K-report
 

Archiv diskuse Trolejbusy v Pardubicích do 13. 10. 2013  

Diskuse K-report » Archiv 2013 » Autobusy a trolejbusy » Trolejbusy v Pardubicích » Archiv diskuse Trolejbusy v Pardubicích do 13. 10. 2013 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
2554
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 145
Registrován: 12-2007
Odesláno Čtvrtek, 03. října 2013 - 19:48:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mouka: Tip byl správný - prasklá pneu
353: výstižné fotky [ok]
Mouka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3979
Registrován: 1-2007
Odesláno Čtvrtek, 03. října 2013 - 22:31:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

2554: Vůz s tou prasklou pneumatikou dojezdil službu? Tak ono, když to má dvoumontáž, tak se s tím jet sice dá, ale není to úplně košer, že? Řidič to zcela jistě musel vědět. Jsem docela rád, že kus pneu mi neodletěl třeba do xichtu (bohužel to občas pěkně lítá).
2554
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 146
Registrován: 12-2007
Odesláno Čtvrtek, 03. října 2013 - 23:00:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ne, byl co nejdříve vyměněn. Že uteče vzduch z pneu se občas stává, ale k prasknutí jen velmi zřídka.
Trolejbus374
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 263
Registrován: 1-2009
Odesláno Čtvrtek, 03. října 2013 - 23:01:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Furtošlap: "trolejbuska předjel" tak takhle jsem se nezasmál dlouho:-) Autobusky se zrychlením slona si ale klidně předjíždějte dle libosti...
Jak tvrdí policie, cyklistu je třeba srazit, aby nemohl od dopravní nehody ujet. Jimi způsobené DN jsou totiž většinou "bezkontaktní". Nedojde ke střetu, ale ke zranění nebo jiné újmě. Už mi to jde na nervy. Nikdo je nehlídá a jedinci ohrožují tisíce lidí. Bez řidičáku bych nikoho na silnici nepustil. Za každé ohrožení kohokoliv bych je zavřel do basy. Tam by se museli povinně dívat na videa masakrů způsobených cyklisty...

Od roku 2007 trolejbus 320
Trolejbus374
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 264
Registrován: 1-2009
Odesláno Pátek, 04. října 2013 - 00:04:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A navíc myslím, že by měla proběhnout informační kampaň o tom, že cyklista se do vyhrazeného pruhu musí bez výjimky vejít a pokud ho užije, centimetr od něj budou svištět busy a náklaďáky plnou rychlostí. Pokud to nezvládne a třeba náraz vzduchu od projíždějícího vozidla neustojí, je to jeho vina a může svým pádem způsobit dopravní nehodu. Bohužel existence cyklopruhů zbavila ostatní řidiče povinnosti dbát zvýšené opatrnosti vůči nim (jízda v jízdních pruzích), informovat o jejich přítomnosti směrovkami za sebou jedoucí řidiče a hlavně dodržovat bezpečný odstup. Tohle všechno je v praxi pro bezpečný pohyb cyklistů úplně špatně. A za Prokopákem je to úplně hrůza, auta bezhlavě objíždějí odbočující vyhrazeným pruhem a smetávají občas jedoucí kolaře na chodník. Zatím bez zranění. Ještě že tam na kole skoro nikdo nejezdí. Důvody jsem tady už vysvětlil. Ano v cizině pruhy fungují dobře. V centru města na ulicích, které ale nejsou páteřními komunikacemi, ale relativně klidovou zónou, nebo případně cyklistům zajišťují bezpečnou jízdu, protože ostatní provoz neomezují.
Když jsme u těch počitadel: kolik aut vs. cyklistů projede denně přes Prokopův most? Pokud to nebude alespoň 10:1, nemá tam cyklopruh co dělat. To je jako bych tam byl vyhrazený pruh pro skejťáky, kterých tam za den projede srovnatelný počet. Kruci, proč tam musí tisíce aut stát v zácpách, když tamtudy na kole prostě nikdo nejezdí?!!!

Od roku 2007 trolejbus 320
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7414
Registrován: 5-2004
Odesláno Pátek, 04. října 2013 - 08:50:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"Bez řidičáku bych nikoho na silnici nepustil. Za každé ohrožení kohokoliv bych je zavřel do basy."

No to byste asi musel postavit hodně velký basy a značně by nám proříd provoz jako takovej, protože prasičů za volantem je nepoměrně víc.

Jinak je zvláštní že co funguje jinde nefunguje - resp. se hledá tisíc důvodů proč fungovat nemůže - tady. Viz cyklostezky v Německu v podobě odděleného pruhu který jsou ale stejně "hlavní" jako souběžná komunikace a ne zdejší píčoviny v podobě "cyklisto sesedni z kola" u každý odbočující cesty ba vjezdu do dvora kde je pro jistotu namalován přechod (přes který se nesmí jet takže se musí jet vedle něj a hupsat přes obrubníky...). To pak vede jedině k tomu že ti uvědomnělejší to objížděj ulicema kde stezky nejsou a ti ostatní na to rovnou serou.

