K-report
 

Archiv diskuse Student Agency do 31. 01. 2013  

Diskuse K-report » Archiv 2013 » Autobusy a trolejbusy » Student Agency » Archiv diskuse Student Agency do 31. 01. 2013 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Focus1976
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 338
Registrován: 4-2011

Odesláno Čtvrtek, 17. ledna 2013 - 08:55:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pokud je tam tedy takový přetlak poptávky, pokud tam "chudáci cestující", které zlý přepravce nepobere svými busy jezdícími každou půlhodinu a nechá je tam, místo aby si vycucal z prstu další vozy a ty tam poslal, tak proč se toho nechytne jiný dopravce a nezačne tam jezdit za cenu o padesát procent vyšší? I kdyby pobíral jen ty "ubožáky", musel by na tom vydělat. Podle logiky zdejších diskutujících by konečně měl "normální" ceny (žádný dumping) a lidi, kteří si nezarezervovali místo v SA dostatečně dopředu, by vzali zavděk i místem v busu za 150 Kč. Sice hrozí, že by toho dopravce nějaká držka, která si vždy a za každou cenu něco najde, osočovala z toho, že se snaží vydělat na chudácích, kteří se nevešli jinam, ale to už je riziko srážky s volem.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3552
Registrován: 2-2005
Odesláno Čtvrtek, 17. ledna 2013 - 09:14:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Focus 1976: Jo, tak s tímhle naprosto bezvýhradně souhlasím. S Vámi sice asi vůbec poprvý, ale přesně jste popsal, jak má fungovat trh. Protože je něco jiného dát možnost přepravy, ale dráž, a nedat tu možnost vůbec. Když si jdete v nouzi koupit lahváče do hospody, taky nečekáte cenu jako v supermarketu.
Ostatně - přesně tohle se stalo teď s ČSAD LB, jen to není těch 50%...
A ještě upřesním pro ty, co tady motají hušky a jablka ohledně té morální povinnosti:
Pokud jsem na lince sám a navíc vlastním přičiněním (likvidace konkurence), tak tu morální povinnost logicky mám, pokud nejsem hyena. Mimo jiné mi to přinese plusové body a zabrání volání po návratu konkurenta.
Pokud jsme tam dva a více, celá morální povinnost samozřejmě padá, v u chvíli skutečně platí, že dělám jen to, co mi přinese zisk.
Sipi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1244
Registrován: 5-2006
Odesláno Čtvrtek, 17. ledna 2013 - 11:19:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim:Pokud jsem na lince sám a navíc vlastním přičiněním (likvidace konkurence), tak tu morální povinnost logicky mám, pokud nejsem hyena.

Tohle je opravdu už na palici, žádná morální povinost neexistuje, jednou provždy! To že to ostatní dopravci zabalí, protože nevydělávají ještě nedává žádnou povinost tomu kdo zbyl odvézt cestující, kteří jezdili s odešlým dopravcem.
Když by teď z trasy Praha-Ostrava odešly jak ČD i Leo, tak regiojet může mít morální povinost jakou chce, ale všechny cestující neodveze, protože na to nemá soupravy a ani na takovou masu lidí není připraven, proto je argument nějaké morální povinosti naprosto lichý.

A pokud jde o nějaké vlastní přičinění, resp. likvidace konkurence, tak se opět ptám jak to SA v tomto konkrétním případě udělala nebo co měla udělat jinak, aby DPML zůstal na lince? Zvýšit cenu? Snížit počet spojů? To je přece blbost, tady v tomto případě bohužel rozhodlo cosi o "silnějším psu". A bohužel říkám záměrně, protože vždy je lepší mít na výběr, ale SA má na Liberci takovou pozici, že jiný dopravce se tam nemůže udržet a jediná varianta je jezdit jen ve špičkách čeho se teď chytne ČSAD a dá li bůh, tak tam vydrží...
žlutý anděl
Neregistrovaný host
Odeslán z: 91.218.188.21
Odesláno Čtvrtek, 17. ledna 2013 - 11:32:06    Odkaz na tento příspěvek  

