K-report
 

Archiv diskuse Tykadláci v Plzni do 18. 11. 2013  

Diskuse K-report » Archiv 2013 » Autobusy a trolejbusy » Tykadláci v Plzni » Archiv diskuse Tykadláci v Plzni do 18. 11. 2013 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4297
Registrován: 4-2005

Odesláno Neděle, 03. listopadu 2013 - 14:02:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

U věku 28 a 31 je to už na pováženou kdyby jim bylo o deset míň furt je takové chování nějak pochopitelné. Je vidět že mají někteří stále moc energie, kdy už by měli mít jiné zájmy a starosti než diskotéku a rychlou jízdu s vrakem!

AV 15-30

Stop šotokindermafii!!!
Tom120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 558
Registrován: 6-2007

Odesláno Neděle, 03. listopadu 2013 - 22:38:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kolik lidí se tam ještě musí zabít než tam postaví pořádnou silnici ... [ko]

Podle aktuálního stavu to vypadá, že se na jaře 2014 zase nezačne.

Stránky o nákladních vozidlech TATRA: TATRA-page

Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11067
Registrován: 8-2002

Odesláno Neděle, 03. listopadu 2013 - 23:28:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

mimojiné je to i důsledek tzv. "bezpečných" silnic, ten dělící/zpomalovací ostrůvek tam nestojí dýl než cca 5 let. pokud tam kalili řekněme přes 80 km/h, stává se to místo problematickým.

páska je s velkou pravděpodobností přivázaná za sloupek značky označující konec obce. měli tedy jet do 50 km/h, ale nejeli...

stali se z větší části obětí vlastního prasení, ale zčásti (do 20%) i tý zklidněný silnice. i pokud by tam ten ostrůvek nebyl, je otázka jestli by se smrtelně nevysekali o kus dál (a třeba přitom nevzali i někoho nevinnýho s sebou, jak říká libor).

tabulka P-rekordů, průběžně aktualizovaná
zachráněná a znovuobnovená S-analýza
kakánek je zpět
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.48.106.122
Odesláno Pondělí, 04. listopadu 2013 - 07:15:08    Odkaz na tento příspěvek  

Jenže ta silnice za to fakt nemůže, ona nikoho nezabila. Nic není dokonalé. A nikdy nebude, ani silnice. A chyba to je jen jejch, stalo se to prostě v obci, žádné ale tam není. To auto jelo 96 už kolem stanoviště měření rychlosti, takže žádné zklidňování s tím nemá nic společného.
To je jako říct, že máme v ČR moc přejezdů a tak je moc nehod na přejezdech, jenže ty přejezdy za to logicky nemohou, v 99 procentech se jedná o chybu řidičů vozideů a né četností přejezdů. Z videa a osobní znalosti vím, že na tom místě neni nic špatného.
kakánek je zpět
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.48.106.122
Odesláno Pondělí, 04. listopadu 2013 - 07:19:11    Odkaz na tento příspěvek  

Řidič prostě v tak vysoké rychlosti nezvládl řízení, proto tam ta padesátka asi je že, kdo by to byl řekl. Fakt nevím, proč si řidiči musí pravidla a předpisy stále přizpůsobovat k obrazu svému - ono už je to skoro za Plzní, tak to už můžu jet 90, pohodááá. Myslíte že to takhle dělají třeba na dráze? Že už jsou blízko tak už pojedem 120 když je tam ještě 50 žejo.. Taková nezodpovědnost.
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5947
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 04. listopadu 2013 - 07:41:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pavel2: stali se z větší části obětí vlastního prasení, ale zčásti (do 20%) i tý zklidněný silnice.

Stali se obětí výhradně a ze 100% vlastní neschopnosti respektovat nejen základní pravidla silničního provozu, ale i fyzikální zákony. Tím místem projede každý den téměř 12 tisíc aut a nikomu se nic nestane. Kdyby byla chyba alespoň zčásti v té silnici, tak by to vypadalo úplně jinak.

i pokud by tam ten ostrůvek nebyl, je otázka jestli by se smrtelně nevysekali o kus dál

Skončili v pravotočivé zatáčce napravo od silnice, takže je ten ostrůvek pravděpodobně "nakopl" ven z komunikace na tu "správnou" stranu. Kdyby tam nebyl, tak by nejspíše vletěli do protisměru a nehoda by měla úplně jiné následky...

Tom120: Kolik lidí se tam ještě musí zabít než tam postaví pořádnou silnici ...

Když jsem včera jel po I/11 kousek za Hradcem po zcela rovné, široké a přehledné "pořádné" silnici s dokonalým povrchem, tak jsem tam viděl daleko více nebezpečných situací, kdy se mohl někdo zabít, než o pár kilometrů dál v úzkých serpentinách. Tyto situace opravdu nejsou o "pořádné" silnici, posádka toho renaultu by se dříve nebo později někde zabila stejně a můžeme být opravdu velmi rádi, že nezpůsobili smrt, zranění a škodu někomu dalšímu, kdo s nimi nemá nic společného a eliminovali se z dopravy včas.
Sedmadvacítka v tomto místě je především kapacitní problém, proto je tam plánován čtyřpruh. Z pohledu bezpečnosti je tam potíž jedině s křížením s chodci a cyklisty (a od toho tam vznikl ostrůvek) a odbočováním k rybníku. Ani jedna z těchto situací zmíněnou nehodu nezavinila.
Každá investovaná koruna do modernizace silniční sítě je dobrá a i tahle stavba bude bezpochyby užitečná. Ale v tuto chvíli si dovedu představit, že se těch 330 milionů vynaloží na potřebnější stavby.

PLZEŇ. DŮVOD K HRDOSTI. www.plzen2015.net | SPZ - Sdružení přátel značek, o. s.
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4193
Registrován: 9-2005

Odesláno Pondělí, 04. listopadu 2013 - 07:43:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ten dělící ostrůvek je náhodou super. Do té doby, než došlo k úpravě, bylo přecházení silnice mezi Kameňákem a žel. přejezdem pěkně o hubu.

Bezdružická lokálka
Admin
Administrátor

Číslo příspěvku: 219
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 07. listopadu 2013 - 23:18:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Obnova části chybějících příspěvků (bez části obrázků a odkazů):

Pavel_reiser - Odesláno Pondělí, 04. listopadu 2013 - 09:45:23
Já si myslím, že ať je silnice jaká je, tak si za to můžou jenom sami, ale na Darwinovu cenu ani na nominaci to nestačí. Ten úsek se dá projet bezpečně poměrně vysokou rychlostí, ale musí na to "mít" auto a hlavně řidič (zkušenost, vyježděnost, reakce, seznámení s autem jeho vlastnostmi a stavem, znalost trasy). To jestli je to podle předpisů nebo není je už otázka druhá, tady z zjevně nebylo. Souhlasím s názorem, že je štěstí, že si sebou nikoho "nevzali".

