K-report
 

Archiv diskuse MHD - malé provozy do 05. 04. 2015  

Diskuse K-report » Archiv 2015 » Autobusy a trolejbusy » MHD - malé provozy » Archiv diskuse MHD - malé provozy do 05. 04. 2015 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Nuts
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2308
Registrován: 9-2003

Odesláno Pátek, 02. ledna 2015 - 11:43:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak pár dokumentačních fotek z dnešního rána resp. dopoledne ze znojemské MAD:

1] Mercedes Citaro vyčkává odstaven na konečné Oblekovice, C a s i n o na svůj výkon do zastávky Přímětice, hřbitov.


2] SORka na železniční stanici.


3] Dieslový Citelis dopravce BDS-BUS zajišťující převážně linku 801 rovněž na zastávce železniční stanice.


4] U nádraží zastavila i stará dobrá Karosa ...


5] A na závěr druhý autobus BDS-BUS, tentokrát plynový Citelis, právě dojel na lince 805 do zastávky Oblekovice, C a s i n o a ihned se vrací zpět jako "služební jízda".

Z nejhoršího jsme uvnitř!
Jenda_z_hk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4029
Registrován: 4-2003

Odesláno Sobota, 03. ledna 2015 - 07:14:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak na ten dotaz o MHD Duchcov si odpovím sám, jelikož jsem se tam byl včera mrknout... Jízdenky vypadají stejně jako dříve (trhací z bločku), jen jako dopravce jsou na nich místo ADB uvedeny Technické služby. Na dopoledním spoji byl nasazen Renault Master s označením původního dopravce (ADB) - takže je otázka, zda Technické služby koupily Boudův vozový park a nesundaly jeho nápisy nebo pro ně nadále jezdí on coby subdodavatel. Je možné, že město chce získat nějakou dotaci EU na nový autobus nebo zastávky a se soukromým dopravcem by to nešlo, tak se to vyřešilo takhle, aby "se vlk nažral a koza zůstala celá".

(Příspěvek byl editován uživatelem jenda z hk.)
Jenda_z_hk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4034
Registrován: 4-2003

Odesláno Úterý, 06. ledna 2015 - 01:20:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

...ještě bych dodal, že jízdní řád duchcovské MHD na CISu se liší od toho, který je na webu města, zastávkách a i se podle něj opravdu jezdí. Od nádraží drtivá většina spojů jede v *.35, ale CIS tvrdí *.31. Stejně tak jsou o -4 min. posunuty odjezdy ze všech dalších zastávek. V opačném směru jsou nějaké nesrovnalosti též, ale ne tak velké.

Kromě Duchcova jsem nahlédl i do dvou dalších miniprovozů MHD v Ústeckém kraji:

Kadaň
Tady mají dvě čistě městské linky, z nichž v pracovní dny zajišťuje každou jeden vůz. Pak je tu linka č. 3 do Brodců, kterou vůbec nezná CIS. Ta jede v pracovní dny v rozsahu 4 párů spojů a 2 páry v sobotu. Zatímco všechny sobotní spoje a většinu pracovnědenních zajistí přejezdy vozů z linek 1 a 2, na ranní "školní" pár spojů musí vyjet vůz třetí. Víkendový provoz všech tří linek patrně zvládne jediný autobus. Vozový park zdejší MHD tvoří čtyři autobusy - dva SORy C7.5 z roku 1995 (dost možná se jedná o vůbec nejstarší provozní SORky) a dva B 9.5 z let 2003 a 2005, na kterých pochopitelně leží hlavní tíha provozu.


Klášterec nad Ohří
Zde jezdí jedna čistě městská linka se slušným rozsahem provozu v pracovní dny i o víkendu a jedna linka do průmyslové zóny za město, která má v pracovní dny 5 spojů v každém směru, v sobotu 1 v každém směru a v neděli jen jeden jednosměrný spoj. Většinu období provozu pokryje jediný vůz, ale ve špičkách pracovních dnů přijdou nárazově ke slovu až tři. Druhý vůz vyjíždí prokazatelně i v sobotu ráno do průmyslové zóny a dle CISového JŘ se zdá, že ranní "školní" špička se na městské lince drží i o víkendu v rozsahu pracovního dne. Je možné, že v sobotu skutečně spoje takto jedou, neboť "školní" posilový spoj může být zajištěn vozem, který předtím jede do průmyslové zóny. Ale vážně pochybuji o tom, že by druhý vůz vyjížděl i v neděli ráno jen proto, aby zajistil v tento den jistě hodně poptávaný školní spoj [crazy]. Vozy MHD zde mají právě tři a každý je jiného typu i délkové kategorie. Paradoxně nejstarší vůz - Mercedes Sprinter z roku 1997 - je tím nejvyužívanějším a jezdí prakticky pořád. Dále tu mají SORku C 9.5 z roku 1998 a nejnovějším vozem je SOR BN 10.5 z roku 2006. Kromě městských vozů má dopravce ještě autobusy zájezdové, které se pravděpodobně mohou na MHD vyskytnout, když se některý z městských vozů porouchá.
Tzv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2715
Registrován: 12-2004

Odesláno Úterý, 06. ledna 2015 - 16:32:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V Klášterci jsou přes den v provozu tři autobusy. Jeden na ranní části linky číslo jedna, kolem druhé vyjíždí malý mercedes, který jezdí do večera a víkendy. Třetí autobus je nasazen na linku do průmyslovky a pravděpodobně ranní posily. Ještě není zmíněn ranní školní spoj z Ciboušova.

