K-report
 

Archiv diskuse Tykadláci v Plzni do 03. 11. 2013  

Diskuse K-report » Archiv 2013 » Autobusy a trolejbusy » Tykadláci v Plzni » Archiv diskuse Tykadláci v Plzni do 03. 11. 2013 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
6332
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1182
Registrován: 6-2011

Odesláno Pátek, 25. října 2013 - 18:40:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

M_l: myslel jsem to tak, že kdo míň projede, tak má menší možnost mít nehodu

--Žába--

Žabotlam nejlepší vlak!!!
tak dloho se do lesa volá, až vyleze hajnej a rozbije vám hubu [pozor]
James_bond
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 626
Registrován: 1-2009

Odesláno Pátek, 25. října 2013 - 18:43:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Proč nebylo zdravotnictví nikdy zdarma? Protože si platíme zdravotní pojištění, což z platu jsou desítky tisíc korun ročně. Tak proč ještě poplatky? Aby lidi přecházeli nemoci a pak bylo léčení o to dražší. S vyjímkou hypochondrů k doktoru nikdo nechodí jen tak pro ni za nic.
Libor hh: Ucpává se i Francouzská, od polikliniky ke kruháku.
Vlastně je blbě, že se na kolo neplatí povinné ručení (dejme tomu 200 Kč ročně). Protože když kolař způsobí havárku, tak následky platí ze svého. V extrému i desítky milionů Kč, když způsobí srážku autobusu s kamionem.
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4184
Registrován: 9-2005

Odesláno Pátek, 25. října 2013 - 19:11:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Protože když kolař způsobí havárku, tak následky platí ze svého.

Nejefektivnější řešení.

Bezdružická lokálka
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11044
Registrován: 8-2002

Odesláno Sobota, 26. října 2013 - 01:12:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

martin_l:
Jediné, co se tam děje je to, že se mění geometrie výjezdového klínu zasávkového zálivu.

je úžasný, jak ty to všechno dokážeš hezky pojmenovat tou projektantsky-inženýrskou zmrditerminologií [happy]

bylo: silnice využívala výhodu přímýho vyjetí ze zálivu, což mělo jednoznačně pozitivní vliv na bezpečnost! a plynulost dopravy.
bude: přímý vyjetí se nekoná, vyjíždějící trolejbus nejdřív zbrzdí převážně tranzitní dopravu směrem na Prahu a Rokycany, aby pak ještě překážel o 100 metrů dál v křižovatce, kde se odbočovací pruh do Lobez sloučí s přímým ven z města, kde tu dopravu zase zbrzdí. nadto nebudou dva průběžný pruhy na Prahu široký 4 metry, ale pouze 3,25 metru. ale cíle, aby přechod pro chodce nebyl delší než 10 metrů, bylo dosaženo.

takže za mě zhoršení stavu za tři miliony korun. co víc si přát za peníze, který jsme my, daňový poplatníci odvedli státu a získala je státní organizace ŘSD, aby na podkladě požadavků města provedla tohle stavební opatření. při tom úředním postupu za účasti mnoha stran je úžasný, jak menšinová skupina jednotek dementů (do 5 osob) dokáže ztrpčit život desetitisícům lidí minimálně na 10, ale spíš aspoň na 30 let [ko]

podle tebe je ta úprava křižovatky v pořádku?!?

6332:
základní myšlenka kdo míň projede, tak má menší možnost mít nehodu je na první pohled správná. ale ten páprda, kterej jede 1x týdně na nákup do města, 1x za měsíc na hřbitov a 1x za měsíc k doktoru do města má už svůj věk, nemá postřeh a celkově vzato takovej řidič v klobouku ve třicetiletý stodváce s platem vajec na zadním okně je postrachem všech, který na svý cestě potká [wink]

nezná pravidlo zipu, nevšimne si, že za křižovatkou je nepohyblivá fronta (takže překáží po změně semaforů ostatním směrům), mezi obcema, kde se může jet 90 km/h z několika důvodů nepřekročí svých 80, na parkovišti neparkuje zrovna ohleduplně, protože v tom věku se zdravotníma problémama už není taková sranda tahat volant, když ve stodváce jaxi nemá servo a tak by se dalo pokračovat. takže ona se ta šance na nehodu s minimem ujetých km jaxi nesnižuje zrovna lineárně.

kdyby všechno v životě bylo tak jednoduchý, jaxi nastínil v příspěvku #1180, už dávno žije celá severní polokoule v dokonalý harmonii [happy]
ale ono vždycky vstupuje do hry kvantum faktorů a jejich vlivy se všemožně prolínají.

tabulka P-rekordů, průběžně aktualizovaná
zachráněná a znovuobnovená S-analýza
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11045
Registrován: 8-2002

Odesláno Sobota, 26. října 2013 - 01:36:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

k dnešní dopravní situaci ve městě... cca mezi 15:00 a 15:30 se krásně stálo na celým Anglickým nábřeží směrem ku Praze/nádraží, přes ("starej") most U Jána, v Sirkovce atp. v koloně jsem napočítal 5 trolejbusů jedním směrem. taky byly kolony na Klatovský od Chodskýho, přes Práci a určitě dřív než za S35 nekončily. zhruba v 17:40 stála ul. U Prazdroje směrem na Prahu od OMV až někam nahoru za Pietas díky rekonstrukci Rokycanský, kde je to teď někde na úrovni Baumaxu, před mostem, stažený do jednoho pruhu. ale pravidlo zipu Češi neumí používat, stejně jako neumí zastavit před křižovatkou, když se kolona za ní nehýbe. v důsledku pak stojí všechno a všude.

gól pak nastal v okamžiku, kdy jsem u stavebních strojů odbočil do Cvokařský k Baumaxu a Intersparu. přes celou Cvokařskou, obě větve výjezdu od Intersparu, přes celý parkoviště se táhly kolony aut, který nebyly schopny se z Cvokařský dostat, protože nešlo dál pokračovat ucpanou Rokycanskou nebo ji aspoň přejet kolmo směrem na Jateční (auta jedoucí na Prahu zhusta překážely v křižovatce, mnohohlasně se troubilo a tak, prostě švanda). interval výjezdu z Cvokařský je totiž maximálně na 5 aut, pokud ten první nečumí kde co lítá, když padne zelená.

