K-report
 

Archiv diskuse 4. koridor do 09. 11. 2015  

Diskuse K-report » Archiv 2015 » Železnice » 4. koridor » Archiv diskuse 4. koridor do 09. 11. 2015 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Simyv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2128
Registrován: 5-2007
Odesláno Úterý, 27. října 2015 - 07:01:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin_b: A úsek Veselí - Horusice se taky zrychlil, R30636 jel nejméně 80

Fotografie na Káčku: https://www.k-report.net/diskuse/prohlizec-obrazku/?autor=Simyv
Fotoarchiv 4.koridoru: http://koridor4.vypravci.com
honzaklonfar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.113.251.98
Odesláno Úterý, 27. října 2015 - 08:32:25    Odkaz na tento příspěvek  

Pikehead: "tu rozmlácenou šedivou hnusnou vesnici za ostnatým drátem" navštěvovali na konci tisíciletí rakouští důchodci s vnoučaty, aby natankovali auta i svoje žaludky. Proti vnějšímu vzhledu NB se nijak nebouřili.
Já jsem v té době jezdil na kole "na druhé straně drátů" a tamější vísky měly k úplné dokonalosti také daleko. Stejně jako vísky v rakouských a italských Alpách, ležící mimo velká střediska.
A do toho Rakouska jsem úplně přestal jezdit, jejich ekomamlasácká propaganda mně tuto pěknou zemi zcela znechutila.
Pikehead
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1765
Registrován: 3-2007
Odesláno Úterý, 27. října 2015 - 09:22:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

honzaklonfar: Waldviertel nikdy žádný ekonomický fičák nebyl a existence železné opony mu musela dost uškodit. Jinak k NB - na konci tisíciletí tam žádný ostnatý drát nebyl a i NB dali aspoň trochu do pucu - bavíme se o době totáče.

A paušalizace "ekomamlasácké" propagandy taky není úplně vhodná, majitelé pensionu na Achensee ani na Dachstainu nikdy o Temelínu nemluvili, musím se jich asi příště zeptat u snídaně napřímo.
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5079
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 27. října 2015 - 09:30:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rakousko bylo v zajetí sluníček a zelených. Naštěstí se situace postupně otáčí. Ostatně probleskovaly i tady informace, že když se nějaký zemědělec odmítl účastnit se svým traktorem demonstrace proti Temelínu, tak mu bylo sděleno, že bude mít "problém".
Thingie
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1150
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 27. října 2015 - 11:43:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ekomamlasácká propaganda; v zajetí sluníček a zelených

To je prave ukazka chudoby, ze ktere se omylem stal svetonazor. Kdo resi, co bude vubec vecer zrat, nepochopi, kdyz mu nekdo rika, ze by mel varit z cerstvych surovin a dbat na zdrave stravovani. Smutny je, kdyz se v tom utvrdi a i v okamziku, kdy by si lepsi jidlo dovolit mohl, v tom vidi "ekomamlasovstvi" a podobne... mam dost obavu, ze tohle buranstvi uz neprekrocime nikdy.

Východní Evropa jste vy.
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5083
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 27. října 2015 - 12:12:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Thingie, jenže právě to ekomamlasovstí v případě jaderných elektráren nám zajistí, že časem budeme obrazně řečeno přemýšlet nad tím, co večer žrát....... Myslím, že zejména Němci budou hodně brzy přemýšlet. Ostatně k imigrantům se jim přidruží postupně odstavované jaderné elektrárny. Ani se mi nechce přemýšlet nad tím, co je pro budoucnost Německa větší problém.......
honzaklonfar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.113.251.98
Odesláno Úterý, 27. října 2015 - 12:56:09    Odkaz na tento příspěvek  

