K-report
 

Archiv diskuse RegioJet do 04. 01. 2014  

Diskuse K-report » Archiv 2014 » Železnice » RegioJet » Archiv diskuse RegioJet do 04. 01. 2014 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
bandita
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.10.174
Odesláno Sobota, 04. ledna 2014 - 09:03:23    Odkaz na tento příspěvek  

karel z karlína a jemu podobní honiči nad vozama z aradu, nevim co jste jak urvaný ze řetětu,vozy jsou jeho problém ať si to vyjezdí čim chce, pevně věřim že jste podobně žvanili i v době kdy se očekávalo pendolino (cca 1999) a ve finále ten pruser dorazil o 5 let později v množství menším než malém aby tragicky skončil na nějaký Ostravě.

Že o vozech žvanil? myslím že to krom pár šotoušů na káčku nikomu ve společnosti moc nevadí,platí to ze svýho tak co? Z nábřeží jsme těch kydů slyšeli tuny.

to Glory: obávám se že pro některé je to nepochopitelné jaký je rozdíl mezi konkurencí dvou soukromých pekáren a konkurencí soukromou a státní pekárnou který to doype stát když je potřeba.
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7729
Registrován: 5-2004
Odesláno Sobota, 04. ledna 2014 - 09:15:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jeste jeden postreh: me pripada ze jak rj tak Leo podlehli revu tydennich dojizdecu o tom jak linka nestiha a je vytizena dalkovkou Morava-Praha. A to proste neni pravda. Linka *zije* z usekovek denne dojizdejicich. Do Prahy, Pardubic, Trebovy, Olomouce, Ostravy. Pro ne ale nemaj a nemeli nejen zadnou tarifni nabidku (motivujici k dojizdeni je predplatne, nikoli platba za kazdou jizdu) ale cilene je vyfakovavali v podobe blokace mist pro *dalku*-viz rj vyprodanej Zabreh-Pardubice kontra v tyz moment 100 volnejch mist Ova-Praha (neboli rezervacni system jak s kontingentama pred nastupem pocitacu). No a pak bud odvezou spicky a tejden stoji/jezdi poloprazdny zelezo nebo spicky nepoberou.

A obchody? Staci kouknout na *rozptyl* cen a je jasny ze dohoda, do ktery se hazej akce. Aneb nikdo nezkousi zlikvidovat podseknutim cen Tresko, De Billu, Penys... Neni totiz sebevrah. Kdyby rj sel cestou nejake spoluprace a ne jen cenovou valkou tak se asi taknak uzivej vsichni.
Glory
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1304
Registrován: 8-2012

Odesláno Sobota, 04. ledna 2014 - 10:07:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tudiz i u Asiany to byli úplně debilové. Kdyby nezačali jezdit do Brna za 50 a šli formou nějaké spolupráce, mohli jezdit šťastně dodnes :-)
A to stejné čeká ČD, až se je za pár let rozhodnou DB zašlapat do země, po tom co jim tu Radim prošlápne cestičku.
lidská prostoto
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.159.10
Odesláno Sobota, 04. ledna 2014 - 10:13:49    Odkaz na tento příspěvek  

bandita a jemu podobní: copak je tohle za podnikání, co tady předvádí žlutý tlučhuba ?? Něco jako ve stylu, rozhodl jsem si jezdit s mašinkama, tak abych vydělával, tak všichni mě táhněte z cesty, protože jedině já jsem ten dokonalý a jedinečný........ takovech podnikatelů vám za hodinu naseru kýbl... A když mu náhodou konkurence udělá něco s čím nepočítal, tak hned podává všude možně, kde se dá, žaloby na hovno a domáhá se spravedlnosti, nejraději přímo u boha, a když už ani tam nemohou poslouchat ty jeho plané nářky a breky, tak jsi jde pobrečet ministerskýmu na ramínko, jak ty hrozné dráhy Radimkovi škodí a hlavně překážejí v jeho podnikání, takže by bylo nejlepší jim zakázat jezdit, aby konečně Radimek vydělal nějakou tu kačku a Budulínek nemusel mít osypky z modrých vagonků, protože už tu konečně budou jezdit jen ty žluté, se šesti třídami z Aradu, nejlépe nadzvukovou rychlostí a v bussines třídě s Budulínem, jakožto jeho nejvěrnějším psem Azorem..[biggrin]
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 461
Registrován: 8-2012
Odesláno Sobota, 04. ledna 2014 - 10:31:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Koukám, že frustrace ze žluté a jančurobijectví jede na plné obrátky i v novém roce [happy]. Dovolím si jen vstoupit s uvedením pár románových příběhů na plnou míru:

HP: např. cestující z Liberce by mohli vyprávět, jak je úžasné dojíždět v pondělí ráno do Prahy. Cestující který neplánuje cestu dopředu a dojde ráno na bus, tak se dozví, že do 10 má smolíčka
1. odjede v drtivé většině případů následujícím spojem (6:45 a 7:45 jedou dva busy, 7:45 dokonce ten s plošinou, co jeho ježděním zdůvodňoval DPMLJ vyrábění ztráty 2 mil. Kč ročně). P.S. Druhý = "economy" spoj není vozidlo od Student Agency, není v něm stewardka, kafe ani noviny, takže ideální pro cestující údajně toto ve velkém odmítající - přesto je ten ošklivý žlutý s novinama vyprodaný daleko dřív... zajímavé, že.
2. za dob chudinky ČSAD Liberec (co ho ošklivý Jančura zničil ježděním za korunu, aby následně zaplatilo dvoumiliónovou pokutu za porušení hospodářské soutěže nevpuštěním Student Agency na autobusové nádraží týmž ČSAD Liberec vlastněném), skoro nemělo v pondělí ráno smysl na blind chodit - to se člověk dostal maximálně tak na stojáka u dveří u řidiče (jak bývala běžná kultura cestování na této lince). Chodilo se na stopa na průtah, zoufalci šli v šest na vlak do Turnova (ale těch moc nebývalo).
3. místenky na pondělí ráno nebyly už v pátek odpoledne (a občas už ani ve čtvrtek odpoledne), navíc stály (jízdenka+místenka+zavazadlo) víc, než dnes se Student Agency (nemluvě o inflaci během těch osmi let).
4. nástup Student Agency znamenal obrovský nárůst kvality i počtu spojů, cestující z Liberce na tom rozhodně vydělali a vydělávají celou dobu od roku 2005. Ale samozřejmě pár ratlíčků z K-reportu bude chňapat po nohavicích furt.

