K-report
 

Archiv diskuse GVD platný a připravovaný do 29. 08. 2015  

Diskuse K-report » Archiv 2015 » Železnice » GVD platný a připravovaný » Archiv diskuse GVD platný a připravovaný do 29. 08. 2015 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Viribus Unitis
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.107.150
Odesláno Středa, 26. srpna 2015 - 11:41:15    Odkaz na tento příspěvek  

Otto pospíšil:
Nevysmívám se. Jen jsme na dálkové lince zařazené pod OREDO zjistili nevýhodnost jak pro dopravce, tak pro cestující.
Hoďte mi do e-mailu (R-sms@seznam.cz) více podrobností o IDOLu (nechce se mi to prolézat, když Vy určitě příslušný soubor máte komplet v počítači), protože OREDO je katastrofa pro dálkovinu.
Jinak se necpeme na Frýdlantsko - i když je to lákavé (bohužel přes Liberec, takže neprůchozí), ale do hor.

Také hezký den [vypravci].
Liduche
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.117.209.107
Odesláno Středa, 26. srpna 2015 - 12:38:33    Odkaz na tento příspěvek  

Otto pospíšil: Velmi se Vám divím,že se dokážete s hrobařem českým autobusových dopravců takto dohadovat,ten si bude svoji pravdu obhajovat až do smrti.Každý soudný člověk a tím spíše dopravce jeho služeb prostě už nevyužije,poslal jich do kytek tolik,že už se to ani nedá spočítat. A stále se najdou tací,kteří na něj dají,jsou to sebevrazi už od samého počátku,když se rozhodnou s ním spolupracovat. Pánové Látal,Řezníček,Vilém a spousta dalších by mohli vyprávět.Když se podívám jak se tu vytahuje s linkou z Brna do Nového Města tak si hned vzpomenu že je to věrná kopie cca 10 let starého JŘ nechvalně známého JUDr.Hoffmana,ikony všech špatných dopravců. Asi tak.Tenhke pan Paul má sem tam ještě pár kamarádů na odborech dopravy,ale už to také slábne a všude na KÚ se uzavírají sázky o to,jak dlouho ta šaškárna co opět podal vydrží.
Viribus Unitis
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.107.150
Odesláno Středa, 26. srpna 2015 - 13:03:16    Odkaz na tento příspěvek  

Liduche:
Zdravím do Ostrova. Hezky napsáno. Už dlouho jsem se tak nenasmál. Prý Nové Mesto. To napadlo ČSAD Tišnov, které se nechalo JUDrem nalákat na jeho bývalou linku. A asi vše nebude košer. Na CIS už mají druhý jízdní řád, zato INROP zarputile mlčí.
Ic540
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3170
Registrován: 6-2008

Odesláno Středa, 26. srpna 2015 - 17:20:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jó kde jsou ty časy kdy jezdil autovůz na Košičanu denně...

A v některém čísle Železničáře se psalo o neustálém nárůstu počtu autovozů...
Také o nových plánovaných destinacích...
Bude tedy něco...?
Zatím se omezil denní Košičan na pátek, neděle...

K těm současným nočním do Košic a Popradu by se mohlo přidat zpět denní do Košic a Popradu. No za pinďou asi těžko...
Taky třeba denní Žilina...???

Foceno na přejezdu v Bocanovicích...



Já jen, aby pak otěže nepřevzal někdo jiný a začalo se naříkat...[crazy]
Otto_pospíšil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1212
Registrován: 9-2009
Odesláno Středa, 26. srpna 2015 - 17:27:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hoďte mi do e-mailu (R-sms@seznam.cz) více podrobností o IDOLu (nechce se mi to prolézat, když Vy určitě příslušný soubor máte komplet v počítači)
Pokud jste profesionál, tak máte možnost KORID v této věci oslovit, kontakt si snad najít umíte. Představa, že vás budeme lákat na nějaký "soubor" mi přijde poněkud komická. Pokud naši firmu oslovíte, není problém projednat možnosti a podmínky vstupu do IDOL. Stále však platí, že by mě zajímal jízdní řád... Těžko lze obhájit aktivitu ve smyslu integrace dopravce do IDOL, když ani nevíme, kdo tím dopravcem je, kam chce jezdit a v jakých časech...

Co se týče tarifu či SPP, není nic snazšího než se podívat na web iidol.cz a tam si všechny potřebné dokumenty stáhnout.

A nakonec:
Jinak se necpeme na Frýdlantsko
vs. Vaše předchozí tvrzení:
hodlám k Vám postavit komerční linky na těchto trasách:
1) Brno - Praha - Liberec - Frýdlant - Nové Město
...
3) A jsem zvědav, jak se zachováte: Frýdlant - Mladá Boleslav - Hradec Králové - Brno.


=> Poněkud si protiřečíte ve svých tvrzeních.

"Usínal jsem s pocitem, že celý svět je v pr.... Když jsem se ráno probudil, tak jsem ten pocit měl dál. Asi neumím spát." (Jan Werich)
Viribus Unitis
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.107.150
Odesláno Středa, 26. srpna 2015 - 17:52:20    Odkaz na tento příspěvek  

Otto pospíšil:
Takže kecy. Přesně: prolézat internetový idol se mi nechce, protože to bude stejný opruz jako na OREDO.
1) a 3) ano, ale příští rok, má to vazby i jiné

Mezitím tam máte nastrčenu jinou linku, na které si hodlám cosi vyzkoušet. Pokud to bude fungovat, budou zbytečné integrované systémy jednotlivých krajů. Není to můj projekt, přesahuje to celorepublikovou představu, jen doporučuji dopravcům se do toho zapojit i za cenu vychytání much na vlastní kůži. Pokud to skutečně bude fungovat, zmizí odbavovací strojky, zmrdikarty všeho druhu a bude svým způsobem k dispozici celostátní i nadnárodní odbavení na jediný doklad, včetně něčeho takového, co ČernáDíra nazývá IN kartami, ale mnohem jednodušší a pro cestující uživatelsky přijatelnější. Systém již dnes umí všechny druhy dopravy ..., zbývá to napasovat na české poměry, aby i "Bureš" byl spokojen (technicky to není žádný problém).
Otto_pospíšil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1213
Registrován: 9-2009
Odesláno Středa, 26. srpna 2015 - 18:07:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

prolézat internetový idol se mi nechce
Pracovat se Vám nechce? Skutečně úžasný profesionální přístup... Místo nějaké práce stačí kecy. Místo nějaké analýzy příležitostí a hrozeb stačí lógr od kafe a prstem projet mapu...