Pikehead:no, já viděl v údolí Steyru/Kremsu (tenkrát tam nebyla dálnice) v každé vesnici/městečku cedule o "Schrottreaktoru". Což mě nasralo velmi, neb jsem věděl, že rakušáci dováží z Polska přes nás jejich černé uhlí do svých elektráren... A dneska kupujou naši "atomovou" elektřinu až jim Lederhosny plandají!!!
Pro mě to jsou pokrytci (čest výjimkám).
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4968
Registrován: 6-2005

Odesláno Úterý, 27. října 2015 - 14:01:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pikehead:
Ale vždyť vy jste jen dodal obsah mému tvrzení, že přes ten bolševický nános neumíme/nechceme vidět ten rakouský. Resp. umíme vnímat to, co nám vadí na nich, ale už méně se vcítit do jejich pozice a řici si, proč oni mohou mít problém s námi. A vám se to v konkrétních případech povedlo.

Jak tohle chcete přebít něčím pozitivním? Nemáte šanci...
Víte, když zemře někdo blízký v rodině, tak si nejdete koupit nové auto, nesnažíte se zplodit potomka jako náhradu za zemřelého ani nepácháte nic jiného, čím to chcete přebít. Pěkně si to na pohřbu s rodinou obrečíte a následně to zapijete.

Pokud něco visí ve společnosti k vyřešení, tak se většinou najde někdo, kdo do toho nějakým vědomým krokem jde. Pak už stačí "málo", jen odvaha do toho říznout. Z hlediska česko-německých vztahů to byla Havlova omluva Němcům (jsem o pět let mladší než Vy a dodnes si pamatuju, jak velkou odezvu to tehdy ve společnosti mělo). Divoké devadesátky uzavřela Klausova amnestie. Vztahy se sudetskými Němci výrazně pohnuly projevy Nečase a Bělobrádka v Bavorsku. Jsou to vlastně jen symboly konce něčeho, co pak umožní transformaci vztahu lidí/národů do normální roviny. A jak by tenhle blesk měl vypadat? Představme si to třeba tak, že Pavel Bělobrádek na sjezdu rakouských lidovců přednese projev, v jehož závěru bude myšlenka, že nás mrzí, že jsme jako Češi rozbili Rakousko, ale jinak jsme tehdy nemohli a přes všechny peripetie, které krátké dvacáté století přineslo, to i dnes považujeme za správný krok. Na potlesk ve stoje následuje vlna na obou stranách hranice: týden o tom bude psát bulvár a tři týdny se o tom bude mluvit po hospodách (i to je součást naší kultury) a za dva roky to začneme na obou stranách přijímat tak, že to byl správný krok.

Ono je to totiž často tak, že celá řada drobných hnisajících a mokvajících ran, jejichž neexistenci sami sobě namlouváme, se hojí mnohem déle než chirurgicky napravená zlomenina.

(Příspěvek byl editován uživatelem Mibl.)

Indivisibiliter ac inseparabiliter
Bosnak
Neregistrovaný host
Odeslán z: 37.188.130.174
Odesláno Úterý, 27. října 2015 - 14:24:23    Odkaz na tento příspěvek  

S tím Českým rozbíjením Rakouska pomalu... On totiž TGM je dost možná levobočním synkem FJ1. A pak by se jednalo jen o pozdní synovskou vzpouru (budu prezidentem, když už nemůžu býti císařem) a nejlepší ftip našich dějin.....(Češi sedli Habsburkovi na lep a rozbili si stát, aby si veškeré jeho minulé chyby zopakovali, ovšem rychleji)
Škoda, že příslušné genetické bádání, které by to dokázalo potvrdit asi nikdy nebude uskutečněno. Strašně by se mi pak líbila stať z pera páně Raka "FJ1 - otec, který zklamal ve výchově synků"
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4969
Registrován: 6-2005

Odesláno Úterý, 27. října 2015 - 14:30:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bosnak:
I to by v tom bulváru jistě bylo a u piva se řešilo. A vemte si kolik lidí by zvedlo v českých hospodách půllitr se slovy "Na Rakousko".

