K-report
 

Archiv diskuse Student Agency do 17. 01. 2013  

Diskuse K-report » Archiv 2013 » Autobusy a trolejbusy » Student Agency » Archiv diskuse Student Agency do 17. 01. 2013 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Sipi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1236
Registrován: 5-2006
Odesláno Pondělí, 14. ledna 2013 - 18:12:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ještě k tomu pátečnímu Liberci. Jančura vypravil mezi 15 a 21 hodinou 21 busů, když pominu kapacitu, tak i kdyby měl další navíc, tak co s nima v Liberci? Oni se sami teleportují? Tady na něj všichni flušou, že neuspokojil poptávku, ale přeci jenom je to soukromník a taky se musí chovat ekonomicky. Zpět asi určitě všechny busy nejely plné, naopka si myslím, že se vracely zcela prázdné, takže ono to žádné terno nebylo...

Slim: (navíc na trati, kde v podstatě není alternativní způsob dopravy)
Samozřejmě žádnou povinnost nemá. Ale veřejnost má nepochybně právo to čekat od monopolisty, který notabene utavil své konkurenty. Nebo ne?


To jsou zase hlody, Jančura má monopol jen na silnici, to se dost zapomíná. Slim a ostatní by si mohli uvědomit, že do Liberce se dá dostat i vlakem, takže je jiná alternativa dopravy, sice s přestupem, ale je...A jančura za to nemůže, že náš stát a někteří kompetentní jedinci nejsou schopni připravit a zainvestovat železniční koridor Praha - Liberec. Kdyby se nekupovala předražená pendolina, která už vyšla na 6 miliard, tak se za ty peníze mohl postavit a liberečáci by byli v Praze v centru za 50 minut.
Na to samozřejmě Slim zapomíná, neb trefovat se do Jančury je snažší.
PPP
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.232.59.54
Odesláno Pondělí, 14. ledna 2013 - 18:19:43    Odkaz na tento příspěvek  

Liberečák: Tak se zdá, že kritici údajného monopolu Student Agency ztratili svůj argument :-D objevil se tam "vyzobávač rozinek", který bude jezdit jen ve špičkových časech jak sám uvádí.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3522
Registrován: 2-2005
Odesláno Pondělí, 14. ledna 2013 - 19:23:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sipi: Vy jste vůl, jinak se to nedá napsat. Takže za to, že Jančura po vyštípání konkurence nestihne odvézt všechnu frekvenci, může stát, protože tam nevybudoval pořádnou železniční trať. Jděte to někam vytesat a přilepte k tomu svoji fotku.
A pod to malinko menším písmem můžete napsat, že konkurenci autobusu, který jede hodinu, má tvořit vlak, který jede dobu asi trojnásobnou.
Focus 1976: V podstatě totéž označení. To, že si někteří diskutující myslí, že subjekt, který vytlačí konkurenci, bude fungovat ve dvojnásobném režimu, se snad ani nedá komentovat bez invektiv...
A jak by teda měl fungovat, když toho konkurenta vyštípal? Nechat ty lidi svému osudu a jen si vylepšit obsazenost? Zvlášť když majitel má plnou držku keců, že dopravu dělá jako charitu?
Kdyby se najednou rozhodlo 300 lidí (cca 5 busů SA), že chce jet v pátek večer z Brna do Prahy, také se nedostanou
Jenže tady se nerozhodnou zničeho nic stovky lidí, ti lidé jezdí pátek co pátek...když budete mít hotel a permanentně se u Vás bude zajímat víc lidí, než jakou máte kapacitu, holt to patro přistavíte.
Bevelo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2559
Registrován: 12-2003

Odesláno Pondělí, 14. ledna 2013 - 19:24:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A jejda, žlutý fleet team nastupuje šichtu
Sipi: pokud si skutečně myslíte, že za 6 miliard se dá postavit koridor z Prahy do Liberce, tak jste buď snílek, a nebo jen plácáte do větru! Ono by totiž stačilo některé úseky mezi Prahou a Turnovem dát do dvojkolejného provozu, a v Turnově vybudovat spojku do trojúhelníku ve které by mohla být zastávka pro přímé vlaky mezi Libercem a Prahou - kam by ještě mohl drandit z centra bus. Ta trasa je už tak zapráskaná vlaky, kde k tomu všemu ještě návoz/odvoz logistiky ze Škoda Auto do prižnějšího provozu nepřidává. Myslím si, že plán na propojení pražské a liberecké dráhy spojkou před Turnovem jistě existoval, jen díky válečnému období bohužel nemohl být realizován.

Pokud jde o ČSAD Liberec a odkaz na ten článek, tak tam opět pobavila věta "Komfort jako ve žlutých autobusech však cestující s ČSAD nezažijí. Nepočítá se s novinami ani servírováním nápojů" ..tak nějak nechápu, proč je dnes nutné dostávat teplou chcanku v kelímku s novinami v autobuse. Média dnes tento výdobytek moderní doby staví jako stěžejní faktor před samotným zhodnocením vozidla, cesty, rychlosti a četnosti spojův v jízdních řádech..

(Příspěvek byl editován uživatelem Bevelo.)
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3524
Registrován: 2-2005
Odesláno Pondělí, 14. ledna 2013 - 19:40:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Z diskuze pod článkem:

Kvalita v podání SA:

- nedělní spoje vyprodané od soboty a nulová snaha spoje posílit

- slíbili zkrácení int. ve špičkách na 15 min. a proto odjezdy odpoledne z Prahy jsou po hodině až na pár výjimek (viz portal.idos.cz)

- slíbili spoj časně ráno do Prahy - a NIC

- na 60ti minutové jízdě Vám 30 minut pouští reklamy (15 minut na začátku, 15 na konci)

Díky, nechci! Radši si připlatím za přepravu... (Btw. SA stále jezdí jako dumping, předpokládám, že cílem ČSAD je neprodělat kalhoty...)
Sipi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1237
Registrován: 5-2006
Odesláno Pondělí, 14. ledna 2013 - 20:13:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim:Takže za to, že Jančura po vyštípání konkurence nestihne odvézt všechnu frekvenci, může stát, protože tam nevybudoval pořádnou železniční trať.

