K-report
 

Archiv diskuse Nákladní vozy do 26. 11. 2015  

Diskuse K-report » Archiv 2015 » Železnice » Nákladní vozy » Archiv diskuse Nákladní vozy do 26. 11. 2015 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Statistik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4573
Registrován: 6-2004

Odesláno Úterý, 27. října 2015 - 20:03:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pane ü, díky. Ty sypáky já mám jen náhodně, když jsem na ně natrefil v Děčíně. Takže díky aspoň za malou pomoc. Oni zakázek na tyto sypáky měli v půlce roku dost (několikasetkusové série), navíc pro různé odběratele, ale ověřit, co z toho nakonec vyrobili, je těžké. Na Káčku se zřídka objeví nějaké fotky, kde jsou ty vozy vidět, a pokud, tak záběru dominuje nějaká trapná a stokrát obfocená lokomotiva a vozy v záběru lze spíš jen vytušit.

Jinak samozřejmě i u Legiosu dávám dohromady prioritně cisterny, což Vás asi nepřekvapí. Je to komplikované, protože do Loun to mám daleko a těch typů a podtypů, co vyrobili a nadále vyrábějí, je opravdu kvantum. Je škoda, že to někdo z místních aspoň občas nevyfotí, co v Lounech stojí, protože i to by aspoň pro přehled stačilo. Vymámit to z fabriky - jest v tuto chvíli nemožné.

Legios, navzdory tomu, který mafián ho zrovna kormidluje, je opravdu významný výrobce železničních vozů. Sledovat produkci této firmy rozhodně za pozornost stojí, už jen proto, že v tvrdé konkurenci ostatních firem, i v tvrdých podmínkách, panujících uvnitř společosti, se stále daří udržet výrobu a přitom nebýt jen "levným výrobním pásem" pro někoho jiného. A musím říct, že dílenská úroveň jejich vozů je skutečně vysoká, u cisteren zkoušejí i řadu inovací v konstrukci, snažejí se vylepšit některé léta neměnné konstrukční uzly, takže klobouk dolů. Samozřejmě můj názor je trochu naivní, jelikož jsem pozorovatel zvenku. Kdybych dělal ve firmě, viděl bych to samozřejmě střízlivěji.

Ad kontejneráky - ty já sleduji akorát ty z výroby MSV/Thrallu. Je to sice závěrečná a smutná kapitola existence Studénské vagónky ("levný výrobní pás"), ale patří to k ní.
Statistik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4574
Registrován: 6-2004

Odesláno Úterý, 27. října 2015 - 20:15:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

i já považuji za "nicneřešící" fotit každý Es, ale nějaký přehled - statistika by zajímavá určitě byla

To bezesporu, ale dávat to dohromady metodou co kde kdo vyfotil, a ještě v tabulce evidovat, na kterém vlaku ten vůz přijel a odjel (což je asi v takovém druhu seznamu zcela zbytečná informace), mi přijde poněkud podivné.
Bohužel já žádný aktuální seznam "esek" nemám, aby se dalo od něčeho odpíchnout. Leda tak nějaký 20 let starý, ale ten je k ničemu, to je neaktuální...

Samozřejmě když bude vyfoceno co nejvíc vozů, tak to třeba potvrdí/vyvrátí zde vyslovené názory o technických parametrech jednotlivých konstrukčních skupin těchto vozů. Ale i to má podle mě větší smysl u vozů, kde jsou rozdíly větší a kde se nevyplácí podle čísel nic zobecňovat - to jsou jednoznačně cisterny, z toho zbytku třeba Easy. Konstrukční odlišnosti u vozů Es zas nejsou tak velké a navíc byly Vámi a dalšími výše popsány a asi i bezezbytku vysvětleny (velké díky za to).

Takže já osobně bych čas a energii spojenou s "běháním po nádražích" a focení šrotů věnoval asi něčemu jinému. Z mého pohledu by se třeba hodilo spíš podobným způsobem mapovat zmíněné "Easy", nebo "Wapky", případně Res a Sgs a následně z toho vygenerovat nějaký rozumný seznam a souvislosti mezi technickým provedením a číselnými řadami. Ale jak už jsem psal několikrát, nikomu to nahánění "esek" neberu.
ü
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.24.147.202
Odesláno Úterý, 27. října 2015 - 20:46:21    Odkaz na tento příspěvek  

