K-report
 

Archiv diskuse GVD platný a připravovaný do 23. 11. 2015  

Diskuse K-report » Archiv 2015 » Železnice » GVD platný a připravovaný » Archiv diskuse GVD platný a připravovaný do 23. 11. 2015 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Pavlík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2811
Registrován: 5-2005

Odesláno Neděle, 22. listopadu 2015 - 00:57:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To, že SŽDC již nebude vydávat knižní jř tištěné, je k tomu nějaké oficiální vyjádření přímo od nich? Nebo od MD? Nějaká tisková zpráva? Ne oznámení někde na netu, ale ofiko tiskovou zprávu hledám.
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7543
Registrován: 12-2009
Odesláno Neděle, 22. listopadu 2015 - 06:58:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pasažér
Další je možnost vytisknout si jakoukoliv knížku v tiskárně a se ziskem ji prodat. JŘ by mohl vyjít při 3000 výtiscích kolem 100 000Kč za náklad. Něco připočítat za autorská práva atd.
----
Já bych řekl, že stejně jako tady psalo více lidí, celostátní JŘ se všemi dopravci potřebuje tak 1, 2% cestujících.
Když je většina tratí v taktu, tak většina lidí nemá na své denní dojíždění ani ten traťový zadarmo.
Babičky a dědečci bez znalosti internetu atd.také nejsou většinou šotouši, co brázdí vlakem celou republiku.
Tak to prostě chodí, když se dosavadní výrobce atd. čehokoliv rozhodne, že svůj výrobek přestane dodávat, tak to tak prostě bude. Nikomu nic nebrání tuto díru na trhu zacelit svým výrobkem.
A klidně do něj může přidat i tramvaje, autobusy atd.http://www.worldcat.org/title/vilimkuv-10kr-jizdni-rad-pro-kralov stvi-ceske-prehled-jizdnich-radu-drah-post-i-parniku-v-cechach-je zdicich-jejich-rozmanitych-spojeni-a-cen/oclc/85080387 _
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7544
Registrován: 12-2009
Odesláno Neděle, 22. listopadu 2015 - 07:45:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ohl, který je patolologickým stežovaT(!)elem
Taky chodí každý den po nástupišti, hledá nedostatky v ohlášení výluk, všechny z toho nadávkama obviňuje a poté to stále ventiluje na internetu?
V tom případě bych ho taky flákl po papuli.[proud]

Nerozlišujete na co pracovník vliv nemá
To nerozlišuje většina lidí. Např. za zpoždění dostane nadáno průvodčí a dopravce.*

bylo zaviněno např výše uvedeným způsobem
Je jedno, čím bylo způsobeno, podle většinového názoru platí stejně výše uvedené- vlaková četa, dopravce. Pokud byla závada na voze jako příčina zpoždění- odebráním stravenek všem zaměstnancům by se to nestávalo?

Soud se puštěním osobáku před zpožděný R nezabýval snad nikde na světě
To nemůžeme vědět, pokud by se to dělo stále, úmyslně a vznikla újma.
Každopádně jsem měl na mysli okamžitý odsudek nějakých lidí, bez znalosti příčin jejich jednání.

Pokud se to opakuje, pak stížnosti zřejmě nemají cenu
To je jedno. Já chtěl vidět odpověď na stížnost. Plno lidí to tak tady dělá, pošle ji a poté ji zde uveřejní, čímž si může každý udělat svůj názor.

Důležité je téma, nikoli zda pracuji
Je to důležité. Protože zkušenosti. Řekl bych, že uklízečka v obchodě nebude radit manažerům, jak zvýšit spokojenost kupujících s tím, že ji určitě poslechnou.
Ale na to přijdete po nějakém čase sám.

Bože, já jsem ale tlustá... Ale to nic, jsou ještě tlustější.
Nikoliv, já jen říkám, že je to stejné všude, aniž bych tím "tlustost" omlouval. Je to v lidech.

*Ke zpožděním mám takový krásný zážitek z vlaku, asi měsíc starý. Pán se rozčiloval, že má vlak zpoždění, že dopravce stojí za prd. Trochu jsme dali řeč o výlukách a vylezlo z něj, že dělá na "koridoru" u OHL někde u Vsetína a že to pořád vidí, jak kolem něj jezdí po jedné koleji zpožděné vlaky.
Dal jsem na něj, podle tohoto vzoru jsem se předevčírem seřval, když jsem stál v koloně 10 minut kvůli opravě silnice. Příčina byla u mne, ne v těch pracích.[proud]
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4810
Registrován: 8-2006
Odesláno Neděle, 22. listopadu 2015 - 09:23:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jestlipak někde na nějakém DF řeší konec papírových stravenek[kladivo] a náhradu E-stravenkama?[happy] http://www.novinky.cz/finance/386686-konec-papirovych-stravenek-e -stravenkami-je-mozne-platit-uz-i-v-obchodech.html
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12620
Registrován: 12-2007

Odesláno Neděle, 22. listopadu 2015 - 09:36:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Když je většina tratí v taktu, tak většina lidí nemá na své denní dojíždění ani ten traťový zadarmo.
Kdyby bylo kompletně ztaktováno, tak není problém (to schéma se dá zapamatovat, eventuálně postačí zjednodušený JŘ či zjednodušené grafické schéma).
V (nejen) českém specifiku typu "díry v taktu za účelem vítězoslavných úspor provedených za potlesku různých ignorantů" to však tak jednoduché není.
Nemluvě o tratích, kde se jezdí zcela netaktově.

Taky chodí každý den po nástupišti, hledá nedostatky v ohlášení výluk,
Opakovaná nádražácká neschopnost ve věci jasného sdělení typu "pozor, zrušená výluka" se "našla" sama.
Na to není potřeba "hledat nedostatky v ohlášení výluk".

Jinak - jak už jsem řekl, můj pohár trpělivosti v této věci tímto posledním případem již přetekl a původce této neschopnosti budu nazývat dle svého uvážení (i když nějací modroignoranti jsou zjevně schopni to obracet ve smyslu "hlupák je ten, kdo byl touto neschopností potenciálně poškozen coby cestující" [crazy]).

