K-report
 

Archiv diskuse Trolejbusy v Brně do 17. 07. 2013  

Diskuse K-report » Archiv 2013 » Autobusy a trolejbusy » Trolejbusy v Brně » Archiv diskuse Trolejbusy v Brně do 17. 07. 2013 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
B01
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 631
Registrován: 5-2006

Odesláno Pátek, 05. července 2013 - 13:58:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Když jsem psal Česká, tak jsem nepočítal stanoviště Rašínova. Jinak jak píše Doktortrolejbus, vše u jednoho nástupiště prostě nepůjde, viz směr Moravák po rekonstrukci, kde se ve špičce šaliny štosují, směr nádraží to vzhledem k trasování linek 4 a 12 ani nepůjde, aby mělyspolečné nástupiště.
A z Brandlovy do Joštovy je to daleko kratší cesta než na mnohých jiných přestupních uzlech.

Z jiného soudku: Jezdí dnes historická trolejbusová linka?
Jmb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 671
Registrován: 12-2007

Odesláno Pátek, 05. července 2013 - 20:26:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Doktortrolejbus - trolejbus je ukončen tak, jak byl ukončen v době zahájení provozu, kdy Brandlovou jezdila tramvaj a v Brně v centru byly 2 přestupní uzly. Jak dlouho už tudy tramvaj nejezdí, ze dvou uzlů byl jeden zrušen a nahrazen 2, pak zase jen 2, to už je taky dávnou minulostí. Neudělal DP za ty roky nic, jen to bastlil k horšímu, zvláště v posledních letech, tak jaké "když seš tak chytrej, zkus to poskládat, aby jsi vyhověl VŠEM cestujícím a zároveň se vešel do peněz, který dostane dopravní podnik od města". Z toho už jsem vyrostl, zdarma něco dělat pro DP
Doktortrolejbus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 128
Registrován: 9-2006

Odesláno Pátek, 05. července 2013 - 22:40:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jmb - Tak zaprvé: v době, kdy jezdila tramvaj ulicí Brandlovou byl jízdní řád (v poměru na hustotu dopravy tehdy a nyní) pouze orientační záletitostí. Takže sice jsi přestupoval na jednom místě, ale byl jsi rád, že něco dojelo a když dobře, tak ses tam nacpal a někam ses možná dostal. Nejsem si jist jak byl řešen přestup z Jiráskove čtvrti a od Husove ulice, ale asi vše přes Brandlovu.

Za druhé: nevím kolik jsi toho zdarma pro koho udělal, ale zatím jsi tady měl jen hemzy, jak je všechno špatně, ale na něco konkrétního z tebe nevypadlo. Když se tě někdo na něco zeptal, tak jsi jen mlžil a chytl ses až na Českou, která je mimochodem řešena daleko líp než před dvěma nebo třemi roky.

Za třetí: aby jsi nemusel na Nádraží běhat na devítku až ke Grandu, tak ti jezdí přímo od nádraží. Tobě se to nelíbí? Ale věřím tomu, že jiným to naprosto vyhovuje.

A konečně za čtvté: nevím jak často chodíš do divadla, ale 100 metrů z Moraváku ještě nikoho nezabilo.

Takže buď konkrétní řešení, nebo jenom tlachy, ale myslím si, že tlachy od tebe jsou naprosto zbytečné a jen se tady snižuješ. Přece nebudeš dělat něco zadarmo, lepší je jen kritizovat.

TB foto
Trolejbusy v Komíně
Jmb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 672
Registrován: 12-2007

Odesláno Sobota, 06. července 2013 - 00:24:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Doktortrolejbus - já si dobu, kdy jezdila tramvaj Brandlovou pamatuji, pamatuji nejen to, takže si ty hemzy nech pro někoho, kdo je školou povinný a je zvyklý takové p...iny poslouchat ve škole. Tehdy jezdily 2 linky, jedna celou trasu, druhá na obou koncích zkrácená, interval měly 12 minut a navzájem si ho půlily. Nepoužíval jsem hodinky, ale viděl jsem kolik je hodin podle tramvají, stačilo občas kontrola pomoci veřejných hodin. Tramvaje jezdily na čas, nebyl takový provoz na ulicích a měly přednost, určitě tak, jak dnes, když vypnou semafory a gumokolisti odjedou z Brna
Pepola
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 515
Registrován: 11-2007
Odesláno Sobota, 06. července 2013 - 07:07:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Doktortrolejbus: Pro tohoto pána jsou nepřekonatelným problémem tyto dvě ustanovení SPP IDS JmK, raději všechny řidiče nazývá debily:

Přece řidič je povinen se dívat do zrcátka, jestli se ON náhodou nezvedl ze sedadla...
Takže veškerá diskuse je zbytečná.
Radek ml.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.113.48.26
Odesláno Sobota, 06. července 2013 - 10:48:09    Odkaz na tento příspěvek  

B01: Díky, o tom jsem nevěděl..
Radek ml.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.113.48.26
Odesláno Sobota, 06. července 2013 - 10:50:51    Odkaz na tento příspěvek  

- JANATAKovi samozřejmě také díky za info
Jmb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 673
Registrován: 12-2007

Odesláno Sobota, 06. července 2013 - 11:37:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pepola a Doktortrolejbus trpí velice častou chorobou zaměstnanců DP, nejblbější uklízečka, zaměstnankyně DP, je 100x znalejší než inženýři a promovaní vědátoři, nezaměstnaní Dopravním podnikem. Jsou rozzuřeni do ruda, dovolí-li si někdo projevit názor, že DP něco dělá blbě. Viz např. Pepola, v jiném diskuzním fóru na jiné téma, kdy po diskuzi o vandalovi v autobuse jsem měl dotaz, na který mi autor zprávy neodpověděl a kterého se chytli výše popsanou chorobou postižení autobusáci DP a Pepola. Napsal jsem: "...s používáním tlačítek nemají problémy ani "duchny", jediný problém mají řidiči autobusu, jak pozoruji... ...DP to má v bordelu, tak ať řidiči si vylévají vztek na tom, kdo za to může, a ne na cestujících (ti je živí, ne papaláši, ti jsou živeni taky cestujícími)", na což reagoval Pepola: "J*M*: Nemáš spíš problém Ty? Řidiči autobusů jsou zkrátka debilové, že? Aspoň, že jsme si to tady vyjasnili..." Nikde jsem o řidičích nenapsal, že jsou debilové, to si o sobě napsal sebekriticky sám Pepola, stižený chorobou DP, která mu zatemnila uvažování natolik, že se nefér snaží deklasovat osobu, která nemá nadšeně obdivný vztah k DP
4karlos4
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1616
Registrován: 12-2007

Odesláno Sobota, 06. července 2013 - 19:50:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kudy vlastně zatahují trolejbusy do Husovic, když je teď Svitavská uzavřená? Manipulační spojka Jilemnického - Nováčkova by měla být neprůjezdná
Doktortrolejbus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 129
Registrován: 9-2006

Odesláno Sobota, 06. července 2013 - 23:51:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jmb příspěvek 672 - pardon pane, moc se vám omlouvám, sice si nepamatuji jak jezdila tramvaj přes Brandlovu, ale mám v živé paměti, jak jsem stál na České (před rokem 1989) a semou i hrozen dalších lidí, čekajících na tramvaj mým (vlastně našim) směrem třeba i 40 minut a nic nepřijelo. Stalo se mi to pravda jen asi dvakrát, ale v té době jsem dopravní uzel Česká moc nevyužíval.

Nicméně jste zde nevysvětlil jak byl řešen přestup z Jiráskove čtvrti a od Husove ulice a stále jste ani nenaznačil nějaké řešení, které by napomohlo vážné situaci na tomto uzlu.

Jelikož jste se nevyjádřil ani k přesunu linky č.9 na nástupiště přímo u nádraží, tak jste s ním pravděpodobně spokojen, ale slova chvály jsem zde bohužel nečetl.

100 metrů z Morvského náměstí (navzdory vašemu pokročilému věku) Vás evidentně taky nezabije, takže je vlastně vše v pořádku.

Přispěvek 673 - nevím, jak jste přišel na to, že jsem zaměstnancem DP, ale budiž, vyvracet Vám to nebudu. Nejsem rozzuřen do ruda a vím, že DP dělá spoustu věcí špatně. Ale myslím si, že dělá také spoustu věcí dobře. Kdyby vše fungovalo tak, jak má, nevím o čem byste tady psal.

