K-report
 

Archiv diskuse Německo do 26. 01. 2014  

Diskuse K-report » Archiv 2014 » Železnice » Německo » Archiv diskuse Německo do 26. 01. 2014 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Liborec
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 45
Registrován: 10-2010
Odesláno Úterý, 07. ledna 2014 - 12:54:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Podívejte se na video z nového city-tunelu v německém Lipsku! Otevřen byl 14. prosince 2013.

http://youtu.be/AxW6T5JLkX0
Liborec
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 46
Registrován: 10-2010
Odesláno Úterý, 07. ledna 2014 - 19:14:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tady je sestřih z odpoledního provozu na nádražích v Lipsku. Výběr není úplný, ale i tak je to pěkná podívaná. :-)

http://youtu.be/4knXuxXD_Qc

(Příspěvek byl editován uživatelem liborec.)

(Příspěvek byl editován uživatelem liborec.)
Miropiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 691
Registrován: 5-2010

Odesláno Čtvrtek, 09. ledna 2014 - 20:09:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nová nabídka BahnCard 25 - jde o BahnCard na 4 měsíce za 25 € pro slevu 25 % v druhé třídě, ovšem pokud v době OH v Soči získá německý sportovec zlatou medaili, tak druhý den poté bude možné s touto kartou jezdit zcela zadarmo ve vlacích ICE, EC a IC (plus samozřejmě Railjety a TGV v Německu také) v druhé třídě.

Tmavý pivo se sirupem
řízek v sósu s knedlíkem
cigára Káro byly fajn
pak z U-Bahnu na S-Bahn
Nuts
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2133
Registrován: 9-2003

Odesláno Pondělí, 13. ledna 2014 - 22:10:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak jsem se zajímal o současnou situaci ohledně přechodu Wegliniec/Horka a vygůglil a přelouskal jsem pár informací.

Pro osobní dopravu je úsek Horka - Hoyerswerda nahrazen NAD (v Horce přestup z vlaků Zittau - Cottbus na bus), náklady z Polska dle videí z YouTube na podzim jezdily a i v současnosti snad jezdí a pokračují z Horky odklonem přes Bílou Vodu na Chotěbuz.

Dále by měla probíhat modernizace stanice Knappenrode a samozřejmě sanace a zpevňování břehu Stříbrného jezera, což je hlavní důvod, proč se tam nejezdí.

Ale na jaře tohoto roku by měly začít práce na modernizaci úseku Horka nákl. nádraží - státní hranice = elektrizace a zdvoukolejnění včetně práce na mostě přes Nisu. Podle jiných pramenů je ale most hotov v souvislosti s polským úsekem, který již modernizací prošel. Rychlost zde má být 120 km/h pro všechny druhy dopravy, podle jiných zpráv u osobní až 160 km/h.

Nákladní vlaky mají dle jednoho z materiálů jezdit odklonem přes Zgorzelec/Görlitz. Zajímavé je, že jsem před lety někde četl, že při rekonstrukci tohoto úseku zůstal na mostě dovolený nápravový tlak jen 18 t ... Buď se situace změnila nebo to stačí.

Jestli je to pravda, tak by mohla ožít nákladné dopravou i trať do Drážďan, protože se mi zdá pravděpodobnější směřovat vlaky ze Zhořelce tam, než aby to valilo směr Horka - Spremberg - Cottbus.

No a taky bude zajímavé sledovat, jak bude probíhat samotná vozba, neboť ještě v nedávné minulosti to probíhalo asi nějak takto:
Z vnitrozemí Polska do Weglince polská elektrika, přetah do Němec polský diesel, zde přepřah na německý dýzl, a pak předpokládám v Knappenrode přepřah na německou elektriku (?).

Podle toho, co jsem před lety viděl, tak ani nádraží Zgorzelec ani současný Görlitz příliš prostoru pro přepřahy nenabízejí.

Nezbývá se vyčkat, jak se situace vyvine a zda vůbec něco jezdit bude, a pokud ano, tak jak.

Práce na modernizaci i sanaci břehu by údajně měly být hotovy v roce 2016. Tak se nechme překvapit.

Z nejhoršího jsme uvnitř!
R.Š.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.103.32.59
Odesláno Pátek, 17. ledna 2014 - 17:19:44    Odkaz na tento příspěvek  

