K-report
 

Archiv diskuse Budějovické trolejbusy do 03. 05. 2014  

Diskuse K-report » Archiv 2014 » Autobusy a trolejbusy » Budějovické trolejbusy » Archiv diskuse Budějovické trolejbusy do 03. 05. 2014 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
stradivár
Neregistrovaný host
Odeslán z: 188.120.204.135
Odesláno Středa, 30. dubna 2014 - 23:30:26    Odkaz na tento příspěvek  

Nystrom: Přesně tak. Pokud je řidič profíkem, jak je tu vyzdvihuje kroclov, tak má situaci vyhodnodit a do křižovatky nevjíždět.

Kroclov: Napsal jsi, že bys řidičům MHD takovýto průjezd toleroval. Pro ně by tedy neměli platit stejné zákony jako pro ostatní?! Kroclove, ty nechápeš, že na drtivé většině míst je preference neaplikovatelná a pokud ano, tak to mnohdy jen situaci zhorší. Už sem to psal několikrát...opravdu jen dělej fotky a nic sem nepiš...uděláš nejlíp.
Wearts
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 112
Registrován: 11-2009
Odesláno Čtvrtek, 01. května 2014 - 00:59:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Stradivár:
...na drtivé většině míst je preference neaplikovatelná a pokud ano, tak to mnohdy jen situaci zhorší.
Přesně. Preference je hezká do té doby, než se sejdou na stejné křižovatce 2, nebo nedejbože 3 autobusy. V našich podmínkách klidně i 5 zpožděných. Na Senovážném, vzaná do extrému, by znamenala totální potopení výjezdu z náměstí. Jediné, relativně přijatelné, řešení je udělat bypassy ve směrech Žižkova - Sady a Metropol - Žižkova. Preference v Berlíně? Proč ne, ale v ČB je to kravina.

Kroclov:
Řidiči aut počkají.
Tak to ani omylem. Je opravdu snem každého řidiče mít před sebou zavazející krabici, přes kterou nevidíš, nemůžeš jí předjet, plouží se po městě 35km/h a před každou křižovatkou snad ještě zvolní, aby tam padla červená a celá estráda se mohla opakovat. Je vidět, že ještě neřídíš.

http://www.simt-mhd.net/
6215
Neregistrovaný host
Odeslán z: 178.255.168.7
Odesláno Čtvrtek, 01. května 2014 - 07:13:45    Odkaz na tento příspěvek  

V jednom osobáku jeden exot,nebo jeden tlustý manager a jsou zácpy.Jezděte na kole a je po problému.
Kroclov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1578
Registrován: 10-2008

Odesláno Čtvrtek, 01. května 2014 - 07:29:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Stojící kloubák na křížích např. blokuje vyjíždějící bus ze Žižkovky.
Proto vyzdvihuji preferenci. Ve vyspělých městech systém automaticky vyhodnotí který spoj je nejvíce zpožděný a tomu padne jako prvnímu zelená. Řidiči si tak nemusí průjezd vydobývat, aby na konečné měli alespoň pár minut přestávky.

O žádném přednostním právo tu nemluvte. Je na čočkách u přechodu a jak leží všem v žaludku. Až bude na Mariánským, to zas bude křiku...
To že leží řidičům aut (ne všem!) v žaludku je přesně ukázka toho, že 90% řidičů aut s Céčkem na SPZ by řidičské oprávnění prostě vlastnit nemělo. Preference MHD je správný krok a ať je to jak chce, měl by být prosazen v co největší možné míře.

ty nechápeš, že na drtivé většině míst je preference neaplikovatelná a pokud ano, tak to mnohdy jen situaci zhorší.
Pokud se někomu nelíbí preferenční pruhy, jsou samozřejmě i jiné možnosti. Je město, kam je příjezd autem úplně zakázán (s výjimkou zásobování apod.). Řidič přijede na hranici města, nechá na velkém parkovišti auto a dále pokračuje MHD (ta tomu musí být přizpůsobena intervaly). To je asi úplně nejlepší možnost. U nás by to napřed chtělo obchvat, ale pak... proč ne [happy].

6215: Naprosto souhlasím, řidiči osobáků se chovají strašně, auta zpravidla obsazena pouze jednou osobou. Pokud by využili kolo (ale po cyklostezce, alespoň v místech kde nějaká je) nebo MHD, bylo by po zácpách [ok][happy].

GARÁŽE HOSTIVAŘ - nejlepší řidiči, nejlepší vozy, nejlepší provozovna!
Sendy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 47
Registrován: 12-2013
Odesláno Čtvrtek, 01. května 2014 - 08:25:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Stradivár - konkrétně na to Senovážným nám. bych tě chtěl vidět za volantem kloub.trolejbusu. Do tý křižovatky bys totiž nevjel hezky dlouho a ten pepř od cestujících bych ti přál. S tím trolejbusem totiž nehlídáš jenom délku ale jsou tam dva kříže na kterých je bezproudí (na tom když zůstaneš tak buď tlačíš, nebo čekáš na tahač.Zkus to tam někdy sledovat.A čočky jsou naprosto normální věc a jestli je někdo nervózní že před ním jede někdo pomalu tak nevím proč mu dali řidičák.Já osobně bych na náměstí zavedl mýto a to takové aby ti co se tam jedou předvést za to dost zaplatili a městu se hodí každá koruna.
Wearts
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 113
Registrován: 11-2009
Odesláno Čtvrtek, 01. května 2014 - 11:22:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kroclov
90% řidičů aut s Céčkem na SPZ by řidičské oprávnění prostě vlastnit nemělo
A když budou mít Áčko, nebo Péčko, tak to znamená, že nejezdí jako kojoti? Řidiči osobáků jsou naprosto stejní jako řidiči MHD. Taky chtějí být dříve doma, stejně jako autobusák na svačině. Taky zablokují křižovatku, ale alespoň trochu ohleduplně, resp. v případě potřeby mezi auty nechají mezeru pro průjezd, kdežto kloubák se v půlce nerozdělí a zablokuje křižovatku natvrdo. V zácpě chce mít každý nejlepší pozici, tak už to prostě je a ani Aštar Šeran to nezmění. A to ani nemluvím o agresivním vyjíždění ze zastávky stylem "Já jsem autobus, já jsem král"...

Pokud se někomu nelíbí preferenční pruhy
Preferenční pruhy jsou skvělá věc, jak pro MHD, tak pro sanitky a spol. Ať si MHD jezdí ve svých pruzích, to je nejlepší řešení. Pokud se mi na nich něco nelíbí, tak to jsou právě ty naše paskvily, které slouží k předjetí tak maximálně 200m zácpy. V případě Senovážného se přímo nabízí pruh prodloužit až na křižovatku s Rudolfovskou.

auta zpravidla obsazena pouze jednou osobou. Pokud by využili kolo (ale po cyklostezce, alespoň v místech kde nějaká je) nebo MHD, bylo by po zácpách
Ten, kdo má auto a má kde parkovat vždycky bude jezdit autem. Viz "model" Talinn, kde je MHD zdarma a počet cestujících se zvednul o pouhá 3%. Oproti ježdění MHD nic nemám, sám jí jezdím, ale stejně často jezdím do města autem. Zvlášť, když např. dopoledne autem vyřídím danou věc 2x rychleji, než když bych jel autobusem. V zácpě je čas stejný, to už je opravdu jedno, jestli pojedu autobusem 35 minut, nebo autem 32. A to nezmění ani preference. Ale v autě si třeba můžu zapnout klimatizaci a nemusím se hromadně potit v buse. Tím se nabízí další otázka, proč nemáme ani v jednom vozidle klimatizaci pro cestující? To je už prostě standard, naše trolejbusy nemají dieselagregát, takže ani legislativně to není problém. Hlavně, že máme supermoderní Solarisy.

