K-report
 

Archiv diskuse Auta - vše okolo nich, historky,... do 14. 01. 2014  

Diskuse K-report » Archiv 2014 » Automobily, lodě a letadla » Auta - vše okolo nich, historky, zážitky, postřehy, fotky atd. » Archiv diskuse Auta - vše okolo nich, historky,... do 14. 01. 2014 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8141
Registrován: 4-2005
Odesláno Sobota, 11. ledna 2014 - 13:30:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

MP je všeobecný problém. V Brně na Poštovské nejsou schopni přijít a řešit auto stojící ve vyznačeném vjezdu do garáží(mají to zhruba 50m daleko), protože "ono se to nějak vyřeší samo". Asi by to dalo moc práce. Ostatně v "mém" městě jsou MP nejčastěji viděni pochodující po náměstí a řešící naprosto neomluvitelné věci, tedy že tento parkovací lístek už 5 minut neplatí. Mám dojem, že je nějaká minutová tolerance platnosti, ale proč to na lidi nezkoušet, lidi jsou blbí a raději zaplatí, i kdyby nemuseli. Stání za křižovatkou a vybírání pokut za jízdu na červenou v době, kdy je zcela záměrně nastavená oranžová na nejkratší možný limit (v jakémsi protokolu jsem to viděl i přesně změřeno, z hlavy nevím), to je taky běžná věc. Jedinou pozitivní zkušenost s MP mám při hledání mnou ztracených dokladů - to i odpadkové koše prohledávali.

Ale to je onehraná písnička, která se řeší pořád dokola. Ono je to asi tak - "detektiv" v obchodě -> MP -> PČR -> kriminálka. Řazeno dle morální důležitosti osob, které tuto profesi vykonávají.

Ta rychlost je dost zrádná, a to i v případě, že "nikoho nepoškozuji, neomezuji a nezpůsobuji škodu". Dneska bohužel stále velká část lidí předpokládá, že ten druhý ty předpisy dodržuje. Je jednodušší spoléhat na toto a do té křižovatky vjet, než chvilku počkat a přemýšlet, jestli to auto na hlavní nejede rychleji, než by mělo, resp. jestli to opravdu stihnu.

(Příspěvek byl editován uživatelem mauricio.)

(Příspěvek byl editován uživatelem mauricio.)

http://atmosferaci.wbs.cz/
http://zeleznicni.wbs.cz/
Milan13
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 67
Registrován: 11-2009

Odesláno Sobota, 11. ledna 2014 - 14:13:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ostatně v "mém" městě jsou MP nejčastěji viděni pochodující po náměstí a řešící naprosto neomluvitelné věci, tedy že tento parkovací lístek už 5 minut neplatí.
Mauricio : To asi bydlíme ve stejném městě. [biggrin]
nastavená oranžová na nejkratší možný limit (v jakémsi protokolu jsem to viděl i přesně změřeno, z hlavy nevím)
Na školení asi 2 roky zpět nám tvrdil, že oranžová musí svítit minimálně 3 vteřiny
Axer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3599
Registrován: 8-2005

Odesláno Sobota, 11. ledna 2014 - 16:34:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mr.Plecháček: Pěkný Balíček [wink] Copak tam máš pod kapotou?

Dálkaři na cestách - Stránky věnované autobusům na pravidelných dálkových linkách
Mirous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1625
Registrován: 11-2006

Odesláno Sobota, 11. ledna 2014 - 17:56:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ondra: mám podobnou zkušenost.

1) V Říčanech ze dne na den odmontovali značky hlavní silnice a dej přednost v jízdě a začala tu platit pitomá pravidla ,,přednost z prava". Pravda je ta, že je to na mnoha místech mnohem nebezpečnější, zdržuje to provoz, říčanáci s tím měli akorát problémy. Jsou ulice, kde hlavní je jasně daná, z bočních sem nikdy nepotkal auto, vidět tam není, protože stíní domy, ale dnes tam musíte přibrzdit. Škoda brzd a paliva. No nic, zvykli jsme si.

2) Následovaly operace s ujednosměrněním. Najednou z XY ulic udělali jednosměrky. Někde to opravdu byla potřeba. MP tam stáli tak týden a chytali. Ale co jsem slyšel, první týden to řešili domluvou. Nutno dodat, že město to ale avizovalo dlouho dopředu, kromě internetu a úřední tabule i v městském časopisu, který tu chodí do každé schránky. Jinak u nás MP opravdu dělá co má, nikdy sem neviděl, že by buzerovali, stížnosti na ně nejsou, ,,parkovné" nevybírají, byť se tady platí. Když zapomenu zaplatit tak vím, že i když budu stát pod policejní stanicí, tak mi to projde. Naopak jsem včera viděl, jak řešili okradení stařeny dvěma etnickými dámami.

3) Podobná zkušenost jako máš Ty, ale já jí mám ze strany PČR. Postavili u nás na sídlišti základku. Od té doby dali na hlavní, kde bylo 50 km/h, třicítku. Ale jen v době školního vyučování. Cedula je poměrně vysoko na lampě, není vidět, je v zatáčce. Já to nevěděl, zvyklý jezdit tu celý život 50 jsem ani nepostřehl, že sem ty značky dali. Jel jsem kolem nich v protisměru a viděl, že měří. Za deset minut jsem jel zpět a hlídal jsem si rychlost, preventivně jsem jel 45. Zastavili mě, dostal jsem litr za to, že je tam třicet. Nejlepší byl dialog já a policista:

P: pane řidiči, víte proč jsme Vás zastavili?
Já: nevím, viděl jsem, že měřitě a tak jsem si rychlost hlídal. Jel jsem 45.
P: no právě, jel jste 45, a je tady co za rychlost?
Já: no přeci padesát.
P: ne, je tu třicet.
Já: cože? jak dlouho?
P: od včera
Následovalo placení atd a rozhovor jsem končil:
Já: děkuji za pokutu, za chvíli jedu zpět, můžete mě zkásnout ještě jednou
P: to ne, je za pět minut 16 hodin. Omezení platí jen do čtyř. Byl jste dnes poslední, koho jsme změřili :D.

No oba jsme se zasmáli, já ale uvnitř nadával, protože vždy jsem pokutu zaplatil a uznal, ale tohle mě přišlo přitažený za vlasy. Upozorňovat na změnu pokutou, je prostě kravina. Nedávno jsem jel služebním autem, poprvé v životě po dálnici bez dálniční známky. Samozřejmě že mě chytli, ale když viděli ten vrak, kterej jsem ten den vyfasoval, tak se asi slitovali a platil jsem jen pětikilo.