Zájezdové vozy se na linkách MHD již neobjevují, resp. nevím o ničem vhnodném jako záložní (možná transit).

Klášterec N/O
Trať 137 Chomutov - Vejprty
Jenda_z_hk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4035
Registrován: 4-2003

Odesláno Úterý, 06. ledna 2015 - 18:58:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tzv: V pracovní dny ráno ale taky jezdí tři vozy, ne? Okolo 5:20 jedou těsně za sebou dva spoje linky 1 a ačkoliv první z nich končí v 5:23 na Pražské, tak už v 5:20 má z Petlerské II odjíždět linka 2. Pokud není počítáno s nedodržením JŘ nebo vynecháním koncového úseku některého ze spojů linky 1, musí tam být třetí bus. Ačkoliv asi je možné leccos - sám jsem viděl, jak jel Sprinter ve 14:20 spoj od porcelánky, který má končit ve 14:38 na náměstí, ale místo toho už ve 14:32 přijížděl zpátky k porcelánce, odkud má jet další spoj ve 14:45.

K Ciboušovu - protože tento spoj neuvádí CIS ani jízdní řády na stránkách města, nabyl jsem dojmu, že to už nejezdí. Ale je fakt, že v terénu jsem to nezkoumal. Každopádně pokud to jezdí, tak je tam podobná situace jako u toho prvního spoje linky č. 2 - pro dodržení JŘ by tam musel být třetí bus, ale možná se ten záporný čas na přejezd aut.nádr. - Ciboušov (mínus 2 min.) prostě nějak "stíhá"...

Ohledně záložních vozů - pokud vozový park = 3 vozy = maximální vypravenost, musí mít dopravce nějaký záložní plán pro případ, že některý z nich bude nepojízdný... To může být:
a) vypravení Transita nebo Renaulta FR1
b) vynechání příslušných spojů
c) pronájem náhradního busu od jiného dopravce
Co z toho se aplikuje, netuším... Ale osobně bych tipoval právě a).
Tzv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2716
Registrován: 12-2004

Odesláno Středa, 07. ledna 2015 - 11:29:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ráno asi ano, vím jaká je situace v poledne, ale takhle brzo jsem tam nikdy nebyl. Svého času tam byly nějaký přejezdy mezi spoji - spoj s odjezdem v 15:35 z průmyslové zóny se napojoval v Petlerské ulici na linku číslo 1 a autobus z linky 1 tam končil a zajížděl do garáže.
Případně tam může být přestup ze Sprintera do SORu, který se vrací zpět na náměstí.

Ciboušov byl ještě na starých stránkách města uveden, těžko říci, ale třeba od ledna a nových JŘ nejezdí.

Ad záloha, nebo má k dispozici nějaký další vůz, o kterém ještě nevím. Jako záložní sloužila Karosa B732, která už dle všeho není. Co si tak vybavuji, když jsem zažil výpadek autobusu, tak se vynechával spoj, takže opravdu nevím.

(Příspěvek byl editován uživatelem tzv.)

Klášterec N/O
Trať 137 Chomutov - Vejprty
Paes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 296
Registrován: 1-2007
Odesláno Neděle, 11. ledna 2015 - 00:20:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zdravím.
Mám dotaz k MHD Varnsdorf.

Podle IDOSu existují 2 takřka totožné linky 516002 (Quick Bus) a 516003 (autobusy KV), kde je rozdíl v odjezdech v jednotlivých zastávkách 5 minut. Podle webu Ústeckého kraje existuje zřejmě jen linka dopravce Autobusy KV. Chci se zeptat, jaká je situace doopravdy. Existují obě dvě linky nebo jen jedna z nich. Dopravce Quickbus se přitom na svých stránkách chlubí jízdním řádem platným od 15.12.2014.

Předem děkuji za odpověď.
Jenda_z_hk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4036
Registrován: 4-2003

Odesláno Neděle, 11. ledna 2015 - 10:48:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Paes: Už se to tu řešilo. Do 13.12. provozoval varnsdorfskou MHD Quickbus a dostával za to dotace. Smlouva na dotace patrně tímto dnem vypršela a na další období jí získalo AKV. Ovšem držitelem licence na linku je stále i Quickbus a evidentně se jí nechce vzdát, tak jezdí i bez dotace. No a AKV, aby se ho rychleji zbavilo, nastavělo všechny své spoje 5 min. před Quickbus. Podle mě je jen otázka času, kdy to Quickbus vzdá, tohle je nerovný boj...
Robert_08022
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7288
Registrován: 3-2004
Odesláno Neděle, 11. ledna 2015 - 21:46:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jendo, tohle je ověřená informace, nebo to může být opačně?

