K-report
 

Archiv diskuse Tarif (jízdné, tarifní politika ... do 25. 06. 2013  

Diskuse K-report » Archiv 2013 » Železnice » Tarif (jízdné, tarifní politika ČD, slevy, konkurence, budoucnost...) » Archiv diskuse Tarif (jízdné, tarifní politika ... do 25. 06. 2013 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Fucza
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1099
Registrován: 8-2003

Odesláno Sobota, 15. června 2013 - 15:29:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Asi to trochu zde zapadlo. Jak koupit přes eshop místenky do Pendolina s kolem? Pojedeme o prázdninách, tudíž v době, kdy by měly být místenky na SC zdarma. Na plánku jsou vyhrazena 3 místa (ve voze č. 4 - čísla 31,33 a 35. Nechápu sice, proč zrovna tato místa, když nejsou přímo u těch kol (vhodnější by byla spíše ta dvojková místa.), ale budiž. Spíš mě překvapuje částka za kolo - 50 Kč, kterou to nabízí a nedaří se mi to změnit. Mělo by to být 25Kč za kolo. Je možné tam navolit možnost zadarmo "pouze rezervace pro kolo". Znamená to, že by k tomu nějak stačilo dokoupit to za těch 25 Kč? Proč to v tom eshopu nejde? Díky.
Oto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1340
Registrován: 6-2007
Odesláno Sobota, 15. června 2013 - 16:29:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mně se zdá, že to funguje jak má - rezervace je 3x 35 Kč bez jízdenky, 3x 0 Kč s jízdenkou:


A jízdenku za kolo coby spoluzavazadlo si koupíte zvlášť - za 25 Kč vám ji prodá průvodčí, platnou pro jeden vlak. Nebo za 50 Kč pro celý den, tu lze koupit i v pokladně nebo eShopu:
Fucza
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1100
Registrován: 8-2003

Odesláno Sobota, 15. června 2013 - 17:01:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Oto: Díky. Já to pořád chtěl dostat na 1 doklad. Na eshopu koupím jen spoluzavazadlo za 50 Kč, spoluzavazadlo za 25 Kč jen u průvodčího teda. Myslel jsem, že na eshopu koupím i tu za 25,-
Vlakous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 101
Registrován: 11-2009
Odesláno Pondělí, 17. června 2013 - 18:25:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak ministerstvo dopravy konečně na svých stránkách začalo zveřejňovat věstníky.PTV
Sexuolog
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 807
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 17. června 2013 - 19:55:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Oto + Fucza: A půjde o prázdninách Pendolino s kolem na kilometrickou banku? (+ rezervace na kolo koupená třeba den předem, samozřejmě)
Fucza
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1105
Registrován: 8-2003

Odesláno Pondělí, 17. června 2013 - 23:01:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Někde jsem zaznamenal, že stačí ukázat třeba na papíru napsané číslo jízdenky, že ji netřeba tisknout/zobrazovat. Nyní při nákupu na eshopu jsem se tam nic takového nedočetl. Je někde nějaký odkaz? Pochopitelně mám na mysli eshop ČD. Díky.
Babilon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1948
Registrován: 12-2007
Odesláno Pondělí, 17. června 2013 - 23:07:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Fucza: Viz obchodní pomínky (odkaz v eshopu přes levé menu), bod 5.1.: "Nad rámec čl. 12 SPPO postačuje pro kontrolu jízdenky sdělení kódu transakce (eTiket nemusí být vytištěn ani zobrazen) nebo zobrazení 2D kódu na mobilním telefonu (mobilní eShop)."
Oto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1347
Registrován: 6-2007
Odesláno Pondělí, 17. června 2013 - 23:09:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Obchodní podmínky eShop ČD (stav k 15.6.2013)

5.1. Vnitrostátní eTiket může být předložen ke kontrole vytištěný na papír velikosti A4 nebo zobrazený na monitoru přenosného elektronického zařízení (viz SPPO, čl. 12,písm. c) a d) a jako SMS obsahující kód transakce (viz SPPO čl. 12, písm. e).
Nad rámec čl. 12 SPPO postačuje pro kontrolu jízdenky sdělení kódu transakce (eTiket nemusí být vytištěn ani zobrazen) nebo zobrazení 2D kódu na mobilním telefonu (mobilní eShop). Ve všech případech musí cestující prokázat svou totožnost předložením průkazu, ke kterému byl eTiket vydán
Oto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1348
Registrován: 6-2007
Odesláno Pondělí, 17. června 2013 - 23:13:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A půjde o prázdninách Pendolino s kolem na kilometrickou banku? (+ rezervace na kolo koupená třeba den předem, samozřejmě)

KMB platí v Pendolínu (spolu s příslušnou místenkou) odjakživa.

