K-report
 

Archiv diskuse Trolejbusy v Pardubicích do 20. 09. 2013  

Diskuse K-report » Archiv 2013 » Autobusy a trolejbusy » Trolejbusy v Pardubicích » Archiv diskuse Trolejbusy v Pardubicích do 20. 09. 2013 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Jenda_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 168
Registrován: 2-2011

Odesláno Čtvrtek, 12. září 2013 - 09:40:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

5735:
Nebo to má ještě nějaký jiný význam, který jsem nepostřehl?
Udělat tehdá z žulou dlážděného chodníku "cyklostezku" byla opravdu odvaha. Nyní tam dodatkovka je proto, že pokud se někdo necítí na cyklopruh, může zůstat na chodníku (se vším respektem vůči pěšákům) a ostatní kolaři nemusí šikanovat chodce/cestující u zastávky

Bubeníkova (za mostem) - cyklopruh náhle končí
Dle Komise pro dopravu lze jet Polskou, proto to bylo z projektu vyškrtnuto.

To tam je těch chodců tolik nebo je jen snaha ji zrušit a cyklistům zas vyhradit kus vozovky?
Výhledově se počítá i s pruhy na Dašické, ano

kdo vysvětlí cyklistům, že po cyklopruhu se v protisměru nejezdí?
Já to vzdal, když jsem to nedávno málem schytal od jedné milé paní v Labské pepřákem

Město na kole
Město na kole - FB
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3087
Registrován: 5-2003

Odesláno Čtvrtek, 12. září 2013 - 11:03:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já to vzdal, když jsem to nedávno málem schytal od jedné milé paní v Labské pepřákem
Vzdal jste ježdění cyklopruhem v protisměru nebo to vysvětlování?[biggrin][wink]

Genetičtí inženýři lámou její kód, po Praze se o nich šíří,že jezdí tramvají, strkají hlavy pod vodovod a pak i oni nakonec podléhají. (Pavel Dobeš - Něco o lásce)

Garry Poker - příhody karbanického učně:-)
Jenda_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 169
Registrován: 2-2011

Odesláno Čtvrtek, 12. září 2013 - 11:07:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vysvětlování

Město na kole
Město na kole - FB
Cyklista z Dukly
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.236.207.11
Odesláno Čtvrtek, 12. září 2013 - 14:50:44    Odkaz na tento příspěvek  

Město a kraj si v otázce "ničení" parametrů vozovek při rekonstrukcích nemají co vyčítat. Na prvním obrázku je Gorkého ulice v původní podobě před rekonstrukcí a na druhém je po ní. Tehdy po té široké ulici jezdila jen pravidelná linka 10 a po zúžení tam byla politicky nadirigována i linka 6. O tom, že tam dnes jezdí další linky objížďkou, ani psát nebudu. Šířka vyústění Gorkého do Lexovy je pouhých 5,95 m. Autobus linky 6 zabere celou šířku a musí dávat velký pozor, aby neporazil lampu umístěnou hned u obrubníku. Opravdu je tu ještě někdo, kdo si myslí, ža pardubičtí dopravní projektanti jsou fundovaní? Vždyť to pro osobní auta úplně stačí, že? A to nemluvím o tom, že zaparkovaná vozidla často stojí dál od obrubníku, protože podélné parkování dělá mnoha řidičům osobních aut problémy, a že tam parkují i různé větší dodávky, takže míjení autobusů je místy nemožné, o tom raději pomlčím. Když tudy jedu na kole, tak mne před sejmutím od autobusů, které se často ani nemohou míjet, nebo od náhle otevřených dveří zaparkovaných aut nezachrání žádný piktogram, i kdyby byl zlatý.
Vihorlat_snina
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 409
Registrován: 6-2005

Odesláno Čtvrtek, 12. září 2013 - 15:22:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Další úchylárna je rekonstrukce Kunětické ulice a dál spojka za točnou Cihelna na hlavní směr HK. Tam se s autobusem v podstatě nedá vůbec projet bez přejíždění čar, které je přejíždět zakázáno. Ale určitě se za to někdo poplácal po ramenou, jak je to krásné a nové. Myslím že jedna sovětská tisková agentura by to mohla potvrdit [happy].

Neberte se moc vážně, děláme to pro sebe!
5735
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1009
Registrován: 12-2007

Odesláno Čtvrtek, 12. září 2013 - 22:13:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jenda_j: Výhledově se počítá i s pruhy na Dašické, ano

Hmm, takže chodci tam mají málo místa (tj. cyklisté se k nim nevejdou), ale trolejbusy mají místa moc, tak je potřeba jim ho sebrat.
S tímhle přístupem se nedivím, že to jde kdekomu na nervy.

Udělat tehdá z žulou dlážděného chodníku "cyklostezku" byla opravdu odvaha. Nyní tam dodatkovka je proto, že pokud se někdo necítí na cyklopruh, může zůstat na chodníku (se vším respektem vůči pěšákům)

No kdyby to byly kočičí hlavy, ale ta drobná chodníková dlažba snad není pro cyklistu problém.
A pokud se někdo necítí jet po cyklopruhu, tak nemá na kole co dělat. Nemyslím, že by na kole neměl vůbec jezdit, ale měl by si najít nějakou klidnější cestu. Kolo na chodníku má být jen v případě společné cyklo-pěší stezky. Tohle "necítění se na jízdu po silnici" přeci nemůže důvodem k osazování tabulek "cyklistům vjezd na chodník povolen". To by pak mohlo být v každé trochu frekventovanější ulici do které někdy přijede někdo na kole.

Dle Komise pro dopravu lze jet Polskou, proto to bylo z projektu vyškrtnuto.

V tom případě by cyklopruh měl odbočit do Polské a ne končit na konci křižovatky.
Tady je nádherně vidět, jak je ten projekt šit horkou jehlou. Tyhle změny za pochodu pak vedou jen a jen k nepoužitelnosti. Celé to připomíná házení hrachu na stěnu. Ach, jo ...
Tulák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 574
Registrován: 3-2010

Odesláno Čtvrtek, 12. září 2013 - 23:09:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kdy se tedy vrátí linka č. 6 do Jilemnického ulice ?

http://www.pardubice5.cz/cs/aktuality/linka-cislo-6-se-vraci-do-s tankovy-ulice

Jsem pro zachování pražského přívozu P4.
Tass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 429
Registrován: 10-2006
Odesláno Pátek, 13. září 2013 - 11:45:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vihorlat_snina:
Sovětská tisková agentura má k řešení Kunětické následující informace:

a) Nová dvojkřižovatka Kunětická - Stromová – Hradecká je řešena tak, že tam ani krátký autobus nemá šanci projet tak, aby nepřejížděl přes čáry do míst, kde nemá co dělat.

b) Na křižovatce Kunětické se Stromovou je stopka ze směru z Kunětické, což v praxi znamená, že na každé auto jedoucí po hlavní od všech 3 domů ve Stromové připadá asi 100 aut a několik autobusů MHD jedoucích z Kunětické ze sídliště. Tyto busy a auta musí na křižovatce zastavit a znovu se rozjet. Od několika svědků má agentura potvrzeno, že na místě opakovaně stává hlídka policie a trestá řidiče, kteří na stopce úplně nezastaví.

