K-report
 

Archiv diskuse Student Agency do 08. 01. 2014  

Diskuse K-report » Archiv 2014 » Autobusy a trolejbusy » Student Agency » Archiv diskuse Student Agency do 08. 01. 2014 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4720
Registrován: 2-2005
Odesláno Středa, 01. ledna 2014 - 00:37:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hroch: byla to reakce na Ráfkův blábol, oba příspěvky se přitom vztahovaly k SA jen nepřímo. Ale když chceš - odpověděl Ti relativní příznivec SA Glory. Za sebe můžu potvrdit hovada za volantem, zde mnohokrát zmiňovaná, houfně tekoucí olej z motoru, který autobusák pozná podle poblitého zadku autobusu. Ohledně toho nefunkčního něčeho doporučuji opět zde zmiňovaná nefunkční sluchátka, kávovary, uváděné zde lidmi, kteří se SA pravidelně cestují.
A jestli Ti nefunkční retardér patnáctitunového hovada připadá jako prkotina, nemá cenu to řešit dál. Mimo jiné to potvrzuje argument, že projití STK nemá pro posouzení skutečného technického stavu vozu naprosto žádnou hodnotu.
Zelený_petr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 185
Registrován: 7-2005

Odesláno Středa, 01. ledna 2014 - 16:53:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zrovna před pár dny mě nějaký vemeno se žlutou krávou málem natlačilo do krtince uprostřed kruháče. Je mi u prdele, jestli mě vedle sebe viděl nebo ne - čáry na kruháči nejsou pro srandu králíkům a i náklaďáky s návěsem se do čar v pohodě vejdou a nevytlačujou vozidla z druhého pruhu.
Trochu jsem to čekal, celou cestu městem jel jak hovado. Pravda, omezovač vyřazen nebyl. [happy]

Nic není tak, jak se na první pohled může zdát.
Hroch.R420
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 320
Registrován: 8-2011

Odesláno Středa, 01. ledna 2014 - 17:13:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slime a kolik Karos u vás na Čsad mělo retarder? A že zrovna Karosy a Liazy nebyly co se týká brzd nic extra. Ani u nákladních soprav vážících 40t není dnes retarder standart,je to za příplatek a přesto jsem nikdy neměl problem takovou soupravu udržet pouze s pomocí motorové brzdy. Takže nefunkčnost retarderu nemá vůbec žádný vliv na brždění autobusu neb je to brzda pouze odlehčovací,ne provozní. A na STK není jak retardér vyzkoušet. Jiný případ jsou např. popraskané brzd. kotouče,ale tam z chodníku nevidím tak nevím. Stejně tak úniky oleje z motoru u dnešních Scanií a Volv jsou pokud nedojde k závadě minimální,ona jenom taková vyskočená měrka oleje dokáže udělat paseku,ale zase to o technickém stavu nic nevypovídá. Já vždy u odbavení okukuju např. pneu,to mi napoví dost a vždy jsem viděl Micheliny s dostatečným dezénem,hodně sedávám vpředu za řidičem,neviděl jsem že by svítila např kontrolka ABS nebo jiná závada,čímž nechci tvrdit že se to stát nemůže.
Nevím kde dělá SA STK,ale nikdy se mi nestalo,že by nad vážnou závadou někdo někdy mávnul rukou.

Glory nepotřeboval jsem studenej hadr při cestách přes Alpy se 40 tunama bez retarderu tak nevím z čeho bych měl být ted' vyplašenej? U nákladních aut je podmínka mít retarder pouze u vozidel přepravujících nebezpečný náklad (ADRky) a u busů mám pocit že ta povinnost také není nebo jo?
Gabuliatko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3071
Registrován: 12-2007
Odesláno Středa, 01. ledna 2014 - 17:25:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

lidi naučte se to už, standarta je tyč od Zemanovo výzdoby na hradě
v dopravě je STANDARD (D jako DOPRAVA, T jako TYČ)
Ráfek
Neregistrovaný host
Odeslán z: 188.120.194.85
Odesláno Středa, 01. ledna 2014 - 18:28:43    Odkaz na tento příspěvek  

Slim je česan. Tím se to vysvětluje.
Karfík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 304
Registrován: 12-2006
Odesláno Středa, 01. ledna 2014 - 19:55:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jasně, tím jsou jeho připomínky vyřešeny. Hlavně odvést řeč jinam.

Ráfek = T.o H.ovado?