Akorát nevím, jaký to má smysl. Ve 2. třídě je KMB dražší než akční jízdné, a v 1. třídě zase nemůžete mít to kolo.
Robert_antonio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 197
Registrován: 7-2007
Odesláno Pondělí, 17. června 2013 - 23:19:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Fucza: Je to v Obchodních podmínkách https://www.cd.cz/eshop/data/eshop_op.pdf , odstavec 5.1.

PS: Jako kdybych to v sousedním tématu neříkal. ČD zavedou novou službu, ale nikomu o ni neřeknou, takže 99% kaštanstva ji nevyužije. Udělat to Jančura, bude to halasně vytrubovat všude možně, jančurobijci v diskusích se budou pohoršovat nad jeho nadutým píár – ale lidi tu novinku začnou používat
Fucza
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1106
Registrován: 8-2003

Odesláno Úterý, 18. června 2013 - 09:29:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Babilon, Oto, Robert_antonio: Já si toho právě všiml v jiném vláknu, ale nemohl to najít. Včera, když jsem kupoval to kolo na Pendolino, nikde o tom v eshopu nebyla viditelně ani zmínka, na jízdence pochopitelně taky ne. Díky za odkaz, někam si to napíšu, který odstavec to je, ať nejsou problémy. Sice to je většinou vždycky OK, ale pamatuju si na hnusný zážitek v rychlíku z Ostravy do Brna. Doma nemaje tiskárnu, pověřil jsem manželku, ať jízdenky vytiskne v práci. Zapoměl jsem ji upozornit na to, že to musí být na A5. Přinesla na papíru vytištěné hned 2 jízdenky. Říkal jsem si, že to snad takový problém není. Ale byl. Tak dlouho mě nikdo od snad od základní školy neořval. Měla pravdu, bylo to tam jasně napsané, tyto jízdenky uznat nemůže. Byl jsem trochu paralyzován tím přístupem, že jsem si až poté vzpoměl, že to mám stažené i v tabletu, který jsem měl s sebou. Tedy jsem jí to ukázal na tabletu, ale asi moc odráží a nechtělo jí to vůbec číst. Byla to kombinace jízdenek a místenek, na čtení z obrazovky se jí tedy asi moc nechtělo. I já v tu chvíli pochopil, že by se jí ta čísla lépe opisovala z těch menších jízdenek. Beze slova odešla, aby se po 5 minutách vrátila a slovy: "Dejte sem ty papíry" si původní jízdenky vyžádala. To jsem zapoměl zdůraznit, že když jsem jí ty jízdenky poprvé předkládal, začal jsem slušně a přidal k tomu i zdůvodnění.
Tenkrát byla někde v Prosenici stržená ta trolej, takže stejně před Lipníkem procházela všechna kupé, že máme v Lipníku vystoupit, že tam již čekají autobusy do Kojetína. To bylo naposledy, kdy jsme ji viděli, neboť zmizela i s kolegyní do DK a 40 minut se čekalo, zda něco přijede. Mezitím přijel osobák, lidí přibylo, nicméně průvodčí z osobáku zůstala se "svými lidmi". potom, co přijely busy si jeden vzala a s osobákem odjeli do Přerova s tím, že kdo jede dál na Brno musí jet těmi dalšími 2 busy, že pojedou přímo do Kojetína. Lidi byli nastoupení, první autobus s jedinou schopnou průvodčí pryč a řidiči nevěděli, kam vlastně jet, že jim musí dát někdo pokyn, chvíli se čekalo, jestli se teda někdo uráčí přijít, po 5 minutách nějaký rozlícený chlap, pod slibem, že mu narvaný bus mezitím neujede došel pro DK, dámy vyzvedl, že by se mohlo už jet. Vypadalo to, že se tedy může jet. Kdepak. Průvodčí začala zjišťovat, kdo vlastně kam v těch busech jede. Zjistila, že většina na Brno, nicméně, že jeden autobus musí v Lipníku zůstat na osobák do Přerova, začala lidi z 1 busu vyhánět ven, že musí vystoupit, že přijede ještě jeden bus přímo do Kojetína. Nepomáhalo tvrzení, že bus za osobák už odjel a že pokud jsou autobusy 3, tak žádný další už nepřijede. Pomohlo ji ignorovat s tím, že prostě nikdo nevystoupí. Před budovou zůtalo stejně množství lidí, kteří se nevešli a hodně kolařů, protože mezitím přijel další rychlík do Brna a lidé i personál z druhého rychlíku se začali dožadovat těchto 2 busů, nakonec ta naše průvodčí mávla rukou s tím, že se tedu musí jet přes Přerov, kde nikdo stejně nevystoupil. Sorry za OT a to, že jsem se tak rozepsal.

