K-report
 

Archiv diskuse GVD platný a připravovaný do 25. 03. 2014  

Diskuse K-report » Archiv 2014 » Železnice » GVD platný a připravovaný » Archiv diskuse GVD platný a připravovaný do 25. 03. 2014 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Modré_Béčko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 384
Registrován: 8-2011

Odesláno Neděle, 16. března 2014 - 13:50:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Není tu ani pozitivní podpora státu dálkové železniční dopravy, ani negativní ve formě omezení licencí na dopravu autobusovou.

Ano, tady můžeme vidět jak to s těmi autobusy vypadá, takže by odebírání licencí jak píšete bylo na místě [angry] https://www.k-report.net/presmerovani/?prispevek=3048351
Otto_pospíšil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 851
Registrován: 9-2009
Odesláno Neděle, 16. března 2014 - 13:54:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ještě tedy trochu i já si rýpnu do záležitosti ohledně Excela. Osobně si myslím, že pokud chce jet člověk do Tater, využije spíše dřívější spoje
Budu mluvit subjektivně za sebe, ale např. já jsem využil právě "pozdějšího" spoje při cestě do Tater z jednoho celkem racionálního důvodu:
Co bych tam asi tak měl od 6ti hodin dělat, když táhnu na dovolenou krosnu a check-in v hotelu je až odpoledne? Na druhou stranu ale nechci přijet večer denním vlakem?
Pro mě to byl tedy velmi vhodný spoj, protože v momentě příjezdu už bylo v Tatrách živo. Skočili jsme s přítelkyní do města, něco málo nakoupili, odjeli jsme na oběd a přišli jsme akorát na check-in do hotelu.
Druhý důvod je, že část lidí je zvyklá usínat později a vstávat později. Na budíček v 5h se vám tedy mohu z vysoka vys...[crazy]

Nežádoucí kritika:
Obviňujete Hrocha z demagogie, ale sám ji používáte (zlý Pospíšil seškrtal skoro deset % spojů - není třeba zmiňovat, že za polovinu si může dráha sama, protože nechala odejít kus tratí do pryč... není třeba zmiňovat, že většina spojů byla nahrazena busy... už vůbec není třeba zmiňovat, že úspory byly zkrátka úkol, který jsme dostali, protože to je naše práce).
Komické je i srovnání MD (kteří v poslední době jen škrtají - také jako úkol, ne že by chtěli!) a Ropidu (ti pro změnu v duchu hesla "zdroje jsou" vyhánějí cestující z MHD a zavádějí cirkulátory vzduchu do Čakovic, na Semerink). Pro mě, za mě, ať se to někomu líbí - ale položit oba na stejnou rovinu, když mají v posledních letech přístup k železnici opačný, je k pousmání.

Když to shrneme:
- demagogie
- osobní útoky proti mně, Hrochovi a Orkymu
- uctívání šotomyšlenek
- blábolení bez smyslu

Jsem jediný, kdo v příspěvku "nežádoucího kritika" poznává trolla (nebo spíš trotla) Marečka třínulku?

No, ať jste kdokoliv - jste ubohý srab, který věcně nepřispěl do diskuze ničím. A tímto se s Vámi se zdviženým prostředníčkem loučím. Dále s Vámi čas ztrácet nehodlám.[kladivo]

"Usínal jsem s pocitem, že celý svět je v pr.... Když jsem se ráno probudil, tak jsem ten pocit měl dál. Asi neumím spát." (Jan Werich)
Pilatus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1355
Registrován: 8-2007
Odesláno Neděle, 16. března 2014 - 15:29:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Orky: mám potvrzeno, že oba Beskydy byly využité, překvapivě i ten lichý. Je možné, že oba byly zrušeny jako odpověď na přítomnost konkurence v relaci Praha - Ostrava (něco ve stylu "zabili jste mi strejčka, tak tady máte přes držku" - citát ze Švejka). V relaci Ostrava - Žilina je jak známo dotovaný, tam ho tak snadno zrušit nemůžou.
K tomuto závěru mě mj. vede postup, který ČD zvolily, tj. nejdřív je omezily na trasu Olomouc - Žilina - Olomouc. Tady ta frekvence byla pochopitelně zřetelně slabší a potom mohli využít výmluvu na nevyužívání.

Sbohem, Ťapino! Díky, žes tu byla... +5.6.2012
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10030
Registrován: 10-2004
Odesláno Neděle, 16. března 2014 - 16:21:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pilatus: mám potvrzeno, že oba Beskydy byly využité,
...v úseku Olomouc-Ostrava. Ale u Prahy? Já mám zase zprávy, že jejich využití u Prahy bylo s ohledem na jejich nedotovaní slabé. Tím neříkám, že nemá existovat, na druhou stranu se nedivím dopravci, že nechce provozovat něco s malou obsazeností na vlastní triko. Myslím si, že Beskyd měl být oddotován jako okrajový vlak, podobně jako Excelsior. V obou směrech jde evidentně o období, kdy žádný z dopravců nechce denně vypravovat svůj vlak, tak by to snad ani nemělo být problematické.
Kdyby naše MD bylo co k čemu, tak si se soukromníky sedne a zkusí najít rozumné řešení. Proč by nemohl Novotný jezdit ve dvouhodině do Starého Města. MD by pak mohlo omezit svojí objednávku tam. ČD s Jančurou by pak mohli nastřídačku proloženě jezdit Praha-Ostrava-Karviná/Havířov-Třinec a třeba dál a pendolina jako špičkové posily. Za ušetřené peníze by se pak bez problémů daly zaplatit všechny ty Beskydy a Excelsiory a dost možná by zbylo na zalepení největších záplat nedávno porušených vlaků.
Kamzik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 129
Registrován: 11-2008