Zavolejte Chocholouška, má tu práci!
Hroch.R420
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 321
Registrován: 8-2011

Odesláno Středa, 01. ledna 2014 - 19:58:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jojo Gabuliatko,ted' vlastně nikdo nepochopil celý text,sakra to mě mrzí[kladivo]
Glory
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1289
Registrován: 8-2012

Odesláno Čtvrtek, 02. ledna 2014 - 01:26:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hroch.R420: Pokud tam je, tak fungovat musí a řidiči by si nestěžovali, že jim nefunguje, kdyby nebyl potřeba. Ono s ním a bez něj jen popojíždět ráno po Dejvické je docela rozdíl. A je pravda, že některý autobusy jsou v pohodě, zejména Relaxy. Co se pneumatik týká, tak tam i ty nejstarší mrchy mají něco obstojnýho. A nevím jak to vidíš ty, ale mě osobně sere, pokud se napíše SMS, že nefunguje kávovar a hned po příjezdu do Prahy se na to někdo vrhne, a když nefunguje retardér, tak odpovědí je, že se to musí ještě do servisu (třeba za 3 týdny) nějak odjezdit.
Slim: v tom oleji bych moc problém neviděl, až na velmi světlé výjimky je to množství, které na silnici nic neudělá a co se znečišťování prostředí týká, tak to co vycourali všechny autobusy dohromady zvládl jinde jeden kocour (742) a tam to taky nikoho zvlášť nebolí

(Příspěvek byl editován uživatelem Glory.)
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10077
Registrován: 3-2005

Odesláno Čtvrtek, 02. ledna 2014 - 07:12:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"Ono s ním a bez něj jen popojíždět ráno po Dejvické je docela rozdíl." - tušíš opravdu alespoň vzdáleně k čemu ten retardér je a jak funguje? Protože zrovna v tomto případě je na h.... nic.

VDL Futura - Coach of the Year 2012!!!
VDL Citea - Bus of the Year 2011!!!
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4723
Registrován: 2-2005
Odesláno Čtvrtek, 02. ledna 2014 - 08:16:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hroch: "Osobo, nešly tudy dvě děti....Pleju len..." Docela se držím nepoužít nějaký výživnější výraz proto co tady předvádíš. Doprdele, pokud tam ten retardér je a auto je s ním schválené, tak musí fungovat, ne? Co to je za debilitu srovnávat to s karosou nebo liazem před dvaceti lety? Ostatně i ta karosa i liaz z té doby musely mít funkční ty slabé brzdy, co tak byly nainstalovány, ne?

Nevím kde dělá SA STK,ale nikdy se mi nestalo,že by nad vážnou závadou někdo někdy mávnul rukou. jak si můžeš být tak jistý, když nevíš, kde to dělají?

Jinak co se týká kontrolky od ABS, doporučuju D-fense.
http://www.dfens-cz.com/oldschool/clanek.php?clanek=2004081502
No vod těch pytlů jako ta kontrolka že nesvítí je tim že proče se spálila žárovička. Vidíte, u ABS je spálená taky. Voňy tady u těch tédéíček hodně hořej, protože jak to má tu turbínu vole, tak to hodně dobíjí.
Hodnotit technický stav podle toho, jestli někde svítí kontrolka...no, to už asi komentovat nebudu.
Hroch.R420
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 323
Registrován: 8-2011

Odesláno Čtvrtek, 02. ledna 2014 - 11:38:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Magic: byl jsi rychlejší,zrovna v při popojíždění v koloně je retarder opravdu k ničemu.

Slime,Slime,jako kolovrátek furt dokola,co? Klidně se mnou mluv jako s Budulínkem,mě to nerozhází,pokud neskousneš to,že tady šíříš bludy ala Blesk a TV Nova. Prostě retarder je brzda "ODLEHČOVACÍ" nebo také nazývaná "ZPOMALOVACÍ" a na provozní brzdy nemá jakýkoliv vliv. I při poruše retarderu zůstává funkční motorová brzda,ketrou už i ty Karosy byly vybavené. A pokud řidič nebyl hovado tak ani tu Karosu bez retarderu ne brzdy "neudělal".

Nevím kde dělá SA STK,ale nikdy se mi nestalo,že by nad vážnou závadou někdo někdy mávnul rukou. jak si můžeš být tak jistý, když nevíš, kde to dělají?
Ne,nevím kde dělají STK,jen říkám,že mě nikdy na STK žádná vážná závada neprošla,to ty ale samozřejmě víš,že Jančura dělá STK podvodem.