Sendy
jestli je někdo nervózní že před ním jede někdo pomalu tak nevím proč mu dali řidičák
To pochopíš, až budeš řídit. A nedělají to jen řidiči MHD. To, že jede pomalu, i když před ním nic nejede, je jedna věc, mě na tom štve hlavně taky to, že já osobně mám v autě 6st. převodovku a když se ploužíš za takovým pomalíkem, znamená to, že musíš motor zbytečně točit na dvojku, protože trojka si to už nevezme. Ve městě je 50, tak se má 50 jezdit. Lelkovat může řidič i na zastávce a když v létě otevře dveře, ocení to i cestující.

Já osobně bych na náměstí zavedl mýto a to takové aby ti co se tam jedou předvést za to dost zaplatili
Jasně, a polovina obchodů zkrachuje. Ono svým způsobem je mýto (výpalné) placení za parkování. Málokdo se jede na náměstí jen tak projet a zariskovat si, že sejme chodce nebo bezohledného pumpičkáře.

http://www.simt-mhd.net/
Sendy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 48
Registrován: 12-2013
Odesláno Čtvrtek, 01. května 2014 - 13:21:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Wearts- rozhodně jezdím asi dýl než ty,a koukám okolo sebe.Na náměstí bych rozhodně omezil vjezd.Denně vidím určitý týpky(hodně rámusu a kouře z vyběhanýho bavoráka) jak si jedou jen tak udělat kolečko co je na náměstí novýho.To mi nevysvětluj to vidím denně.Když tam pojedu něco koupit tak pokud tam bude placený vjezd tak to zvážím.Dneska ale kolikrát jedou jenom koupit cigára a ukázat se.Pamatuju doby(ale to bylo za komančů)kdy se na náměstí prostě nesmělo a hotovo.A jakej tam byl klídek a ticho.Pravda nebylo tam tolik obchodů.Když to jde jinde tak proč ne tady?Tady ale zařve p.Pražák a všichni stojí v pozoru(myslím p.Pražáka co je předsedou toho spolku majitelů domů na náměstí).Náměstí by bylo rozhodně lákavější i pro turisty kdyby si tam odpočali a ne uskakovali před auty.A že jede MHd pomaleji než si zvyklý není tím že řidič ví že máš problémy s tím na jaký stupeň ject.Trolejbus má určité přejezdové rychlosti přes zařízení na trolejích a kdyby je opravdu dodržovali tak jedou ještě pomaleji a ty bys vyletěl z kůže.Proč se nedosávají trolejbusy s agregátem a klimou?Na to se zeptej na radnici.Vše je o penězích.A s osobákem zablokovat křižovatku?Si blondýna nebo ichtyl?Ti to umí bravurně.Když už sme u těch osobáků tak se podívej jak parkují třeba směrem od pol.Jih k Nemocnici.To je někdy umění takhle dementně zaparkovat.
Kroclov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1579
Registrován: 10-2008

Odesláno Čtvrtek, 01. května 2014 - 15:14:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A když budou mít Áčko, nebo Péčko, tak to znamená, že nejezdí jako kojoti?
V naprosté většině případů ano.

A to ani nemluvím o agresivním vyjíždění ze zastávky stylem "Já jsem autobus, já jsem král"...
A jakým stylem by měli vyjíždět? "Já vůbec nemám přednost a klidně tu budu čekat do zítra"? Naopak, způsob vyjíždění za každou cenu je nejlepší (nenazývej to "agresivní" - jestli je někdo agresivní tak je to téměř vždy řidič auta).

proč nemáme ani v jednom vozidle klimatizaci pro cestující? To je už prostě standard, naše trolejbusy nemají dieselagregát, takže ani legislativně to není problém. Hlavně, že máme supermoderní Solarisy.
Protože by se stejně nepoužívala. Spousta (nejspíš i většina) řidičů to nezapíná ani u sebe a já se vůbec nedivím.

Ve městě je 50, tak se má 50 jezdit.
Na rozdíl od Sendyho asi nemáš řidičské oprávnění, protože bys jistě věděl, že rychlost 50km/h, která je v obci, není jediná možná, ale maximální. Pokud někdo jede 30 nebo 40, není problém. Opět souhlasím se Sendym, na spoustě výhybek, křížů a podobně je třeba jet pomaleji.

GARÁŽE HOSTIVAŘ - nejlepší řidiči, nejlepší vozy, nejlepší provozovna!
stradivár
Neregistrovaný host
Odeslán z: 188.120.204.135
Odesláno Čtvrtek, 01. května 2014 - 15:54:16    Odkaz na tento příspěvek  

Kroclov: Vyjíždění ze zastávky jakým to hodně řidičů mhd provozuje je agresivnýho stylu. Vetšina z nich si myslí, že maj velkej vůz tak si můžou dovolovat a to platí např. i o některých řidičích z jihotransu. Je jedno jestli máš na značce P C nebo E a jedeš v osobáku, nebo v autobuse. Celý je to o tom jakej si člověk. A i mezi těmahle profíkama, jak kroclove říkáš, sou kokoti.

Pokud někdo na 50 jede 30 nebo i méně a nemá k tomu důvod, je to také přestupek.

A nikdo tu neřešil výhybky a kříže, ale vecpání se do křižovatky i když vim, že se tam nevejdu. Takže si nehledejte výmluvy a obhajoby pro tyhle exoty.

Nejhorší řidič, kterej vleze za volant je starej dědek nebo bába s kloboukem na hlavě.

Jinak řidiči v čb autobusy pouštěj, pouštěj chodce a maj hodně trpělivosti s lidma, který na kolech jedou po transitní dlouhý louce, přes most na dlouhej louce a podobný lokality, kde ohrožujou provoz. A to prosim maj hned vedle cyklostezky. Hold když je někdo vymlejtej, tak je jedno jestli je to kolař, chodec, nebo řidič mhd.
Wearts
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 114
Registrován: 11-2009
Odesláno Čtvrtek, 01. května 2014 - 16:30:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kroclov:
Protože by se stejně nepoužívala.
Argument za stovku. To si piš, že by se používala. Když by jí byl vůz osazen, věř, že by cestující v létě řvali. To, že si jí řidič nezapíná, je mi naprosto volné.

Na rozdíl od Sendyho asi nemáš řidičské oprávnění
Letos už 10 let... [happy]

Pokud někdo jede 30 nebo 40, není problém.
Problém to je, jak psal stradivár. Pomalou jízdu chápu tam, kde jsou díry jako hovado (Cinestar), tam kde je plno přechodů (Ratolest) a tam, kde mě omezují troleje. Chápu, že s trolejbusem nelze jezdit tak rychle jako s osobákem, ale o tom se nebavíme. Já se bavím o bezdůvodné pomalé jízdě.

A jakým stylem by měli vyjíždět?
No např. vyhodit blinkr, pomalu se rozjet a trochu "čumákovat", tedy přesně tak, jak to polovina řidičů dělá. A ne to vpálit do štrůdlu jedoucích aut hlava nehlava.

