K-report
 

Archiv diskuse RegioJet do 15. 05. 2014  

Diskuse K-report » Archiv 2014 » Železnice » RegioJet » Archiv diskuse RegioJet do 15. 05. 2014 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5240
Registrován: 2-2005
Odesláno Středa, 14. května 2014 - 15:41:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sůra:
ohl se ptal na noviny, ne web
V principu a ve vztahu k duchu otázky je v tom rozdíl jaký?
Jinak z těch 16 linků se ke krajům vážou dva.
Honzalb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 593
Registrován: 11-2010
Odesláno Středa, 14. května 2014 - 16:03:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hubený: nesu osobní odpovědnost za fotky u textů, jejichž url konci zkratkou suj. Az u nich najdete blbou fotku,klidně mi nadavejte.ty si vkladam já. U nás ostatních to dělá někdo jiny.editor,nocni sluzba pri prebirani textu z papíru.nejsou to sotousi,je pro ne vlak jako vlak.Pokud máte pocit,ze je tam spatna fotka,stačí napsat na hotline@idnes.cz.nejlépe s takovou elegancí, jako tu předvádíte vždy.
Thomas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 61
Registrován: 6-2008

Odesláno Středa, 14. května 2014 - 17:09:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ahoj,
mohu se prosim zeptat, nevi nekdo jak dopadl vuz (tusim ex Am SBB), ktery byl v Rumunsku na rekonstrukci? Nekde tu byla fotka jak je odstaveny na nejake vlecce, v archivu jsem ji vsak nedohledal. Mam pocit, ze byla jeho poloha zminena i na tomto webu.
A dale bych se chtel zeptat co se stalo s timto vozem.
Diky.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5241
Registrován: 2-2005
Odesláno Středa, 14. května 2014 - 17:12:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Honzalb: Co to je špatná fotka? Ta, která něco podsouvá a poprahově vyváří nějaký dojem? Být na místě adresáta toho mailu, vychechtal bych se sám sobě.
A když je pro ty editory vlak jako vlak, proč všude cpou jiný žlutovlaky než o kterých píšeš? A to jsou takový tupý hovada, že by si třeba nedali říct, aby si vymazali ty špatný z databáze a používali ty správný? Když je jim to tak srdečně jedno? chacháááá....
Doufám, že to tady některý z nich čte...
753006
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3476
Registrován: 7-2004

Odesláno Středa, 14. května 2014 - 17:18:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Buďte rádi že tu J.Sůru máte, o čem by jste se pak jinak celé dny hádali chlapci. Ono kdyby nepsal na idnes, ta o železnici celkově neštěkne ani pes. Takže je dobře že tu aspoň někdo je. A názor na nestrannost si přece každý udělejte sám. Každý článek někdo píše a vždy bude mít někdo názor s kým někdo nebude souhlasit.
Bkv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 573
Registrován: 8-2007
Odesláno Středa, 14. května 2014 - 19:58:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim: Hýkal tady nad tím Bkv pohoršeně?
Opravdu nemám zapotřebí být takovým grafomanem jako vy, který si na K-reportu vybíjí svojí nenávist vůči Jančurovi.Vždy při čtení vlákna RegioJetu uvažuju nad tím, z čeho ta vaše nenávist pramení, jaké bábovičky vám asi Jančura v dětství rozšlapal. Takže na rozdíl o Vás jsem se dnes zeptal přímo dotyčných (Vejprava, Kmochová) zda se stejnou vehemecí ochraňují dotovanou železniční dopravu před všemi provozovateli nedotované dopravy bez rozdílu. A co míní dělat proti provozu nedotované dopravy, díky které získává dotovaná železniční zpoždění třeba 50 minut jako dnes.

Slim: Co to je špatná fotka? Ta, která něco podsouvá a poprahově vyváří nějaký dojem? Být na místě adresáta toho mailu, vychechtal bych se sám sobě.
A když je pro ty editory vlak jako vlak, proč všude cpou jiný žlutovlaky než o kterých píšeš? A to jsou takový tupý hovada, že by si třeba nedali říct, aby si vymazali ty špatný z databáze a používali ty správný? Když je jim to tak srdečně jedno? chacháááá....

