K-report
 

Archiv diskuse GVD platný a připravovaný do 03. 10. 2014  

Diskuse K-report » Archiv 2014 » Železnice » GVD platný a připravovaný » Archiv diskuse GVD platný a připravovaný do 03. 10. 2014 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
gorall
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.112.100.37
Odesláno Středa, 01. října 2014 - 09:05:50    Odkaz na tento příspěvek  

T.H. takže vyjděme z předpokladu, že naklípěcí vlak je využíván na přeplněné trase, kde když je špička, tak se doslova dá projít suchou nohou z Prahy až do Ostravy, jelikož vlaky jsou zařazeny za sebou jako tramvaje? Nebo mi nějak uniká smysl? Naklápěcí skříň je na tratě zatížené zatáčkami - tedy Praha - Brno, přes vysočinu nebo i přes ČT, kde ale již jsou railjety. Takže raději necháme krvácet SC na trase Ph - Ostrava, kde nám udělá sekeru 600 - 800 mil ročně místo hledání alternativních tras. Ale vlastně proč né? Jančura 9 párů, Le 8 párů, SC 7 párů, ČD 9 párů - vlaky z půlky prázdné, ale budeme to držet a dotovat! Větev Dresden - Bratislava je dobrá volba, stejně jako Plzeň - Blava nebo Ova, nicméně cca 2 páry max. zbytek na Drážďany.
Hrabal
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.200.55.6
Odesláno Středa, 01. října 2014 - 09:25:08    Odkaz na tento příspěvek  

goral: A co třeba Bohumín-Praha-Plzeň-Cheb-Chomutov-Praha-Havl.Brod-Brno-Břeclav-Př erov-Bohumín? Samozřejmě obousměrněa dva páry denně... To by byl šotovýlet, 1400 km za jediný den jediným vlakem...[pozor]
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2716
Registrován: 2-2004

Odesláno Středa, 01. října 2014 - 09:27:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já to vidím v horizontu několika let na stabilizaci 2h taktu Plzeň - Praha - Ostrava, kde je dostatečná poptávka, aby to mohlo jezdit komerčně

A co točit Praha - Ostrava / Ostrava - Brno / Brno - Ostrava / Ostrava - Praha? Ideální vytížení pro šest jednotek ve dvouhodinovém taktu.
Gorall
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.112.100.37
Odesláno Středa, 01. října 2014 - 10:09:47    Odkaz na tento příspěvek  

T.H. a Hrabal, co teda tito světaznalí železničáři navrhují (vyjděme tedy z předpokladu, že každý Čech je hokejový trenér, politik, prostě borec nade všemi) a poraďte, co tedy s těmi pendolíny, necháme je zajít na trase Ph-Ova, nebo na truc budeme vozit vzduch do Košic? A za to dáme dalších 600 000 odměnu generálnímu a manažerům? Nebo budeme rozumní (ano v česku nečekané) a vyzkoušíme alternativní trasy a třeba se některá chytne? Dožít na Ph-Ova monou pendolina vždy. ALe vyzkoušet Aletrnativy, Dresden - Blava, Ova, Popř Ova-Brno či Pl-Ova,Bl, to né, my budeme rigidně trvat na jedné trase a kritizovat, že? Ale alternativy nenavrhneme, jen si rýpneme, bez vlastního názoru.
BoH
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 181
Registrován: 5-2014
Odesláno Středa, 01. října 2014 - 10:21:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T_._H_.: Celkem by mě zajímalo, v čem to tedy podle Vás je? Prosím, zkusme se tedy chvíli neurážet (zapomenu svoji nelibost vůči Jančurovi, prosím, zapomeňte ji chvíli vůči ČD). Zkusme pohled naprosto běžného cestujícího. Chci jet v 8 ráno z Ostravy do Prahy. Najedu na Idos a napíšu požadovanou trasu. První vlak - EC Jan Perner - kouknu na běžnou cenu - 295 Kč. Když to akceptuji, jedu ním. Pokud chci ušetřit, podívám se na další vlak EC 1006 Regiojet. Idos nenabídne cenu, tak zkusím chvíli hledat. Hmm... nejlevnější za 190 Kč, to je kauf. Dokonce jsem slyšel, že něco dobrého cestou dostanu. Paráda [happy] ... Pokud chci jet tedy kolem 8. hodiny z Ostravy, zajímají mě jen tyto 2 spoje. Žádné Pendolino, žádný LEO. A máme tady různé typy cestujících. 1) Potřebuji se tam dostat na určitou hodinu - těm je úplně jedno, čím pojedou, hlavně, když tam budou včas. 2) Ti, co hledí na nejnižší cenu (většina cestujících) - pokud nemají IN-kartu, tak ČD nepojedou. Nicméně tato skupina nejvíce ostrouhá, až kterýkoliv dopravce na této trase padne. 3) Cestující hledající služby / ovlivněni reklamou - ti také nepojedou ČD, protože RJ je RJ a má levné dortíky, vodu zdarma a u toho mohou koukat na mladé holky. Jaký bejček by neodolal? ... Nebo mi něco uniká? Má RJ ještě něco navíc?
Rail2005
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1289
Registrován: 11-2005

Odesláno Středa, 01. října 2014 - 10:34:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já se nebráním alternativám, ale zároveň chci, aby byly maximálně využity výhody naklápění a zároveň to mělo rozumný komerční přínos.

a) Brno - Ostrava, to by bylo jistě komerčně zajímavé, ale kudy by to jezdilo? Po rozsekané trati přes Vyškov, kde to stejně nesmí klopit? To v horizontu nejbližsích 10 let nepřipadá v úvahu.

b) Na trasu Praha - HB - Brno, rovnou zapomeňte, viz stejný důvod jako v a).

c) Dresden - Bratislava, to už zní lépe, ale je to už dost dlouhé rameno. Tento vlak by cílil na jinou klientelu než Railjet, ale musel by se vejít někam do taktu mezi EC Praha - Berlin a Railjet Praha - Wien. Takové řešení by mělo výhodu, že by se to mohlo v Dresden navázat na ICE linku z/do Frankfurtu s rozumným třeba 15 min přestupem (což u současných EC nevychází). Výrazně by se zrychlilo spojení mezi Děčínem a Ústím s Prahou a jižní Moravou. Cesta do Bratislavy by ale mohla neúmerně natahovat jízdní dobu a znemožnit tak rozumný 2h takt. Toto je jediné, co lze udělat hned.

d) Rozumné by bylo i zavést čistě vnitrostátní linku Plzeň - Praha - Pardubice - Brno, ale zde to bude chtít počkat ještě alespoň do roku 2018.