Libor_hh - Odesláno Pondělí, 04. listopadu 2013 - 11:03:27
ad Martin_l: Stali se obětí výhradně a ze 100% vlastní neschopnosti respektovat nejen základní pravidla silničního provozu, ale i fyzikální zákony. Tím místem projede každý den téměř 12 tisíc aut a nikomu se nic nestane. Kdyby byla chyba alespoň zčásti v té silnici, tak by to vypadalo úplně jinak. Asi se poprvé v letošním roce shodneme. Zaplatili daň nejvyšší za vlastní blbost, aroganci k dodržování základních slušných pravidel. A líto mi jich opravdu nejní, protože, tak, jak se chovali za volanten na silnici se chovali i v reálném životě. Budiž jim země lehká, snad si v dalším životě dají větší pozor.

James_bond - Odesláno Pondělí, 04. listopadu 2013 - 11:15:20
Začátkem 90. let jsme se třídou onu zatáčku přecházeli, to ještě byla za Plzní a jezdilo se tam 90 km/hod, cedule konec města byla blíže k městu. Paní učitelka vykoukla, zastavila provoz a nás něco přes 20 žáčků začalo přecházet. Ve směru od Třemošné v pohodě, ale od Plzně musela auta zastavovat smykem. Tuze nebezpečné místo. Rychlost je snížená, teď by to ještě chtělo výraznou ceduli s reflexními panely o přecházení chodců, protože přespolní nemůžou tužit, že v lese tolik lidí přechází.

Martin_j - Odesláno Pondělí, 04. listopadu 2013 - 19:05:06
Kdysi kdesi jsme tu měli diskuzi na téma Rádia v trolejbusech a autobusech. Pár fotek ze včerejška - ať vidíte, jak to funguje "jinde". Foceno tady. A z jiného soudku - cosi pro opisovače výrobních čísel - a abyste případně věděli, kde hledat. Je tam i VIN Solarisu, protože každý trolejbus má evidentně dvě výrobní čísla, škodovácké a solarisí:

Breník J. - Odesláno Pondělí, 04. listopadu 2013 - 20:10:13
Dnes na zkušebních jízdách 30Tr SOR pro Žilinu.

Pavel2 - Odesláno Pondělí, 04. listopadu 2013 - 21:52:08
kakánek: klid, já se nehádám. o tom, že se řidič zachoval jako absolutní dement není sporu. pro chodce a cyklisty je tam ten ostrůvek jistě fajn, na tý silnici je silnej provoz. MJ: v perníkově si řidiči kradou rádia z vozů mhd a tak je třeba je zamykat?

Martin_j - Odesláno Pondělí, 04. listopadu 2013 - 23:49:51
MJ: v perníkově si řidiči kradou rádia z vozů mhd a tak je třeba je zamykat? Mě se neptej, já ti to nevysvětlím. Já bych neměl problém nechat svoje rádio v autobuse volně přístupné pro ostatní do okamžiku, než mi s ním někdo něco udělá. Je fakt, že když jsem si v trolejbuse zapomněl baterie do foťáku, dostal jsem je zpátky druhý den, aniž bych do té doby zjistil ztrátu. Ztracenou propisku jsem v záložním nepřiděleném autobuse našel po dvou týdnech. Klička na otevírání deklu na motoru zmizela ovšem do druhého dne. Vím o případu, kdy řidič nechal v trolejbuse peněženku. Přebírač trolejbus převzal, zavažeč zavezl na odstavnou plochu, uklízečka uklidila a když řidič přišel ještě ten večer pro peněženku, už tam nebyla. Pak vím o jednom jedinci, kterému v cizím přiděleném autobuse "cosi" vadilo, tak to utrhnul a zničil. Autobus patřil manželce dispečera, takže onen řidič to s tím dispečerem od té doby nemá snadné. Dotyčný měl taky před dvěma lety tendenci přihlásit se na tu dvoutýdenní výpomoc na linku 2A do Plzně, odradilo ho zjištění, že tady jsou Karosy B 732 a určitě by jí taky někdy dostal, z mechanických převodovek on má panickou hrůzu. Plzeňský dopravní podnik ani netuší, jakého potencionálního zdroje problémů tím byl ušetřen - dotyčný má pověst exota, u kterého se dosud spolehlivě nepodařilo zjistit, jak to, že dostal papíry na autobus a ne na hlavu.
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11072
Registrován: 8-2002

Odesláno Pátek, 08. listopadu 2013 - 11:46:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

admine, děkujem za obnovený povídání [ok]

MJ:
koukám, že i v Perníkově může být hezky veselo [happy]

jinak zkouška spojení úspěšná, můžete psát i ostatní;-)

(Příspěvek byl editován uživatelem pavel2.)

tabulka P-rekordů, průběžně aktualizovaná
zachráněná a znovuobnovená S-analýza
Tramvajak14
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 211
Registrován: 9-2007

Odesláno Pátek, 08. listopadu 2013 - 23:26:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kdo má chuť a zájem, může si prohlédnout nyní zaktualizovanou část stránek, věnující se celku:

PLZEŇSKÉ TROLEJBUSOVÉ LINKY

Rozšířena a doplněna byla stránka věnující se Vývoji linkového vedení

U všech zastávek byly doplněny aktuální údaje, zahrnující i stav během rekonstrukce Wilsonova mostu.
Jediné, co nedoznalo změn jsou texty popisů tras.

Děkuji za Vaši návštěvu. Poznámky, připomínky či chyby prosím napište sem nebo na můj e-mail.


Nejen pražské trolejbusy - Web nejen o pražských trolejbusech v novém kabátě...
6332
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1250
Registrován: 6-2011

Odesláno Sobota, 09. listopadu 2013 - 15:18:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tramvajak14: hezké [happy][ok]

--Žába--

Žabotlam nejlepší vlak!!!
tak dloho se do lesa volá, až vyleze hajnej a rozbije vám hubu [pozor]
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6535
Registrován: 5-2002

Odesláno Neděle, 10. listopadu 2013 - 18:28:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V Perníkově může být veselo
To dozajista.
- nejmenovaný řidič, kterého M_j označuje jako exota podle mne měl dostat papíry na hlavičku, lopatičku, bábovičky a být internován na nějakém hlídaném místě. On je na první pohled neškodný, ale na ten druhý [crazy].
- zamykací rádia. Zamykání slouží proti atakům exotů, koumáků a zkoušečů na soukromý majetek řidičů. Ovšem pozor! Na dispečinku mám roztomilou ošatku obsahující klíčky od rádií v cca 20 vozech. A buď podle našeho uvážení a nebo podle přání majitele rádia tyto klíčky půjčujeme prověřeným neexotům. Pohov!