Odesláno Neděle, 16. března 2014 - 16:26:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nevím jak Beskyd, ale loňský LE 1351 přibližně v časové poloze Beskydu (Praha 4:29 - Svinov 7:37) jezdil z Prahy do Olomouce až na výjimky s hodně slabou obsazeností. Plnil se hlavně až z Olomouce do Ostravy, kde několik cestujících přestupovalo i na toho Beskyda.
Venca_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 352
Registrován: 4-2009
Odesláno Neděle, 16. března 2014 - 16:35:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

->Orky
tak si se soukromníky sedne a zkusí najít rozumné řešení
Si to představujete jak Hurvínek válku. Tohle mě opravdu rozesmálo [happy]
A co s tim, že soukromníci jezdí s povinnou místenkou a neodvezou špičku?
Mladějov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5053
Registrován: 3-2007
Odesláno Neděle, 16. března 2014 - 16:38:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kazik: Ano, potvrzuji, po Olomouc naprostý vzduchovozič, tak 4 osoby/vagon.
Třeba ale EC71 G. Mahler ve 4:39 z Prahy zaplněn
ccca 2 osoby/kupé (mj.docela dost služebek do Vídně, tam před 10h)

Neříkám, že to jindy nemůže být jiné, samozřejmě, ale sčítání a statistika by mi to, myslím, potvrdila.
A svoje zřejmě dělá i IN 100 u častých služebních cestovatelů (a tedy nemožnost ji uplatnit v LE). Ačkoli Beskydem jsem z Prahy párkrát jel a slabota též, tak 4 lidé na vagon maximálně.

(Příspěvek byl editován uživatelem Mladějov.)
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10032
Registrován: 10-2004
Odesláno Neděle, 16. března 2014 - 16:59:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Venca_m: A co s tim, že soukromníci jezdí s povinnou místenkou a neodvezou špičku?
A to je neřešitelný problém?

Mladějov: Třeba ale EC71 G. Mahler ve 4:39 z Prahy zaplněn ccca 2 osoby/kupé (mj.docela dost služebek do Vídně, tam před 10h)
Obávám se však, že kdyby ten vlak dotovaný nebyl, tak nejezdí. 2 osoby na kupé je cca 30% a ta je na zisk málo.

A svoje zřejmě dělá i IN 100 u častých služebních cestovatelů (a tedy nemožnost ji uplatnit v LE). Ačkoli Beskydem jsem z Prahy párkrát jel a slabota též, tak 4 lidé na vagon maximálně.
Nepřekvapujeje mě to. Kdo potřebuje být z Prahy v Ostravě takhle brzy, tak spíš zvolí cestu den předem. Odjezd ve 4 z Prahy znamená odjíždět z domova nejpozději ve 3, takže stávat ve 2. To dneska bude chtít absolvovat málokdo.
Pouch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 115
Registrován: 5-2008
Odesláno Neděle, 16. března 2014 - 17:03:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ano, Excela je škoda, taky jsem ho využíval i když to jezdílo v Noci. Vemte si např vlak Bohumín Budějovice přes Brno jak kdysi jezdil. A Nevíte jestli a jaké změny se chystají od nového GVD na ostatních tratích? Třeba Ostrava Břeclav? Moc díky.
Vystresovaný_otec
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8
Registrován: 3-2014
Odesláno Neděle, 16. března 2014 - 17:24:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pouch: Ostrava-Břeclav: Podle informací tady na k-reportu, to vypadá na 3* EC Wien-Warszava s vozy PKP, + doplňkový IC Ostrava-Břeclav. EC 130/131 zrušen.
Pouch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 116
Registrován: 5-2008
Odesláno Neděle, 16. března 2014 - 17:26:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Moc děkuji za info ohledně EC Ostrava Břeclav.
Mladějov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5059
Registrován: 3-2007
Odesláno Neděle, 16. března 2014 - 18:05:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Orky: Samozřejmě, že je to slabota, ale Beskyd byl ještě větší slabota a info typu "mám info, že jezdil slušně zaplněn" jsou mylné.
O jezdění "na komerci" nemůže být ani řeči, proboha, to jsem nikdy netvrdil a výdělečná není komerce ve vlakové dopravě v ČR nikde a to ani s levným Jančurovým secondhandem "pershing+ exOeBB vozy" aneb 30 let staré vlaky (nic proti pohodlí Bmz a spol (!))

Jakkoli jsem nedávno cestoval z Prahy do Vídně na služebku na den vlakem právě ve 4:39, vstával jsem 3:15 a prospal skoro celou cestu do Břeclavi, ale pozdějším je to už ve W. pozdě.
Častěji bych to absolvovat nechtěl.

