K-report
 

Archiv diskuse RegioJet do 21. 05. 2014  

Diskuse K-report » Archiv 2014 » Železnice » RegioJet » Archiv diskuse RegioJet do 21. 05. 2014 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Robert_antonio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 260
Registrován: 7-2007
Odesláno Neděle, 18. května 2014 - 12:55:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"Systém Českých drah je vytvořen tak, že budeme vytvářet ztrátu," popisuje Kurucz. A důvodů je podle něj hned několik. Objednatelé dopravy, tedy kraje a stát, neplatí vše, co mají. A v komerční dopravě (například na lince mezi Prahou a Ostravou) táhnou firmu do ztrát vysoké odpisy jednotek Pendolino. Ztrátová jsou i nádraží, kdy příjem z nájmu nestačí na údržbu a opravy."

A že se ty ČD zuby nehty snažily, aby jim ta ztrátová nádraží zůstala, a aby ty ztrátové ZDO linky náhodou nedostal zlý soukromník, že?
v.sp
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.90.250.127
Odesláno Neděle, 18. května 2014 - 12:58:30    Odkaz na tento příspěvek  

No, mne překvapilo něco jiného:

Zhruba 300 tisíc lidí má zákaznickou kartu, zaměstnanci s rodinnými příslušníky pak tvoří dalších 200 tisíc lidí, se kterými může firma pracovat.

Jen 300 tisíc in-karet? To opravdu ČD jezdí aspoň trochu pravidelně jen 3% populace? (Já vím, plus IDS.)
To je dost smutné, ale na druhou stranu - je kam růst.
Pajas2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 399
Registrován: 10-2009
Odesláno Neděle, 18. května 2014 - 13:30:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V kategorii 15-64 jde o 7,26 milionu obyvatel a ekonomicky aktivních je pak jen 5,08 milionu obyvatel. Takže ta % budou vyšší. :-) Ale i tak je to málo, hlavně v poměru k zaměstnaneckým kartám.
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5804
Registrován: 12-2009
Odesláno Neděle, 18. května 2014 - 14:43:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jančura nyní na ČT 24 a sdělil, že kromě něj jsou všichni zločinci.[proud]
nenidulezite
Neregistrovaný host
Odeslán z: 101.85.62.93
Odesláno Neděle, 18. května 2014 - 14:50:18    Odkaz na tento příspěvek  

Se divim ze tam toho exota jeste zvou.
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1190
Registrován: 8-2012
Odesláno Neděle, 18. května 2014 - 19:20:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jregent: Objednatelé dopravy, tedy kraje a stát, neplatí vše, co mají
A ČD jim to přesto dodávají? Tzn. nejednají s péčí řádného hospodáře, nevymáhají pohledávky? Nebo je to trochu jinak - že ČD naprosto prokazatelně, záměrně a dlouhodobě prodávají své výkony za podnákladové = dumpingové ceny?
táhnou firmu do ztrát vysoké odpisy jednotek Pendolino
To se ale jen Kurucz zapomněl zeptat Blbela a spol. na obrovský ekonomický úspěch pendolín, jakápak ztráta, to je přece jen fujfuj jančurácká propaganda.
Ztrátová jsou i nádraží
Tak hlavně že se o ně Dráha v roce 2002 tak hrdlila a v dojemně shodném lobbingu si tehdy padli do náručí ČD-odboráři s manadementem...

Je to jedna z možností, kdyby nám to zákon dovolil
On jim to zákon zakazuje? Kde, proboha? (Hlavně že páni velkopodnikatelé v realitách z Pobřeží mají "developerské" džointvenčry, kterými se z Dráhy dojí prachy, ty zákon nezakazuje?) ČD Travel, to je taky zakázané? No jo, jenže tam nejde dosáhnout "státem zaručené" dominance, to bude hlavní problém, ne nějaký "zákon nedovoluje"...
Zda by šlo například o autobusovou dopravu
No tak o kterou jinou (ČD Airlines je opravdu představa k popukání [happy] ). Připomeňme si tedy, že o té se naposled mluvilo, když se potřebovala udělat trafika pro Petra Moravce (aby se vyšachoval z potenciálních soutěží Connex/Veolia, kde řediteloval). Jak rychle to potom vyšumělo, to si jistě dohledáte sami. Nevěřím na nějakou autobusovou divizi, jednoduše pro neschopnost. Spíš půjde o nějakou babišárnu, jak ke kamarádům přesměrovat penězovody skrz Dráhu.
Například Deutsche Bahn mají příjmy i z prodeje letenek, vstupenek na koncerty, dovolených, ubytování nebo ze zprostředkování půjčení auta či taxislužeb."
Nic, co by nemohly například České dráhy dělat taky a to klidně už předevčírem. Celé to je zřejmě jen komické číslo generálního kokrhele k obveselení obecenstva a odvedení pozornosti.
PR__Oddělení_R
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1
Registrován: 5-2014