Kdo víno má a nepije, kdo hrozny má a nejí je,
kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá,
na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl.
(Jan Werich)
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8914
Registrován: 4-2006

Odesláno Neděle, 11. ledna 2015 - 22:33:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Robert měla by být.
tady máš odkaz kde je výhercem AKV.
MHD Varnsdorf
Zajímavé je, že vyhrála vyšší cena. Asi druhé hodnotící kritérium rozhodlo.
Pokud Quick bus nabízel Sprintera, tak není divu.

pyrotechnik:uvidíte-li m? utíkat,snažte se m? p?edb?hnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních ?echách a nejen tam
Robert_08022
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7289
Registrován: 3-2004
Odesláno Neděle, 11. ledna 2015 - 22:50:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Díky.
Napadlo mě totíž, jestli to nebylo tak, že AKV se snažily novým JŘ deklarovat, že převezou více cestujících, a tak není důvod dotovat Quick bus.

Kdo víno má a nepije, kdo hrozny má a nejí je,
kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá,
na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl.
(Jan Werich)
pdk
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.86.150.232
Odesláno Pondělí, 12. ledna 2015 - 10:51:00    Odkaz na tento příspěvek  

Od 1.2.2015 by měla vyjet MHD Vimperk, linka 375001. JŘ je v CISu.
pdk
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.86.150.232
Odesláno Úterý, 13. ledna 2015 - 08:56:45    Odkaz na tento příspěvek  

Varnsdorf: Podle CISu má linka Quick Busu (516002) od 12.1. jediný spoj s poznámkou "jede jen 12.12.15". Tím je myslím vše jasné. Na webu Quick Busu to neoznámili.
319
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1197
Registrován: 2-2005

Odesláno Středa, 14. ledna 2015 - 20:33:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nefotil jste někdo ve Znojmě? V lednu nebo koncem prosince ICOMácký Intouro na 815?
Přidám vzpomínková fota odsud:

-SIS bus KAROSA B731.00 a Karosa B731.20 a ŠM-11 s automatickou převodovkou PRAGA 2M70
-30.5.2007 - 10 let od ukončení provozu posledního trolejbusu ŠKODA 9TrHT28 ev.č.11, tudíž i posledního trolejbusu typu 9Tr v pravidelném provozu s cestujícími v ČR.

WEB jihlavského OS Za záchranu hist. trolejbusů a autobusů
Honzaloko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2258
Registrován: 7-2006

Odesláno Čtvrtek, 15. ledna 2015 - 21:31:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Máme tu další novinku z MHD Slaný linky číslo 1. Již brzy by měl přibýt další závlek a to do zastávky Nejtkova. Je to pro zlepšení obsluhy nemocnice, polikliniky a škol. Ale přinese to další zpomalení. Pokud se sejdou závleky na náměstí i do Nejtkovy, tak půjde ten autobus v pohodě předejít pěšky a ještě si u toho stihnete nakoupit..

Do Nejtkovy má jezdit každý druhý spoj v kladiva mezi 7. a 16. hodinou.

Jaký máte na toto opatření názor?

Nevěř každé informaci, kterou na internetu získáš !!
Marek_kubík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1697
Registrován: 12-2008
Odesláno Pátek, 16. ledna 2015 - 11:26:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nejsem místní ale moc vhodné mi to nepřijde. Nebylo by lepší zvýšit na lince č.2 počet spojů?

Karosa - to nejlepší na trhu autobusů :-)
ČD a ZSSK - dva nejlepší železniční dopravci
Moje ICQ: 639-165-615
Honzaloko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2259
Registrován: 7-2006

Odesláno Pátek, 16. ledna 2015 - 11:33:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Marek_kubík: Bylo, ale kdo to zaplatí...?

Tohle je o dost levnější řešení. Pochybuji, že by bylo nejzadluženější město ve Středočeském kraji ochotno téměř zdvojnásobit výdaje na MHD.

Nevěř každé informaci, kterou na internetu získáš !!
Marek_kubík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1698
Registrován: 12-2008
Odesláno Pátek, 16. ledna 2015 - 16:06:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Máš pravdu, jenom aby závleky vzhledem k jízdní době neodradily některé současné a možné budoucí cestující.

