K-report
 

Archiv diskuse Auta - vše okolo nich, historky,... do 22. 10. 2014  

Diskuse K-report » Archiv 2014 » Automobily, lodě a letadla » Auta - vše okolo nich, historky, zážitky, postřehy, fotky atd. » Archiv diskuse Auta - vše okolo nich, historky,... do 22. 10. 2014 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Bobesh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 388
Registrován: 4-2014

Odesláno Středa, 15. října 2014 - 15:51:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Risan
Příspěvek byl v prvé řadě postaven na tom, kolik aut stojí v zákazu zastavení. Prázdné parkoviště jsem tam přidal, abych tak nějak vyzvihl absurditu tohoto chování. Jednou tam přijede napruzený autobusák, kterému se to nebude líbit, nebo tam někdo zmerčí auto svého soka, ktetý mu chodí za starou a probudí se v něm touha po pomstě, nu a chlapci mají vyděláno. Všichni, i ti věrní. Já bych určitě nepostavil auto do zákazu a šel s klidem do práce, přitom riskoval celodenní výdělek. Ty ano?
K alibismu - myslel jsem tím, že takové chování schvaluješ, respektivě hledáš k němu omluvu (výmluvu). A pokud ty jseš rozvraceč kázně a já hodnej kluk, tak se nikdy neschodnem.
A případ botička. Já nesoudil z fotky. Šel jsem se podívat, jestli má, či nemá za oknem lístek, protože mě zajímalo, jestli nedostal botku za to, že přetáhl čas.. Lístek neměl, tak jsem ho [fotic] a přemýšlel, co vede člověka nemít ho. Napadlo mě toto. Chtěl ušetřit? Je to pako. Má to v pi*i? Je to pako. Myslel, že bude hned zpátky a zdržel se? Je pako. Přehlédl značku? I tak je pako, kdybych já přehlédl značku a dostal za to pokutu, tak se počastuju horším výrazem. Bouchl dveřma a lístek to fouklo na zem? Je pako, měl si zkontrolovat, jestli lístek zůstal na viditelném místě. Nevím, nenapadá mě omluva. Snad syn strážníka MP s novým autem, které dotyční kolegové ještě neznali?
Risan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1329
Registrován: 10-2007
Odesláno Středa, 15. října 2014 - 19:54:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bobesh: ano, hledal jsem pro chování těch řidičů omluvu (které perspektivní kádry PS-VB říkají výmluva). Neshodneme se.
Soooc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 362
Registrován: 7-2009
Odesláno Středa, 15. října 2014 - 20:04:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Doktor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2824
Registrován: 4-2003

Odesláno Čtvrtek, 16. října 2014 - 09:37:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Copak městkáči nemají páky na cizince, že jim tohle tolerují?
Tak ono asi půjde o to, že z cizinců se pokuty dostávají hůře či jsou rovnou nevymahatelné. A protože městské sebrance jde o hodně muziky za málo peněz, rozuměj o maximální zisk s minimem úsilí, tak jdou po snadnější kořisti. Proto většinu řešených přestupků obecní policií připadá na dopravní přestupky, a z nich řeší jen ty, které vyžadují minimum úsilí. Pak tu vznikají perverzity, jako objektivní odpovědnost provozovatele vozidla, popř. uvažovaný a Senátem schválený zákaz výkupu ve sběrnách od fyzických osob, protože radar vynáší víc, než ohlídat a řešit s tímto spojený druh kriminality. Ale abych strážníkům jim nekřivdil, v některých městech vymysleli vskutku svérázné řešení (pozor! sarkasmus!) - zabavování kárek u vytipovaných osob, aniž by byla prokázána protiprávní činnost.

Mimochodem, jak často a kolik v onom místě stává autobusů?

železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Bobesh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 389
Registrován: 4-2014

Odesláno Čtvrtek, 16. října 2014 - 15:02:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Doktor Jasně, tohle jsem si myslel a určitě máš pravdu, že MP slouží městu v prvé řadě na vydělávaní peněz, pak až na udržování pořádku. A nejdřív se řeší ty pro město ekonomicky výhodnější přestupky.

A autobusů? Je to foceno u šachty, jedou tam na tří a čryřsměnný provoz, 10X za den? Autobusy z několika okolních měst a obcí, ale to je přece putna. I kdyby tam jel jen jeden denně. Mě jen pobavilo, že toprostě nikdo neřeší. Taky jsem dělal na šachtě, ale tohle jsme si dovolit nemohli.
Mirous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2159
Registrován: 11-2006

Odesláno Čtvrtek, 16. října 2014 - 16:12:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Doktor: jo zákaz výkupu železa je opravdu chytrý nařízení, které snad ani nikdo nemůže myslet vážně. Takže výsledek bude takový, že nepřizpůsoboví to nějak obejdou jako vždy, dají do sběrny na černo (což se děje už dneska), zatímco slušný občané to vyhodí buď do přírody a nebo se jim bude hromadit šrot na zahradě. To co bylo ještě nedávno běžné, tedy zahrady plné bordelu, se opět stane skutečností. Bravo. To abych odvezl ten přívěs železa co mám připravený zavčasu..
Doktor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2825
Registrován: 4-2003

Odesláno Čtvrtek, 16. října 2014 - 16:25:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bobeshi, takže autobusy jen vyhodí cestující, naberou nové a jedou pryč? Můžeš dát link na ono místo?

Mirousi, zatím klid. Přes Poslaneckou sněmovnu to neprošlo. Zatím.

železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5086
Registrován: 12-2005

Odesláno Čtvrtek, 16. října 2014 - 22:05:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Naštěstí ... už jsem to tu psal že se pak budu chovat jak popsal Mirous ... co se s tim budu někam vozit když to můžu švíknou do křoví u garáže.

Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Bobesh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 390
Registrován: 4-2014

Odesláno Pátek, 17. října 2014 - 11:11:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Doktor Je to Důl ČSM Jih ve Stonavě.
http://www.mapy.cz/letecka?x=18.5528184&y=49.8023869&z=16&source= pubt&id=15269348&q=dul%20csm%20jih
Je to to parkoviště pod tím zatravněným oválem. Je ale z tohoto pohledu vidět, že tam to stání je docela zavedené. Vypadá to tak, že značka zákaz zastavení bude nejspíš nová a banda se s tím nehodlá smířit, tak ji jednoduše bojkotují.

Mirous + Martin100 Určitě není moc populární, něco zakazovat. Sběrny se vztekaj, že jim někdo chce bránit v podnikáni, ale ruku na srdce-samy si za to můžou. Ve velkém vykupovaly vše, včetně očividně kradeného materiálu (kanálové poklopy, nové ploty, hliníkové střechy, tvrdokov-ke kterému nemá normální člověk běžně přístup, ledaže si to nakrade v práci) a když to chce někdo zarazit, tak je zle. Měli na to myslet dřív. No ni? A ty jako běžný občan, kolik vyprodukuješ kovového odpadu, že tě to tak trápí? Slušný občan přece nenosí bordel do přírody. Přece se s tím nebudu někde nosit. Pytel s odpadky hodím z okna, k popelnici to je daleko. Normální člověk ví, kam odpad patří i když za něj nedostane ani korunu. I můj osmiletý kluk ví, že papírek nehodí na zem jen proto, že koš je daleko.
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5087
Registrován: 12-2005

Odesláno Pátek, 17. října 2014 - 11:34:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Oki už vidim popeláře jak hýkají blahem že z kontejneru na ně bude koukat motor z auta nebo několikery dveře a tak...
Prostě když mam šrot a odvezu ho něco dostanu aspoň na projetou naftu nebo i vydělam na pivko.
Když nic nedostanu nikam to vozit nebudu. Pytel s odpadky donesu zadarmo do popelnice před domem. To mě nestojí ani korunu ale někam vozit suroviny a platit naftu? Proč? Proč bych měl materiál se kterým se obchoduje dávat zadarmo? Dá mě někdo zadarmo materiál na výrobu čehokoli? Nedá. Proč bych ho měl někomu dávat já? To to radši hodim vedle garáže ať si to město (stát) uklidí. Kdo hází klacky pod nohy mě tomu je tam naházim taky. Snadný jak facka.

Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Bobesh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 391
Registrován: 4-2014

Odesláno Pátek, 17. října 2014 - 12:30:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin100 No jo, to je o přístupu každého člověka. Za papír dostaneš taky koruny a nosíš ho do sběru? Fsadím boty, že ne. Z něho není tolik peněz, co? Věřím, že pokud děláš s autama a zůstává ti z toho bordel, tak nějaká ta koruna z toho se hodí. Ale každá mince má dvě strany. Já osobně jsem do sběrny nevezl nic, ani nepamatám. Nemám tu potřebu a ani by mě nenapadlo něco rozebírat a těžit z toho kovový šrot. Jsem možná blbej, ale jsem z těch, co třídí odpad, staré baterky a žárovky nevyhazuju do koše, ale sednu do auta a odvezu je na své náklady na sběrné místo, třeba do Planea. A odvezu tam i starý monitor, či mikrovlnku, protože nesnesu, aby to před barákem rozebírali šroťáci a delali s tím kolem popelnic bordel. A těch pár korun za benzín mi fakt není líto.
Mirous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2161
Registrován: 11-2006

Odesláno Pátek, 17. října 2014 - 12:36:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pytel s odpadky donesu zadarmo do popelnice před domem. To mě nestojí ani korunu

No já bych řekl, že Tě to stojí svoz odpadu a v mnoha případech to není zrovna pakatel [happy].

A ty jako běžný občan, kolik vyprodukuješ kovového odpadu, že tě to tak trápí?

Budeš se divit, ale poměrně dost. Teď jsem třeba na chalupě rušil stará kamna, dvoje kamna, každý o váze tak 80kg. Každý rok nahromadím tak přívěs železa. Chalupa je 300let starej dům a nevěřil bys, kolik toho člověk najde třeba když někde něco kopu. Nedávno jsem opravoval zeď dílny a v základech jsem našel zabetonovaný kamna. A to je furt něco, zrezlý trubky od lešení, různý dekly nevím z čeho a spousta jiného neidentifikovatelného železného materiálu. Občas něco z auta..A jelikož mám sběrný dvůr 3km od baráku, kolem kterýho stejně jezdím, tak za naftu nic navíc nedám a i když je to málo, tak alespoň jednou za rok to nějakou kačku hodí a mám za to třeba dva - tři pytle malty.

Bobesch: papír do sběrny nevozím, protože mám před domem na něho kontejner popřípadě ho spálím v krbu. Zatímco železo si doma neroztavím a kontejner na něho nemám. Už i na ty elektrospotřebiče máme před domem kontejner. Teď se bavím o sídlišti, nikoliv o chalupě, tam je to vše dál, ale i tak je to furt po cestě třeba do obchodu. Pravda,že v paneláku taky nevyprodukuju žádné železo, ale třeba na té chalupě opravdu ano.