Odesláno Neděle, 18. května 2014 - 19:39:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jak vidíte, tak pan T.H. Jančurobijce totálně rozcupoval. Krása, jak jsou zticha. Pane T.H., gratuluji k nádhernému diskuznímu úspěchu.
Křivi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.131.18
Odesláno Neděle, 18. května 2014 - 19:53:40    Odkaz na tento příspěvek  

PR: Vždyť je to hrdý kokrhel z Metransu. Tak ho nechte vykecat a ukojit se na účet firmy, kterou prostě nemá rád, no. [happy]
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4462
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 18. května 2014 - 20:00:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Křivi: Tak ještě uveď, co napsal T.H. nereálného[wink].
PR__Oddělení_R
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2
Registrován: 5-2014

Odesláno Neděle, 18. května 2014 - 20:18:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pane Křivi, pan T.H. je špičkovým odborníkem, stejně jako pan Súra objektivním a profesionálním novinářem, vy ani jednomu z těchto pánů nesaháte ani po kotníky.
Křivi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.131.18
Odesláno Neděle, 18. května 2014 - 21:29:06    Odkaz na tento příspěvek  

Bram: "...co napsal T.H. nereálného" Překvapil mne Váš zájem o filozofii. Spor realismu a nominalismu řešil již Mistr Jan Hus a jeho současníci z univerzity. T.H. jasně píše: " Nevěřím na nějakou autobusovou divizi..." - tedy nevěří v její reálnou existenci, je pouhým pojmem. T.H. tedy nepatří k realistům, ale nominalistům, odpůrcům Husovým. Je dobré, že jste to tu trochu intelektuálně povznesl.

Ale trochu vážněji: všichni tady máme nějaké své názory, které v podstatě nepramení ze vztahu k RJ, jako především k ČD. Mnohdy neutěšený stav veřejné dopravy (v relaci se stavem naší společnosti) vidíme všichni. I v tom, co je špatně bychom se jistě z velké části shodli. Problém je tedy v tom, zda v ČD vidíme viníka a nereformovatené zlo, které je nutno hubit, popřípadě se postavit na stranu hubičů ČD (zviditelněné proklamativní akceptací rétoriky RJ), nebo zda vidíme viníka v dopravní politice státu (infrastruktura, legislativa, diletantské zásahy politiků) a naopak shledáváme nějaký potenciál ke změně ČD a vidíme v tom tu nejméně špatnou variantu, když už dobrá zatím neexistuje.

Hlásím se k těm druhým, ač k soukromým dopravcům mám poměr kladný, neboť mají na ČD dobrý vliv. Pokud mají v něčem špatný vliv na veřejnou dopravu, není to až tak úplně vina dopravců, ale státu, který nekoná, nestanovuje pravidla, nesoutěží, umožňuje výhody vyčuránkům. A potom mi samozřejmě vadí populismus, lži a manipulace s veřejným míněním za hranicí dobrých mravů. Proto nemohu Jančuru akceptovat do té míry, jako třeba RT Express (i když tam v závěru byly ty PR komedie také).

O tom všem by bylo možno normálně diskutovat. Ale tady to není zvykem, což je škoda. Problém není reálné/nereálné, ale vnucování subjektivních pohledů ostatním. A měřítkem všech emocí jsou ČD. Proto bývalý zhrzený zaměstananec ČD, ne úplně objektivní novinář z regionu železničního pravěku mající v oblibě levné letenky (psal o tom PR reportáž) a busy z Černého Mostu, provozovatel webu neúspěšně bojujícího o důvěru převzatými články, samožerové posedlí vlastní důležitostí a insiderovstvím atd. atd. projektují do svých příspěvků své emoce a své obrazy nepřítele, které nemají pro ostatní valného smylu, jenom je naserou.

Pane Brame, jste poněkud zapšklý a nepochopil jste, že jsem trochu mimo tuto debatu. Nemám nic proti T.H. osobně, ale reaguji spíše na úplně zbytečnou nenávistnost jeho příspěvků. Jistě, pokud bychom jeho přirození vytkli před závorku, v závorce by nám občas zůstal i nějaký hodnotný obsah. Ale pokud nám v tomto tvaru nepředkládá své výroky autor sám, pak o obsahu nemá smysl stylem zde obvyklým vůbec diskutovat. K diskuzi je nutné plastičtější vidění světa a respekt k názorům druhého. Ten tu prostě není, ani já ho v tomto vlákně k některým diskutujícím nemám. Uznávám, že je to špatně.
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1191
Registrován: 8-2012
Odesláno Neděle, 18. května 2014 - 21:33:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

O tom všem by bylo možno normálně diskutovat. Ale tady to není zvykem
Jo aha [happy] No, ještěže vy jste ke kultivaci diskuze opravdu přispěl bohatou hřivnou.
Takže věcně k tomu Kuruczovu vystoupení opravdu nic nemáte? Škoda, zas nám z těch hodnot zbyla jen potřeba ad personam útoku.
Glory
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1623
Registrován: 8-2012