Mimochodem, v té vaší definici středoevopanství chyběla bábovka. [wink]

Indivisibiliter ac inseparabiliter
Martin_b
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 759
Registrován: 12-2007
Odesláno Úterý, 27. října 2015 - 18:52:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Simyv: Ano, ta stovka je protažená skrz Veselí někam k zastávce. Už zase bude rychlík na Prahu čekat v Sobíku na čas.
Pikehead
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1767
Registrován: 3-2007
Odesláno Středa, 28. října 2015 - 20:22:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mibl: ok... ono může být taky problém to, že ani já žádného Rakušana vlastně neznám a podobně na tom bude většina lidí zde. Ono je jich nemnoho a narozdíl třeba od Američanů se moc nerozlézají a přeci jen osobní kontakt je poměrně zásadní. [happy]

honza: To musel být nějaký peak season Temelína. A tak jeďte do Jižních Tyrol, to je Rakousko stejně jako Čechy. [happy]

Držet huby: Nerad bych přízní k Rakousku ztratil bratra Čecha, natož souseda tak blízkého. Vězte, že cítím s Vámi solidaritu: my v Jižním Rathistanu máme taky parodii veřejnou dopravu a taky se s tím nedá nic dělat.
honzaklonfar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.113.251.98
Odesláno Čtvrtek, 29. října 2015 - 06:22:02    Odkaz na tento příspěvek  

Pikehead: Jižní Tyroly navštěvuji již drahně let a považuji tento region za ideální. Nejen po lyžařské stránce (Kronplatz!!!), ale i z hlediska běžného života. Fungují základní pravidla a problémy se řeší operativně, bez zbytečné buzerace. A ta posraná euroekologie je sice vylepena, ale žije se podle praktických zásad a slušnosti. Nemusím se např. s autem plížit po dálnici za Innsbruckem 100, aby vlaky byly rychlejší[biggrin]
K tomu Kronplatzu - chtěl bych se dožít chvíle, kdy si sednu v Praze do vlaku a po 1 přestupu (Franzenfeste) vylezu s lyžema na té podzemní SV zastávce u Kronplatzu (Perscha)!
Hajnej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10141
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 29. října 2015 - 08:15:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

HK: nechceš přestupovat raději ve Fortezze...? [wink]
Jinak potvrzuji, naše banda v těch koončinách už léta pořádá prodlouženej víkend, každej den jinej kopec (Helm, Alta Badia, Plose, Speikboden), aby se to nepřejedlo, a je to paráda.
No a na jarňáky letos zkoušíme Val di Fiemme (pro dříve narozené Flemsthal) - mmch mám jedno místo volný, tak Tě na ten přestup u pevnosti můžu sfouknout...
Pikehead
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1770
Registrován: 3-2007
Odesláno Čtvrtek, 29. října 2015 - 13:35:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

honzaklonfar: mám za to, že my dva jsme na nočním kurzu do Trenta už dávno smluveni, zbývá jen sehnat někoho, kdo to vyjedná s OeBB levnější ošupné a pošle tam ten vagon. :-) Pro toto vlákno je proto zásadní připomínka, že večerní EC do Lince nemůže být Pendolino jako ty ostatní.

Hajnej: Budete určitě spokojený i tam, v poslední době mi přišly dva newslettery, že se chystaj pustit vleky. :-)
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4973
Registrován: 6-2005

Odesláno Čtvrtek, 29. října 2015 - 14:02:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pikehead:
Jsem rád, že jsme nakonec našli společnou řeč. Třeba se někdy najde příležitost to probrat s půllitrem v ruce.