- OT never ending story Fabia HTP: manželka jezdí s kombíkem HTP a já s ním například jel Pce - Bardejov a zpět a to s vlekem, cestou tam naložený po střechu. Spotřeba byla pod 7 litrů, ale je fakt že k 150 km/h jsem se cestou neměl kde přiblížit.

(Příspěvek byl editován uživatelem 353.)

www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * moskvich.cz * icq 269-400-981
náhodný autobus
Neregistrovaný host
Odeslán z: 46.13.213.169
Odesláno Neděle, 10. listopadu 2013 - 19:16:41    Odkaz na tento příspěvek  

proč se tomu říká perníkov? [happy]
Malý_fotograf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4833
Registrován: 5-2002

Odesláno Neděle, 10. listopadu 2013 - 22:56:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Protože pardubický perník...

Na každou svini se n?kde va?í voda. I na m?.
náhodný autobus
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.207.98.14
Odesláno Pondělí, 11. listopadu 2013 - 08:32:05    Odkaz na tento příspěvek  

Díky :-)
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16194
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 11. listopadu 2013 - 23:13:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A buď podle našeho uvážení a nebo podle přání majitele rádia tyto klíčky půjčujeme prověřeným neexotům.

O existenci ošatky jsem neměl tušení, nicméně mohu potvrdit, že když mám noční a mám "ten autobus, co tam patří", klíček odpoledne dostávám a ráno ho zase vracím.

Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6538
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 11. listopadu 2013 - 23:52:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Upřesňuji. V ošatce je aktuálně něco jiného, klíče jsou na talíři.
PS: fotka není z budoucnosti, jen mám ve foťáku blbě čas [happy].

www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * moskvich.cz * icq 269-400-981
Libor_hh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1854
Registrován: 2-2005
Odesláno Úterý, 12. listopadu 2013 - 15:19:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad 353:
koukám, že Tam u Vás na východě se malinko zastavil čas [biggrin] [biggrin] [biggrin]

Nehodlám se hádat s těmi, kteří neumějí nic jiného nežli dštít na všechny a všechno oheň a síru a plivat na každého, kdo má jiný názor jedovaté sliny.
2158
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.136.179.95
Odesláno Středa, 13. listopadu 2013 - 21:58:59    Odkaz na tento příspěvek  

[new]487 byla dnes zřejmě poprvé po VP nasazena do provozu, byla na 12/17.
James_bond
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 633
Registrován: 1-2009

Odesláno Čtvrtek, 14. listopadu 2013 - 18:51:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Už se tu nedávno někdo ptal, ale odpovědi se mu nedostalo. Proto se taky zeptám. Proč nestaví Tescobus na Anglickém nábřeží? (vzhledem k tomu že tam staví všechny trolejbusy + přestup na tramvaje 1 a 2, tak by se tam snad tescobus 2x do hodiny taky vešel)
Abrum
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 282
Registrován: 4-2006

Odesláno Čtvrtek, 14. listopadu 2013 - 19:16:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

James bond: asi se ptáš na špatné adrese

(Příspěvek byl editován uživatelem abrum.)
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16206
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 14. listopadu 2013 - 22:18:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A nevěděli by to třeba v ČSAD?

Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
Rhomosapienc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 690
Registrován: 2-2007

Odesláno Pátek, 15. listopadu 2013 - 00:23:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Imhd.sk aneb ex Plzeňské 15tky budou sloužit dál v Blavě. Zajímalo by mě kdo je ten pronajímatel.

Odkaz : http://imhd.zoznam.sk/ba/galeria-media/update/7657/prenajate-modr e-sipy.html#108911-6644-pred-zaradenim-do-premavky

Přidejte se na facebooku na stránku TRAMVAJE V ČESKÉ REPUBLICE.
6332
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1262
Registrován: 6-2011

Odesláno Pátek, 15. listopadu 2013 - 10:38:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

mají pěkný barvičky [jidlo]

--Žába--

Žabotlam nejlepší vlak!!!
tak dloho se do lesa volá, až vyleze hajnej a rozbije vám hubu [pozor]
Marek_kubík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1312
Registrován: 12-2008
Odesláno Pátek, 15. listopadu 2013 - 10:51:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rhomosapienc: Pronajímatel bude jejich majitel, firma 4RAIL.[wink]

Karosa - to nejlepší na trhu autobusů :-)
ČD a ZSSK - dva nejlepší železniční dopravci
Moje ICQ: 639-165-615
27
Neregistrovaný host
Odeslán z: 178.77.249.101
Odesláno Pátek, 15. listopadu 2013 - 14:06:46    Odkaz na tento příspěvek  

Díky „velice skvělému" nápadu uzavřít v pátek někdy kolem poledne jeden pruh v S35 směrem Košutka, se v celém centrum tvoří kolony. Zpoždění až 15 min (např. taková 27 to schytala..), stojí velice pravděpodobně i tramvaje linek 1, 2, najíždějící šejdry 4, Tbusy linky 12 pod nádražím a všechny linky jedoucí přes Americkou kvůli kolonám způsobeným úpravou Sirkové ulice zkombinovanou s přípravou na opravu křížení v S35 - Visí zde ( v S35) krásná cedule technologická přestávka... [angry] [crazy]
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5962
Registrován: 5-2004
Odesláno Pátek, 15. listopadu 2013 - 14:34:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

27: Díky „velice skvělému" nápadu uzavřít v pátek někdy kolem poledne jeden pruh v S35 směrem Košutka, se v celém centrum tvoří kolony.

Kolony se v celém centru tvoří proto, že Plzeň má vybudovaný křehký, zranitelný a zastaralý dopravní systém radiál hvězdicovitě se sbíhajících do středu města. Pak stačí takováto drobná nutná oprava v klíčovém místě a problémy jsou tady...

Visí zde ( v S35) krásná cedule technologická přestávka...

Ta technologická přestávka znamená, že se čeká na ukončení provozu tramvají a jejich víkendovou výluku, aby se mohlo pokračovat. Určitě se nikdo schválně v pátek odpoledne nedloube v nose.

6332: mají pěkný barvičky

Kdyby neměly na čele ten nevkusný trojúhelník, tak vypadají docela dobře[wink].