Jinak zkušenost ze sedla kola ze zahraničí (toho civilizovanýho na západ a i sever od nás ) praví, že Němec, Rakou, Fin etc. nemá problém jet případně zatáčkou za cyklistou pokud by se při předjíždění dostal do protisměru, oproti českýmu "já se tam nějak vejdu ä on kdyžtak někam uhne". Tam když vás někdo oprasí při předjíždění tak má v 99% českou nebo polskou registračku. Takhle kdyby chytali fízlové těsný předjížděče a nejlíp zabavili na nějakou dobu vozidlo - řidičák je k hovnu neb stejně hafo lidí jezdí bez něj - to by bylo na silnicích hned volnějc....
Jarda1950
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 807
Registrován: 1-2009
Odesláno Pátek, 04. října 2013 - 10:00:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak zjištuji. že mé oblíbení místo na focení, po změně zastávek, je ještě lepší na focení.
Jenda_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 180
Registrován: 2-2011

Odesláno Pátek, 04. října 2013 - 11:21:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Existuje zpětná vazba mezi projektantem a hotovou stavbou?
Myslím, že Kuba bude za každou zpětnou vazbu rád. Od 1.11 ho můžete navštívit přímo na OHA...

Město na kole
Město na kole - FB
Nery
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.240.183.60
Odesláno Pátek, 04. října 2013 - 18:19:49    Odkaz na tento příspěvek  

Jen pro představu jak dokážou uvažovat někteří takycyklisti bych tu chtěl zveřejnit jeden komentář z fb v reakci na akci MP proti neosvětleným cyklistům - "Já třeba světlo nosím jenom kvůli nim,(myšleno MP) protože na mých trasách je tolik lamp, že je světlo zbytečné a spíš mi překáží." Myslím, že netřeba dalšího komentáře...[coze]
Ötödik_J
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.177.161.114
Odesláno Pátek, 04. října 2013 - 19:38:53    Odkaz na tento příspěvek  

353: Myslel jste zpětnou vazbu v tom smyslu, že já např. někde instaluji nějaký zákaz, ale oni mi ho tam stejně porušují (viz obrázek), tak bych to měl zase zrušit? A vůbec, nechcete nám tu pětku nechat tudy jezdit na furt?
Oskarák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.104.233.39
Odesláno Pátek, 04. října 2013 - 20:27:41    Odkaz na tento příspěvek  

Přijde mi trochu nedomyšlený nájezd na stezku pro cyklisty směr Svítkov a nadjezd Paramo na Pražské ulici za čerpací stanici, co se teď vybudovala. To si nějaký projektant myslí, že cyklisté při cestě z Teplého ulice objedou pumpu kolem Zavadilky? Tam zcela jasně chybí bezobrudníkový nájezd z Pražské. Takhle tam bude hned kus rozježděného bláta.
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6417
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 04. října 2013 - 22:22:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Od 1.11 ho můžete navštívit přímo na OHA...
Co je to OHA? Odbor hlavního architekta? Jestli se s ním dá mluvit, proč ne. Když si vezme sebou metr, tak může navštívit i on nás, klidně mu ukážu jak je velkej trolejbus, třeba něco pochopí.

Ötödik_J - ad. zákaz který se pořád porušuje - tak tohle jsem opravdu nemyslel. Tady je to celkem jasné a konat by měla policie. Že nekoná, s tím nic nenadělám. Myslel jsem opravdu ten ostrůvek u Kostelíčka. Netvrdím že se nedá objet, dá a i s trolejbusem. Ale tak jak je namalovanej, tak busy od Kostelíčka nutí ještě více zasahovat do toho pikto koridoru pro cyklisty než by bylo nutné, auta jedoucí ze Sakařky vlevo vůbec vede do celkem podivného manévru kroužení po křižovatce a chodce na přechodu stejně nechrání, pokud je jen namalovanej. Jakýsi miniostrůvek tam byl i v minulé verzi značení, ale když teď takhle velký a tvarovaný zřejmě s ohledem na jednotnou šířku a poloměr okolních jízdních pruhů, tak to tady velká elegance není. Ale určitě je to podle normy a v projektu to vypadalo celkem normálně, v reálu to normálně nevypadá. Protože pokud bychom měli dodržovat jednotnou přesnou šířku pruhů na všech křižovatkách, tak takováhle zbytečná zvěrstva by se musela domalovávat úplně všude a to snad není cílem...