No přesně takhle jsem to napsal a myslel Slovo vyštípání je poněkud přehnané, to za prvé. Jak vyštípala SA DPML? Za druhé reagoval jsem na alternativu dopravy z Prahy do Liberce. Tady se směješ Jančurovi, že nezvládá poptávku, ale vůbec ti nevadí, že stát za x let nebyl schopný vybudovat kvalitní železniční spojení Prahy se stotisícovým krajským městem.
Jančura jako soukromník se klidně na Liberec může vykašlat a nikdo by nemohl říct ani popel, to by se z toho mraky lidí posralo..

A pod to malinko menším písmem můžete napsat, že konkurenci autobusu, který jede hodinu, má tvořit vlak, který jede dobu asi trojnásobnou.

Klasická fabulace Slima, vlak s přestupem v Turnově jede 2 a půl hodiny, Bus SA+ metro do centra je hodina a půl, takže ta doba není trojnásobná, ba ani dvojnásobná. Ten kdo nemá rezervaci a nechce zkoušet štěstí na čerňáku, tak tu hodinu navíc snad obětuje.
Fkam
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 483
Registrován: 3-2011
Odesláno Pondělí, 14. ledna 2013 - 20:20:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Focus, Sipi - souhlasím s Vámi pánové. Rozumné názory

Tohle lynčování Jančury a jeho firmy mě nechává klidným. Na některých svých trasách si také nemohu vybírat dopravce a neřvu.

Nejlepší dopravu mají v Curychu
Nejlepší dopravce Student Agency
Nejlepší silnice ve Švédsku
Glory
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 423
Registrován: 8-2012

Odesláno Pondělí, 14. ledna 2013 - 20:30:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim: a nutí tě někdo se na ty reklamy dívat? Dnes už je to běžná věc i v mnoha provozech MHD i ve vyspělém západním světě. V tom autobuse je narváno co se tam jen vlezlo, aby si skoro každý vybral
Sipi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1238
Registrován: 5-2006
Odesláno Pondělí, 14. ledna 2013 - 20:42:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bevelo: Ten koridor má stát 24-25 miliard a bude v trase Praha-Milovice-nová vlkavská spojka-Mladá Boleslav a přes Turnov do Liberce, stavbu nejvíce prodraží tunely mezi Turnovem a Libercem. Za těch 6 miliard už mohlo být hotovo třeba Praha-Mladá Boleslav, kdyby se to dělalo na etapy..
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2594
Registrován: 12-2004
Odesláno Pondělí, 14. ledna 2013 - 20:44:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Máte někdo přehled, kolik lidí+- v Ne,Po ráno z Libe a kolik ve Čt a Pá z Prahé volí možnost Busline do Jablonce a tam přestup k Bílým kočkám?
Bevelo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2561
Registrován: 12-2003

Odesláno Pondělí, 14. ledna 2013 - 20:59:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sipi: aha, to je zajímavé. O této variantě jsem nevěděl. Takže vlastně dojde na napojení nymbursko-boleslavské dráhy přímo do Milovic kde jsou už dráty. Je pravda že se mohlo stavět už dávno, místo toho se zcela zbytečně drátovalo mezi Č.Budejovicemi a Č.Velenicemi. Takhle za tu dobu už dávno Mladá Boleslav mohla být pod drátama a v Turnově vybudován třeba ten traťový triangl..
Sipi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1239
Registrován: 5-2006
Odesláno Pondělí, 14. ledna 2013 - 21:10:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bevelo:Je to přesně tak, ta Mladá Boleslav by dráty potřebovala jako sůl kvůli škodovce. Ale problém je, že Praha - Lysá musí být kvůli kapacitě tříkolejný a dál už po dvou kolejích+ někde nějaké narovnání, takže ono je to stejně hudba hluboké budoucnosti, já to vidím na minimálně 10 možná 15 let.
žlutý anděl
Neregistrovaný host
Odeslán z: 91.218.188.21
Odesláno Pondělí, 14. ledna 2013 - 21:22:22    Odkaz na tento příspěvek  

AD Sipi je, je, je on je to pánbůh ten Jančura. Ještě že je, nebýt jeho a malejch brambor, tak prasata žerou velký. Ukazuje se, že vy vůbec nerozumíte psanému textu. Vytahujete věci, které nikdo nenapsal. Nebo vás spíš povolalo do zbraně, že se vrací zlé odporné ČSAD....
Honzalb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 261
Registrován: 11-2010
Odesláno Pondělí, 14. ledna 2013 - 21:41:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim: nechcete se někdy na trase Liberec - Praha projet, abyste nemusel vkládat naprosto lživé příspěvky z diskusí?
docela by mě zajímalo vaše pojetí trip reportu. Lístek Vám milerád zaplatím.
Honzalb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 262
Registrován: 11-2010
Odesláno Pondělí, 14. ledna 2013 - 21:42:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bevelo: chtěl jste říct, že na lince Praha - Liberec bude ČSAD konkurovat četností spojů?-)
Bevelo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2562
Registrován: 12-2003

Odesláno Pondělí, 14. ledna 2013 - 21:51:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jeník Sůra: tím jsem chtěl říci, že dnes pomalu neexistuje PR článek ( i z vašich ruk ) kde by nebylo zmíněno, že ten a ten neposkytne ovšem ten chcanec v kelímku a nějaké ty noviny - pokud jde o bus. A ve vlaku žrádlo v plastovém lavoru a bezedné kafe. To jsem chtěl říci.. že se člověk hlavně má zajímat zda se přepraví z bodu A do bodu B i za předpokladu, že mu k tomu nějaká žába nepřidá i ty o třídu lepší služby pane Sůra!
Sipi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1240
Registrován: 5-2006
Odesláno Pondělí, 14. ledna 2013 - 21:56:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

žlutý anděl: je, je, je on je to pánbůh ten Jančura.