(Příspěvek byl editován uživatelem mirous.)
Risan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1330
Registrován: 10-2007
Odesláno Pátek, 17. října 2014 - 12:42:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak tak, co je dobré pro Bobeshe, je dobré pro všechny. Když je třeba vyřešit nějaký problém, tak se prostě něco zakáže a je to. Pokud nezakážou něco, co dělá tzv. slušný občan, tak je to pořád správné řešení.
Bobesh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 392
Registrován: 4-2014

Odesláno Pátek, 17. října 2014 - 13:38:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tenhle ten zákaz sběren vnímám jako zoufalé řešení a nehlásám, že je to pro mě dobré. Jelikož služeb této instituce nevyužívám, je mi úplně fuk, jestli zakážou, či nezakážou. Akorát si mýslím, že pokud zakážou, tak už třeba nevjedu do kanálu bez poklopu,nebo že kamarádovi nezcizí plot kolem zahrady. Ale třeba se tím nic nezmění, nebo spíš určitě se nic nezmění, vzniknou černé sběrny, nebo někdo vymyslí nějakou kličku (jako když chtějí zakázat kouření v restauracích, tak někdo vymyslel, že z restaurace udělá kuřárnu) a pojede se dál ve starých kolejích.
Jak jsem již napsal, řešení je v samotných sběrnách a v práci policie při potírání trestné činnosti. Pro stát je bohužel jednodušší to zakázat na ůkor slušných lidí.
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5088
Registrován: 12-2005

Odesláno Pátek, 17. října 2014 - 14:12:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No na papír mam vedle domu na křižovatce kontejner stejně jako na tu elektroniku či plasty a sklo takže třídim to je v pořádku.

Risane [ok]

Ale podle tvojí logiky jsem pro zákaz MHD. Jelikož to nevyužívám (a když tak velmi zřídka) tak je mi přeci fuk jestli jezdí nebo ne [crazy]
Moje máma zas nejezdí autem takže by se mohla domáhat zákazu aut.
Takže ve výsledku byschom všichni chodili pěšky [jidlo]
Ale já zapoměl na početnou skupinu vozíčkářů kteří nevyužívají chůzi takže jí též zakážeme [satan]


Bobeshi většinou máš docela rozumný názory ale tady s tebou prostě souhlasit nebudu.

Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Karosa_B731
Moderátor

Číslo příspěvku: 4043
Registrován: 2-2007

Odesláno Pátek, 17. října 2014 - 15:27:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5091
Registrován: 12-2005

Odesláno Pátek, 17. října 2014 - 15:36:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zde hle kterak to některý idioti už fakt přehánějí a jen díky takovým se stk zbytečně zpřísňujou.
Bohužel díky takovym pak máme my se staršíma autama problémy kvůli kdejaký kokotině. Jenomže tuty hrdinové si stk vždycky nějak udělají a vesele jezdí zatimco my ostatní aby sme z technický každý dva roky tejden nespali...

Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
-OndraS
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.112.1.94
Odesláno Pátek, 17. října 2014 - 16:17:57    Odkaz na tento příspěvek  

Mě to přijde jako nějaká "senzace" za každou cenu. STK se z toho může cedlkem dobře vylízat. Gumy mohl přehodit majitel klidně hodinu po STK, katalyzátor (jsa nahrazen trubkou (docela hezký sváry) představuje opravdu zásadní nebezpeční pro cestujícího) mohl někdo vyříznout hodinu po STK, žárovka mohla prasknout minutu po STK. Jestli je tam něco prorezlýho, no možný to je, ale napohled to auto nevypadá nijak zásadně strašně. Daleko větší hajtry, zmrvený už od pohledu, potkáváme denně na ulicích.
Takže ano, souhlasím že to všechno nahrává zase jenom nějaké represi, ale mohli si vybrat něco daleko okatějšího.
Mirous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2164
Registrován: 11-2006

Odesláno Pátek, 17. října 2014 - 16:37:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad.poslanec: to je fakt vtipný, až nám příště odtáhnou služebák, protože stál na modré zóně, ale nenarušoval plynulost provozu, tak jim toto připomenu. Ale protože nejsme poslanci, tak jim to bude asi jedno.

Ad.STK: znám několik případů aut, který STK mají mít by neměly. Stačí známý technik. Trubka od katalyzátoru jistě nikoho nezabije, ale zrovna ty pneumatiky vypadají opravdu životunebezpečně. A co se týká koroze, to je spekulativní. Z fotky není nic vidět. Mně psali korozi rámu i na téměř nové auto, byť tam žádná nebyla. Na Feldě mi napsali korozi a teď nevím přesně tu formulaci, ale něco ve smyslu, že to nemá vliv na funkci a provoz vozidla. Jsou to jen lemy, stejně tak mi to napsali k benzínovým hadičkám. Transity a zvlášť téhle generace hnijou hodně, ale hnije rám, to pod plechy není vidět, takže kdo ví, jak to celé bylo. Píšou to na novinkách takže pravda je někde uprostřed.
-OndraS
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.112.1.94
Odesláno Pátek, 17. října 2014 - 16:51:50    Odkaz na tento příspěvek  

Mirous - já předpokládám že ten transit je Šrotmannův, takže už to ledasco nasvědčuje.
Nepolemizuju o těch gumách a vůbec o ničem, jen říkám, že STK se z toho může celkem dobře vylízat.
Tuná jsou ještě další fotky: jakási díra v nějakým plechu nebo snad na rubu prahu, no je to hnus, ale takhle zespod vypadá každý pátý auto, který mnozí z nás provozujou. Fotka hasičáku, nevím co tím kdo chtěl říct, snad že je prošlej. No budiž. Fotka brzdových trubek, no jo jsou olezlý, stejný bych našel na spoustě aut zaparkovaných tady na sídlišti.
http://hodoninsky.denik.cz/zlociny-a-soudy/mikrobus-v-havarijnim- stavu-vezl-lidi-zachranilo-je-ze-neprselo-20141017.html

A že nesvítí tlumený světlo, to nemyslí nikdo vážně. Denně potkáváme desítky aut, která oslňují, nesvítí jim půlka zadku, nebo jim třeba v jednom světle nesvítí ani parkovačka a ani tlumený světlo.
Ty gumy jsou na lynč, ovšem - mohl je tam dát nějakej debil ihned po STK. To že ne, se snaží dokázat asi ta fotka náboje kola, takhle by to za týden opravdu nezarezlo, ale pořád od toho můžde sSTK dát ruce pryč. My nic, my muzikant.

