K-report
 

Archiv diskuse Tratě v západních Čechách do 05. 08. 2015  

Diskuse K-report » Archiv 2015 » Železnice » Tratě v západních Čechách » Archiv diskuse Tratě v západních Čechách do 05. 08. 2015 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Mzitka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2138
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 24. července 2015 - 12:29:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pajik prostoj 20 minut v Mariánkách je především volbou Karlovarského kraje, který preferuje jiné návaznosti...
můžu dostat podrobnější info, jaké návaznosti preferuje KK? kdyžtak do soukromé zprávy.....
Děkuji
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5607
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 24. července 2015 - 15:37:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pajik: A tak blbá, že žralok o kapacitě 120 míst k sezení na Sp 1988 prakticky již dva měsíce po začátku provozu nebyl v pátek schopný kulturně pobírat cestující...

Ve tři z Plzně dřív jezdil osobák do Chebu. Díky neválení se v Mariánkách tam byl za cca stejnou dobu, ale stihl zastavit všude. Byla na tom z Plzně plná pětivozová klasa, cca celotýdenně. A teď se to nevejde do žraloka - jenom v pátek????? No tak to gratuluji.[proud]

Vždycky se to může domrvit ještě víc, souhlasím. Ale to co je teď je neuvěřitelná kombinace drahého provozu (provozně) a cestujících zbytky, proti stavu se starším JŘ (dlouhé osobáky skrz, nikde nic nečeká)...

Za plus vidím akorát Bezdružice, ale popravdě když už, tak by Žralok měl spěšnit tam - a v jedné soupravě v oběhu...
Pajik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 279
Registrován: 8-2008
Odesláno Pátek, 24. července 2015 - 16:48:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

můžu dostat podrobnější info
Veškeré časové polohy vlaků v úseku Mariánské Lázně - Cheb a dál jsou předmětem objednávky Karlovarského kraje, který si stanovuje i jejich časové polohy. Tedy je i věcí Karlovarského kraje, jak s vedením spojů naloží a jestli v Mariánských Lázních bude vlak mít pobyt a jak dlouhý. Předpokládám, že má k tomu svoje důvody, včetně těch přípojových vazeb. Na K-reportu detailnější informace rozebírat nehodlám, protože sem nepatří.

Byla na tom z Plzně plná pětivozová klasa, cca celotýdenně. A teď se to nevejde do žraloka - jenom v pátek????? No tak to gratuluji.
Pokud se omezujete na takto jednoduché srovnání, tak si utřiďte, co se za posledních 10-20 let stalo. Rozhodně neexistovala dálnice, která by lidi masivně odsávala. Rozhodně nebyla tak uspěchaná doba a k tomu tlak na krácení času stráveného cestováním. Ono je nutné srovnávat věci komplexně...kdyby ty dlouhé Os byly tak super i nadále, tak mohly zůstat. A mimochodem, ten původní dlouhý Os před koridorizací měl delší jízdní dobu z Plzně do Plané třeba oproti Sp o více než 20 minut. Skutečně bezvadné spojení, plně konkurenceschopné vůči IAD v době dokončené D5. I v tom Chebu byl ten Os později, i když se třeba válí Sp 1988 skoro 20 minut v Mariánkách.

Mimochodem, právě D5 je jedním z činitelů, která má výrazný vliv na lokálku Svojšín - Bor. Tak to ale prostě je a stejně, jako byl zlatý věk železnic, tak dnes se prosazují více silnice. Železnice nebude konkurenceschopná všude jako dřív a spěšné vlaky jsou celkem dobrý nástroj, jak její konkurenceschopnost zvýšit a zároveň obslužit vybraná menší sídla

Za plus vidím akorát Bezdružice, ale popravdě když už, tak by Žralok měl spěšnit tam
Takže do oblasti s cca třema tisíci obyvatel (Bezdružice, KL apod.) spěšné vlaky a mnohem větší oblast Stříbra (cca 8 tisíc ob.), Plané (cca 5 tisíc ob.) a Mariánských Lázní (přes 10 tisíc ob.) či Tachova (přes 10 tisíc ob.) a zpravidla větší vzdálenosti od Plzně pomalé osobní vlaky...promiňte, ale nemohu souhlasit.
749.243-2
Neregistrovaný host
Odeslán z: 37.188.131.116
Odesláno Pátek, 24. července 2015 - 18:49:37    Odkaz na tento příspěvek  

Pájík: už dlouho jsem se tak dobře nepobavil. Dokud klasické osobáky stavěly na nově zřízených Škvrňanech, tak tam byl pomalu největší výstup/nástup lidí. Ono totiž, pokud chci jet ze Škvrňan vlakem, tak ideálně ze zastávky v sídlišti. Nikoli se půl hodiny kýblovat tramvají na hlavní nádraží...než byly zřízeny Škvrnany, tak ti co jeli osobákem po t170, raději šli do Křimic, než aby se hrcali MHD na hlavní, nebo s přestupem na Jižní.
Srovnání s Radotínem&spol se opravdu PoveDlo.[ok] Z Radotína se totiž na rychlíky dostanu vlakem div ne častěji (ale určitě pohodlněji a rychleji), než dvojkou ze Škvrňan.