Odesláno Neděle, 18. května 2014 - 22:07:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

v.sp: dokud tam nepochopí, že IN 25 prostě budou jen rozdávat za registraci, tak není kam růst. Ono pokud se mnou pojedou 2 lidi bez slevy a nebo 5 s 25% slevou, tak osobně bych bral jako lepší možnost tu druhou variantu. Leoš to pochopil ani ne za rok, u ČD už to trvá několik let a pochopení stále nikde.
Petr47
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 695
Registrován: 4-2010
Odesláno Neděle, 18. května 2014 - 23:16:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Křivi: 100% souhlas, tak to vidím i já...
T.H: [ko]
Křivi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.79.110.73
Odesláno Neděle, 18. května 2014 - 23:41:21    Odkaz na tento příspěvek  

T.H.: Je pěkné být přesvědčen, že jsem tak důležitý, že ostatní mají potřebu na mne útočit ad personam. Přiznat si, že jsem ostatním v podstatě u [zadnice] i se svými názory a reakce vyvolává jen konfrontační forma mých příspěvků, vyjadřující můj záporný citový vztah k ČD, je těžké.
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1194
Registrován: 8-2012
Odesláno Neděle, 18. května 2014 - 23:58:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jsem ostatním v podstatě u [zadnice] i se svými názory
Ano, to zcela očividně - ono totiž tu nejsem zdaleka jediný, kdo je vámi osobně napadán, protože nemá ty správně barevné názory.
Věcná diskuze z vaší strany napravující ty konfrontační tedy začne kdy? (Trochu jsem zabrousil do historie a nic takového jako věcný nekonfrontační příspěvek bez ad-personam figury se tam bohužel nevyskytuje. Nic. Nula.)
No, jistěže nezačne. Máte poslední slovo.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5253
Registrován: 2-2005
Odesláno Pondělí, 19. května 2014 - 00:56:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Křivi: Pod Vás je dneska radost se podepsat...;-)))

Jen bych v souladu s tím, co píšete, dodal, že čím protiČDagresivnější rétorika, tím víc to v některých lidech budí potřebu to otočit, poukázat na to, že Jančura není bůh a ČD nejsou peklo. (Budulínkův bezobsažný slint "ČD nejsou řešením, ČD jsou problémem" je toho mistrovskou ukázkou) Pan T.H. ani Bram mi to nebudou věřit, ale já jako drážní laik jsem do tohoto vlákna kdysi vstupoval jako celkem nestranný pozorovatel. To, jak mě tady žlutí vnímají po pár letech, je výsledek jejich snahy poflusat a poblejt ČD za každou cenu a vyzvednout Jančuru, potažmo kohokoliv, kdo flusá a kydá na ČD hlasitě a viditelně...

T.H.:
Objednatelé dopravy, tedy kraje a stát, neplatí vše, co mají
A ČD jim to přesto dodávají? Tzn. nejednají s péčí řádného hospodáře, nevymáhají pohledávky? Nebo je to trochu jinak - že ČD naprosto prokazatelně, záměrně a dlouhodobě prodávají své výkony za podnákladové = dumpingové ceny?


Vy más asi máte za podobné debily jako Sůra, vono mít neuhrazené pohledávky znamená podnikat za dumpingové ceny? Studoval jste ekonomii se Sůrou v Plzni na právech? Nebo zase ten Vašek Kopeckej?
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5254
Registrován: 2-2005
Odesláno Pondělí, 19. května 2014 - 01:00:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A ještě T.H.:
ono totiž tu nejsem zdaleka jediný, kdo je vámi osobně napadán
Dlužno dodat, že ani Křivi není jediný, kdo Vás za Vaše názory "napadá."

že jsem ostatním v podstatě u [zadnice] i se svými názory a reakce vyvolává jen konfrontační forma mých příspěvků, vyjadřující můj záporný citový vztah k ČD
Tohle si můžete dát vygravírovat na poštovní schránku...páč co se týká kydání sraček na ČD, jste tady skutečně natolik bezkonkurenční, že celkem chápu, že Váš žlutí kinderadoranti vzývají jako svého guru. Bez ironie. Je otázka, nakolik si to jednou dokážete přiznat, myslím, že sám podobným momentům říkáte coming out.
PR__Oddělení_R
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3
Registrován: 5-2014

Odesláno Pondělí, 19. května 2014 - 01:10:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pane Slimto, pan T.H. žádné "sračky" nekydá, pan T.H. pouze prezentuje fakta tak jak jsou. Sračky zde kydáte pouze vy a ostatní odpůrci Regiojetu!
Pan Důležitý
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.66.178.112
Odesláno Pondělí, 19. května 2014 - 07:23:02    Odkaz na tento příspěvek  

"samožerové posedlí vlastní důležitost"
to jste o sobě napsal, pane Křivánku, velmi hezky.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5255
Registrován: 2-2005
Odesláno Pondělí, 19. května 2014 - 07:51:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

http://www.dfens-cz.com/view.php?cisloclanku=2014051801

To o novinářích je zajímavý..;-))
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1197
Registrován: 8-2012
Odesláno Pondělí, 19. května 2014 - 08:05:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slimta měl čtvrtou jančurobijeckou noční po sobě? To se nedivím, že je na prášky, není Terminátor...