(ne, nepožaduji nutně vlak EC 71 vést celoročně/celodenně, takový sobec nejsem).
Nežádoucí kritika
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.111.66.48
Odesláno Neděle, 16. března 2014 - 18:21:43    Odkaz na tento příspěvek  

-------------------

Pointou mých příspěvků je vyjadřit otravnost vaší 3ky, která nám tu neustále servíruje, že každý, kdo je u moci a rozhoduje se jinak než vy, je neschopný. Máte pocit, že když to nenaznačíte v každém druhém příspěvku, tak to nebude dost jasné?

Chodíte sem zadupat a zarazit jakékoli jiné názory. Napadáte každého, kdo má jiný názor. Děláte z každého, kdo s vámi nesouhlasí blbce. Neudělal jsem tu nic víc, než vám nastavil zrcadlo a choval se stejně. Zrcadlo vaší ubohosti.

A proč vy 3? Protože si navzájem přitakáváte, nebo jsou vaše názory (dlouhodobě to pozoruji) tak shodné, že člověk neví, zda je nepíše 1 osoba se 3 přezdívkami. A neustále vaším stylem odrazujete od debat lidi, co mají co říct a nepotřebují jen svými příspěvky vyfuckovat každého, kdo má rád městské linky, lokálky, odsuzuje škrty KORIDu ve prospěch BusLine atd.

Nebojte se, já opravdu nemám čas se s vámi déle hádat. To by byl boj s větrnými mlýny. Klidně se tu dál navzájem ujišťujte, že když proti kvantitě a útočnosti vašich příspěvků (nikoli vůči mně, já sem píšu potřetí v životě, já to přežiju) nemá skoro nikdo sílu odporovat, pak jsou vaše názory nejmoudřejší... [happy]

(S ROPIDem si nevidíte na špičku nosu (ale to je vás víc, než vy 3). Stačí jet jednou za život Účkem, abyste viděl, kde v Praze jezdí lidi. Kolik spojů metra přidáte za peníze, co stojí ony vlakolinky? 4 páry metra denně navíc na 1 lince? Z jaké logiky věci, je užitečnější vozit vzduch busem v jiných místech než vlakem? Z logiky toho, že se vám to tak víc líbí? To je, páni, argument. S tím můžeme už teď zavést na okrajích Prahy busy po 60 min a ne po 30. A nebo rovnou po 2h? Alá oblasti dál od Liberce v Libereckém kraji? A posílit něco v předcentru. Posílená tramvaj č. 7 ve všední dny určitě převeze víc lidí, než busy na okrajích. Případná vaše logika "slabší spoje ano, ale smí je zajištovat jen bus, byť často pomaleji a vlak se vyloženě nabízí", ta je na nobelovu cenu za dopravu.

... a mohli bychom ve vyvracení vaší demagogie pokračovat, ale na to není čas a síla

Nehledě na to, že vy jste muzikant, vy jen plníte zadání, abyste nepřišel o práci, viďte. To by na vašem místě udělal každý, kdo musí živit 3 děti. Nebo aspoň každá sketa, to nepochybuji.)
Pilatus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1356
Registrován: 8-2007
Odesláno Neděle, 16. března 2014 - 19:11:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kdopak by mi dokázal říct, jak moc musí být EC Ostrava - Praha (nebo opačně) zaplněn, aby si na sebe vydělal?

Sbohem, Ťapino! Díky, žes tu byla... +5.6.2012
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10034
Registrován: 10-2004
Odesláno Neděle, 16. března 2014 - 19:23:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pilatus: Mám dojem, že se mluvilo o cca 80% obsazenosti. Nižší obsazenost jednoho vlaku pak musí vyrovnat vyšší obsazenost vlaku jiného. Samozřejmě, velký vliv na tom bude mít jízdné, které je důvod i současný důvod toho, že dnes nevydělávají ani obsazenější vlaky na Ostravu a dopravci jsou i přesto ve ztrátě. A pokud poslední a první pár u svého konce měl obsazenost někde kolem 10%, tak není divu, že dopravce ten pár zrušil.
Canfranc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 312
Registrován: 1-2004

Odesláno Neděle, 16. března 2014 - 19:43:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ještě k Excelovi:
Taky bych považoval jeho rušení za kravinu i tragédii. Často jsem ho využíval pro "cross" cesty z východu Česka na západ a opačně, ať už na sedačku či lehátko nebo lůžko. Časy byly ideální.
jarek ov79
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.45.207.153
Odesláno Neděle, 16. března 2014 - 20:25:05    Odkaz na tento příspěvek  

Je to hovadina s tím excelsiorem jezdím s ním OV-KV a vyhovoval časem příjezdu ráno kolem 9hod být tam v 13hod je mi k ničemu teď abych jezdil dřív a platil předražený hotel.
Pilatus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1358
Registrován: 8-2007
Odesláno Neděle, 16. března 2014 - 20:25:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Orky: to počítáš v současných cenách nebo těch, co byly před vstupem RJ a LE?

