K-report
 

Archiv diskuse Tratě na Vysočině do 08. 07. 2013  

Diskuse K-report » Archiv 2013 » Železnice » Tratě na Vysočině » Archiv diskuse Tratě na Vysočině do 08. 07. 2013 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Mouka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3732
Registrován: 1-2007
Odesláno Úterý, 25. června 2013 - 13:11:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No jo, populistické kecy pana cukráře... A to, že na Vysočině nejezdí o víkendu jediný linkový autobus (s výjimkou dálkových nedotovaných + něco málo, co si zaplatí obce), je naprosto v pořádku? Raději bez komentáře.
850.015
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1509
Registrován: 2-2012

Odesláno Úterý, 25. června 2013 - 13:44:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mike 227: Nechápu dopravní logiku některých jedinců, kteří jsou schopni zrušit ty nejdůležitější (a to první a poslední) rychlíky...

ŽELEZNIČNÍ VIDEA - Videokanál o železnici
850.021, 850.015, 850.030, 742.047, 742.014, 749.051, 749.100, 749.252 ... Reqiescant in peace
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9139
Registrován: 12-2007

Odesláno Středa, 26. června 2013 - 10:56:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No jo, populistické kecy pana cukráře... A to, že na Vysočině nejezdí o víkendu jediný linkový autobus (s výjimkou dálkových nedotovaných + něco málo, co si zaplatí obce), je naprosto v pořádku? Raději bez komentáře.
Samozřejmě. Stejně tak, že stejné "rány pod pás" se objevovaly i v objednávání krajské železniční dopravy (viz "SŽDC svévolně ruší vlakové spoje na Vysočině" - kdy se kraj ani nechtěl přihlásit k tomu, co způsobil; + druhý příklad o 1,5 roku později).

Nechápu dopravní logiku některých jedinců, kteří jsou schopni zrušit ty nejdůležitější (a to první a poslední) rychlíky...
Jejich využití je přece - dle jejich tvrzení - jen zcela minimální.
Já hlavně nechápu (já vím, opakuji se) logiku jiných jedinců, kterým tohle nevadí (stejně jako jim zas tak moc nevadilo rušení/znesjízdňování/zbavování osobní dopravy u tratí na přelomu 2010/2011), zatímco věci jako podoba DPFO a DPH jim vadily... Nu což každý má jiné priority.
Pro někoho jsou 4 nejvýznamnější stanice rychlíku mezi Brnem a ČB (z hlediska důležitosti jízdy z Brna) Náměšť nad Oslavou, Třebíč, Jihlava a Veselí nad Lužnicí. Pro někoho od nádražáků to pro změnu jsou: Jihlava, Kostelec u Jihlavy, Horní Cerekev a Jindřichův Hradec. Život je otázkou priorit.

Mmch. je zajímavé, jak novináři (četl jsem na toto téma několik článků) snad jen "přepíší" oficiální vyjádření radních/ředitelů/vedoucích/mluvčích, avšak nezamyslí se nad tím, zda je náhodou nejsou okolnosti trochu jiné (méně pozitivní). Jako třeba tento "optimistický" článek: http://znojmo.5plus2.cz/15057/trebicske-nadrazi-ceka-zasadni-prom ena
Při jeho čtení jsem si říkal "já to čtu a velice se divím". Zde nabízím opačný pohled, než ten optimistický.

Vlakové nádraží v Třebíči je totiž přímo v centru města, ale budí dojem hodně zaprášené periférie: vedle omšelé nádražní budovy je zarostlé hrbolaté parkoviště.
Tak úplně v centru není; stejně tak budova je v solidním stavu (ono taky 18 let po rekonstrukci by bylo hodně divné, kdyby za tak - v tomto ohledu ne úplně dlouhou dobu - "omšela").

A neprojde jenom proměnou kosmetickou:vznikne zde nový přestupní terminál. "Půjde o velký kvalitativní skokn k dostupnosti veřejné dopravy. A o rozsáhlou revitalizaci území, které je nyní coby vstupní brána do města velmi zanedbané," uvedl Aleš Kratina z odboru dopravy třebíčské radnice.
Teoreticky to může být pravda, leč čtěme dále.