Takže děkuji. Názor na Vaši osobu již mám ucelený.

Větu "nechce se mi" si vetkněte do razítka. Hodí se to k Vaší úrovni profesionality.[kladivo]

"Usínal jsem s pocitem, že celý svět je v pr.... Když jsem se ráno probudil, tak jsem ten pocit měl dál. Asi neumím spát." (Jan Werich)
BoH
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 362
Registrován: 5-2014
Odesláno Středa, 26. srpna 2015 - 18:08:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Otto_pospíšil: Jen skočím do této kreativní diskuse. Vy byste byl opravdu ochoten s někým takovým jednat? Jestli toto je výplod českého managementu, tak ... ach jo.
Otto_pospíšil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1214
Registrován: 9-2009
Odesláno Středa, 26. srpna 2015 - 18:27:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vy byste byl opravdu ochoten s někým takovým jednat?
Já jsem pochopitelně ochoten konstruktivně jednat s každým, kdo nějakým způsobem chce zasáhnout do dopravní obslužnosti v našem regionu bez ohledu na sympatie či antipatie (nerozlišuji u zástupců obcí, ani u dopravců). Je to má práce...
(Své osobní pocity si pak nechám na pivo s kolegy.)

Nicméně postupnými krůčky v této diskuzi jsem si potvrdil své původní podezření, že pan Boblick o nějaké konstruktivní jednání stát nebude. Stejně jako nestojí o systém dopravní obslužnosti.
V podstatě se v plné nahotě ukázalo, že prostřednictvím jiných dopravců (které přivede na mizinu, protože nedokáže relevantně odhadnout potenciál, příležitosti, ani hrozby) chce akorát prudit a rozvrat fungující dopravní obslužnost.
No, nechť si to zkusí... Mou snahu o konstruktivní přístup zavrhl. Co bude následovat z naší strany, to nechám až na moment, kdy nějaká žádost na kraj skutečně přijde... Zatím jsem nic konkrétního neviděl.

"Usínal jsem s pocitem, že celý svět je v pr.... Když jsem se ráno probudil, tak jsem ten pocit měl dál. Asi neumím spát." (Jan Werich)
Viribus Unitis
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.107.150
Odesláno Středa, 26. srpna 2015 - 18:31:42    Odkaz na tento příspěvek  

Otto pospíšil:
Neberte to tak doslova. Ale fakt se mi to teď časově nehodí - a Vám se zas nehodí mi to usnadnit zkopírováním do e-mailu. Takže si vlastně nemáme co vyčítat.

Pro mne je teď priorita na tom všemi šotoušky vzývaném "celostátním integrovaném systému", mám-li to tak nazvat. Netušíte, jak blízko k němu je. Ovšem má to vadu: kraje nad tím nebudou mít kontrolu, protože se jedná o nadnárodní komerční projekt - a fakt všechny zmrdikarty půjdou k [satan]. Je to jako když nastoupily mobily proti pevným linkám, ovšem technologicky zcela někde jinde.
Mám za to, že Váš systém IDOL má na kahánku, stejně jako všichni ostatní. Je to IT [bomba], fakt to srovnání s telefony sedí. V září začneme zkoušet, do prosince musí být funkční plná verze. Do tří let nebude jediný krajský IDS, páč peníze.
Honza7887
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 920
Registrován: 8-2010

Odesláno Středa, 26. srpna 2015 - 19:40:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pro mne je teď priorita na tom všemi šotoušky vzývaném "celostátním integrovaném systému", mám-li to tak nazvat.

Já jsem pro celostátní IDS, ale nevím jestli zrovna koncept podle Boblicka bude to pravé [biggrin][biggrin]

Na světě je 70 % blbů. Jsem rád, že patřím do těch 13 %..... [lol]

Viribus Unitis
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.107.150
Odesláno Středa, 26. srpna 2015 - 20:08:28    Odkaz na tento příspěvek  

Otto pospíšil:
Fakt máte na mysli tohle? http://www.iidol.cz/files/file/X1_Konvence.pdf
V tom případě mám od prvopočátku problém např. s článkem 5. Neboť doprava v závazku veřejné služby má být transparentní, všechny smlouvy včetně dodatků veřejně přístupné. Celá Konvence je zcela v rozporu s tímto: http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:L:2007:3 15:0001:0013:CS:PDF - ale jak známo, EU legislativa se hodí jen na to čerpání peněz pro spřátelené dopravce, že.

Honza 7887: jen si počkej milánku. Myslím, že budeš hodně překvapen. Rozhodně nejde o nějaký můj projekt, ale o nadnárodní síť. Jen jsme se včas přisáli. Tenhle systém zláme vaz všem těm zmrdikartám včetně INkaret nebo AMS. Už teď dokáže bez problémů online hlásit prodej jízdenek, což byl zatím "Bureš" nucen pro odpor právě krajů pro dopravu zrušit. I pro něj to bude zbraň jako fík. Nelíbí se mi podporovat estébáka, ale kraje si nic jiného za přístup ke komerčním dopravcům nezaslouží.
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9536
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 26. srpna 2015 - 20:12:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A co bude nosičem různejch předplatních jízdenek? Nějaká virtualita? nebo se počítá jen s jednotlivým jízdným kupovaným pro každou cestu extra ve stylu "uvažuj jestli se ti dnes nebude hodit líp auto"?
Asdf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5582
Registrován: 5-2007
Odesláno Středa, 26. srpna 2015 - 20:13:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Viribus Unitis: A je v tom už konečne vyriešený clearing lístkov bez povinnej rezervácie/viazanosti na spoj resp. použitie časového cestovného?