ad Sipi víte vy nechápete podstatu věci a to je těžké.Kdyby jste chvíli přemýšlel než začnete plácat snůšku kravin, bylo by lepší.
Morálka je právě to co chybí v Čechách nejvíc. Proto jsme ve světě za podvodníky a šmejdy. Tím co říkáte, to jen podporujete.
Jistě nikdo ho k ničemu nemůže nutit. Také to nikdo nedělá. Ale dobrý a to zdůrazňuji dobrý podnikatel, nehledí jen na to konkurenci likvidovat. A to SA dělá. Dobrý podnikatel si konkurenci přeje, protože ví, že jej posouvá každým dnem výš a výš.
Pořád tady plivete špínu za monopol ČSAD. Monopol ČSAD je špatný. Ano monopol SA je uplně stejně špatný. Jestliže je pro vás ČSAD sračka je totéž SA.
To že SA zvýšila cenu je prostě fakt. Využila ztrátu konkurence.
Přeju si aby ČSAD využilo mezery. Aby bylo lepší než SA. Jistě budete namítat že SA vám naleje do kelímku sračku a dá žluté noviny.
Ale život je uplně o jiných věcech. Vám to asi stačí. A veřejná doprava není jen od slova veřejná.
Sipi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1245
Registrován: 5-2006
Odesláno Čtvrtek, 17. ledna 2013 - 12:00:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

žlutý anděl: Sorry, ale snůška kravin je to, co tady píšete vy. Takže jen stručně-nikdy jsem neplival na ČSAD, já v dobách jejího monopolu nejezdil, tak nemůžu ani komentovat, takže já vůči ČSAD ani slovo!
Co se týká morálky, tak zdůrazňuji, že je rozdíl mezi morálkou a morální poviností, já psal o morální povinosti, vy píšete o morálce.
A nakonec to zvýšení ceny a využití ztráty konkurence, zdražovalo se na všech linkách, někde o 5 někde o 10, Liberec šel nahoru o 10, možná by šel při konkurenci jen o 5 a 5 šel jen kvůli ztrátě konkurence - to je jediné s čím částečně souhlasím, jinak jak jsem psal výše je to snůška hovadin co píšete..
Tomasso
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 40
Registrován: 7-2009
Odesláno Čtvrtek, 17. ledna 2013 - 12:41:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Diskuze tady začíná být zase neúnosná. Věci o morálce si vyříkávejte někde na chatu a neplevelte tady.
Jinak od března 2013 má být v provozu "reinkarnovaná linka" Brno - Zlín (přes Kroměříž a přes Uherské Hradiště). Již se na linku hlásí řidiči. Jízdní řád se netvoří z kanclu, ale poprvé se bere v potaz i názor řidičů, kteří linku jezdili. Autobusy budou jezdit starší Irizary nebo Belausy.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3555
Registrován: 2-2005
Odesláno Čtvrtek, 17. ledna 2013 - 14:46:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sipi: Morální povinnost cítí ten, kdo má morálku. To je asi tak jediný rozdíl mezi těmi dvěma pojmy. Morální povinnost není nic, co se dá nařídit, zrovna tak morální povinnost nerovná se povinnost.
Jste úplně mimo a evidentně se v těch pojmech buď vůbec neorientujete (viz ta hovadina o odchodu ČD a LEa) nebo v zájmu boje za čistotu Jančurova štítu nechcete orientovat.
S výjimkou jednoho - z pohledu výše uvedených fakt Jančura opravdu žádnou morální povinnost nemá. Jen si nejsem jistý, jestli mu to slouží ke cti u jiných lidí než jste Vy.
Filip136
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.180.161.175
Odesláno Čtvrtek, 17. ledna 2013 - 15:14:22    Odkaz na tento příspěvek  

Českému národu se člověk nezavděčí. Asi také začnu požadovat morální povinnost po tom dopravci, co jezdí k nám.

Také by nebyla marná linka Brno - České Budějovice, která získala v anketě také hodně hlasů.
Robert_08022
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4551
Registrován: 3-2004

Odesláno Čtvrtek, 17. ledna 2013 - 18:36:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Filip: Už 30. listopadu jsem sem psal pohled na linku BM-ČB, a za tím názorem si stojím i nadále.

Kdo víno má a nepije, kdo hrozny má a nejí je,
kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá,
na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl.
(Jan Werich)
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4231
Registrován: 2-2005

Odesláno Čtvrtek, 17. ledna 2013 - 19:22:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tomasso: To je rozhodně dobrá zpráva :-)

A PS: Ukažte mi jediného podnikatele, který mi do očí řekne, že konkurenci vítá a myslí to vážně, ne jen jako součást vlastní propagace.