Donner au train des idées d'avance...
Babilon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2421
Registrován: 12-2007
Odesláno Středa, 01. října 2014 - 10:39:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Má RJ ještě něco navíc?
Jednoduchá přerezervace, storno zdarma.
BoH
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 182
Registrován: 5-2014
Odesláno Středa, 01. října 2014 - 10:46:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Babilon: Ano, toto je pravda. Nicméně jeden (vlastně dva) nepříjemný důsledek to mělo (i když je pravda, že hlavně v minulosti, kdy RJ jezdily plné díky krátkým soupravám). Za prvé - ve chvíli, kdy se uvolnily jízdenky, byly okamžitě vyprodané. Když člověk může odhlásit, proč to později neudělat. Hlavně, když si to zablokoval, co kdyby náhodou. Druhá věc je, že musíte si to stornovat tuším 15 minut předem. Když dojíždím na poslední chvíli a nemám jistotu, že to stihnu, tak je to celkem risk. Hlavně, pokud někdo (jako třeba já) nemá malou krabičku s internetem po ruce.

(Příspěvek byl editován uživatelem BoH.)
Budulinek4
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1317
Registrován: 4-2004

Odesláno Středa, 01. října 2014 - 10:57:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

BoH:
Lžete, protože EC1006 se za 190 Kč jet nedá. Tento spoj začíná od 260 Kč, nejčastěji však také 295 Kč. Dále zkuste více přemýšlet, proč cestující volí RJ, když cenou to není. Například v pátky a neděle začíná RJ na 325 Kč, což je více než s Obětavou, přesto je vyprodán. InKartu sem ani netahejte, poté co se nejvyšší před kamerou prořekl, kolik jich vlastně je, tak InKartu si pořizují dnes vlastně více méně šotouši. Navíc na trase do Ostravy vám je k h...

Dráze by jedině pomohlo, kdyby své 2 produkty (Ex+SC) do Ostravy sloučila v jeden včetně navrácení okrajových spojů, tzn. vytvořit 9 párů spojů s hodinovým posílením špičkového směru.

Když odhlédnu od dopravců a budu koukat na 4 různé produkty (SC, RJ, LE, Ex), tak největší kapacitu i časový rozsah spojů dnes nabízí RJ. Jízdní řád SC připomíná pověstné vyzobávání rozinek a to 4-vozové torzo z expresů, co tam ještě nějak přežívá nestojí za řeč. Díky "trucpodniku do Košic" se rozbije i značka SC, ranní cestující z Prahy tak budou automaticky poslání k Jančurovi. Nicméně bude to mít jepičí život, podobně jako roční trapas Potěmkina na Stodolní.

ČD jsou problémem, nikoli řešením
BoH
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 184
Registrován: 5-2014
Odesláno Středa, 01. října 2014 - 11:08:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Budulinek4: Pardon, nevím, co se mi ten jejich systém snažil namluvit [happy] Ne, opravdu nevím. Řekněte mi tedy ten důvod. Rád bych ho věděl, proč již nemám jezdit s těmi zlými ČD (no vlastně do Brna s nimi stejně budu muset jezdit, tak to berte, jako hypotetickou situaci [happy])
Ic540
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2728
Registrován: 6-2008

Odesláno Středa, 01. října 2014 - 11:30:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rail 2005:

(1288) Jeden sezónní výstřel...[ok]
(1289) Chybí bod e, Cheb-Ostrava...

To d Plzeň-Brno je zajímavé, no možná kvůli nějakým přestupním vazbám by mohlo až z/do Břeclavi...
Že by třeba byl přestup na nějaké ty Moravie, Polonie a Sobieské, kdyby to vycházelo v dvouhodině...???...
A když jsme u těch poloscifi tak co kdyby to Ostrava Cheb zajíždělo až do Karlových Varů...
Z např. čtyřech denních párů alespoň ty okrajové výchozí a končící nebo když by to obratově vycházelo tak třeba všechny ?...
Zastavit by mohlo v Sokolově...
Rail2005
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1290
Registrován: 11-2005

Odesláno Středa, 01. října 2014 - 11:38:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ic540: Mne osobně by líbil celodenní 2h takt Pendolin v úseku Cheb - Praha a teď už je úplně jedno, zda s Č. Třebové do Břeclavi nebo na Ostravu. Problém je délka vozebního ramene, což by na 6 jednotek moc nevycházelo. Dále nutnost jezdit úsek Cheb - Plzeň nadále jako ZDO za dotace, jinak je tato část ekonomický nesmysl.