Narušení křehkých přestupních vazeb v Plzni na hlavním, to je joke dne Nr. 2. +1min na zastavení ve Škvrňanech vadí, ale že ty vaše Velmi křehké vztahy se PoveDlo na zbytek roku dokonale rozstřílet naprostým ignorováním reálných možností na t183 (žádný VJŘ), vždyť ono se to vyjezdí. Vyjezdilo, byť s 30-60min, ale to nevadí, klaakáme dál.
V Přešticích je integrovaný přestupní terminál, ale než lidem dopředu oznámit cosi ve stylu "pozor, měsíc bude chaos", tak raději přispět ke zkvalitnění dopravy v Plzeňském kraji, tím že hrdinně najdu ve vlaku nespláchnuté WC, nebo odnesený toaleťák. Ukázková práce Organizátora veřejné dopravy.

To samé (loterie, zda bude 25min cesta trvat o 1h déle) jsou velmi křehké vztahy v Rokycanech, směrem Mirošov, aneb PoveDené navázání lokálky na rychlíky, v rámci zrychlení dopravy. Od Mnichováků totálně a trvale v [zadnice] a od ostatního stylem má mě ráda/nemá mě ráda. v 17h by se chtěl vrátit z Plzně domů, nebo jet na noční šichtu do Borgesu jen bláz.
Když jede Pendolino, tak je rovnou nemá mě ráda a to s výhledem nejmíň do konce roku.

Takže místo přímého spojení například z Radnické do Nové Huti/Hrádku, kam jezdily tzv. šichťáky, máme takt a výrazný pokles cestujících. Doporučuji shlédnout přetékající parkoviště v této oblasti a nekončený HaD aut, když je padla. Přitom za současného stavu trati, už ty šichťáky klidně mohly být namalované a vesele jezdit a to místo kilometrů osobáků, které v hodinovém taktu vozí půl hodiny a jsou v systému tudíž úplně k prdu.

Tam kde náhodou na vlak na t170 od Plzně k Berounu navazovaly autobusy, je taky velký [bomba], protože osobáky od Plzně se do konce roku pod +15´ nevejdou.
Pajik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 280
Registrován: 8-2008
Odesláno Pátek, 24. července 2015 - 19:48:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dokud klasické osobáky stavěly na nově zřízených Škvrňanech, tak tam byl pomalu největší výstup/nástup lidí. Ono totiž, pokud chci jet ze Škvrňan vlakem, tak ideálně ze zastávky v sídlišti. Nikoli se půl hodiny kýblovat tramvají na hlavní nádraží...než byly zřízeny Škvrnany, tak ti co jeli osobákem po t170, raději šli do Křimic, než aby se hrcali MHD na hlavní, nebo s přestupem na Jižní.
Píšete o dopravě především uvnitř města. Ta je zachována prakticky v obdobném rozsahu jako v minulém jízdním řádu. Spěšňáky by byly vlaky navíc, takže Vaše argumentace tímto způsobem má závažné trhliny. Taky se bavím...hlavně už vidím ty davy ze sídliště, jak dříve chodily ve velkém do Křimic, když tramvajová linka 2 v centru je celkem rychle. Tady má někdo režijku a chce jezdit mermomocí vlakem, že...ale co takhle jednou pořádně zaplatit za jízdné.

Narušení křehkých přestupních vazeb v Plzni na hlavním, to je joke dne Nr. 2. +1min na zastavení ve Škvrňanech vadí
Tady to není jen +1 minuta, ale na koridoru se blížíte spíše dvěma. A to už docela reálně ohrožuje přípoje od nepomuckých Os, když v Plzni hl.n. musí být dodržena přestupní doba 6 minut. K tomu rozestavěná Plzeň, vlaky na Plasy a Prahu bez možnosti současných vjezdů/odjezdů, co udělat pro další destabilizaci provozu, než přidat Sp další zastavení...

PoveDlo na zbytek roku dokonale rozstřílet naprostým ignorováním reálných možností na t183 (žádný VJŘ)
Podívejte se, za tvorbu VJŘ odpovídá především dopravce a je určitá hierarchie v komunikaci správce infrastruktury - dopravce - organizátor. Ale za všechno může organizátor, včetně pomalých jízd, i když není o všem včas informován. Často ani dopravce není ze strany správce infrastruktury informován dostatečně v předstihu. Namočeni jsou v tom do určité míry všichni a minimálně z pozice objednatele bude třeba hledat prostředky, jak tomuhle příště včas zabránit.

