K-report
 

Archiv diskuse RegioJet do 11. 08. 2015  

Diskuse K-report » Archiv 2015 » Železnice » RegioJet » Archiv diskuse RegioJet do 11. 08. 2015 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Lhaní
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.30.1
Odesláno Neděle, 09. srpna 2015 - 00:13:00    Odkaz na tento příspěvek  

Dorotka Máchalová
Včera v 14:10
"Bohužel v takto vysokých teplotách je obtížné dosáhnout toho, aby uvnitř vlaku bylo příjemných 21 stupňů." To myslíte opravdu vážně? Já za sebe mohu říci, že jsem vyzkoušela všechny tři dopravce, protože pendluji mezi Moravou a Prahou často, ale u vás je to s klimatizací KAŽDÝ ROK (a to zdůrazňuji) stejné. Jak je možné, že u Lea se mi to nestalo ani jednou a u ČD to funguje taky vesměs v pořádku? Příklad ze včerejška: Opět jedu do Olomouce, venku skoro 40 stupňů, tentokrát (i kvůli vašim častým problémům s klimatizací) volím ČD. Vlak narvaný, ale klimatizace krásně funguje a je to velmi příjemné, dokonce jsem v kupé i usnula. Vy však tvrdíte, že je to obtížné. Přitom není. Je to o těch vagónech, které máte. A každé léto se to opakuje a pořád se jen omlouváte a omlouváte a ty vozy dáváte do provoze zase. Prý těžké dosáhnout - takové lži mě od vás upřímně odrazují ještě víc...
S4991023
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1902
Registrován: 9-2003

Odesláno Neděle, 09. srpna 2015 - 00:24:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Čahoun: Jo, a já žiju ve virtuální realitě.

Piráti, kteří vynutili rychlost 600 ampérů, přiblížili se na déli tří vlečňáků a chystali se vrhnout lana, opatřená háky, aby zachytili prchající kořist. Dvojka právě vjela do zatáčky Na Špejcharu; vůz se nakláněl nebezpečně doprava, ale Dejmek jej mistrně vybalancoval, zamávav levou nohou ve vzduchu.
......
Neregistrovaný host
Odeslán z: 128.0.179.99
Odesláno Neděle, 09. srpna 2015 - 10:11:00    Odkaz na tento příspěvek  

Ale videl som už príspevok na Fb Roberta Fica,ako mu niekto napísal,nech vyhodí Jančuru z trate BL-Komárno a vráti to do rúk štátnemu dopravcovi
A píše někdo panu premierovi nebo panům ministrům, aby se zjednala náprava i v ČR? Vždyť kdysi dopis 99 pragováků dokázal v ČSSR vyhnat kontrarevoluci!!
Srm
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.191.123
Odesláno Neděle, 09. srpna 2015 - 10:43:26    Odkaz na tento příspěvek  

Dorota Máchalová. Nevěděl jsem, že mají v pekle internet.
--------
Neregistrovaný host
Odeslán z: 154.127.59.79
Odesláno Neděle, 09. srpna 2015 - 10:48:08    Odkaz na tento příspěvek  

Michaela Jančaříková dělá ze vší práce rozhovory s Bevelem, Dorotka Máchalová pravidelně pendluje mezi Prahou a Moravou... Zvláštní věci se to dějí kolem RJ [crazy]
atoris
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 337
Registrován: 9-2014

Odesláno Neděle, 09. srpna 2015 - 11:17:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Moja 60 ročná skúsenosť. Ak sa žiak školoupovinný maď. národnosti dostane do ZŠ s vyučovacím jazykom slovenským, nerozoznáte pri rozhovore, akej je národnosti. Ale v prípade, že navštevoval školu s maď. vyučovacím jazykom, toho prízvuku sa do smrti nezbaví.
A naopak, ak sa ja snažím nejakému Maďarovi vysvetliť nejaký dotaz na ulici, hneď zbadá, že nedokážem nasadiť ten správny maď. prízvuk, ak vie po slovensky, tak sa opýta po slovensky, keď nie, tak bohužiaľ, musí sa opýtať iného.
Komunikoval so s výpravcom z Komáromu ohľadne železničnej terminológie dosť často, prípadne v minulosti s colníkmi alebo pasovákmi alebo vozmajstrami, za tie roky som sa už naučil dosť dobre rozumieť a hovoriť. Prípadne sme na pomoc zavolali nejakú spolupracovníčku, operátorku, alebo telegrafistku.
Teraz už majú elektronického prekladača , na oboch stranách Dunaja. Dúfam, že nie je taký nepresný ako tu na internete.
Leinad
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 315
Registrován: 8-2009
Odesláno Neděle, 09. srpna 2015 - 13:19:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak si zajdu na pokladnu, nechám si vrátit jízdné a jedu nejbližším vlakem konkurence. - pokud přiběhnnu na nádraží a uvidím koncový světla vlaku "mýho" dopravce, a nemám další omezení(přestupy,...), tak většinou jo.
Ale co když to bylo něco menšího než 2 h a něco, co mohla celkem využít v Praze.
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5615
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 09. srpna 2015 - 16:59:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nevěděl jsem, že mají v pekle internet.

