K-report
 

Archiv diskuse Budějovické trolejbusy do 14. 05. 2013  

Diskuse K-report » Archiv 2013 » Autobusy a trolejbusy » Budějovické trolejbusy » Archiv diskuse Budějovické trolejbusy do 14. 05. 2013 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Rožnovský Bořek
Neregistrovaný host
Odeslán z: 37.188.239.15
Odesláno Úterý, 07. května 2013 - 22:43:41    Odkaz na tento příspěvek  

Kroclov k lince 15: Že řidič čeká na jedné konečné 11 a na druhé 3 minuty, je z pohledu efektivity provozu lepší, než kdyby to bylo 7 a 7. Zajistí se požadované minimálně 10-min svačiny a není třeba kvůli nim dělat díru v grafikonu. Nevyvážené pauzy na točnách - nejsou taky třeba způsobeny snahou prokládat spoje? Lepší rychlý otoč než souběh... jde jen o úhel pohledu řidič vs. cestujíci...

Že to v zácpách nemusí fungovat, je věcí chrona pro příslusné období. Podle mě lepší jezdit v zácpách pozdě, než bez zácp civět v zastávkách.
6215
Neregistrovaný host
Odeslán z: 178.255.168.7
Odesláno Středa, 08. května 2013 - 05:54:59    Odkaz na tento příspěvek  

Rožnovský Bořek:K lince 15.Na Vltavě musí řidič aspon 2 minuty před odjezdem nastartovat motor a najet do zastávky.a když přijíždí na konecnou, tak minuta od poslední zastávky na konecnou nestačí.Takže prijede 1 minutu zpožděn.další stránka mince je,že lidi musí na konečné vystoupit.To už je mínus 3minuty,když to jde dobře a bez zpoždění.Ted mi tam najdi těch 11 minut pauzy.
Kroclov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 945
Registrován: 10-2008

Odesláno Středa, 08. května 2013 - 14:51:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rožnovský Bořek napsal: Podle mě lepší jezdit v zácpách pozdě, než bez zácp civět v zastávkách.
[irony] Přesně tak, ono je totiž moc fajn, když čekám v ranní špičce o 20 minut déle a potom mi přijedou tři vozy za sebou, protože je zkrátka lepší jezdit zpožděnej než si někde v zastávce minutu počkat. Pak na konečné má bejt nějaká pauza, ale protože je prostě lepší bejt zpožděnej, tak žádná neni a zpoždění se přenáší do dalšího směru, díky nízkým pauzám často až do konce šichty . [/irony]

Rožnovský Bořek napsal: Zajistí se požadované minimálně 10-min svačiny
Jak tohle kruci můžeš napsat? Výše jsme se ve tvém příspěvku dočetli, že je přece fajn bejt zpožděnej, tak jak potom můžu mít splněno 10 minut svačiny, když tam na jedenáctiminutovou pauzu přijedu o 20 minut pozdě? Nehledě na to, i kdyby řidič přijel načas, 11 minut skutečně nestačí, pokud řidič plní své povinnosti. To už jsem ale vysvětloval výše.

Co se týče označníků a majálesu... dle mého by na označnících mělo být výhradně dopravní info. Propagovat na nich věc, která akorát omezuje obyvatele města nepovažuju skutečně za nic, co by muselo pořád dokola jezdit na označnících a nutit cestující čekat déle na informaci o příjezdu spoje, jelikož se tam kvůli timhle blábolům skoro žádné podstatné info nedostane.

(Příspěvek byl editován uživatelem Kroclov.)

Delay is the only possibility!
5735
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 976
Registrován: 12-2007

Odesláno Středa, 08. května 2013 - 18:27:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zajistí se požadované minimálně 10-min svačiny

A ví někdo kolik času je tedy potřeba od příjezdu (do výstupní zast.) do odjezdu (z nástupní zast.)? Už je pro splnění zákona je potřeba počítat s časem potřebným na průjezd obratištěm. Myslím-li i na tu součástku z masa a kostí co nachází mezi volantem a pedálama, tak ještě přidám čas na dorovnání nahodilých zpoždění. Potom minimální obratový čas bez přestávky třeba pro uváděnou konečnou Vltava je cca 5 min. (2 minuty průjezd obratištěm + 3 minuty záporná tolerance provozu). Pro 10 minutovou přestávku je pak tedy minimální pobyt na konečné 1/4 hodiny.

Ono takto kouskovat přestávky nemusí být úplně praktické. Pro splnění 30-ti minutové bezpečnostní přestávky potřebuji při rozdělené přestávce dohromady 45 minut (projíždím obratištěm 3x), zatímco na přestávku v kuse by stačilo 35 minut (obratištěm jedu jen jednou).

No pro každou linku tu může být výhodné jinak. Někde také záleží na tom co si odbory dohodnou se zaměstnavatelem.