Indivisibiliter ac inseparabiliter
Pikehead
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1772
Registrován: 3-2007
Odesláno Čtvrtek, 29. října 2015 - 14:56:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mibl: taky doufám :-) Mimochodem, pro resonanci v podobném tématu doporučuju výlet do Těšína, v květnu jsme tam v Mokka Cafe s místními taky-rakouskými intelektuály (na PL naprostá rarita: oni v podstatě uměli česky) málem obnovili Rakousko. Zásadní téma večera byl logicky Nohavica, on byl (a možná ještě i je) génius.
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4974
Registrován: 6-2005

Odesláno Čtvrtek, 29. října 2015 - 15:19:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To jste měl nebývalé štěstí. Poláci mají v sobě devatenácté století většinou potlačené mnohem více než my. Zkoušel jsem se o tom bavit s několika a to jak z rakouského záboru, tak ze záboru ruského a ve všech případech to bylo dost podobné. Z německého žádné neznám. Naproti tomu západní Ukrajinci občas říkají, že se u nich traduje, že pod Vídní jim bylo lépe než pod Kyjevem/Moskvou. A i z hlediska nátury se poznají od těch z Donbasu - spíše chybějící sebevědomí vs. ruská namyšlenost (tenhle rozdíl je podle mne tím, co reálně drží pohromadě Ukrajinu jako jeden stát, ale zároveň to tam vytváří takové pnutí).

Já to zkusím nějak uzavřít a zase si dovolím analogii z mezilidských vztahů, neb si myslím, že to platí i z hlediska identity národů: Pokud se člověk rozejde se životním partnerem a má tendenci toto období následně ze svých vzpomínek a svého prožívání vymazat, tak tím popírá kus sebe sama. Vždyť to partnerství ho formovalo jako osobnost a otisk toho druhého navždy zůstává v nás. Dokud v sobě budeme popírat minulé partnerství s Rakušany (lhostejno teď, že to byl na začátku sňatek z rozumu z důvodu nájezdů Turků do střední Evropy), popíráme tím část nás samotných.

Indivisibiliter ac inseparabiliter
Jarda_Š.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15
Registrován: 9-2015
Odesláno Čtvrtek, 29. října 2015 - 17:25:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Šlonzáci z Těšínska se nepovažovali za Poláky, když v r. 1919 československá armáda překročila řeku Olši, tak ji tam vítali jako odvoboditele od polské nadvlády.
R_206
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1056
Registrován: 7-2010

Odesláno Čtvrtek, 29. října 2015 - 17:58:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ach jo, tady se to rozjelo... Kilo se jezdí do Sobíku od tohoto týdne, v pátek tam probíhala výluka 2.TK, během které se někde mezi Řípcem a Soběslaví hrabali dráteníci. Z Horusic do Veselí je snad taky kilo.

V Sudo dneska nastoupil Viamont na 1.TK, začalo se s výložníkama TV. Peron jde do finiše, o půlnoci z pondělí na úterý byl otevřen přejezd s úplně novou silnicí II/120. Na Zv se opět slouží, ovšem už jen pár týdnů.
1510015
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2716
Registrován: 1-2010

Odesláno Čtvrtek, 29. října 2015 - 19:17:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Edit: potvrzuji 100 mezi Veselím a Veselím zastávkou. Mám zase video tohoto úseku, jen to musím zpracovat a nahrát..

(Příspěvek byl editován uživatelem 1510015.)

Web - přehledy laků a dislokace některých lokomotivních řad u ČD
YouTube - VlakyLesan
Martin_b
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 760
Registrován: 12-2007
Odesláno Čtvrtek, 29. října 2015 - 21:30:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

O té stovce jsem tu už psal, rychlík z Veselí byl v Sobíku za 6 minut, což je i plánovaná jízdní doba v novém jízdním řádu. To se ale má jezdit 140km/h, takže se buď bude čekat na čas, nebo se bude jezdit volně tak "aby to vyšlo", záleží na fírovi.
R_206
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1057
Registrován: 7-2010

Odesláno Čtvrtek, 29. října 2015 - 23:02:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin_b: Všiml jsem si, jen doplňuji info [happy] V pátek jsem si prošel pěšky celý úsek z Veselí do Sobíku a sledoval dopravní situaci. Výluka jedné TK docela dokázala pozlobit a pár vlaků to schytalo okolo +10.
Doufejme, že celá stavba již bude bez komplikací a brzy se dočkáme plné traťové.
Martin_b
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 761
Registrován: 12-2007
Odesláno Pátek, 30. října 2015 - 14:45:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

