K-report
 

Archiv diskuse Tratě na střední Moravě do 12. 07. 2013  

Diskuse K-report » Archiv 2013 » Železnice » Tratě na střední Moravě » Archiv diskuse Tratě na střední Moravě do 12. 07. 2013 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Pavel_Večeřa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 375
Registrován: 11-2012

Odesláno Neděle, 16. června 2013 - 22:48:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Můžete někdo potvrdit či vyvrátit toto?
http://prerov.nejlepsi-adresa.cz/zpravy/clanky/Pendolino-v-Brodku -smetlo-zenu-Prechazela-pres-koleje-13120
Dle informací JPP to vypadalo takto:
Borka se dohádala s borcem u toho krmítka na perónu na nádru. Po chvíli vzala židli a domlátila s ní borce. Ten se naštval, chytl borku a hodil ji přímo před projíždějící vlak. Výsledkem budiž zmíněná fragmentace ženského těla. Vzhledem k tomu, že okolí krmítka i jeho existence znám, tak bych tomu i věřil...

Nejdříve jsem spatřil návěst "očekávej pivo", jakmile jsem zjistil, že mám postaveno do hospody, tak mi bylo ihned jasné, že přijedu domů se zpožděním...
Nepřecházejte koleje, k odchodu z nádraží použijte přechod! Nelozte přes ty koleje nebo vás zabiju! Nelozte přes ty koleje nebo vás přejede vlak!
Pingu93
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 658
Registrován: 12-2006

Odesláno Pondělí, 17. června 2013 - 12:20:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Robercert: Kolik je těch tárovacích vozů celkem? Nejsem si jistý, ale řekl bych že včera stál v žst. Šlapanov jeden v celozeleném nátěru s číslem 003.

zabublame.cz - portál o vodních dýmkách
-------------------------------------
World of Tanks - the Best of the Games
Rosta_kolmix
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3602
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 17. června 2013 - 16:33:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

no k lavičkám uprostřed u I.nástupiště v žst. Přerov - je to blbost jako vrata a kdo říká že né, tak je na hlavu! Beztak vzhled dlazby, jak tu nekdo poukazal, boura linie odvodnovaciho zlabu, takze kdyby tam byl vodici pas, tak je to putna. Proste uplne zatemneni mozku....

Hochu, co kdybyste se pokusil nad problémem trošku zamyslet? To odsazení je kvůli strojnímu čištění nástupiště. Vzpomínáte, jak vypadaly kouty kolem laviček před rekonstrukcí? Stoletá špína a na lavičkách ochlasti a občas i bezdomáči - a to v mnohem větším měřítku, než na ostatních nástupištích - proč asi? Co takhle psychologické důvody - že koutek u zdi je přeci jen bezdomáčům jakýmsi "kutlochem", zatímco uprostřed perónu to už moc "příjemné" není... Ale hlavní důvod je to čištění. Odlidňování dráhy bude zřejmě i nadále pokračovat a v budoucnu nebude mít kdo vymetat kouty. Jednou za čas se peróny projedou strojem a to je vše. Ty lavičky vypadají takto divně, to uznávám, ale logiku to má a tvrdit o autorovi myšlenky, že měl zatemnění mozku, mi příjde poněkud křivdivé

Jediné co bych já modernizovanému přerovskému nádraží vytknul, je zbytečně vysoko umístěná odjezdová tabule na východu z podchodu. Pak mi ještě docela vadí trend stavění bočních kusých nástupišť (chudáci dobíhající např. v Přerově z nástupiště 1A na 4. nástupiště a opačně), ale to už není jen problém Přerova...

www.prototypy.cz - Stránky, které vytváříte Vy všichni!

Další stránky, na kterých pod hlavičkou KMD, o.s. dělám:
www.prototypy.cz/sergeje a www.prototypy.cz/tovacovka
Robertcert
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 214
Registrován: 7-2006
Odesláno Pondělí, 17. června 2013 - 18:29:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pingu93:Bohužel nejsem schopen odpovědět.Jako bývalý
zaměstnanec MO Brodek vím o našich dvou .Jeden klasický + ten červený moderní prototyp.Jeden měl MO Brno a v jeden byl v Pardubicích.Kde je jim momentálně konec a kolik jich bylo v ČR nevím.Jenom ty z Brodku skončily u IDS Olomouc.

www.rlz.bilysklep.cz
Nech vzkvétá Rajnochovická železnica
pod vedením najvětšího ogara
milovaného ředitela Tomáša Hegara
Honza_o
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2491
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 17. června 2013 - 19:10:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rosťa: Tomu strojnímu čištění nástupiště snad nevěříš . Dřív se lavičky daly odsunout, teď jsou napevno + další kovové bazmeky a tak kartáče stejně nevyleští celou plochu dlažby. Spíš by mě zajímalo, kdo bude čistit ten odvodňovací žlab.