PLZEŇ. DŮVOD K HRDOSTI. www.plzen2015.net | SPZ - Sdružení přátel značek, o. s.
27
Neregistrovaný host
Odeslán z: 178.77.249.101
Odesláno Pátek, 15. listopadu 2013 - 14:47:18    Odkaz na tento příspěvek  

Martin_L: Chápu, když tam ráno jezdil bagr a připravovalo se vyjmutí kolejnic .. Ale to, že se zavře pruh, ve kterém nic není, to mi hlava nebere.
6332
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1264
Registrován: 6-2011

Odesláno Pátek, 15. listopadu 2013 - 14:57:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kdyby neměly na čele ten nevkusný trojúhelník, tak vypadají docela dobře[wink].

zase tak zlé to není [happy]

--Žába--

Žabotlam nejlepší vlak!!!
tak dloho se do lesa volá, až vyleze hajnej a rozbije vám hubu [pozor]
Breník J.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.252.242
Odesláno Pátek, 15. listopadu 2013 - 18:53:36    Odkaz na tento příspěvek  

Dnes odpoledne je opravdu nejhorší dopravní kolaps na vozovkách, který jsem zatím zažil a to už po 14. hodině. Ucpaná kolonami aut byla Mánesova, Borská, Koperníkova i Anglické nábřeží. Jel jsem linkou č. 22 z Dobrovského k Techmanii u V. brány a rychlejší by to bylo pěšky. Zpět jsem se vracel v 14.40 linkou 15 a opět se v Borské a Koperníkově popojíždělo krokem. Řidič nakonec ještě před křižovatkou s Tylovou pustil dvě třetiny lidí ven, aby stihli autobusy na CAN. Také po 15.25 byly kolony aut v Mikulášské a Sirkové, např 4 tramvaje ze Slovan přijely kvůli zpoždění do Sirkové zasebou. Když jsem jel z Anglického nábřeží domů na Bory po 17. hodině, tak jsem se přes 20 minut nedočkal žádné šestnáctky. Jel jsem tedy 15 k Jižnímu a pak pokračoval TESKObusem, který jel též 20 minut opožděn. Za tu dobu projelo od Bor směrem na Doubravku asi 12 šestnáctek, na Bory však nejela žádná. Opět se ještě posouvaly ty trolejbusy v zácpách aut v Koperníkově a v Mánesově ulici - bylo už přitom 17.35. Přece jen bylo lepší využít k cestování linek tramvají. linek.
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5963
Registrován: 5-2004
Odesláno Pátek, 15. listopadu 2013 - 19:22:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

27: Ale to, že se zavře pruh, ve kterém nic není, to mi hlava nebere

V tom pruhu opravdu nic není. On tam totiž není ani asfalt, po kterém by se dalo jezdit[wink]. Kolejiště v oblouku je zbaveno krytu zhruba do poloviny až dvou třetin šířky levého jízdního pruhu a to na dvoupruhový provoz opravdu nestačí.

PLZEŇ. DŮVOD K HRDOSTI. www.plzen2015.net | SPZ - Sdružení přátel značek, o. s.
Wlasta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1661
Registrován: 5-2006
Odesláno Pátek, 15. listopadu 2013 - 19:33:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad T1 na Anglickem nabrezi:
Zeptam se obracene: kteremu prestupu (z ktere linky) by to pomohlo? Jednotny prestupni bod je sice hezka teorie, ale musi na to byt dostatecne kapacitni zastavka (uz ted je to ve spicce na hrane), a musi se tomu prizposobit (prodlouzit) jizdni doba. A pokud to neprinese pro nikoho pozitivni efekt (protoze odvsude je mozne dostat se do Tesca prinejmensim srovnatelne pohodlne), vychazi mi z toho jednoznacne zaver nezastavovat.

Jen pro poradek: je to muj soukromy nazor, nikoliv stanovisko meho zamestnavatele.

ad nevyhovujici dopravni system v Plzni:
To je sice pravda, ale jednak se s tim v kratkodobem horizontu neda nic delat a jednak to vsichni vi a meli by se podle toho chovat.
Proc se jizdni pruh uzavira zrovna v patecni spicce?
Proc se pripravne prace nedelaji vecer nebo v noci,kdy jehustota provozu mensi?
Proc ten pruh neotevrou v dobe, kdy se tam mnoho hodin nic nedeje?
Proc policie na kritickych mistech nepomaha ridit dopravu?
Proc nepokutuje ty, kteri umyslne porusuji zakon, vjizdi do krizovatky, kterou nemohou opustit a blokuji ji tak pro ostatni smery?

Odpoved na vsechny otazky je stejna: protoze je nejjednodussi nic nedelat.
Chapu, ze nekdy je treba to ci ono opravita bez kolon se to neobejde. Ale jsem presvedcenej, ze vetsina Plzne je ucpana jen kvuli lidske blbosti a pohodlnosti.
Wlasta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1662
Registrován: 5-2006
Odesláno Pátek, 15. listopadu 2013 - 19:38:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Přece jen bylo lepší využít k cestování linek tramvají.
Ne tak docela. Pred 17 hod.nehoda tram x OA u CANu smer Skvrnany. V 17:30 to jeste stalo...
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9072
Registrován: 12-2007

Odesláno Pátek, 15. listopadu 2013 - 20:25:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Proc se jizdni pruh uzavira zrovna v patecni spicce?
Proc se pripravne prace nedelaji vecer nebo v noci,kdy jehustota provozu mensi?
Souhlas, vylez jsem v 17:20 na Stavebních strojích z AKV od Prahy, na zastávce stál vláček trolejbusů a autobusů od Doubravky (28, 16...). Dorazím k U práce, tam kolona trolejbusů, protože řidiči na Klatovské pochopitelně stojí v křižovatce, čili MHD nemůže projet skrze Klatovskou (tohle policajti pokutovat, tak si vydělají během odpoledne na dva roky dopředu). A na Klatovské kolona až kamsi za Dobrovského. Opravdu pecka [ok]
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5964
Registrován: 5-2004
Odesláno Pátek, 15. listopadu 2013 - 22:58:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Wlasta: Proc se jizdni pruh uzavira zrovna v patecni spicce?

Protože je výluka naplánovaná na sobotu a je třeba některé stavební úkony provést před ní.

Proc se pripravne prace nedelaji vecer nebo v noci,kdy jehustota provozu mensi?