Statistik: teď jsem si vzpomněl. 7.srpna jsem přes Louny jel a nepatrně "snímkotvořil". Věnoval jsem se částečně jedné trapné a stokrát obfocené lokomotivě, ale hlavně vozu Sgjs 4536 000. Cisterny v pozadí nejsou můj šálek kávy, tak jsem jim pozornost nevěnoval, ale i tak vám možná tahle fotka taky trochu pomůže.
ü
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.24.147.202
Odesláno Úterý, 27. října 2015 - 21:24:00    Odkaz na tento příspěvek  

Statistik: Eas, Wap, Res, Sgs - to jsou slova do pranice. Jenže takových slov je moc. Třeba:


Bez alespoň dílčích statistik od výrobce nebo provozovatele se to jen focením po nádražích zvládnout nedá. Možná snad nějaká méně početná řada. Každý kdo může - a chce mapovat cokoli je přínos, tedy pokud si vše vybádané nenechá jen pro sebe.
PatrikT
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 36
Registrován: 10-2015
Odesláno Úterý, 27. října 2015 - 21:44:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ü - díky, přidám do seznamu.

Statistik: "dávat to dohromady metodou co kde kdo vyfotil" - a jakou jinou metodou to mám dělat? Nemám kontakty na nikoho kdo by měl kompletní seznam. Když někdo nějaký vůz vyfotí a dá sem, tak OK, nikoho ale nenutím. "...a ještě v tabulce evidovat, na kterém vlaku ten vůz přijel a odjel (což je asi v takovém druhu seznamu zcela zbytečná informace)" - to je jen má doplňková informace, nehledal bych v tom nic zvláštního. Vedu si tak i osobní vozy. "Takže já osobně bych čas a energii spojenou s "běháním po nádražích" a focení šrotů věnoval asi něčemu jinému" - no já neběhám celé dny po nádražích, jen když někam jedu a jsou tam Es, tak je vyfotím. Dělám i plno dalších věcí. Nemám jen vagony. Kromě toho vy zase takto děláte cisterny, každý máme to svoje. "Z mého pohledu by se třeba hodilo spíš podobným způsobem mapovat zmíněné "Easy", nebo "Wapky", případně Res a Sgs" - to taky dělám, ale zase jen když je někde vidím. Snažím se i štítky, ale na wapkách jsou většinou sežrané a na většině Eas nejsou vůbec. Až bude seznam Eas trochu obsáhlejší, rád ho sem taky dám.

ü - jasně že se celá řada (kor nákladních vozů) jen focením zvládnout nedá. Proto jsem na začátku psal, že alespoň 1000 vozů, jakožto takový vzorek. Chci i 1000 Eas, což je práce asi na 2 roky. Když bude více než 1000, tím lépe. Já to dělám ve svém volném čase a výsledky bádání budu publikovat.

(Příspěvek byl editován uživatelem PatrikT.)
Statistik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4575
Registrován: 6-2004

Odesláno Úterý, 27. října 2015 - 21:47:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dobře, tak jinými slovy: já jsem jen nadhodil nějaká témata... Když už má někdo čas a energii běhat po nádražích s foťákem, tak by asi nebylo od věci občas vyfotit i něco jiného než jen Es, rozumíme si? Já jsem tohle dřív řešil tím, že jsem si pohyb cíleně sledovaných vozů dokázal vystopovat v PC. A pak už to jen byla otázka času, vydat se na určené místo za ním. Náhodným chozením někam na blind se to skutečně nedá. Bohužel výše uvedenou možnost sledování vozů už dnes nemám. Snažil jsem se i oficiální cestou získat přístup přímo u provozovatele nejmenovaného SW, ale narazil jsem na byrokratického úředního šimla. Přitom je to smutné, protože třeba přímo sám hlavní objednatel a zadavatel této služby, ČDC, pak přímo těžil z toho, co jsem i díky této výhodě dokázal vyplodit, případně co pak bylo prezentováno v různých článcích na webu, či na papíře. Takže rád bych něčím pomohl, ale nemám už jak - kromě nějakých starších seznamů. Nicméně i to jsem ochoten propůjčit jen lidem, kteří to opravdu k něčemu využijí. Na různé vyčůránky s nataženou rukou, za nimiž se potom zavře hladina, nejsem zvědavý.
Statistik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4576
Registrován: 6-2004

Odesláno Úterý, 27. října 2015 - 21:56:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kromě toho vy zase takto děláte cisterny, každý máme to svoje.

To sice jo, ale rozdíl je v tom, že já už na to mám dneska asi tak 1 promile času, než dřív. Takže mi prostě nezbývá nic jiného, než to, že z toho, okolo čeho jsem lítal dřív, vytěsnit "balast". A zůstane Ti jen to, co Tě zajímá prioritně, tedy ty "moje cisterny". O ničem jiném to není.