Měl bych dotaz pro ty, kteří jsou v německém tarifu obzvláště kovaní. Hodlám jet s kolegy a našimi syny do Hamburgu podívat se na Wunderland. Tam bychom jeli EC ráno z Prahy a druhý den se vraceli. Využili bychom Europa-Spezial, ale problém je, že nás možná bude šest a E-Spezial je možné vydat maximálně pro 5 osob. Je mi jasné, že se musíme rozdělit na dvě skupiny. Možná já se synem bychom si tu jízdenku vystavili z Bad Schandau a ostatní 4 z Prahy. Ty kontingenty na Speziály asi budou jiné pro vnitro Německo a ausland. Kolegové navíc nemají žádnou in-kartu ani Rail Plus tak by to tak bylo asi výhodnější. Ale kladu si otázku: Pokud bych obě jízdenky jako již celkem zkušený cestovatel na DB kupoval já přes svůj účet na www.bahn.de, zda mi to dvě jízdenky vlastně na jeden vlak umožní koupit. Možné to je udělat tak, že ta jedna jízdenka bude na neregistrovaný nákup, tedy že ke své identifikaci použije kolega svoji občanku. Nemůže ale tento drobný "podvod" ten rezervační systém odhalit díky kreditce, kterou to budu obojí platit hned po sobě? Co si přátelé myslíte?
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2284
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 17. ledna 2014 - 19:06:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nuts: jsou i další přechody severněji od Horky. Že se na přechodu horka uvažuje i s osobní dopravou, to mě docela překvapuje.
Ohledně nákladů ze Zhořelce do Drážďan: ono asi bude záležet dost na tom, kam pojedou. Do Lipska už to není přes Chotěbuz tak hrozné. Navíc je v úseku Dresden Neustadt - Dresden Klotzsche prudké stoupání.
Vozba bude probíhat asi jako v Děčíně, ale před několika lety tudy jezdil náklad uhlí ze Slezska někam k Mnichovu a ten vozilo dvojče 232 celou cestu z Horky až do Altenbergu u Lipska, kde byl přepřah. Ono totiž u DB neplatilo, že diesel pod dráty je fuj, zato nemilovali vícenáklady generované potřebou dalších lokomotiv, strojvedoucích a tak.
Nuts
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2134
Registrován: 9-2003

Odesláno Sobota, 18. ledna 2014 - 17:56:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na Stránkách přátel železnic se zrovna objevil článek v aktualitách k danému tématu. Podle něj odklony mají zůstat na trati Görlitz - Spremberg - Cottbus.

Z nejhoršího jsme uvnitř!
Dzamel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.70.248.234
Odesláno Neděle, 19. ledna 2014 - 00:49:35    Odkaz na tento příspěvek  

R.S.: Vyuzil bych cast na E-Spezial a cast na vcasnou e-shop CD. Ale pokud neni pozadavek EC , volil bych variantu Quer Durchs, presne ceny ted z hlavy nevim, plati sice jen na Regio,ale udelam cenu takovou, ze me nebude mrzet i nocleh navic v H.
R.Š.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.103.32.59
Odesláno Neděle, 19. ledna 2014 - 11:17:13    Odkaz na tento příspěvek  

Nevím jak je to možné, ale na e-shopu ČD mi to nabízí do Hamburgu spojení jen kodaňským lehátkem či lůžkem s pekelnou dobou příjezdu okolo 3h ráno. Měl jsem přitom dojem, že do Hamburgu se to u ČD dá koupit. Navíc jsem cestu zpátky zamýšlel po VRT Hannover - Wuerzburg přes Bavorsko a tam to včasnou jízdenkou nelze řešit. Navíc mám dojem, že české včasné jízdenky neumí na rozdíl od těch německých sparpreisů dítě zdarma.
Wxdf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 347
Registrován: 6-2003
Odesláno Neděle, 19. ledna 2014 - 17:51:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A jakou cenu očekáváte ? Mi to nabízí z Hamburku do Würzburg přes Hannover samé 79 €.
Jinak se nemusíte bát, když chcete za víc osob zaplatit stejnou kreditkou.
Dělam to pro příbužných ze Slovenska už mnoho let a nikoho nezajímá, kdo jízdenky zaplatí.
Byll
Neregistrovaný host
Odeslán z: 109.202.89.200
Odesláno Neděle, 19. ledna 2014 - 19:01:59    Odkaz na tento příspěvek  

AD Německá Olympijská jízdenka: je zde nějaký šotouš, co má za lubem nějakou zajímavou cestu?
Přemýšlím, že se hecnu a udělám jízdu.
Kdyžtak se můžete kdokoli ozvat na mejl: má přezdívka, zavináč, centrum. dík
R.Š.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.103.32.59
Odesláno Neděle, 19. ledna 2014 - 20:26:47    Odkaz na tento příspěvek  

Wxdf: Jestli jednou kreditkou dvě špárky na jeden vlak není problém tak fajn. Jednu jízdenku v případě potřeby udělám na můj uživatelský účet a druhou bez registrace na kolegu. Ale ono to vypadá, že nás nakonec stejně pojede jen 5. Mě se 3 dospělí a dvě děti podařilo z Bad Schandau do Hamburku najít i za 69 E, ale to bylo na úterní a nedělní ráno. Sobotní ráno za 99 což je i tak krásná cena. Hamburg - Furth im Wald mi s přestupem již v Norimberku pro tuto sestavu vychází na 117 (pro jednoho 45 E) a s přestupem v Regensburgu na 147 E (55 E pro jednoho či 1+ dítě). Je to na to samé ICE v 8.03 z Hamburgu a úsek východně od Norimberka je v tu dobu až asi vytíženější.
Byll: O té olympijské jízdence uvažuju. Akorát, že během jednoho dne s někam extra daleko na to dojet nedá. V neděli by se dalo jet Čapkem do Regensburgu a pak ICE do Berlína přes Jenu a Lipsko a návrat posledním EC do Prahy. Jinak jsem se zabýval i cestou z Regensburgu ICE s přestupem ve Wuerzburgu, Goettingenu a v Berlíně. To jde snad i v sobotu a prac. dny. Ale nesmí nic ujet. Poslední únikové okno z této trasy v případě zpoždění je ve Fuldě směrem na Lipsko a Drážďany. Pokud by se němečtí sportovci nepochlapili, tak by se mi ta cena za kartu téměř zaplatila při té cestě do Hamburgu. Tak si to ještě nechám projít hlavou. Ta olympijská cesta by byla pak věc značně narychlo organizovaná v pracovní dny by to byl trošku problém. Naštěstí je v soči o 2 hodiny více a tak by ty spárvy o sportovních úspěších přišly včas. Kdyby se jim tak dařilo o pátcích a sobotách[proud]
Mladějov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4846
Registrován: 3-2007
Odesláno Neděle, 19. ledna 2014 - 22:44:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

