K-report
 

Archiv diskuse Viaggio Comfort - Railjet do 06. 08. 2015  

Diskuse K-report » Archiv 2015 » Železnice » Viaggio Comfort - Railjet » Archiv diskuse Viaggio Comfort - Railjet do 06. 08. 2015 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Mol
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1831
Registrován: 10-2008

Odesláno Neděle, 21. června 2015 - 14:35:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak z toho hned můžeme udělat článek na iděs.cz, jako o spolku východočeských sebevrahů o pár diskuzí níže...

Strojvedoucí žena hazarduje se zdravím a životy!
Nedávno zveřejněný snímek v jedné internetové diskuzi věnující se železniční dopravě dokazuje, že strojvedoucí českých drah používá v práci nevhodnou obuv a oděv!

Kritika přichází i z řad dalších strojvůdců a fanoušků železnic!
Riskantní kousek, který by mohl v případě nehody způsobit vážné zranění komentovali železniční fanoušci, tzv. šoutouši jako velmi vážné porušení subordinace, které by mohlo skončit popálením od kopřiv, puchýři na noze a v nejhorším případě dokonce zutím obuvi! Pokud by měla v případě železničního neštěstí nebo požáru dojít ke zraněným, mohla by se sama zranit!

I další oslovení odborníci to považují za hazardování
Mluvčí společnosti ČD a.s. potvrzuje, že v tomto případě došlo k porušení interních předpisů, které bude potrestáno finančním postihem. Rovněž bude vydán mimořádný příkaz generálního ředitele, který bude striktně vyžadovat pevnou kotníkovou obuv a dlouhé kalhoty u všech zaměstnanců, u kterých lze očekávat chůzi po štěrku.
Mluvčí SŽDC s.o. se vyjadřuje v podobném duchu a dodává, že u železničních kolejí nebývají v mnoha případech přístupové stezky a štěrk, který nakupují od dodavatelů, má velmi velkou zrnitost.
Primář ortopedie varuje, že dlouhodobou chůzí po kamenivu v obuvi bez pevné podrážky může dojít k narušení klenby chodidla.
Předseda botanického ústavu při akademii věd označil chůzi v kopřivách za špatný nápad. U nás nejrozšířejnější kopřiva dvoudomá totiž může způsobit vážné popáleniny dolních končetin.

Radim Jančura to označuje za neschopnost vedení ČD
Majitel firmy Regiojet a.s., která je druhým největším železničním dopravcem v České republice to označil za příklad špatného vedení firmy dotované ze státního rozpočtu. Dle jeho vyjádření by se toto v jeho společnosti nestalo a je připraven převzít dopravu na všech tratích, které provozují ČD a.s.


Honorář mi Jenda Sůrů jistě vyjedná, že?[lol]

To mi teda vysvětlete. Chcete letět na kouzelném koberci za králem bramborových lidí a prosit ho, aby vás propustil, a tvrdíte, že jste úplně zdraví?!
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6434
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 21. června 2015 - 15:25:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Majitel firmy Regiojet a.s., která je druhým největším železničním dopravcem v České republice

Toto si opravte, není to pravda.
Mol
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1832
Registrován: 10-2008

Odesláno Neděle, 21. června 2015 - 15:52:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Takže vše ostatní je pravda? To mě těší[lol]
Tam pouze schází slovíčko "osobním," ale aspoň je vidět koho co nejvíce bolí. Když se "jeho" společnost posune na pomyslném žebříčku o místo níže[rofl]
To je jako když se na Czech Raildays objeví text:
"Regiojet se stal prvním dopravcem v Evropě, který začal využívat tento typ lokomotiv (pozn. "Vectron") pro pravidelnou osobní dopravu"
Je to pravda, nebo ne?[lol]

To mi teda vysvětlete. Chcete letět na kouzelném koberci za králem bramborových lidí a prosit ho, aby vás propustil, a tvrdíte, že jste úplně zdraví?!
čítatel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 94
Registrován: 4-2012
Odesláno Neděle, 21. června 2015 - 16:15:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"Regiojet se stal prvním dopravcem v Evropě, který začal využívat tento typ lokomotiv (pozn. "Vectron") pro pravidelnou osobní dopravu"
Podotkl bych pro úplnost, že to byl letáček Siemensu, ne RegioJetu [wink]