Práce večer a zejména v noci naráží na dvě věci. Tou první je ochrana obyvatelstva před hlukem (odstraňovat asfalt pneumatickým kladivem ve dvě ráno zkrátka nelze) a druhou je nárůst mzdových nákladů kvůli příplatkům za práci v tato období. Jestliže se jedná o stavbu placenou z veřejných peněz, existuje určitá "společenská objednávka" na to, aby to bylo co nejlevnější, což práci v noci vylučuje.
Ta oprava by se bezpochyby dala udělat podstatně rychleji a s nižšími dopady na dopravu ve městě. Ale zároveň také dráž.

Proc ten pruh neotevrou v dobe, kdy se tam mnoho hodin nic nedeje?

Až do dnešního rána byl jízdní pruh vždy po skončení pracovní činnosti otevřen. Teď to už nejde, protože tam zeje díra.

Proc nepokutuje ty, kteri umyslne porusuji zakon, vjizdi do krizovatky, kterou nemohou opustit a blokuji ji tak pro ostatni smery?

Čistě teoreticky: Jak by to mělo probíhat? Křižovatku zahltí na jeden interval signálu čtyři až pět aut, to znamená několik aut každou minutu. Jak by je ti policisté odchytávali? Kam by je odstavovali? A během řešení jednoho hříšníka jich dalších padesát udělá to samé, takže výchovný efekt mizivý. Kdepak, tohle se nedá řešit represí, to se vyřeší teprve tehdy, až se k sobě lidé (nejen) na silnici začnou chovat jako v civilizované společnosti. A protože jsme byli příliš dlouho od té civilizace odizolováni, tak to ještě nějakou dobu potrvá.

Ale jsem presvedcenej, ze vetsina Plzne je ucpana jen kvuli lidske blbosti a pohodlnosti.

Ano, s tím souhlasím. Mnohá místa by mohla být průjezdná mnohem lépe, kdyby se lidé v nich nechovali sobecky.

PLZEŇ. DŮVOD K HRDOSTI. www.plzen2015.net | SPZ - Sdružení přátel značek, o. s.
27
Neregistrovaný host
Odeslán z: 178.77.249.101
Odesláno Sobota, 16. listopadu 2013 - 09:55:14    Odkaz na tento příspěvek  

Martiin_L: V takových 18-19 hodin to udělat nešlo? Jelikož se to dělalo někdy ráno kolem sedmé, tak by se to do 22h od těch 18 hodin stihlo..( vycházím z toho, že kolem poledne už tam nikdo nebyl - nepracoval)

PS: A ten bagr by v tu dobu nemusel úhýbat každé 2/3 minuty, ale po cca 5 minutách ..
Strejcekms
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1280
Registrován: 11-2010

Odesláno Sobota, 16. listopadu 2013 - 10:24:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Překvapila mě včera v půl šesté totálně ucpaná Kollárova ulice. Lidi jsou líný jak svině a pak umí jen remcat, jak je město ucpané a proboha že je uzavřenej nějakej pruh. Ne, dobře jim tak. Co je horší, že na to doplácí vozy MHD..
Libor_hh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1856
Registrován: 2-2005
Odesláno Sobota, 16. listopadu 2013 - 11:34:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Každopádně mě zaráží jedna věc:
Sady byly nedávno rekontruovaný včetně tramvajového svršku a to komplet. To mají vyhýbky takovou tragickou životnost, že se musejí furt měnit? A o vydroleném asfaltu mezi kolejema ano nemluvím.
Předpokládal jsem, že při kompletní rekonstrukci se koleje do vozovky položí do černých gumových panelů jako u nádraží a byl by klid.
Já včera jezdil na 16 ranní a když jsem viděl v křižovatce u práce tu lidkou tupost, chtělo se mi brečet. Lidi vůbec nepřemýšlí a naprosto bezohledně ucpávají křižovatku a pak sedí jako solný sochy a nehnou ani brvou [crazy]
Takže díky bezohledným řidičům jedoucím po klatovský dolů do sadů se začala štosovat americká nahoru k práci, končil jsem ve 12.30 a v duchu litoval ty chudáky na odpolední [uhoh]

(Příspěvek byl editován uživatelem libor hh.)

Nehodlám se hádat s těmi, kteří neumějí nic jiného nežli dštít na všechny a všechno oheň a síru a plivat na každého, kdo má jiný názor jedovaté sliny.
Libor_hh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1857
Registrován: 2-2005
Odesláno Sobota, 16. listopadu 2013 - 11:37:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad martin_l:
. A protože jsme byli příliš dlouho od té civilizace odizolováni, tak to ještě nějakou dobu potrvá.

Můžeš to nějak smysluplně v dopravní diskusi objasnit, tj. nepoliticky????

Nehodlám se hádat s těmi, kteří neumějí nic jiného nežli dštít na všechny a všechno oheň a síru a plivat na každého, kdo má jiný názor jedovaté sliny.
James_bond
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 634
Registrován: 1-2009

Odesláno Sobota, 16. listopadu 2013 - 11:39:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Včera odpoledne chvílema končila kolona od Nádraží ve směru na Slovany až u zastávky Olšová. To bylo naposledy v době, kdy neexistoval most u Milénia a všechen provoz vedl po Americké. V noci se nedá dělat v zastavěných oblastech, ale na dálnicích to jde, třeba v Německu. Mzdové náklady - nevím jak u ŘSD a ostatních stavebních firmách, ale na Borských polích to funguje tak, že víkendová denní směna je placena líp než noční v pracovní den. U jedné nejmenované firmy má denní směna po - pá 70 Kč/hod, noční 77 Kč. O víkendu má denní směna přes 100 Kč na hodinu a noční z neděle na pondělí 154 Kč. Tudíž středeční noční směna nebere ani o stovku víc než denní.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16210
Registrován: 5-2002

Odesláno Sobota, 16. listopadu 2013 - 20:33:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tohle závisí na dvou věcech. Nějaká legislativa stanovuje, že jsou příplatky za víkend, za svátek, za noc, stanovena je jejich minimální výše. Zaměstnavatel může mít někde interně stanovené vyšší příplatky, eventuelně jiné příplatky, než stanoví legislativa.

Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
Wlasta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1664
Registrován: 5-2006
Odesláno Sobota, 16. listopadu 2013 - 20:44:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Protože je výluka naplánovaná na sobotu a je třeba některé stavební úkony provést před ní.

Jistě. Ale dají se udělat mezi 17 a 22, kdy začíná tebou zmiňovaný noční klid.

druhou je nárůst mzdových nákladů kvůli příplatkům za práci v tato období.
Jseš si jistý, že těch několik stokorun pro pár kopáčů převýší náklady na to, kolik městských vozidel prostojí hodiny v kolonách?