Osobně bych pod takovým majitelem dělat nechtěl.

To, co tady řada lidí nechápe (krom jiného), je, že zneužití monopolu by bylo, kdyby Jančura zvedl ceny jízdenek třeba o 40% s tím, že cestující stejně nemají na výběr. Pak by byl nemorální svině.
Že zvedl ceny o 10 Kč podobně, jako na všech jiných linkách, nesvědčí vůbec o ničem a jen pár jedinců hledá důvody, jak si kopnout.

Jančura počítat umí a kdyby měl možnosti/prostředky, jak odvozit více cestujících, aby mu zůstal i zisk, tak ty lidi odveze, protože není důvod nechávat bez důvodu 60 a více lidí na nástupišti, aby zaplnili autobus konkurence.

MHD je pro lidi ! ! !
Škoda 27Tr Solaris...perla Plzně
ICQ: 260 116 510
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3557
Registrován: 2-2005
Odesláno Čtvrtek, 17. ledna 2013 - 23:38:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trollino: Aha: A kde je hranice mezi malým zdražením a zneužitím monopolu a kdo ji stanovuje? Tím spíš, že zde zdražil víc než na ostatních linkách, jak decentně pomíjíte..
Minibox-reg
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.207.88
Odesláno Čtvrtek, 17. ledna 2013 - 23:40:20    Odkaz na tento příspěvek  

Tomasso: Ukončeno v Brně a obrat zpět na Zlín (což by mohlo přinést více spojů) nebo protažení z Praha - Brno tak jak to bylo? V každém případě by auto zase jednou mohlo zůstat v garáži, pokud by byl nějaký brzký odpolední spoj, co jel na Brno před tou 15h z KM.
Glory
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 429
Registrován: 8-2012

Odesláno Pátek, 18. ledna 2013 - 02:04:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim: Vary byly zdraženy úplně stejně jako Liberec a jsou už na 130 s kreditkou - tedy cca 1 koruna/1 kilometr, stejně jako nyní Liberec - pár sedadle se obsadí na letiště a pak z letiště do Varů, takže jedna sedačka přinese přes 200 a víc než polovina cesty není zatížena mýtným.
Gabuliatko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2716
Registrován: 12-2007
Odesláno Pátek, 18. ledna 2013 - 11:27:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

nevím čím to je, ale dnes v pátek v 11:21 je do Liberce na výběr :
17:00 3 vozy a je ještě 45 míst
17:15 1 - 8
17:30 2 - 39
18:00 2 - 34
18:15 1 - 6
18:30 2 - 42
...
23:00 1 - 31

neděle z5
místa dost

takže tímto pokládám řeči o tom, že je týden dopředu vyprodáno za nepravdivé
(a tak nějak netuším koho ČSAD Lbc chce vozit)
Sipi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1246
Registrován: 5-2006
Odesláno Pátek, 18. ledna 2013 - 11:48:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No podle zdejších jančurobijců se měl jančura po minulém pátku chytit za hlavu, zapřemejšlet, že má taky nějakou morální odpovědnost vůči lidem a nakoupit ještě takových 10 dalších nových busů, aby pro příště uspokojil objednávku na Liberci
Sice by ukázal, že má morální odpovědnost, ale problém je, že by ty busy strčil do kopřiv, protože zrovna dnes už taková poptávka není.
Takže morální povinost (odpovědnost) v praxi podle zdejších diskutérů..
Glory
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 430
Registrován: 8-2012

Odesláno Pátek, 18. ledna 2013 - 11:55:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Gabuliatko: oni se nějací lidi najdou, SA tam přeci jen pár lidí nemá vůbec rádo a radši pojedou s ČSAD Liberec, i když dráž. Mimo pátků a nedělí si troufnu tvrdit, že s jistotou, toho, že budou sedět sami a vedle nich bude prázdno.
Už z Varů do Prahy taky jezdím s horším a dražším a efekt toho, že jezdí tolik lidí, že každej má vedle sebe místo funguje - většinou jede do 20 lidí
žlutý anděl
Neregistrovaný host
Odeslán z: 91.218.188.21
Odesláno Pátek, 18. ledna 2013 - 15:55:53    Odkaz na tento příspěvek  