Asi je, když je schopný v pátek odpoledne během šesti hodin vyslat z Prahy do Liberce 21 linkových autobusů
Žádný jiný dopravce by to v tom samém čase nedal...
Minibox-reg
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.207.88
Odesláno Pondělí, 14. ledna 2013 - 22:08:03    Odkaz na tento příspěvek  

A na koho teď budou flusat Slimové, andělé (o bevelích ani nemluvě), když pojedou ve špičce dva dopravci a nepoberou i tak poptávku?
Bude za to moct stále zlej Jančura, kterej vypravil ve špičce 21 autobusů což bude určitě i víc než když to jezdil dohromady s DPML nebo budete rovnoměrně flusat i na ČSAD, že nepobírá? To zase bude sranda s váma. A kdybyste uměli číst a nejen skenovat vybraná slova v textech příspěvků, tak zjistíte, že ne každej kdo je pro SA/RJ musí být žlutej. Ono ale hledat tady objektivitu nemá cenu, to už jsem si zvykl, že Slime, když si z celé diskuze u SA vybereš ten jeden negativní příspěvek a hned z něj tady děláš rozbory :-D
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3527
Registrován: 2-2005
Odesláno Pondělí, 14. ledna 2013 - 22:13:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sipi: No to jistě. A došel jste k tomu na základě čeho? Myslím k tomu, že tohle by nikdo na světě nedokázal?
Honzalb:chtěl jste říct, že na lince Praha - Liberec bude ČSAD konkurovat četností spojů?-)
Jistě, to chtěl určitě Bevelo říct. To je oblíbená forma konkurence, což vidíme třeba na železniční trati Praha - Ostrava, kde to před rokem zavedl Jančura a drtí tu dráhu počtem spojů, až Žaludovi rostou vlasy...


(Příspěvek byl editován uživatelem Slim.)
Honzalb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 263
Registrován: 11-2010
Odesláno Pondělí, 14. ledna 2013 - 22:20:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim: spoje po 15 minutách vidím:
z LB: 6:00, 6:15, 6:30, tj. po 15 minutách
nebo také 7:00, 7:15, 7:30
jinak škoda, že jste nereagoval na mou nabídku, rád bych se s Vámi tu cestu svezl, musíte být velmi zábavný společník, který velmi dobře rozumí dopravě, takže bych vlastně cestou mohl pořídit i velmi odborný rozhovor.
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8522
Registrován: 12-2007

Odesláno Pondělí, 14. ledna 2013 - 23:12:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ten koridor má stát 24-25 miliard a bude v trase Praha-Milovice-nová vlkavská spojka-Mladá Boleslav a přes Turnov do Liberce, stavbu nejvíce prodraží tunely mezi Turnovem a Libercem.
Mám dojem, že už před nějakými 3 lety v některé železniční diskusi byly zmínky o tom, že jestli někdy bude koridor Praha - Liberec, tak v úseku Praha - MB ve zcela nové stopě.
IMHO to tak je správně (viz dále).

Ale problém je, že Praha - Lysá musí být kvůli kapacitě tříkolejný a dál už po dvou kolejích+ někde nějaké narovnání, takže ono je to stejně hudba hluboké budoucnosti, já to vidím na minimálně 10 možná 15 let.
O tom koridoru byly zmínky už před nějakými 10 lety; mám dojem, že tehdy se psalo, že řada na něj přijde po dokončení všech čtyř koridorů (tzn. například kompletní koridor Praha - ČB).

Tu tříkolejku kvůli kapacitě uvažujete jak? Příměstskou dopravu segregovanou na jedné koleji, zatímco dálkovou na zbylých dvou kolejích?

Takže vlastně dojde na napojení nymbursko-boleslavské dráhy přímo do Milovic kde jsou už dráty.
Pokud by se měl koridor Praha - Liberec (IMHO nesmyslně) táhnout přes Milovice, tak stejně bude potřeba postavit trať Lysá - Milovice v nové stopě - dvoukolejně, s vyšší TR, s jiným zapojením do žst. Lysá nad Labem; + další náklady by spolkla přestavba žst. Lysá nad Labem pro odstranění kolize směrů Praha - MB a Nymburk - Ústí...

a v Turnově vybudovat spojku do trojúhelníku ve které by mohla být zastávka pro přímé vlaky mezi Libercem a Prahou - kam by ještě mohl drandit z centra bus.
Jak by na takové "zastávce na spojce" byl zajištěn přípoj od vlaků/k vlakům směr Železný Brod nebo Jičín (tzn. aby byla zachována síťovost dopravy)?

http://www.youtube.com/user/DavidDopravniVidea
Gabuliatko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2708
Registrován: 12-2007
Odesláno Pondělí, 14. ledna 2013 - 23:25:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Honzo, to nemá cenu ...

Jinak to, že je neděle v soboru vyprodaná, je pravda, že se slibovaly spoje brzo ráno a pozdě večer je pravda taky.
Reklamy nemohu posoudit, spoje po hodině no nevim.

ČSAD Lbc dle mne nemá šanci konkurovat, protože cena je velice nízko. Podle mne to do prázdnin zabalí. (SA přidá pár autobusů a bude)
Focus1976
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 336
Registrován: 4-2011

Odesláno Úterý, 15. ledna 2013 - 08:05:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim: A jak by teda měl fungovat, když toho konkurenta vyštípal? Nechat ty lidi svému osudu a jen si vylepšit obsazenost?