Možná že kvůli přítomnosti síry a ohně tam mají přímo firenet. [proud]
Pohádkář
Neregistrovaný host
Odeslán z: 107.170.174.130
Odesláno Neděle, 09. srpna 2015 - 17:00:19    Odkaz na tento příspěvek  

No jo to je prostě náš Bevelo [rofl] Po imaginární Michaele Jančaříkové s ukradenou fotkou z Profimedia tu máme další pohádkovou bytost Dorotu Máchalovou [rofl] Tohle vidím už na vážnou psychickou poruchu u Bevela. Ostatní odpůrci RJ nemají aspoň zapotřebí zakládat fake profily [proud] Já sám nemám RJ v lásce, ale co dělá Bevelo to už je i na mě moc [rofl]
Honza7887
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 824
Registrován: 8-2010

Odesláno Neděle, 09. srpna 2015 - 17:15:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dorotka Máchalová: [biggrin] Třeba už začala trojice dopravců jezdit i do pekla [blesk] [rofl]

Klimatizace: Abych nekřivdil jen RJ, kamarádka jede EC 110 Praha v exÖBB a klíma taky moc nefunguje [uhoh] Takže Ohl má asi pravdu, lepší je se v těchto vedrech těmto vozům vyhýbat [uhoh]

Vlastním IN25 fandím modrým a vůbec se za to nestydím [kladivo]
RegioJet: Když ptáčka lapají, pěkně mu zpívají.

H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5618
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 09. srpna 2015 - 17:21:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nicméně loni, jestli si pamatujete, byla situace že RJ klima klekla nějak hromadně a na pár dnů byly vyblokované všechny rezervace, později jenom půl vlaku třeba... Letos se drží evidentně líp, byť samozřejmě Dorotě se někdo jen tak nezavděčí...
Srm
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.191.123
Odesláno Neděle, 09. srpna 2015 - 17:40:59    Odkaz na tento příspěvek  

Loni hlavně nebylo několik týdnů přes 35°C.. a přesto to bylo mnohem horší.
AntiAnděl
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.220.224.114
Odesláno Neděle, 09. srpna 2015 - 23:39:25    Odkaz na tento příspěvek  

A co kdyby redakce firenetu vylosovala ze svých desítek redaktorů nějakého nebožáka (nebo aby bylo zcela objektivní, může to být klidně vrchní šéf Bevelo), nezainvestuje pár desetikaček za jízdenku k Radimovi a hned má sólokapra v podobě nefunkční klimatizace, když se to děje pořád a pravidelně a zbytek českých médií a webů je žlutě uplacen. Může to podložit skutečnými reakcemi cestujících nebo při svých kontaktech může přivolat třeba TV NOHA někde do stanice při cestě a konečně se to zveřejní? Místo zakládání fake profilů a spamování FB Regiojetu by to mělo i nějaký smysl. Nebo to může pojmout jako určitý srovnávací test (kdysi ho myslím i někdo dělal) všech tří dopravců na stejné trase. Než sedět celý den u FB a čekat na nějaký negativní příspěvek a pak ho stejně vytvořit sám.

Jinak nefunkční klima je v tomhle počasí fakt průser a určitě by výsledkem toho nebylo to, že budu jako ovce sedět celou trasu v neklimatizovaným vagonu a pak napíšu příspěvek na FB. Pokud to tak cestující činí, pak si asi nic jiného nezaslouží než aby se jim to stalo znovu.

PS: Pokud by redakce Firenetu byla tak chudá, jsem ochoten jí jízdenku s RJ zasponzorovat.
Hroch.R420
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 672
Registrován: 8-2011

Odesláno Pondělí, 10. srpna 2015 - 00:09:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kdy lidi slepě věří jaké mají ČD na trati Praha-Ostrava špinavé vlaky bez klimatizace ačkoliv krom nějakých posil to není pravda.

Hmm,tam je konkurence,tam se snažíme. Ale co nabídne státní dopravce tam kde konkurence není ani v podobě busu? Jančurobijci,jaký komfort nabízí ČD na lince Praha-Děčín? Ta koženka vypadá fakt výborně,klima tam běží na plný vobrátky,rady šotoušků,že lepší je mít béčko s otvíracíma oknama nikoho v plný rychlosti očividně neuspokojilo. Tak si tady dál onanujte,vždyt' nebýt problémů u RJ tak Prilepy,Bevelo a spol neví co to je orgasmus.

Místo zakládání fake profilů a spamování FB Regiojetu by to mělo i nějaký smysl.

Jak fake profily? Vždyt' co se píše na FB je vždycky vždycinky pravda,neboř tady Bevelovi a Prilepum svět[biggrin]
Honza7887
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 825
Registrován: 8-2010

Odesláno Pondělí, 10. srpna 2015 - 00:56:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hmm,tam je konkurence,tam se snažíme. Ale co nabídne státní dopravce tam kde konkurence není ani v podobě busu? Jančurobijci,jaký komfort nabízí ČD na lince Praha-Děčín?

A není to nějak trochu základní vlastnost a výhoda konkurence ? Vždyť ta konkurence přináší zlepšení služeb to tady nikdo nezpochybnil [uhoh] Jinak Praha-Děčín jezdí jak bohužel humus rychlíky tak i moderní EC. A jak už jsem vám psal na ten sever má být vypsáno VŘ. ČD nejsou všude ideální to tady nikdo nepíše a je nám "modrým" pořád vkládáno do úst [sad] O těch rychlících na Děčín melete pořád. Já taky nemám rád humus rychlíky Jeseník-Brno. Ano vadí mi, ale to snad neznamená že ČD=všechno špatně [biggrin] Proč teda pan Jančura neukáže co v něm je a nezačne tu trasu jezdit na vlastní riziko ? Neříkejte, že by lidé z koženkového rychlíku neodolali. Když i Leoš plánoval spoj do Chomutova, proč by to nemohl zkusit i RJ ? Nebo proč není aspoň SA linka na sever ?

lepší je mít béčko s otvíracíma oknama nikoho v plný rychlosti očividně neuspokojilo.

A opravdu je béčko o tolik horší než vůz s nefunkční klimatizací ? (nezáleží na barvě) [biggrin] Já si myslím že řada cestujících z neklimujících vozů by byla ráda spíše za to béčko jako nouzové řešení.

Tak si tady dál onanujte,vždyt' nebýt problémů u RJ tak Prilepy,Bevelo a spol neví co to je orgasmus.

To se o některých žlutých dá říct taky, pamatujete na Budulínka [happy] ? A co by někteří dělali kdyby neměli naopak ČD ? Do koho by se potom kopalo [biggrin] ?