To samé (loterie, zda bude 25min cesta trvat o 1h déle) jsou velmi křehké vztahy v Rokycanech, směrem Mirošov, aneb PoveDené navázání lokálky na rychlíky, v rámci zrychlení dopravy
Kdyby jste se ráčil před napsáním tohoto informovat, tak na popud onoho zlého organizátora byly u vybraných vlaků v Rokycanech tento týden zvýšeny čekací doby. Jinak by to bylo všem jedno.

Takže místo přímého spojení například z Radnické do Nové Huti/Hrádku, kam jezdily tzv. šichťáky
Ano, poptávka z Radnic do Hrádku za posledních dvacet let značně klesla na úkor značného zvýšení dojížďky do Plzně a sever Rokycanska spíš jezdí nově do průmyslové zóny ve Volduchách než v Hrádku. Takže budeme zachovávat šichtáky pro jednotlivce, skutečně efektivní řešení.

Tam kde náhodou na vlak na t170 od Plzně k Berounu navazovaly autobusy, je taky velký [bomba], protože osobáky od Plzně se do konce roku pod +15´ nevejdou.
Plačte na hrobě SŽDC, jak organizuje výluky a jak se postupuje při rekonstrukci uzlu Plzeň. Předpokládám, že když tu teď tak pláčete, že jste natolik zkušený, že jste znal důsledky předem a mohl jste včas správce infrastruktury upozornit, že koná chybně. Ono ale vylít to ze sebe na K-reportu, když je 5 minut po dvanácté a svézt vinu na někoho, na koho se to zrovna hodí, je samozřejmě jednodušší...[crazy]
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4945
Registrován: 9-2005

Odesláno Sobota, 25. července 2015 - 08:58:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dokud klasické osobáky stavěly na nově zřízených Škvrňanech, tak tam byl pomalu největší výstup/nástup lidí.

Jak jsem se dozvěděl nedávno na komisi dopravy města Plzně, prý ta zastávka je zbytečná, nikdo tam nevystupuje. Ten pán to věděl naprosto přesně, chodí tam totiž se psem...Tak si myslím, že má určitě pravdu! [happy]

Bezdružická lokálka
Martyss
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 860
Registrován: 10-2007
Odesláno Sobota, 25. července 2015 - 09:23:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pokud mám dobré informace, nakonec by měly být zmíněné přejezdy součástí akce a na poslední chvíli se podařilo situaci zažehnat. Vůdcem akce rozhodně nebyl ani tak starosta z Hrádku (to je velmi rozumný člověk) jako někdo s "vlivem" na městě (jestli pracovník/pracovnice MÚ nebo zastupitel/ka, to přesně nevím), kdo údajně bydlí poblíž přejezdů. Motivem měl být údajně hluk výstražníků, uvažování o bezpečnosti bylo zřejmě podružné...

Mno mnohé o místní mentalitě naznačuje, že x let nejsou schopni dokončit obchvat Hrádku...[crazy]
Luboš_3.21
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 390
Registrován: 4-2014

Odesláno Sobota, 25. července 2015 - 15:11:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Také se mi zdá, že ta vlaková zastávka Plzeň Škvrňany je celkem zbytečná. Vždyť tato část Plzně má kvalitní tramvajové spojení s centrem a na domažlické trati také vlakovou zastávku. Hlavně, že tam nestaví ty Spěšňáky, ale zase ty Spěšňáky mají chybu jinde a to v tom, že poslední Spěšňák v sobotu v 15 OO hod odjezd z Plzně a pak nic, a také velmi chybí ten Sp s odjezdem z Plzně v 19 00 hod. Řešení by bylo ten Sp který by odjížděl v 19 00 hod spojit z rychlíkem, který odjíždí z Plzně ve 20 hod, ale to by musela být také iniciativa ze strany ministerstva dopravy aby s Plzeňským krajem více v oblasti vlakové dopravy spolupracovalo, bohužel zatím to tak není.
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9932
Registrován: 12-2007

Odesláno Sobota, 25. července 2015 - 15:52:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ale oni Skvrňany jsou důležitý, ale ne natolik, aby tam stavělo vše. Stejně je to jedno, protože kdyby tam Sp stavěly, tak by místní šoto-honorace křičela, že kvůli Škvrňanům se nestíhají přípoje a k čemu to tam je, dyť tam mají tramvaj...

