K-report
 

Archiv diskuse GVD platný a připravovaný do 29. 07. 2014  

Diskuse K-report » Archiv 2014 » Železnice » GVD platný a připravovaný » Archiv diskuse GVD platný a připravovaný do 29. 07. 2014 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
BoH
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 113
Registrován: 5-2014
Odesláno Pátek, 25. července 2014 - 11:41:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

HP: Bacha. Zavilému komunistovi T_._H_. nesmíte brát iluze, když se to dotýká RJ :'o) Přeci je normální platit za něco, co si člověk nekoupí [happy]
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1541
Registrován: 8-2012
Odesláno Pátek, 25. července 2014 - 11:48:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Měla by tu být jistá regulace, která bude bránit vykrádání cestujících a tržeb ze závazkové dotované dopravy
Centrálně plánovanou ekonomiku jsme tu měli čtyřicet let a víme, jak to dopadlo (lidi MUSELI jezdit "závazkovou dotovanou dopravou", protože nic jiného nebylo, auta nedostatková a předražená, ani pořádné kolo člověk nekoupil bez známosti). Je mi jasné, jak by z toho byli šotouši nadšeni, ale za sebe děkuji, nechci.
Co to zkusit naopak a řešit "závazkovou dotovanou dopravu" jen tam, kde požadovaná doprava bude mít nějaký logický záměr a přitom tam nebude tolik cestujících, aby to zaplatili?
R Staré Město
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.103.109.53
Odesláno Pátek, 25. července 2014 - 13:47:44    Odkaz na tento příspěvek  

Ad.náhrada Excel: Tady opravdu někteří zapomínají, že pokud potřebuji být na západě republiky ráno, tak musím vyrazit z východu republiky v noci a naopak!
Nevím jak dnes, ale před několika lety byl např. nástup do lázní v ranních hodinách. Takže se jezdilo z Moravy Excelem, příp. pak z Přerovska a od jihu R "Šohaj" Bře-Pře-Pha. Nebo přes Brno jezdil noční bus Luhač-Fr.Lázně.
Klidně místo Staráku by mohl jezdit už z Břeclavě! Nedávno tahle jezdil noční R "Amicus" přes Přerov, který pak zrušili a najednou pojede zase noční vlak t330+t270. Booože, tak by jelo na R Eso nebo by se v Pře přepřáhlo! Ulehčí se Metropolu, jak už tu někdo psal. Bude např.v Přerově na ten noční vlak spoj od Nezamyslic? Čím víc bude přípojů, tím pak bude vlak plnější. A nemusí tu pak někdo řvát, že se nočníma vlakama nejezdí![happy]
HP
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.13.247
Odesláno Pátek, 25. července 2014 - 13:58:19    Odkaz na tento příspěvek  

T_._H_. Mlho a o čem se tu bavíme? Závazková doprava si na sebe na 99% tratí nevydělá, takže od volné ruky trhu tu nečekám žádné zázraky. Naopak očekávám základní síť závazkové dopravy s jasnou pravidelností a návazností a regulací, kdy se zabrání vyzobávání cestujících ze závazkové dopravy a následnému prodražování. Samozřejmě závazkovou dopravu soutěžit. Pak je potřeba regulace různých vyzobávaču, kteří budou kanibalizovat závazkovou dopravu ( já se rozhodl tu teď podnikat, tak všichni musí pryč). Pokud tu ovšem bude někdo chtít podnikat a provozovat dopravu co si nikdo neobjedná proč né, ale bez nároku na státní dotace.
IDSJMK
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.103.109.53
Odesláno Pátek, 25. července 2014 - 14:21:14    Odkaz na tento příspěvek  

Ad.Znojmo: Co se týče směr Břeclav a dál, tak bohužel jedinně v Bře přestup. Nějaké přímáky na sysle či EC je samozřejmě nesmysl! Max. přímé linky Os /Sp/ v relaci Znojmo-Bře-Hod a zpět. Místo těch pendlů Bře-Hod-Bře.
Znojmo-Brno samozřejmě po t244 jak to bylo dřív. Je jasné, že to není žádná hitparáda a bus je rychlejší, ale spousta lidí dává přednost na cestování vlaku! Navíc busy musí být např. pá + ne pěkně narvané! A taky bych mohl říct, že Brno-Praha jezdí bus, tak na co vlak! Což je nesmysl! Takže vlakové spojení je mizérie!
A Znojmo-Praha samozřejmě přes Jihlavu. Bud aspon spoje v pá a ne. Dřív něco takového přece jezdilo. A pokud denně, tak ráno Zno-Pha bud přímáky na jihlavský R nebo za 2 hod po něm jako R Zno-Pha. A odpol. Z Prahy zase bud spojen s jihlavákem nebo v jiném čase samostatně. Aby byl na t230 takt s brnákama. Ale nějaké spojování/odpojování v Brodě to určitě ne. Brněnské R bych do toho nezatahoval!
Vždyt v dávných dobách byla t241 na důležité spojnici Praha-Víden a ne na Třebovou! Tak proč se tak zatracuje? Není tak dlouho, když tudy jezdily Sp Znojmo-H.Brod! Chápu, že t241 není dnes asi v dobrém stavu, ale tyhle slova by v dnešní době neměla existovat, pokud se má železnice někam ubírat ku předu a konkurovat aspon silniční, když ne letecké dopravě!
Někdy dávno jezdily dokonce přímáky Znojmo-Brno-Olm-Šump!
Pan výpravčí
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.215.129
Odesláno Pátek, 25. července 2014 - 15:23:00    Odkaz na tento příspěvek  