Jančurobijci

Tak hlavně každého zařadit do patřičné skulinky [uhoh] aneb kdo není s námi je proti nám [happy]

AntiAnděl: Jinak nefunkční klima je v tomhle počasí fakt průser [ok] Průser to je bez ohledu na dopravce [happy]

Vlastním IN25 fandím modrým a vůbec se za to nestydím [kladivo]
RegioJet: Když ptáčka lapají, pěkně mu zpívají.

ŠimonSK
Neregistrovaný host
Odeslán z: 46.101.41.99
Odesláno Pondělí, 10. srpna 2015 - 02:02:24    Odkaz na tento příspěvek  

Štátny dopravca by na trať vrátil luxusne klimatizované B, Bdt a 812 a hneď by bol na trati raj?
Za seba hovorím áno, pretože už toho bolo dost! Čudujem sa že je ešte nikto z koľají neodstanil.

Slovenský žluťásek na hlavnej stanici, v Komárne či Dunajskej Strede toho "moc" na klimatizaci neopraví ...
Keď budeme uvažovať, že tam bude štátny dopravca s 861, tak toho asi tiež na mieste moc neopraví, ale je aspoň schopný vystaviť náhradnú súpravu (736 a vždy vetrajúcí Béčka v Blave stále vidím). RJ okrem tých krámov má hovno.
Mr.Mittchell
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 174
Registrován: 12-2011
Odesláno Pondělí, 10. srpna 2015 - 04:31:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Neví někdo proc má noční RJ z Košic 3 hodiny zpoždění?
Bevelo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3533
Registrován: 12-2003

Odesláno Pondělí, 10. srpna 2015 - 06:57:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Anonymous hošánci, já chápu že kritika RegioJetu vám nevoní, jakož i dva kaštani z RJ SK mezi Košicemi a Blavou, pro které jela v sobotu sanitka, ale i tak, rád se tu zastavím pokaždé na ranní čaj [lol]

Píšu převážně do papíru, v pracovní smlouvě mám redaktor MF DNES. (Zrzounek)
Novinářská objektivita: Oficiálně dráhy dosud novinku neoznámily, objevila se pouze na neoficiálním facebookovém profilu drah - vlastní profil dráhy nemají (Zrzounek)
Podnět na prověření rychlosti RJ jsem dostal od jednoho z vysoce postavených manažerů CD (Zrzounek)
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7097
Registrován: 12-2009
Odesláno Pondělí, 10. srpna 2015 - 07:41:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

co nabídne státní dopravce tam kde konkurence není ani v podobě busu?
Záleží na tom, kde. Je plno tratí bez konkurence, kde moderní vozidla jezdí. Akorát se o tom furt nepíše v novinách.
S4991023
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1904
Registrován: 9-2003

Odesláno Pondělí, 10. srpna 2015 - 08:07:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ŠimonSK: Pozoruhodná slovenčina (odstránil je, vetrajúcí Béčka). Skoro ako Prilepený.

Piráti, kteří vynutili rychlost 600 ampérů, přiblížili se na déli tří vlečňáků a chystali se vrhnout lana, opatřená háky, aby zachytili prchající kořist. Dvojka právě vjela do zatáčky Na Špejcharu; vůz se nakláněl nebezpečně doprava, ale Dejmek jej mistrně vybalancoval, zamávav levou nohou ve vzduchu.
Hroch.R420
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 674
Registrován: 8-2011

Odesláno Pondělí, 10. srpna 2015 - 08:26:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A není to nějak trochu základní vlastnost a výhoda konkurence

Jasně,dokud nepřijde konkurence tak na kaštany serem pač nemaj na výběr.

to snad neznamená že ČD=všechno špatně
To jsem nikdy neřekl a ani nějak nevidím ,že by to tu někdo jinej opakoval,to je jen taková mantra vás modrých šotoušů jak bejt co nejvíc ublížený.

O těch rychlících na Děčín melete pořád.
Stejně jako ty o Pendolinu,různých modrých ECčkách,skvělé wifi apod? Nemelu pořád,jednou ve vláknu SA a jednou tady. Jen tak trošku připomínám těm ,kteří tady maj orgasmy z každého problému u žlutých,jak se staraj o cestující veřejnost modří tam ,kde konkurence není a nic je netlačí. V okamžiku kdy by tam chtěl někdo jinej at' už žlutej,černej,Arriva nebo bůhví kdo to by jsme zas viděli cirkus. Schválně,jak dopadne to výběrko,v čí prospěch?

Já si myslím že řada cestujících z neklimujících vozů by byla ráda spíše za to béčko jako nouzové řešení.

Správně,pouze jako nouzové řešení,ne jako běžnou věc v provozu.

Záleží na tom, kde. Je plno tratí bez konkurence, kde moderní vozidla jezdí.

A proč? Protože to vyřval,objednal,zaplatil kraj a nebo to dráhy udělaly samy od sebe? Proč z Plzně na Domažlice jezdí žraloci a na Klatovy humusvozy?
Wokodobe
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 495
Registrován: 11-2006
Odesláno Pondělí, 10. srpna 2015 - 08:37:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Proč z Plzně na Domažlice jezdí žraloci a na Klatovy humusvozy?