Jinak mám dobrou zkušenost i MP v Jilemnici. Oni tam jsou spíš výběrčí parkovnéno, ale vždy to zatím řešili domluvou.
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9186
Registrován: 12-2007

Odesláno Sobota, 11. ledna 2014 - 18:18:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  


Existují zde dva druhy nespokojených lidí - jedni chtějí něco zlepšit a mají konstruktivní kritiku. Druzí si jen léčí svoje mindráky a své profesní selhání [ko]
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10092
Registrován: 3-2005

Odesláno Sobota, 11. ledna 2014 - 18:31:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"P: pane řidiči, víte proč jsme Vás zastavili? " - tak s touto větou by u mě skončil dříve, než by začal. Má odpověď by byla maximálně ta, že špatně jsem se narodil a nashledanou. Policista nemá žádné právo tě nutit, aby ses k něčemu sám přiznával. Má oznámit jasně a stručně co chce. Jinak nic.

VDL Futura - Coach of the Year 2012!!!
VDL Citea - Bus of the Year 2011!!!
Fero
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 567
Registrován: 3-2011

Odesláno Sobota, 11. ledna 2014 - 19:45:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Magiq: ako vidím, odchovaný d-fensák [biggrin]

E pericoloso sporgersi - Nicht hinauslehnen - Не высовываться - Ne pas se pencher au dehors

Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10093
Registrován: 3-2005

Odesláno Sobota, 11. ledna 2014 - 19:59:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To ne. Zmíněný pán se vyčerpal před několika lety a teď už je to spíše smutný příklad. Ale některé věci si prostě člověk nesmí nechat a jen slušně trvat na správném postupu. [happy]

VDL Futura - Coach of the Year 2012!!!
VDL Citea - Bus of the Year 2011!!!
Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8142
Registrován: 4-2005
Odesláno Sobota, 11. ledna 2014 - 20:04:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Setkal jsem se už i s tím, že dotyčný ani po té, co byl zkasírován, nevěděl, za co to bylo. Ale to je opět to, co jsem psal - oni to zkouší, lidi jsou blbí a nechají se nachytat, bojí se jakékoliv obrany. To stejné "hrnce" apod.

http://atmosferaci.wbs.cz/
http://zeleznicni.wbs.cz/
že_by
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4391
Registrován: 6-2007
Odesláno Sobota, 11. ledna 2014 - 20:13:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Doplním příhodu k MP zmrdům.
a) V nejmenovaném městě se nachází ulice, kde z obou směrů jsou značky zákaz zastavení. Bývaly pod nimi doplňkové tabulky Neplatí pro vozidla do 3,5 t. Jednoho zimního dne v jednom směru doplňková tabulka zmizela. Takže všichni, kdo tam zaparkovali, tam zastavili až potmě, neboť se jednalo o poslední šanci pro zaparkování na přilehlém sídliši. Jistě, značky je povinen řidič číst a dodržovat i potmě. Avšat tu chybějící značku zaregistruje jedině génius. No, a ráno mělo sedm obětí botičku. Křivárna, zmrdovství, inu MP...
b) Ve stejném městě se nachází základní škola, u ní přechod pro chodce, u přechodu rychlost třicítka. Tedy zde by asi stěží někdo pohl protestovat proti měření rychlosti. Ovšem za jakých okolností: V autě seděli dva zevlouvi, o kus dál postávalo ve skupinkách dalších osm budižkničemů. Celkem tedy d e s e t prožíračů našich daní. No, nezaváhal jsem a šel jsem si je všechny nafotit. Tuto demonstraci buzerační síly jsem zaznamenal a fotil opakovaně. A pak že má MP málo peněz... [ko] Zadarmo drazí.
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9191
Registrován: 12-2007

Odesláno Sobota, 11. ledna 2014 - 20:53:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No, a ráno mělo sedm obětí botičku. Křivárna, zmrdovství, inu MP...
Já se trochu MP zastanu. Od jednoho z policistů vím, že za ledacos může udavačství okolních obyvatel. Právě v městě X byla na jednom ze zákazů stání sundána podobná dodatková tabulka. Ani ne půl hodiny na to volal jakýsi pán, že na daném místě stojí protiprávně deset aut a ať s tím policajti hodlají něco dělat. Po půl hodině následoval další telefon, jestli MP přijedou, nebo zda-li to dotyčný má hlásit výš. Podobný případ - na panelákovém sídliště vedla silnice až k vchodu, kvůli lidem tam byl kdysi dán zákaz vjezdu. Inu, někdo se chtěl do paneláku nastěhovat a aby věci nemusel nosit o sto metrů dále, zajel autem až ke vchodu. Během deseti minut tam měl policajty, kterým někdo volal a žádal je, aby zasáhli, že ho dané auto (tuším Transit) omezuje v pohybu.

Existují zde dva druhy nespokojených lidí - jedni chtějí něco zlepšit a mají konstruktivní kritiku. Druzí si jen léčí svoje mindráky a své profesní selhání [ko]
Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8143
Registrován: 4-2005
Odesláno Sobota, 11. ledna 2014 - 21:40:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

I domluva nebo pokárání může být řešením.

http://atmosferaci.wbs.cz/
http://zeleznicni.wbs.cz/
Mik0cz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 455
Registrován: 4-2011

Odesláno Neděle, 12. ledna 2014 - 10:22:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Už několikátá zdejší diskuse se točí okolo tématu předpisy vs. zdravý rozum. Tak na tohle jsem si dneska vzpomněl při brouzdání po YouTube. Myslím, že to mluví za vše. Nesouvisí to sice úplně s automobily jako spíš s dopravou a předpisy, ale myslím, že to není na škodu [happy]
Luk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1175
Registrován: 3-2007

Odesláno Neděle, 12. ledna 2014 - 12:22:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad snaživost MP:
příklad první - v téhle ulici z večera do rána v tichosti přibyly značky zákaz stání. A výsledek? Ráno na všech autech botička...
http://img833.imageshack.us/img833/7020/r7om.jpg

příklad druhý - před panelákem, ve kterém jsem pre časem bydlel, se běžně parkovalo na chodnících, protože jinde se už nedalo (mimochodem zákon v té době parkování na chodníku povoloval). Potom kterýsi iniciativní člověk zařídil, aby na lampě u vjezdu na ten chodník přibyla značka Zákaz vjezdu. V tom čase jsem tam už chodíval pouze občas, takže jsem o tom nevěděl a samozřejmě jsem neskoumal všechny lampy, jestli na nich něco nepřibylo. Co myslíte, že dělala MP? Hlídkovala za značkou a pěkně kasírovala... Na otázku co mám udělat, až tam budu potřebovat vjet se stěhovákem mi už radši neodpověděli...