EDIT: Ještě k odjezdové tabuli - je asi nějaká vyšší, možná mohla stát trochu dál v hale. Na dobíhání je tam ten nový jižní podchod, v Břeclavi jsou na tom dobíhači hůř.

(Příspěvek byl editován uživatelem Honza_o.)
Fany
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6485
Registrován: 6-2004
Odesláno Úterý, 18. června 2013 - 09:15:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dotaz k trati 290:
na kterých spojích nejsou pravidelně nasazovány REGIONOVY?
noname_740
Neregistrovaný host
Odeslán z: 37.188.233.232
Odesláno Úterý, 18. června 2013 - 12:39:24    Odkaz na tento příspěvek  

Ad Dluhonice:
Odesláno Neděle, 26. května 2013 - 11:29:32

----------------------------------------------------------------- ---------------
V Přerově je trochu víc věcí, které vyvolávají rozpaky. Třeba několik domíchávačů betonu, které jsou v podobě vrstvy pečlivě uložené pod dlažbou, aniž by k tomu byl jediný racionální důvod (dlažby se už od středověku ukládají na dobře zhutněnou štěrkodrť, a to funguje zcela spolehlivě i u komunikací s normálním provozem motorových vozidel). Morh bych pokračovat vlastní dlažbou, která je místy položená v dost bídné řemeslné kvalitě, pozastavit bych se mohl nad nesmyslným akudrénem, který nikdy nikdo nebude čistit a v němž během několika málo let poroste vegetace (jako u jiných dříve dokončených staveb, kde byl tento nesmysl aplikován) a jako perlička na závěr může sloužit ta příšerná zídka kolem kusých kolejí na jižní straně, kde je utopené množství zbytečného betonu a množství zbytečných výkopů. Poměr šířky zídky k její výšce (zhruba 1:1) je opravdu zázrak statiky, zvlášť v případě lehce zatížených ploch pro pěší (s občasným pohybem "ještěrky"). Ve zbylé části Evropy (mimo rajon SŽDC) se moužívají stejně funkční řešení za násobně nižší cenu.

Ale těžko lze čekat nějakou změnu v situaci, kdy stále stejné firmy kopírují stále stejná špatná vzorová řešení a pravděpodobně nikdy nebudou akceptovat to, že všude jinde se pro obdobné situace navrhují věci praktičtější, levnější, lépe udržovatelné i lépe vypadající.

-------------------------------------------------

Bohužel je vidět, že nevíš očem mluvíš (viz.poslední věta). Firmy si Přerov nestaví, jen tak podle toho co kopírují z jiných staveb! Vše má svůj projekt a výkaz výměr. Dále je to o tom co je na SŽDC zavedeno, nové prvky jsou těžko prosaditelné atd.. Takže závěrem co má firma v projektu to postaví, protože pokud by vyvinula vlastní iniciativu, tak stavební správa (SS) by ti to nezaplatila. Pokud by to byla nová věc, tak by chtěla schválení o shodě na SŽDC... Opět slepá ulička...
To že je na Přerově více věcí na zamyšlení je pravdou, ale hlavní projaktant si žádnou chybu nepřipouští - jmenovat nebude, ale je to MCO Olomouc! (takže průser sám o sobě, že dostali tak velký uzel - který je místama nad jejich zkušenosti a koordinaci).
Jinak podkladní beton na nástupištích je rozhodně lepší než zemina (i zhutněná) - u níž dochází k prosedaní , s ohledem na Přerov, kde je docela na špatném hydrogeologickém podloží - viz jižní napojení sk.č.12a14 kde nevyšli ani po stabilkách tlakové zkoušky zemní šd! a bylo tam navaleno plno beton provzdušněných práhů! Jelikož "L"ka nástupišť jsou na stabilkách a mezielkový prostor není, je toto řešení jedno z těch dobrých! A do budoucna nebude docházet ve velké míře k sedání dlažby do bláta..
noname_740
Neregistrovaný host
Odeslán z: 37.188.233.232
Odesláno Úterý, 18. června 2013 - 12:41:19    Odkaz na tento příspěvek  

