K-report
 

Archiv diskuse Trať Plzeň - Žatec a okolí do 28. 08. 2013  

Diskuse K-report » Archiv 2013 » Železnice » Trať Plzeň - Žatec a okolí » Archiv diskuse Trať Plzeň - Žatec a okolí do 28. 08. 2013 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8885
Registrován: 10-2004
Odesláno Pondělí, 19. srpna 2013 - 18:13:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Láďa_kaznejov: Skutečně většina obyvatel těch obcí pracuje od celé do celé? A pokud ano, co kdyby se taky jednou přizpůsobily podniky provázanému dopravnímu systému? Opravdu je to takový problém, obzvlášť je-li takový systém dlouhodobě stabilní? Změnit pracovní dobu je jenom o zvyku, ale vytvoření dopravního systému s přijatelnými dobami na přestup má často jedno řešení.
Láďa_kaznejov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 394
Registrován: 7-2008

Odesláno Pondělí, 19. srpna 2013 - 18:32:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Problém je v práci v noci - ta je jasně definovaná a nepřetržitý provoz s 8h směnami se díky tomu nikdy nepřesune na jiný model, než aby noční začínala ve 22h. Dvousměný provoz to samé - od 6ti do 22h. Uděláme-li dneska sčítání cestujících, ve kterém budem zjišťovat, kdo jede do práce/školy a kdo jede na přestup v Plzni v celou, tak zjistíme že těch lidí na přestup bude třeba +- 10%. Moc to není, ale to číslo by bylo jistě mnohem menší, kdyby ve vlaku stále byli ti lidé, kteří odešli do jiného druhu VHD, nebo (v horším případě, ale bohužel většinou) do aut. Další výrazný faktor je cenová poitika dopravce, ale to je sice důležitá, přesto úplně jiná kapitola

Železniční síť je jako živý organismus. Čím rychleji ji osekáváme, tím rychleji umírá.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8886
Registrován: 10-2004
Odesláno Pondělí, 19. srpna 2013 - 18:55:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Problém je v práci v noci - ta je jasně definovaná a nepřetržitý provoz s 8h směnami se díky tomu nikdy nepřesune na jiný model, než aby noční začínala ve 22h. Dvousměný provoz to samé - od 6ti do 22h.
Není. Zkrátka se nepojede 6/14/22 ale 6:30/14:30/22:30.
Vladimír_b
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2285
Registrován: 6-2008

Odesláno Pondělí, 19. srpna 2013 - 19:02:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Orky: roky tu byl zavedený j.ř., který prostě a jednoduše vyhovoval. Pak přišli noví páni a začali tu všem vysvětlovat, že to co tu roky ke spokojenosti fungovalo je prostě špatně a jedině oni znají tu správnou cestu... crazy A zkurvili to... Místo stažení ocasu, tak se mají ostatní přizpůsobovat? crazy To není normální. nene

Nemáš, nedáš, nevyvařils, už to nepojede ... aucajdr ... bláz ... blekaut ... i tebe to čeká!
Pajik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 255
Registrován: 8-2008
Odesláno Pondělí, 19. srpna 2013 - 19:11:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V případě tratě 162 se vám POVEDlo zcela klasickým způsobem nejprve rozkurvit přípoje vlak - bus
Ehm?
Tady toho navazuje v původní trase trati ne zcela málo: http://portal.idos.cz/Data/pdf/L460790_130303_129154.pdf
Dovoluji si upozornit, že tenhle produkt už jako NAD vozil jednotky cestujících. Jednotky cestujících zpravidla stále vozí. Jednotky cestujících bude vozit i stále, i když s tím budete různě šachovat. Tohle je ovšem kompromis ze všech možných možností a nadřazenost vazby v Mladoticích na vlaky nad Kralovicemi lze v zásadě pochopit.

Pravda, o víkendu toho bývalo víc, ale ono se přistoupilo časem na toto: http://portal.idos.cz/Data/pdf/L460805_130729_133911.pdf. Ze směru Plzeň myslím velmi slušné, ve směru Plzeň horší, ale něco ano. Zas je hlavní plzeňský uzel, ale ono kdyby to organitzátor chtěl "rozkurvit", tak mírně neulhal ani tu jízdní dobu u těch dvou spojů, tak to rozvázat mohl. Nestalo se tak a ty návaznosti tam jsou, o víkendu dokonce na přímé autobusy do Plzně namísto malých vesnic na severním Plzeňsku...

A jako bonus tu máme pár spojů na této lince:
http://portal.idos.cz/Data/pdf/L460810_130401_129414.pdf
Takže ono to vůbec nenavazuje....

Ale uvědomte si jednu věc: Z 27 km tratě objednává Plzeňský kraj spoje na úseku 5,1 km -> hlavní slovo o poloze spojů má Středočeský kraj. Takže Plzeňský kraj má v zásadě možnost navrhnout mírné minutové posuny. Vzhledem ke stavu tratě, kdy v posledních letech se jízdní doba ještě prodloužila, ano, po rekonstrukci a oživení tratě, což je celkem absurdní, tak je situace ještě horší.

proč platit dopravu občanům Plzeňského kraje, kteří jedou do Rakovníka (fuj) nebo Prahy (ještě větší fuj).
To jste řekl vy. Jen vlak pro 5 lidí stabilně je trochu luxus, zvlášť v době škrtů. A ještě za předpokladu, že na území Plzeňského kraje toto území dokáže autobus obsloužit mnohem lépe a už nyní je obsazenost vozidel úplně jinde.

již kdysi jsem sem dával 10 největších zaměstnavatelů v kraji s jejich pracovní dobou a opravdu je to zpravidla 6-14(-22), 6-18, apod)
O dělnické frekvenci si dovolím tak trochu polemizovat. V Plzni to rozhodně není, co to bývalo dřív a davy dělníků dnes prakticky neexistují! Kdyby existovaly, na Os 7230 v 5:03 z Blovic by nestačila Regína (ano, ona jezdí plná, ale stačí). Vlaky do uzlu v Plzni na celou jsou plnější, výjimku tvoří ranní školáky. Pokud je taková dělnická frekvence, proč vlak Os 7307 (příjezd ve 21:26 do Plzně hl. n.) použije při interním průzkumu v úseku z Plané do Plzně pouze 14 cestujících, z toho 6 v podnapilém stavu a pouze jeden ze 14 přizná práci na směny? Přitom vlak jim přijíždí na 30. minutu úplně ideálně. Ale bohatě stačí vyjít ze zkušenosti z tratě 190, kde je značný podíl vlaků přijíždějících na 30. minutu do plzeňského uzlu a neoplývají v zásadě vyšší frekvencí než vlaky do uzlu na celou až na školní spoje.