Takže MP plní podobnou "funkci" asi skoro všude...
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2232
Registrován: 5-2002

Odesláno Neděle, 12. ledna 2014 - 13:08:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Od jednoho z policistů vím, že za ledacos může udavačství okolních obyvatel.
Nejen obyvatel. Kdysi jsem přijížděl k domu, zaparkoval na parkovišti (sice ne hned u domu, ale líp se tam parkovalo) a při cestě ke dveřím koukám, že za křižovatkou leží na zemi stojan s nějakou značkou. Tak si říkám: "Asi se bude něco většího dělat na té stavbě na druhé straně, tak už si připravili značku, aby to tady mohli na pár dní zavřít."
Jdu druhý den ráno k autům a vida - přenosná značka stojí, je na ní zákaz zastavení a všechna auta za ní mají botu. U jednoho se zrovna hádal soused s MP, že večer tam žádná značka nebyla. Měl smůlu - firma, co si tam tu značku postavila, někam posílala mail s fotkou, že značka stojí. Buď ji večer skácel nějaký ožrala cestou z hospody, nebo ji shodil vítr. Smůla, všichni parkující zaplatili, dovolání žádné. Prý si měli večer vyfotit, že značka leží, a nejlíp ještě nechat ověřit, že to fotili právě ten večer.

No a řidiče samozřejmě nabonzovala ta stavební firma. Ráno přišli, postavili značku a zavolali policajty. A MP už těžko mohli dělat něco jiného, než rozdat pokuty.

(Příspěvek byl editován uživatelem trolleybus.)

Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť, a ne rozum.
Leonardo da Vinci
Autos
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.177.214.188
Odesláno Neděle, 12. ledna 2014 - 13:25:55    Odkaz na tento příspěvek  

Ahoj mam takovy dotaz.Zajima me a nikde nemuzu zjistit co znamena cislo u paliva.Napr.Kdyz je TDI nebo TSI a je tam treba 1,4 nebo 1,9?
Mik0cz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 456
Registrován: 4-2011

Odesláno Neděle, 12. ledna 2014 - 14:26:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Autos: Jedná se o objem motoru, tzn. že například 1,4 znamená, že jde o 1400 ccm.
Autos
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.177.214.188
Odesláno Neděle, 12. ledna 2014 - 16:35:57    Odkaz na tento příspěvek  

MikOcz:Aha [happy] diky za reakci...a co to pro me konkretne za vyhodu v praxi?
Puro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 515
Registrován: 1-2010

Odesláno Neděle, 12. ledna 2014 - 16:49:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Autos: Pravdepodobne sa v autách a obzvlášť v motoroch nevyznáš. Objem motora ťa zaujímal pri uzatváraní povinného poistenia vozidla pri registrácii, ale aj keď ťa zaujíma výkon motora. Napríklad 1,2 htp Fabia je slabučká, nevyvedie velkú rýchlosť. Zas taký dajme tomu Golf s motorom 1.8 Turbo je silnejší, má väčší výkon a tým pádom môže ísť váčšou rýchlosťou.
Risan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1115
Registrován: 10-2007
Odesláno Neděle, 12. ledna 2014 - 17:02:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Autos, že můžeš při znalosti dalších údajů o vozidle a znalosti funkce vznětového či zážehového motoru zhruba odhadnout, jak se bude auto chovat. No a pro někoho je to je to prostě číslo, které znamená "čím víc, tím jsem větší frajer."
Mr_plecháček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 887
Registrován: 5-2008

Odesláno Neděle, 12. ledna 2014 - 21:41:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Axer: 1.3 16V s ďábelskými 85 koňmi (Avšak téměř v 6000 ot/min). [proud] Ale jede pěkně ... Šestnáctistovka, nebo 1.8GT, ta by s tim pěkně zacvičila. [ok]

Správný autobusák potřebuje pět rukou... První rukou točit volantem, druhou řadit, třetí je potřeba zdravit kolegu, čtvrtou troubit na okolní havěť a pátá musí být vyvalená v okně.

Axer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3602
Registrován: 8-2005

Odesláno Neděle, 12. ledna 2014 - 22:36:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mr plecháček: A tak i to stačí, na takové to normální ježdění[wink]. Já jsem taky koukal po větších objemech a taky jiných autech a nakonec jsem spokojený s třinácti stovkou ve Feldě[wink]

Dálkaři na cestách - Stránky věnované autobusům na pravidelných dálkových linkách
Mařin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3159
Registrován: 11-2006

Odesláno Pondělí, 13. ledna 2014 - 08:41:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No nevím, osobně bych si už auto s motorem pod 1,6l nekoupil. Aktuálně mám šestnáctistovku, a to je už tak hraně. Turbem vyhnaný downsizingy mě moc neberou, aby to trochu jelo tak na to stejně musíš šlapat víc, takže na spotřebě moc neušetříš, a dle mě bude motor brzo uhnanej....
Jen co něco naškudlím, další investice bude do Mazdy 3 s benzinovým dvoulitrovým Skyactivem. Slušnej výkon, dobrá spotřeba, a oproti deslu nižší pořizovací cena a následně i menší náklady na údržbu...

Fortschritt E516
Mirous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1626
Registrován: 11-2006

Odesláno Pondělí, 13. ledna 2014 - 09:50:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

MMM: to už jsem také slyšel, že jsou lidé udavači a policie to prostě pak řešit musí. Inu, není nad dobré sousedy..