Normálně tady nepíšu, ale rozhodl sem se zareagovat. Toto je mé vysvětlení k epizodě Excelsior:

Důvod proč bude vlak 440/1 Excelsior zrušen je jednoduchý. Linka Praha-Ostrava není dotována MD a dopravci zde jezdí na své komerční riziko, toto se však netýkalo vlaků Excelsiora a Šíravy kde tyto vlaky dotovalo MD po celé jejich trase (st.hr. - Praha/ Cheb - st.hr.). Od prosince letošního roku však bude MD dotovat jen úsek St.hr. - Ostrava hl.n. a úsek Praha - Cheb. Úsek Ostrava hl.n. - Praha hl.n. bude (v dálkové dopravě) tedy plně v režii ČD (a jiných dopravců). U ČD došlo k rozhodnutí, že vlak 440/1 Excelsior není v tuto dobu a tomto úseku přijatelný.
Proto vzniklá "EC náhrada" Excelsiora bude končit/začínat v Ostravě hl.n. A aby MD částečně nahradilo tento výpadek v dálkové noční dopravě objedná rychlík z Prahy do Přerova/ St.u UH., kde je tato linka plně dotována MD a nemusí se vést dlouhé spory a vyjednávání s ČD.
Ovšem úsek Přerov - Ostrava hl.n. tímto zůstává bez náhrady.

Vlak EN 445 Slovakia dnes veze jeden vůz k sezení, jedná se o vůz do Warszawy, který přechází v Bohumíně na R 406 Chopin.
Koukněte do návrhu JŘ na trati 270, vlak EN 445 Slovakia má u všech stanic, před časem odjezdu uvedenou poznámku "pouze pro nástup", ovšem u Ostravy hl.n. a Bohumína tato poznámka chybí......že by chyba tisku nebo náznak něčeho.... :-)
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2355
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 25. července 2014 - 15:37:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Měla by tu být jistá regulace, která bude bránit vykrádání cestujících a tržeb ze závazkové dotované dopravy. Závazková doprava je na všech tratích. Jak chcete zajistit, aby někdo, kdo včera jel s ní, si dnes nesedl do nedotovaného vlaku? Vypálíte mu na čelo cejch a budete kontrolovat, jestli v nedotovaném vlaku nesedí někdo s cejchem?
Prostě řekněte rovnou, že mimo dotované dopravy nechcete žádnou jinou.
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2524
Registrován: 8-2004

Odesláno Pátek, 25. července 2014 - 15:49:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

IDSJMK: Zas jeden militantní železniční šotouš, podle kterého všichni potřebují vlaky a bez vlaků to nejde. Takže znovu: Spojení Znojma s Brnem je v současné době v rámci možností co nejlépe řešeno linkou 108. V pátek a neděli odpoledne a pondělí ráno jsou na ní dokonce posilové spoje. Je to nejlépe zvládnutá autobusová linka v IDS JMK. Co by za takovou linku dali jinde, třeba v Hodoníně, kde před IDS jezdily autobusy do/z Brna ve špičce co čtvrt hodiny, prokládané ještě expresy jednou za hodinu. Pak přišel kordis a leta pulírovaný systém rozkopal, zavedl vlaky (v koženkových B a AB350), autobusy omezil na nutné minimum a ještě jim uměle navýšili jízdní dobu. Výsledek? Lidé začali do Brna jezdit auty.
Ale to už odbočuji, takže zpět ke Znojmu. V současné době je nesmysl, aby kraj objednával vlaky ze Znojma do Brna. Jízdní doba by tam byla tak šílená, že by tím v celé trase jeli snad jen ti nejortodoxnější šotouši. Nemluvě o tom, že by jim v úseku Znojmo – Hrušovany musely ustoupit Os na Břeclav a lidé by asi nebyli nadšeni, kdyby museli ze Znojma na Břeclav přestupovat.
A i do Prahy jezdí ze Znojma nějaké přímé autobusy, plus se dá využít přestup v Brně ať už na Jančuru nebo EC.
Jiná věc je stavba nové trati z Brna do Znojma. Plánů je mnoho, ale zatím se žádný moc daleko nedostal. Nicméně za současné situace bohužel nemá smysl uvažovat o vlacích ze Znojma do Brna nebo do Prahy. Jsem pro podporu železnice, ale tam kde to má smysl. Do Znojma by to momentálně byly jen vyhozené peníze a pokud by vlaky Znojmo – Brno byly na úkor autobusů, mohlo by to dopadnout podobně, jako v případě Hodonína, tedy že lidé přesednou do aut.