R 206: Výluky jedné z traťových kolejí nás zlobily asi dva nebo tři týdny, a můžu říct, že jsme si na dvoukolejku tak zvykli, že návrat k jednokolejnému provozu byl docela "vopruz". Ještě pár dní v listopadu, a bude od nich pokoj.
PepaN
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 627
Registrován: 1-2012

Odesláno Pátek, 30. října 2015 - 16:23:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

R_206: a to tam nic nejezdí... Nevím, co by tamní výpravčí dělali, kdyby to měli jak na 1. koridoru [rofl]

Můj kanál na YouTube, kde naleznete i železniční videa [wink]

Zničené Pendolino 680.003 přeprava po nehodě
Otřesné cestování s Hašišbedou JHMD [ko]
První jízda U47.001 [masinka]
Martin_b
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 762
Registrován: 12-2007
Odesláno Pátek, 30. října 2015 - 17:07:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

PepaN: To si trefil[rofl]
Ale na 1. koridoru se při výlukách nějaké vlaky odklánějí, aby to po jedné koleji vyjezdily a stanice tam mají víc kolejí, kdežto tady se vylučovali i staniční koleje v Sob. a Ves. - měli jsme po dvou.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10488
Registrován: 8-2004

Odesláno Pátek, 30. října 2015 - 18:30:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin_b:
Ale na 1. koridoru se při výlukách nějaké vlaky odklánějí
Jak kde. Od Prahy za Kolínem už minimum a za Chocní v podstatě nic.

Kolejí mají o něco víc (jak kde), ale zas jen poloperonizaci nebo vnější nástupiště u předjízdných kolejí. [wink]

"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla." (S tebou mě baví svět)
"Proti hlouposti se bojovat musí, ale vyhrát se nedá." (Jan Werich)
R_206
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1059
Registrován: 7-2010

Odesláno Pátek, 30. října 2015 - 18:53:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nic nejezdí a pak najednou 3 vlaky [happy]

Na 1. koridoru to už dokáže zlobit řádně. V úterý jsem jel 2x do Třebové, byla výluka 2.TK Choceň - Brandýs. Všechny vlaky od +20 do +40, odřeknuté dva osobáky. Brandýs využíván na 100%, nakládka moc nejezdila.

Dneska v Sudo namontovány výložníky sloupů TV, bude se natahovat trolej.

(Příspěvek byl editován uživatelem R_206.)
1510015
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2722
Registrován: 1-2010

Odesláno Pátek, 30. října 2015 - 21:20:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pohled z konce vlaku:
Dynín - Veselí n.L., průběh stavby
Ševětín - Dynín a Soběslav - Doubí ještě po staré trati...

Bohužel přes velmi špinavé sklo vozu B249 858 (ani bych se nedivil, kdyby od roku 2009, kdy byl na laku, tu myčku nenavštívil..). Navíc ještě kdesi na představku utíkal vzduch, takže je celou dobu slyšet syčení..

Web - přehledy laků a dislokace některých lokomotivních řad u ČD
YouTube - VlakyLesan
PJ3623
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 91
Registrován: 7-2015

Odesláno Sobota, 31. října 2015 - 00:43:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Koukám, že ten vzduch u toho B uchází minimálně od 17.10., kdy jsem s ním jel na R 649 z Holešovic až do Budějovic..

Autobusy, vlaky...[happy]
lukan
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.179.3.130
Odesláno Sobota, 31. října 2015 - 08:07:33    Odkaz na tento příspěvek  

Můžu se zeptat je někdě návrch kudy by měla jít trať Soběslav - Doubí?

