "od/do Střelic" za 2h periodu (viz údaj ze studie), tzn. de facto 9 spojů za 1h periodu.

- Nyní je stav takový, že R-240 projedou brněnským uzlem v přibližně hodinových rozestupech, tzn. jsou "jedním z devíti spojů" v dané periodě.
A zbylých 8 tras/60 min. tedy zbývá regionálním (Os/Sp) vlakům (do/od Zastávky + Moravských Bránic).

Ovšem v situaci, kdy se R-240 budou potkávat téměř až před Brnem, bude platit, že rychlíky v dané 1 h periodě "vyžerou" dvě trasy, zatímco pro Os/Sp vlaky zbude jen 7 tras.
V opačné 1 h periodě sice zbude tras devět, ale k čemu to, když např. nějaký posilový spoj (např. do Zastávky nebo do M. Krumlova) bude moci jet jen 1 x za 2 hodiny (a to jen v té "dvouhodinovce", kdy nejedou rychlíky)...

(Příspěvek byl editován uživatelem David.)

http://www.youtube.com/user/DavidDopravniVidea