p. Sůra vemte prosím p. Hubeného na vedlejšák, ať vám vytřídí ty správné fotky a ty špatné prokazatelně zlikviduje. Vždycky si v takových chvílích vzpomenu na našeho uličního důvěrníka, či jak se ta funkce za minulého režimu jmenovala, který měl také ambice být tím jediným, který rozhoduje co je správné a co je špatné.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5242
Registrován: 2-2005
Odesláno Středa, 14. května 2014 - 20:45:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bkv:
V tom prvním odstavci vůbec nechápu, co jsi chtěl říct, v tom druhém chápu, ale jsi úplně mimo mísu, protože jestli sis všiml, tak o třídění nesprvných fotek tady mluvil úplně jiný debil a já jsem to nepožadoval ani náznakem. Blábol o rozhodování o tom, co je dobré a špatné a srovnání s uličním důvěrníkem je pak mimo mísu úplně a jen ukazuje Tvou potřbu najít klacek na každého, kdo se otře o Jančuru, potažmo zde jeho fámula Sůru. Mimochodem asi ani netušíš, k čemu takový uliční důvěrník sloužil, ani to, že nebyl uliční, ale domovní.Hlavně že sis vypláchl hubu.
A jestli ty nechápeš, co mám proti Jančurovi, tak věz, že úplně stejně já nechápu, proč se ho mají někteří lidi potřebu fanaticky zastávat, ať udělá co udělá. Můžu Ti jen říct, že lidi Tvého střihu jsou jedním z velkých důvodů, proč já tady píšu, jak píšu.

není náhodou zákaz souběžných časů na Klatovech jen mírnější obdobou toho, co Jančura požadoval na brně ohledně převzetí vlaků? Vždyť tam dokonce chtěl zakázal jakoukoli konkurenci...Hýkal tady nad tím Bkv pohoršeně?
A tohle ještě k tomu hýkání - ty jsi byl jedním z těch, co rady hýkali velmi vydatně v tomhle smyslu, tak se nediv, že se ptám, proč ty, ochránce spravedlivý hospodářský soutěže, tu spravedlnost rozlišuješ podle barvy dopravního prostředku. Co je na tom grafomanskýho? To Tvý předchozí hýkání teda ne?

(Příspěvek byl editován uživatelem Slim.)
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5779
Registrován: 12-2009
Odesláno Středa, 14. května 2014 - 21:13:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

to dělá někdo jiny.editor,nocni sluzba pri prebirani textu z papíru.nejsou to sotousi,je pro ne vlak jako vlak.
Jinými slovy chaos, že?[wink]
Člověk by řekl, že v tak renomovaném listě by měli být profesionálové, co rozeznají vlak od vleku.
Navrhuji malý pokus.
Vymažte stávající fotky žlutých a nahraďte je novými, kde je vidět špína atd. A potom je nechte těm editorům atd zveřejňovat.
Co myslíte, za jak dlouho budou stát frontu na ÚP?[wink]


Když jsme u Mfd -dost jsem se zasmál tady.
Pražané prý navštívili nejzažší kouty republiky.
Na mapě je Středočeský kraj, Brdy a okolí Liberce.
Honzalb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 594
Registrován: 11-2010
Odesláno Středa, 14. května 2014 - 21:17:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pane Hubený, můžete si být jistý, že na zmiňované adrese její příjemci uvažují výrazně jinak, než Vy. Nemáme problém něco opravit, pokud je to špatně a xkrát se tak i v případě textu o ČD či RJ stalo.
Jinak mi to nedalo a projel jsem si ty odkazy: anoe, na Ostravě nejezdí Desiro a je to špatně. Ale to jako podle vás pohled na čelo vlaku vytváří dojem, že RJ je lepší, než ve skutečnosti? Nebo že to je nějaký nadvlak? Stejně tak nechápu rozčilení nad tím, že desiro dáváme k textu, který informuje o tom, že teprve vlaky pro Ostravu kupuje. Nerozumím, proč se rozčilujete nad fotkou desira z dob, kdy ještě neměl vlaky: byla to jediná fotka jejich vlaků v té době.
Netuším, co je tak špatného na tétce peršingu ČD - ta mašina nevypadá nijak zle. Žabotlam tam nemá co dělat, zvláště k tomu textu, když je o rychlících, to souhlasím.
Honzalb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 595
Registrován: 11-2010
Odesláno Středa, 14. května 2014 - 21:25:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ohl: já fakt nemám přístup k tomu, abych mazal fotky atd:-)asi chaos, že?)
bartik09
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.138.114.131
Odesláno Středa, 14. května 2014 - 21:29:00    Odkaz na tento příspěvek  