Místo parkoviště nově vznikne točna pro autobusy s řadou krytých čekáren. Terminál bude ústit na Bráfovu třídu proti soudu. "K vlakovému nádraží budou zajíždět příměstské autobusové spoje i autobusy městské dopravy," řekl Kratina. "Všechna nástupiště budou bezbariérová," dodal.
- Za reálného předpokladu, že jízdní řády linkových autobusů se nezmění (bo Joukl/jiní krajští politikové k tomu nejsou naklonění), to je stejně jedno, protože nebudou návaznosti vlak/bus.
- Totéž platí s tou MHD - i když oficiální sdělení k optimalizaci MHD (spuštěna 3. 9. 2012) uváděly jako jednu z údajných výhod zlepšení návazností bus-vlak, tak realita je jiná. http://www.youtube.com/watch?v=BVsZQD1QX5Y (3 minuty od příjezdu vlaku do odjezdu autobusu jsou zatraceně málo)
- Pouhé ZAJÍŽDĚNÍ není vhodné. Měly-li by vlaky a autobusy tvořit v žst. Třebíč taktový uzel, bylo by vhodné, aby autobusy na tomto terminálu začínaly i končily jízdu. Nikoliv aby pro ně byl pouze nácestnou zastávkou.

Na úpravy třebíčského nádraží by měla navázat revitalizace trati Zastávka u Brna – Okříšky. Měla by stát více než miliardu korun.
Jinými slovy - jen co by lidé mohli začít využívat terminál vlak-bus, tak ten terminál začnou využívat autobusy NAD, sloužící během uzavření tratě podstupující tzv. revitalizaci.

"Mělo by tam dojít k úpravě, která umožní zvýšení maximální rychlosti vlaků v některých úsecích z nynějších šedesáti na sto kilometrů v hodině," uvedl Aleš Kratina z odboru dopravy třebíčského městského úřadu.
Ano, důležité je to slovíčko "AŽ". A důležitá je další okolnost (kterou článek vůbec nezmiňuje), že jaksi jistá předcházející železniční "investice" už ze své podstaty způsobí, že počet vlaků, které z Třebíče budou moci dojet až do Brna, bude možné spočítat na prstech (v lepším případě) dvou rukou, ne-li (v horším případě) jedné ruky.

Zatímco dnes cestující často vystupují z vlaku proti staré nákladové rampě a někdy musí i přeskakovat koleje, v budoucnu to bude jinak. Nákladová rampa zmizí a pod kolejemi bude podchod.
... tzn. cesta "od vlaku k MHD" bude časově plusmínus stejná. Oč blíže k nádraží bude zastavovat MHD, o to delší (hlavně časově) bude přístup od vlaku (cesta do podchodu). Aby se nestalo, že stejně většina lidí bude místo cesty do podchodu přeskakovat koleje (i když - ne, dostali by asi pokutu od ČD, a. s. - to by neriskovali).

Cestující by více než terminál uvítali, kdyby na trati Okříšky – Třebíč – Brno jezdilo více spojů. "A rozhodně by nádraží neudělaly ostudu čistší a hezčí toalety s kulturnějším přístupem," napadlo studentku Hanu Štolzovou.
... a já ke slečně studentce dodávám: hlavně RYCHLÝCH spojů (tzn. to, co se dnes nazvývá rychlík) a aby si to věčně netahalo zpoždění v náhodné velikosti mezi deseti (minutami) a nekonečnem. Nic z toho však nezávisí na tom, zda to mezi Třebíčí a Zastávkou pojede max. pouze 60tkou, anebo to na pár kilometrech bude moci rozjet možná na 100 km/h.

"Nádraží je omšelé a příliš malé s ohledem na to, že Třebíč je druhé největší město na Vysočině," vyjádřil se cestující Martin Žák.
Pořád lepší než opačný extrém - žst. Velké Meziříčí.

Třetím zpříjemněním by podle řady dotazovaných lidí u vlakového nádraží byla lepší návaznost autobusových spojů na vlaky.
Přesně tak.

Jaké změny čekají kolejiště? Pracovníci drah odstraní koleje číslo 4 a 6, přilehlé skladiště projde demolicí. U koleje číslo 7 u Riegrovy ulice postaví novou nákladovou rampu. U nové koleje 2a na místě stávající nákladové rampy bude vybudováno bezbariérové nástupiště. V další fázi železničáři odstraní kolej číslo 3 a vybudují ostrůvek s nástupištěm a podchodem. Nástupiště u nové druhé koleje bude prodlouženo podél nádraží až k viaduktu přes Znojemskou ulici.
Jinými slovy - v žst. Třebíč nově budou pouze tři dopravní koleje, byť ta nejbližší od budovy bude rozdělena buď cestovým návěstidlem, nebo i kolejovými spojkami.