Donner au train des idées d'avance...
jregent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 964
Registrován: 10-2011
Odesláno Středa, 01. října 2014 - 11:59:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hlavně, pokud někdo (jako třeba já) nemá malou krabičku s internetem po ruce
Stačí i z hloupého telefonu poslat SMS s číslem kreditky
Systém stornuje aktuální spoj
Vyzkoušeno i z hlubokých lesů.
Jednoduchost objednávání a stornování je velké plus RJ.
Nyní, co má desetivozovky, jsou na HN často otevřeny až 3 pokladny pro ty co jezdí metodou "přijdu a jedu"
Ic540
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2730
Registrován: 6-2008

Odesláno Středa, 01. října 2014 - 12:12:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rail 2005:

Co tak 4 páry Ova-Cheb(KV)...
Ob dvě hodiny...
Kdyby vyšlo, tak ještě jedno okrajové Praha-Žilina...
Nebo Praha Ova...
Z Prahy po 17 hodině...17:40 cca?
Z Žiliny po 5 hodině...05:40 cca?
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2717
Registrován: 2-2004

Odesláno Středa, 01. října 2014 - 12:19:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Brno - Ostrava, to by bylo jistě komerčně zajímavé, ale kudy by to jezdilo? Po rozsekané trati přes Vyškov, kde to stejně nesmí klopit? To v horizontu nejbližsích 10 let nepřipadá v úvahu.

Přesně tudy. Proč by to mělo vadit? Stejná logika, jako že když nevyužije všechny tři systémy, tak na té trase jeho použití nemá smysl?

Smysl má jezdit tam, kde je poptávka = využití = dostatečný příjem. A to na těch ramenech je.

(Příspěvek byl editován uživatelem Desiro.)
tady je zas sebranka
Neregistrovaný host
Odeslán z: 116.251.223.102
Odesláno Středa, 01. října 2014 - 12:38:08    Odkaz na tento příspěvek  

vyjděme tedy z předpokladu, že každý Čech je hokejový trenér, politik, prostě borec nade všemi

No ještě že tady máme tebe vodborníku. Pouč nás o sekeře 800 mega. Důkazy pro to jistě máš. (Ne, Radimovy slinty neberem...)



poté co se nejvyšší před kamerou prořekl, kolik jich vlastně je, tak InKartu si pořizují dnes vlastně více méně šotouši


Odkaz kdy kde něco takového řekl? Hloupí budulínci jedou ovlivnění marketingem spojem s nefunkční klimou a topením, ti chytří si umí počet InKaret majít třeba ve výroční zprávě, ale to by ti prostší budulínci nemuseli rozdýchat...pravda, najít výroční zprávu není jen tak, to nezvládne každý pučmidrát z AŽD...

Jízdní řád SC připomíná pověstné vyzobávání rozinek

Proto Radimek zrušil večerní spoje, některé jezdily jen od čtvrtka do neděle, že. :-D

4-vozové torzo z expresů

Myslíš těch pár spojů, co mají +- stejnou kapacitu jako 6 vozové RJ (ten by přece vživotě netahal zbytečné železo navíc, on není jak ta dráha, co neumí připojovat vagony podle poptávky) a jindy jezdí 6-13 vozové (samosebou ty 13 vozové jsou kratší než 10 vozové RJ, Radim to říkal teď v TV, že nikdo nevozí delší vlaky u nás než on, tak to musí být pravda.)

Nyní, co má desetivozovky, jsou na HN často otevřeny až 3 pokladny pro ty co jezdí metodou "přijdu a jedu"

To je přece nesmysl, spoje RJ bývají běžně vyprodány 3 týdny dopředu!!!

i časový rozsah spojů

Jistě, RegioJetem není problém jet ani po 22:00 z Ostravy do Prahy. Že, pučmidráte...
Budulinek4
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1319
Registrován: 4-2004

Odesláno Středa, 01. října 2014 - 12:55:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No je fajn, že i ministerský úředník v debatě s Radimem a Leošem potvrdil, že se jim nelíbí, jak se Dráha chová na trati do Ostravy.
A všichni tři se shodli na tom, že Potěmkin do Košic je truc podnik, to snad uznají i modří.

BoH:
Jezděte si čím chcete, mně je to opravdu jedno. Já jen tvrdím, že aby se pohnula situace na Ostravě, tak by měla Dráha udělat ze dvou produktů, které si vzájemně konkurují jenom jeden.
Pomohlo by to všem.

ČD jsou problémem, nikoli řešením
BoH
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 185
Registrován: 5-2014
Odesláno Středa, 01. října 2014 - 13:03:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Budulinek4: No mně by jen zajímalo, proč jsou pro někoho ti, co nejezdí z Radimem, šotouši, režijkáři či modrogumy. Já jsem otevřený debatě, a proto by mě zajímaly důvody, proč s ním jezdit, když levné koláčky či cena v tom podle Vás (a jiných) nejsou. Jen bych rád věděl, v čem je tedy jádro věci, proč s ním "všichni" jezdí.

P.S. Nechápu, co myslíte "udělat ze dvou produktů jeden". Každý je cílený na jiný zákaznický segment (třeba já Pendolinem nepojedu, protože nezastavuje v Zábřeze, ani ve Třebové a naopak ten, kdo pojede z Ostravy do Prahy, tak asi raději pojede právě tím Pendolinem zůstanemeli u ČD).

(Příspěvek byl editován uživatelem BoH.)
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2406
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 01. října 2014 - 13:31:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

BoH: třeba někdo má žlutou kreditovku, protože potřebuje jezdit i z Prahy do Varů / Liberce / Písku.
Někomu vyhovuje pohodlí ve vozech ex-1. třídy.
Někdo má radši, když mu jídlo přinesou na místo, aby se nemusel vláčet do jídeláku. Navíc je za přijatelnou cenu v dobré kvalitě (ne jako "plněná tortilla" v pendolinu - fuj hnus).
V případě špiček má jistotu, že se nebude muset prodírat na záchod plnou uličkou.

A jaký je vlastně důvod jezdit s ČD?[rofl]

Především je fajn, že si obě skupiny lidí najdou to, co jim vyhovuje. Proč zakazovat soukromníky, když někomu ten RJ z nějakého důvodů vyhovuje víc?
Rail2005
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1291
Registrován: 11-2005

Odesláno Středa, 01. října 2014 - 13:33:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Desiro: Když na 88 km ze 172 nemůžeme klopit ani jet podle horních rychlostníků, tak to fakt nemá smysl!