Sendy:
podívej jak parkují třeba směrem od pol.Jih k Nemocnici.To je někdy umění takhle dementně zaparkovat.
A nejen tam. S tím musím souhlasit, někdy bych si až ukroutil hlavu.

http://www.simt-mhd.net/
Kroclov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1580
Registrován: 10-2008

Odesláno Čtvrtek, 01. května 2014 - 16:52:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pokud někdo na 50 jede 30 nebo i méně a nemá k tomu důvod, je to také přestupek.
Pokud vím, přestupkem je zdržování provozu, to je ale obtížné vyhodnotit. Jedu takovou rychlostí, aby jízda byla bezpečná. Pokud si v padesáti s trolejbusem nevěřím, pojedu klidně 30. Štvát to někoho může, ale to je tak jediný. Pod zdržováním provozu si představuji provokatéra, který jede 5km/h a má z toho srandu, rozhodně né řidiče, který se snaží jet bezpečně a tak nejede s vozidlem maximální povolenou rychlostí. Existuje i značka "minimální dovolená rychlost" a pokud se nepletu, nikde ve městě jí nemáme. Nehledě na to, že by se podle tohohle dopouštěl přestupku každý začátečník. Nemůže jen co sedne poprvé bez instruktora za volant jezdit rychle.

Nejhorší řidič, kterej vleze za volant je starej dědek nebo bába s kloboukem na hlavě.
S tím rozhodně nemohu souhlasit. Z praxe vím, že nejhorší věková skupina je 18-25. Čerstvě papíry, hroznej frajer, ale obtočí auto kolem prvního sloupu podél cesty.

Jinak řidiči v čb autobusy pouštěj
No, když tu byl jeden řidič z Prahy, tak se bezohlednosti zdejších řidičů aut hodně dlouho divil. I já se v Praze (ale i kdekoli jinde) setkávám s mnohem větší ohleduplností.

Ohledně klimatizace. Její používání v MHD je nesmysl. Pochopím to v autobusech nebo vlacích, které jezdí daleké trasy. Tam lidé jedou několik hodin a stává se to standardem. Ale v MHD, se kterou jezdí lidi třeba 15-20 minut (jdou tedy z horka do zimy a poté opět do horka)? Je to hodně zrádné.

(Příspěvek byl editován uživatelem Kroclov.)

GARÁŽE HOSTIVAŘ - nejlepší řidiči, nejlepší vozy, nejlepší provozovna!
Wearts
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 115
Registrován: 11-2009
Odesláno Čtvrtek, 01. května 2014 - 17:29:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pokud si v padesáti s trolejbusem nevěřím, pojedu klidně 30. Štvát to někoho může, ale to je tak jediný.
Problém ovšem je, že takhle vznikaj zácpy. Předemnou jede někdo 30, já jedu 50, přibrzdím, za mnou auto přibrzdí o něco víc, za ním ještě víc a 10. auto už stojí. Než se rozjede, stojí za ním další 3 auta. A začarovaný kruh je na světě. Jezdit bezpečně taky ale znamená to, že nejsi pasivně agresivní, což právě při pomalé jízdě jsi. Příčinou nehody nikdy není rychlost, vždycky je to něčí blbost.

S tím rozhodně nemohu souhlasit. Z praxe vím, že nejhorší věková skupina je 18-25.
Pod to, že řidiči na 65 jsou nejhorší se klidně podepíšu vlastní krví. Mladí řidiči mají mnohem lepší reflexy, oproti starším to můžou být i sekundy. To, že zruší auto je jejich blbost, ale jednou z příčin může být i právě řidič důchodce, který se ploužil mimo město 70km/h.

I já se v Praze (ale i kdekoli jinde) setkávám s mnohem větší ohleduplností.
Osobně bych řekl, že v ČB se jezdí snad nejlépe. Oproti právě zmiňované Praze, ale třeba i oproti takové Ostravě, Bratislavě nebo Vídni. Není snad bezohlednějších řidičů autobusů než v Ostravě, ti by zasluhovali metál.

Ohledně klimatizace. Její používání v MHD je nesmysl.
Zajímavé, že ve (jak říkáš ty) "vyspělých městech" autobusy klimu mají. Však klima taky nemusí chladit na plný kule, aby v autobuse bylo 16°C. Stačí jen osvěžující vánek, řekněme tak o 5°C méně než venku (což je vlastně rozdíl na sluníčku a ve stínu). A že se klima stává standardem? Ta už dávno standard je.

http://www.simt-mhd.net/
Citelis_237
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 237
Registrován: 1-2013
Odesláno Čtvrtek, 01. května 2014 - 17:49:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No, tak abych trochu zchladil tuto rozžhavenou diskuzi přidám nějaké dnešní fotky.[happy]



MŮJ JUBILEJNÍ 237. PŘÍSPĚVEK!!![proud]

(Příspěvek byl editován uživatelem Citelis_237.)

Měla by existovat KAROSA B1001! [jidlo][jidlo][jidlo]
Kroclov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1581
Registrován: 10-2008

Odesláno Čtvrtek, 01. května 2014 - 17:55:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Wearts: Nezlob se na mě, ale to, že někdo jede pomalu, není nikdy příčinou nehody. Příčinou nehody při této situaci je téměř vždycky riskantní předjíždění tam, kde to není bezpečné. Nikoho neubyde když pojede za městem 70km/h. Příčinou nehody rychlost bývá, ona totiž právě s tou blbostí hodně souvisí.

Pod to, že řidiči na 65 jsou nejhorší se klidně podepíšu vlastní krví.
Zajímavé ale je, že svou vlastní krví značkují stromy kolem silnic převážně mladí řidiči (alespoň mě to tak přijde).

Zajímavé, že ve (jak říkáš ty) "vyspělých městech" autobusy klimu mají.
Ono jednotlivá města jsou vždy v něčom lepší, v nečom horší. Důležitá taky je údržba, jsem si téměř jist, že u nás by se klimatizace nevyčistila jak je rok dlouhej (řidiči by mohli vyprávět, možná už jsem uváděl poměrně úsměvnou příhodu s klimatizací u vozu 157), zatímco ve vyspělých městech to nejspíš je samozřejmostí [happy].

Citelis237: [ok][happy]. Jinak, dneska opět venku oba červení jezevčíci, a to na linkách 2 a 3 [happy].

(Příspěvek byl editován uživatelem Kroclov.)

GARÁŽE HOSTIVAŘ - nejlepší řidiči, nejlepší vozy, nejlepší provozovna!
Wearts
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 116
Registrován: 11-2009
Odesláno Čtvrtek, 01. května 2014 - 18:31:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nikoho neubyde když pojede za městem 70km/h.
Tak teď jsi mě rozesmál [proud]. Z toho každému praskne hlava a slezou nehty.

Nezlob se na mě, ale to, že někdo jede pomalu, není nikdy příčinou nehody.
Právěže je. Svojí pomalou jízdou nutí ostatní řidiče k agresívnímu předjíždění. Proto je to taky přestupek.

Ono jednotlivá města jsou vždy v něčom lepší, v nečom horší.
Chápu, nehodí se do krámu. Je jasné, že když přijdou "velké" klimatizace, bude nutné udělat nějaké zázemí a vyškolit lidi.

http://www.simt-mhd.net/
Venca21
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1104
Registrován: 6-2010

Odesláno Čtvrtek, 01. května 2014 - 19:10:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nezlob se na mě, ale to, že někdo jede pomalu, není nikdy příčinou nehody.
Právěže je. Svojí pomalou jízdou nutí ostatní řidiče k agresívnímu předjíždění. Proto je to taky přestupek.

