K-report
 

Archiv diskuse Tykadláci v Plzni do 09. 06. 2013  

Diskuse K-report » Archiv 2013 » Autobusy a trolejbusy » Tykadláci v Plzni » Archiv diskuse Tykadláci v Plzni do 09. 06. 2013 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4004
Registrován: 9-2005

Odesláno Neděle, 02. června 2013 - 18:34:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Devastace automobilismem je trochu nadhodnocována,

Bohužel není. Z Plzně se ti lidé na periferie nestěhují z důvodu, že tu někde dýmá Škodovka a nebo komín nacpaný petkama (to je spíše problém venkova), ale z toho důvodu, že z valné části města je vyasfaltovaná hlučná dopravní stoka (tranzit je dnes spíše poddružný problém).

To že rodinný úprk na venkov je podmíněn většinou nákupem dalšího , které následně znečistění města emisemi, prachem, hlukem a atd. jen zahustí (protože výhod práce a nákupů ve městě se uživatel samozřejmě nevzdá), se dá nazvat jen dalším polínkem do kotle suburbanizace. A do jisté míry i pokryteckým jednáním.

Bezdružická lokálka
James_bond
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 580
Registrován: 1-2009

Odesláno Neděle, 02. června 2013 - 18:55:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na Výsluní údajně bydlí 2 tisíce lidí trvale a 2 tisíce lidí rekreačně. Snad ta čísla jsou pravá. Proč se tam lidé stěhují? Není tam takový hluk jako na Klatovské, Karlovarské, Slovanské, Nepomucké, Lidické atd. Není tam betonová džungle sídliště. Lidé se tam znají, je tam bezpečněji. V paneláku se obyvatelstvo střídá, sem tam nepřizpůsobivý nebo feťák.... Děcka si na Výsluní můžou hrát vcelku bez nebezpečí. Proto u mých známých na Výsluní, 1 rodinka jsou 3 dospělí a batole, mají 3 auta, což jim nevadí. A mí známí? Pracovník jedné dceřinné společnosti škodovky a další rodinka je rodina zdravotní sestry.
Stačilo by pár minibusových spojů za den, frekvence by stačila někde na úrovni 31, linku by obsluhoval jeden vůz. Aby se děcka dostaly do škol, pracanti na směny...
Martin 100: Půl hodiny k nejbližšímu busu ráno, půl hodiny zpátky. Můžou vstát o půl hodiny později. Tím že mají auto, uspoří hodinu času. A čas jsou peníze víc než kdykoliv jindy.
Pštros
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.42.55
Odesláno Neděle, 02. června 2013 - 18:56:50    Odkaz na tento příspěvek  

Vím, že k tomu nejspíše nedojde, ale jaká jsou opatření na povodně v Plzeňské MHD?
Kuba_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2872
Registrován: 8-2005

Odesláno Neděle, 02. června 2013 - 19:03:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin_l: Jeden automobil neplnící ani normu Euro 1 vypustí tolik škodlivin co 40 aut s motorem, který respektuje Euro 5

Je ale rozdíl mezi auty na benzín a na naftu, v Německu, kde platí bezemisní zóny, viz odkaz, považují jako ekologičtější auto na benzín s katalyzátorem splňující EURO 1, než na naftu s EURO 3 (a pravděpodobně i EURO 4 a 5). A vzhledem k tomu, že většina nových aut je na naftu, tak to zlepšení oproti tehdejší době nebude velké.

:: Můj web o hradeckých trolejbusech :: Můj YouTube kanál o dopravě ::
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4315
Registrován: 12-2005

Odesláno Neděle, 02. června 2013 - 19:55:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin_l
Číslo příspěvku: 5580

Po letech musím s tvým příspěvkem výjimečně souhlasit... asi jdeš do sebe :-)

Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15719
Registrován: 5-2002

Odesláno Neděle, 02. června 2013 - 20:44:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

přičemž za jediný správný postup považují hlasité dožadování se toho, aby jim obec jejich prd** světa za peníze nás všech přebudoval na civilizovanou městskou čtvrť. A mám dojem, že toto je právě případ zmiňovaného Výsluní.

Připomenňme Kotíkovskou, kde se postavily obytné domy, ale na autobusovou zastávku se jaksi zapomnělo...

To by se na Výsluní nemohl poslat ani ten mikrobus, co jezdí na 72, vždyť ten by se tam vešel a pár stojanů připevnit na osvětlení není problém třeba i zastávka Chlumek je upevněna na veřejném osvětlení.