ČD se doplácelo za celou linku až na hranici 7 mil.Kč
"Doplácelo se" neznamená totéž jako "měly ztrátu". Při troše kreativity tam mohly vykázat 70 miliónů zisku stejně dobře jako půl miliardy provaru. Do melounu a účtů ČD nevidíte. (A u Jančury platí můj oblíbený bonmot, že jsou to jeho peníze a lepší když je vrazí do vlaků, než kdyby je na Seychellách rozházel s kurvama.)
Bevelo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2995
Registrován: 12-2003

Odesláno Sobota, 04. ledna 2014 - 10:45:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

bandita: co takhle si zjistit kolika Jančura dostává desítek milionů ročně za študentíky s kreditovýma kartičkama??? A to provozuje skutečně jen 0,01% vlaků v síti SŽDC. Zeptám se ještě jednou, už jsou v Česku ty vozy z Aradu?

A jéje, Tomáš Hádek opět motá autobusovou dopravu v přirovnání k železnici. Holt ta žlutá fáborka jede na plné obrátky i v Novém roce... [uhoh]

Píšu převážně do papíru, v pracovní smlouvě mám redaktor MF DNES. (Jan Sůra)
Novinářská objektivita: Oficiálně dráhy dosud novinku neoznámily, objevila se pouze na neoficiálním facebookovém profilu drah - vlastní profil dráhy nemají (Jan Sůra)
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 462
Registrován: 8-2012
Odesláno Sobota, 04. ledna 2014 - 10:48:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jene Aloisi Jirásko mladší, jistě jste všiml, že POUZE uvádím na pravou míru věci dříve napsané - neměl byste tedy při vší vám vrozené genialitě tepat především diskutujícího "HP"?
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7730
Registrován: 5-2004
Odesláno Sobota, 04. ledna 2014 - 11:35:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

tak pokud nekdo v Chliverci musi cekat hodku na dalsi spoj je na tom do Prahy casove stejne jak vlakem. Hodina curakovani na AN, lehce pres hodinu cesta, pul hodiny na slezeni z veze + odviseni na tyci do Prahy.

Na Novej rok parta 4 ks dle reci Portugalsko nebo pod zrejme nectouci k-rep takto zjevne jela rovnou neb se nedovedela ze je to na hovno a spravne je bus na periferii k nejblizsimu metru...
bandita
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.10.174
Odesláno Sobota, 04. ledna 2014 - 11:43:17    Odkaz na tento příspěvek  

lidská prostoto: typickej cint jančurobijce [proud]
Něco jako ve stylu, rozhodl jsem si jezdit s mašinkama, tak abych vydělával, tak všichni mě táhněte z cesty, protože jedině já jsem ten dokonalý a jedinečný........ takhle jste to evidentně pochopil vy a ještě možná Jirásek

A když mu náhodou konkurence udělá něco s čím nepočítal, tak hned podává všude možně, kde se dá, žaloby na hovno a domáhá se spravedlnosti, nejraději přímo u boha, a když už ani tam nemohou poslouchat ty jeho plané nářky a breky- domáhá se tam kde na to má právo, několikrát podobný spor vyhrál.

takovech podnikatelů vám za hodinu naseru kýbl... tak do toho
Hroch.R420
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 330
Registrován: 8-2011

Odesláno Sobota, 04. ledna 2014 - 11:55:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nebylo by načase založit vlákno ČD? Aby si modří měli kde hýkat blahem jak je u nich vše ideální?!
Připomíná mi to tady volební kampaň Čssd a krále Jelimána hradního ožraly,ne ukázat to co umíme my,ale poukázat na chyby těch druhých[kladivo]. Hlavně at' se ale nemluví o našich průserech.
Hroch.R420
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 331
Registrován: 8-2011

Odesláno Sobota, 04. ledna 2014 - 11:57:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

spravne je bus na periferii k nejblizsimu metru...
Koukám už je hodně bída přijít s něčím novým co? Jasně,ono je lepší než dojet do centra metrem za 20 min,tak sedět o hodinu navíc v autobuse než dojede na Florenc[crazy]
Cena jízdenky
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.70.254.173
Odesláno Sobota, 04. ledna 2014 - 12:19:17    Odkaz na tento příspěvek  

Opakovaný dotaz: Jak to je s cenou jízdenky u RJ, když si ji budu chtít koupit přímo ve vlaku u průvodčího(stevardky, nebo kdo ji tam prodává )? Je stejná jako bych ji koupil 30 minut před odjezdem přes internet, nebo je jiná ?
Babilon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2112
Registrován: 12-2007
Odesláno Sobota, 04. ledna 2014 - 12:27:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Cena jízdenky:
Tarif RJ říká, že "V případě nákupu jízdného ve vlaku je stanoven pevný ceník pro jednotlivé tarifní třídy."
A ceník říká, že "Obyčejné jízdné je v proměnlivé výši rovné cenám jízdného, uvedeným v rezervačním systému."
Tak už je to jasné, ne?
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 463
Registrován: 8-2012
Odesláno Sobota, 04. ledna 2014 - 12:35:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petr_vlček: Vzhledem k 2hod intervalu vlaků na tom bude čistě blind příchozí furt líp, jestliže počká na bus (když už teda musíte argumentovat ad absurdum, protože nelze popřít to zlepšení pro drtivou většinu).
No a použít Portugalce na dovolené jako etalon... to už dle vkusu každého soudruha.
Bkv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 472
Registrován: 8-2007
Odesláno Sobota, 04. ledna 2014 - 12:35:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

HP: Ceny se začali snižovat ve chvíli, kdy RJ vyhlásil svůj ceník. ČD pouze dorovnali, což by udělal každý.
Může to udělat každý kromě dominanta. A ÚHOSu se do rozhodnutí zda ČD jsou dominantem evidentně nechce.
Cena jízdenky
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.70.254.173
Odesláno Sobota, 04. ledna 2014 - 12:35:57    Odkaz na tento příspěvek  

Takže když přijdu v Pardubicích k vlaku RJ a v případě volného místa do něj vlezu a pojedu do Prahy, tak zaplatím stejně, jako bych platil přes internet 30 minut před odjezdem ? Chápu to tak dobře ? Má někdo zkušenost ? Kvůli občasné jízdě se mě nechce zařizovat nějaké "konto" a vkládat na něj nějaký kredit předem ...... Nerad někomu "pujčuji" své peníze, abych za ně čerpal službu třeba až za měsíc .....
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4984
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 04. ledna 2014 - 12:44:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

HP: Ceny se začali snižovat ve chvíli, kdy RJ vyhlásil svůj ceník. ČD pouze dorovnali, což by udělal každý.