Karosa - to nejlepší na trhu autobusů :-)
ČD a ZSSK - dva nejlepší železniční dopravci
Moje ICQ: 639-165-615
Kůň
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1049
Registrován: 1-2012

Odesláno Neděle, 18. ledna 2015 - 21:05:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nevíte někdo, prosím, zda má/jí přijít na MHD Havlíčkův Brod letos nějaké nové autobusy? Resp. opačně - rád bych se podíval na ty sedmistovky, ale aby nebylo v dubnu/květnu pozdě...

Každý má právo na můj vlastní názor.
Diferák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 77
Registrován: 12-2012

Odesláno Neděle, 18. ledna 2015 - 21:54:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kůň: Vzhledem k tomu, jaká v Havlíčkově Brodě panuje politika v otázce obnovy vozového parku, tak není kam spěchat.

ŠKODA OSTROV s.r.o
Dolní Žďár 43
363 29 OSTROV
Česká Republika
Jirka_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1340
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 19. ledna 2015 - 09:15:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jízdní řády MHD Břeclav 1989/1990
Objevil jsem je na půdě. Při té příležitosti jsem to prohnal scannerem, třeba to někoho bude zajímat.
Do autobusové sekce nechodím, žádnou diskusi o jízdních řádech jsem tu nenašel, tak to dávám sem.
Pokud byste o to někdo měli zájem v plném rozlišení, pište na mail pod nickem.
Stejně tak můžu pomoci při identifikaci zastávek, resp. ztotožnění původních názvů se současnými.

Rosťav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 486
Registrován: 3-2009
Odesláno Pondělí, 19. ledna 2015 - 17:54:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jaký je vozový park v HavlBrodě? Kolik sedmistovek/na jakých linkách se dají potkat?

Chodí sem někdo z autorů stránek o MHD Žďár? Pokud ano, ať se mi prosím ozve na mail.
hostik
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.128.153.175
Odesláno Úterý, 20. ledna 2015 - 10:54:20    Odkaz na tento příspěvek  

R_b
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3699
Registrován: 3-2005

Odesláno Úterý, 20. ledna 2015 - 16:40:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

K tomu seznamu už jenom doplním, že Havlíčkův Brod je malé město a tudíž i jízdní řády vypadají stylem "neprovozujeme linky, ale spoje" z čehož vyplývá, že neexistuje něco jako nasazení vozu po celý den na jednu linku. Je tam spoustu přejezdů, některé spoje jsou i průběžné, kdy se nádraží jen přepíše číslo a cíl aniž by cestující musel vystupovat, a to platí někdy i v případě, kdy odjezd na další lince je třeba až za deset minut. Takže není nijak nadsazené, když řeknu, že jezdí všechno na všem.

A ještě jeden postřeh, který jsem z tamního provozu nabyl. Patrně platí, že počet vozů = počet řidičů a každý jezdí se svým "autem". Takže jiné autobusy jezdí ráno a dopoledne, a jiné zase odpoledne. Tomu nasvědčuje i velká provozní záloha, kdy vozový park tvoří v současnosti 8 autobusů (ještě donedávna 9), ale rozsah provozu je přibližně stejný, spíš ještě menší, než v době převzetí provozu TSHB, kdy denní výprava činila 5 autobusů.
Rosťav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 487
Registrován: 3-2009
Odesláno Středa, 21. ledna 2015 - 10:12:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Takže se nedá moc předvídat, na čem sedmistovka pojede (kromě toho, že to nebude na nízkopodlažních spojích). To je docela smůla, kdybych tam jel třeba odpoledne a ona jezdila ráno...
Tzv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2717
Registrován: 12-2004

Odesláno Čtvrtek, 22. ledna 2015 - 18:44:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

R_b: Problém se záložním vozem zdá se vyřešen, prosincový přírůstek.

Klášterec N/O
Trať 137 Chomutov - Vejprty
Kůň
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1051
Registrován: 1-2012

Odesláno Čtvrtek, 22. ledna 2015 - 21:07:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rosťav: To chce na celý den [happy].

Každý má právo na můj vlastní názor.
švarc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2359
Registrován: 12-2005

Odesláno Pátek, 23. ledna 2015 - 09:48:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rosťav: Zkusil jsem si udělat ranní turnusy MHD Havlíčkův Brod a vyšlo mi číslo 6 z toho 3 nízkopodlažní. Takže šance určitě nějaká bude potkat 700.
application/vnd.openxmlformats-officedocument.spreadsheetml.sheet
hb.xlsx (13.1 k)
Kůň
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1063
Registrován: 1-2012

Odesláno Neděle, 01. února 2015 - 11:35:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Když už jsme u toho Brodu, lístky se už prodávají z palubáku, že?