Co se týče obratů souprav Dluhonice-Prosenice, tak tento problém je aktuální do 1.7. než se zprovozní rozkopaná sk.č.2PLK a kde dojde k dopoložení spojek Sp2 a 3 mezi 2DLK a 2PLK. Následně se tato situace bude opakovat v měsících srpen a září kdy budou 3dny nepřetržité výluky sk.č.4/1 a 2/1 včetně vyhybek na výměnu vodičů a definitivního TV. Ta 2/1 bude chutná - protože vlaky osobní dopravy na Prosenice a od Prosenic budou jezdit jen k k 3N koleji. Od Dluhonic na III a IV nástupiště.
PAk při 4/1 bude situace trochu lepší: od Prosenic a do k 3N, 4N bez TV. Od Dluhonic k IV nastupišti. Takže to lepší ještě přijde.
Pavel_Večeřa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 379
Registrován: 11-2012

Odesláno Úterý, 18. června 2013 - 19:49:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Přerov: Já zase slyšel dnes od jednoho fíry, kterého znám delší dobu, že už nyní jsou některé srdcovky štíhlých vexlí na 80 km/h na výměnu vlivem převažujícího jednostranného pojíždění.
Jinak mě "mile" překvapily nové pomalé jízdy na trati 300, to zase padne papíru na rozkazy.
U vlaků na Přerov z Neza tiskneme tři, na Brno tiskneme tři a jednu dočasnou teplotní.

Nejdříve jsem spatřil návěst "očekávej pivo", jakmile jsem zjistil, že mám postaveno do hospody, tak mi bylo ihned jasné, že přijedu domů se zpožděním...
Nepřecházejte koleje, k odchodu z nádraží použijte přechod! Nelozte přes ty koleje nebo vás zabiju! Nelozte přes ty koleje nebo vás přejede vlak!
Fory
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 662
Registrován: 12-2007

Odesláno Středa, 19. června 2013 - 09:26:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dneska hydra 851.028 tradičně 3623/26/29/32

http://www.kmd.bilysklep.cz/
Rosta_kolmix
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3605
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 19. června 2013 - 11:51:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Honza_o - Takto to bylo zadáno. Samozřejmě jestli se v praxi bude či nebude strojně čistit (i když co víš, co bude za pár let), to už je věc druhá. Jinak prý jeden z důvodů toho odsunutí laviček bylo i vytvoření jakési "uličky" pro provoz nádražních vozíků, průjezdu zásobování atd.

www.prototypy.cz - Stránky, které vytváříte Vy všichni!

Další stránky, na kterých pod hlavičkou KMD, o.s. dělám:
www.prototypy.cz/sergeje a www.prototypy.cz/tovacovka
Náhradník
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 535
Registrován: 4-2011

Odesláno Středa, 19. června 2013 - 19:35:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  


Náhradníci - Lidé žijí své životy vzdáleně z pohodlí svých vlastních domovů přes robotické náhradníky ...
Honza_o
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2496
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 19. června 2013 - 19:41:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V Přerově je opět odstavený Mazlík, zřejmě zítra bude pokládat novou kolej a dvě výhybky za mostem.

Náhradník: Důvodem jsou dotace, nějaký vyšší cíl bych v tom nehledal .
Náhradník
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 536
Registrován: 4-2011

Odesláno Středa, 19. června 2013 - 19:45:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jaká vozidla by tam měla jezdit (náhrada 810)?

Náhradníci - Lidé žijí své životy vzdáleně z pohodlí svých vlastních domovů přes robotické náhradníky ...
Martin759
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 18
Registrován: 10-2011
Odesláno Středa, 19. června 2013 - 21:25:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V PC jsem našel jednu zajímavou fotku...
Náhradník
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 537
Registrován: 4-2011

Odesláno Středa, 19. června 2013 - 22:27:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

843 zde jezdí vyjímečně ... pěkný úlovek ...