Pan výpravčí: Takže další „pozitivum“ neregulované konkurence mezi Prahou a Ostravou. A to jsem myslel, že právě socani tomuto učiní přítrž, ale ne, oni to ještě dál podporují [angry]

Zákaz kouření není žádná sranda

Ares: To nejlepší z Irisbusu
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1547
Registrován: 8-2012
Odesláno Pátek, 25. července 2014 - 15:58:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

HP: Mlho a o čem se tu bavíme?
No bavíte se tu o tom, že je potřeba na tratích, kde jezdí "závazková" doprava, ostatní dopravu zakázat, aby "nevykrádala". Já to stavím obráceně - mějme "závazkovou" dopravu jen tam, kde na ostatní dopravu není dost cestujících, kteří by ji zaplatili, a přesto máme zájem na její existenci.
No a Novotný ani Jančura žádné státní dotace nenárokují (samozřejmě, určitá "dotace" je obsažená třeba i v poplatku za dopravní cestu, ale to je prostě taky nějaká státní politika). Nařízený tarifní závazek je něco jiného - tak ho nenařizujte a bude klid.
IDSJMK
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.103.109.53
Odesláno Pátek, 25. července 2014 - 16:16:07    Odkaz na tento příspěvek  

Peno: No vidíš, do Hodonína místo busu /který by byl asi rychlejší/ tak vlakem oklikou přes Břeclav a ještě s pobytem! Však já bych zrušil ty posilové v kladiva Sp do Hodonína a místo toho busy a nechal bych jen ty do Olmiku. Hodonín Sp max.posl.večerní z Brna a první ranní z Hodonína.At si pak lidi vyberou mezi vlakem a busem.
A to stejné Znojmo Bus i vlak. Já neříkám, aby jezdily vlaky Brno-Znojmo nějak často /kapacita i pro Os/, ale aspon něco.
Břeclav-Znojmo: Však dřív,když jezdily ty Sp, tak to taky nějak fungovalo...[wink]
Cože? Busem ze Znojma do Brna na přestup pak do Prahy? Už vidím ty davy lidí![crazy] To raděj ten vlak Znojmo-Jihlava-Praha...
Víš jak lidi řvali, když se zrušil vlak Kře-Vyškov a museli jezdit busem do Slavkova na přestup dalšího busu? Takže vlak má taky své místo! Od toho "integrovaná doprava", víme?[happy]
HP
Neregistrovaný host
Odeslán z: 37.188.138.120
Odesláno Pátek, 25. července 2014 - 16:51:28    Odkaz na tento příspěvek  

T.H. Koukám že nehodláte uznat, že se jedná o dotaci. V zavazku čerpáte dotací přímou a neřešíte kdo má co za slevu. Mimo závazek pobírá doprace také dotaci a to na každého studenta, dítě a ZTP. Tak a teď porovnejte ceny na km u paušálu v závazku a s dotací na jízdenku. Pak zjistíte kolik bere např. žlutý klaun dotaci na km.
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2525
Registrován: 8-2004

Odesláno Pátek, 25. července 2014 - 16:54:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

IDSJMK: Já netvrdím, že vlaky nemají své místo. Zrovna ty Křenovice jsou skvělou ukázkou toho, jak se to dělat nemá, tam to Kordis zvoral pěkně. Když už zrušit vlaky, což byla sama o sobě pěkná volovina, tak je měly plnohodnotně nahradit autobusy a ne jen čtyři přímé spoje v PD a jeden o víkendu a zbytek s přestupem ve Slavkově. Je zajímavý paradox, že díky tomuto teď mají Křenovice lepší spojení do Brna, než do svého okresního města.
Pokud jde o Hodonín, tak rychlost vlaků není problém, autobusové expresy před IDS měly jízdní dobu 70 minut, vlaky mají ± 67 minut. Problém je v samotné kvalitě vlaků (na autobusech před IDS jezdily Aresy a SORy s vysokými sedačkami, na vlacích, jak jsem napsat, B a AB350) a také nespolehlivost vlaků (5 minut žádná míra), zatímco autobusy na této trase, paradoxně, jezdívaly na čas. Ale největší problém této nové koncepce jsou Mutěnice, kterým nejen že ubylo spojů do Brna, ale ještě se jim protáhla jízdní doba. A na stížnosti Kordis neslyší.
Pokud jde o Znojmo, tak uvažuji jako krajský úředník: „buď zaplatíme vlaky ze Znojma do Brna a omezíme busy a vlaky na Břeclav, nebo zachováme současný stav. Přece nebudeme platit víc, když to teď funguje.“ No a tam je zakopaný pes. Ano, vlaky ze Znojma do Brna by mohli fungovat paralelně k autobusům i vlakům na Břeclav, ale to kraj prostě nezaplatí.

Zákaz kouření není žádná sranda

Ares: To nejlepší z Irisbusu
HP
Neregistrovaný host
Odeslán z: 37.188.138.120
Odesláno Pátek, 25. července 2014 - 17:00:33    Odkaz na tento příspěvek  

T.H. Ještě doporučuji si přepočítat dotaci na km třeba u žlutých a autobusu, které nikdo neobjednal. Vyjdou zajímavá čísla. Pomalu je to stejná dotace jak autobus v závazku. Jen podle vás jedno dotace je a druhá není.
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1548
Registrován: 8-2012
Odesláno Pátek, 25. července 2014 - 22:03:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No tak tu zákonem danou povinnost tarifního závazku zrušte a bude klid. Dál na flašinetáře nereaguju.
HP
Neregistrovaný host
Odeslán z: 37.188.227.87
Odesláno Sobota, 26. července 2014 - 09:52:16    Odkaz na tento příspěvek  