Koukám Glory je odborník, když ví kolik lidí pojede a to to ještě nezačalo jezdit. To seš tedy dobrej hochu. Aby ses, ale také nedivil.
ad Sípí lepši Jančurobijec než vlezprdelka.
autař
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.176.25.59
Odesláno Pátek, 18. ledna 2013 - 17:14:30    Odkaz na tento příspěvek  

co se týče zdražování ve Varech:
teď jsem měl v ruce lístek od letušky z roku 2005 za stejou cenu, tj. 130 korun.
Gabuliatko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2717
Registrován: 12-2007
Odesláno Pátek, 18. ledna 2013 - 18:41:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Glory: otázka je, z čeho a jak dlouho bude ČSAD Lbc takovou vytíženost financovat
Glory
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 431
Registrován: 8-2012

Odesláno Pátek, 18. ledna 2013 - 22:39:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Gabuliatko: mají jiný náklady než SA, on novej FaR stojí provozně víc, než něco, co už pár let jezdilo.
žlutý anděl: nepsal jsem konkrétní číslo a "troufám si tvrdit" podle mě není, že to tak bude. Pokud to tak je, tak tedy "podle mě to bude tak, že mimo pátků a nedělí každý cestující bude sedět sám a vedle sebe bude mít prázdno, ale samozřejmě to tak být vůbec nemusí"
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8378
Registrován: 12-2007

Odesláno Pátek, 18. ledna 2013 - 22:45:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Člověk by si řekl, koho může vozit DPKV na Varech, ČSAD na Plzni a přeci jenom lidi jezdí a nemusí nutně pokračovat někam dál (tj. Ostrov, resp. Domažlice, Klatovy, ML...).

Fotky na MHDFOTO blog na iDnes.cz
Říkejte mi MMM
PF 2013 - lepší náladu a méně blbů v diskuzích :-)
Glory
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 433
Registrován: 8-2012

Odesláno Sobota, 19. ledna 2013 - 00:55:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martinmarilynmanson: oni i s tím A-Z busem jezdí lidi z Varů do Prahy a já jsem mezi nimi
jarouš
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.114.38.130
Odesláno Neděle, 20. ledna 2013 - 20:40:41    Odkaz na tento příspěvek  

Jakmile jsem viděl za volantem autobusu ČSAD Liberec viděl pana J.O.z Jablonce,okamžitě jsem se vsázel že co nejdříve začnou jezdit linku o Prahy a už je to tady!Nejdříve jezdil Jablonec s červenýma Travegama následoval krach,už nevím jak se to jmenovalo,pak Liberec u SA,pak zblbnul Pecha a jezdil jako Eurocar,po krachu jezdil Prahu v ČSAD Jablonec kde mu doporučili odchod,nastoupil znovu k SA kde mu neprodloužili smlouvu,pak chvíli tak všelijak až skončil v ČSAD.Myslím že to pro nájemce zájezdovky v ČSAD není zrovna dobrej tah.....
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2605
Registrován: 12-2004
Odesláno Úterý, 22. ledna 2013 - 21:15:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

http://www.busportal.cz/modules.php?name=article&sid=10474&secid= 4

Pokud opravdu na Zbrojovka-Baník narostl počet cestujících o čtyřnásobek, tak to potom
Může se k tomu někdo znalý situace vyjádřit?
To je nějak moc velkej nárůst.

I když chápu, že při tolika zpožděních na R Brno-Bohumín a tolika jejich sekání cesty do NAD ledas kdo přejde.
Asi i z IGK
Robert_08022
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4574
Registrován: 3-2004

Odesláno Středa, 23. ledna 2013 - 17:21:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zase ty hodinové sekery, co se nabíraly u Rychaltic, asi mnoho lidí nepřesvědčily, aby jeli příště opět busem.

Kdo víno má a nepije, kdo hrozny má a nejí je,
kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá,
na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl.
(Jan Werich)
Mick
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4
Registrován: 1-2013
Odesláno Středa, 23. ledna 2013 - 17:30:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnes pro StudentAgency předány 3nové vozidla Fun&Relax - Volvo Irizar PB. (169, 170, 171).