Náhradníci - Lidé žijí své životy vzdáleně z pohodlí svých vlastních domovů přes robotické náhradníky ...
Martin759
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 19
Registrován: 10-2011
Odesláno Čtvrtek, 20. června 2013 - 07:27:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nejenom ta 843, ale i ty vlečky...
Z F J
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.84.129.10
Odesláno Čtvrtek, 20. června 2013 - 10:27:13    Odkaz na tento příspěvek  

Rekonstrukce olomouckého nádraží nezačne, SŽDC musí znovu vybrat vítěze

http://www.ceskatelevize.cz/ct24/regiony/231983-rekonstrukce-olom ouckeho-nadrazi-nezacne-szdc-musi-znovu-vybrat-viteze/
Jiří842
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1
Registrován: 6-2013
Odesláno Čtvrtek, 20. června 2013 - 22:21:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V Prostějově hl. n. stojí 749263-0 Hanzalík
noname_740
Neregistrovaný host
Odeslán z: 37.188.234.124
Odesláno Pátek, 21. června 2013 - 18:32:52    Odkaz na tento příspěvek  

Šumperk-Desná elektrifikace: no myšlenka je to zajímavá, ale.. I když to čr zaplatí jen z několika procent, nechápu co na to svazek obcí nasadí za vozidla, když nedisponujeme penězmi a vozovým parkem se závislými (elektrickými) vozidly.
Bude docela zajímavé jak tam svazek obcí pustí např.ČD s rychlíkem, hlavně s ohledem na placení apod :-)..
Myšlenka je to zajímavá a mluví se o ní mnoho let, ale ta ekologie je jen zástěrka, protože beztak tam bude jezdit cholera v podobě 810! Protože do Petrova se to stejně nezadrátuje a navíc ani netuším turnusovou potřebu vozidel, ale pochybuju že na všechny výkony se pořídí soupravy ala panther nebo snad Stadler (obdoba Leošovi tramvaje!).
noname_740
Neregistrovaný host
Odeslán z: 37.188.234.124
Odesláno Pátek, 21. června 2013 - 18:43:42    Odkaz na tento příspěvek  

Ad Z F J:
tento stát už je normální holoubkov - tato soutěž se už táhne přes rok a pořád to není ani na začátku. Ať tu soutěž zruší a zadají ji znovu, bylo by to rozhodně rychlejší. Už teď je zřejmé, že i kdyby se začalo s nultou etapou v září 2013 (což je nyní nový předpoklad SS), tak se nestihnou dočerpat dotace a dostavět do konce roku 2015 - kdy končí OPD1 (dotace cca 70procent EU a zbytek CZ) a bude se tato stavba dokoncovat v OPD2 (dotace cca30procent EU a zbytek CZ!), coz je sakra rozdíl.
Jinak do OPD2 je zarazena i stavba Prerov 2, s predpokladem 2015 s ohledem na stavbu dalnice D1 (obchvat Prerova), kde byly zatím zruseny obe uvazovane zastavky Prerov-Predmosti i Prerov-Dluhonice.
Jelikoz uz ted se nedaji evropske penize z OPD1 vycerpat, stat hleda vsude ruzne alternativy, proto i to uvazovani Sumperk-Kouty,i kdyz tam je to spise loby za cestovni ruch - lyzarsky areal a elekrarna Dlouhe strane. Budoucnost ukaze tu ekologii, s cim se tam hodne vsichni ohaneji!(to kdyz tam pak budou jezdit babicky v podobe 810, at uz klasickych, nebo regionov).
noname_740
Neregistrovaný host
Odeslán z: 37.188.234.124
Odesláno Pátek, 21. června 2013 - 18:58:09    Odkaz na tento příspěvek  

Ad Rosta_komix:
:-):-):-)to odsazeni je kvuli slepeckemu pasu a ne kvuli strojnimu cisteni! Cetl jsem zapis od projektanta a pamatkaru, kdyz se to resilo! Takze zamyslet se mohu, ale rozhodne ne nad timto, protoze je to jen kvuli slepcům a normy která určuje že tento "vodící" pás musí být šíře 1m.
Akorat uz se nedoresilo to, ze veskere dvere na leve strane budovy se oteviraji ven a WC je maji permanentne otevrene (pri pochuzce kdy se to resilo byly ale zavrene :-)), takze chudak slepec pujde kolem zdi a dostane po cuni dverma kdyz nekdo vyleti at uz dopravni kancelare, nebo WC. A nebo na prave strane ho sestri nekdo z cekarny, nebo z krmitka v podebe bufetu. Navic i kdyby si to chtel strojne cistit, tam musis tu lavicku objet (jak tu bylo zmineno je upevnena na chemickych kotvach) a jses na tom stejne jako kdyby byla u zdi.
Co se tyce jesterek, tak to rozhodne neni duvod odsazeni, protoze rozjeta jesterka a slepec, tak to je doslova vrazedna kombinace :-).
Ty jsi tu zminil bezdomace, tak ja ti zmiim ten druhy, budes sedet na lavicce uprostred a zezadu te zatim nekdo okrade a utece - zamyslet a vymyslet muzes vsechno, ale je to blbost z kazdeho uhlu pohledu.
S200
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2864
Registrován: 4-2006
Odesláno Sobota, 22. června 2013 - 13:30:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