To je zase blábol hodný obecního blba. Jaký "svému osudu"? To jako ti lidi umřou v centru Liberce na ulici proto, že se nedostali do autobusu?? Tak ještě jednou: co nejmenší konkurenci chce KAŽDÁ firma, aby mohla převzít ČÁST klientely bývalého konkurenta, kterou je ještě schopná pobrat. Autobus pobere 63 lidí a když jich přijde dalších pět škemrat "nemáte volné místo?", tak stewardka řekne "bohužel nemáme" a ti lidi se zařídí jinak. Ryanair lítá do Brna věčně plný a nikdo nepíše O'Learymu, aby poslal k tomu jednomu plnému i jedno poloprázdné letadlo. Jančura ani nikdo jiný NIC NEMUSÍ. Není to dotovaný moloch, od kterého se očekává řazení více vagónů na konci prázdnin. To, že se RJ možná "vytahuje", je přeci normální. Každý majitel a zaměstnanec, který má rád svoji práci, chválí svoji firmu. Jen idioti bez vztahu k firmě držkují o své "blbé práci" v hospodě, místo aby si našli jinou. To ale přeci neznamená, že bude fungovat nad rámec svých ekonomických zájmů a hospodářských výsledků... Nemluvě o dostupnosti vozidel a posádek. To, co vy říkáte, v podstatě znamená "lidi chtějí odvézt a nezajímá je, jak to ten soukromník udělá".
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3530
Registrován: 2-2005
Odesláno Úterý, 15. ledna 2013 - 09:12:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Focus 1976: Po dlouhé době s Vámi mohu částečně souhlasit. Ani, Jančura nic nemusí. Dělá to pro prachy (i když blábolí něco o charitě) a dělá jen to, co se mu vyplatí a na čem vydělává. Jen bych Vás poprosil, abyste tohle buď aplikoval (vy i jiní žlutí) i na kteréhokoliv jiného dopravce včetně těch zde široce urážených ČSAD a vzal to v potaz, než zase začnete blejt něco o situaci, která na Liberci byla před ním. A až budete zase pindat o tom, jak ten dotovaný moloch je neefektivní, tak si to laskavě taky vybavte, protože součást té neefektivity je i to, že se, jak sám píšete, od něj očekává, že zařadí víc vagónů na konci prázdnin. Když si o dám do širších souvislostí, tak až Jančura vyštípe dráhy odevšud a ostatní autobusové dopravce taky, budeme sice jezdit bez dotací, ale jen tak, jak se to jemu vyplatí. Onanie nad tím, že dělá jen to, co mu přináší zisk, pak dostane trošku jiný rozměr, nemyslíte?
On je totiž velmi zásadní rozdíl mezi tím, když si vyberete ziskové spoje, které naboucháte a vyděláváte, a mezi tím, když musíte zajistit lidem dopravu.
Co asi tak myslíte, že by se stalo na Ostravě, kdyby se na to dráhy ze dne na den vyprdly? To by bylo srandy, až by někdo nastoupil s tímhle argumentem na plný perón...počítám, že by mu leckterý chachar upravil ksicht...
To, co vy říkáte, v podstatě znamená "lidi chtějí odvézt a nezajímá je, jak to ten soukromník udělá".
Ano, tohle je přesně to, co tady všichni žlutí aplikují, když mluví o době ČSAD na lince do Liberce..

(Příspěvek byl editován uživatelem Slim.)
Kadel6
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 110
Registrován: 3-2011
Odesláno Úterý, 15. ledna 2013 - 09:33:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3531
Registrován: 2-2005
Odesláno Úterý, 15. ledna 2013 - 09:36:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Honzalb: nechci se projet do Liberce, nejezdím busem po radost, ale jen když někam potřebuju jet. A s Vámi už vůbec, nechápu tu Vaši obsesi chtít se furt s každým kritikem Vašeho psaní scházet osobně a něco si vyříkávat. To jim jako rozbíjíte huby nebo co?
Mimochodem co je na tom vloženém příspěvku lživého? Možná ty reklamy, o nemůžu tvrdit...

slíbili zkrácení int. ve špičkách na 15 min. a proto odjezdy odpoledne z Prahy jsou po hodině až na pár výjimek (viz portal.idos.cz)
Koukám do Idosu a vidím tam ty čtvrthodiny 17:00, 17:15, 17:30 a 18:00, 18:15 a 18:30, půlhodiny 15:00 a 15:30 a 19:00 a 19:30, jinak hezky po hodině.
Tak si osvětlete význam pojmu "až na pár výjimek."

(Příspěvek byl editován uživatelem Slim.)
Honzalb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 265
Registrován: 11-2010
Odesláno Úterý, 15. ledna 2013 - 09:50:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim: to není obscese, to byla nabídka pro vás, abyste mohl posoudit to, o čem píšete.
Už od začátku SA tvrdila, že půjde o 15 minut ve špičce.
Reklama trvá max 5 minut.
není nulová snaha nedělní spoje posílit, běžně se tam posily přidávají. žádný spoj časně ráno nebyl slíben nebo o tom nevím.
Ale plivejte dál, třeba to pomáhá v léčbě.
Gabuliatko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2709
Registrován: 12-2007
Odesláno Úterý, 15. ledna 2013 - 10:03:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nějak se to začíná cyklit, neměli by kritici žlutého nějakou novou myšlenku?
Nějak nechápu proč by SA mělo jezdit po 15 minutách celý den, když na to evidetně není poptávka.
Koukám na pátek do Lbc a jsou přidány 4 posilové spoje a stále je dost místa.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3533
Registrován: 2-2005
Odesláno Úterý, 15. ledna 2013 - 10:31:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Gabuliatko: Nějak nechápu, kdo tady kdy mluvil o intervalu 15 minut po celý den.
Zatím nám zastánci žlutého ty naše myšlenky nevyvrátili.
Fkam
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 484
Registrován: 3-2011
Odesláno Úterý, 15. ledna 2013 - 10:32:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pořád dokolečka. Že kritici SA nepíšou stejně i k jiným dopravcům. Kdyby to bylo podle těch kritiků, těžko říct jak bychom dnes cestovali.