Protože motorák je levnější než elektrická jednotka. Ví to ČD i kraj, jen pár blbům to musí vrtat hlavou. Prosté.
Co tam máte dál?
o třidu lepší...
Neregistrovaný host
Odeslán z: 46.135.3.1
Odesláno Pondělí, 10. srpna 2015 - 10:07:05    Odkaz na tento příspěvek  

záloha z FB RJ, protože až se vzbudí jeho obsluha, dlouho to tam nevydrží [lol]
¨ [ko]

David Vejchoda
18 hod ·
Mám takový pocit, že si z nás, zákazníků, děláte srandu.
Chlubíte se tím, že jste o třídu lepší a že máte jeden z nejmodernějších vagonů ve střední Evropě (Astry). Takže já se tedy podělím o zkušenostech z této lowcost rumunské dovolené v rámci včerejší dovolené na spoji RJ 1010 v úseku Zábřeh-Praha:
- na to, že je to tak moderní, tak to asi nemá vypouštění vakuWC, protože jinak nechápu, proč oba záchody nebyly funkční
- funkčnost klimatizace byla asi tak častá jako menstruace těhotné ženy. Jednou, dvakrát (na pár sekund) něco zahučelo chladnějšího i na těla, jinak jsem měl akorát občas chlazené podrážky od sandálů. O tom, že i ve velkoprostoru to jde, mě přesvědčil vagon č. 9, kde zase člověk málem umrzl. V těch 35+ vedrech docela libové.
- Ten multimediální systém je katastrofa. Restartovalo se to snad ještě více, než Windows po nejnovějších aktualizacích a funkčnost internetu taky nula.
- Obdivuju, že máte tak dobrý personál, co to vydrží. Já bych to nedal ani za průměrnou mzdu.
- Čistota se o něco zlepšila.
Celkově jsem rád za to, že jsem cestou zpět mohl využít ČD. Tam servis sice není na takové úrovni, ale aspoň se neuvařím.
o třidu lepší...
Neregistrovaný host
Odeslán z: 46.135.3.1
Odesláno Pondělí, 10. srpna 2015 - 10:44:01    Odkaz na tento příspěvek  

Bruno Gardlo
16 min ·


To ze nefunguje v horucavach klima ako by mala dokazem trochu pochopit. To ze opat nejdu hajzle v 80% vlaku nie. V spojeni s tym ze je vo voznoch 35+ stupnov to vyustuje k tomu ze je tu smrad jak v poslednom pajzli 5. cenovej skupiny. Namiesto riesenia problemov sa cim dalej tym viac ludi tlaci v rade pred pomaly poslednym zachodom v celom vlaku. Gratulujem! Po vikende vidim ze sa facebookova stranka konecne zaplnila staznostami - ludia si zacinaju uvedomovat ze cena nie je vsetko!
BoH
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 286
Registrován: 5-2014
Odesláno Pondělí, 10. srpna 2015 - 11:14:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hroch.R420: Sice máte pravdu, ale myslíte si, že Jančura je spasitel, kterému jde o dobro lidstva (no, on se občas snaží do této role pasovat, ale moc mu nejde)? Prostě. Tam, kde je konkurence, bude vždy lepší nabídka než tam, kde konkurence není (případně pokud to někdo - kraj/stát - nezaplatí).

Proto bychom se měli snažit o vypsání výběrových řízení, ale s tím, že podmínkou musí být akceptování jízdních dokladů vydaných jiným dopravcem (aby si každý nemusel kupovat na každou linku jinou jízdenku). Však oni se domluví, kdyby jim hrozilo vyloučení z dalších soutěží.
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7098
Registrován: 12-2009
Odesláno Pondělí, 10. srpna 2015 - 11:51:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Protože to vyřval,objednal,zaplatil kraj a nebo to dráhy udělaly samy od sebe
Kde v této větě vidíte blahodárnost konkurence?
Triba1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.168.25.38
Odesláno Pondělí, 10. srpna 2015 - 11:54:29    Odkaz na tento příspěvek  

no jako, tohle jsou fakt vtipné kecy:

Regiojet Dobrý den, omlouváme se za potíže s klimatizací. Víme, že cestování ve vysokých teplotách není příjemné a snažíme se situaci řešit jak nejlépe to jde (přesazení cestujících, poskytování vody, kompenzace jízdného). Obtíže s klimatizací jsou způsobené tím, že při tropických teplotách nad 30 stupňů, kdy navíc ve vlaku při zastavování jsou otevírány dveře a tropický vzduch se žene dovnitř soupravy, klimatizace často nestíhají chladit. Jsou to bohužel tak extrémní teploty, že klimatizace přestává být účinná.
Snažíme se dělat řadu kroků, abychom před výjezdem vlaku soupravu co nejvíce vychladili, ale skutečně při takto extrémních vedrech je to nepříliš účinné. Ještě jednou se omlouváme.
rostou rostou
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.24.156.107
Odesláno Pondělí, 10. srpna 2015 - 12:08:39    Odkaz na tento příspěvek  

Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9500
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 10. srpna 2015 - 12:09:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak (před)včerejší zkušenosti:
PKP-PR - Tarnow - Krakow: novej panťák, klimakterium tak akorát
PKP - PR - Krakow - Katowice: ten samej, ráno v tom docela kosa.
KŠ Katowice - Goleszow: novej panťák klimatizující spíš až do chladna
Ešus z Těšína do ALbrechtic (proč se tam proboha přestupuje?) krásnej chládek
Ešus Albrechtice - Svinov: klimatizuje tak akorát, spíš teplo
Novej hytlák na Brníku Svinov - Hranice klimatizoval akorát
Slovenský Apeer na Bečce klimatizovalo akorát, posléze od Pardubic klima viditelně nestíhající a na straně levé kde pere slunce už je hic. Kupodivu příjezd načas.
054 na Rakváči všema otevřenejma oknama klimatizuje akorát[lol], je tam příjemnějc než ke konci v tom Apeer.

Všechny hajzly ve všech vlacích funkční a bez smradu.
Honza7887
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 826
Registrován: 8-2010

Odesláno Pondělí, 10. srpna 2015 - 12:14:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hroch.R420: To jsem nikdy neřekl a ani nějak nevidím ,že by to tu někdo jinej opakoval,to je jen taková mantra vás modrých šotoušů jak bejt co nejvíc ublížený.

OK, ale z tvého příspěvku to tak vyznělo.