Se zvýšením rychlosti souvisí i nyní znovu diskutovaný záměr státu na vybudování vysokorychlostní trati. Propojení Praha – Jihlava – Brno by totiž mohla využít i Třebíč.
... ovšem je otázkou, jak by se pro takovou modernizovanou trať navazující na VRT hodilo nádraží se 3 (O. K., díky rozdělení 2. SK fakticky "3,5") dopravními kolejemi.

http://www.youtube.com/user/DavidDopravniVidea
Lukyy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2057
Registrován: 12-2007

Odesláno Středa, 26. června 2013 - 12:14:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Včerejší odpolední Jihlava



Punk´s not Dead

N.V.Ú. - Rudý-hnědý (Official Music Video 2012)
Ferda20
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2087
Registrován: 11-2009
Odesláno Středa, 26. června 2013 - 15:21:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

810.635 Os 15916
814.140 Os 5908
363.160 Os 5907
362.019 Os 5910
Jirka_kraťas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3736
Registrován: 4-2005

Odesláno Středa, 26. června 2013 - 21:08:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak jsem se díval na změny jízdního řádu k 9. červnu a všiml jsem si, že tam udělali jednu dobrou věc - vlak Os 14825 z Havlíčkova Brodu do Žďáru, který z HB dříve odjížděl v 18.56, nyní odjíždí v 19.02, čímž vznikl skvělý přípoj v HB od R 911 Praha - Jihlava pro lidi jedoucí směr Žďár nad Sázavou a Nové Město na Moravě aspoň v pracovní dny (v pátek dokonce přímo - motor od Os 14825 v tento den v ZR přechází na Os 14977).
Erwin
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.61.158.141
Odesláno Středa, 26. června 2013 - 21:16:31    Odkaz na tento příspěvek  

Jirka kraťas: Když se chce, tak to i kupodivu jde...
Jirkaxxxl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1482
Registrován: 3-2010

Odesláno Středa, 26. června 2013 - 21:38:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No, tahle debata o rušení rychlíků a o Jouklových ranách pod pás je asi jako když se malá děcka na pískovišti hádají, kdo první zbořil tomu druhému bábovičku. Tvrďák (dle paní řídící) "Plus minus cihla" by si měl vzpomenout, kdo zrušil regionální večerní vlaky mezi Iglau a Brodem a tím odřízl spojení krajského a okresního města po deváté večer.To byla opravdová rána pod pás, ale rána cestujícím za prací, která živí je samé a z jejich daní i krajské úředníčky...
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9140
Registrován: 12-2007

Odesláno Čtvrtek, 27. června 2013 - 02:37:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

vlak Os 14825 z Havlíčkova Brodu do Žďáru, který z HB dříve odjížděl v 18.56, nyní odjíždí v 19.02, čímž vznikl skvělý přípoj v HB od R 911 Praha - Jihlava pro lidi jedoucí směr Žďár nad Sázavou a Nové Město na Moravě aspoň v pracovní dny (v pátek dokonce přímo - motor od Os 14825 v tento den v ZR přechází na Os 14977).

Když se chce, tak to i kupodivu jde...


Otázkou je, proč to změnili až po tak dlouhé době, když přece návaznosti Os vlaků i autobusů na rychlíků jsou dány historicky a jejich počet činí několik stovek, ba až tisíc (viz výroky Ing. Joukla o rušení rychlíků).

Mimochodem, tady je krásně vidět nesoulad časových poloh R-225, Os-240 a "špičkového posilového" (pseudo)uzlu HB v L:00:
- v 19:00 h tedy v HB je R Praha - Jihlava + nově má i přípoj do ZR
- ovšem, osobní vlak (konkrétně Os 8368) od Jihlavy přijíždí do HB už v 18:44 h (přesný hodinový takt Os vlaků relativně těsně zapojených do uzlu HB v S:00(/ve špičce i L:00) není možný kvůli chybějící "výh.", resp. malé žst., Jihlava-Bosch Diesel)
- Os 8368 nemá v Jihlavě žádný přípoj od Okříšek (osobnímu vlaku č. 4816 ujede o 12 minut); stejně tak přípoji od ČB (R 661) ujede o 20 minut. Nejbližším přípojem od R 661 (který od 1. 7. bude 3 dny v týdnu končit jízdu v žst. Jihlava ) směr HB je až Os 8372 a přestupní doba mezi těmito vlaky v žst. Jihlava činí 52 (!) minut.

http://www.youtube.com/user/DavidDopravniVidea
Baile_atha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 411
Registrován: 7-2006
Odesláno Čtvrtek, 27. června 2013 - 09:30:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Terminál hromadné dopravy Třebíč - David: Je dobré, když existuje solidní zpětná vazba, ale bohužel se vracíte k věcem, které jsme už spolu diskutovali a které jsem se Vám snažil vysvětlit.