Mimochodem. Pokud kupuju návazné jízdenky + místenky - mám tedy čísel jízdenek více. Může být problém, když mi v prvním vlaku načte číslo té jízdenky, která bude platit až v jiném úseku (i vlaku)? Byl tu srovnání s pany Nováky, aby nedošlo k tomu, že mi jízdenku omylem "označí" v prvním vlaku a v druhé budu "druhým Janem Novákem"? Díky.
Fucza
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1107
Registrován: 8-2003

Odesláno Úterý, 18. června 2013 - 09:39:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Chtěl jsem koupit i jízdenku Ostrava - Hradec Králové a když jsem zjistil, že cesta Pardubice - Hradec Králové by při využití Včasné jízdenky stála 120 korun pro jednoho, tedy 240Kč pro 2. To mě trochu překvapilo, že je to až tak velký rozdíl. Rozdělením v Pardubicích lze takto pro 2 lidi ušetřit proti "výhodné" Včasné jízdence 177 Kč.
Babilon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1950
Registrován: 12-2007
Odesláno Úterý, 18. června 2013 - 09:49:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Může být problém, když mi v prvním vlaku načte číslo té jízdenky, která bude platit až v jiném úseku (i vlaku)?
Nevím to přesně, ale řekl bych, že při kontrole není informace o tom, kde všude už se na jízdenku jelo. Pouze se zkontroluje a označí jako použitá, aby ji nešlo vrátit. Nemožnost vrácení by tedy měl být jediný problém, pokud byste nakonec nejel.
Sim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2659
Registrován: 11-2009

Odesláno Úterý, 18. června 2013 - 09:50:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Robert_antonio#197 > no jo, jenze by to cestujici mohli zacit vyuzivat ... a pak by to pro velky zajem museli zase rusit :-/
Takze radsi potichucku neco zavedou, par vyvolenym o tom reknou a ono si to bude zit svym zivotem. Kdyz se na nahodou nekdo zepta, ze by to chtel ... tak mu to s udivenym vyrazem a pocitem sebezapreni prodaji. A kdyz pak po letech nekdo prijde s tim samym, jakozto s novinkou, bude klaun typu Blazka nebo Zaludy v televizi prskat, ze to zadna novinka neni, kdyz uz to leta provozuji oni a neni preci jejich vinou, ze o to verejnost nema zajem.

Fucza#1106 > Může být problém, když mi v prvním vlaku načte číslo té jízdenky, která bude platit až v jiném úseku (i vlaku)?
Ja s tim problem nemel - kombinace jizdenka Plzen - Praha, jizdenka Praha - Ostrava, mistenka Plzen - Ostrava. Spis jsou pruvodci prekvapeni, ze mam tech papirku tolik a uz nekolikrat chteli odejit po nacteni druhe jizdenky (necekali na povinnou mistenku).
Na jednu stranu mi bylo ponekud blby, mit pro dva lidi na jednu cestu jednim vlakem sest papirku, jenze co s tim delat, kdyz to modri nedokazi zredukovat (= cudlik "kazdy cestujici svoji jizdenku" je v eshopu pro srandu kralikum, i kdyz ho nezaskrtnu, stejne ma kazdej svou).