Jenže RJ snižoval až když snížil LEO, protože mu to jezdilo prázdný. Na nějakých 134 nebo tak něco, RJ si nechal pár korun asi schválně aby nebyl nejlevnější v ten moment.

Samozřejmě teď už je LEO zase dávno dražší, to je jiná věc. Ale původně zlevňovací závody začal ten černej.
Babilon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2113
Registrován: 12-2007
Odesláno Sobota, 04. ledna 2014 - 12:47:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Chápu to tak dobře ?
Nevím. A proč zrovna 30 minut?

Kvůli občasné jízdě se mě nechce zařizovat nějaké "konto"
K nákupu jízdenky stačí jakákoliv platební karta s možností platby přes internet.
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1968
Registrován: 9-2006
Odesláno Sobota, 04. ledna 2014 - 12:49:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kvůli občasné jízdě se mě nechce zařizovat nějaké "konto" a vkládat na něj nějaký kredit předem
Pokud máte k dispozici internet 30 minut před odjezdem, tak si jízdenku koupíte a rovnou přes internet zaplatíte, "konto", asi jste myslel kreditovou jízdenku, není potřeba. Případně je možné kreditovou jízdenku vlastnit se zůstatkem 0 Kč a peníze na ni převést těsně před nákupem jízdenky. S kreditovou jízdenkou jsou ceny o pár korun nižší.
lidská prostoto
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.159.10
Odesláno Sobota, 04. ledna 2014 - 12:52:44    Odkaz na tento příspěvek  

bandita: velký kulový pochopil, takhle se ten váš žlutý polobůh chová od začátku sám.
Už jednou skuste pochopit, že ČD tady byly před tím vaším žlutým rádoby železničním dopravcem, jsou tu i když se tu trápí ten váš rádoby žlutý dopravce a budou tu, když už ten žlutý rádoby dopravce zjistí, že už tu svoji ztrátu dál neutáhne a zabalí to, tak jako to teď chce čím dál tím více Leošek a jená s ČD o odkupu svých jednotek právě s Če nebo aspoň domluvy na nějakém společném podnikání neli firmičce......nic víc, nic míň....
Rád bych se zeptal, co tak nového a převratného přinesl na železnici žlutý ukřivděnec, krom rozdávání kafe zdarma a klasického hulvátského podnikatelského přístupu jak k zaměstnancům, tak ke konkurenci ????
Vezmeme vozidla, ojeté mašiny na rychlost 140, což je hodně slabý průměr, konkurence je dost dál, vozy ojetiny z venčí zasrané jako jetel, protože neplatí za myčku (škoda, tu zadarmo neuhádal, tak jako plošiny, tak prostě invalidy vozit nebudu- krásný přístup k cestujícícm), kde ještě ke všemu snížil počet sedadel a sám sebe připravil o větší příjem. Na necelé čtyři hodiny jízdy dost zbytečný náklad a snížení výdělku, opět konkurence je jaksi dál...pokud jak dle Budulína srovnáváme SC, EC a LEO. Občerstvení v kdejakém jídeláku se najíte o dost lépe a dnes už i za rozumné ceny, takže zase nic. Nooo a tu ztrátu na uvedené trase umí vytvořit daleko větší než ČD. Takže jediné v čem je originální zde u nás jsou jeho neuvěřitelné sliby a kecy (kterým se nyní říká odporně PíáR)v časákách a novinách, žádná kontrola jízdenek a kašpárka v růžové košiličce v každém vagonku, kterou v létě může nestále ždímat, když mu ve vagonku nefunguje klimoška..nic víc a nic míň.... Pravda ještě na jedno jsem zapomněl, na to, že mu ministerstvo vyslepičilo, za kolik a kde ČD jezdí, ale bohužel spíše by se hodilo, jezdily...nic míň, nic víc....prakticky čísla k prdu. Jooo a z toho všeho se raduje cestující, že když se dva perou, tak on jezdí za pár šupek, ale všeho do času..
Ale joooo, jedno se mu upřít nedá, že je to docela dobrá železniční nízkonákladovka s odpovídajícími službami, spolehlivostí a luxisním komfortem pro chudé studentíky a dělný lid[biggrin][biggrin]
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4985
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 04. ledna 2014 - 12:57:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ale joooo, jedno se mu upřít nedá, že je to docela dobrá železniční nízkonákladovka s odpovídajícími službami, spolehlivostí a luxisním komfortem pro chudé studentíky a dělný lid[biggrin]

Jo, luxusu konkurence si užívám třeba z Plzně do Prahy, svatá prostato, to jsou vlaky že jeden opravdu žasne. [proud]
Turista
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 949
Registrován: 12-2003
Odesláno Sobota, 04. ledna 2014 - 12:58:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A když připomínáte autobusy - není od ČD hajzlovina první třídy zavádění akčních nabídek na STÁTEM DOTOVANÝCH LINKÁCH proti jeho autobusům, všude kam jen vyjede?

Není. Naopak, je to krok vynucený okolnostmi.

Vzhledem k tomu, že smlouvy MD s ČD jsou netto smlouvy, tak riziko tržeb nese dopravce. A protože cílem každé a.s. má zároveň být co nejlepší hospodářský vysledek, tak by se ČD měly snažit o maximalizaci těchto tržeb (druhá cesta, snižování nákladů, je složitější, protože vlaky dle té smlouvy jezdit musí, nelze nevytížené spoje zrušit).

A v situaci, kdy na trase existuje konkurence a cestující tedy mají kam odejít, bývá cestou ke zvýšení celkových tržeb právě snížení cen, nikoliv jejich zvýšení.