Bus 169 bude zítra poprvé nasazen na linku do Berlína. (na foto bus 171 dnes v podvečer na Florenci)
Mick
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5
Registrován: 1-2013
Odesláno Čtvrtek, 24. ledna 2013 - 12:36:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  





Po téměř 2 letech opět nové vozidla na podvozku Scania pro společnost StudentAgency. Dnes předány první 2vozy z aktuální serie 15nových vozidel Fun&Relax, tentokrát tedy Scania Irizar PB (172, 173). Myslím že bude zajímavé pozorovat spokojenost řidičů v jednotlivých vozech - Scania vypadá z hlediska kokpitu řidiče "útulněji" a praktičtěji. Nicméně je zajímavé jak může být nástavba od stejného výrobce na různých podvozcích rozdílná - především spací místnost mohou řidiči Scanie řidičům Volva jenom závidět - rozdíl v šířce je téměř 20cm.
google.mat
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.119.88.34
Odesláno Čtvrtek, 24. ledna 2013 - 20:41:37    Odkaz na tento příspěvek  

Pro Jarouš: Seš hlupák, že si na špičku nosu nevidíš. Kdybys věděl, jak to u s.a funguje, mluvil bys jinak!!
Focus1976
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 341
Registrován: 4-2011

Odesláno Čtvrtek, 24. ledna 2013 - 21:20:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dobrý večer, může mi prosím někdo znalý vysvětlit, jak to funguje v těch několika busech, kde cestující sedí "na patře" až nad řidičem? Má tam stew nějaký bezpečný průlez přímo do vozu? A na kterých linkách tyto vozy jezdí? Díky...
Observer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 153
Registrován: 4-2011
Odesláno Pátek, 25. ledna 2013 - 12:49:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Focus1976: To určitě myslíte busy Beulas Glory jezdící na linkách Praha - Košice a Praha - Oslo. No též by mne přesně zajímalo, jak tam stew vyleze. Ale zkuste se podívat zde, je tam schodiště.
http://www.beulas.net/che/glory_cataleg.pdf?b=4&a=2
Favoritmartin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 180
Registrován: 3-2007

Odesláno Pátek, 25. ledna 2013 - 15:51:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Focus1976 : předně, stew má místo nahoře v přední řadě sedadel, pokud má potřebu jít k řidičům, má k dispozici přední schodiště,na kterém po levé straně (při pohledu z vozidla) jsou dveře do kabiny řidiče, takže tudy vede cesta
Robert_08022
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4586
Registrován: 3-2004

Odesláno Pátek, 25. ledna 2013 - 22:57:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Prosím pěkně, když se podělá elektronické zavírání kufrů na Irizaru, tak je vymalováno? Ručně to zavřít nejde? Že jsem dnes večer viděl jet přes Brno jeden z těchto vozů s komplet otevřenou levou stranou.

Kdo víno má a nepije, kdo hrozny má a nejí je,
kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá,
na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl.
(Jan Werich)
Toompoop
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 64
Registrován: 4-2011

Odesláno Pátek, 25. ledna 2013 - 23:22:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mick: Takže pokud to dobře chápu, tak po dodávce těchto nových FunRelax bude mít SA tyto autobusy od ev. č. 128 do ev. č. 186 ??

To je mazec jak to letí, jako by to bylo včera co kupovali první autobusy.

Nemáte někdo info, kam budou nasazený?
Mick
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6
Registrován: 1-2013
Odesláno Sobota, 26. ledna 2013 - 03:20:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Toompoop: Je to 128 až po poslední 173. V tuhle chvíli je tedy v provozu 46 Fun&Relaxu (vč. DB kde ale není FUNTORO používáno). Ale brzy jich bude víc... :-)
Fkam
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 490
Registrován: 3-2011
Odesláno Sobota, 26. ledna 2013 - 08:44:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nádhera, už se těším až se novým Fun and Relax svezu do Francie či do Norska.

Nejspolehlivější dopravce v PID je přece DPP
Observer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 154
Registrován: 4-2011
Odesláno Sobota, 26. ledna 2013 - 10:38:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ale do Norska jezdí Beulas Glory, takže pochybuji, že ty budou jen tak brzy z linky vyřazeny :-).Ale do r. 2015 by prý měly být všechny Fun and Relax.