I když možná je opravdu cílem vyšrafovat co největší plochu, soudě podle napojení Teplého na nově opravenou křižovatku u Parama. Tam také je x metrů čtverečních šrafovaných pseuodostrovů a to jen proto, aby náhodou nebyl jízdní pruh širší než musí být. Proč vůbec investoři platí nový asfalt po celé šířce vozovky, když si ho pak stejně nechají čtvrtinu vyšrafovat...

www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * moskvich.cz * icq 269-400-981
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7581
Registrován: 9-2004

Odesláno Pátek, 04. října 2013 - 22:48:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Proč vůbec investoři platí nový asfalt po celé šířce vozovky, když si ho pak stejně nechají čtvrtinu vyšrafovat...

To je správná otázka! Já si myslím, že pokud se silnice vyspraví novým asfaltem ve stávající obrubě, nemusí se tolik lézt do projektu = nestojí to tolik peněz, a je to jednodušší. Pokud by místo šraf byla dejme tomu zelená plocha, znamená to ostrůvek v obrubě (třeba uprostřed vozovky), to už znamená trochu přemýšlet, jestli se tam mhd vytočí (vlečné křivky) a hádám, že s tím se ve většině případů nikdo zalamovat nebude. Prostě je jednodušší tam namalovat čáry a ani se potom nezalamovat, jestli po nich někdo jezdí nebo ne.

Když se cyklista v provozu chová asertivně, je to skoro vždy kvůli vlastní bezpečnosti a větší efektivitě jízdy na kole, ne kvůli tomu, že by vedl válku s auty.
S_u
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 49
Registrován: 7-2009

Odesláno Sobota, 05. října 2013 - 00:28:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vcera jsem jel od Doprovaku na kole smerem na Chvaletice po cyklopruhu. Za benzinkou prez obrubnik na cyklostezku,a Aha, v podjezdu narazim na neoznačene chlapy se zbiječkou, ktere me vynadali do curaka, co tady jezdim. Dnes po 20 hod mimo cyklovšemožne nesmysly po silnice bespečne a vysmate přez nadjezd Paramo
Trolejbus374
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 265
Registrován: 1-2009
Odesláno Sobota, 05. října 2013 - 03:35:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petr_vlček: Tady nejde o bezohlednost ale nevědomost, která může způsobit vážné situace. Jinak ale musím souhlasit. Společnou stezku na zastávce nemůžu řešit touhle značkou (ušetříme náklady), ale bypassem mimo nástupiště. Nejhorší je asi doubravický nadjezd, přitom to jde řešit, jen trochu investovat do značení a mírných úprav. A to, že v západní civilizaci si nedovolí nikdo předjet cyklistu, pokud něco jede v protisměru ani v rovině, vím moc dobře. Dodržuje se tam zásada bezpečného odstupu a ne "se vejdu".
Nery: vzhledem k tomu, že neosvětlené auto pod lampou oproti kolu ještě spíš nepřehlédneme, je svícení vozidel v obci tedy úplně zbytečné. Všichni řidiči a chodci naštěstí vidí jako rysi, zrcátka nemají slepé úhly a zrádné odlesky od čehokoliv ve sklech neexistují. Taktéž uvnitř vozu mhd je naštěstí úplná tma a řidič krásně "vidí" na cestu. Zkuste si v autě rozsvítit zářivku (jednu- my jich tam máme 8), ať víte, že uvidíte opravdu jen odraz interiéru a stěží jen ty, kteří svítí. Tento cyklista je přesně ten nevědomý adept, kterého by měli mučit promítáním krvavých videí nehod pod městskými lampami...
353: to teda nevím, při dodržení nového značení na křiž. "u masny" (jízda čelem při pravém okraji pruhu, možná jsem měl vlevo od šrafů i pár cm rezervu, ale stálo tam auto do Sakařky) jsem s 15metrem vytrolejil oběma sběrači (přítlak běžný) a nejel jsem radši ani těch předepsaných 5kmh. To asi fakt nebude jen 450 cm od vedení. Normální trolejbus sice běžně zvládne i víc než 5 metrů, ale Solarisy mají holt na těch 4,5m doraz vychýlení a přes ten vlak (teda tr) nejede...

Od roku 2007 trolejbus 320
Tr_man
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3037
Registrován: 1-2005

Odesláno Sobota, 05. října 2013 - 09:34:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

374: Tak na ten ostrůvek kašli a je to vyřešený. Pokud auto jedoucí z Bubeníkovy do Sakařovy nenajede fakt až úplně dopředu, tak se to dá projet úplně stejně rychle jako dřív, akorát prostě člověk nesmí mít výčitky, že jede půlkou trolejbusu přes šrafy, což je rozhodně menší zlo, než tam riskovat výpadek...

http://pardubickamhd.cz - fotogalerie a informace z MHD v Pardubicích
2554
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 147
Registrován: 12-2007
Odesláno Sobota, 05. října 2013 - 16:02:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zřejmě filozofie: čím více vyšrafované plochy, tím méně potenciálních kolizních bodů v křižovatce, a tím i menší pravděpodobnost skutečné kolize.
Jarda1950
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 808
Registrován: 1-2009
Odesláno Sobota, 05. října 2013 - 16:27:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Z oslav v Hradci Králové.