Pretože akokoľvek sa mi ten systém dosť pozdáva, bez tohoto je to len lomené cestovné s clearingom nezávislým na dopravcovi. V podstate dohromady zgrcnutý AMSbus/EMcard, ktorý aspoň navonok vyzerá tak, že už je 21. storočie. Ale s tým príliš neoslovíte denných dochádzačov a bez toho sa nekoná žiadne trhanie zadníc IDS...
Viribus Unitis
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.107.150
Odesláno Středa, 26. srpna 2015 - 20:46:27    Odkaz na tento příspěvek  

Asdf:
Ta společnost musela získat dostatečné paměťové kapacity nejen v Evropě, ale musela se obrátit až do USA. Právě proto, aby bylo možno poskytovat třeba i tzv. "dělnické" jízdné. Dokáže to zpracovat do jediné jízdenky i odlišné podmínky jednotlivých dopravců včetně odvodu DPH a pro dopravce předložení příslušné slevy k proplacení MD či krajskému objednateli.
Přitom ta myšlenka je tak geniálně jednoduchá. Dnes a denně jí má kdekdo před očima, ale aplikovat na dopravu to ještě nikoho nenapadlo. Bude to bez problémů umět i zaměstnanecké jízdné. Přesně dle Vaší poznámky "aspoň navonok vyzerá tak, že už je 21. storočie". Bude jen na dopravci (koordinátorovi?), co do systému zadá.
Špatná zpráva pro všechny ty správce zmrdikart.
Asdf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5583
Registrován: 5-2007
Odesláno Středa, 26. srpna 2015 - 21:16:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Viribus Unitis: No chvalabohu. Inak to technické riešenie samo o sebe nie je nijak prevratné, ostatne niečo podobné používajú vlastne aj napr. ČD. Podstatné budú obchodné veci. Preto to zas tak nevynášajte, je to kričanie hop v okamihu, keď ešte tú kaluž, cez ktorú chcete skákať, sotva vidíte na obzore. Mám o tom síce len hmlisté a už asi aj dosť neaktuálne informácie, ale aj tak sa na to celkom teším. Aj keď presný výsledok nedokážem úplne predpovedať.
Viribus Unitis
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.107.150
Odesláno Středa, 26. srpna 2015 - 21:48:39    Odkaz na tento příspěvek  

Asdf:
Už brzy to nebude žádné tajemství. Hovoříme o dnech. Věřte mi ale, že řešení je překvapivé (máte pravdu v tom, že technicky ne převratné) a zaskočí hlavně ty správce zmrdikart všeho druhu. Pro Prahu (rozuměj ROPID) to bude mít katastrofální následky. Stačí vytrvat a "Bureše" uvrtat do toho, že ani Praha nedostane žádnou vyjímku z online hlášenek prodeje.
Nekran
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 451
Registrován: 7-2009
Odesláno Středa, 26. srpna 2015 - 23:08:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Už brzy to nebude žádné tajemství. Hovoříme o dnech

Boblickova kavalérie nastupuje, pánbůh s námi a vše zlé pryč [biggrin]
Ic540
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3171
Registrován: 6-2008

Odesláno Čtvrtek, 27. srpna 2015 - 07:41:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Celostátní IDS mají například v Jižní Koreji a platí se tím i Taxi...
Vůbec to není špatná myšlenka. Mě trochu překvapuje, že se toho chytne někdo i u nás. Tak snad se toho dožiju...

Viribus Unitis: [ok]
Kdyby Jste psal své příspěvky s větší diplomacií, tak by Vám tak nespílali...
Já sice když mám pifku na nějakou nespravedlnost v nepřípojích či konceptech dopravy a návrzích JŘ, tak se taky přiznávám tolik NEKONTROLUJU...[crazy]
Nechic
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1480
Registrován: 4-2010
Odesláno Čtvrtek, 27. srpna 2015 - 08:12:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Viribus Unitus: Chápu zlomení vazu různým těm kreditovým krajským kartičkám, ale u inkarty si úplně jistý nejsem. Její předplatní styl slevy nahnal spoustu lidí do vlaku a bez ní by mnozí VHD nikdy nikam nejeli, proč myslíte, že by to vyřadilo i inkartu? Bude u toho tarifu taky možnost předplatného na 25/50/100% slevu? Budou ceny přepravného na úrovni řekněme IN25?

A některé kraje si nezaslouží mít pod kontrolou ani výletní gumový vláček po náměstí.

(Příspěvek byl editován uživatelem Nechic.)
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12076
Registrován: 10-2004
Odesláno Čtvrtek, 27. srpna 2015 - 08:54:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Že to tomu Boblickovi baštíte, ten už toho nasliboval a... skutek utek.

Ic540: Celostátní IDS mají například v Jižní Koreji a platí se tím i Taxi...
Vůbec to není špatná myšlenka. Mě trochu překvapuje, že se toho chytne někdo i u nás. Tak snad se toho dožiju...