Jinak mám ale i opačnou zkušenost. V Poděbradech mě asi před třemi lety na parkovišti zablokoval nějaký chytrák se Suzuki Vitara. Bylo to normálně na ulici, žádné parkoviště v obchodním centru. Ještě chytrák natočil ty obří kola tak, že nebejt toho, tak bych se odtud možná ještě dostal. Inu čekal jsem hodinu, jestli dotyčný přijde. Nepřišel a tak jsem volal na MP. Řekl sem jim problém a paní operátorka mi na to řekla, že nedisponují odtahovým vozem a že s tím tudíž nemůžou nic dělat. Že mu nemůžou dát ani pokutu, protože blá blá blá..milion výmluv. Nasranej sem zavěsil, počkal jsem další hodinu a nakonec odešel domů. Pro auto sem se vrátil ráno, ale můžu vám říci, že tehdy sem měl takovej záchvat zuřivosti, že jsem měl nutkání tomu blbečkovi rozkopnout zrcátko a Mp prohodit dlažební kostku oknem. Jenže já bych mu prokop zrcátko a moje auto by taky mohlo skončit v prachu.

Jednou mě zase překvapil spíše přátelský přístup MP v Praze. Jeden čas jsem chvíli bydlel na Velké Ohradě. Kdo to tam zná, tak ví, že zaparkovat tam je nadlidský výkon. Běžně se stojí na trávě, ve dvou řadách. Prostě všude. Já neznal místní zvyklosti a přijel jsem ve dvě ráno z práce. Utahanej jsem to šoupnul na jedinej flek u přechodu. Ráno v jedenáct /no ráno...:D/ jsem šel k autu a papírek s oznámením. Tak jsem šel na policii, kde ale úřední dny mají jen pondělí a středu od do a tak jsem si měl přijít ve středu. Super pro člověka, který tam spal jednou za 14 dní a ve středu jsem byl 200km od Prahy. Ale nakonec vylezl policajt a vyřešil to se mnou. Zaplatil jsem 200,- a říkal, že zde vědí, jak je to s parkování, a že tolerují opravdu skoro všechno, kromě předepsaných metrů stání od přechodu. A že kdybych tam zaparkoval v noci tak budiž, ale ráno jsem měl prý vstát a před sedmou, než začnou chodit děti do škol a parkoviště je již volnější to přeparkovat. Ale prý jsem tam v 11 byl jediné auto a tak museli. Tenhle přístup jsem bral, pokuta symbolická aby vykázali činnost, ponaučení do příště.
Axer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3603
Registrován: 8-2005

Odesláno Pondělí, 13. ledna 2014 - 15:23:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mařin: No ona je to věc názoru, já jsem spíš na ty velkoobjemové nafty. Nicméně rozpočet nějak nedovolil a Felda na to moje ježdění do práce domů stačí. A s tím souvisel i výběr motoru v ní 1,3 MPi je dle mého ta nejlepší motorizace pro novodobé Fávo [wink]

Dálkaři na cestách - Stránky věnované autobusům na pravidelných dálkových linkách
Union_pacific
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3965
Registrován: 11-2009

Odesláno Pondělí, 13. ledna 2014 - 17:33:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  


Soběslav 13.1.2014
Stanley
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5442
Registrován: 2-2005

Odesláno Pondělí, 13. ledna 2014 - 18:39:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Axer: Třeba 4,2 TDi? [proud]

Je to Rebel!!! Při zatýkání tři vojáky těžce zranil, dva zhmoždil a jednoho zesměšnil!!!
ner. OndraS
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.142.139
Odesláno Pondělí, 13. ledna 2014 - 18:53:29    Odkaz na tento příspěvek  

Hurá, debata nafta/benzín [lol]

No tak podívejte se, já jako zcela nezaujatej musím říct, že nejlepší jsou jaksi ty americký benzínový motory do Vé, že [uhoh]. Kdo s tím nebude souhlasit, dostane tím litinovým ingotem do hlavy [proud]
šmolko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3244
Registrován: 10-2008

Odesláno Pondělí, 13. ledna 2014 - 18:56:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Axer: No ja nemam osobnu skusenosti s 1.9 v Felicii, avsak svojho casu ho prave v AutoOjetinach vyhodnotili ako motorizaciu, ktorej sa je lepsie vyhnut.

Stanley: Ono aj koncernovy 3.0 TDi by stacil. [andel]

Podrobná orienta?ná mapa Bratislavského kraja
E?V - maximá
RZ - maximá
FordPolicia.sk
Mirous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1628
Registrován: 11-2006

Odesláno Pondělí, 13. ledna 2014 - 19:19:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

šmolko: však Axer píše, že má 1,3 MPi, ne 1,9 [happy].

Když jsem vybíral Feldu, tak právě dieslu jsem se vyhýbal jak to šlo. Diesly ve Feldě jsou k ničemu. Nejede to, těžký je to - na tak lehké auto je to opravdu moc a přední nápravu to odepíše hned. Spotřeba není krásných 5 litrů, ale mnohem více. Servis komplikovanšjší, zvuk motoru hrozný a to se mi zvuk dieslů líbí. Třeba Hladík má diesla myslím, asi ho bude hájit, evidentně je spokojen. Podle mě to byly nejhorší motory, které Felda měla.
Srovnávat 1,6 vs. 1,3 je věc názoru. Jednoznačně se nedá říci, který je horší nebo lepší. Já mám 1,3 a jsem spokojený, děda měl 1,6 a byl taktéž spokojený. Jen jednou to auto zůstalo ,,vyset", bohužel v Rakousku cestou do Itálie. To proto, že děda jaksi netušil, že se dělají nějaké rozvody a při ujetých asi 200 tis. km prostě ruplnul řemen, strhnul ventily a dědu to stále 25 tisíc za opravu a tři dny uprostřed Rakouska místo dovolené. Mě ,,jednatrojka" slouží naprosto bez problému. Za 5 let každodeního provozu se rozbil jen dvakrát termostat (slabé místo) a odešel alternátor. Repase stála 1200,- a termostat 500,-. Takže náklady směšné. Za 10 tisíc jsem vyměnil veškeré díly na přední nápravě, olej, chladič, termostat, čidlo atd. To se mě na Mondeu asi už nestane. Měl jsem si koupit druhou Feldu v ,,kombajnu" a s motorem 1,6. Stejně to tak jednou dopadne [happy].