Každopádně jsem zvědav na novou linku, o které se mluví delší dobu. Zajímavá by byla trasa Praha - Most.

Nejlepší dopravu mají v Curychu
Nejlepší dopravce Student Agency
Nejlepší silnice ve Švédsku
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3534
Registrován: 2-2005
Odesláno Úterý, 15. ledna 2013 - 11:22:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Fkam: No ve vlákně SA je to fakt hodně divný.
Jbb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 322
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 15. ledna 2013 - 14:44:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

když budete mít hotel a permanentně se u Vás bude zajímat víc lidí, než jakou máte kapacitu, holt to patro přistavíte.
Svatá prostoto, Slime, pro blaho Vaší rodiny nezkoušejte podnikat... Takhle zjednodušeně (jak jste to napsal Vy) to může napsat jen člověk, který v životě z vlastní iniciativy nic nevydělal...
P.S. Za domácí úkol se můžete zamyslet nad otázkou, zda-li všechny náklady po rozšíření hotelu jsou vždy fixní, jak vypadá odpis staveb a zda-li je možné přijmout například 0,2 pokojské, případně co s tou zbylou 0,8, kterou nepotřebujete...
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3537
Registrován: 2-2005
Odesláno Úterý, 15. ledna 2013 - 15:10:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jbb: To můžete být v klidu. Ano, napsal jsem to zjednodušeně, jinak nebylo nutné. Samozřejmě to patro nestřelím od boku, jako že bych zavolal zedníky a tesaře a počkal, kolik si za to řeknou...
Dovolil bych si vrátit se zpět k myšlence, u keré to přirovnání vzniklo:
Kdyby se najednou rozhodlo 300 lidí (cca 5 busů SA), že chce jet v pátek večer z Brna do Prahy, také se nedostanou
Jenže tady se nerozhodnou zničeho nic stovky lidí, ti lidé jezdí pátek co pátek...

Takže upřesnění - když budete mít permanentně zájem o ubytování v počtu postelí jednoho patra, to patro rychle přistavíte. Když k Vám zničeho nic přijede kloubák turistů, samozřejmě se na ně radostně vyprdnete. Že tržba těch lidí z přistaveného patra musí to patro plus náklady na jeho provoz v rozumné době zaplatit, je samozřejmé.
Je to takhle dobrý?
Jbb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 323
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 15. ledna 2013 - 16:03:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim - není to "takhle dobrý". Protože tržby z těch lidí určitě investičně to patro rychle nezaplatěj... Za domácí úkol si můžete rozmyslet, jak dlouho se bude vracet náklad ve výši cca 0,5MKč/lůžko...
Všiměte si, jaké čekací doby má Airbus i Boeing na svoje letadla. Taky by mohly "rychle přistavět ještě jednu linku". Ovšem neudělaj to, protože
a)zas takové navýšení kapacity nepotřebují
b)až by se jim ta fronta zákazníku vyčerpala, tak by najednou nepotřebovali ani ty původní kapacity.
Prostě v podnikání je růst jedna z nejsložitějších disciplin - chápu, že jste výše uvedené asi nikdy neřešil, tak o tom zkreslené info. Ale z toho co jste napsal je vidět, že to vidíte jak Hurvajs válku...
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3539
Registrován: 2-2005
Odesláno Úterý, 15. ledna 2013 - 16:40:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jbb: Ale prdlajs. Nezkoušejte mě tavit na detailech, o kterých vůbec nebyla řeč. Já Vám na ten Váš pind odpovím a Vy budete argumentovat zase o řád větším detailem? Srovnávání čekacích dob na dodání letadla a fronty zájemců o přespání v hotelu je hodně přes koleno zlomený argument. Jako že ti zájemci o přespání si na ulici počkají tři roky, než to patro postavím?
Jestli Vy jste podnikatel a máte pocit, že stojíte nějak výš nad obyčejným plebsem, jděte si to léčit někam jinam. Mně není třináct a taky jsem nepřijel na Václavák na babettě, abych tak nějak použil metaforu.
Nezepomínáte, že jsme se původně bavili o autobusech?
Jbb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 324
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 15. ledna 2013 - 18:04:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jako že ti zájemci o přespání si na ulici počkají tři roky, než to patro postavím?
Ne, půjdou jinam (to jsou ty substituty, víme, není jediný hotel ve vsi...) a hotel se rozšiřovat nebude.
Zjevně jste to nepochopil. Tady nejde o to, že by se mělo čekat na postavené patro, tady jde o to, že se nemusí vyplatit krýt poptávku na 100%.
Mně není třináct a taky jsem nepřijel na Václavák na babettě
Nevím kolik Vám je a asi to není důležité. Ale podnikáním jste si zřejmě v životě nevydělal ani korunu, protože žvásty na téma "když je poptávka, je jí třeba pokrýt" zjevně nevycházejí z toho, že byste mikroekonomii zamák rozumněl.
Je vcelku jedno, jestli se bavíme o hotelu nebo o autobusové dopravě - je ovšem zjevné, že vůbec nechápete, že problém je daleko složitější.
Chápu, kritizovat můžete (to ostatní umí v Czech-istánu každý, kdo má v zadku díru) - ovšem dostáváte se přesně do popisu K.H.Borovského - "kritik je člověk, který přesně ví, jak by měla vypadat dokonalá báseň, kdyby ji ovšem dokázal napsat..." Dle stejné formulace se zdá, že Vy přesně víte, jak by měla vypadat ideální autodoprava, kdybyste ji ovšem dokázal provozovat (avšak v životě jste asi nepřepravil ani bandu igráčků...)
Kadel6
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 111
Registrován: 3-2011
Odesláno Úterý, 15. ledna 2013 - 18:37:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zkrátka pokud usiluju o dosažení monopolu "predátorskýma" cenama a připravím tím zákazníky o možnost výběru,mám přinejmenším morální povinnost tu poptávku plně uspokojit.Pokud můj konkurent ty autobusy prohrohraje třeba v kartách,tak tu morální povinnost nemám.Ale pokud se budu pasovat na dopravního boha,ukážu v praxi že mě nic nepřekvapí a poptávku plně uspokojím a ještě na tom vydělám.Jak marketingově,tak finančně!Zkrátka Jančura začíná sklízet plody své velkohubosti!
Jbb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 325
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 15. ledna 2013 - 18:42:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zkrátka pokud usiluju o dosažení monopolu "predátorskýma" cenama a připravím tím zákazníky o možnost výběru,mám přinejmenším morální povinnost tu poptávku plně uspokojit
Člověče, na čem to jedete? Houbičky, nebo toluen?
Kadel6
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 112
Registrován: 3-2011
Odesláno Úterý, 15. ledna 2013 - 18:46:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Co je na to špatně???Běžná Jančurova metoda.První krok po konci "konkurence"bylo zvýšení cen,tak co se vám nezdá??
P.S:"Predátorské ceny"je výraz pana Jančury z pořadu Otázky Václava Moravce.