Jen tak trošku připomínám těm ,kteří tady maj orgasmy z každého problému u žlutých,jak se staraj o cestující veřejnost modří tam ,kde konkurence není a nic je netlačí.

Ale to je přece přirozené, že tam kde je konkurence jsou služby lepší a cestující jsou rozmazlováni. A ano pod hrozbou konkurence se i u ČD stanou zázraky. Navíc nové vozy se nesnesou jen tak z nebe.

Správně,pouze jako nouzové řešení,ne jako běžnou věc v provozu

Ano, béčka už dávno nemají na kolejích co pohledávat.

BoH: Proto bychom se měli snažit o vypsání výběrových řízení, ale s tím, že podmínkou musí být akceptování jízdních dokladů vydaných jiným dopravcem (aby si každý nemusel kupovat na každou linku jinou jízdenku)

Ano, tohle chci přesně taky a pak by zmizela jediná zásadní nevýhoda vstupu soukromníka na dráhu [ok] Zajímavé, že třeba v Německu není s uznaváním tarifu DB žádný problém [wink] Ono se stačí podívat do Polska, takto chceme dopadnout [sad] ?

Vlastním IN25 fandím modrým a vůbec se za to nestydím [kladivo]
RegioJet: Když ptáčka lapají, pěkně mu zpívají.

Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9501
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 10. srpna 2015 - 13:13:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jo, to Polsko je děs. Mně to naštěstí vyšlo jen na dva dopravce, tudíž jen 2x kupování jízdenky (konduktér jednoho fakt toho dalšího neumí a kasa ve středně velkým městě končí v 5 odpoledne) a 2x placení kola. Pro jednu cestu o dovolený se to jako exotika snese, pro častější používání to je tak dobrý leda na zvětšení tamních zácp na silnicích.
AntiAnděl
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.220.224.114
Odesláno Pondělí, 10. srpna 2015 - 13:25:27    Odkaz na tento příspěvek  

Být RJ, koupím od ČD nebo odněkud nějaký ty "béčka" nebo něco s otevíracíma oknama jako nouzovku, nastříkám to bílou "economy" posilu jako to dřív bývalo u autobusů, dám to bez služeb (kdo bude chtít ať si dojde objednat) a může to mít jako nouzovku bez rezervací a může brát i při zaplnění žlutého vlaku i na stojáka a ještě vyřeší nefunkční klimu vagonem s otevíracími okny. Akorát nevím, jestli béčko může 140?

Bohužel zatím se sází na to, že lidi se spokojí s kompenzací nebo vodou, případně pokud je místo tak přesadí (pochybuju ale, že to dělají automaticky, asi jen když si někdo stěžuje). Otázka zní co při plně obsazeném vlaku. Pokud bych v takto nevyhovujícím vagonu být nechtěl a šel si stoupnout někam do klimatizujícího vozu, co udělají? Vysadí mě někde nebo násilím posadí do sauny?

----

Akceptace dokladů vydaných jiným dopravcem: toto ale na dálkovce je poměrně zbytečné, zvláště při povinných rezervacích. Samozřejmě jiná situace bude, když bude nový dopravce jezdit v závazku na základě VŘ, ale tak tam předpokládám, že to snad bude řešeno v rámci podmínek VŘ. Ale proč by měl soukromník uznávat např. komerční IN 100 to nechápu (bez kompenzace ze strany ČD).
AntiAnděl
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.220.224.114
Odesláno Pondělí, 10. srpna 2015 - 13:30:48    Odkaz na tento příspěvek  

btw - existuje nějaký předpis, který říká, jak řešit situace s nefukční klimatizací? Zda takový vůz může jezdit, když nemá jinou možnost větrání, zda může jezdit do určité teploty v prostoru pro cestující nebo musí být odstaven atd.?

Jako pořád tu řešíme jestli se klimuje nebo ne, ale tohle jsem se tu myslím zatím nikde nedočetl. Aby to pak nebylo mlácení prázdné slámy. Samozřejmě tím nijak neobhajuji úmyslné nasazování vozů bez klimy, dopravce by je měl odstavit / opravit bez ohledu na předpisy ihned.
Leinad
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 316
Registrován: 8-2009
Odesláno Pondělí, 10. srpna 2015 - 13:33:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Protože motorák je levnější než elektrická jednotka. - tak proč se kolem Prahy motaj Elefanti s Žabáky, na některých linkách i v 15 min taktu. To by byla úspora vést to ropovodama z Sharků a na záloze ropovod Regionov. [happy] Cestující by taky ocenili jízdní doby Regionov.
(tipuju že de o stejnosměr vs střídavinu, to SŽDC pořád baví dělat dopravcům justy?)

podmínkou musí být akceptování jízdních dokladů vydaných jiným dopravcem (aby si každý nemusel kupovat na každou linku jinou jízdenku) - to by podstatě byla výběrka o tom "bude se s tebou jiný dopravce chtít domluvit?"
Jízdný má určit objednavatel. Něco na principu "budeš vozit lidi s naší plackou/closedcard/..."
Leinad
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 317
Registrován: 8-2009
Odesláno Pondělí, 10. srpna 2015 - 13:37:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Být RJ, koupím od ČD nebo odněkud nějaký ty "béčka" - ČD u těch šrotů, co jim stojí v České Třebové, radši zaplatí sešrotování, než aby je prodaly konkurenci.
Hrochovi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.30.1
Odesláno Pondělí, 10. srpna 2015 - 13:38:40    Odkaz na tento příspěvek  

Hrochu a nenapadlo tě při tvé inteligenci, že si za to může tvůj žlutý dopravce sám ? Když někdo tvrdí jak je lepší než ten druhý tak by to taky mělo být vidět!!! A ne že se nakonec zjistí, že ten o třídu lepší má zas problémy s klimatizací. Radim si to podělal sám, svou agresivní PR a proto ta kritika na o třídu lepší společnost. A kolik zkolabovaných cestujících ještě bude třeba aby RJ začal jednat ? Dva kolapsy jsou pro tebe málo a celá stránka stížností na FB RJ SK taky ? A porovnávat RJ s ČD stále budeme, ačkoliv ČD mají tisíce vagónů. Je přece tak jednoduché vytáhnout jeden vagón z mnoha u ČD na něm si něco dokazovat. Hrochu ty mě fakt bavíš [biggrin]
Honza7887
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 828
Registrován: 8-2010

Odesláno Pondělí, 10. srpna 2015 - 13:42:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

AntiAnděl: Ale proč by měl soukromník uznávat např. komerční IN 100 to nechápu (bez kompenzace ze strany ČD).