Já chtěl vidět odpověď na stížnost. Plno lidí to tak tady dělá, pošle ji a poté ji zde uveřejní, čímž si může každý udělat svůj názor.
Zase si s. Ohl. plete podnět a stížnost.
Takže pro méně chápavé opakuji: mně nezajímá ZDŮVODNĚNÍ, proč jsou zodpovědní modropracovníci natolik ignorantní, že při zrušení výluky pouze odstraní příslušné oznámení a tím to pro ně hasne.

Mě zajímá, aby se tato neuvěřitelná (a opakovaná) neschopnost do budoucna neopakovala a proto jsem na ni upozornil formou stížnosti, aniž bych požadoval odpověď (není mojí povinností uvádět ke stížnosti směrem k ČD své kontaktní údaje; na rozdíl od podnětu vůči ČD, tam je nutné kontaktní údaj uvést).

A hlavně - jak je z mnou popisovaných zkušeností patrné, tak to "hledání nedostatků" je vyloženě nutné, aby běžný cestující na tu zrušenou výluku vůbec přišel.
Opakuji, že na zrušení té výluky plánované na 18. a 19. 11. 2015 jsem přišel právě díky tomu, že okolo 13. - 14. 11 jsem byl ve více stanicích/zastávkách na té trati, všiml jsem si odstraněných výlukových oznámení a díky tomu mě to "trklo".

Kdybych byl skutečně jen "řadovým cestujícím jezdícícím vždy jen z bodu A do bodu B", tak bych si ničeho takového nevšiml a možná i toho 18. 11. bych byl v mylném přesvědčení, že se koná výluka.

Sečteno, podtrženo: dokud bude pokračovat popisovaná modroneschopnost a modroignorace, jsou podobná "hledání nedostatků" vysoce žádoucí i z hlediska mých zájmů cestujícího.

Mmch. z novinek v KJŘ doslova bije do očí neefektivnost pendlů Aš - Aš město.
Až si říkám, jestli v dané situaci nebylo nejlogičtější, jezdit celodenně do Hranic v Čechách (namísto toho neuvěřitelně dlouhého prostoje v Aši-městě).

Stejně tak zůstává rozum stát nad tím, proč ten pendlující motorák nebude v žst. Aš tvořit přípoje i v relaci DE - Aš město. Namísto o to neproduktivnějšího prostoje i v žst. Aš.

(Příspěvek byl editován uživatelem David.)

http://www.youtube.com/user/DavidDopravniVidea
Miroslav Zikmund
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.27
Odesláno Neděle, 22. listopadu 2015 - 12:07:19    Odkaz na tento příspěvek  

ad J.Marek : je nepochybně zajímavé, že "Oficiální jízdní řád" ve Švýcarsku vydává "soukromý dopravce SBB", má 3 díly. První tvoří tlustokniha obsahující jízdní řády železnice, lanovek, lodí, nočních busů ..., druhá a třetí tlustokniha obsahuje autobusové jízdní řády celé konfederace ... tenhle systém tam funguje dlouhá desetiletí s tím rozdílem, že před 25 lety byly knihy jen dvě - první železnice, druhá autobusy. V jedné dvou nebo trojletce se prodával jen železniční jízdní řád (+lanovky, lodě) a autobusový jízdní řád se tiskl ve formátu A4 a posílal se zdarma na základě objednací kartičky (i do zahraničí), pak se SBB vrátily k modelu tří tlustoknih
Konec konců slovenský jízdní řád vydávaný ŽSR obsahuje i vlaky "konkurence ZSSK" ...

Takže kdo chce mít "kursbuch komplet", tomu nezbude nic jiného než si ze stránek SŽDC stáhnout jednotlivé tratě se soukromníky, buď udělat kompletní přelepku dané stránky nebo si vystříhat nudličky ...
Pokrok hodný 21. století ...
Erwin
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.61.158.141
Odesláno Neděle, 22. listopadu 2015 - 12:41:37    Odkaz na tento příspěvek  

Ohl: S vámi zbytečná diskuse. Když někdo pustí před zpožděný rychlík zastávkový osobní vlak, kvůli kterému rychlík zpoždění dále navyšuje, pak tohle prostě neokecáte. Stejně tak jako když výpravčí ani po 20 minutách po pravidelném odjezdu neohlásí zpoždění vlaku, dělá mrtvého brouka, a musí se vydat do dopravy skupina lidí a tuto informaci si důrazně vyžádat. Podotýkám, že zpoždění nebylo ohlášeno oni před odjezdem, protože řada lidí byla ve stanici s časovým předstihem.
Rozhodně tady nejde o cizí vlivy nebo technické závady. Takové "co když, možná, atd." si strčte někam, protože než něco napíšu, tak si zjistím fakta u nejpovolanějších - pracovníků železnice. A těm se ta situace, která zaviní zbytečné zpoždění také nelíbí a činnost lidí, kteří to zavinili svým laxním přístupem, také kritizují.
Anti
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1577
Registrován: 5-2002

Odesláno Neděle, 22. listopadu 2015 - 12:44:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Už aby s tím vydáváním fakt přestali, už to člověk nemá pomalu kam dávat ... [biggrin]



Končí krásnej sen, už se blíží den, ještě kroků pár a bude ti hej ..
..." Do Pekla Máme Blízko "...
Honza7887
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1278
Registrován: 8-2010

Odesláno Neděle, 22. listopadu 2015 - 13:51:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Anti: [ok] Krásná sbírka [ok]

HIS and Václav Knop forever [andel]

Jirka_E
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 222
Registrován: 6-2015
Odesláno Neděle, 22. listopadu 2015 - 14:06:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Anti: Super.[ok]

,,Pouze dvě věci jsou nekonečné. Vesmír a lidská hloupost. U té první si tím však nejsem tak jist.'' (A.Einstein)
Pilatus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1623
Registrován: 8-2007
Odesláno Neděle, 22. listopadu 2015 - 16:11:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Anti: že jsem tak zvědavej - který rok je ten vlevo nahoře v rohu?

Sbohem, Ťapino! Díky, žes tu byla... +5.6.2012
Tobik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 503
Registrován: 10-2010

Odesláno Neděle, 22. listopadu 2015 - 17:42:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

K jízdnímu řádu:
To že se na rok 2016 možná vydává naposledy je (zatím pouze) domněnka diksutujících, nebo to někde zaznělo oficiálně?