(Příspěvek byl editován uživatelem Kadel6.)
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2596
Registrován: 12-2004
Odesláno Úterý, 15. ledna 2013 - 19:11:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kedel6:Ale první krok DPML bylo,že šlo dost pod cenu SA,co si pamatuju, (když tak mě někdo opraví).
Jbb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 326
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 15. ledna 2013 - 19:20:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Skoro bych se bál Jančuru potkat, jestli von taky náhodou nežere malé děti a nevěnuje se černé magii ;-) Chová se jako podnikatel, nic víc, nic míň. A zůstává za ním slušný standardizovaný produkt - nedokážu si představit, že bych zrovná já v čase Bohemia Expresu jel do Brna autobusem. A terazky hej ;-)
A že zde většina přítomných nechápe co to znamená podnikat - to je asi proto, že jste to nikdy nezkusili (ne, nemyslím hrát transport tycoona ;-) )
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2597
Registrován: 12-2004
Odesláno Úterý, 15. ledna 2013 - 19:33:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jbb:Neboj, žere jen velké děi.
Kadel6
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 113
Registrován: 3-2011
Odesláno Úterý, 15. ledna 2013 - 19:44:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vím co je to podnikat.Nespat na vavřínech-pardon:na standardizovaným produktu,maximálně uspokojovat poptávku a využívat VŠECH,opakuji:VŠECH možností k uspokojení zákazníků a neztrapňovat se v médiích.Takže příklad:Pokud by například ČD nebo ČSAD získal kdesi monopol jako SA a nechával neuspokojené zákazníky,bude Jančura okamžitě ústy,či perem pana Sůry a ostatních médií motat jablka s hruškama:Výnosné trati a dotované vesničky a u něj je to OK?Proč pan Jančura ještě nejezdí regionální dopravu bez dotací a přitom dělníky neučí po cestě do ze zaměstnání angličtinu na DVD ve svých luxusních busech,jak všude před lety slibovalPokud chce poučovat jiné,tak musí začít u sebe!Káže dokonalost a sám...?
Jbb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 327
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 15. ledna 2013 - 21:34:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Víte co je to podnikat? Muhehe, ale moc Vám to asi nejde ;-) Nevšiml jsem si, že by McDonald zásadním způsobem vylepšoval standardizovaný produkt - být na niveau je z hlediska příjmů rozhodně lepší než se křečovitě snažit o zlepšení.
Jančura má svou formu marketingu (ke které jistě patří se vyjadřovat ke každé hovadině), nicméně zjevně mu to funguje. A věřte, že s ním jedu Brno ne kvůli jeho výrokům, ale kvůli službě, kterou poskytuje. Kdybych měl řešit každý marketing, tak netelefonuju, nejezdím autem a kdoví co ještě (viz reklama na ntb Sony Vayo- "people will notice" - no řekněte, kterej blb si na základě tohodle sloganu koupí počítač...)
A co vím, tak Jančura nikdy nesliboval regionálku bez dotací, ale naopak sliboval, jak by v jeho podání vypadala, kdyby jí jezdil dotovanou.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3540
Registrován: 2-2005
Odesláno Úterý, 15. ledna 2013 - 22:17:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jbb:
"když je poptávka, je jí třeba pokrýt
Tenhle žvást jsem ovšem z huby nikdy nevypustil, Vy velkopodnikateli. Zbytek za mne řekl Kadel 6. Zejména to o morální povinnosti je naprosto výstižné. Ovšem současně to je pojem, který Jančura při podnikání nepoužívá a jeho zastáncí vytěsňují z hlav.
Asi Vám Vaše podnikání taky moc nejde, když máte tak nutkavou potřebu furt mistrovat druhé. Zato nalézání debilních příkladů byste si mohl zaregistrovat na živnostenském úŕadě. A mezitím si skočte k Mc Donalds a zeptejte se někoho, co nabízel před dvaceti lety.

(Příspěvek byl editován uživatelem Slim.)
Sipi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1241
Registrován: 5-2006
Odesláno Úterý, 15. ledna 2013 - 23:04:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zejména to o morální povinnosti je naprosto výstižné.