co mě překvapilo, byl jsem jedinej z těch nejmíň 50 cvokařských nešťastníků, kdo to objel kolem řeky a Baumaxu [happy]

mluvil jsem s liborem_hh, v trolejbusu měl sekyru +25 minut, takže se pak krásně dodržujou bezpečnostní přestávky na konečných...

zkrátka dnes naplno zafungoval faktor pátek + prodlouženej víkend + volby. vražedná kombinace. město na takovýhle extrémy vůbec není připravený, že by třeba byl pro křižovatku Stavební stroje další signální plán s delším intervalem pro výjezd ze Cvokařský a šel operativně změnit.

tabulka P-rekordů, průběžně aktualizovaná
zachráněná a znovuobnovená S-analýza
Strejcekms
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1257
Registrován: 11-2010

Odesláno Sobota, 26. října 2013 - 10:53:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pavel2: Řekl bych, že nemusí jít jen o penzistu v letité stodváce s platem vajec, ale co mám možnost vidět, tak na silnicích je tak nebezpečno.. Ale v 99% si to dělají řidiči, pak až je tam ten faktor špatného stavebního řešení. V dnešní době totiž může a chce řídit každý (je to asi jako právo na zbraň v americe) a to je také problém. Bezohlednost, neznalost pravidel, agrese, hustý provoz, málo dopravních kontrol, špatný technický stav, lékařské prohlídky na h*vno.. Duševně nezpůsobilí řidiči - takovou otázku vůbec nikdo neřeší. Výuka v autoškolách, kde to jde jak na běžícím páse a vůbec nic vás tam nenaučí, kolegině ji dělala nedavno a že by jí vzal někdo na dálnici? Neexistuje. Nejsou prachy ani čas..
James_bond
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 627
Registrován: 1-2009

Odesláno Sobota, 26. října 2013 - 11:25:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pavel 2: A právě proto tam měl být policajt, který by proud aut v zacpané křižovatce u baumaxu zastavil. Podobně zacpané na té křižovatce to bylo i ve středu dopoledne. Troubilo se divoce, policajt chyběl, ale hlavně že se tři policisté vezli v tramvaji a dělali doprovod revizorovi. Zbytečně, žádný černý pasažér nebyl. Překážet v křižovatce jsem viděl i policejní auto, trolejbus, autobus ČSAD, a nemyslím si, že by je řídili 75 letí řidiči.
Že se taková důležitá křižovatka na důležitém průtahu bude zacpávat, to by policie i jiné zainteresované orgány vědět měly.
Strejcekms
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1258
Registrován: 11-2010

Odesláno Sobota, 26. října 2013 - 11:59:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já mám někdy pocit, že bílé košile dopravní policie jsou neviditelné. Hlavně že je všude plno dopravních kamer.
Stejně tak když se stane nehoda, tak na policii čekáte třeba přes 2 hodiny a více.
Asi platíme malé daně.
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11051
Registrován: 8-2002

Odesláno Sobota, 26. října 2013 - 12:47:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Strejcekms:
v situaci, kdy na celou zpč. metropoli je k dispozici jedna až dvě policejní nehodovky s VW Transporter, je lepší nebourat. a pokud se nehody nakupí (faktor pondělí nebo pátek, k tomu třeba déšť)...
tak to prostě je... zeptej se policajtů proč nemají nehodovek víc.

007:
i řidič PMDP s kloubovým Solarisem se umí postavit přes křižovatku tak, že ti znemožní vyjetí z Denisáku přímo pod okny krajskýho ředitelství PČR.

pokud někde nejsou semafory a postaví se tam policajt s bohulibým úmyslem řídit dopravu a zlepšit průjezdnost křižovatky, většinou to spíš situaci znatelně zhorší [ko]

ale tady u těch Stavebních strojů by stačilo, kdyby tam ta hlídka těsně za křižovatku vybírala za přestupek - pokud nemáš jistotu, že za křižovatkou budeš moct pokračovat dál, máš zůstat stát a ne překážet v křižovatce.

ale naše milá PČR radši vybírá za nedodržení 50 km/h sice v obci, ale kilometr v polích, kde není ani noha, ani zástavba a 60 nebo 80 km/h nikoho neohrožuje a nikomu nevadí. policajti si to nikdy nedělají zbytečně složitý, jak chcete dokazovat a pokutovat nebezpečný předjíždění v nepřehledným úseku přes dvojitou plnou? na to aby byl záznam z kamery ve vrtulníku, a to se nevyplatí...


jinak dnes dopoledne se pilně frézovala a asfaltovala Rokycanská směrem na Prahu, tak snad už bude v úterý omezení pryč a konečně klid. asfalt je údajně skutečně "tichej" (jak proběhlo tiskem), má jinou strukturu směsi i složení a je dražší než ten běžnej.

btw vsuvka pro ŘSD: vytvořit paralelně omezení jak na Rokycanský, tak na D5 je na metál za blbost, divili byste se jak moc jsou to spojitý nádoby. kolona do Rokycan už na vrcholu ejpovičáku před Klabavou ve špičce všedního dne nebyla výjimkou.

tabulka P-rekordů, průběžně aktualizovaná
zachráněná a znovuobnovená S-analýza
Kanix
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 168
Registrován: 2-2011

Odesláno Sobota, 26. října 2013 - 12:50:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pavel2: Anglicky a U Jana bylo zasekany uz od dvou, auta stala v krizovatce ze vsech smeru a blokovaly i tramvaje.

Dnesni N4-6,11 byly vsechny nizkopodlazni na N11 jelo 18 lidi.
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5920
Registrován: 5-2004
Odesláno Sobota, 26. října 2013 - 13:13:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

6332: myslel jsem to tak, že kdo míň projede, tak má menší možnost mít nehodu

Jenže takhle to vůbec nefunguje. Já jsem za poslední čtyři roky najezdil cca 80 tisíc kilometrů a myslím si, že pravděpodobnost vzniku mou zapříčeněné nehody je podstatně nižší než u kamaráda, který za dosavadní život ujel nanejvýš tisíc kilometrů a do auta sedne přinejlepším třikrát do roka.