334
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 235
Registrován: 5-2005
Odesláno Sobota, 05. října 2013 - 18:26:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ostravák:
Nájezd na stezku v Pražské ulici těsně před křižovatkou na nadjezdu před rekonstrukcí existoval. Jeho problémem bylo, že byl využíván nejen ve směru do Svítkova, ale též ve směru do města. V tom druhém směru to přitom bylo dost nebezpečné. Nevím, jestli tato úvaha byla příčinou neobnovení sjezdu, ale každopádně to neobnovení chápu a nyní jezdím poslušně za benzinkou.
Martin749
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 119
Registrován: 5-2010
Odesláno Neděle, 06. října 2013 - 17:03:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16073
Registrován: 5-2002

Odesláno Neděle, 06. října 2013 - 17:23:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mám dotaz:

Tohle je křižovatka mezi DP a Závodištěm, zde ve směru od DP...



... a zde ve směru od závodiště.



A pozor, zákeřná kontrolní otázka: Jede auto od DP směrem doprava na nadjezd Paramo a jede auto od závodiště doleva na najdezd Paramo. Kdo dává komu přednost a proč?

Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6418
Registrován: 5-2002

Odesláno Neděle, 06. října 2013 - 19:15:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Přednost dává auto od DP, protože značka. A navíc připojovací pruh. Ale jinak bych z toho značení blil.

www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * moskvich.cz * icq 269-400-981
Kuba_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3055
Registrován: 8-2005

Odesláno Pondělí, 07. října 2013 - 08:21:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ani tady zatím nebyla zmínka, že se příští týden bude testovat ten elektrobus s pantografem z Vídně - odkaz.

:: Můj web o hradeckých trolejbusech :: Můj YouTube kanál o dopravě ::
Paul2no
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 831
Registrován: 11-2009
Odesláno Pondělí, 07. října 2013 - 11:33:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kuba_j: bude jezdit normálně s lidma v provozu, případně už se ví, na jakých linkách?

http://www.youtube.com/paul2no
solaris408
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 64
Registrován: 4-2012
Odesláno Pondělí, 07. října 2013 - 16:04:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nebude mít problémy přes vyhybky?

Je on dlouhý žlutý trolejbus,jezdí jako žádny jiný bus...
Wang
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3039
Registrován: 8-2007

Odesláno Pondělí, 07. října 2013 - 16:42:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

solaris408:
Nebude. [lol]
Lešek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 66
Registrován: 2-2006
Odesláno Pondělí, 07. října 2013 - 18:30:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin_j: A já si říkal, proč mi v popsané situaci auto jedoucí od závodiště dnes dávalo přednost, když ji mám dát já... Tímhle se to vysvětluje :-)
Jel jsem tam dnes poprvé po pár dnech, takže i ten připojovací pruh pro mne byl nový. Se značením jak to je teď docela nepříjemná situace... Všichni si vzájemně dávají přednost, a pak se rozhodnou že "tedy pojedou" a problém je na světě. Takže ještě jednou díky, vím alespoň na čem tam jsem.
Karosa_B731
Moderátor

Číslo příspěvku: 3960
Registrován: 2-2007

Odesláno Pondělí, 07. října 2013 - 19:18:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Něco ze starších fotek. Ne dokonalých, z mobilu.



Bus-mafiaKiss Delta
2554
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 148
Registrován: 12-2007
Odesláno Pondělí, 07. října 2013 - 19:37:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Elektrobus bude vozit i lidi po trasách linek (6,8,9,10,12,15,17,18), podrobnosti se včas dozvíte. Ovšem s rozumem, je to malý vůz s 13 sedadly a kapacitou 47 míst. S výhybkami problém mít nebude, pantograf se za jízdy nepoužívá.
Trolejbus374
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 266
Registrován: 1-2009
Odesláno Úterý, 08. října 2013 - 00:53:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Malý pidižvík:-D Počítám, že bude pro jeho nabíjení na nádraží použita kusá trolej, zatím užívaná jen pro noční parkování tr při výlukách vozovny:-) Ještěže se u nás "provizoria", natož nepoužívaná vedení (narozdíl od blízkého města) nikdy nesnášejí;-) Nikdy totiž nevíte, kdy budou užitečná a nejen při provozních mimořádnostechB-)
Dnes po 21hod probíhala na křiž. Palacha/ Na Spravedlnosti avizovaná kontrola cyklistů. MP jich tam měla odchycených několik a čekali ve frontě na řešení přestupků...