R.Š.: Jak málo stačí k upřímné podpoře německých sportovců i proti českým [proud]
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 653
Registrován: 8-2012
Odesláno Neděle, 19. ledna 2014 - 23:23:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No tak aspoň nějaký praktický smysl bude ten reklamně-anabolický cirkus mít.
R.Š.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.103.32.59
Odesláno Neděle, 19. ledna 2014 - 23:43:07    Odkaz na tento příspěvek  

Já sport sleduju minimálně, ale teď jsem se podíval na výsledky z předcházejících olympiád a asi do toho půjdu. Zlato Němci získali: 1992-10x, 1994 9x, 1998-12x, 2002-12x, 2006-11x, 2010-10x. To by v tom byl čert, aby se alespoň něco netrefilo do víkendu.
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2012
Registrován: 9-2006
Odesláno Úterý, 21. ledna 2014 - 01:19:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jak se tady nedávno psalo o důkladnějších prohlídkách na osobních vlacích do Bad Schandau, tak včera mě také kontrolovali přímo na nástupišti. Prohrabali celou tašku a na dobu kontroly mi zadrželi občanský průkaz. Trochu vzpomínka na dobu minulou. Cestou zpátky večer mě na S-Bahnu potěšila lokomotiva BR 143 (stroj 885) v čele vlaku.
Mladějov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4853
Registrován: 3-2007
Odesláno Úterý, 21. ledna 2014 - 11:02:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hledaj drogy. Klasika. Pervitin se vozí do D ve velkém.
R.Š.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.168.185.24
Odesláno Úterý, 21. ledna 2014 - 15:34:10    Odkaz na tento příspěvek  

Omlouvám se, popletl jsem to trochu. Ten okruh na olympijskou BahnCard přes Regensburg, Jenu a Berlín je možný v sobotu, nikoliv v neděli.
Dispečer_o11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2766
Registrován: 5-2009

Odesláno Úterý, 21. ledna 2014 - 15:47:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Malý poznatek při cestách po říši. Jestli to tu bylo tak sorry.... [happy]
Němci zavedli novou IC Bus linku Norimberk - Mnichov - Zurich. Cena od 19 Eur.
Jinak krom EN a CNL se dá cestovat ještě nočními ICE po Německu sice jezdí jen v některé dny, ale není to špatné. ICE 618 Mnichov - Fr. - Essen, ICE 1706 Mnichov - Berlin - Hamburk, ICE 619 Dortmund - Fr. - Mnichov.
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 662
Registrován: 8-2012
Odesláno Úterý, 21. ledna 2014 - 19:33:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jsou samozřejmě i noční IC/ICE jezdící celotýdenně. Bez nároku na úplnost by to měly být (vlaky, které jsou řekněme ve tři ráno na trati a nejsou to EN/CNL):
ICE 271 Hamburg - Frankfurt v pondělí,
ICE 618 München - Essen/Dortmund denně (so/ne jede jako ICE 1018),
ICE 619 Dortmund - München denně,
ICE 948 Berlin - Köln/Bonn Flughafen v pondělí,
ICE 949 Aachen - Berlin v ne/po,
ICE 990 (München-) Frankfurt - Hamburg v pondělí,
ICE 992 München - Hamburg v ne/po,
ICE 1706 München - Hamburg v pondělí (přes Berlin),
IC 1950 Berlin - Bebra (- Frankfurt) v pondělí,
IC 2020 Frankfurt - Hamburg denně,
IC 2021 Hamburg - Frankfurt denně.
No, je to o něco lepší než lavička na nádraží [happy], ale lze předpokládat, že stejný nápad jako vy budou mít i další držitelé GOLD Bahncard. A taky to, že je pro zdárnou realizaci potřeba, aby němečtí sportovci získali zlato dva dny po sobě (ano, v prvním týdnu je to velmi pravděpodobné s ohledem na soutěže v saních).
Dispečer_o11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2767
Registrován: 5-2009

Odesláno Středa, 22. ledna 2014 - 06:56:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T.H.:
Pěkné, tolik jsem to až nestudoval. Jinak s tím nápadem, že je to lepší cestování jak lavička na nádraží. To mě vůbec nenapadlo.[biggrin] Spíš je to pohodlnější cesta přes Německo v noci, něž v EN nebo CNL, když člověk nevyžaduje postel.