Děkuji
nomen
Neregistrovaný host
Odeslán z: 109.81.208.200
Odesláno Sobota, 31. října 2015 - 10:17:20    Odkaz na tento příspěvek  

stačí užít google!!
návrh čili rozhodnutí o umístění stavby

http://www.obecroudna.cz/file.php?nid=7326&oid=3815867

a na této stránce ono Rozhodnutí(2013-24026[1].PDF [4,48 MB] ), které obsahuje na poslední straně situační plán vedení trasy přeložky železnice
http://www.obecroudna.cz/file.php?nid=7326&oid=3815867
R_206
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1062
Registrován: 7-2010

Odesláno Neděle, 01. listopadu 2015 - 18:50:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sudoměřice zadrátované i nad 1.TK. Zbývá dodělat dlažbu na zastávce a můžeme jezdit.
R_206
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1064
Registrován: 7-2010

Odesláno Úterý, 03. listopadu 2015 - 16:33:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jen letmé nahlédnutí na dění na koridoru. Foceno cestou na fotoflek za tunelem v neděli.
Na obrázcích je krásně vidět přesmyk i nový most silnice II/603.




Snímky ze zářezu nemám, při průjezdu vlakem již byla tma. Ovšem je skoro hotovo, zbývá natáhnout síť na skalní stěnu jako ochranu proti pádu kameniva na koleje.

(Příspěvek byl editován uživatelem R_206.)
Martin_zlivský
Administrátor

Číslo příspěvku: 71582
Registrován: 4-2003

Odesláno Úterý, 03. listopadu 2015 - 17:17:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zejtra by se měla konat rychlá pantografová kolem Veselí. [fotic]

Časy je nutno samozřejmě brát jako orientační. Přesun soupravy (380+6 vz+MVPTZ) z Vršovic by měl začít v 5 ráno, před osmou by se mělo začít měřit. Jezdit se bude s průjezdem v úseku Roudná (Planá) - Dynín (Ševětín) zhruba do oběda, v případě problémů i po ňom. Na noc se pak pojede souprava uklidit do Budějc (s otočením přes nemanickej triangl).

Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Pantografka
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.20
Odesláno Středa, 04. listopadu 2015 - 19:15:32    Odkaz na tento příspěvek  

Pár fotek ze Ševětína:

A jedno video z Řípce-Dráchova:
https://youtu.be/Qn3_m117Vuw
(Omluva za kvalitu).
PepaN
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 629
Registrován: 1-2012

Odesláno Čtvrtek, 05. listopadu 2015 - 09:19:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Doufám, že jste si tu rychlost užili, protože takhle tam zase hooooodně dlouho nic nepojede [rofl]

Můj kanál na YouTube, kde naleznete i železniční videa [wink]

Zničené Pendolino 680.003 přeprava po nehodě
Otřesné cestování s Hašišbedou JHMD [ko]
První jízda U47.001 [masinka]
Xdas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 110
Registrován: 9-2008

Odesláno Čtvrtek, 05. listopadu 2015 - 15:05:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Když vidím na videu ty pilíře budoucího mostu, jak to s ním vypadá?
Pikehead
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1783
Registrován: 3-2007
Odesláno Čtvrtek, 05. listopadu 2015 - 15:17:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

PepaN: smutná pravda... [happy]
Muv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 36
Registrován: 1-2009
Odesláno Čtvrtek, 05. listopadu 2015 - 18:15:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Xdas: Původně patřil do stavby Soběslav-Doubí (tzn. začátek realizace cca 2017/2018 ?), nyní jej sždc vede jako samostatnou stavbu. Podle prvotních informací by se mohlo stavět na jaře příštího roku...
Martin_zlivský
Administrátor

Číslo příspěvku: 71596
Registrován: 4-2003

Odesláno Sobota, 07. listopadu 2015 - 09:10:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na trať by se do půlky listopadu měly vrátit kulaté rychlostníky. Na všech nemodernizovaných úsecích by měla být rychlost (maximálně) 70 km/h...

Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Martin_b
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 764
Registrován: 12-2007
Odesláno Sobota, 07. listopadu 2015 - 11:25:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

MZ: A není teď náhodou ta kulatá 70 v sešiťáku pro celou trať? Takže by na modernizovaných úsecích jezdily bez omezení?

(Příspěvek byl editován uživatelem martin_b.)
Mladějov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6987
Registrován: 3-2007
Odesláno Sobota, 07. listopadu 2015 - 11:36:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

MZ ???
Jako proč ? Tedy rychlostník pro "sk.3" ? To jsou převážně šestinápravové stroje = jaký to má praktický smysl ? Když pojede Maxima Voith nebo jeden z asi tří provozuschopných čmeláků ? Muzejní sergej ?
Moc to nechápu.
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5121
Registrován: 4-2003
Odesláno Sobota, 07. listopadu 2015 - 11:39:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mladějove, Maxima je ve dvojce, ne v trojce. V jiném diskusním vlákně (řada 380) mi to bylo potvrzeno.
BRENS
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9
Registrován: 5-2013

Odesláno Sobota, 07. listopadu 2015 - 11:51:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ve Věstníku dopravy 11/205 je uveřejněno schválení dokumentu - METODICKÝ POKYN
PRO NAVRHOVÁNÍ, VÝSTAVBU A ÚDRŽBU NÍZKÝCH PROTIHLUKOVÝCH CLON. viz zde http://www.mdcr.cz/NR/rdonlyres/8754DC82-66AD-4021-94B8-D48C54094 007/0/151030_VD11.pdf strana 7.

Vybírám zásadní ustanovení:
mezní vzdálenosti umístění jsou vztaženy k EP 2,2/2,5m.
EP 2,2 - min. vzdálenost 1,73m od osy koleje, max. výška 0,73m nad TK
EP 2,5 - min, vzdálenost 2,01m od osy koleje, max. výška 1,00m nad TK.

Nízké protihlukové clony (NPC) lze jednostranně u jednokolejných tratí používat podle pokynu bez dalšího projednávání v rámci SZDC.

Jednostranné a oboustranné umístění NPC na vícekolejných tratích nebo při souběhu tratí s osovou vzdáleností menší než 5,60 m lze navrhnout ojediněle za splnění podmínek pojednání dle pokynu (tzv. velké kolečko na SŽDC a předložení hlukové studie - projektu - žadatelem).

NPC nelze (zatím) použít v obvodu železničních stanic v prostoru mezi označníky. Mezi označníkem a vjezdovým návěstidlem lze NPC navrhnout pouze s písemným souhlasem odboru základního řízení provozu Generálního ředitelství (dále jen „O12“) a příslušného OŘ.

Vydaný pokyn s účinností od 1.11.2015 tak otevírá cestu k realizacím staveb, kde klasické PHS jsou nereálně z mnoha hledisek (subjektivních i objektivních) a věřím, že současně přispěje k dalšímu jejich rozvoji.
Mladějov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6989
Registrován: 3-2007
Odesláno Sobota, 07. listopadu 2015 - 11:57:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zajímavé. Díky za upřesnění. Ovšem na smyslu mého příspěvku to nic nemění.
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5122
Registrován: 4-2003
Odesláno Sobota, 07. listopadu 2015 - 12:00:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Však já také upozorňuji jen na Maximu a smysl Tvého příspěvku nerozporuji[wink].
Mop
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 766
Registrován: 2-2005

Odesláno Sobota, 07. listopadu 2015 - 19:00:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Brens: Nebyla by cela ta prezentace a ne jen 2 snimky?