Nemohl, protože jezdí na lince 72 O její smysluplnosti můžeme diskutovat, ale to je tak asi vše. A zastávka Chlumek se nejspíš zřizovala v době, kdy taková podoba nebyla v rozporu s žádnými normami stanovujícími tehdy podobu zastávek. Ale časy se mění a normy taky.

Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
Pštros
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.42.55
Odesláno Neděle, 02. června 2013 - 21:08:12    Odkaz na tento příspěvek  

K čemu tedy slouží linka 72, když to moc nejede a určitě lidé mohou použít nízkopodlažní 16tky z Bor či 4ku z Bor do centra, nebo to je snad kvůli obyvatelům Brožíkovi,Tomanovi ulice na Jižním předměstí, chápal jsem smysl linky 71 Kaznějovská-centrum, ale podstatu 72ky nchápu po její optimalizaci spojů.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15720
Registrován: 5-2002

Odesláno Neděle, 02. června 2013 - 21:47:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Linka 72 slouží k tomu, že si jí objednal nějaký sociální odbor magistrátu a ten jí platí, takže veškeré dotazy je nutno směřovat tímto směrem.

Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5581
Registrován: 5-2004
Odesláno Neděle, 02. června 2013 - 23:20:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

M_k: z toho důvodu, že z valné části města je vyasfaltovaná hlučná dopravní stoka (tranzit je dnes spíše poddružný problém).

To ale není problém emisí plynů, ale prostorové náročnosti automobilové dopravy a hlukových emisí. A to se dá řešit jedině tím, že místo silnic skrz centrum postavíme silnice kolem centra, aby se opět dalo podél Klatovské, Slovanské nebo Karlovarské bydlet.

James_bond: Není tam takový hluk jako na Klatovské, Karlovarské, Slovanské, Nepomucké, Lidické atd. Není tam betonová džungle sídliště. Lidé se tam znají, je tam bezpečněji.

Právě jste vyjmenoval většinu typických rysů bydlení na venkově. Zbývá ještě dodat, že tam není vodovod a plyn, nejezdí tam pořádně autobus a je to daleko do školy, k doktoru, do banky, na úřad a do krámu. Jestliže jsem si pro sebe vyhodnotil, že vámi vyjmenovaná pozitiva převáží nad mnou dopsanými negativy, tak se odstěhuju na venkov nebo na Výsluní. Ale nemůžu po místní samosprávě, aby z peněz nás všech odstraňovala ta negativa, která já jsem si včas nedokázal uvědomit.

Kuba_j: A vzhledem k tomu, že většina nových aut je na naftu, tak to zlepšení oproti tehdejší době nebude velké

Tak většina obecně ne, to se dá říci jen o určitých segmentech nebo modelech. Celkově se stále prodává více vozidel se zážehovými motory v poměru zhruba 60:40.
Zlepšení u "nafťáků" není tak markantní, ale i tady se toho děje dost - filtry pevných částic, recirkulace výfukových plynů, močovina atd.

v Německu, kde platí bezemisní zóny

Na tomto místě by se ještě slušelo dodat, že bezemisní zóny neměly ve městech, které je zavedly, vůbec žádný účinek na snížení emisí a jde tedy o opatření k ničemu.

Martin_100: Po letech musím s tvým příspěvkem výjimečně souhlasit... asi jdeš do sebe

Občas najdeme názorový průnik i my dva, ale asi to nebude trend...

PLZEŇ. DŮVOD K HRDOSTI. www.plzen2015.net | SPZ - Sdružení přátel značek, o. s.
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4318
Registrován: 12-2005

Odesláno Neděle, 02. června 2013 - 23:56:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martine EGR ventily většina rozumných lidí zaslepí ihned po uplynutí záruky neb je to pouze drahý zkurvítko který ti bere výkon zvyšuje spotřebu a krade peníze při opravách.

A průnik bych prosil opravdu jen názorový pane kolego na jakýkoli jiný průnik mám partnerku.

(Příspěvek byl editován uživatelem martin_100.)

Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10730
Registrován: 8-2002

Odesláno Pondělí, 03. června 2013 - 06:54:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

martin_l:
Proto raději uvidím místo vozovny v Cukrovarské byty (kde jsou veškeré sítě i napojení na dopravu), než když by si lidé z těchto bytů koupili domky na Výsluní a začali se dožadovat dostavby veškeré infrastruktury.

nerozumím proč absurdně spojuješ dva naprosto nesouvisející problémy. jako příklad je to sice hezky ilustrační, ale mě to silně zavání demagogií.

výsluní je rekreační oblast a pokud si tam někdo postaví barák za 3 mega+ s větší zastavěnou plochou a chce tam následně zavést autobus, asi není normální a zasloužil by ránu železnou tyčí po hlavě, protože moc dobře ví, že na tý uzounký silničce se se svým ofroutem jen tak tak vyhne se sousedem ve fabii. a jak známo i ten nejskrčenější autobus je cca o půl metru širší než osobák nebo i ofrout. v plzni a jeho satelitech je spousta podobných problémů, viz třeba kanalizace ve lhotě a zopakuju to podruhý, pokud si někdo postaví barák k trvalýmu bydlení na výsluní, je to především vůl

a pokud se bavíme o minibusu, kterej má základ v dodávce... jedna věc je jejich současná efektivita využití a druhá obsluha nových lokalit. má snad město/pmdp kvůli hrstce blbců z výsluní pořizovat a provozovat další takovej kus? ledaže by si ho ti chytrolíni co bydlí v čistý přírodě koupili sami a sami pro sebe provozovali za svoje poctivě vydělaný peníze

6332:
a jak má město suburbanizaci zabránit?

nejsem stavař, ale že by územní plán? plus třeba doplňující regulativ pro určitý území/lokalitu? podle mě tu možnosti jsou, jen se musí využívat a né že nějakej podmazanej Balihar vám něco povolí

btw k panu ing. Baliharovi mě google vyhodil i tohle: otázky a odpovědi v PDF. týká se to sice území po ex-kulturáku, ale pěkně to přibližuje uvažování toho pána. na mě z toho koukají dvě věci:

1. než abysme něco dělali, radši se na to vyklašlem, ono je pohodlnější sedět v kanclu a vejrat do stropu než padat na držku a nevědět co dřív. stejně to máme za jedny peníze.
2. kdo maže, ten jede. tak to bylo, je a bude. dokud pan Balihar bude obývat svojí židli.
3. bylo by fajn, kdyby pan ing. aspoň občas uvažoval jako investor, tedy ten, kterej chce z pozemků vyrejžovat prachy a ne jen jako úředník, kterej překonává papírový překážky a vidí dlouhou řadu razítek a jednání.

martin_l #5579:
Bohužel je ale mnoho z těch, kteří se do prd**e světa nastěhují a najednou začnou zjišťovat, že pocit kontaktu s nezkaženou přírodou je vykoupen poměrně značným snížením komfortu, přičemž za jediný správný postup považují hlasité dožadování se toho, aby jim obec jejich prd** světa za peníze nás všech přebudoval na civilizovanou městskou čtvrť.

trefa do černýho

tabulka P-rekordů, průběžně aktualizovaná
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10731
Registrován: 8-2002

Odesláno Pondělí, 03. června 2013 - 07:06:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

k aktuální situaci s velkou vodou nejlépe web pmdp:
problémy jsou v Koterově, Plzenci, zavřenej by měl být trojúhelník Doubravecká - Jateční - Chrástecká. ale 30ka asi jezdí...

oba zálivy v Těšínský už jsou tejden hotový a další tejden ještě potrvá dopravní omezení, někdo s kulatým razítkem má zřejmě dost času

v provozu mají být od 10.06.13, což je i tak -držte se- o celej tejden dřív než určuje termín dokončení. ale kdyby někdo nebyl línej hnout prdelí, mohly se používat už s třítýdenním předstihem oproti plánu

kurva něco je blbě
takhle ten kapitalismus nevybudujem nikdy, soudruzi...

(Příspěvek byl editován uživatelem pavel2.)

tabulka P-rekordů, průběžně aktualizovaná
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4320
Registrován: 12-2005

Odesláno Pondělí, 03. června 2013 - 10:45:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pavle můj bejvalej kolega co je už pár let na pravdě boží na výsluní žil v lehce přestavněný chatě. Podnikal (vyráběl na zakázku vrata, brány a podobný železný věci) v malý dílně za chatou/domkem. Měl velkýhi psa, hodnou ženu a žili si tam velice spokojeně. Autobus jim jezdil případně ze stanice nad bergrem směr do litic. A nestěžoval si byl spokojenej.
A podle tebe byl vůl? Hlavně že ty si cvhytrej jak stádo vopic.