A krom toho, ty cisterny, to je asi tak 200 až 300 typů vozů, jejichž výroba, rekonstrukce a přečíslování navíc nekončí (narozdíl od těch Es). A nepočítám změny konstrukce kotlů a armatur, kteréžto se na označení vozů zpravidla ani neprojeví. Takže si ten počet typů vynásob odhadem dvěma až třemi.
Těch "esek" je kolik variant? Řádově do deseti? Chápeš ten rozdíl?
Statistik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4577
Registrován: 6-2004

Odesláno Úterý, 27. října 2015 - 22:04:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jinak Patriku, možná by nebylo od věci ten seznam trochu seřadit. V záhlaví tabulky máš napsáno, že je to řazeno vzestupně dle čísla vozů. Ve skutečnosti to ale seřazené není (vycházím z poslední verze, co mám, z října t. r.).
PatrikT
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 38
Registrován: 10-2015
Odesláno Úterý, 27. října 2015 - 22:11:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jasně že chápu ten rozdíl, beček je prostě mnoho typů atd. Es jsou až na detaily stejné. Ale nechápu proč je "divné" to, že chci mít seznam 1000 Es. Přišlo mi prostě, že je to nejlehčí, stojí v řadách po 10, 20 i 30 ve stanicích. Tak dokud tam stojí tak zdokumentovat. Plus samozřejmě když se poštěstí i nějaký ten Es v provozu. Jinak jak jsem psal výše, nefotím jen Es, že bych jako stál den na nádru a čekal jen na Es :D Fotím všechno možné, jen těch Es mám asi nejvíce no.
Jinak ty stejné Es...možná že právě díky tomu, že jich bude nafoceno kvantum, se nakonec zjistí, že je tam více rozdílů. Takto si každý řekne, že jsou stejné, no ale 1000 vzorků (zcela náhodných vozů z náhodných míst, náhodných čísel) ukáže, že je tam více rozdílů. Třeba. Třeba ne. Uvidíme. Jinak je super, že někdo takto zase dělá cisterny. Kdyby každý dělal něco takto pořádně (neplatí jen u vagonů a železnici), tak máme seznamy a zajímavosti k různým věcem.

Seřazení seznamu: ano, až jich bude více, seřadím to vzestupně podle čísla řady 55xx, teď to je jen prostě podle posledního trojčíslí bez ohledu na řadu 55xx. Líp se mi v tom hledá.
Statistik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4578
Registrován: 6-2004

Odesláno Úterý, 27. října 2015 - 22:26:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ale abych nebyl za škrta:
21 54 553 7 679-2 (110.0)
21 54 553 7 841-8 (110.0) (VČL 1981)
21 54 553 9 788-9 (110.0)
21 54 554 0 172-3 (VČL 6xx7x/1982)
21 54 555 6 058-5 (110.7, vozová skupina 12) (VČL 73005/90)
21 54 555 7 236-6 (typ nevím, VČL 73296/90 nebo 73295/90)
21 54 555 7 346-3 (vozová skupina 13) (VČL 73404/90)
21 54 555 7 572-4 (110.8) (VČL 73634/90)
21 54 555 7 966-8 (110.8)
21 54 555 7 994-0 (110.8) (VČL 74055/90)
21 54 555 7 999-9 (110.8) (VČL 74060/90)

Vše ČD Cargo, provozní 10/2015.
-------------------------------

21 54 554 1 376-9 - ČD Cargo, neprovozní 10/2015 (propadlá lhůta revize)
21 54 553 9 637-8 (110.0) - ČD Cargo, neprovozní 10/2015 (propadlá lhůta revize)
Statistik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4579
Registrován: 6-2004

Odesláno Úterý, 27. října 2015 - 22:27:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Líp se mi v tom hledá.

To asi jen Tobě...[uhoh]
PatrikT
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 40
Registrován: 10-2015
Odesláno Úterý, 27. října 2015 - 22:31:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Statistik: díky za údaje. Jo až jich bude 500 tak to udělám podle čísla řady.
Statistik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4580
Registrován: 6-2004

Odesláno Úterý, 27. října 2015 - 22:49:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

21 54 554 0 188-9 (110.0) (VČL 60484/82) - provozní 09/2015.