Sbohem, Ťapino! Díky, žes tu byla... +5.6.2012
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10035
Registrován: 10-2004
Odesláno Neděle, 16. března 2014 - 20:34:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pilatus: Já nic nepočítám, o těch 80% jsem někde četl. Každopádně je to spíše za vyššího jízdného, než dnes, jinak by dopravci nebyli v takových ztrátách.
H_n_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 275
Registrován: 3-2009

Odesláno Neděle, 16. března 2014 - 21:32:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Už jsme dali Sbohem Vihorlatu, Cassovii, Laborcovi, a teď je na řadě Excelsior, kdo bude příště? [ko]

Hranice na Moravě
Rybák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 811
Registrován: 5-2008

Odesláno Neděle, 16. března 2014 - 21:38:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

H_n_m: Laborec byl pouze přejmenován na dnešní Šíravu...


(Příspěvek byl editován uživatelem rybák.)
Mladějov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5065
Registrován: 3-2007
Odesláno Neděle, 16. března 2014 - 21:55:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rybák: A zkrácen (a) z Medzilaborců do Humáče..
Tak pořád by se dalo tu Slovakii třeba spojit s něčím jiným na trati Praha-Bi, než rušit Excel.
ten vážně prázdnotou netrpí a lůžka Cheb-Plzeň/Ústí-Košice jsou dobrá věc.
Stejně tak by šlo ho spojit třeba z Phy do Třebové s Metropolem..ono lze leccos, když se chce.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10036
Registrován: 10-2004
Odesláno Neděle, 16. března 2014 - 22:05:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mladějov: ono lze leccos, když se chce.
Jenže ono se nechce... Lze pochopit, že dochází peníze a že je potřeba šetřit i na dopravě. Ale kdyby se chtělo, tak by to s dopravou i za takového stavu nemuselo jít od 10 k 5, ale jen od 10 k 8... Možností je pořád dost.
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2256
Registrován: 5-2002

Odesláno Neděle, 16. března 2014 - 22:13:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Už jsme dali Sbohem Vihorlatu, Cassovii, Laborcovi
A taky Hronu, Horehronci, Liptovu, Hornádu, Kriváni...

Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť, a ne rozum.
Leonardo da Vinci
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10038
Registrován: 10-2004
Odesláno Neděle, 16. března 2014 - 22:30:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trolleybus: Už jsme dali Sbohem Vihorlatu, Cassovii, Laborcovi - A taky Hronu, Horehronci, Liptovu, Hornádu, Kriváni...
A proto je potřeba nabídku posuzovat dle vlastních poloh vlaků a nikoliv podle názvů. Název nabídku a kvalitu nedělá.
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2257
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 17. března 2014 - 00:47:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ty vlaky nedojely ani na kvalitu, ani na název, ty padly s obrovským propadem poptávky. Ještě na začátku 90. let v nich kolikrát byl problém najít volné místo, nemluvě o specialitách typu tady je stovka a my s vámi pojedeme z Pardubic do Valmezu (úryvek z diskuze s personálem Hornádu, který měl jen lůžka a lehátka), které přicházely na řadu poté, co se člověk do předcházejícího vlaku prostě nevešel. Pak během několika málo let bleskově poklesla poptávka, najednou člověk zjišťoval, že v Kriváni jede sám v kupé a v pěti lidech v celém vozu, a vlaky mizely jeden za druhým. Červená koženka byla stále stejná, ale už tím neměl kdo jezdit. Zmizeli Slováci cestující na stavby v Čechách, zmizeli vojáci jedoucí na opušťák, a noční vlaky šly do kytek.

Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť, a ne rozum.
Leonardo da Vinci
Pilatus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1359
Registrován: 8-2007
Odesláno Pondělí, 17. března 2014 - 06:43:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Orky: Jenže ono se nechce...

Když se nechce, tak je to horší než když se nemůže.

Sbohem, Ťapino! Díky, žes tu byla... +5.6.2012
Negrelli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 706
Registrován: 9-2007
Odesláno Pondělí, 17. března 2014 - 10:58:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mladějov lůžka Cheb-Plzeň/Ústí-Košice jsou dobrá věc. Docela zbytečná... Minulé léto před svátky jsem jel Český Těšín - Cheb. Zaplaceno T3, využito T1 - a to nás bylo ve voze cca 5 + průvodce. Po Ostravu pohyb přistupujících téměř nulový (pak jsem spal..) Z Plzně jsme byli 2, do Chebu jsem dojel jediný. Zajímalo by mě, čím jezdí ty davy turistů...
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5601
Registrován: 12-2009
Odesláno Úterý, 18. března 2014 - 08:54:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

proloženě jezdit Praha-Ostrava-Karviná/Havířov-Třinec
Z čeho plyne šotovíra, že je nutno jezdit až do Třince? Kvůli 10 lidem ve vlaku?
To přenechte těm, co na to mají a prázdný vlak jim nevadí. ( viz černý do Karviné, žlutý do Třince a Žiliny.)
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10043
Registrován: 10-2004
Odesláno Úterý, 18. března 2014 - 19:02:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ohl: Každopádně by počet spojů měl být rozložen cca napůl přes Havířov a Karvinou.
Ic540
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2341
Registrován: 6-2008

Odesláno Úterý, 18. března 2014 - 22:55:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ohl: Nevim jak to napsat, ale pokud nebude v Ově nebo Bohumíně přípoj pro zbytek kraje, Karvinou, Těšín, Třinec, Jablunkov, Havířov, FM, Frýdlant. Tak bude muset jezdit osobka ne co hodinu, ale co půl. Nejde totiž vyhovět všemu. Buď bude vkraji osobka na sebe navazovat včetně přestupů v Těšíně, Kunčicích, Svinově. Nebo uděláme přípoje v Bohumíně na 320, ve Svinově na 321/316 a v Hlavním na 323 a obětujeme dlouhodobé a v rámci možností v uvozovkách fungující regionální přestupní vazby...
Z ekonomického hlediska ti rozumím. Ukončit v Ově/Bohumíně a přestup na výše pojmenované...