noname_740: Bude docela zajímavé jak tam svazek obcí pustí např.ČD s rychlíkem, hlavně s ohledem na placení apod.
Po trati může jezdit kdokoli, kdo splní podmínky stanovené Prohlášením o dráze, stejně jako na síti SŽDC.

Pro Svazek obcí bude ta elektrizace spíš přítěží, protože se zvýší náklady na údržbu trati (náklady na údržbu pevných trakčních zařízení rozhodně nejsou zanedbatelné). A pokud budou chtít po trati jezdit elektricky, tak budou zřejmě muset zaplatit i vyšší dotace dopravci, neboť provoz elektrických vozidel bude s největší pravděpodobnosti dražší než dieselových (protože elektrická vozidla jsou podstatně dražší než motorová).
Robertcert
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 215
Registrován: 7-2006
Odesláno Neděle, 23. června 2013 - 12:28:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Poslušně hlásím,že tady se za třičtvrtě roku nezměnilo vůbec nic.


(Příspěvek byl editován uživatelem robertcert.)

www.rlz.bilysklep.cz
Nech vzkvétá Rajnochovická železnica
pod vedením najvětšího ogara
milovaného ředitela Tomáša Hegara
Rosta_kolmix
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3613
Registrován: 5-2002

Odesláno Neděle, 23. června 2013 - 12:37:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

noname_740 - Já ten projekt neviděl, ale takto to říkal stavbyvedoucí (tedy jen to strojní čištění a je fakt, že i o tom vodicím pásu pro nevidomé mluvil, na ten jsem lehce pozapomněl )...

www.prototypy.cz - Stránky, které vytváříte Vy všichni!

Další stránky, na kterých pod hlavičkou KMD, o.s. dělám:
www.prototypy.cz/sergeje a www.prototypy.cz/tovacovka
749-0LOMOUC
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.86.90.250
Odesláno Úterý, 25. června 2013 - 19:57:08    Odkaz na tento příspěvek  

Dnes jsem zastihl v Otrokovicích nachystanou 749.250.Na jakou akci je nachystána?Děkuji.
Parofot
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 324
Registrován: 10-2009
Odesláno Úterý, 25. června 2013 - 20:02:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

749-OLOMOUC: Teď od pondělí do čtvrtka jezdí se zvláštními vlaky pro mladé olympioniky mezi Zlínem a Uherským Hradištěm. Více info tady: http://odm2013.olympic.cz/doprava.html

Internetové stránky o železnici v České Třebové:
www.klubfoticu.estranky.cz
Marek3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3198
Registrován: 8-2008

Odesláno Pátek, 28. června 2013 - 20:21:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dělá se u osobáků relace Šumperk - Nezamyslice přepřah v Přerově? :-)

Andulka "Ančí" = + 21.8.2010 - NEZAPOMENEME !!! :-( :-( :-(
Honza_o
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2516
Registrován: 5-2002

Odesláno Sobota, 29. června 2013 - 18:51:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slon pádí do Třince:
Mouka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3747
Registrován: 1-2007
Odesláno Neděle, 30. června 2013 - 11:34:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Honza_o: Tento víkend to jede naposledy.
Od zítřka už nebudou jezdit žádné pravidelné vlaky osobní dopravy po Polanecké spojce (mezi Polankou a Vítkoviema, resp. Odb. Odra).
Dluhonice
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.242.90.180
Odesláno Neděle, 30. června 2013 - 14:32:30    Odkaz na tento příspěvek  

Noname 840 (8. června):

Cituji:
"Jinak podkladní beton na nástupištích je rozhodně lepší než zemina (i zhutněná) - u níž dochází k prosedaní ":

Proboha jaká zemina? Podkladní beton je v úrovni, kde se na zbytku Zeměkoule (mimo SŽDC) navrhuje štěrkodrť. Pokud nerozeznáte štěrkodrť od zeminy, tak prosím vůbec nic nekomentujte! Co se týká prosedání, tak každý dopravák ví velmi dobře, že prosednutí podloží může nastat pouze při pěti možnostech:

1. Nedodržení tloušťky roznášecí vrstvy (= malý roznos zatížení do plochy = přetížení pláně).

2. Neodvodnění (prostě si to nezasypali štěrkem zavčas a neodvodnili, takže místo zeminy mají bahno).

3. Špatný materiál (nějaký levnější humus místo dražší štěrkodrtě).