Celostátní IDS má u nás jeden zásadní problém: hromada objednavatelů a každý má jiné představy. Dneska je na řadě míst problém integrovat do IDS i městské hromadné dopravy natož spojit veškerou VHD v republice. Myslím si, že by byl úspech, kdyby se podařilo udělat celostátní kartu, kterou by přečetly všechny systémy a nějakým klíčem si jednotlivá IDS odebírala předem zakoupený kredit. Ale že bych si u řidiče autobusu zakoupil lístek Dolní Nivy - Přítluky, pod věží (náhodně vybrané zatávky na protilehlých koncích republiky) považuji za utopii. Ale kdyby IDOS byl i e-shop, kde by sis zakoupil tuto trasu, kterou bys měl na kartě (podobně jako in-karta) a část si strhl KORDIS, část ČD a čast karlovarský kraj, tak to je reálnější.
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2602
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 27. srpna 2015 - 09:30:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ic540: já myslím, že ten korejský integrovaný systém je právě ta kartička, se kterou se pípá u vchodu a východu do/z metra a nádraží.
odkaz
Což je standardní systém používaný ve vyspělých asijských státech. Mně se tenhle systém taky velice líbí, protože to odstraňuje nutnost se zabývat tím, jakými zónami se jede a která z nich má "dvojnásobnou tarifní hodnotu", sčítat "tarifní jednice" a podobně. Ale zastánci překomplikovaných IDS německého typu by tohle asi nezkousli.
Hlaně je absurdní představa, že tenhle systém tu prosadí nějaká firmička organizující jízdní řády pro nějaké garážovky se dvěma rezavými křápy.
Nechic: u Inkarty mi vadí jednak to, že je to příliš velká počáteční investice, což může odradit ty, co nevědí, zda budou vlak používat častěji a pak neexistence pořádného benefitového programu typu "najezdíte 1000km a máte jízdenku na 50km zdarma" (ČD body tohle fakt nejsou). Inkarta je dobrá pro lidi, co vlakem už jezdí, aspoň nepravidelně.
Nechic
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1481
Registrován: 4-2010
Odesláno Čtvrtek, 27. srpna 2015 - 14:05:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Brr: Však inkarta drží lidi co vlakem už (ještě) jezdí a jezdí dál, tito lidé jsou snad také důležití ne? Možná by bez inkarty tím vlakem nejezdili. Čímž chci říct, že nějaká celostátní karta, pokud nenabídne možnost slev za věrnost, inkartu nepřebije.
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2603
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 27. srpna 2015 - 15:56:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jo, jasně. Ale vysoká cena za tuto kartu odrazuje ty, kteří vlakem do teď nejezdili a uvažují o tom, že by začali. Vlastně ta sleva na Inkartu není za věrnost, ale za zaplacení vstupního poplatku. Pod "slevou za věrnost" si představuju spíš systém "čím víc jezdíš, tím větší máš slevu".
Znáte ještě nějaký jiný věrnostní program, kde je podmínkou vstupu zaplacení poměrně vysoké částky? Většinou jsou organizované jako v letectví - vstup zadarmo a sbírání bodů podle množství spotřebovaných služeb. Takto fungovala i kartička na MHD v Japonsku a řekl bych, že ta korejská je taky něco takového. Tím neříkám, že by se Inkarta měla zrušit, ale spíš doplnit něčím, co bude lákat nové zákazníky. Ono byste se divil, ale z mých nešoto známých tu Inkartu dost lidí nemá. Prostě vlak je drahej a nějakou kartu si kupovat nebudu.
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9538
Registrován: 5-2004
Odesláno Čtvrtek, 27. srpna 2015 - 17:09:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To je ale prakticky u všech IDS karet to samý. Tam se navíc karta koupí za nějakých 100-160, platí 3-4 roky a sleva na ni je žádná až pofiderní (laskavé dovolení používat v IDS přestupních jízdenek). Pro jiné než denně dojíždějící (které sere to že si ji musí obstarávat a hlídat platnosti) je to signál "zapomeň na VHD".
dvx
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.169.254
Odesláno Čtvrtek, 27. srpna 2015 - 17:23:38    Odkaz na tento příspěvek  

Co třeba věrnostní program ČD body?
http://www.cd.cz/cs/cd-body/default.htm
Pasažér
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 161
Registrován: 8-2012
Odesláno Čtvrtek, 27. srpna 2015 - 18:07:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"Znáte ještě nějaký jiný věrnostní program, kde je podmínkou vstupu zaplacení poměrně vysoké částky?"

Paušální mobilní tarify, měsíční balíčky poplatků v bankách. To je dost podobné
Honza7887
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 925
Registrován: 8-2010

Odesláno Čtvrtek, 27. srpna 2015 - 22:33:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

IDS: Nevím, prostě mi přijde že jsme v tomhle sto let za opicema. Líbí se mi v Sasku integrace VVO: Automat DB mi nabídne automaticky např. do Schöny integrovanou jízdenku, mezi Dresden Hbf a Dresden Neustadt můžu jet jak s DB Regio tak s Trilexem. Stejně jako normálně i bez integrace, když má Němec Bahncard50 nemusí se starat o to jestli mu to u Trilexu bude platit nebo ne, stejně jako mi automat DB vydá jízdenku do Liberce s Trilexem. Jediné co se tomu u nás nějak podobá je IDS JMK. Já jsem pro konkurenci na železnici, ale musí to mít hlavu a patu, ne že to dopadne tak, že jeden dopravce bude jezdit rychlíky a další osobáky a nebudou si navzájem uznávat jízdenky (když oba budou jezdit na objednávku krajů\MD)

Na světě je 70 % blbů. Jsem rád, že patřím do těch 13 %..... [lol]

Nesni
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 617
Registrován: 6-2014
Odesláno Čtvrtek, 27. srpna 2015 - 23:16:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Líbí se mi v Sasku integrace VVO
Integrace ve VVO je ale naprosto stejná jako třeba v PID. Až mi někdo vysvětlí použití Universální jízdenky IDS JMK, tak to případně porovnám i s ním.[kecal]

mi nabídne automaticky např. do Schöny integrovanou jízdenku
A kolik promile lidí pojede tak, že budou cestou střídat autobus s vlakem, aby té integrace náležitě využili?
Honza7887
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 926
Registrován: 8-2010

Odesláno Čtvrtek, 27. srpna 2015 - 23:42:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nesni: Integrace ve VVO je ale naprosto stejná jako třeba v PID

Jenže rozdíl je v tom že bohužel PID není všude a existuje vedle něj ještě paskvil jménem SID [uhoh] Až bude pokrytý celý Středočeský kraj a nebudu muset studovat v jakém rychlíku to platí a v jakém ne tak to bude super.