Každopádně jestli červnová Změna nebude i v papírové podobě, tak to teda palec dolů [ko]. Reálně nebude možné udržovat JŘ aktualizovaný.

Na svých cestách si vyhledávám spojení v KJŘ, určitě je to lepší, než se nechat oblbovat nějakým vyhledávačem (možnosti alternativy z a do přestupních stanic, vidím všechny spoje na trase, tak jak skutečně jedou a ne jen jakýsi výpis jednotlivých spojů).
Vyhledávač používám jenom pro orientaci (základní info) při cestě z [zadnice] na jednom konci republiky na druhý konec.

Informační komfort bez KJŘ je opravdu, ale opravdu mnohonásobně nižší.
Např. 2011 Rakousko, 2013 Slovensko - jen noťas s vyhledávačem - opravdu to nebylo "ono".
2015 Polsko - první část vytištěné "tablice", druhá část cesty jen PDF tablic v chytrém mobilu, část jen s vyhledávačem => výrazný rozdíl v komfortu (ve prospěch papíru).

K autobusům - např. v IDSJMK se vydává (též za 99,-) celosíťový JŘ, v každém kulturním kraji je pak zveřejněna mapa linkového vedení a JŘ v pdf.

Případně lze uvažovat ještě o SAMIZDATU [biggrin]

A ještě poznámka - dozvěděl by se cestující z Kolína do Čelakovic z vyhledávače o možnosti stavit se v Poděbradech (v letním obodobí) pro Poděbradku a pak ještě v Lysé na (jedno) rychlé pivo? [happy]


To že většina mládeže neumí s jízdním řádem je dost k pláči. Hlavně že mají všichni smartphony a účty na sociálních sítích...
Určitě by to bylo užitečnější, než lekce Multikulturních výchov apod.

S flaštičkou a se spacákem, kdysi býval dobrým žákem...
Babilon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2793
Registrován: 12-2007
Odesláno Neděle, 22. listopadu 2015 - 18:32:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To že většina mládeže neumí s jízdním řádem je dost k pláči.
Ale no tak. Nechtěl byste taky, aby mládež uměla počítat na logaritmickém pravítku a prát na valše?

Zbytek bez komentáře. Prostě šotouš.
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7547
Registrován: 12-2009
Odesláno Neděle, 22. listopadu 2015 - 18:34:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vy toho naděláte. Kdysi jsem cestoval po Evropě bez JŘ jednotlivých zemí, jen s psanými poznámkami vyhladanými ještě v ČR z půjčených JŘ jednotlivách dopravců. Aktualizovalo se na místě optáním v informacích nebo studiem nástěnných JŘ.
Do toho třeba stávka, zpoždění, přírodní vlivy a NAD, problémy na hranicích...Improvizovalo se podle situace, bez internetu i knižního JŘ.
Co by v takových situacíci dělali dnešní studenti bez JŘ a nabitých baterií? [wink]
Pasažér
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 190
Registrován: 8-2012
Odesláno Neděle, 22. listopadu 2015 - 18:38:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A ještě poznámka - dozvěděl by se cestující z Kolína do Čelakovic z vyhledávače o možnosti stavit se v Poděbradech (v letním obodobí) pro Poděbradku a pak ještě v Lysé na (jedno) rychlé pivo?

Jistěže ano, stačí si dát odjezdy z Poděbrad a odjezdy z Lysé. Běžně se tak pro minerálku zastavuji i bez knihy. Navíc mi ten vyhledávač rovnou ukáže zpoždění a tedy skutečný stav, ne papírovou teorii. Co když mám 5 minut zpoždění, jak poznám ve vlaku, zda má rychlík také zpoždění nebo ne?

Nechápu ten útok na mládež, já mám věkem k mládeži daleko, ale nemyslím si, že by mládež měla zásadní problém. Naopak vidím problém u starších, u důchodců, kteří tvoří fronty na informacích, nedávno jednomu průvodčí ve vlaku asi 15 minut hledal v popce různé varianty spojení (a to nešlo o zpoždění nebo mimořádnost), atd. Problém opravdu není ve věku.
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7548
Registrován: 12-2009
Odesláno Neděle, 22. listopadu 2015 - 18:40:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

prát na valše?,rozdělat oheň, vyjít z lesa bez značky atd by nezvládla docela velká část obyvatelstva.
Kdyby, když už jsou naučení žít moderně,aspoň uměli couvat a zaparkovat.[proud]
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12629
Registrován: 12-2007

Odesláno Neděle, 22. listopadu 2015 - 18:49:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To že většina mládeže neumí s jízdním řádem je dost k pláči. Hlavně že mají všichni smartphony a účty na sociálních sítích...
Určitě by to bylo užitečnější, než lekce Multikulturních výchov apod.

To si teda pamatuju vcelku dobře, jak jsme kdysi ve 3. ročníku ZŠ měli v učebnici prvouky uvedenu jednu stránku jízdního řádu trati Přerov - Břeclav (tehdy žádný koridor a už tuplem žádný takt, no fujfuj) a učitelka se ptala na konkrétní otázky, které jsme jí měli z toho jízdního řádu vyčíst.

Pravda, za těch mnoho let se mohly poněkud změnit osnovy (možná ve smyslu "máme v osnovách různá náboženství, tak se bude v hodinách producírovat učitelka oděná do různých hábitů". [crazy]).

Nechtěl byste taky, aby mládež uměla počítat na logaritmickém pravítku a prát na valše?
Dle tohoto výroku by ovšem platilo, že zastaralé jsou traťové tabulky obecně (tzn. i v elektronické podobě či na vývěskách ve stanicích), nikoliv jen v podobě KJŘ.

Kdysi jsem cestoval po Evropě bez JŘ jednotlivých zemí, jen s psanými poznámkami vyhladanými ještě v ČR z půjčených JŘ jednotlivách dopravců. Aktualizovalo se na místě optáním v informacích nebo studiem nástěnných JŘ.
Jojo, zase argumentační klam stylem "já jsem to tak dělal, takže je to tak správně pro všechny". [crazy]

Já zase můžu říct, že cestování tam, kde jsem neměl "v ruce" jízdní řád, bylo vcelku opruz a tak trochu o riziku.
Navíc, v některých systémech (i autobusových) aspoň bylo možné stáhnout + vytisknout si všechny jízdní řády v rámci jednho pdf souboru.
V jiných oblastech to ale bylo o složitém vyhledávání jednotlivých jízdních řádů; v dané situaci jsem měl vytištěné jen některé a pak jsem plánoval cestu skutečně až dodatečně, za provizorních podmínek a v některých případech došlo i k neefektivnímu prodlení (ve smyslu "mít před sebou přehledně kompletní jízdní řády, tak bych naplánoval trasu efektivněji bez větších prostojů").

http://www.youtube.com/user/DavidDopravniVidea
Tobik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 505
Registrován: 10-2010

Odesláno Neděle, 22. listopadu 2015 - 18:58:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ohl: Taky jsem párkrát vyrazil jen s psanými poznámkami a improvizoval. Jako dobrodružství dobrý.