Řešení by bylo ten Sp který by odjížděl v 19 00 hod spojit z rychlíkem, který odjíždí z Plzně ve 20 hod
Jako tu pesu připojit k Rx a mezi Plešnicí a Pňovany zastávka ji za jízdy odpojit? [biggrin]

Be clever - use public transport!
Luboš_3.21
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 392
Registrován: 4-2014

Odesláno Sobota, 25. července 2015 - 17:26:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martinmarilynmanson - měl jsem namysli,že z Prahy by to jelo jako rychlík, mezi Plzní a Mar.Lázněmi by ten rychlík stavěl tak jak zastavují ostatní Sp vyjma toho Ošelína a mezi Mar. Lázněmi a Chebem by to zase jelo jako rychlík. a dva vlaky by se zaplácli jen jedním, ale to by někdo na kraji v odboru dopravy by toto řešení musel ministerstvu dopravy navrhnout, ale hlavní kámen úrazu toho řešení bude neochota ministerstva dopravy na takovém to řešení se s krajem dohodnout.
Už se to na chebské trati také dříve dělalo ještě když jízdní řád sestavovali pouze ČD a docela se to osvědčilo. jednalo se o o to, že Os 7333 z odjezdem ze Svojšína v 5 05 hod směr Plzeň , byl zrušen a v úseku Svojšín - Plzeň byl vlak nahrazen R 751, takže to vypadalo, tak že R 751 vyjížděl z Chebu, dále zastavoval v Žst. Kynžvart, Mar.Lázně, Planá u Mar. Lázní, od Svojšína po Plzeň zastavoval všude a z Plzně opět zastavoval v Žst.Rokycany, Zdice, Beroun, Praha Smíchov, Praha HL.n., tato situace byla kolem roku 1998-99,2000. Bohužel, ČD se to líbilo, ale na MD byl proti tomuto řešení velký odpor, takže to vydrželo zhruba rok a zřejmě na nátlak MD se to pak zrušilo a byl opět zaveden klasický Os 7333 z odjezdem ze Svojšína v 5 05 hod.
Držet hubu a krok
Neregistrovaný host
Odeslán z: 92.62.226.10
Odesláno Sobota, 25. července 2015 - 19:46:57    Odkaz na tento příspěvek  

Martys: Obchvat Hrádku, který přivede ve výsledku mnohem více náklaďáků do Mirošova a vsí směrem na jih.....
Martyss
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 861
Registrován: 10-2007
Odesláno Neděle, 26. července 2015 - 12:46:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

2Držet hubu a krok:
Kdyby v Mirošově někoho tankovala nákladní doprava, tak by asi nestálo Rosso, ne?

Osobně si myslím, že než bude obchvat, tak dávno bude v provozu satelitní mýto.[crazy]
Vodnihad
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 398
Registrován: 2-2007
Odesláno Neděle, 26. července 2015 - 21:26:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Včera padnul R777 někde u Švihova, nevíte někdo o tom něco více? Z Plzně vystavena náhradní souprava a to ve složení 4*B.
Žíža
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 389
Registrován: 12-2007

Odesláno Neděle, 26. července 2015 - 22:12:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jen pro zajímavost: ze Zadních Skvrňan ráno v 6:37 směr Pilsen Hbf. jezdí pravidelně 10+ kusů NEšoto veřejnosti, což je mimochodem přibližně 1/3 všech lidí v tom vlaku. Myslím tím normální prac. den, ne prázdniny.
Je fakt, že nevystupují, v tom má ten vocas z dopravní komise polopravdu.
kutipe
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 186
Registrován: 4-2012
Odesláno Pondělí, 27. července 2015 - 18:35:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vodnihad: porucha lokomotivy 362 115-8, do Plzně Rx777 přitáhla 754 015-6, která jel táhla i z Rudy do Klatovy.
Paveldacicky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4025
Registrován: 5-2007

Odesláno Úterý, 28. července 2015 - 17:50:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pánové zde,prozraďte mi prosím někdo,čekaj-li Chebský rychlíci na zpožděný Budějce?Pokud ano,tak z kterýho peronu to do Chebu jezdí.Dík za případný odpovědi.
kutipe
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 187
Registrován: 4-2012
Odesláno Úterý, 28. července 2015 - 18:31:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Přes den je to podle rozhodnutí dispečera, zpravidla čekají max. do 10-ti minut. Pendolino nečeká vůbec a poslední 754 čeká klidně i 40 minut. Jezdí to většinou z nástupiště 2z nebo 2v, kolej 4
Vodnihad
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 399
Registrován: 2-2007
Odesláno Úterý, 28. července 2015 - 18:56:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

kutipe: včera 754 nečekala, ale možná se vědělo, že nikdo přestupovat nebude
kutipe
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 188
Registrován: 4-2012
Odesláno Úterý, 28. července 2015 - 21:22:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Někdy minulý týden taky nečekala a pro cestující byl vypraven minibus. Jak říkám je to na dispečerovi, každopádně je to poslední spoj, takže cestující má nějaká práva.
novoal
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 56
Registrován: 10-2012
Odesláno Středa, 29. července 2015 - 21:11:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak ve spanilé jízdě pokračujeme....[angry]

odkaz
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4949
Registrován: 9-2005