Nechci se nijak zastavat toho bulvarniho platku, ale myslim, ze tentokrat to, Slime, opravdu asi trosku prehanis. Vetsina tech clanku je z roku 2010, kdy regiojet jezdil pouze prezentacni jizdy s temi vypujcenymi motoraky...
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5780
Registrován: 12-2009
Odesláno Středa, 14. května 2014 - 21:33:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jen doufám, že podobně na tom nejsou třeba zprávy z Ukrajiny. Fotka jako fotka, hlavně že tam je někdo s kvérem...

to jako podle vás pohled na čelo vlaku vytváří dojem, že RJ je lepší
Ne vůbec ne.
¨Podobně jako s tšmi ksichty politiků atp..
A tak je úplně jedno, že nejstarší syn Klause je zabírán v polostínu a je hezký, u jiného se zas zdůrazní třeba bradavice, aby už od pohledu byl odpudivý.

Vy jste jako novinář ani nepřičichl k psychologii a fakt tomu věříte?
Honzalb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 596
Registrován: 11-2010
Odesláno Středa, 14. května 2014 - 21:40:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ohl: jistě, lidé si vybírají vlak podle toho, jak vypadá lokomotiva. hned zítra zadám, abychom nafotili podvozky, případně jen koleje, pražce, ale hlavně žádný vlak.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5243
Registrován: 2-2005
Odesláno Středa, 14. května 2014 - 21:48:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

bartik09: No takhle jsm to nebral, ale když jsem to prošel, tak z 9 čláejků s nadvlakem na fotce byly 4 z doby, kdy už v reálu existoval žlutej peršoun a ex OBB...A na druhou stranu - když reálný vlak nemám, nedávám tam fotku makety, ne?

Sůra:
Ale to jako podle vás pohled na čelo vlaku vytváří dojem, že RJ je lepší, než ve skutečnosti? Nebo že to je nějaký nadvlak?
Svatá prostoto... je tady jeden, kterej tvrdí, že už i ohadrování sedaček čerstvou koženkou místo koženky plesnivý budí v Klatovech dojem o třídu lepšího vlaku...a jinde zase cestující spatřivší žlutou regionovu jásaj, že to tam vzal Jančura a už to bude dobrý...Tuhle otázku jste fakt nemyslel vážně, že ne? Jestli jo, jeďte tím ohadrovancem do Klatov a vystupte v Dobřanech.

Ohl:
Vy jste jako novinář ani nepřičichl k psychologii
Přičichl, ale nevšiml si, že nebyl sám...

(Příspěvek byl editován uživatelem Slim.)
Turista
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 957
Registrován: 12-2003
Odesláno Středa, 14. května 2014 - 21:48:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

lidé si vybírají vlak podle toho, jak vypadá lokomotiva

Samozřejmě. Zkosený čumák = moderní vlak. Lokomotiva = starý vlak.

Takhle zjednodušeně vnímá vlaky mnoho lidí - hlavně ti, kteří vlakem nejezdí a tak je znají jen zvenku (a které by měli dopravci lákat nejvíce).
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5781
Registrován: 12-2009
Odesláno Středa, 14. května 2014 - 21:53:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Všichni ti co dělají do reklam, klidně dají fotku 100leté báby místo max. dvacítky na reklamu na krém k vyhlazování vrásek. Ono je to jedno, žena jako žena...

Pokud je to jedno, dejte k svému článku o RJ třeba žlutou 810.
Honzalb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 597
Registrován: 11-2010
Odesláno Středa, 14. května 2014 - 22:10:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Co máme dávat za foto k textům o ČD, když průměrné stáří vozového parku ČD je 25 let, aby to bylo podle všech košer? Když tam dáme railjet, budou křičet žlutí, že to jezdí na jedné trase. Když motorák, budou křičet modří, že mají i lepší vlaky:-)Takže jediné řešení, přejít na fotky kolejí, podvozků, nárazníků a bude to naprosto vyvážené.
K12V170DR
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5
Registrován: 4-2014
Odesláno Středa, 14. května 2014 - 22:19:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Honalb: 25 let..? peršing, Bmee a odvozeniny, eso, kraken... [lol]
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5782
Registrován: 12-2009
Odesláno Středa, 14. května 2014 - 22:21:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A co zkusit dát tam konkrétní fotku, co se vztahuje ke konkrétní události, předmětu atd?
A když takovou nemáte, nedávat tam nic?
Moc složité?
Honzalb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 598
Registrován: 11-2010
Odesláno Středa, 14. května 2014 - 22:22:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