Ano můžeme jezdit Brno - Břeclav - Ostrava, to ano, ale kolik tam Pendolino ušetří času, když tam může 380 + Xmz jet podle horních rychlostníků? Samozřejmě počítám soupravu s řídícím vozem. A jaké budou náklady pro dopravce, když je to o 71 km delší?

Donner au train des idées d'avance...
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2718
Registrován: 2-2004

Odesláno Středa, 01. října 2014 - 13:44:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Takhle to fakt nemá smysl. Zkuste o tom popřemýšlet, takové zásadní změny stereotypů myšlení obvykle potřebují čas.
best of
Neregistrovaný host
Odeslán z: 116.251.223.102
Odesláno Středa, 01. října 2014 - 14:05:27    Odkaz na tento příspěvek  

Někdo má radši, když mu jídlo přinesou na místo, aby se nemusel vláčet do jídeláku.

A proto teď RJ zavádí jídeláky. [proud] Jídlo na místo si můžete objednat nejen v pendolinu. Tam navíc nemusíte ani čekat jak u RJ, než se uráčí přijít nějaká obsluha abyste si vůbec mohl objednat...

Navíc je za přijatelnou cenu v dobré kvalitě

Ano, v super kvalitě a cestující to na FB RJ náležitě oceňují:

Honza Hildebrandt Pavlů - Právě jsem si ve vlaku z Olomouce do Prahy objednal sushi. V krabicce se valelo 12 rozhazenych kousku, v pulce z nich zkazene avokado. Pominu fakt, ze stevardka jaksi zapomenula aspon na ubrousek. Kdyz jsem dosel sushi vratit, tak jsem videle, ze zkazenych baleni je vic. Jak "cerstva" bude ryba snad ani nechci domyslet. Dobra rada: co neumim, tak bud nedelam, nebo se to naucim. Vyzkousejte jedno z toho

Lukáš Havran Mám - bohužel podobnou zkušenost.

Michal Tvrdík - Pěkný den,
proč jste změnili dodavatele sushi? Byl jsem zvědavý na jeho novu podobu a popravdě jsem byl zklamán. Nevím jestli jsem jen narazil na špatnou šarži, nebo je to pravidlem. Rýže byly nedovařená a tedy tvrdší a nakládaný zázvor byl prakticky k nepoužití, neboť byl roztrhán na miniaturní kousíčky a válel se ve wasabi prášku.


A ke kvalitnímu jídlu patří i kulturní prostředí:

Ruslan Ultraborec Melša - Neustále vám nefunguje klimatizace. Buď je přetopeno, nebo zima.

Lukáš Havran - Po dlouhé pauze opět jedu Vašim vlakem, a takový nepořádek jako taky není ani na sídlišti v Chánově. Fuj. Humus. (aktuálně vlak 12.24 z Havířova). Fotky samozřejmě pošlu na mail.

Petra Ondrejková - Dnešní jízda 15:44 z Prahy v 1. vagónu je velkým zklamáním a hlavně utrpením. Klima prý “funguje“, bohužel bez výsledku. Není to poprvé a obávám se, že ani naposledy. Prosím, příště o tom informujte před odjezdem vlaku, aby se podle toho mohl člověk zařídit a netrpěl celou cestu. Díky, Petra

A taky nechápu, když je v jiném vagónu chladno, VOLNO a více méně čerstvý vzduch, tak si tam člověk nemůže přesednout, protože je to business třída.... Zpátky ke kastovni společnosti!

Patrik Piščák - Vazeni, nevim jestli mate v kazdem vlaku, ve kterem jedu poruchu na klimatizaci, setrite, jsem tak extremne citlivy ci mam stesti na defektni vagon, ale aby tady bylo nesnesitelne vedro i po 30 minutach cesty, mi neprijde v poradku. Argument, jinak korektni stewardky, ze "kdyz v Praze nastoupi 50 lidi, tak nemuzete cekat, ze tady bude hned chladno," mi prijde zcela nevhodny a stalo by tedy minimalne za zvazeni, jestli neni od veci pri rezervaci lidi upozornit, aby se bud mene oblekli, volili jinou prepravni spolecnost, nebo zcela jinou formu prepravy. Praha-> Ostrava 16:44 0/91
best of
Neregistrovaný host
Odeslán z: 116.251.223.102
Odesláno Středa, 01. října 2014 - 14:06:26    Odkaz na tento příspěvek  

Kateřina Valentová - Dnes jsem byla bohužel velmi zklamaná. V dětském herně a zřejmě i v celém vagóně č.6 nefungovala klimatizace, což je ve voze, kde se nedá otevřít jediné okno, opravdu smrtící (a to venku bylo docela frišno). Očekávala bych, že cestující s omluvou přesunete do jiných vozů (včetně oddílů vyšší třídy) a nebudete ještě v Zábřeze inzerovat volná místa. O prakticky nefungující wifi ani nemluvě. Doufejme, že to byl výjimečný případ, ale příště si cestu s Vámi budu dost rozmýšlet.


V případě špiček má jistotu, že se nebude muset prodírat na záchod plnou uličkou.

A proto samotný Jančura nedávno tak vehementně diskutoval pod článkem na idnesu, že vlaky RJ už nejsou povinně místenkové a vezmou kohokoliv i na stojáka. Tak jakápak jistota?