Kromě toho, Plzeň je skutečně velká a zatímco pro někoho je příjezd na 30. minutu akorát, obávám se, že pro většinu to je spíš pozdě. Stejně tak zastávám názor, že by se neměla stále přizpůsobovat pouze doprava, ale že by měli jisté úsilí vyvinout sami zaměstnavatelé a hledat možné kompromisy. Ale to budeme ještě asi dlouho čekat, protože to vypadá na narušení hodně dlouho zaběhnutých pořádků.

roky tu byl zavedený j.ř., který prostě a jednoduše vyhovoval. Pak přišli noví páni a začali tu všem vysvětlovat, že to co tu roky ke spokojenosti fungovalo je prostě špatně a jedině oni znají tu správnou cestu
Roky jezdily tisíce dělníků do Škodovky. Dnes už tomu tak není. Stále víc lidí má pohyblivou pracovní dobu, cestuje mimo kraj (Praha), potřebuje být felxibilní než nějaký dělník, přepravní návyky a potřeby se ZÁSADNĚ změnily. Pokud je model dopravy tak špatný, je vůbec otázka, proč po změně konceptu došlo k nárustu cestujících v úseku Plzeň - Plasy. Nahoru od Plas zázraky čekat nejde i při sebevětším přidání spojů.
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8858
Registrován: 12-2007

Odesláno Pondělí, 19. srpna 2013 - 19:22:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Místo stažení ocasu, tak se mají ostatní přizpůsobovat?
Jaja, přizpůsobovat se musí vždy a jen doprava. Akorát ve městě X stačí posunout vyučování o 10 minut později a rázem se ušetřil jeden autobus a čtvrt milionu ročně. Zvyk je železná košile a cestující jsou ze zásady konzervativní, na druhou stranu - kdybychom se neustále držely starých tradic, tak nám autobusy a vlaky nejezdí žádné a všichni žijem v jeskyních

A ještě doplním z vlastní zkušenosti - u města X jsou fabriky A, B, C. K těm je zavedena doprava na šichty podle přání fabrik. A ejhle, busy jezdí poloprázdné a před a po šichtách se to u přeplněných parkovišť hemží orezlejma ojetinama za pár šupů. Proč? Ze stejného města X jezdí do C na 8.30 bus, kterým nemají problém jet do práce kravaťáci, tj. lidi, kterým doma nestojí olítanej Renault za pár šupů, ale třeba Octavka za půl mega. Proč?

Svoji teorii mám, ale nemám ji ničím podloženou. Jen podotýkám, že za město X si lze dosadit tři různý města, který znám a kde to mám ověřený z vlastní zkušenosti.

(Příspěvek byl editován uživatelem martinmarilynmanson.)

Fotky na MHDFOTO
Říkejte mi MMM
Be ecological. Take the bus, take the train! Be clever use public transport!
749.243-2
Neregistrovaný host
Odeslán z: 37.188.225.44
Odesláno Pondělí, 19. srpna 2013 - 20:44:28    Odkaz na tento příspěvek  

Pájík: proč nejezdí lidí od Plané? Velice dobře si vzpomínám na dobu, kdy se začal stavět slavný koridor, ehm pardon semeniště pomalých jízd. Tehdy nějací jiní Pájíkovci například namalovali křižování 3 vlaků na už jen dvě koleje v Plešnicích. Takže to denně jezdilo +20´. Například.
Výlukový JŘ byl té době sprosté slovo, někam sem bych položil začátek konce.
Pak vznik slavného IDP s léta zakrnělými pásmy P,Z a naprosto nulovou garancí přestupů...což ostatně trvalo donedávna. Dnes už tohle samozřejmě není pravda, protože je vybudován plně fungující dispečink IDP, který v situacích, kdy to provozní situace vyžaduje operativně přípoje řídí...kladivo

Třídění cestujících na podnapilé a normální se dělá jak, dáváte lidem dejchat, nebo co?

Jen tak mimochodem, poslední dobou jsem si trochu zavdal s linkovými autobusy. Mnohde je to ještě horší než vlak, a to jsem jel vždy v pracovní den (o víkendu to vlastně ani nejde, není čím,...)
Lubenec-Blatno 1x Tis, dál jsem jel sám.
Mladotice-Žihle na 17h-prázdný
Žihle-Mladotice v 17h-do Chrašťovic 2, dál do Plas jen já.
Plzeň-Stříbro v 11.30 z Plzně-Vochov výstup cca 15lidí, dál 10-14 lidí v buse, po zastávkách +-1-2.
Stříbro-Bezdružice-(Úterý) ve 12.15-do Záchlumí skupinka místních důchodců, Strahov -1, ze Strahova 2, v Bezdružicích nenastupoval nikdo, tedy dál 1. KL-Bezdružky nárůst na 3.
Planá-Bezdružice (v 15h)-do Lestkova celkem 10lidí, dál jsme jeli 4.
Rokycany-Zbiroh (a zpět), to je skoro jak soukromý taxík...

Tomu, že se o dojíždění do práce má starat zaměstnavatel a posouvat šichty, podle toho co si kraj vzpomene, tomu se musím při struktuře zaměstnanců ve zdejší veleslavné Průmyslové zóně Borská pole, velmi zhluboka smát.

Zkrátka VHD v Plzeňském kraji jde od 10 k 5 a od 5 k 1.
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8859
Registrován: 12-2007

Odesláno Pondělí, 19. srpna 2013 - 20:57:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

749: Dobrej průzkum, co se týče okolí Stříbra, mám poznatky zhruba stejné. Jenže, co s oblastí, ze které lidi utíkaj? Slovy řidiče z linky Planá - Bezdružice: "joo, o prázdniny je to slabý, jinak to jde, ale máte to vidět v zimě. To se všichni bojej jezdit autem, takže mi ráno z Lestkova do Plané ani nestačí kapacita busu, ale jakmile se oteplí, všichni naskáčou zpátky do auťáků a vohrnujou nad ČSAD nos."
Tak co pak s tím? Zrovna na této lince busy navazuje víceméně na konce v práci, frekvence spojů není špatná, ale...
Nedávno jsem si projel celej bývalej okres Tachov a vylidňuje se to, až to není hezký a známí, co tam znám, mi potvrzují, že s prací to jde také od 10 k 5. To pak se nedají dělat zázraky ani s busama. Mimochodem, na webu POVEDu visí II. návrh jízdních řádů právě Tachovska.

To samé je okolí Žihle a Lubence. Co je tam? Prd. V Lubenci není práce takřka žádná, keramička na pražské skončila, v Blatně a Žihli to není o moc lepší, tady to spojení vede doslova odnikud nikam. To samé je třeba okolí Jesenice. A kdyby v Podbořanech nebyla "průmyslová zóna", tak je tahle oblast okolo 160 a 161 mrtvá úplně. Dost na tom, že do prům. zóny v Podbo se nedá jezdit na šichty...

Fotky na MHDFOTO
Říkejte mi MMM
Be ecological. Take the bus, take the train! Be clever use public transport!
Pajik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 256
Registrován: 8-2008
Odesláno Pondělí, 19. srpna 2013 - 21:21:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Velice dobře si vzpomínám na dobu, kdy se začal stavět slavný koridor, ehm pardon semeniště pomalých jízd. Tehdy nějací jiní Pájíkovci například namalovali křižování 3 vlaků na už jen dvě koleje v Plešnicích. Takže to denně jezdilo +20´. Například.
Výlukový JŘ byl té době sprosté slovo, někam sem bych položil začátek konce.