Vozy ČDC dlouhodobě odstavené s propadlou revizí, odvezené 3. 9. 15 z deponie v Krásné Lípě nevím kam (prošly jen bezpečnostní prohlídkou kvůli přepravě, jinak neprovozní): 21 54 553 8 649-4 (skupina 11), 21 54 554 0 045-1 (110.6), 21 54 554 1 392-6 (110.6), 21 54 554 1 598-8 (110.7, skupina 12), 21 54 554 3 037-5 (110.7), 21 54 554 3 077-1 (110.7, skupina 12), 21 54 554 4 175-2 (skupina 12), 21 54 555 5 847-2 (110.7, skupina 12), 21 54 555 5 938-9 (110.7, skupina 12), 21 54 555 7 354-7 (110.8), 21 54 555 7 474-3 (110.8, skupina 13), 21 54 555 7 953-6 (110.8, skupina 13)
Statistik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4581
Registrován: 6-2004

Odesláno Úterý, 27. října 2015 - 23:17:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ještě nějaké náhodné záznamy:

Provozní 01/2015: 21 54 554 4 000-2 (110.6, VČL 71950/1989), 21 54 555 5 243-4 (110.7)
Provozní 04/2015: 21 54 555 6 093-2 (110.7)
Provozní 02/2015: 21 54 554 1 467-6 (110.7), 21 54 555 5 353-1 (110.7)
Neprovozní 02/2015: 21 54 555 5 900-9 (110.7), 21 54 555 7 391-9 (110.8).
Statistik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4582
Registrován: 6-2004

Odesláno Úterý, 27. října 2015 - 23:37:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A jeden soukromý: CZ-AWT 23 54 554 9 302-5 (VČL 5x069/1980, 110.0, skupina 10) - provozní 5/2013.
39michal
Neregistrovaný host
Odeslán z: 37.48.53.20
Odesláno Čtvrtek, 29. října 2015 - 16:59:17    Odkaz na tento příspěvek  

Jeden poznatek z Trutnova a to dva vozy Vte 23 54 5530 034-5,1979-52955 a má vyrazeno SONP1220 a 48 54 5549 101-2,1981-59655 oba v nájmu Paliva Bernat a stojící ale nefoceny v Trutnově hl.n. právě dnes
39michal
Neregistrovaný host
Odeslán z: 37.48.53.20
Odesláno Čtvrtek, 29. října 2015 - 17:02:03    Odkaz na tento příspěvek  

Jeden poznatek z Trutnova a to dva vozy Vte 23 54 5530 034-5,1979-52955 a má vyrazeno SONP1220 a 48 54 5549 101-2,1981-59655 oba v nájmu Paliva Bernat a stojící ale nefoceny v Trutnově hl.n. právě dnes}
Vsa-e
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.8.157
Odesláno Čtvrtek, 29. října 2015 - 18:50:00    Odkaz na tento příspěvek  

Tyhle vozy jsou přeznačené, nebo mají původní čísla ?
ü
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.24.147.202
Odesláno Pondělí, 02. listopadu 2015 - 22:40:28    Odkaz na tento příspěvek  

PatrikT: o víkendu jsem byl ve Šluknově. I tam je momentálně odstaveno několik neprovozních vozů Es s propadlými revizemi.
Aby to tu nebylo jen samá fotka malého uhláku nebo dlouhé seznamy, tak úspornou formou:
4581111
Neregistrovaný host
Odeslán z: 37.221.251.249
Odesláno Úterý, 03. listopadu 2015 - 08:40:23    Odkaz na tento příspěvek  

Tohle je dobrý...nedávno jsem procházel Brod,tam jich taky asi 15 postává s propadlou revizí,ale už při focení 5-tého...je to prostě furt stejný:-)Pak jich ještě asi na 15 dorazilo ložených uhlím.Ale to spíš si raděj vyfotím nějakou občas zavítající ,,Zts nebo i Zaz".Ty beru jako už ohrožený druh z počtu,co jich bývalo.A,,Zav" nebo obyč,,Za",tak ty jsem u nás fakt hódně dlouho neviděl,možná ještě pár zaváků je,onehdá se objevil snímek i zde,ale z-áčka jestli nějaké zbylo,netuším.Omlouvám se,za staré značení-děkuji.
PatrikT
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 41
Registrován: 10-2015
Odesláno Úterý, 03. listopadu 2015 - 09:06:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ü - díky. Takový záznam je taky dobrý. Přidám do seznamu.
Valach
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5221
Registrován: 4-2004

Odesláno Úterý, 03. listopadu 2015 - 09:56:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad PatrikT: nevím zda tu někdo zmiňoval, ale i v Kyjově jich je řádka odstavena ( mezi wapkami a easy ).
Jinak zítra na Mn do Holešova dojede zásilka hned dvou malých uhláků s uhlem pro místní uhelné sklady [wink]