A jen tak mimochodem na svačinu 10 minut nestačí. Dle Zákoníku práce a dle specifikací pro pracovníky v MHD je to s přestávkami takto:

přestávka bezpečnostní: nejpoději po 4 hodinách nepřetržitého řízení, lze ji rozdělit až na tři části, přičemž nejkratší část musí být aspoň 10 min. (samozřejmě čistého času, do této doby nesmí zasahovat žádná činnost v souvislosti s vozidlem - tj. ani kontrola úniku kapalin a pod.)
Tzn., že po 4,5 hodinách od začátku řízení musí být splněna již celá bezpečnostní přestávka, nemůže být splněna třeba jen část dělené přestávky.

přestávka na jídlo a oddech (tj. svačina): nejpozději po 6 hodinách od nástupu do služby (řízení mohou předcházet i jiné činnosti zahrnuté do pracovní doby - nejčastěji příprava vozu). Může být rozdělena do dvou částí, nejkratší musí být min. 15 minut čistého času.

Přestávku bezpečnostní a přestávku na jídlo a oddech lze sloučit do jedné - tj. nejpozději po 4 hodinách řízení resp. 6 hodinách od začátku směny (co přijde dříve) a rozdělení na max. dvě části s min.časem po 15 minutách.

Lze to samozřejmě kombinovat i jinak, např. 2x bepečenostní přest. po 10 minutách, sloučená bezp.+svačina 15 minut a pak ještě jedna svačina 15 minut.
Kroclov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 946
Registrován: 10-2008

Odesláno Středa, 08. května 2013 - 20:25:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

5735 napsal: je potřeba počítat s časem potřebným na průjezd obratištěm.
Přesně tak, to je další velmi podstatná věc, na kterou se v našich jízdních řádech vůbec neberou ohledy. Například v Nemanicích nebo na Barcalce je třeba odjet alespoň s dvouminutovým předstihem, pokud chce řidič z nástupní odjet včas. V našich vozácích se však s pauzou počítá už od času dojetí do výstupní zastávky po čas odjezdu z nástupní. A bezobslužné obraty jako v metru tu myslím ještě nemáme .

Jinak ty dva druhy přestávek máme myslím sloučené, alespoň ve vozácích bývá uvedeno "BP + pauza na jídlo" .

(Příspěvek byl editován uživatelem Kroclov.)

Delay is the only possibility!
Adam15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 92
Registrován: 8-2012
Odesláno Středa, 08. května 2013 - 20:43:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

kroclovobratiště je opravdu v metru a pro trolejbus je to smyčka...
5735
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 977
Registrován: 12-2007

Odesláno Středa, 08. května 2013 - 22:09:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Adam15: obratiště je opravdu v metru a pro trolejbus je to smyčka...

Adame, nemáš v tom příliš jasno. V metru tomu říkají obrat (resp. obratové koleje). Ale tohle je celkem jedno. Ona to nemusí být ani smyčka a to ani u trolejbusů či tramvají. Vem si třeba situaci u aut. nádr. - přijedeš do Žižkovky, vysypeš lidi, posvačíš, popojedeš do prava do Nádražní a tam nabereš jiné lidi. Není to ani obratiště ani smyčka, přesto z výstupní do nástupní ujedeš nějakou vzdálenost a potřebuješ k tomu i nějaký čas...
MLilove
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5
Registrován: 5-2013
Odesláno Čtvrtek, 09. května 2013 - 09:36:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kotec: co vím z Karlovarského kraje tak na trati 170 a 140 v useku Marianske Lazne - Cheb - Chomutov jezdi dieslove jednotky PESA a to i presto, ze cele tyto obe trate jsou eletrifikovane, duvodem pry je, ze naklady na provoz techto vlaku je levnejsi nez za pouziti klasickeho vlaku (el. lokomotiva + par vagonu), navic pry kraj to po CD vyzaduje, nebot nemusi pak tolik doplacet jako kdyby tam byl vyslan klasicky vlak.
MLilove
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6
Registrován: 5-2013
Odesláno Čtvrtek, 09. května 2013 - 09:44:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pavell: dobre tak kdyz je to takovy mytus, tak co reknes na skutecnost, ze DP Pardubice jsi nechal zpracovat zpravu zda vyjde na provoz levneji trolejbus nebo autobus. Zaver zpravy dosel k zaveru, ze provoz trolejbusu je levnejsi nez autobusu (pocitaly se jen naklady na bezny provoz).
Pavell
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 309
Registrován: 3-2011
Odesláno Čtvrtek, 09. května 2013 - 10:47:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

MLilove - ale kdybys četl pozorně, tak jsem psal, že u běžných nákladů si nejsem jistý (pouze tvrdím že provoz TR kloubáku bude dražší než BUSu sóla), ale podstata té mé argumentace, je právě v tom, že nelze srovnávat jen běžné náklady, ale veškeré náklady na pořízení a udržení obou provozů (nákup vozidel, výstavba a údržba tratí) a tam trolejbus dramaticky prohrává - tyto náklady se přece také platí penězi a ne nějakými kamínky, které člověk najde na poli.
Nystrom
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.34.225
Odesláno Čtvrtek, 09. května 2013 - 18:50:55    Odkaz na tento příspěvek  

nejvzdálenější zastávka MHD ČB a ukázka JŘ HD na kdysi pilotní lince IDS dle představ JIKORDu:
9_tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4142
Registrován: 6-2005