K12V170DR to nemůžeme, to přeci poškozujeme ČD v neprospěch RJ
Honzalb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 599
Registrován: 11-2010
Odesláno Středa, 14. května 2014 - 22:23:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ohl: ke každému textu na idnes musí jít fotka. a co mám dát třeba k tomu, že zdraží jízdné, k hospodářským výsledkům, tedy plošným textům?
belka6v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 281
Registrován: 2-2012
Odesláno Středa, 14. května 2014 - 22:23:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vagony z Aradu budou coby dup...jen co se z nich vylozi uhli...
K12V170DR
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6
Registrován: 4-2014
Odesláno Středa, 14. května 2014 - 22:24:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hanzalb: Tak kdyby byla fotečka jako ze ŽP X6X v posledním najbrt, tak by nikdo neremcal.... Ale nevěřim tomu... [biggrin]
Asdf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3424
Registrován: 5-2007
Odesláno Středa, 14. května 2014 - 22:27:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Honzalb: Tak ono sa dá odvodiť pár kategórii ktoré by sa dali vyjadriť jednotlivými vlakmi. A k všeobecným článkom by naozaj boli možno lepšie nekonkrétne fotky, nejaký detail na logo ČD na vagóne, alebo ak sa nedá z kontextu odvodiť ani dopravca, tak napr. Vami uvádzaný podvozok, prípadne nejaká podvečerná foto, na ktorej je z vlaku vidno len šmuhu...
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2129
Registrován: 9-2006
Odesláno Středa, 14. května 2014 - 22:29:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Honzalb:
Co máme dávat za foto k textům o ČD
Dávejte GŘ Kurucze s odznáčkem KLDR[happy]. odkaz
Možná by bylo dobré oslovit marketingové oddělení ČD nebo jak se to jmenuje, ať vám nějaké fotky poskytnou k neomezenému užívání.

Pokud máte pocit,ze je tam spatna fotka,stačí napsat
A jak ta služba pozná, že má stěžovatel pravdu, když to nejsou šotouši? Ti asi opraví spíš věci, které se dají snadno ověřit, nebo ne?
Honzalb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 600
Registrován: 11-2010
Odesláno Středa, 14. května 2014 - 22:35:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

čsad zastávka: to není o tom, že nejsou fotky. to je o tom, jakou fotku máte dát - viz výše. v podstatě je to situace, kdy bude vždy někdo nespokojen:-)
jak to služba pozná? stačí to napsat srozumitelně a jasně: dobrý den, u článku o tom, že pendolinům přibývá cestujících je nevhodná fotka. na obrázku je motorák, který jezdí na lokálkách. nebylo by lepší tam dát fotku pendolina?
asdf: ano, fotek s logem budeme muset najít více, stejně tak podvečerních šmouh[happy]s tím souhlasím..
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2130
Registrován: 9-2006
Odesláno Středa, 14. května 2014 - 23:00:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Honzalb:
nebylo by lepší tam dát fotku pendolina?
Ano, ano, pendolíno. Přibývá cestujících... Tak co tuhle?

[happy]

bude vždy někdo nespokojen
Jančura si prostě vybral dobrou barvu vlaků i autobusů, vypadají vesele a luxusně. Tmavé vlaky ČD budou působit ve srovnání s nimi vždycky hůř. Možná dávat přednost fotkám vytvořeným za jasného počasí.
Bobmaster
Neregistrovaný host
Odeslán z: 37.188.141.167
Odesláno Středa, 14. května 2014 - 23:09:39    Odkaz na tento příspěvek  

Ono je to vcelku jednoduché.

Když zdražuje jízdné Regiojet, použije se jako ilustrační fotka nějaká krásně nasvícená souprava uprostřed svěží zelené krajiny, navíc dynamicky uhánějící vpřed, popř. naleštěné vozy stojící v moderní stanici/zastávce, všude okolo usměvavý personál, šťastní cestující (figuranti ?)... a neopomene se dodat, že zdražuje pouze určitá relace, ale autobusy SA a letenky zůstávají na původní výši (na kterou zdražily před čtvrt rokem).

Když zdražují České Dráhy, tak se náhodou objeví notoricky známé fotky z Masaryčky s kolejištěm plným trávy a odpadků, odrbané nástupiště, unaveně se ploužící 471 v první verzi nátěru a při troše snahy se použije krátký šot z haly, kde se sice nepřisvětluje, ale určitě se objeví nějaký odrbaný posunovač, popř. utahaný průvodčí. Neopomene se zdůraznit, že dráhy zdražují od roku 1993 už po několikáté a určitě ještě zdražovat budou.