Od roku 2007 trolejbus 320
Honza_o
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2639
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 08. října 2013 - 07:35:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

S nabíjením elektrobusu z troleje je trošku háček v tom, že Vídeň má opačně polaritu a tudíž musí pod dráty stát v protisměru nebo čelem vzad.
2554
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 149
Registrován: 12-2007
Odesláno Úterý, 08. října 2013 - 19:28:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ano, k nabíjení bude využita kusá trolej na nádraží, ale i vozovna a teoreticky jakýkoliv kousek troleje ve městě, který je v ose jízdního (odstavného) pruhu.
V Brně musí stát při nabíjení v protisměru, ale Pardubice mají stejnou polaritu jako Vídeň.
Trolejbus374
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 267
Registrován: 1-2009
Odesláno Úterý, 08. října 2013 - 22:42:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jen jsem tím myslel, že tam fakt nebude nikdy příp. blokovat ostatní tr:-) Nebo taky Dukla, kvočna:-D
S tou "pevnou" nabíjecí polaritou mě výrobce docela překvapil (ale jde o prototypy, tak dobrá no), jelikož trolejbusům je polarita nahoře úplně "buřt" a zvlášť těm novějším pulsním AC. Mohli ale předváděcí vůz vybavit aspoň nějakým provizorním manuálním přepínačem... Polarita DC je totiž v provozech možná překvapivě, ale zcela běžně různá. Např. Hradec je taky obráceně než Pce nebo Wien, aber dies macht Problem překvapivě nur dem Pidižvík:-D

Od roku 2007 trolejbus 320
Tr_man
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3039
Registrován: 1-2005

Odesláno Úterý, 08. října 2013 - 22:55:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

374: No, pidižvík není jedinej, kterýmu opačná polarita dělá problém. 318 by mohla vyprávět svoje zážitky z doby, kdy se po vozovně jezdilo protisměrem... [lol]

http://pardubickamhd.cz - fotogalerie a informace z MHD v Pardubicích
Trolejbus374
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 268
Registrován: 1-2009
Odesláno Úterý, 08. října 2013 - 23:58:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin_J, 353: Ta překvapivá dejpřednostka na hlavní komunikaci na nadjezdu závodiště od Dukly je tam samozřejmě hlavně kvůli provozu při funkčních semaforech, jelikož odbočovák vpravo je (naštěstí) bez světla. Takže jen zajišťuje neblokování proudu aut při zelené od závodiště. Je to německý, možná západoevropský princip (a provozně geniální), který na ostrůvkových křižovatkách ulehčuje odbočujícímu vlevo průjezd. V záplavě protijedoucích tak dotyčný dává přednost jen těm, kteří jedou přímo rovně a rychle a má nějakou šanci odbočit. Ti protijedoucí, co odbočují vpravo mají totiž pak na ostrůvku dejpřednostku, která je nijak zvlášť nezdrží. Výsledkem je (z vlastní zkušenosti) plynulý provoz na křižovatkách jak se semafory, tak těch bez nich. Připouštím, že na našem nedodělaném nadjezdu to působí zmatečně, protože tam totiž jedna značka chybí: zejména při vypnutých semaforech si tam dopravní značky protiřečí, protože na tom ostrůvku není chybějící značka "hlavní" pro ty vlevo odbočující. Bez ní tahle úprava totiž pro plynulost a blokující brždění všech ztrácí bohužel smysl. Holt jak něco evropského zvorat po česku... Teoreticky si tam dvě auta můžou dávat přednost do rána:-)

Od roku 2007 trolejbus 320
Trolejbus374
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 269
Registrován: 1-2009
Odesláno Středa, 09. října 2013 - 01:39:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tr_man: to máš sice pravdu, ale není to snad chyba výzbroje trolejbusu, leč dlouhodobého zacházení s ním:-) Teprve po letošní letní 4měsíční odstávce naší 320 (problematický repas zadní nápravy) jsem pochopil, proč nikdy jako jediná pardubická 24Tr netrpěla kolapsem "chyba trakčních obvodů", protože tr na točnách: vypínáme. 24Tr mají sice už jen 3 stykače (připojení silnoproudu, zpátečka a polarita), ale jsou svou konstrukcí oproti těm dřívějším bohužel náchylné k závadě, pokud se stále nepohybují. Prostě korodují. Při každém vypnutí automatu se ale všechny stykače vždycky "procvaknou". Nám přes léto odstávkou zarezla "polarita" a byl s tím chvíli problém vyžadující opakované čištění. A právě pravidelné vypínání pomohlo uvést výzbroj opět do bezchybného stavu. Navíc trolejbusy se dřív na konečných vždycky vypínaly (kromě zimního vytápění). Teď ani náhodou, všichni to nechávají běžet. Nechápu. Ani výrobce s tím tedy evidentně nepočítá... Je to naprosto zbytečné (kolikrát hlučností obtěžující) a hlavně velká tzv. "neměřená" spotřeba měníren. Ve špičkách jen zbytečně zvyšuje fakturaci za energii. Navíc to zkracuje životnost slaboproudé baterie. Nejhorší baterky mají tr, kde parťáci automat stabilně vůbec nevypínají. Je totiž potřeba nabíjení střídat s mírnou vybíjecí zátěží, jinak jdou baterky brzo "do háje". Já večer léta nevypínám obrysovky ani oběhovku s topením v kabině i na 10 minut a původní 6leté baterky přitom drží krásně 24V. V jiných stejně starých vozech je tam po vypnutí automatu za chvíli 20V:-(