A to vše podtrženo přívětivým personálem, který není protivný jak u zlé dráhy:

Eva P. Kozári - V poslednom čase mám veľmi negatívne skúsenosti so službami Regiojetu, bolo by potrebné kontrolovať spôsoby personálu najmä v pokladniciach.. Je nehorázne ako sú bezočivé voči ľuďom. Napríklad predajú lístok ako akciový, potom po nástupe sprievodca arogantne žiada príplatok vo vlaku ..najprv výluka, potom meškanie a ešte toto ..som totálne nespokojná a vo veci si čoskoro podám sťažnosť. Chváľte sa len vtedy, ak máte na to..

Petr Tesar - máte super lidi v ostravě na hlavním naposledy jsem tam něco kupoval!

Toť jen stručný názor zákazníků za posledních pár dní...
Budulinek4
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1320
Registrován: 4-2004

Odesláno Středa, 01. října 2014 - 14:37:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Je smutné, jak se někteří jančurobijci snižují ke lživé propagandě, nicméně stejně to modrým nepomůže, spíše naopak.

Vůbec nerozporuji ani jednu z vypsaných stížností, naopak to schvaluji, že na rozdíl od Obětavé, to je kam napsat, ostatní si to přečtou a dále se to řeší.

Nicméně anonymní jančurobijec vytáhl pouze negativní reakce (to chápu, protože kladné převažují) a lživě uvedl, že jde o reakce za posledních několik dní.
Když se podíváte na facebook, tak jsou to reakce už ze srpna až doteď a onen zoufalec musel hodně dlouho listovat na zdi, aby se k těmto reakcím dostal.
Touto lživou propagandou dělá modrým akorát medvědí službu.


ČD jsou problémem, nikoli řešením
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2407
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 01. října 2014 - 14:40:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak jen k tomu jídlu v pendolinu: tortilla plněná kuřecím masem: hnus; guláš: čtyři minikostičky masa tuhé jak podešev; kulajda: jako součást meníčka za 60Kč fajn, ale nic víc; svíčková: to jediné by ušlo, i když taky nic extra, ale zas to zkazila servírka - nedostala dýško (bar v pendolinu považuju za fastfood a tam dýška nedávám), tak byla aspoň co nejvíc protivná.
Na kterém facebooku si můžu přečíst samou chválu na služby ČD?
BoH
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 186
Registrován: 5-2014
Odesláno Středa, 01. října 2014 - 14:43:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Brr: Díky. Jsou to takové drobnosti, co mohou potěšit (s těmi koláčky jsme to tady řešili, s kvalitou jídla nemám zkušenosti, ale zákazníci si ho moc nechválí (kromě těch hamiňami koláčků) a RJ už vozí cestující také na stojáka). ... Proč jezdí někdo s ČD? Nevím. Já s nimi jezdím, protože zastavují tam, kde potřebuji a to poměrně stabilně (i když nutno uznat, že tato sezóna je zatím nejlepší). Nic víc v tom v podstatě není [happy]
pučmidrátkovi z AŽD
Neregistrovaný host
Odeslán z: 116.251.223.102
Odesláno Středa, 01. října 2014 - 15:23:06    Odkaz na tento příspěvek  

Když se podíváte na facebook, tak jsou to reakce už ze srpna až doteď a onen zoufalec musel hodně dlouho listovat na zdi, aby se k těmto reakcím dostal.

Tak já nemůžu za to, že plno reakcí tam už "záhadně zmizelo" bez jakékoliv reakce RJ. A dlouho jsem listovat nemusel, ale koukám ty jsi zoufale rolovat až do 20. srpna, než jsi našel něco vhodného. Škoda jen, že jsi přeskočil ty fotky míst, kde se připravují "lahodné zeleninové čipsy" které zákazníci tak oceňují pro jejich kvalitu. [biggrin]

a dále se to řeší.

Ano, viz opakované stížnosti na to sushi a klimatizaci a k tomu univěrzální odpovědi ve stylu: Dobrý den. Děkujeme za zpětnou vazbu, která je pro nás velmi důležitá.

A tím to hasne....

Touto lživou propagandou dělá modrým akorát medvědí službu.

Ano, všechny ty citáty vlastně neexistují. Tu medvědí službu tu ale dělá spíš jiný pučmidrátek, že Budulínku?

Tak jen k tomu jídlu v pendolinu

Jsme rádi, že jediný kdo může hodnotit kvalitu jídla je Brr a jen jeho názor je ten jediný správný. Naopak ti, kteří dostali plesnivé sushi, salát s mouchou a pískem jsou jen amatéři, kteří tomu nerozumí. Děkujeme za tuto cennou informaci. Jen je s podivem, že zrovna JLV prodalo meziročně o 61 % víc hlavních jídel, když jsou dle kulináře Brr tak odporné...

že na rozdíl od Obětavé, to je kam napsat

Vlastně jo, nějaký FB, kde ti odpoví až po víkendu a na nevhodné věci radši vůbec (v lepším případě, pokud to "záhadně" nezmizí) je přece lepší, než oficiální kontakt na webu dopravce, kde ti odpoví klidně i v neděli ve 3 ráno. [proud]

tak byla aspoň co nejvíc protivná

Byla alespoň tak protivná, jak ten personál v OV na hlaváku? [proud]

to chápu, protože kladné převažují


Já myslel, že i na základce pro dementy učí, že 1 je míň než dva, dva jsou míň než tři a tak dále. [proud]
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2408
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 01. října 2014 - 16:24:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Brr neříká, že jeho názor na jídlo ve vlacích je ten jediný správný, ale jen a pouze to, že gastronomii v pendolinech považuje za jejich nejslabší stránku. A ač nekulinář, tak se Brr diví tomu rozdílu mezi velkohubě prezentovanou "novou gastronomií" a skutečností, která ve třech případech byla podle Brrova soukromého názoru tak na úrovni průměrné putyky a v jednom případě to nebylo ani na stánek někde na parkovišti.
Suši u RJ bylo taky mizerné, což se ale dalo očekávat.
Z toho si Brr dělá názor, že jídelákům v pendolinech a suši u Jančury je lepší se vyhnout. A když už si dávat mezi Prahou a Ostravou ve vlaku tortillu, tak jen u LE, ta byla fakt dobrá.