No odkaz na tvého oblíbeného D-fense ani číst nebudu,dnešní auta už nemaj v přístrojovce žárovičky jako stodvacítka,který šly vyndat nebo odpojit,ale věř klidně článku z internetu.
Hroch.R420
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 324
Registrován: 8-2011

Odesláno Čtvrtek, 02. ledna 2014 - 11:44:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Glory: Ač budu zas popotahován,zkusím to shrnout vlastní zkušeností. Pokud nastala v provozu závada ne vyloženě nebezpečná a život ohrožující a šla opravit na "place" tak ještě nebyl až takový problém to auto protáhnout přes ten plac. Pokud závada potřebovala odborný servis,tak ne vždy to šlo hned,ono většinou to vozidlo má naplánovanou nějakou práci,servis taky nemá místo hned a někdy to skloubit byl docela problém. To není jako jít ráno do kolbenky,postavit fóbii do sevisu a nechat jí tam tři dny s tim že dojedu domů tramvají a pak si jí vyzvednu.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4728
Registrován: 2-2005
Odesláno Čtvrtek, 02. ledna 2014 - 13:54:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hroch:
Prostě retarder je brzda "ODLEHČOVACÍ" nebo také nazývaná "ZPOMALOVACÍ" a na provozní brzdy nemá jakýkoliv vliv.
Zrovna tak tohle nemá naprosto žádný vliv na to, že pokud to tam je namontováno a vůz je s tím schválen k povozu, musí to fungovat. Jeden o koze, druhej o voze. Notabene nemá to vliv na provozní brzdy, ale na brždění velmi zásadní. Třeba už jen ten, že do téměř poslední chvíle to udrží ty provozní brzdy studené. Máte pocit, že jsme sem všichni přijeli na babettě?
Taky jsem ani náhodou neřekl, že Janura dělá STK podvodem, pouze jsem řekl, že projití STK nemusí být objektivní informací o skutečném technickém stavu vozidla, chytněte se něčeho jiného. A už trochu hnidopišsky - vona stodváca měla airbagy a ABS?[rofl]
Hroch.R420
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 325
Registrován: 8-2011

Odesláno Čtvrtek, 02. ledna 2014 - 13:59:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No pokud mi chceš tvrdit,že k udržení studených provozních brzd musím mít nutně retarder a nestačí mi motorová brzda,tak jsi asi nic většího než babettu neviděl[biggrin].

Taky jsem ani náhodou neřekl, že Janura dělá STK podvodem, pouze jsem řekl, že projití STK nemusí být objektivní informací o skutečném technickém stavu vozidla, chytněte se něčeho jiného
Jasně nikdy neřekl,ale jakoby náhodou to probírám ve vlákně SA[kladivo]
Jirka_R.
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 61
Registrován: 7-2013

Odesláno Čtvrtek, 02. ledna 2014 - 14:41:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

některý autobusy jsou v pohodě, zejména Relaxy
Ono taky Relaxy jsou nový, ale bude stačit tak řekněmě 6 let provozu a budou stejně zhuntovaný...

Konečně 50[pozor][coze]............příspěvků [biggrin][rofl]
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4731
Registrován: 2-2005
Odesláno Čtvrtek, 02. ledna 2014 - 15:20:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No pokud mi chceš tvrdit, že účinnost retardéru a motorové brzdy je srovnatelná, tak nazdar. Ale hlavně furt nechápeš, o čem já (a Glory) píšeme. Co se týká toho STK, já jsem to nebyl, kdo ve vlákně SA prohlásil, že Pokud prošel STK a funguje kávovar, WC, je plnohodnotný pro klienta jako každý autobus.
Hroch.R420
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 326
Registrován: 8-2011

Odesláno Čtvrtek, 02. ledna 2014 - 16:35:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tvrdím někde že retarder a motorová brzda má stejný účinek? Tvrdím,že kdysi retardery nebyly a ani dneska nejsou povinné a nevidím nějak nárůst nehod skrze selhání brzd.