(Příspěvek byl editován uživatelem čítatel.)
Ml636
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5359
Registrován: 11-2006
Odesláno Neděle, 21. června 2015 - 17:23:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na řízení zásadně pevnou obuv... Když jsem přišel na první hodinu autoškoly s náklaďákem v sandálech, byl jsem vyhozen se přezout (k překvapení učitele jsem se na to připravil a pevnou obuv jsem měl pro jistotu s sebou).
Na mašině bych se bál jezdit naboso, už třeba jen kvůli porušení izolačního stavu a všelijakým trčícím "tentononcům" různě po stanovišti. Stačilo mi vždycky, když jsem si do Karosy vzal kraťasy. Pokaždé jsem si odnesl škrábance nejen od pružicího mechanismu sedačky.

Rebel Yell
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2196
Registrován: 8-2012
Odesláno Neděle, 21. června 2015 - 17:35:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Čau mravokárci [happy].
Mám několik dotazů:
Proč se vysíráte jen do mě a nikoli toho, kdo sem tu fotku upnul?
Proč by se taková obuv nemohla fasovat u ČD? Předpisům neodporuje, je uzavřená s pevnou patou a špičkou (ocelovou špičku v ČR mít nemusíme), pracovní obuv není v předpisu jako povinná. Nesere mě na tom tedy nic, ani ten příspěvek nevypadá, že by mě něco sralo, to spíš reakci na něj.
Proč by tedy měl její nositelku někdo peskovat? (Viz výše o předpisivosti a samozřejmě vynechávám standardní buzeraci pro buzeraci v některých firmách).
(Teď už se dostáváme od původního tématu[happy] Proč by měl zaměstnanec řešit nedostatky pracovního oblečení vlastním "civilním doplňkem" či "celkovým outfitem", místo aby mu zaměstnavatel prostě dodal oblečení bez nedostatků?

Pozn. obzvláště půvabná je moje kritika od těch, co z pomateného videa v tématu Regiojet usuzují na hrdelní zločin žlutého zla
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4569
Registrován: 8-2006
Odesláno Neděle, 21. června 2015 - 18:32:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tu fotku sem ale někdo upnul kvůli fířici[jidlo] a ne kvůli botám.[crazy]
Pérák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 158
Registrován: 1-2010

Odesláno Neděle, 21. června 2015 - 19:16:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

čelakovičan:[ok]

FOTO 4. koridor Veselí nL.

http://www.veselidepo.cz/

https://plus.google.com/u/0/113139781068038313121/videos
Pershink
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1060
Registrován: 1-2007
Odesláno Neděle, 21. června 2015 - 19:39:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Když jsem chvilku po škole pracoval v jednom skladu, tak jsme tam fasovali sandály s kovovou špičkou. Aneb kdo hledá, najde. Slyšel jsem o tom, že v případě pracovního úrazu dokonce potom nadřízený foti to, co má dotyčný na nohou. A pokud má na nohou třeba papuče, tak na odškodnění může zapomenout.
MUDr. Oplzlák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 37.188.224.39
Odesláno Neděle, 21. června 2015 - 19:54:51    Odkaz na tento příspěvek  

On tu fířici sem upnul nějaký šmírák pro své (jakjinak) single kamarády šotouše, aby si měli nad čím honit péro (mimo ty homosexuální a zcela asexuální).
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2198
Registrován: 8-2012
Odesláno Neděle, 21. června 2015 - 21:55:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Boty s kovovou špičkou na české železnici mít nemusíte (v Německu ano). Když děláte ve skladu, tak je to logicky ochrana proti tomu, že vám něco spadne na haksnu a když máte papuče a něco vám spadne na haksnu, tak si to zaměstnavatel zdokumentuje a pak vám zcela logicky a podle práva nasere. Co je na tom divného?
ID 2
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.180.63.246
Odesláno Pondělí, 22. června 2015 - 11:37:00    Odkaz na tento příspěvek  