A proč by to nešlo ? Když to jde v Německu s Bahncard nevidím důvod proč by to nešlo i u nás. Samozřejmě s kompenzací od ČD, ono by stačilo kdyby stát na ČD zatlačil, nebo si INkarty vzal pod sebe (to v nějakém rozhovoru navrhoval i Jančura).

Vlastním IN25 fandím modrým a vůbec se za to nestydím [kladivo]
RegioJet: Když ptáčka lapají, pěkně mu zpívají.

BoH
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 288
Registrován: 5-2014
Odesláno Pondělí, 10. srpna 2015 - 13:43:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

AntiAnděl: Samozřejmě jsem to myslel v rámci závazku. V podstatě optimální by bylo, kdyby si jízdné určoval objednavatel, jak píše Leinad. Šlo by tedy o celostátní integrovaný systém. Ale šlo by to i bez něj (ale mnohem obtížněji). Za zákazníka s IN 100 by samozřejmě ČD platily dopravci (i když pak by asi IN 100 dlouho nevydrželo).

Mimochodem to s béčkama by bylo fajn, ale:
1) Pak by nemohli říkat, že jsou o třídu lepší, když by RJ jezdil s takovými vagóny.
2) Pořád jsou zde nemalé servisní náklady na tyto vozy a tyto "zbytečné" výdaje se snaží RJ minimalizovat.

(Příspěvek byl editován uživatelem BoH.)
Asdf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5535
Registrován: 5-2007
Odesláno Pondělí, 10. srpna 2015 - 13:47:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

BoH: Sieťové lístky sa odúčtujú úplne inak. Použitím elektronického sieťového lístka ala IN100 sa navyše dá získať štatistická informácia o použití, ktorá umožní rozdeliť tržbu za tieto lístky spravodlivo.

Do pojatia "efektívneho" zázemia ala RJ by Béčko, opravitelné 1-2 maníkmi na Spoločnom bez akéhokoľvek zázemia, naopak krásne zapadalo.

(Příspěvek byl editován uživatelem asdf.)
intelpetr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3982
Registrován: 12-2011

Odesláno Pondělí, 10. srpna 2015 - 14:07:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petr_vlček: Před pár dny jsem si četl, co KŚ honorují od PR, a bylo tam psáno, že uznávají jejich lístky pro kolo. Takže ti mohl stačit nejspíš jen jeden.

https://kolejeslaskie.com/pl/pages/80/honorowanie-biletow-innych- przewoznikow-od-dnia-15122013-r

S tím uznáváním jsou na tom nejlíp Koleje Dolnoslaskie, Koleje Wielkopolskie a Arriva, ti berou od PR úplně všechno, včetně týdenních, měsíčních a ročních jízdenek. Naopak nejdebilnější jsou Koleje Mazowiecke a PKP SKM, ti neuznávají nic (KM bere jízdenky PR jen na dvou tratích).

(Příspěvek byl editován uživatelem intelpetr.)

Řídící systém INTELO

Vítejte na PKP - tam, kde dnes znamená minulý rok[pozor]
......
Neregistrovaný host
Odeslán z: 128.0.179.99
Odesláno Pondělí, 10. srpna 2015 - 15:08:47    Odkaz na tento příspěvek  

Proč teda pan Jančura neukáže co v něm je a nezačne tu trasu jezdit na vlastní riziko ?
Vážně chcete, aby solidní vlaky ČD byly nahrazeny ojetinami s nefukčním topením a klimatizací? Copak nečtete na těchto stránkách jeden průšvih za druhým???
Je hezké být loajální, avšak všechno má svou míru
Honza7887
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 830
Registrován: 8-2010

Odesláno Pondělí, 10. srpna 2015 - 15:26:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

...... : A proč ne [proud]
Vážně chcete, aby solidní vlaky ČD
To tu někdo řekl, že to co ČD posílají na sever Čech je solidní [coze] Vždyť jsou to humusrychlíky [happy]

Vlastním IN25 fandím modrým a vůbec se za to nestydím [kladivo]
RegioJet: Když ptáčka lapají, pěkně mu zpívají.

Skeptik
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.25.119
Odesláno Pondělí, 10. srpna 2015 - 17:52:50    Odkaz na tento příspěvek  

Honza 7887: A okna se snad v nich nedají otevřít? Aneb co je lepší - nefunkční klimatizace v zabedněném voze, nebo žádná klimatizace v nezabedněném voze? Už jste někdy jel ve vlaku při 30 a více st., ve kterém nefungovala klimatizace a nešlo otevřít žádné okno? Já bohužel párkrát ano. Pokud jde o míru zahumusenosti, tak bych až tak velký rozdíl neviděl, spíš naopak.
Miroslav Zikmund
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.27
Odesláno Pondělí, 10. srpna 2015 - 19:27:19    Odkaz na tento příspěvek  