T.H. Jen jsem chtěl abyste už konečně uznal, že i žlutý jezdí s dotacemi a navíc spoje které nikdo neobjednal, což stejně nikdy neuznate,takže více to řešit nebudu.
Holický
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.200.55.6
Odesláno Sobota, 26. července 2014 - 10:14:37    Odkaz na tento příspěvek  

{T_._H_.:
...stěží 80, a to jsou z poloviny gastarbeitři jedoucí na Slovensko, kteří holt pojedou o hodinu dřív / později.
A vy těm dělníkům ze Slovenska vyjednáte třeba v boleslavské Škodovce nebo jiných českých podnicích zkrácenou odpolední směnu, aby mohli jet domů o tu vaši hodinu dřív? To asi ne, nemýlím-li se. Je vidět, že jste Pražák a umíte jen rejpat a navážet se do jiných, ale sám navrhnout nějaké řešení, to už po vás nikdo nemůže žádat, na to už váš mozek nestačí....
Z F J
Neregistrovaný host
Odeslán z: 109.80.18.6
Odesláno Sobota, 26. července 2014 - 12:45:35    Odkaz na tento příspěvek  

Na spěšňácích Jeseník-Krnov budou zřejmě jezdit Regionovy. Jsou prý levnější o 10 miliónů ročně, čímž by měla padnout hrozba zrušení těch vlaků. Inu proč ne, lepší vlak s Regionovou než žádný vlak...

http://olomouc.idnes.cz/na-trati-z-jeseniku-do-krnova-by-mohly-je zdit-regionovy-pj0-/olomouc-zpravy.aspx?c=A140725_2085192_olomouc -zpravy_stk
Lc937gt11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1442
Registrován: 1-2009

Odesláno Sobota, 26. července 2014 - 13:47:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad HP: Prosím, neplette si:
A, kompenzaci statem narizenych slev podle zákona c.526/190 Sb. a zákona c.329/20 11 Sb. z jízdného ve verejné dopravě

B, proplácení prokazetelne ztraty spojů vedenych v zavazku verejné dopravy v rámci zajištění základní dopravní obslužnosti.
Nechic
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1005
Registrován: 4-2010
Odesláno Sobota, 26. července 2014 - 14:01:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Z F J: Celkem moudré řešení, takhle by se dalo uvažovat na více místech. Proč s tím ale nepřijdou samy ČD a musí takové věci navrhovat na kraji to nechápu. ČD asi mají povoleno plýtvat tam, kde jim nikdo nepohrozí.

Pan výpravčí: Té chybějící poznámky u Slovakie jsem si všiml, docela by mne zajímalo jak to bude v reálu [happy]
Z F J
Neregistrovaný host
Odeslán z: 109.80.18.6
Odesláno Sobota, 26. července 2014 - 14:19:20    Odkaz na tento příspěvek  

Nechic: no chtít po ČD aby přemýšlely, to byste asi chtěl moc. [happy] Buďme rádi že s tím ČD souhlasí (viy ten článek).
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3288
Registrován: 12-2004
Odesláno Sobota, 26. července 2014 - 14:22:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Peno:Křenovice měly vždy lepší spojení do Brna než do okr.Vyškova , kam proti Brnu jezdí zlomek lidí.
A rušit ty vlaky smysl mělo, vzhledem k tomu jak málo se vozilo panťákama lidí a kolik to stálo.(Dnes by to bylo ještě horší)

Je vidět, že o tom moc (nic) nevíš.
A aby jezdila linka 621 10x denně,proč?
Stejně tak by mohly požadovat přímou linku do Vyškova taky Rašovice, Křižanovice,Hodějice, Němčany, Bošovice, Otnice atd.

To už by bylo logičtější utratit peníze za Pozořice aspol - Komořany EDP Nebo z Dražovic, Letonic na směny do Slavkova vých. prům.zon., tam by alespoň někdo jel.
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3926
Registrován: 8-2006
Odesláno Sobota, 26. července 2014 - 14:28:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ZFJ: Tak ono v Krnově probíhalo spojování/rozpojování souprav od/na OL a od/na Jeseník. Ale to už je nějaký ten pátek zpátky. Taky jde o to, jestli bude regína zvládat trasu na podzim a v zimě.
-ds-
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.26.58
Odesláno Sobota, 26. července 2014 - 14:47:23    Odkaz na tento příspěvek  

Ony ty pardubický R jsou solidně obsazený i v sedlech.

co si mám představit pod solidní obsazeností?
třeba 26 lidí, co dojelo R v pondělí v 8 ráno do Liberce?
Nebo 44 lidí, co bylo 10.7. v 18 hodin na odjezdu ze Dvora směr Jaroměř?
X1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.113.212.32
Odesláno Sobota, 26. července 2014 - 15:00:05    Odkaz na tento příspěvek  

Navšivte prosím TRAIN REPORT [happy] Zajímavosti, aktuální dění a další věci týkající se železnice na facebooku. https://www.facebook.com/pages/Train-Report/166058443531682?ref=h l
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2526
Registrován: 8-2004

Odesláno Sobota, 26. července 2014 - 15:15:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zzz: Já netvrdím, že musí mít Křenovice přímé spojení do Vyškova, ale že by měly mít rozumné spojení a to současný stav s vyhlídkovou jízdou přes Slavkov, doplněné pár přímými spoji přes Rousínov (nemluvě o tom, že přes Slavkov je to o jednu zónu víc, tedy ve výsledku zbytečně dražší) prostě nesplňuje. Kdyby byl z Křenovic třeba nějaký minibus do Rousínova co dvě hodiny a v Rousínově přípoj na Vyškov, bylo by to rozhodně lepší řešení, než ten současný paskvil, který Kordis vymyslel.