To je naprostá blbost. Tady souhlasím s Kroclovem - pokud přede mnou jede pomalé auto, jedu za ním a až když je vhodná a bezpečná možnost k předjetí, pak ho předjedu. Nikdo mě k předjetí nenutí. Když přede mnou jede traktor, nebo Avia tak je to stejné, jako když přede mnou jede senior ve Felicii 70 km rychlostí. Jak můžeš napsat, že nutí ostatní řidiče k AGRESIVNÍMU předjíždění? Takže podle téhle logiky jsou viníkem srážky auta s vlakem stažené závory, protože mě nutily k jejich objíždění.

Jinak věk u řidičů - jde o to, jestli je dotyčný řidič soudný a správně zhodnotí, jestli je ještě schopen podstoupit náročnou činnost jako je řízení auta. Můj děda řídil do 74 let a pak řekl ze dne na den že už se na to necítí a od té doby neřídil. Mému tátovi bude zanedlouho 65 a i jako bývalý dlouholetý instruktor autoškoly řídí perfektně a mnohé mladší řidiče hravě strčí do kapsy. Takže není to jen o věku, ale hlavně o člověku.
Kroclov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1582
Registrován: 10-2008

Odesláno Čtvrtek, 01. května 2014 - 19:32:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Wearts: Jestli tě pomalá jízda nutí k agresivnímu předjíždění, upřímně se divím, že ještě vlastníš řidičské oprávnění.
Venca21: Naprosto souhlasím [ok][happy].

GARÁŽE HOSTIVAŘ - nejlepší řidiči, nejlepší vozy, nejlepší provozovna!
Stonka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 956
Registrován: 2-2010

Odesláno Čtvrtek, 01. května 2014 - 19:35:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kroclove, pořiď si řidičák a pojď, půdjeme se projet.
Když bus vyhodí blinkr, když já to stihnu už jen periferně a vypálí ze zastávky, tak se to ubrzdit nedá. Když vyhodí a já to vidím včas, tak to klidně zadupnu, jen aby mohl jet. Ale je slušnost od řidiče busu vteřinu počkat.
Jsem pro trestání pomalé jízdy, protože to co někteří (resp. některé) předvádí, z toho mi slejzaj vlasy. Že si jede 70km/h mimo obec je v pohodě? A co když pojede takhle za horizontem, já já na ten horizont vlítnou tou 90kou a budu v něm a nebudu vědět jak.
Pořídila jsem si kameru do auta, fajn věc, udělám ti během pár dní sestřih, co debilové za volantem vymyslí a tady v ČB je to klasika, pražáci.
Jo a evidentně jsi pražskej provoz nezažil. Je jinej než v ČB, je ostřejší.

♥ 159 ♥
Být debilem je těžké, konkurence je totiž příliš veliká.
Multivan = nejlepší parťák do nepohody[auto]
Vrtule
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 265
Registrován: 4-2011
Odesláno Čtvrtek, 01. května 2014 - 19:41:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  


kdybych já ti měl udělat sestřih z kamery, tak to sestřih ani nepotřebuje[lol]
Wearts
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 117
Registrován: 11-2009
Odesláno Čtvrtek, 01. května 2014 - 19:53:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Venca21
Ovšem, že je to jen o lidech. Ale když někdo jede pomalu, logicky se za ním vytvoří kolona. A mezi řidiči jsou i pitomci. Teď je otázkou, kolik % je v té koloně pitomců a rozhodnou se předjíždět. Pravda, termín "nutí" není moc na místě, spíš pomalík vytváří potecionálně nebezpečné situace, protože kdyby jel jako všichni ostatní, nevytvořila by se kolona a nikdo by nemusel předjíždět. A kdyby nebyly ryby, nebyly by rybníky. Každý řidič riskuje, risk už je vlastně to, že si sedne za volant.

Stonka
Pořídila jsem si kameru do auta
Investice k nezaplacení, už o tom taky dlouho přemýšlím.[ok]

http://www.simt-mhd.net/
Kroclov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1583
Registrován: 10-2008

Odesláno Čtvrtek, 01. května 2014 - 20:09:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Stonka: Dobrá, vteřinu počkat, neříkám že ne. Ale pak nekompromisně. V obci má autobus při vyjíždění přednost, tak to tak má vypadat. Sice nesmí ohrozit, ale může omezit. No a pokud tu vteřinu počká, již se nikdo nemůže vymlouvat že ho autobusák ohrozil, protože mohl auto bezpečně zastavit. Takže souhlas, chvíli počkat, ale pak ject [happy].

Jsem pro trestání pomalé jízdy, protože to co někteří (resp. některé) předvádí, z toho mi slejzaj vlasy.
Když je někdo pro trestání bezpečné jízdy, je na pováženou, zda to není právě on, kdo jezdí nebezpečně.

Že si jede 70km/h mimo obec je v pohodě? A co když pojede takhle za horizontem, já já na ten horizont vlítnou tou 90kou a budu v něm a nebudu vědět jak.
Ano, je to v pohodě a v souladu s předpisy. A zopáknem-li si něco málo z fyziky... nepletu-li se, pokud auto před tebou jede 70km/h a ty jedeš 90km/h, přibližujete se k sobě rozdílem daných rychlostí (tzn. 20km/h). Pokud nezvládneš zastavit před autem, ke kterému se přibližuješ rychlostí 20km/h, tak nejspíš nedodržuješ bezpečný odstup. To auto totiž před tebou s největší pravděpodobností jelo již před horizontem (nepředpokládám křižovatku na horizontu, to asi ani být nemůže).

Jo a evidentně jsi pražskej provoz nezažil. Je jinej než v ČB, je ostřejší.
Pražský provoz jsem zažil mnohokrát. V pracovní den, o víkendu, ve špičce, v sedle, večer i v noci. "Nalepený" na čelním skle (tam nás za to nikdo neotravoval) mám odježděno x hodin a nesetkal jsem se s ničím hrozným, ani ničím ostřejším, ba naopak. Řidiči aut téměř vždy ochotně pouštěli [happy]. Když jsem řidiči popisoval jak u nás často musí probíhat vyjíždění ze zastávky, aby se z ní autobus vůbec dostal, hodně se divil.

(Příspěvek byl editován uživatelem Kroclov.)

GARÁŽE HOSTIVAŘ - nejlepší řidiči, nejlepší vozy, nejlepší provozovna!
Wearts
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 118
Registrován: 11-2009
Odesláno Čtvrtek, 01. května 2014 - 20:34:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pražský provoz jsem zažil mnohokrát.
Ale z pohledu "čumila z autobusu". Za volantem čeká jiný svět [smrt]. Nemůžeš soudit provoz podle toho, že se vozíš a řidič řekne, že je to v pohodě. To se prostě musí zažít zpoza volantu.

A znovu, pomalu neznamená bezpečně. Nemůžeš říct, že když jedeš bezpečně ty, je to bezpečné i pro všechny okolo.

http://www.simt-mhd.net/
9_tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4473
Registrován: 6-2005

Odesláno Čtvrtek, 01. května 2014 - 20:45:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Stonka:
Máš jet tak, že máš počítat s vyjížděním busu, takže jej řádně sledovat. Povětšinou je na dveře vidět, jestli se nezavírají...
Uznávám, že dát blinkr a rozjíždět se ihned je prasárna, ale viz výše, je to prostě Tvůj problém.
To samé přechod, musím pustit, ale chodec mě nesmí ohrozit. Tak má mít jednou přednost a já pojedu holt u přechodu 30, abych stihl včas a bezpečně zastavit.