(Příspěvek byl editován uživatelem turista.)
Cena jízdenky
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.70.254.173
Odesláno Sobota, 04. ledna 2014 - 12:59:16    Odkaz na tento příspěvek  

Jak koukám do rezervačního systému, tak nemohu najít v žádném dnešním spoji v trase Pardubice - Praha žádný spoj, v kterém by fugovala Wifi. Pokaždé je ve výběru místa upozornění s omluvou že v tomto voze Wifi nejde ......A to i u spojů do Prahy i u spojů z Prahy zpět do Pardubic. Chtěl jsem si dneska udělat výlet a vyzkpušet RJ. Ještě jsem v něm nejel. Mám ZTP tak za těch dvakrát 27 Kč jsem si chtěl udělat výlet.
Cena jízdenky
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.70.254.173
Odesláno Sobota, 04. ledna 2014 - 13:13:15    Odkaz na tento příspěvek  

ad Babilon: Proč 30 minut ? Protože když se podívám na internet do ceníku, tak půl hodiny před odjezdem je cena například 62 Kč ( normální cetující). Bydlím 5 minut od nádraží, tak když vyrazím na ten výlet, tak abych pak neplatil jinou cenu, abych měl sebou dost peněz. Normální jízdné s ČD stojí kolem 140 Kč. Dvě stovky na cestu tam a zpět by měli stačit ?
lidská prostoto
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.159.10
Odesláno Sobota, 04. ledna 2014 - 13:17:28    Odkaz na tento příspěvek  

H_k: To jako myslíte to SC, co vám tam teď jezdí..to nestačí? [happy])))))))))))) co si MD objedná, tak to má....tam se snad ještě dotuje, ne ?? [happy])))) ale jooo..lidská prostoto [happy])))))[happy]))))))
Topič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1683
Registrován: 9-2006
Odesláno Sobota, 04. ledna 2014 - 13:25:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Turista: A v situaci, kdy na trase existuje konkurence a cestující tedy mají kam odejít, bývá cestou ke zvýšení celkových tržeb právě snížení cen, nikoliv jejich zvýšení.

Oblíbený slaboduchý blábol těch, kteří nikdy neprovozovali ani stánek s klobásou a pivem na koupališti.
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1969
Registrován: 9-2006
Odesláno Sobota, 04. ledna 2014 - 13:36:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

lidská prostoto:
Leošek a jená s ČD o odkupu svých jednotek
Vy jste tenhleten insider a máte tutový informace, nebo se jen chcete dělat zajímavým? Jelikož z tvrzení, že ministerstvo vyslepičilo, za kolik a kde ČD jezdí plyne, že jste nepochopil, jaké informace ministerstvo poskytlo. Za kolik kde ČD jezdí totiž nevědí ani ony samy, alespoň to tvrdí ÚOHSu.

(Příspěvek byl editován uživatelem ČSAD_zastávka.)
bandita
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.10.174
Odesláno Sobota, 04. ledna 2014 - 13:39:40    Odkaz na tento příspěvek  

lidská prostoto:
Už jednou skuste pochopit, že ČD tady byly před tím vaším žlutým rádoby železničním dopravcem, jsou tu i když se tu trápí ten váš rádoby žlutý dopravce a budou tu, když už ten žlutý rádoby dopravce zjistí, že už tu svoji ztrátu dál neutáhne a zabalí to - jo ČD tady jsou díky nějakýmu vývoji to ví i pětiletý dítě,hlavně když celej ten cirkus platí stát to tu skutečně můžou bejt navěky věků. Když to Jančura neufinancuje, zabalí to a skončí, tak to v byznysu prostě chodí a jak se tu psalo asi 1000x přijde vo svoje prachy.

Vezmeme vozidla, ojeté mašiny na rychlost 140, což je hodně slabý průměr, konkurence je dost dál, vozy ojetiny z venčí zasrané... jakou konkurenci myslíte italosráče nebo 40 let starý krysy? Vsadim se že by tenkrát po těch mašinách i vozech sáhly ČD,místo toho na ně zbyla druhá várka šrotovějších vozů, který potom stály půl roku ve Velenicích. Žvanilo se tu o tom mnohokrát-byl to hodně dobrej kšeft na rozjetí žel.os.dopravy.

Spíš mám pocit že největší argument pro zdejší jančurobijce jsou jeho kecy a pí-ár, ale tak to prostě v dnešní době je, O'Leary z rynairu mele krávoviny dost často a přesto v mínusu neni...

Pravda ještě na jedno jsem zapomněl, na to, že mu ministerstvo vyslepičilo - ministerstvo muselo

co přinesl - že by konkurence? a vznik elitní skupiny nadupaný argumentama tzv.jančurobijců [proud]
Vlada749
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2117
Registrován: 2-2009

Odesláno Sobota, 04. ledna 2014 - 13:54:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Glory:"....- není od ČD hajzlovina první třídy zavádění akčních nabídek na STÁTEM DOTOVANÝCH LINKÁCH proti jeho autobusům, všude kam jen vyjede?..."

A není tatáž hajzlovina od Jančury, že podhodí cenu? Vždyť přeci nabízí lepší, pohodlnější atd, atd službu. Možná jsemn s tím ůnavný, ale mám za to, že s podbízením začal on velký jediný Jančura, a tudíž mohl čekat, že se najde někdo, kdo si to nenechá líbit, na rozdíl od jiných bývalých ČSAD, kde tito tím, že toto neudělali, se nechali z tras vyštípat a dnes tam Jančura jezdí za tytéž peníze, za které jezdili oni.
Tak jako jeho jednání jest účelové, tož taktéž i konkurence se začíná chovat podobně. Vám jako cestujícímu by to vlastně mělo vyhovovat. Tedy pokud nepatříte do skupiny těch, jimž ostatní lidé, kteří chtějí cestovat, vadí, a chtěl byste mít nejraději kolem sebe sobě rovné. I tací bohužel mezi námi jsou.
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4066
Registrován: 4-2003
Odesláno Sobota, 04. ledna 2014 - 14:09:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vlada749: Cirkus jménem ČD ale platí ze svých daní i ti, co s ním nechtějí nic mít společného.

Já ČD využívám, vnímám, že dochází k změnám k lepšímu, ale také vnímám fakt, že ty změny si mnoho lidí u ČD nepřeje, protože smrádek a teplíčko v koženkovém voze B či žabotlamu je prostě lepší. A nejen tam[wink].