Odesláno Středa, 29. července 2015 - 21:24:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Srpnové BPL...[masinka]


Bezdružická lokálka
Martin_votava
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 30
Registrován: 3-2007

Odesláno Čtvrtek, 30. července 2015 - 12:25:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Myslím, že Sp vlaky do Chebu jsou i s 20 min. stáním luxusní spojení. Vždycky jsem počítal s tím, že cesta z Plzně do větších měst (Praha, Budějovice, Cheb) trvá přibližně 2 hodiny. Nedávno jsem jel na výlet do Chebu a mile mě překvapilo, že tam jezdí rychlé vlaky skoro každou hodinu a nemusím tak řešit, kdy pojedu. Sp vlak to stíhá za ty přibližně 2 hodiny, se kterými na cestu počítám, a u rychlíku je navíc bonus 40 minut, o které je rychlejší.
Jen to zastavování ve Skvrňanech chybí, tam by to chtělo vlaky alespoň po půl hodině. Ale třeba místo zastavení Sp vlaků prodloužit všechny Os z trati 190 do Křimic (při každém návrhu nového GVD je to první, co tam hledám [happy] ). Kdyby se to spojilo s dobrou reklamní kampaní, mohlo by to přitáhnout hodně lidí. Třeba na Jižní předměstí se ani jinak než vlakem rozumně dostat nedá (vlak 3 minuty, MHD 20-30 min.) a linka 2 je ve špičce přeplněná už od dob, kdy jsem před 15 lety začal jezdit do Skvrňan do školy (snad jen krátké období, kdy se interval zkrátil na 4 minuty, jezdily tramvaje obsazené na 100%).
Po výstavbě zastávky na Slovanech by se to už dalo považovat za plnohodnotnou městskou linku. A pokud by se udělala zastávka ještě v Koterově, nemusel bych už vůbec používat MHD [wink].
Maxipes_Fík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2489
Registrován: 12-2005

Odesláno Čtvrtek, 30. července 2015 - 12:29:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak ve spanilé jízdě pokračujeme....[angry]

odkaz


Hm, dokonce to bude už z hlavního, čili to bude ještě větší legrace než Povedená výluka Valcha - Dobřany [happy]
8. a 9. si raději zajeďte na Bezdružické léto, sice regionovou na stojáka, ale bez výluky [happy]

Jednou, těsně potom, co se naučil mluvit, vypil celý sud piva. A od té doby už nerostl.
749.243-2
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.129.151.224
Odesláno Čtvrtek, 30. července 2015 - 19:33:42    Odkaz na tento příspěvek  

Pro držitele svářečského průkazu M_k jsem si připravil výběr z hroznů. Aneb i toto svářeli držitelé svářečského průkazu (akorát ho asi získali v agentuře během třídenní rekvalifikace z pastavce dobytka)...

749.243-2
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.129.151.224
Odesláno Čtvrtek, 30. července 2015 - 19:37:17    Odkaz na tento příspěvek  

MaxiPeS: výluka je asi další součást akce Pojeďte vlakem na hory, letos v létě to bude náramná PSIna (o víkendu s koly zejména).[kladivo] Výlukový řád opět 0, vždyť se to přeci vyjezdí (maximálně s hodinou, jako minule a jenom maloučko to nabourá jednokolejkou do Chrástu zbytek kraje).
Hlavně nechtít jet v rámci letní PSIny třeba na Velhartice v 8h z Plzně, v 9.11 z Klatov. Jelikož o víkendu nejede další vlak v 11.11, tak nejede ani aautobusová klaaka, takže výletník může jet už ve 13.11 z Klatov třeba do [zadnice]

Ovšem co se týká BPL, tak po loňském fiasku s narvaným motorákem se oficiální pořadatel poučil, letos na preferovaném spoji ráno a odpoledne jely 2x814. [ok]
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4952
Registrován: 9-2005

Odesláno Čtvrtek, 30. července 2015 - 21:19:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ovšem co se týká BPL, tak po loňském fiasku s narvaným motorákem se oficiální pořadatel poučil,

Pořadatel ani tak ne, spíše České dráhy se konečně chytly za nos...

Bezdružická lokálka
kpetr
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.70.245.166
Odesláno Čtvrtek, 30. července 2015 - 22:25:12    Odkaz na tento příspěvek  

Zastávka na Slovanech v Částkově ulici na trati 190 není zapomenuta, čeká na 5. etapu přestavby Plzeň hl. n.
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4953
Registrován: 9-2005

Odesláno Pátek, 31. července 2015 - 08:35:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Za cenu zrušení zastávky v Koterově....