Fotožurnál, toť mé dítko
Petr_Šída
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1124
Registrován: 1-2011
Odesláno Sobota, 07. listopadu 2015 - 21:06:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kdo by chtěl nízkou protihlukovou clonu vdět, tak jedna je složena v Čerčanech před betonárkou, patrně jako ukázkový kus, vidět je i z vlaku
Luboš_3.21
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 533
Registrován: 4-2014

Odesláno Sobota, 07. listopadu 2015 - 21:19:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Aspoň něco, snad už u jednokolejných tratí konečně nebudou vyrůstat ty nevzhledné betonové stěny a konečně tam bude něco přijatelnějšího co nezhyzdí krajinu. Ale moc tomu nevěřím, SŽDC si vždy něco najde aby se dál vesele stavěli ty velké betonové stěny kolem jednokolejných tratí.
Hajnej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10275
Registrován: 5-2002

Odesláno Sobota, 07. listopadu 2015 - 21:49:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

L321: Ale moc tomu nevěřím, SŽDC si vždy něco najde aby se dál vesele stavěli ty velké betonové stěny
Jo, SŽDC je z jakýchkoliv PHS přímo odvařená, dokonce občas staví baráky okolo tratě, aby je bylo kvůli čemu stavět...
PepaN
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 631
Registrován: 1-2012

Odesláno Neděle, 08. listopadu 2015 - 06:03:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mladějov: to bych mohl rovnou říct, proč jim tam dělají rychlostníky NS, když se klopidlo jezdí na jih jen jednou za pár let ukazovat, aby všichni věděli, jaký skanzen jim tam jezdí [rofl]

Můj kanál na YouTube, kde naleznete i železniční videa [wink]

Zničené Pendolino 680.003 přeprava po nehodě
Otřesné cestování s Hašišbedou JHMD [ko]
První jízda U47.001 [masinka]
Pascal Hauser
Neregistrovaný host
Odeslán z: 185.26.182.40
Odesláno Neděle, 08. listopadu 2015 - 13:57:26    Odkaz na tento příspěvek  

Will they can finished the section of Sevetin and Veseli in Dezember? All it seems so raw.
jancb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9
Registrován: 8-2015
Odesláno Neděle, 08. listopadu 2015 - 14:38:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mohl byste prosím někdo napsat, co se po nepř. výluce od 10. do 18. listopadu změní?
jancb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10
Registrován: 8-2015
Odesláno Neděle, 08. listopadu 2015 - 14:42:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pardon, do 16.11
Simyv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2131
Registrován: 5-2007
Odesláno Neděle, 08. listopadu 2015 - 16:01:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jancb: Odstraní se provizorní přesmyk u býv. hradla Moraveč. Poté by se mohlo začít jezdit dvoukolejně odb. Sudoměřice - Chotoviny ( - odb. Doubí). Kromě toho se bude dělat úprava TV Tábor - Chotoviny

Fotografie na Káčku: https://www.k-report.net/diskuse/prohlizec-obrazku/?autor=Simyv
Fotoarchiv 4.koridoru: http://koridor4.vypravci.com
Davos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 78
Registrován: 2-2012
Odesláno Neděle, 08. listopadu 2015 - 18:57:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

omlouvám se za neznalost ale co znamená zkratka "EP 2,0 2,5" ?
Dusanh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2183
Registrován: 3-2004
Odesláno Pondělí, 09. listopadu 2015 - 09:13:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Evidenční prostor... Ale sám z toho nejsem moc moudrý [nene]
Martin1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.35.105.97
Odesláno Pondělí, 09. listopadu 2015 - 11:59:13    Odkaz na tento příspěvek  

zeptám se:

kolik řádově stojí 1 km 2kolejné železniční trati na estakádě / v tunelu / na náspu?
kolik musíme přidat na vysokorychlostní provedení ?

Je jasné, že záleží na místních podmínkách, které můžou s cenou házet v řádu stovek procent. Je také jasné, že u nás jsou ceny vyšší než v zahraničí. Jde mi o srovnání řešení. Např 1 km obecně průměrně stojí cca 0,5 mld.
Dusanh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2184
Registrován: 3-2004
Odesláno Pondělí, 09. listopadu 2015 - 12:38:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

VR provedení může být výrazně levnější, protože použitím sklonů až 40promile významně zkracuji vrcholové oblouky a údolní mosty.