I když jedno se asi soudruhům v říši moc nepovedlo. Ty rekonstrukce Bpmz se sedačkami z ICE, není to moc pohodlné a všechno tam tak divně vrže a drnčí. Nejdřív jsem si myslel, že to jen jeden vagon, ale dělala to cela souprava a bylo to u dvou vlaku na jiných tratích. [biggrin]
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 665
Registrován: 8-2012
Odesláno Středa, 22. ledna 2014 - 11:16:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

když člověk nevyžaduje postel
Položme to do správného kontextu - když se člověku nechce platit za postel (byť s kolečkama). Co to je, "nevyžaduje postel"? Protože jede na půl třetí ráno do Remagenu obsadit most přes Rýn? (Ten tam už sedmdesát let není.) Možná ve studentských letech, to se dalo pařit do rána a pak jít na přednášku a dokázat tam neusnout... OK, nemám nic proti tomu, jen nazývejme věci pravými jmény.
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 667
Registrován: 8-2012
Odesláno Středa, 22. ledna 2014 - 11:42:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Když už budete brouzdat Německem na GOLD Bahncard, doporučuju (zejména mladším, co je nestihli v pravidelném provozu) odchytit si někde jeden z níže uvedených "retro" vlaků s legendární lokomotivou řady 103 (E03):
text/multipartrada 103 obeh 2014
BR103 Umlaufplan 2014.pdf (24.6 k)


(thx moebahn.de)
Dispečer_o11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2768
Registrován: 5-2009

Odesláno Středa, 22. ledna 2014 - 12:14:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T.H.
Ach jo....[nene]
Hádek Hádek!
Podívej se ve které dny ta většina vlaku jezdí. Kromě 4 spojů jen ne/po - po. Je to v době největší špičky, lidi jedou za prací. Ty EN/CNL jsou jednoduše vyprodané dlouho dopředu. Já si tu postel rád dopřeji i dokonce v první třídě jako singl. Ale na fipku je ta nabídka opravdu omezená. A když už, že se mi nechce platit... tak na co platit příplatek za místo sezení v EN/CNL a mačkat se v přeplněném kupé nebo sedět v rakvi, když je pohodlnější sedět v ICE nebo IC a dát si třeba večeři nebo snídani.. Tak proto nevyžaduji postel, protože prostě v tu chvíli není.

Ale tebe s tím nechám, že se mi nechce platit[proud]
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 669
Registrován: 8-2012
Odesláno Středa, 22. ledna 2014 - 13:02:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ale na fipku je ta nabídka opravdu omezená
OK, pochopil jsem to naprosto přesně - myšlení "fipka" (to není náhoda). Klidně si to dál personifikujte do zlého T.H., já se radši budu bavit o té E03 (ale v neděli se schválně podívám, jak moc jsou "dlouho dopředu" vyprodány Passangebote na CNL, teď se ještě dá koupit všechno).
Dispečer_o11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2770
Registrován: 5-2009

Odesláno Středa, 22. ledna 2014 - 13:26:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A co máš jako proti fipce... je na tom něco špatného, když cestuji na fipku, když tu možnost mám využiji jí.
Myslíš, že patřím mezi socialní případy nebo co???....To si hodně na omylu!!!
Koukám, že máš hodně zažité situace, kdy v 90 letech "modrá elita" vyrazila do západní Evropy a jakým stylem cestovala. Měl by si konečně pochopit, že nejsme všichni stejní....
Navíc já si neplánuji cesty dlouho dopředu. Mě to jednoduše nebaví, stačí mi na to den předem a rozhodnu se.
Navíc ti asi nikdo nevysvětlil, že když příjdeš v Německu k pokladně a chceš nějaké příplatky k fipce je to občas obrovský problém něco sehnat. Hlavně se to týká nočních vlaků a spojení mezi F a D v ICE a TGV.
Podobné je to i na netu.
Už jsem se několikrát spálil.... proto jsem to přestal řešit.
A dám ti jednu radu, přestaň "chlastat" a zkus změnit v některých situacích svoje myšlení a chovaní. Můžu ti říct, že začínáš srát blízké lidi i kolem sebe....
Tolik k rýpnutí do tebe. Pač "myšlení fipka" mě opravdu nasralo!!!!!
R.Š.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.168.185.24
Odesláno Středa, 22. ledna 2014 - 13:50:13    Odkaz na tento příspěvek  