4. Nedodržení filtračního kritéria, čili vtlačování dvou vrstev do sebe (většinou otázka špatné = mezerovité frakce).

5. Špatné zhutnění.

Pokud tyto 4 věci dokáže kompetentní mistr nebo stavbyvedoucí uhlídat, tak se mu prostě nemůže stát, že mu nevyjde statika, a už vůbec nemusí zprasené podloží zakrývat vrstvou zdánlivě pevného betonu (stabilky). Tak se můžou všichni na stavbě plácat po zádech, jak to pěkně na tom betonu (KSC, ŠCM) drží, ale jaksi všichni pomíjí ten fakt, že POKUD JE POD BETONOVOU SLUPKOU NEÚNOSNÉ PODLOŽÍ, TAK STEJNĚ ČASEM POPRASKÁ A POVRCH SE POLÁME. Pokud mi nevěříte, tak se běžte podívat na Přerovskou ulici Pod Valy u restaurace Katovna, a jděte odtud asi 50 m směrem k Žerotínovu náměstí. Ta šílená prasklina a zlom je v betonové podkladní desce, kterou tam dělali koncem 80. let při stavbě sídliště (osobně jsem to viděl). To je jasný důsledek filosofie ŠPATNÝCH PROJEKTANTŮ a ŠPATNÝCH STAVEBNÍCH FIREM, které si neustále naivně namlouvají, že špatně provedená sanace podloží (včetně odvodnění) se dá schovat pod betonovou slupkou. Je to jen cesta k dalším a ještě větším průserům. Jak je ta podkladní betonová vrstva dilatovaná, aby mj. nevytvářela vlivem tepelné roztažnosti tlak na ty L - ka se raději ani nebudu ptát. Viděl jsem a stačilo mi to.


Je fakt vtipné, že zrovna vy píšete, že já nevím o čem mluvím. Stavbou zpevněných ploch se už nějakých pár pátků živím, a mám k tomu veškeré potřebné náležitosti. Spíš než omlouvat něco, co je špatné (a nepátrám po tom, jestli to zvrtal projektant nebo zhotovitel) byste si měli nechat raději poradit. Není neomluvitelné udělat chybu, ale je neomluvitelné to za každou cenu obhajovat.
Honza_o
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2520
Registrován: 5-2002

Odesláno Neděle, 30. června 2013 - 19:21:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Naposledy :
Pavel_Večeřa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 397
Registrován: 11-2012

Odesláno Pondělí, 01. července 2013 - 20:09:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dluhonice:
Dobrý večer, můžete ty Pod Valy nějak více upřesnit? Ta silnice je v úseku sousedícím +- s Katovnou lidově řečeno "rozjebaná až to pěkné není" a docela často na kole jezdím štreku Most přes Bečvu - Křižovatka směr Trávník (dnes 2x a jak skončím s tímto příspěvkem, tak dojím a zase jedu). Ten úsek je zralý na výměnu v celém oblouku minimálně k Elze.
Co mě dále na Přerovu uchvátilo byly dvě díry skrz dlažbu. Jedna u nádraží u nového vchodu, dnes ráno tam stál bagr a už se v tom nimrali dělnící. Další díra je u Železniční polikliniky, jak vede ten chodník skrz barák směr Polní ulice.