1,6 je výrazně živější a silnější při stejné spotřebě jako 1,3. Ale je servisně nákladnější a složitější. Škoda, že Feldy nedostaly Škodovkou vyvynuté motory 1,6, které dostal prototyp Formanu. To by byly evidentně parádní motory. Inu, VW zavelel.
šmolko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3245
Registrován: 10-2008

Odesláno Pondělí, 13. ledna 2014 - 19:28:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ups, sorry ospravedlnujem sa. Cital som od Stanleyho o diesly a kedze som robil viac veci naraz, neprecital som si to poriadne. [crazy]

Podrobná orienta?ná mapa Bratislavského kraja
E?V - maximá
RZ - maximá
FordPolicia.sk
Stanley
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5443
Registrován: 2-2005

Odesláno Pondělí, 13. ledna 2014 - 19:35:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Takhle pomlouvat 1,9D, počkejte, až se tu objeví kolotočář Hladík, vy neznabozi! [biggrin]

Jinak 1,6 Mpi 55kW máme doma v Cordobě. když jsme ji v roce 2001 kupovali, tak měla najeto 50 tis,. km, dneska cca 190 tis. km a z motorových závad mě napadá dvakrát cívka zapalování, třikrát praský domek termostatu, dvakrát termostat, asi ve 180 tis. km prasklo těsnění pod hlavou, tak se s tím spíchly i rozvody a to bylo asi tak všechno.

Je to Rebel!!! Při zatýkání tři vojáky těžce zranil, dva zhmoždil a jednoho zesměšnil!!!
šmolko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3246
Registrován: 10-2008

Odesláno Pondělí, 13. ledna 2014 - 20:07:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Stanley: Ja si teda vykopem uplny hrob [biggrin]
Mal som v Octavii 1,6 MPI 55kW AEE, kde som za celu dobu okrem oleja menil len vodnu pumpu a verim, ze ten motor prezije mnozstvo novodobych aut.
Len pri denno-dennom jazdeni bola spotreba v meste na dany vykon a dnesne ceny PHM tragicka, navyse pri dialnicnych rychlostiach nad 110km/h opat len zrala a navyse hucala.

(Příspěvek byl editován uživatelem šmolko.)

Podrobná orienta?ná mapa Bratislavského kraja
E?V - maximá
RZ - maximá
FordPolicia.sk
Stanley
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5444
Registrován: 2-2005

Odesláno Pondělí, 13. ledna 2014 - 20:31:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jo, vodní pumpa se s rozvody dělala samozřejmě taky. Spotřeba nestála za moc. Když jsem v zimě jezdil jen po městě, tak si vzala klidně přes 9l/100 km, při dojíždění do Brna jsem se při ekonomické jízdě stejně pohyboval mezi 7,5 - 8,5l/100 km.

Je to Rebel!!! Při zatýkání tři vojáky těžce zranil, dva zhmoždil a jednoho zesměšnil!!!
Axer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3604
Registrován: 8-2005

Odesláno Pondělí, 13. ledna 2014 - 21:02:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mirous: Tak pod tvůj komentář bych se i podepsal [wink]. Naftová Felda je opravdu průser, ale jak se říká. Každé auto má své kupce[wink]. Naftovou Felicii bych koupil leda tak na přestavbu na 1,9TDi pár takových kousků po ČR jezdí a prý spokojenost.

Stanley: Tak to by bylo jiné kafe, ale spokojil bych se s 2,5 TDi[wink]

Dálkaři na cestách - Stránky věnované autobusům na pravidelných dálkových linkách
Mirous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1629
Registrován: 11-2006

Odesláno Pondělí, 13. ledna 2014 - 21:28:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

1,6 v Octavii jsem měl a byla to tragédie. Při rychlosti důchdoce to žralo 7 litrů. Každé zrychlení nad 100km/h už stálo další hodnoty. Takže při 130 km/h to žralo tak 8,5 litru. Bylo to děsně líný a poměrně poruchový. Žralo to olej. Auto jsem zdědil a bohužel, se začalo sypat zrovna mě. Děda byl skvělý člověk, ale horší řidič co se vztahu k autu týká a na autu se to projevilo. Možná proto se to tak ,,sralo". Ale auto dělalo i jiné neplechy, nereagovalo na plyn. Člověk se rozjížděl v kopci, pouštím spojku, plyn až na podlaze a nic..auto nejelo. Kamarád má 1,6 v octavii taky a ještě tu slabší, já měl 75kw, on 55kw. Hroznej zvuk, furt tam něco vrže, skřípe, bouchá. Spotřeba děsná. Takže s 1,6 v Octavii mám špatné zkušenosti. Ve Feldě dobré.

Jinak ty spotřeby, s 1,3 s Feldou mám průměr 6,5 litrů. Moje Mondeo žere tak 7 litrů,ale ve městě citelně více, klidně k devíti. Felda žere furt stejně. I po městě mám spotřebu dost podobnou. Asi je to tím, že jí taky tolik nehoním. S ní jezdím na pohodu, i když na dálnici jí občas profouknu trubky a nakrknu pár řidičů :D.

Axer: 1,9 Tdi ve Feldě? to jsem ještě neslyšel ale nemožné to asi není. Musí to být pak slušná zábava. Když se na Feldě udělá podvozek tak i slušně sedí.
Mr_plecháček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 888
Registrován: 5-2008

Odesláno Pondělí, 13. ledna 2014 - 21:50:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Axer: Jooo, mně to na to mý městský přibližování stačí. Navíc je "f plný palbě". Elektrický zrcátka i okna, centrál, klima, sportovní sedačky (Moc krásnej pohled, když přijede kamarád s Thálií z roku 11 a skáče tam v kabině přes švihadla a já se na něj usměju, ťuknu do otevírání okna a samo mi sjede až dolů [proud]).. navíc má nyní 122 tisíc a můj vrchní servisman říkal, že je v parádní kondici.

A jako bonus, zejména pro pána s krásným autem z Lanškrouna či odkud, to mý hnusný za sebou ty krásný auta jménem Felicie nechává na počkání. Rovnocenná mi byla až kamarádova 1.6 sportline, kam tankoval jen 100, výjimečně 98.
Ale to jen tak pro potěšení, rozhodně nijak nezávodím.

Ad přestavba motoru Feldy: Jeden čas jsem měl v úmyslu koupit dýzlovou Feldu a nacpat tam klasickou 1.9TDi 66kW. Ale náchylnost Felicií přeměňovat většinu karoserie na perník mně přesvědčila do ní nejít.

Správný autobusák potřebuje pět rukou... První rukou točit volantem, druhou řadit, třetí je potřeba zdravit kolegu, čtvrtou troubit na okolní havěť a pátá musí být vyvalená v okně.