Není někde na webu k dispozici řazení vlaků ICE? Zajímalo by mě, zda například ICE z Hamburku do Regensburgu, který končí ve Vídni jede jedničkou či dvojkou dopředu, kvůli rezervaci sedačky. Chci jet ve směru jízdy. Jak tu někdo psal o tom Kodaňském ICE, které je dieselové, okolo 11.35 z Berlína, že je spojeno s elektrickým ICE mě přijde jako nesmysl. Ta druhá soupravoä jede do dánského Aarhusu a přeci i to musí být ICT-D. Nebo snad tam jede ICE 3 vícesystémová? ICE-T přece umí jen německý proud.
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 670
Registrován: 8-2012
Odesláno Středa, 22. ledna 2014 - 14:10:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A co máš jako proti fipce
Proti fipce nemám nic, jen holt některým jedincům mění myšlení a vzbuzuje v nich pocit, že je morální povinností nedat za železniční dopravu ani korunu, protože na to přece mají nárok... a tak jezdí v noci na sedačku, spí na lavičkách a vymýšlejí zástupné důvody, proč to tak musí být. Ale to už ať si potrefené husy kejhnou.
Navíc já si neplánuji cesty dlouho dopředu. Mě to jednoduše nebaví, stačí mi na to den předem a rozhodnu se
Jasně, tu fipku si nemusíte vyžádat měsíc, šest neděl dopředu... "železničním dobrodruhům" se stačí rozhodnout ze dne na den a protože mají "únikové varianty, co kdyby někde něco nevyšlo", tak musí jezdit celou "dovolenou" v noci na sedačku, popř. spát tři hodiny na lavičce, protože NELZE zapíchnout to někde do hotýlku za 30 EUR na osobu pultové ceny a ráno pokračovat... bohužel, IMHO je to stav duše, nikoli peněženky.

Na veselejší téma (to mám z toho, že jsem pár lidí na tu GOLD nalákal a teď jim musím dávat šototipy [happy] ):
Kdo se chce svézt Railjetem, může jednak mezi Mnichovem a Salzburgem (ten je považován tarifně za německé nádraží), ale rovněž i na obratu:
RJ 66 (Budapest -) München - Frankfurt/M v pá, so
RJ 63 Frankfurt/M - München (- Budapest) v so, ne
(vlaky jedou po NBS Stuttgart-Mannheim, takže i té 230 dosáhnou)
A druhá perlička: ICE 1000 - 1009 (Berlin - München přes Bitterfeld, Halle, mimo Lipsko, přes Naumburg, Jenu, Norimberk a Augsburg) jsou soupravy po projektu Metropolitan = Ampkz a Ampz116.2 přeznačené na druhou třídu.

R.Š.: na ofiko stránkách DB řazení není, existuje ale neoficiální stránka http://www.grahnert.de/. A máte pravdu, z Berlína do Hamburgu jedou spojené jako ICE380+ICE35 dvě motorové jednotky ICE-TD (nikoli elektrická ICE-T + diesel), čímž škrtněte bez náhrady popsaný způsob rozpoznávání a holt je třeba se orientovat jen podle cílové stanice (kterou u části do Kodaně není København, ale Østerport [happy] ).

(Příspěvek byl editován uživatelem t_._h_..)
Dispečer_o11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2771
Registrován: 5-2009

Odesláno Středa, 22. ledna 2014 - 14:31:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Fipku sem si nikdy nežádal měsíc dopředu... Chodím si pro ní už 10 let osobně na GŘ. Jeden a ten samý den si jí zažádám a vyzvednu a druhý den jsem na cestách. v týdnu. Nač čekat měsíc....

No nic dávejte nějaké šototipy... to se sem hodí.
Telini
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 445
Registrován: 10-2006
Odesláno Středa, 22. ledna 2014 - 17:36:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kdo se chce svézt Railjetem...
(vlaky jedou po NBS Stuttgart-Mannheim, takže i té 230 dosáhnou)


A nejezdí tam jenom s Vmax = 200? Protože celá Evropa (kromě Rakušáků [happy]) měla přeci problém s tím, aby mašina s vozama jezdila rychlejc. Ale už nevím, jak to dopadlo.
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 675
Registrován: 8-2012
Odesláno Středa, 22. ledna 2014 - 19:19:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"Dabei erreichte der Zug in Deutschland erstmals im Linienbetrieb seine Höchstgeschwindigkeit von 230 km/h." Tak asi 230 (je holt třeba to dojet vyzkoušet [happy] ).
W.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.47.26
Odesláno Středa, 22. ledna 2014 - 20:15:39    Odkaz na tento příspěvek  

přestaň "chlastat"
Člověče, taky mám pocit, že snad něco zobe [crazy]
FS
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.8.157
Odesláno Středa, 22. ledna 2014 - 21:10:24    Odkaz na tento příspěvek  

Mladějov (včera) - Hledaj drogy. Klasika. Pervitin se vozí do D ve velkém

tak tak , a z Německa sem vozí Granko, a pak ho za trojnásobnou cenu prodávají....
Michal Petříček
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.209.197.2
Odesláno Čtvrtek, 23. ledna 2014 - 01:22:49    Odkaz na tento příspěvek  

Dispečer o11
Proč taková reakce na příspěvěk T.H. č. 667 ve kterém jen a pouze dává odkaz na retro oběh lokomotiv BR 103 a možnost jejího vyfocení?
Kdo a jakým způsobem tuto informaci využije je jen a jeho problém a ne každý má možnost dělat u nejlepšího železničního dopravce na světě s fipkou a u železnice všeobecně vůbec.
Ale proč všichni od ČD a jejích dcer v každém příspěvku hned hledáte od lidí mimo tyto firmy něco, co tam vůbec není řečeno, to snad možná ani sami nevíte, co?
Dispečer_o11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2774
Registrován: 5-2009

Odesláno Čtvrtek, 23. ledna 2014 - 07:54:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Michal Petříček:
Čtěte pořádně... byla to reakce na č.665 a 662. A né na oběh Elok 103!!!
Než tady něco začnete psát přečtěte si diskuzi celou a pochopíte o čem je řeč.