Chtěl jsem se ještě zeptat, je nějaký rozdíl sedět v Beulas Glory oproti Aurám? Sedačky mi přijdou stejné, akorát Glory mi přijde vyšší.
Lc937gt11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1307
Registrován: 1-2009

Odesláno Sobota, 26. ledna 2013 - 11:00:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Robert_08022: jestli máš na mysli hydraulické otvírání kufrů tak ano. Myslím,že v danou chvíli pomůže jen vypustit vzduch. Ale jak je to řešeno nevím.
Mick
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7
Registrován: 1-2013
Odesláno Sobota, 26. ledna 2013 - 11:34:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Do Anglie jezdilo Glory také a už je na lince nový Fun&Relax. Beulasy už mají podle mě to nejlepší v SA za sebou a myslím že už další nebudou...tedy alespone ne v dohledné době... Všechny nové vozy které jsou objednané jsou s nástavbou IRIZAR PB. Nicméně změnit se určitě může cokoliv...
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2607
Registrován: 12-2004
Odesláno Sobota, 26. ledna 2013 - 11:45:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mick:A kolik je tak objednanejch na tento rock?,pokud to není teda tajnostní.
Mick
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8
Registrován: 1-2013
Odesláno Sobota, 26. ledna 2013 - 20:59:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zzz: nevím jak tajná informace to je a nemám info o celém roce ...vím jenom o aktuální dodávce která se právě vyrábí z důvodu rezervace termínu na přípravu vozidel do provozu....teď je to několik desítek kusů ...
mili
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1
Registrován: 10-2012
Odesláno Neděle, 27. ledna 2013 - 13:14:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kolik se dá vydělat u SA?děkuji
Robert_08022
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4603
Registrován: 3-2004

Odesláno Pondělí, 28. ledna 2013 - 09:14:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Miliony ročně, pokud jsi majitel. Pokud zaměstnanec, tak taky, ale za podstatně delší dobu :-)

Kdo víno má a nepije, kdo hrozny má a nejí je,
kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá,
na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl.
(Jan Werich)
Bevelo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2567
Registrován: 12-2003

Odesláno Pondělí, 28. ledna 2013 - 11:43:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zatím nic nenasvědčuje tomu, že by Jančůro byl nějaký novodobý Baťa. Tedy dle fluktuace řidičů v jeho autobusech..
Glory
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 436
Registrován: 8-2012

Odesláno Pondělí, 28. ledna 2013 - 12:21:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mick: co jsem mluvil s těma klukama co se svezli posledníma irizarama (111-114) a pak i F&R na Volvu (ta první dodávka), tak v zimě pokud je sníh a podobně, tak Scanie je údajně daleko lepší.
Ale u Beulasů zase tvrdí opak, že je lepší Volvo. Těch řidičů je pár, ale shodli se...
Malý_fotograf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4402
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 28. ledna 2013 - 15:43:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na BusPortálu píši: Na přelomu roku Student Agency nakoupilo patnáct nových autobusů, většinu z nich s konceptem Fun and Relax s možností individuální zábavy

Opravdu je nějaký z těch nových autobusů bez F&R?

Každý je šotouš, ale v jiné věci...
Mick
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9
Registrován: 1-2013
Odesláno Pondělí, 28. ledna 2013 - 18:37:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Glory: bude to individuální - mě spíš jako laika zaujala ta nová Scanie (místo řidiče) - Volvo působí hodně "stroze" a plastově - Scanie je "útulnější" - jízdní vlastnosti nedovedu posoudit, s Volvem jsem nikdy nejel (popojíždění kolem servisu nepočítám :-)

Malý:fotograf:
všech 15 nových vozidel které SA převzalo za poslední měsíc je ve výbavě Fun&Relax - stejně tak všechny které jsou teď na výrobní lince jsou v provedení se systémem FUNTORO.
Glory
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 437
Registrován: 8-2012

Odesláno Úterý, 29. ledna 2013 - 00:05:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mick: dle toho co za poslední dvě zimy rozmlátili, to vypadá tak jak to vidí...
A pokud Scania nic zásadně nezměnila, tak ten tvrdej podvozek není na naše rozbitý silnice, v tom to Volvo jasně vede. Třeba první Glory na Scanii, to byla zhmotněná katastrofa a zoufalství.
Co se místa řidiče týče, tak Scania jasně vede - je to hezčí a ovladatelnější. Pokud si navíc chce řidič řadit sám, tak u Scanie si hraje s páčkou u volantu, u Volva musí přecvakávat kolíbku na páce těsně vedle zadku.
čtyřúhelník
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 138
Registrován: 9-2007
Odesláno Úterý, 29. ledna 2013 - 19:27:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jízdní řád ČSAD LB je na světě. Škoda, že nepřibyl spoj v 5:00 z Liberce
application/pdf540001
lV_0540001.pdf (8.6 k)
Davka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 172
Registrován: 2-2011
Odesláno Úterý, 29. ledna 2013 - 20:25:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Za mě ČSAD Liberec palec nahoru
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2611
Registrován: 12-2004
Odesláno Úterý, 29. ledna 2013 - 21:00:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jsou z nich "vyzobávači rozinek" ,
ale je dobře , že se "morální odpovědnost za odvoz cestujících" částečně přesouvá na dalšího dopravce..
Sipi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1249
Registrován: 5-2006
Odesláno Úterý, 29. ledna 2013 - 21:38:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