Hodně by toho nebylo, když by ČD konkurenci (byť spíš díky svému všudypřítomnému vlivu v politických stranách) spíš hypotetickou, než skutečnou, nemělo. Tak to prostě je. Nedocházelo by třeba k tak mohutné šrotaci žabotlamů a jednotek 460, protože by nebyl tak velký tlak na jejich náhradu, ještě by se tu proháněly ve velkém řady 810 + 010 a asi i nějaká dvaašedesátka s balmem by tu dožívala také[wink].
Bkv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 473
Registrován: 8-2007
Odesláno Sobota, 04. ledna 2014 - 14:15:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

dnes tam Jančura jezdí za tytéž peníze, za které jezdili oni.
To máte pravdu SA jezdí do Liberce za podobné peníze za které tam jezdilo ČSAD cca před osmi lety. Ale mantru o vysokých cenách tu budete omílat stále.

Možná jsemn s tím ůnavný,
Opravdu jste s tím únavný.
Caveman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12
Registrován: 10-2013
Odesláno Sobota, 04. ledna 2014 - 14:21:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mílostivě snažně prosím,
omluvte můj náhlý vpád,
dovolím si však tak trochu
diskusi zdejší rozkopat.

Vsuvka je to lehce dlouhá
avšak velmi kulturní,
možná zdejší hardcore jádro
na chvilenku zpozorní. [lol]



Karel Jaromír Erben feat. České Dráhy

Polednice: New yellow edition.

U žlutovlaku dítě stálo,
z plna hrdla ječelo.
"Na kafe zdarma já vám se.u,
i kdyby do ČD vozů pršelo."

Poledne v tom okamžení,
Ondrůj přijde z roboty:
a mně zžloutne u vaření
pro tebe, ty modro, ty!

Mlč, hle kafe i kočárek -
hrej si! - tu máš růžofku."
Bum, špatný styk. Kafe i kočárek
bouch, bác! letí z představku.

A zas do hrozného křiku -
"I bodejž tě Ondrůj sám -!
Že na tebe nezbedníků,
Jančuru hned zavolám!

Pojď si proň, ty Žlutozlice,
pojď, vem si ho vohnouta,
A hle, tu kdos za kafebarem
červený nos nasouká.

Velký, bodrý, boty zuté
pod růžofkou osoba,
o berličce, hnáty žluté,
hlas - žloutenky podoba!

"Dej sem dítě!" - "Žluto Pane,
odpusť hříchy modromilce!"
Divže smrt ji neovane,
ejhle, tuť - Žlutá opice!

Ke stolku se plíží tiše,
Jančura sám jako stín:
matka hrůzou sotva dýše,
dítě chopíc na modrý klín.

Již vztahuje po něm ruku -
matka tisknouc ramena:
"Pro Žlutohrůznou drážní muku!"
klesá smyslů zbavena.

Tu hleď, jedna - druhá - třetí -
poledne zvon udeří,
klička cvakla, dveře letí -
modrovous vchází do dveří.

Na kožence matka leží,
k ňadrám dítě přitlouklé,
matku vskřísil ještě stěží,
avšak dítě - zažloutlé.


Hef e najs dej [proud].
Vlada749
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2118
Registrován: 2-2009

Odesláno Sobota, 04. ledna 2014 - 14:28:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bram: ".. Cirkus jménem ČD ale platí ze svých daní i ti, co s ním nechtějí nic mít společného. "

No řekl bych, že cirkus zvaný parlament a vláda je horší, taky bych raději topil své daně jinde. Ale znáte to, nedá mi to i nadále pokoušet osud v tomto Bordelchistánu.

Bkv: "ú..", bohužel překlep, jinak žádná mantra, pouze holá skutečnost.
lidská prostoto
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.159.10
Odesláno Sobota, 04. ledna 2014 - 14:38:18    Odkaz na tento příspěvek  

bandita: Ano přijde o svoje prachy a s ním všichni ti, kterým dluží a dlužit bude a třeba stát příjde tím pádem i o své daně a platby za poplatky za DC atd., atd., atd. To jen tak pro pořádek.[biggrin]

Nooo, nevšiml jsem si, že by krysy patřily ČD, to jen na okraj. Nicméně italosráče jsou pořád spolehlivější než ty žluté popelnice, která kape jedna za druhou každý týden. Ale asi zapomínáte třeba na 380, dále na zmodernizované 151, atd.[biggrin]. Jooo byl to super kšeft na rozjetí, ale co dál ??? Tím to končí, kde jsou ty nové, krásné z Aradu a tyhle na rozjetí už dávo nejsou ve šrotu, jak tu bylo žluťákem tak vehementně hlásáno do světa ??? Nové nikde, možná jen tak v žluťákových dnech a ty šrotové ne ve šrotu, ale na kolejích.[biggrin]

Jinak tedy... Otázka zněla, co přinesl nového, tak převratného, že je o třídu lepší ??? doba 100 dnů hájení už dávno skončila.[kiss]

Mám dojem, že spíš tu vznikla skupinka chytrolínů s křečí v ksichtě, když někdo se otře, byť jen lehounce o jejich uřvaného žlutého železničního vůdce.[satan]
Bevelo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2996
Registrován: 12-2003

Odesláno Sobota, 04. ledna 2014 - 14:40:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Public Relations, je asi to jediné co doposud Jančurovi s hrankáním si na železnici vychází. Aktiva všemožně poschovávaná za PR už jsou na tom podstatně hůře... [lol]

Píšu převážně do papíru, v pracovní smlouvě mám redaktor MF DNES. (Jan Sůra)
Novinářská objektivita: Oficiálně dráhy dosud novinku neoznámily, objevila se pouze na neoficiálním facebookovém profilu drah - vlastní profil dráhy nemají (Jan Sůra)
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 464
Registrován: 8-2012
Odesláno Sobota, 04. ledna 2014 - 14:52:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Turista: v situaci, kdy na trase existuje konkurence a cestující tedy mají kam odejít, bývá cestou ke zvýšení celkových tržeb právě snížení cen
Řekněme spíš snížení poklesu celkových tržeb, že.

lidská prostata: Otázka zněla, co přinesl nového, tak převratného, že je o třídu lepší ???
Prozákaznický přístup. To je to hlavní, co mu nedokáže modrá část spektra odpustit, protože je to donutilo ke změně taky.
Budulinek4
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1188
Registrován: 4-2004

Odesláno Sobota, 04. ledna 2014 - 14:54:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak zítřejší IC1016, kde se o půlnoci objevil 7. vůz už je také vyprodán, tedy 360 rezervací. Netrvalo ani 24 hodin a po další nabízené kapacitě se jen zaprášilo.