- Beze změn jízdních řádu regionálních autobusů by nový terminál skutečně nefungoval. Už z toho důvodu, že na 8 zastávek v jeden okamžik umístíte pouze 8 autobusů. V tomto směru se k nám však ing. Joukl, potažmo celý odbor dopravy na kraji chová poměrně vstřícně a se změnou JŔ se počítá. V nejbližší době by odborná firma měla začít zpracovávat projekt, který změny JŘ regionálních autobusů navrhne.

- MAD, již před optimalizací jsme se rozhodli, že přestupní uzel bude Karlovo náměstí, čímž se zachoval stav, který byl v minulosti. Tím je vše limitováno. Navíc není z kapacitních důvodů možné, aby se z nové zastávky MAD u vlakového nádraží stala výchozí a koncová zastávka převážné většiny spojů. Bude to vždy zastávka nácestná.

- Nevím, jak jinak byste chtěl řešit výlukovou činnost nutnou k zajištění revitalizace?

- S tezí, že zdvojkolejnění a elektrizace úseku Brno - Zastávka způsobí zhoršení stávajícího stavu zásadně nesouhlasím.

- Pokud bude podchod (a když nebude podchod tak bude jeden úrovňový příchod), tak bude umístěn tak, aby ústil přímo u nové zastávky MAD.

- Ostrovní nástupiště skutečně způsobí, že v žst. Třebíč budou pouze tři dopravní koleje. S tímto řešením souhlasí odbor strategie SŽDC, což je pro nás zásadní stanovisko. Kolej, která bude nově sloužit pro obsluhu nákladové části v jižní části nádraží bude kusá.
Vzhledem ke stísněným poměrům celého prostoru ale nelze jiné řešení vytvořit.

Na závěr podotýkám, že jsme samozřejmě zvažovali dvojúrovňový koncept terminálu, kdy v podzemním podlaží by bylo parkoviště a nad ním zastávky, avšak při známých limitech ROP Jihovýchod (alokace 100 mil. Kč na výzvu) nám bylo jasné, že toto řešení neprojde a zřejmě by neprošlo ani při odpovídající finanční alokaci, vzhledem k ekonomické náročnosti takovéhoto řešení.

Neberte mě prosím zle, ale jedna věc je kreslit čáry na mapě a druhá dotáhnout takto složitou věc do úspěšného konce.
Tomáš_fiala
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 932
Registrován: 6-2010

Odesláno Čtvrtek, 27. června 2013 - 11:06:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Redukcí kolejiště v Třebíči nastane menší problém asi hlavně v pátek mezi 17:00 - 17:30, kdy bude muset souprava od Os 4883 posunovat na 2a kolej (kvůli Lv z Okříšek)... Ale nějak se to bude muset vydržet, v Novém Městě jsou už taky jen 2 koleje na křižování a občas je potřeba objíždět, řeší se to posunem 810 do šturcu, takže to taky jde.

I když kdo ví, jak bude vypadat JŘ 2015...
Mike227
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 190
Registrován: 1-2010

Odesláno Čtvrtek, 27. června 2013 - 18:50:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Od 5.7.2013 je podle mých informací na 227 sobotní Os 28329 (19:55) časově přesunut do polohy "kladivového" Os 28327 (19:10)z důvodu zkrácení přestupní doby v žst. Kostelec u Jihlavy, viz. redukce dálkové dopravy od 1.7.2013, v tomto případě R 925 a 926.

Takže poslední možnost dostat se v sobotu například z Jihlavy do Telče je R 668 v 17,25 s 87 minutovým čekáním v žst. Kostelec u Jihlavy a příjezdem do žst. Telč v 19:46. Takže místo dosavadních 57 minut s R 926 a Os 28329. Tady máme 141 minut s R 668 a Os 28327. Jen tak dál
Lukyy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2062
Registrován: 12-2007

Odesláno Čtvrtek, 27. června 2013 - 19:31:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Do Brodu míří 740 GWJ s rozloženým jeřábem. Aktuel. průjezd Počátkama..

Punk´s not Dead

N.V.Ú. - Rudý-hnědý (Official Music Video 2012)
Erwin
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.61.158.141
Odesláno Čtvrtek, 27. června 2013 - 20:44:50    Odkaz na tento příspěvek  

Jirkaxxxl: Ono taky je zapotřebí se podívat na důvody, proč ty vlaky R zrušili.První je ten, že vlaky nebyly dostatečně využity. A jaký může být jeden z mnoha důvodů? Tady je nápověda: Když jsem doporučil jednomu zarputilému odpůrci železnice, aby to po cca 20 letech zkusil protože vývoj šel za ty roky kupředu, nakonec jsem ho ukecal a na služební cestu do Prahy vlakem skutečně odjel. Po návratu mi vynadal, že ve vlaku byla zima a když na to upozornil, byl průvodčí na něho arogantní. Do vlaku prý už do konce života určitě nesedne. Nejsou čistě náhodou i takovéto podobné případy důvodem proč vlak jede poloprázdý a ministerstvo ho následně na základě této skutečnosti musí zrušit?
Jirkaxxxl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1483
Registrován: 3-2010