A během řešení jednoho hříšníka jich dalších padesát udělá to samé
Chceš tím říct, že dokud nedokáže policie chytit ÚPLNĚ VŠECHNY zloděje, nemá chytat žádnýho, aby to tomu chycenýmu nebylo líto? Že když zákon poruší hodně lidí, tak to policie nemá řešit? Co je to za blbost? Samozřejmě, že by to MĚLO efekt, jednak by to ti ostatní VIDĚLI, co se tam děje, jednak šeptanda funguje a jednak se dá spolupracovat s médii. Prostě by měl někdo smůlu, že to na něj vyšlo. Pořád lepší než nedělat nic. Stará známá pravda - když se chce, hledá se způsob, jak to udělat. Když se nechce, hledá se důvod, proč to nejde.

Překvapila mě včera v půl šesté totálně ucpaná Kollárova ulice.
Mě ne. Pokoušeli se totiž tudy objet totálně ucpanou Skvrňanskou, Husovu a Tylovu

a v duchu litoval ty chudáky na odpolední
Děkuji za účast. Měl jsem odpolední 55. Jízdní doba CAN-Malesická 15-19 minut.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16212
Registrován: 5-2002

Odesláno Sobota, 16. listopadu 2013 - 22:57:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pro zajímavost: Kdo z vás poslal dotaz na oficiální místa, proč se ty stavební práce musely dělat zrovna včera a zrovna ráno? A co vám na to oficiální místa odpověděla?

Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5966
Registrován: 5-2004
Odesláno Neděle, 17. listopadu 2013 - 15:00:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Libor_hh: Sady byly nedávno rekontruovaný včetně tramvajového svršku a to komplet. To mají vyhýbky takovou tragickou životnost, že se musejí furt měnit? A o vydroleném asfaltu mezi kolejema ano nemluvím.
Předpokládal jsem, že při kompletní rekonstrukci se koleje do vozovky položí do černých gumových panelů jako u nádraží a byl by klid.


Sady byly rekonstruovány před deseti lety. Spočítejme si, kolikrát za hodinu přes tu kterou výhybku projede tramvaj a pak si to těmi deseti lety vynásobme. Dojdeme k závěru, že zase až tak tragickou životnost ty kolejové konstrukce nemají.
Černé gumové panely jako jsou u nádraží nebyly před deseti lety k dispozici, britská firma, která je vyrábí, je tehdy na českém trhu nenabízela. Kromě toho pokud nejde jen o prostý přejezd dvou přímých kolejí, ale zakrytí celé křižovatky, tak by šlo kvůli zakázkové výrobě každého jednotlivého dílce o hodně nákladnou záležitost.
V sadech se použila tehdy poměrně inovativní technologie pružných zálivek okolo kolejnic, která nám zajistila, že se ten asfalt nedrolí tolik, jako kdyby tam nebyla. Pokud by se asfaltovalo bez ní, tak se to tam při zdejším provozu záplatuje každý měsíc.

Můžeš to nějak smysluplně v dopravní diskusi objasnit, tj. nepoliticky????

Nevím, jestli to půjde nepoliticky, když to s politikou poměrně úzce souvisí. Národy, které jsou typické vysokou úrovní řidičské kultury, patří zároveň mezi nejvyspělejší státy západní Evropy. Bohužel naši společnost od těchto národů po dlouhá desetiletí dělila bariéra, která znemožňovala přínosnou hlubší nejen ekonomickou, ale i společenskou a kulturní spolupráci a kontakt. Proto se dnes řidiči v ucpaném městě chovají stále spíše jako v moskevském provozu než v třeba mnichovském, stockholmském nebo curyšském.

Wlasta: Jseš si jistý, že těch několik stokorun pro pár kopáčů převýší náklady na to, kolik městských vozidel prostojí hodiny v kolonách?

Bezpochyby nepřevýší. Ale při posuzování rozpočtu té které konkrétní akce se na širší dopady nepřihlíží, řeší se jen cena toho díla. Lidé zkrátka chtějí, aby se stavělo "co nejlevněji, ať to stojí, co to stojí".

Chceš tím říct, že dokud nedokáže policie chytit ÚPLNĚ VŠECHNY zloděje, nemá chytat žádnýho, aby to tomu chycenýmu nebylo líto? Že když zákon poruší hodně lidí, tak to policie nemá řešit? Co je to za blbost?

Takhle, jak je to napsáno, je to samozřejmě blbost. Ale aby mělo pokutování nějakého přestupku výchovný efekt, tak musí zasáhnout alespoň nějaké procento hříšníků. Vezměme si příklad s černými pasažéry. Pokud mě revizor zkontroluje jednou za pět let, tak se mi vyplatí jezdit načerno. Pokud vidím, že každého v mém okolí, kdo to zkusil, chytili do měsíce, tak vím, že to nemá smysl.
V případě zahlcování křižovatek se to minimální procento pokutovaných dosáhnout nedá, není to prostě technicky možné (první část mého komentáře, kde se ptám, jak by se to mělo fyzicky provádět, byla přejita bez povšimnutí). Proto se nerozšíří ani ta šeptanda, těch pokutovaných by prostě bylo tak zoufale málo, že by to nemělo žádný efekt.

PLZEŇ. DŮVOD K HRDOSTI. www.plzen2015.net | SPZ - Sdružení přátel značek, o. s.
Karel_Š
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 426
Registrován: 7-2005
Odesláno Pondělí, 18. listopadu 2013 - 06:53:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin L, Libor hh :
Protože za vše můžou komouši [biggrin]
Martine, až zase jednou zaplane nad naší zemí rudý prapor, tak si pro tebe přijdem a budeš se zpovídat [yawn]
Mk2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 465
Registrován: 12-2007

Odesláno Pondělí, 18. listopadu 2013 - 07:29:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sady byly rekonstruovány před deseti lety. Spočítejme si, kolikrát za hodinu přes tu kterou výhybku projede tramvaj a pak si to těmi deseti lety vynásobme. Dojdeme k závěru, že zase až tak tragickou životnost ty kolejové konstrukce nemají.
Černé gumové panely jako jsou u nádraží nebyly před deseti lety k dispozici, britská firma, která je vyrábí, je tehdy na českém trhu nenabízela. Kromě toho pokud nejde jen o prostý přejezd dvou přímých kolejí, ale zakrytí celé křižovatky, tak by šlo kvůli zakázkové výrobě každého jednotlivého dílce o hodně nákladnou záležitost.
V sadech se použila tehdy poměrně inovativní technologie pružných zálivek okolo kolejnic, která nám zajistila, že se ten asfalt nedrolí tolik, jako kdyby tam nebyla. Pokud by se asfaltovalo bez ní, tak se to tam při zdejším provozu záplatuje každý měsíc.