Řidič má jet dle rozhledových poměrů, aby stihl vozidlo zastavit včas...
Převedeno v praxi. Pojedeš po okresní silnici, bude prudká zatáčka v lese, v pohodě ji ale pojedeš klidně těch 90. A najednou za zatáčkou přes silnici kamion. Kdo je viník? Kamioňák, který ještě nestačil místo označit? Nikoliv, Ty, protože jsi v tu chvíli jela jako prase a nepřizpůsobila jsi rychlost jízdy tomu, kam vidíš...
Za Tebou jmenovaným horizontem může začínat kolona a pokud to do někoho vpálíš , tak je to opět problém toho před Tebou? Zajímavé pojetí...

Kroclov. Ano a teď si vyber. Stane se nehoda, Ty jako řidič IAD musíš pustit, ale on Tě nesmí ohrozit. pak záleží na právnících, kterou část věty u soudu uhádají.

Reakční doba jsou cca 3 sec., takže je lepší čekat ty 3 sec.

Závěr: české zákony jsou napsány na vyliž [zadnice]

Makrelu neumeješ.
Stonka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 957
Registrován: 2-2010

Odesláno Čtvrtek, 01. května 2014 - 20:56:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

9tr: Neboj, to já si sleduju, pouštím bus kdykoliv, i když přednost nemá. Ale pokud sleduju provoz, tudíž nečumím, jestli už zavírá dveře, já na jeho úrovni (já předek, on zadek) periferně zbystřím blinkr, tak to prostě nebudu zadupávat na místě, nehledě na to že, taky buď vezu lidi nebo náklad a nemusím ho mít na zádech...

Ano, fajn, přiznám se, já jezdím jako prase, školím ty mladý frajírky ve vytuněných polorozpadlých popelnicích s rourou od kamen místo vejfuku. Pokud vlítnu do zatáčky, kam nevidím a tam najednou něco bude, je to moje vina, rozflákám si svoje auto a ještě zaplatím to, co sejmu. S tím už sedám za volant, je to tak. Ale pokud nás pojede více v koloně těch 90 a najednou se před náma vyloupne děda, co jede na výlet, pohodička 70, tak je 90% šance, že někdo to v tý rychle jedoucí koloně hold neubrzdí.
Neříkám, že je to jeho problém, ale tak když se bojí jet víc, tak ať zůstane doma.
Co jsem za svou řidičskou kariéru vypozorovala, víc škod na silnici udělají právě pomale jedoucí řidiči, než ty, co jedou rychle a bezpečně.

♥ 159 ♥
Být debilem je těžké, konkurence je totiž příliš veliká.
Multivan = nejlepší parťák do nepohody[auto]
Venca21
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1105
Registrován: 6-2010

Odesláno Čtvrtek, 01. května 2014 - 20:57:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Stonka: Ono je to o zkušenosti a předvídavosti. Pokud jedu do nepřehledného horizontu, nebo zatáčky, musím vždycky počítat že se za ním může skrývat nějaká překážka, ať už pomalu jedoucí auto, traktor, nabo třeba spadlá větev ze stromu. Nemůžeme si myslet, že silnice patří nám a že jsme na silnici sami.

Wearts: protože kdyby jel jako všichni ostatní, nevytvořila by se kolona a nikdo by nemusel předjíždět.
To se pleteš. Vždycky se najdou pitomci, kteří budou předjíždět vždy a všude, bez ohledu na to, jakou rychlostí jede vozidlo před nimi. Znám to moc dobře - jedu předpisově 90 km/h, takže bych nikoho neměl zdržovat, ale přesto mě spousta řidičů předjede. A pokud bych porušil předpisy a jel třeba 110, stejně se najde borec, který mě předjede.
Na druhou stranu souhlasím s tím, že kolona pomalu jedoucích vozidel není právě to nejlepší. Spíš bych to viděl tak, aby řidič, který jede pomalu v čele kolony, ať už z jakéhokoli důvodu (starší člověk - opatrnost, řidič traktoru, nebo Avie, apod.) měl dostatek ohledu na ostatní řidiče a občas jim umožnil bezpečné předjetí např. tím, že na chvíli zajede na odpočívadlo, nebo odstavné parkoviště, případně jiné místo mimo hlavní silnici. Před týdnem jsem jel autobusem z Písku do Prahy a od Čimelic až k Dubenci, než jsme najeli na rychlostní silnici, jsme se ploužili v koloně za nějakou Tatrou 148 - autojeřáb, která jela do kopce krokem a z kopce chůzí. Předjet nikde nešlo, protože byl pátek a hustý provoz. Já byl dost nervózní, abych v Praze stihnul přestup na další spoj a říkal jsem si, proč řidič té Tatry někde nepustil vozy za sebou před sebe, vždyť si musel být té obrovské kolony za ním vědom. A příležitostí k tomu měl víc než dost.
Kroclov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1584
Registrován: 10-2008

Odesláno Čtvrtek, 01. května 2014 - 21:00:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Wearts: Myslím, že mám z pozice jen kousek od řidiče naježděno tolik, že to posoudit můžu. Ano, za volantem je to ještě o dost jiné, ale proč bych nemohl řidiči, který jezdí již přes deset let, jeho tvrzení věřit? Navíc i s mnoha Budějckými řidiči se shoduji, že se v Praze jezdí o mnoho slušněji. Pokud mě někdo pustí, téměř výhradně má na SPZ Áčko, Éčko, Péčko, Účko, prostě vše, jenom Céčko ne.

A znovu, pomalu neznamená bezpečně. Nemůžeš říct, že když jedeš bezpečně ty, je to bezpečné i pro všechny okolo.
Pomalu znamená bezpečně. Každý se za volantem rozhoduje sám za sebe. Já volím takovou rychlost, aby byla bezpečná. Je na okolních řidičích, aby stejným způsobem (bezpečně) jeli také. Pokud jim rychlost řidiče před nimi přijde nevyhovující - pomalá, mohou ho na určitých místech předjet. Pokud ale řidič rychlejšího auta neumí odhadnout vzdálenosti nebo nemá dostatečný přehled o situaci v protisměru, nemůže předjíždět. Případná srážka je na předjíždějícím, pomaleji jedoucí řidič za ní nemůže.

9tr: Ohledně kolony za horizontem souhlas, to je taky moc dobrý příklad [happy]. K tomu vyjíždění ze zastávky, dle mého by za nehodu mohl řidič auta, protože pokud autobus s levým blinkrem několik sekund počká, řidič auta již s vyjížděním musí počítat a autobus ho tedy neohrožuje. Navíc řidič auta, jak již bylo zmíněno, musí při průjezdu kolem autobusu jeho případné vyjíždění předvídat a např. levý blinkr nebo zavírající se dveře sledovat [happy].

(Příspěvek byl editován uživatelem Kroclov.)

GARÁŽE HOSTIVAŘ - nejlepší řidiči, nejlepší vozy, nejlepší provozovna!
Stonka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 958
Registrován: 2-2010

Odesláno Čtvrtek, 01. května 2014 - 21:07:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Je to o tom, co má člověk, co usedá za volant v hlavě. Když jedu se soupravou, se kterou mi trvá se rozjet nebo vím, že s ní pojedu pomalu, tak jedu na straně, půlkou auta v odstavném pruhu, aby ostatní mohli předjet. Bohužel pak jsou tací, kteří s tou samou soupravou jedou 70 uprostřed pruhu a nenapadne je, když je stovkou dojedu, aby se uhli a pak riskuju život svůj, posádky a nákladu ve vleku, že se rozstřelíme, protože ono se to kolikrát psychicky nedá vydržet, když se onen čověk neudrží v tom pruhu, že je předjíždím v pro mě přehledném úseku (pro ně zřejmě nebyl).
Dál taky bývá běžné, že např. v úseku ČB - nájezd na D3 u Veselí a dál cestou do Prahy mimo dálnici, se řidiči pomalejších aut uhybají do odstaveného pruhu, abysme my, rychlejší, mohli jet.
A pomalu opravdu bezpečně neznamená...

