K-report
 

Archiv diskuse MHD - malé provozy do 18. 08. 2015  

Diskuse K-report » Archiv 2015 » Autobusy a trolejbusy » MHD - malé provozy » Archiv diskuse MHD - malé provozy do 18. 08. 2015 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8714
Registrován: 4-2005
Odesláno Neděle, 05. dubna 2015 - 12:12:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mne by spíše zajímalo, jak dlouho je udržitelný stav, kdy jede Magic Bus pár minut po KTS (případně i naopak). Ono těch lidí na té zastávce pak už moc nezbyde.

http://atmosferaci.wbs.cz/
http://zeleznicni.wbs.cz/
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10762
Registrován: 4-2003

Odesláno Neděle, 05. dubna 2015 - 17:16:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Minibox - zřejmě ex Regionalbus Ostbayern (DB Mobility&Logistics - odlepené DB-Keksy jsou celkem slušně vidět).

DIE VERGELTUNGSAFFE!
Žádný politický systém vám nemůže odebrat základní lidské právo - být sobecké hovado. (RNDr. Pavel Kantorek, Ph.D.)
Venca21
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1180
Registrován: 6-2010

Odesláno Neděle, 05. dubna 2015 - 20:04:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Asi to tak bude, u nás jsou dvě takové podobné potvory, taky od DB Regionalbus Ostbayern. [wink]
Minibox-reg
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.220.224.67
Odesláno Pondělí, 06. dubna 2015 - 01:49:31    Odkaz na tento příspěvek  

Tipnu si, že udržitelné to bude do té doby, než se na městě spočítají ztráty oproti dřívějšímu období bez Magicbusu jako konkurence a pak se snad začne aspoň někdo ptát, co se s tím bude dělat. Počítám že městu se nebude chtít moc omezovat spoje dokud to je čím jezdit, mají zavedený svůj systém "smrádek a teploučko" a ztráta se zatáhne z parkovacích automatů / pokut od městské. A Magicbus chce vydržet co to půjde než se s městem třeba nějak dohodnou (čemuž moc nevěřím že by k tomu došlo v nejbližší době) nebo než bude nějaké to výběrko na provozovatele. Věřím tomu, že provozně si to na sebe může vydělat resp. být někde kolem té nuly (Magicbus), ale dlouhodobě udržitelné to není ani pro jednu stranu.
Navíc když by člověk spočítal lidi pohybující se po ulicích např. dopoledne na prstech jedné ruky. Jezdím někdy těsně před polednem z autobusáku do Brna a prakticky nikde nikdo krom spolucestujích co jedou stejným autobusem jako já a pár jednotlivců na vlakovém. To stejné i sídliště. Velmi by mě zajímala obsazenost z Trávnických zahrádek, Bílan nebo nově Hradiska či Postoupek. Něco to asi udělá, ale velká sláva to taky nebude, možná teď když začne jezdit ke Kauflandu :-)
Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8715
Registrován: 4-2005
Odesláno Pondělí, 06. dubna 2015 - 10:17:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ty vesnice jsou takový... Nevím, no. KTS dlouhodobě tvrdí, že se to nevyplatí, na druhou stranu já jsem přesvědčen, že vybráním vhodných časových poloh a vhodným trasováním se tam dá něco odvozit - přeci jen jsou to vesnice kousek od města a pro lidi je pohodlnější, když pojedu bez přestupu až ke špitálu, do tesca, na hřbitov, do města apod. než jen na nádraží,kde pak musí přesednout na jinej spoj. Na druhou stranu by to ale taky chtělo udělat nádraží nebo náměstí opravdu přestupním uzlem (platí jak pro KTS, tak pro Magic Bus), pokud tam přijedou jednou linkou a půl hodiny čekám na přestup, tak mě to akorát naštve a odradí od cestování MHD. Toho výběrka se trochu obávám, neb může být napsáno tak, aby ho mohlo vyhrát jenom KTS - a budeme tam, kde jsme byli. Případně je zde ještě možný model, co bývá vidět v zahraničí - dodávkou svézt cestující z vesnice na první zastávku do města, kde je konečná "velkého" autobusu a ten je ihned po příjezdu dodávky odveze do města. Nemyslím si ale, ž by to bylo ekonomicky nějak výhodnější než přímý spoj.

http://atmosferaci.wbs.cz/
http://zeleznicni.wbs.cz/
Minibox-reg
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.220.224.67
Odesláno Úterý, 07. dubna 2015 - 00:17:05    Odkaz na tento příspěvek  