Martine,proč všechno omlouváš? Životnost je tragická, když zrovna tahle výhybka už je 3.!!! Prostě tvarohový výhybky z Polska nic nevydrží a pořádný se nekoupí, protože rozhoduje hlavně cena. Do Mozartovy byly v 90. letech vloženy výhybky z Lucemburska, které jsou vyfrézované do bloku oceli. Za tyhle výhybky se zasloužil někdejší náměstek primátora Otásek, protože v místě bydlel a klapání obyčejných výhybek ho rušilo. Otásek již mnoho let starostuje v Křimicích a výhybky v Mozartovce jsou pořád.
James_bond
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 635
Registrován: 1-2009

Odesláno Pondělí, 18. listopadu 2013 - 11:40:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

U nás je ten problém, že se nekoupí nejlevnější z kvalitních výrobků, ale nejlevnější z nekvalitních. A při různých stavbách se to přeprodá dalším subjektům, které to zdraží. Proto máme nekvalitní dálnici u Ostravy, která vyšla dráž než dálnice v Německu.
Dopravní chování - to vůbec Martine není pravda. Lidi prostě po roce 1989 zvlčeli, policie z velké části ztratila respekt. První půlka 90. let byla o tom, že policejní favorit s maximální rychlostí 137 - 150 km/hod mohl těžko dohonit bavoráka s maximálkou 250 km/hod. Denní svícení jsme se naučili ze dne na den. Proč? Protože za nesvícení je taxativní pokuta 2 500 (?) Kč v poledne za slunečního svitu i o půlnoci. A v dopravních předpisech jsme za socialismu nijak nezaostávali za západem.
Pak je tu monarchie v čele s králem (Maroko), která nikdy nepoznala komunismus a před nezávislostí byla v područí jedné západní země. A přesto tam povinné používání bezpečnostních pásů bylo zavedeno až před pár lety, povinné pojištění aut tam taky není (u nás od 1935). Takže komunismem to asi nebude.
nereg.pozorovatel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 146.102.34.204
Odesláno Pondělí, 18. listopadu 2013 - 11:50:13    Odkaz na tento příspěvek  

Nevíte někdo, prosím, zda jsou nyní trvale odstavené nějaké 14Tr či zda se budou v brzké době nějaké odstavovat?
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11081
Registrován: 8-2002

Odesláno Pondělí, 18. listopadu 2013 - 16:25:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

a víte z čeho mám největší radost? že konečně nejsem ve_při s martinem_l jen já, ale i nejmíň 3 další lidi (jmenovitě 27, wlasta, pan Breník...) [biggrin]

tím pádem to asi nebude jen můj subjektivní pohled, co, martine? [wink]

kontrolní otázka: autobus přijede na konečnou zpožděnej o 25 minut, protože ten čas promrdal (ano, doslova) ve městě v kolonách. dejme tomu, že takhle se zpozdí 50 autobusů a ten stav trvá od 14 do 19 hodin. opravdu jen ta cena zbytečně propálený nafty nepřevýší hodinovou mzdu několika "kopáčů"? (jasně, mají nejen lopaty, krupmáče, ale i bagr a jiný náčiní...)

zcela pomíjím PHM spálený navíc ostatní dopravou v nekonečných kolonách po městě kam se podíváš, ztrátu času všech zúčastněných, nervy, stres, krizový situace a další doprovodný jevy.

tabulka P-rekordů, průběžně aktualizovaná
zachráněná a znovuobnovená S-analýza
27
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.145.211.132
Odesláno Pondělí, 18. listopadu 2013 - 17:04:39    Odkaz na tento příspěvek  

Opět se nám opakuje pátek [angry] .. Fronta od S35 až bůhví kam, pak tohle: @PMDPnews: Z důvodu dopravní nehody v 16:48 hod. u CAN dojde ke zpoždění na lince 2 směrem na Světovar. Pracujeme na odstranění nehody. Omlouváme se.
...
Opravdu je normální dělat opravy podobně křižovatky ve špičkách pracovních dnů?!
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9077
Registrován: 12-2007

Odesláno Pondělí, 18. listopadu 2013 - 17:26:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Fakt síla, akutálně zacpaný komplet Jižní předměstí, řidičům dobře rupou nervy, teď se tu dva málem pozabíjeli (most před trať na Klatovské), neb jeden jel v levém pruhu, dal blinkr doprava a přejel (nebyl v křižovatce), což ten za ním nemohl vydýchat. Jak to bude zítra? Jestli stejný, tak pojedu domů na sever asi oklikou přes Vejprnice, Malesice a Ledce. I tak mě to vyjde líp, než půl hodiny skákat od Jižního k Sadům... [crazy]
nereg.pozorovatel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 146.102.34.204
Odesláno Pondělí, 18. listopadu 2013 - 17:31:26    Odkaz na tento příspěvek  

Nojo, ale to se pak nemůžeme divit, když každý jeliman musí jet sám ve svém autě, protože je kchůůůůl, má na to peníze a přece sockou nepojede .... To to pak takto vypadá, bohužel. MHD je tady asi pro srandu králíkům.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16215
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 18. listopadu 2013 - 17:37:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

MMM: Musíš si vybírat na cestu správné časy! [happy] Já odjížděl ráno z domova směrem do pracovního procesu v 4:15 a celá trasa Košutka - Doubravka - I/26 - Letkov byla krásně průjezdná [happy] Jen pak kolem 5:40 v Losiné byla směrem do Plzně trošku horší dopravní situace... Ještě že pro mě dneska na funkci placené řidičky mého soukromého vozidla pracovala slečna, která se umí na silnicích chovat líp, jak někteří ze zde diskutujících pánů... [happy]

(Příspěvek byl editován uživatelem martin_j.)

Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
Vlastimil_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1744
Registrován: 12-2006
Odesláno Pondělí, 18. listopadu 2013 - 18:00:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad nereg.pozorovatel: Jistě, já ráno obejdu půlku baráku, jestli někdo nechce náhodou zadarmo svézt.[rofl]
Nehledě na fakt, že do služebního auta správně ani nikoho cizího brát nesmím.
27
Neregistrovaný host
Odeslán z: 178.77.249.101
Odesláno Pondělí, 18. listopadu 2013 - 18:08:30    Odkaz na tento příspěvek  

27 přijela k LF s +18 minutami.. Zpoždění na Tbusech je i přes 20 minut.. Ti, co dneska jezdí odpolední na busech přes Sady mají asi tak dvě svatožáře..
nereg.pozorovatel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.149.78
Odesláno Pondělí, 18. listopadu 2013 - 18:46:24    Odkaz na tento příspěvek  

On Tě někdo nutí jezdit služebním autem nebo využíváš benefit? To je trochu rozdíl!
Tom120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 560
Registrován: 6-2007

Odesláno Pondělí, 18. listopadu 2013 - 19:44:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Za chvíli dorazí Martin_l a všechny bude poučovat jak to bylo skvěle naplánový, zrealizovaný a dle všech předpisů a euronorem. [lol]

Pravda je taková, že by si za tuhle situaci někdo odpovědnej zasloužil nakopnout do [zadnice] . [ko] [ko] [ko]

Stránky o nákladních vozidlech TATRA: TATRA-page

Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11083
Registrován: 8-2002

Odesláno Pondělí, 18. listopadu 2013 - 19:49:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

pozorovatel:
jestli narážíš na vlastimila, tak bych si dovolil podotknout... k čemu je v redakci fotoreportér bez auta? [wink]

ne vždycky všichni ti blbci po městě poskakujou v kolonách proto, že jim to poskytuje nekonečný potěšení a pocit vlastní výjimečnosti...

jo, panstvo, jedna podělaná výhybka z cukru, tvarohu, sádry a podobných ingrediencí na tom správným místě a vyměňovaná v ten správnej čas dokáže zašlehnout celý 150tisícový město. že to není pravda a kecám kraviny vycucaný z prstu? vyražte do ulic a přesvědčujte se na vlastní kůži.

vsuvka nejen pro MJ:
f Prase teď mají taky jedno fajnový omezení a denodenně tam stojí Štěrboholská spojka. jakmile ji neprojedete buď do 7h ráno nebo po 21. hodině večer, máte o zábavu postaráno. objíždět ji od R10 k Plzni přes město severem je co do časový náročnosti némlich to samý jako si jí vystát. takže příště radši asi přes Mělník, Slaný, Kladno, Beroun... [happy]

editus překlepus

(Příspěvek byl editován uživatelem pavel2.)

tabulka P-rekordů, průběžně aktualizovaná
zachráněná a znovuobnovená S-analýza
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5967
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 18. listopadu 2013 - 21:14:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mk2: Martine,proč všechno omlouváš? Životnost je tragická, když zrovna tahle výhybka už je 3.!!! Prostě tvarohový výhybky z Polska nic nevydrží a pořádný se nekoupí, protože rozhoduje hlavně cena. Do Mozartovy byly v 90. letech vloženy výhybky z Lucemburska, které jsou vyfrézované do bloku oceli.

Já všechno neomlouvám, jen se nechci zúčastnit sborového syčení v duchu všechno špatně. Porovnávat výhybku u hlavní pošty s tou u křižovatky s Mozartovou ale přeci dost dobře nejde. Kolikrát za den po nich přejede tramvaj, kolikrát se přestaví jazyky, kolik je jízd ve směru oblouku a kolikrát přes ni ještě přejedou auta? To když si všechno sečteme, tak nám vyjdou naprosto neporovnatelné hodnoty.
Kromě toho by mě při tom cenovém srovnání zajímalo, zda-li ty tři polské výhybky i s montáží a demontáží nejsou ve výsledku pořád ještě levnější než ta jedna lucemburská. Ta čísla sem nikdo zatím nedal, já je taky neznám a skutečně bych to rád věděl.

James_bond: Lidi prostě po roce 1989 zvlčeli, policie z velké části ztratila respekt. První půlka 90. let byla o tom, že policejní favorit s maximální rychlostí 137 - 150 km/hod mohl těžko dohonit bavoráka s maximálkou 250 km/hod.

A já se tedy ptám: Proč po roce 1989 nezvlčeli také lidi v Rakousku nebo Nizozemí? Ano, (nejen) naše společnost se v první polovině devadesátých let do značné míry utrhla ze řetězu, ale to mj. znamená, že byla předtím na ten řetěz uvázána. Chování na silnicích jen odráželo a odráží stav celé společnosti. Policie neztratila respekt po roce 1989, ale dávno před tím. SNB si lidé nevážili, ale báli se jej. Porevoluční policie se už nikdo bát nemusí, ale vážit jsme si ji stále ještě nezačali.
A to, že policie jezdila ve Favoritech a ne v BMW jen odráželo ekonomickou realitu té doby. Proč tomu tak bylo je zase na jinou, hlubší debatu. Chce to vnímat věci v trochu širších souvislostech. A jak správně napsal Karel_Š, kdyby nebylo půlstoletí nejprve nacistické a posléze komunistické devastace, tak mnoho dnešních problémů nemusíme řešit.

Denní svícení jsme se naučili ze dne na den.

Ale nenaučili. Pár měsíců v létě 2006 všichni svítili a to pravidlo mělo smysl. Dnes si spousta lidí pověsí pod nárazník pár mdlých diod a myslí si, jak "splnili svou zákonnou povinnost". Vůbec je nenapadne, že ráno v šest nebo odpoledne ve čtyři nejsou vidět. Světla pro denní svícení ten původní efekt značně rozmělnila.

Tom120: Pravda je taková, že by si za tuhle situaci někdo odpovědnej zasloužil nakopnout do

Podle reakcí zde v diskuzní komoře předpokládám, že byly několika uživateli fóra již napsány stížnosti a rozeslány na příslušná místa. Budu rád (a jistě nejen já), pokud sem pak odpovědi zodpovědných orgány budou publikovány. Anebo snad zůstane jen u prázdného internetového tlachání, novější obdoby hospodských řečí?[wink]

nereg.pozorovatel: Nojo, ale to se pak nemůžeme divit, když každý jeliman musí jet sám ve svém autě, protože je kchůůůůl, má na to peníze a přece sockou nepojede .... To to pak takto vypadá, bohužel. MHD je tady asi pro srandu králíkům.

Důvody, proč se někdo rozhodne nebo nerozhodne jet přes město autem jsou čistě jeho záležitost. Problém není v tom, že se někde něco opravuje, ale v tom, že tím místem musí jet všichni, protože to nemají kudy objet. A také v tom, že se v té situaci neumějí chovat.

PLZEŇ. DŮVOD K HRDOSTI. www.plzen2015.net | SPZ - Sdružení přátel značek, o. s.
Tom120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 561
Registrován: 6-2007

Odesláno Pondělí, 18. listopadu 2013 - 21:33:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Už je to tady! [lol] [nene] [nene] [nene]

Stránky o nákladních vozidlech TATRA: TATRA-page