Pokud prošel STK a funguje kávovar, WC, je plnohodnotný pro klienta jako každý autobus.
A není to tak? Tys začal narážet,že STK nic neznamená,já tvrdím,že vážnou závadu (prasklý brzd. kotouč,čepy řízení,uložení stabilizátoru nebo třmeny nápravy na návěsu) mi nikdy nikdo neodpustil. Šlo přimhouřit oči když byl prasklý kryt světla,nesvítící pozička,ale jak se to týkalo brzd,řízení,podvozku tak nikdy!!!
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4732
Registrován: 2-2005
Odesláno Čtvrtek, 02. ledna 2014 - 17:25:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vzdávám to. Fakt jsme nikdy nediskutoval ani slovem o nárůstu počtu nehod vlivem selhání brzd. Kdysi nebyly bezpečnostní pásy, pneumatiky, airbagy, opěrky hlav, pyropatrony, ABS, ESP, a přesto i v takových dobách plno lidí přežívalo. Vymontuj si ty pásy a pak tohle vyprávěj polišovi při kontrole.
Glory
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1291
Registrován: 8-2012

Odesláno Čtvrtek, 02. ledna 2014 - 17:30:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Takže todle je tam jen na parádu, aby bylo něco i z pravé strany
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10079
Registrován: 3-2005

Odesláno Čtvrtek, 02. ledna 2014 - 17:35:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slime, nezlob se na mě, ale řekl bych, že v tomto případě je porucha na tvé straně. Hroch evidentně jezdí a přesně ví "vo co go". Naprosto jasně a logicky a z praxe ti napsal, že porucha retardéru je věc, se kterou se dá dojet naprosto bezpečně kamkoliv (s rozumným řidičem). Nic víc, nic méně. Navíc ti psal, že stejně jako já při jízdách s SA si nevšiml zde uváděných hromadných závad retardéru.

VDL Futura - Coach of the Year 2012!!!
VDL Citea - Bus of the Year 2011!!!
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10080
Registrován: 3-2005

Odesláno Čtvrtek, 02. ledna 2014 - 17:38:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad.Glory: I tak to může být, že řidič využívá retardéru, aniž by na tu páčku chytl. Všechny vozy totiž mají možnost ovládat retardér i na nohu, popřípadě z kopce bremsomat si brzdí retardérem sám.

VDL Futura - Coach of the Year 2012!!!
VDL Citea - Bus of the Year 2011!!!
Glory
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1293
Registrován: 8-2012

Odesláno Čtvrtek, 02. ledna 2014 - 18:34:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Magiq: Ale řidiči SA třeba právě na Dejvické při jízdě od letiště tuto páčku hojně využívají - to neumí jezdit?
Gabuliatko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3082
Registrován: 12-2007
Odesláno Čtvrtek, 02. ledna 2014 - 18:52:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Magiq: Retardér je myšleno výfuková brzda? A páčka (vícestupňová) je motorová brzda?
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10081
Registrován: 3-2005

Odesláno Čtvrtek, 02. ledna 2014 - 19:09:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Retardér není výfuková brzda. Jsou dva typy retardérů - hydrodynamický a elektrický. Velmi obecně řečeno. Ta páčka ovládá stupně retardéru. Ale v případě vozu na obrázku také ovládá manuální řazení automatizované převodovky, což předpokládám používají řidiči na té Dejvické (vyhazují kvalt).

VDL Futura - Coach of the Year 2012!!!
VDL Citea - Bus of the Year 2011!!!
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4735
Registrován: 2-2005
Odesláno Čtvrtek, 02. ledna 2014 - 19:20:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Magiq: Ale to já přece vím taky, že bez retardéru lze dojet i jezdit, nikdy jsem netvrdil opak...Jezdil jsem kloubákem s retardérem už v roce 1988...ale chceš říct, že bus, kterému retardér nefunguje, je v pořádku, protože bez něj lze jet? Ono lze jet i bez kola, jak jsme loni zaznamenali...
Gabuliatko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3084
Registrován: 12-2007
Odesláno Čtvrtek, 02. ledna 2014 - 19:20:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A co je pak tedy "motorová brzda"?
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10082
Registrován: 3-2005

Odesláno Čtvrtek, 02. ledna 2014 - 19:39:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad.Slim: Snažíš se mně vnutit, že chci něco říct? Nechci [happy]

Motorová brzda je buď jen formou klapky ve výfukovém potrubí nebo tzv. Jake Brake - dekompresní brzda. Princip zde odkaz

VDL Futura - Coach of the Year 2012!!!
VDL Citea - Bus of the Year 2011!!!
Gabuliatko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3086
Registrován: 12-2007
Odesláno Čtvrtek, 02. ledna 2014 - 19:48:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Magig: A ovládá se sešlápnutím pedálu, nebo to je jako u osobáku že když nezrychluje, tak motor brzdí?
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10083
Registrován: 3-2005

Odesláno Čtvrtek, 02. ledna 2014 - 19:53:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pomocí pedálu nebo páčky je to tzv. přídavná brzda), jinak brzdí jen jako u osobáku "vnitřním třením".