Souhlasím. Je asi nutné to brát tak, že je to určitá služba pro lidi z těch vesnic resp. městských částí mimo město. Asi je jasné, že čistě na komerční bázi se to nevyplatí krom nějakého školního ranního spoje. Proto mě zaráží přístup města, které není schopno svým městským částem zajistit obslužnost (přesně jak píšeš, nepovažuju za obslužnost to, že sednu na linkový autobus, na který pak nic nenavazuje v rámci MHD). Nejlepší model by byl, sednout si a domluvit se, aby se to vhodně doplňovalo, byl jednotný tarif atd. Jenže se obávám, že cestující a funkční doprava jsou každému na městě ukradené a jde jen a pouze o vlastní zájmy různých Sedláčků a dalších, kteří mají KMTS jako teplé místečko. Neříkám, že Magicbus je svatý, možná trochu přestřelili s tím jednáním na radnici na podzim co jsem tak zaslechl/přečetl.
Na druhou stranu, kdyby možná radní a zodpovědné osoby vytáhli zadek, zjistili si něco o tom, jak např. relativně slušně funguje IDS JMK, že je opravdu nutné jezdit častěji a nejlíp pravidelně - pak si to cestující najde. Ale to platí i hlavně pro kraj jako takový, bohužel, tam jsou jiné tlaky aby vše zůstalo tak jak je... nakonec prodej Krodosu a Housacaru je toho smutným výsledkem... To už jsem trochu odbočil.
Co by mě tedy zajímalo, jestli bude výběrko, jak ho budou chtít napsat pro sebe (pro KTS), aby to bylo průchodné. Nejsem si zcela jistý, že hladce projde nákup nových autobusů za Volva (to je přece jen sakra velká položka v rozpočtu) a vyhrát výběrové řízení s tím, že to vlastně nebudu mít čím jezdit mi taky nepřijde zrovna průchodné. Ale možné je všechno a v úvahu připadá i nějaký "šikovně" napsaný projekt na financování z EU, pak věřím tomu, že by to prošlo na městě hladce, však EU to zaplatí a z cizího krev neteče. A ještě se tím vhodně může odstavit konkurence, protože dotovaná doprava, nemožnost měnit projekt po určitou dobu od čerpání prostředků atd.

Uvidíme. Osobně považuju za nejlepší řešení, aby se město s Magicbusem nějak dohodlo na úhradě a udělal se systém a JŘ, které se budou doplňovat a ne konkurovat a podjíždět. Zároveň by mohlo město ušetřit při dvou dopravcích své náklady, když by část spojů jezdil někdo jiný a posílit jinde, třeba ty nešťastné víkendy.

Jen tak namátkou jeden (můj pravidelný) příklad - dopoledne přijede SA dle JŘ 9:55 do KM - MHD směr centrum v tu dobu je pryč jak Magicbus tak KTS a lidi jdou pěšky, čekat půl hodiny nebudou. SA občas stíhá rychleji a zastaví na výstupu MHD, pak se to stíhat dá. Možná kdyby se dopravci mohli dohodnout, tak by autobusy mohly jezdit v častějších intervalech a ne tři minuty po sobě a pak nic...

Jsem na to zvědav, hezký večer.
Náhradník
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1081
Registrován: 4-2011

Odesláno Sobota, 18. dubna 2015 - 15:38:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ptal jsem se i v jiné diskusi:
Mám dotaz ke Kroměřížskému dopravci Magicbus. Potkal jsem dva plynové autobusy MHD (žlutý MAN 5Z3 3138 a červený Neoplan 5Z4 3844). Mají těch vozů víc nebo jen ty dva? Na seznam-autobusů nejsou aktuální informace... Kde tyto autobusy parkují? Jezdí nějaký záložní autobus?
Kde probíhá tankování CNG?

Náhradníci - Lidé žijí své životy vzdáleně z pohodlí svých vlastních domovů přes robotické náhradníky ...
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9209
Registrován: 4-2006

Odesláno Sobota, 18. dubna 2015 - 16:04:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V našem vozovém parku je pět linkových autobusů poháněných ekologickým palivem CNG. Tyto autobusy jsou vhodné na provoz ve městě i na zájezdy do vzdálenosti 150 km. Dva z nich jsou nyní nasazeny na MHD v Kroměříži na lince číslo 9 a lince číslo 11. Jedná se o autobusy značky MAN a NEOPLAN.

co jsou ty tři zbývající ví bůh.

kde plní to by mě také zajímalo.
Nejbližší je Přerov a Otrokovice tak předpokládám jedno z nich.