Byla ještě protivnější.[rofl]
R010101
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 20
Registrován: 7-2014
Odesláno Středa, 01. října 2014 - 16:49:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Každý vychvalujete Regio Jet do nebes, ale málokdo připomene i negativa - např. absolutně nevychovaná, dětinská a arogantní téměř 1/2 jeho vlakového personálu, to u ČD skoro vůbec není, jako celek si ČD udržují standardní úroveň proklientského přístupu svých zaměstnanců. Jo v pohodě, ať se klidně zaměstnaci RegioJetu smějí jak puberťáci a dělají blbosti, to jim nikdo nezakazuje, ale nehodí se to před zákazníky, to moc dobré jméno firmě nedělá. To moc profesionální není... V tom mají a budou mít ČD pořád napřed, i když se je budou snažit u RegioJetu trumfnout čímkoliv!
Trainfun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 299
Registrován: 6-2009

Odesláno Středa, 01. října 2014 - 18:08:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jen dotázeček, je někde k nahlédnutí návrh JŘ 2015? Docela by mě zajímala ta náhrada za Excelsior, prý Praha - Staré Město...[happy]
Honza_o
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3075
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 01. října 2014 - 18:59:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Už zase ne [angry] . Nakonec budeme rádi, když nám do pupku republiky pojede Loudal.
Junkrs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1316
Registrován: 3-2007
Odesláno Středa, 01. října 2014 - 19:04:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

http://ekonomika.idnes.cz/leo-express-problemy-se-soupravami-d6a- /eko-doprava.aspx?c=A141001_152712_eko-doprava_suj
"...Firma zajistí cestujícím náhradní dopravu ve vlacích Českých drah..."
A že jim to nezajistí "žlutí". No ještě že tam ty Dráhy mají [lol]
Z F J
Neregistrovaný host
Odeslán z: 109.80.18.6
Odesláno Středa, 01. října 2014 - 19:07:56    Odkaz na tento příspěvek  

Hmmm, a to by Leo Expres chtěl nahrazovat ČD na některých hlavních tratích... Asi by v případě poruchy nasazoval koňku.[biggrin]
Trainfun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 300
Registrován: 6-2009

Odesláno Středa, 01. října 2014 - 20:14:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Už zase ne?? Takže ten "malý excelsior" nebude? [crazy]
742404
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.112.194
Odesláno Středa, 01. října 2014 - 20:33:14    Odkaz na tento příspěvek  

Na 3. nástupišti žst. Pardubice hl.n. se objevila reklama, která NÁM CESTUJÍCÍM říká, že cestovat s ČD má cenu a že KAŽDOU HODINU s cenou již od 110kč (oblíbené marketingové lhaní), tak můžeme učinit. Pokud ten vlak ČD vůbec pojede, proč takovou službu nevyužít. A zde je hlavní problém, to slovo KAŽDOU hodinu. Že to není reálné (abych někoho neobvinil rovnou ze lži), se může každý přesvědčit prolistováním JŘ.
V nové JŘ tato nepravda nabude další dimenze. Nicméně od ČD to není poprvé, kde slušně řečeno neprezentuje pravdu. Viz mega reklama z hlavního nádraží v Praze z roku 2012.
Banan151
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 814
Registrován: 6-2009

Odesláno Středa, 01. října 2014 - 20:43:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nenašel jsem to tu - stav k 31.8., ono, stejně už tam jsou zase drobné úpravy...

http://verejna-sprava.kr-moravskoslezsky.cz/assets/doprava/jr_201 4_08_31.pdf
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10734
Registrován: 10-2004
Odesláno Středa, 01. října 2014 - 20:54:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4046
Registrován: 8-2006
Odesláno Středa, 01. října 2014 - 21:31:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Noční Komenský tam psaný je a večerní Moravan z Prahy bude zastavovat v ÚnO.[ok]
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10735
Registrován: 10-2004
Odesláno Středa, 01. října 2014 - 21:38:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

čelakovičan: Noční Komenský tam psaný je a večerní Moravan z Prahy bude zastavovat v ÚnO.
Je to víc jak měsíc starý dokument. O tom, že "Komenský" nepojede se začalo mluvit až v září.
Výpravčíxy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2131
Registrován: 11-2008
Odesláno Středa, 01. října 2014 - 21:38:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad 742404: Nějak nechápu váš příspěvek ....[crazy] Copak každou hodinu nejede nějaký R ČD Pardubice - Olomouc ? A v novém JŘ, jak tak koukám do konečného návrhu, taky bude jezdit vždy s odjezdem z Pardubic v 24 minutu každou hodinu .....[crazy][vypravci]
Babilon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2426
Registrován: 12-2007
Odesláno Středa, 01. října 2014 - 21:53:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Copak každou hodinu nejede nějaký R ČD Pardubice - Olomouc ?
On je 742404 puntičkář a každou hodinu pro něho znamená i ve 4 v noci o Vánocích.
Radekedar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1723
Registrován: 6-2008
Odesláno Středa, 01. října 2014 - 22:24:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Noční Komenský tam psaný je
Aktuálně se noční Ámos jmenuje Jan Kašpar a končí v Pardubicích v 1:19.

www.atlasvozu.cz
Priapos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 487
Registrován: 10-2012
Odesláno Středa, 01. října 2014 - 23:27:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Budulinek4:
Já jen tvrdím, že aby se pohnula situace na Ostravě, tak by měla Dráha udělat ze dvou produktů, které si vzájemně konkurují jenom jeden. Pomohlo by to všem.