c) Projektant příčných prahů v Kunětické evidentně nikdy nebydlel poblíž místa, kde je taková věc nainstalována. Ačkoli řidiči autobusů jezdí pomalu a opatrně, je přejezd zejména jižního prahu provázen nemalými otřesy. Což není divu vzhledem k tomu, že práh je vysoký a nájezd není tvořen šikmou plochou, ale stupňovitě umístěnými obrubníky. Bude zajímavé sledovat, kdy se na domech v blízkosti prahů objeví stahovací železa a podobné prvky používané pro praskající zdivo. Dále je vhodné připomenout, že 3 po sobě jdoucí prahy (2 mezi univerzitou a točnou, třetí za točnou směrem na Fáblovku) znamenají nemalé časové a tím i finanční ztráty DP. Leckdo si jistě vzpomene, že po znovuotevření Kunětické se nejprve jezdilo podle původních grafikonů: úsek Univerzita-Cihelna za 1 minutu. Rychle se ukázalo, že zpomalovací prahy znamenají nutnost přidat další minutu. Co tahle minuta znamená v součtu desítek spojů linek 10 a 16 každý den, to asi není třeba vysvětlovat.

d) Točna Cihelna byla při poslední stavební úpravě natolik "vylepšena" (byl odstraněn parkovací záliv), že se na ní mají problém vyhnout dva autobusy. Rozježděný střed točny budiž toho důkazem. V ostrém oblouku umístěné kasselské obrubníky navíc brání zajetí Citybusů k okraji (viz hojné rýhy v obrubnících). Maminy s kočárky a méně pohybliví cestující mají z tohoto stavu nemalou radost, kterou si bohužel standardně vybíjejí na řidičích, nikoli na tom, kdo tuhle zhovadilost projektoval.

e) Cihelna je již několik měsíců organizována jako zóna 30 s předností zprava. Pokud máte někdo auto zralé na vrakoviště a chcete za něj dostat nějaké peníze z cizího povinného ručení, doporučuje agentura jet povolenou rychlostí ulicí K Rozvodně a u točny Cihelna odbočit vlevo směrem k Fáblovce. Převážná většina vozidel jedoucích od Fáblovky zde nedává přednost, tudíž pokud pojedete třeba před osmou ráno, kdy tudy najíždějí studenti k univerzitě, je vaše šance na úspěch docela značná. Pozor na cyklisty, ti také nedávají přednost, ale nemají povinné ručení a dostat z nich náhradu škody bývá problematické (kolega t.č. vymáhá náhradu škody od cyklisty soudní exekucí, neb dotyčný neměl pojistku a tvrdí, že má z nehody trvalé následky a tudíž již nemusí nic platit).

Konec hlášení tiskové agentury z míst, kde se na vozovce dějí podivuhodné věci.

TASS je zplnomocněn prohlásit, že 3x3 je 9, pakliže Nejvyšší sovět nerozhodne jinak...
334
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 233
Registrován: 5-2005
Odesláno Pátek, 13. září 2013 - 19:51:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jenda_j: v Bubeníkově ulici byl problém hlavně v "odbočení" z Bubeníkovy do Sakařovy, kde by se musel kvůli cyklopruhům zrušit "odbočovací" pruh. A tady by to mohlo způsobit výrazně větší problém než zrušení odbočováku zJahnovy do ulice Na Třísle.
Honzin111
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 386
Registrován: 11-2006
Odesláno Pátek, 13. září 2013 - 19:53:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Cyklopruh v Jahnově ulici: Je tu argumentováno, že nové cyklopruhy v Jahnově ulici a dále ke gymplu vlastně propojují centrum města s oblastí Drážky a Slovan. Ale vždyť to není pravda! Nic to nepropojuje. Jak mám podle cyklokoordinátora na kole propojenými cyklokoridory a cyklopruhy projet z oblasti Polabin ke gymnáziu? Jedu po SUkově třídě, cyklostezka končí u Bartolomějského kostela. A dále kudy? V zatáčce u potravinářské průmyslovky přejít přes silnici, nasednouot na kolo a jet po čtyřproudé silnici k divadlu? Mezi Vesnou je tuším na chodníku stezka pro chodce i pro cyklisty. Ale to je cca 100 metrů, ale na úrovni divadla to končí. A následuje zábradlí oddělující chodník od čtyřproudé silnice a světelná křižovatky u elektroprůmyslovky.
A to samé v opačném směru: jedu na kole cyklokoridorem od Prokopova mostu do centra, za zastávkou před budovou Krajského úřadu najíždím na cyklostezku na chodníku, která u světelné křižovatky končí. A jak mám jet odtud od světelné křižovatky u elektroprůmyslovky jako cyklista dál na třídu Míru? Chci tím říct, že není pravda, že cyklopruhy něco propojují. Jasně, pravděpodobně se plánuje namalování cyklopruhů mezi divadlem a Zelenou bránou, ale v této chvíli cyklopruhy na Jahnově třídě v žádném případě nepropojují centrum města s jinými částmi města, vedou odnikud nikam.
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2185
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 13. září 2013 - 21:09:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jak mám podle cyklokoordinátora na kole propojenými cyklokoridory a cyklopruhy projet z oblasti Polabin ke gymnáziu?
Koordinátor nejsem, ale osobně bych jel z Polabin I., II. či Cihelny přes univerzitu, zdymadlo, Labskou, kolem Katastrálního úřadu, přes Bubeníkovy sady, kolem Vatikána ke gymnáziu. Nemalá část trasy vede po stezkách a hlavně mimo frekventované cesty. Ano, jel bych na některých místech po chodníku, ale nejsou to místa, kde je taková frekvence chodců, abych při opatrné jizdě někoho ohrozil.
Z Polabin III. a IV. přes park, Wonkův most kolem zimáku a kurtů ke zdymadlu a dál po stejné trase. Není to nejkratší, ale opět je to relativně klidná cesta mimo hlavní komunikace.
Hnát se na kole do Jahnovy a Štrossovy mi přijde jako zbytečné riziko.

Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť, a ne rozum.
Leonardo da Vinci
Martin96
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 722
Registrován: 9-2011

Odesláno Pátek, 13. září 2013 - 22:21:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Panejo, ta 341 mi silně začíná připomínat 371 (tedy kromě toho černého nárazníku). [proud]
A hlásím, že se v ul. Smilova v křížení s ulicí 17. listopadu objevil jakýsi barel, kolem kterého musí auta ve směru na náměstí čs.Legií objíždět vnějškem (vnitřek patří cyklistům).

(Příspěvek byl editován uživatelem Martin96.)