(Příspěvek byl editován uživatelem ares1.)

pyrotechnik:uvidíte-li m? utíkat,snažte se m? p?edb?hnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních ?echách a nejen tam
Náhradník
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1083
Registrován: 4-2011

Odesláno Sobota, 18. dubna 2015 - 16:17:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To jsem četl.
Kde jsou ty tři další busy, viděl je někdo? Také by mě zajímalo, kde odstavují své autobusy. Mají nějaké garáže? Nebo odstavují v areálu nějaké firmy?

Jo a ta linka 11 jezdí až od 1.4. nebo došlo jen ke "změně"?

(Příspěvek byl editován uživatelem náhradník.)

Náhradníci - Lidé žijí své životy vzdáleně z pohodlí svých vlastních domovů přes robotické náhradníky ...
Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8726
Registrován: 4-2005
Odesláno Sobota, 18. dubna 2015 - 16:50:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tankování by mělo probíhat v areálu SÚS Kroměříž v Kotojedech, tedy za předpokladu, že už tu plničku dostavěli.

Odstavování zatím tak nějak po různu - něco v Horních Zahradech přímo před očima majitele (Bovy), něco v areálu kovošrotu + SP + jiných firem v Kotojedech (dřív tam stávala dovezená Recrea), něco ve Skašticích, žluté Recreo stává na Lindovce... Ale třeba kde stojí RTO nebo ty městský auta netuším.

Autobusy na MHD jsou zatím dva (na každou linku jeden) a pokud je mi známo, tak další tři jsou zaplaceny, ale ještě nejsou dodány, mělo by se tak stát se spuštěním provozu dalších linek.

Linka 11 je v provozu od 1.4.2015.

(Příspěvek byl editován uživatelem Mauricio.)

http://atmosferaci.wbs.cz/
http://zeleznicni.wbs.cz/
Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8727
Registrován: 4-2005
Odesláno Sobota, 18. dubna 2015 - 17:41:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trošičku jsem to teda na seznamu autobusů aktualizoval, žel podkladů málo, takže spíše jsem tam doplnil jen tu RZ té červené obludy :-D

http://seznam-autobusu.cz/seznam?iddopravce=334

No a neví někdo, jakou RZ měl ten testovací First, co tu byl? Já to pochopitelně nefotil, neb to nepovažuji za autobus, a logicky si to ani nepamatuju (měl bych asi méně chlastat)...

http://atmosferaci.wbs.cz/
http://zeleznicni.wbs.cz/
Náhradník
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1085
Registrován: 4-2011

Odesláno Sobota, 18. dubna 2015 - 17:50:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zajímají mě jen ty městské... (zapomněl jsem napsat).

Ten Citelis tu byl kdy?

(Příspěvek byl editován uživatelem náhradník.)

Náhradníci - Lidé žijí své životy vzdáleně z pohodlí svých vlastních domovů přes robotické náhradníky ...
Venca21
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1184
Registrován: 6-2010

Odesláno Sobota, 18. dubna 2015 - 18:09:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Náhradník: Citelis je náš. Respektive byl, než nám oba na podzim 2014 bratři z Krumlova sebrali. [uhoh] V kroměříži byl 14.-16.2. 2014 [wink]
Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8728
Registrován: 4-2005
Odesláno Sobota, 18. dubna 2015 - 18:32:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No, to období jsem tam před chvílí doplnil, ale když vezmu, že jeden den jel sem, jeden den zpátky, tak mi vychází, že stál asi dvě hodiny na náměstí a dvě hodiny jezdil po městě. Takže správnější by bylo asi uvést jen toho 15.2.2014. Zajímavý, že podle mých třech fotek by to mělo být 14.2.2014, ale zcela určitě to byla sobota, ne pátek... Budu na to muset ještě mrknout, co o tom psali zdejší noviny.

(Příspěvek byl editován uživatelem Mauricio.)

http://atmosferaci.wbs.cz/
http://zeleznicni.wbs.cz/
Minibox-reg
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.220.224.67
Odesláno Neděle, 19. dubna 2015 - 10:42:10    Odkaz na tento příspěvek  