Bezdružická lokálka
Martin_votava
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 31
Registrován: 3-2007

Odesláno Pátek, 31. července 2015 - 11:27:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Stanice Koterov by se pro Os vlaky rušit neměla, jenom doplnit podchodem do Božkova (případně posunout blíž k němu) a přejmenovat na Božkov. Ale je pravda, že do Božkova se dá bez problémů dojet ze zastávky Slovany trolejbusem a přestup na tramvaj nemá moc smysl, když se jedná o dvě souběžné linky. Tak by se mohlo zastavování přesunout do Koterova k Barvínkové ulici, kde je oblast špatně obsloužená MHD (pouze občas autobusem, který ale nejede z centra). Do Koterova to pěšky trvá asi 8 minut a dal by se využít i přestup na autobus a v těsné blízkosti trati je rozrůstající se obytná zástavba a nová průmyslová zóna.
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4954
Registrován: 9-2005

Odesláno Pátek, 31. července 2015 - 12:12:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bylo bohužel podmínkou SŽDC - buď Slovany nebo Koterov...

Bezdružická lokálka
Martin_votava
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 32
Registrován: 3-2007

Odesláno Pátek, 31. července 2015 - 12:30:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To chápu, ty zastávky by byly dost blízko sebe. Ale mohla by se ta podmínka upravit na buď Koterov(=Božkov) nebo Slovany a Koterov(=Koterov). [happy] To už by byla rozumná vzdálenost.
Danous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1264
Registrován: 11-2009

Odesláno Sobota, 01. srpna 2015 - 09:22:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnešní Os8945 mezi Koterovem a Starým Plzencem.[jidlo]
DHaK
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.79.110.97
Odesláno Sobota, 01. srpna 2015 - 21:46:43    Odkaz na tento příspěvek  

Kde je konec na pozadí snímku zřetelnému dánskému autobloku FELB, levnějšího a modernějšího, nežli jest ten monoponí výdobytek modrožlutých. Hmm, správné a nesprávné kapsy zapříčinily jeho konec...
novoal
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 57
Registrován: 10-2012
Odesláno Neděle, 02. srpna 2015 - 13:15:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

754_0669
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 468
Registrován: 1-2009

Odesláno Neděle, 02. srpna 2015 - 20:02:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

novoal: Pěkné fotoalbum [ok].
Jen žasnu, jak může někdo navrhnou a schválit to, co se postavilo na Špičáku. Zbytečné dva zvýšené peróny u jedné koleje.

Trainweb.cz
Strom
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 354
Registrován: 7-2008

Odesláno Neděle, 02. srpna 2015 - 21:29:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

754 0669:
Jen žasnu, jak může někdo navrhnou a schválit to, co se postavilo na Špičáku. Zbytečné dva zvýšené peróny u jedné koleje.
Já letos taky hodně žasnu, co se dá za ty evropské (samozřejmě i námi do těch fondů vložené peníze) do... dosaďte si tam co chcete. A nazveme to líbivými hesly modernizace, optimalizace, zrychlení a já nevím co ještě, ale dopravu to téměř nezrychlí. Viz železnice zde, elektrizace železnice Desná, optimalizace ČB - Černý Kříž. Přitom bysme našli mnohem důležitější a užitečnější úseky, ake ty necháváme dál chátrat a omezujeme je dalšími omezeními viz pravobřežní labská trať, rekonstrukce Velký Osek - Hradec Králové, rekonstrukce tratí 231 a 171..., dokončení 4. koridoru Nemanice - Ševětín rychlou trasou atd.
Ale peníze se musí utratit "smysluplně"

Nejlepší byl zatím topírenský posun v DPOV Nymburk na stroji 703 717[ok]
Masinka
Administrátor

Číslo příspěvku: 8054
Registrován: 6-2002

Odesláno Pondělí, 03. srpna 2015 - 06:40:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kde jsou tam dva zvýšené peróny u jedné koleje? Ke každé koleji je jedno nástupiště.

754 0669:
Skoro u všech uvedených důležitých staveb už delší dobu běží příprava, ale mnoho z nich se potýká s problémy, které železnice může ovlivnit jen docela málo. Úplné opomíjení větších oprav a investic do vedlejších tratí taky není žádoucí, vždyť je tam všechno ze 70. a 80. let. Zrovna DOZ na Rudu s nástupišti mě nijak neuráží. Dráty na Rudu se (snad) podařilo zarazit.
novoal
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 58
Registrován: 10-2012
Odesláno Pondělí, 03. srpna 2015 - 09:30:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad rekonstrukce:
Já třeba považuju to na špičáku za smysluplnější stavbu, než to co vzniklo třeba v Zelený Lhotě (takovej megaperon)...ale tak prostě někdy to jinak udělat asi nejde.