Odesláno Čtvrtek, 09. května 2013 - 19:05:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pavell: třeba v Jihlavském kraji byly pořízeny jednotky od Stadlera. Při oficiální presentaci jsem se ptal, proč jsou kupovány motorové vlaky, když většinou (rozuměj, že jen pár spojů zajíždí na slavonickou trať z Jihlavy přímo) pod trolejí. odpověď byla jednoduchá, protože cena za 1km tratě, kdy pojedu s motorem je levnější, než s elektrikou. A ejhle, někomu to došlo a karta se obrátila, cena za 1km s drátem vychází méně, než bez drátu.
A upřímně, tahat lokomotivou, která má 4 MW dva vagóny je trochu zhýralost. Opravdu to chtělo už konečně nějaký EM, teda spíše u nás SM motorový vůz.

Malá poznámka na konec. Při vhodných podmínkách vydrží trolejový drát i 40 let v provozu, takže se nám náklady sníží(dle Prof. Jansy), elektrická energie se dnes draží v aukci (pokud ji Váš DP zavedl), takže zase snížení (a nemusí být zrovna malé), čím více je trolejbusová trať využívána, tím je rpovoz levnější, trolejbus, jako vozidlo je NECHUTNĚ PŘEDRAŽEN, ať mně nikdo nevykládá, že při ceně karoserie cca 3-4 mil Kč stojí výzbroj 6 mil Kč. Prostě Škoda zneužívá svého monopolu. Jen pro představu, cena ss sériového motoru o výkonu ca 70kW, pro tramvaj, stojí kolem 500 000Kč. Dokud Škoda vyráběla 100% trolejbus, tak cenu chápu- zkoušky karoserie, atd., ale dnes už to neplatí...

Makrelu neumeješ.
Trolley
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9
Registrován: 5-2013

Odesláno Čtvrtek, 09. května 2013 - 20:46:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trolejbusy-nákup vozidel, cena vozů je nekřesťanska, jsou nízkopodlažní s klimatizací, trolejbusy jsou vybaveny systémem rekuperace elektrické energie zpět do trakční sítě. Výstavba tratí zas není každý rok. Údržba trolejí si myslím nebude zas až tak drahá, protože dnešní technologie, tím myslím přichycení trolejí, oblouky v zatáčkách dovoluji o něco rychlejší jízdu. Vyhýbky jsou rychloprůjezdné a odolnější. To by se mohlo uvažovat i o zrušení tramvajového provozu, třeba v Brně, Olomouci nebo v Praze.Nákup,udržba trolejí,tratě,tramvají....atd.Ono, kdyby se nekradlo a nepodvádělo v dotacích od EU (ROP) bylo by na trolejbusy,tramvaje i na moderní nízkopodlažní autobusy s klimatizací.Bylo by na tratě, infrastrukturu, vozy.Samozřejmě netvrdím, že trolejbusový a tramvajový provoz je laciný, ale provozovat se dá.Poslední věc.Dokonce i Londýn uvažuje o znovu zavedení trolejbusů.Viz.obr
Venca21
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 941
Registrován: 6-2010

Odesláno Čtvrtek, 09. května 2013 - 22:22:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

kdyby se nekradlo a nepodvádělo v dotacích od EU (ROP)


1. Ale EU a ROP je postavená na povodech a krádežích.
2. I kdyby se čistě teoreticky nepodvádělo a nekradlo při přerozdělování těch úžasných dotací, stejně to je a zůstává krádeží. Jakákoli dotace je legalizovaná krádež. Ty peníze v EU nerostou na stromech, ani je tam neposílají mimozemšťani.
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2056
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 09. května 2013 - 22:26:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Škoda zneužívá svého monopolu

Ona má nějaký monopol na trolejbusy? I v CZ jezdí trolejbusy elektrifikované v Ostravě, V Polsku elektrifikuje Solárka i nějaká místní firma, ostraváci naopak dělali 2 typy vozů pro Salcburk - to vše za +- stejnou nákupní cenu.
A Hess a VanHool/Kiepe taky nejsou lacinější.

Takže pokud víte o nějakém t-busu za peníze blízké ceně autobusu, rád se o něm dozvím.
Eugen
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2998
Registrován: 6-2005

Odesláno Čtvrtek, 09. května 2013 - 22:46:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Arj: Jo a že se na náš trh nemůže nic, krom Škody dostat.. Cegelec to zkoušel a jak dopadl, pak Czetro a jak dopadlo..