Tak u MHD v Kroměříži žádná změna - Magicbus opět na zastupitelstvu zamítnut. Asi nemá smysl to více komentovat. Proč se snažit vylepšovat MHD za minimálních nákladů, prakticky bez starostí, když můžeme mít městskou firmu, která stojí násobně víc. Občané a zvlášť řidiči to z parkování rádi zadotují... A když bude nejhůř, EU přispěje městu na nové autobusy (kdo se vsadí, že taky nakonec na CNG...) a bude to.
Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8730
Registrován: 4-2005
Odesláno Neděle, 19. dubna 2015 - 11:33:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak určitě bude Petřík fungovat jen jako ovečka, která dostala nápady, a město to pak zrealizuje ve své režii (přičemž je důležité uvědomit si, jaký posun v MHD nastal za posledních 10 let) a budou se plácat po ramenech, jak to výborně vymysleli. Je zajímavý, jak KTS pořád brečelo, kolik to stojí peněz, že je to ročně (a teď bych teda kecal, ale mám dojem, že to bylo kolem 5mil) v mínusu, ale když přijde na věc, tak to pustit nechtějí. No, možná, kdyby přišlo ČSAD Zemkowo s nabídkou na odkup a nějakou tou obálečkou...

http://atmosferaci.wbs.cz/
http://zeleznicni.wbs.cz/
Minibox-reg
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.220.224.67
Odesláno Neděle, 19. dubna 2015 - 16:31:37    Odkaz na tento příspěvek  

Jo, Zemkovo...dotáhnul by další čínský šrot a bude vymalováno... v té souvislosti mě napadá, jak je to v Hradišti? Už mu to taky nějak přes někoho patří, jako Krodos nebo zatím je to (relativně) samostatná jednotka? Případně když mu patří Krodos, tak současně s tím i Vyškov a Boskovice (Vydos, Bodos)?

Jinak ano, vidím to tak jak píšeš, ale je mi divné že tak drží basu i po volbách téměř všichni. Že by se toho drželo bývalé vedení města, bych se nedivil. Jinak dle exstarostky byla ztráta ročně cca 7 milionů, článek z roku 2011 - http://www.novinky.cz/vase-zpravy/zlinsky-kraj/kromeriz/1197-3498 -kromeriz-meni-ceny-jizdneho-v-mestske-hromadne-doprave.html
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10818
Registrován: 4-2003

Odesláno Neděle, 19. dubna 2015 - 17:14:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zemek se shlídnul ve skupování olítaných citar z východního Německa.

Ohledně vlastnických poměrů není nic jednoduššího než hodit woko do obchodního rejstříku...

DIE VERGELTUNGSAFFE!
Žádný politický systém vám nemůže odebrat základní lidské právo - být sobecké hovado. (RNDr. Pavel Kantorek, Ph.D.)
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3503
Registrován: 12-2004
Odesláno Neděle, 19. dubna 2015 - 17:14:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Minjbox-reg:Patří mu jen Krodosbus.
Gromit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2524
Registrován: 1-2006

Odesláno Středa, 22. dubna 2015 - 15:50:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Novinka na místní lince ve Štětí. Karosa C 934 E, 7U2 3507, ex ČSAD Hodonín.
Je to první bus na této lince, který má a používá BUSE panely.

www.fotodoprava.com
Gromit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2527
Registrován: 1-2006

Odesláno Čtvrtek, 23. dubna 2015 - 09:11:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Beru zpět ten BUSE panel, ukázalo se, že je to pevná cedule, která se jako digitální panel jenom tváří.

www.fotodoprava.com
Minibox-reg
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.220.224.67
Odesláno Pátek, 24. dubna 2015 - 19:36:12    Odkaz na tento příspěvek  

Tak asi nezbývá než začít tipovat, kdy Magic Bus v Kroměříži skončí nebo ho město vyštípe. Už to začíná - přímá konkurence, najednou má nachystány jízdní řády do městských částí, nepravdivé argumenty. Škoda že lidi z radnice se nepochlubili kolik do MHD musí sypat a kolik budou muset dosypat až rozšíří provoz jak říkají. Neříkám, že mají hned všechno předat Magic Busu, ale tady něco hodně smrdí nebo jsou všichni hloupí? Jestli on majitel Magicbusu nešlápl spíš někomu na kuří oko...

jinak celý text je zde - http://kromerizsky.denik.cz/podnikani/magic-busu-mesto-penize-dat -nehodla-30150421.html

Argument, že nové autobusy budou z dotačních programů, nechávám už raději bez komentáře. Z cizího krev neteče, EU to zatáhne přesně jak jsem předpokládal. Bez EU by se mohlo město jít klouzat a hledalo by hned u zlých soukromníků a ještě by prosilo.
opolu
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.176.4.86
Odesláno Sobota, 25. dubna 2015 - 08:06:21    Odkaz na tento příspěvek  