(Příspěvek byl editován uživatelem Dispečer O11.)
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 678
Registrován: 8-2012
Odesláno Čtvrtek, 23. ledna 2014 - 09:13:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nejhodnotnější jsou na tom ty příspěvky potrefených husí (hlavně pan "W.", jak přichvátal kejhnout si svým věcným příspěvkem [happy] ).

Tak další šototip pro projížděče na "GOLD Bahncard": spojka na Köln Messe/Deutz (nástupiště "Gleis 11-12"), umožňující bezúvraťový průjezd od letiště do Köln-Mülheim a dál směrem na Düsseldorf mimo Köln Hbf. Minout hlavní nádraží je samozřejmě výjimečnou záležitostí, takže to dělá jen několik dálkových vlaků denně (krom nesystémových jen linky Köln/Bonn Flughafen - Berlin a München - Essen) a žádná regionálka.
Rail2005
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1135
Registrován: 11-2005

Odesláno Čtvrtek, 23. ledna 2014 - 09:58:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já bych těch cca 18 ICE denně v relaci Köln Messe/Deutz Gl.11-12 - Frankfurt(M)Flughafen nenazýval několika dálkovými vlaky denně.

Mám toto nástupiště rád, protože je zde velmi rychlý přestup na travaj (navíc páteřní linku č.1, která je doplňkově proložena linkou č.9) a vlaky na/z něj jezdící zpravidla nemají zpoždění, protože nemusejí čekat, až se uvolní kolej na mostě přes Rýn, případně na Hbf.

Navíc zde bude velmi rušno od 7.3. do 7.4.2014 z důvodu totální výluky (renovace) 2 dálkových kolejí na Hohenzolernbrücke (těch nejjižnějších). Během výlukového GVD budou téměř všechna ICE a IC přetrasována právě na Köln Messe/Deutz Gl.11-12.

Donner au train des idées d'avance...
W.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.47.26
Odesláno Čtvrtek, 23. ledna 2014 - 10:50:22    Odkaz na tento příspěvek  

Zrovna jsem se chtěl zeptat co je na tom podjezdu tak výjimečného, ale nevěděl jsem jak, aby to nebylo "kejhání" ... [talker] Zajímavé mi to přijde stavebně jako docela chytré řešení, ale moc příjemné mi to nepřijde (není kam se schovat, pro buřta až někam za tři rohy apod.).
Ale pravda je, že je to jedna z mála tratí/linek, kde se na DB setkáme jen s dálkovou dopravou. Napadá mě ještě spojka z Hildesheim na VRT a sem tam nějaký čtyřkolejný souběh regio + vrtkových kolejí?
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 679
Registrován: 8-2012
Odesláno Čtvrtek, 23. ledna 2014 - 11:11:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rail2005: nenazýval několika dálkovými vlaky denně
To samozřejmě nemusíte, ale samotným Köln Hbf za stejnou dobu projede těch dálkových vlaků asi tak desetinásobek.

W: co je na tom "výjimečného" tam máte dost jasně napsané (nikdo tu ale doteď o výjimečnosti nemluvil, to jen asi máte nějaký problém). Samotná dálkovka je (ovšemže krom NBS, kde jezdí regio jen z Norimberka do Ingolstadtu) ještě třeba "objezd Stendalu" (Abzw. Staffelde - Abzw. Nahrstedt) nebo spojka, kterou vlaky "Lipsko-Frankfurt" bezúvraťově míjí Bebru (ale to je asi v obvodu stanice a leda tak pro fajnšmekry).
W.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.47.26
Odesláno Čtvrtek, 23. ledna 2014 - 11:27:00    Odkaz na tento příspěvek  

nikdo tu ale doteď o výjimečnosti nemluvil,
Minout hlavní nádraží je samozřejmě výjimečnou záležitostí,
Nějaký nový druh šotoschizofrenie? [talker]
Ještě možná něco v uzlu Bremen.
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 681
Registrován: 8-2012
Odesláno Čtvrtek, 23. ledna 2014 - 11:36:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Za "výjimečnou záležitost" je to pokládáno obecně (neděje se už ani v Praze). Ale chápu, že jsem si dovolil zhřešit proti fipce, tak to musím dostat sežrat [happy]
Kde jinde ještě dálková doprava (neřeším Autozugy apod.) míjí hlavní nádraží? Mě takhle spatra napadá jen Kassel, kde se pro NBS muselo radikálně přestavět nádraží Wilhelmshöhe (ale to je trochu atyp a navíc mělo být "hlavním" nádražím už podle plánů z předválečných let).
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2291
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 23. ledna 2014 - 12:15:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dřív to byl Solingen. To nejdůležitější nádraží se jmenovalo Solingen Ohligs, přičemž Solingen Hbf byla ruina nádraží na trati do Remscheidu, dnes už nahrazená jinými zastávkami (další šototip).
Mikulda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2508
Registrován: 3-2006

Odesláno Čtvrtek, 23. ledna 2014 - 12:40:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kde jinde ještě dálková doprava míjí hlavní nádraží?
Pamatuju si na přestup na Frankfurt am Main Flughafen, protože to IC přes hlavní nejelo.