Od roku 2007 trolejbus 320
Kuba_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3062
Registrován: 8-2005

Odesláno Středa, 09. října 2013 - 08:37:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Co je vůbec se 14Tr ev.č.345? Nějak dlouho jsem ji neviděl jezdit.

:: Můj web o hradeckých trolejbusech :: Můj YouTube kanál o dopravě ::
Michal L.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.177.156.3
Odesláno Středa, 09. října 2013 - 12:17:38    Odkaz na tento příspěvek  

Miram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 965
Registrován: 11-2005

Odesláno Středa, 09. října 2013 - 12:33:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jestlipak má DPMP z této židoviny nějaký příjem???


Luxus bohatých je zaplacen bídou chudých.Franz Kafka
MJ + DM = Black Celebration
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6420
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 09. října 2013 - 13:04:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jestlipak má DPMP z této židoviny nějaký příjem???
Jelikož velká část zastávkových přístřešků DP nepatří, tak možná jo a možná ne. Jestli je přímo tahle naše nevím, ale myslím že ne.

Ad. 345 - čekalo se na velkou nově vyráběnou a drahou součástku. Už tady je a trolejbus se začal zprovozňovat.

www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * moskvich.cz * icq 269-400-981
Jenki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4183
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 09. října 2013 - 13:39:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ani tady zatím nebyla zmínka, že se příští týden bude testovat ten elektrobus s pantografem z Vídně...

Jejda to bude pozdvižení... svého času se totiž DÚ vyjadřoval (v souvislosti s ostravskými pokusy s elektrobusy), že pokud se "něco" i jen za účelem nabíjení a v nepohyblivém stavu "nějak" připojí na trolejbusovou trolej stane se z toho v tu chvíli z legislativního hlediska trolejbus a musí to mít platný Průkaz způsobilosti...
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16082
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 09. října 2013 - 13:55:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"Teoreticky si tam dvě auta můžou dávat přednost do rána:-)"

Což se právě podařilo mě :-)

" ani náhodou, všichni to nechávají běžet. "

Což tak trošku nechápu. S výjimkou zimy, kdy mám puštěné topení, vypínám krom minutových přestávek vždy a všechno, abych taky věděl, jak vypadá ticho.

Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
Trolejbus374
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 270
Registrován: 1-2009
Odesláno Čtvrtek, 10. října 2013 - 00:43:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jenki: DÚ je místní magistrát, který se na prezentaci podílí, takže bez žalobce nebude soudce...:-D

Od roku 2007 trolejbus 320
9_tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4267
Registrován: 6-2005

Odesláno Čtvrtek, 10. října 2013 - 11:08:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trolebus374: a kdopak je nadřízený orgán? DSÚ Praha.
Je státní dozor (řekněme místní) a vrchní státní dozor, který dozoruje i ten místní, takže...

Makrelu neumeješ.
solaris408
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 65
Registrován: 4-2012
Odesláno Čtvrtek, 10. října 2013 - 15:28:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Co se děje s autobus dneska ráno na lince 10? Kapánko doutnal...?

Je on dlouhý žlutý trolejbus,jezdí jako žádny jiný bus...
Lešek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 67
Registrován: 2-2006
Odesláno Čtvrtek, 10. října 2013 - 20:34:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ještě k tomu značení na nadjezdu - jel jsem tam dnes ráno s malou kamerkou, típnul jsem z ní tenhle nekvalitní obrázek. Na první pohled mi přišla nelogická ta značka Hlavní silnice na kraji pravého pruhu, protože stejná je i na semaforu (asi pro pruh rovně). Je totiž hned zrušena tou předností v jízdě. Ale když se nad tím člověk zamyslí, ono to asi bude podle nějakého předpisu správně.
I kdyby tam nebyla ani tahle značka ani přednost, rozumný řidič podle vodorovného značení (a podle zralé úvahy) pozná připojovací pruh a nebude si vynucovat přednost - jenže... Takhle to je blbuvzdornější. Snad :-)
Jinak plně souhlasím s Trolejbus374 že tahle úprava křižovatky by měla zajistit podstatně plynulejší průjezd. Zatím to tak i vypadá, pokud se tedy křižovatka nezacpe od dalších semaforů dole - pravidlo o zákazu vjetí do křižovatky když ji nemohu opustit nám tady v Čechách totiž skoro nic neříká...
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7430
Registrován: 5-2004
Odesláno Čtvrtek, 10. října 2013 - 22:50:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No tedy před trojúhelníkem dřív bejvala značka "konec hlavní" a nikoli "hlavní"...