MHD v Turnově má nový autobus Crossway LE
Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8736
Registrován: 4-2005
Odesláno Sobota, 25. dubna 2015 - 09:44:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Minibox-reg
Ten argument o přímé konkurenci je poněkud úsměvný, vzhledem k tomu, že jiná trasa než přes ty dané zastávky jaksi není. Ostatně mám takovej dojem, že JŘ byly záměrně lehce upraveny tak, aby jel Magic Bus pár minut po KTS, tak nevím, jak je to teda s tou přímou konkurencí a s házením klacků pod nohy. Já být na místě p.Petříka, tak se na to už dávno zvysoka - ale to není problém jen města, obecně ve zlínském kraji není vhodná pozice "alternativních" dopravců, vzpomeňme na linku Slovensko - Prostějov nějaké SADky či kdo to jezdil, která měla v poslední době své existence tolik omezení "nepřepravuje ze zastávky X do zastávky Y", až to pěkný nebylo. A vše pouze na území zlínského kraje. Ostatně jediný "alternativní" dopravce, co to někam dotáhl, byl Housa, a jak dopadl.

Mimochodem - do Kotojed se přestalo jezdit, protože "nebyl zájem cestující veřejnosti a linka byla ztrátová," abych ocitoval tehdejší vydání místních novin. Když jsem na to psal rozhořčenou reakci, ve které jsem uváděl, že "bych rád viděl jakoukoliv linku MHD kdekoliv na světě, která není ztrátová" a že "vhodnou úpravou trasy linky 5 by se cestující našli", nebylo mi ani odpovězeno. Pochopitelně. Najednou se asi teda peníze najdou, když je potřeba zlikvidovat "přímého konkurenta", třeba bude MHD jezdit až do Zdounek a do Hulína.

http://atmosferaci.wbs.cz/
http://zeleznicni.wbs.cz/
Zdenda999
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1329
Registrován: 11-2007

Odesláno Sobota, 25. dubna 2015 - 21:27:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

opolu: to bude spíš půjčená předváděčka, maj pár vozu vysypanejch a není čím jezdit
turnovskyduch
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.176.4.86
Odesláno Neděle, 26. dubna 2015 - 08:58:19    Odkaz na tento příspěvek  

Spz toho crosswaye v Turnově je 5L1 5315. Takže to asi nebude predvadecka
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9222
Registrován: 4-2006

Odesláno Neděle, 26. dubna 2015 - 12:54:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Zdenda999 není to předváděčka. Je to třídveřový 10,8 city s rz 5L1 5315 jak už je napsáno.
Vozů je tak akorát hodně jich je po výlukách, některé jsou v depozitu. Většinou je na střediscích min 2 vozy jsou v záloze.

pyrotechnik:uvidíte-li m? utíkat,snažte se m? p?edb?hnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních ?echách a nejen tam
Zdenda999
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1330
Registrován: 11-2007

Odesláno Neděle, 26. dubna 2015 - 16:10:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ares1: jenže na výluky se necpou vozy z MHD. Aktuálně 2H1 6979 dlouhodobě odstaven, Tedom a 3H4 6099 věčně stojí a pokud se to sejde, tak není ani jeden vůz na záloze. Dobrá, takže ne předváděčka, ale zapůjčka.
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9223
Registrován: 4-2006

Odesláno Neděle, 26. dubna 2015 - 16:47:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Zdenda asi ses přehlédl, Turnov a Trutnov jsou dvě města.
Opolu mluvil o Turnovu. A o něm mluvím i já.
Trutnov a Osnado to už je něco jiného.[vypravci]

pyrotechnik:uvidíte-li m? utíkat,snažte se m? p?edb?hnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních ?echách a nejen tam
Zdenda999
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1331
Registrován: 11-2007

Odesláno Neděle, 26. dubna 2015 - 18:16:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ares1: sakra, to jsem se opravdu přehlídnul, sorry
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9224
Registrován: 4-2006

Odesláno Neděle, 26. dubna 2015 - 19:06:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

dyť o nic nejde. Jsme lidi a mýlit se je lidské.
Hlavně že jsme si nakonec porozuměli.
Le bude po 20 hod na Seznamu i fotkou.

pyrotechnik:uvidíte-li m? utíkat,snažte se m? p?edb?hnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních ?echách a nejen tam
Repelend
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4141
Registrován: 10-2004

Odesláno Pondělí, 27. dubna 2015 - 21:30:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jedno takové LE by mělo být i na středisku Česká Lípa

ICQ: 364517937 Skype: Mirek_Zika
Co já? :-)
http://110.rajce.idnes.cz/
Minibox-reg
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.220.224.67
Odesláno Pondělí, 27. dubna 2015 - 23:52:50    Odkaz na tento příspěvek  

Mauricio - s tím Zlínským krajem je to naprosto trefné - bohužel. Ostatně když na kraji sedí (nebo dřív seděli) úředníci, co dřív dělali u ČSAD, tak jak to mohlo vypadat... Hlavně aby měl Zemek jistý kšeft, cestující nikoho nezajímají, natož nějaké IDS apod. Ostatně i SA tu má zcela zbytečně omezení v rámci kraje... pak ať se nediví, že lidi jezdí raději autem.