A kolik promile lidí pojede tak, že budou cestou střídat autobus s vlakem, aby té integrace náležitě využili?

Já jsem to ale myslel úplně jinak [biggrin] Automat nabídne jako první integrovanou jízdenku, kdežto v ČR (IDS JMK) si o ní musíte říct jinak jedete za tarif ČD [lol] (to byla jedna má zkušenost třeba se to změnilo k lepšímu)

Na světě je 70 % blbů. Jsem rád, že patřím do těch 13 %..... [lol]

122
Neregistrovaný host
Odeslán z: 109.80.220.70
Odesláno Pátek, 28. srpna 2015 - 09:38:22    Odkaz na tento příspěvek  

Automat nabídne jako první integrovanou jízdenku, kdežto v ČR (IDS JMK) si o ní musíte říct jinak jedete za tarif ČD (to byla jedna má zkušenost třeba se to změnilo k lepšímu)

Umí pokladny ČD (popřípadě POPky) spočítat, co je za daných podmínek (trasa, počet osob,...) výhodnější? Pokud ne, tak celkem chápu, že nabízí automaticky tarif ČD.

Jinak ze své zkušenosti mohu říct, že OBČAS pokladní upozorní na výhodnější cenu integrované jízdenky. (zažil jsem to dvakrát v menších stanicích a u obvyklých relací)

Např. v Olomouckém kraji jsem zažil, že průvodčí pomocí POPky každému cestujícímu, který si u ní kupoval jízdenku, počítala, jestli je výdhonější IDS, nebo ČD.
Nechic
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1483
Registrován: 4-2010
Odesláno Pátek, 28. srpna 2015 - 10:55:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V jedné stanici (nejmenuji nevím jak moc to je v souladu s vedením) paní pokladní počítá jestli je lepší kombinace ČD+LIBNET+ nebo IREDO+LIBNET+ nebo IREDO+ČD apod., má to dobře zmáklé, víc takových [ok]
kombinace
Neregistrovaný host
Odeslán z: 37.188.129.85
Odesláno Pátek, 28. srpna 2015 - 12:13:50    Odkaz na tento příspěvek  

V POPce jdou kombinace celkem rychle, když to je třeba ČD+IREDO, ale když někdo jede někam dál, tak třeba kombinace ČD+IREDO+IDOL+akční jízdenka, je docela mazec. [biggrin]

Rád bych se podepsal, ale vedení ČD nesouhlasí s tímto postupem, případně aktivním nabízením akčních jízdenek.
Domis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 225
Registrován: 4-2010
Odesláno Pátek, 28. srpna 2015 - 12:17:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nehic:
ohledně Univerzální jízdenky IDS JMK:
Tu je návod na stránkách Kordisu.
Zjednodušeně řečeno; jízdenka má 24 polí, za každým polem se dá přehnout a označit v označovači. Uznačuje se od začátku ke konci. Lze ji použít jako libovolnou jednorázovou jízdenku, třeba označit vždy X+1 polí (označuje se až to poslední pole, předešlá musí zůstat prázdná) pro získání jízdenky na X zón. Když už na jízdence nezbývá dost polí, označí se poslední volné a další se označí na nové jízdence.

V JMK některé pokladní nabízejí automaticky IDS jízdenky, zažil jsem to např. v Kuřimi (do Brna). Hledání ceny lístku IDS JMK u pokladny většinou probíhá počítáním zón na mapě na zdi (ale je to rychlé). [proud] Na druhou stranu chápu, že třeba v Brně na hledání a hlavně vysvětlování neznalým cestujícím není vždy čas, někteří cestující nechápou, že si IDS jízdenku musí ještě označit a pak z toho mají akorát problémy.

Jinak v IDS JMK jsou IDS jednorázové jízdenky levnější pro vdzálenosti cca nad 10 km, pro ty kratší vítězí Obyč. jízdné ČD. Dále IDS JMK nemá narozdíl od ČD jednorázové jízdné pro studenty, pouze Univerzální žákovskou jízdenku.
intelpetr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4041
Registrován: 12-2011

Odesláno Pátek, 28. srpna 2015 - 13:02:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dále IDS JMK nemá narozdíl od ČD jednorázové jízdné pro studenty, pouze Univerzální žákovskou jízdenku

Aplikací Poseidon by měla jednorázová jízdenka jít koupit.

Řídící systém INTELO

Vítejte na PKP - kde dnes znamená minulý rok[pozor]
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12080
Registrován: 10-2004
Odesláno Pátek, 28. srpna 2015 - 18:10:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

LE
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.45.165.122
Odesláno Pátek, 28. srpna 2015 - 18:47:10    Odkaz na tento příspěvek  

Takže LE:

14:06 Prešov
19:06 Poprad-Tatry

LE 1351/ LE 1358 bude mít 9 minut na obrat v Bohumíně, pokud dobře vidím... to chci vidět...
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3603
Registrován: 12-2004
Odesláno Pátek, 28. srpna 2015 - 18:51:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

LE:Za 9 min. nepřejde fíra na druhou stranu?
LE
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.45.165.122
Odesláno Pátek, 28. srpna 2015 - 19:00:00    Odkaz na tento příspěvek  

Zzz: Spíš jsem myslel meškání...
M 250.0
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.180.177.227
Odesláno Pátek, 28. srpna 2015 - 19:02:05    Odkaz na tento příspěvek  

Můžete mi někdo, prosím, vysvětlit, jaká pozitiva přináší návrh na tratích 173 a 122? Já totiž ať koukám, jak koukám, tak zatím tam vidím jenom rozpad vazeb v Rudný i v Hostivicích, delší prostoje na Zličíně a absenci vlaku kolem půl druhý ze Smíchova.
-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4281
Registrován: 12-2007
Odesláno Pátek, 28. srpna 2015 - 19:12:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

M 250.0: Co třeba přípoje na Smíchově? A jaký rozpad vazeb? Ty využívané jsou přece zachovány, nebo snad ne?