Nové webové stránky o železnici
YouTube kanál
Facebook stránka
Trolejbus374
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 255
Registrován: 1-2009
Odesláno Pátek, 13. září 2013 - 22:59:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Shrnul bych předchozí námitky k cykloprojektu Jahnova asi takto: všimli jste si všichni, jak celkově nízká je na naše rovinaté cykloměsto frekvence kolařů přes Prokopův most? Nevede totiž pro ně tudy žádná důležitá tepna. Pro spojení do východní části za Chrudimkou (zejména lidnatá Dubina) se jezdí: ze severozápadní části včetně Palackého a tř. Míru logicky přes bělobranský most, z jihozápadní části včetně Smilovy (nejen) přes lávku za sokolovnou. Tak kdo by se hnal po ulici, která je pro auta a MHD naopak jedinou spojnicí s s městem za řekou? Proč se tedy vlastně vytvořila tato skromě využívaná cyklocesta, která ale ochromila plynulost motorové dopravy nevídaně? Uvědomují si vůbec autoři, jak rapidně se v centru zvýší exhalace na daném úseku, kde tisíce aut popojíždějí v kolonách, nově vzniklých absencí odbočováku příp. prostoru na objetí odbočujícího zprava (za Prokopákem)? To jsou stovky zbytečných litrů paliva a tuny kyslíku. Vždyť se to simulací dá spočítat. O rapidním prodloužení času průjezdu ani nemluvím. Taky se zvýšila agresivita netrpělivých řidičů. Dřív tam bus ze zastávky pouštěli bez problémů. Teď prostě už nechtějí už zase posté zastavovat. Jenže pak odbočují samozřejmě ke Štice, tak za tím jedním dotyčným čeká třeba 200-260 cestujících ve dvou vozech. To je prima hierarchie. Trolejbus je na energii finančně poměrně nenáročný (zhruba 3Kč/km včetně tzv. neměřené spotřeby), ale městské busy s průměrem 45l na 100 jsou v zácpě "litím nafty do kanálu". Každý rozjezd na jedničku je neuvěřitelný "vír v nádrži". Už jen kolik peněz stojí zastavení 100 lidí před přechodem kvůli jednomu chodci. Slušně by se za to v sekáči oblékl... Zákon je divný, proč má MHD zastavovat chodcům na přechodech? Kdyby byli cestující aspoň sedící a připoutaní. Ale když zastavím v 50kmh vozidlo za 2 sekundy?

Od roku 2007 trolejbus 320
2554
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 138
Registrován: 12-2007
Odesláno Sobota, 14. září 2013 - 13:02:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zítra linka 52 s RTO [vypravci]
Dziadek na rowerze
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.177.161.114
Odesláno Úterý, 17. září 2013 - 17:24:22    Odkaz na tento příspěvek  

Hle, co nového nám zde včera věnovali daňoví poplatníci! I já jsem byl dnes sečten. A už je nás tam 90 tisíc. To by si zasloužilo ještě jeden most přes Labe.
PeDál
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 65
Registrován: 3-2012

Odesláno Úterý, 17. září 2013 - 17:43:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dziadek: To bych tu ceduli velkým obloukem obešel. [happy]
Vihorlat_snina
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 410
Registrován: 6-2005

Odesláno Úterý, 17. září 2013 - 19:42:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Poslední ukázka toho že na pí*oviny peníze jsou.

Neberte se moc vážně, děláme to pro sebe!
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6371
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 17. září 2013 - 19:47:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zítra odpoledne bude 353 vozit tohle:

www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * moskvich.cz * icq 269-400-981
Martin96
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 727
Registrován: 9-2011

Odesláno Úterý, 17. září 2013 - 20:05:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na kraviny peníze jsou, na dostavbu důležitých silnic v Pardubicích už né.[angry]

Nové webové stránky o železnici
YouTube kanál
Facebook stránka
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2186
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 17. září 2013 - 20:13:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ale aspoň jsou peníze na opravy. Jen na to značení upozorňující na částečnou uzavírku asi už nezbylo, tudíž nic netušící řidiči IGK neměli šanci využít objízdné trasy a jízdní řády linek jezdících přes Svítkov se tak staly poněkud zbytečnými... Víz viz AKTUÁLNĚ: Kilometrová kolona. Vyhněte se cestě přes Svítkov a Čívice

Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť, a ne rozum.
Leonardo da Vinci
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6372
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 17. září 2013 - 20:25:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Proč se tomu ale vůbec nedivím ... ve městě kdy je možné například to, že první den uzavírky Teplého ulice se na objízdné trase v Gorkého ulici čistí kanály a tudíž se jezdí jen po půlce vozovky nic nového.

www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * moskvich.cz * icq 269-400-981
Tr_man
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3024
Registrován: 1-2005

Odesláno Úterý, 17. září 2013 - 20:28:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ale musí se nechat, že se stříkáním čar na silnice letos počkali, nedělali to v pondělí, kdy začíná škola, ale až ve čtvrtek... [happy]

http://pardubickamhd.cz - fotogalerie a informace z MHD v Pardubicích
z_pardubic
Neregistrovaný host
Odeslán z: 46.183.64.101
Odesláno Úterý, 17. září 2013 - 21:08:20    Odkaz na tento příspěvek  

Dobrý večer. Nechci se zaplétat do diskuze o zlých/hodných cyklistech a zlých/hodných řidičích ostatních vozidel. Myslím, že by byla na místě, než neustálé popichování a urážky, pro zlepšení podmínek ve městě spíš spolupráce MHD s cyklistickými podporovateli, aspoň na hodně místech Evropy to funguje. No nic. Chtěla jsem tady vyjádřit názor, že mě mrzí, že pardubický Dopravní podnik si zvykl na jakousi stagnaci, občas zavede nějakou supr věc jako esemeskové jízdenky, ale že by sám lákal lidi do trolejbusů, to ne. Vždyť je to skvělý způsob přepravy. Proč to tak nepodáte lidem? Například v této době probíhá Evropský týden mobility (já vím, pro vás možná aktivisticky nechutná akce), ale dala se skvěle využít pro propagaci městské veřejné dopravy (a některá města, resp. dopravní podniky, v ČR to taky udělala/y). Ukázat, že dnešní trolejbusy a autobusy nejsou žádná "socka", že to je vlastně moderní, levnější, zdravější pro naše prostředí, že se v nich dá ráno ještě doučit otázka na zkoušku, protože se nemusíte soustředit na řízení :-) Z diskuzí tady mi trochu přijde, že se dpmp jen vymlouvá, že mu nikdo nedává nic vědět, ale vy se sami můžete o věci aktivně zajímat a konat, né si pořád jen stěžovat. Je to holt všechno o lidech. Než mě zpucujete, berte můj text jako pohled zvenčí, jak to na mě působí.
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9333
Registrován: 4-2003

Odesláno Úterý, 17. září 2013 - 21:48:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

až si to přečte HQ, třením krku o límeček vznikne nikoli nevýznamné množství energie...