::: jihlavskymhd.g6.cz ... MHD v Jihlavě
::: www.zhta.ic.cz ... stránky o.s. Za záchranu historických trolejbusů a autobusů
Jirka Choc
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.145.210.138
Odesláno Pátek, 10. května 2013 - 09:37:56    Odkaz na tento příspěvek  

Kampak jela za Liazkou na tyči očesaná 141?
Jpribil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4279
Registrován: 5-2003

Odesláno Pátek, 10. května 2013 - 10:31:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jirka Choc: 141 jela do kovošrotu, stejný osud čeká i další B941...
MLilove
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11
Registrován: 5-2013
Odesláno Pátek, 10. května 2013 - 10:44:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

9_tr: Stadlery jezdi i na trati 250 + 251 a to z Havlickova Brodu do Zdaru n. Sazavou a dale do Noveho Mesta na Morave...
Fousik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 463
Registrován: 5-2010

Odesláno Pátek, 10. května 2013 - 14:11:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Takže na Novohradský pomalu začínají mizet vysoký podlahy

Nejlepší autobusy všech dob.....KAROSA B741

Nystrom
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.34.225
Odesláno Pátek, 10. května 2013 - 15:32:55    Odkaz na tento příspěvek  

Zbavujeme se autobusů, když nás čekaj výluky při budování Koridoru MHD na Mariánském náměstí . A jak to tak vypadá, nebude to o prázdninách, ale až na podzim. Předpokládám 2 a 9 přes Pekárenskou, ale 1 a 3 v busech kolem Perly a Jar. Haška?
O víkendu opět po Zanádražce místo viaduktem.
Fousik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 464
Registrován: 5-2010

Odesláno Pátek, 10. května 2013 - 15:56:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No kdyby byli linky 1 a 3 autobusech tak to novohradská asi nezvládne,myslim že to tam bude něak jinak upravené.

Nejlepší autobusy všech dob.....KAROSA B741

mufnovinky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 202
Registrován: 7-2012

Odesláno Sobota, 11. května 2013 - 23:10:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

?!

(Příspěvek byl editován uživatelem mufnovinky.)

http://mufnovinky.blog.cz/
9_tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4146
Registrován: 6-2005

Odesláno Neděle, 12. května 2013 - 09:43:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

MliLove: ale z HB do Žďáru je to 33km pod drátem, z Brodu do stanice Počátky-Žirovnice nějakých 73...

Arj: Ano, jezdí, ale kolik se jich za posledních několik let vyrobilo v Ově s výzbrojí Cegelec pro ČR? 0. Trollino na vývoz, "Solaris" 2x Tr pro tuzemsko. SOR+Czetro, jeden, nebo dva kusy, pak bylo od této spolupráce upuštěno. Proč asi. Maďarsko- Szeged. Dokud si tamní ředitel dělal trolejbusy pro sebe, vše bylo OK, ale jakmile představil nový typ určený i pro ostatní města, tak byl odvolán. Najednou, když celou MHD zrekonstruooval a zmodernisoval. Podívej na Budapešť. Minulý rok s velkou slávou vyřadila 34 let staré trolejbusy, aby jim tam jezdily vozy "jen" 25 let staré + pár novějších.
A komu hlavně patří GANZ, že měl "větry" z SzKT...

Je zajímá móda udávat cenu "západních" výrobků, ty budou pro nás asi ještě hodně dlouho drahé. Taková Trolza (ZIU) už taky umí trolejbus s jinou výzbrojí, než odporovou. A dovolím si tvrdit, že cenově to bude příznivější. Jak Kiepe, tak Trolza zde nemá homologaci a musela by se platit, takže výchozí bod je stejný.
Monopol Škody byl samozřejmě myšlen v rámci Č(S)R.

Trolley: nemusí být drahá, ale na rozdíl od autobusů musíš prostě držet partu chlápků, kteří jsou placeni ať něco montojí/opravují, nebo sedí v kamrlíku a koupou se do. A dnes jsou samozřejmě nejdražší mzdové náklady.

Makrelu neumeješ.
Trolley
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12
Registrován: 5-2013

Odesláno Neděle, 12. května 2013 - 10:24:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

9 tr-nemusí být drahá, ale na rozdíl od autobusů musíš prostě držet partu chlápků, kteří jsou placeni ať něco montojí/opravují, nebo sedí v kamrlíku a koupou se do. A dnes jsou samozřejmě nejdražší mzdové náklady.

9 tr:Tak to je svatá pravda.Aby se tam nekopali do mohli by tam být, jako záložní řidiči autobusu a trolejbusu.Pravda.Kolikrát za týden je třeba aktualně vypravit založní vůz?

Jak píše Pavell.Trolejbus je samozřejmě čistější doprava a pro mnohé srdcová záležitost, ale levnější není.

