K-report
 

Archiv diskuse Trať Plzeň - Žatec a okolí do 08. 02. 2013  

Diskuse K-report » Archiv 2013 » Železnice » Trať Plzeň - Žatec a okolí » Archiv diskuse Trať Plzeň - Žatec a okolí do 08. 02. 2013 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15312
Registrován: 5-2002

Odesláno Neděle, 06. ledna 2013 - 23:34:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To ano. Ale musí být k tomu na straně školy a rodičů těch dětí vůle.

Asi před rokem se objevil požadavek z jisté obce v jednom okrese. Dnes ke škole přijíždí pět autobusů z okolních spádových obcí zhruba mezi 6:50 - 7:00 (jsou to ty spoje, které dojíždějí na půl osmou do okresního města, do Plzně a do vedle ležící vesničky mé střediskové), přičemž škola začíná v 7:30. A jestli prý by se s tím nedalo něco udělat, aby tam děti nebyly zbytečně brzo. Problém byl ten, že zadání požadavku ze strany obce se několikrát změnilo, možná náhodou, možná jsem paranoidní a myslím si, že se obec snažila vymyslet požadavek tak, aby byl nesplnitelný a aby obec mohla názorně demonstrovat, že jí Poved nebyl schopen a ochoten vyhovět. No, vedly se diskuze o tom, kdy by tedy ke škole mohla dojet nějaká další vlna autobusů a kdy by tedy škola mohla začínat.

Obec si začala vymýšlet, že děti pak jezdí na nějaké odpolední kroužky do vesničky mé střediskové a to je třeba respektovat, nemůžou tedy ve škole končit moc pozdě, aby ty kroužky stihly.
Při prověřování oběhů autobusů a možností jejich úprav se narazilo na případy, kdy by posun školy znamenal, že buď jeden autobus podnikne okružní jízdu po celém okrese a bude odtud svážet děti (práce zhruba na půl hodiny) a nebo by musel z nebe spadnout jeden autobus, který udělá jeden školní spoj a poté propadne někam do hlubin pekelných.
Proběhla i nějaká korespondence s ředitelkou uvedené školy. Poslal se mail na adresu uvedenou na webu školy. Několik týdnů žádná reakce. Byly sice letní prázdniny, ale přece jen... A tak následovala telefonická urgence. Dotyčný pracovník Povedu byl ředitelkou poučen, že píše na mail, který už ona dávno nepoužívá a ať se pak nediví, že se s ním nikdo nebaví (co na tom, že je na webu školy a jiný mail tam není....) No a pak tedy na ten mail odepsala. Napsala něco v tom smyslu, že začátek školy není přípustný déle než 8:15, protože by to škodilo dětskému organismu (a to, že děti dnes přijíždějí ke škole před sedmou, je asi v pořádku...) a s ohledem na čas přesunu z autobusu do školy tam ty autobusy musí být v 8:00. Což není splnitelné, protože v celém okrese neexistuje autobus, kterému by se do stávajícího turnusu daly vložit školní spoje s příjezdem k téhle škole v 8:00.

Záležitost se tedy uzavřela tak, že daný úkol nemá za daných podmínek řešení a je nutno čekat, až bude v úřadě jiná ředitelka, jiný starosta a nebo až dopravce nakoupí místo autobusů vrtulníky.

A pro zajímavost... Článek ze zahraničního tisku:

http://spvd.cz/index.php/galerieruzn?id=1021

No... A teď bych rád poprosil všechny zde přítomné zlepšovatele dopravy, aby si uvědomili, že nestačí jen namalovat si hezký jízdní řád, kde krásně vychází všechny přestupy a návaznosti, ale aby si uvědomili, že musí respektovat i tu dojížďku dětí do školy. A musí si uvědomit, že pokud přijdou do obce s návrhem "My vám zavedeme taktový jízdní řád, vlaky pravidelně po dvou hodinách, ale děti budou ráno ve škole buď o hodinu dřív a nebo o hodinu později, než dnes, tak se nějak zařiďte!", nemůžou čekat, že je v obci přijmou s otevřenou náručí a s chlebem a solí. Spíš s kamenem a s holí.

Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8000
Registrován: 10-2004
Odesláno Pondělí, 07. ledna 2013 - 15:11:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin_j: Já si myslím, že nutit začínat školu o hodinu dřív nikdo nechce. Ale kde je problém, když se má výuka kvůli dopravě posunout třeba o čtvrt hodiny? To přece škole neublíží a doprava může fungovat efektivněji a s vazbami. Přijde mi postavené na hlavu, když díky optimalizaci vznikne uzel v 8 hodin, což se mnohdy skutečně stane, a zabejčená škola není ochotná cuknout s vyučováním o 10 minut později. Pak to dopadá tak, že se buď rozhází vazby, půlka jich zanikne, čímž se zhorší obsluha pro řadu lidí. A nebo to systém ustojí, vazby zůstanou, ale škola řve, jak se jí zhoršila obsluha.
Je potřeba, aby se našel nejlepší kompromis. Ale řvát, že takt je k ničemu, protože nerespektuje potřeby lidí, je stejně špatně jako bezohledně trvat bez diskusí na taktu. Když se něco změní, co má přispět ke zlepšení něčeho, musí se často změnit i něco jiného, třeba dlouho zažitého.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15315
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 07. ledna 2013 - 18:25:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ale kde je problém, když se má výuka kvůli dopravě posunout třeba o čtvrt hodiny? To přece škole neublíží

To si můžu myslet já, to si můžou myslet i jiní, to si můžeme myslet my všichni tady, ale pokud ředitelka školy prohlásí, že se se začátkem školy hýbat nebude, můžeme se jít všichni klouzat. To je bohužel smutná realita.

Mmch. stalo se teď třeba kdesi na Domažlicku, že se naopak škola rozhodla změnit začátek a konec vyučování a "doprava" dostala nařízeni přizpůsobit se.

To je zase opačný extrém.

Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3858
Registrován: 9-2005

Odesláno Pondělí, 07. ledna 2013 - 19:01:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A pak se divte, že jsou autobusy u starostů populárnější než vlaky. Oni sice obojím nejeli 20 let, ale ví, že když potřebujou v obci pohnout s odjezdem školních či důchodcovských spojů, bus dopravce jim vyjde mnohem snáze a pružnější než železnice....Protože cokoliv změnit na taktové dráze je věc složitá a dlouhodobá.

Bezdružická lokálka
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6010
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 07. ledna 2013 - 20:23:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak on by asi nebyl principiální problém s hnutím času škol a prac. doby. Ovšem musel by bejt vytvořenej systém na aspoň několik let a ne s tím jebat každej rok (nedejbože dvakrát) a pár minut sem a pár minut tam.

Jinak vazba bus/vlak - v Mladoticích vloni něco jako vazba na Os od Kralovic na Plzeň bylo. Já bych tím dokonce jednou nebo dvakrát moh jet - ale představa že na přestup bus/vlak jsou celý tři minuty a já tam vytvrdnu dvě hoďky proto že na silnici zrovna se vytáčeli z lesa dřevaři a nedařilo se jim nebo že jsme jeli v serpentinách za traktorem s hovnocucem vedla k cestě via Beroun...
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8328
Registrován: 12-2007

Odesláno Pondělí, 07. ledna 2013 - 22:49:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Co vím, tak hodně lidí jezdí do Rakovníka přes Blatno, jsou-li přípoje. Nejsou-li, tak jedou přes Beroun. Nějaké možné spojení je busem skrze Kralovice, ale to, alespoň u lidí, co znám, oblíbené není (nezjišťoval jsem proč).

Fotky na MHDFOTO blog na iDnes.cz
Říkejte mi MMM
PF 2013 - lepší náladu a méně blbů v diskuzích :-)
Jindřich Rosa
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.84.155.50
Odesláno Úterý, 08. ledna 2013 - 13:11:43    Odkaz na tento příspěvek  

Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15317
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 08. ledna 2013 - 23:32:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ovšem musel by bejt vytvořenej systém na aspoň několik let a ne s tím jebat každej rok (nedejbože dvakrát) a pár minut sem a pár minut tam.

Ano. Mohl by mi někdo znalý a schopný vysvětlit, proč se na dráze každý rok upravují časové polohy vlaků stylem "pár minut sem, pár minut tam"? Pochopím, že po nějaké zásadní stavební úpravě na trati se zkrátí jízdní doba, pochopím, že když se na vlak nasadí jiné vozidlo a jiná souprava, že to taky bude mít nějaký vliv na jízdní doby a tím i na vše související, ale tím mé chápání končí.

Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
Milanm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1804
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 09. ledna 2013 - 11:22:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

proč se na dráze každý rok upravují časové polohy vlaků stylem "pár minut sem, pár minut tam"?
Protože i ty spoje, kde jezdí pořád stejná vozidla a soupravy a neprobíhají úpravy tratí, mají zpravidla nějaké vazby a přípoje na okolní síť, kde třeba proběhla modernizace, nasadila se jiná vozidla a ty mají jinou jízdní dobu, proto se musí některé vlaky přizpůsobit v časech odjezdů a příjezdů.
Ale to jsem myslel, že na POVEDu víte...
Pajik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 189
Registrován: 8-2008
Odesláno Středa, 09. ledna 2013 - 11:44:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Protože i ty spoje, kde jezdí pořád stejná vozidla a soupravy a neprobíhají úpravy tratí, mají zpravidla nějaké vazby a přípoje na okolní síť, kde třeba proběhla modernizace, nasadila se jiná vozidla a ty mají jinou jízdní dobu, proto se musí některé vlaky přizpůsobit v časech odjezdů a příjezdů.

Nevím, že by kromě 170 proběhla někde jinde nějaká zásadní infra úprava nebo naopak příprava a realizace infra úpravy, která by vyvolala větší nakrácení/zdelšení jízdních dob. Bylo ubráno mezi Rokycany a Prahou a přidáno mezi Rokycany a Plzní ze zcela logických důvodů. Progres v jiných vozidlech není též zatím na území Pk zásadní.

Minutové posuny jsou v zásadě spíše dle mého názoru dílem konstruktérů grafikonu, kteří situaci sledují a tu tam minutu přiadají nebo uberou podle toho, co zjistí, kde se stíhá a kde ne (aspoň tedy o tomto na víc místech vím).
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15325
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 09. ledna 2013 - 22:04:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Milanm: Fajn, tahám ze skříně jízdní řády z roku 06/07 a 07/08 (náhodný výběr - byly první "na ráně") a porovnávám stejné vlaky. Obecně vidím, že se třeba někde přidala nebo ubrala minuta na jízdní době (že by se nějak zásadně změnila traťová rychlost?) Pak je tu třeba vlak z Nýřan do Heřmanky, který v jednom roce jede 5:27, v druhém v 5:28, přitom přípojné osobáky přijedou v oba roky stejně v 5:22 od Domažlic a v 5:24 od Plzně. Jaký smysl má tahle změna? Že by se náhle zjistilo, že za tři minuty se přestoupit nedá a jsou třeba čtyři minuty? Tohle jsou ty změny, které nechápu.

Minutové posuny jsou v zásadě spíše dle mého názoru dílem konstruktérů grafikonu, kteří situaci sledují a tu tam minutu přiadají nebo uberou podle toho, co zjistí, kde se stíhá a kde ne (aspoň tedy o tomto na víc místech vím).

Tohle už je mnohem uvěřitelnější vysvětlení pro většinu změn...

Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
Milanm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1805
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 10. ledna 2013 - 10:41:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Minutové posuny jsou v zásadě spíše dle mého názoru dílem konstruktérů grafikonu, kteří situaci sledují a tu tam minutu přiadají nebo uberou podle toho, co zjistí, kde se stíhá a kde ne (aspoň tedy o tomto na víc místech vím).
Přesně takhle podobně jsem to myslel, jen jsem to asi neuměl vyjádřit.

Že by se náhle zjistilo, že za tři minuty se přestoupit nedá a jsou třeba čtyři minuty? Tohle jsou ty změny, které nechápu.
Já tohle třeba chápu, 3 minuty na přestup je opravdu málo a třeba, když to šlo, tak se přidala aspoň 1 minuta, aby cestující tolik nepobíhali přes koleje v Nýřanech jako splašení do motoráku na Heřmanku.