Na ty JŘ se mrknu, jestli se to posunovalo, zase se chystám do KM a chytit nějakou MHD by se mi tentokrát dost hodilo.
Mouka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5662
Registrován: 1-2007
Odesláno Úterý, 28. dubna 2015 - 23:01:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mouka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5664
Registrován: 1-2007
Odesláno Úterý, 28. dubna 2015 - 23:18:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Prgy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 618
Registrován: 5-2003

Odesláno Čtvrtek, 30. dubna 2015 - 12:29:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A které CWLE je v České Lípě? 5L1-5316 nebo 5L1-5317. A to třetí půjde kam?

www.mhdvmb.wz.cz fotogalerie MHD v severovýchodních čechách
www.busline.ic.cz stránky o dopravci BusLine
fma_0526
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2478
Registrován: 11-2004
Odesláno Čtvrtek, 30. dubna 2015 - 13:50:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Úplně bez jakékoli vědomosti plácnu MHD Lovosice ... [uhoh]

Nejhorší pomluva?! Napsat pravdu ...
Tzv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2721
Registrován: 12-2004

Odesláno Pátek, 01. května 2015 - 11:41:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Třebechovice: Možná to chtělo ještě půl roku nechat, dle řidiče si lidé zvykali a polehoučku přibývali. Navíc snad ani jednou jsem neviděl vyloženě prázdný bus.

Klášterec N/O Chomutov-Jirkov
Trať 137 Chomutov - Vejprty
h8crew
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 34
Registrován: 6-2012
Odesláno Pondělí, 04. května 2015 - 13:02:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad First u Magicbusu: v tom únoru 2/2014 tam Zliner zapůjčil předváděčku 5Z0 9604. Viděno (a poznačeno) na nějakých tehdejších fotkách v tisku.
Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8739
Registrován: 4-2005
Odesláno Pondělí, 04. května 2015 - 16:30:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

[ok]

http://atmosferaci.wbs.cz/
http://zeleznicni.wbs.cz/
Jenda_z_hk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4104
Registrován: 4-2003

Odesláno Sobota, 27. června 2015 - 23:08:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Velmi zajímavý testovací provoz MHD probíhal do včerejška v obci Zdiby, kousek od Prahy. Od 11.5. tam jezdila linka, obsluhující místní části Holosmetky a Brnky, které mají značnou docházkovou vzdálenost na stávající linky PID. Problém je, že do nich vedou jen úzké komunikace, které umožňují jakž takž bezproblémový provoz jen osobním automobilům. Přesto se obec rozhodla objednat pro zkušební provoz velký autobus, a to od dopravce SAND z nedalekých Klíčan. Ten zde nasazoval vozy Karosa typů LC735 a C935. Doprava byla vedena pouze v pracovní dny v rozsahu 2 spojů ráno a 2 odpoledne, jízdné bylo zdarma. Za krátké období provozu byl jízdní řád 2x měněn, z toho jednou došlo i ke změně (prodloužení) trasy. Celý provoz probíhal velmi provizorně - zastávky nebyly povětšinou vůbec označeny a vozidlo taktéž ne. Na trase se autobus 2x otáčel za pomoci couvání a konečná zastávka "v centru" obce byla umístěna zhruba uprostřed mezi dvěma zastávkami PID - patrně proto, že celý provoz byl v podstatě neoficiální, takže panovaly obavy, že při zastavování u PIDových sloupků ČSAD Střední Čechy by dopravce mohl mít nějaké potíže. Jak už bylo řečeno, provoz probíhal na komunikacích, které jsou pro velký autobus absolutně nevhodné, což jistě vyžadovalo šikovnost a pevné nervy řidiče, ale z šotoušského hlediska to bylo nadmíru zajímavé. Přes prázdniny linka jezdit nebude a proběhne vyhodnocení, takže v září se ukáže, zda bude její provoz obnoven - to už by bylo patrně v "profesionálnější" podobě s regulérní licencí, placením jízdného, označenými zastávkami a v neposlední řadě vhodnějším, tzn. menším, autobusem.