Dovolíte-li si projevit Váš názor, je to námět k diskuzi, ale bohužel, jak jsem se zde přesvědčil, Vaším koníčkem je vyhýbání se odpovědět na kladenou otázku a s tím byste se hodil skvěle do politiky.

Nejsem zastáncem dlouhých textů, proto se omlouvám všem, kdo to dočetl až do konce a navíc to do této diskuze vůbec nepatří.

TB foto
Trolejbusy v Komíně
Pepola
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 516
Registrován: 11-2007
Odesláno Neděle, 07. července 2013 - 01:17:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dokud zde budou diskutéři ražení Jmb, tak nemá smysl o něčem smysluplně diskutovat

(Příspěvek byl editován uživatelem pepola.)
Jmb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 674
Registrován: 12-2007

Odesláno Neděle, 07. července 2013 - 10:34:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pepola - tak radši nediskutuj, píšeš-li takové "pravdy" jako: "Přece řidič je povinen se dívat do zrcátka, jestli se ON náhodou nezvedl ze sedadla.." Zmínku o sundání nohy z plynu a kouknutí do zrcátka napsal jiný diskutující, profesionální řidič, s tím, že tím žádného řidiče neubude, tedy žádná povinnost. Já jen napsal, že se rozmáhá, že v tlačítkách poptávky po stlačení nesvítí podsvícení, což je bordel DP, a že se rozmáhá, že tyto tlačítka nefungují, což obyčejný cestující nepozná a což je bordel řidiče (ne DP, jak jsem napsal původně), neboť to nefunkční tlačítko neoznačil. Dnes ještě k tomu dodám, přelepit nouzové tlačítko z venku, aby cestující je nemačkali, pro řidiče není problém, tak může stejně přelepit i nefunkční tlačítko.
Jmb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 675
Registrován: 12-2007

Odesláno Neděle, 07. července 2013 - 11:00:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Doktortrolejbus - omlouvám se, nechci zesměšňovat lidi, kteří si ty doby nepamatují, ale odmítám diskutovat s lidmi, kteří aspoň z doslechu neznají historii problému. Jak jste správně zmínil, je tato diskuze trochu širší a je nad rámec tohoto tématu, což bylo i jeden z důvodů mého odmítání dalšího rozšiřování diskuze. Proto jsem reagoval jen tím, že jsem naznačil, že existují stále problémy s přestupy po zavedení nové organizace dopravy (znalí je znají, diskutující neznalí problému, ať si napřed nastudují, diskutovat s diskutujícím neznalým problému se nedá). Rád si své představy o organizaci dopravy po přípravě prodiskutuji s kteroukoli osobou, která bude schopna konstruktivní diskuze, nehodlám ovšem diskutovat na toto téma pomoci tohoto nebo jiného fóra.

Všem ostatním se omlouvám za OT
Mouka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3751
Registrován: 1-2007
Odesláno Neděle, 07. července 2013 - 12:56:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Karlos: Je průjezdná.
4karlos4
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1617
Registrován: 12-2007

Odesláno Neděle, 07. července 2013 - 19:04:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mouka: zatím průjezdná vypadá, ale Svitavská se má kompletně rozkopat po dokončení Mostecké, takže nebude možný zátah ani od Tomkáče ani od SO

(Příspěvek byl editován uživatelem 4karlos4.)
Rem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 510
Registrován: 11-2008

Odesláno Neděle, 07. července 2013 - 19:23:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Třeba natáhnou dráty pro šráky Mosteckou.

S šalinami jsem žil, žiji a zemřu.
Videa MHD z pohledu řidiče a fandy MHD
Jmb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 677
Registrován: 12-2007

Odesláno Neděle, 07. července 2013 - 19:35:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Spíš bych tipoval, že výkop nebude přes celou vozovku, kanalizace je pravděpodobně částečně pod chodníkem na jižní straně ulice a částečně pod bývalou kolejí směr Obřany, takže bude možný provizorní průjezd staveništěm po severní části ulice. Nebyl jsem tam aspoň 14 dní, ale tehdy to tak nějak výkop na Vranovské naznačoval
Když se kdysi dělala jednokolejka, tak se tvrdilo, že je to kvůli bortícímu se kanálu, proto kolej směr Obřany přesunuta do Mostecké a kolej co zůstala, se posunula co nejblíže severnímu chodníku a jižní chodník se rozšířil

(Příspěvek byl editován uživatelem Jmb.)
Mouka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3752
Registrován: 1-2007
Odesláno Neděle, 07. července 2013 - 22:32:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

4Karlos4: Bavil jsem se o tom s panem Seitlem a říkal, že se domluvili se stavební firmou, že ulice Svitavská bude pro trolejbusy jedoucí do vozovny neustále průjezdná.