vono mít neuhrazené pohledávky znamená podnikat za dumpingové ceny?
Spojka "NEBO" je použita ve větách ve významu vylučovacím, tj. BUĎ "nejednají s péčí řádného hospodáře, nevymáhají pohledávky" ANEBO "je to trochu jinak - že ČD naprosto prokazatelně, záměrně a dlouhodobě prodávají své výkony za podnákladové = dumpingové ceny". Stejná situace např.: "chceš jet Regiojetem NEBO Leo Expresem"? Chápou to školáci ve třetí třídě základní školy, ale tu jste asi studoval v Plzni.
Vy más asi máte za podobné debily
Vás ano, ostatně nedáváte mi na vybranou. Ale on vám dá Křivi určitě lekci normálního diskutování.
kydání sraček na ČD
V tom je právě ten problém. Kdyby to byla pravda, tak "nestranní pozorovatelé" jako vy ty sračky rozmetají (krásný příměr...) argumenty a důkazy namísto neustálého zaobírání se osobou, jejíž názory jsou přece každému v podstatě u [zadnice]. Naprosto drtivě byste např. rozdrtil jakoukoli protiČDagresívní rétoriku o tom, že pendolína jsou ztrátový byznys. (Cože, něco takového tvrdí i generální ČD? To budou jen sračky!)
Tak jo, pojďte věcně diskutovat: co říkáte tomu, že generální ředitel Českých drah zpochybňuje uzavřené platné "desetileté" smlouvy (ty samé, které si České dráhy vylobovaly těsně před vstupem legislativy o povinných soutěžích) a dožaduje se zaplacení nějakého navýšení nákladů za růst ceny dopravní cesty? Tomu se říká "neuhrazená pohledávka"?
Pan Důležitý
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.66.178.112
Odesláno Pondělí, 19. května 2014 - 13:41:38    Odkaz na tento příspěvek  

A nyní nastane od slimty a křivaka pár hodin pokoj:-)tak za tři hodiny nastoupí nějaký šašek typu bevelo,vlcek ci hmm a napíše, že t.h.je frustrat vyhozeny z dráhy,za 12 hodin slimta neco o debilech a pak nám tu pár mouder řekne pan Křivánek, který ma v podstatě soukromé dopravce rád, ale jen je nesnáší,protože všichni jeho kámoši ze Žiliny jsou bud u Cd nebo Szdc :-)show must go on:-)a debata o tom,co T.H.popsal,skončí.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5256
Registrován: 2-2005
Odesláno Pondělí, 19. května 2014 - 13:56:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pan Důležitý: Překvapivě se mýlíte:

T.H.: nezlobte se (nebo zlobte), ale reakce na výrok
Objednatelé dopravy, tedy kraje a stát, neplatí vše, co mají
výrokem
Nebo je to trochu jinak - že ČD naprosto prokazatelně, záměrně a dlouhodobě prodávají své výkony za podnákladové = dumpingové ceny?

je jednoznačná i přes dodatečné ohýbání přes spojku nebo. Prostě jste prohlásil, že pro to, že kraje neplatí, co mají, je jedním z vysvětlení, že dráhy jezdí za dumpingové ceny. Nebo ne?

Zrovna tak výrok Kurucze
Objednatelé dopravy, tedy kraje a stát, neplatí vše, co mají.
může jen blb a Vy interpretovat jako zpochybňování uzavřených smluv, protože je mimo jiné upřesněn dalšími větami
Ministerstvo dopravy nám na inflační doložce dluží 412 milionů korun....Podobné je to s kraji, které dostávají méně peněz z rozpočtu, a nemají tak na to, aby Českým drahám platily vše, k čemu se zavázaly.
ze kterých jen blb a Vy nevyrozumějí, že se jedná o peníze dlužné v rozporu s uzavřenými smlouvami.

Ano, je tam i výrok
desetileté smlouvy platné do roku 2019 nepočítaly s tím, že vzroste například cena za použití kolejí, a ne všechny kraje navýšení nákladů akceptovaly.

který opět jen blb a Vy může interpretovat jako zpochybňování smluv, neboť v byznysu je celkem normální, že se na základě nových skutečností smlouvy zrevidují (cena za použití kolejí je na tom z tohoto pohledu stejně jako třeba kurs koruny po intervenci ČNB).

Nicméně i kdyby ne, tak ignorování prvních dvou citovaných výroků je přesně tím kydáním sraček, které celkem ani rozmetat nelze, páč ten, kdo tomuhle tleská, není na žádné rozmetání zvědav. Můžete samozřejemě opáčit, že jste nic nekydnul, ba naopak, a v duchu svého stylu uvažování a diskuze budete mít i pravdu.

Pan Důležitý: Takže jste měl pravdu s těma debilama, beru zpět, přepokládám, že debil a blb jsou pro tento účel zaměnitelné tituly.