Pavel2: podle tebe je ta úprava křižovatky v pořádku?!?

To jestli je nebo není úprava křižovatky v pořádku jsme tu řešili před časem. Můj názor je ten, že šířka jízdních pruhů by měla být alespoň o 0,25 metrů větší, jinak tam žádný problém nevidím.

je úžasný, jak ty to všechno dokážeš hezky pojmenovat tou projektantsky-inženýrskou zmrditerminologií

[crazy] Každý člověk (a Ing. T_m určitě), který má alespoň minimální technické vnímání světa, by měl určité věci pojmenovávat přesnými termíny a to tím spíše, pokud na tomto přesném pojmenování závisí formulace nějakého názoru. Rušení připojovacího pruhu u Pietasu je tedy stejný nesmysl, jako označit demolici podchodu za bourání mimoúrovňové křižovatky. Některé pojmy mají zkrátka přesně určený obsah a nedají se ohýbat podle toho, jak se to komu hodí.

Strejcekms: Ale v 99% si to dělají řidiči, pak až je tam ten faktor špatného stavebního řešení. V dnešní době totiž může a chce řídit každý (je to asi jako právo na zbraň v americe) a to je také problém.

Ano, přesně tak to je.

James_bond: A právě proto tam měl být policajt, který by proud aut v zacpané křižovatce u baumaxu zastavil.

[nene] Nemůže stát policajt u každé křižovatky, kterou nemyslící tvorové za volantem ucpávají. Stejně tak nemůže stát u každého snížení počtu jízdních pruhů, kde nefunguje zipování. Nelze mít policajta u každého vícepruhového kruhového objezdu, který mnoho řidičů není schopno používat. To opravdu není o tom někam postavit policajta, to je o tom, že se řidiči naučí chovat v situacích, které v hustém městském provozu nastávají a budou přitom dbát nejen na to, aby se sami někam co nejrychleji dostali, ale aby ten systém fungoval jako celek.

Libor_hh: kde se stala chyba?
Jedná se o Lobezkou a Částkovu ulici, proč se furt ucpává?


Chyba se stala v tom, že Plzni chybějí kapacitní komunikace na periferiích, které by řešily dopravu mezi předměstími. Pak se všechno musí valit ulicemi jako je Částkova, což se přenáší i na kolmou Lobezskou.

dokud tam byla světelná křižovatka, nikdy se tam nic neucpávalo, tak proč?

V době, kdy tam byla světelná křižovatka tudy jednak jezdilo méně aut a jednak byl preferován směr z centra do Božkova. Proto se Lobezská neucpávala, Částkova už ano. Tehdejší doba čekání na zelenou u semaforu je srovnatelná s dnešní dobou čekání na vjezd na kruhovou křižovatku pro ramena z Částkovy ulice a od Lobez. Z centra a od Božkova se čeká déle, protože rovnoramenný kruhák nezná preferovaný směr.
To vše samozřejmě platí v běžný den, včerejšek byl extrémní.

James_bond: Ucpává se i Francouzská, od polikliniky ke kruháku.

Francouzská a Částkova od Slovanské mají tu smůlu, že z nich chce na náměstí Generála Píky vjíždět mnohem více vozidel, než naopak. Kruhová křižovatka funguje na tom principu, že za každé auto, které ji na určitém rameni opustí, může jiné z toho samého ramena najet do příslušné mezery. Do Francouzské bohužel skoro nikdo neodbočuje a proto chybějí potřebné mezery. Situaci občas zkomplikuje i příčný přejezd tramvají. Je to celé daň za preferenci kolejové MHD a jinak velmi zdařilé urbanistické uspořádání místa a řešit se to dá jedině tak, že se budou řidiči navzájem pouštět...

Pavel2: na to aby byl záznam z kamery ve vrtulníku, a to se nevyplatí...

Ale vyplatí, stačí se podívat téměř každý víkend na moravskou I/43, kde lítá vrtulník pořád. Takže ne, že to nejde, ale nedá se to dělat všude a pořád.

PLZEŇ. DŮVOD K HRDOSTI. www.plzen2015.net | SPZ - Sdružení přátel značek, o. s.
6332
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1188
Registrován: 6-2011

Odesláno Sobota, 26. října 2013 - 13:22:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pavel2; Martin_l: tak to jsem to nedomyslel, diky za vysvětlení [happy]

a když už jsme u těch nebezpečných situací, tak není to ani 4 hodiny co jsem byl svědkem jedné takové, auto jedoucí dolů z kopce, do ostré pravoúhlé zatáčky, zatáčku neprojelo při pravé straně, ani prostředkem, ale úplně vlevo...naštěstí v protisměru nic nejelo, ale tady opravdu dostane řidičák každý [cunik]

--Žába--

Žabotlam nejlepší vlak!!!
tak dloho se do lesa volá, až vyleze hajnej a rozbije vám hubu [pozor]
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4476
Registrován: 12-2005

Odesláno Neděle, 27. října 2013 - 02:52:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jak to proboha děláš? [coze] Mě auto stojí ročně tak 10-15 tisíc...
Jednoduše údržba odhadem 3000-5000,- povinné ručení 8700,- palivo cca 30000-40000,- jak snadné....

Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
6332
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1195
Registrován: 6-2011

Odesláno Neděle, 27. října 2013 - 12:51:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jeden tykadlák nad ránem [happy]

--Žába--

Žabotlam nejlepší vlak!!!
tak dloho se do lesa volá, až vyleze hajnej a rozbije vám hubu [pozor]
Vlastimil_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1742
Registrován: 12-2006
Odesláno Neděle, 27. října 2013 - 16:55:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hodně záleží na tom, jaké má kdo auto, jak je staré, do jakého servisu jezdíte atd.
Na yetiho mi třeba stojí roční pojistka deset tisíc a jsem zvědavý kolik bude stát příští rok servisní prohlídka s longlife olejem.[happy]
Pokud má někdo starší auto a umí si na něm udělat hodně sám, tak může náklady výrazně srazit.
Ale my majitelé nových a drahých aut s levýma ručičkama platíme jak mourovatí.[biggrin]
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4478
Registrován: 12-2005

Odesláno Pondělí, 28. října 2013 - 21:31:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A proto se směju názorům typu že starý auto je špatně že se do toho akorát musí rvát peníze a jak je nový výhodnější. A pak se dozvim že roční servisní prohlídka na novýho transportera vyjde na 12000,- což je dvojnásobek toho co jsem musel vyčetně olejů a dílů nacpat do 24 let starýho transportera za 5 let co ho vlastním [biggrin]

Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Johny512
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 662
Registrován: 10-2008

Odesláno Pondělí, 28. října 2013 - 21:43:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  


A dnešní zájem lidí navštívit zoo [nene]

EDIT: odkaz [coze]

(Příspěvek byl editován uživatelem johny512.)