Každý má právo na můj vlastní názor.
KM
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.220.224.67
Odesláno Čtvrtek, 05. února 2015 - 00:04:35    Odkaz na tento příspěvek  

Zajímalo by mě, o kolik cestujících přijde městská MHD v Kroměříži, když Magicbus jezdí časově těsně před linkou 6, asi o 3 minuty. Minulý týden jsem stál na jejich zastávce na nádraží sám, zbytek lidí vedle na "klasickém" stanovišti. Po příjezdu Magicbusu z Bílan nastal hromadný úprk a vyptávání se "jedete tam, jedete tam?..." Ono pokud je to tak téměř u každého spoje, tak už to musí být poznat i na tržbách městské MHD. Opravdu by nebylo pro město lepší, nějak se dohodnout a nechat část MHD provozovat levněji?
Jinak bezva retro, cvakací jízdenka, to jsem v KM a skoro nikde neviděl už hodně dlouho...
Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8651
Registrován: 4-2005
Odesláno Čtvrtek, 05. února 2015 - 08:17:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pro město by bylo samozřejmě lepší, kdyby se nějak vzájemně dohodli. To by ale musela být s městem a především s KTS nějaká řeč - zatím to došlo do stádia: "Jestli budete pořád otravovat, vypíšeme výběrové řízení na linky, ale bude vypsané na míru, takže stejně nemáte šanci."

Ta časová poloha je dosti nešťastná i kvůli jiným věcem a původně tak vůbec neměla být - ale jak známo, dopravce není jediný, kdo má v tomto slovo.

Momentálně má úřad na stole licence na další dvě linky, opět vesnice - město - vesnie a zpět.

http://atmosferaci.wbs.cz/
http://zeleznicni.wbs.cz/
Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8652
Registrován: 4-2005
Odesláno Čtvrtek, 05. února 2015 - 08:19:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Cvakací jízdenky mají ještě třeba v Plzni a v Hradci Králové.

http://atmosferaci.wbs.cz/
http://zeleznicni.wbs.cz/
R_b
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3714
Registrován: 3-2005

Odesláno Čtvrtek, 05. února 2015 - 11:28:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A ve Strakonicích.
KM
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.220.224.67
Odesláno Čtvrtek, 05. února 2015 - 12:26:05    Odkaz na tento příspěvek  

No hlavně jsem zvědav, jak se bude řešit u KTS nákup nových busů, jestli bude politicky průchodná investice desítek milionů oproti nabídce jiného dopravce "pouze" na dotaci provozu. Spíš půjdou cestou "dokud to pojede, tak nové nepotřebujeme"
Osobně jsem čekal (nejen) v tomto od nové radnice trochu více rozumu. Ale ANO, koryta rozdělena a teď mají klid po volbách na nicnedělání. To není jen v KM... Ty nové linky, to řeší licenci město nebo kraj? Tipuju Rataje, Postoupky? Případně směr Jarohněvice - Drahlov? Uvidíme.
Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8654
Registrován: 4-2005
Odesláno Čtvrtek, 05. února 2015 - 12:38:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Horní Zahrady - nádraží - Zachar - Lindovka - Postoupky - Hradisko

Dolní Zahrady - nádraží - Zachar - Kotojedy - Tešnovice

Jak se to bude motat po městě nevím, ta první trasa bude asi dost kopírovat okružní linky v úseku nádraží - Slovan - Zachar - Lindovka, ta druhá nevím, jestli pojede přes Vážany nebo jen kolem hřbitova a po Moravské dolů. S těma Těšnovicema tam mají nějaký problém, že je tam úzká cesta a nějak to nechtějí povolit, takže tam asi dojde k nějakému zdržení, ta první linka by měla být ale docela brzo.

(Příspěvek byl editován uživatelem Mauricio.)

http://atmosferaci.wbs.cz/
http://zeleznicni.wbs.cz/
KM
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.220.224.67
Odesláno Čtvrtek, 05. února 2015 - 17:39:40    Odkaz na tento příspěvek  

Tak byl myslím problém v Těšnovicích, že chtěli tu linku táhnout z Těšnovic dolů do Trávníka (už to tak myslím mělo být u té první linky co jezdí), a jde tam o tu cestu Těšnovice - Trávník, ta je opravdu úzká. Otázka je, kde se s tím autobusem v Těšnovicích bezpečně točit, to může být taky problém.

Tu zmiňovanou do Hradiska bych já osobně protáhl až do Bezměrova.

Pak se mluvilo i o zajíždění přímo k Tescu či Hypernově (alespoň MHD u Bezručáku).

V každém případě to bude zajímavé sledovat, jak to bude dál. A zejména jak se k tomu bude stavět město v budoucnu. Nerad bych se dočkal toho, že nakonec to dostane Krodos alias Zemek. To by byla cesta do pekla už úplně.
Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8655
Registrován: 4-2005
Odesláno Čtvrtek, 05. února 2015 - 19:25:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To Hradisko ani nevím, kde se má točit - nebo jestli pojede zadem přes Miňůvky a Postoupky a zpět se bude vracet po I/47... Nějak mi totiž není jasné, kde by se dal v Hradisku otočit autobus - snad leda couváním do křižovatky.