Upozornění: Příspěvek může obsahovat stopy ironie, cynismu a černého humoru.
Vyrobeno v závodě, který zpracovává vzdálené vize, bláznivé sny a šílené nápady.
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2314
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 23. ledna 2014 - 13:49:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kde jinde ještě dálková doprava míjí hlavní nádraží?

Třeba Brussel Centraal - ta "opravdová dálkovka" (Thalys směr AMS, Kolín, ICE na Frankfurt (ve Frankfurtu staví přitom jak na letišti, tak na Hbf) sice stanici nemíjí - v tom tunelu ani není kudy - ale nestaví. Thalysy navíc projíždí a nestaví ani na Noordu.
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2292
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 23. ledna 2014 - 14:06:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V Ósace rychlík "Kurošio" (nebo jak se teď jmenuje) Kjóto - Šingu nejede přes hlavní nádraží, ale zastavuje v Šin-Ósace a pak někde na jihu města.
V Bruselu bych jako hlavní nádraží spíš označil Brussel Zuid.
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 684
Registrován: 8-2012
Odesláno Čtvrtek, 23. ledna 2014 - 15:22:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Brussel-Centraal ovšem není hlavní nádraží (tím je Brussel-Zuid/Bruxelles-Midi), stejně jako Warszawa Glówna nebyla od 60. let hlavním nádražím ve Varšavě.
Ad Frankfurt - ano, některé vlaky nezajíždějí na úvrať do Hbf, na druhou stranu je to taky trochu atyp, letiště bude v dálkovce frekvenčně dost velká protiváha samotného města.
W.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.47.26
Odesláno Čtvrtek, 23. ledna 2014 - 15:49:51    Odkaz na tento příspěvek  

Thalysy navíc projíždí a nestaví ani na Noordu.
Asi aby dálkaři neviděli ty fajné prostitutky, co mají svojí celou čtvrť hned pod nejvýchodnější kolejí (z vlaku lze vidět jen z těch co jedou od Antwerp, ne od Zaventem). Čili kdo dojíždí do Bruselu od Liege, tak si vůbec nemusí léta všimnout jaký tam je nádherný zákoutí (samý mulatky, marokánky apod.).
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2315
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 23. ledna 2014 - 16:18:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Krotitel: Brussel-Centraal ovšem není hlavní nádraží

Z hlediska "šotoušského" možná není, ale z hlediska provozu (počtu cestujících) je nejen nejfrekventovanějším bruselským, ale i celobelgickým.

W.: Thalysy navíc ... nestaví ani na Noordu.
Asi aby dálkaři neviděli ty fajné ...


Když ještě jezdil Benelux-Express (zrušený v rámci nepovedeného VR experimentu), tak ten naopak k nástupištím s nejvyššími čísly zajížděl.

Jinak příspěvek "nekolegy" (protože neregistrovaného) W. ve mně opět vyvolává asociace s diskusemi, v jakém jazyce psát názvy zahraničních měst. Protože kde leží město "Antwerp"? To není ani nizozemsky (což je jazyk používaný v belgickém městě s podobným názvem), ani česky, anglicky, francouzsky. A zpitvořenina "od Zaventem" mému uchu zní velmi nelibě.
W.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.47.26
Odesláno Čtvrtek, 23. ledna 2014 - 16:27:16    Odkaz na tento příspěvek  

Antverp pochopitelně, překlep. Zaventem je název té zastávky (a letiště), ne?

Kde jinde ještě dálková doprava (neřeším Autozugy apod.) míjí hlavní nádraží?
Mno, například VRT spoje FS mimo Firenze S.M.N. (staví na Campo di Marte), Milán má několik velkých a významných nádraží, v Římě a Neapoli by se asi taky něco našlo.
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 685
Registrován: 8-2012
Odesláno Čtvrtek, 23. ledna 2014 - 17:39:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Arj: z hlediska provozu (počtu cestujících) je nejen nejfrekventovanějším bruselským, ale i celobelgickým
Tak to vsadím 3:1, že to není pravda. Vždyť je to taková přerostlá zastávka se třemi peróny a šesti kolejemi, kterou všechno jen tranzituje, a že by se do těch katakomb a mrňavoučkého vstupu vešlo nějak extra víc lidí než třeba na Midi? Nebo dokonce do Antwerpen-Centraal s jeho 14 nástupišti? Nepletete si to náhodou s tímhle nádražím?
FS
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.8.157
Odesláno Čtvrtek, 23. ledna 2014 - 20:01:03    Odkaz na tento příspěvek  