Semeniště pomalých jízd je dodnes. SŽDC, tehdy ČD, tu taky obhajovat nebudu ani některé údajně podle Vás moje příbuzné, protože tehdy jsem u válu nebyl. Každopádně dnes máte po koridorizaci, jízdní řád oproti stavbě relativně stabilní a stejně nic moc...přitom jiné směry před lety postižené koridorizací údajně rostou. Každopádně pokud by těch dělníků bylo tolik, jak bylo uváděno výše, tak by si ten vlak zpět cestující našel. To nijak není vidět.

Třídění cestujících na podnapilé a normální se dělá jak, dáváte lidem dejchat, nebo co?
Jistě uznáte, že od určité hladiny není dech potřeba...projevy cestujících lze vnímat i jinými smysly. Ale pravda, mýlit se mohu, nemusel to být alkohol, mohla to být třeba nějaká droga.

Jen tak mimochodem, poslední dobou jsem si trochu zavdal s linkovými autobusy. Mnohde je to ještě horší než vlak
Nebudu tvrdit, že některé busy jezdí našlapané až po střechu, ale letní prázdniny jsou pro průzkum jako stvořené...

podle toho co si kraj vzpomene
Zrovna vzhledem k časovým polohám v plzeňském uzlu by zrovna tohle mohlo být na leta dopředu stabilní, ale když je takový zvyk, že se musí přizpůsobovat jen doprava, tak to je pak těžké.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15907
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 20. srpna 2013 - 00:41:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

protože je vybudován plně fungující dispečink IDP, který v situacích, kdy to provozní situace vyžaduje operativně přípoje řídí...

Bude... Jenže ono to nejde ze dne na den a z hodiny na hodinu. (Kolikrát jste četli někde o železniční nehodě s dovětkem "Kdyby vlak měl vysílačku a na trati byla radiofikace, nestalo by se to?" Dopravní podniky měly vysílačky běžně v 80. letech, proč ne dráha?)

Jen tak mimochodem, poslední dobou jsem si trochu zavdal s linkovými autobusy. Mnohde je to ještě horší než vlak

Pokud je ta "poslední doba" prázdniny, ani se nedivím coze Bylo by možné dopsat ke všem těm autobusům konkrétní časy? Nicméně na severním Plzeňsku je bohužel běžné to, že plné jedou jen školní spoje - a večer v pět už je skoro problém najít autobus, který veze víc jak pět lidí. Přitom třeba na lince Praha - Příbram jezdí plné autobusy od rána do večera, čímpak to je? Že by tam bylo víc potencionálních cestujících?

Tomu, že se o dojíždění do práce má starat zaměstnavatel a posouvat šichty, podle toho co si kraj vzpomene, tomu se musím při struktuře zaměstnanců ve zdejší veleslavné Průmyslové zóně Borská pole, velmi zhluboka smát.

Rovnou můžu říct, že tam je ochota k podobnému konání nulová. Ve vztahu města je přístup v duchu "My vám tu děláme zaměstnanost, vy se snažte." Tyhle firmy nejsou schopné ani takové maličkosti, jako poslat jeden jedinej mail na patřičná místa, když mění začátky a konce pracovní doby, takže patřičná místa to zjistí podle toho, když se náhodou dozví, že trolejbusy v určitý čas najednou kapacitně nestačí.

Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
Ú.Di.Š.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.235.32.65
Odesláno Úterý, 20. srpna 2013 - 15:58:11    Odkaz na tento příspěvek  

Bude...

Nezlob se na mě Martine, ale času na to měl POVED, resp. před jeho vznikem kraj dost a dost. Jenomže když je POVEDu přednější očichávání hajzlíků nejmenovaným příbuzným velkého Uljanova, tak se není čemu divit...
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15908
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 20. srpna 2013 - 16:17:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Chápu, že tenhle pán kdekomu od dráhy leží v žaludku, ale uvědomte si prosím, že tohle je jeden člověk, který má (mimo jiné) i takovouhle pracovní náplň, pak je tam ještě X dalších lidí dělajících jiné věci. Z některých příspěvků tady mám občas pocit, že tenhle pán je nejdůležitější a nejsledovanější osoba v celém kraji, která má na podobu zdejší veřejné dopravy větší vliv, než vedoucí pracovníci ČD a ČSAD dohromady.

Pak si uvědomte, že dokud v kraji vládla ODS, byl vztah kraje k veřejné dopravě v duchu "udržovat stávajcí stav a nijak se v tom nešťourat", do té doby prostě nebyla snaha, nebyla vůle (Čí je to vina, kdo za to může? Koho za to zkritizovat?). Nějaké změny v přístupu kraje k veřejné dopravě se začaly dít až pak. A jestli to či ono jde rychle nebo pomalu... Jaké je objektivní srovnávací měřítko?

Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
Láďa_kaznejov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 395
Registrován: 7-2008

Odesláno Úterý, 20. srpna 2013 - 17:19:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ve firmě, kde pracuji, jezdí lidé z Plešnic a Pňovan auty od začátku koridorizace. Světe, div se, ale i kdyby jim tam jezdilo bůhvíco po půlhodině, tak se z aut nevrátí.

Zkrátka se nepojede 6/14/22 ale 6:30/14:30/22:30 Tímto si dovoluji diskuzi zase opustit. Nemám nikomu za zlé, že má odlišný názor na věci, ale je na prd, když mají někteří problém zjistit, že za okny je opravdový svět

Železniční síť je jako živý organismus. Čím rychleji ji osekáváme, tím rychleji umírá.
Ú.Di.Š.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.235.32.65
Odesláno Úterý, 20. srpna 2013 - 17:22:19    Odkaz na tento příspěvek  

A jestli to či ono jde rychle nebo pomalu... Jaké je objektivní srovnávací měřítko?

A jestli na určité trati (vlaku) jezdí tak malý počet lidí, který neuživí vlak... Jaké je objektivní srovnávací měřítko?

Doufám, že aspoň na jedný věci se shodneme - v kraji CHYBÍ fungující dispečink IDP jako sůl. A pokud se dříve než tato věc bude řešit např. rozšiřování samotného IDP, považuju to za naprosto tristní přístup POVEDu.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15909
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 20. srpna 2013 - 18:43:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A tím se dostáváme k jádru věci. Je toho tu víc, co by se dalo změnit a vylepšit, a to v různých oblastech činnosti. A tyhle snahy jsou realizovány zároveň. Zároveň vzniká dispečink, zároveň se rozšiřuje IDP, zároveň se dělají revize současných autobusových jízdních řádů...
A druhá věc. To napřed a potom je taky docela diskutabilní. Příklad. V prosinci 2010 se začala dělat revize jízdních řádů v okrese Rokycany. Hotovo bylo v červnu 2011, do prosince se bojovalo s jistým regionem, který se rozhodl sabotovat vše, co mohl. Tím pádem nemohl nový dopravce začít jezdit a využívat služeb nového dispečinku v prosinci 2011, jak bylo plánováno. V lednu 2012 celou věc převzali právníci, od té doby se řeší výběrové řízení a odvolání a tak a nikdo zatím neví, kdy vítěz výběrového řízení začne jezdit. Letos v prosinci to nebude.
A já se ptám. Je nutné s tím vším čekat na dokončení nějakého dispečinku? Není možné připravovat obě věci zároveň, když na tom dělají zcela odlišní lidé se zcela odlišnou pracovní naplní a kvalifikací?
No... A na rozšiřování IDP - kdo by to řekl? - pracoval ještě zase někdo úplně jiný, kdo neví nic o dispečinku ani jízdních řádech.
Tolik k prioritám...

Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9512
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 20. srpna 2013 - 19:07:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ve firmě, kde pracuji, jezdí lidé z Plešnic a Pňovan auty od začátku koridorizace. Světe, div se, ale i kdyby jim tam jezdilo bůhvíco po půlhodině, tak se z aut nevrátí.
... tedy mj. tomu ani nepomůže, že Os-170 přijíždějí do Plzně před L:30 + z Plzně hl. n. odjíždějí po S:30, tzn. teoreticky úplně nejlepší řešení z hlediska začátků a konců pracovní doby?

Tímto si dovoluji diskuzi zase opustit. Nemám nikomu za zlé, že má odlišný názor na věci, ale je na prd, když mají někteří problém zjistit, že za okny je opravdový svět
Ten problém mají mj. i ti lidé, kteří si myslejí, že začátkům a koncům šichty/vyučování se dají přizpůsobit časové polohy čehokoliv.

(Příspěvek byl editován uživatelem David.)

http://www.youtube.com/user/DavidDopravniVidea
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15910
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 20. srpna 2013 - 19:46:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dáme si příklad: Od Jižního na B. Pole jedou trolejbusy s lidmi na noční. Nejvíc jich vezou spoje v době mezi 21:11 a 21:31. Vaším úkolem je odpovědět na tyto otázky:
V kolik musí na Jižní přijet vlaky od Domažlic a Stříbra, aby cestující bezpečně přestoupili na tyto trolejbusy?
V kolik musí na hl.n. přijet vlaky z jiných směrů, aby bylo možné přestoupit na tyto trolejbusy už u nádraží?
A co v případě, když kvůli uzavřenému mostu nejede trolejbus kolem nádraží, ale přes Anglické nábřeží?

Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8863
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 20. srpna 2013 - 21:33:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ve firmě, kde pracuji, jezdí lidé z Plešnic a Pňovan auty od začátku koridorizace. Světe, div se, ale i kdyby jim tam jezdilo bůhvíco po půlhodině, tak se z aut nevrátí.
Proč by taky. Pocit osobní svobody a výlučnosti vítězí nad vyššími náklady. Znám dost lidí, co nadávají na vysokou cenu benzínu, nízkou mzdu, ale do autobusu nevlezou (jsou i tací, kteří, když se jim rozbije jejich plechovej miláček si sjednávají složitě odvozy z a do práce, protože do toho busu/vlaku nevlezou a nevlezou). A to se může snažit kraj, POVED, kdokoli sebevíc a stejně se to nezlepší...

Fotky na MHDFOTO
Říkejte mi MMM
Be ecological. Take the bus, take the train! Be clever use public transport!
T4783363
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 874
Registrován: 2-2006

Odesláno Středa, 21. srpna 2013 - 10:01:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pajik: Ehm? Tady toho navazuje v původní trase trati ne zcela málo: ...

Nešlo mi ani tak o četnost spojů (ta je zhruba stejná jako za dob NAD, i když trochu zvláštně rozvrstvená, ráno např. nenavazuje prakticky nic), ale o negaranci. Ve dvou případech, kdy je na teoretický negarantovaný přestup jedna minuta, jde vyloženě o vtip. Jediný garantovaný přestup (čekací doba busu 5 minut) je mezi večerním Os17716 a spojem 15 linky do Plzně v sobotu a v neděli.

Ještě bych rád zopakoval svůj dotaz: Řeší se nějaká náhrada vlaků, nebo se to nechá na lince 310970 v současném rozsahu spojů? (5 párů v X, v sobotu nic, v neděli 1 pár.) Nebo to případně spláchnou dva tři obraty Vatry z Kralovic do Kožlan navíc?
Pajik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 257
Registrován: 8-2008
Odesláno Středa, 21. srpna 2013 - 11:44:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Řeší se nějaká náhrada vlaků, nebo se to nechá na lince 310970 v současném rozsahu spojů?
Co vím, řeší se náhrada ve větším počtu autobusových spojů než v současnosti. Podoba jízdnícch řádu se však ještě bude projednávat se Stč. kr.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15913
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 21. srpna 2013 - 13:35:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tady bych dodal, že pokud jde o linku 310970, je tahle linka plně v režii někoho jiného (nejspíš to celé platí Středočeský kraj a nebo to Anexia jezdí po území Plzeňského kraje za své), takže na podobu jejího jízdního řádu nemá Plzeňský kraj žádný vliv. Takže pokud se tady Plzeňský kraj začne angažovat v tom, že bude vymýšlet autobusovou náhradu vlaku, s touhle linkou ani nic dělat nemůže.

Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
T4783363
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 875
Registrován: 2-2006

Odesláno Středa, 21. srpna 2013 - 14:16:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pajik: Autobusových spojů KAM? Z Kralovic do Kožlan? Do Čisté k vlaku? Nebo snad do Rakovníka?

Martin_j: Děkuji, myslel jsem si to ...
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15914
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 21. srpna 2013 - 14:22:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pajik: Autobusových spojů KAM? Z Kralovic do Kožlan? Do Čisté k vlaku? Nebo snad do Rakovníka?

Toť otázka. Když dneska proniká linka z jednoho kraje do druhého, jsou běžné případy, že oba kraje se podílejí na jejím financování od domluveného hraničního bodu (poslední vesnice kraje X před krajskou hranicí), případně že linku platí kraj X až do první vesnice za hranicí kraje a tam linka končí, případně že kraj tu linku platí na svém území a dopravce pak "za své" jede dál.

Příklad: Byla linka Pardubice - Hradec přes Kunětickou Horu. Linku platil Pardubický kraj na svém území, do Hradce to jezdil dopravce za své.

Je linka Plzeň - Hořovice, platí jí oba kraje a hranice jsou buď Cheznovice [RO] a nebo Olešná [BE] (zpaměti nevím).

A nebo výše uvedená Anexia do Kralovic, kterou nejspíš platí StČ kraj a Plz kraj na ní nedává ani korunu, ale zároveň jí nehází klacky pod nohy.

...takže asi i tohle nějak souvisí se zmíněným projednáním se StČ krajem.

Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
Pajik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 258
Registrován: 8-2008
Odesláno Středa, 21. srpna 2013 - 14:34:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Autobusových spojů KAM?
Podívejte se, autobusy nejsou a nikdy nebyly v mé kompetenci, tudíž nečekejte, že Vám tu začnu sypat jízdní řád. Na otázku KAM Vám odpovím do Středočeského kraje, pokud se má jednat o náhradu tratě 162. Ovšem jestli to utne Středočech v Čisté nebo Rakovníku, to se ptejte spíše jeho. Ve hře jsou obě varianty.