"Pravda a láska zvítězí. Jakýmikoli prostředky. I nad pravdou a láskou."
Headquarters
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 349
Registrován: 2-2006

Odesláno Úterý, 17. září 2013 - 22:17:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

HQ to sleduje. Reakce bude nasledovat. Je toho vice, co je treba uvest.
Trolejbus374
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 256
Registrován: 1-2009
Odesláno Středa, 18. září 2013 - 02:42:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Návštěvnice z Pardubic: tato diskuse je téměř čistě "šotoušská", příspěvky jsou samozřejmě subjektivní a nijak nezohledňují realitu probíhající komunikace mezi odpovědnými činiteli dotčených institucí nebo úřadů. Mimochodem máme fakt luxusního HQ, kterého nám můžou všichni závidět. Nikdo si nedokáže ani představit, co všechno obnáší martyrium kolem takových věcí. A s nejasným výsledkem, protože pak např. namalují na silnici něco jiného, než bylo v "komunikovaném" projektu...

Od roku 2007 trolejbus 320
z_pardubic
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.248.244.34
Odesláno Středa, 18. září 2013 - 11:49:48    Odkaz na tento příspěvek  

HQ: Jsem zvědavá na vaši odezvu, zajímá mě to, díky.
Trolejbus374: Ano, chápu, že je to náročná pozice, ale takových pozic je. To neznamená, že člověk, třebaže schopný, nesmí být hodnocen a kritizován.
Hlavně to neberte tak, prosím vás, že na vás nějak útočím.
Tass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 432
Registrován: 10-2006
Odesláno Středa, 18. září 2013 - 13:06:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

z_pardubic: Útok rozhodně ne, ale na druhou stranu nelze pominout, že DPmP nemá početný marketingový tým jako komerční firmy. Mobilní operátor má plný dům markeťáků, velká banka nebo pojišťovna řádově desítky. Pak není problém vyhradit několik lidí jen na to, aby procházeli internet a sledovali, co se kde děje, a analyzovali, zda by pro jejich společnost nebylo prospěšné, aby se k nějaké akci taktéž připojila. Nemluvě o tom, že řadu informací průběžně dodává mediálka, případně internetová agentura.
A co má DPmP? Nedávno byla na webu DP nabídka volného místa - marketing, PR a další činnosti sloučené do jediné pozice. Upřímně - člověk na té pozici se dost nahoní, leckde by na stejnou práci bylo 5 lidí. A docela chápu, že zkrátka nemá čas brouzdat po netu a hledat, co se kde bude dít.

Samozřejmě, že by DP mohl svoji nabídku komunikovat víc a v atraktivnější podobě, než jsou strohé články v radničním zpravodaji (který navíc leckdy končí rovnou v koši, aspoň co tak vídám v panelových domech v nádobách pod schránkami). Jenže na to skutečně potřebujete víc času a víc lidí. A zkuste hádat, jak "jednoduché" by bylo prosazení dalších pracovních pozic do marketingu. K bližší představě přidám citát šéfa marketingového týmu nejmenované firmy: "Pro řadu lidí je marketing synonymem pro zbytečnou práci a promarněné peníze. Paradoxně pak tihle lidi sednou před televizi a koukají na reklamy." No a pokud jsou takoví lidé v dozorčích radách a představenstvech, zkuste si tipnout, v jaké pozici jsou šéfové firem, pokud chtějí navýšit rozpočet marketingu...

TASS je zplnomocněn prohlásit, že 3x3 je 9, pakliže Nejvyšší sovět nerozhodne jinak...
solaris408
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 61
Registrován: 4-2012
Odesláno Středa, 18. září 2013 - 18:36:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vyhybka v Polabinách u Kauflandu... super konečně je na ní vidět. Práce za 1.

Je on dlouhý žlutý trolejbus,jezdí jako žádny jiný bus...
Headquarters
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 350
Registrován: 2-2006

Odesláno Středa, 18. září 2013 - 20:14:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vezmu to od začátku a ještě se vrátím k cyklopiktopruho čárám.

Byli tu kritizováni projektanti a vyzdvihován ten, kdo projektoval Jahnovku a Bubeníkovku. Osobně mám obavu o skutečnou odbornost někoho, kdo nakreslil cyklo koridor do Bubeníkovi ulice, zrušil odbočovací pruh do Sakařovi a ještě to obhajoval nesmyslnými argumenty. Když s tím přišel na oponentní schůzku se zástupci DP, tak i přes náš nesouhlas to poslal dál. Ale ejhle, dopravní komise rady města a hlavně její odborní členové (architekti, komisaři z autoškoly, ale i jiní projektanti nepřítomni na této komisi) si sahali na hlavu a doslova to smetli ze stolu. Takže DP si to neprosadil, protože byl ignorován, ale naštěstí to neprošlo.

Ale dál ještě jeden příklad a tou je Teplého ulice. Budete se divit, ale po měsíci, kdy je namalováno vodorovné značení na této komunikaci to bude taky ještě jinak. Ono to totiž vzniklo partyzánskou metodou bez stanovení dorpavního značení, tedy načerno!!! Proto se k tomu nikdo z DP nevyjádřil. No ani nemohl, jelikož nám to nikdo neukázal. A pak musím měsíc lítat a dokazovat a přesvědčovat, že to takhle fakt nejde.

A to se za tu dobu stala na výjezdu z DP nehoda, která by se nikdy nestala nebýt těchto výmyslů tvořených kolenem. Tak se bude mazat a překreslovat. Když na to někdo má peníze...... ale já na to už nemám nervy.

Dále bych rád reagoval na stagnaci DP. Neberte to jako útok, já jsem pro každou oprávněnou kritiku (jinak bych sem ani vlastně nechodil, kdybych nechtěl znát nározy ostatních), ale stagnace vypadá jinak. Nebudu tu vyjmenovánat věci, které DP za poslední roky zavedl vylepšil, nakoupil a podobně, spíše bych rás slyšel, co má ještě udělat.

Ono to jde sice opravdu těžko, když marketing, PR, tiskového mluvčího, člověka na vyřizování všech stížností, připomínek a námětů, řešení ochodních aktivit, péči o benefity zaměstnanců a ještě dalších 6 věcí, které jsou interní věcí DP dělá jeden člověk. Nestěžuju si, ale není to lehké, tak nám pomožte a řekněte, co by to ještě chtělo. Nepopíráme jistou profesní slepotu.

A k těm SMS jízdenkám...... je to super, ano, ale je to jen drobná věc doplňující tarif mající mnoho kombinací. Nechci roční jízdenku, koupím si kredit na kartu a jezdím. A jezdím levněji, protože je cena poloviční, než u sms, přestupy jsou za 50% a tak podobně. Navíc si mohu dobít kredit z obýváku a vozidlo MHD to ví do 30 minut. Víte, že to měl DP v Pardubicích úplně první v ČR a že máme v tomto systému tisíce ba desetisíce lidí a dodnes asi není nikdo, kdo to má takto promakané? SMS je jen doplněk pro lidi, co nechtějí řešit cenu a čas a jsou svým způsobem pohodlní v získávání jízdenky. Víme, že tací jsou a tak jim tuto službu nabízíme a dle počtu prodaných SMS to asi ví hodně lidí. Ale mohu se plést....
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6373
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 19. září 2013 - 00:28:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Našel jsem na fb pěkný postřeh k tomu cyklopočítadlu:
Dnes jsem cestou do práce narazil na novinku. Pominu filosofování nad tím, jak důležité je (za určitě nemalé peníze) vědět, kolik cyklistů projelo na dané trase, ale zaujala mě "funkčnost" vyobrazeného zařízení. Chvíli jsem jej sledoval, protože mě zajímalo, zda je fakt možné tak vysoké číslo poměrně brzy ráno. A nemusel jsem čekat dlouho na odhalení faktu, že buď to chytá i některé chodce a sem tam i auto ze souběžné silnice a nebo ještě v horším případě je to pouze náhodný generátor čísel, protože někdy číslo přibylo, i když kolem nebyl jediný kolař, jednou dokonce naopak projeli dva cyklisti a na displayi se nepohl ani segment Takže velice prospěšná a efektivní hračka za naše peníze (předpokládám, že si to cyklisti nekoupili sami za peníze ušetřené z úspory benzínu - ale pro jistotu asi někam ještě vznesu dotaz).