VDL Futura - Coach of the Year 2012!!!
VDL Citea - Bus of the Year 2011!!!
Glory
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1294
Registrován: 8-2012

Odesláno Čtvrtek, 02. ledna 2014 - 20:16:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Magiq: řazení se ovládá u autobusů SA kolíbkou na té páčce - nahoru dolu, a pak je tam to přepínání automat/manual jak je vidět na obrázku. Pohybem k sobě se ovládá právě retarder, což pro jemné přibržďování při jízdě z mírného kopce přeci stačí.
Hroch.R420
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 327
Registrován: 8-2011

Odesláno Čtvrtek, 02. ledna 2014 - 20:53:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Glory,při poskakování v koloně na Dejvický fakt není retarder důležitost. Pokud z rychlosti dobržd'uju k semaforu,tak ten retarder taky zatáhnu,ale hlavní účel toho je,že když povalim od golfu dolů do Varů tak na mostě přes Ohři mam kotouče studený,jelikož ten retarder mě udrží. Pokud si nahoře na kopci nastavím rychlost,tak mi retarder pomalu přidává stupně,na poslední se zavírá i výfuková klapka a pokud je klesání tak strmé,že již retarder nestačí,tak si Opticruise sám podřadí a jde to nanovo. Ano je to báječná věc a dnes již nerad auto bez retarderu,ale při jeho poruše se s tím dá normálně jet i brzdit,jen je třeba podřazovat dříve.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4737
Registrován: 2-2005
Odesláno Pátek, 03. ledna 2014 - 05:25:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Magiq: já vím, že to říct nechceš, to tvrdí Hroch...
BobligvonEdelstadt
Neregistrovaný host
Odeslán z: 37.48.32.223
Odesláno Pátek, 03. ledna 2014 - 15:31:56    Odkaz na tento příspěvek  

Chlapci, chlapci. Kdo z Vás má alespoň nějaké vzdělání? Míchat dohromady motorovku a retarder s brzdami [nene].
Brzdy snad není potřeba vysvětlovat (najdete je na kolech [jidlo]). Motorovka je hooodně zjednodušeně zaškrcení motoru. A stejně tak retarder je vlastně - a to hodně zjednodušeně - zaškrcení převodového momentu (tudíž na převodovce). Pokud je spojen retarder s motorovkou na brzdový pedál (i to lze), či kombinace motorovka + brzda na nohu a retarder na ruku, pak to má VÝRAZNÝ vliv na brzdnou dráhu. A to tak výraznou, že to může rozhodnout, zda nehoda bude či nikoliv.
Zpochybňování nefunkčnosti jakéhokoliv brzdného systému je cesta k vážné či [smrt] nehodě.
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10085
Registrován: 3-2005

Odesláno Pátek, 03. ledna 2014 - 20:26:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"zaškrcení převodového momentu" - tak nevím, jestli toto svědčí o humanitním vzdělání či co? Páč na každé trochu technické škole by tě kopali do [zadnice] až před vchod.

VDL Futura - Coach of the Year 2012!!!
VDL Citea - Bus of the Year 2011!!!
Hroch.R420
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 329
Registrován: 8-2011

Odesláno Pátek, 03. ledna 2014 - 20:34:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bobligu asi holt nemám vzdělání,zato umím udržet 40t soupravu z kopce i bez retarderu a nemusím psát na internetu hysterické reakce na nefunkční retarder. Ale ty mi vysvětli,jak má odlehčovací brzda vliv na brzdnou dráhu? Pokud teda já jako nevzdělanec vím z praxe,jestli mám zabránit bržděním nehodě,tak nebudu zabraňovat ani motorovkou ani retarderem,ale provozní brzdou.
řidič amatér
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.102.18.162
Odesláno Pátek, 03. ledna 2014 - 23:39:03    Odkaz na tento příspěvek  

Ale ty mi vysvětli,jak má odlehčovací brzda vliv na brzdnou dráhu? Retardér na pedálu by možná mohl zareagovat trochu rychleji než provozní brzda? Pak už samozřejmě brzdné dráze nepomůže.
Glory
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1299
Registrován: 8-2012

Odesláno Sobota, 04. ledna 2014 - 00:31:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No asi velký oči měli.
Původně se začínalo s tím, že Fun & Relax, dnes už je v popisu "Dopravíme vás do Alp našimi žlutými autobusy, případně minibusy dle poptávky" a dle poptávky to vypadá, že si zajezdí Vita a nebo VW od Tick Tack.