Odesláno Čtvrtek, 27. června 2013 - 21:27:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Erwin
Já jako cestující vlakem nejezdím vůbec, to se přiznám, je to pro mne mrhání časem a na tomhle světě jsme jen krátce, no a na věčnost nevěřím. Chybí mi větší frekvence.Jako zaměstnanec ČD jsem za jedinou cestu do Prahy a zpět zaplatil 750 korun za prolongaci režijky, protože jsem si musel osobně vyzvednout licenci.V tom vlaku ale bylo čisto a teplo. Ale k jádru pudla, ty rychlíky byly využity,když se blížily k cíli, tak byly nacpané. A když Joukl prohlásí, že je nejde nahradit kvůli nedostatku dvojkolejných tratí, co si o tom myslet? Když ten rychlík nejede, tak se tím uvolnila kapacita, ne? Ale, škoda mluvit.
363eso
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4036
Registrován: 2-2009

Odesláno Pátek, 28. června 2013 - 19:45:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Neví prosím někdo co dnes vozilo Okříšky?

ICQ - 473947128
http://www.flickr.com/photos/okdbrejle/
http://www.spz.estranky.cz/
jel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.183.24.206
Odesláno Pátek, 28. června 2013 - 19:57:01    Odkaz na tento příspěvek  

363eso: napiš si Davidovi ten to sleduje pravidelně a hlavně má přesné informace .
Pokud je "Okříšky" myšlen Os 4834 tak tam měla být 754.023
Rentier
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11
Registrován: 1-2006
Odesláno Pátek, 28. června 2013 - 23:00:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Brejlení u Kralic n.O.
Union_pacific
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3415
Registrován: 11-2009

Odesláno Sobota, 29. června 2013 - 20:42:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Péenka ČB - Nymburk

Dobronín 27.6.2013
Jirkaxxxl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1485
Registrován: 3-2010

Odesláno Neděle, 30. června 2013 - 08:57:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak nám na lokálce H.Brod- Humpolec vymysleli nový způsob "zabezpečení" jízdy vlaku přes přejezd vybavený výstražnými světly. Instalovali na poslední zastávce před Brodem bedýnku s traťovým telefonem, u které prý pokaždé zastavíme, zavoláme do "dopravy", tam ručně aktivují PSZZ a svolí k další jízdě vlaku. Není Silvestra ani Apríla, je to výplod zabezpečováckého génia od SŽDC. Další "modernizace", "zjednodušení" a zrychlení" dopravy. Prosím o odpovědi, pokud víte,zda je někde v republice něco podobného.
Výpravčíxy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1460
Registrován: 11-2008
Odesláno Neděle, 30. června 2013 - 14:08:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Jirkaxxxl: Na dráze je dneska všechno možné ...... O tomhle určitě nerozhodoval "úředník", který někdy dělal výpravčího nebo strojvedoucícho. ...........Například u nás někdo z KCOD rozhodl, že trvale uzavře jedny ze dvou dveří vedoucích do čekárny. K tomu použil krásnou samolepku s textem, že dveře jsou trvale uzavřeny. Klidně ji nalepil pod jinou cedulku s nápisem "Únikový východ". A tak máme u nás trvale uzamčený "Únikový východ" !!! Co na to řeknou hasiči při "požární prohlídce", to bude zajímavé .....
Výpravčíxy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1461
Registrován: 11-2008
Odesláno Neděle, 30. června 2013 - 15:59:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

oprava : ...."úředník", který NIKDY nedělal výpravčího nebo strojvedoucícho.
malej_hyvry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 89
Registrován: 2-2013

Odesláno Neděle, 30. června 2013 - 16:37:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

IDS Cargo dnes přes Vysočinu
dotaz
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.80.221.43
Odesláno Neděle, 30. června 2013 - 19:55:13    Odkaz na tento příspěvek  

Zdravím,
nemá někdo prosím zapsáno, kdy se konala tato nostalgická jízda Veselí nad Lužnicí - Jihlava? Mělo by to být v roce 1987.
Děkuji předem
Prdík83
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 597
Registrován: 10-2009

Odesláno Neděle, 30. června 2013 - 20:54:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

dotaz: nemohlo to být v době konání výročí 100 let trati Veselí nad Lužnicí-Jihlava? Výročí připadá na den 3.11.1987, ale zda tahle jízda byla v ten samý den si netroufám odhadnout.