Přitom SC500, který přijede jen 10 minut po žlutém do Prahy má 62 rezervací a 246 volných míst, nechápu to [crazy]

ČD jsou problémem, nikoli řešením
Petr47
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 665
Registrován: 4-2010
Odesláno Sobota, 04. ledna 2014 - 14:58:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Budulinek4: To byla fuška to zabukovat co? [biggrin]
Budulinek4
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1189
Registrován: 4-2004

Odesláno Sobota, 04. ledna 2014 - 15:04:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petr:
Jste tak natvrdlý nebo to nevíte, že zabukováním to vlastně platíte a máte v tom své peníze? Opravdu si kreditovku nebudu nabíjet cca vaším měsíčním příjmem.

Ne, jen to ukazuje, co tady tvrdím už 2 roky, jen modří to nechtějí vidět, že RJ je prostě pro velkou část cestujících dopravcem 1. volby. A právě jeho model mu zajišťuje vysokou obsazenost.

Například zítřejší vlak v 6:40 z Ostravy už je také z 80% zaplněn, přitom SC jedoucí po něm má sotva 20%.

ČD jsou problémem, nikoli řešením
Bevelo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2997
Registrován: 12-2003

Odesláno Sobota, 04. ledna 2014 - 15:15:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

První volbou je RegioJet především pro študentíky, kteří Jančurovi moc vydělat nedají + ty jejich kartičky na všemožné slevy. Ale hlavně že za to mohou České dráhy, že mu to nesype. A jak je to vlastně s tím Radima blábolem že je připraven odkoupit všechny jednotky Pendolino, když ale jeho RJ smrdí korunou a banky už mu na podnikání u železnice nechtějí dát ani floka?!

Plácejte a porovnávejte si booking všech dopravců Budulíne jak chcete. Já zůstávám u Pendolína. Nikoliv z nějakých ideových důvodů, ale proto, že ten vlak vždy dojede!! V létě se v něm neuvařím a se servisem stew jsem naprosto spokojen. Ale chápu vás, 680tky vám leží v pupku stejně okázale, jako tomu žlutému guru z Brna.

Píšu převážně do papíru, v pracovní smlouvě mám redaktor MF DNES. (Jan Sůra)
Novinářská objektivita: Oficiálně dráhy dosud novinku neoznámily, objevila se pouze na neoficiálním facebookovém profilu drah - vlastní profil dráhy nemají (Jan Sůra)
Výpravčíxy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1843
Registrován: 11-2008
Odesláno Sobota, 04. ledna 2014 - 15:16:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já ale nevím kdy zítra pojedu z Olomouce do Prahy, nevím jak budu časově stíhat, jestli už v poledne, nebo až posledním vlakem. Tak co mám dělat, abych se do Prahy vlakem vůbec dostal ? Když by moloch ČD přestal existovat ( zbožné přání Jančury), tak by bylo nezbytné si pořídit ti "kredit jízdenku" nebo jak se to jmenuje, případně zablokovat a ZAPLATIT více spojů a ty pak postupně ( každou hodinu ), jak bych zjišťoval, že nebudu stíhat, rušil rezervace. Tak že bych musel "investovat" například 5 x cenu jizdenky Olomouc - Praha ( to je cca 1000 Kč) abych měl jistou jednu místenku/jízdenku. Nebo Jančura bude provozovat i obyčejné vlaky bez povinné rezerave několik dní dopředu dopředu ?
Vlada749
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2119
Registrován: 2-2009

Odesláno Sobota, 04. ledna 2014 - 15:19:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bevelo: "První volbou je RegioJet především pro študentíky, kteří Jančurovi moc vydělat nedají + ty jejich kartičky na všemožné slevy....."

V části své věty máte pravdu, ale v druhé nikoli. Právě že díky slev, které vlastně pak doplácí všichni, a to i ti, jak zde někdo říká "nechce", tak prozatím má "výdělek". Pokud by totiž těchto nebylo, musel by asi ty ceny trochu srovnat od počátků.
Výpravčíxy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1844
Registrován: 11-2008
Odesláno Sobota, 04. ledna 2014 - 15:36:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Vlada749: A nebylo náhodou už u těch studentských slev to "dorovnávání" do ceny obyčejného jízdného, na této relaci, zrušeno ? Právě z popudu Jačury, který to kritizoval u molocha ČD ? A nekonec se to zruší i u něj .[andel]
Turista
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 950
Registrován: 12-2003
Odesláno Sobota, 04. ledna 2014 - 15:47:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Turista: v situaci, kdy na trase existuje konkurence a cestující tedy mají kam odejít, bývá cestou ke zvýšení celkových tržeb právě snížení cen

T_._H_. Řekněme spíš snížení poklesu celkových tržeb, že.

Ano, to možná taky. Ale na podstatě sdělení to nic nemění.

I za nové situace na trhu je třeba maximalizovat tržby, i kdyby jejich celková výše měla být nižší než před změnou této situace.
Petr47
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 666
Registrován: 4-2010
Odesláno Sobota, 04. ledna 2014 - 15:51:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Opravdu si kreditovku nebudu nabíjet cca vaším měsíčním příjmem

Uklidni se...