Babilon: On to zase není tak intelektuální výkon. Nalézt v Seznamu stanic svoje nádraží, nalistovat tabulku. Podobně jako Seznam zboží (při nákupu nějaké součástky).
Logaritmické pravítko nám bylo předvedeno na gymplu s povinností najít si na něm jeden údaj. Valcha netřeba.

Pasažér: Myslel jsem to spíš tak, že cestující během hledání spojení zastavení v Poděbradech a Lysé nijak systematicky neplánuje.
V JŘ to uvidí, z vyhledávače se to nedozví (odjezdy z Poděbrad a Lysé si "nedává").

Co když mám 5 minut zpoždění
Ano, mít zařízení připojené k internetu je výhoda.
Vyhledávání není potřeba, stačí si zobrazit Babitron (produkt pana Babilona [happy]). Bez internetu tu informaci nedostanete ani z knihy, ani vyhledávače.

Nechápu ten útok na mládež
Nijak špatně jsem to nemyslel. Tak tedy útok na multikulturní výchovu a sociální sítě [happy] což ale nijak nesouvisí s tématem, ani diskusí.

David:
kde jsem neměl "v ruce" jízdní řád, bylo vcelku opruz a tak trochu o riziku.
mít před sebou přehledně kompletní jízdní řády, tak bych naplánoval trasu efektivněji.

[ok] Souhlas, takhle jsem to myslel.

=> Na cestách mi vyhovuje používání KJŘ, jiné varianty jsou pro mě méně komfortní. Někdo jiný na to třeba může mít jiný názor.

(Příspěvek byl editován uživatelem Tobik.)

S flaštičkou a se spacákem, kdysi býval dobrým žákem...
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4816
Registrován: 8-2006
Odesláno Neděle, 22. listopadu 2015 - 19:01:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Opravdu mládež umí číst v papírovém autoatlasu, nebo turistické mapě?[uhoh] Jinak já teda taky v létě relaci Telč - Čelákovice řešil listováním v kursbuchu na pokoji v penzionu.[proud] Jestli je lepší jet z Kostelce na Jihlavu, nebo Veselí n.L.[coze] a jaké se nabízejí náhradní varianty.
Tobik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 506
Registrován: 10-2010

Odesláno Neděle, 22. listopadu 2015 - 19:15:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

čelakovičan:
No když na to teď v srpnu 2015 během určitých komplikací na túře došlo, tak se na mě manipulujícího s turistickou mapou, buzolou a autoatlasem kolegové dívali jak pračlověk na šamana.
Prý že na to je přece smártfoun.
Věk 15-23.

S flaštičkou a se spacákem, kdysi býval dobrým žákem...
Jirka_E
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 224
Registrován: 6-2015
Odesláno Neděle, 22. listopadu 2015 - 19:15:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak snad, ten kdo to neumí, a nemá jinou možnost, tak to snad zvládne a naučí se to, číst v JŘ, neni žádná velká věda ne? Sice jsou aplikace JŘ rychlejší a snadnější, ale to kouzlo papírového JŘ stejně postrádají. I když je tisíckrát praktičtější, najít si spojení v mobilu, než s sebou tahat takovouhle bichli.[biggrin]

(Příspěvek byl editován uživatelem Jirka_E.)

,,Pouze dvě věci jsou nekonečné. Vesmír a lidská hloupost. U té první si tím však nejsem tak jist.'' (A.Einstein)
Nesni
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 756
Registrován: 6-2014
Odesláno Neděle, 22. listopadu 2015 - 19:21:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tobik:
Bez internetu tu informaci nedostanete ani z knihy, ani vyhledávače.
Tuto službu patrně nevyužíváte: Poloha vlaku přes SMS

cestující z Kolína do Čelakovic z vyhledávače o možnosti stavit se v Poděbradech
Takovéto kousky lze doporučit jen cestujícím s pokročilou znalostí Tarifu. Běžná úseková jízdenka Kolín-Čelákovice to neumožňuje.
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7550
Registrován: 12-2009
Odesláno Neděle, 22. listopadu 2015 - 19:24:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

máme v osnovách různá náboženství, tak se bude v hodinách producírovat učitelka oděná do různých hábitů"
Až se budou probírat adamité, tak bych přišel.[proud]

argumentační klam stylem "já jsem to tak dělal, takže je to tak správně pro všechny".
Ne. to je jen názor, že dnes mnoho lidí už neumí základní věci bez pomůcky poháněné baterkama.

Jako dobrodružství dobrý.
Ano, to patřilo k tomu. A je na co vzpomínat. cesta byla cíl.
Teď si opravdu téměř nic nepamatuji z letů na dovolenou.
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12631
Registrován: 12-2007

Odesláno Neděle, 22. listopadu 2015 - 19:31:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tuto službu patrně nevyužíváte: Poloha vlaku přes SMS
Já jí využívám (jak je i patrné z úvodu tohoto videa** [happy]). I když i v tomto případě tak trochu trnu, kdy se řekne "všichni už beztak mají internet v 'chytrém' mobilu, takže tu službu SMS už není potřeba dále poskytovat" - srov. s argumentací pro tištěný KJŘ.