(Příspěvek byl editován uživatelem Slim.)
Pan Důležitý
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.66.178.112
Odesláno Pondělí, 19. května 2014 - 14:00:28    Odkaz na tento příspěvek  

Slimta: ano,mýlil jsem se.místo debila blb.takhle mluvíte i doma d manželkou nebo žijete sám?
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1200
Registrován: 8-2012
Odesláno Pondělí, 19. května 2014 - 14:59:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Po noční hned odpolední? Co na to zákoník práce? [happy]

reakce na výrok ... výrokem
Až uvedete ten výrok celý, ne jen ten kus co se vám hodí, můžeme se bavit dál.
pro to, že kraje neplatí, co mají, je jedním z vysvětlení, že dráhy jezdí za dumpingové ceny
Ano. Je JEDNÍM Z VYSVĚTLENÍ, nikoli jediným. To chápou sedmileté děti. Např. vlaky Plzeň-Most jezdí za kompenzaci asi 17 Kč/km. Podobně Jizerskohorská železnice je ze strany ČD "špatně spočítaná" takže "kraj neplatí, co má"... jenže tam pro chudáka Dráhu nemají pochopení a na smlouvě trvají.
může interpretovat jako zpochybňování smluv
"My krajům říkáme, že nám nedaly peníze, ony říkají, že máme smlouvu a jezdit musíme" - vykládejte si to podle potřeby, tohle "nedaly peníze" je právě zpochybňování smluv... jaké nedaly peníze? Daly jim peníze přesně podle smlouvy.
v byznysu je celkem normální, že se na základě nových skutečností smlouvy zrevidují
Jak dlouho děláte byznys?
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5257
Registrován: 2-2005
Odesláno Pondělí, 19. května 2014 - 15:56:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pan Důležitý:
Ano, o debilech a blbech takto mluvím i doma před manželkou.

T.H.:
pro to, že kraje neplatí, co mají, je jedním z vysvětlení, že dráhy jezdí za dumpingové ceny
Nikoliv. ani jedním z vysvětlení. Je to naprostá hovadina.

Např. vlaky Plzeň-Most jezdí za kompenzaci asi 17 Kč/km
ve světle toho výroku o nelze pochopit jinak, že jim kraj těch 17 korun nedává celých, protože na ně nedostal od státu. Nijak jinak.

"My krajům říkáme, že nám nedaly peníze, ony říkají, že máme smlouvu a jezdit musíme"
Z toho jste vyrozuměl, že jim kraje daly peníze přesně podle smlouvy, pomocí skleněné koule nbo jakého nástroje?

Byznys dělám od roku 1996. A věřte nebo ne, poslední cca půlrok se víceméně zabývám revizemi smluv dodavatelů, kteří se nedokážou v původních podmínkách udržet díky kursu koruny. Jak dlouho děláte byznys Vy?

Po noční hned odpolední? Co na to zákoník práce?

versus

argumenty a důkazy namísto neustálého zaobírání se osobou, jejíž názory jsou přece každému v podstatě u [zadnice]

I schizofrenie se dá celkem úspěšně léčit nebo potlačovat.
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1201
Registrován: 8-2012
Odesláno Pondělí, 19. května 2014 - 16:17:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A teď se od obvyklých osobních argumentů podíváme na další pokus ČD ojebat smlouvu: Liberecký kraj měl ve smlouvě podmínku vybavení vozidel audiovizuálním informačním systémem.
Nejdřív si zkuste zapamatovat, co se vám u termínu "audiovizuální informační systém" vybavilo jako první.
Máte?
Můžete číst dál (vyjádření tiskového mluvky ČD PeŠtě):
„Smlouva neříká, že vlaky musí být vybaveny elektronickým audiovizuálním systémem. Naše vlaky byly vybaveny vizuálním systémem ve formě tabulí. Audio, tedy hlasová informace, byla poskytována vlakovým doprovodem.“
Tak obhajujte a vysvětlujte, jak má Dráha pravdu a jak jí kraj ubližuje pokutou.
H.T.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 46.135.3.0
Odesláno Pondělí, 19. května 2014 - 16:25:18    Odkaz na tento příspěvek  

Takže stejná ojebávka jako u RJ na slovensku? Tam byl nefunkční IS obhajován slovy, že ve smlouvě je jen podmínka že má ve vlaku být, ale že že tam není napsáno, že musí být funkční.
PR__Oddělení_R
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4
Registrován: 5-2014

Odesláno Pondělí, 19. května 2014 - 16:32:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vážený pan H.T., regiojet takové laciné triky nemá zapotřebí. Patrně si regiojet pletete s nějakým jiným dopravcem.
bartik09
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.113.242.129
Odesláno Pondělí, 19. května 2014 - 16:55:59    Odkaz na tento příspěvek  

T_._H_.: Naroky kraje jsou podle vseho opravnene.