(Příspěvek byl editován uživatelem petr47.)
Holzarbeiter
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.150.179.76
Odesláno Sobota, 04. ledna 2014 - 15:53:13    Odkaz na tento příspěvek  

Ještě nám Budulínku prozraď kolikrát jsi ejakuloval u rezervačního systému dopravce 1.volby ?
Henry Blake
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.45.166.245
Odesláno Sobota, 04. ledna 2014 - 15:57:04    Odkaz na tento příspěvek  

Tady to dnes zase jede. :-(
lidská prostoto
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.159.10
Odesláno Sobota, 04. ledna 2014 - 16:07:11    Odkaz na tento příspěvek  

T_._H_.: ale prdlajs, už ti lepší zaměstnanci ČD tu měly dávno prozákaznický přístup... ano je pravda, že ne všichni... S tím bych naprosto souhlasil... Víte, a vy to víte moc dobře, co si budem povídat, že nejde vše změnit mávnutím kouzelného proutku (viz třeba váš chlebodárce, než si nakoupil, tedy pardom zapůjčil "své" lokomotivy, moc rád a velmi hojně využíval služeb ČD CARGO a stále využívá), ale že je něco jiného vyměnit, myšleno časově a i finančně, sedm mašinek a pár vagonků, než nekolik set mašinek, jednotek a nekolik tisíc vagonků...
Ano trvá to již delší dobu, ale ku prospěchu cestujících se to děje a v přístupu vlakvedoucích, či jiných zaměstnaců, co přicházejí do styku s cestujícími se to děje též a podstatně rychleji a to dávno před žlutým. To zase nemůžete nepřiznat vy, i když modrým velice nerad přiznáváte nějaké ty kladné body [biggrin].

All: Teď trošinku odbočím, když se to tu množí všemožnými ochránci veřejných financí, kde jste všichni byli a nechránili tak ty "vaše" státní peníze a majetek z daní získaný, když ta pravicová, tedy vláda podpurující ty podnikatele a rádoby podnikatele, nechala v podobě restitucí černoprdelníkům rozdat ty "vaše" peníze a majetek, za který tu tak bojujete ???? A to že černoprdelníci k těmto majetkům nepřešli poctivou prací o tom nemůže být ani řeč... [angry]
T_._H_.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 467
Registrován: 8-2012
Odesláno Sobota, 04. ledna 2014 - 16:14:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

nevím jak budu časově stíhat, jestli už v poledne, nebo až posledním vlakem
Na druhé straně je třeba pochopit, že toto NENÍ typické chování cestujícího (a i vy ho nepochybně máte jen jako ad absurdum příklad). Otázkou je, proč byste si nemohl jen přebukovávat ujíždějící vlaky postupně na pozdější a pozdější, když zdejší modří zjistili, že to jezdí prázdné? Tady to trochu jančurobijectví nelícuje do sebe.

Jančura bude provozovat i obyčejné vlaky bez povinné rezerave několik dní dopředu dopředu ?
Když mu to někdo (=ministerstvo) dosype na "koženkové R", tak nepochybně bude.
bandita
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.10.174
Odesláno Sobota, 04. ledna 2014 - 16:16:13    Odkaz na tento příspěvek  

svatá prostoto: Ale asi zapomínáte třeba na 380 jo konečně po 5 letech schválený,jasně že nezapomínám jen jsem čekal kdo první s tím vyrukuje.
dále na zmodernizované 151, tak z toho si všichni sednou na prdel.

Je mi u prdle jestli to Jančura tahá šukafonem
nebo to tlačí osobně,jestli má 20 let starý vozy nebo 30 (mimochodem furt lepší ex OBB než 59tá modernizace shnilýho béčka u janozy). Nasypal prachy do tohodle projektu a nějaký cestují oslovil, přinesl konkurenci kterou ČD potřebovaly jak sůl, rozvýřil zatuchlý vody a v neposladní řadě si kůli tomu několik lidí na nábřeží stříklo do textilu a vo orientaci na zákazníka asi nemá cenu psát.

křečovitý argumenty typu "kde má 10 tříd" a "kde sou vozy z aradu" jsou svou zufalostí na stejný úrovni jako "kde jsou slíbený ex OBB vozy na Praha-Plzeň".

Spíš mě fascinuje jak tady všicni tleskaji průtokáči na prachy s názvem ČD.
svatá prostoto: chteš železniční dopravu posunout dopředu nebo ne? stav na trase Praha-Ostrava byl podle tebe před pěti lety OK?
lidská prostoto
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.159.10
Odesláno Sobota, 04. ledna 2014 - 16:29:29    Odkaz na tento příspěvek  

bandita: viz předchozí příspěvek

jinak sice se vám trošku plete to stáří těch vagonků, ale dobrá[happy].

Ne nesednou si z toho na prdel, ale ať chcete nebo nechcete, tak furt v tom ostravském industriálním skanzenu jsou dříve ty proradné ČD a jejich cestující nemusí po dojezdu volat záchranku, protože se neupekli ve voze s nefunkčí klimoškou, než ten žlutý železniční vůdce a váš o třídu lepší guru [happy].[biggrin]
Já vím, je to moc fajn se večer mít ke komu pomodlit a vyzpovídat [happy], když ještě před několika lety tu existovalo jen modré peklo.[satan]
No a o té orientaci u žlutého vůdce bych radši pomlčel...ta tam donedávna a možná teď opět bude opět převážně čtyř procentní [happy])))
Hele bandito ona se železniční doprava v regionálce, kde vůbec ten tvůj žlutý vůdce ani radši nepáchne, provozem jednotek 844, 650, 640, 440, 841, 841, atd nezlepšila ???? Mele hezky, ale naprázdno.....[crazy]
Vlada749
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2120
Registrován: 2-2009

Odesláno Sobota, 04. ledna 2014 - 16:29:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Výpravčíxy: RegioJet odmítá přistoupit k dohodě o změně výpočtu doplatků za slevy pro žáky, tělesně postižené a další kategorie zlevněného jízdného. Návrh smlouvy předložený ministerstvem dopravy je diskriminační pro soukromé dopravce a zvýhodňuje České dráhy, řekl dnes ČTK majitel společnosti Radim Jančura.
Problematikou vykazování doplatků za žákovské a jiné slevy se ministerstvo dopravy zabývá od vstupu konkurence na trh dálkové železniční dopravy. Dosud se výše dotace vypočítává jako rozdíl ceny prodané jízdenky a takzvaného obyčejného jízdného. Za tuto cenu ale ve skutečnosti jezdí jen minimum lidí, protože dopravci nabízí celou řadu komerčních slev. Novinkou tak má být změna účtování, kdy se za základ bude udávat skutečná cena. Ušetřit by se tím podle odhadů mohla až pětina z celkových zhruba sto milionů, které ministerstvo železničním dopravcům za loňský rok vyplatilo. Dotace dopravci účtují zpětně. Aby se sleva projevila už v účtech za letošní první pololetí," na způsobu vykazování nároku na dotace."