Vsuvka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 307
Registrován: 12-2008

Odesláno Pondělí, 13. ledna 2014 - 22:00:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ve feldách se objevují i 1.8T a různé podobné zbastleniny :D ještě abych přihodil něco já. :P
Motor Škoda 1.3 MPI měly psaných 50 kW ale v praxi mají i 55 - 60 kW. Výhoda motoru je v řetězovém rozvodu a lehkého motoru.
Motor VW 1.6 MPI měly jen těch 55 kW je o cca 100 kg težší a na konstrukci feldy která je původně převzatá z favoritu je to už dost, hodně tomu pomohlo zesílení kastle a přední stabík. (mám to i na 1.3 a feldá se chová úplně jinak)
Motor VW 1.9 D jsou chybou bohužel mají jen 47 kW a debilní palivové čerpadlo které je náchylné na kvalitu nafty. Výhodou je kroutící moment který mají nafty vetší oproti benzínu ale k tahání vuzku raději použiju Sprintera :D

Moje auto po opravě na parkovišti už od 2.1. jezdí a bez problému :D jedině co mě naštvalo je že mi chtěli vykrást kapotu a rozbily mi sklo na světle [angry]
Rameno zrobilo to co mělo, kolo že je kopnuté nevadí a odnesl to ještě altík ale těch ve sklepě mám :D


Ještě jeden dotaz na závěr, může to že mám ve většině světel místo klasické žárovky ledky likvidovat altíky?

MHD Ostrava
Autobusákem se člověk nestává ale rodí!!
Axer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3605
Registrován: 8-2005

Odesláno Pondělí, 13. ledna 2014 - 22:02:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mirous: Jo jo, je i pár kousků s motorem 1,8T, To musí být taky slušná hračka [wink] Fantazii se meze nekladou [happy]

Mr plecháček: Tak o tom si můžu ve Feldě nechat zdát, ale nějak jsem si zvykl. S Thalií mám taky zkušenost, má ji od mamky boyfriend a s Feldou se to nedá srovnávat i když je to o proti ní o 8 let mladší tak je to strašný krám.

Dálkaři na cestách - Stránky věnované autobusům na pravidelných dálkových linkách
Renegade
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 796
Registrován: 12-2007

Odesláno Pondělí, 13. ledna 2014 - 22:14:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vsuvka:To že nepoužívaš bežné žiarovky ale LED nemôže v nijakom prípade zlikvidovať alternátor.LED má nižšiu spotrebu energie a tak aj alternátor je menej zaťažovaný.
Mirous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1631
Registrován: 11-2006

Odesláno Úterý, 14. ledna 2014 - 08:56:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pánové, sleduje z Vás někdo Dakar, který se teď jede? [happy]
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8988
Registrován: 10-2003

Odesláno Úterý, 14. ledna 2014 - 09:25:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

já jsem měl ve Felicii jednobodový 1.3 50 kW a mám dojem, že ten motor by jentak nic nezničilo. Nebýt toho, že v roce 2009 byla Felicia morálně dost zastaralá asi bych ji mě doteď.

Ale ke koncernovému 1.4 16V nemůžu taky řict nic špatného. bezporuchový, výkon úměrný tomu k čemu má sloužit. pro hatchback Fabii je to až moc.

takže na motory mám štěstí, až budu kupovat další škodovku, šáhnu zase po nějakém výběhovém motoru. [happy]

ČESKÉ REGISTRAČNÍ ZNAČKY • 7 let ženatý, 11 let na K-reportu
Mirous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1632
Registrován: 11-2006

Odesláno Úterý, 14. ledna 2014 - 10:23:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Morálně zastaralá je, to je fakt. V Praze a okolí si v ní člověk připadá jak socka. Ale nějak to neřeším. S Feldou alespoň jezdím v klídku a užívám si to.

Pánové, jsem mladší ročník a tohle si už moc nepamatuji, potřebuji s něčím pomoct. Dovážely se sem oficiálně v minulém režimu VW Golfy, Fordy Escort a Capri a Opely Record coupé?

Předpokládám, že Fordy a Golf určitě, u Oplu si nejsem jist. Díky
Mr_plecháček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 889
Registrován: 5-2008

Odesláno Úterý, 14. ledna 2014 - 10:37:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mirous: Sem tam mrknu, občas chytnu zprávy na ČT4 kolem 22:30 .. ale letos nic extra.
Když už ale, tak jenom auta a náklaďáky, motorky mi všeobecně nic neříkají.

Škoda Kolomýho, to je můj kůň, fandil jsem mu už loni. Letos holt odešla technika.
Co se týče Lopraise, ten přechozí tři (?) Dakary nedokončil, dvakrát to poslal do kopru on, loni se málem zabili vinou únavy navigátora, kterej řídil jenom nějakej krátkej přejezd. V něj už tak nějak důvěru nemááám.


3260: Ne nadarmo se říká, že motor vydrží klidně milion, zatímco daleko dřív odejde všechno okolo.

Já jsem se zakoukal do Fabie, ale sedan. Jak se mi to auto nikdy nelíbilo, tak teď bych si ho hned pořídil. [lol]
Bral bych do ní buď klasický držáky TDi, popř. SDi a nebo právě tebou zmíněný 1.4 16V. Slyšel jsem, že sice 74kW má větší výkon, ale 55kW se hodí víc do města, jede líp a má nižší spotřebu ..

V obrázku vám posílám, co parkuje nedaleko mně ... a musim říct ... starou ověřenou klasiku "f metle, f dýzlu, na hlínách" bych bral

Správný autobusák potřebuje pět rukou... První rukou točit volantem, druhou řadit, třetí je potřeba zdravit kolegu, čtvrtou troubit na okolní havěť a pátá musí být vyvalená v okně.

Mirous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1633
Registrován: 11-2006

Odesláno Úterý, 14. ledna 2014 - 10:58:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mr: Kolomého je škoda, fandím Liazu a jemu. Je to machr už jen za to, co letos dokázal. Škoda, že ho trápily takové ,,dětské nemoci".