Zákaz kouření není žádná sranda

Ares: To nejlepší z Irisbusu
Tobik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 285
Registrován: 10-2010

Odesláno Sobota, 26. července 2014 - 15:19:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

X1:
Děkujeme za odkaz.
Doufám ale, že nenastane odliv diskusí z k-reportu na xichtárnu. [crazy] Byla by to škoda.
Bohouš Malý
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.200.55.6
Odesláno Sobota, 26. července 2014 - 15:22:59    Odkaz na tento příspěvek  

-ds-: No ono je rozdíl, jestli berete za vzor průzkum z času dovolených a prázdnin, nebo po obyčejné dny roku... Ale co bych vám o tomto vykládal, to vy sám víte nejlíp. Typický případ toho, jak se v jiné době nehodící data najednou hodí. Jestli takto podobně si cucají čísla pánové z OREDa(kde jste dřív působil), tak se vůbec nedivím,že tahle firma spěje k zániku. PS: Vy jste těch 44 cestujících v tom Dvoře Králové osobně počítal, nebo jste si to číslo vycucal z prstu? Já jen, že docela nedávno nějaký -ds- tady psal, že neslabší frekvence u libereckých rychlíků je v úseku Stará Paka-Dvůr Králové...
-ds-
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.26.58
Odesláno Sobota, 26. července 2014 - 16:38:10    Odkaz na tento příspěvek  

ad Bohouš Malý

počty cestující jsou samozřejmě skutečné

jinak pokud je mi známo, OREDO vycházelo ze sčítání, které dodal dopravce, zda ten si ty čísla cucal z prstu, už vyvrátit nemohu. Ale když jsem si někdy dělal při kampaních kontrolní součty, tak se leckdy dost odlišovaly od verze dopravce...
To, že napočítá v Jaroměři místo 90 lidí 70 samozřejmě neřeším, to se nedá leckdy postihnout, ale nedopočítat se 15 lidí ve vlaku o jednom vagónu, to už je poněkud smutné

čísla jsem uvedl jen z důvodu, abych se dotázal pana Vlčka, zda to považuje za solidní obsazení, či ne

k Vašim invektivám na mou osobu se vyjadřovat nemíním, pokud Vám to udělá dobře, klidně si poslužte, z mého pohledu zde stačí jeden pingpongový zápas na toto téma Otto Pospíšil versus T.H.
Nechic
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1007
Registrován: 4-2010
Odesláno Neděle, 27. července 2014 - 14:31:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

U těch R je to hrozně rozporuplné, kde se to měří. Obecně mezi Dvorem a Pardubicemi těch 70+ kousků jsem viděl skoro vždy (samozřejmě v 6 ráno nebo 10 večer to bývám míň, ale dost jich z těchto vlaků v DK vystupuje). Zbytek je jak houpačka, ale lidi si na rychlíky zvykli, používají je jak metro a díky skvělému celodennímu taktu mnohé "vzdálenosti" jsou zkráceny (hodina ŽB-DK je dost solidní). Nárůst by přišel, kdyby už konečně provedl IDOL integraci (nebo to někdo umožnil), ale to je ohraná písnička.

Otázka do plénu. Vyplatilo by se na nějaký obrat poslat 843+943 místo standartní soupravy? Tedy, že by kapacitně nebyly problémy a táhlo by se toho míň, tak by se ušetřilo. Navíc by se to mohlo udělat i jako ostrý obrat.
Valdav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1240
Registrován: 1-2009

Odesláno Neděle, 27. července 2014 - 14:46:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nechic: Navíc by se to mohlo udělat i jako ostrý obrat.
V případě ostrého obratu jedné soupravy by zase jiná souprava měla obrat 4 hodinový místo obvyklého 2 hodinového. No, ušetřila by se asi trocha nafty, jinak v podstatě nic...

Možná, že neznamenáš nic pro svět, ale pro někoho můžeš znamenat celý svět...
Nasazení CityElefantů v TS 441 a 442 PJ Bohumín
-ds-
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.26.58
Odesláno Neděle, 27. července 2014 - 23:09:21    Odkaz na tento příspěvek  

U těch R je to hrozně rozporuplné, kde se to měří.

já v žádném případě nerozporuji jejich smysl, význam a netvrdím, že sečteno podtrženo jezdí prázdné
Ale uvedl jsem 2 případy nešpičkového období (pondělí ráno v druhé polovině července za špičku nepovažuji), a optal se pana Vlčka, jak ty čísla hodnotí, když se vyjádřil, že i v sedle jezdí ty R solidně obsazené.