Kronika žst. Znojmo 1869-2011, pomozte s její kompletací.
Spolek pro veřejnou dopravu na jihozápadní Moravě o. s.
http://www.svd-jzm.cz
Mirek_2037
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 339
Registrován: 5-2012

Odesláno Pondělí, 01. července 2013 - 07:14:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jízdy se konaly ve dnech 10. a 11. října 1987. Přičemž ve Veselí nad Lužnicí se konala výstava parních lokomotiv a v Jihlavě motorových a elektrických.


(Příspěvek byl editován uživatelem mirek_2037.)
malej_hyvry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 91
Registrován: 2-2013

Odesláno Pondělí, 01. července 2013 - 15:33:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

na Humpolačku se vrátila 742.179..
Tomáš_fiala
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 934
Registrován: 6-2010

Odesláno Pondělí, 01. července 2013 - 19:31:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pár fotek z tratě 241

Občasný host
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.226.252.50
Odesláno Pondělí, 01. července 2013 - 19:36:58    Odkaz na tento příspěvek  

malej hyvry: Nádherná fotka, navíc lokomotiva čistá, vypadá to jako model. Bydlíme v Brodě blízko Humpolačky a malému synkovi, kterému jsou 3 roky a který běží sledovat každý projíždějící vlak, tyhle fotky vždy udělají radost. "Ten jsme viděli, není slyšet."
Jirkaxxxl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1492
Registrován: 3-2010

Odesláno Pondělí, 01. července 2013 - 20:27:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Velkej Hyvry, tak už přestaň trucovat a neschovávej se za Honzíka,už seš velkej kluk...
Martink
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 887
Registrován: 11-2004
Odesláno Pondělí, 01. července 2013 - 22:58:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Moravské Budějovice - Zastal 409Da (706.453)- renovační práce pokračují

Spolek pro veřejnou dopravu na jihozápadní Moravě
Hanz_11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 375
Registrován: 5-2007
Odesláno Úterý, 02. července 2013 - 10:52:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jak to vidíte budouctnost osobní železnice na Vysočině?
V investičních plánech státu jsem nic zajímavého nenašel, Kraj podporuje bus, stát pomalu ruší osobní vlaky . . .
Prošel jsem stránky Kraje, zkoušel jsem googlovat :-), ale ani zmínka o nějaké koncepci, plánech, apod.
Martink
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 888
Registrován: 11-2004
Odesláno Úterý, 02. července 2013 - 11:39:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hanz_11: Na tomto místě lze hovořit pouze s těžkou nadsázkou - takže:
Osobní železniční doprava na Vysočině? Jakou si ji uděláme, takovou ji budeme mít
S lehkou nadsázkou pak lze dodat, že to platí nejen fyzicky (se šroubovákem a nadšením v ruce) ale i politicky (s jasnou, obhajitelnou a realizovanou vizí v hlavě)
Bez nadsázky je však nejlepší tady mlčet.

Spolek pro veřejnou dopravu na jihozápadní Moravě
Prdík83
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 598
Registrován: 10-2009

Odesláno Úterý, 02. července 2013 - 13:25:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tomáš fiala: 810 222 dnes na 24807 lehla, naštěstí ne popelem, ale moc jí nescházelo. Z Citonic už jela samospádem a ve Znojmě se z ní kouřilo i jinde než z komínu. Do depa musela být odtažena. Snad ji chlapi v dílně brzo vrátí do provozu.

Kronika žst. Znojmo 1869-2011, pomozte s její kompletací.
Spolek pro veřejnou dopravu na jihozápadní Moravě o. s.
http://www.svd-jzm.cz
Union_pacific
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3427
Registrován: 11-2009

Odesláno Úterý, 02. července 2013 - 13:25:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  


Čáslav 3.3.2006
Bardotak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1204
Registrován: 9-2008

Odesláno Úterý, 02. července 2013 - 13:27:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnešní manipulák do Jemnice s loko 742 198+742 265+Daak+2eanos+3Eas.2Eanosy na vlečku Opametalu a 3 Easy na nakládku dřeva pro Rakouského odběratele.Nákladní doprava na Jemničce v posledních týdnech zesílila.

Spolek pro veřejnou dopravu na jihozápadní Moravě o.s.
Tomáš_fiala
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 936
Registrován: 6-2010

Odesláno Úterý, 02. července 2013 - 13:40:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Prdík83: Snad ano...

Ale včera mě celkem překvapily oběhy. 810.222 včera vezla obrat 24802/24803, tak jsem myslel, že už ji pak neuvidím (že poveze 24834/24835/24836/24820), ale náhle se objevila na 24808/24809, kde měla jet podle turnusu 810.433 (z 24805). 810.433 se přesunula na obrat 24810/24852/24813, kde měla jet 810.569 (ta tedy asi jezdila obraty Znojmo - Moravské Budějovice).