Každý nechť si "zamete" před vlastním autem [happy]
Mirous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2165
Registrován: 11-2006

Odesláno Pátek, 17. října 2014 - 17:22:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ondro já s Tebou souhlasím. Nejen, že spoustě lidem světla nesvítí jak mají, spousta lidí, je ani neumí používat v hustém dešti na dálnici. Dnes jsem jel po D1, vidět opravdu mnoho nebylo, přesto se našla spousta jedinců, kteří neměli rozsvíceno vůbec a nebo jen denní bludičky vpředu. A souhlasím se stavem vozů, tohle rozhodně není výjimečný případ. Asi chtěl někdo senzaci. Mimochodem, stejně orezlý trubičky mám na Feldě asi taky :D. A co se hasičáku týká, předpokládám, že vozy VHD ho mít musejí, ale zajímalo by mě, a to je asi otázka na Hynka, co se technicky děje s prošlým hasičákem? hrozí jeho nefunkčnost nebo proč se po těch kontrolách tak jde? Já mám v autě hasičák a zcela jistě prošlý už je.

(Příspěvek byl editován uživatelem mirous.)
Risan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1331
Registrován: 10-2007
Odesláno Pátek, 17. října 2014 - 17:30:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bobesh: zoufalé to možná je, ale řešení to určitě není, to jsi sám připustil v pokračování příspěvku. Takže nehodlám kývat na věci, které ublíží zejména slušným lidem, jako jsou skoro všechna "řešení" v současnosti. Na první pohled sice cosi elegantně řeší, ale hned na druhý pohled se ukazuje, že místo po problému jdou až po následku. Je to umožněno tím, že lidi tomu druhý pohled nevěnují, když se jich to netýká, ale hlavně, i kdyby se zamýšleli, stejně nezvládají základní odvozování v logice, takže jim přijde, že příčiny a následky lze zaměňovat, aniž by se to promítlo do logických vazeb mezi nimi.
-OndraS
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.112.1.94
Odesláno Pátek, 17. října 2014 - 17:34:28    Odkaz na tento příspěvek  

Mirous - ten hasičák mě také zajímá, pravda. Podle mě nedochází v podstatě k žádné degradaci hasiva, když ten hasičák máš prošlej rok dva. Jde spíš o to jestli to má tlak (všechny hasičáky co mám, jsou s manometrem). U nás v DP se to úzkostlivě dodržuje, často k nám jezdí chlap kterej si hasičáky odváží / přiváží na kontrolu
Doktor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2826
Registrován: 4-2003

Odesláno Pátek, 17. října 2014 - 17:39:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bobeshi, ad zákaz zastavení. Na místě jsou patrná parkovací stání pro osobní vozy, můžeme pak spekulovat, kde ten zákaz zastavení vlastně platí. Buď jak buď, každopádně jde o příkladnou ukázku, kdy Úřad nařizuje, zakazuje, aby tak reguloval, no místní se zařídí podle svého a jak jim to vyhovuje a funguje, Úřadu a jeho regulacím navzdory. Takže v čem je problém? Protože Úřad rozhodl, že tam zakáže zastavení s výjimkou autobusů, kterých se tam během dne pouze několik otočí?

Bobeshi, ad výkupny. Zákazem výkupu od fyzických osob Stát omezuje právo občana nakládat se svým majetkem. Stát nařizuje, že daný majetek občan nesmí prodat, že jej musí nejen že zadarmo, ale i na vlastní náklady odevzdat ve sběrném dvoře, kdy pak tento majetek zpeněží obec, která sběrný dvůr zřizuje. Analogie - dochází ke krádežím automobilů. Stát zakáže výkup automobilů od fyzických osob, automobil bude možné pouze bezplatně odevzdat v obecním sběrném dvoře, kdy automobil následně prodá obec a utržené peníze si ponechá pro sebe. Je to totožný princip. Souhlasil bys? Líbilo by se ti to? A myslíš, že by tak došlo k vymýcení krádeží automobilů?

A ano, na problém kriminality spojené s výkupem železa a barevných kovů se myslelo, kupříkladu existuje blacklist věcí, které se nesmí vykupovat, je dané, jaká se má vést evidence apod. Takže páky by byly, ale nikdo za ně netahal. Protože měřit rychlost a rozdávat botičky je jednoduší a výnosnější, než se věnovat tomuto, z čehož kouká jen práce a nulový zisk.

Bobeshi, a ty si vskutku myslíš, že zákazem výkupu od fyzických osob se sníží či snad dokonce vymizí krádeže kovů? Nenapadlo tě, že naopak se jejich počet může zvýšit? Když nebude moci pan Lakatoš odvést čórku do výkupny, odevzdá ji panu Červeňákovi, který má firmu a bude fungovat jako prostředník mezi panem Lakatošem a výkupnou. A samozřejmě to nebude dělat zadarmo, takže aby byl pan Lakatoš na svém, bude muset ukrást více okapů a kanálových poklopů.