Mate nejakou dalsi zajimavost o RJ?
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1202
Registrován: 8-2012
Odesláno Pondělí, 19. května 2014 - 17:27:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Do švestek nevydrží? [happy]
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5258
Registrován: 2-2005
Odesláno Pondělí, 19. května 2014 - 17:37:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T.H.: Na rozdíl od Vás nebudu tupě obhajovat kravinu, pokud je to kravina a pokud je to tak, jak píšete. Když o tom mluvil tiskový mluvka, jistě by sem šel dát nějaký link...?

(Příspěvek byl editován uživatelem Slim.)
Vlada749
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2366
Registrován: 2-2009

Odesláno Pondělí, 19. května 2014 - 17:37:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kdo pozná stroj?
Penik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6156
Registrován: 10-2004
Odesláno Pondělí, 19. května 2014 - 17:58:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

PR__Oddělení_R: a proč RJ nefunguje IS na Slovensku?

◊Umím [zadnice], ale umím s ním zázraky.◊
409
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 347
Registrován: 10-2012

Odesláno Pondělí, 19. května 2014 - 19:11:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vlada749: 162 119. [lame]

Konkurence na železnici je potřeba!
RegioJet i LEO Express jsou velcí konkurenti Českým drahám!
Konkurence na české železnici
Můj železniční YouTube kanál
Vlada749
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2367
Registrován: 2-2009

Odesláno Pondělí, 19. května 2014 - 19:18:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

409: [ok], myslel jsem, že trochu pomohu odlehčit diskus.
Křivi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.79.110.73
Odesláno Pondělí, 19. května 2014 - 23:44:59    Odkaz na tento příspěvek  

Pan Důležitý: "A nyní nastane od slimty a křivaka pár hodin pokoj" No, jestli voni některý lidi netráví většinu času smysluplněji, než na káčku. Opravdu se sem chodím sporadicky. Mám sem chodit častěji? Pro Vás bych to rád udělal, ale dost lidí Vám za to dá přes držku.[happy]
bartik09
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.4.82
Odesláno Úterý, 20. května 2014 - 06:36:24    Odkaz na tento příspěvek  

T_._H_.: Do svestek bude jezdit do Hamburku, do Krnova, do Brna a do Kosic...
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1204
Registrován: 8-2012
Odesláno Úterý, 20. května 2014 - 09:08:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim: Na rozdíl od Vás nebudu tupě obhajovat kravinu
Narozdíl ode mne tu tupě obhajujete kravinu každou chvíli.
pokud je to kravina a pokud je to tak, jak píšete
Píše o tom zelpage.cz, já vím, s tou máte problém, protože není dostatečně hystericky jančurobijecká jako třeba Ohňosíť. Tak si aspoň pusťte Českou televizi, čas 1:08, tam pro změnu perlí Jindřich B. o tom, že bez audiovizuálního informačního systému je to "paradoxně daleko lepší služba".
Mimochodem, ono to vzniklo tak, že ČD prostě (snahou nechat smluvní závazek dva roky bez povšimnutí) ten kraj nasraly už tak, že to vyvolalo tuhle poměrně radikální reakci...
Aleš_Liesk.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2118
Registrován: 9-2011
Odesláno Úterý, 20. května 2014 - 09:43:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Z Zelpage, originálem z ČT:

S tím (že to Jindříšek B. říká správně, pozn. AL) souhlasí i Šťáhlavský: „Smlouva neříká, že vlaky musí být vybaveny elektronickým audiovizuálním systémem. Naše vlaky byly vybaveny vizuálním systémem ve formě tabulí. Audio, tedy hlasová informace, byla poskytována vlakovým doprovodem.“

Pro Slima: Samozřejmě, je to kydání hnoje na ČD...
Glory
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1630
Registrován: 8-2012

Odesláno Úterý, 20. května 2014 - 14:15:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T_._H_.: ono tím pádem bylo pro lidi lepší i zpoždění žraloků, protože 810 byla spolehlivější a i za to jim chtějí dát pokutu [biggrin]
mocný šejk
Neregistrovaný host
Odeslán z: 37.48.33.131
Odesláno Úterý, 20. května 2014 - 21:21:26    Odkaz na tento příspěvek  

Dovolil bych si jeden dotaz - existuje ještě nějaký obor kromě železniční osobní dopravy, kde konkurence způsobuje takovou histerii? Nebo se zeptám jinak - čím je tento segment vyjímečný natolik, že by měl zůstat ve státních rukou? A proč taková histerie kolem Regiojetu, když konkuruje ČD jen na jedné trase, zatímco autobusy a IAD konkurují ve 100% případů... Nevím, nejsem z oboru, ale připadá mi to zvláštní. Jančura konkuroval ČD už prpostřednictvím SA a nikoho to nezajímalo. Jaký je rozdíl, jestli své zákazníky na úkor ČD odveze autobusem nebo vlakem?
Pendular
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 234
Registrován: 6-2010
Odesláno Úterý, 20. května 2014 - 22:48:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mocný šejk: Ježiš, jasně že žádnej a drtivý většině lidí je to uplně putna. Jen tady si pár pacošů nemá doma s kým povídat, tak se scházej tady [biggrin] Já se Vám divím že ještě řešíte takovouhle podstatnou věc [rofl]