Nejnovější plánek trasy a jízdní řád:
application/pdf
zdiby_plakat_autobus_cerven.pdf (627.3 k)

Foto z prozatím posledního dne provozu - pátku 26.6.:
Vareckaj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 674
Registrován: 3-2009

Odesláno Neděle, 28. června 2015 - 08:13:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Škoda, že jsem takovou informaci nezaznamenal. [sad]
Jenda_z_hk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4106
Registrován: 4-2003

Odesláno Neděle, 28. června 2015 - 13:56:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vareckaj: Tak ke mně se ta informace donesla až na poslední chvíli, z čehož vzešla právě ta návštěva v poslední den provozu. Vědět dřív, že je to takto zajímavé, pochopitelně bych to sem dal. Nicméně jak koukám, nebyl jsem jediný dopravní fanda, který tuto linku objevil - viz zde.
Mašotouš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2097
Registrován: 9-2008
Odesláno Čtvrtek, 02. července 2015 - 12:38:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak to člověk neví, jestli má Zdibům gratulovat k tomu, že tamní zastupitelstvo má vůli řešit neuspokojivou dopravní dostupnost, nebo brečet, že je vůbec ještě možné, aby v obci těsně za Prahou někdo reálně uvažoval o zavedení jakékoli linky mimo systém PID (se zvláštním tarifem).
Třeba tady by dávalo docela logiku zamyslet se nad spojením dvou špatně obsluhovaných cancourů ve Zdibech (Brnky, Holosmetky) a dvou cancourů v Klecanech (Astrapark, Klecánky) a třeba to nějak spojit do midilinek Klecánky - Brnky a Astrapark - Holosmetky s návazností na 371/4 na zastávce V Remízkách. To by docela dobře mohlo fungovat.

Jenda_z_hk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4116
Registrován: 4-2003

Odesláno Čtvrtek, 02. července 2015 - 23:12:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mašotouš: A víte určitě, že Zdiby o eventuální začlenění své linky do PIDu neuvažují? U ověřovacího provozu, který proběhl, je jasné, proč to v PIDu nebylo - vše bylo provizorní a neoficiální a určitě byla snaha tento pokus podniknout co nejlevněji, proto byl zvolen nejbližší soukromý bus dopravce. Ale i u trvalého zavedení linky bych si dokázal představit pohnutky, které obec můžou vést k tomu, dělat vše na vlastní pěst... ROPID má dost požadavků na vybavení vozidel atd., taky by tam asi dosadil "svého" dopravce (ČSAD SČ, ABOUT ME apod.), takže ve výsledku by to bylo dražší než soukromníček z Klíčan a navíc by do podoby provozu mohlo kecat daleko víc subjektů, takže by všechno mnohem déle trvalo, pro obec by to znamenalo více kompromisů atd... Faktem je, že pokud obecní doprava bude zpoplatněna samostatným tarifem, tak to rapidně sníží její atraktivitu, protože dvojí nákup jízdenek je fakt otrava a kdo by jel pár zastávek, radši půjde pěšky. Takže pokud by měla zůstat mimo PID, tak jedině s jízdným zdarma.
KOKI
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 951
Registrován: 2-2012

Odesláno Pátek, 03. července 2015 - 16:33:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Asi to patří sem. Mladá Boleslav chystá změna v MHD... Že by konec obstarožních Manů a občas i 734 na záloze? [happy] odkaz

753 301
švarc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2433
Registrován: 12-2005

Odesláno Pondělí, 20. července 2015 - 12:54:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Chtěl bych se zeptat, kolik autobusů je denně nasazeno na MHD Žďár nad Sázavou, případně jestli jsou na MHD nějaké přejezdy linkových autobusů.
R_b
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3772
Registrován: 3-2005

Odesláno Pondělí, 20. července 2015 - 18:00:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na MHD Žďár by mělo jezdit 5 autobusů městského provedení (2x Citaro, 2x Conecto LF a 1x SOR BN12 + jedno Citaro by mělo být po koupi Sorky jako záložní). Krom nich přejíždějí na MHD i linkové autobusy, především v době špičky, kdy v krátkém období jede současně množství spojů od fabrik někam do města (linky 1x a 3x). Nějaké přejezdy jsou pak ještě v dopoledním sedle.