k diskuzi o "fířici". Samozřejmě je blbé to, že autor tam přivěsil fotku, která ukazuje trochu méně předpisovou situaci. To měl autor, resp osoba dávající fotku ke zveřejnění, zvážit, kolik s tím může nadělat pekla. Předpokládám, že už nějaký "Pepek Vyskoč" s těmi informacemi mazal na patřičná místa.
Z druhé strany je pochopitelné, že v dané situaci "fiřice" řešila jiný problém a ono moderní pojetí služby i s funkčním mobilem tu obuv přesouvá mimo první místo.
Obecně plně souhlasím s názorem P. Šimrala, když popisuje situaci nutnosti rychlého opouštění místa k obsluze HV. Vím o čem mluví a kromě toho, že dříve to tak bylo v předpisech, mu dávám za pravdu i dnes. Samozřejmě pokud je delší pauza nebo za našich časů jsme stávali přes půl šichty nejen u vjezdů, tal ta letní obuv je na místě, pokud není těžká do tašky.
Závěrem chci apelovat znovu na to, aby osoba dávající fotku ke zveřejnění zvážila to, aby člověku, který je na fotce a nedal ke zveřejnění prokazatelně osobní souhlas, nenadělala zle. Prosím, nepleťte si to s cenzurou za jakéhokoliv režimu !!!!!
Láďa_2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1070
Registrován: 4-2003

Odesláno Pondělí, 29. června 2015 - 13:18:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Boty s kovovou špičkou na české železnici mít nemusíte (v Německu ano).
V Německu to tedy platí i při sezení na mašině, nebo jen při cestě "ven"? To jako sedím v kravatě někde v nějakým rychlovlaku a mám boty s kovovou špičkou na to abych držel ten pedál?
Stačí mi Ano/Ne Díky
S4991023
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1821
Registrován: 9-2003

Odesláno Pondělí, 29. června 2015 - 16:04:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sedíte v kravatě někde v nějakým rychlovlaku a mát boty s kovovou špičkou, ano. Ono až se něco semele, nemusí být čas se přezouvat. Proto se dělají s kovovou špičkou i mokasíny, lakýrky etc.

Piráti, kteří vynutili rychlost 600 ampérů, přiblížili se na déli tří vlečňáků a chystali se vrhnout lana, opatřená háky, aby zachytili prchající kořist. Dvojka právě vjela do zatáčky Na Špejcharu; vůz se nakláněl nebezpečně doprava, ale Dejmek jej mistrně vybalancoval, zamávav levou nohou ve vzduchu.
Asdf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5365
Registrován: 5-2007
Odesláno Pondělí, 29. června 2015 - 16:40:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

My v práci tiež fasujeme pracovnú obuv, ktorá vyzerá, že si ju človek kúpil niekde v športe, ale pritom má všetky atesty potrebné na pracovnú obuv do koľajiska v ČR (aj keď oceľovú špičku teda nemá, len spevnenú).
stenly
Neregistrovaný host
Odeslán z: 46.149.119.226
Odesláno Čtvrtek, 02. července 2015 - 13:20:24    Odkaz na tento příspěvek  

Netusi nekdo z povolanych kdy pojede railjet C.6 na soustruh? Ridici vuz o5 triska jak svina... kdyztak dik za info...
PepaN
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 597
Registrován: 1-2012

Odesláno Pátek, 03. července 2015 - 15:46:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Railjet 371 spojený s IC 513 u Pardubic

Odkaz na YouTube

Můj kanál na YouTube, kde naleznete i železniční videa [wink]

Otřesné cestování s Hašišbedou JHMD [ko]
První jízda U47.001 [masinka]
Videa z koridoru
PepaN
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 600
Registrován: 1-2012

Odesláno Neděle, 12. července 2015 - 14:24:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak tady ještě pár záběrů spojených souprav rj 371 a IC 513 (Kolín, Starý Kolín, Pardubice hl.n. a Pardubice Svítkov)

Odkaz na YouTube

Můj kanál na YouTube, kde naleznete i železniční videa [wink]

Otřesné cestování s Hašišbedou JHMD [ko]
První jízda U47.001 [masinka]
Videa z koridoru
dvx
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.61.211.193
Odesláno Pondělí, 13. července 2015 - 11:41:42    Odkaz na tento příspěvek  

Funguje už v ČD Railjetech Wifi?
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11985
Registrován: 10-2004
Odesláno Pondělí, 13. července 2015 - 20:31:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

dvx: Ne.
Goldfinger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1550
Registrován: 9-2005

Odesláno Úterý, 14. července 2015 - 10:14:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Komedianti. Ale na druhou stranu, stejně asi ten signál na velké části tratě není odkud brát.
Honza7887
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 737
Registrován: 8-2010

Odesláno Úterý, 14. července 2015 - 10:33:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Goldfinger: No neřekl bych. V Pendolinu ta WiFi šlape nejlépe ze všech tří dopravců na trati Praha-Ova, takže pokud bude WiFi v Railjetech stejně kvalitní, tak to opravdu fungovat bude a je na co se těšit. Výpadky jsou většinou v Krasíkově, jinak to tam šlape celkem bez problémů [ok]

Vlastním IN25 fandím modrým a vůbec se za to nestydím [kladivo]
RegioJet: Když ptáčka lapají, pěkně mu zpívají.