Omyl. Nikoliv všem, ale výhradně by to pomohlo soukromníkům, kterým pouze o toto celou dobu jde. Pendolino je tam pro ně jediný relevantní konkurent a proto ho ČD nesmí z ramene Praha - Ostrava za žádnou cenu stáhnout. Rúzně experimentovat s jeho nasazením lze proto už jen omezeně pouze s případnými jízdami za tyto stanice (Plzeň, Žilina, Košice atd).
742404
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.112.194
Odesláno Středa, 01. října 2014 - 23:50:26    Odkaz na tento příspěvek  

Výpravčíxy: Babilon to už vlastně napsal. Pokud to snad ještě nebylo v rámci nějakého rádoby zlepšovacího návrhu nějak změněno. Pozemský den má 24 hodin. Možná u ČD trvá pozemský den 18 hodin, možná více, možná méně.[crazy]
Ic540
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2732
Registrován: 6-2008

Odesláno Čtvrtek, 02. října 2014 - 00:28:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A co kdyby se změnila situace úplně...
A byly konečně přípoje z/od Olomouce Ovy z/na Německo/Ústí...
A odjezdy na Německo/Ústí cca x:35. Příjezdy z Ovy/Olomouce jednotně x:20...
A příjezdy od Německo/Ústí cca x:25. Odjezdy do Ovy/Olomouce jednotně x:40...
A na Plzeň dnes x:15 odjezdy, pak cca x:25...
A od Plzně dnes x:44 příjezdy, pak cca x:35...

EX1 by pak mohla jezdit Č.Těšín-Praha-Plzeň a zpět...
EX2 pro spojení Praha-Žilina úplně postačuje. Přibyde li okrajový pár, tak to by bylo super...

Bez půlnočního odjezdu Excela to je hodně špatné...
Mělo by to po páteřních tratích jezdit do všech směrů po půlnoci...
Plýtvá se penězi na nepřízpůsobivé a na na další cca čtyři páry nočních spojení v rámci ČR není...???...
Od čeho ty koleje máme...[sad]
Jasné, hrušky s jablkama nemám plést, ale jak to kolem sebe vidím, je to na blití...
Potřebné peníze nepotřebným/nepřízpůsobivým...
Atd...........................................
Wałbrzych
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 900
Registrován: 4-2004
Odesláno Čtvrtek, 02. října 2014 - 01:33:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ic540: Doporučuju změnit optiku, my se svými požadavky na noční a okrajová spojení jsme přece taky nepřizpůsobiví. Přizpůsobiví jezdí výhradně v "občanské části dne".
Trainfun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 301
Registrován: 6-2009

Odesláno Čtvrtek, 02. října 2014 - 18:29:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No jo, doby kdy na trati 270 frčeli v nočních hodinách rychlíky jeden za druhým oběma směry jsou dávno pryč. Nyní je zde doprava po půlnoci téměř mrtvá...Zkrátka posledním vlakem z Prahy na Zlínsko, Hradišťsko.. zůstane Zlínský expres po 19. hod...Ten Komenský by byl určitě bezva - teoreticky bezpečnější než Excel, odpadnul by těsný přestup v Přerově na Chopina, ale jak to vypadá tak je to zase v [zadnice] Stačí prolistovat staré JŘ, třeba na začátek 90.let, kdy např. mezi 21.30 - 0.30 odjíždeli z Prahy rychlíky Hron, Liptov, Istropolitan, Thermal, Janáček...všechny se zastavením v Přerově a návazností na Břeclav...
Nechic
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1148
Registrován: 4-2010
Odesláno Čtvrtek, 02. října 2014 - 18:57:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trainfun: Tohle taky fakt nechápu, jak je možné že s roky máme čím dál míň peněz na provoz vlaků? A nemusím chodit do 90. let, stačí minulé desetiletí. Kdo tuhle štvanici odstartoval a začal vyčíslovat, jak jsou vlaky strašně drahé a musí se omezovat co to jde? O tomhle se nikdy nedebatovalo tak, jako v posledních letech.
Viribus Unitis
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.111.126.200
Odesláno Čtvrtek, 02. října 2014 - 20:06:15    Odkaz na tento příspěvek  

Nechic:
Tohle není žádná štvanice na vláčky. Jen v době internetu a veřejných zakázek je poslední relikt socialismu jaksi na ráně více, než když vše šlo pěkně postaru z dráhy do ruček zrovna vládnoucí klaky.
A ještě jen takový malý dotaz: kolik že [masinka] v dálkovce přežije, pokud na dálkovce začnou platit stejné podmínky jako na dálkových busech? Prostě kromě doplatku za státem nařízené slevy jen to, co dopravce vybere?
Jinak připomínám jen to, že MD objednává jen za peníze, které z nás stát vymáčkne.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10736
Registrován: 10-2004
Odesláno Čtvrtek, 02. října 2014 - 20:07:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nechic: Tohle taky fakt nechápu, jak je možné že s roky máme čím dál míň peněz na provoz vlaků?
Třeba proto, že pořád rostou náklady na všechno, zejména pak na sociální dávky včetně důchodů, ale adekvátně tomu nerostou příjmy rozpočtu?
Fany
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7186
Registrován: 6-2004
Odesláno Pátek, 03. října 2014 - 05:19:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bude tedy třeba nejezdit během dne v taktu co hodinu či dvě, ale "ubrat", aby "něco zbylo" i na nabídku do okrajových časů...