Hodně podrobně to bývalo zpracované tady: http://www.mhd-zr.xf.cz , ale teď to tam nikde nemůžu najít.
W3C
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.80.213.74
Odesláno Pondělí, 20. července 2015 - 21:32:07    Odkaz na tento příspěvek  

R_b: Je to buď v kapitole 4.1.4 na http://www.mhd-zr.xf.cz/studie-i.htm, něco je i na http://www.mhd-zr.xf.cz/vozidla.htm.
švarc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2434
Registrován: 12-2005

Odesláno Úterý, 21. července 2015 - 07:56:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

W3C: Moc děkuji.
Mořepetr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1575
Registrován: 3-2006

Odesláno Sobota, 01. srpna 2015 - 21:34:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V Berouně se hlasuje o tom zda bude navazovat MHD na vlaky i linkou B odkaz

Vraťte 842, patří na Protivínku.
Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8775
Registrován: 4-2005
Odesláno Pondělí, 03. srpna 2015 - 17:50:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Magic Bus v pátek s tímto.

http://atmosferaci.wbs.cz/
http://zeleznicni.wbs.cz/
Pavlík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2708
Registrován: 5-2005

Odesláno Středa, 05. srpna 2015 - 14:29:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To už tady jezdí delší dobu. Jen se o to tady jaksi nikdo nezajímá....
Tomik6
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 504
Registrován: 11-2009

Odesláno Středa, 05. srpna 2015 - 15:54:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mauricio, Pavlík: Na seznamu jsem provedl aktualizaci. Prosím o kontrolu, zda to pasuje. Díky :-)

Karvinská doprava
Web: www.karvinskadoprava.cz
Email: info@karvinskadoprava.cz


Dopravní portál, který se zabývá aktuálním děním v hromadné dopravě ve městech Karviná a Orlová ale také spolupracuje při tvorbách nových jízdních řádů. Co na stránkách naleznete? Například novinky z dopravy, jízdní řády, schémata, kompletní statistiky vozového parku s galerií a mnoho dalšího.
Minibox-reg
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.220.224.114
Odesláno Neděle, 09. srpna 2015 - 23:53:24    Odkaz na tento příspěvek  

CNG už netáhne, zkouší elektriku?

Jinak předpokládám, že v KM žádná změna u MagicBus vs radnice vs KMTS a o prázdninách se vozí vzduchu ještě více než obvykle?
Minibox-reg
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.220.224.114
Odesláno Úterý, 11. srpna 2015 - 00:22:49    Odkaz na tento příspěvek  

Odpovím si částečně sám po přečtení rozhovoru se starostou Kroměříže - starosta chce směrovat dotace od EU mj. do hromadné dopravy, kde se prý stále dají na rozdíl od jiných oblastní využít. Čili KMTS asi na věčné časy a nikdy jinak. Maximálně převezmou nějaký nápad MagicBusu a budou to vydávat za své, protože to přece plánovali už dlouho, ale vzpomněli si na to náhodou až když to začal dělat někdo jiný sám.
Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8783
Registrován: 4-2005
Odesláno Úterý, 11. srpna 2015 - 10:31:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tebe to ještě překvapuje? :-)

http://atmosferaci.wbs.cz/
http://zeleznicni.wbs.cz/
Pavlík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2711
Registrován: 5-2005

Odesláno Úterý, 11. srpna 2015 - 17:35:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A IDS na Kroměřížsku se nedožije ani můj syn, který má teď 8 let...

K tomu elektrobusu. Nejde o CNG, ale spíš o to, že taková kapacita pro tuto linku bohatě postačí, protože ty elektrobusy jsou menší.

Mikrobusy jezdí i na Broumovsku a Náchodsku a bohatě to místní poptávce vyhovuje.
Minibox-reg
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.220.224.114
Odesláno Úterý, 11. srpna 2015 - 18:22:39    Odkaz na tento příspěvek  

Z hlediska kapacity to samozřejmě chápu, spíš jen, že MagicBus to má postavené právě na tom CNG (proti tomu busu jinak nic nemám).

Mauricio: nepřekvapuje, to ani omylem, otázkou je, jestli to Petřík bude dál provozovat nebo jakmile přijde město s novými busy, tak skončí. Tedy s tím překvapováním - velmi negativně mě překvapil právě ten rozhovor se starostou co jsem četl (a MHD je v tom je kapkou). Ten člověk měl zůstat učit děcka na Slovaně, ředitelovat tam ve škole (tam toho zase tolik nepodělá) jako ve veřejné funkci. To co bylo na radnici dřív, nebyl sice žádný extra výkvět, ale většinou aspoň nědělali naprosté kraviny jako zamýšlí právě starosta třeba s dopravou ve městě.... /sorry ostatním za odbočku/
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9474
Registrován: 4-2006

Odesláno Úterý, 18. srpna 2015 - 23:10:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vzniká nám nová pidi MHD ve Frýdlantě v Čechách.
Zatím jeden spoj linky 602

pyrotechnik:uvidíte-li m? utíkat,snažte se m? p?edb?hnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních ?echách a nejen tam