Nejdříve jsem spatřil návěst "očekávej pivo", jakmile jsem zjistil, že mám postaveno do hospody, tak mi bylo ihned jasné, že přijedu domů se zpožděním...
Nepřecházejte koleje, k odchodu z nádraží použijte přechod! Nelozte přes ty koleje nebo vás zabiju! Nelozte přes ty koleje nebo vás přejede vlak!
Krumpolc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1676
Registrován: 8-2008

Odesláno Úterý, 02. července 2013 - 21:14:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

141.018 Kraličky 28.9.2009


www.ropiky.net

Kompletní databáze všech lehkých objektů československého pohraničního opevnění z let 1936 až 1938.
Doktor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2403
Registrován: 4-2003

Odesláno Úterý, 02. července 2013 - 23:01:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

141.018 Kraličky 26.9.2009 ;-)


železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
363eso
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4046
Registrován: 2-2009

Odesláno Úterý, 02. července 2013 - 23:13:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

141.018 Nezamyslice 3.5.2009

ICQ - 473947128
http://www.flickr.com/photos/okdbrejle/
http://www.spz.estranky.cz/
mkcomp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 84
Registrován: 12-2012
Odesláno Středa, 03. července 2013 - 13:53:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pár záběrů Regiopanterů 640 v okolí Prostějova a Nezamyslic: http://youtu.be/oVdY5a4HSqM


(Příspěvek byl editován uživatelem mkcomp.)
Kubasek12bkv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 152
Registrován: 4-2011

Odesláno Středa, 03. července 2013 - 14:50:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Takovej menší sestřih z Polanky nad Odrou http://www.youtube.com/watch?v=CYXB0rk8ASk
Děkuji za zhlédnutí.
Vlada749
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1928
Registrován: 2-2009

Odesláno Čtvrtek, 04. července 2013 - 12:06:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

3.7.13 Prostějov hl.n.
Honza_o
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2530
Registrován: 5-2002

Odesláno Neděle, 07. července 2013 - 20:33:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V kostce z Přerova(6.7.2013):
Martin759
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 21
Registrován: 10-2011
Odesláno Pondělí, 08. července 2013 - 11:35:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Markaspar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 142
Registrován: 10-2007
Odesláno Pondělí, 08. července 2013 - 12:47:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

kde se vzala mezi Senicí a Náměští taková souprava?
Banan151
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 531
Registrován: 6-2009

Odesláno Pondělí, 08. července 2013 - 12:59:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Markaspar: neveřejná akce pro Anglány .
Markaspar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 143
Registrován: 10-2007
Odesláno Pondělí, 08. července 2013 - 13:01:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

aha takže nějaký objednaný vlak jestli tomu dobře rozumím. Právě sem koukal protože co si pamatuju něco podobnýho tam jelo když byly první ročníky Zahrady...
Martin759
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 23
Registrován: 10-2011
Odesláno Pondělí, 08. července 2013 - 14:13:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A nemáte náhodou někdo fotku berty na této trati právě když to jezdilo do Náměště na Zahradu (nebo i při jiné příležitosti)? Třeba v Náměšti ještě s původním kolejištěm... Na netu jsem našel akorát toto: http://www.zelpage.cz/fotogalerie/motorove-vozy/851/851109.html
Markaspar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 144
Registrován: 10-2007
Odesláno Pondělí, 08. července 2013 - 17:28:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

dával jsem sem fotku někdy z roku 2004 je to tak rok pokusím se něco najít.
Martin759
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 24
Registrován: 10-2011
Odesláno Pondělí, 08. července 2013 - 17:44:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Markaspar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 145
Registrován: 10-2007
Odesláno Pondělí, 08. července 2013 - 18:24:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  



jo to je ona tady jsou další ta první je akorát trochu blíž a ty další jsou z trhání těch kolejí
Přerov-přepřah
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.103.109.53
Odesláno Úterý, 09. července 2013 - 16:40:24    Odkaz na tento příspěvek  

Marek3:Přepřah se v Přerově neprovádí, není důvod. Někdy dříve se přepřahalo jen na některých Os pokud jela mezi Zábřehem a Přerovem polská mašina, ty až do Nezátek nejezdily...
Zazaoffice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1738
Registrován: 1-2009

Odesláno Středa, 10. července 2013 - 11:06:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zdravím.Moc to sem asi nepatří ale ve vláknech o vlečkách jsem nepochodil.Chtěl bych se zeptat,jakou loko mají/měly na posun Moravské Železárny?Z mladí si mlhavě vybavuji něco, co by odpovídalo 740 v modrém nátěru s pruhem nebo minimálně s žlutými šípy na čelech.Nyní jsem mimo a rád bych dohledal co že jsem to vídal za stroj.Děkuji za případné info.Lukáš z Mostu