Potom si myslím, že se taky počítá při tvorbě JŘ s plánovanými výlukami, eliminací možných zpoždění apod. A mimoto si myslím, že většina lidí nechodí na vlak přesně na minutu jeho odjezdu, takže nějaká ta minutka sem tam jednou za rok v prosinci opravdu není pro cestující zásadní.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15329
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 10. ledna 2013 - 12:26:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já tohle třeba chápu, 3 minuty na přestup je opravdu málo

A to na to přišli až teď? To nádraží tam stojí od roku 1861, lokálka se stavěla dvacet let poté a v roce 2006 konstruktéři grafikonu zjistí, kolik času je třeba na přestup?

(Nic proti práci konstruktérů grafikonu, jejich práci nerozumím zas až tolik, abych jim do toho mohl mluvit, ale rád bych to chápal.)

Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
Milanm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1806
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 10. ledna 2013 - 18:01:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Berte to tak, že s tím aspoň hýbou a podle mě minuta sem a tam nehraje zase takovou úlohu...narozdíl od toho většina autobusových linek ZDO v Plzeňském kraji má jaksi xy let zakonzervovaný stav, ale jak zpívá Kubišová, "časy se mění" a mít i na dráze jízdní řády ještě z Husákovy éry prac. doby 6-18-6, popř. 8-16, to už by bylo příliš.
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8334
Registrován: 12-2007

Odesláno Čtvrtek, 10. ledna 2013 - 19:03:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nicméně ještě leckde se jede na směny 6-14-22-6 resp. 6-18-6 a i spoje jedoucí kolem páté hodiny ranní jsou důležité. Když se zruší, budou o to prázdnější spoje odpoledne, nehledě na to, že se lidé nedostanou do práce a to se jim líbit nebude. Spíše mi vadí, že jsou spoje kolem páté ráno, aby se lidé dostali na ranní, nicméně chybí spoje z odpolední po dvaadvacété hodině.

Fotky na MHDFOTO blog na iDnes.cz
Říkejte mi MMM
PF 2013 - lepší náladu a méně blbů v diskuzích :-)
749.243-2
Neregistrovaný host
Odeslán z: 37.188.239.197
Odesláno Čtvrtek, 10. ledna 2013 - 21:17:34    Odkaz na tento příspěvek  

Takto vypadá úspěšné nahrazení vlaků autobusy v praxi... Lidé jsou rádi, že jim autobusy staví ve vsi, ne někde na vzdáleném nádraží. Proti vlakům, které byly v tomto úseku méně obsazené si autobusy našly své cestující ...
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8336
Registrován: 12-2007

Odesláno Čtvrtek, 10. ledna 2013 - 21:54:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

749.243-2: Mohu se zeptat, jaký čas byla vyfocena ta Sorka v Blatně?

Fotky na MHDFOTO blog na iDnes.cz
Říkejte mi MMM
PF 2013 - lepší náladu a méně blbů v diskuzích :-)
Milanm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1807
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 11. ledna 2013 - 10:33:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mmm: To máte pravdu, ještě hodně jedou firmy na pracovní dobu jakou píšete.
A souhlasím s vámi, že když se dostanou slušně na odpolední směnu, tak v mnoha oblastech se nemohou VHD jak dostat zpět domů.

U nás v Plz. kraji je to stejně zajímavé...na většině autobusových linek převažuje JŘ z dob soudruhů na KNV a to ještě v 90. letech osekaný.
Pravda, na železnici došlo ke změnám a jezdí více osobních vlaků než před 15-20i roky. Na druhou stranu to, co se udělalo se Žateckou je hrozné. Plz. kraj se dal na přestupy vlak-bus, což ještě některé lidi od vlaků odradilo a např. dotyčnému pracujícímu, který končí v 18 hodin v sobotu nebo neděli udělá vláček v 18:17 "papá" a může jít tak do hospody, přičemž vlak po 19. hodině z Plzně byl slušně obsazený, což se o vlaku v 18:17 z Plzně za Horní Břízou-zastávkou vůbec říct nedá.
No postoj Ústeckého kraje, to radši nekomentovat.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8011
Registrován: 10-2004
Odesláno Pátek, 11. ledna 2013 - 11:17:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Milanm: Určitě by bylo lepší, kdyby se na 160 o víkendu střídaly rychlíky v sudou a osobáky v lichou.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15335
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 11. ledna 2013 - 11:24:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A souhlasím s vámi, že když se dostanou slušně na odpolední směnu, tak v mnoha oblastech se nemohou VHD jak dostat zpět domů.