Pokud se něco změnilo, nemohu za to ručit.
Pepola
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 517
Registrován: 11-2007
Odesláno Pondělí, 08. července 2013 - 20:50:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jmb: Uklizečky nejsou zaměstnankyně DPmB, ale Clarima s.r.o.

(Příspěvek byl editován uživatelem pepola.)
Sominus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 215
Registrován: 2-2011

Odesláno Pondělí, 08. července 2013 - 22:27:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tam teď dělám!

Nejlepší jsou trolejbusy ze Škoda Ostrov!
Sominus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 217
Registrován: 2-2011

Odesláno Úterý, 09. července 2013 - 00:45:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jinak není 3504 na VP nějak dlouho?

Nejlepší jsou trolejbusy ze Škoda Ostrov!
3034
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 223
Registrován: 1-2009

Odesláno Úterý, 09. července 2013 - 08:25:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sominus: Na 3504 se už jen dodělávají detaily.
(stav k 27.6.2013)

I Love 3034
ReZ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 705
Registrován: 9-2008

Odesláno Středa, 10. července 2013 - 07:37:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

pánové, když sem si to tu četl, tak ani z jednoho z vás (vyjma Janataka) ohledně trolejových linek nevypadlo nic kloudného...
když jsem tu diskuzi tady načal, tak budu pokračovat. ohledně linkování ze Slatiny nemám výtek. Jen opravdu nechápu, proč se při reko Joštovy funkčně nespojily trasy "severní" a "západní". Když už ne pro běžný provoz, tak aspoň jako manipulačky. to to nikdo nechtěl (nikoho nenapadlo to udělat) nebo to někdo neschválil (úřední šiml zase zařehtal) nebo na to nebyly peníze nebo to opravdu technicky nejde?

Veškeré problémy vznikají vždy v prostoru mezi židlí a klávesnicí.
Sominus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 218
Registrován: 2-2011

Odesláno Středa, 10. července 2013 - 17:34:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

3251 nějak dlouho nevyjel?

Nejlepší jsou trolejbusy ze Škoda Ostrov!
Jmb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 679
Registrován: 12-2007

Odesláno Středa, 10. července 2013 - 18:05:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ReZ - nepamatuji, že by byly vypracovány projekty na změnu ukončení trolejbusových linek v centru, v DP nebyla o toto snaha, jediný pokus snad byl cca před 25 až 30 léty v úrovni snad investičního záměru prodloužení trolejbusů "jak píšeš severní větve" a ukončení na konečné autobusů pod divadlem na Malinovského nám. V té době se dělaly studie na první linku podzemní tramvaje pobočkou pražského Metrostavu (nebo snad se to jmenovalo Metroprojekt) v Brně, tak snad proto toto ukončení u budoucí podzemní stanice. A toto bylo pravděpodobně důvod pro neschválení záměru a zastavení prací na dalších projektových stupních, budoucí konečná by se musela v období výstavby podzemní tramvaje stejně zrušit a přesunout do jiných míst, nehledě na to, že by byly určitě problémy s křížením tramvaje (projektovali to pravděpodobně lidi, co neviděli trolejbus ani z rychlíku)
Jmb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 680
Registrován: 12-2007

Odesláno Středa, 10. července 2013 - 18:32:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ReZ - k "západní větvi" - konečná vznikla pro linku jezdící do tehdejší Jiráskovy čtvrti (interval snad jak sobí spřežení na Čukotce) a v době, kdy na konečné byl přestup na stejné zastávce (přestup na Obilńáku nebyl) na tramvaj č. 4 (Husovou k nádraží) a linku 16 (Česká, Rooseveltovou na Malin. nám.), před ústavním soudem (za křižovatkou) byl přestup na další linky, nejdál to bylo na linky směr Veveří (zastávky, co dnes)
Jirikk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 335
Registrován: 11-2007

Odesláno Středa, 10. července 2013 - 18:49:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sominus: Skrz prázdniny a výluku na Pálaváku moc 14Tr z Husovic nepotkáš.