Moje hobby.. autobusy.. Kdo mě nezná.. nepochopí..
Od září 2009 nenávidím ty keply PLF, T3- 190+191 4ever
seznam-autobusů
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5929
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 28. října 2013 - 21:46:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin_100: což je dvojnásobek toho co jsem musel vyčetně olejů a dílů nacpat do 24 let starýho transportera za 5 let co ho vlastním

Ano, vypadá na to[lol]. Mimochodem, jak často v něm vozíš malé děti, řekněme předškolního věku?

povinné ručení 8700,-

Tak nevím, ale povinné ručení na tři automobily, o které se starám vyjde na něco málo přes šest tisíc korun...
A jen pro zajímavost: Tříletý provoz ojeté Škody Felicie včetně pořizovací ceny přišel na 254 917 korun.

PLZEŇ. DŮVOD K HRDOSTI. www.plzen2015.net | SPZ - Sdružení přátel značek, o. s.
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4480
Registrován: 12-2005

Odesláno Pondělí, 28. října 2013 - 22:50:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Panáčku nevím co má ten impertinentní začátek tvého příspěvku znamenat ale až bude nějaký z tvých aut mít najeto 3/4 milionu za 24 let služby tak si povíme jak budou vypadat. Většina lidí co to auto znají potvrdí že je v dobrém technickém stavu.(ostatně to se mi potvrdilo i na STK před měsícem kde technik T3 chválil a kromě jedný prasklý manžety na poloose a volnějšímu ložisku nic nevytknul) Víš on technickej stav neni o vyleštěnym laku jak si někteří myslí. (v autobusové dopravě to platí dvojnásob když vidim kolikrát totální hroby s nalomenym rámem ale mají novej lak tak jsou "v pořádku")

Malé děti nevozím ty pedofile [nene]

Jenže ty se nestaráš o auta ale o paštiky typu haťapaťa co maj motory z mopeda.

Já platím pojistky za objemy 2,0 1,6 a 1,2(ovšem s normálním počtem válců)

Ale furt nechápu jak souvisí cena údržby s dětma předškolního věku... [crazy] Ikdyž u tvojí osoby se možná jedná o nějakou úchylku kdy si vodíš předškolní děti do servisu.... hm radši nechci znát podrobnosti [rofl] ale lecos by se tak u tebe vysvětlilo [uhoh]

Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5930
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 28. října 2013 - 23:22:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin_100: Malé děti nevozím ty pedofile (...) Ale furt nechápu jak souvisí cena údržby s dětma předškolního věku...

Já jen, že ten stroj, který má najeto 3/4 milionu za 24 let služby jsem viděl stát pod Olympií na parkovacím místě vyhrazeném pro vozidla, kterým přicestovaly malé děti... Inu, jak můžeme chtít po těch "nahoře" dodržovat nějaká pravidla, když to nezvládáme ani "dole". Bordel vždy vychází odspodu[kladivo].

motory z mopeda

Moped se čtyřválcem 1,4 jsem tedy ještě neviděl[lol].

PLZEŇ. DŮVOD K HRDOSTI. www.plzen2015.net | SPZ - Sdružení přátel značek, o. s.
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4481
Registrován: 12-2005

Odesláno Pondělí, 28. října 2013 - 23:30:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Počkej jaký pravidla? Ukaž mi ve sbírce zákonů to co je namalovaný na tý jakoby značce.
Porušil jsem asi to samý jako když procházím z K. Steinera do Lábkovy ulice průchodem pod panelákem kde na zem děcka nastříkali sprejem nápis Zakázán vstup a cosi podobného značce zákaz zastavení. [kladivo]

Jo na místo pro invalidy bych si třeba nestoup to ne to je v zákoně ale tuty pseudo značky co si vymejšlí managoři obchoďáků mi můžou skočit na cara.

Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5931
Registrován: 5-2004
Odesláno Úterý, 29. října 2013 - 00:07:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin_100, č.4481: Pokud ti managoři obchoďáků můžou skočit na cara, tak nechápu, proč dobrovolně navštěvuješ jejich zařízení. Rozdíl mezi symbolem, který si namalují děti sprejem na chodník a značkou, kterou umístí provozovatel nějakého zařízení, je snad každému jasný. Ve sbírce zákonů máš jednoznačně uvedeno, že význam dopravní značky se doplňuje, zpřesňuje nebo omezuje dodatkovou tabulkou s textem a/nebo symbolem.

Ale to je celé úplně jedno. V žádném zákoně nemáš uvedeno nic o pozdravu, prosbě a poděkování nebo o tom, kdo má jít první do dveří. Přesto se tyto zvyklosti dodržují, protože je to celé jen o slušnosti. Jak to může dopadnout, když se nějaké zvyklosti považují za idiotské a kouká se jen na to, co je někde striktně napsáno, vidíme nejen v tvém příspěvku, ale i na Hradě. A to je přesně to, co nás odlišuje od nejvyspělejších zemí. Navzdory proklamacím některých populistů z nás Švýcarsko neudělá zákon o referendu, ale obyčejná každodenní lidská slušnost a úcta k pravidlům, která nejsou nikde napsána.

PLZEŇ. DŮVOD K HRDOSTI. www.plzen2015.net | SPZ - Sdružení přátel značek, o. s.
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4483
Registrován: 12-2005

Odesláno Úterý, 29. října 2013 - 00:25:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jenže ty doplňkové symboly jsou tam vyjmenované a růžovej kočárek tam fakt není. Ale to tobě pane "49/89/129 abych něco neporušil" nevysvětlim.

Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16152
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 29. října 2013 - 08:39:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ale hlavně že se tři policisté vezli v tramvaji a dělali doprovod revizorovi. Zbytečně, žádný černý pasažér nebyl.

Boha jeho, to je zase výplod geniálního mozku! Doporučuju pokračovat v konspirační teorii a začít tvrdit, že oni všichni naprosto přesně věděli, že zrovna v téhle tramvaji docela určitě žádný černý pasažér nebude, a proto tam šli kontrolovat, aby si nepřidělávali práci nějakým vypisováním pokut a prověřováním cestujících bez dokladů [crazy] Ono pokud to ještě nevíte, tak existuje směrnice udávající, do které tramvaje smějí nastupovat černí pasažéři, protože tam revizoři nechodí - a ve kterých tramvajích musí všichni povinně platit, takže tam mohou revizoři bez obach chodit i s policajty, protože tam docela určitě žádného černého pasažéra nepotkají. Ta směrnice je samozřejmě tajná, ale já jí mám, takže když jedu do města nebo z města tramvají, vybírám si ty vozy bez revizorů, abych mohl jezdit načerno. Ale je to tajné a nikomu to nesmíte prozradit! [talker]

Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4485
Registrován: 12-2005

Odesláno Úterý, 29. října 2013 - 12:08:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No ale teď si to provalil.... neblbni skončí nám zlatý časy [rofl]

Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Libor_hh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1849
Registrován: 2-2005
Odesláno Úterý, 29. října 2013 - 13:52:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Martin_l:
Ano, vypadá na to[lol]. Mimochodem, jak často v něm vozíš malé děti, řekněme předškolního věku?

Jen tak naokraj, Martinovo trasportér je mi 1000x milejší a hezčí než ta tvoje tříválcová modrá pixla.
Transportér pochází z doby, kdy ještě se ještě auta dělala poctivě a proč by nemohla vozit děti předškolního věku??? Co to zase meleš na narcistické pseudonázory?

Nehodlám se hádat s těmi, kteří neumějí nic jiného nežli dštít na všechny a všechno oheň a síru a plivat na každého, kdo má jiný názor jedovaté sliny.
Philip
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1013
Registrován: 11-2007

Odesláno Úterý, 29. října 2013 - 14:26:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin l.: Ty jedna narcistická kundo z ryby.
Právě že ta úcta a pravidla jsou tu každodenně pro nevyvolené pošlapávána. Ty zřejmě budeš ten vyvolenej, idiote.

SWISSTROLLEY - kvalitní ekologická doprava
HESS musíš se s ním svést
Dovolujeme pokroku aby diktoval našemu jednání...
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16155
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 29. října 2013 - 14:33:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Libore, klid... Pokud jsem si správně všiml, Martin L. píše, že Martin 100 parkoval na parkovišti určeném pro rodiny s malými dětmi. A protože je mu známo, že Martin 100 žádnými malými dětmi vlastní výroby nedisponuje, tak se zeptal...

Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
James_bond
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 628
Registrován: 1-2009

Odesláno Úterý, 29. října 2013 - 14:43:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin J: Já jen, že bych 3 policisty v tramvaji jako doprovod revizorům očekával někdy po setmění, a ne v 10 hodin dopoledne. Jen chci říct, že večer a v noci je pravděpodobnost agresivních lidí větší než přes den. Ale porvat se můžou i v poledne a naopak v noci může být vše v pohodě.
Fábie je uvnitř menší než její předchůdce felicie. Možná to je to proč jí lidi tak nemají rádi. Ve Fabii si dovnitř nesednou 3 lidi na zadní sedadlo, ani kdyby byli hubení jak špejle. Když už fabii, tak radši s motorem 1,4 L s 63 nebo 74 KW, tříválcům moc nevěřím (plus ta spotřeba na dálnici, když uháníte 130 km/hod).
Strejcekms
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1268
Registrován: 11-2010

Odesláno Úterý, 29. října 2013 - 15:15:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak je pravda, že 3 jsou opravdu dost na jeden úkon, snad základ jsou vždy dvá a pak takové ty PMJ ty jezdí v autě tří. Také mám k práci policie občas výhrady.
Pavel_reiser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2230
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 29. října 2013 - 17:01:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jako ve stoletém vtipu : A co když jeden umí psát, druhý číst a ten třetí hlídá ty dva podezřelé inteligenty... ?! [crazy]
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16156
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 29. října 2013 - 17:17:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jen chci říct, ...

Tak s tím se dá souhlasit. Ale původně to vyznělo opravdu trošku podivně [happy]

Opačný extrém je zážitek z dubna nebo května 2009. V deset večer jsem zjistil, že jsem měl v autě nezvanou návštěvu. V jedenáct večer přijelo policejní auto s jedním policistou. Vysvětlil mi, že nejsou lidi, takže na všechno "od řeky nahoru" - Košutka, Bolevec, Vinice, Bílá Hora - jsou dvě policejní služebny, které mají dohromady v terénu každá po jednom policistovi a ti dva jezdí společně v jednom autě. Dřív přijet nemohli, protože někde něco řešili, aktuálně to ten druhý sepisuje na služebně a zatímco on se mnou čeká na příjezd techniků, v celé severní půlce Plzně není v ulicích žádné další auto a ani jeden státní policista.
A takové hlídkové vozy, jako je ten jejich, jsou prý v Plzni celkem čtyři.

Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
Strejcekms
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1270
Registrován: 11-2010

Odesláno Úterý, 29. října 2013 - 18:45:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin_j: Já tomu věřím, ten stav nebude ani teď o moc lepší, kdyby tu nebyla tolik zatracovaná městská policie, ke které mám díky botičkování značné výhrady, tak je to tu jak na divokém západě. Je ale pravda, že řeší i dost věcí mimo parkování. Já nechci policajta na každém rohu, ale jedno auto na celé severní předměstí už je extrém.
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4188
Registrován: 9-2005

Odesláno Úterý, 29. října 2013 - 18:46:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já myslím, že mudrujete tu o věcech, o jejichž fungování nemáte pořádně ánung.