www.khkd.cz, https://www.facebook.com/KHKD.CZ
Robert_antonio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 263
Registrován: 7-2007
Odesláno Úterý, 20. května 2014 - 23:07:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mocný šejk: Ale jistě že existuje. Před posledními volbami Svobodní postovali na facebook články o zrušení/privatizaci asi 26 státních úřadů. To jste měl vidět, jak se pod každým článkem vyrojily mraky potrefených hus, které slimto-bevelovským způsobem lamentovaly, že zrovna Ten Jejich Obor je natolik specifický, že ho musí dělat pouze jedna státem posvěcená a dotovaná instituce. Často také dávali vědět, že oni jsou ti Odborníci z Oboru a ostatní jsou jen hloupí teoretici, kteří jen akademicky plácají.
Petr47
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 696
Registrován: 4-2010
Odesláno Úterý, 20. května 2014 - 23:31:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Robert antonio:
vyrojily mraky potrefených hus, které slimto-bevelovským způsobem lamentovaly, že zrovna Ten Jejich Obor je natolik specifický, že ho musí dělat pouze jedna státem posvěcená a dotovaná instituce. Často také dávali vědět, že oni jsou ti Odborníci z Oboru a ostatní jsou jen hloupí teoretici, kteří jen akademicky plácají.

No, ještě že Ty nejsi takový... a když už, tak v opačném gardu... [crazy]

(Příspěvek byl editován uživatelem petr47.)

(Příspěvek byl editován uživatelem petr47.)
Robert_antonio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 264
Registrován: 7-2007
Odesláno Úterý, 20. května 2014 - 23:39:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No hlavně žes musel příspěvek po sobě dvakrát upravit, abys mi to náležitě nandal [yawn]
Petr47
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 697
Registrován: 4-2010
Odesláno Úterý, 20. května 2014 - 23:49:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Robert antonio: Teď si mi to nandal [crazy]
jiri.jakes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 47
Registrován: 10-2011
Odesláno Středa, 21. května 2014 - 03:23:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jestli je Robert antonio potrefená husa v opačném gardu, tedy že začne kejhat v případech, kdy se liberalizuje a privatizuje, tak se hlásím do hejna. Už abychom začali kejhat v případě Českých drah, České pošty, Budvaru, Českého Aeroholdingu atd. atd.
bartik09
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.4.82
Odesláno Středa, 21. května 2014 - 07:45:16    Odkaz na tento příspěvek  

mocný šejk: Samozrejme. Treba Android vs iOS nebo Amazon (kterej bude konkurovat nasim obchodum - jasne, to bude tak jako tak, ale nekterejm lidem to nevysvetlite). Napriklad mne vyhovujou sluzby CD vic nez Regiojetu. Proto nestojim o expanzi Regiojetu, ktera by zakonite produkty CD tlumila.

jiri.jakes: Ja sice sem pravicak jak poleno, ale nejen ze mi sluzby CD vyhovujou vic nez sluzby RJ. Taky mi Budvar chutna vic nez Plzen, kdyz si nechavam neco poslat, tak radsi s CP nez DPD a kdyz ma byt nejaka velka sportovni akce (OH), tak doufam, ze vysilaci prava bude mit CT a ne TV Nova.
Jirka_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 654
Registrován: 3-2004
Odesláno Středa, 21. května 2014 - 08:03:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V Kolíně už dlouho postávají vozy ÖBB, to jsou ty, co koupil RJ, nebo ČD?
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5259
Registrován: 2-2005
Odesláno Středa, 21. května 2014 - 08:17:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mocný šejk: rozdíl je ten, že tady je Jančura. A oproti autobusům rozdíl ten, že proti sobě nemá malou firmu, kterou smázne a utaví, ale velký kolos, kteý se smáznout nenechal. To akorát žlutí s Jančurovou propagandou vymytými mozky hlásají bludy, že co není dobré pro Jančuru, není dobré pro národ. Ostatně jiní soukromí dopravci provozující regionální trati jsou dostatečným důkazem toho, že to jde, nikdo tam mediálně nehysterčí, nikdo není ukřivděnej a utlačovanej a prakticky o tom není slyšet.


Robert Antonio: Když už tady máte čas psát takový kraviny, mohl byste třeba zapátrat a hodit sem pár linků na to, jak konkétně já pléduju za zachování monopolu a za udržení nějakého oboru podnikání v rukou státu?