Mohu uvést naopak případy, kdy bylo v této R lince kolem 150 lidí ve vlaku a nebylo to příměsto Pce Jaroměř
R_206
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 721
Registrován: 7-2010
Odesláno Pondělí, 28. července 2014 - 01:52:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pan ministr je z Přerova, jasně. Už vidím minkstra, jak pojede na kožence. Leda by byla přetažená kůží krokodýla. Jinak tento člověk vlakem nee [happy]
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1564
Registrován: 8-2012
Odesláno Pondělí, 28. července 2014 - 07:40:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Však počkejte, až budete házet volební lístek strany pana ministra do urny (na podzim jsou komunální volby a jeho ksichtem bude oblepený Přerov), protože přece "zachránil" za peníze druhých noční vlak do Přerova. A určitě nebudete jediný.
Nechic
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1008
Registrován: 4-2010
Odesláno Pondělí, 28. července 2014 - 07:56:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-ds-: Jasně, ono to mohlo být myšleno tak, že i v sedle mohou být slušně obsazené.

Valdav: Pokud není kam ji poslat otočit, tak je fakt, že to je zbytečné.
Ládíček
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.200.55.6
Odesláno Pondělí, 28. července 2014 - 08:08:03    Odkaz na tento příspěvek  

T.H.: Vy už zase do všeho musíte tahat politiku? Jste ubožák, jakých tady už moc není... Ale hlavně, že si rejpnu do politických soupeřů. Nekopete vy za onu nechvalně zámou ODS?
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5227
Registrován: 4-2003

Odesláno Pondělí, 28. července 2014 - 08:28:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vy už zase do všeho musíte tahat politiku? Jste ubožák, jakých tady už moc není.

TO POLITIKA JE, i kdybyste se stavěl na hlavu Ládíčku a politici za naše peníze reagují na různá hysterická ječítka jako jistý IC540.

Už vidím minkstra, jak pojede na kožence.

Ministr nikoliv, ale nepatrná část voličstva ano a pro jejich destinásobek sice nikam nejede, ale aspoň si zapamatuje jméno "pečujícího" ministra a stranu a podle toho vhodí lístek do urny, čímž se navýší počet hlasů o 0,6297 % = politický vliv XXX,XXX mil Kč z našich peněz.

PS: Excelem 200 lidí nejede ani z Prahy, natož někde za Pardubkama.

Pryč s režimsty, ekologisty a sandálisty !
Nudíte se ? Svolejte meeting !
Že jsem politicky nekorektní ? No a co ? [zadnice]
Mladějov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5521
Registrován: 3-2007
Odesláno Pondělí, 28. července 2014 - 09:27:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

>Excelem 200 lidí nejede ani z Prahy, natož někde za Pardubkama.

Zdroj ?
A sám jsi jím jel kolikrát ? Zjevně ani jednou, jen si rád trochu přibarvíš skutečnost, abys svojí pravdě líp věřil. ÚMYSLNĚ LŽEŠ.

Už to tady pánové točíte docela dlouho. Já už jsem to říkal : Vzhledem k tomu, že se stejně zavedou nové vlaky nahrazující excel porůznu samo s rozbitím té trasy (R Praha-UL-Cheb, R Staré Město -v 1:30 !!! -Praha a Ostrava-Žilina), tak se stejně houby ušetří a za víc peněz bude víc vzduchovozičů.
To, Radku, nejsi koukám schopen pochopit.

Když už někdo chtěl rušit, tak ze Šíravy a Slovakie udělat jeden vlak, když jedou čtyřicet*) minut za sebou stejnou trasu.

Ale je to marný, je to marný, je to marný.
*) cca
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8383
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 28. července 2014 - 09:57:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"třeba 26 lidí, co dojelo R v pondělí v 8 ráno do Liberce?"

Ve školním (VŠ) roce to je bída. O prázdninách to u okrajovýho spoje co dělá částečně školníka katastrofa není. nejeden bus na osmou do okresního města veze o prázdninách 3-5 kusů ač je ve školním roce na stojáka.

"Nebo 44 lidí, co bylo 10.7. v 18 hodin na odjezdu ze Dvora směr Jaroměř?"

Ve čtvrtek večer proti silnějšímu směru není až tak špatný. Možná kdyby existovaly v místním IDS i přestupní jízdenky tak by si našlo cestu o pár lidí víc z návazných busů od Hostinného. Kolik lidí do Dvora takovej bus v tuto dobu dovez?
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5229
Registrován: 4-2003

Odesláno Pondělí, 28. července 2014 - 10:22:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A sám jsi jím jel kolikrát ? Zjevně ani jednou, jen si rád trochu přibarvíš skutečnost,

Excela jsme letos viděl odjíždět asi čtyřikrát z hlaváku, z toho třikrát obsazenost tak 1-2 lidi na kupé. Kde by se někde za Pardubkama vzalo 200 lidí je mi fakt záhadou.

k se stejně houby ušetří

To platí jen pro území ČR.