310970 v současnosti Plzeňský kraj neplatí. Ovšem v případě, že nebude jezdit vlak, Plzeňský kraj se nějakou formou na financování nějaké přeshraniční linky patrně podílet chtít bude, a to lze různými formami a nemusí to být výlučně tato linka, může být nová licence apod.
749.243-2
Neregistrovaný host
Odeslán z: 37.188.230.26
Odesláno Středa, 21. srpna 2013 - 17:47:45    Odkaz na tento příspěvek  

Pájík: sčítání o prázdninách? Stejná metodika jako sčítání ožralejch ve vlaku z Planý.
Navíc, proč si nezasčítat, když ty linky jezdí celoročně? Jesltiže jsou určené výslovně pro školní děti (což je případ spoje ve 12.15 ze Stříbra, to je řekněme pro děti do 4.třídy), tak proč vozí vzduch celé prázdniny? Naopak u busu v 9 nebo 11h ze Zbiroha se dá o školním spoji úspěšně pochybovat. To samé jsou mnou zmíněné busy, co se křižují v 17h v Žihli. Leda by tím jeli poškoláci.
Konrétní čísla spojů a linek psát nebudu, jak zde bylo nedávno řečeno, Poved má přesné informace o vytížení jednotlivých spojů, tak na co čísla linek..

Martín_j: nejde o jednoho člověka, který píše závady v dopravních prostředcích. Jde spíš o to, kolik toho vlastně Poved zorganizoval, ve smyslu například garantovaných přestupů, tam kde to má smysl a jejich operativní koordinace v případě mimořádností.

Jinak co se týká toho člověka, který má v náplni práce měřit zbytkovou délku toalatního papíru, tak by bylo zajímavé, kdyby se uplatňoval stejně přísný metr jak na vlaky, tak na linkové autobusy.
Kdyby to tak bylo, tak ty nejopotřebenější a nejstarší vesnické vozy by ČSAD muselo odstavit nebo opravit už dávno. Popraskané lino, nehybná okna, potrhaná nebo sešoupaná sedadla, neotočené papírové směrovky (dokonce jsem nedávno na vlastní oči viděl směrovky načmárané od ruky červenou propiskou...uhoh)
Tohle všechno u vlaků řekněme oprávněně vadí, viníky najít, oznámit, potrestat...u busů tohle ale je zřejmě šumák, protože to je na vesnických linkách běžný stav.

No a nebudeme si namlouvat, že kdyby nejvyšší kontrolor jel v zimě po ránu prvními autobusy, co vyjíždějí od domů na linky, nebo i těch, co vyjíždějí z CANu po dopolední pauze, že v nich naměří +18°C, tak jako to POVED striktně vyžaduje ve vlacích. Ani omylem, zima jako v ruským filmu, topit se začíná při odjezdu.
Musí se přeci šetřit nafta. Přestože má vůz bufík, tak se zatopí chvíli před odjezdem, nebo vůbec, protože za ušetřený půllitr nafty je přeci na podniku malé bezvýznamné červené plus...no a nebo ještě lépe se topí jen od motoru, což při courání se busu na udušenou čtyřku 35km/h znamená voda sotva +50°C, takže použitelně začne v busu být v 8h, když končí ranní program.
To samé s klimatizací v létě, nějaké předchlazení je nemyslitelné. Než se prodají jízdenky řekněmě 30lidem na CAN, tak ti první nastoupivší uvnitř busu chcípají 10min ve vlastní šťávě. Ale tady se kultura cestování nesleduje...
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8866
Registrován: 12-2007

Odesláno Středa, 21. srpna 2013 - 19:01:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ale tady se kultura cestování nesleduje...
Pokud vím, tak revizoři mají také možnost upozorňovat a hlásit nedostatky (to můžou i cestující koneckonců).
Před třemi lety jsem jel s AKV z Prahy do Varů, v buse vedro, klimatizace nezapnutá, řidič si větral okýnkem u sebe, jinou větračku to nemělo. Všichni nadávali, jak se smaží, ale nikdo nezvedl svoji zadnice, aby řidiče poprosil o zapnutí klimatizace. Stačilo za řidičem dojít a hned byl příjemný chládek.

Fotky na MHDFOTO
Říkejte mi MMM
Be ecological. Take the bus, take the train! Be clever use public transport!
Pajik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 259
Registrován: 8-2008
Odesláno Středa, 21. srpna 2013 - 22:09:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

sčítání o prázdninách? Stejná metodika jako sčítání ožralejch ve vlaku z Planý.
Jen vidíte, že počet udáváný dopravcem je běžný a skladba neodpovídá dělnickému přepravnímu proudu. A konec konců, chceme podnapilé ve veřejné dopravě? Neodrazují ostatní? Já netvrdím, že tohle je pravidelná frekvence, ale o něčem to taky vypovídá.

Mimochodem, dnes jsem měl s jedním člověkem rozhovor na téma dělnické spoje (mimochodem má dlouholeté zkušenosti a značné úspěchy v konstrukci jízdních řádů VHD). Byl při zavádění dělnických spojů do papíren v jisté obci, ještě přesně podle pracovních dob a požadavků papírny - spoje byly šité přímo na míru dělnické dojížďce. Linky si nechali tři roky sednout a výsledek byl stejně tristní, dělníci i tak jezdili auty i přesto, že měli spojení konstruované přímo jejim potřebám. Když po třech letech zkušebně zrušili nějaký ze spojů, tak zjistili, že ani ti jednotlivci, kteří spoje používali, nebyli dělníci.

Navíc, proč si nezasčítat, když ty linky jezdí celoročně?
Ano, ale pokud tu chcete kompromitovat busy nějak smysluplně, měl byste mít celoroční balík. Netvrdím, že to bude o hodně lepší, ale bude to mít větší vypovídající hodnotu.

kdyby se uplatňoval stejně přísný metr jak na vlaky, tak na linkové autobusy
Možná se budete divit, ale jeho náplní práce nejsou jen vlaky, ale i autobusy.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15917
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 21. srpna 2013 - 22:22:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martín_j: nejde o jednoho člověka, který píše závady v dopravních prostředcích. Jde spíš o to, kolik toho vlastně Poved zorganizoval, ve smyslu například garantovaných přestupů, tam kde to má smysl a jejich operativní koordinace v případě mimořádností.

Papírově už je to připravené pro Rokycansko a severní Plzeňsko (s výjimkou Radnicka, kde si obce vymínily, že současné jízdní řády jsou natolik dokonalé, že jakákoliv změna je krokem zpět). Ty jízdní řády pro Rokycansko jsou hotové od ledna 2011, ty pro severní Plzeňsko od června 2013. Že dodneška nebylo uzavřené výběrové řízení na dopravce, protože vyhrála firma Hrouda a ČSAD se v souladu s platnou legislativou pořád odvolává ke všem čertům, za to Poved nemůže...

tak by bylo zajímavé, kdyby se uplatňoval stejně přísný metr jak na vlaky, tak na linkové autobusy.