♥ 159 ♥
Být debilem je těžké, konkurence je totiž příliš veliká.
Multivan = nejlepší parťák do nepohody[auto]
Kroclov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1585
Registrován: 10-2008

Odesláno Čtvrtek, 01. května 2014 - 21:12:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Stonka: Ano, ohledně uhybání se do odstavného pruhu souhlasím, proti tomu nic nemám, je to v pořádku [happy]. Ale i tak by někdo, pokud se chce považovat za dobrého řidiče, situaci s pomaleji jedoucím autem které se neuhne dle mého názoru neměl popisovat jako situaci, která se "psychicky nedá vydržet".
Pomalu sice neznamená úplně bezpečně, protože riziko nehody je za každé rychlosti, znamená to ale o mnoho bezpečněji, než rychle [wink].

Mimochodem, chvátače, kteří za každou cenu předjíždí i na nebezpečných úsecích (riskují opravdu nepřijatelně), aby do cíle své cesty dorazili o minutu, když to přeženu tak o dvě minuty dříve, mám opravdu nejradši [sad]. Stejně je pak pomalu jedoucí řidič dožene na prvních semaforech, jakmile se vjede do nějaké větší obce.

(Příspěvek byl editován uživatelem Kroclov.)

GARÁŽE HOSTIVAŘ - nejlepší řidiči, nejlepší vozy, nejlepší provozovna!
BmbČ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6150
Registrován: 1-2007

Odesláno Čtvrtek, 01. května 2014 - 21:18:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

pomalík vytváří potecionálně nebezpečné situace, protože kdyby jel jako všichni ostatní, nevytvořila by se kolona a nikdo by nemusel předjíždět.

Naprosto přesně napsáno. Podepisuju.

Skutkové předkův buďtež chloubou i výstrahou potomkům!
Stonka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 959
Registrován: 2-2010

Odesláno Čtvrtek, 01. května 2014 - 21:25:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kroclov: dle mého názoru neměl popisovat jako situaci, která se "psychicky nedá vydržet". - ano máš pravdu, pokud bych jela jen s autem, tak je mi to uplně ukradený, ať si jede jak chce, ale když máš za zády dva koně, co kopou a chtěj ven a víš, že do cesty k cíli ti zbývá pět kilometrů po vesnických silničkách, víš že za tím člověkem bys to musel jet a šance na předjetí jiná není, tak pak se mi nebudeš divit, že se to prostě nedá.
K takovým chvátačům jako popisuješ se přidávám, také to nedělám.

♥ 159 ♥
Být debilem je těžké, konkurence je totiž příliš veliká.
Multivan = nejlepší parťák do nepohody[auto]
Wearts
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 119
Registrován: 11-2009
Odesláno Čtvrtek, 01. května 2014 - 21:27:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já osobně mám na tempomatu uloženou rychlost 120km/h, kterou vyžívám k přesunům mezi předpisově jedoucími auty. Nikoho neohrožuju, neriskuju, předjíždím jen na bezpečných místech. Už to praktikuju 4 roky, 0 nehod, krizové situace (převážně způsobené jinými) by se daly spočítat na jedné ruce. Rozdíl ve spotřebě je paradoxní, při 120 mám menší spotřebu než při 90 a časový rozdíl je markantní. Jezdím bezpečně a svižně. Nevidím důvod jezdit 90 na místech, kde lze zcela bezpečně jet i 150. Votuneři, kteří na to šlapou a pak je potkáš na semaforech jsou k smíchu. A že jich je.[biggrin]

http://www.simt-mhd.net/
stradivár
Neregistrovaný host
Odeslán z: 188.120.204.135
Odesláno Čtvrtek, 01. května 2014 - 21:29:32    Odkaz na tento příspěvek  

Co se týče pomalé jízdy. Ano bezpečně jezdit, ale nebrzdit provoz. Opravdu je více nebezpečný důchodce, který jede 60-75 na 90-tce a je vyklepanej než když jedou lidi kolem 90 - 100 a nejsou ve stresu.

Příklad: Dojedu někoho kdo jede pomalu a brzdí tak provoz. Hnojník, traktor, osobák. Za ním se vytvoří kolona třeba 10-15 aut. Kolona se táhne několik minut, protože není šance předject, nebo si na to prostě netroufám (člověk si nevěří v odhadu), či dokonce řidič, který zdržuje neuhne ke krajnici tak, že umožní předjetí (silnice z Hluboké na Týn je k tomuto ideální). Pak vzniká nervozita u ostatních řidičů a zvyšuje se stres a pravděpodobnost chyby. Nastane to že se rozhodnou předjíždět tací, kteří jsou v koloně až 6 nebo 8...pak se zvyšuje doba předjíždění a riziko opět stoupá. Takových situací sme tu jistě zažili všichni několik.

A kroclove opravdu nedej na zkušenosti ostatních řidičů, ale zkus si to za volantem. Doprava v Praze je stresovější a vyžaduje více koncentrace než ta v čb. Je tam víc agrese. Mě mrzí, že máš potřebu dokazovat neustále svojí pravdu a většinou na základě kdo co povídal a nemáš vlastní zkušenosti. Pak máš potřebu nám všem dokazovat, že nic nevíme a ty jsi ten nejchytřejší a nejzkušenější. Věř nebo ne, ale je to tak.
stradivár
Neregistrovaný host
Odeslán z: 188.120.204.135
Odesláno Čtvrtek, 01. května 2014 - 21:36:18    Odkaz na tento příspěvek  

Jinak u vyjíždění ze zastávky. Koukat jestli se dveře zavírají nebo ne je podle mě něco navíc, co musí řidič zvládat. Mnoho zastávek je před přechodem a k tomu dávat pozor jestli už zavírá dveře nebo ne
+ další okolnosti provozu je už tak moc. Za prasárnu považuju, když sem v půlce vozu a on vyhodí blinkr a hned okamžitě mi tam začne najíždět. To považuju za nehoráznost. Lidi v čb busy pouští...počítají s tim že bude vyjíždět, ale i autobusáci musí ctít nějaký pravidla. Dám blinkr , počkám pár vteřin a pomalu vystrčuju čumák a jedu.
Wearts
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 120
Registrován: 11-2009
Odesláno Čtvrtek, 01. května 2014 - 21:39:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ještě k vyjíždění ze zastávky, pár řidičů má, podle mě, geniální způsob označení, že stále stojí na zastávce - blikají pořád doprava. Za to [ok]

http://www.simt-mhd.net/
Kroclov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1586
Registrován: 10-2008

Odesláno Čtvrtek, 01. května 2014 - 21:49:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Už mě to přestává bavit a to je co říct. Pokud neumím předjíždět, nepředjíždím a zpomalím. Jak se říká, "lepší ztratit sekundu v životě, než život v sekundě". Doporučuji prostudovat spěch za volantem, předjíždění, ale klidně i další sekce [happy].