Pryč s režimsty, ekologisty a sandálisty !
Nudíte se ? Svolejte meeting !
Že jsem politicky nekorektní ? No a co ? [zadnice]
Mladějov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5525
Registrován: 3-2007
Odesláno Pondělí, 28. července 2014 - 10:45:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No a proč to teda "na území ČR" nenechat jak to je ?
Máš podivné argumenty.
Můžu se zeptat - na tom portrétu je kdo ?
Holický
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.200.55.6
Odesláno Pondělí, 28. července 2014 - 10:50:32    Odkaz na tento příspěvek  

RadekŠ: Excela jsme letos viděl odjíždět asi čtyřikrát z hlaváku, z toho třikrát obsazenost tak 1-2 lidi na kupé.
A to jste viděl tu obsazenost z perónu? Tak to skutečně vypovídající hodnota průzkumu.. Já Excelem jezdím každý měsíc v úseku Sokolov- Ostrava asi 4-5x v obou směrech, ale takhle slabě obsazenost jsem ještě snad nezažil. Z Prahy vždy aspoň 4 lidi v kupé, za Pardubkami, to nepopírám, už ti 1-2 cestující někdy jsou.. Ale mým příspěvkem nechci horovat za to, aby byl tento vlak za každou cenu zachován, i když myslím, že by to bylo rozumější a levnější, než místo něj zavádět x dalších vlaků v průběhu jeho nynější trasy. A pokud by na jednání se Slováky bylo už pozdě, co ho ukončit v Žilině, popř. v Českém Těšíně?
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5230
Registrován: 4-2003

Odesláno Pondělí, 28. července 2014 - 11:02:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A to jste viděl tu obsazenost z perónu? Tak to skutečně vypovídající hodnota průzkumu.

Kdybych se na ty lidi koukal z uličky toho Béčka, tak by jejich počet byl jiný ?[uhoh]

No a proč to teda "na území ČR" nenechat jak to je ?

Mně je to jedno a ani o tom nedebatuju.:-)

PS: Lloyd Blankfein, má dokonale nasírací xicht.

Pryč s režimsty, ekologisty a sandálisty !
Nudíte se ? Svolejte meeting !
Že jsem politicky nekorektní ? No a co ? [zadnice]
Scania_Scala
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 35
Registrován: 1-2013
Odesláno Pondělí, 28. července 2014 - 11:12:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

RadekŠ, T.H.: Posuďte tohle řešení, co se před 14 dny rozebíralo, aby bylo nejen na Excelsior, ale i Ostravan: dalo by se to vyřešit sloučením vlaků R875+IC543, R442+IC542 apod. V tomto příspěvku dokonce Vantju odkazuje svůj návrh včetně řazení na řešení, aby nebyly Slovakia a Šírava+Ostravanvjednom příliš dlouhé:
https://www.k-report.net/presmerovani/?prispevek=3132642
Samozřejmě je současné řešení horší a hůř využitelné (otázka, zda levnější) než kdyby byl zachován původní Excelsior, byť obsazenost nic moc (což se ale dá říct o mnohem více vlacích jakéhokoliv dopravce)
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8386
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 28. července 2014 - 11:47:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No vzhledem k tomu, že o tý půlnoci bývá podstatná část kupat zhaslá a tu a tam je některý béčko k peronu uličkou tak ten odhad zvenku je dost odvážný.

Jinak excel má 3xB+BDs+A, 35 kupat dvojky á 2 ks = 70, k tomu tak 10 ks v jedničce. Něco bude i v ubytovákách (3x10?) = 30 a jsme i při tomhle odhadu někde na 100 lidech. No a protože někdo leží, někdo je ve tmě na druhý straně kupé dost nevidět a pokud tam není hafo prázdnejch kupat (což tedy z Prahy fakt nebejvá) lze čekat i nějaký "partičky" 5-6 ks/kupé tak se na těch 120-140 bez problémů dostáváme i z pozorování "1-2 v kupé".

Mch tuhle jsem jel v sobotu večer Sexcelem z Chebu do Kralupů. No a pokud tedy nebyl výstup nějakých 80% v Prase tak těch lidí jelo asi o dost víc neb už v Krpech byly obsazený prakticky všechny kupé a po cestě probíhala "nakládka" viditelně dálkařů s haldama báglů, rvhp tašek ba dětí. V Chebu někdo zrovna nakládal kočárek do ubp s cílovou Bohů míň...
Nechic
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1010
Registrován: 4-2010
Odesláno Pondělí, 28. července 2014 - 12:57:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Když už, proč ta Bohemia nejede v čase Excelsioru a ten Prachařův rychlík v čase navrhované Bohemie. Šrámy by byly o něco nižší, návaznosti zachovány, většina "cestovních návyků" by neutrpěla. Cena stejná...
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5231
Registrován: 4-2003

Odesláno Pondělí, 28. července 2014 - 13:04:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Posuďte tohle řešení, co se před 14 dny rozebíralo

Mně je to úplně jedno, já jsem reagoval jen na těch 200 lidí.

půlnoci bývá podstatná část kupat zhaslá a tu a tam je některý béčko k peronu uličkou

Tak samozřejmě v těch pár zhaslých kupé se lidi tísní po osmi, zatíco v rozsvícených je jeden. [biggrin]

Pryč s režimsty, ekologisty a sandálisty !
Nudíte se ? Svolejte meeting !
Že jsem politicky nekorektní ? No a co ? [zadnice]
Ic540
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2632
Registrován: 6-2008

Odesláno Pondělí, 28. července 2014 - 13:43:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

RadekŠ: Těch 200 lidí v Excelu z Prahy jsou každý den jiní lidé, ne ti stejní. Takže nemůžeme si myslet že jezdí 200 lidí...
Když přimyslím jakou má Excelsior a noční rka pověst, tak se ani nedivím, že jen 200. Na půlnoc to i tak není málo...
Kolikrát vyjíždí ve slabší dny v uvozovkách ve čtyřvozovém EC z Prahy ještě lidí méně...