to budou ty dva autobusy zevlovat v Praze 6, resp. 8 hodin z ranní špičky do odpolední špičky nebo mají nějaký výkon?
10 minut na obrat v Praze na ČM u prvního ranního busu z Liberce taky asi není ideální..
Focus1976
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 342
Registrován: 4-2011

Odesláno Středa, 30. ledna 2013 - 07:57:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak to vypadá, že Jančurovi tímto skončila "morální odpovědnost za odvoz všech cestujících", kteří jo a jo požadují po soukromém podnikateli, aby je odvezl, i když má plno. Mimochodem, tuhle jsem chtěl letět z Prahy nonstop do Soulu, lítá to jen Korean Air, a světe div se, nechtěli mi sehnat speciál, i když měli letadlo plné. Béééééé. Zlý monopolista.
Glory
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 438
Registrován: 8-2012

Odesláno Středa, 30. ledna 2013 - 10:27:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Focus: a při tom ti mohli poslat místo menšího Boeingu větší Airbus, a letěl by si taky
http://farm6.staticflickr.com/5141/5659067555_e05a16e92b.jpg
Garfield
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9872
Registrován: 10-2004

Odesláno Středa, 30. ledna 2013 - 12:34:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pondělní události:
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3581
Registrován: 2-2005
Odesláno Středa, 30. ledna 2013 - 20:28:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Focus1976: Vono do Soulu nic jiného nelétá? Vezměte si slovník cizích slov a prostudujte si pojem monopolista, než tady zase zaexhibujete. Monopolista není monopolistou proto, že Vás někam odveze nonstop a bez přestupu.
A kromě toho - kdybyste četl příspěvky odborníků na morální povinnnosti tady, věděl byste, že v takovém případě můžete prostě jet jindy, jinudy nebo taky vůbec a všechno je naprosto v pořádku.

(Příspěvek byl editován uživatelem Slim.)
Minibox-reg
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.207.88
Odesláno Středa, 30. ledna 2013 - 21:48:28    Odkaz na tento příspěvek  

Garfield: to se naháněli kdo bude dřív u Grandu s Eurolines nebo je na té druhé fotce náhodně? (teda aspoň mi to přijde jako fotka z Brna z Bauerovy)
Garfield
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9875
Registrován: 10-2004

Odesláno Středa, 30. ledna 2013 - 23:54:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Minibox-reg:
Na tom záběru Eurolines stál, takže zřejmě účastník nehody.
409
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 77
Registrován: 10-2012

Odesláno Čtvrtek, 31. ledna 2013 - 07:34:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Myslíte, že ten Glory půjde na opravdu, nebo do šrotu či na prodej? DĚKUJI

Všichni kritizují nové trolejbusy a autobusy, ale jsou moderní a přístupnější starším lidem.

Vagonfoto - Fotografie železničních vozů (zatím v rozpracování - nekritizovat)
Glory
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 439
Registrován: 8-2012

Odesláno Čtvrtek, 31. ledna 2013 - 11:46:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

409: no do šrotu určitě ne, mu skoro nic není a pořád ještě nějakou hodnotu má. Šikovný ruce a pár náhradních dílů a nebude skoro nic poznat :-)
409
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 78
Registrován: 10-2012

Odesláno Čtvrtek, 31. ledna 2013 - 11:59:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Glory : Máš pravdu , ještě jsem s ním nikdy nejel, nemá prosím někdo fotky interiéru? Předem děkuji

Všichni kritizují nové trolejbusy a autobusy, ale jsou moderní a přístupnější starším lidem.

Vagonfoto - Fotografie železničních vozů (zatím v rozpracování - nekritizovat)