V době výluky na t-190 (konané od 12. 10. do 9. 11. 2015) dokonce byla jedinou možností, jak zjistit aktuální časovou polohu (+ aktuální zpoždění) R-225/240 v lichém směru jízdy, protože po dobu, kdy tyto R jezdily pod "výlukovým" číslem, se na Babitronu ani v "poloze vlaku" (na stránkách ČD) nezobrazovaly.

než s sebou tahat takovouhle bichli.
Tím že je KJŘ tištěn na novinový papír, je velmi lehký a skladný.
Tahat několik set papírů A4 vložených do fólie (kdy jednotlivé listy stejně z fólie přesahovaly a tím se jejich okraje pomačkávaly) pro mě bylo při mých např. rakouských (nebo severoitalských) cestách o dost nepraktičtější (pokud vůbec bylo kloudně možné si vše rychle stáhnout z internetu v rámci jednoho pdf souboru - viz můj předchozí příspěvek; protože např. stáhnout 100 - 200 jednotlivých jízdních řádů a pak je jednotlivě tisknout by byl ještě o dost větší opruz).

Až se budou probírat adamité, tak bych přišel.[proud]
Asi smůla - "prezentovalo" se jen "náboženství", které je momentálně nejvíc "in" či "cool" [crazy] (a "náhodou" se fotky zrovna z této vyučovací hodiny dostaly do novin [crazy]).

** V kterémžto videu je zdokumentován i stav, kdy se zpožděný Os 4848 (pravidelný odjezd ze žst. Studenec v 19:57 h) míjí s Os vlakem č. 24915 (pravidelný příjezd do žst. Studenec ve 20:03 h) doslova "na záhlaví".
Dosud v tom není problém - vždyť přípojem od Os 24915 směrem na Třebíč/Jihlavu je R 620, který v žst. Studenec zastavuje ve 20:15 h (a někdy si tam kvůli čekání na odhlášku za Os vlakem č. 4848 postojí někdy i 5 minut; no a někdy tam R 620 "vyhnije" i 20 minut), ovšem od 13. 12. 2015 již R 620 v žst. Studenec zastavovat nebude, tudíž nejbližším přípojem od Os 24915 směrem na Třebíč se stává až Os 4852; přestupní doba v žst. Studenec se tímto prodlužuje ze 14 minut na 1 h 49 min. [crazy]

(Příspěvek byl editován uživatelem David.)

http://www.youtube.com/user/DavidDopravniVidea
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4818
Registrován: 8-2006
Odesláno Neděle, 22. listopadu 2015 - 19:32:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tobik: Toho jsem se trochu bál.[sad] Tohoto typu reakce od mladých.
Jirka_E
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 225
Registrován: 6-2015
Odesláno Neděle, 22. listopadu 2015 - 19:39:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

David: Lehký budiž, ale skladný?[blush] Já nevim, ale 816 stránková kniha? Kampak bych ji měl při cestách schovat?[proud] Zohybané papíry v deskách to už vůbec ne... Kniha se však taky může lehce zohybat...

,,Pouze dvě věci jsou nekonečné. Vesmír a lidská hloupost. U té první si tím však nejsem tak jist.'' (A.Einstein)
Babilon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2794
Registrován: 12-2007
Odesláno Neděle, 22. listopadu 2015 - 20:07:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nechtěl byste taky, aby mládež uměla počítat na logaritmickém pravítku a prát na valše?
Dle tohoto výroku by ovšem platilo, že zastaralé jsou traťové tabulky obecně (tzn. i v elektronické podobě či na vývěskách ve stanicích), nikoliv jen v podobě KJŘ.


Máte pravdu, blbý příklad. Prostě šlo o schopnost, kterou 99 % lidí v životě nepoužije. Třeba jako stavění draka, výroba ptačí budky, přechodníky, apod.
Mimochodem, hledání v JŘ kdysi zkoušeli na předsedovi Mensy a taky mu to nešlo.
Babilon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2795
Registrován: 12-2007
Odesláno Neděle, 22. listopadu 2015 - 20:11:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

cestující z Kolína do Čelakovic z vyhledávače o možnosti stavit se v Poděbradech
Takovéto kousky lze doporučit jen cestujícím s pokročilou znalostí Tarifu. Běžná úseková jízdenka Kolín-Čelákovice to neumožňuje.


Já v tom porušení Tarifu nevidím - jedu nejrychlejším možným spojením.
Nesni
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 757
Registrován: 6-2014
Odesláno Neděle, 22. listopadu 2015 - 20:15:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Babilon:
jedu nejrychlejším možným spojením.
Ale rychlík v Čelákovicích nestaví, takže v Nymburce nebo Lysé n.L. musíte zpátky do toho původního Os. Jako nejrychlejší spojení by to šlo využít třeba s jízdenkou do Lysé n.L.
Babilon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2796
Registrován: 12-2007
Odesláno Neděle, 22. listopadu 2015 - 20:58:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ale rychlík v Čelákovicích nestaví, takže v Nymburce nebo Lysé n.L. musíte zpátky do toho původního Os.
No a? Stále je to nejrychlejší spojení. V Tarifu se neříká nic o tom, že z několika stejně rychlých spojení si mám vybrat to s nejmenším počtem přestupů.
Tobik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 507
Registrován: 10-2010

Odesláno Neděle, 22. listopadu 2015 - 21:23:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tím že je KJŘ tištěn na novinový papír, je velmi lehký a skladný.
Nošení JŘ na cestách mě teda nijak neomezuje. Mezi pivy, placatkou, půlkou chleba, trvanlivou klobásou a sáčkem jablek se úplně ztratí. Při delších cestách už úplně. Mezi školními sešity a skripty se taky ztratí.

Nesni: Ano, info SMS je dobrá služba. Občas ji také využívám. Stojí asi 1,80 až 3,50 Kč (podle ceníku operátora), což nikoho nezruinuje.
Podle mě to nepovolené přerušení asi není, v Lysé budu s tímto přestupem dřív (sice v Nymburce ne) a v Čelákovicích stejně.

Toho jsem se trochu bál.[sad] Tohoto typu reakce od mladých.
Myslíte odtržení od reality a závislost na chytrých zařízeních?

Našlo by se víc takových věcí:
pochopení rozdílů mezi tarify ČD a IDSJMK, smysl síťových jízdenek ("to se mi teda nelíbí, tam nepíšou odkud kam to je. A je to zpáteční?"), interpretace legislativních předpisů (od daní ze studentských brigád po SPPO), co je NAD, Gr. apod. Manuální zručnost, odpor k fyzickému pohybu (to říkám já, který taky nejsem žádný proutek)

A vůbec upadající znalost zeměpisu [crazy].