Bezdružická lokálka
27
Neregistrovaný host
Odeslán z: 178.77.249.101
Odesláno Úterý, 29. října 2013 - 19:48:36    Odkaz na tento příspěvek  

Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5934
Registrován: 5-2004
Odesláno Úterý, 29. října 2013 - 21:19:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Libor_hh: proč by nemohla vozit děti předškolního věku?

O co tu opravdu šlo už přesně shrnul kolega Martin_j.

Transportér pochází z doby, kdy ještě se ještě auta dělala poctivě.

Tak mě napadá, jak může někdo s tak levicově extremistickými názory jako Martin_100 jezdit v autě, které symbolizuje hospodářský zázrak a ekonomickou sílu kapitalistické NSR?[lol]

James_bond: Možná to je to proč jí lidi tak nemají rádi.

A to se pozná jak, že ji nemají rádi? Řekl bych, že když se nějakého auta prodalo více než tři miliony kusů, tak se o něm nedá říci, že by bylo neoblíbené.

Fábie je uvnitř menší než její předchůdce felicie.

Já jsem tato dvě auta vystřídal, takže je obě dokážu objektivně zhodnotit. S oběma vozy se mi jezdilo a jezdí dobře, ale srovnávat je po stránce prostoru příliš nejde. Felicia byla stejně jako Favorit koncipována jako jediný model automobilky a zkrátka platilo, že ať do prodejny Škoda přišel kdokoli, musel odjet ve Felicii. Fabia už byla stavěna s tím, že komu je malá, ten přesedne do Octavie. Mezi Felicií a Fabií není přímé modelové nástupnictví.

PLZEŇ. DŮVOD K HRDOSTI. www.plzen2015.net | SPZ - Sdružení přátel značek, o. s.
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9032
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 29. října 2013 - 21:39:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

tříválcům moc nevěřím (plus ta spotřeba na dálnici, když uháníte 130 km/hod).
Tak jasně, třípíst byl koncipován jako motor do města, ale můžu říct, že náš kombík zvládl cestu z Plzně do Berlína bez potíží, naložen až po střechu, s průměrnou spotřebou 8,5 litru (aneb limity malého motoru) ovšem v Německu při rychlosti prakticky neustále přesahující 150. Velký to není, Felicie byla prostornější, ale třeba nebyla až tak dobře uvnitř smontovaná. A sedačky má pohodlnější Fabia, jsou tvrdší a lépe drží tělo.

Mezi Felicií a Fabií není přímé modelové nástupnictví.
Dovolím si nesouhlasit, Fabia byla koncipována jako nástupce Felicie jednoznačně, kdo jiný by to byl? Felicie byla, ve vší úctě k ní, výrazně zmodernizovaný Favorit a Fabia stála na nové platformě VW. Díky Favoritu a Felicii se Škoda postavila na nohy, Fabia rozšířila úspěšné portfolio, ve kterém byla i Octavia.
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5936
Registrován: 5-2004
Odesláno Úterý, 29. října 2013 - 21:55:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martinmarylinmanson: Fabia byla koncipována jako nástupce Felicie jednoznačně, kdo jiný by to byl?

Nikdo[wink]. Dá se říct, že Felicia dostala nástupce až nyní s Rapidem Spaceback a ve své době byla generačně nahrazena dvojicí Fabia a Octavia, což jsou auta odpovídající daným kategoriím vozidel v rámci koncernu VW. Felicia (ze své podstaty) nebyla součástí modelové soustavy koncernu, proto nebyla nahrazena stejně koncipovaným modelem.
Myslím, že nám tuto debatu za chvíli někdo zatrhne[happy].

PLZEŇ. DŮVOD K HRDOSTI. www.plzen2015.net | SPZ - Sdružení přátel značek, o. s.
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9034
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 29. října 2013 - 22:19:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já se Martine domnívám, že u Škody ta modelová paleta šla nástupnicky takto:
Š 742 - Favorit - Felicia - Fabia - Fabia II
Octavia - Octavia II - Octavia III
Superb de facto navazuje na Superby z první republiky, Yeti a Roomster jsou koncipovány jako novinky, Rapid víceméně také, v základních verzích je náhražka ukončené levnější Octavie Tour a možná Fabie sedan(náhražka, nikoli nástupce) a ve verzi Rapid Spaceback je konkurentem Focusu, Astry, 308 atd.
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4486
Registrován: 12-2005

Odesláno Úterý, 29. října 2013 - 23:05:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Soudruhu M_l jak může idiot jako ty studovat vysokou školu za peníze pracujících? To hraničí s rozkrádáním socialistického majetku.[satan]

Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
6332
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1207
Registrován: 6-2011

Odesláno Středa, 30. října 2013 - 01:22:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad policie:

Můj zážitek z 5.2.2012 z Hořovic velice vypovídal nejen o naší policii... Auto jsme zanechali před tamním bazénem a po navštívení pár známých (lehce přes 2 hodiny) jsme vrátili na místo kde bylo auto zanecháno, ale auto nikde, přivolaná police nám sdělila že tam se auta prostě kradou (to jsem slyšel velice rád a bylo to velice platné) a že asi vědí kdo to byl, ale ať se zaním vydáme sami, že jsou Hořovice malé město a všichni se tam znaj.(no přístup jako v pohádce) Tam ovšem [auto] nebylo. Asi po dvou hodinách od ukradení auta nám bylo řečeno, že se to dá najít podle mobilu, který byl v autě - smutné na tom bylo, že aby mohli sledovat daný mobil, tak potřebují povolení od soudu a ten měl asi lepší věci na práci.(to že byl v autě mobil od začátku věděli, ale chápu, že si zrovna nemuseli vzpomenout) Ale svou práci vlastně odvedli, sepsali řadu protokolů a po každé větě následovala poněkud otravná otázka a jste si tím opravdu jistý??? Takže výsledkem je [auto] v [zadnice], no nádhera....