Tento příspěvek není určen pro uživatele 750371 a neočekává se od něho žádná reakce na tento příspěvek.

Děkujeme za pochopení!
Lc937gt11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1605
Registrován: 1-2009

Odesláno Pátek, 28. srpna 2015 - 19:16:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nevím co resite: od září spouští Boblick systém, kdy veskere karty půjdou k šipku :-)
Jis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 964
Registrován: 12-2007
Odesláno Pátek, 28. srpna 2015 - 20:12:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A jaký rozpad vazeb? Ty využívané jsou přece zachovány, nebo snad ne?

Ne. Co třeba vazby od Knížecí na Kladno a Rakovník? (Tím neříkám, že se kvůli tomu zboří svět, ale aspoň byste na rovinu mohl přiznat, že jedna relativně slušně využívaná vazba vyjma ranní špičky zanikne.)
Honza7887
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 929
Registrován: 8-2010

Odesláno Pátek, 28. srpna 2015 - 20:47:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jis: No tak to si S65 docela podřízla větev [uhoh] Já když jsem dojížděl směr Kladno tak když jsem potřeboval z Kladna na Smíchov tak jsem to využíval bo lepší než bus vymeták A24 na Zličín a rozhodně jsem nebyl sám. Ve špičce jsem viděl těch lidí docela dost. No škoda [sad]

Na světě je 70 % blbů. Jsem rád, že patřím do těch 13 %..... [lol]

Jis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 965
Registrován: 12-2007
Odesláno Pátek, 28. srpna 2015 - 21:08:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Honza7887: V ranní špičce běžně okolo 20 lidí na spoj (myšleno přestup od Kladna). Odpoledne méně, neboť je frekvence rozptýlena mezi více vlaků.

Za dané situace by bylo podle mého názoru nejrozumnější roztržení S65 v Hostivicích. Od Rudné jezdí skrz Hostivice minimum lidí. (minimum lidí jezdí v celém úseku Hostivice - Rudná, ale zrušení těch vlaků je pochopitelně zcela nereálné)
Honza7887
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 930
Registrován: 8-2010

Odesláno Pátek, 28. srpna 2015 - 21:22:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jis: Já jsem v té špičce viděl těch lidí i víc než 20, ale to jsou jen moje pozorování. Každopádně se to mělo vyřešit nějak jinak. Jestli si dobře pamatuji jeden z důvodů zavedení S65 bylo i rychlé spojení z Kladna na Smíchov. Jestli toto padá, tak se mi to vůbec nelíbí [ko] 70 tisícové Kladno asi nic neznamená. A přitom těch lidí co dojíždí do oblasti Anděla je docela dost. No, tak se holt přihrajou cestující autobusům, ČSAD MHD Kladno může jásat [uhoh]

Na světě je 70 % blbů. Jsem rád, že patřím do těch 13 %..... [lol]

Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12081
Registrován: 10-2004
Odesláno Pátek, 28. srpna 2015 - 21:56:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jis / Honza7887: A proč si myslíte, že kraje, popřípadě jejich koordinátoři, ve většině případu zveřejňují první návrhy (dneska všechny krom Vysočiny)? Aby k nim cestující mohli vzbést připomínky. Tratě 122 a 173 sice v prvním návrhu takto nebyly, ale byly zveřejněné o pár dní později a i tady na ně byl odkaz. Mohli jste vznést připomínky. Udělali jste to?
M 250.0
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.180.177.227
Odesláno Pátek, 28. srpna 2015 - 22:00:34    Odkaz na tento příspěvek  

Ty přípoje na Smíchově jsem taky občas využíval. A se mnou nikdy víc než tři lidi na spoj. On Hlavák, přiznejme si, zas tak atraktivní cíl není, ne když se mám rozhodnout, jestli přestoupím na vlak, který mi nabízí jen ten Hlavák a nebo na metro B, které nabízí podstatně více cílů v centru.

Vazby v Hostivicích využívané jsou, především Kladno - Na Knížecí. Vazby na osobáky budou o poznání méně atraktivní a navíc se prodlouží i přestup za roh (Kladno - Rudná). Rovněž padá zajímavá vazba Hostivice - Beroun.
Přiznám se, že nevím, kolik si tyhle vazby našli od zavedení cestujících, nicméně postupem času by se jich určitě pár našlo. Přípoje na Smíchově byly leta a jejich využití bylo mizerné.

Je tedy ještě nějaký důvod tohoto veletoče, nebo je to opravdu kvůli třem (občas čtyřem) přestupujícím na Smíchově?
Proč alespoň nepokračují na S6 do Berouna ty spoje, které mají vazbu od Hostivic?
Honza7887
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 932
Registrován: 8-2010

Odesláno Pátek, 28. srpna 2015 - 22:03:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Orky: Já už v dané oblasti nebydlím, teď aktuálně jsou pro mě důležité návrhy JŘ v Olomouckém kraji [lol] Takže jsem to nesledoval abych se přiznal [wink]

Na světě je 70 % blbů. Jsem rád, že patřím do těch 13 %..... [lol]

Nesni
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 618
Registrován: 6-2014
Odesláno Pátek, 28. srpna 2015 - 22:12:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

spojení z Kladna na Smíchov. Jestli toto padá
V tématu pražské MHD se myslím diskutovalo o tom, že celý prostor Na Knížecí se plánuje přestavět a nebude tam ani konečná autobusů. Tak to nejspíš platí i pro vlaky. Nejdřív se spojení zkomplikuje, cestující ho přestanou využívat a pak se zruší.
M 250.0
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.180.177.227
Odesláno Pátek, 28. srpna 2015 - 22:24:36    Odkaz na tento příspěvek  

Nesni: Ale tohle má snad být v koordinaci s přestavbou nádraží Praha-Smíchov, při které by měl vzniknout perón pro Semerink na Smíchově, čili jsem si dělal naděje, že by se mohla stáhnout jízdní doba Smíchov - Hostivice na systémovou půlhodinu a tím pádem mít Semerink v Hostivících v X:30 v obou směrech, což je docela lákavá představa. Ale bohužel.