GARÁŽE HOSTIVAŘ - nejlepší řidiči, nejlepší vozy, nejlepší provozovna!
Nystrom
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.34.225
Odesláno Čtvrtek, 01. května 2014 - 22:26:11    Odkaz na tento příspěvek  

To nám to od křížů na Senovážným sklouzlo někam jinam... Prostě na křížích se nestojí a hotovo - ani vozy MHD!
Mara410
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 44
Registrován: 12-2013
Odesláno Čtvrtek, 01. května 2014 - 23:02:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Když se připojím, tak bych dodal ohledně předjíždění, že jsou i tací řidiči, co jedou před vámi, před zatáčkou ještě zpomalí, a když je chcete předjet za zatáčkou, opět přidají. Rádi to opakují. Takoví řidiči jsou asi taky trochu padlí na hlavu. [happy]

ŠKODA 27Tr [ok]
Wearts
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 121
Registrován: 11-2009
Odesláno Pátek, 02. května 2014 - 01:09:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kroclov:
Aha, takže Besip. To je jen propaganda z ideálního světa. Přeji mnoho šťastně (a hlavně bezpečně!) ujetých mil podle Besipu.[auto] A nám všem ostatním pevné nervy.

http://www.simt-mhd.net/
Luděk_Špacír
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 122
Registrován: 6-2003

Odesláno Pátek, 02. května 2014 - 03:28:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Kroclov: Milý zlatý Kroclove, mladý muži plný ideálů, praxe je bohužel jiná a spousta lidí, kteří již vlastní ridičské oprávnění vědí, jak to na silnici opravdu funguje. Bohužel pro Tebe pravdu má Stonka a další uživatelé. Pomaleji jedoucí vozidla, než-li je běžný průměr v daných úsecích pozemních komunikací, jsou skutečně velmi rizikovým faktorem pro ostatní účastníky silničního provozu. Pokud je v daném úseku zvyklostí jezdit rychlostí např. 70-90 km/h a někdo zde pojede třeba 30 km/h, riziko nehody se velmi zvyšuje, protože takové chování většina ostatních řidičů nečeká. To platí dvojnásob v nepřehlednějším terénu, případně ve městě jakým je například Tebou jmenovaná Praha. Pražský provoz je opravdu specifický a důraz je kladen zejména na rychlost přepravy z bodu A do bodu B. S tímto souvisí též tvorba nejrůznejších situací, které člověk za volantem musí umět opravdu bleskurychle řešit. Jedná se zejména o nedodržování některých předpisů, které se týkají například signalizace změny směru jízdy, překračování povolené max. rychlosti, otáčení v místech, která pro to nejsou určena, nejrůznějším kličkování v kolonách, atd. Přesto si myslím, že pražský provoz je svižný a plynulý a bezpečnější, narozdíl od toho, co zažívám od většiny řidičů v Českých Budějovicích.
Kami
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 103
Registrován: 12-2010
Odesláno Pátek, 02. května 2014 - 11:30:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

[new] Další CVR, opět reklama na 25Tr (nějak se to množí...), 88 jezdící dnes na lince 3, reklamy jsou podle mě 2, každá jiná z obou stran. Ani pořádně nevím na co je, jelikož jsem pořádně nepostřehl (barva oranžová, šedá..)
Fousik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 694
Registrován: 5-2010

Odesláno Pátek, 02. května 2014 - 12:47:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kami: Myslím že zde asi ani nemá cenu už něco psát když se zde vede ostrá debata na téma kříže na Senovážném náměstí, která se rozrostla až bůh ví kam. Hold sou tu tací kteří nemohou přestat furt psát bezvýznamné věci pořád dokola!

Jedna výluková mimo vážné téma.

Nejlepší autobusy všech dob.....KAROSA B741 [biggrin]
Škoda 27tr[ok]
Fousik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 695
Registrován: 5-2010

Odesláno Pátek, 02. května 2014 - 17:06:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnes sem měl čest se svést v odpolední špičce linkou 18 Kněžské Dvory-Máj. Nejvyšší počet lidí ve voze byl 5.

V době focení jsem tam byl já + jedna paní.

Nejlepší autobusy všech dob.....KAROSA B741 [biggrin]
Škoda 27tr[ok]
Mara410
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 45
Registrován: 12-2013
Odesláno Pátek, 02. května 2014 - 17:14:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Fousik:[ok]
Opravdu využívaná ta 18. Klouby jsou na ní potřeba.

ŠKODA 27Tr [ok]
Kroclov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1587
Registrován: 10-2008

Odesláno Pátek, 02. května 2014 - 17:39:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Fousik: Ostrá debata? Naopak, mě přišla docela v pohodě. Zezačátku sice padla semtam urážka, pak ale všichni zjistili, že se se mnou dá diskutovat zejména slušně [happy]. Hele, a nenapadlo tě náhodou, že mají dnes ve fabrikách volno? Stejně jako studenti VŠ, kteří během středy/čtvrtka odjeli pryč, nehledě na to, že v pátek tam obvykle nejezdí? [uhoh] Dneska jsem s tebou jel 241 na megavytížené jedenáctce a počet lidí ve voze byl úsměvný (minibus by to pobral a ještě by zůstalo místo). Něco jsem taky najezdil s 288 a situace byla stejná. Oproti tomu linku 6 jsem potkal několikrát naplněnou. Nejhorší na tom je, že ve dnech školního vyučování to na jedenáctce vypadá na většině spojů úplně stejně.

89 na 9
90 na 8
155 na 7
226 na 13

Jinak, 147 na lince 19... pochvala pro pana řidiče, jezdí parádně [ok][happy].

GARÁŽE HOSTIVAŘ - nejlepší řidiči, nejlepší vozy, nejlepší provozovna!
Citelis_237
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 238
Registrován: 1-2013
Odesláno Pátek, 02. května 2014 - 19:13:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

210, která jezdila na 1/45 vyjela ihned po své šichtě na 3/11 za porouchanou 167. ;-)

Měla by existovat KAROSA B1001! [jidlo][jidlo][jidlo]
Mara410
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 46
Registrován: 12-2013
Odesláno Pátek, 02. května 2014 - 21:53:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kroclov: Ono na 18 to vypadá stejně i když je normální všední den.

ŠKODA 27Tr [ok]
Kroclov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1591
Registrován: 10-2008

Odesláno Pátek, 02. května 2014 - 22:17:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mara410: To nevím v kterém městě osmnáctkou jezdíš, ale v ČB asi ne [happy]. Občas využívám i spoje kolem desáté/jedenácté z nádraží a spoje jedou velmi slušně vytížené, i když je sedlo. Opravdovou lahůdkou jsou spoje odjíždějící po 14. hodině od nádraží, ty jsou často naprosto přeplněné, mnohdy je opravdu problém se vejít. Někdy kolem dvanácté/třinácté hodiny pak jezdí velmi zaplněné spoje směrem od sídlišť na Okružní (od Vltavy střed opravdu narváno). Sranda není ani dostat se na některé z nácestných zastávek do prvního spoje z Máje (4:57), nebo do posledního večerního spoje na Máj [happy]. Jak už jsem zmiňoval, na lince 18 jezdí ze všech autobusových linek naší MHD asi úplně nejnarvanější spoje, ani odpolední čtyřka jí poslední dobou nemá šanci trumfnout. Neplatí to pro všechny spoje, někdy je to pochopitelně slabší, ale tak je to na všech linkách [happy].