A tady je rovnou důkaz že to počítá ledacos - http://www.youtube.com/watch?v=ZPsxRRNxoLY

www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * moskvich.cz * icq 269-400-981
Trolejbus374
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 257
Registrován: 1-2009
Odesláno Čtvrtek, 19. září 2013 - 02:12:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

z_pardubic: odpověď jsem nepochopil. Psal jsem o tom, že tady na K-reportu se žádné reálné skutečnosti nedozvíte. A myslím si, že DP si to hlídá dobře, víc ani nemůže. Je nucen případné "partyzánštiny" (jak je tohle v r. 2013 vůbec možné??) pak řešit zase jen legislativní cestou (viz HQ). Jinak pardubická MHD je k zákazníkům myslím velmi vstřícná, informačně naprosto přehledná, zejména elektronicky (ty papírové jízdní řády na zastávkách jsou už snad jen pro důchodce) a hlavně jedna z nejlevnějších v republice. Pravidelným a hlavně čas řešícím cestujícím (o ty přece, jak píšete, jde nejvíc) nabízí jízdné v minimálních částkách (čím častěji, tím levněji) a oproti autu podstatně rychlejší přesuny. Pokud se potřebujete někam rychle dostat, jede to zejména ve špičce každou chvíli a jinak pořídit si aplikaci do mobilu trvá na netu nebo v Pernerově přes BT pár vteřin a nemusíte nikde trávit čekáním ani minuty- zadám výchozí a cílovou zastávku a v mžiku mám tabulku se spojením a na celý den, ne jako v Idosu. Tu samou cestu zvládnout autem je finančně i časově náročnější. Autaři totiž vnímají jen jízdu po trase, ale už ne pěší docházku k někde zaparkovanému autu u bodu A, zprovoznění (v zimě třeba námraza a pak to vymrzlé auto), vymotání se na silnici, jízdu s drahou městskou spotřebou po městě, amortizaci, čas potřebný k parkování u bodu B (předtím i A) a zase následnou pěší túru. Přitom v samotné trase společné s busem je auto oproti MHD rychlejší jen o desítky vteřin. Z vlastní zkušenosti cesta z centra do Polabin "ode dveří ke dveřím" mi trvala dvakrát tak dlouho autem než busem. A to byla docházka k zastávce v obou místech kolem 300 metrů! Komu není rady tomu není pomoci. Zaryté autaře do "socky" nedostanete žádnou kampaní. Nikdy si nepřiznají, že by se mohli někam dostat levněji (počítají samozřejmě jen spotřebu- která je ale samotná ve městě dražší, už vůbec ne celkové náklady) a hlavně rychleji... Ovšem nepopírám, že v určitých případech bydlení je auto časově výhodnější, ale jet z Dubiny na nákup do Afiteska a strávit cestami a parkováním hodinu, to je fakt už snobárna...

Od roku 2007 trolejbus 320
101 až 409
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.236.207.11
Odesláno Čtvrtek, 19. září 2013 - 08:54:04    Odkaz na tento příspěvek  

353: Z cyklototemu nadšený nejsem, ale bojovat proti němu takovým nečestně natočeným videem je naprosto hloupé. Smyčky počítající cyklisty jsou umístěny až u přechodu pro chodce a ne u totemu. Proto se registrují i cyklisti přejíždějící přechod, kteréžto takhle nasměrovaná kamera nemůže vidět. A ten poslední kus mohl jet jak přes přechod, tak i kolem totemu, ale kamera zhasla včas, nežli vjel do záběru. Ten, kdo pořídil toto video, to musel dobře vědět. Sledoval jsem to tam dlouho a počítadlo vůbec neregistruje chodce ani auta. Nebere ani dětské kočárky a někdy ani dětská kola. Jediné zafixlování nastane v okamžiku, kdy jedou dva cyklisti přesně vedle sebe nebo se na smyčkách akorát míjejí. Pak to vezme jen jednoho místo dvou.
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6374
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 19. září 2013 - 09:07:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

101 až 409 - vkrádá se pak ovšem otázka, proč tahle věc, okázale naštvávající opravdu mnoho lidí (to video nemá nic s místním domnělým hnutím "trolejbusáci proti kolařům"), nestojí přímo tam kde měří. Když už chci machrovat s počítadlem, tak ať je jasné co počítá ne?

www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * moskvich.cz * icq 269-400-981
2609
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 68
Registrován: 5-2010
Odesláno Čtvrtek, 19. září 2013 - 10:46:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sice tady budu opět nařčen z nenávisti k cyklistům a Jenda_j se mojí úvahou bude opět jenom bavit, ale nedá mi to. Přiznám se, že mě k tomuto inspiroval postřeh z fb repostnutý kolegou 353.

Protože evidentně nerozumím městské urbanistice a organizaci dopravy, tak zkusím jen počítat. To jsem snad nezapomněl.

Na videu, které odkazuje kolega 353, jsou poměrně jasně vidět následující údaje:
- datum: 18. 9. 2013,
- počasí: zataženo, vytrvalý déšť, 15°C,
- čas: 17:23,
- počet cyklistů za den: 1626.

Budu předpokládat, že se počítadlo vynuluje každý den v 00:00 a počítá cyklisty opět od nuly.
To znamená, že 1626 cyklistů zde projelo za 17 h a 23 min, což je dohromady 1043 min. Aby bylo dosaženo toto číslo za tento čas, musel v průměru okolo počítadla projet cyklista každých 0,64 min, což je 38,5 s. Znovu zdůrazňuji slovo KAŽDÝCH, i třeba v 3:25 ráno, kdy, asi jak všichni cítíme, tolik cyklistů nejezdí.
Což si můžeme představit jakou souvislou "řadu" cyklistů, kdy časový rozdíl mezi jednotlivými články řady je 38,5 s. Pokud budu počítat průměrnou rychlost cyklisty jako 18 km/h (5 m/s), tak vzdálenost mezi jednotlivými články řady je 192,5 m, což není ani na konec Wonkova mostu (jak si lze ověřit třeba na www.mapy.cz). Reálně by ovšem měla být "hustší" přes den, aby se nějak vykompenzovala ztráta z noci.