ChacharCity 142 Odra - Vrak vyssi kvality
Babilon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1951
Registrován: 12-2007
Odesláno Úterý, 18. června 2013 - 09:52:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Chtěl jsem koupit i jízdenku Ostrava - Hradec Králové
Z Ostravy do Hradce není konkurence, proto je cena vyšší než v úsecích s konkurencí.
Mouka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3718
Registrován: 1-2007
Odesláno Středa, 19. června 2013 - 19:41:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Když jsem si na eshopu koupil blbě místenku, tak už mám smůlu, že?
Martin123
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 78
Registrován: 12-2012

Odesláno Středa, 19. června 2013 - 20:23:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mouka:Pokud ten vlak již jel,tak již ne,pokud ještě nejel,tak si myslím že určitě,pokud jsem to pochopil,stačí jít sem:Klikni a stačí tam zadat údaje,které jste při koupě dostal,nebo se obrátit na přepážku nebo informace ČD,tam to s váma určitě vyřeší

Omluvte mi prosím chyby ve větách-neumím psát na klávesnici .
Můj kanál na You Tube: Klikni
Mé stránky o trati 281 Klikni
Mouka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3719
Registrován: 1-2007
Odesláno Středa, 19. června 2013 - 20:48:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Díky, vytisknul jsem potvrzení a zajdu si na kasu pro peníze.
Karel IV.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 93.89.144.51
Odesláno Čtvrtek, 20. června 2013 - 12:55:31    Odkaz na tento příspěvek  

Mohu na kase koupit mezin. jízdenku Čadca gr. - Harmanec? mám IN 25, RAIL+, podle jizdenka.cz to vychází na rovných 6 eur. V Harmanci (jaskyni) se křižují zrychlené vlaky BB - ZA, snad by nebyl problém tam vystoupit (vlaky ve směru na Žilinu projíždí, na BB staví z dopravních důvodů). Pojedu Šíravou, na místě jsem v 6:00. Dík za info.
Oto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1351
Registrován: 6-2007
Odesláno Čtvrtek, 20. června 2013 - 13:03:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To, co ukáže jizdenka.cz, vám pokladna prodá.

Ale obávám se, že slovenskému průvodčímu se jízdenka do stanice, kde vlak nestaví, bez návazné jízdenky libít nemusí. Raději si připlaťte těch 23 Kč a kupte si to do Banské Bystrice.
Mouka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3721
Registrován: 1-2007
Odesláno Čtvrtek, 20. června 2013 - 16:54:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vlivem zpoždění může dojít k tomu, že to bude naopak (směr Žilina zastaví a směr Bystrica projede), nebo může dojít i k přeložení křižování.
Lukáš 123
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.178.5.54
Odesláno Čtvrtek, 20. června 2013 - 18:09:58    Odkaz na tento příspěvek  

Podle statistiky dokážou i 3 minuty pořádně rozhodit, 14.6. první ranní vlak 1841 Harmancem projížděl, http://poloha.vlaku.info/vlak/1841/ stejně jako 13.6. vlak 1843.
I přesto je lepší zkusit štěstí ráno (přípoj je od Šíravy i Excelu), než přes den, kdy vozí běžně deset minut, nebo i 20 a křižování se přesouvá do Čremošného, nebo Uĺanky, mešká-li protijedoucí vlak.
Glory
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 849
Registrován: 8-2012

Odesláno Čtvrtek, 20. června 2013 - 22:46:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Možná to taky někdo využije a třeba o tom ještě někdo neví - ČD síťovka
klik
Babilon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1959
Registrován: 12-2007
Odesláno Čtvrtek, 20. června 2013 - 23:07:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Možná to taky někdo využije a třeba o tom ještě někdo neví - ČD síťovka
To je hezký, škoda, že jsem včera nakoupil včasné jízdenky. Ale určitě to mnohokrát použiji.
Předpokládám, že se to týká jen základní varianty za 550 Kč, tj. se slevou za 275.
Sim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2678
Registrován: 11-2009

Odesláno Pátek, 21. června 2013 - 13:09:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Glory#849, Babilon#1959 > o jakou jizdenku se jedna? Celodenni sitovka byvala platna jen ve vsednich dnech a na vikend tu bylo SoNecko pro 2+3, nebo ne?