První věc: Smlouvy s dráhou jsou postavené jinak, než smlouvy s autobusovými dopravci, i pokud jde o kontrolní činnost. A kontrolní činnost u autobusů probíhá taky, jen to není tolik vidět, obzvlášť z pohledu lidí, kteří jedou autobusem jednou za uherský rok (pokud vůbec). Třeba jistý pan řidič z okresu Rokycany bude muset po dnešku vysvětlovat, proč 80-leté důchodkyni v Hlohovicích vytisknul zaměstnaneckou jízdenku za 0 Kč, když mu paní dala 34 Kč a rozhodně to není zaměstnanec. A výhledově bude poctěn nezvanou návštěvou jistý řidič, který sice od lidí nezapomene vybrat peníze, ale některým lidem jízdenky netiskne buď vůbec a nebo prodává jízdenky z předchozích spojů, které posbíral na podlaze, takže si ponechá tržbu řekněme od osmi deseti lidí při dvaceti třiceti lidech ve voze.

Pak se taky jednou zjistilo, že jeden řidič si trošku popletl trasu a z Touškova do Plzně jel omylem ne přes Malesice, ale přes Kozolupy (nějak si popletl, jestli je pracovní den nebo nepracovní den). Tím pádem nevykonal spoj, který měl, tím pádem ČSAD nedostalo za ten spoj ani korunu.
Řidiči bylo zaměstnavatelem dostatečně důrazně vysvětleno, aby se příště nepletl a bylo přistoupeno k prémiovému postihu, aby si to lépe pamatoval.

Pak se taky párkrát zjistilo, že autobus někde zapomněl zastavit, že jel o deset minut dřív a podobně. I autobus z Plzně do Kralovic totálně bez jakýchkoliv linkových cedulek se jednou našel...

že kdyby nejvyšší kontrolor jel v zimě po ránu prvními autobusy, co vyjíždějí od domů na linky, nebo i těch, co vyjíždějí z CANu po dopolední pauze, že v nich naměří +18°C, tak jako to POVED striktně vyžaduje ve vlacích

Autobus po ránu nejde vytopit. Autobus se vytápí teplem od motoru a to vznikne až ve chvíli, kdy autobus jede. (Pokud se vyrobí nějaké teplo při stání na místě s natočeným motorem, je to spíš omylem.) Tedy rozhodně ne poté, kdy řidič na kraji vesnice u rybníka natočí autobus a dojede s ním 300 metrů na náves. To samé v případě, kdy autobus stojí celé dopoledne od půl osmé do dvou na CANu a pak vyjede na linku. Něco jako předtápěcí stojany neexistuje a naftové topení sice autobusy mají, ale ať jsem ho spustil v kterémkoliv autobuse, neměl jsem pocit, že by to nějak výrazně pomohlo.

Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
6332
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 809
Registrován: 6-2011

Odesláno Středa, 21. srpna 2013 - 23:04:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Třeba jistý pan řidič z okresu Rokycany bude muset po dnešku vysvětlovat...

Oni za to řidiči bohužel moc peněz nedostávají, v poměru s uklízečkou, nebo prodavačkou, která toho moc nedělá a pracuje ve vytopeném domě/obchodě a oni vstávají ve čtyři ráno a jsou třináct hodin v práci... chápu že si povolání vybrali a neměli by podvádět, ale zas tak lehké to taky nemají...:-/

s výjimkou Radnicka, kde si obce vymínily, že současné jízdní řády jsou natolik dokonalé...

nedávno udělali jeden "krok dozadu" prodloužili jeden spoj coze:-)

Pak se taky párkrát zjistilo, že autobus někde zapomněl zastavit, že jel o deset minut dřív a podobně.

některé spoje jsou naprosto pitomě časované tj. buďto vyjet o deset minut pozdějc ze začáteční zastávky, nebo přijet o deset minut dříve na konečnou, ale na druhou stanu musím jř pochválit, spoje jsou v přijatelných časech a oproti Pražskému ROPIDu je to zlato

Zdař bůh! :-)

--Žába--

Žabotlam nejlepší vlak!!!
tak dloho se do lesa volá, až vyleze hajnej a rozbije vám hubu pozor
Zpetr
Neregistrovaný host
Odeslán z: 188.120.195.143
Odesláno Středa, 21. srpna 2013 - 23:12:50    Odkaz na tento příspěvek  

Martin_j - obce na radnicku si vymínily? Myslíte ta návrhová kladiva u všeho na 176? Se ani nedivím, že se Honvédsko ozvalo (či alespoň někdo z "Honvédska"). Pokud existuje domněnka, že cesta ke zlepšení hromadné dopravy vede skrze škrtání, tak podporuje nejrychlejší cestu ke vzoru - Žemličkově rajónu, kde lišky a protekční docenti dávají dobrou noc (nejen v noci, ale především ve špičce). Nebo to bylo směrem k radnicku míněno jinak, nežli jsem pochopil?
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15918
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 22. srpna 2013 - 04:22:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Oni za to řidiči bohužel moc peněz nedostávají,

Řidiči ČSAD Plzeň jsou pořád ještě placeni výrazně lépe, než třeba řidiči AKV. Takže v jisté provozovně AKV dostala jen kvůli tomuhle výpověď za poslední čtyři roky čtvrtina zaměstnanců, naposledy za to byl vyhazov včera a jen za poslední rok vím nejmíň o třech lidech, kteří letěli...

Martin_j - obce na radnicku si vymínily? Myslíte ta návrhová kladiva u všeho na 176?

Vážený anonyme, tohle je fáma, která nemá žádný reálný základ, ty vlaky pojedou i o víkendu, doporučuju počkat na zveřejnění oficiálního návrhu JŘ. Za prvé se bavíme o autobusech, ne o vlacích, a za druhé, zrovna zástupci mikroregionu Radnicko před pár lety vykládali, jak je ty vlaky nezajímají a k ničemu nejsou a kdyby prý místo nich byly autobusy, bylo by to lepší.

Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8867
Registrován: 12-2007

Odesláno Čtvrtek, 22. srpna 2013 - 07:34:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Když po třech letech zkušebně zrušili nějaký ze spojů, tak zjistili, že ani ti jednotlivci, kteří spoje používali, nebyli dělníci.
A pak člověk takhle vyjede kamsi a od dvou lidí nezávisle zjistí, že dělníci v zóně X nadávají na chybějící spojení z odpolední. Až se to spojení zavede mezi dvěma městy a průmyslovou zónou, tak jsem zvědavej, jak bude využívané...

Fotky na MHDFOTO
Říkejte mi MMM
Be ecological. Take the bus, take the train! Be clever use public transport!
242.205-3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 188
Registrován: 5-2012

Odesláno Čtvrtek, 22. srpna 2013 - 09:22:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Za prvé se bavíme o autobusech, ne o vlacích

To je ale v diskusi o ŽELEZNIČNÍ trati Plzeň - Žatec trochu mimo místu, ne ? biggrin
Proč se o tom nebavíte v autobusech, když to tady nikoho nezajímá ? Jistě si tam najdete víc příznivců, než zde.

242.205-3

Jihozápadní dráha, LD Plzeň
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8869
Registrován: 12-2007

Odesláno Čtvrtek, 22. srpna 2013 - 09:28:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

mimo místu, ne ?
Mimo místo to možná trochu je...