W. - s tou Firenzou bych to viděl trochu jinak, SMN se vyhejbají ICčka, zatímco Fréče tam jedou. Ale ne všechny, pokud jede durch Roma-Milano bez zastavení, tak co by tam dělala, že .
R.Š.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.103.32.59
Odesláno Čtvrtek, 23. ledna 2014 - 21:02:58    Odkaz na tento příspěvek  

T.H.: Díky za to řazení ICE. Nemůžu se na webu DB dohledat nabídky toho německého ekvivalentu příhraničních jízdenek Bayern a Sachsen - Tschechien ticket či jak se to jmenuje. Existuje to vůbec ještě. Pokud bych potřeboval na tu olympijskou BahnCard chytnout noční ICE do NRW v Mnichově nebo Augsburgu, tak by se to možná i hodilo.
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2316
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 23. ledna 2014 - 22:59:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

krotitel: Tak to vsadím 3:1, že ... než třeba na Midi nebo Antwerpen-Centraal

Poslední čísla, která jsou vyvěšena jsou za rok 2007 a ta jsou následující:
Brusel-Centraal 75 tisíc cestujících, BRU-Zuid 50, Gent St.Pieters 45, BRU-Noord 40, Lovaň 26 a pak teprve Antverpy Centraal 25.
Objektivně musím přiznat, že to jsou ovšem jen vnitrostátní cestující, takže bruselský jih se může centrálu blížit.

Zdroje těch čísel - originál (NL/FR) je na http://www.treintrambus.be/images/stories/reizigerstellingen_2007 .pdf
anglický výtah na http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_railway_stations_in_Belgium

Snad najdu čas kontaktovat ten originální zdroj a zjistit, jestli nemají aktualizovaná čísla.
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2319
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 24. ledna 2014 - 12:56:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

W: Název města a letiště Zaventem je správně. Ale co mi "rve uši", je jeho neskloňování [uhoh]
hmmm
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.25
Odesláno Pátek, 24. ledna 2014 - 13:20:45    Odkaz na tento příspěvek  

TH: "Nejhodnotnější jsou na tom ty příspěvky potrefených husí (hlavně pan "W.", jak přichvátal kejhnout si svým věcným příspěvkem ). "
kdyby ses tak nesoustředil na boj s celym světem, možná by sis všimnul, že "pan W." šije do neovcí ještě víc než Ty. Tys pro to měl doteď aspoň argumenty, ale poslední dobou už jste na tom s těma spikleneckejma teoriema podobně. Jemu chtěj zničit nádraží, Ty zas vymejšlíš teorie "co lavička, to fipkař". To už je fakt lepší bydlet na lavičce, než mít paranoiu jako vy dva.
"Proti fipce nemám nic, jen holt některým jedincům mění myšlení a vzbuzuje v nich pocit, že je morální povinností nedat za železniční dopravu ani korunu, protože na to přece mají nárok... a tak jezdí v noci na sedačku, spí na lavičkách a vymýšlejí zástupné důvody, proč to tak musí být. Ale to už ať si potrefené husy kejhnou."
slušnej matroš...na všech lavičkách světa vidí fipkaře :-D
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 689
Registrován: 8-2012
Odesláno Pátek, 24. ledna 2014 - 15:25:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

teorie "co lavička, to fipkař" ... na všech lavičkách světa vidí fipkaře
Beruška je brouk, ovšem ne všichni brouci jsou berušky. Ale hlavně že máte své dlouhodobé TÉMA.
Asdf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3011
Registrován: 5-2007
Odesláno Pátek, 24. ledna 2014 - 18:46:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Už zasa, alebo ešte furt? [biggrin][rofl]

Za informačnú (ne)hodnotu tohto príspevku sa ospravedlňujem. Prípadný moderátor nech ho pp zmaže.
Gromit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2476
Registrován: 1-2006

Odesláno Sobota, 25. ledna 2014 - 22:01:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tahle kráska po renovaci, nebo aspoň po laku, stála 12.1.2014 v depu Pirna. Věděl by někdo číslo?


www.fotodoprava.com
Wxdf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 348
Registrován: 6-2003
Odesláno Neděle, 26. ledna 2014 - 05:35:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Asi 118 052 DR (označení ITL 118 002)
-> http://de.wikipedia.org/wiki/ITL_Eisenbahngesellschaft
Drak_ze_skalky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2508
Registrován: 5-2010
Odesláno Neděle, 26. ledna 2014 - 09:27:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No od té doby co má ITLko nové zázemí v Pirně jsou tam k vidění hodně zajímavé skvosty.Včera jsem na tu červenou 118 koukal jen z vlaku a nejsem si zcela jistý,ale viděl jsem snad další tři 118 v jejich firemních zelenobílých barvách dvě odstavené ve stanici a jednu u depa což by odpovídalo jejich 118 001,002 a 003.Jáká by pak byla ta červená?Ale není to na sto procent mohl jsem se přehlédnout stálo to za vozama.