Mike_tom
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 925
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 14. července 2015 - 16:04:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pendolíno ovšem nejezdí přes Svitavy a Blansko... Jedno hluché místo je mezi Hradcem nad Svitavou a Březovou nad Svitavami a další mezi Blanskem a Brnem (tam je signál jen v Adamově a Bílovicích n/Svitavou). A pokud si pamatuji D1Expres blahé paměti, tak tam ani Wi-Fi nefachčila
Honza7887
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 740
Registrován: 8-2010

Odesláno Úterý, 14. července 2015 - 16:32:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mike_tom: [ok] Znáte to tam určitě lépe než já. Jinak mobilní operátoři by s tím opravdu mohli něco udělat.

Vlastním IN25 fandím modrým a vůbec se za to nestydím [kladivo]
RegioJet: Když ptáčka lapají, pěkně mu zpívají.

Paul2no
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1367
Registrován: 11-2009

Odesláno Úterý, 14. července 2015 - 17:48:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mike_tom: já jednou D1Expresem jel, a WiFi fungovala, minimálně v mém voze.

http://www.youtube.com/paul2no
K12V170DR
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 126
Registrován: 4-2014
Odesláno Středa, 15. července 2015 - 15:01:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já s T-mobilem nemám problém se signálem (volání i internet) v celém úseku Třebová - Brno, jen v oblasti tunelů před Brnem bývá slabší.
Goldfinger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1551
Registrován: 9-2005

Odesláno Středa, 15. července 2015 - 21:08:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak s T-M jsem se v RJ fuckt nechytal (mám jablko).
K12V170DR
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 131
Registrován: 4-2014
Odesláno Čtvrtek, 16. července 2015 - 13:09:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mám "ťamťung" a čudlíkovou Nokii. S obojím nemám problémy. [happy]
Martin_zlivský
Administrátor

Číslo příspěvku: 71327
Registrován: 4-2003

Odesláno Čtvrtek, 16. července 2015 - 14:39:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jó, na cihlovitým Alcatelu s anténkou ve voze bez pokovaneých voken se mi snad nestalo, že by signál nebyl.
Ve sráčích typu Aee a s moderním přístrojem se často nedá dovolat ani v Záběhlicích. [angry]

Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
S4991023
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1838
Registrován: 9-2003

Odesláno Čtvrtek, 16. července 2015 - 17:23:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ohryzek taky není telefon, ale dezénovej doplněk, který se hodí na machrování před holkama a ne na telefonování.

Piráti, kteří vynutili rychlost 600 ampérů, přiblížili se na déli tří vlečňáků a chystali se vrhnout lana, opatřená háky, aby zachytili prchající kořist. Dvojka právě vjela do zatáčky Na Špejcharu; vůz se nakláněl nebezpečně doprava, ale Dejmek jej mistrně vybalancoval, zamávav levou nohou ve vzduchu.
K12V170DR
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 133
Registrován: 4-2014
Odesláno Čtvrtek, 16. července 2015 - 18:18:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Fakt ta Nokie anténu nemá, je sotva 2 roky stará :P
Mike_tom
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 926
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 17. července 2015 - 10:56:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Re Paul2no: Jen pro upřesnění, WiFi na D1 Expresu obecně fungovala, ale v těch kritických lokalitách se nechytala, byť na tom byla lépe než samotný telefon
J. Kučera nereg.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.25
Odesláno Pátek, 17. července 2015 - 12:37:46    Odkaz na tento příspěvek  

Dnes byl spuštěn prodej rezervací do vlaků RJ 1548/9 na sobotu 22. srpna jedoucích při příležitosti 190. výročí koněspřežné železnice v trase Praha - Plzeň - České Budějovice - Summerau a zpět. Platí tarif TR 10, vlaky jsou vedeny jako povinně místenkové (rezervace za 35,- ve vnitro přepravě, 84,- v mezinárodní přepravě).
Penik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6796
Registrován: 10-2004
Odesláno Pátek, 17. července 2015 - 20:25:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Už se těším, jak se tam budou lepit papírky.
J. Kučera nereg.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 37.188.235.249
Odesláno Pátek, 17. července 2015 - 20:40:34    Odkaz na tento příspěvek  