(Příspěvek byl editován uživatelem jirikk.)
Sominus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 219
Registrován: 2-2011

Odesláno Středa, 10. července 2013 - 19:26:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Takže přes léto se 3251 neprojedu?

Nejlepší jsou trolejbusy ze Škoda Ostrov!
X-Host
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1365
Registrován: 7-2009
Odesláno Středa, 10. července 2013 - 20:31:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ReZ: zrovna na tohle propojení (a jeho nerealizaci) jsem se tady ptal několikrát a odpověď vlastně veskrze žádná... Snad vyjma důvodu přílišné komplikovanosti zadrátování skrze existující tram. vedení...

Renesance kolejové dopravy přijde! (a přijde nás draho, čím později - tím dráž).
Jirikk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 336
Registrován: 11-2007

Odesláno Středa, 10. července 2013 - 20:40:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sominus: Tak nějáká šance je, ale je prostě málo kurzů z Husovic a není 100% že zrovna 3251 vyjede v daný den. Jistotu budeš mít v září.
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7435
Registrován: 9-2004

Odesláno Čtvrtek, 11. července 2013 - 10:01:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

X-host - ono tam není moc co vymýšlet...tak samozřejmě, že se to spojit dá, ale za cenu komplikovaných křížení s tram vedením, a umíš si představit, jak by to v pojetí dp vypadalo.

Když se cyklista v provozu chová asertivně, je to skoro vždy kvůli vlastní bezpečnosti a větší efektivitě jízdy na kole, ne kvůli tomu, že by vedl válku s auty.
Anti
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1444
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 11. července 2013 - 17:40:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

3251 je hlavně právě v dílnách na SO, pokud nebude extra shnilá bude za 14 dní v provozu.
Bledě bych to viděl spíš s tou hromadou rzi 3229 kterou přistavili do dílen ve středu. Velký adept stát bok po boku s již půl roku odstavenou 3223. Ta taky měla jít původně jen do SO, nakonec byla pro celkovou korozi odstavena na neurčito ...


Končí krásnej sen, už se blíží den, ještě kroků pár a bude ti hej ..
..." Do Pekla Máme Blízko "...
Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7930
Registrován: 4-2005
Odesláno Pátek, 12. července 2013 - 10:55:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To bude zase nářku... Dvě odstavené zbytky 14Tr... To místní kindermafia nepřežije! Stačí vidět, jak pomale nosí černé šátky kvůli 7390...

http://atmosferaci.wbs.cz/
Pvvs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4868
Registrován: 7-2003

Odesláno Pátek, 12. července 2013 - 12:29:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Neda se domluvit nejaka oslava v remetu ? Tedy az to tam odtahnou a budou zrovna likvidovat ?

8bity vseho sveta spojte se .
ReZ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 706
Registrován: 9-2008

Odesláno Pátek, 12. července 2013 - 15:08:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tebe svrbí v kapse škrkátko od autogenu, že?
Doufám, že ho ještě máš...
Kdyžtak já půjčím zapalovač...

Veškeré problémy vznikají vždy v prostoru mezi židlí a klávesnicí.
Anti
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1446
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 12. července 2013 - 17:17:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trošku bych přibrzil s těmi oslavami. Zatím se nenašel stejně provozně spolehlivý, na údržbu jednoduchý, pro cestující pohodlný a v létě větratelný nástupce typové řady 14/15Tr. Jakákoli nízkopodlažní kriplkára neposkytne tolik využitelné plochy k stání jako klasika. Mimochodem s rostoucím počtem NP vozidel také roste počet úrazů cestujících pádem ze sedadla na podestách nebo na schodcích uprostřed vozidla (to v případě LE provedení). Ono totiž při nástupu a výstupu si dává člověk tak nějak podvědomě více pozor a během jízdy pozornost upadá. Pak stačí prudší zatáčka, případně chvilkové neuvědomění si že uprostřed podlahy vozidla jsou 2-3 prudké a úzké schody a prů*er je na světě. Nevím důvod, proč by mělo být na linkách 100% NP vozidel, jsme snad národem 100% invalidů ???