Každopádně vkus s tebou nesdílím, Fabia Hnusan je fakt hrozně vypadající auto :D
Stanley
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5445
Registrován: 2-2005

Odesláno Úterý, 14. ledna 2014 - 11:16:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Článek k nedávno probíranému tématu:

http://www.auto.cz/staceni-tachometru-osobni-zkusenost-nehoraznym -podvodem-78877

Podle měje Fabia sedan jeden z největší škodováckých kroků vedle. [happy]

Je to Rebel!!! Při zatýkání tři vojáky těžce zranil, dva zhmoždil a jednoho zesměšnil!!!
Mr_plecháček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 890
Registrován: 5-2008

Odesláno Úterý, 14. ledna 2014 - 12:50:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já prostě obecně můžu sedany. Ať už je to právě Fabia, VW Bora, Mondeo Mk1, starej Civic, Volvo S70, Focus sedan, VW Vento aj. no a nesmím zapomenout .. moje srdcovka - Ford Crown Vic.

Mně třeba zas přijde mrdkoidní obyčejná fabia hatch. Ale 100 lidí, 100 názorů. Já jsem měl mimochodem na "mini Superb" stejnej názor jako většina včetně Stanleyho ... Nevím, co se stalo. Asi sem se někde bouchl. [proud]

Správný autobusák potřebuje pět rukou... První rukou točit volantem, druhou řadit, třetí je potřeba zdravit kolegu, čtvrtou troubit na okolní havěť a pátá musí být vyvalená v okně.

šmolko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3249
Registrován: 10-2008

Odesláno Úterý, 14. ledna 2014 - 13:12:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mr_plecháček: Tak Crown Victoria je aj moja srdcovka. [kladivo]

Stanley asi skor narazal na sedany odvodene od malych hatchbackov, ktore obecne vyzeraju, ze tam ten kufor bol napasovany tak trochu nasilu.
Vid Fabia, ci Thalia, Honda City, Peugeot 206 sedan je tiez ozruta, atd...

Podrobná orienta?ná mapa Bratislavského kraja
E?V - maximá
RZ - maximá
FordPolicia.sk
Guldys
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1225
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 14. ledna 2014 - 13:31:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já se přidám na stranu příznivců Fabie sedan. Taky se mi ze začátku vyloženě nelíbila, ale přišel jsem jí na chuť.
A co se týče motorů 1.4, tak mám zkušenost s 59kW verzí combi (osobně jsem najel 30000km) i s 74kW hatchback (cca 7000). Pocitově ta auta jela úplně stejně, jenom kombík měl o téměř litr menší spotřebu. Když se podíváte na výkonostní křivky těchto motorů, tak taky zjistíte, že do 3100 otáček mají naprosto shodný průběh. Podle mne na běžné ježdění výkonější motor člověk nevyužije. Co je ovše plus (jak pro koho [happy]), že se 74kW dodávala pouze s ASR, takže i ta největší socka ho má.
Co mě již dlouhou dobu láká je Fabie 2.0 85kW, ovšem než se k tomu odhodlám, budou všechny Fabie v prachu. Zatím jsem za svoji zhuntovanou a rozstřelenou Felicii 1.6 opětovně pořídil Felicii 1.6 a chystám generálku formou 1auto + 1auto = 1auto + kupa náhradních dílů.
Mirous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1634
Registrován: 11-2006

Odesláno Úterý, 14. ledna 2014 - 13:58:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jediné sedany, které si plecháčku zmínil a líbí se mi také jsou Volvo, Vento a celkem i ten Focus [happy] Vento jsem chtěl i koupit, nakonec vyhrála Felda.
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4672
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 14. ledna 2014 - 14:21:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mně se taky Fabia sedan docela líbí - nebo teda ne že by byla nějak krásná, ale jak se na ni snáší všeobecný odpor, tak se jí musím zastat. Dokonce se mi ten zadek líbí asi i víc než zadek Fabie hatch.
Co se týče dalších malých sedanů, druhá generace Hondy City, bohužel prodávaná jen krátce, mi přišla vyloženě pěkná, Stejně jako se mi líbil poslední u nás prodávaný Civic sedan.
Thalia ve druhé generaci taky mnohem lepší, ale uznávám, že je to prostě auto pro třetí svět, stejně jako Honda City I. generace nebo ten u nás nejezdící bachratý 206 sedan.

Ale já mám možná na svůj věk dost "páprdovský" vkus, protože třeba ze současných VW se mi vzhledově asi nejvíc líbí Jetta a vůbec mě baví klasické pontonové sedany, krabicovité hatchbacky a hranaté kombíky. Rozpláclé křivule posledních let s úzkými okýnky do vlnovky a světly roztaženými do boků mě moc neoslovují, ani všechny ty pseudokategorie jako "městský crossover", "sportwagon" nebo "čtyřdveřové kupé".


Pánové, jsem mladší ročník a tohle si už moc nepamatuji, potřebuji s něčím pomoct. Dovážely se sem oficiálně v minulém režimu VW Golfy, Fordy Escort a Capri a Opely Record coupé?

Vozy z NSR se sem oficiálně nedovážely skoro vůbec, leda na úplném konci socialismu něco bylo v Tuzexu (hatchback Opel Kadett poslední generace, Passat Variant, snad i ten Golf). Až do 70. let ČSSR vůbec neuznávala západní Německo jako stát, takže se radši nakupovaly Renaulty, Simky a Fiaty z "odborářských" koncernů z levicovější Francie a Itálie.

Na druhé straně v 60. letech nebyla západní hranice tak neprostupná a z Německa se dotáhlo (individuálně, ale snad i částečně organizovaně) dost velké množství ojetých VW Brouků, Opelů, Fordů Taunus a všeho možného, i třeba Mercedesů, takže se to tu vyskytovalo. Golfů si z dětství v 80. letech pamatuju mraky, Mercedesy byly vždycky (a ve všech státech světa) a nějaký ten Opel Rekord občas taky, i když kupé asi moc ne.

Trochu jiná kapitola je Ford Escort, jehož "hranatá" generace z 80. let se dovážela v dost velkém množství. Dovoz německých Escortů a Sierr ale podle mě navazoval spíš na letité obchodní vztahy ČSSR s britským Fordem, který u nás umístil dost velké množství Cortin všech generací / do 70. let se dělaly v Británii a v Německu úplně jiné modely a postupně se to sjednocovalo, právě Escort, Capri a později Sierra byly už společné.
Zlin__24tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3036
Registrován: 3-2005

Odesláno Úterý, 14. ledna 2014 - 14:27:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mařin: Turbem vyhnaný downsizingy mě moc neberou, aby to trochu jelo tak na to stejně musíš šlapat víc, takže na spotřebě moc neušetříš, a dle mě bude motor brzo uhnanej....