O Tescu se nějak přestalo mluvit, ale úplně mrtvé to asi není - bylo by přinejmenším škoda se na něho vybodnout, neb je to jedna z věcí, kterou pijí KTS krev i běžným cestujícím. Ono se to nezdá, ale od hřbitova to není pro návštěvníky Tesca zase tak blízko. A dalo by se s tím "sfouknout" i zajíždění do Florie, které snad o víkendu nějak KTS provozuje (přinejmenším tam byl sem tam vyslán autobus, snad jako neoficiální závlek linky 5).

http://atmosferaci.wbs.cz/
http://zeleznicni.wbs.cz/
KM
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.220.224.67
Odesláno Úterý, 10. února 2015 - 20:10:31    Odkaz na tento příspěvek  

Citace z idnes pro Kroměříž:

Lidé se mohou těšit i na nové autobusy MHD, které pravděpodobně pojedou na alternativní pohon. A v plánu jsou i kratší, tedy úspornější verze, které by jezdily na méně frekventovaných linkách. Současné vozy jsou staré asi devět let a budou potřebovat postupnou obměnu.

Kromě toho by senioři nad 65 let měli podle slibů radnice začít jezdit v MHD zdarma. Přesný termín ale zatím schází.


Zdroj: http://zlin.idnes.cz/kromeriz-chce-zdarma-dalnici-a-opravit-kasar na-f49-/zlin-zpravy.aspx?c=A150207_2137685_zlin-zpravy_ras

Takže asi víme, kde je zakopaný pes, samo KTS a radnice není schopno nic vymyslet, tak okopíruje plán Magicbusu a vydává to za svoje zlepšení.. a ještě zbyde všimné od dodavatelů autobusů, ANO BUDE LÍP a dobře vymyšleno.... A nechybí populismus s jízdným zdarma, aby tomu občané tleskali, že. Nechutná politika města.
Honzaloko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2278
Registrován: 7-2006

Odesláno Středa, 18. února 2015 - 16:28:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  


Nevěř každé informaci, kterou na internetu získáš !!
Trupman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1286
Registrován: 12-2005

Odesláno Úterý, 24. února 2015 - 01:58:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na Portálu CIS JŘ vidím, že Magicbus v KM svojí devítkou obsluhuje (minimálně) 2 zastávky, kde jiní dopravci nezastavují. Dokonce ani na mapě IDOS nejsou zobrazené (nebo se jen špatně dívám), a to sice Trávník, horní a Trávník, dolní.
To jsou nové zastávky, které si Magicbus zřídil sám? Jestli ano, tak by mě moc zajímalo, jak vypadají. Ono dost často v různých městech a obcích, když je snaha zřídit nějakou zastávku, tak je slyšet, že její umístění by bez velké investice do zvýšené nástupní hrany, zálivu, atd. atd. nebylo možné. Předpokládám, že Magic zasadil tyčku do země a bylo.

Moje dopravní fotogalerie na Phototrans
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9877
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 24. února 2015 - 05:56:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Předpokládám, že Magic zasadil tyčku do země a bylo.
Zastávky jsou v kompetenci obcí. A ve výsledku záleží na tom, co schválí a povolí policie.

Be clever - use public transport!
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10438
Registrován: 3-2005

Odesláno Úterý, 24. února 2015 - 07:44:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A ta by neměla schválit nic, co nesplňuje ČSN normu a další legislativní věci.

VDL Futura - Coach of the Year 2012!!!
VDL Citea - Bus of the Year 2011!!!
Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8668
Registrován: 4-2005
Odesláno Úterý, 24. února 2015 - 21:10:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já si nejsem jistý, jestli se to u jiných dopravců nejmenuje "Kroměříž, Těšnovice, most" a "Kroměříž, Trávník". Můžu příležitostně prověřit, když to mám za rohem.

http://atmosferaci.wbs.cz/
http://zeleznicni.wbs.cz/
Trupman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1288
Registrován: 12-2005

Odesláno Úterý, 24. února 2015 - 21:55:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V tom případě v tom má CIS JŘ nepořádek, protože má v databázi jak jedny, tak ty druhý zastávky. Ale je pravda, že na jedněch zastavuje jenom "Linka č. 9" a na druhých Krodos. Kdyby tak aspoň Chaps uváděl u zastávek i informace typu zeměpisné souřadnice. Ale to bych asi chtěl moc, když na tom můžou tak dobře vydělávat.

(Příspěvek byl editován uživatelem trupman.)

Moje dopravní fotogalerie na Phototrans
KM
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.220.224.67
Odesláno Středa, 25. února 2015 - 00:02:35    Odkaz na tento příspěvek  

Osobně bych si tipnul, že Trávník "horní" je zastávka klasická a Trávník "dolní" bude po odbočení na Trávnické zahrádky někde v té "ulici" co vede směrem na Trávnické zahrádky. Nicméně nejsem teď v KM resp. přes Trávník nejezdím.
Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8669
Registrován: 4-2005
Odesláno Středa, 25. února 2015 - 08:21:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Budu doma až o víkendu, tak pokud to do té doby nikdo nerozsekne, zajedu si na výlet.