Nevím,zda-li by MHD v Českých Budějovicích bez trolejbusu mohla být?Intervali na linkách 2,3 (páteřní) 5 a 9,zas nejsou tak špatný.Linky 1,8 by se dalo říc, že jsou doplňkové.Mám namysli využití.Vytíženost.
Vencabocku
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2747
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 12. května 2013 - 10:46:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

kteří jsou placeni ať něco montojí/opravují,
mohli by tam být, jako záložní řidiči autobusu a trolejbusu

já nechci nějak polemizovat, ale zdá se mi, že záložní autobus/trolejbus vyjíždí většinou v tom případě, kdy je zrovna třeba něco montovat nebo opravovat, takže ta kopající se parta je k těmto účelům z 80% nepoužitelná.

Nevím,zda-li by MHD v Českých Budějovicích bez trolejbusu mohla být
ale mohla, stačí, aby někdo vydal pokyn a do deseti-patnácti let je to stočený, v tomhle jsou ČB velice poslušné. Ale síť je tu rozvinutá, velmi dobře udržovaná, vozový park trolejbusů (oproti autobusům) je přímo vzorně obnovován, takže není důvod a snad to tu ani nikoho (na rozdíl od jiných měst) ani nenapadlo

19.4.2013 vééééééééliká pražská megarozlučka. Jen dodnes nikdo vlastně nepřišel na to s čímpak.
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8900
Registrován: 12-2007

Odesláno Neděle, 12. května 2013 - 10:58:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

le z HB do Žďáru je to 33km pod drátem, z Brodu do stanice Počátky-Žirovnice nějakých 73...

... a z Mariánských Lázní do Mostu (kde na osobním vlaku jedoucím v této trase lze spatřit i novou DIESELOVOU jednotku RegioShark) je to 166 km.
Nějak mi tu chybí zvracející smajlík. Hlavně když si uvědomím, jak se na jiných tratích plánují "věšení drátu". Totéž pochopitelně platí pro "autobusy propalující naftu pod trolejí" - viz Brno a t-26 atd.

http://www.youtube.com/user/DavidDopravniVidea
9_tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4149
Registrován: 6-2005

Odesláno Neděle, 12. května 2013 - 11:49:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

David: jako výpomocný spoj ve špičce jsem ochoten nějakým způsobem vzít v potaz, zvláště, když pak vykoná nějakou část mimo drát, že pojede nezávislá pod závislou, ale jako řešení problému (viz t-26 DPmB) ne.

Tolley: záleží, jak se to bude počítat, ale viděl jsem celkové náklady jednoho DP a pokud nebudu počítat náklady společné věci- řidič, pneu, atd., tak trolejbus vychází nechutně příznivě. Ale jsme u toho, že pokud trolejbus, tak MUSÍ být trať využita- čím více, tím lépe, neb se nám náklady rozloží do více vozokm. Ale pozor, náklady na 1km jsou takové zajímavé číslo, které je sice průměrné, ale nevypovídá o ničem. Pokud ho budu počítat objektivně, tak musím každý spoj v každou chvíli a je to pak značně proměnlivé...

Makrelu neumeješ.
Vencabocku
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2748
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 12. května 2013 - 12:36:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

záleží, jak se to bude počítat
a o tom to celé je, záleží na tom, co se kterému městu hodí vypočítat

19.4.2013 vééééééééliká pražská megarozlučka. Jen dodnes nikdo vlastně nepřišel na to s čímpak.
9_tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4150
Registrován: 6-2005

Odesláno Neděle, 12. května 2013 - 12:38:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

VB: obávám se ale, že celé počítání je nařízeno shora, z Moskvy, teda co to kecám, Bruselu...

Makrelu neumeješ.
Trolley
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13
Registrován: 5-2013

Odesláno Neděle, 12. května 2013 - 13:07:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nechci tady řešit Brněnský trolejbusový provoz, jen mám poznámku.Totiž Brněnská linka t-26 musí být část spoju vypravovaná autobusy, jelikoš od zastávky Provazníková jede dále jako linka č.46 do zastávky Haškova. Provoz asi cca.od 8:00-13:00. Netvrdím, že linku neobsluhují i v jiném čase. Je to od té doby, co udělali optimalizaci MHD. Poblíž zastávky není t-smyčka. Řešením by možná bylo, kdyby linka t-26 končila u Zimního stadionu a dále pokračovala přes Náměstí 28.října, Česká, Komenského náměstí, Úvoz a dále pokračovala po své trase na Kamenný vrch.