Videa na YT
hmmm
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.25
Odesláno Pátek, 03. října 2014 - 06:15:14    Odkaz na tento příspěvek  

ic, orky: a kolik vy jste do těch rozpočtů přispěli? Podle těch řečí budete zatím taky nepřizpůsobiví/dotovaní ve škole....
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4047
Registrován: 8-2006
Odesláno Pátek, 03. října 2014 - 06:34:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ty noční rychlíky asi nemusí být nutně vedeny až na Slovensko, či do Polska. Možná by stačilo Kašpara nechat jako nyní ve 23:11 a Bohemii posunout na 00:09 z Prahy. Pokud tedy nevozí nějaké přímé vozy ( do Polska? ) a posunutí odjezdu o hodinu by tak nešlo. No a Pha-Pce by byl jakýsi hodinový takt ve 21:03, 22:05, 23:11 a 00:09 z Prahy.
Možná ještě večerní Moravan protáhnout do/z Přerova.
CoufalMartin
Neregistrovaný host
Odeslán z: 109.81.209.142
Odesláno Pátek, 03. října 2014 - 07:39:33    Odkaz na tento příspěvek  

Čelákovičan:R 443 Bohemia měl jet přes Přerov místo toho si počká 40 min v Košicích.Moravan měl přijet do Olomouce ve 22:25 a přípoje by byly na všechny strany.V Olomouci ta čekací doba 25-28min Praha Přerov Břeclav opravdu žádná změna v novém GVD 2015 a zpoždění vlaků,které jedou po Dluhonické spojce 30 a vic min je poslední dobou každodenní.EC 126 Vsacan 30 min EC 150 Hukvaldy 10 min.[uhoh]
hmmm
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.25
Odesláno Pátek, 03. října 2014 - 07:50:44    Odkaz na tento příspěvek  

pořád se tu řeší směr z Prahy, ale co do Prahy? Poslední spoj z Ostravy v 19 hodin a pak až ráno...to mi přijde horší teda...
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10738
Registrován: 10-2004
Odesláno Pátek, 03. října 2014 - 08:14:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Fany: Bude tedy třeba nejezdit během dne v taktu co hodinu či dvě, ale "ubrat", aby "něco zbylo" i na nabídku do okrajových časů...
Na trati do Ostravy není problém nedostatek peněz, ale konkurence.

hmmm: kolik vy jste do těch rozpočtů přispěli? Podle těch řečí budete zatím taky nepřizpůsobiví/dotovaní ve škole....
Bylo tenkrát. [happy] Do rozpočtů jsem přispěl dost.

čelakovičan: Možná ještě večerní Moravan protáhnout do/z Přerova.
Moravan pojede tak, ja si to bude přát dopravce, jelikož jde o nedotovaný vlak.

CoufalMartin: R 443 Bohemia měl jet přes Přerov místo toho si počká 40 min v Košicích.
Spíš bych hledal důvod, proč v těch Košicích těch 40 minut stojí.

Moravan měl přijet do Olomouce ve 22:25 a přípoje by byly na všechny strany.
A co kdyby si typřípoje zajistil regionální objednavatel?

hmmm: pořád se tu řeší směr z Prahy, ale co do Prahy? Poslední spoj z Ostravy v 19 hodin a pak až ráno...to mi přijde horší teda...
To je horší teda. Ale máme tady konkurenci a tak dotované spoje jsou nežádoucí (bez ohledu na čas).
Rumek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2311
Registrován: 2-2007

Odesláno Pátek, 03. října 2014 - 08:57:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Spíš bych hledal důvod, proč v těch Košicích těch 40 minut stojí.


Třeba proto, aby zapadl do "taktu", který je v odjezdu skoro u každého druhého vlaku jiný [proud]
Janovičák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.200.55.6
Odesláno Pátek, 03. října 2014 - 15:43:27    Odkaz na tento příspěvek  

Rumek: No, tak ono odvěšení autovozu a s ním i pár lůžkových a lehátkových vozů nějaký ten čas přece jen trvá. A pokud se k tomu přidá i nějaké to zpoždění po cestě z Prahy, tak ani těch 40 minut nemusí v těch Košicích stačit.. Ale stejně nějak nechápu, co má 40minutový pobyt v Košicích společněho se zajížděním do Přerova...
Majkl007
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.102.91.110
Odesláno Pátek, 03. října 2014 - 17:03:11    Odkaz na tento příspěvek  

"Ale stejně nějak nechápu, co má 40minutový pobyt v Košicích společněho se zajížděním do Přerova..."
Např. to, že při zajíždění do Přerova a nutné úvrati zde by se musela přepřahat mašina, což také nějaký čas trvá (obzvlášť kdyby se mělo jednat o objíždění soupravy jednou mašinou, jako se tomu děje u vlaků 440/441), takže by se pak při zachování stejného odjezdového času z Košic zkrátil pobyt tam na nějakých 25min. A především by vlak do Košic přijel v obráceném řazení, tedy s autovozem vpředu za mašinou, což by zase znamenalo složitější a tím pádem i zdlouhavější manipulaci se soupravou. Takhle když přijede 443 do Košic s autovozem a lůžkáči vzadu, stačí když přijde posunovač, zadek odvěsí, a vlak může vesele pokračovat dál... záležitost několika minut.
Řešení by bylo několik: buď posunout odjezd z Košic o nějakých 15min. později, nebo vyjet z Prahy o 15min. dříve, případně řadit soupravu v úseku Praha - Přerov obráceně, tedy s autovozem vpředu. Ale obecně je s těmi autovozy a jejich řazením za mašinou trochu problém, jednak kvůli opadu bordelu od sběrače lokomotivy na auta (fíra musí jet na přední sběrač), pak ta manipulace v počáteční a cílové stanici, a nezanedbatelným faktorem je také to, že když je v cílové stanici autovůz přistaven k rampě tak, že řidiči musí ven vycouvávat, dost velké procento z nich s tím má celkem problém. Proto je vždy lepší, když vlak s autovozem nemá na své cestě žádnou úvrať.
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4048
Registrován: 8-2006
Odesláno Pátek, 03. října 2014 - 20:29:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já se taky přimlouvám za autovůz na konci soupravy. Takže z/na OL mimo Přerov a je na kraji, jestli si objedná a zaplatí nějaké přípojné vlaky/busy.