Výše uvedené platí pro články na Idnes.cz, není problém najít např. článek o průměrné obsazenosti vlaků 25% (pesimista vždy vidí láhev z poloviny prázdnou). Opravdu si myslíte, že jsme všichni tak blbí ???
Honzalb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 601
Registrován: 11-2010
Odesláno Středa, 14. května 2014 - 23:17:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bobmaster: OK, tak máme tu příklad posledního zdražení SA z minulého týdne. V textu mi zkustze prosím najít, že letenky a jízdenky na vlak nezdražujují.
a jako příklad vašeho pravdivého tvrzení o fotkách k textům o zdražení.
http://ekonomika.idnes.cz/ceske-drahy-zdrazily-i-zlevnily-daf-/ek o-doprava.aspx?c=A131216_221414_ekonomika_zt

čsad zastávka: to byl příklad dopisu[happy]
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2131
Registrován: 9-2006
Odesláno Středa, 14. května 2014 - 23:23:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Honzalb:
posledního zdražení SA z minulého týdne: odkaz

to byl příklad dopisu
... a příklad reakce nešotouše.[happy]
Turista
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 958
Registrován: 12-2003
Odesláno Středa, 14. května 2014 - 23:29:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Buďte v klidu. Pan Sůra je přísně objektivní novinář oproti třeba takové Nově, jejíž TN jsou hlavním zpravodajským krmivem v ČR.

Pusťe si třeba reportáž ze 6.5. o první jízdě Railjetu.
Honzalb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 602
Registrován: 11-2010
Odesláno Středa, 14. května 2014 - 23:51:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Turista: díky za tip. Fakt dobrý[happy]))
Asdf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3428
Registrován: 5-2007
Odesláno Čtvrtek, 15. května 2014 - 00:19:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Turista: Náhodou, tá správa nechtiac vypovedá o tom, že sa ČD naozaj zlepšili, keď ako "prototyp hnusu" museli zvoliť dôklade vypucované humanizované Béčko a ten najšpinavší záchod v tom Bpčku do HK vyzeral jak zo škatuľky. [biggrin] [ok]
bartik09
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.138.114.131
Odesláno Čtvrtek, 15. května 2014 - 01:13:16    Odkaz na tento příspěvek  

Asdf: To muselo pekne nasrat, kdyz sli na jistotu natocit hnusnej spinavej vlak a v obou vlacich byl vetsi poradek nez maj doma...

Je fakt, ze proti tomu jsou clanky na idnesu vrcholem zurnalistiky...
Ty fotky bych tak nehrotil. Regiojet ma vzdycky hezkou fotku, protoze proste stary hnusny vlaky nikdy neprovozoval.
U clanku o CD se objevuje ledasco - od sukafonu po pendolino. Pravda - casto je fotka k clanku zvolena blbe - to ale pan Sura sam uznava.
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4457
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 15. května 2014 - 07:27:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Čsad_zastávka:Jančura si prostě vybral dobrou barvu vlaků i autobusů, vypadají vesele a luxusně. Tmavé vlaky ČD budou působit ve srovnání s nimi vždycky hůř. Možná dávat přednost fotkám vytvořeným za jasného počasí.

Přesně tak. Sice se říká, že modrá je dobrá, ale sázku na modrou ČD zbytečně cosi projely. Dle mého názoru se chtělo trochu oprostit od úvahy, že modrá k dráze patří a chtělo to trošku pouvažovat......

Ač se to zas zastáncům ČD nebude líbit, tak RJ v tomto směru ČD vypálil rybník. Má jednoduchý líbivý a hlavně luxusně působící nátěr, který lze napasovat bez větší vzhledové újmy na všechny možné druhy lokomotiv (vyjma parních, pochopitelně[biggrin]) a to je něco, co je potřeba ocenit.

Je škoda, že tuhle příležitost ČD při vytváření jednotného barevného řešení vozidel si nechaly utéci. Teď se vyskytují již různé varianty nátěru Najbrt, sice se to dle mého názoru oproti počátečnímu stavu výrazně zlepšilo, ale pořád je to něco, co má do jednoduchosti, univerzálnosti a také libivosti dál, než by mělo mít.....
Duchodce_z_vysočiny
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 144
Registrován: 12-2010

Odesláno Čtvrtek, 15. května 2014 - 07:53:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Turista: prej zpoždění kuli zásahu vyšší moci[lol][lol][lol][lol][lol][lol][lol]
ono chvíli trvá než vyženou všechny ty novináře z vlaku
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5785
Registrován: 12-2009
Odesláno Čtvrtek, 15. května 2014 - 08:53:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Má jednoduchý líbivý a hlavně luxusně působící nátěr,