Končí krásnej sen, už se blíží den, ještě kroků pár a bude ti hej ..
..." Do Pekla Máme Blízko "...
70.Léta
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.70.29.194
Odesláno Pátek, 12. července 2013 - 19:09:33    Odkaz na tento příspěvek  

14/15Tr mají krom toho že to je klasika,ještě tu výhodu že podlaha není nijak hrůzostrašně vysoko.Co takhle spravit ten kompresor na 3194.Tenhle stroj mě fascinuje,nejenom že je v parádním stavu ale je to také důkaz poctivé práce Škody Ostrov,i brněnských údržbářů.
Mouka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3769
Registrován: 1-2007
Odesláno Pátek, 12. července 2013 - 19:24:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Konečně nám vyrostly sloupy.
Děkuji Robertovi za info.


Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7439
Registrován: 9-2004

Odesláno Pátek, 12. července 2013 - 20:41:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mouka - kdy to tam dali? Jel jsem tudy včera a nic tam nebylo...anebo jsem taky blbě koukal...

Když se cyklista v provozu chová asertivně, je to skoro vždy kvůli vlastní bezpečnosti a větší efektivitě jízdy na kole, ne kvůli tomu, že by vedl válku s auty.
Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7931
Registrován: 4-2005
Odesláno Pátek, 12. července 2013 - 21:07:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pochopil jsem správně, že na Pálaváku se stále ještě nekoplo? 12 dní od počátku plánované rekonstrukce?

http://atmosferaci.wbs.cz/
lada13
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.240.75.213
Odesláno Pátek, 12. července 2013 - 22:05:34    Odkaz na tento příspěvek  

jojo pomalu 1/4 výluky pryč a není tam vidět žádná aktivita
Mouka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3770
Registrován: 1-2007
Odesláno Pátek, 12. července 2013 - 22:07:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Pálavák: Když ještě na konci června nebyl znám zhotovitel, tak co byste chtěli?
Janatak: Je dost možný, že to namontovali dnes.
X-Host
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1366
Registrován: 7-2009
Odesláno Pátek, 12. července 2013 - 22:40:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mouka: no hurá! Jsem si před cca 14ti dny říkal, že by se už mohlo něco dít, když byly chodníky postříkané barvičkami jak na pouti (označení sítí v zemi).
Ale jinak celkem ostuda (a tristní měřítko výkonnosti dnešní civilizace), že taková prkotina s odbočkou trvá přes rok :-(

Renesance kolejové dopravy přijde! (a přijde nás draho, čím později - tím dráž).
Robert_08022
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5484
Registrován: 3-2004

Odesláno Sobota, 13. července 2013 - 05:50:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mouka: Není zač. Stavělo se to opravdu během pátku.

X-Host: Ještě na jaře nebylo povolení od DÚ.

Kdo víno má a nepije, kdo hrozny má a nejí je,
kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá,
na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl.
(Jan Werich)
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7442
Registrován: 9-2004

Odesláno Neděle, 14. července 2013 - 19:44:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Z dnešní linky H24 toliko obrazem :

Tr11


14Tr01

Když se cyklista v provozu chová asertivně, je to skoro vždy kvůli vlastní bezpečnosti a větší efektivitě jízdy na kole, ne kvůli tomu, že by vedl válku s auty.
Maťa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 467
Registrován: 10-2005

Odesláno Neděle, 14. července 2013 - 21:59:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Doplním .. tedy dovolím si doplnit kolegu Janataka. Též jsem se dnes trošku věnoval trolejbusům..
FANDA_DPMB
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1
Registrován: 7-2013
Odesláno Neděle, 14. července 2013 - 22:30:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Janatak,Maťa
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7444
Registrován: 9-2004

Odesláno Neděle, 14. července 2013 - 22:39:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Fanda - děkujem

No já bych k tomu focení doplnil, že super bylo nahánění fotopozic na konečně u komínské vozovny. Tr11 s odjezdem z Komeňáku v 16:42 se netočila v areálu vozovny, jak jsem původně myslel (a zaujal pozici před vraty), ale na kruháči, kam jsem se teda briskně přesunul, s výsledkem ovšem nevalným...No a spoj na to jedoucí 3173 se netočila na kruháči ale zatáhla už do vozovny, což jsem si blbec z těch časů nějak nedal dohromady a čekal na ni na kruháči . Tak holt příště.