Jelikož služeb této instituce nevyužívám, je mi úplně fuk, jestli zakážou, či nezakážou.
Nevím, zda si vůbec uvědomuješ, cos vypustil. Nebudu to ani komentovat, jen citát Martina Niemöllera: "Když přišli nacisté pro komunisty, mlčel jsem – nebyl jsem přece komunista. Když zavírali sociální demokraty, mlčel jsem – nebyl jsem přece sociální demokrat. Když přišli pro odboráře, mlčel jsem – nebyl jsem přece odborář. Když přišli pro mě, nebyl už nikdo, kdo by se mohl ozvat."

železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Doktor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2828
Registrován: 4-2003

Odesláno Pátek, 17. října 2014 - 19:12:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad hasící přístroje - pěkný popis revize hasícího přístroje je zde. A nezapomínat, že hasící přístroj je tlaková nádoba, takže krom toho i jednou za pět let revize tlakové nádoby.

železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Bobesh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 393
Registrován: 4-2014

Odesláno Pátek, 17. října 2014 - 21:03:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jó, lidi, vzdávám se. A omlouvám se, že je mi to fuk. Ono to napsané vyznělo trochu jinak, než bylo myšleno. Ale už to nebudu rozpitlávat.

Chtěl bych se tu zeptat něco ohledně povinného ručení. Máme ho až na vyjímky všichni, ale já, respektivě moje auto má dvě. Jednu, kterou jsem v letos v březnu uzavřel já a druhou, kterou nezrušil předchozí majitel. Takže mi už více jak půl roku běží dvě pojistky sočasně a já teď nevím, jestli to je dobře, nebo špatně. Ale dobrý pocit z toho nemám. Nevíte někdo něco?
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5093
Registrován: 12-2005

Odesláno Pátek, 17. října 2014 - 21:18:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

tak pojistka předchozího majitele tě nezajímá to je jeho lajdáctví jeho peníze. ty se starej abys měl v cajku tu svojí ostatní neřeš [wink]

Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Bobesh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 394
Registrován: 4-2014

Odesláno Pátek, 17. října 2014 - 21:33:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Uvedu ti příklad, proč mám obavy. Moje žena v nevědomosti podepsala novou smlouvu novému dodavateli elektřiny. Já to zjistil pozdě, takže odstoupit už nešlo, ale problém nastal, když nový dodavatel už nás bral jako svoje zákazníky a starý se nás nechtěl vzdát, protože jsme u něj měli smlouvu na určito. A oba chtěli platit. Když jsem to začal řešit přes energetický úřad, tak nám chtěli odebrat elektroměr, protože ze zákona prý nesmí mít člověk dva různé dodavatele energie. Co když někoho ťuknu, jeho pojišťovna bude pátrat po mojí, zjistí, že mám dvě a......
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5095
Registrován: 12-2005

Odesláno Pátek, 17. října 2014 - 22:02:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ale proč by si měl platit pojistku kterou sjednal předchozí majitel? to jí sjednal na tvoje rodný číslo a na tvuj podpis nebo jak jako? nějak nerozumim tomu co nám tu předkládáš.
Ty máš nějakou svojí pojistku která je tvoje starost. předchozí majitel měl svojí to je zas jeho starost.

Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Bobesh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 395
Registrován: 4-2014

Odesláno Pátek, 17. října 2014 - 22:47:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Když prolustruju přes ČKP značku 2T8 8994, tak mi vypadnou dvě pojišťovny. Nevím, třeba to nevadí, ale co když?
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5096
Registrován: 12-2005

Odesláno Pátek, 17. října 2014 - 22:50:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

čkp neni berná mince tam je občas řádnej bordel [wink]

lustruj doma smlouvy to je berná mince

Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Bobesh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 396
Registrován: 4-2014

Odesláno Sobota, 18. října 2014 - 22:51:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak nám zase přijeli do města komedianti. Letos už podruhé, takže tentokrát vynecháme.


Plus jeden zajímavý detail. Teda aspoň mě se líbí.[ok]
Joel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2137
Registrován: 4-2011
Odesláno Neděle, 19. října 2014 - 16:06:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Koukám, že se v Karviné budou pořádat veřejné popravy monstertruckem.
Bobesh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 399
Registrován: 4-2014

Odesláno Neděle, 19. října 2014 - 16:29:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak tady v práci zrovinka řešíme kompetentnost naší policie, tentokrát státní. V Karviné uzavřeli dočasně ulici, dali tam značku "zákaz vjezdu" s dodatkovou tabulkou "dopravní obsluze vjezd povolen" a teď tam staví auta (na tom by nic nebylo), ale i taxíky, které dle vyhlášky dopravní obsluhou jsou, tuďíž se na ně značka zákaz vjezdu nevztahuje a dávají nám důrazné napomenutí, že tam taxi nemá co dělat. Opravdu lidi na pravém místě. Hnus.
Medik
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.146.100.118
Odesláno Pondělí, 20. října 2014 - 10:11:46    Odkaz na tento příspěvek  

-Ondra S. "Gumy mohl přehodit majitel klidně hodinu po STK, katalyzátor (jsa nahrazen trubkou (docela hezký sváry) představuje opravdu zásadní nebezpeční pro cestujícího) mohl někdo vyříznout hodinu po STK, žárovka mohla prasknout minutu po STK."

A proto se bude od roku 2016 každá TK natáčet na video aby se někdo nemoh takhle vymlouvat. Takže pak bude jasně vidět že buď tenhle šrot dostal STK i se všema závadama anebo spíše že na žádný kontrole vůbec nebyl a známku si tam nalepili doma na dvorku.