ad Honza7887 : ve Švýcarech platí GeneralAbo nebo HalbTaxAbo prakticky u všech dopravců, mnohde i v MHD buď jako "plnohodnotná" jízdenka nebo jako průkaz na slevu (např. GA na "Jungfraubahnen" za 50 %, v MHD Zürich jsem na HTA měl cca 33% slevu), lanovky, lodě, autobusy nevyjímaje ... správcem GA a HTA jsou SBB, výdejní centrum sídlí v Brigu.
Jízdenku na BUS si lze kupovat v jízdenkovém automatu na zastávce / nádraží na opačném konci země ...
Jančura ani Leo za stávajícího systému odbavení cestujících (fakticky je jízdenka vázána na konkrétní vlak a místo) na IN KARTY ČD zjevně nepřistoupí ... stejně tak by měl stát vyžadovat, aby "jiní dopravci" akceptovali mezistátní jízdenky, včetně InterRailu ...
Poskytnout "jinému dopravci" spravedlivý podíl z ceny IN100(jiné aplikace) podle jeho podílu na dopravním trhu řeší celkem jednoduchý výpočet, pochopitelně pro "jiné dopravce" neatraktivní ....
Miroslav Zikmund
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.27
Odesláno Pondělí, 10. srpna 2015 - 19:35:48    Odkaz na tento příspěvek  

ad Skeptik : ano, také jsem takovým vlakem jel, včetně německého ICE, rakouského Bmpz na EC - nemusel jsem vytahovat svetr, aby mi nebyla "díky" klimatizaci zima ... nicméně jsou horší věci než nefunkční klimatizace, např. když se nemáte před sluníčkem kam schovat a je bezvětří ...
Leinad
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 320
Registrován: 8-2009
Odesláno Pondělí, 10. srpna 2015 - 20:08:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

stejně tak by měl stát vyžadovat, aby "jiní dopravci" akceptovali mezistátní jízdenky, včetně InterRailu - na to nepřistoupil modrák, který řval, když ostastní uznávali Rail+, tedy kradli mu inkarty.


Poskytnout "jinému dopravci" spravedlivý podíl z ceny IN100(jiné aplikace) podle jeho podílu na dopravním trhu řeší celkem jednoduchý výpočet, pochopitelně pro "jiné dopravce" neatraktivní - kolik je "spravedlivý podíl"? Velkoobchodní cena jízdenky?
Honza7887
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 832
Registrován: 8-2010

Odesláno Pondělí, 10. srpna 2015 - 20:13:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

MZ: [ok]
Skeptik: Ano, představte si že zažil. Jednou to byl Ešus a dvakrát RJ [wink] Jinak já s vámi souhlasím okna se dají otevřít [lol] to Hroch.R420 tady s těmi rychlíky na sever začal. Takže se ptejte jeho on vám určitě rád odpoví [rofl]

Vlastním IN25 fandím modrým a vůbec se za to nestydím [kladivo]
RegioJet: Když ptáčka lapají, pěkně mu zpívají.

Hroch.R420
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 675
Registrován: 8-2011

Odesláno Pondělí, 10. srpna 2015 - 21:59:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Protože motorák je levnější než elektrická jednotka.

Ojetá Karosa je levnější než Scanie,Volvo,Setra,apod,proč na to ty busníci ještě nepřišli?[crazy] Co tam máš dál?

Vážně chcete, aby solidní vlaky ČD

Kam na ten matroš chodíš? Já chci taky. Napsat tohle o těch výkvětech na Děčínech to chce notnou dávku odvahy nebo humoru.

Hrochu a nenapadlo tě při tvé inteligenci, že si za to může tvůj žlutý dopravce sám ?

Nenapadlo tě při tvé inteligenci ,že vůbec neřeším Radima ,jeho kecy a jeho PR? Že nikde neobhajuju nefunkční klimu jako že to je v pořádku,protože žlutý?

Je přece tak jednoduché vytáhnout jeden vagón z mnoha u ČD na něm si něco dokazovat.

Kdyby to byl jeden tak člověk i mávne rukou.

Nedávno se tady šotouši mohli posrat u pokapaného stolečku od kávy u RJ,tak jeden postřeh jak vypadá stoleček zespodu u solidního vozu ČD a jak vypadá několik oken. Pořád tady vychvalujete jaký ČD na Ostravu nasazujou dobrý vozy,ano to nerozporuju,ale nevidíte jaký sračky servírujou jinde. Místo toho tady onanujete nad každou mimořádností u RJ a omlouváte to že má agresivní PR tak proto si to zaslouží.[kladivo]
Hrochovi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.30.1
Odesláno Pondělí, 10. srpna 2015 - 22:16:37    Odkaz na tento příspěvek  

a omlouváte to že má agresivní PR tak proto si to zaslouží.
A proč ne ? Když má někdo PR takové jaké má tak by to mělo být vidět. Velkohubí chvastalové nemají nárok na žádný pardon. ČD ať jsou jakékoliv tak že sebe nedělají nic extra. Jinak ale ty fotky jsou opravdu humus [crazy]
......
Neregistrovaný host
Odeslán z: 46.101.149.182
Odesláno Pondělí, 10. srpna 2015 - 22:29:50    Odkaz na tento příspěvek  

Z dnešního rána, několik cestujících zřejmně opilých po italské kávě čeká na vysněný žlutý vlak do Košic, ale ejhle půl hodiny před odjezdem naskakuje na pragotronu sekera 30 minut a čtvrt hodiny před odjezdem už 60 minut...

A kdybych si chtěl rejpnout, tak řeknu, že kdyby jely EC 241 v 6:35, tak odjedou včas a kdyby EC 221 v 7:19 tak taky...