Haha, už jste viděli někdy nějakého podnikatele s morálkou? Ve státě, kde korupce je na prvním místě, tuneláři a politici si kupují za nakradené peníze fotbalové kluby a staví honosná sídla a pak se nám smějí do xichtu? Je to tu všechno prohnilé od zdola po parlament a vy tu mluvíte o morálce, to snad ne Koukám, že naivita tu jen kvete

A sice už nechci, ale znovu musim zmínit toho Jančuru, protože ten třeba vloni v dubnu daroval milion korun Nadačnímu fondu pro boj proti korupci. (předpokládám spekulace proč a za jakým účelem to udělal, ale ať si každý udělá obrázek sám, když se tu mluví o morálce)
Jbb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 328
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 15. ledna 2013 - 23:18:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim Procvičte si funkční gramotnost, bude se Vám diskutovat mnohem lépe. Možná byste pak na druhé plival také mnohem méně. A pokud chcete žvanit do ekonomiky, stálo za to by si nějaké formalizované ekonomické vzdělání doplnit, i když by to dalo asi o chlup více práce než kafrat na káčku. Vlastně se Vám divím - místo abyste blekotal třeba o barvě nárazníků (na což může mít každý svůj nezpochybnitelný názor), pouštíte se tu do směsice ekonomiky a chimér, hnán zaslepenou záští vůči fuj-fuj kapitalistovi. To se pak nedivte, že ty Vaše "hurvínkovy teorie desetiletého dítěte" neobstojí ve finále (nehledě k faktu, že ten debilní příklad s hotelem jsem nevymyslel já, ale zřejmě nějakej jinej debil - nebyl jste to náááhodou Vy?
P.S. Ne, já si nemyslím že jste debil, protože debil je medicínský termín a Vy jistě budete mít IQ větší než 70 či kolik - viděl bych Vás na standardní IQ cca 95-105...
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3541
Registrován: 2-2005
Odesláno Úterý, 15. ledna 2013 - 23:32:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jbb: když budete mít hotel a permanentně se u Vás bude zajímat víc lidí, než jakou máte kapacitu, holt to patro přistavíte.
Tohle byla moje reakce na nedostatečnou kapacitu monopolisty na Liberec. Nic víc. Byl to příklad, nadnesený a zjednodušený. Kdo chtěl, pochopil. Vy jste si na tom zvedl sebevědomí, dal jste mi lekci z podnikání a ekonomiky, OK, tak jděte spát s erekcí, jak jste mi to nandal, ale propřiště bych poprosil když už chytáte za slovíčka, tak za moje vlastní a v jejich pravém významu.
Jinak debilním příkladem jsem samozřejmě myslel ten McDonalds, jen idiot může tvrdit, že tam prodávají pořád totéž. Myslím, že i tady Vám to může potvrdit plno lidí napříč žlutomodrým spektrem.
Tím bych exkurs do podnikání v hotelnictví, s dovolením, ukončil. Ještě si flusněte, že nemám argumenty a pak už dobrou noc.
žlutý anděl
Neregistrovaný host
Odeslán z: 91.218.188.21
Odesláno Úterý, 15. ledna 2013 - 23:48:36    Odkaz na tento příspěvek  

Jbb už toho nechte už jste trapný.
ad Sipi "Haha, už jste viděli někdy nějakého podnikatele s morálkou? Ve státě, kde korupce je na prvním místě, tuneláři a politici si kupují za nakradené peníze fotbalové kluby a staví honosná sídla a pak se nám smějí do xichtu?"
hezky řečeno paušálně jste to použil na všechny podnikatele, včetně toho poloboha.
Gabuliatko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2712
Registrován: 12-2007
Odesláno Úterý, 15. ledna 2013 - 23:51:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jbb: nemnoho lidí tuší co to je mikroekonomie (kdyby to žena neštudovala tak to taky nevím a je fakt, že mi její zápočet dal dost zabrat]
Slim: pan Jbb chtěl jen naznačit, že by taky odvozem všeho studentstva mezi Pha a Lbc mohl prodšlat kalhoty. Vůnec nešlo o patro a o hotel, to byl jen příklad
Sipi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1242
Registrován: 5-2006
Odesláno Středa, 16. ledna 2013 - 00:28:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

hezky řečeno paušálně jste to použil na všechny podnikatele, včetně toho poloboha.

No jistě že i na něho, protože angažovat se proti korupci, když mám firmu s miliardovým obratem je docela jednoduché, ale prodírat se na ten trh musel a musí stalé taky jako každý jiný a tady málokdo nemá máslo na hlavě.

A ještě k těm posměváčkům co se tady smáli, že Jančura v pátek neuspokojil poptávku do Liberce. Nikdo neřešil to, že v Liberci byly o víkendu dvě obrovské sportovní akce(+navíc ještě k tomu konečně opět sníh a lidi vyrazili na lyže), nikdo neřešil to jak tam ty lidi dostat. Nechali to všechno na soukromníkovi a ještě mu lidi nadávají, bych se jim na to vykašlal, žádný posily a lidi bych odkazoval stěžovat si na příslušná místa...
ČD pokud měly nějaké zvláštní vlaky do Liberce, jak někdo psal výše, tak nulová propagace, v tiskových zprávách ani zmínka. Přitom na jiné akce (rock for people, trutnov,hip hop kemp, davis cup, fotbaly, hokej atd.) pravidelně posiluje své spoje..
Minibox-reg
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.207.88
Odesláno Středa, 16. ledna 2013 - 00:33:13    Odkaz na tento příspěvek  

Sipi: jsem si právě říkal, že by se počet cestujících navýšil "jen tak" navíc v lednu, kdy jezdí minimum studentů... uvidíme jak dál a jestli ČSAD dokáže nasbírat dostatek cestujících nebo bude sbírat jen "zbytky" podobně jako to bylo s Asianou a EL na Brně.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3542
Registrován: 2-2005
Odesláno Středa, 16. ledna 2013 - 05:35:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sipi: jste to blbě pochopil, nevšiml jsem si, že by se tady tomu někdo smál...ovšem formulace nikdo neřešil to jak tam ty lidi dostat. Nechali to všechno na soukromníkovi, ta mě tedy do kolen dostává. Kdo je teda povinen pomoci soukromníkovi, když toho má moc, notabene když na té lince zůstal sám v důsledku svého dlouhodobého úsilí konkurenci zlikvidovat? Občanské fórum? A kam by si ty lidi měli asi tak stěžovat a na koho? Dyť ten chudák soukromník nemá přece povinnost odvézt všechny, kdo chtějí jet, ne? A von je tady někdo, kdo tu povinnost má? Podle žlutých přece podnikatel podniká jen potud, pokud se mu to vyplatí. Tak Vám předvádí, jak to vypadá v praxi.
To jste si hezky naběhl, teď Vám dá Jbb lekci z podnikání...
Sipi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1243
Registrován: 5-2006
Odesláno Středa, 16. ledna 2013 - 10:06:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim:Kdo je teda povinen pomoci soukromníkovi, když toho má moc,

Nikdo není povinen, stejně jako soukromník neni povinen vypomoct s návozem diváků a účastníků těchto akcí, které mají celorepublikový rozměr.