9 tr:rozhodně, těch faktoru na 1 km je více.Pokud, ale linka č.3 Máj-Antonína Barcala-Nádraží, jezdí v intervalech ve špičce každých 4-5 minut a v sedle 8 min. Tak si myslím, že obsluha trolejbusu na této lince bude lacinější než, kdyby na ní jezdili autobusy.
Ještě, kdyby se zatrolejovala autobusová linka 15, samozřejmě jen úsek, odbočka Polikliniki jih,U Zimního stadionu, KOH-I-NOOR-U Vodárny a napojení u Výstaviště. Když totiž dojde k autonehodě, oprava silnice, stržená trolej apod, mohlo by se jezdit právě přes KOH-i-NOOR a nemuselo by se na t-linky nasazovat autobusy. Od Výstaviště se může pokračovat do centra.Přes Mariánské náměstí, Poliklinika Sever až na Nádraží.
Kroclov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 947
Registrován: 10-2008

Odesláno Neděle, 12. května 2013 - 18:50:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak v nástupní zastávce A. Barcala se prý zítra bude demolovat starý přístřešek a postupně se bude stavět nový . Netuší někdo zda se bude stavět nějaký pořádný jako byl tento, či zda půjde o poslední dobou velmi rozšířený skleněný hnus? Pevně věřím, že bude vystavěn přístřešek podobný tomu, co tam je nyní, protože dokáže krásně ochránit před deštěm, sněhem, přímým slunečním světlem... zkrátka před jakkoli nepříznivým počasím . Doufám, že si ti, co o tom rozhodují uvědomují nevýhody skleněných zrůd, které jsou všude po městě, jelikož ty neochrání pořádně před ničím. Na čekajícího nepříjemně svítí slunce a často na něj i prší, pokud kapky padají mírně do strany. Nehledě na to, že bývají permanentně vytřískané...

Delay is the only possibility!
Fousik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 465
Registrován: 5-2010

Odesláno Neděle, 12. května 2013 - 19:25:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já osobně sem pro ten skleněný je hezčí a když bude 2x větší než normálně tak plně nahradí ten starý dřevěný,protože ten co je tam aktuálně už asi před deštěm neochrání nikoho vzadu jsou vymlácené dřevěné příčky a né vždy si tam člověk bez obav sedne.

Nejlepší autobusy všech dob.....KAROSA B741

Kroclov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 949
Registrován: 10-2008

Odesláno Neděle, 12. května 2013 - 19:41:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Fousik: Ten současný ochrání před deštěm i přes vylámané příčky vzadu, jelikož plocha střechy je nesrovnatelně větší. Dle mého by bylo nejlepší zrekonstruovat ten starý (doplnit chybějící příčky, třeba to i nějak natřít a podobně), ale rozhodně bych tam nedával skleněný přístřešek, který svou funkci plní jen designově a to pouze chvíli, než ho někdo vytříská .

Delay is the only possibility!
Stonka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 830
Registrován: 2-2010

Odesláno Neděle, 12. května 2013 - 21:04:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Už zase jezdíme pod viaduktem! Hurá! :-)



♥ 159 ♥
Být debilem je těžké, konkurence je totiž příliš veliká.
Multivan = nejlepší parťák do nepohody
Od 15.2.2013 se druhý nejlepší parťák jmenuje 6C1 6184
Kami
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 70
Registrován: 12-2010
Odesláno Neděle, 12. května 2013 - 21:25:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nevíte něco o tomhle?? Od výstupní na Nám.Bratří Čapků bude nějaká nová silnice a jak to tak vypadá že po tom budou jezdit i trolejbusy. Tento plakát tam je asi 50metrů od výstupní
R_206
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 229
Registrován: 7-2010
Odesláno Neděle, 12. května 2013 - 23:56:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Postneš ještě gps, kde přesně to je? Neorientuji se.
Dík
Kroclov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 950
Registrován: 10-2008

Odesláno Pondělí, 13. května 2013 - 12:49:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

R_206: Je to 48°56'55.962"N, 14°27'57.563"E, což znamená zde .

Delay is the only possibility!
Jpribil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4282
Registrován: 5-2003

Odesláno Pondělí, 13. května 2013 - 13:52:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kami: Jo, už se to tu myslím zmiňovalo, ale podrobnosti asi stále nejsou.

Co se týče diskuze k přístřeškům. Já osobně také prosklené nemám moc rád a to z důvodu jejich poměrně malé velikosti a prakticky bohužel nulovému antivandalskému provedení... I když samotný přístřešek působí poměrně moderně a pěkně, tak většina jich je polepených plagáty, počmárané, poškrábané a často i vytlučené. Na zastávkách typu Skuherského je tento typ fajn a hodí se tam, mmch. tam byl v nedávné době nově naistalován Ale na vytížené zastávky a problémové lokality bych volil určitě nějaký jiný typ...

Nystrom: Zbavujeme se autobusů, když nás čekaj výluky při budování Koridoru MHD na Mariánském náměstí . A jak to tak vypadá, nebude to o prázdninách, ale až na podzim. Předpokládám 2 a 9 přes Pekárenskou, ale 1 a 3 v busech kolem Perly a Jar. Haška? - nevěřím tomu, že to budování šotoakce jménem Koridor až tak zasáhne Mariánské náměstí, že by musely být linky 3 a 1 v autobusech. To by znamenalo někde sehnat navíc minimálně 11 kloubáků, což je 1)blbost a za 2)by to byl zcela jistě velků průšvih. Spíš bych to viděl na stavby s provozem MHD s tím, že omezení MHD např. z důvodu pokládky nového povrchu by se praktikovalo o víkendu, kdy se provoz v autobusech v klidu zvládne..
Ale uvidíme, v tomto městě je možné všechno

A nakonec okrajově - Citybus č.213 nosí minimálně od včerejška CVR v podokenním pásu na nějakou zemskou česko rakouskou výstavu. Akce je datována, takže se z toho pozná, kdy reklama zmizí
A během zítřka by se dle všeho měla vydat do šrotu další B941...
Kroclov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 951
Registrován: 10-2008

Odesláno Pondělí, 13. května 2013 - 15:48:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Citybus č.213 nosí minimálně od včerejška CVR
Tak tak, včera měla 1/7 .