Můžeme o tom diskutovat, můžeme o tom vést spory, můžeme s tím i nesouhlasit, ale to je tak všechno, co se proti tomu dá dělat…
www.kmd.bilysklep.cz - Kroměřížská dráha o.s.
www.rlz.bilysklep.cz - Rajnochovická lesní železnice
Statistik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4587
Registrován: 6-2004

Odesláno Úterý, 03. listopadu 2015 - 19:58:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

K těm vozům pronajatým firmě Paliva Bernat - velice děkuji 39michalovi za doplnění cenných údajů k původu vozů. Kdysi jsem se tu po nich pídil, ale ozval se tuším jen nějaký trouba z Meziměstí s trapnou narážkou, ale jinak nikdo.

Před lety jsem jeden z těch vozů náhodou cvaknul ve vlaku:
ü
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.24.147.202
Odesláno Středa, 04. listopadu 2015 - 21:27:13    Odkaz na tento příspěvek  

Statistik + 39michal:
Vte 5549 101 Paliva Bernat je jedním ze dvou vozů této řady, které byly dodány z výroby ŠKODĚ Rotava. Byl označen pouze číslem "0 002" a byl v roce 1998 prodán a přeprodán Lostru.
V roce 1998 existoval v Rotavě i druhý z vozů označený jako "0 001" (výrobní číslo 59646), ale už jen jako plošinový bez stěn a údajně byl později sešrotován.
ü
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.24.147.202
Odesláno Středa, 04. listopadu 2015 - 21:35:20    Odkaz na tento příspěvek  

Statistik:
V Bečově u Mostu stojí na vlečce několik takovýchto vozů s prošlými revizemi:
ü
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.24.147.202
Odesláno Středa, 04. listopadu 2015 - 22:02:59    Odkaz na tento příspěvek  

Statistik:
...a ještě jedna ze "Spolchemičky" a jedna z "Lovochemičky":
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4421
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 05. listopadu 2015 - 08:33:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V Horních Počernicích jsou na vlečce severně od výpravní budovy nějaký dva izotermáky, vypadají na Ibbhps. Jsou tam podle mne víc jak pět let. Že by jako příruční sklady? Neví o tom někdo víc?
Na Brenntagu se vyskytují rozličné cisterny i dvounápravové.
Ve Mstěticích na ACHP je stará cisterna s podvozky 26-2.

Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Statistik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4588
Registrován: 6-2004

Odesláno Čtvrtek, 05. listopadu 2015 - 08:59:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad ü: díky za doplnění k Es, velmi zajímavé informace.

O Zagks v Bečově vím, zhruba 10 let zpátky ještě bývaly vidět v provozu. Dnes už asi nic. Naposledy jsem je prohlížel před 4 lety v Bečově, kde fungovaly jako stabilní zásobníky LPG.

Kromě 712 9 003 je ve Spolchemii ještě 712 9 005, stojí většinou vedle sebe, ale obě mají propadlé revize. V posledních letech jezdívala i 712 9 004, ale o té nemám žádné zprávy.
Statistik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4589
Registrován: 6-2004

Odesláno Čtvrtek, 05. listopadu 2015 - 09:06:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Qěcy: v Brenntagu v HP se čas od času opravdu objeví něco exotičtějšího, například z Fortischemu. Škoda, že nejezdím okolo, jinou možnost, jak vysledovat, co tam je, nemám.

K těm Mstěticím, tam mají jako zásobník (užnepoužívaný) starou chemopetroláckou ex-čpavkovou Zagk, ale bez podvozků. Než vyhrabu fotku (kdysi jsem ji sem dával), tak pro ilustraci je to v podstatě totéž, jako na fotkách z vlečky Ing. Igor Brik z Bečova u Mostu.
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 4610
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 05. listopadu 2015 - 22:22:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

K HP - ty chlaďáky tam skutečně nehnutě stojí už několik let. Dvouosý kotle v Brenntagu na vlečce podle mě areál prakticky neopouští, stejně jako některé další vozy to mají asi taky jako pohotovostní sklad. Jinak se tam ale samozřejmě pravidelně jezdí.
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4424
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 06. listopadu 2015 - 21:35:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dvouosé cisterny do Brenntagu jezdí stále.

Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
voloda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 121
Registrován: 7-2014
Odesláno Sobota, 07. listopadu 2015 - 19:00:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No vidím, že u Vás v ČR je tých nákladných "skvostov" požehnane. U nás v SR už toho asi moc nie je. Kopec vozov sa zošrotovalo, snáď ešte niečo by sa našlo vo veľkých závodoch US Steel, Slovnaft, Železiarne Podbrezová (tu majú min. jednu podvozkovú cisternu rozrezanú pozdĺžne a do takéhoto polovičného kotla nakladajú šrot a cisterna pendluje po vnútropodnikovej vlečke) či možno ešte v nejakom rušňovom depe (v Bratislave sú v depe vozne radu Has na uloženie motorov z lokomotív) a niečo zaujímavé dvojosové zatvorené radu Glm (Ztr) by sa malo nachádzať v VOP Nováky. Pridám niečo z dneška zo Srbska. Zaujímavosťou je štítok na jednom z vozňov, ktorý bol vyrobený v Indií v závode I.S.V. CO Ltd. Burnpur.
voloda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 122
Registrován: 7-2014
Odesláno Sobota, 07. listopadu 2015 - 19:14:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ešte k tým vozňom. V Dusle Šala ešte majú pôvodné podvozkové Zagks na čpavok aj sa občas objavia v nejakom nákladnom vlaku, v NCHZ Nováky majú tiež staré podvozkové cisterny na chlór radu Zagks, a teraz pri ceste z Prahy sa mi zdalo že v žst. Praha Libeň stále stojí min. jeden dvojosový mraziarenský vozeň pôvodom z Nemecka, ale ten je tam už asi dlhšie. V Českej Třebovej v stanici je kopec správok - cisterny a zatvorené dvojosové vozne. U nás v Štúrove na zriaďovacej stanici sú zrejme ešte rôzne pôvodné nákladné vozne. Dva veľkopriestorové vozne Cargo radu Habis s posuvnými bočnicami boli teraz v Kútoch. http://www.zscargo.sk/files/katalog/2011-en/habis.pdf
Marek_kubík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1944
Registrován: 12-2008
Odesláno Sobota, 07. listopadu 2015 - 20:11:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V Kamenných Žehrovicích a ve Stochově které leží na trati č.120 jsou odstaveny nákladní vagóny s propadlou revizí. V Kamenných Žehrovicích jsou vagóny odstaveny již dlouhou dobu, jedná se o různé typy. Ve Stochově jsou vagóny krátce, snad všechny jsou řada Eas či Eas-u.

Historie má zelenou.[vypravci]
Klub historické techniky Praha, o.s.
Statistik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4597
Registrován: 6-2004

Odesláno Neděle, 08. listopadu 2015 - 09:14:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad voloda: do Jugoslávie bylo dodáno spousta uhláků indické výroby.

Fortischem (NCHZ) Nováky má celkově slušnou sbírku starých čs. cisteren z 60. a 70. let, která v dnešní době nemá jinde obdoby. Z historického a dokumentačního hlediska je jen "problém" v tom, že většina z těch nejstarších pleček je po rekonstrukci a má třeba nový kotel.

Zajímavostí bylo na Slovensku rozhodně víc, než u nás, ale je fakt, že už asi většina z toho protekla vysokými pecemi.
ü
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.13.103
Odesláno Neděle, 08. listopadu 2015 - 14:29:14    Odkaz na tento příspěvek  

Statisti: včera odpoledne v Ústí n.L. na západním nádraží byla souprava cisteren nějakého "Vendy z České Lípy":
ü
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.13.103
Odesláno Neděle, 08. listopadu 2015 - 14:40:15    Odkaz na tento příspěvek  


Ví někdo něco podrobnějšího o této novince?
ü
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.13.103
Odesláno Neděle, 08. listopadu 2015 - 15:12:09    Odkaz na tento příspěvek  

PatrikT: včera zaznamenané provozní Es:
5537 čísla 484, 679, 776.
5538 číslo 465.
5539 čísla 098, 364, 435, 788, 884, 944.
5540 číslo 188.
5541 čísla 637, 694.
5542 čísla 550, 958.
5543 čísla 036, 669.
5555 čísla 244, 298, 467, 934, 944.
5557 čísla 054, 168, 360, 592, 598, 639, 862, 876, 897, 969.
Statistik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4598
Registrován: 6-2004

Odesláno Neděle, 08. listopadu 2015 - 17:48:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

včera odpoledne v Ústí n.L. na západním nádraží byla souprava cisteren nějakého "Vendy z České Lípy"