No jo, i barvu má o třídu lepší.
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1164
Registrován: 8-2012
Odesláno Čtvrtek, 15. května 2014 - 09:29:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Regiojet ma vzdycky hezkou fotku, protoze proste stary hnusny vlaky nikdy neprovozoval
Jak to, vždyť to přece jsou "starý rakouský šroty". Se zeptejte třeba lampárníka z Altony.
Bobmaster
Neregistrovaný host
Odeslán z: 37.188.225.171
Odesláno Čtvrtek, 15. května 2014 - 11:34:10    Odkaz na tento příspěvek  

Honzalb: já to taky myslel jako příklad článku[wink]

mluvil jsem spíš o tomhle: http://ekonomika.idnes.cz/stat-obnovi-rychliky-ktere-zrusil-dt0-/ eko-doprava.aspx?c=A131014_120713_eko-doprava_suj ale ta fotka vcelku odpovídá řazení souprav na vlacích uvedených v článku.

Foto z Hlavního není nic moc, je to tmavé, kompozice taky slabá, celkově podprůměr. Já bych něco takového ani nezveřejnil, klasická dokumentační momentka. Ale proti gustu... a samozřejmě vyjádření konkurence (čtenáři si to žádají), R. Jančura je citován doslova, D. Zelený ne (přitom je to článek o ČD), no budiž, stane se.

Už se těším, až někdo pořídí snímky vlaku RJ při průjezdu Ústím/Úvaly/Olomoucí v době největšího rozkvětu plevele, samozřejmě při zatažené obloze, šílené kompozici a troška prachu by taky neškodila. To pak bude pokoukáníčko, hlavně na Idnesu[jidlo]
Honzalb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 603
Registrován: 11-2010
Odesláno Čtvrtek, 15. května 2014 - 13:05:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bobmaster: to kyselo je moc kysely,ze? Nezalozite si nejaky svuj web,abych se měl kde učit?
George_couser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3940
Registrován: 9-2006

Odesláno Čtvrtek, 15. května 2014 - 14:35:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A stejně nejlepší novinářskou práci odvádí Blesk:

odkaz

[proud]
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5244
Registrován: 2-2005
Odesláno Čtvrtek, 15. května 2014 - 15:32:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bram: líbivý a hlavně luxusně působící nátěr
No jistě, už jen proto, že je jeho, že? Jinak dle všech pouček žlutá nebudí dojem luxusu, ale spolu s červenou budí chuť k jídlu...

Ač se to zas zastáncům ČD nebude líbit, tak RJ v tomto směru ČD vypálil rybník
Co všechno ještě vymyslíš jako argument, jak jim to nandal?
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4459
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 15. května 2014 - 16:27:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim: No jistě, už jen proto, že je jeho, že? Jinak dle všech pouček žlutá nebudí dojem luxusu, ale spolu s červenou budí chuť k jídlu...



No to určitě, protože já do fanklubu Radima Jančury nepatřím. Kdežto ty patříš do nekritického fanklubu ČD určitě.

Jen jsem vyjádřil svůj názor. Poučky si strč do [zadnice], protože jsou to evidentní kraviny.




Co všechno ještě vymyslíš jako argument, jak jim to nandal?

Já nepotřebuji Českým Drahám nic nandavat, ale to omezenci tvého druhu těžko někdy pochopí a budou obhajovat ve jménu ČD a své vlastní blbosti cokoliv, co u ČD je, ať je to dobré, nebo špatné.

Píšu jen o promarněné šanci ČD, kdy současný stav (po úpravách) je sice výrazně lepší, než stav minulý, kdy byla nátěrová anarchie, ale do ideálu, což by měl být stav, kdy existuje jednoduchý univerzální a již neměnný nátěr pro veškerá vozidla, to má ještě docela daleko. Prostě současný stav, kdy u vozů jednotný nátěr prodělal relativně malé úrpravy, u hnacích vozidel však úpravy velké, za ideál snad nikdo považovat nemůže.....

(Příspěvek byl editován uživatelem Bram.)
Petr47
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 694
Registrován: 4-2010
Odesláno Čtvrtek, 15. května 2014 - 16:44:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"No to určitě, protože já do fanklubu Radima Jančury nepatřím."