A on se tady tomu nikdo nesmál? co ty kecy o morální povinosti atd.?

A kam by si ty lidi měli asi tak stěžovat a na koho? A von je tady někdo, kdo tu povinnost má?

Primárně by se měl starat organizátor těchto akcí.
Focus1976
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 337
Registrován: 4-2011

Odesláno Středa, 16. ledna 2013 - 10:14:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mám přinejmenším morální povinnost tu poptávku plně uspokojit.

Bože, to je zase levičácký ufňukaný blábol. Kde je to psáno? Kdo o tom rozhoduje? Kdo stanoví ty vaše "morální pravidla"? Kde jinde jste viděl, že by soukromý subjekt s monopolem byl "nucen" spotřebitelem fungovat podle toho, jak si spotřebitel řekne, bez ohledu na ekonomické zájmy tohoto subjektu? To byste taky mohl začít nutit majitele malých prodejen na vesnicích, aby prodávaly dvacet druhů vína, protože je lidi třeba chtějí a nechtějí jet do města. To je úplně stejná hovadina.
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6049
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 16. ledna 2013 - 10:48:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"Nikdo neřešil to, že v Liberci byly o víkendu dvě obrovské sportovní akce(+navíc ještě k tomu konečně opět sníh a lidi vyrazili na lyže)"

Jo páteční večerní lyžovačka je vysoce populární. Stejně jako běžci padesátky co bydlej ausgerechnet v Liberci aby to měli co ¨nejdál... Též diváctvo rádo stráví u tzrati večer aby ráno mělo ta nejlepší místa...

Jo a ti co už tam maj ubytování tak táhnou veškerou bagáž - lyže, náhradní hadry etc. - MHD na konec Prahy, pak busem a pak zas nějakou tou MHD v Liberci od nádraží do místa ubytování. Určitě jich jen naprostý minimum pojede autem.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3545
Registrován: 2-2005
Odesláno Středa, 16. ledna 2013 - 13:31:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Focus1976: Morální pravidla nejsou nic levičáckýho, ty si stanoví každý sám podle svých hodnot a svého svědomí. To, že někdo obojí nezná, je obrázek jen a jen jeho duše a nelze za to kritizovat kohokoli, kdo se nad tím pozastaví jen proto, že společnost má prostě nějaká nastavená a uznávaná pravidla a hodnoty a jeden šmejd to v zájmu vlastní kapsy ignoruje a jiní, podobně postižení absencí těchto hodnot, mu za nadšeného hýkání tleskají.
Ano, v principu máte pravdu, nikdo po Jančuovi nemůže chtít nic, ale zrovna tak nikdo nemůže chtít po ostatních, aby ho kvůli témuž za toho šmejda nepovažoval.
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4229
Registrován: 2-2005

Odesláno Středa, 16. ledna 2013 - 19:58:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Morální pravidla jsou v lidské společnosti samozřejmě nezbytná, ale...

...jak může někoho vůbec napadnout, že má soukromý dopravce morální povinnost někoho přepravit?
To je krávovina, jakou už jsem dlouho neslyšel
Morální povinnost má zaměstnavatel vůči zaměstnancům. Zajišťovat jim práci a chovat se korektně vůči nim i firemním parterům.

Rozhodně není morální povinností soukromého (a ani státního) dopravce uspokojovat poptávku cestujících i za cenu vlastní ekonomické ztráty a ani přesto, že na trase získal monopol.

Vzpamatujte se už trochu, tohle není o barvách firmy, ale o logice...

MHD je pro lidi ! ! !
Škoda 27Tr Solaris...perla Plzně
ICQ: 260 116 510
Kadel6
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 114
Registrován: 3-2011
Odesláno Středa, 16. ledna 2013 - 22:38:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Týýýý jo,tak asi nic,tady už to žije levo - pravo a podobný primitivní hlášky takže zbohem diskuse
Glory
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 426
Registrován: 8-2012

Odesláno Čtvrtek, 17. ledna 2013 - 01:15:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trollino: morální povinnost tam nějaká je, když zavoláte Radimovi, sám to potvrdí, že jí cítí. Ale každej soudnej člověk vidí, že se tu morální povinnost snažili splnit. Během hodiny jelo 5 posilovejch autobusů (tedy na Praha - Liberec cca 12 - 15 000 korun v prde**). To za dob monopolu jiného monopolisty bylo víc než scifi. Ale ti co si chtějí kopnout se chytnou každé příležitosti a kopnou si. Teď když se vrátí ČSAD a SA nepošle ani jednu posilu, protože "morální povinnost" mít nebude, tak půlka lidí nepojede a bude to OK, tak jich bylo třeba 10 co už se dle rezervačního systému nevešlo, ale je to strašně špatný.
Pokud bych tam zůstal stát já, tak bych holt jel do Jablonce s BusLine a vrátil se do Liberce tramvají, nebo se šel mrknout do Ikei. On i konkrétní příspěvek skončil 18. hodinou, protože v 19 už místo bylo.

(Příspěvek byl editován uživatelem Glory.)