Ale určitě to mnohokrát použiji
- plati pouze o vikendu
- mozno pouzit 2x v mesici
- vyuzitelna po dobu tri mesicu
=> vyuzitelne max 6x

ChacharCity 142 Odra - Vrak vyssi kvality
Oto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1353
Registrován: 6-2007
Odesláno Pátek, 21. června 2013 - 13:18:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Využít to můžete více než 6x, stačí najít někoho, kdo má simkartu O2 a tato nabídka ho nezajímá. A to nebude tak těžké, ono to zase tolik výhodné není - významná úspora je to jen pro toho, kdo jede sám, o víkendu a na dlouhou vzdálenost.

Předpokládám, že se to týká jen základní varianty za 550 Kč, tj. se slevou za 275.

Ano, na regionální variantu to ten kód nevezme. A cena v eShopu je 267 Kč.

(Příspěvek byl editován uživatelem Oto.)
Babilon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1961
Registrován: 12-2007
Odesláno Pátek, 21. června 2013 - 13:36:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Celodenni sitovka byvala platna jen ve vsednich dnech
Co si vzpomínám, tak celodenní síťovka vždy platila i o víkendech. Platnost jenom na všední dny nedává moc smysl.
mozno pouzit 2x v mesici
Omezení se týká telefonního čísla, ne cestujícího. A platí i pro pevnou linku.
vyuzitelna po dobu tri mesicu
červen, červenec, srpen, září :-)
vyuzitelne max 6x
6x vám nepřijde dostatečně "mnoho"? :-)
Lukáš 123
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.178.5.54
Odesláno Pátek, 21. června 2013 - 14:18:06    Odkaz na tento příspěvek  

Mohu využít slevu od O2 až v listopadu s tím, že jízdenku je možno vydat s dvouměsíčním předstihem? Platnost kuponu do 30.9. = jízdenku možno vydat nejpozději 30.9.
intelpetr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1051
Registrován: 12-2011

Odesláno Pátek, 21. června 2013 - 17:54:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dávají polští dopravci slevy na zpáteční jízdenky jako ČD? Konkrétně Koleje Slezské a Przewozy regionalne.

http://www.malycestovatel.bloger.cz/

850.030-8, 810.663-5 (Kačenka), 810.191-7, 810.271-7, 814.190+191, 842.033-3, 754.009-9, 705.914-0, 113.001-2
851.028-1
Mol
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1512
Registrován: 10-2008

Odesláno Pátek, 21. června 2013 - 21:55:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jen tak mimochodem, má pes právo na místo k sezení a místenku v mezinárodním nočním vlaku? Případně jak by se řešilo, pokud by cestující sdílející vedlejší místo měl s tímto nečekaným společníkem nějaký problém? Vlaková četa by měla nalézt jiné odpovídají místo pro toho, kdo nechce sedět vedle čokla, nebo by letěl čokl?

To mi teda vysvětlete. Chcete letět na kouzelném koberci za králem bramborových lidí a prosit ho, aby vás propustil, a tvrdíte, že jste úplně zdraví?!
Sim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2685
Registrován: 11-2009

Odesláno Sobota, 22. června 2013 - 07:44:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Babilon#1961 > ja zapomel, ze si pisu se systematicky zalozenym covekem, takze ano, ten jeden tyden v cervnu jsem do toho uz nepocital ;-)
A ano, 6x mi neprijde dostatecne mnoho ... to i globule jsem si tenkrat zaridil na ctvrt roku vikendovyho pendlovani :-D
Omezení se týká telefonního čísla, ne cestujícího.
Dobra a dulezita poznamka, diky za ni obema ... btw, kdyby Oto (nebo nekdo jiny) mel zajem, kysliky pouzivam a tuto slevu vyuzivat nehodlam.