Bobeshi, faktury za eletriku a povinný ručení jsou něco úplně jinýho. Auto můžeš mít pojištěný třeba desetkrát když se najde dost lidí co to budou platit. Tobě je to jedno jen bývalej majitel zbytečně vyhazuje peníze a riskuje že až tvoje paní někoho nabourá tak to ten někdo může zkoušet řešit s pojišťovnou bejvalýho majilete auta
-OndraS
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.112.1.94
Odesláno Pondělí, 20. října 2014 - 10:31:55    Odkaz na tento příspěvek  

Medik - ano, k tomu to bohužel spěje- kamery budeme mít v reálném životě všude na dohled.
Ovšem jedině by to muselo fungovat tak že tu kameru bude držet technik v roce bude natáčet celý spodek auta a jednotlivé "nezávady".

No, STK neSTK, docela by mě zajímaly myšlenkové pohnutky člověka, který na autě nechal tu totálně projetou pneumatiku.
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5076
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 20. října 2014 - 10:32:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Když jsem to začal řešit přes energetický úřad, tak nám chtěli odebrat elektroměr, protože ze zákona prý nesmí mít člověk dva různé dodavatele energie. Co když někoho ťuknu, jeho pojišťovna bude pátrat po mojí, zjistí, že mám dvě a...

Je to přesně tak, jak tady píšou i ostatní - ty smlouvy na elektriku jsou obě na jméno někoho z tvojí rodiny, podepsal jsi je ty, nebo žena. Kdežto s povinným ručením uzavřeným předchozím majitelem nemáte nic společného, nemůžete tu smlouvu ani ovlivnit a nemusel bys o ní nijak ani vědět. Těžko hledat něco, cos mohl udělat špatně - problém by byl leda naopak, kdybys svoje povinné ručení na auto neřešil, protože tam "přece" ještě běží to staré...
mardob
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 239
Registrován: 1-2013

Odesláno Pondělí, 20. října 2014 - 12:44:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  


http://neofolk.blogosphere.cz
Bobesh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 402
Registrován: 4-2014

Odesláno Pondělí, 20. října 2014 - 13:45:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hele, lidi, už jste četli nový SVĚT MOTORŮ? Je tam dneska super počteníčko. 8 stránek věnovaných Škodě Felicia k 20 výročí jejího představení, zajímavosti kolem + třeba tabulka dobových konkurentů s tehdejšími cenami (např. Fiesta 400.000 kč, Swift 454.000 kč - mazec) a hezký článek o chlapíkovi s hezky udržovanou Zastavou 1100. Kdo SM nekupuje, vřele doporučuji.
Mirous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2171
Registrován: 11-2006

Odesláno Pondělí, 20. října 2014 - 14:07:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nekupuju, ale kvůli Feldě koupím [happy]. Nedávno byl článek k 20.výročí i v Auto tipu, pro mě tam byly i zcela nové informace o vzniku Felicie, ale třeba i informace, že jezdily jako policejní vozy v Británii.
Hroch.R420
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 517
Registrován: 8-2011

Odesláno Pondělí, 20. října 2014 - 20:08:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Doktor:Bobeshi, a ty si vskutku myslíš, že zákazem výkupu od fyzických osob se sníží či snad dokonce vymizí krádeže kovů? Nenapadlo tě, že naopak se jejich počet může zvýšit? Když nebude moci pan Lakatoš odvést čórku do výkupny, odevzdá ji panu Červeňákovi, který má firmu a bude fungovat jako prostředník mezi panem Lakatošem a výkupnou. A samozřejmě to nebude dělat zadarmo, takže aby byl pan Lakatoš na svém, bude muset ukrást více okapů a kanálových poklopů.

Přesně tohle mě napadlo taky,prostě politici vždy slyší na "objednávku veřejnosti" jen tam kde se jim to hodí a přináší to laciné body. Ono by stačilo jen hlídat dodržování zákonů stávajících a ne furt vymejšlet další a další.

ad OndraS: ano, k tomu to bohužel spěje- kamery budeme mít v reálném životě všude na dohled.

Z tohohle je mi na blití,jak se pod nejrůznějšíma záminkama "zlepšení všehomíra" serou kamery všude,nestačí že dnes je všude kamer jak nasráno ale ještě se vychovávají z lidí práskači díky kamerám v mobilech a pořadech typu "divácké zprávy"![uhoh]
Doktor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2829
Registrován: 4-2003

Odesláno Pondělí, 20. října 2014 - 20:57:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ono jde spíše o "objednávku obcí", jelikož obce z toho budou těžit nejvíce. Objektivní odpovědnost provozovatele vozidla dtto. Zájem veřejnosti je jen taková zástěrka, kterou leckdo sežere a spokojeně si ještě zahýká, jak se s tím či oním zatočí.

železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Bobesh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 403
Registrován: 4-2014

Odesláno Úterý, 21. října 2014 - 09:21:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lidi, nevíte někdo, jak to je správně s tou DOPRAVNÍ OBSLUHOU? Pomáhači mi tvrdí, že jako TAXI tam mohu vjet, pouze pokud obsluhuju v úseku mezi zákazovými značkami, pokud chci tímto ůsekem pouze projet, tak nikoli. Zní to logicky, jenže vyhláška vjetí vozidel TAXI nijak nepodmiňuje. Říká doslova, že pro vozidla taxislužby značka neplatí, pokud je pod ní umístěna dodatkova tabulka s nápisem "MIMO DOPRAVNÍ OBSLUHU"