Delay is the only possibility!
Stonka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 831
Registrován: 2-2010

Odesláno Pondělí, 13. května 2013 - 15:56:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A 21 má nějakou červenou, myslím Alexandria, jen takový ten podokenní pás.

♥ 159 ♥
Být debilem je těžké, konkurence je totiž příliš veliká.
Multivan = nejlepší parťák do nepohody
Od 15.2.2013 se druhý nejlepší parťák jmenuje 6C1 6184
Kačena
Neregistrovaný host
Odeslán z: 37.188.239.153
Odesláno Pondělí, 13. května 2013 - 16:54:57    Odkaz na tento příspěvek  

Jpribil: že by 142?
Kroclov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 952
Registrován: 10-2008

Odesláno Pondělí, 13. května 2013 - 16:58:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kačena: Buď to bude 138 nebo 142 .
Stonka: Tak tak, 21 má CVR na dovolené Alexandria a dneska jezdí 9/3 .

Delay is the only possibility!
Fousik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 466
Registrován: 5-2010

Odesláno Pondělí, 13. května 2013 - 18:43:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A tu samou CVR má i 18.

Nejlepší autobusy všech dob.....KAROSA B741

Mirbusak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1822
Registrován: 5-2005

Odesláno Pondělí, 13. května 2013 - 19:01:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kami: jde o to protažení a zobousměrnění ulice, kde je dnes výstupní a manipulační stání MHD, vybudován rondel (kruháč) a napojení na stávající ulice. Předpokládá se tam občanská výstavba.
Z toho důvodu bude zrušeno oné stání a trolejbusy a autobusy by se točily přes kruháč včetně linky 320100.

Tak to je ta ČSAutobusováDoprava národní podnik...
Kami
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 71
Registrován: 12-2010
Odesláno Pondělí, 13. května 2013 - 21:23:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Těch "podokenních pásů" je asi více. Myslím že to má i 20, a je možné že i další...
Na závěr jedna nedělní perla na Nám.Bratří Čapků 287 na 7 (mobilem)
Nystrom
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.34.225
Odesláno Pondělí, 13. května 2013 - 22:40:58    Odkaz na tento příspěvek  

Jpribil: na Mariánském se počítá s posunem stožárů TV, což by mělo být spojeno s cca 10 denní výlukou trakce. Bohužel i s výlukou pro směr po Pražské, což lze ale objet. Navíc Husova má být u náměstí uzavřena zcela. Otázkou je termín, ale srpen se asi nestihne...- SP, VŘ a podobné nesmysly.
R_206
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 237
Registrován: 7-2010
Odesláno Pondělí, 13. května 2013 - 22:49:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dneska na pětce asi č.20 s Alexandrií...

Ale k věci: Je výluka, tak jezdí, kdo co najde. Byli toho dnes k vidění hafo, ovšem takto si vybavím jen červenou Karosu se zeleným lemem u střechy. Každopádně se supluje za vlak všechno na Prahu i Plzeň, tak vyražte
Martin_zlivský
Administrátor

Číslo příspěvku: 68015
Registrován: 4-2003

Odesláno Úterý, 14. května 2013 - 06:53:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kdyby jen směrem na sever...

Výluk jsou na jihu tenhle tejden v podstatě úplně všude:
190 Budějce - Zliv
194 Hořice na Šukavě - Horní Planá
195 Rybník - Lipno
196 Omlenice - Summearu (od zejtra)
198 Strakonice - Volyně
201 Božejovice - Milevsko
220/225 Budějce - Veselí

Kdyby se po nich aspoň něco zlepšilo... :-(

Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Kačena
Neregistrovaný host
Odeslán z: 37.188.231.35
Odesláno Úterý, 14. května 2013 - 12:13:28    Odkaz na tento příspěvek  

Martine, Hořice na Šukavě? Spíš na Šumavě ne? Jo a jak to je s 05? Pořád je zdroj ND v Szegedu? A mohl by sem dát někdo fotku vozu ev.č. 200? Já ji nemůžu za boha nikde najít.
Macek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1849
Registrován: 3-2004

Odesláno Úterý, 14. května 2013 - 14:46:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kačena: Odpovím za Martina, na mně se zlobit nebude. 05 je nějakou dobu již provozní a dokonce první 15Tr s lepenými skly, vypadá moc pěkně. Ti stálý tady mně nekamenujte, pokud to tu již bylo, mám tušení že jo.
http://mhdteplice.cz/wp-content/gallery/15tr-v-madarsku/t-6191.jp g