To se změnil turnus? Nebo se stroje jen tak cvičně proházely?
Prdík83
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 599
Registrován: 10-2009

Odesláno Úterý, 02. července 2013 - 13:48:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak to netuším, ale změnou turnusu by to být nemělo. Ten zůstal. 810 433 jela na 24810 dnes.

(Příspěvek byl editován uživatelem Prdík83.)

Kronika žst. Znojmo 1869-2011, pomozte s její kompletací.
Spolek pro veřejnou dopravu na jihozápadní Moravě o. s.
http://www.svd-jzm.cz
Tomáš_fiala
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 937
Registrován: 6-2010

Odesláno Úterý, 02. července 2013 - 15:09:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Když o tom tak přemýšlím, tak mi to "proházení" nakonec při focení i trochu pomohlo...

Mike227
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 191
Registrován: 1-2010

Odesláno Úterý, 02. července 2013 - 18:33:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nevíte proč v poslední době jezdí všechny Os od Brna/na Brno v žst. Jihlava z 1. nástupiště 4. koleje vpravo od st. budovy? Přijde mi to docela nebezpečný, když denně vidím, jak tam přecházejí lidi. Mám na mysli hlavně kvůli provozu na 1. a 2. koleji.
malej_hyvry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 93
Registrován: 2-2013

Odesláno Úterý, 02. července 2013 - 19:44:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Občasný host: děkuji. Tak tady je něco z dnešní Humpolačky

P.S. velkej Hyvry byl tou dobou v práci
Portabohemica
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2097
Registrován: 2-2004

Odesláno Úterý, 02. července 2013 - 20:21:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

to mě pověz co s tím vyměřovacím vozidlem na humpolačce vyměřili, to museli mít pro jistotu vypnutý zařízení od Dolíku a po Humpolec, jinak by jím to ty hruzy snad ani nezměřilo

http://www.youtube.com/user/277slovan#p/u
www.spzch.wz.cz

Jirkaxxxl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1493
Registrován: 3-2010

Odesláno Úterý, 02. července 2013 - 20:46:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lukáši, to už patří ke koloritu. Pár traóváků vyleze z kanclu, udělá si výlet, v Humpolci pak pobíhají důležitě po peróně s mobily na uchu, ten nejchytřejší řekne známému dirigujícímu dispečerovi, že tu Humpolačku asi kvůli závadám zavřou, pak nalezou zpátky do měřáku a jedou pryč. Zažil jsem to už za ta léta několikrát. A když tomu nejchytřejšímu,který byl tak vtipný a trať by chtěl zavírat, řekneš, že je to především jejich problém a neschopnost, v jakém stavu trať je, čumí na tebe jak tele.Škoda slov. Podbíječku , která za cenu nafty a platu strojníka mohla opravit vymlácené styky a směrování, nechali rozřezat, aby mohli přihrávat kšefty firmám a podle toho lokální tratě vypadají...
Portabohemica
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2098
Registrován: 2-2004

Odesláno Úterý, 02. července 2013 - 21:19:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jirkaxxxl: náhodou nevím jeslti jsem nebyl něčím omámenej ale viděl jsem v Brodě podbíječku, stála až na poslední koleji tam k silnici na šlapanov ale její vzhled nevypadal moc provozuschopně

http://www.youtube.com/user/277slovan#p/u
www.spzch.wz.cz

Kadlos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 463
Registrován: 2-2009

Odesláno Úterý, 02. července 2013 - 21:24:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

páteční štrůdlení z Vysočiny:

Jirkaxxxl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1496
Registrován: 3-2010

Odesláno Úterý, 02. července 2013 - 21:25:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lukine, já měl na mysli podbíječku, která patřila traťovce, byla funkční a zachovalá, na kterou měli minimálně tři vyškolené strojníky a kterou v depu na účku během dvou dní autogenem honem honem rozřezali. Ony podbíječky jsou, ale za jejich provoz se platí nekřesťanské peníze firmám, což byl možná důvod, proč tu svojí traťovka dala do šrotu...
Portabohemica
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2099
Registrován: 2-2004

Odesláno Úterý, 02. července 2013 - 21:44:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jirkaxxxl: mě to je jasný jak to je, však dřív měla dráha všechno svoje, teď má všechno externí pro usporu ale platí za všechno daleko víc aneb ušetříme korunu i když to bude stát 1000, soustruhy, váhy, myčky, uklízečky prostě všechno asi

http://www.youtube.com/user/277slovan#p/u
www.spzch.wz.cz

Karel Musil
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.226.245.37
Odesláno Úterý, 02. července 2013 - 21:58:50    Odkaz na tento příspěvek  

Před několika dny tu někdo vznesl dotaz, jak to vypadá v Křižanově na sklenském (žďárském) zhlaví.