Orky: Já bych na tom střídání Karviná/Havířov netrval...
Jen pořešil ty přestupy v Žilině. Variant je víc, jednu popisuji výše v odpovědi Hrochovi...
Uvidíme co přinese nový JŘ, třeba tam pojede vyhovujicím způsobem jiný dopravce...
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5608
Registrován: 12-2009
Odesláno Středa, 19. března 2014 - 13:58:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Z ekonomického hlediska ti rozumím
Ono je ještě nějaké jiné hledisko?[wink]
Prostě buď peníze jsou a jezdí se podle toho, jak se chce nebo nejsou (nechtějí se dát).

pojede vyhovujicím způsobem jiný dopravce
Zas- když na to bude mít a nevadí mu tento každodenní pohled v Těšíně,

ať jezdí a klidně nechá v Třinci prodavače v pokladně celý den hrát počítačové hry.
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5609
Registrován: 12-2009
Odesláno Středa, 19. března 2014 - 14:06:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Každopádně by počet spojů měl být rozložen cca napůl přes Havířov a Karvinou
Snad jen v případě, že bude jezdit jen jeden dopravce.

Nejfektivnější je kromě těch vlaků, kterými lidi opravdu jezdí, vše ukončit v Ostravě a mít k tomu přípoje, které, když už jsou krajem zaplacené, by měly sloužit svému účelu. Jenže to v rámci konkurence nejde, takže přípoje budou většinou jen náhodné podle toho, jak se vlaky toho kterého dopravce vejdou na 270.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10047
Registrován: 10-2004
Odesláno Středa, 19. března 2014 - 19:14:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ic540: Tak bude muset jezdit osobka ne co hodinu, ale co půl.
Půlhodinová osobka (eventuelně hodinová proložená vlaky zrychlenými či spěšnými) by měla být v aglomeraci jako Ostravsko na významnějších tratích samozřejmostí.
Ic540
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2344
Registrován: 6-2008

Odesláno Středa, 19. března 2014 - 20:33:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Orky:[ok]
Ono by to tak mělo být, či mohlo.[happy]
Ale ZATÍM TO VYPADÁ NA ŠKRTY A RUŠENÍ...
Není nic jistého, ale k 314 může přibýt motoráček do Petrovic a další omezení. Radši nemyslet i když ten motoráček by v případě rozumného nahrazení busem tak nebolel...
Osoblažka jen víkendový provoz??? Také se může stát.....
Konec peážních vlaků???............
Vrbno???......
Fulnek???......

Ohl: Snad jen v případě, že bude jezdit jeden dopravce...
Tady se nedá nic jiného než souhlasit...[happy]
Z F J
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.84.129.10
Odesláno Čtvrtek, 20. března 2014 - 12:04:40    Odkaz na tento příspěvek  

Z F J
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.84.129.10
Odesláno Čtvrtek, 20. března 2014 - 15:56:30    Odkaz na tento příspěvek  

http://www.ceskatelevize.cz/ct24/domaci/266906-ministerstvo-s-kra ji-ladi-kam-pojede-v-budoucnu-verejna-doprava/

Ministerstvo s kraji ladí, kam pojede v budoucnu veřejná doprava

Rraha – Ministr dopravy Antonín Prachař se dnes obrátil na jednotlivé kraje, aby se vyjádřili k dalšímu rozvoji veřejné dopravy na svém území. "K relevantním závěrům potřebujeme znát konkrétní priority krajů v oblasti veřejné dopravy, včetně jejího očekávaného rozsahu a rozvoje až do roku 2020," řekl Prachař. Z jejich odpovědí a připomínek bude vytvořen konečný materiál, takzvaná Bílá kniha, která bude určovat další směr veřejné dopravy na území České republiky, včetně jejího financování a legislativního zakotvení.

Materiál Zelená kniha – Koncepce veřejné dopravy má sloužit především k diskuzi s partnery, jako jsou například jednotlivé kraje či odborná veřejnost. "Vnímám jako velmi důležité, aby budoucí koncepce veřejné dopravy byla založena na co nejširším konsensu a aby řešení koncepčních otázek probíhalo v úzké spolupráci s územní samosprávou. Věřím, že společné úsilí na vyřešení koncepčních otázek v oblasti veřejné dopravy bude v konečném důsledku pozitivně vnímáno nejen všemi kraji, ale také ze strany cestujících při pravidelných cestách veřejnou dopravou v České republice," řekl Prachař.
Bistro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 92
Registrován: 11-2009
Odesláno Pátek, 21. března 2014 - 19:58:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Excelsior: co jsem zahlédl, tak by ostraváci měli držet ústa, neboť jim tam vznikla lepší situace než dnes. Šírava (která se už jmenuje Bohemia) jede později (o 1 hodinu před dnešním Excelsiorem) + ještě je tam nové EC Olše z Ostravy v 6 ráno na Žilinu. Kde je problémo? Máte vlak navíc na ty vaše jednodenní výlety.
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3691
Registrován: 8-2006
Odesláno Pátek, 21. března 2014 - 21:23:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