S Hydrobusy, Bardotkama a rábou na věčné časy. Nyní vše v našem městě
Moje fotky na Rajčeti
Prochy98
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 49
Registrován: 8-2011

Odesláno Úterý, 14. května 2013 - 14:54:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Čtvrteční cesta MHD (ve špičce), mě zase bohužel přesvědčila, že v ČB nepotřebujem "BUS Pruhy", ale rozšířit silnice... . Dyť je to hrůza, 11-ka si jezdí jak se jí zachce.... Proč třeba na podniku nevymslí JŘ který by platil pro "špičku"? Já jezdim v pondělí, uterý, a ve středu z Pražského Sídliště do Starých Hodějovic a naposledy v Březnu se mi stalo že jsme přijely na čas :-(

Můj video kanál o železnici: http://www.youtube.com/user/PROCHYmsts?feature=mhee
Kroclov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 953
Registrován: 10-2008

Odesláno Úterý, 14. května 2013 - 15:07:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kačena: Je celkem pochopitelné že nemůžeš najít fotku vozu 200, protože takový u nás neexistuje. První v řadě 2xx je Renault č. 201, jehož fotky máš zde .
Jinak samozřejmě že jde o Hořice na Šumavě, i když dle mého tam to "k" je schválně, zní to potom zajímavě .

Delay is the only possibility!
R_206
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 238
Registrován: 7-2010
Odesláno Úterý, 14. května 2013 - 15:35:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pravděpodobně tento spoj:
http://jizdnirady.idnes.cz/draha/?p=OTclODUwJTU3Mzk2JTQ5NzAzJTAlM TAzJSUxNToyOCUxNTo0NCUxNC4wNS4yMDEz&irk=MTI2MTk2Njg0NA--
...odpovídá čas u univerzity/
Nasazen autobus č. 202
Jpribil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4283
Registrován: 5-2003

Odesláno Úterý, 14. května 2013 - 15:48:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kačena: Ano, dnes v poledne se do šrotu odebrala B941 č.142. Přesně ve 12:05 projížděla za Liazkou kolem nádraží.
Evideční číslo 200 bylo v DPmČB použito jen krátce, takže pochybuju, že by někdo měl fotografii..


Nystrom: Díky za info. To jsem teda zvědavej, co tam odborníci vymyslí. MHD určitě potřebuje preferenci, ale přijde mi, že se místo jednoduchých opatření realizují hurá akce, jejichž smysl je jen sporný a stojí omnoho víc... Uvidíme.

Prochy98: Ono linka č.11 má bohužel tu smůlu, že "vymetá" většinu problémových úseků v centru a okolí. A velkým problémem na lince 11 je přejezd v Mladém, kde želežničáři svým neustálým popojížděním sem a tam způsobují zpoždění někdy i 10 minut...

Výluky za ČD je opravdu pěkná smršť - kromě mraky Jihotransů, Sttransů a soukromníků za DP mimo jiné krátké Karosy a Citelisy, např. 196, 198, 199, 227, 236 atd..
Kroclov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 954
Registrován: 10-2008

Odesláno Úterý, 14. května 2013 - 16:25:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jpribil: Bude 141 a 142 následovat i 138?
Jinak na výluky se tuším podíval třeba i Cross čísla 233, alespoň tedy včera .

Delay is the only possibility!
Pekárek
Neregistrovaný host
Odeslán z: 46.13.123.175
Odesláno Úterý, 14. května 2013 - 16:33:47    Odkaz na tento příspěvek  

Jpribil: Jaký bude další osud vozu č. 204? Ten se vyřazovat nebude?
Jinak na kdy je letos plánován nákup autobusů a trolejbusů?}
Sivon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 330
Registrován: 10-2010

Odesláno Úterý, 14. května 2013 - 19:50:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na trojku byl nasazen 202, protože:

Jako i včera nejenom 17

probíhající rekonstrukce
výluka vlaku či co?

SimTr budějovická veřejná doprava
Rajče Jdu po busu jako slepice po flusu. Když tě život omrzí a stane se ti peklem, skoč po hlavě do hajzlu a přikrej se deklem
Kroclov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 955
Registrován: 10-2008

Odesláno Úterý, 14. května 2013 - 21:21:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sivon: Myslím že ta 39 nebude pravým důvodem, jelikož tam stála kolem deváté ráno, zatímco 202 byla vypravena někdy kolem třetí/čtvrté odpoledne .
Jinak díky za přidání fotky z demontáže přístřešku, jsem zvědav co tam nakonec vyroste .

Delay is the only possibility!
Nystrom
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.34.225
Odesláno Úterý, 14. května 2013 - 21:42:35    Odkaz na tento příspěvek  

dnes 87čka odzkoušela přihlašování na semafory pro koridor MHD a preferenci.