--Žába--

Žabotlam nejlepší vlak!!!
tak dloho se do lesa volá, až vyleze hajnej a rozbije vám hubu [pozor]
Libor_hh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1850
Registrován: 2-2005
Odesláno Středa, 30. října 2013 - 06:38:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Martin_l:
Tak mě napadá, jak může někdo s tak levicově extremistickými názory jako Martin_100 jezdit v autě, které symbolizuje hospodářský zázrak a ekonomickou sílu kapitalistické NSR?

jak se pozná levicový extrémista?

ad MMM:

Tak jasně, třípíst byl koncipován jako motor do města, ale můžu říct, že náš kombík zvládl cestu z Plzně do Berlína bez potíží, naložen až po střechu, s průměrnou spotřebou 8,5 litru (aneb limity malého motoru) ovšem v Německu při rychlosti prakticky neustále přesahující 150

A pak jste se probudili s prstem v [zadnice] a nechali se přebalit, protože jste měli divoké sny [lol]
jdi krmit holuby na náměstí [nene]

Nehodlám se hádat s těmi, kteří neumějí nic jiného nežli dštít na všechny a všechno oheň a síru a plivat na každého, kdo má jiný názor jedovaté sliny.
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9035
Registrován: 12-2007

Odesláno Středa, 30. října 2013 - 07:31:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A pak jste se probudili s prstem v a nechali se přebalit, protože jste měli divoké sny
jdi krmit holuby na náměstí
Nevěříš? Zeptej se MJ, potvrdí.
Pavel_reiser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2231
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 30. října 2013 - 07:52:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Libor hh > nerozčiluj se, on neuvedl u té stopadesátky jednotky, takže 150m/h bych i s přimouřením oka bral [biggrin]

Já jsem s ŠF hovnotopojede chvíli jezdil. Do města, i s vlekem, co naložíš nábytkem (tzn. vzduch a dřevotříska, nic těžkého), tak to docela jde, Ale ten divnej plechovej zvuk, byl jsem z toho dost nervozní, co se tomu motoru děje...
Zlatej můj Ford K, r.v. 1997, 1.4, to je trhač, co to i dneska umí pěkně odpíchnout, má slušnou spotřebu i po 150tkm, výborné jízdní vlastnosti (to auto snad nejde dostat do smyku nebo nedejbůh převrátit) a odveze nádraží, teda depo, o což se poslední měsíc snažím [happy]
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16158
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 30. října 2013 - 08:13:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Soudruhu M_l jak může idiot jako ty studovat vysokou školu za peníze pracujících?

Když se takový génius, jako ty, rozhodl, že vysokou školu nepotřebuje, protože je dost chytrý i bez ní, zbylo tam jedno volné místo [happy]

Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11058
Registrován: 8-2002

Odesláno Středa, 30. října 2013 - 10:01:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

charakteristiku dvou-tří místních osob už máme [happy]

jen bych si dovolil panu m_k navzdory potvrdit, že s těma počtama službukonajících nočních policajtů je to bohužel velká pravda.

např. na celou Doubravku, tedy defacto obvod ÚMO4 zahrnující i třeba Újezd a Bukovec dva státní policajti s jedním autem, to je dost drsný. ale na to má město samo pramalej vliv...

tabulka P-rekordů, průběžně aktualizovaná
zachráněná a znovuobnovená S-analýza
James_bond
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 629
Registrován: 1-2009

Odesláno Středa, 30. října 2013 - 11:30:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Fábie je užší stroj, tam 3 lidi dozadu nenacpeš, o 3 dětských autosedačkách nemluvě.
Navíc povinné ručení na fábii je dražší než na felicii. Protože obsah 1,4 L spadá do vyšší sazby povinného ručení než 1,3 Litru. A výkonově byly jako slabší felicie. 1,2 litru přišly později a navíc o válec chudší.
Kdyby fábie měly místo HTP čtyřválec s obsahem 1,3 litru, prodalo by se jich ještě víc ty 3 miliony.
Pepa_103
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5589
Registrován: 3-2005

Odesláno Středa, 30. října 2013 - 19:06:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

421 - Školní spoj C

[fotic][ok]

Plzeňští strojvůdci
Johny512
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 663
Registrován: 10-2008

Odesláno Středa, 30. října 2013 - 23:10:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Pepa: Pěkná fotka [ok] , zrovna tenhle stroj jsem včera potkal kolem desáté večer v Polsku, konkrétně ve Štětíně. Jezdil na nějaké lince č. 59 [coze][biggrin]


(Příspěvek byl editován uživatelem johny512.)

Moje hobby.. autobusy.. Kdo mě nezná.. nepochopí..
Od září 2009 nenávidím ty keply PLF, T3- 190+191 4ever
seznam-autobusů
6332
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1212
Registrován: 6-2011

Odesláno Pátek, 01. listopadu 2013 - 08:19:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Před chvílí, před CANem červený solaris (trolejbus) s cedulkou České Budějovice 729 na panelech manipulační jízda a ještě zabalené sedačky

--Žába--

Žabotlam nejlepší vlak!!!
tak dloho se do lesa volá, až vyleze hajnej a rozbije vám hubu [pozor]
27
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.145.208.88
Odesláno Pátek, 01. listopadu 2013 - 15:34:22    Odkaz na tento příspěvek  

U hl.n. cD u Ježíška stojí asi 5 Tbusu.
kv
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.102.253.91
Odesláno Pátek, 01. listopadu 2013 - 18:49:15    Odkaz na tento příspěvek  

V ulicích dnes také trolejbus 30 Tr pro Teplice.

27: Centrum města dnes odpoledne v cca 14:30 postihl výpadek proudu, který trval asi 20 minut.