Z pohledu firmy typu ČSAD:

Pro délku směny řidiče je rozhodující, kolik hodin trvala směna jako celek a následný odpočinek, ale také to, kolik a jak dlouhých odpočinků bylo v průběhu směny a kolik hodin strávil řidič skutečně prací (tj. doba jízdy, odbavování cestujících před spojem, úklid vozu po spoji, tankování, odvod tržby a další administrativa apod.)
Pokud má autobus jezdit celý den zhruba do šesti sedmi večer, stačí na něj jeden řidič.
Pokud má autobus jezdit celý den od rána do noci, stačí na to mnohdy taky jeden řidič, jenže pak toho za den moc nenapracuje, aby neměl překročenou dobu řízení, případně nemůže jezdit víc dní po sobě, protože nevychází odpočinek mezi směnami.
Je možné obsazovat autobus stylem ranní-odpolední, ale při četnosti spojů v některých částech dne a v některých částech světa je problém zajistit oběma řidičům dostatek hodin na to, aby měli naplněný fond pracovní doby. K tomu může významně napomoci to, že takový autobus bude jezdit i v sobotu a neděli, pak dokáže dva řidiče uživit.

Tak či tak, zajišťovat večerní spoje může být docela problém. Mimochodem, víte, že ČSAD kdysi navrhovalo v rámci úspor, že se zruší komplet všechny spoje jednoucí kolem desáté večer? Naštěstí to neprošlo.

Pracovní doba řidičů je velice citlivá věc. Zatímco u dráhy začínají všichni průvodčí, strojvedoucí apod. na jednom místě (třeba Plzeň) a noci případně tráví na nocležnách, řidiči autobusů obvykle začínají a končí "doma" a jezdí pořád dokolečka jednu nebo několik málo směn a pokud jim přidáte nebo seberete spoj, viditelně to pocítí na platu. Kdežto na dráze se zkrácení či prodloužení jednoho vlaku rozpočte mezi dvacet třicet nevímkolik lidí v turnusu, takže v průměru to nikdo z nich nepocítí.

To jen tak pro zajímavost.

K druhé půlce snad není co dodat.

Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
749.243-2
Neregistrovaný host
Odeslán z: 37.188.236.9
Odesláno Pátek, 11. ledna 2013 - 16:09:27    Odkaz na tento příspěvek  

MMM: tohle byly busy od rychlíků v Žihli v 11h, čili Blatno 11.15 a 11.20. Busy k vlakům na 17h do Žihle jsem pro tmu nefotil, ale byly obsazené stejně.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8015
Registrován: 10-2004
Odesláno Pátek, 11. ledna 2013 - 18:06:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

749.243-2: Srovnávat nové busy se starými vlaky co se obsazenosti týče nelze, neboť vlaky vezly i jistý podíl tranzitní frekvence, který teď jezdí rychlíkem. Ty autobusy jsou spíš pro lidi z menších obcí, kde rychlíky nestaví. Takže lepší srovnání je spíš autobus vs. součet obratů v zastávkách, které ty autobusy mají nahrazovat.
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8341
Registrován: 12-2007

Odesláno Pátek, 11. ledna 2013 - 18:26:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

749.243-2: On se ten autobus vzhledem k časové poloze nedá očekávat plný, ostatně, ani ten rychlík v té době tu není plný. Nicméně tento spoj přijíždí do Kryr s průměrnou obsazeností kolem 8 lidí a v Kryrech do něj dalších cca 10 lidí pravidelně nastupuje, zatímco do vlaku dva-tři. Mimochodem, jak byla obsazená ta 810?

Fotky na MHDFOTO blog na iDnes.cz
Říkejte mi MMM
PF 2013 - lepší náladu a méně blbů v diskuzích :-)
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15336
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 11. ledna 2013 - 21:22:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

tohle byly busy od rychlíků v Žihli v 11h, čili Blatno 11.15 a 11.20.

Nehledě na to, že dopolední spoje jezdí na severním Plzeňsku prázdné snad všude.

Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8342
Registrován: 12-2007

Odesláno Pátek, 11. ledna 2013 - 22:02:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nejen na S Plzeňsku.