Informace o tom že jsem na hlavní přičemž mám současně dávat přednost mi přijde poněkud ouchylná.
Trolejbus374
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 271
Registrován: 1-2009
Odesláno Pátek, 11. října 2013 - 01:14:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

9_tr: jenže DSÚ Praha se evidentně sám o nic nezajímá, jak tu před časem vysvětlil "Stavbař" v souvislosti se změnou vodorovného DZ. Neproběhlo předtím žádné schvalování změny na dráze, žádná komunikace Pha-Pce, nic. Pokud by jim najednou vadilo připojení čehosi kdesi stojícího, napadá mě už jen defenestrace. Pokud by měl platit DP pokutu za nabíjení neschváleného zařízení, tak až poté, co DSÚ Praha vysází statisícové pokuty všem stranám, podílejícím se na neoznámené a neschválené změně v provozu pardubické trolejbusové dráhy... Jen za její "ohrožení" je sazba 100 tisíc, kterou může být postižen např. ridič vozidla, který zastaví v prostoru zastávky tramvaje nebo trolejbusu. Ještě že taxikáři jsou bohatí:-)
Tam je to ale spíš o živnostenském úřadu, protože užití zastávky cizího dopravce pro vlastní komerční účely (je tam dokonce dána minimální vzdálenost a o pár metrech to teda není) je důvodem odnětí licence. U MacDonalda je stanoviště, jak má být. Ale u Zelené brány (nejen tam- obsluhují zákazníky v blízkosti všech našich zastávek) užívají taxíky prostor naší draze placené zastávky bez skrupulí už léta. Ono zřízení stanoviště osobní přepravy totiž něco stojí. Úřady i obě policie jsou k tomu evidentně slepé a hluché. Přitom v jiných městech jen zastavení jiného dopravce na něčí stanici je předmětem žalob, taxikáři si tady z toho nic nedělají. Klidně tam dokonce stojí, aniž by někoho jen naložili nebo vyložili (což právě vůbec nesmí), jako by to bylo nějaké jejich placené stanoviště.
A zastavení v blízkosti bezbariérové zastávky bych trestal odnětím ŘP na místě. Mmch vyklápěcí rampa nízkop. busů je přímo výrobcem určena pouze pro elektrické vozíky a smí se vyklopit jen pro tento účel a pouze v případě zastavení těsně u hrany u obrubníku. Řidič ji NIKDY nesmí použít, pokud je mezi vozidlem a obrubníkem mezera!! Je jen dřevěná a v případě zlomení by mohlo dojít k pádu vozíku do prohlubně a bude to vina řidiče. Ostatní bezbariérový nástup je zajištěn těsným zastavením na hraně nástupiště. Pokud tomu jakékoli parkující vozidlo zamezuje, odpovědnost za odmítnutou přepravu padá na provozovatele tohoto vozidla. U Teska pod lávkou v zastávce např. stabilně parkuje PČR. Přitom může stát kdekoli na vozovce kolem, jen ne v zastávce. Jo, pomáhat a chránit, ale ty nadávky od cestujících, kteří musejí slézt z vysokého kasselu dolů do díry a pak se s berlemi soukat nahoru do vozu nechtějte ani slyšet. Zlaté staré obrubníky, daly se kopírovat předním kolem a byl klid. Teď zastavujeme holt metr až dva od vysokého nástupiště, protože Policie nejedná a klidně kolem takového auta u zastávky bez povšimnutí projede. Musím ale říct, že měšťáci leckdy konají, ale stáťáci vůbec nikdy a nic...

Od roku 2007 trolejbus 320
Trolejbus374
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 272
Registrován: 1-2009
Odesláno Pátek, 11. října 2013 - 01:38:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petr_vlček: ale máme nějaký zákon o provozu na p.k., tak nemůžeme vzpomínat na dobu před 20 lety, i když klouboučkáři tak stále jezdí (kruhák v protisměru je nejmenší zlo). Značky upravující přednost užité přímo v křižovatce ruší platnost obecné předchozí značky užité před křižovatkou. Týká se pak samozřejmě jen řidiče v konkrétním pruhu nebo směru. Mám dojem, že by všichni držitelé ŘP měli po 10 letech projít přezkoušením, protože zákon se operativně a podstatně mění. Auto je zbraň a v ruce nevědomého může být smrtící...