Tato info proběhla 10.9.13 v tisku na základě sdělení MD.
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1970
Registrován: 9-2006
Odesláno Sobota, 04. ledna 2014 - 16:30:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

lidská prostoto:
ku prospěchu cestujících se to děje a v přístupu vlakvedoucích, či jiných zaměstnaců, co přicházejí do styku s cestujícími se to děje též
Kupte si do In-karty příplatek na 1. třídu, pozor - ne do režijky, a zkuste si na chvíli okusit ten "přístup ku prospěchu cestujících". Jedna z nejhorších zkušeností u ČD vůbec.

kde jsou ty nové, krásné z Aradu
A kde je těch 100 rychlíkových vozů ČD?
odkaz
A pendolín se taky nějak nemůžu dopočítat, nemělo jich být 10? To asi budou zrovna v Berlíně a ve Vídni, že.
Vlada749
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2121
Registrován: 2-2009

Odesláno Sobota, 04. ledna 2014 - 16:42:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Čsad_zastávka: 10 Pendolín? Víte kdo je objednával a u koho? A kdo se podepsal pod tím, že se za stejný peníz MUSELO koupit jen pouhých 7. Zadavatelem byl stát.

Jinak pán asi také slepej. Mám za to, že těch novot u ČD je tolik, že to i některý docela štve.

"Kupte si do In-karty příplatek na 1. třídu, pozor - ne do režijky, a zkuste si na chvíli okusit ten "přístup ku prospěchu cestujících". Jedna z nejhorších zkušeností u ČD vůbec."

Popište. A jak jste to řešil. Jen plakotem zde? Ve druhé bývá více zábavy. A blíže k lidem. Nevyhazujte zbytečně [wink].
Hroch.R420
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 332
Registrován: 8-2011

Odesláno Sobota, 04. ledna 2014 - 16:43:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hele bandito ona se železniční doprava v regionálce, kde vůbec ten tvůj žlutý vůdce ani radši nepáchne, provozem jednotek 844, 650, 640, 440, 841, 841, atd nezlepšila ????
Joj na klatovákách je to ted' nebe a dudy,podobnost s tím co tam jezdilo když jsem jezdil do školy čistě náhodná[biggrin]. A jóóó já zapoměl modrou výmluvu č. 1 "MD ani kraj neobjednal!". A co takhle udělat pro zákazníka něco sám do sebe a nečekat až dojde befel shora?
Pajas2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 361
Registrován: 10-2009
Odesláno Sobota, 04. ledna 2014 - 16:45:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"Kupte si do In-karty příplatek na 1. třídu, pozor - ne do režijky, a zkuste si na chvíli okusit ten "přístup ku prospěchu cestujících". Jedna z nejhorších zkušeností u ČD vůbec."

Po třech letech existence doplatku se to už docela dá, vyhazují mne jen občas, ne pokaždé. [biggrin]
Vlada749
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2122
Registrován: 2-2009

Odesláno Sobota, 04. ledna 2014 - 16:55:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hroch.R420: No když to nikomu nevadí, proč tam nenechat dožít některé typy vozidel [wink]. Je zajímavé, že tam kde se radní staraj, tak to jde. Jinak befel shora? To myslíte koho? Ono totiž někdo zdola těžko může nařídit něco jinýho, než to co mu shora přikáží.
lidská prostoto
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.159.10
Odesláno Sobota, 04. ledna 2014 - 17:08:05    Odkaz na tento příspěvek  

Čsad_zastávka: zkuste nějaký lepší argumentík... to je jen samé JPP... tak šup sem něco konkrétního.....

Pendolino je přeci už v propadlišti dějin, tak proč s ním pořád orgumentujete ??? Mimochodem o dost starší záležitost, než žlutého vůdce šest tříd a celkém nedávná a stále oprašovaná new o nových vozech od super výrobců železničních vozů z teritoria hraběte Drákuly [happy]))).

Mimochodem teď ČD nakoupily právě těch nekolik desítek vozů od ÖBB, sice jich není sto, lae jen něco přes osmdesát a teď v průbehu ledna se budou přepravovat do čechz, stačí.....[biggrin]
Tak zase průser, což ???[biggrin]

Hroch.R420: Tak to chlapečku utřete mléko z brady a jděte se znova projet [happy])))))))))) Jak natvrdlej, což ??? psal jsem to již T._H._...skute si pozvednou očička a podívat se výše.
Mimochodem, já tam jezdil na šotovýlety, když tam ještě jezdila pára [happy])) a to je setsakramentskej rozdíl, to mi věřte [happy]))))))))))) Takové dřevěně lavice, přísný konduktor a kupodivu kafčo zdarma nikde [happy])))
Bevelo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2998
Registrován: 12-2003

Odesláno Sobota, 04. ledna 2014 - 17:22:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

BANDITA nám jistě rád vysvětlí, jak vlastně funguje financováno ÖBB, MÁV a DB. A vlastně i toho všude dávaného za příklad, Švýcarska. Zrovna ve Swissu si jednotlivé kantony (u nás okresy) platí dopravu ve stejném duchu jako u nás. Kde je tedy problém? O házení modrých klacků pod žluté botky nemůže být ani řeč přece. Tak hlavně aby to tady nedopadlo jako v Anglii.. On ten Jančura nemusí být ve větším měřítku pro železnici žádným přínosem. To jen oslepenost low-cost cestujících to vidí jinak. Low-cost lidé chtějí low-cost služby. A Jančura jim to do těch hlav skrze všemožné a vylhané PR umí ideálně namontovat víme?

Píšu převážně do papíru, v pracovní smlouvě mám redaktor MF DNES. (Jan Sůra)
Novinářská objektivita: Oficiálně dráhy dosud novinku neoznámily, objevila se pouze na neoficiálním facebookovém profilu drah - vlastní profil dráhy nemají (Jan Sůra)
vodborník
Neregistrovaný host
Odeslán z: 46.174.62.218
Odesláno Sobota, 04. ledna 2014 - 17:26:24    Odkaz na tento příspěvek  

A kde je těch 100 rychlíkových vozů ČD?

Takže ČD požadovaly 100 vozů s klimou a cenou cca 10 mega vůz. Přišly dvě nabídky - jedna na vozy bez klimy a druhá s cenou skoro 20 mega vůz. Kterou byste pane vodborníků teda vybral? [crazy]