Orky: Ne každej má čas projíždět návrhy hned poté co vyjdou. Tohle by měl dělat někdo, kdo je za to placený, ne příslušník řadového šotoušstva.
Mimochodem, máte nějaké osobní zkušenosti s takovými připomínkami? Nějak nevěřím, že bych napsal na Ropid, že to, co vymysleli je IMHO blbost, protože (...), a oni by se chytli za nos a odepsali, že mam pravdu a že do toho radši nebudou hrabat, když tomu nerozuměj.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12082
Registrován: 10-2004
Odesláno Pátek, 28. srpna 2015 - 22:39:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

M 250.0: Ten, kdo je za to placený, zřejmě dostal větší množství stížností na nevazby na Smíchově a připravil schválenou alternativu. Zřejmě se na základě nějakých výsledků domnívá, že takové řešení bude přínosnější.
Co se týče vazeb v Hostivici, v budoucnu může být klidně X:30 zase možné. Třeba se konečně jednou z přestavbou začne.
Jis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 966
Registrován: 12-2007
Odesláno Pátek, 28. srpna 2015 - 23:24:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Orky: Mohli jste vznést připomínky. Udělali jste to?

Ano.

čili jsem si dělal naděje, že by se mohla stáhnout jízdní doba Smíchov - Hostivice na systémovou půlhodinu a tím pádem mít Semerink v Hostivících v X:30 v obou směrech

Schválně, kopne se dřív do Smíchova, nebo do 120? Tím chci jen říct, že jestli bude v dohledné době rychlodráha, nemusí být s Hostivicemi v x:30.
A pokud by se SJD 30 minut ostře stíhala za současné situace, stejně by asi nebylo vhodné toto realizovat kvůli nestabilitě takového konceptu. (při sebemenším zpoždění na 120 by buď bylo nutné v Hostivicích ujíždět, nebo by se zpoždění přenášelo po celý den)

Jinak s těmi stížnostmi to máte těžké. Vždycky se ozývá ten, komu se něco nelíbí. (v tomto případě cestující ze 173) Kdo je spokojen, mlčí. Takže se připraví změna, aby ti nespokojení byli spokojení. Ti doteď spokojení si pohorší, ovšem jelikož mají i jiné starosti než sledovat web ROPIDu, zjistí to povětšinou až pár dní před začátkem GVD.
Další věc je projednávání s obcemi. Pozvou se zástupci obcí podél trati 173 a podél 120 od Hostivic po Kladno. Podél 173 jsou spokojení, protože pro ně nastane zlepšení. Podél 120 je to Hostivicím jedno, protože pro ně se nic nemění. Jeneč, Pavlov a Přítočno mohou být v zásadě spokojení, protože pro ně dojde ke zlepšení (doteď vlakové spojení na Knížecí neměli). Ale spíš je jim to asi jedno, protože pro jejich obce to vzhledem k jejich velikosti není nijak důležitá záležitost. No a zbývá už jen Kladno, kterému je doprava všeobecně u zadnice, natožpak železniční. Takže předpokládám (a rád bych se mýlil), že Kladno se k novému návrhu nijak nevyjádřilo a raději dělalo, že se ho to netýká.
Suri
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1264
Registrován: 4-2003
Odesláno Sobota, 29. srpna 2015 - 01:59:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Projednávání konceptu 173+122 probíhalo takto:

- jednání bylo svoláno na 14.7. (úterý), pozvánky byly některým obcím doručeny až 10.7. (pátek). Proto byla tak mizivá účast na projednávání - 2xRopid, ČD, Krajský úřad, z obcí pouze Chýně, Jinočany, Hostivice, Rudná

- výsledkem jednání bylo, že přítomné obce se přiklonily k novému konceptu z důvodu vytvoření návazností S6 x S7 na Smíchově, na jejíž neexistenci dorazilo z řad občanů několik stížností; definitivně vyjádřit se měly obce možnost do 27.7., aby mohly své občany informovat, uspořádat ankety apod.

- jednotliví občané měli možnost předkládat připomínky do 27.7.

- obce podél 173 vesměs nejevily o přípravu JŘ zájem - za Loděnici se nikdo neúčastnil, za Vráž - vyjádření, že vlak je využíván okrajově, důležité jsou autobusy, Zbuzany - bylo po volbách a na radnici v tu dobu panovalo bezvládí, tak to nikdo neřešil. Vychází z toho tedy překvapivě aktivně Jinočany, které jsou na vlaku nejkratší dobu; Rudná se prý také zajímala o posunutí provozu 173 více do noci - to zde nehrozí, nadále se bude končit po desáté; velká města - Beroun, Kladno, vlak vůbec nezajímá.

- připomínky k rozsahu provozu vůbec nemělo a nemá smysl podávat, protože si Středočeský kraj na jaře ten rozsah odhlasoval - takže např. požadavek na prodloužení 19930/19931 o 2x4km v sobotu a neděli do Berouna-Závodí, čímž by se vytvořil ideální přestup od a na 7717 Beroun-Rakovník s vytvořením spojení z Rudenska na Křivoklátsko a dalšího spojení Beroun-Praha, je neprůchozí; nebo víkendový provoz na 173 podle krajského úřadu je nyní optimální, i když mě tedy např. poslední vlak z Berouna v 16:51 přijde zoufale brzo. Nicméně krajský úřad do budoucna nevylučuje "drobné posílení dopravy".

- jistě taky "potěší" ty 0 až párminutové nepřípoje mezi 173 a směry Plzeň/Protivín i když tady se s tím asi nic dělat nedá

(Příspěvek byl editován uživatelem suri.)
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8028
Registrován: 10-2003

Odesláno Sobota, 29. srpna 2015 - 07:19:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

M 250.0: On Hlavák, přiznejme si, zas tak atraktivní cíl není, ne když se mám rozhodnout, jestli přestoupím na vlak, který mi nabízí jen ten Hlavák a nebo na metro B, které nabízí podstatně více cílů v centru.