ChacharCity 142 Odra - Vrak vyssi kvality
Glory
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 858
Registrován: 8-2012

Odesláno Neděle, 23. června 2013 - 01:41:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Todle je k tomu, že pokud budu chtít, aby mi zastavilo Pendolino v Ústí nad Orlicí, tak si to zaplatím a ono tam zastaví?
Martin123
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 81
Registrován: 12-2012

Odesláno Neděle, 23. června 2013 - 06:57:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Glory:Zřejmě ano.

Omluvte mi prosím chyby ve větách-neumím psát na klávesnici .
Můj kanál na You Tube: Klikni
Mé stránky o trati 281 Klikni
Modré_Béčko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 243
Registrován: 8-2011

Odesláno Neděle, 23. června 2013 - 13:06:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Glory: V případě, že si dáte s žádost na GŘ s dostatečným vysvětlením a někdo to odkývne, tak ano, v praxi mi to připadá spíše nepravděpodobné...
Byll
Neregistrovaný host
Odeslán z: 109.202.84.40
Odesláno Neděle, 23. června 2013 - 14:23:54    Odkaz na tento příspěvek  

Modré_Béčko: proč by to musel někod odkývat? Pokud je to v ceníku a já si zaplatím, tak by to mělo jít, ne? Nebo mi ta Vindobona v Dolních Zálezlech nikdy nezastaví? :--)
Glory
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 862
Registrován: 8-2012

Odesláno Neděle, 23. června 2013 - 14:39:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No tak by to asi chtělo dát dohromady deset lidí, kde by to vyšlo 100 na jednoho, kdyby to klaplo a vyzkoušet to. Třeba se SC v Brandýse nad Orlicí :-)
Priapos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 237
Registrován: 10-2012
Odesláno Neděle, 23. června 2013 - 17:51:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Byll:
Pokud provozní důvody nebrání mimořádnému zastavení nebo zdržení vlaku, je objednatel povinen dopředu zaplatit poplatek za povolené zastavení nebo zdržení vlaku dle tarifu TR 10.
Většinou se vyhoví, ale nárok není.
Miropiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 568
Registrován: 5-2010

Odesláno Neděle, 23. června 2013 - 18:19:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

aby mi zastavilo Pendolino v Ústí nad Orlicí
Zřejmě ano, ale nedával bych tomu jen jednu minutu - přeci jen brždění a rozjezd chvíli trvá, ve výsledku ten vlak zdržíte i třeba o 3 minuty...

Sanakvo
LambdaCZ
Pikehead
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 852
Registrován: 3-2007
Odesláno Neděle, 23. června 2013 - 18:22:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na ten zrychleny vlak s kurzem ze Siravy pozor, stavi to jak chce - predminuly patek jsme staveli ve Cremosnem. Navic spaci vuz pruvodci odemyka jen v oficialnich stanicich.

Projizdeni Harmanca Jaskyna je dalsi kokotina ze strany ZSSK, oni asi netusi, kdo tim kurzem jezdi (predloni za oficialniho zastavovani vystup 10 lidi)

Spravna modrogumni cesta je zazadat o mimoradne zastaveni toho spesnaku a vylepit 25 EUR . V pripade potreby dodam email borce ze ZSSK, ktery to ma na starosti. :-)
Adamek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 530
Registrován: 10-2007
Odesláno Neděle, 23. června 2013 - 19:19:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zadání: Liberec - Martin, 4 osoby, beze slev, jen TAM.

Liberec - Pardubice ...... 4x Včasná 7D ... 560 Kč
Pardubice - Třinec ....... 4x Včasná ....... 800 Kč
Třinec - Čadca Gr. ....... Skupinová ....... 108 Kč
Čadca Gr. - Martin ....... 4x mez. .......... 472 Kč

Celkem: 1940 Kč

Je to reálné a uskutečnitelné? Jediný problém vidím s možným vyčerpáním Včasných jízdenek, jinak na žádnou jinou komplikaci přijít nemohu.
Oto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1355
Registrován: 6-2007
Odesláno Neděle, 23. června 2013 - 19:33:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ano, na vlak, který jede přes Čadcu, to bude platit. Pokud dojdou včasné jízdenky v eShopu, je možné je zkusit koupit v automatu nebo pokladně (kontingenty jsou oddělené).