Ostrouháme li noční spoje na hlavních tratích a ty okrajové ranně večerní, tak to můžem zabalit...

PS: Ten ksicht má opravdu nasírací...[ok]
Excel-neexcel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.103.109.53
Odesláno Pondělí, 28. července 2014 - 13:49:50    Odkaz na tento příspěvek  

RadekŠ: Tak samozřejmě, že se ve zhaslých kupé tísní osm lidí. Noční seznamka na kolejích, ne![proud]
Nechic
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1011
Registrován: 4-2010
Odesláno Pondělí, 28. července 2014 - 16:19:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ostrouháme li noční spoje na hlavních tratích a ty okrajové ranně večerní, tak to můžem zabalit...


Tak okrajové budou další spoje a ty ostrouháme příště a tak to půjde dál a dál dokud se nebude jezdit jen PO-PÁ 6-8,14-19 a SO, NE 8-10 17-20
zsr GVD 2015
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.12.58.33
Odesláno Pondělí, 28. července 2014 - 17:07:02    Odkaz na tento příspěvek  

George_couser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4004
Registrován: 9-2006

Odesláno Pondělí, 28. července 2014 - 17:12:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Takže LEO chce nakonec jeden pár a ten ještě navíc nemá na rozdíl od ostatních potvrzen...
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3942
Registrován: 8-2006
Odesláno Pondělí, 28. července 2014 - 19:16:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A jéje, posuzování obsazenosti z perónu.[crazy] To už tady dlouho nebylo. Naposledy snad Káem takhle posuzoval obsazenost Švejků, když stál na Smíchově na nástupišti.[crazy]

Nechcic: Sem zvědavej, kolik lidí bude ochotno ráno čumákovat v Praze od cca 7:50 do 9:30, kdy jede další podkrušnohorský R. Večer je to ještě jakž takž dobrý, ale ráno nic moc.
Spelcr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 922
Registrován: 5-2007
Odesláno Pondělí, 28. července 2014 - 19:49:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kdybych se na ty lidi koukal z uličky toho Béčka, tak by jejich počet byl jiný ?
No nevím jak u vás, ale mně se kolikrát stane, že z venku to kupé vypadá prázdné a když tam vlezu, tak zjistím, že není prázdné žádné a že tam sedí více lidí, než jsem viděl přijíždět.
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1568
Registrován: 8-2012
Odesláno Pondělí, 28. července 2014 - 19:50:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Copak, aktuálně probíhají tradiční šotovýpočty plného vlaku neviditelných lidí? :-)
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5232
Registrován: 4-2003

Odesláno Pondělí, 28. července 2014 - 20:36:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

e mně se kolikrát stane, že z venku to kupé vypadá prázdné a když tam vlezu,

Jojo - v rozsvíceném kupé je ze tmy vidět jeden člověk a když tam člověk vleze, tak jich tam sedí pět.[biggrin]

Pryč s režimsty, ekologisty a sandálisty !
Nudíte se ? Svolejte meeting !
Že jsem politicky nekorektní ? No a co ? [zadnice]
Nechic
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1012
Registrován: 4-2010
Odesláno Pondělí, 28. července 2014 - 21:19:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

čelákovičan: A pak se to tradičně zruší, protože tím nikdo nejezdí a někteří tady tomu budou i tleskat [lame]
Asdf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3700
Registrován: 5-2007
Odesláno Úterý, 29. července 2014 - 03:10:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

RadekŠ: Ale to sa mi už niekoľkokrát stalo. [biggrin] Idem nočným vlakom, nemám si kde sadnúť, tak že vlezem do zhasnutého kupé so zatiahnutými záclonkami, a ak to nebude vyzerať, že dostanem po hube, prinútim niekoho si sadnúť.

Otvorím a tam 4-6 ľudí [crazy]
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1569
Registrován: 8-2012
Odesláno Úterý, 29. července 2014 - 06:36:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V těch zhasnutých jich vždycky je minimálně osm, to je přece jasné, "nemám si kde sadnúť"... to jen kvůli Žlutozlu se ruší takhle narvané vlaky.
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5988
Registrován: 12-2009
Odesláno Úterý, 29. července 2014 - 07:48:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nejen kvůli tomu, že řve, že tam kde jezdí, nemá jezdit nic jiného. MD chce šetřit za každou cenu a zrušení rychlíku je takové viditelné.
Excel potkávám každou chvíli a opravdu v těch zhasnutých kupé se skrývá víc lidí, které není zvenčí vidět. Samozřejmě jsou slabší dny a silnější. Teď přes prázdniny se jezdí docela dost.
Honza_o
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3016
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 29. července 2014 - 07:52:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Žlutý polobůh měl bouchnout do stolu: "Vy dáte modrým 30! To já to budu jezdit za 10!" A byl by spokojený i T.H. [rofl] .