(Příspěvek byl editován uživatelem Glory.)
Zluty ridic
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.177.218.7
Odesláno Sobota, 04. ledna 2014 - 10:23:56    Odkaz na tento příspěvek  

Scania_Scala
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15
Registrován: 1-2013
Odesláno Sobota, 04. ledna 2014 - 10:59:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zdenda999
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1249
Registrován: 11-2007

Odesláno Sobota, 04. ledna 2014 - 13:22:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Scania_Scala: samozřejmě, že je to Cygnus, ale pokud bude taková poptávka, jaká je, nebude ani Cygnus potřeba.
Scania_Scala
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16
Registrován: 1-2013
Odesláno Sobota, 04. ledna 2014 - 16:47:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zajímavé, že ty Cygnusy nenabízejí jako pronájem autobusů, když dle seznamu autobusů už mají jen 3 Volva (2 Many prodali): http://seznam-autobusu.cz/dopravce/STUDENT_AGENCY

Taky se píše, že tisk a teplé nápoje u řidiče, o žádném dalším občerstvení se explicitně nezmiňují: http://jizdenky.studentagency.cz/web/novinky/podstranky-novinky/m ezinarodni-linky-lyzovani-v-rakousku-a-v-italii-zima-2013-2014.ht ml

A skutečně, označují to jako economy spoj:



Spíše je zajímavé, že nelze rezervovat kombinace 17. tam, 31. či později zpět, ale jen 17 či 24. zpět



Dal jsem to z Arabby, jakožto první/poslední zastávky, aby bylo vidět, kolik pojede lidí. Obsazenost tedy nic moc. Navíc se mi zdá, že těch šest míst u záchodu je vyblokovaných, protože jsou to ta samá místa na všech spojích. Kdo by taky jel dobrovolně naproti záchodu a nad motorem ... Kapacita 28 míst, kde je obsazeno 6 sedadel u záchodu podle mne znamená, že je ve skutečnosti obsazeno 0 míst.

Scania_Scala
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 17
Registrován: 1-2013
Odesláno Sobota, 04. ledna 2014 - 17:28:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A z Rakouska je pro získání zpáteční slevy nutno jet ten samý den zpět:



A Rakouské Alpy - JŘ uvádí Maishofen, přitom si tam nelze koupit lístek:

http://jizdenky.studentagency.cz/Timetable?13&id=1240142001

Do Maishofenu jet nelze:



Navíc ta linka ani není v idosu.

A taky jezdí Bobyk (Cygnus):
Zdenda999
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1250
Registrován: 11-2007

Odesláno Sobota, 04. ledna 2014 - 21:47:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Scania_Scala: to je nepravidelná doprava, ta v Idosu nebývá
Focus1976
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 540
Registrován: 4-2011

Odesláno Sobota, 04. ledna 2014 - 22:13:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No asi velký oči měli.

No, nebude to náhodou počasím?? V uvedený den, ze kterého je scan obsazenosti v buse, má být v Passo Tonale několik stupňů nad nulou, v Salzburgu bude celý nadcházející týden jak na jaře (http://www.weather.com/weather/tenday/Innsbruck+AUXX0010:1:AU). Za těchto podmínek si jízdenky moc lidí kupovat nebude. Aspoň ne 14 dní předem.

Oprava: Innsbrucku, nahoře to mám špatně, ale nechci mazat stopy po chybě...

(Příspěvek byl editován uživatelem Focus1976.)
Minibox-reg
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.220.214.148
Odesláno Neděle, 05. ledna 2014 - 00:14:16    Odkaz na tento příspěvek  

Já nevím, sice nemusím řídit, ale vzhledem k tomu, že na hory jede málokdo sám, tak už asi vyjde líp jet autem než být omezen jízdním řádem. Navíc na jednodenní lyžovačku je to docela únavné takto jet busem až do Alp. Možná tak nějaká cesta 2-3 hodiny max, to by bylo ještě zajímavé.
Ono vůbec mám pocit, že co se u SA zkoušelo tyhle nepravidelný cesty / zájezdy, že to úspěch nemělo. Ať už cesty "za sportem" nebo ty zájezdy pro seniory po Jihomoravském kraji.

Před Vánocema jsem viděl u Grandu bus "směr Tropický ostrov" a taky nevypadal nijak zaplněně, ale to mohli pobrat ještě v Praze.