Vendys&V, českolipská firma, co mj. tahá z Německa a z České rafinérské naftu pro svoje čerpačky, a vozí ji i v těchto svých cisternách (původně je měl najaté Unipetrol, vozila se v nich třeba ropa z Moravy). Jinak původem jde o vozy srbské výroby a zakoupené od srbského Lukoilu.
Kraak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8
Registrován: 7-2010
Odesláno Neděle, 08. listopadu 2015 - 21:21:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ü
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.13.103
Odesláno Neděle, 08. listopadu 2015 - 23:58:59    Odkaz na tento příspěvek  

Slíbil jsem, že se podívám do fotozáloh, jestli jsem tenkrát v Lounech předměstí nefotil i nově vyrobené kontejnerové vozy. Bylo jich tam asi dost, ale nafotil jsem jen jeden:


TEN CZ-AMBR Sggmrss (579.0) 33 54 4962 144-0 (datum revize 13.2.2013)
PatrikT
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 44
Registrován: 10-2015
Odesláno Pondělí, 09. listopadu 2015 - 08:13:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ü - díky za další info. Přidám do tabulky.
ü
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.24.147.202
Odesláno Úterý, 10. listopadu 2015 - 17:31:02    Odkaz na tento příspěvek  

PatrikT: další provozní Es z dnešního "pozorování":
5537 čísla 379 645.
5538 číslo 365.
5540 čísla 054 378 497.
5541 číslo 439.
5543 číslo 696.
5555 čísla 139 172 499 574 670.
5557 čísla 042 334 669 697 989 994.
Ferii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 880
Registrován: 4-2005

Odesláno Středa, 11. listopadu 2015 - 14:57:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

popradské voňavky s benzínem. 4.11 Chomutov, prý to vezlo čdc.


uu: nebyl by prosím detail?ď.


(Příspěvek byl editován uživatelem ferii.)

Brilantně distingovaná, z inertních sfér termicky vystresovaná, kauzálně symetrická, bázicky kubistická, senzitivně hyperaktivovaná. Áno, áno to je řada T478.1,2 ...

Evžene, stojíme u vjezdu!
uu
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.24.147.202
Odesláno Středa, 11. listopadu 2015 - 19:22:02    Odkaz na tento příspěvek  

Ferii:


PatrikT: můžeš si do seznamu doplnit další dva provozní Es 5537 153 a 5555 264
Bugear
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3315
Registrován: 8-2005

Odesláno Středa, 11. listopadu 2015 - 23:47:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

@voloda: Jde o vůz železniční správy srbské entity BiH.

»Online výpočet kontrolní číslice« »Výpočet kontrolky na mobilu (Java)«
Lekce češtiny pro diskutéry: píšeme výjimka, standard, ližina. Tipovat znamená odhadovat, typovat znamená psát či provádět typovou zkoušku.
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4441
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 12. listopadu 2015 - 10:18:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ten Eas-u so skúšanou brzdou IBB má brzdové obloženie COSID 810, ktoré je jedným zo štyroch schválených typov brzdových klátikov / obložení určených pre použitie pre nákladné vagóny železníc typu K.
IMHO jen víc nákladních vozů se šeptajícími brzdami (špalky) je to fakt obrovský rozdíl v hlučnosti a to nejen při brzdění, ale i při jízdě.

Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
voloda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 134
Registrován: 7-2014
Odesláno Úterý, 17. listopadu 2015 - 22:00:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nejaké tie Uacs-z na práškové hmoty z Bosny a Hercegoviny dnes skoro ráno odstavené bez loko v Rusovciach smerom do Maďarska. Bol medzi nimi aj č. 001. Výrobca Energoinvest Sarajevo 1997.

Toto chodí z/do ČR niekde okolo Kyjova (vraj sú tam sklárne) tak asi preprava sklárskych pieskov.
Kubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3669
Registrován: 9-2004

Odesláno Středa, 18. listopadu 2015 - 10:46:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

voloda: nikoliv písek, ale soda.
Haldir
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1323
Registrován: 4-2010

Odesláno Středa, 18. listopadu 2015 - 11:48:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zajímavá změna. Donedávna se tam vozila Soda z Polska.
voloda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 144
Registrován: 7-2014
Odesláno Sobota, 21. listopadu 2015 - 16:37:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V Trnave stoji Lokorail cmeliak 770 604 s novými zltymi 2 a 4 osovymi výsypnymi vozmi sbb cff ffs otočený na Ba, teoreticky by mohol ist aj na Kúty no neviem??? Ak vie niekto trasovanie tohto vlaku poprosim urýchlene o info
Fero
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 831
Registrován: 3-2011

Odesláno Sobota, 21. listopadu 2015 - 17:18:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kostěnice, 21.11.2015, vozne radu Es, časť vozňov:
21 54 554 2 845-2
21 54 ??? 2 669-?
52556-2
53701-3
42972-4
42067-3
43672-9
42884-1
44059-8
všetko režim RIV, pôvodné logá ČD