GARÁŽE HOSTIVAŘ - nejlepší řidiči, nejlepší vozy, nejlepší provozovna!
BmbČ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6165
Registrován: 1-2007

Odesláno Pátek, 02. května 2014 - 23:53:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

že mají dnes ve fabrikách volno?
V jakých??? [coze] Chtěl bych dělat tam, kde kapitalista řekne: chlapci moji, když byl ve čtvrtek ten první máj a měli jste volno, tak si v pátek všichni vezměte dovolenou, ať máte čtyři dny volna v celku. [proud]

Skutkové předkův buďtež chloubou i výstrahou potomkům!
Prochy98
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 75
Registrován: 8-2011

Odesláno Sobota, 03. května 2014 - 00:32:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Třeba BOSCH v pátek rozhodně volno neměl a to kolem linka 18 jezdi nebo ne?

Můj kanál
Vencabocku
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2891
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 03. května 2014 - 09:50:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Budvar taky volno neměl. A mnoho dalších. A co jsem viděl v poledne tu dopravu po ČB, tak to rozhodně nevypadalo tak, že by všichni byli někde pryč. Fronta na Strakonické stála ve směru do centra až ke křižovatce se Scontem....

"Jen ať si pindá, na to my jsme zvyklí"
Vrtule
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 266
Registrován: 4-2011
Odesláno Sobota, 03. května 2014 - 10:27:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

pro zdejší solaristy páteční 6 [wink]
Kroclov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1592
Registrován: 10-2008

Odesláno Sobota, 03. května 2014 - 13:30:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vencabocku: Budvar je spíš věc linek 2 (spojení s centrem) a 8 (spojení s největšími sídlišti). Osmička prázdná většinou jezdí, tam to klidně odsouhlasím.

I kdyby fabriky volno neměly, většina lidí si na den mezi mimořádným volnem a víkendem bere volno. Znám několik lidí, kteří mají podobné věci na starost a spousta lidí je na daný den žádá o volno. Počet lidí, kteří tam daný den jsou, tedy bývá zpravidla minimální možný (ti co můžou si vzali dovolenou). Nehledě na to, že například na takové VŠTE volno téměř určitě bylo (dle zkušeností i kdyby nebylo tak by tam většinu lidí v daný den nikdo ani nic nedostalo). A že studenti velmi často využívají linky 18 i pro cesty například na Máj. Dříve jich bylo více na nádraží, poslední dobou nechybí mnoho aby to bylo půl na půl. Navíc jsem si nějak nevšiml, že by Fousik jel jedním z mnou zmiňovaných spojů. Asi mám v tomhle směru mezeru, ale nevím o jediném z podniků např. v Kněžských Dvorech, které by končily kolem 16:30.

Vrtule: Pěkně [ok][happy].

GARÁŽE HOSTIVAŘ - nejlepší řidiči, nejlepší vozy, nejlepší provozovna!
Fousik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 696
Registrován: 5-2010

Odesláno Sobota, 03. května 2014 - 15:25:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kroclov: Je možné že některé spoje linky 18 jsou plné, ale takové spoje má i linka 11 a to většina. Mrzí mě že jsem si nevyfotil nacpaný spoj linky 11 když tam byla 204.
Když už tak by mohla být:
1/18-sólo
2/18-kloub
3/18-kloub

Nejlepší autobusy všech dob.....KAROSA B741 [biggrin]
Škoda 27tr[ok]
Kroclov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1593
Registrován: 10-2008

Odesláno Sobota, 03. května 2014 - 15:39:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Fousik: Jo? Když jsme večer jeli 1/18, tak jsme všechny nepobrali ani s kloubem, dva cestující už jsme prostě vzít nemohli, protože kromě střechy nebyl ani kus volného místa. Řidiči se tam skoro pokaždé rozsvítí kontrolka, předpokládám že znamená přetížení. Na toto pořadí bys dal sólo? [uhoh]

GARÁŽE HOSTIVAŘ - nejlepší řidiči, nejlepší vozy, nejlepší provozovna!
Mara410
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 47
Registrován: 12-2013
Odesláno Sobota, 03. května 2014 - 17:03:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kroclov:Ono je jedno na jakým pořadí by nebyl kloub, když jich je teda tak málo. Na jedno pořadí by bylo zkrátka dobrý dát sólo.

ŠKODA 27Tr [ok]
Fousik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 697
Registrován: 5-2010

Odesláno Sobota, 03. května 2014 - 17:20:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kroclov: Ten samý případ máš u linky 7, ráno spoj který odjíždí v 7:17 z Máje (1/7) je narvanej k prasknutí a to je tam kloub a po té celé dopoledne jezdí skoro prázdná. Večer spoj odjíždějící 18:21 od Nemocnice (2/7) je taky narvanej tak že lidi musí na Máj jezdit linkou 5. Tak by opravdu jedno pořadí na lince 18 v sólo vozech nebylo k zahození. Na tebou proklínané lince 11 jezdí taky nikolik pořadí v krátkých vozech (a to bych je klidně obsadil všechny v kloubu) přece jenom je to páteřní linka a ty by měli být ve velkokapacitních vozech.

Nejlepší autobusy všech dob.....KAROSA B741 [biggrin]
Škoda 27tr[ok]
Kroclov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1594
Registrován: 10-2008

Odesláno Sobota, 03. května 2014 - 17:34:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Fousik: No, 1/7 jsem pro cestu z Máje v 7:17 využíval jeden čas i několikrát do týdne. Stál jsem jen proto, že jsem jezdil jen na Branišovskou, ale nikterak narváno nebylo, kdybych chtěl, tak si bez problému sednu. Rozhodně s ní jezdilo méně lidí než v ten samý čas s trojkou. Nicméně je pravda že hlavně odpoledne se kolikrát zaplní a proto jsou podle mého klouby na sedmičce správně.

Na lince 11 se mi nikdy nestalo, že by sólo nepobralo všechny cestující. Možná mimořádně, když vynechá nějaký spoj, ale rozhodně ne za běžných okolností. Linka 18 má bez pochyby nejvíce využívané autobusové spoje v našem městě vůbec, takže tam je sólo nemyslitelné.

Označení linky 11 jako páteřní je dle mého nesmysl, páteřní na ní není nic. Páteřní linky jsou především 3 a 9, o něco méně důležité jsou 2 a 5, ty bych tak také klidně označoval, ale nic dalšího.

GARÁŽE HOSTIVAŘ - nejlepší řidiči, nejlepší vozy, nejlepší provozovna!
Fousik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 698
Registrován: 5-2010

Odesláno Sobota, 03. května 2014 - 17:41:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kroclov: Já bych debatu asi uzavřel, každý máme jiný názor na linky 11 a 18. Dle mého názoru třeba na linkách 14 a 8 je provozování kloubáků zbytečné, u linky 14 je pár spojů ráno vytíženo a u linky 8 neni na výběr.

Nejlepší autobusy všech dob.....KAROSA B741 [biggrin]
Škoda 27tr[ok]
Mara410
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 48
Registrován: 12-2013
Odesláno Sobota, 03. května 2014 - 17:50:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Fousik:Když už si začal s tou 14, tak si myslim, že kdby jezdila přes nádraží, jezdilo by s ní jistě více lidí.

ŠKODA 27Tr [ok]
Fousik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 699
Registrován: 5-2010

Odesláno Sobota, 03. května 2014 - 18:03:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mara 410: Linka 14 je náhrada za starou linku 5, a dříve to bývalo tak že linka 5 vozila zaměstnance do Technoplynu a taky nejezdila přes Nádraží, tak nejspíš má linka 14 stejný účel.

Nejlepší autobusy všech dob.....KAROSA B741 [biggrin]
Škoda 27tr[ok]