Jinak ten článek z novinek mi přijde jako recyklace starýho článku tak rok dva minimálně a akorát se tam přidala informace že jako je zase nový ministr a že to třeba půjde. Přesně takový článek vyšel tenkrát za Stanjury.
Honzalb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 536
Registrován: 11-2010
Odesláno Neděle, 05. ledna 2014 - 00:20:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

SA linku do Alp vymýšlelo s plánem, že velkou část zaplní cestovky, což se poněkud nepovedlo...myslím, že budeme svědky jedné z mála linek, která skončí
Zdenda999
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1251
Registrován: 11-2007

Odesláno Neděle, 05. ledna 2014 - 00:32:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Honzalb: ta linka by skončila tak jako tak, je to pouze příležitostní doprava.
Honzalb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 537
Registrován: 11-2010
Odesláno Neděle, 05. ledna 2014 - 00:33:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zdenda999: myslím její obnovení další zimu
Minibox-reg
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.220.214.148
Odesláno Neděle, 05. ledna 2014 - 01:02:12    Odkaz na tento příspěvek  

http://brnensky.denik.cz/podnikani/zluta-linka-z-brna-jezdi-10-le t-zasadne-zmenila-komfort-cestovani-20140104.html

Honzalb: tak to pak jo, pokud počítali s cestovkama, mohlo to být zajímavé. Prostě se nemůže podařit vše, nakonec dílčí úpravy se na linkách dělají pořád, ale v podstatě úplně snad neskončila žádná, napadá mě akorát Praha - Zlín, jenže to tak nelze brát, protože to bylo nahrazeno částečně vlakem + o něco později zkrácenou linkou Brno - Zlín. Podobně vlastně na Praha - Ostrava.
Malý_fotograf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4902
Registrován: 5-2002

Odesláno Neděle, 05. ledna 2014 - 12:04:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Je pravda, že za deset let se tak jako u busů SA neproměnil vozový park skoro nikde. Dneska jsem viděl Gloryho na lince Plzeň-Praha...

Nedávno jsem ale jel na náhradní autobusové dopravě tímto Ayatsem. Už bych skoro zapomněl, že měl vepředu "první třídu" a jak mě tehdy ohromily zásuvky na sluchátka vedle každého sedadla.

Myslím, že zrovna Ayatse s netypickým designem, jako základ budování jména firmy, by si mohl Jančura někdy v budoucnu odkoupit zpět a ukazovat na něm ten pokrok co se za pár let provozu udál i vůbec to s jakým standardem začínal v době, kdy standardem dálkových linek byly většinou devítkové karosy. Tyhle autobusy se vzhledově nelíbily snad nikomu v mém okolí, ale to bylo právě to, co už z venku člověku říkalo, že uvnitř to bude jiné než busy které zná... Dnešní Irizary jsou oproti Ayatsu celkem obyčejné, řadové autobusy. Extravagancí rozhodně neoplývají.

Na každou svini se někde vaří voda. I na mě.
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3088
Registrován: 12-2004
Odesláno Neděle, 05. ledna 2014 - 13:43:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nemáte někdo relativně aktuální přehled, kolik jezdí s vlakem R a kolik v Os. lidí ve školní Ut,St,Čt z Třebíče do Brna?
Jenda_z_hk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3864
Registrován: 4-2003

Odesláno Pondělí, 06. ledna 2014 - 00:38:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Malý_fotograf: Dnešní Irizary jsou oproti Ayatsu celkem obyčejné, řadové autobusy. Extravagancí rozhodně neoplývají.

To bych pojmenoval trochu jinak... V době, kdy Asiana koupila prvního Irizara PB, to byla takřka senzace - po designové stránce ten auťák v tehdejší době dost podstatným způsobem vyčníval z řady. Ale s přibývajícím počtem vyrobených kusů a rostoucí designovou extravagancí ostatních výrobců autobusů zevšedněl, takže dnes už asi nikoho neohromí. Nicméně fakt, že se PBčka vyrábí v prakticky nezměněné podobě od roku 2002 dodnes, svědčí o tom, že ten design předběhl dobu...
Minibox-reg
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.220.214.148
Odesláno Pondělí, 06. ledna 2014 - 01:11:16    Odkaz na tento příspěvek  

Mně se třeba Ayats líbil hlavně proto, že byl prostě jiný, určitě mi nepřišel ošklivý nebo nepovedený. Navíc ta ostrá žlutá byla vybraná opravdu dobře.
Stejně tak se mi líbí Irizar PB a je to přesně o tom, že už ten design zevšedněl. A třeba Aura byla někde mezi, prostě normální.
Co mi chybí dneska je pohodlí "1. třídy" Ayatsů co se týká prostoru. Ne že bych měl extra problém s místem u dnešních busů SA, ale ubrat aspoň jednu řadu sedaček by bylo pohodlnější + možnost vysunout sedačku do uličky (chápu - nejde kvůli stewardce). V tomto Setra od Eurolines BC palec nahoru.
Miropiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 689
Registrován: 5-2010