Její přesné znění viz.
Dodatková tabulka č. E 12 s nápisem "JEN DOPRAVNÍ OBSLUHA" omezuje platnost značky, pod kterou je umístěna, na vozidla zajišťující zásobování nebo lékařské, opravárenské, údržbářské, komunální a podobné služby pro oblast za značkou, na vozidla s označením č. O 1, vozidla taxislužby a na vozidla, jejichž řidiči, popřípadě provozovatelé mají v místech za značkou bydliště, sídlo nebo garáž; pro tato vozidla neplatí značka, pod kterou je umístěna dodatková tabulka s nápisem "MIMO DOPRAVNÍ OBSLUHY"

(Příspěvek byl editován uživatelem bobesh.)
mardob
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 242
Registrován: 1-2013

Odesláno Úterý, 21. října 2014 - 11:58:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dal jsem jako hádanku do rubriky "nákladní" tenhle bus. Zatím nikdo nezabral. Co zde?

http://neofolk.blogosphere.cz
Netušící srudent
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.91.98
Odesláno Úterý, 21. října 2014 - 13:30:00    Odkaz na tento příspěvek  

Ahoj, delam referat do skoly na casti auta a potrebuju strucny definice, jak byjste jednou dvema vetama popsali tyhle veci? Turbo, nezavisle zaveseni, kaatalyzator a filtr pevnych casti?
Bobesh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 404
Registrován: 4-2014

Odesláno Úterý, 21. října 2014 - 13:53:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zhuba takhle...

Turbo- přeplňuje sání motoru, motor tudíž nasaje víc směsi pod vyšším tlakem, než je atmosférický a tímto se zvýši jeho účinnost.

Nezávislé zavěšění- kola jedné nápravy jsou ke karoserii zavěšená nezávisle na sobě, zlepšují se jízdní vlastnosti vozidla.

Katalyzátor- chemickou cestou odbourává škodlivé látky z výfukových plynů, používá se zejména u benzínových motorů.

Filtr pevných částic- u naftových motorů zachycuje saze ve výfukových plynech, které při nahromadění následně vypálí.
Vojtik
Moderátor

Číslo příspěvku: 5836
Registrován: 2-2007

Odesláno Úterý, 21. října 2014 - 13:59:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Stručně, nějakou úpravu do použitelného tvaru nechám na tobě:

turbo = turbodmychadlo, zvýšení výkonu motoru plněním stlačeným vzduchem - vyšší výkon při stejné nebo mírně zvýšené spotřebě paliva; turbína poháněná výfukovými plyny, na druhém konci se točí dmychadlo; u vyšších stupňů stlačení je v okruhu vřazen mezichladič, protože stlačený vzduch je zároveň řidší

katalyzátor - zařízení umístěné ve výfukovém potrubí, na nosiči katalyzátoru probíhají chemické reakce a odbourává škodlivé látky ve výfukových plynech; nutné pro plnění emisních limitů

filtr pevných částic - "špunt" ve výfukovém potrubí, pro představu velmi jemné sítko, zachytává nečistoty a po jejich nahromadění je vyšší teplotou spálí (buď při jízdě vyšším výkonem po delší dobu, nebo zvýšením dávky paliva); vyšší účinnost, ale taky vyšší spotřeba paliva, takže s významem bych osobně dost polemizoval
Mik0cz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 601
Registrován: 4-2011

Odesláno Úterý, 21. října 2014 - 15:35:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nové Chjondé í třicet. Proč mám tušení, že se mi to i po odmaskování bude líbit víc s tou "kapucí"?
Risan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1334
Registrován: 10-2007
Odesláno Úterý, 21. října 2014 - 18:56:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bobesh: nejsem právník, takže s tou dopravní obsluhou to nerozlousknu, ale smysl by mi to ustanovení dávalo, kdyby se dodatková tabulka vztahovala na vozidla taxislužby pouze, když jedou do místa, kde platí, zákazníka vyložit nebo naložit.

Smyslem asi není, umožnit taxíkům (autům) zkratku tam, kde ostatní auta nemůžou, ale jde přece o to, aby se tam dostali lidi (tj. zákazníci taxislužby), ne auta. Vozidlo taxislužby není přece privilegované vozidlo. Jako každé jiné vozidlo může plnit roli dopravní obsluhy - podmínky jsou asi jasné.

To je můj odhad původního záměru zákonodárce. Neznamená to ale, že text je takto interpretovatelný. Není to poprvé a určitě ani naposled, kdy výsledek legislativního procesu by byl jiný než zamýšlený.
-OndraS
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.112.1.94
Odesláno Úterý, 21. října 2014 - 19:22:02    Odkaz na tento příspěvek  

Studente, než bych se zeptal tady, tak bych se tak nějak podíval okolo sebe, zjistil že se nacházím na internetu, a že všechny čtyři vyjmenovaný věci jsou natolik jednoduchýho typu, že je stačí zadat do gůglu a všechny čtyři mi vypadnou ve wikipidii.

Future je v tom, že nemusíš čekat až ti někdo odpoví.
Bobesh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 405
Registrován: 4-2014

Odesláno Úterý, 21. října 2014 - 20:55:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Risan Tak už to máme očíhnuté i přes osoby povolanější a jde o to, že taxík v tomto případě privilegované vozidlo JE. Dodatková tabulka taxíkům ruší zákaz vjezdu, stejně jako třeba autobusům, nebo vozidlům postižených osob. Mohou do oblasti vjet, ale jí i jen projet, kdežto ostatní tam také můžou vjet, ale jen pokud v uzavřené oblasti bydlí, nebo tam mají sídlo firmy (pokud jsi jen zaměstnanec a jedeš do práce, tak ne), nebo když tam třeba opravář jede opravovat pračku.
Nehledám kličky, abych mohl porušovat předpisy, ale potřebuju se jako taxi po městě pohybovat efektně , no a pokud mi zákon umožňuje někudy projet, tak o co jde? No ni??
JohnyTDI
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 750
Registrován: 1-2013

Odesláno Středa, 22. října 2014 - 06:51:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

něco na téma černé skříňky v autě,od včerejška mám tuto a nemohu si ji vynachválit! špičková kvalita! novější modely už ukazují i rychlost a GPS souřadnice



(Příspěvek byl editován uživatelem JohnyTDI.)