Vono totiž zachování síťovosti, dopravní obslužnosti a dostupnosti spojení s monopolem ani se státním vlastnictvím dopravce naprosto nesouvisí, když se to dělá správně. A nějak jsem si nevšiml, že by tady sebemodřejší pisatel tvrdil opak. jen pro žlutý privátní = dobrý a státní = špatný. Automaticky.
Kotec
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 277
Registrován: 10-2011
Odesláno Středa, 21. května 2014 - 09:58:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No, železniční doprava je na rozdíl od silniční specifická v tom, že lze snadno vyčerpat kapacitu dopravní cesty (tedy na D1 nebo v Praze, případně v posledních dnech na R4 jde vyčerpat kapacitu i silniční dopravní cesty, ale snad chápete, jak o tom mluvím). Každopádně jsem pro konkurenci na železnici, ale řízenou, jako např. ve Švýcarsku.
Jirka_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 655
Registrován: 3-2004
Odesláno Středa, 21. května 2014 - 10:11:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kotec: Jenže k tomu musíme mentálně dospět, holt nejsme Švýcaři, a nemůže za to jen několik desítek let devastace socialistickým experimentem. A kolik se vypisuje výběrových řízení, kterých by se případní zájemci mohli zúčastnit? Jak jinak může Jančura rozjet podnikání v železniční dopravě, když výběrová řízení vypisována nejsou a nebo pokud jsou, tak se zruší?
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5261
Registrován: 2-2005
Odesláno Středa, 21. května 2014 - 10:28:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jirka_j: No to, že někdo pustil open acces a konkurenci na jednu trať, není samozejmě vina Jančury. To je přesně skryto v mém výroku když se to dělá správně

Na druhou stranu na otázku Jak jinak může Jančura rozjet podnikání v železniční dopravě je jednoduchá odpověď - buďto nijak, nebo si nemůže stěžovat, že to rozjíždí v podmínkách, o kterých musel předem vědět, že tam vládnou. On to rozjel s vědomím toho, jak to funguje, a teď si stěžuje a žaluje, že to tak funguje.

http://ekonomika.idnes.cz/francie-objednala-siroke-vlaky-nastupis te-fjm-/eko-doprava.aspx?c=A140521_094634_eko-doprava_skr

Podobnost čistě náhodná? A je to v civilizaci, ne na divokým východě.

(Příspěvek byl editován uživatelem Slim.)
Aleš_Liesk.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2120
Registrován: 9-2011
Odesláno Středa, 21. května 2014 - 10:29:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ty regionální tratě nejsou moc dobrej příklad. Ty totiž byly většinou Českými drahami opuštěné (Kouty n. D., JHMD, ...), takže tam nenastala přímá konkurence mezi ČD a soukromníkem, který by to navíc jezdil na vlastní riziko (bez objednání a platby krajem). A tudíž ten soukromník nemá důvod si stěžovat, že mu "někdo" nekale konkuruje.
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4465
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 21. května 2014 - 10:30:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim: Ostatně jiní soukromí dopravci provozující regionální trati jsou dostatečným důkazem toho, že to jde, nikdo tam mediálně nehysterčí, nikdo není ukřivděnej a utlačovanej a prakticky o tom není slyšet.



Kteří jiní dopravci provozují regionální tratě? Kdo to je a kde se to děje? Nemáš v tom nějaký nepořádek???

V naprosté většině případů je provozovatel dráhy SŽDC a v těch zbylých případech to je také většinou někdo jiný, než ten, kdo tam drážní dopravu provozuje.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5262
Registrován: 2-2005
Odesláno Středa, 21. května 2014 - 10:36:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Aleš Liesk: Souhlas, ale přesně o tom to je. Nikdo jim nekonkuruje, dostávají peníze, které jim stačí k provozu, tržby se netříští mezi víc prodělávajících subjektů, a v optimálním případě by na nimi furt měl viset Damoklův meč v tom, že za pár let se tendr zopakuje a mohou to ztratit všechno. Tak, jak to je teď, to není vina Jančury, ale ani ČD. Kdyby měl Jančura možnost, posichroval by si desetileté smlouvy naprosto stejně jako ČD a jako každý jiný podnikatel. Ale do ČD se líp kope, ne? (to nebylo teď na Vás)

Bram: Tak jo, utavil jsi mne na slovíčku, jsi dobrej, jdu si to hodit. A jinak jsi stačil postřehnout, o čem jsem psal?
mocný šejk
Neregistrovaný host
Odeslán z: 37.48.48.131
Odesláno Středa, 21. května 2014 - 11:25:19    Odkaz na tento příspěvek  

Slim: Nějak jsem nepochopil tu narážku na kolos, který nejde smáznout a utavit. Copak si autobusy konkurují jen mezi sebou navzájem? Co takhle Jakartovice, Týn nad Vltavou. Tady už si ČD neškrtnou, ale na kolejích tam žádného soukromníka nevidím. Když jezdím na Moravu, mohu se z 95% spolehnout na vysokou úroveň služeb u všech třech dopravců. Když vyrážím z Prahy na západ, hodně váhám jestli pojedu zrovna vlakem.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5263
Registrován: 2-2005
Odesláno Středa, 21. května 2014 - 12:08:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mocný šejk: To bylo provnání Jančurova postupu v autobusech a vlacích. Jinak řečeno - kam dneska jezdí Jančura, tam buď konkurenci zlikvidoval nebo nechal jen živořit. Evidentně nepočítal s tím, že ČD nedopadnou podobně na Ostravě a budou bojovat.