Danečkovi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 108.61.197.109
Odesláno Pondělí, 10. srpna 2015 - 22:49:02    Odkaz na tento příspěvek  

na to nepřistoupil modrák, který řval, když ostastní uznávali Rail+

Nikoliv. Spor byl o In Karty. Změna slevy na Rail+ byla u dopravců až posléze. [wink] Takže Danečku, až budeš příště zase překrucovat, zkus to dělat u věcí, které nejdou dohledat na webu během 10 vteřin.

tak proč se kolem Prahy motaj Elefanti s Žabáky, na některých linkách i v 15 min taktu

Protože takto kapacitní el. jednotky vyjdou levněji než soupravy na naftu. Naopak v místech, kde se vyžaduje desetiletý provoz souprav s kapacitou cca 120 sedících cestujích výjde díky cenám EMU a DMU levněji desetiletý provoz DMU pod dráty včetně nákladů na naftu a DC. Dokonce k tomuto závěru dospěla i komise hodnotící projekty ROP. Ale nám je jasné, že pro některé Danečky to už je Vyšší dívčí pětiletá matematická....[wink]

P.S.: Proč se tu ještě nikdo nezmínil o tom, že v SK IC RJ se podává káva pouze z termosek a nepřipravuje se ve vozech? S kontrolou hygieny to jistě vůbec nijak nesouvisí že? [wink]
Hloupému tlustokožci
Neregistrovaný host
Odeslán z: 181.41.212.107
Odesláno Pondělí, 10. srpna 2015 - 22:55:26    Odkaz na tento příspěvek  

Jančurobijci,jaký komfort nabízí ČD na lince Praha-Děčín?

Hrošíku, víme sice, že ti ty hice lezou na mozeček. Ale všiml sis, že na této trase už od roku 2009 neustále MD slibuje, že vyhlásí VŘ na provoz těch vlaků? Proč by ČD investovaly do vozidel na této trati, když je tady všem jasné, že žluťák je zcela převálcuje a ty vlaky jim budou na houby a tudíž jim na to nepůjčí žádná banka. Denní tisk, wifi, funkční klima, dostatečná kapacita souprav. Přesně jako na dotované trati do Komárna i zde bude cestujícím věnována maximální péče ze strany RJ, stejně jako vozidlům. Vždyť smlouva bude jen na 15 let...
tojefuk
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.13.223
Odesláno Pondělí, 10. srpna 2015 - 23:23:40    Odkaz na tento příspěvek  

Žlutý vlak nakonec ráno nějak odjel, s tou hodinou a po výměně lokomotivy. Trochu prázdnější, neboť hromada lidí to opravdu vzdala a jela něčím jiným.
Rybák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 934
Registrován: 5-2008

Odesláno Úterý, 11. srpna 2015 - 00:38:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nebyl to náhodou obrat od nočních Košic? Tam byla taky sekera astronomická.
AntiAnděl
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.220.224.114
Odesláno Úterý, 11. srpna 2015 - 00:39:40    Odkaz na tento příspěvek  

Jde u RJ stornovat jízdenka na kreditovce či otevřenou jízdenku v případě zpoždění nebo má cestující smůlu a o jízdné by přišel, kdyby jel jiným dopravcem? (u autobusu je to myslím do 30 minut před odjezdem dle JŘ jinak rezervace propadá když nepojedu).
Případně po jak velkém zpozdění dává RJ kompenzaci? Tudíž bych se mohl vykašlat na stornování a v klidu odjet jiným dopravcem a peníze pak doputují zpět na kreditovku?

------

Na jednu stranu škoda, že na tom Komárnu nezůstal monopolní dopravce. Jistě by vše fungovalo 100x lépe než u RJ. Stejně jako na jiných slovenských tratích, kde má stále monopol. Stejně tak nechápu, proč z jízdního řádů zmizely IC stejného dopravce, když je RJ taková katastrofa a jezdí prázdný, bez klimy, občerstvení a služeb.

---------

Kafe z termosek možná s nějakou kontrolou hygieny souvisí, ale kdybys místo blbých narážek a urážek pořád dokola dal odkaz nebo relevantní informaci, že taková kontrola proběhla, co našla, co nenašla a jaký byl výstup, tak pak by taková informace měla smysl ať už pro "modré" nebo "žluté". Do té doby je to jen obvyklé mlácení žluté slámy.
Honza7887
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 834
Registrován: 8-2010

Odesláno Úterý, 11. srpna 2015 - 00:55:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

AntiAnděl: Stejně tak nechápu, proč z jízdního řádů zmizely IC stejného dopravce, když je RJ taková katastrofa a jezdí prázdný, bez klimy, občerstvení a služeb.

Že by to bylo třeba tím, že část cestujících (studenti, důchodci) se přesunula do dotovaných R aby mohli jet "zadarmo" [satan] ?

(Příspěvek byl editován uživatelem Honza7887.)

Vlastním IN25 fandím modrým a vůbec se za to nestydím [kladivo]
RegioJet: Když ptáčka lapají, pěkně mu zpívají.

Jirka_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 750
Registrován: 3-2004
Odesláno Úterý, 11. srpna 2015 - 08:01:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Miroslav Zikmund: Pane Zikmunde, nechápu, proč se tady pořád oháníte Švýcarskem, co to má s námi společného? To jako navrhujete přesídlení zdejšího obyvatelstva kamsi jinam a import toho švýcarského?
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10859
Registrován: 11-2002
Odesláno Úterý, 11. srpna 2015 - 08:06:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ale ejhle půl hodiny před odjezdem naskakuje na pragotronu sekera 30 minut - však to taky z Košic do Čadce vezla rakaňa [wink]
PeM
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.186.108
Odesláno Úterý, 11. srpna 2015 - 10:32:09    Odkaz na tento příspěvek  

Nebyl to náhodou obrat od nočních Košic? Tam byla taky sekera astronomická.
Nemohl být, protože 1018 přijel v 9:15 a 1003 odjel v 8:46
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7101
Registrován: 12-2009
Odesláno Úterý, 11. srpna 2015 - 10:50:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

stoleček zespodu u solidního vozu ČD a jak vypadá několik oken.
To bylo foceno ve voze řazeném do soupravy? Já už roky nic takového neviděl. Ale je fakt,že jezdím hlavně na severní Moravě.