Tomu snad sám nevěříš [lol]
Asdf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3435
Registrován: 5-2007
Odesláno Čtvrtek, 15. května 2014 - 16:49:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bram: Ono predpokladám, že u ČD do toho hovorilo podstatne viac ľudí, navyše asi viac trpiacich rôznymi resentimentami (rôzne blesky a hokejky, snaha dať náteru informačnú hodnotu a podobne). A navyše sa "unifikovalo" cez podstatne viacej rád a tvarov...

Takže tá cesta bola holt dlhšia, ako v prípade RJ, kde bola viacmenej známa farbená schéma, v podstate len jeden typ vozidiel, takže všetky predpoklady k tomu, aby to kvalitný dizajnér trafil na prvý pokus.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5246
Registrován: 2-2005
Odesláno Čtvrtek, 15. května 2014 - 17:03:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bram: Kde hájím ČD rovna v tomhle? Já jen píšu, že je kravina, že by žlutá byla známkou luxusu, to zaprvé, zrovna tak je kravina, že modrá je automaticky blbě, protože to je nějak zkostnatělá nebo co píšeš.
Jdi se podívat, v jakých barvách se třeba prodávají auta vyšší střední třídy - černá, tmavě šedá, stříbrná, zlatá, bronzová, tmavě hnědá, tmavě zelená, tmavě modrá...Já dokonce souhlasím s tím, že žlutej vagon s černým pruhem je hezký (teda pokud nemá červenou střechu), ale argumentace Tvého typu mě prostě nutí zareagovat. Modrá i šedá mají obecně (neříkám, že na vlaku ČD) k luxusu daleko blíž než žlutá. Jinak ten fór s tím fanklubem byl dobrej...
Vlada749
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2358
Registrován: 2-2009

Odesláno Čtvrtek, 15. května 2014 - 17:40:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Honzalb: "...když průměrné stáří vozového parku ČD je 25 let, aby to bylo podle všech košer? Když tam dáme railjet, budou křičet žlutí, že to jezdí na jedné trase. ..."

Dotaz. Na kolika trasách jezdí v ČR žlutí? Mám také pocit, že jen na jedné, viďte. A průměrné stáří bych asi zde vůbec neřešil (162 - 1990, vozy
-1982 ?).
Honzalb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 604
Registrován: 11-2010
Odesláno Čtvrtek, 15. května 2014 - 17:56:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vlada: omlouvám se,ale nechápu dotaz.dáváme fotky rj s tim,co jezdí, o to je to jednodušší. Ale můj dotaz,ke kterému zdejší největší odborníci na fotografii a psychologii mlčí, se týkal fotek CD
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4460
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 15. května 2014 - 18:24:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petr47: Tomu snad sám nevěříš

Do fanklubu RJ mne házíš zbytečně. Tam patří jiní. Obecně: Stačí okomentovat něco nedobrého u ČD a hned je člověk ve fanklubu RJ[biggrin].

Slim: Kde hájím ČD rovna v tomhle? Já jen píšu, že je kravina, že by žlutá byla známkou luxusu, to zaprvé, zrovna tak je kravina, že modrá je automaticky blbě, protože to je nějak zkostnatělá nebo co píšeš.
Jdi se podívat, v jakých barvách se třeba prodávají auta vyšší střední třídy - černá, tmavě šedá, stříbrná, zlatá, bronzová, tmavě hnědá, tmavě zelená, tmavě modrá...Já dokonce souhlasím s tím, že žlutej vagon s černým pruhem je hezký (teda pokud nemá červenou střechu), ale argumentace Tvého typu mě prostě nutí zareagovat. Modrá i šedá mají obecně (neříkám, že na vlaku ČD) k luxusu daleko blíž než žlutá. Jinak ten fór s tím fanklubem byl dobrej...


Jsem si nějak nevšiml, že by vozy RJ byly pouze žluté. Pokud mne zrak neklame, tak zde vidím kombinaci barev, dokonce tří, v několika málo případech dokonce i více, ale to už zrovna ke chválení není........

A kombinace barev je něco jiného, než barva samotná....

Ano, patříš do fanklubu ČD. Jinak bys tu kolem sebe tak zběsile nekopal a neplival[wink]. Pokud je to jinak, nazval bych tě samozvaným moderátorem diskuse. Takoví jedinci se na k-reportu vyskytují v docela hojném počtu.
Penik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6143
Registrován: 10-2004
Odesláno Čtvrtek, 15. května 2014 - 18:38:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Honzalb: dáváme fotky rj s tim,co jezdí, o to je to jednodušší.
Nějak jsme si nevšiml, že by v ČR jezdil jeden jediný žlutý talent.