Jaký papirky? To nachystas ne? A propos, neudelame si výlet? :-)
Penik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6798
Registrován: 10-2004
Odesláno Pátek, 17. července 2015 - 22:00:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Až budu o něčem vědět, tak se o tom dá uvažovat. Zatím vím jen o reklamě. Nic víc, nic miň.
George_couser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4493
Registrován: 9-2006

Odesláno Neděle, 19. července 2015 - 19:00:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mám dotaz na Penika. :-) Rezervační systém se plní u rj jak? Vzduchem, nebo pomocí USB?
Jarda_kučera
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 939
Registrován: 7-2007
Odesláno Neděle, 19. července 2015 - 20:54:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Si dovolím odpovědět za Penika - přes USB.

Jinak Peniku, a co víc bys chtěl vědět? JŘ je jasný, pobyty taky... :-)
George_couser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4494
Registrován: 9-2006

Odesláno Neděle, 19. července 2015 - 21:42:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jarda_kučera: Díky!
Penik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6812
Registrován: 10-2004
Odesláno Pondělí, 20. července 2015 - 12:27:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jarda_kučera: chtěl bych vidět "kolkovanou" žádost. Já oficiálně nic nevím a tak se k tomu stavím. Já nemám za povinnost sledovat web ČD, zda se náhodou něco nechystá. Asi se po mě nic nechce, tak co bych měl řešit a dělat?
drake
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.102.110.3
Odesláno Pondělí, 20. července 2015 - 15:45:02    Odkaz na tento příspěvek  

Poslední dobou jsem si všiml, že během cesty zhasnou informace o reservacích na displejích nad sedačkami. Nevím zda zhasnou všechny, nebo jen ty co mají být v danou chvíli už obsazeny. Minulý týden se tak stalo jak cestou do Vídně, tak i cestou zpátky. Má to tak být? Zhasínají jen ty, jejichž výchozí stanice už byla?
R.Š.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.103.32.59
Odesláno Pondělí, 20. července 2015 - 16:15:23    Odkaz na tento příspěvek  

Občas vídám i průvodčí jak vytahují rezervační lístky u sedadel, která již měla být obsazena. Zato v Německu mají správné umístění rezervačních lístků na háku. Když jela manželka v květnu z Berlína, tak museli ze svých míst, které nebyly olístečkované "vyhnat" jiné cestující. Minulý týden jsme naopak byli odklizení v Drážďanech, když jsme si vlezli do volného neolístečkovaného kupé a hned po nás tam přišli s místenkama.
Kubam
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1360
Registrován: 12-2007
Odesláno Středa, 22. července 2015 - 06:37:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

drake: co jsem si všimnul já, tak v rj opravdu zhasne rezervace nad místem chvíli po odjetí z "výchozí" stanice dané místěnky. Např. když jsem měl místenky ze Salzburgu do Vídně, tak jsem v Salzu musel vyhnat jednoho borca a po chvíli jsem se podíval nahoru a už to zhasnulo...
J. Kučera nereg.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.25
Odesláno Středa, 22. července 2015 - 06:46:50    Odkaz na tento příspěvek  

Nevím jak OeBB, ale u nás rezervace "zhasínají" patnáct minut po odjezdu z té stanice, ze které zněla rezervace (do té doby taky máte obsadit místo, nechcete-li ho ztratit.
Vodnihad
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 395
Registrován: 2-2007
Odesláno Středa, 22. července 2015 - 17:19:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

J. Kučera nereg: asi jak kdy, v neděli jsem jel RJ 72 místo 92 vůz 22 z Brna do Prahy a ač jsem měl místenku, tak tam nic nesvítilo, nesvítila žádná místenka a až průvodčí říkal, že sedím správně
J. Kučera nereg.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.25
Odesláno Středa, 22. července 2015 - 17:37:14    Odkaz na tento příspěvek  

A místenka byla vydána z Brna? Tak v tom případě byla data špatně nahrána vlakovou četou ÖBB.
Ythomas_ct
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1723
Registrován: 10-2009