A chtěl bych se zeptat, je nasazení historiků na linku H24 nějak plánované, nebo jak se uvidí? Neviděl jsem tu například 7Tr, nebo i 6Tr...?

Když se cyklista v provozu chová asertivně, je to skoro vždy kvůli vlastní bezpečnosti a větší efektivitě jízdy na kole, ne kvůli tomu, že by vedl válku s auty.
Jirikk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 339
Registrován: 11-2007

Odesláno Neděle, 14. července 2013 - 22:44:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Janatak: 7Tr na lince 24 už byla a mám tušení že 2x.
Jmb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 690
Registrován: 12-2007

Odesláno Pondělí, 15. července 2013 - 11:44:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Janatak: - odkaz
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7445
Registrován: 9-2004

Odesláno Pondělí, 15. července 2013 - 12:04:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jmb - jo díky, to info od TMB jsem, zdá se, přehlédl.

Když se cyklista v provozu chová asertivně, je to skoro vždy kvůli vlastní bezpečnosti a větší efektivitě jízdy na kole, ne kvůli tomu, že by vedl válku s auty.
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7450
Registrován: 9-2004

Odesláno Úterý, 16. července 2013 - 21:23:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na křižovatce Úvoz x Tvrdého jsou už nové převěsy pro budoucí trolejovou spojku:


Když se cyklista v provozu chová asertivně, je to skoro vždy kvůli vlastní bezpečnosti a větší efektivitě jízdy na kole, ne kvůli tomu, že by vedl válku s auty.
K2
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.11.1
Odesláno Úterý, 16. července 2013 - 21:38:03    Odkaz na tento příspěvek  

Zdravím, proč tu spojku dělají, když se má vrátit 51, nechápu takovou logiku
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7451
Registrován: 9-2004

Odesláno Úterý, 16. července 2013 - 21:52:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

K2 - co nechápeš, bude 35 i 51.

Když se cyklista v provozu chová asertivně, je to skoro vždy kvůli vlastní bezpečnosti a větší efektivitě jízdy na kole, ne kvůli tomu, že by vedl válku s auty.
K2
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.11.1
Odesláno Úterý, 16. července 2013 - 21:55:07    Odkaz na tento příspěvek  

Janatak: Díky za upřesnění
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7456
Registrován: 9-2004

Odesláno Středa, 17. července 2013 - 19:55:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Drátizace spojky Úvoz x Tvrdého pokračuje, dneska se tam objevily úchytyna trolejové dráty...

Pohledem z Tvrdého směrem ke křižovatce:


Ve směry jízdy od Mendláku bude další rozbočovka notný kus před zastávkou.

Když se cyklista v provozu chová asertivně, je to skoro vždy kvůli vlastní bezpečnosti a větší efektivitě jízdy na kole, ne kvůli tomu, že by vedl válku s auty.
Mour
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 328
Registrován: 4-2007

Odesláno Středa, 17. července 2013 - 20:18:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nějaká ta mobilovka.
,
9_tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4207
Registrován: 6-2005

Odesláno Středa, 17. července 2013 - 20:42:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mour: ta 3504, to je Barvičova/Presslova?
Jinak mně ty fotky spíš připadají, jak kdyby to bylo foceno jako nové, po dodání a scan z klasické fotografie.

Makrelu neumeješ.
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7458
Registrován: 9-2004

Odesláno Středa, 17. července 2013 - 21:36:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mour - hergot čoveče, že se neozveš, když takhle vymetáš zkušebkama město. Kloub na Preslové bysme si já i moje zrcadlo nechali celkem líbit!

Ale pěkný obrázky!

Když se cyklista v provozu chová asertivně, je to skoro vždy kvůli vlastní bezpečnosti a větší efektivitě jízdy na kole, ne kvůli tomu, že by vedl válku s auty.
4karlos4
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1625
Registrován: 12-2007

Odesláno Středa, 17. července 2013 - 22:19:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad 3276: vypadá to, že sněhulák se rozpustil

(Příspěvek byl editován uživatelem 4karlos4.)