Od roku 2007 trolejbus 320
Lešek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 68
Registrován: 2-2006
Odesláno Pátek, 11. října 2013 - 08:44:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ještě jednou nadjezd :-) Jel jsem tam zase dnes ráno a vše je jinak - značka Dej přednost v jízdě zmizela. Takže při jízdě od DP mám před sebou značku že jsem na hlavní, a za zatáčkou se objevím v připojovacím pruhu.
Mám pocit že to tu je "co den to změna", takže se docela těším co přinesou další dny :-D
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7431
Registrován: 5-2004
Odesláno Pátek, 11. října 2013 - 10:08:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No hlavní se směrovou dodatkovkou jak je na fotce říká, že doprava jedu po hlavní a dávám při jízdě rovně přednost těm, co jedou po hlavní zprava. Pokud ale ve všech možných směrech někomu dávám přednost, tak asi na hlavní nebudu, že...

Neboli - buď měla bejt hlavní z nadjezdu a tohle vedlejší nebo měl bejt připojovák zleva z tý vedlejší a ne z hlavní. Prostě kombinace značek "hlavní" a "dej přednost" je jaksi z principu v přímém protikladu a dávat někomu předvěst "seš na hlavní" a vzápětí před něj nasrat trojůhelník svědčí o minimálně stupiditě řešitele křižovatky. Ještě hezčí by byla kombinace "hlavní" a "stop"...
Martin96
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 731
Registrován: 9-2011

Odesláno Pátek, 11. října 2013 - 21:56:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lešek: Ona byla pryč už včera odpoledne. Je to vidět na tomto videu (čas 1:10)

Nové webové stránky o železnici
YouTube kanál
Facebook stránka
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6421
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 11. října 2013 - 23:59:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

145 dnes večer v akci (Aut. stanoviště u Foxconnu a Milheimova ulice):

www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * moskvich.cz * icq 269-400-981
2554
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 150
Registrován: 12-2007
Odesláno Sobota, 12. října 2013 - 09:36:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

solaris408: to byla pravděpodobně 218 s prasklou hadicí chlazení. Když se fridex dostane na horký motor, vzniká značné množství páry...
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6422
Registrován: 5-2002

Odesláno Sobota, 12. října 2013 - 18:28:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tříkrát z dnešních dvou akcí trolejbusů PSHŽD:

www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * moskvich.cz * icq 269-400-981
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6423
Registrován: 5-2002

Odesláno Sobota, 12. října 2013 - 18:44:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A jedna fotka téměř retro:

www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * moskvich.cz * icq 269-400-981
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6424
Registrován: 5-2002

Odesláno Sobota, 12. října 2013 - 19:08:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A ještě jedna fotka - upozorňuji především na novou specialitu v opravě ulic u nás - pokud vykopeme výkopy pro nový plynovod pod obrubníkem, na vzniklou záplatu pak obrubník pouze nakreslíme! Pardubice jsou tak totiž nejen městem cyklopruhů, ale nově i městem obrubníků jen namalovaných barvou [sad].

www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * moskvich.cz * icq 269-400-981
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2200
Registrován: 5-2002

Odesláno Sobota, 12. října 2013 - 19:46:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

353: To je nová varianta cyklopruhu. Cyklista jede po vozovce a v případě potřeby (parkující vozidlo, jiný cyklista) plynule přejede na chodník a pokračuje v jízdě tam. Doporučuje 9 z 10 cykloultras. [proud]

Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť, a ne rozum.
Leonardo da Vinci
Pistacio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 326
Registrován: 11-2008

Odesláno Sobota, 12. října 2013 - 23:44:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ahoj všem, mám dotaz. Existovala v Pardubicích v minulosti zastávka "Nový byt", nebo si to pletu snad s Hradcem?
Děkuji.

Pane tvůrčí, se vší pokorou k Vašemu dílu, Vám však musím oznámit, že mne trápíte více, než mi přinášíte radosti. Opravdu si nestěžuji na radost, kterou jste pro mne napsal doposud, ona byla nečekaná a přinesla do mého příběhu zvláštně barevné odlesky ze všech koutů, ze kterých mohla.
Trolejbus374
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 273
Registrován: 1-2009
Odesláno Neděle, 13. října 2013 - 03:52:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

353 a Sladkovského: ale no tak... Zrušení obrubníku je přece v souvislosti s plánovanou rekonstrukcí ulice, provedené jen holt mírně předčasně, když už se tam kopalo. A je to zrovna kvůli MHD, jinak bychom se tam po různých uzavírkách polovin vozovky s nikým nevyhnuli. Nenapadlo mě, že by snad někdo mohl myslet, že tohle je finální výsledek opravy podzemních sítí:-D:-D:-D Leda snad na východ od Čiernej pri Čope...

Od roku 2007 trolejbus 320