Mimochodem, kdo si všiml, že je od prosince nová zastávka "Vážany, za přejezdem" na MHD lince 5? Já jsem to zjistil nedávno a pokud tady píšete o schvalovacím procestu, tuto zastávku asi schvalovalo KTS samo, když jsem ji viděl posledně, nebyl instalován ani označník, nebyl ani vyhrazený prostor pro zastávku, takže nástup a výstup cestujících je někde na rozmezí 350 metrů a probíhá nejspíše stylem "tak dneska zastavím třeba tady". Pokud se něco změnilo nevím, ale protože se bavíme o KTS... Tak o tom dost pochybuju.

http://atmosferaci.wbs.cz/
http://zeleznicni.wbs.cz/
Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8670
Registrován: 4-2005
Odesláno Středa, 25. února 2015 - 08:30:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ostatně histori této zatávky je velmi zajímavá, možná by Minibox vědel více. Pokud vím, vznikla v podstatě z nutnosti - autobusy se v tom místě stejně otáčí, původně se měli teda otáčet v areálu domova důchodců, což důchoďák odmítl (zjevně nepatří městu). Těch pár spojů, co obsluhuje zastávku u domova důchodců jezdilo původně (tedy původně ne, až tuším od roku 2005) až k nám, nicméně po reorganizaci (seškrtání spojů) bylo řečeno, že do Kotojed se zajíždět nebude (je to vesnice a z té do města nikdo nechce), čímž vznikl onen problém s otáčením těchto spojů. Jezdilo se otáčet o kousek dál za železniční přejezd na odbočku ke Hvězdě, čímž se v podstatě autobus dostal skoro až na hranici výše jmenované vesnice, což její obyvaele - a zejména ty, co bydlí v nové zástavbě rodinných domů podél železniční tratě - docela vytáčelo (obvyklý problém - zruší se spoje z důvodů malé vytíženosti a najednou se najde sto padesát lidí, kteří ten spoj nutně potřebují - zajímavé, že před tím je nikdy nenapadlo ten autobus využít), protože jim v podstatě ten autobus zajížděl až k baráku a nemohli ho využít (mne to štvalo taky - místo ušetřených 2*2 km se ušetřilo jen 2*1 km, navíc oběhy a řidiči zůstali, takže jediný rozdíl po zrušení zajždění do Kotojed bylo ušetřených asi 8 km denně). Dlouho se nic nedělo a najednou, když už se může autobus bez problémů otáčet na kruháči o pár metrů dále, se na té "točně" vykácel strom, vysekalo křoví, udupala hlína a... A dál nic, ani ten kolík se jménem zastávky tam není (nebyl) zaraženej. Tak já nevím, co si o tom mám myslet.

(Příspěvek byl editován uživatelem Mauricio.)

http://atmosferaci.wbs.cz/
http://zeleznicni.wbs.cz/
KM
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.220.224.67
Odesláno Čtvrtek, 26. února 2015 - 23:02:16    Odkaz na tento příspěvek  

Kocourkov :-)
Jinak když tenkrát se ty Kotojedy jezdili, tak jsem si říkal, proč se ten autobus musí otáčet, proč nemůže prostě jet dál do Kroměříže dál na Kotojedskou buď kolem Kauflandu na nádraží nebo přes Kotojedskou se zastávkou v Bezručově parku a pak na nádraží. Byla by to rozhodně rychlejší spojnice Kotojed s centrem / nádražím než když se tam někde otáčel a vracel přes Vážany atd. A samozřejmě pak něco v opačném směru.
Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8679
Registrován: 4-2005
Odesláno Pátek, 27. února 2015 - 19:02:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jistě. A hlavně by tím i někdo jezdil. Já to využíval při cestě do školy (teď si nepamatuju ten čas, tuším to bylo 5:30 od nás) a měl jsem ten luxus mít pro sebe celej autobus, až někam na Zachar, tam nastoupilo těch lidí už docela dost.

http://atmosferaci.wbs.cz/
http://zeleznicni.wbs.cz/
Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8685
Registrován: 4-2005
Odesláno Neděle, 01. března 2015 - 10:28:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dokumentačně:

Kroměříž, Trávník (v řeči Magic Busu Trávník, horní)

rovná se

a to se rovná


Nová zastávka Trávní, dolní za odbočkou na Trávnické Zahrádky:



Nová zastávka Kroměříž, Vážany, za přejezdem:


(Příspěvek byl editován uživatelem Mauricio.)

http://atmosferaci.wbs.cz/
http://zeleznicni.wbs.cz/
R_b
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3730
Registrován: 3-2005

Odesláno Pátek, 06. března 2015 - 13:15:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jedna z posledních fotek vlašimského Citara 5S2 6373



Tento týden naposledy. V pátek, tedy vlastně už dnes by měl být přivezen a od pondělí nasazen nový autobus. Prý totéž, ale modernější a dvoudveřový - tedy bych to viděl na jedno z nových právě zařazovaných "Kurz" Citar
Trupman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1295
Registrován: 12-2005

Odesláno Pátek, 06. března 2015 - 22:59:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mauricio: Skvělá fotodokumentace. Nestačím se divit. [crazy] Trávník, dolní je z toho asi největší bizar.