ICQ 245 788 650
http://www.modelyh0.webnode.cz
*Z
Martin759
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 26
Registrován: 10-2011
Odesláno Středa, 10. července 2013 - 15:44:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zazaoffice: V MŽ mají teď nějaké prase - tuším 702, číslo nevím, které je ale pronajaté. Ještě před cca 2 - 3mi roky měli své vlastní, ale to bylo odstaveno z důvodu sjetých obručí. To je teď nekompletní (tuším bez motoru, který byl odvezen k opravě, která ale zatím nebyla vykonána a je otázkou zdali bude...) v areálu MŽ. Dnes se tam jezdí jen velmi sporadicky, 1-2x za rok, kdy se vozí slévárenský písek a tak se asi moc nevyplatí investovat do své lokomotivy. Lokomotiva ř. 740 v MŽ již tak deset let není, byla kamsi prodána...
Trupak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 731
Registrován: 5-2003

Odesláno Čtvrtek, 11. července 2013 - 09:45:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nemáte někdo tušení, proč není trať 270 zaintegrovaná do IDSOK? Vzhledem k tomu, že je to hlavní páteřní trať regionu, tak mi to přijde jako úplný nesmysl.
Případně pokud zaintegrovaná je, kde se dají koupit jízdenky IDSOK? Ve vlaku to nejde...
Mapl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 635
Registrován: 7-2009

Odesláno Čtvrtek, 11. července 2013 - 16:54:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nevíte prosím vás někdo jak to vypadá s obsazeností na trati 274 do Mladče? Řekněme v normální letní slunečný den.... jak to tam vypadá s frekvencí? :-)
Bender1974
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.70.107.39
Odesláno Čtvrtek, 11. července 2013 - 18:36:45    Odkaz na tento příspěvek  

Zazaoffice:pokud máš na müsli železárny v Olomócu tak tam měli 740 861 nyní jezdí tuším pod BFL
Starý Hanák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.242.90.180
Odesláno Čtvrtek, 11. července 2013 - 21:30:51    Odkaz na tento příspěvek  

Trupak: Není. Nenastal vhodný čas... IDSOK má totiž k některým jiným IDS v ČR ještě hodně daleko.
Zazaoffice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1741
Registrován: 1-2009

Odesláno Čtvrtek, 11. července 2013 - 22:01:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin759:Martine díky, těch 10let by odpovídalo...

Bender1974: 861 je ex Sigma Olomouc. Lokomotivu,po které se pídím, jsem vídával v obvodu kolejiště této fabriky

http://mapy.cz/#!x=17.225755&y=49.615339&z=15&l=15

ICQ 245 788 650
http://www.modelyh0.webnode.cz
*Z
Bender1974
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.70.107.39
Odesláno Pátek, 12. července 2013 - 12:01:00    Odkaz na tento příspěvek  

Zazaoffice:přiznám se su debil,ale jestli jsem ty souřadnice zadal dobře,tak plus mínus to ukazuje ty železárny a já tam opravdu viděl jezdit tohle číslo,možná se mi to plete,ale v Lutíně neměli kdysi dávno náhodou oranžovohnědou 740?
Dave
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2163
Registrován: 9-2003
Odesláno Pátek, 12. července 2013 - 13:24:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V těch Železárnách jsem před pár měsíci viděl 703.008 ex TSS Hulín.
Zazaoffice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1742
Registrován: 1-2009

Odesláno Pátek, 12. července 2013 - 14:57:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bender1974:Tou fabrikou jsem si jistý,jezdili jsme okolo na to jezero.Na mapách jsem označil místo,kde jsem ji zhruba vídával nejčastěji.Co měli v Lutíně opravdu nevím, byl jsem malý smrad.

Dave: Pidím se po bangli, je to moje srdcová řada a tuto z železáren bych si chtěl postavit jako vzpomínku na rané mladí.

ICQ 245 788 650
http://www.modelyh0.webnode.cz
*Z
Zazaoffice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1743
Registrován: 1-2009

Odesláno Pátek, 12. července 2013 - 15:37:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ještě jednou jsem se podíval do seznamu vyrobených T448.0 a u 861 mám uvedeno Sigma Olomouc, v.č. 13591 r.v. 1985. Jak se jmenovaly Moravské Železárny za dob plnění plánu na 110%? V tom seznamu mám totiž podniky psané tak, jak se v té době jmenovaly.

ICQ 245 788 650
http://www.modelyh0.webnode.cz
*Z