Fotky na MHDFOTO blog na iDnes.cz
Říkejte mi MMM
PF 2013 - lepší náladu a méně blbů v diskuzích :-)
749.243-2
Neregistrovaný host
Odeslán z: 37.188.228.30
Odesláno Sobota, 12. ledna 2013 - 18:51:16    Odkaz na tento příspěvek  

Tahle 810 vezla 8 lidí, ale ve Žluticích nastupovalo asi 10dětí. Docela slušně obsazená ale byla 810 co přijela v 16h do Chyše od Blatna...
Ú,Di.Š,
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.3
Odesláno Pátek, 18. ledna 2013 - 08:56:49    Odkaz na tento příspěvek  

Okolo poledne zez Plzně vyrazí Lv LTE 2016 Herkules, směr Žatec.
Ú.Di.Š
Neregistrovaný host
Odeslán z: 37.188.227.114
Odesláno Pátek, 18. ledna 2013 - 15:45:12    Odkaz na tento příspěvek  

Nakonec z Plzně až okolo druhý..
Homer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1201
Registrován: 1-2009

Odesláno Sobota, 19. ledna 2013 - 14:52:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnes na Os 7604 místo RegioNohy sólo motůrek 810. Bohužel bez fotky. Vracel do Plzně by se měl na 7611.

843.027 dnes na R 1192. Je v Plzni ještě nějaký červený řidičák?

Flickr
Kdo chce moc, nemá nic
Ú.Di.Š.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.113.102
Odesláno Neděle, 20. ledna 2013 - 10:59:32    Odkaz na tento příspěvek  

Chystá se z jižního AWT směr sever s 33 vozama. 2x753.7.
Homer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1203
Registrován: 1-2009

Odesláno Neděle, 20. ledna 2013 - 16:20:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ú.Di.Š.: AWT kolem 13:30 Horní Břízou, v čele lokomotivy 753.731+753.709+742.507+742.520+750.059. Večer dodám fotku.

Flickr
Kdo chce moc, nemá nic
Vladimír_b
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2143
Registrován: 6-2008

Odesláno Neděle, 20. ledna 2013 - 18:37:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Je v Plzni ještě nějaký červený řidičák?
Devítka a myslím že i jednička (Leontýnek).
Pepa_103
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5190
Registrován: 3-2005

Odesláno Neděle, 20. ledna 2013 - 18:42:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jednička je již v najbrtu, v provozu od konce loňského roku.

(Příspěvek byl editován uživatelem Pepa_103.)

Plzeňští strojvůdci
Homer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1205
Registrován: 1-2009

Odesláno Neděle, 20. ledna 2013 - 20:27:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak dva obrázky z Horní Břízy, kde jsem zachytil zmiňovaný a pak také pěknou 843.027 v čele R 1194:

Flickr
Kdo chce moc, nemá nic
Glucholazy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13
Registrován: 2-2012
Odesláno Úterý, 22. ledna 2013 - 07:44:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Homer: To určitě nebyly všechny lokomotivy v přípřahu činné? Nebo ano?
Homer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1207
Registrován: 1-2009

Odesláno Úterý, 22. ledna 2013 - 13:19:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak to netuším. Soustředil jsem se, abych správně zaznamenal všechna čísla (toho času netušíc, že jsou o tom vlaku informace na káčku), takže jsem sledoval hlavně čísla lokomotiv.

Flickr
Kdo chce moc, nemá nic
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3419
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 25. ledna 2013 - 12:05:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Homer: Zcela určitě byly činné jen dvě lokomotivy, více není dovoleno kvůli pevnosti spřáhla.
Rozsutec
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 569
Registrován: 1-2007

Odesláno Pátek, 25. ledna 2013 - 12:17:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Predpis je jedna vec a fyzika druhá. Spriahlo by pri 4. činných strojoch nemalo mať problém.
Apollo_17
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3135
Registrován: 8-2007

Odesláno Pátek, 25. ledna 2013 - 12:24:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zcela určitě byly činné jen dvě lokomotivy, více není dovoleno kvůli pevnosti spřáhla.