Pro zajímavost jsem se ptal několika známých, jestli vědí o tom, že jízdu je možné u jízdenky ČD přerušit až po 101 km a toto pravidlo není mezi veřejností VŮBEC známé...
Ono by úplně stačilo, kdyby třeba pravidelný cestující ze Skalice n.Sv. do Brna jezdil na jednorázové IDS a v Blansku přerušoval jízdu např. za účelem nákupu. Pak by jednoho dne byla zavřená pokladna, cestující by si koupil lístek ČD a po přerušení v Blansku by měl problémy.

Z KJŘ se ještě hodí železniční mapa sítě. Nedovedu si představit, že bych místo toho rozdlachňoval ňáké pdf v smartphonu. Akorát samostatnou mapu jsem nikde v prodeji neviděl (dostal jsem ji akorát v 7/2010 v ČD centrum Tábor s tím, že to byl poslední kus a už za to nic nechtějí).


Teď to vypadá, že jsem největší zapšklý mrzout. [biggrin] [biggrin]

S flaštičkou a se spacákem, kdysi býval dobrým žákem...
Babilon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2797
Registrován: 12-2007
Odesláno Neděle, 22. listopadu 2015 - 21:43:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Z KJŘ se ještě hodí železniční mapa sítě.
Docela překvapivé od člověka, co si stěžuje na upadající znalost zeměpisu.[proud]

Jinak já jsem taky dlouhá desetiletí vozil KJŘ vždy a všude. Pak jsem zjistil, že ho vlastně nepotřebuji. Nevozím ho ani, když jedu přes celou republiku k příbuzným, nevozím ho na túry (stačí si napsat na papírek pár spojů pro cestu zpět), do práce už vůbec ne. Jedině při šotoušských cestách s nějakou síťovkou si ho vezmu s sebou.
Nesni
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 758
Registrován: 6-2014
Odesláno Neděle, 22. listopadu 2015 - 21:55:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Babilon, Tobik:
to nepovolené přerušení asi není
Ale jo, možná to s průvodčím kvůli nejasně napsaným SPPO uhádáte.

ad KJŘ - mně přijdou tabulky JŘ dobré hlavně pro plánování cesty, protože vyhledávač automaticky hledá nejrychlejší spojení a cokoliv jiného vyžaduje měnit vyhledávací podmínky, hledat jen dílčí části cesty apod. Na samotnou cestu mi většinou stačí vypsané spojení vč. alternativních, kdyby se cestou něco pokazilo.

Tobik:
odpor k fyzickému pohybu
To se mi moc nezdá, vždyť spousta lidí chodí pravidelně do fitness center a v módě je cyklistika i běhání.
Tobik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 508
Registrován: 10-2010

Odesláno Neděle, 22. listopadu 2015 - 22:00:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Docela překvapivé od člověka, co si stěžuje na upadající znalost zeměpisu.
Možná to vypadá, že si protiřečím [biggrin]
Ale z hlavy nevím do které tabulky je teď zařazeno Nové Údolí nebo Horní Slavkov Kounice. Celou síť zapadlých lokálek v hlavě taky nenosím.
Mapa je dobrá k tomu, aby člověk věděl jaké jsou možné alternativy, když se třeba něco pokazí. Teda pokud s ní umí - tady je jako prerekvizita právě ten zeměpis.

Nesni: Ale ano, máte pravdu. [happy] Akorát málokomu se chce trajdat po horách [biggrin]
tabulky JŘ dobré hlavně pro plánování cesty
Využito třeba při cestě Gdaňsk - Hel. Ve vyhledávači bych si musel vyhrát s příjezdy/odjezdy v přestupní stanici Gdynia Gl., kvůli městským dřevolínům SKMT (kde neplatí mezinárodní jízdné) a věčně zpožděným nočním rychlíkům. Takhle stačilo nalistovat dvě tabulky a bylo to.[kladivo]


(Příspěvek byl editován uživatelem Tobik.)

S flaštičkou a se spacákem, kdysi býval dobrým žákem...
Nechic
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1592
Registrován: 4-2010
Odesláno Neděle, 22. listopadu 2015 - 22:10:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Souhlasím s Tobikem (budiž příklad stevardka RJ co nevěděla, kde jsou Svitavy). KJŘ je komfortní věc, přehledně vidím celou trasu. A vyhledávač není všemocný! Dejte si trasu Olomouc - Dobrovice, najde vám to 4min negarantovany přestup v Kolíně a EC o 20min dřív ne. Nebo Olomouc - Dvůr Králové. Najde to 4min přestup LE-R a ne EC-R s 27minutama. Pro hnidopichy ano vím, že jde nastavit dobu přestupu, dopravce atd., ale kolik % lidí to ví? Dále jediná aplikace, která je schopna aspoň trochu KJŘ zastoupit je CG Transit pro Android ,iOS a nic jiného. Tam lze aspoň koukat na předchozí a následující spoje u přestupu. Ale to taky polovina lidí neví a ještě je placený. Pak jsou takové případy jako jdu na výlet, buď dojdu tam nebo tam, některé vlaky tu či onu zastávku projíždí, z jedné dojedu jen někam a pak čekám apod., s idosem 10 vyhledávání, s KJŘ pohled na jednu stránku a vím.
Nechic
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1593
Registrován: 4-2010
Odesláno Neděle, 22. listopadu 2015 - 22:14:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tobik: jo alternativy, při cestách Morava-Lib.kraj jsem už využil alternativy a sám si vytvořil v případě zpoždění náhradní dopravu tak, že to ani ti průvodčí nechapali a KJŘ tomu dost pomůže. V případě obrovského problému aspoň napoví kam až to dojet jde a kam ne (pro přepsání, odvoz)
Nechic
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1595
Registrován: 4-2010
Odesláno Neděle, 22. listopadu 2015 - 22:32:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pasažér: Jo měl jsem ji na Gingerbreadu, ale neumí toho tolik
Babilon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2799
Registrován: 12-2007
Odesláno Neděle, 22. listopadu 2015 - 22:38:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

v módě je cyklistika i běhání
Dnešek na to moc nevypadal.[proud] Potkal jsem na cyklostezce všehovšudy jednoho cyklistu, asi tři běžkyně a nepočítaně důchodců s turistickými hůlkami.
Tobik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 510
Registrován: 10-2010

Odesláno Neděle, 22. listopadu 2015 - 23:02:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jako dobrodružství dobrý.
Ano, to patřilo k tomu. A je na co vzpomínat. cesta byla cíl.
Teď si opravdu téměř nic nepamatuji z letů na dovolenou.