Proč se o tom nebavíte v autobusech, když to tady nikoho nezajímá ?
A já žil v představě, že železnice a autobusy spolu v dopravě souvisí a jeden systém bez druhého nefunguje. Nicméně, tady není natolik žhavá diskuze o jiných tématech, aby zde diskuze o dopravě celkově rušila.

Fotky na MHDFOTO
Říkejte mi MMM
Be ecological. Take the bus, take the train! Be clever use public transport!
242.205-3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 190
Registrován: 5-2012

Odesláno Čtvrtek, 22. srpna 2013 - 10:34:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nicméně, tady není natolik žhavá diskuze o jiných tématech, aby zde diskuze o dopravě celkově rušila.

Třeba by byla... Odklony sice pominuly, ale co si trochu zavzpomínat ? Posílám něco z odklonů, v HB za zastávkou blekaut, nicméně kvůli dementovi v autě aspoň takhle v HB.

242.205-3

Jihozápadní dráha, LD Plzeň
W.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.47.26
Odesláno Čtvrtek, 22. srpna 2013 - 13:30:48    Odkaz na tento příspěvek  

Pánové, nějaký sraz DF K-repu k tématu by nebyl? že by dorazila i KV šotomafie... :-)
6332
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 817
Registrován: 6-2011

Odesláno Čtvrtek, 22. srpna 2013 - 13:54:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Řidiči ČSAD Plzeň jsou pořád ještě placeni výrazně lépe...

to že je to jinde ještě větší hrůza neznamená, že tady je to jak má být...

Vážený anonyme, tohle je fáma, která nemá žádný reálný základ, ty vlaky pojedou i o víkendu

jen pro zajímavost dopním, že o víkendu je (na 176) větší tržba než v týdnu :-)

To je ale v diskusi o ŽELEZNIČNÍ trati Plzeň - Žatec trochu mimo místu, ne ?

inu tak se přesuňme do diskuse "Doprava v Plzeňském kraji" :-)

Zdař bůh!

--Žába--

Žabotlam nejlepší vlak!!!
tak dloho se do lesa volá, až vyleze hajnej a rozbije vám hubu pozor
749.243-2
Neregistrovaný host
Odeslán z: 37.188.235.60
Odesláno Čtvrtek, 22. srpna 2013 - 18:28:37    Odkaz na tento příspěvek  

Martin_j: poněkud mimo mísu ne? Autobus že po ránu nejde vytopit? Od motoru ne, ale už možná 20let se u nás běžně vyskytují nezávislá topení na celkem slušné úrovni (ne ten smraďoch, co měly klasické C734).
Doporučuji se podívat takhle porůznu po netu na pojmy například Eberspacher nebo Webasto. Nezávislé teplovodní topení se to jmenuje, v provedení pro autobus, 20-40kW tepelného výkonu) spotřeba ukrutná, mezi 1,4-2l nafty za hodinu běhu. Vodu to je schopné ohřát o cca 40°C/h.
Pak je sakra rozdíl, jeslti se vyjíždí s vodou na +0°C nebo na +40°C. Dokonce ty bufíky umějí i automatický provoz, kdy samy přihřívají vodu, pokud se třeba při dlouhé jízdě z kopce ochladí pod 60°C. Přihřejí, vypnou a čekají co bude. Obsluha nemusí nic, jen ráno zmáčknout tlačítko s červeným plamínkem.
Jsou tím vybaveny i 10let staré autobuSORy, o lepších značkách nemluvě, bufík mají i Urbina pro MHD. Bufík mívá v základní výbavě programovatelné spínací digitálky (na palubce), kterými se dá nastavit například, začátek topení ve 3:30, když se vyjíždí o hodinu déle. 150Ah baterie (pokud není úplně na kaši) musí bez problémů hodinu vydržet bufíkovat a honit oběhový čerpadlo a pak vůz nastartovat...ostatně motor předehřátý o 30-40°C, startuje určitě líp, než vymrzlý k nule.
Jeslti ovšem jsou baterky chabrus a bufík má trysku ucpanou řepkáčem, nebo v něm cosi chybí, tak se vám jako kontrolorům musí tvrdit, že vůz vytopit nejde, tak jako to bylo v době C734.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15919
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 22. srpna 2013 - 18:32:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

W.: Náhodou, to není špatné nápad. Některé věci se líp povídají mezi čtyřma, šesti, šesti, osmi, deseti, .... očima a rozhodně je to vhodnější, než psát to na K-R, kde na každého píšícího jedince připadají čtyři další, kteří nepíšou, čtou a vyvozují důsledky. Rozhodně by to stálo za zvážení, co říkáte?

A na ty bufíky se schválně poptám lépe informovaných. Já popisoval svou zkušenost z pohledu řidiče, ale je fakt, že v té době jsem míval obvykle B731 v dost všelijakém stavu a něco novějšího se mi do ruky dostalo spíš omylem.

Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8873
Registrován: 12-2007

Odesláno Čtvrtek, 22. srpna 2013 - 19:03:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

W: Ok, kdy, kde? Ideálně asi v Plzni, rest. třeba PIJEZPI, Sedmé nebe, U Mansfelda, El Cid, co Vy na to? :-)

Fotky na MHDFOTO
Říkejte mi MMM
Be ecological. Take the bus, take the train! Be clever use public transport!
W.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.47.26
Odesláno Čtvrtek, 22. srpna 2013 - 19:34:30    Odkaz na tento příspěvek  

Výběr hospody nechám na vás, já to tam tolik neznám. Rád přijedu, jen když se trochu vejdu mezi šichty. Šichťák mám hotový do 21.9., tak zkuste vrhnout nějaký termíny co se komu hodí.
Osobně mě tohle téma docela dost zajímá.
Martin_740_848
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 870
Registrován: 8-2006

Odesláno Čtvrtek, 22. srpna 2013 - 19:54:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

MMM: No koukám že pán je z "lepší" společnosti :D Né neber to jako rejpání, ale myslím že na šotosraz tohle nejsou dvakrát nejlepší hospody. Pro šotokomunitu bych volil něco raději trojkovýho až štyrkovýho. Tohle jsou celkem solidní podniky, kam bych šotodoHaDy raději natahal. Doporučuju: KMP, Žlutej dům, Švejky, Starou Sladovnu, Groll atp

Najbrt je jako klíště - oboje ničemu a nikomu neprospívá !!
W.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.47.26
Odesláno Čtvrtek, 22. srpna 2013 - 20:05:27    Odkaz na tento příspěvek  

Mně je to fuk, ale nemělo by tam bejt moc zahuleno a měli bysme se slyšet.
6332
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 830
Registrován: 6-2011

Odesláno Čtvrtek, 22. srpna 2013 - 20:11:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pro šotokomunitu nejlíp zahradní stolek do autobusu biggrin ale já jedu zejtra na dovču (do 2.9), tak ode mě budete mít pokoj :-)

--Žába--

Žabotlam nejlepší vlak!!!
tak dloho se do lesa volá, až vyleze hajnej a rozbije vám hubu pozor
T4783363
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 876
Registrován: 2-2006

Odesláno Čtvrtek, 22. srpna 2013 - 21:21:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

KMP by šlo, nekuřák, na čepu vždy cca 5 piv, velký stoly a pro Wikinga ideální poloha u nádraží. Akorát to tam večer docela hučí. :-) Ale nejsem ani proti něčemu nóblejšímu (P. S.: U Mansfelda už delší dobu kuchyně neodpovídá cenám, El Cid neznám a PIJEZPI nemám rád, ale to je můj problém, případně se přizpůsobím.)
Ú.Di.Š.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.176.22.62
Odesláno Čtvrtek, 22. srpna 2013 - 21:22:44    Odkaz na tento příspěvek  

MMM se musí nechat jedna věc - odvaha, když u nás je normální vzrůst nad 185cm a váha 75kg až přes metrák... (minimálně 4x [lol])
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15922
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 22. srpna 2013 - 21:26:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Když jsem viděl ceník v El Cidu, dovolil bych si nedoporučit to. Tam zajdu radši v jiné společnosti, než v té šoto [wink] Za něco nekuřáckého se též přimlouvám.