Odesláno Čtvrtek, 23. července 2015 - 08:58:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dneska ráno, někdy kolem tří čtvrtí na vosum, jsem z okna v České Třebové viděl soupravu ve složení 151 + ČD railjet (otočenou standardně řidičákem k lokomotivě) odjíždět na Prahu. Copa to bylo, tůto? Že by nějaká náhrada za poškozené pendolino? Díky za případnou odpověď...
Honza_o
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3438
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 23. července 2015 - 09:08:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

150.202 směrem na Prahu s Railjetem bez Tauruse byla dnes ráno (cca 6:00) v Přerově. Možná soustruh [kladivo] .
Javy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1762
Registrován: 9-2003

Odesláno Čtvrtek, 23. července 2015 - 09:23:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

RJ 006 se vrací ze soustruhu v Přerově.
czmarda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 166
Registrován: 1-2013
Odesláno Čtvrtek, 23. července 2015 - 09:54:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Už se ví, kdy bude internet v modrých railjetech? Začíná to být trapné už i na ČD.
Negrelli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 858
Registrován: 9-2007
Odesláno Čtvrtek, 23. července 2015 - 10:52:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rezervace u rakouských vozů nefungují korektně už dlouho. Třeba Pardubice se na rezervacích nezobrazují vůbec a zpravidla je nutné lidi "vyhazovat".
Magda P.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.25
Odesláno Čtvrtek, 23. července 2015 - 12:05:12    Odkaz na tento příspěvek  

Dobrý den,

s instalací technologie pro službu bezdrátového připojení k internetu do jednotek ČD railet je to trochu složitější, ale po všech právních a dalších peripetiích se podařilo vypsat výběrové řízení na dodavatele, které probíhá. Předpokládáme, že pokud se případní neúspěšní uchazeči nebudou proti výsledku veřejné zakázky odvolávat a bránit tak realizaci zakázky, měla by být služba WiFi v těchto vlacích spuštěna v prosinci letošního roku.

S přáním pěkného dne za České dráhy

Petr Vondráček
produktový manažer
czmarda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 167
Registrován: 1-2013
Odesláno Čtvrtek, 23. července 2015 - 14:19:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Magda P.: díky
Vodnihad
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 396
Registrován: 2-2007
Odesláno Pátek, 24. července 2015 - 17:06:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

J Kučera Ano místenka vydána z Brna
Ml636
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5379
Registrován: 11-2006
Odesláno Sobota, 25. července 2015 - 22:53:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ještě k předchozí debatě: Je fakt, že ten signál je mezi Prahou a Brnem, zejména mezi Třebovou a Brnem, skutečně příšerný. Používám Vodafone, ten jak známo přes různé kecy, má nejhorší kvalitu pokrytí (byť ne nejhorší hustotu).
V emzetách si neškrtám vůbec, v Railjetu částečně ano.

Rebel Yell
Martin_zlivský
Administrátor

Číslo příspěvku: 71333
Registrován: 4-2003

Odesláno Pondělí, 27. července 2015 - 14:49:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Včera v RJ 74 za Pbicema opět opakované hlášení ČDtaxi.

Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Láďa_2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1086
Registrován: 4-2003

Odesláno Čtvrtek, 06. srpna 2015 - 20:54:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Heleďte, proč se tady řeší pořád to hlášení Taxi? (řešte co chcete, jen mi nějak uniká význam. určitě to není nějaký výtka

ČD Taxi se s sudých RJ za pardubicema hlásí téměř pokaždé. Nemělo by? (já bych teda byl samozřejmě rád kdyby se nehlásilo nic[biggrin])
Kubze
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 845
Registrován: 6-2002
Odesláno Čtvrtek, 06. srpna 2015 - 22:31:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin_zlivský zřejmě narážel na fakt, že totožné hlášení proběhlo 2x za sebou.
Zdenek84
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 593
Registrován: 4-2007
Odesláno Čtvrtek, 06. srpna 2015 - 23:29:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

hlavně v railjetu plechová huba vůbec neztichne. vítáme vás, zveme do bistra, zpoždění z důvodu výluky, omlouváme se, čd taxi, přijíždíme do stanice, loučíme se, zpoždění. a to vše ve třech jazycích
Zdenek84
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 594
Registrován: 4-2007
Odesláno Čtvrtek, 06. srpna 2015 - 23:31:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

a zapomněl jsem na tichý oddíl, v něm to musí být obzvlášť zábavné[happy]