A myslím si, že kdyby ty velký stavby (171, HK, atd..) byly schopny realizace, tak se za to ty peníze klidně utratili taky .. jenže tam je tich problémů v přípravě jaksi více že.. [sad]

Buďme rádi, že v šuplíku byly připraveny aspoň nějaký projekty. Stejně by se tyhle stavby časem musely realizovat, jestliže se nechce aby ta trať zanikla
Malý_fotograf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5570
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 03. srpna 2015 - 10:36:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tam je právě ten průser, že se často jednalo o projekty ze šuplíku kdyby byla chvíle času na to je aspoň poupravit, mohly třeba uzrát jak víno. Některé stavby, třeba nová žst. Strakonice, nevyhovují požadavkům technologie této stanice. Takže třeba až do Strakonic přijedou wapky pro teplárnu, které se dobíraly z kusé koleje, už to nepůjde, protože kusou kolej optimalizátor zkrátil. [crazy]

Na každou svini se někde vaří voda. I na mě.
Luboš_3.21
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 397
Registrován: 4-2014

Odesláno Pondělí, 03. srpna 2015 - 10:53:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Malý fotograf - a dále je to tím, že projektant se skoro vůbec se neseznámí s technologickým postupem stanice podle, kterého by ten projekt optymalizace měl naprojektovat. Většinou dělá vše od stolu, takže většinou tu stanici ani nezná a kreslí podle toho jak se mu to líbí a hlavně podle toho kolik dá investor peněz do přestavby stanice.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 17467
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 03. srpna 2015 - 10:55:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Projektant dostane nějaké zadání a to splní. Takže bychom se mohli taky zeptat, proč to zadání od SŽDC nerespektuje technologické postupy stanice...

Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
Tomáš180
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 584
Registrován: 7-2008

Odesláno Pondělí, 03. srpna 2015 - 14:19:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

...považuju to na špičáku za smysluplnější stavbu, než to co vzniklo třeba v Zelený Lhotě (takovej megaperon)
Tak já zase myslím, že se Zelená Lhota oproti Špičáku docela povedla. Když už modernizace, tak ať to nějak vypadá. Vzhledem k tomu, že v Zelené Lhotě má vzniknout výhybna, považuji vybudování jednoho nástupiště, které z obou stran přiléhá k dopravní koleji, za velmi rozumné. Odpadají tím kilometry zábradlí a násilné napojení nástupiště k (případné) existující výpravní budově. Celkový estetický dojem rozhodně lepší než na Špičáku.
S přístupem na ,,ostrovní" nástupiště na Špičáku tato stanice jistě vyhraje soutěž o nejkrásnější nádraží. Díky osmi cedulím ,,Pozor vlak" už se jistě nikdy nestane, že by někdo přeběhl těsně před vlakem, protože ,,to přeci stihne". Odklízení sněhu z úzkých šikmých nájezdů na nástupiště bude vyhledávanou pracovní činností v regionu.

kusou kolej optimalizátor zkrátil
A penízky se pohrnou. Onehdy jsem slyšel o plánu na snesení jedné koleje v Chotěšově, protože její neexistence by ušetřila milion ročně. [crazy]

Než si lehnete na koleje, ujistěte se že není výluka!
Trať 180: Plzeň-Domažlice-Furth im Wald
Tomáš180
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 585
Registrován: 7-2008

Odesláno Pondělí, 03. srpna 2015 - 15:24:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Z dnešního totálně nepovedeného šotu:


Zdravím fíru [vypravci]

Než si lehnete na koleje, ujistěte se že není výluka!
Trať 180: Plzeň-Domažlice-Furth im Wald
Bossman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 22
Registrován: 8-2013
Odesláno Pondělí, 03. srpna 2015 - 16:40:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Parádní snímky Tome [happy]
probo
Neregistrovaný host
Odeslán z: 5.102.48.2
Odesláno Pondělí, 03. srpna 2015 - 19:09:31    Odkaz na tento příspěvek  

Najbrtí bondovka 854.007 v oběhu s Bdtn757 v retro nátěru... Zítra na 1241/1242
Statnik
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.42.51
Odesláno Pondělí, 03. srpna 2015 - 23:48:39    Odkaz na tento příspěvek  

Kam vlastně odjede 7857 z Kařízku, jezdí manipulovat do Hořovic?
Milanm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2411
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 04. srpna 2015 - 09:32:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Proč by měla jet někam manipulovat?
Zůstane do rána stát na koleji č.4 a ráno odjede na 7863 do Berouna, kde točí na 7806.
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4959
Registrován: 9-2005

Odesláno Úterý, 04. srpna 2015 - 13:44:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Prý nehoda dvou vlaků u Horažďovic - asi 30 zraněných...