Pokud by cyklisté i nadále přibývali konstantním tempem (1 za 38,5 s), tak za celý den by jich počítadlo sečetlo 2244. Na fotce, kterou sem poslal Dziadek na rowerze (klik), je vidět, že počítadlo už sečetlo přes 90 000 cyklistů. Což by mu tempem 2244 cyklistů denně trvalo zhruba 40 dní. Osobně si myslím, že tam tak dlouho nestojí.

Závěr ať si každý udělá sám. Podotýkám, že výpočet je založen pouze na datech z jednoho dne, který byl pravděpodobně cyklisticky slabším (zima, déšť, atd.).
Jenda_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 170
Registrován: 2-2011

Odesláno Čtvrtek, 19. září 2013 - 11:17:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

2609: Jojo, pobavil jsem se, ale tentokrát docela chabý. Umíte to líp
Na wonkáči vloni v září bylo v době od 7:00 do 11:00 a od 13:00 do 17:00 nasčítáno 3752 cyklistů. Proč je na počítadle 90000 nevím, jediné, co mě napadá je, že to je počet obyvatel Pardubic, což? Ale zeptejte se Vojty, určitě Vám to rád objasní...

Město na kole
Město na kole - FB
Tr_man
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3026
Registrován: 1-2005

Odesláno Čtvrtek, 19. září 2013 - 11:22:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Chtělo by to pro srovnání na Wonkův most umístit "počítadlo" lidí v trolejbusech a autobusech MHD, a to samé i na Prokopák... [happy]

http://pardubickamhd.cz - fotogalerie a informace z MHD v Pardubicích
Jenda_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 171
Registrován: 2-2011

Odesláno Čtvrtek, 19. září 2013 - 11:25:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tr_man: Směle do toho

Město na kole
Město na kole - FB
Tass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 434
Registrován: 10-2006
Odesláno Čtvrtek, 19. září 2013 - 11:48:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trolejbus374: papírové jízdní řády na zastávkách jsou už snad jen pro důchodce)
Já tedy rozhodně důchodce ještě nějakou desítku let nebudu, ale papírové JŘ na zastávkách používám taktéž. Ono je ještě stále jednodušší kouknout na potištěný papír, než vytáhnout mobil, odemknout mobil, spustit aplikaci, zvolit JŘ, vyčíst data z displeje, zamknout mobil, schovat mobil. [happy]

101 až 409: Proto se registrují i cyklisti přejíždějící přechod
Znám, to jsou takoví ti milí lidé, co jedou z Palackého nebo 17.listopadu, náhle odbočí na ostrůvek a bez přibrždění přejedou přes přechod odbočovacího pruhu z třídy Míru na Masarykovo náměstí. Tak to prosím nejen počítat, ale i fotit, identifikovat a pozvat k diskuzi. Oni totiž zásadně z místa činu zbaběle ujedou a já bych od nich rád slyšel vysvětlení, kdo jim nakukal, že cyklista má na přechodu přednost.

TASS je zplnomocněn prohlásit, že 3x3 je 9, pakliže Nejvyšší sovět nerozhodne jinak...
řidič DPMP
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.236.218.167
Odesláno Čtvrtek, 19. září 2013 - 12:26:22    Odkaz na tento příspěvek  

Jenda_j - promiň, ale jak dlouho ti nikdo neprozradil že jsi arogantní debil?
Jenda_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 172
Registrován: 2-2011

Odesláno Čtvrtek, 19. září 2013 - 12:41:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

řidič DPMP: Jste první, promiň

Město na kole
Město na kole - FB
2609
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 69
Registrován: 5-2010
Odesláno Čtvrtek, 19. září 2013 - 12:45:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jenda_j: Na wonkáči vloni v září bylo v době od 7:00 do 11:00 a od 13:00 do 17:00 nasčítáno 3752 cyklistů.

Tomu snad nemůžete věřit ani Vy, že po Wonkáči projede 469 cyklistů za hodinu. Čili, když se postavíte na jedno místo, tak okolo Vás cyklista projede každých 8 s.
Kdopak ten průzkum dělal? Klidně se s Vámi vsadím, že realita je trochu někde jinde. [wink]
Jenda_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 173
Registrován: 2-2011

Odesláno Čtvrtek, 19. září 2013 - 13:01:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V obou smerech, nevim, co je na tom k neuvereni...

Město na kole
Město na kole - FB
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7375
Registrován: 5-2004
Odesláno Čtvrtek, 19. září 2013 - 13:29:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"od 7:00 do 11:00 a od 13:00 do 17:00 nasčítáno 3752 cyklistů"

To je nějakých akorát obsazených 75-6 vozů MHD. 38 spojů jedním směrem za 8 hodin neboli skoro 5 vozů/hod. Čili linka s i = 12 minut. To bych řek že těch cyklistů je natolik hodně že si zaslouží skoro stejnou pozornost/preferenci jako MHD.
2609
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 70
Registrován: 5-2010
Odesláno Čtvrtek, 19. září 2013 - 13:47:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petr_vlček: je otázka, jestli to číslo 3752 odpovídá realitě. Já myslím, že je hodně nadnesené. [wink]
Martin749
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 116
Registrován: 5-2010
Odesláno Čtvrtek, 19. září 2013 - 14:01:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ono jestli k tomu číslu nedošli tím, že tam lidi z Města na kole jezdili kolem dokola, to by pak mohlo být to číslo reálné. Anebo se počítali i cyklisté co Wonkův most podjíždějí a jedou v relaci zdymadlo - Polabiny.
Tass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 435
Registrován: 10-2006
Odesláno Čtvrtek, 19. září 2013 - 14:18:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já tomu číslu věřím, na Wonkově mostě je cyklistů docela dost. Uvědomte si, že to je nejkratší cesta z větší části Polabin do centra a dál. Pokud pojedete přes zdymadlo, tak sice ušetříte komplikované přejíždění čtyřpruhu na Hradecké, ale je to delší, čeká vás výšlap nahoru a dolů na zdymadlo a navíc při cestě od univerzity jedete po rozbité dlažbě, která bez větší opravy pamatuje první pardubické trolejbusy.

TASS je zplnomocněn prohlásit, že 3x3 je 9, pakliže Nejvyšší sovět nerozhodne jinak...
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6376
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 19. září 2013 - 14:46:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petr Vlček - To bych řek že těch cyklistů je natolik hodně že si zaslouží skoro stejnou pozornost/preferenci jako MHD

No, v tom případě by měli cyklisti v Pardubicích asi tak padesát metrů stezky a jinak nic. Protože MHD u nás nemá preferenci vůbec nikde (teď myslím přímo v ulicích) - a až na krátký bus proužek u autobusáku nemáme ani vyhrazené pruhy.

www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * moskvich.cz * icq 269-400-981
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7377
Registrován: 5-2004
Odesláno Čtvrtek, 19. září 2013 - 15:13:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No, jen taková malá zkušenost z Pardubic. Přijeto vlakem na hl, cíl vzadu za nádražím na Teplé.