Zlevnit by se to dalo jen v případě cesty o víkendu přes den - pomocí SONE+ (skupinová víkendová jízdenka) nebo té akce s O2, viz výše.
1213
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.91.23.39
Odesláno Neděle, 23. června 2013 - 19:38:39    Odkaz na tento příspěvek  

Zdravím,

potřeboval bych zjistit nejlevnější kombinaci jízdenek Praha - Bar.

Oba máme In-Kartu 25.

Děkuji :-)
Oto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1356
Registrován: 6-2007
Odesláno Neděle, 23. června 2013 - 19:55:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zcela nejlevnější ve dvou lidech je kupovat zlevněné jízdenky po cestě:

http://vlakem.net/praha-bar-2-bez-prestupu-inkarta-2
Praha hl.n. <> Budapest Keleti Včasná jízdenka Evropa 1991 Kč
Praha hl.n. > Bar lehátko 493 Kč
Budapest Keleti <> Subotica Sleva MÁV/ŽS 859 Kč
Subotica > Bar Sleva ŽS/ŽCG 1064 Kč
Bar > Subotica Sleva ŽS/ŽCG 1064 Kč
Bar > Praha hl.n. lehátko 493 Kč
Celkem za cestu tam a zpět pro 2 osoby 5963 Kč


Jízdenku Budapest<>Subotica je nejlepší koupit předem v eShopu MÁV a vyzvednout v automatu na Keleti. Pokladny jsou pomalé.

Na tu srbskou jízdenku by v Subotici mělo být času dost. A měli by tam kromě sousedské slevy ŽS/ŽCG dávat slevu i na RailPlus. Teoreticky je i tuto jízdenku možno koupit po internetu, ale srbský eShop spíš nefunguje než funguje.

(Příspěvek byl editován uživatelem oto.)
Babilon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1962
Registrován: 12-2007
Odesláno Neděle, 23. června 2013 - 21:22:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ve výsledku ten vlak zdržíte i třeba o 3 minuty...
Ten poplatek je 300 Kč za minutu, minimálně 1000 Kč, takže 3 minuty jsou ještě v pohodě.
Mirek2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 439
Registrován: 4-2007
Odesláno Pondělí, 24. června 2013 - 15:03:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak s mimořádným zastavením mám zkušenost.V prvním případě zastavení rychlíku v Zadním Ostrovci,s ČD žádný problém,za poplatek 600 Kč zastavení povoleno.Druhý případ na Slovensku: zastavení rychlíku v žst.Lipovník. Při objednávání v Košicích na mě jen tupě zírali,po jednom telefonátu někam do Bratislavy po mě chtěli poplatek za nepovolené zastavení.Když jsem se nedal a odkazoval se na Přepravní řád ZSSK,bylo mi vyhověno a poplatek činil v přepočtu asi 600 Kč.
Mirek2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 440
Registrován: 4-2007
Odesláno Pondělí, 24. června 2013 - 15:06:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A ještě maličkost,o zastavení je nutno požádat minimálně v předstihu 7 pracovních dnů.
Mouka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3726
Registrován: 1-2007
Odesláno Pondělí, 24. června 2013 - 16:36:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mirek: Zadní Ostrovec? Google, ani Mapy Seznamu to neznají, co to je zač?
Mirek2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 441
Registrován: 4-2007
Odesláno Pondělí, 24. června 2013 - 16:48:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Omlouvám se šťouralům......jedná se o Dolní Ostrovec.To víte....paměť je děravá a také to nebylo včera......
Babilon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1964
Registrován: 12-2007
Odesláno Pondělí, 24. června 2013 - 22:43:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Oto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1361
Registrován: 6-2007
Odesláno Pondělí, 24. června 2013 - 22:50:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Docela zajímavá akce.

Už několikrát jsem kritizoval koncept slevy SONE+ (její paušální cenu, kdy je jízdenka na krátký výlet nevhodná a na dlouhý přiliš levná).

Něco takového, platného o víkendech trvale, by mohlo SONE+ nahradit.
Robert_antonio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 203
Registrován: 7-2007
Odesláno Úterý, 25. června 2013 - 01:44:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dost nezajímavá akce, když je dostupná jen těm, kdo si koupí škrabku letos v létě.
Oto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1362
Registrován: 6-2007
Odesláno Úterý, 25. června 2013 - 09:36:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kartu si můžete koupit i za 150 Kč.