Anglické nábřeží chvíli po obnovení dodávky proudu, některé trolejbusy ještě přijíždí na dieselagregát:



A od Gambrinusu se popojíždí v koloně, pracuje se na Rokycanské:

Strejcekms
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1273
Registrován: 11-2010

Odesláno Pátek, 01. listopadu 2013 - 21:23:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jedna zajímavá otázka a odpověď z poradny bezpečné město.eu:

17. 10. 2013 07:01 Katka M.
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, kdo při rekonstrukci chodníku, zastávky a silnice v ulici Tylova u náměstí Emila škody, vymyslel, že jízdní pruh ve směru od skvrňan co ventra bude, jak odbočovací do škodovky, tak vedoucí dále do ulice Tylo. Je vidět, že to asi někdo, kdo tudy poránu nejezdí. Kazdý den se tam pře 6:00 raní, kdy většina.lidí pospíchá do práci, tvoří kolona, za odbočujícími auty. Mnoho řidičů se rozhodně to vzít přes plnou čáru a předjet je a já se jim ani nedivím. Dříve sice silnice nebyla v úplně dobrém stavu, ale co je tam teď je děs!
1. 11. 2013 10:43 Město Plzeň
Dobrý den.
Ke změně organizace dopravy v místě napojení 1. Brány Škodovky bylo přistoupeno z důvodu snahy o zlepšení rozhledů při vyjíždění z 1. Brány – oddálením jízdního pruhu pro přímý směr do centra. Situace v tomto místě je dlouhodobě složitá ve vztahu k podchodu, který brání rozhledům, šířkovému uspořádání komunikace a intenzitám dopravy. Řešením by bylo posunutí 1. Brány (obdoba 5. Brány na Borské ul.) a tím zkapacitnění vjezdu do areálu.

Hezký den

por. Ing. Radka Karlíková
komunikační inženýr
dopravní inspektorát Plzeň


Řešení typu posuňte si bránu nevidím vzhledem k prostoru za bránou a financím reálně. Spíše by bylo vhodnější zrušit smrdutý podchod o který se město nehodlá starat. (ta část co patří městu).
Celková bolest Škodováckého areálu je ale celkový objem aut, která tam najíždějí, do toho areálu vlastně jezdí nejvíce aut za dobu co to tam stojí, nikdy jich tam tolik nejezdilo a podle toho je to tam zařízené, kapacita bran je s tím úzce spojena. A při obsazení jeden člověk na jednu bránu se nějaké zlepšení čekat nedá. Ono také když kdejaký jouda dostane povolení k vjezdu.. Bych je nechal parkovat venku.
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11060
Registrován: 8-2002

Odesláno Sobota, 02. listopadu 2013 - 07:58:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

strejcekms:
1. ano, množství aut co dnes jezdí do/ze škodovky v jednu chvíli (nárazový problémy kdy se všichni nahrnou do jednoho bodu)
2. počet vrátných a co všechno kontrolujou
3. naproti I. bráně bývalo zrcadlo. co je tam teď, ví to někdo, máte fotku?
4. demence dnešních dopravních inženýrů (neřeším jestli je vynucená normama nebo pochází z vlastního přesvědčení dotyčných soudruhů/soudružek projektantů, v návaznosti na požadavky zadavatele/ů)

jak to vyřešit? odvést tu dopravu, která tam jezdit nemusí (nemá start nebo cíl někde poblíž) kamkoli jinam[pozor]

furt se tu točíme na tom, že máme centrum zapláclý autama a nemůžem udělat krok. ale položil už si někdo otázku jestli ty auta mají kudy jezdit? v tom je jádro pudla...

kv:
už se zjistilo co bylo příčinou toho výpadku? na denisáku dnes vypadl proud někdy okolo osmý ráno a pak kolem tý půl třetí odpoledne (btw ideální čas [biggrin])

a rokycanská? to je škoda slov, nevím s čím se tam ta eurovia tak sere, delají to po kousíčkách:-/
takže cesta denisák - plzenec ve včerejší dopravní špičce proběhla v trase nábřeží, u prazdroje, jateční, doubravecká, chrástecká, mohylová, masarykova, č. hrádek, ejpovickej přivaděč, letkov, plzenec. nejdelší čekání výjezd z nábřeží a kolem hornbachu/u stavebních strojů. hřbitovní jsem zavrhnul kvůli dušičkám i kvůli intenzitě provozu na mohylovce.

(Příspěvek byl editován uživatelem pavel2.)

tabulka P-rekordů, průběžně aktualizovaná
zachráněná a znovuobnovená S-analýza
kv
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.102.253.91
Odesláno Sobota, 02. listopadu 2013 - 11:10:27    Odkaz na tento příspěvek  

Pavel2:
Dnešní tisk - MF Dnes:



Ve vydání také poměrně obsáhlý článek o opravě Rokycanské.
Proč ovšem musí být uzavřen jeden jízdní pruh v pátek po třetí odpoledne je mi záhadou.

A jeden dotaz pro kolegy z ČSAD.
Anglické nábřeží je po uzavření mostu a části Americké důležitým přestupním uzlem ze všech trolejbusových linek
na tramvaje.
Může mi někdo vysvětlit, z jakého závažného důvodu zde nestaví Tescobus?
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11063
Registrován: 8-2002

Odesláno Sobota, 02. listopadu 2013 - 12:16:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

kv: dík za MFDnes.

tabulka P-rekordů, průběžně aktualizovaná
zachráněná a znovuobnovená S-analýza
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4493
Registrován: 12-2005

Odesláno Sobota, 02. listopadu 2013 - 14:12:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Proč ty vole do plzence nejedeš přes božkov nebo olympii?
Jo aha naftu platí firma [satan]

Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Krumpolc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1743
Registrován: 8-2008

Odesláno Sobota, 02. listopadu 2013 - 15:58:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ev.č.484 Plzeň 24.7.2012



http://seznam-autobusu.cz/vuz/9274

www.ropiky.net

Kompletní databáze všech lehkých objektů československého pohraničního opevnění z let 1936 až 1938.
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11064
Registrován: 8-2002

Odesláno Sobota, 02. listopadu 2013 - 20:43:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

m_100:
netušil jsem, že i tobě budu muset vysvětlovat, že většinou záleží spíš na čase než na ceně... krom toho o kolik víc nafty propálíš když ujedeš o 5 km víc?

chtěl jsem svým příspěvkem říct, že normálně bych jel po Rokycanský, ale nerad trávím čas v kolonách. to je všechno.

tabulka P-rekordů, průběžně aktualizovaná
zachráněná a znovuobnovená S-analýza
Libor_hh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1851
Registrován: 2-2005
Odesláno Neděle, 03. listopadu 2013 - 11:40:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

velice dobrá a potěšující zpráva:
nepřežili

ještě, že nevzali někoho v protisměru, je to i vizitka rodičů [sad]

Nehodlám se hádat s těmi, kteří neumějí nic jiného nežli dštít na všechny a všechno oheň a síru a plivat na každého, kdo má jiný názor jedovaté sliny.