Přímo MHD prakticky 0 (nějaký bus s i=tejden v sedle dopoledne), jízdní doba s přestupem žalostná. Tedy vlakem kolo. U Lídlu na nájedzu na stezkochodník cedule o jakési uzavírce po x metrech (aneb je to až za nebo před odbočením?), no zkusmo projeto a to celkem v poklidu neb stavební činnost až těsně za odbočením z mostu dolů, na Teplé vykličkována stavba. I při "hledání kudy proniknout" a dost mizerné cestě (k Lídlu díry, pak na mostě to je ouzký a ještě na tom je bordel) to dělalo na kole nějakých 10-12 minut. MHD to není snad ani střední doba čekání natož jízdní doba.

Takže - ve středních městech typu Placka (typicky Pardubice, HK) je kolo vysoce atraktivní co do rychlosti (a to i tehdy kdy se "neblázní" ale jede normálně a opatrně), v nejedné relaci i co do četnosti spojení. A v případě jednotlivého jízdného to je i atraktivní cenově. Toť realita dneška, a netýká se zdaleka jen "placek" - ono i na Kladně nebo Děčíně se blbě hledá relace kde by byla časově výhodná MHD. O tarifu pokud ho člověk nezná nemluvě - něco jinýho bylo v dobách, kdy se všude platila koruna a šlo jen o to zda tam maj lístky z Merony/trafiky nebo se háže do kasičky.

Takže se celkem smiřte s tím, že lidí na kole bude stále víc a to zejména na úkor MHD/VHD. Ti z aut moc nepřesednou neb jsou ve většině líný a naučený jet od dveří ke dveřím a pokud možno se u toho nehýbat...
Jde to i přes koleje
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.236.207.11
Odesláno Čtvrtek, 19. září 2013 - 15:55:34    Odkaz na tento příspěvek  

Petr Vlček: To nebyl zrovna nejlepší případ dvou lokalit vzájemně nepropojených přímými spoji MHD. Od hl.n. na Duklu jezdí MHD 24 hod. denně a nabízí celkem cca 145 spojů (z toho 12 v noci). Zkuste to ještě jednou a jinam. Tedy pokud jste těmi "Teplými" myslel ulici na Dukle.
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7379
Registrován: 5-2004
Odesláno Čtvrtek, 19. září 2013 - 16:40:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No tak je asi Idos vůl, no, že pro spojení hlavní nádraží - Teplého najde jeden přímý spoj v 8:09, pak cosi s dvouminutovým přestupem někde na náměstí v 8,29, pak nějaký spoj s přestupem jinde v 10,22 a pak cosi k DP ve 12,27 (kde to iniciativně nabízí ještě 20 minut přestupu někam k Dukla vozovna a pak asi 1 stanici...

Jistěže asi jde dojet někudy někam do okolí. Otázka je jestli to pak nebude i s docházkou a jízdou delší než by to bylo pěšky přes most...

Neboli - berte to pohledem někoho, kdo Pardubice moc nezná. Tudíž si v mapě najde zastávku co je někde blízko a zjišťuje jaký je spojení mezi výchozí u nádraží a tou cílovou. No a výsledek je takovej jakej ve vyhledávači je.

Ještě bych pojal podezření, kdyby mi Idos při zadání Teplého nabídnul nějakou zastávku kde je 1 linka. Leč on jich nabídne tunu a když to navíc je zastávka "pod drátama" tak nečekám že by tam jezdil 1 šichťák ve špičkách po půl hodině.
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6377
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 19. září 2013 - 17:09:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No hlavně je Teplého aktuálně zavřená a IDOS je trochu zmatený, když u pravidelně tam jezdících linek zná odklonové trasy, ale zase třeba u linky 13 si myslí, že tamtudy jede do vozovny.

A další problém při hledání v IDOSu je to nešťastné pojmenování zastávky naproti nádraží jinak než té u nádraží. Pak by jsi našel linku 10, která sice nejezdí přímo Teplého ulicí, ale jen o jednu ulici vedle a nabízí celodenně dva přímé spoje do hodiny s jízdní dobou pět minut.

www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * moskvich.cz * icq 269-400-981
Honzin111
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 387
Registrován: 11-2006
Odesláno Čtvrtek, 19. září 2013 - 20:22:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

K té úrovní a komfortnosti pardubické MHD: Víte, že se tu čas od času opakuji, je to již můj takový folklor - jízdní řády na kusu ohnutého plechu. Nevím, ale myslím si, že v tomto směru Pardubice určitě zaostávají za jinými městy. Dnes je opravdu běžné, že jsou zastávkové označníky a jízdní řády úhledně upraveny, mnohdy s displeji zobrazujícími aktuální čas a časy odjezdů linek digitálně, mnohdě to ukazuje zpoždění oproti jízdnímu řádu apod. V Pardubicích pořád tyto vymoženosti chybí, vždyť si pamatujete, kolikrát jsem si postesknul, že ta tabule před hlavním nádražím nezobrazuje aktuální zpoždění, ačkoliv to ta tabule umožňuje a v dnešní době, kdy mají všechny vozy MHD nainstalovány GPS moduly, to přeci není takový problém. Prostě ve vzhledu zastávkových označníků, umístění jízdních řádů, čekáren MHD a dalších moderních vymožeností v podobě digitálních dispeljů na zastávkách MHD podle emého pardubický dopravní podnik oproti jiným městům stále zaostává.

Ale jak jsem uvedl, toto je již můj takový folklor, za čas si zase na toto téma na tomtp fóru postěžuji.
Jenda_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 174
Registrován: 2-2011

Odesláno Čtvrtek, 19. září 2013 - 21:15:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Honzin111: Lajk!!

Jinak nedávno se tu někdo ptal, jak budou probíhat "intervence" Města na míru. Třeba nějak takto to fungovalo dnes...

Město na kole
Město na kole - FB
Motoráček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 957
Registrován: 8-2006

Odesláno Čtvrtek, 19. září 2013 - 21:20:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tohle bych ještě chápal, neb vše nové stojí peníze. Mně spíše vadí smečkový grafikon. Chci jet z masarykáče do Polabin. Projede 3,4,7,(11) a 14 a pak zas dobu nic nejede. zejména v sedlech nebo o víkendech je to nepříjemné. Cesta z 17. listopadu směr Polabiny I, či II je pak rychlejší pouhou chůzí. O kole nemluvím.

Zachrochtám, zavrčím, zahalím se do oblaku dýmu a zmizím jako červený sršeň! www.pshzd.cz
Karosa_B731
Moderátor

Číslo příspěvku: 3952
Registrován: 2-2007

Odesláno Čtvrtek, 19. září 2013 - 22:01:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nad tímhle jsem se nedávno taky podivoval. Nepamatuji se, že by to snad kdy bylo jinak.

Bus-mafiaKiss Delta
PeDál
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 66
Registrován: 3-2012

Odesláno Čtvrtek, 19. září 2013 - 22:02:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

> Hlavně že na křižovatce Smilova x 17. listopadu ve směru k ulici Štefánikova, máte tam pěkný květináč u silnice. Tímto úsekem jsem jezdil celkem často, když jedu na kole.