Jenže to platí jen při nízkých rychlostech,kdy mají lokomotivy velkou tažnou sílu.Když to rozjedou dvě lok. na 20 km/h,pak se přidá třetí a nad 50 km/h můžou tahat všechny a max.tažnou sílu nepřekročí.
Pak může jet takovýto ložený vlak do kopce 70 km/h,místo 20 km/h.
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3421
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 25. ledna 2013 - 13:31:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rozsutec a Apollo 17: Jste si jisti, že tohle někdo dělá? Zejména u awatarů by z toho asi byl pěkný humbuk, kdyby si tohle někdo u nich dovolil........
Apollo_17
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3137
Registrován: 8-2007

Odesláno Pátek, 25. ledna 2013 - 14:49:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zejména u awatarů by z toho asi byl pěkný humbuk

A kdo by ten humbuk způsobil? A proč zrovna u AWT?
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3425
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 25. ledna 2013 - 16:02:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Apollo 17: Pokud vím, tak u AWT by za to byl nějaký finanční postih. Soudě dle toho co mi vyprávěl při přednášce člověk, co u AWT pracuje a školí strojvedoucí. Není to z mé hlavy a co slýchávám od lidí, co pro ně jezdí, tak tam je předpis posvátný....

Rozsutec: Změň předpis, nebo ještě lépe zařiď plošnou výměnu šroubovek za SA3 a bude hej. Jinak se nemá cenu o tom bavit.
Marťa_rak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4916
Registrován: 6-2006

Odesláno Pátek, 25. ledna 2013 - 18:32:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jiné téma. Nevím jak včera a zítra ale dnes pendlovala na kralovické trati červená 810.050

http://smoubernvald.rajce.idnes.cz

http://www.loko-film-tv.cz
Rozsutec
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 570
Registrován: 1-2007

Odesláno Pátek, 25. ledna 2013 - 19:30:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bram: ZSSK Cargo v zmysle predpisu Z1 bežne radí 3 činné HDV nezávislej trakcie. Boli prípady, keď boli aj 4(x 751) a nikto nič neurval, neodtrhol.
poručík Hamáček
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.243.53
Odesláno Sobota, 26. ledna 2013 - 00:32:34    Odkaz na tento příspěvek  

Pak se na to ještě musíme podívat z politicko-ekonomického hlediska. Další strojženoucí a zbytečně spálená nafta do těch dvou Banglí by vyšla tak na dvacet papírů, vlak by sice jel v první půlce trati nepatrně svižněji, ale neurychlilo by se nic. A pokud přeci jen, tak by to sami lidi protáhli po domluvě s výpravčími tak, aby jim šichta dala dvanáctku. Nejsou přece blbí, a nepujdou dřív z práce, že? A protože tohle všechno dispečer u AWT zná, tak na to Vnko nakomanduje jen jednoho a přebytečné mašiny nařídí vézt studené. Protože, když se na pár kilometrech jízdy Vn vlaku zbytečně vyhodí dvacet tisíc do luftu, tak plnění plánu půjde kam? No, půjde doprdele! A jaké budou brát podle plnění plánu dispečeři prémie? No, nižší, kurwa nižší, nižší! Halík, politicky, myslete politicky.
TK
Neregistrovaný host
Odeslán z: 37.188.229.154
Odesláno Neděle, 27. ledna 2013 - 10:56:35    Odkaz na tento příspěvek  

Teď projeli Bolevcem prázdné Wapky směr sever.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15396
Registrován: 5-2002

Odesláno Neděle, 27. ledna 2013 - 11:27:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hlášení od agenta z terénu:

hodis na Kacko do 160 zprávu, ze z Kaznejova na sever míří souprava AWT - čtyři lokomotivy a řada nákladních vagónů...

Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
Ú.Di.Š.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 37.188.238.44
Odesláno Úterý, 29. ledna 2013 - 14:47:59    Odkaz na tento příspěvek  

Před chvilkou ranžírem směr Žatec? 742 se dvěma 943?
Ú.Di.Š.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.235.32.65
Odesláno Středa, 30. ledna 2013 - 15:34:16    Odkaz na tento příspěvek  

Na R 1194 jede do Mostu 814.304
Ballmi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 609
Registrován: 2-2011