Odesláno Úterý, 07. ledna 2014 - 19:12:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Žlutá linka z Brna jezdí 10 let. Zásadně změnila komfort cestování
Mimojiné je tam rozhovor, kde je otázka:

Znojemský deník: Co máte v plánu pro tento rok?
Jančura: Na základě hlasování lidí přidáme nové linky. Třeba v mezinárodních spojích přidáme mezi Brnem a Vídní každý den ještě devátý spoj.

Inu Jančura vidí, že drahý Wien Spezial mu přinese další cestující [andel]

Tmavý pivo se sirupem
řízek v sósu s knedlíkem
cigára Káro byly fajn
pak z U-Bahnu na S-Bahn
Minibox-reg
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.220.214.148
Odesláno Úterý, 07. ledna 2014 - 20:01:46    Odkaz na tento příspěvek  

Ten článek je stejný co jsem dával já nebo si to ty jednotlivé "deníky" upravují?
Jinak je tam výživná diskuze, člověk se pobaví jak tam zase někteří vymýšlejí proč SA je špatná ;-)
Minibox-reg
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.220.214.148
Odesláno Úterý, 07. ledna 2014 - 20:02:38    Odkaz na tento příspěvek  

To už se nedá koupit Brno - Wien za cca 9 Eur vlak na eshopu ČD?
Miropiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 690
Registrován: 5-2010

Odesláno Úterý, 07. ledna 2014 - 20:09:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To už se nedá koupit Brno - Wien za cca 9 Eur vlak na eshopu ČD?
Dá, ale kolik těch lístků seženete? Nehledě na to, že když chcete ten lístek mít i zpět, tak musíte lístek koupit současně. Jančurovi je to jedno, prodá vám cestu zpět samostatně za stejnou cenu jako z Brna.

Tmavý pivo se sirupem
řízek v sósu s knedlíkem
cigára Káro byly fajn
pak z U-Bahnu na S-Bahn
Glory
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1309
Registrován: 8-2012

Odesláno Úterý, 07. ledna 2014 - 22:30:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Miropro: ne, spíš vidí, že když tam vozí zadarmo lidi co si u něj koupili dovolenou, tak ho zaplní tak jako tak.
A k Itálii a Rakousku: zase pokud vezmou VW Transporter nebo MB Vito, tak ani v jednom se nehraje na AETR a můžou tam poslat jediného řidiče ne? Nehledě, na to, že i poplatky a vše okolo je trošku jinde než i u bobika.
V sobotu jsem se svezl z Varů do Prahy v 83 a musím uznat, že jestli retardér funguje nebo ne, je asi úplně jedno. Protože stav podvozku, to je prostě skvost.
Minibox-reg
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.220.214.148
Odesláno Úterý, 07. ledna 2014 - 22:40:17    Odkaz na tento příspěvek  

Miropiro: jo, naposled to dopadlo tak, že jsem potřeboval lístky 3 a byly jen 2 a ten třetí nešel koupit nijak ani za vyšší cenu, prý dle chytrého pána na infolince ČD si mám zajít na nádraží k pokladně (byl jsem ochoten klidně za ten třetí lístek zaplatit normální cenu, protože jsme to stejně rozpočítávali rovným dílem).
Tak nakonec jsme jeli s SA bez omezování a chození pro 1 lístek ze 3. někam na nádraží ;-)
Jinak nevím kolik těch akčních lístků mají dneska, ale dřív nebyl problém (kromě tohoto excesu) to po 2 koupit. Ale je fakt, že to bylo dost dopředu, plánovaná cesta. Pokud jsem se rozhodl jet bez předstihu, tak ČD bez šance. U SA prostě 1 cena a neřeší se to, navíc je to i rychlejší o něco než vlak.
kloky
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.183.131.34
Odesláno Středa, 08. ledna 2014 - 15:36:17    Odkaz na tento příspěvek  

Vzhledem k faktu, že se ptá Znojemský deník a v hlasování je linka Praha - Znojmo na prvním místě usuzuji, že se můžeme těšit právě na tuto linku. To už asi AZ bus neustojí. Možná i Psota bude uvažovat o ukončení linky.