MMM se musí nechat jedna věc - odvaha, když u nás je normální vzrůst nad 185cm a váha 75kg až přes metrák...

Já s ním zítra ještě proberu, jak se má chovat v případě, že bude fyzicky napaden, dnes jsem toto řešil s přestupkovou komisí v Dobříši skrze jednoho příliš agresivního cestujícího v autobuse z Knína. Chlapci, tam se člověk dozví věcí, to byste nevěřili [happy]

Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8874
Registrován: 12-2007

Odesláno Pátek, 23. srpna 2013 - 07:54:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Doporučuju: KMP, Žlutej dům, Švejky, Starou Sladovnu, Groll atp
KMP je fajn, Švejk u náměstí taky.

Když jsem viděl ceník v El Cidu, dovolil bych si nedoporučit to.
A kdo si tam vodí slečny, Martine? [proud]

Fotky na MHDFOTO
Říkejte mi MMM
Be ecological. Take the bus, take the train! Be clever use public transport!
W.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.47.26
Odesláno Pátek, 23. srpna 2013 - 20:41:14    Odkaz na tento příspěvek  

Nikdo žádný termín?
já mohu např.: 29.8.,30.8.,2.9.,5. a 6.9., 13.9.,15.9.
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8884
Registrován: 12-2007

Odesláno Pátek, 23. srpna 2013 - 21:15:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já nemohu 31.8., 7. a 8.9., jinak víceméně ano [happy]

Fotky na MHDFOTO
Říkejte mi MMM
Be ecological. Take the bus, take the train! Be clever use public transport!
6332
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 840
Registrován: 6-2011

Odesláno Sobota, 24. srpna 2013 - 11:38:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jestli se muzu pridat, tak ja se vracim 2.9 a pak mam cas o vikendech, to bych se prispusobil

\omlouvam se ze je to bez carek, v Norske knihovne sice internet maji, ale Norsky neumim\ [happy]

--Žába--

Žabotlam nejlepší vlak!!!
tak dloho se do lesa volá, až vyleze hajnej a rozbije vám hubu pozor
T4783363
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 877
Registrován: 2-2006

Odesláno Neděle, 25. srpna 2013 - 14:33:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Z Wikingem předhozených termínů bych teoreticky mohl mít čas 30.VIII., 6., 13., 15.IX.
749.243-2
Neregistrovaný host
Odeslán z: 37.188.234.200
Odesláno Neděle, 25. srpna 2013 - 18:12:06    Odkaz na tento příspěvek  

Měl bych případně tip na místo...pokud by se někomu například KMP nevonělo. V Borské ulici kousek od Klatovské (a 200m od stanice Jižníh předměstí) je podnik, který se jmenuje tuším Černá Hora. V podstatě vedle známé hospody U Ševců, akorát o pár baráků blíž ke Klatovské. Točí se stenojmenné pivo, podnik je nekuřácký a má i velice slušnou nabídku jídel. Testována (zatím) jen pizza, ale [ok]. Z hlavního je to případně pěšky ani ne 15min, po dobu uzavírky Wilsonova mostu asi nejrychlejší po svých.
W.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.47.26
Odesláno Neděle, 25. srpna 2013 - 19:18:53    Odkaz na tento příspěvek  

749.243: Mně je to fuk, akorát abych zaparkoval, po pár kouscích můžu přejít na nealkorežim.
A kdy může pan Martin_j? Abysme se dohodli...
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15925
Registrován: 5-2002

Odesláno Neděle, 25. srpna 2013 - 19:29:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pan Martin J. může díky relativně volné pracovní době kdykoliv, díky nemalému množství zaměstnavatelů pak nemá čas nikdy. Ale když se dohodneme na termínu, udělám vše pro to, abych si to volno udělal.

Určitě nemůžu 31.8. celý den, 12.9. od pěti do sedmi odpoledne, dny 14.-15.9. jsou s otazníkem (ale večer by snad volno bylo), 21.9. nemůžu přes den, od 25. do 30.9. dovolená.

Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
X-4
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.45.57.9
Odesláno Neděle, 25. srpna 2013 - 21:29:49    Odkaz na tento příspěvek  

MMM #8856: Mimochodem, mohl by sem někdo hodit podobu toho letáčku, co visí v Kralovicích?

Letáček vyfocen na zastávce Všesulov, předpokládám, že v Kralovicích je stejný. Je to foceno přes navhlou fólii, ale většinu lze snad přečíst.

Mimochodem, pro zajímavost, obsazenost dnešního Os 17706 na trati 162 (odj. 9.02 z Rakovníka): Rakovník +7, Lubná +2/0, Příčina 0/0, Zavidov 0/-1, Všesulov 0/-2 a dál nevím.

Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8894
Registrován: 12-2007

Odesláno Neděle, 25. srpna 2013 - 22:51:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

X-4: Díky, hrdinní autoři výzvy se taky mohli podepsat...

Fotky na MHDFOTO
Říkejte mi MMM
Be ecological. Take the bus, take the train! Be clever use public transport!
W.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.47.26
Odesláno Středa, 28. srpna 2013 - 13:31:46    Odkaz na tento příspěvek  

Takže přátelé navrhuji pátek, 6.9. - odpoledne/večer. Výběr hospody nechám na vás. Přijedu autem asi už dopoledne a něco ošotím na Przeňsku.
6332
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 845
Registrován: 6-2011

Odesláno Středa, 28. srpna 2013 - 13:50:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

X-4: jo, stejnej je v Kralovicich

Takže přátelé navrhuji pátek, 6.9. - odpoledne/večer.

jestli tam nebudu nikomu vadit, tak cas mam

--Žába--

Žabotlam nejlepší vlak!!!
tak dloho se do lesa volá, až vyleze hajnej a rozbije vám hubu pozor
W.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.47.26
Odesláno Středa, 28. srpna 2013 - 15:02:23    Odkaz na tento příspěvek  

Vzhledem k tomu, že znám osobně jen dva zdejší diskutující, je mi to zcela jedno. Ovšem my jsme tolerantní, neřešíme třídní původ, barvu pleti, sexuální orientaci apod. :-)))