Nejlíp vzpomínám na cesty, které jsem si jenom velice hrubě naplánoval a pak se na místě improvizovaně rozhodl co a jak podle JŘ. Takže zlatý střed mezi sterilně do puntíku naplánované cesty a cesty úplně na blind. Např. PL 2011, kdy bylo naplánováno jen vojvodství a noční rychlík. [happy]

Ony vyhledávače můžou mít i výhody, např. když si rozkliknu Trasu spoje, tak se zobrazí i pobyty a vidím, jestli má smysl vyběhnout si pro razítko nebo kelímkové pivo do nádražního hostince případně dokonce obojí [happy]. V JŘ bývá kromě velkých stanic uveden jen čas odjezdu.

Dokonce některé umí i německy: [happy]

Idos taky umí např. Drážďany, Varšavu, Gdaňsk... Ale jaké je všeobecné ponětí o býv. něm. názvech českých měst těžko říct. Zejm. Lichkov asi moc "Skopčáků" znát nebude, když už je 70 let v polském pohraničí...

S flaštičkou a se spacákem, kdysi býval dobrým žákem...
Majkl007
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.102.255.226
Odesláno Neděle, 22. listopadu 2015 - 23:51:49    Odkaz na tento příspěvek  

Tak vám povím, že jsem si dnes také zakoupil jeden exemplář knižního jízdního řádu pro následující grafikon, a když jsem jej pak otevřel a ucítil tu nezaměnitelnou vůni nového, "ještě teplého" výtisku a začal v něm dychtivě listovat, tak se mou duší rozlila taková podivná nostalgie vzpomínek na plánování nejrůznějších cest a zážitků s nimi spojených, že jediné na co jsem v tu chvíli byl schopný myslet bylo: "Že by tenhle měl být poslední? No to snad ne!" [uhoh]

Sakra, asi se také přidám do tábora zastánců vydávání KJŘ i v příštích letech... [happy]
Tobik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 515
Registrován: 10-2010

Odesláno Pondělí, 23. listopadu 2015 - 00:04:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Majkl007:
Přesně tak, ono to tak nějak patří k tomu kouzlu začínající zimy, blížících se Vánoc, předvánočních a mezisvátečních cest. [happy]

JŘ jsem ještě nekupoval, mohl by ses podívat co se tam píše o změně (jestli je tam kupón na přelepky, nebo info o tom, že papírová změna nebude)?

S flaštičkou a se spacákem, kdysi býval dobrým žákem...
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12633
Registrován: 12-2007

Odesláno Pondělí, 23. listopadu 2015 - 00:21:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Žádný změnový kupón v novém KJŘ není (byť prostor pro něj by tam na obvyklém místě byl); na straně A6 je mj. uvedeno "V průběhu platnosti bude vydána jedna pravidelná změna s termínem platnosti od neděle 12. června 2016. Tato změna bude vydána pouze elektronicky na webu www.cd.cz formou kompletních traťových tabulek ke stažení a přelepení".

(Příspěvek byl editován uživatelem David.)

http://www.youtube.com/user/DavidDopravniVidea
Majkl007
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.102.255.226
Odesláno Pondělí, 23. listopadu 2015 - 00:23:54    Odkaz na tento příspěvek  

Tobik: máš pravdu, asi na mě už ta vánoční atmosféra leze, bo dnes jsem byl celý den za těžkého melancholika. Nebo žeby to bylo tím nově koupeným KJŘ? [wink]

Než jsem to dopsal, tak Tvůj dotaz zodpověděl David.
Tobik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 516
Registrován: 10-2010

Odesláno Pondělí, 23. listopadu 2015 - 00:30:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

David:
Tak jestli nevyjde papírová změna, tak je to jak u blbejch na dvorečku. [crazy]
https://www.cd.cz/vnitrostatni-cestovani/jizdni-rad/knizni-jizdni -rad/-3544/
Doporučujeme udržovat knižní jízdní řád stále aktualizovaný. A jak to chcete provést?

Kolik to asi bude stránek? 50x A4? I tak to nebude levné a JŘ nabobtná. Můžu se pak ještě poptat v tiskárnách, kolik by chtěli za "samizdat" změny na novinový papír.

S flaštičkou a se spacákem, kdysi býval dobrým žákem...
Asdf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5928
Registrován: 5-2007
Odesláno Pondělí, 23. listopadu 2015 - 00:36:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak keď si uvedomíte, že minimálne posledné 2 roky mal grafikon v okamihu, keď ste po vydaní letnej zmeny začali lepiť, spravidla za sebou už 2 "mimoriadne" zmeny (pričom prvá bola v podstate z februára/února). A spravidla neboli malé rozsahom. Takže to zasa až také zhoršenie nebude...

Inak, Vám sa to fakt chce? Ja som to skúšal raz a vzdal som to vzdal asi po polovici + dolepení tratí, ktoré sa ma nejak dotýkali, pritom sa jednalo o KCP ŽSR/ZSSK.

(Příspěvek byl editován uživatelem asdf.)
Tobik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 517
Registrován: 10-2010

Odesláno Pondělí, 23. listopadu 2015 - 01:03:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Asdf:
Mimořádné změny byly v CZ zaneseny do papírové Změny, tzn. že na letní cestování jsem měl JŘ zaktualizovaný.

Většinou jsem to vždycky nějak dolepil, ale bylo to nadlouho.
Kdyby to byly přímo celé stránky k přelepení, tak by to šlo rychleji než tyto vystřihovánky.
No teď budeme mít kompletní stránky, ale budeme si je muset obstarat a vytisknout sami na vlastní náklady. [crazy]
I když je stále možné, že ČD dostanou rozum a Změnu přecejen vydají.