K zahlédnutí je to kde? A ta Šírava/Bohemia jede později na Žilinu z Ovy? Nebo už z Prahy?
Ic540
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2348
Registrován: 6-2008

Odesláno Sobota, 22. března 2014 - 00:57:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bistro:[ok]
A Ty si myslíš že to máme zadara...
Nespíme, píšeme, hádáme se...
A já bych se i pral...
Doufám, že primátor v Praze jen neloudal po památkách...

Nikdo nic nikdy nechtěl navíc, jen vlak na vlak...[biggrin]

Jestli to neklapne, tak někteří úředníci...[smrt]

Bistro, ale my opravdu výletujeme. Dnešní přestup z Excela na Havířov cca 30 lidí...
Smutné bylo složení Excela, vše na blití. Ale na cestu z Železáren v Třinci do Karvinej to je víc než výhra...
Bohužel...
Vše by mělo být zcela jinak...


(Příspěvek byl editován uživatelem Ic540.)
GVD 2015
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.45.166.245
Odesláno Sobota, 22. března 2014 - 10:11:54    Odkaz na tento příspěvek  

Bistro: Nějaké další info o GVD 2015, prosím.
Z F J
Neregistrovaný host
Odeslán z: 109.80.18.6
Odesláno Sobota, 22. března 2014 - 10:24:06    Odkaz na tento příspěvek  

GVD 2015: počkejte si na červen t.r.[happy]
Co se mezi lidem říká o mezinárodní dopravě:
- obnovení EC Praha-Warszawa
- zavedení RJ Praha-Wien-Graz
Lukáš 123
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.178.5.54
Odesláno Neděle, 23. března 2014 - 08:09:13    Odkaz na tento příspěvek  

Excelsior: co jsem zahlédl, tak by ostraváci měli držet ústa, neboť jim tam vznikla lepší situace než dnes. Šírava (která se už jmenuje Bohemia) jede později (o 1 hodinu před dnešním Excelsiorem) + ještě je tam nové EC Olše z Ostravy v 6 ráno na Žilinu. Kde je problémo? Máte vlak navíc na ty vaše jednodenní výlety.

Po 23. hod odjíždí z Prahy pardubický rychlík 716. Bude posunut o hodinu do polohy dnešního Excela, nebo bude náhradou za Excel zastavení Metropola v Kolíně a ve Třebové?
Šírava (Bohemia)určitě poveze přímá lůžka/lehátka od Plzně i od Ústí. Zkrátí se tak pobyt v žst Praha hl. n. Za předpokladu, že Bohemia bude vozit přímé vozy do Polska, v Žilině budou o cca 10 min. ujíždět přípoje do Zvolena (přes Kremnicu i Harmanec).
Nové EC Olše o šesté do Žiliny? Tím si Moravskoslezští výletníci moc nepomohou, přípoj směr Tatry v Žilině za hodinu
Mladějov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5085
Registrován: 3-2007
Odesláno Neděle, 23. března 2014 - 08:53:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lukáš: A to jen fabulujete, nebo máte něco v ruce ?
Jinak zkracovat u lůžek/lehátek pobyty nějak moc nechápu (vliv výluk, mimořádností na přechod vozů v Praze, zkracování doby spánku) a dřívější vedení také ne, dneska od Chebu, Plzně (Ústí) je použitelné lůžko na Excelu již do Žiliny (6:21), ideálně Štrby a Popradu. Kdo chce dřív, tak jel Šíravou nebo Slovakií.
Obráceně si ty vazby moc nedovedu představit, pokud se přijede do Prahy až okolo šesté-sedmé-osmé, tak při přechodu vozů přijedu do Plzně/Ústí v devět a ve 12 do Chebu ? No to ta lůžka brzo skončí pro totál nevytíženost asi jako Košice-Budějovice přes Jihlavu, v ČB v "ideálních" 12:00.
A když tedy budou přecházet lůžka, tak proč k tomu nemít ty čtyři klasy a nemůže se to jmenovat Excelsior ?
Nějak nechápu logiku tvůrců.
Mám obavu, že nový model zruší lůžka přes Plzeň a možná i přes Ústí (nebo to až v dalším kroku) a to spojení se (nesmyslně a hlavně zbytečně) roztrhá.