S downsizingem jde jezdit relativně dynamicky a úsporně. Pravda - jak bude motor utahanej - to se ještě neví. Ale těch 200-250tis by měl vydržet. Což je v soukromé svéře nájezd za 10-15let. Majitel si musí uvědomit, že pořídit si takový motor a jezdit neustále jako závodník (to by se utahala i ta atm. 1,6, jež by se musela ždímat ještě více), není úplně fajn.

http://trajfly.wz.cz - novinky z provozu MHD ve Zlíně a Otrokovicích, rozsáhlá fotogalerie...
Následuj svůj instinkt - Rába :-) .:. ICQ: 271 444 785
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9198
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 14. ledna 2014 - 14:37:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já se taktéž kloním na stranu příznivců Fabie sedan, líbí se mi víc než hatchback, u kombi rozhodovat objektivně nemůžu, když s ní jezdím. Ale z dalších malých sedanů se mi líbila už jen Cordoba. Jinak taky preferuji spíše sedan před kombi, ikdyž třeba Fiat Croma se mi líbí.

Existují zde dva druhy nespokojených lidí - jedni chtějí něco zlepšit a mají konstruktivní kritiku. Druzí si jen léčí svoje mindráky a své profesní selhání [ko]
Mik0cz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 457
Registrován: 4-2011

Odesláno Úterý, 14. ledna 2014 - 15:32:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Taky se mi sedan líbí. Nikdy jsem jí neměl rád, ale poslední dobou jsem jim přišel na chuť. Teď bych svojí HB za sedana vyměnil hned. Ten na fotce od Mr.Plecháčka je [jidlo] Upřímně, praktický to moc neni, já pořád něco převážim a když jsem jel jednou s kamarádky sedanem, tak mi to vyklápěcí sklo prostě chybělo. Ale asi by si na to člověk zvyknul, a hlavně, je to hezký.
Mirous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1635
Registrován: 11-2006

Odesláno Úterý, 14. ledna 2014 - 15:35:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jef: díky. Nějak mě vrtalo hlavou, když je v ČR tolik Golfů, resp.bylo, kde se vzaly, pokud se sem nedovážely.

Když se tu nakously Felicie, zkusím se zeptat, nevíte někdo, kde a jak skončil tento prototyp? protože v muzeu ani depozitáři jsem ho nikdy neviděl.

Vsuvka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 308
Registrován: 12-2008

Odesláno Úterý, 14. ledna 2014 - 15:56:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mirous: Měla by být v depozitu v Boleslavi. Nic víc o ni nikdo neví.

Motory s turbe: Až někdo najde svůj "motor" 1.2 TSI, 1.4 TSI a podobně na kapotě tak se bude divit. Škoda Octavia 1.2 TSI vydrží max 110 tis. km pak prostě bouchne. Je sice pěkné že tyto motory naháněji turbem ale jsou to pořád malé motory. Tuto informaci mám z několika zdrojů co se kolem aut pohybujou.

MHD Ostrava
Autobusákem se člověk nestává ale rodí!!
Zlin__24tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3037
Registrován: 3-2005

Odesláno Úterý, 14. ledna 2014 - 15:57:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mirous: Údajně by měl být v neveřejné části depozitáře...

ad Sedany - všichni na ně nadávají.
Ale upřimně, auto není stěhovák a já třeba neustále vozím "skleněnou bublinu" v kombíku - neb se vše snažím nacpat pod rolo/plato. Podlehl jsem tak nějak tlaku okolí - přece si nekoupíš nekombíka(!!).
Další vypozorované výhody "netáhne"/nejde zima zezadu a i hluk je menší. Úpně jsem tomu propadl na dovolené. Kde jsme v půjčovně vyfasovali sedan a já byl rád, že nebylo vidět (na parkovištích apod) do naše napěchovaného kufru[biggrin].

EDIT
Vsuvka: Až někdo najde svůj "motor" 1.2 TSI, 1.4 TSI a podobně na kapotě tak se bude divit.
Šlo by to nějak rozvést? [happy]
Mám rád tyto hospodské řeči - o nevýkonných motorech s velkou spotřebou a malou životností...

(Příspěvek byl editován uživatelem Zlin__24Tr.)

http://trajfly.wz.cz - novinky z provozu MHD ve Zlíně a Otrokovicích, rozsáhlá fotogalerie...
Následuj svůj instinkt - Rába :-) .:. ICQ: 271 444 785
šmolko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3250
Registrován: 10-2008

Odesláno Úterý, 14. ledna 2014 - 16:36:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V praci Fabiu 1.2 TSI 63 kW (je to take auto pre kazdeho, kto potrebuje cosi ist vybavit) a po necelych 70000km a po cca 2 rokoch je motoricky OK.
A to jej davaju intenzivne zabrat moje kolegyne.
V meste a na okreskach je prijemne svizna, na dialnici by to chcelo 6. prevodovy stupen. [ok]

Podrobná orienta?ná mapa Bratislavského kraja
E?V - maximá
RZ - maximá
FordPolicia.sk
Stanley
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5446
Registrován: 2-2005

Odesláno Úterý, 14. ledna 2014 - 16:37:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Škoda Octavia 1.2 TSI vydrží max 110 tis. km pak prostě bouchne.

Poprosím o nějaké reference, ideálně i s fotografiemi takového bouchlého motoru. Děkuji.

Je to Rebel!!! Při zatýkání tři vojáky těžce zranil, dva zhmoždil a jednoho zesměšnil!!!
Vsuvka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 309
Registrován: 12-2008

Odesláno Úterý, 14. ledna 2014 - 17:04:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bohužel foto nemám ale bavil jsem se o tom z lidma co dělají v autorizacích a v půjčovnách, potvrdily to nezávislé na sobě troufám si říct že se neznají.
Rozvést těžko říct ale jako přirovnání uvedu toto: Já mám 1.3 s 50kW bez turba a vydrží to věčnost, porovnejme to s 1.2 která má 77kW. Objemově menší motor s vyšším výkonem který nabral turbem případně kompresorem. Je mi jasné že je to moderní technika ale i to je dnes většinou na škodu.
Holt je pěkné mít malou spotřebu, levnou pojistku a velký výkon ale má to své následky.

P.S. nikomu o výhodě těchto motoru nic nevymlouvám.

MHD Ostrava
Autobusákem se člověk nestává ale rodí!!