S flaštičkou a se spacákem, kdysi býval dobrým žákem...
Honza_o
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3575
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 23. listopadu 2015 - 07:35:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ta za papírový KJŘ zamáčknu slzu i já [sad] . K čemu jsou mi všelijaké vyfikundace na netu, když uprostřed lesa přemýšlím, zda jít na zastávku A nebo B [masinka] .
Láďa_2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1110
Registrován: 4-2003

Odesláno Pondělí, 23. listopadu 2015 - 07:36:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No já bych považoval za úspěch že ČD dstaly rozum a vydají alespoň sběratelský kousek. Když už se sždc pomátla a nevydává nic. To že v řádu nebude vše a změny k přelepení se taky nechystají je prostě jen další krok ke zrušení. Holt, když něco funguje je potřeba to omezit, zašlapat, zrušit... V tomhle duchu bych vydání alespoň něčeho viděl jako velké pozitivum[ok]
Nechic
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1597
Registrován: 4-2010
Odesláno Pondělí, 23. listopadu 2015 - 08:19:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A ví se jak to bude s regionálními variantami JŘ? Budou se ve stanicích stále prodávat krajské sešítky nebo to už bude v režii krajských systémů?
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7552
Registrován: 12-2009
Odesláno Pondělí, 23. listopadu 2015 - 09:04:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

hledání v JŘ kdysi zkoušeli na předsedovi Mensy a taky mu to nešlo.
Sečetl časy odjezdu rychlíku z Prahy do Košic a za pět vteřin hlásil výsledek?[proud]

dstaly rozum a vydají alespoň sběratelský kousek.
To může udělat kdokoliv, kdo ten JŘ tak strašně potřebuje. Ovšem sběratelský kousek, tj. málo výtisků, bude stát dost peněz a zas bude kravál, že si to nikdo nekoupí za ty peníze.
Láďa_2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1112
Registrován: 4-2003

Odesláno Pondělí, 23. listopadu 2015 - 11:13:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak bývá dobrým zvykem rozdávat reklamní předměty zadarmo. A jízdní řád (popis nabízených služeb) v podstatě nic jiného než reklamní předmět není[blush]
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6016
Registrován: 4-2003

Odesláno Pondělí, 23. listopadu 2015 - 11:32:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

K čemu jsou mi všelijaké vyfikundace na netu, když uprostřed lesa přemýšlím, zda jít na zastávku A nebo B

Od toho slouží offline data v mapové aplikaci v mobilu.

K hledání spojení slouží offline data u aplikace ČD.

Obojí můžete aktualizovat pro připojení na internet a nepotřebujete k tomu nužky, papír ani lepidlo a dvě hodiny času.

Když už se sždc pomátla a nevydává nic.

Nikdo Vám nebrání si ty PDFka stáhnout, spojit a nechat to někde vytisknout a svázat.

Makat je fakt na ...
Pavlík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2813
Registrován: 5-2005

Odesláno Pondělí, 23. listopadu 2015 - 11:55:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Když už jsme u toho tisknutí pdfek, tak kolik stojí vytištění celého jř někde v tiskárně cca?
Tobik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 519
Registrován: 10-2010

Odesláno Pondělí, 23. listopadu 2015 - 12:03:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pavlík:
Tisk na novinový papír.

Jinak běžný tisk na normální papír stojí asi 1,20 najednu stranu.
Cena za svázání skript, případně brožová vazba nijak závratně vysoká nebude.

Jízdní řád má přibližně 800 stran, tedy 200 stran oboustranně.
Čitelné by to se skřípením zubů bylo i u 4 stránek na 1 A4 (na 1 papíru 8 stránek), pak tedy 100 stran obousměrně.

RadekŠ:
Ne vždy s sebou tahám noťas a chytré zařízení nevlastním.

S flaštičkou a se spacákem, kdysi býval dobrým žákem...
Honza7887
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1280
Registrován: 8-2010

Odesláno Pondělí, 23. listopadu 2015 - 13:09:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Silná redkuce (likvidace) osobáků Přerov-Bohumín od nového GVD bohužel pokračuje [ko] Nově se lze dostat přímým vlakem z Bělotína do Přerova pouze v 6:21 a 23:35. Tak hlavně že na letiště v MS kraji jezdíme, že [uhoh]

(Příspěvek byl editován uživatelem Honza7887.)

HIS and Václav Knop forever [andel]

Nechic
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1598
Registrován: 4-2010
Odesláno Pondělí, 23. listopadu 2015 - 13:25:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Honza7887: Jaká tam je autobusová náhrada? Existují autobusové spoje jako přípoje rychlejších vlaků a přímé spoje do nejbližších měst? Jinak to rušení osobáků na té trati je jedna velká tragédie
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7555
Registrován: 12-2009
Odesláno Pondělí, 23. listopadu 2015 - 13:41:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Problém je hlavně v tom, že do většiny vlaků nastupuje v Bělotíně, Polomi, Jeseníku n.O., H.Životicích velmi málo lidí. A to se odrazí na zájmu objednavatele dopravy.
Každopádně tam dost vlaků jezdit bude. Ty nejdůležitější jsou přímé.
cxkloline
Neregistrovaný host
Odeslán z: 188.244.63.221
Odesláno Pondělí, 23. listopadu 2015 - 14:19:35    Odkaz na tento příspěvek  

Hladké životice uz mají zastávku od fulneka ostatní vesnice ve většina časech připoje na rychlíky směr Přerov a Ostrava mají. Ne zcela ideální,ale proto aby se uvolnil koridor praha-ostrava a příblížili jsme se k zapadnim zemím podobě jednotek je to ještě pochopitelny kompromis.
H_n_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 398
Registrován: 3-2009

Odesláno Pondělí, 23. listopadu 2015 - 16:14:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nově se lze dostat přímým vlakem z Bělotína do Přerova pouze v 6:21 a 23:35.

No a tím ve 23:35 pouze v sobotu a nedělu...

Hranice na Moravě
Fany
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7764
Registrován: 6-2004
Odesláno Pondělí, 23. listopadu 2015 - 16:45:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

H_n_m:

Vždyť o tom píši již před dvěma dny v příslušném vlákně, uživatel Honza7887 jen některé mnou zmíněné skutečnosti převzal do svého dnešního příspěvku...

Ty výkony Hranice-Suchdol a zpět budou dělat olomoucké panťáky, předpokládám... Takže to šlo "dělat" Přerov-Suchdol a zpět, nebo nešlo?

Díky za info

Jinak to "ožije" ráno v X v relaci DZBEL-MorTřebová, což jistě tamní místní ocení [ok]

(Příspěvek byl editován uživatelem Fany.)

Videa na YT