Ale slovem "zajímavá" jsem myslel spíš to, že něco podobného (děti zdarma i na krátkou vzdálenost) tu od ČD ještě nebylo.
Moli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 252
Registrován: 10-2006
Odesláno Úterý, 25. června 2013 - 10:28:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Prosím o radu, kde by se nejlépe daly koupit jízdenky na vlak v Rusku. Máte někdo zkušenosti s nákupem ruských jízdenek na netu? Existují nějaká úskalí?
dvx
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.169.8
Odesláno Úterý, 25. června 2013 - 10:29:46    Odkaz na tento příspěvek  

Od ČD do vidím, jako celkem promyšlený tah. Nedají slevu současným zákazníkům, ale novým, kteří by s nima třeba nejeli a současně tím získají stálé zákazníky a to i na linkách s konkurenčním bojem. Vždyť cena 200-260Kč za pendolino z Prahy do Ostravy bude bezkonkurenční nabídka.
F.C.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.84.154.56
Odesláno Úterý, 25. června 2013 - 15:03:55    Odkaz na tento příspěvek  

S novou InKartou cestují vaše děti do konce září zdarma

principiálně to může být krok správným směrem (asi je to okopírované z některých nabídek OeBB), ale je to v danném konkrétním provedení opravdu tak výhodné? je tam totiž spousta omezení:
- dopravázející rodič při tom nesmí cestovat na jízdné včasné, akční, síťové, ...
- dítě při tom nesmí cestovat bez rodiče, který si to pořídil (tj. nesmí cestovat jen s druhým rodičem, s babičkou, s dědečkem, samo apod.)
- nesmí se cestovat 1. třídou
- pokud všichni již karty mají a pořídí si kvůli tomu novou kartu za 150,- , tak dítě musí procestovat (v rámci výše uvedených omezení, tj. asi spíše na kratší vzdálenosti) aspoň cca. 150Kč : 0,60Kč/km = 250km

docela by mě zajímalo, jak moc to bude úspěšné?
Milan11111
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 404
Registrován: 5-2006
Odesláno Úterý, 25. června 2013 - 19:48:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nevíte někdo, jestli existuje za relativně příznivou cenu nějaká síťová jízdenka pro Rakousko ev. Německo pro cestující starší 26 let? Obdoba Sommertiketu? Děkuji!
Pospec
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2969
Registrován: 2-2007

Odesláno Úterý, 25. června 2013 - 20:29:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Omlouvám se, pokud zde již bylo probráno - je možné použít voucher na nabití EPIK? Na odkazu to nepíšou, ale jen tak pro jistotu.

Dál se chci zeptat na přepravu kola v EC 102 v úseku Břeclav - Bohumín. Tady píšou, že:
Přepravit jízdní kolo jako spoluzavazadlo je možné také v osobních vlacích, spěšných vlacích, rychlících a expresech neoznačených v jízdním řádu symbolem jízdního kola (...), a to na prvním nebo posledním představku soupravy v prostoru nástupních dveří. ... Přepravit kolo jako spoluzavazadlo není možné ve vlacích označených symbolem přeškrtnutého jízdního kola.

Přeškrtlé kolo v JŘ není a jezdí tam mj. tento vůz.

Díky za odpovědi.

(Příspěvek byl editován uživatelem pospec.)

ČD: Bohužel , nejde vystavit   jízdenky na Vámi vybraný spoj !!!
DB: We hope that we have been of assistance and look forward to welcome you in our trains.
Priapos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 239
Registrován: 10-2012
Odesláno Úterý, 25. června 2013 - 21:07:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pospec:
V EC 102 přeprava jízdního kola není možná.
Wxdf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 309
Registrován: 6-2003
Odesláno Úterý, 25. června 2013 - 21:07:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pospec
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2970
Registrován: 2-2007

Odesláno Úterý, 25. června 2013 - 21:17:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V EC 102 přeprava jízdního kola není možná
...a k tomu ČD gratuluji.

ČD: Bohužel , nejde vystavit   jízdenky na Vámi vybraný spoj !!!
DB: We hope that we have been of assistance and look forward to welcome you in our trains.