Odesláno Čtvrtek, 31. ledna 2013 - 10:15:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ú.Di.Š. : To nejela v úterý 742 + 2x943, ale 742+943+843. Přes večer v Mostě to nezvládla 843 a tudíž cestující museli do Žatce použít místo R 1191 osobní vlaky. V Žatci mimořádně točil R 1188 na R 1191, který odjel s +25.
V Žatci cestující dovezly osobní vlaky do Mostu.742+943+843 jely v času R 1193 +15.
Na R 1194 jely 2x842.
Marťa_rak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4935
Registrován: 6-2006

Odesláno Čtvrtek, 31. ledna 2013 - 11:19:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Do Jesenice nyní vyjela 742 na Mn.

http://smoubernvald.rajce.idnes.cz

http://www.loko-film-tv.cz
Ú.Di.Š.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.113.102
Odesláno Čtvrtek, 31. ledna 2013 - 20:44:25    Odkaz na tento příspěvek  

Ballmi
Dík za info, mě se právě zdály ty dvě krabice na dálku stejně vysoký, proto jsem to dal s otazníkem, pač mi to přišlo hodně divný , záhada vyřešena.
Láďa_kaznejov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 374
Registrován: 7-2008

Odesláno Pátek, 01. února 2013 - 16:14:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ballmi: Ale ten čas (po 14h) by spíš seděl na 1194, ne? Mě se zdálo, že to byla 742+842+842. Nejala náhodou ta 742 zpět na sever s těma dvěma 842?

Železniční síť je jako živý organismus. Čím rychleji ji osekáváme, tím rychleji umírá.
Ballmi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 610
Registrován: 2-2011

Odesláno Pátek, 01. února 2013 - 21:57:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Láďa_kaznejov : tak to máš pravdu. To jsem si moc nevšiml toho času.
Ale dnes jsem mluvil s fírou, který vezl ty 2x842 na R 1194 a o 742 se nezmínil, ale je pravda, že tou dobou jsem to už nesledoval. To jsem byl už na cestě ze Stoda do Plzně. Takže nevím, kdy a jak se dostala ta 742 zpět do Chomutova ( či do Mostu ).
Já jsem vezl ten R 1188, takže spíš co se dělo kolem něj vím, ostatní jsem už nechal běžet, měl jsem zrovna jiný zádrhel v depu.

(Příspěvek byl editován uživatelem ballmi.)
742+2x842
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.96.162.210
Odesláno Neděle, 03. února 2013 - 11:42:05    Odkaz na tento příspěvek  

To Ballmi: Ty už jezdíš sám jako strojvedoucí? Až už na rychlíkách? A řekl Ti ten strojvedoucí, který opravdu vezl 1194, a o 742 167 na přípřeži se nezmínil, že on na té 742 jel do Chomutova, že tam byl ještě další strojvedoucí? Ten byl na těch dvou 842 a byl nucen přecházet z jednoho vozidla na druhé a dělat "vrátného", protože tyhly dvě 842 spolu nekomunikovaly na dvojčlenné řízení.
749.243-2
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.129.158.20
Odesláno Neděle, 03. února 2013 - 14:19:21    Odkaz na tento příspěvek  

Včera zas cosi padlo, postižen byl R v 10h z Plzně...za 1196 v úseku Plzeň-Blatno psána NAD.
Martin_zlivský
Administrátor

Číslo příspěvku: 67235
Registrován: 4-2003

Odesláno Neděle, 03. února 2013 - 15:07:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Psaná byla NAD za 1190/1195 z Podbořan do Chomutova a zpět, z Mostu do Chomutova jela nejspíš nějaká 814...

Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Marťa_rak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4970
Registrován: 6-2006

Odesláno Čtvrtek, 07. února 2013 - 11:06:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Počítám, že za chvilku vyjede z Rakovníka do Jesenice modrá 742.362 s jedním Eas Stálo to spojené na nádraží.

http://smoubernvald.rajce.idnes.cz

http://www.loko-film-tv.cz
6332
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 37
Registrován: 6-2011
Odesláno Pátek, 08. února 2013 - 13:24:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zdravím, chtěl bych se zeptat kolik a jakých vlaků je vedeno na trati 163???

Díky moc za odpovědi
Martin_740_848
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 778
Registrován: 8-2006

Odesláno Pátek, 08. února 2013 - 15:08:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

6332: Nic, jen jeden pár Mn do Bochova v liché dny.

***SŽDC 180***