Bezdružická lokálka
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4961
Registrován: 9-2005

Odesláno Úterý, 04. srpna 2015 - 13:49:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  


Bezdružická lokálka
rrr176
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 254
Registrován: 12-2011

Odesláno Úterý, 04. srpna 2015 - 15:34:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Statnik
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.42.51
Odesláno Středa, 05. srpna 2015 - 08:31:34    Odkaz na tento příspěvek  

Známé motto "Tohle léto bude psina" pokračuje krom výluky Plzeň-Dobřany, která začne zítra tak mezi 14-18 srpnem bude výluka Přeštice-Klatovy.
PatrikT
Neregistrovaný host
Odeslán z: 37.188.140.174
Odesláno Středa, 05. srpna 2015 - 12:47:40    Odkaz na tento příspěvek  

Dobrý den, nemáte někdo také focený (nebo video) ten vlak s lehátkovými vozy jako Tomáš180, kde by šlo přečíst čísla vozů? Případně fotky z březnové parní akce. Díky.
Špáňa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4746
Registrován: 9-2007

Odesláno Středa, 05. srpna 2015 - 13:06:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Měřičák v Berouně, v čele 363.514

http://www.youtube.com/user/Brejlovec754049
http://www.flickr.com/photos/754049/

Milanm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2412
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 05. srpna 2015 - 13:40:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Známé motto "Tohle léto bude psina" pokračuje
Jednou se ty tratě musely začít opravovat a modernizovat, když za xy-let do železničního svršku a spodku se investovalo buď málo a nebo nic.

Například trať 194 se začala významněji modernizovat najaře a pokračovat se bude po létě. Zřejmě je vyšší frekvence cestujících v létě na trati 194 než na 183, proto jsou zde výluky nyní.
Martin_zlivský
Administrátor

Číslo příspěvku: 71359
Registrován: 4-2003

Odesláno Středa, 05. srpna 2015 - 14:27:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Důvod je ten, že se „někdo” ozval a SŽDC to byla ochotna tolerovat. Na 183 zřejmě tyto podmínky splněny nebyly.

Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
749.243-2
Neregistrovaný host
Odeslán z: 160.218.160.217
Odesláno Středa, 05. srpna 2015 - 14:42:37    Odkaz na tento příspěvek  

Milanm: nic proti využívání prostředků z OPD, ikdyž mnohde až překotnému. Zde je ovšem řeč o tom, že konkrétně na t183 nevzniklo žádné opatření dopravce, za účelem omezit přenášení zpoždění. Připadně se aspoň mohlo v rámci letní ČD Psinky natvrdo oznámit cestujícím, že některá silně využívaná víkendová spojení na Šumavu zaniknou...
Posláno z mobilu.
Milanm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2413
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 05. srpna 2015 - 15:13:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ano, s tím souhlasím, že se mohl udělat VJŘ, když to jde například na trati 190 při výlukách Plzeň-Nepomuk.

Asi prostě obce a lidi při 190tce více řvali, tak se jim tam při delších a rozsáhlejších výlukách dělá VJŘ.

A ještě se zeptám, výluka na 160tce je psaná do 17.8., budou potom ještě nahrazeny sudé Os autobusy a nebo se už konečně bude jezdit do/ze Třemošné v sudou vlakem?
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9939
Registrován: 12-2007

Odesláno Středa, 05. srpna 2015 - 15:41:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A ještě se zeptám, výluka na 160tce je psaná do 17.8., budou potom ještě nahrazeny sudé Os autobusy a nebo se už konečně bude jezdit do/ze Třemošné v sudou vlakem?
Měly by být vlaky, ale situace se mění každým okamžikem...

Be clever - use public transport!
Statnik
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.42.51
Odesláno Středa, 05. srpna 2015 - 17:22:20    Odkaz na tento příspěvek  

Poslední dobou se mi zdá, že vlaky na 170 úplně brzdí za mostem v Potoční není tam rychlost aspoň 20 km/h?
749.243-2
Neregistrovaný host
Odeslán z: 160.218.160.217
Odesláno Středa, 05. srpna 2015 - 18:26:02    Odkaz na tento příspěvek  

Copak obce, že by u t190 řvaly...VJŘ byl vzniknut hlavně kvůli R, aby metodou náhodných výbuchů (+30-60\') nebouraly dopravu ve zbytku své jednokolejné trasy. Nevzývám Ropid nebo IDS JMK za modlu, ale je zajímavé, že v jejich rajonu si nikdo výluku s takhle velkými vlivy bez VJŘ nedovolí spustit. Jestli to také není tím, že tamní koordinátoři dopravu doopravdy koordinují, zatímco jinde se radějí počítají zbývající závity na roličkách toaletního papíru...

Posláno z mobilu.