Bohužel lituji i toho kola vzhledem k těmto Vašim prasárnám Jendo. Sice se budete smát, já se směju právě lidem, co neumí říci na rovinu, že jsou lidově blbí. Já na rovinu říkám, jsem vůl, že jsem na tom kole jezdil.

Upřímně? smějte se, ale jedno Vám řeknu, pokud chcete mít tady silnice a cyklostezky jako v Dresdenu, Amsterdamu, Doetinchemu, Utrechu, Rotterdamu či Londýně, tak tady se Vám to nikdy nepodaří. Toto Vám dávám touto písemnou formou.

Ještě jeden dodatek k Pardubické dopravě (mimo cyklistiku):
Najezdil jsem po kolejích přes 20 000 kilometrů za pár let, projel jsem několika městy ať českými či jinými po zemi, ale jedno co Pardubicím opravdu budu chválit a chválím je: Kvalitní trolejové vedení (a vůbec nejlepší) a skvěle uspořádané dny otevřených dveří. [ok] To je opravdu chvála pardubického dopravního podniku. Za tyto dvě věci jsem velmi rád a vážím si jich.
Jenda_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 175
Registrován: 2-2011

Odesláno Čtvrtek, 19. září 2013 - 22:45:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak jo [happy]

Město na kole
Město na kole - FB
Trolejbus374
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 258
Registrován: 1-2009
Odesláno Pátek, 20. září 2013 - 03:22:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tass: jízdní řády umístěné na zastávkách jsou pro toho, kdo užívá MHD, aby mu šetřila čas, přece nanic. Plánovat přepravu po městě musím předem (doma nebo kdekoli v okamžiku vzniku potřeby se busem někam co nejdřív dostat). Příměr s důchodci jsem napsal proto, že takhle používat MHD si může dovolit jen ten, kdo má celý den čas ad lib. Zjistit až na místě, že mi to jede za 29 minut (nebo taky za 4 hodiny) je free luxus, který si běžný člověk (práce- rodina- nákupy- povinnosti) fakt nemůže dovolit. Ano, pokud ta nutnost přijde ve chvíli, kdy jsem poblíž zastávky, nebudu žhavit mobil, ale rovnou kouknu na umístěný JŘ. Ovšem v případě zastávek, kde jede zhruba mým směrem X+ linek (např. úsek Hl.n.- Kr.ú.), je rychlejší použít aplikaci, než pročíst tolik staničních JŘ...
A ještě k Idosu. Z něho jsem nešťastný vžycky, pokud pokud má zahrnout v neznámém městě MHD. Prostě narozdíl od celostátní dopravy s ní optimálně pracovat neumí. Funguje sice spolehlivě, ale jako otrok. Nedokáže být adaptabilní v městském uzlu se stovkami alternativ. Najde jedno, dvě, tři půlhodinová spojení se třemi přestupy a ne to čtvrté přímé pětiminutové (po další pouhé minutě odjezdu, ale čtvrtým se už nezabývá), protože tak už pracovat neumí. Zadat vyhledávání s přestupy v případě kombinace různých druhů dopravy musíte (vlak, bus +mhd), jinak nic nenajde. Tím pádem v MHD vyhledá spojení podle času odjezdu, ne dojezdu do cíle (u vlaků to samozřejmě nevadí). Navíc v jednom přestupním uzlu počítá s tolerancí 4 minuty i mezi zcela různými druhy přepravy. Např. spojení "typu" Živanice, Nerad- Stockholm vám najde, ale čas na odjezd vlaku ze zast. Hl.n., Albert HM můžete mít právě ty 4 minuty a další spojení už neexistuje (nejen l. 18 má ve špičce sekeru běžně 10min). Že by si takhle natěsno nikdo takové důležité spojení nenaplánoval? Omyl, časově vytížení podnikatelé internetu opravdu věří a pak jsou schopni podat i žalobu na dopravce...

Od roku 2007 trolejbus 320
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2187
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 20. září 2013 - 09:11:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Že by si takhle natěsno nikdo takové důležité spojení nenaplánoval? Omyl, časově vytížení podnikatelé internetu opravdu věří a pak jsou schopni podat i žalobu na dopravce...
Pokud cestující naplánuje cestu s nereálnou přestupní dobou, tak je to snad problém na straně IDOSu (který mu tuhle dobu podsunul), nikoli dopravce.

Co se IDOSu týká, ten už léta čeká na kompletní přepracování, jelikož z hlediska použitelnosti je na tom hodně zle. Názornou ukázkou je problém Petra Vlčka, který nebyl schopen najít spojení od nádraží do Teplého, jelikož hledal zastávku, která t.č. neexistuje, a IDOS mu nebyl schopen tuhle klíčovou informaci sdělit. Samozřejmě ještě lepší by bylo, kdyby měl IDOS ke zrušené zastávce asociovanou nejvhodnější stanici náhradní, ale to je zatím jen sen.
To samé vyhledávání zastávek - pokud nelze použít neúplný řetězec (třeba "hlavní nádraží"), ale musím pevně zvolit zastávku, i když je v reálu existuje poblíž sebe více možností (jako v Pardubicích před nádražím), tak je to uživatelsky hodně zoufalé.
Nastavení parametrů přestupu je lepší nekomentovat. On ho totiž v IDOSu laik obvykle vůbec nenajde (Rozšířené zadání > Parametry spojení > Nastavení času na přestup).
No zkrátka IDOS potřebuje, aby ho místo inženýrů přepracoval někdo, kdo se zabývá použitelností webů.

Abych nekritizoval jen IDOS - docela snadno lze vygooglit obskurní weby, které se kdysi dávno pokoušely IDOSu konkurovat, ale teď už jen mrtvě leží a vyhazují errory - viz názorný příklad (zobrazuje se stránka erroru 404 z webu DPmP). Pokud tohle najde běžný uživatel, bude za nefunkčnost samozřejmě proklínat DPmP, jelikož mu těžko vysvětlíte, že načítat z cizího webu stránku do frame ve vlastní stránce je triviální a provozovatel původního webu o tom nemusí ani vědět. Natož aby věděl, že ten druhý web má blbě nastavenou URL a zobrazuje error 404. (BTW, samozřejmě to zjistit lze, ale je potřeba prostudovat data návštěvnosti a zjistit, odkud se berou ti uživatelé, co stále padají do 404. Na což musíte mít čas, což v DP asi nebude zrovna splněno - viz výše HQ a popis, co vše dělá jeden jediný člověk v DP.) Plus se na tomtéž webu dá najít dávno neplatný ceník jízdného , což může náhodnému návštěvníkovi ještě víc zamotat hlavu. No a způsob, jakým je na tom webu použito logo DPmP v levém sloupci, by měl být trestný. Zprasit cizí logo tím, že místo bílého podkladu narvu tmavě modrý, jelikož jsem Lojza z Dolní Lhoty a neumím pracovat s gify, to se jen tak nevidí... [smrt]

Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť, a ne rozum.
Leonardo da Vinci