Takže sem prosím někdo dejte ten návrh komplet, nebo ho alespoň popište, tohle dohadování nemá smysl.
Děkuji.
Lukáš 123
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.178.5.54
Odesláno Neděle, 23. března 2014 - 10:32:09    Odkaz na tento příspěvek  

Žádné konkrétní informace v ruce nemám, stejně jako většina zde diskutujících. Info čerpám z neověřitelných zdrojů uživatelů Bistro, IC 540 a dalších.
Přijde mi logické, aby ubytovací vozy přecházely na Šíravu (Bohemii). Dnes odjíždí EN 445 z Prahy v 21:53, přepřah lehátek v Plzeňského R se nestíhá (to by muselo jet lehátko v Chebu již v 16:30).
V případě odjezdu Šíravy z Prahy ve 23:10 mně vychází příjezd do Žiliny +-5:05, pokud se bude přepřahat v Bohumíně jako dnes.
Pojede EN 445 zhruba ve stejných časech jako dnes a poveze 2 dvojkové kočáry k sezení??
Ic540
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2349
Registrován: 6-2008

Odesláno Neděle, 23. března 2014 - 12:28:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lukáš123:
Hm, já co měl ofiko info, tak jsem se podělil přes email s některými zde diskutujícími a tady to u rušení Excela opatrně zdělil...[happy]

Bistro:[ok]
Vaše info zní nadějně, ale...

Aby to to nedopadlo tak, že nyní jezdíme na Excel 4:45 z Havířova a večer máme přípoj v Těšíně od Excela V 22:48 a dá se tedy dobře využít...

Že pojede z Prahy něco o hodinu dřív a druhém směru o hodinu později a my ho tím pádem nevyžijeme vůbec, protože tak brzo ani pozdě z/do Těšína nic nejede...

Že pojede EC Olše(v cca 6 hodin z Ovy přes Bohumín) do Žiliny a bude tam v cca 7:30-40 a víc jak hodina čekání zůstane jak na Vrutky, Kralovany, Štrbu, tak na Zvolen i regionální osobní...[uhoh]

Co vím, nebo jsem tak nějak zjistil, že ČD již nechtějí provozovat EN Slovakia a má to být R Slovakia, jestli to bude Bohemia je teď jedno...
Prostě budou jen dva dotované noční rychlíky, ale v jakých časech pojedou je otázka, včetně toho jaké ubytovací vozy odkud kam povezou a z čeho na co a kde se bude přehazovat...

Teoreticky může jet vlak z Prahy o hodinu než dříve jak Excel, ale díky postoji v Bohumíně může jet tak dále na Žilinu ve stejném čase, ale tak to asi nebude...
Protože co jsem se také od na sobě se vzájemně neznajících nádražáků dověděl i Slovenských, že v trase Excela na Slovensku pojede Cassovia Trenčín-Košice-Trenčín. Tak by mělo jet něco do Žiliny na tu Cassovii a od Cassovie. Bylo by to oproti dnešku s přestupem, ale bylo. Přestup na Slovenské IC si můžou strčit do [zadnice]...

(Příspěvek byl editován uživatelem Ic540.)
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3697
Registrován: 8-2006
Odesláno Neděle, 23. března 2014 - 15:11:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Taky mi z toho vychází, že i nadále zůstanou dva dotované noční rychlíky... A odnese to EN jezdící na komerční riziko... No a záleží na tom, jaký spoj poveze přímé vozy do Varšavy ( přebírá Chopin ) a jaký spoj poveze přímé vozy do Krakova ( přebírá Silesia ). Respektive, jestli tyto přímé vozy vůbec zůstanou...

Jinak z chebského R767 by lehátka/lůžka mohla přecházet v Praze na Šíravu už teď. Není nutné čekat na Excel.
Vystresovaný_otec
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 19
Registrován: 3-2014
Odesláno Neděle, 23. března 2014 - 15:28:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jinak z chebského R767 by lehátka/lůžka mohla přecházet v Praze na Šíravu už teď. Není nutné čekat na Excel.

Ona je také otázka, zda nějaké WLAB a Bc budou ze západu Čech vypravována. Podle spekulací tady na káčku, by měl být 2-h takt SC přes Plzeň a na R přes Ústí by měly být nasazeny nové jednotky, na které teď běží VŘ. Takže na co se otravovat a přehazovat nějaký Bc a WLAB, když s tím takřka nikdo nejezdí.
Honza_o
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2845
Registrován: 5-2002

Odesláno Neděle, 23. března 2014 - 18:08:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ať je to cokoliv, hlavně ať to jezdí přes Přerov. Jinak se přes noc už vůbec nikam nedostanu [angry] .
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3699
Registrován: 8-2006
Odesláno Neděle, 23. března 2014 - 19:53:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ty SC spoje budou jezdit asi přes den tak, aby to byly průjezdné spoje přes Prahu dál do Ovy. Takže ve 20:07 z Plzně nejspíš bude dál jezdit klasika.

Pokud budou mít oba noční R autovozy, tak to s tím Přerovem může dopadnout všelijak. Pokud může být autovůz za loko, tak je Přerov snad reálný. Ale co jsem viděl, tak autovozy jezdí na konci.
Rybák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 815
Registrován: 5-2008

Odesláno Neděle, 23. března 2014 - 20:18:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pokud může být autovůz za loko, tak je Přerov snad reálný. Ale co jsem viděl, tak autovozy jezdí na konci.
Autovůz může jet za loko, topnou spojku má, dokonce už tak párkrát Košičan jel, když se ve Valmezu počítalo s přidáváním posilových vozů na konec vlaku. Našel sem i foto.