◊Umím [zadnice], ale umím s ním zázraky.◊
Spelcr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 764
Registrován: 5-2007
Odesláno Čtvrtek, 15. května 2014 - 18:41:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Honzalb: No když se podívám na ty linky od Slima, tak ani na jedné nevidím to, s čím tady RJ REÁLNĚ jezdí. A při informaci o vykolejí peršana mi neříkejte, že byl takový problém ten vykolejený krám vyfotit. Zajímavé, že u vykolejení ČD/ČDC už to jde vždycky.

A ta fotka u hodnocení hosp. výsledku s ČD 810 a ještě trať "nakloněná" dolů. Hmm, tomu opravdu říkám super ilustrační fotka bez nějakého podsouvání.
Honzalb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 605
Registrován: 11-2010
Odesláno Čtvrtek, 15. května 2014 - 18:49:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

spelcr, penik: viz výše, šlo o fotky z dob, kdy RJ u nás ještě nejezdil, ve dvou případech tam byly opravdu omylem, to jsem vysvětlil a jestli se vás to tak hluboce dotklo, ještě jednou se omlouvám.
a dotaz ještě jednou: co za fotku k firmě s prodělkem dvě miliardy ročně a průměrným stářím vozového parku 25 let chcete dávat za fotky?
fotoarchiv
Neregistrovaný host
Odeslán z: 46.135.5.3
Odesláno Čtvrtek, 15. května 2014 - 18:58:15    Odkaz na tento příspěvek  

Honzalb - třeba něco odsaď: odkaz [proud]
 
Slim a spol jistě vyberou a doporučí správné fotografie v kategoriích:
- regionální doprava
- dálková doprava
- zlaté padáky
.
.

.


A k výroční zprávě můžete dát lesknoucí se vlak s usměvavou obsluho tak, jak to dáváte u RJ: odkaz
Spelcr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 765
Registrován: 5-2007
Odesláno Čtvrtek, 15. května 2014 - 18:59:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

co za fotku k firmě s prodělkem dvě miliardy ročně a průměrným stářím vozového parku 25 let chcete dávat za fotky?
A co chcete dávat za fotky s prodělkem skoro 100milionu ročně na jedné trase se stářím úplně stejným, ne-li horším?
Se schválně podívejte, co je za fotku u posledního hospod. výsledku RJ.
Penik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6144
Registrován: 10-2004
Odesláno Čtvrtek, 15. května 2014 - 19:03:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Honzalb: takže standard. Opět si hrát na blbého. [crazy]

Nějak nechápu, jak souvisí výběr fotografie s výroční zprávou. Podle toho co bude dávat za fotky k RJ? Proč už není zpráva o RJ a jeho hospodaření na idnesu?

(Příspěvek byl editován uživatelem Penik.)

◊Umím [zadnice], ale umím s ním zázraky.◊
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1171
Registrován: 8-2012
Odesláno Čtvrtek, 15. května 2014 - 19:17:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Takovej samozřejmě ČD-nenávistnej dotaz na všechny z téhle stránky: když vás ta lžiDnes tak irituje, proč ji vůbec čtete? Abyste v mezidobích, kdy není důvod k flusání po Regiojetu, mohli řešit aspoň fotky u článků v Babišárně? To mi hlava nebere.
Honzalb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 606
Registrován: 11-2010
Odesláno Čtvrtek, 15. května 2014 - 19:20:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

fotoarchiv: výborný nápad[happy]
penik: zkuste si přečíst můj původní dotaz, než budete opět urážet. to opravdu nikam nevede.
proc ctes
Neregistrovaný host
Odeslán z: 46.135.5.24
Odesláno Čtvrtek, 15. května 2014 - 19:23:55    Odkaz na tento příspěvek  

 
Takovej samozřejmě T.H. nenávistnej dotaz: Když tě nezajímají ilustrační fotky na idnesu, tak proč čteš tohle vlákno.
Penik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6145
Registrován: 10-2004
Odesláno Čtvrtek, 15. května 2014 - 19:43:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Honzalb: já nevím, co by tam mělo být za fotky.
Nyní očekávám odpověď na můj dotaz.

◊Umím [zadnice], ale umím s ním zázraky.◊
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1172
Registrován: 8-2012
Odesláno Čtvrtek, 15. května 2014 - 19:45:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No tak já jsem přece defektní, dělám nepochopitelné věci. Ale nechcete to doufám říct o ostatních?