Přesto jezdí skoro polovina lidí ze 171 na hl.n. a nefárají hned na Smíchově do metra. Ovšem souhlasím, že v případě 173 je to už zase o tom dalším přestupu. Taky uvidíme, co s tím udělají nové Hlubočepy, protože zatím si na frekvenci stěžovat nemůžou, i když to můžou být zatím jen zkoušeči. Ono udělat všude perfektní vazby asi dost dobře nejde, ale jsem docela proti tomu, aby se podle 120 točila pomalu ještě 171 (nebrat doslovně). Jestli se někdy v nejbližší době zkusí na 173 dvacetiminuta, tak to stejně bude zase jinak.
Zajíždění na Krahulov v tomto návrhu stále není.

Proti lži se člověk strašně špatně brání, protože když se lež pěkně řekne, tak vypadá jako pravda, a někdy je problematika tak složitá, že lidé nevědí, co je pravda a co ne.
Radim Jančura ...asi o sobě...
-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4283
Registrován: 12-2007
Odesláno Sobota, 29. srpna 2015 - 08:36:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jis a další: Vazby Knížecí - Kladno jsou zachovány. Pouze v úseku Hostivice - Kladno na osobní vlak, nikoli spěšný. Ano, je to o něco pomalejší. Ale rozhodně psát o jejich zániku též není jaksi "na rovinu". Na druhou stranu vzniká vazba třeba Jeneč - Knížecí. A pozitivní novinkou také je, že je to Knížecí - Kladno město jen s jedním přestupem. Ano, ve vztahu ke stanicím směr Rakovník vazba víceméně zaniká (resp. se výrazně prodlužuje).

Projednání jízdního řádu dle mého názoru proběhlo dostatečně. Obce měly možnost se vyjádřit i písemně, kdyby náhodou nemohly dorazit. Občanům byla dána také možnost, na zástupce obcí se apelovalo, aby využily i svoje možnosti dostat to k občanům. Stížností na nepřípoje na Smíchově se sešlo opravdu mnoho. Stížnosti na zhoršení vazby Knížecí - Kladno se ke mně dostaly dvě, z toho jedna po termínu. Nicméně předpokládám, že se to celé vyhodnotí, budou se sledovat přestupní vazby, počty přepravených osob a návazně na to se uvidí.

Co se týká toho, jestli se kopne dřív do Smíchova nebo do 120, tam bych opravdu nechtěl tipovat. Nicméně ono to s Knížecí nijak moc nesouvisí. Pokud developer splní, to co dlouhodobě slibuje, tak si myslím příští návrh jízdního řádu se již bude tvořit bez Knížecí. Samozřejmě prostor severního nástupiště bude uvolněn až po modernizaci Smíchova, to je jasné, nicméně to nemá nic společného s prostorem Na Knížecí. Tam chce developer celou zástavbu začít (celkem logicky chce začít ve směru od centra) a jako první barák mu vychází (i z hlediska vypořádání pozemků) právě ten, na jehož místě nyní leží zastávka.

Zapa: Krahulov snad za rok, Nučice už o to projevily zájem. Bude záležet na postoji objednatele, který to platí. Dvacetiminuta na S6 se předpokládá až po ukončení odklonů kvůli koridoru, takže "za dlouho" (ne že by to bylo cílem objednatele, leč nejeví se - aspoň zatím - rozumné zavést a pak rušit).

Tento příspěvek není určen pro uživatele 750371 a neočekává se od něho žádná reakce na tento příspěvek.

Děkujeme za pochopení!
Mapl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 719
Registrován: 7-2009

Odesláno Sobota, 29. srpna 2015 - 08:53:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Příští GVD bude jezdit odpolední oíbrat vlaku "Os 9782/9783 "Cyklohráček" až z/do ZLONIC.
Bude tomu tak ve vybrané dny, cca 8 x za celou sezónu provozu tohoto vlaku. [ok]
Takže asi budou přípoje na busy z/do muzea nebo nějaké doprovodné akce městyse Zlonice.
Suri
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1265
Registrován: 4-2003
Odesláno Sobota, 29. srpna 2015 - 10:13:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zapa:Taky uvidíme, co s tím udělají nové Hlubočepy

O Hlubočepích v nové poloze jsem nikdy nepochyboval, že by se nechytly - umístění ideální a ani obsluha Hlubočep busem není žádný terno - bus 120 sice udělá plošnější obsluhu, ale mimo špičku a o víkendech interval půl hodina, konečná Na Knížecí oproti Smíchovskému nádraží taky o moc větší atraktivitu nemá a jízdní doba bus 12 minut x vlak 4 minuty dělá z vlaku víc než zajímavou alternativu. Potenciál je podle mě nevyužit i v Holyni, kde cesta bus-tram na Smíchov je kolem 30 minut, zatímco obyvatelé vůbec netuší, že dole mají vlak, kterým to na Smíchov je za 9 minut a který jezdí zhruba stejně často jako bus. Ze středu Holyně je to přitom na vlak jen asi 800 m, což zejména při cestě na vlak, tj. z kopce, není nic nepřekonatelného. Jen by to chtělo zpropagovat a nějaký lidi by si to určitě našlo.
-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4284
Registrován: 12-2007
Odesláno Sobota, 29. srpna 2015 - 12:00:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mapl: A možná jednou už letos. Byla navázána spolupráce se zlonickým muzeem. Ale půjde to i bez busu, ono to zas tak daleko není.

Tento příspěvek není určen pro uživatele 750371 a neočekává se od něho žádná reakce na tento příspěvek.

Děkujeme za pochopení!
Nučice
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.29.83
Odesláno Sobota, 29. srpna 2015 - 13:01:24    Odkaz na tento příspěvek  

Jestli ono by nebylo nejlepší smíchovské přípoje řešit přímou jízdou na hlavní, a tím si uvolnit ruce pro "ladění" ostatních přípojů.