E pericoloso sporgersi - Nicht hinauslehnen - Не высовываться - Ne pas se pencher au dehors

voloda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 145
Registrován: 7-2014
Odesláno Sobota, 21. listopadu 2015 - 22:35:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Takže čmeliak Lokorail 770 604 dnes viezol toto:


Za svetla je to fotené okolo 16 hod. v Trnave z 1. perónu. Vystupuje to zajtra okolo 14 cez Petržalku v réžií Rail Cargo Austria. Do konca roka 2016 má byť podľa kontraktu za 50 mil. frankov toho na 485 kusov. Dnes išla asi prvá várka. Sú to úplne nové vozne postavené v ŽOS Trnava určené pre švajčiarskeho správcu železničnej infraštruktúry SBB Infrastruktur. V stavbe nových vozňov figuruje aj fy. Joseph Meyer (výrobca vagónov). Viac po nemecky tu:http://www.bahnonline.ch/wp/73497/sbb-infrastruktur-beschafft-485 -neue-gueterwagen-zos-jmr.htm
Redheat
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 341
Registrován: 3-2006
Odesláno Neděle, 22. listopadu 2015 - 15:20:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tady jeden z dumpcarů, které přijely v říjnu z opravy v Ostrówě pro STRABAG:
voloda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 149
Registrován: 7-2014
Odesláno Neděle, 22. listopadu 2015 - 20:20:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Odchod do Viedne o 16 z Petržalky, v čele vlaku 1016 008.
PatrikT
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 54
Registrován: 10-2015
Odesláno Středa, 25. listopadu 2015 - 13:35:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mám dotaz. Makám mimo jiné také na tisícovce Easů a postupně zjišťuji co a jak, kde mají štítky atd. A všiml jsem si, že některé vozy mají dva štítky vedle sebe na podvozku. Příklad, vůz Eas 5955 592-8 má na podvozku štítky s výrobním číslem 1984/6397 a 1984/2094. Proč tomu tak je? A nebo opět štítky podvozků, dva vozy relativně kousek od sebe (5955 841-9 a 5955 844-3) a jeden má výrobní číslo pětimístné (16187) a druhý čtyřmístné (4258). Je mi jasné (jak už se zde psalo u vozů Es), že podvozky šli z výroby mišmaš a nebo se za tu dobu různě vyměňovali podle staří a oprav vozů atd, ale stejně to je docela velký rozdíl, vůz pár čísel od sebe a na něm pěti a čtyřmístná výrobní čísla. Prvně jsem myslel, že to první nebo poslední číslo je nečitelné, ale je to tak u více vozů, takže to není omyl. Díky za vysvětlení od zkušenějších.
Beňa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 238
Registrován: 6-2007
Odesláno Čtvrtek, 26. listopadu 2015 - 09:27:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pánové, měl bych prosbu. Nemáte čirou náhodou někdo nafocené detailněji (hlavně popisy) vozy Shimmns (teleskopy), co jezdí u AX BENET.
Několikrát jsem je zahlédl na trati, ale nepodařilo se mi je zatím nafotit. Mám doma pár vozů v H0 co chci přestříkat a přeznačit.
Jeden vůz (NACCO) je na podvozcích Y25, další jsou na DB.
Moc díky za pomoc.
Mcx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2232
Registrován: 2-2006
Odesláno Čtvrtek, 26. listopadu 2015 - 20:36:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad PatrikT - podvozky - jednoduché jeden štítek rám, druhý podvozek.
Data, čísla - podvozky byly od výroby výměnný díl, takže nemají defacto nic společného s vozem pod kterým jsou, mimo shodu s typem.

Web:
parostroj.net
ostramo.parostroj.net
Mcx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2233
Registrován: 2-2006
Odesláno Čtvrtek, 26. listopadu 2015 - 20:37:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ahoj Beňo, jdeš do epochy VI? Možná jsem kdysi něco fotil, ale najít to bude problém [happy]

Web:
parostroj.net
ostramo.parostroj.net
Krumpolc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2124
Registrován: 8-2008

Odesláno Čtvrtek, 26. listopadu 2015 - 20:57:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Es 21 54 555 5 992 - 6

Ohníč 30.9.2010



(ted další je 21 54 553 8 859 - 9)

http://krumpolc.rajce.idnes.cz/

Fotogalerie lokomotiv a bunkrů našeho pohraničního opevnění z let 1936 - 1938.