Ve čtvrtek 27. 6. jsem tudy projížděl a z podvečerního R688 udělal 2 dokumentačky. Snad neurazí .....

Karel Musil
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.226.245.37
Odesláno Středa, 03. července 2013 - 06:14:06    Odkaz na tento příspěvek  

Jen bych pro úplnost doplnil, že v úseku Křižanov (od tišnovského zhlaví) - Sklené nad Oslavou byl ještě v ten čtvrtek jednokolejný provoz.
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4969
Registrován: 9-2005

Odesláno Středa, 03. července 2013 - 13:55:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

http://jihlavsky.denik.cz/zpravy_region/leto-s-parou-bude-i-letos -jen-s-jinym-provozovatelem-20130703.html
Takže letos v podání JHMD a BS200 (KPKV).

Instalovali na poslední zastávce před Brodem bedýnku s traťovým telefonem...
Něco tak pitomého se skutečně jen tak nevidí. Nevyšla by náhodou desítka přes ten přejezd jako rychlejší a levnější způsob? (i když tak jako tak nepreferovaný)
Mike227
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 192
Registrován: 1-2010

Odesláno Středa, 03. července 2013 - 19:00:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bw_Ig
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 86
Registrován: 7-2012

Odesláno Čtvrtek, 04. července 2013 - 16:46:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Blá, blá, blá!
Výběrové řízení? Kdy by to tzv. výběrové řízení (byly ale dvě!) bylo čisté jako křišťál, takže čistější a průhlednější než křišťál být nemůže, protože bylo křišťálově křišťálové!
Více tady psát nebudu – protože to všechno co se okolo tzv. "výběrového řízení" a evropské dotace - smrdí kriminálem!!!!
vox.populi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 87
Registrován: 1-2012

Odesláno Pátek, 05. července 2013 - 09:11:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tady je vidět, k čemu vede rozdělení před pár lety funkční železnice. Nárust úředníků, zbytečná krajská dopravní centra a neschopní ( nebo spíš všehoschopní?) lemplové na některých krajích. Zkrátka, flus minus cihla, bordel na kolečkách.
Erwin
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.61.158.141
Odesláno Pátek, 05. července 2013 - 21:52:58    Odkaz na tento příspěvek  

vox.populi: To zdravé rozhořčení je sice pěkné, ale kdo to kdy dá dopořádku???
Jirkaxxxl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1514
Registrován: 3-2010

Odesláno Pátek, 05. července 2013 - 22:06:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dráha se vůbec neměla kouskovat na provozovatele a dopravce,na nákladní a osobní a ani na celostátní a regionální.Úředníků přibylo, vlaků ubylo.
flus mínus cihla
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.226.248.201
Odesláno Pátek, 05. července 2013 - 22:36:34    Odkaz na tento příspěvek  

Tak známej viděl návrh nového GVD..Z Jihlavy do Brodu i nadále poslední spoj v 19.20..Čekal jsem, že Joukl a Mojžíšková udělají nějakou změnu, když jim před televizními kamerami tak šlo o chudáky cestující..Opravdu je pro tyhle lidumily takovej problém zavést motoráček na 22 hod do HB, který by se hned otočil zpátky do Jihlavy? Přípoj od Prahy by tam byl, od toho z Jihlavy by byl přípoj do Chotěboře, Humpolce a Čáslavi..
Jirkaxxxl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1515
Registrován: 3-2010

Odesláno Sobota, 06. července 2013 - 07:06:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jezdili jsme z Brodu 22 10 do Jihlavy a hned zpátky osmsetdesítkou a ten vlak byl vždycky využitý. Jenže
Milan11111
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 405
Registrován: 5-2006
Odesláno Sobota, 06. července 2013 - 22:46:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To Jirkaxxxl: Jezdili jsme z Mor. Budějovic do Jemnice a to ani v ten čas co vy píšete. A teď plus mínus cihla nulový grafikon...

Jezdili jsme ze Znojma do Prahy/Rumburka/Havl. Brodu rychlíkem nebo spěšňákem.....
malej_hyvry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 96
Registrován: 2-2013

Odesláno Neděle, 07. července 2013 - 19:13:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

něco z dneška
Baile_atha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 414
Registrován: 7-2006
Odesláno Pondělí, 08. července 2013 - 08:22:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dokud nebude krajský koordinátor, který stanoví systémový přístup k veřejné dopravě v kraji (např. zajištění dopravy po 22 hodině z okresních center do okolí apod.), bude to stále jen o škrtání.