Moje album z autovraky ve Zlínském kraji
nereg. Stanley
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.165.208.202
Odesláno Středa, 22. října 2014 - 06:58:50    Odkaz na tento příspěvek  

ale potřebuju se jako taxi po městě pohybovat efektně

Efektní to určitě je, zajisté i efektivní, ale pořád si jestli i v souladu se zákonem jak je uveden výše. Stejně "efektně" se pohybují třeba popeláři v Brně na Moravském náměstí, když si zkracují cestu cyklopruhem v protisměru. [crazy]
nereg. Stanley
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.165.208.202
Odesláno Středa, 22. října 2014 - 07:02:40    Odkaz na tento příspěvek  

Oprava: Efektní to určitě je, zajisté i efektivní, ale pořád si jestli i v souladu se zákonem jak je uveden výše.

Přihlášení mi opět už nepremává ani z práce...
Bobesh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 406
Registrován: 4-2014

Odesláno Středa, 22. října 2014 - 07:45:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

JohnyTDI Koupil jsem si do txíku kamerku, takovou tu no name v supermarketu. Nejdřív se začal rozpadat držák, pak začal raplovat displej, až úplně zbělal, (jako správný blázen jsem někde pozbyl paragon, tudíž i možnost reklamovat) na finále mi nějaký uvědomělý zákazník sedící na třetí řadě sedadel (nabíjel jsem ze zásuvek v kufru) ustřihl kablík od nabíjení. Kamera vydržela ani ne rok. Ale několik zajímavých videí se mi podařilo zachytit, třeba jak se na mě z rondlu žene splašené BMW smykem. Je to dobrá věcička. Koukám, že máš značkovou, snad ti pojede líp.

Ještě takhle, kolik tě stála a jakou tam máš kartu? Já měl 32 giga a v režimu VGA nahrála 22 hodin záznamu. Postačující na celodenní směnu.

(Příspěvek byl editován uživatelem bobesh.)
JohnyTDI
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 751
Registrován: 1-2013

Odesláno Středa, 22. října 2014 - 08:12:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bobesh: nebyla to náhodou kamera značky Gogen CC 208?

no kamarád ji kupoval v dubnu za necelých 3000 Kč a včera mi ji prodal za 1000 Kč, mám v ní micro SD kartu zatím o velikosti 8 GB a zatím to na moje ježdění postačuje,kamera natáčí FULL HD 1080 p [happy]

(Příspěvek byl editován uživatelem JohnyTDI.)

(Příspěvek byl editován uživatelem JohnyTDI.)

Moje album z autovraky ve Zlínském kraji
Bobesh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 407
Registrován: 4-2014

Odesláno Středa, 22. října 2014 - 09:39:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

JohnyTDI Je to tenhleten šit, prodávaný pod různými (ne)značkami, takže je možné, že i Gogen. Ta moje jen nějaká zkratka a číslo.
Na fotografii je už s předělanou přísavkou. Ta originál se rozpadla, tahle je z držáku Nokia.



Ta osmigigovka určitě stačí, já potřeboval (chtěl) z provozních důvodů záznam z celého dne, respektivě aspoň pár hodin pozpátku. Šlo mi zejména o zvukový záznam dispečinku, resp. rozhovoru se zákazníkem, pro případ následné reklamace.
JohnyTDI
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 752
Registrován: 1-2013

Odesláno Středa, 22. října 2014 - 10:03:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bobesh: tak to se ani nedivím že se rozpadla,toto je ten nejlevnější shit [biggrin] do koše sní!

Moje album z autovraky ve Zlínském kraji
Bobesh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 408
Registrován: 4-2014

Odesláno Středa, 22. října 2014 - 10:11:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jasně, ale stála mě v akci pětičento a za ty prachy svou službu udělala. A až si sletuju káblík, tak snad ještě poslouží, než si koupím jinou. Každopádně zvažuju, že až budu brát příští rok nový telefon, tak starý zastane funkci palobní kamery. Aplikací "blackbox" je docela spousta (android) a nechám v něm jen navigaci a kameru a uvidím. Snad se to osvědčí. Už jsem to dříve zkoušel, ale hádalo se mi to s jinými aplikacemi a rušily mi to časté hovory.
Risan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1335
Registrován: 10-2007
Odesláno Středa, 22. října 2014 - 10:29:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nehledám kličky, abych mohl porušovat předpisy, ale potřebuju se jako taxi po městě pohybovat efektně , no a pokud mi zákon umožňuje někudy projet, tak o co jde? No ni??

Já jsem holt trochu pomalejší, tak mi trvá, než mi dojde, že taxík musí jezdit efektivně, protože musí vydělávat peníze, kdežto všichni ostatní se v autech jen projíždějí na výletě, takže si to hezky objedou.

A ano, pokud to zákon umožňuje, tak je všechno v pořádku. Kdo ochcává hloupé zákony, je špatný (protože zákon je víc než jeho smysl?), kdo využívá mezer, aniž by porušil, je dobrý. Holt mám to přežité vnímání morálky. To už jsme tu bohužel řešili mockrát, takže prosím už nebudem.