Ona je také otázka, zda nějaké WLAB a Bc budou ze západu Čech vypravována.
Taky bych to tak bohužel viděl, z Chebu přes Plzeň už jezdí jen lůžko, lehátko bylo vloni zrušeno. A pokud bude Excelsior v úseku Cheb-Praha zkrácen na samostatný rychlík, může se stát že lůžko a lehátko zmizí i zde... [sad]


(Příspěvek byl editován uživatelem rybák.)
Ic540
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2351
Registrován: 6-2008

Odesláno Neděle, 23. března 2014 - 20:59:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Čelakovičan: SC první z Prahy taky myslím že až 8:40 jedoucí z Ovy, takže lůžko alespoň jedno kvůli Plzni, Stříbru, Mariánkám, Plané(Tachov) by mohlo zůstat. Zpětně taktéž. Je to spekulace, ale víc jak šest párů SC nebude??? Asi ale ponocuje něco v Chebu, podobně jak v Bohumíně...
Bistro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 93
Registrován: 11-2009
Odesláno Pondělí, 24. března 2014 - 02:17:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak jelikož je březen, tak jen to všechno JPP, brát to tak, nicméně ubytovací vozy z Chebu na Slovensko, ať již přes Plzeň, Most či New York tam nejsou žádné. Autovozy Košice + kurzy Kraköw veze jen 442/443, autovozy Poprad + kurzy Warszawa veze jen 444/445. Sedačky na slovač jen 442/443 a není nich mnoho. Leo tam má zamluvené 2 polohy do Košic. Ono se to ještě pomění.
Vystresovaný_otec
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 20
Registrován: 3-2014
Odesláno Pondělí, 24. března 2014 - 07:59:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bistro: Díky a co třeba EC 172/173. Jak se bude jmenovat? Bude chodit z Budapesti do Hamburku? Bude do Bratislavy prodloužen EC 379 a EC 176 jako posilový EC? A co EC Praha-Warsava. Mluvilo se o tom, že by měly být 2? Končí tento rok EC Avala?
Z F J
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.84.129.10
Odesláno Pondělí, 24. března 2014 - 12:07:29    Odkaz na tento příspěvek  

Bistro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 94
Registrován: 11-2009
Odesláno Pondělí, 24. března 2014 - 13:16:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A co na to Jan Tleskač ? Já už tu psal ondyno, že ASI pojede v trase Vindobony EC Budapest - Hamburk, jméno nepovažuju za součást cestovního komfortu, tak ho neřeším. A do Bratislavy ASI cosi víkendového z Prahy, snad 3. nebo 4. hodina odpo z Prahy, jestli jsem se dobře koukal, je to déle už, s obratem hned do Břeclavi. Takže tipuju něco vnitro, co sem tam zajede do Čobolistánu. A Avalu jsem taky psal, ASI jen Budapest - Praha, takže Neavala.
Z F J
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.84.129.10
Odesláno Pondělí, 24. března 2014 - 15:58:18    Odkaz na tento příspěvek  

Ad Avala: její zkrácení na relaci Praha-Budapešť by asi bylo rozumné, vzhledem k pomalým jízdám (a tudíž zpožděním) v Srbsku z důvodu rekonstrukce trati Beograd-Novi Sad.

Je-li zájem o přímé spojení z Česka na Balkán (Srbsko, Rumunsko), pak by bylo lepší to řešit přímými lůžky/lehátky na Hungarii a Beograd-expresu (do Bělehradu), resp. Isteru (do Bukurešti). Pozor - píšu POKUD BY BYL ZÁJEM, netvrdím že ten zájem je ! (aby mi někdo nenadával do šotoušů [happy])
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3703
Registrován: 8-2006
Odesláno Pondělí, 24. března 2014 - 19:07:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Klíííd.[proud] Je teprve březen, všechno se nejspíš projednává, řeší se různé vazby, apod.
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4944
Registrován: 11-2005

Odesláno Pondělí, 24. března 2014 - 22:29:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Teda možné zrušení excela mě dost vyděsilo a pevně věřím, že to tak nedopadne. Podle mého názoru nabízel velmi dobré noční spojení.

Rozčilovat se znamená ničit si nervy pro blbost druhých.
Hlavně se nepředposrat.
Když chceš něco udělat pořádně, musíš to udělat sám.
ICQ 311-297-744
Ic540
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2358
Registrován: 6-2008

Odesláno Úterý, 25. března 2014 - 02:17:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pes38: [ok]
To asi vyděsilo každého, no změna může být i přes ubytí jednoho ze tří spojů k lepšímu, budu se modlit...
Ale své ale jsem popsal ve svém příspěvlu 2349 o něco výše...
Aneb doposud pro sever moravy byl Excel bez čekání v Žilině a s možností přestupu dál...
Aby to nebylo tedy tak, že opravdu už nebude díky hodinovému posunu v obou směrech ani on...
Bistro nám to tady pěkně a lidsky sice naservíroval, že by to mohlo být lepší...
No tá hodina může být zásadní tak, že klidně zase může spadnout tunel v Mostech u Jablunkova a nikoho to z výše uvedených postesknutí nebude na severu moravy zajímat, pro nemožnost jakého/koliv smysluplného spojení z/do směru Slovač...[andel]
Včetně info o EC Olše v 6 z Ovy, to je v 7:30-40 v Žilině a také bez přípoje kamkoliv...
Hm. Tedy uvidíme v červnu...[blush]