Moje dopravní fotogalerie na Phototrans
R_b
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3734
Registrován: 3-2005

Odesláno Sobota, 14. března 2015 - 21:50:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nový autobus MHD Vlašim

Mercedes-Benz Citaro K, 3SE 5010


Škoda jen, že oproti tom předchozímu už na sobě nanosí žádné "městské insignie" a je "bezpohlavně firemně uniformní". Kéž by alespoň ten městský znak časem doplnili... A digitální panel by taky nebyl od věci, jednak to vypadá blbě, zvlášť když je tudy vidět dovnitř prázdného kaslíku, druhak zrovna vlašimská MHD má těch variant konečných poměrně dosti...
Jarek_km
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 148
Registrován: 3-2004

Odesláno Čtvrtek, 02. dubna 2015 - 10:07:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Linka číslo 9 MHD Kroměříž společnosti Magic Bus na točně Trávnické Zahrádky. Od 1.4. v provozu nová linka číslo 11. Jízdní řád na adrese : http://magicbus.cz/

MHD Kroměříž: www.mesto-kromeriz.cz/mhd/

Fotky SPVD (rok 2006): www.spvd.cz/fotogalerie/kromeriz_2006/
Fotky SPVD (rok 2007/2008):www.spvd.cz/?p=cz/kromeriz/kromeriz_foto_2007_2008.html&m=menu_cz.html
Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8710
Registrován: 4-2005
Odesláno Čtvrtek, 02. dubna 2015 - 12:17:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kam se poděla linka 10? Říkalo se tehdy, že spustí dvě nové linky zároveň. Mimochodem, co je to za auto? Absolutně se nechytám :-(

http://atmosferaci.wbs.cz/
http://zeleznicni.wbs.cz/
Emil_Šotouš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7
Registrován: 10-2014
Odesláno Čtvrtek, 02. dubna 2015 - 12:48:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mauricio: Jedná se o Neoplan N4421 CNG Centroliner.
Jarek_km
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 149
Registrován: 3-2004

Odesláno Čtvrtek, 02. dubna 2015 - 13:08:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Linka 10 bude také, při vyřizování licence vzniklo malé úřední nedopatření a tak se linka 10 musela přeskočit. Vše je naročnější časově a hlavně když město nedá ani korunu na provoz tak ten náběh linek bude postupný. Celkově už je nakoupeno 5 autobusů. V květnu přibude nový odbavovací systém.

MHD Kroměříž: www.mesto-kromeriz.cz/mhd/

Fotky SPVD (rok 2006): www.spvd.cz/fotogalerie/kromeriz_2006/
Fotky SPVD (rok 2007/2008):www.spvd.cz/?p=cz/kromeriz/kromeriz_foto_2007_2008.html&m=menu_cz.html
Centroliner
Neregistrovaný host
Odeslán z: 37.48.40.149
Odesláno Sobota, 04. dubna 2015 - 12:01:26    Odkaz na tento příspěvek  

Emil_Šotouš: 4421 je kloubák, správně je 4416
Minibox-reg
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.220.224.67
Odesláno Neděle, 05. dubna 2015 - 00:09:54    Odkaz na tento příspěvek  

Říkal jsem si, co to bylo za autobus co jsem v týdnu zahlédl na nádraží jen střechu když jsem seděl ve žlutým do Zlína a on to nový Magic Bus. Nevíte odkud jsou ty busy dotažené, z nějaké německé MHD?

Jsem velmi zvědav jak tohle celé dopadne a zejména jak bude nastaveno výběrové řízení na provozovatele nebo zda se na městě seknou a na truc budou ztrátovou MHD provozovat dál sami (resp. přes KMTS) a hlavně jak vyřeší nákup nových vozidel. Nerad bych se dočkal Zemka i v MHD, jako by nestačil prodaný Krodos...
Trupman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1306
Registrován: 12-2005

Odesláno Neděle, 05. dubna 2015 - 02:32:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jarek_km: Je vidět, že se v problematice vyznáš. Můžeš napsat také něco k těm zastávkám, jak jsme řešili výše a Mauricio k tomu poskytl cenné fotky? Kdo to povolil, proč se jednou jmenuje zastávka tak a podruhé jinak, hodlá v trendu vytváření zastávek-nezastávek MagicBus nadále pokračovat? A to nejdůležitější, zajímá to vůbec někoho? [kladivo]
Díky

Moje dopravní fotogalerie na Phototrans