BTW ten jeho offroud se jmenoval škoda forman a byl v dost zbídačenym stavu ale sloužil do roztrhání těla.

Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
pokus
Neregistrovaný host
Odeslán z: 37.188.228.212
Odesláno Pondělí, 03. června 2013 - 10:47:50    Odkaz na tento příspěvek  

Výsluní - myslím, že největší problém na zřízení solidní komunikace je výkup pozemků, protože jejich majitelé si plně uvědomili, že jejich pozemky neustále rostou v ceně a po vybudování infrastruktury budou v balíku. Proto nikdo neprodá, ať prodají sousedi, ti hamouni, on přeci může počkat, až to bude stát za to.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15721
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 03. června 2013 - 11:08:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin 100: Tohle je trošku jinej případ - kolega tam evidentně bydlel v chatě ještě v době, kdy to byla jen chatová oblast a nic víc. Kolegovi to tak evidentně vyhovovalo a neměl s tím problém.

Problém s tím mají ti, kdo si tam pořídí pozemek a rodinný dům, nastěhují se tam a pak najednou s úžasem zjistí, že to mají na autobus daleko. To myslím z předchozí diskuze vyplývá dost jasně.

Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10732
Registrován: 8-2002

Odesláno Pondělí, 03. června 2013 - 11:11:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

pokus: svatá pravda, jsme přece v čechách...

z červenýho hrádku do újezda je cca kilometr silnice "v polích". asi rok-dva je tam výrazně umístěná cedule s tuším jiným nebezpečím, doporučenou rychlostí a dodatkovou tabulkou typu chodci ve vozovce.

doubraveckej starosta onehdá povídal, že by tam obvod ten chodník i udělal, ale některý lidi údajně nevědí, co by za ten kus pangejtu chtěli.

tabulka P-rekordů, průběžně aktualizovaná
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5582
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 03. června 2013 - 11:20:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pavel2: nerozumím proč absurdně spojuješ dva naprosto nesouvisející problémy.

Protože ony spolu nesouvisejí jen zdánlivě. Když budeme mít vozovnu v samém centru města, tak sice ušetříme na manipulačních kilometrech, ale ty utratíme za autobusy do satelitů, kam se nám ti lidé mezitím odstěhovali. Do místa jako je Cukrovarská takový areál nepatří, tam se má bydlet. Ostatně když pan Křižík před 114 lety tramvajovou vozovnu navrhl do Cukrovarské, tak ji navrhl za město, přestože by asi provozně vycházelo mnohem praktičtěji, kdyby byla někde u náměstí.
Takže jeden z důvodů, proč si myslím, že přemístění trolejbusové a autobusové vozovny je samo o sobě správný krok (nehodnotím přitom konkrétní kontrakt se Škodou) je právě tenhle vedlejší pozitivní efekt na rozvoj města v lokalitě.

PLZEŇ. DŮVOD K HRDOSTI. www.plzen2015.net | SPZ - Sdružení přátel značek, o. s.
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10733
Registrován: 8-2002

Odesláno Pondělí, 03. června 2013 - 11:20:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

m_100:
to je zas řeč jak rozprávka v hospodě, aneb proč bychom nemohli nasypat jabka a hrušky do jedný bedny a pak to následně rozšlehat v mixéru, že?

jinými slovy starousedlík vs. nová náplava, podlahová plocha chaty a baráku, ten autobus nepotřebuje, druhej křičí že ho chce. přečti si pečlivě předchozí debatu a paxe zapojuj do rozhovoru. možná ušetříš klávesnici i čas.

tabulka P-rekordů, průběžně aktualizovaná
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10734
Registrován: 8-2002

Odesláno Pondělí, 03. června 2013 - 11:29:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

martin_l 5582:
ok, takhle podaný už se to dá chápat. příklad přemístění vozovny a využití výsluní byl asi jen trochu nevhodnej až extrémní... nikde není psáno, že všichni trvale bydlící lidi z výsluní by chtěli byt a jako na potvoru zrovna v cukrovarský.

tabulka P-rekordů, průběžně aktualizovaná
Tom120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 467
Registrován: 6-2007

Odesláno Pondělí, 03. června 2013 - 11:47:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ve 13:00 bude uzavřen most na Jateční.
(řekl to hejtman PK Chovanec)

Stránky o nákladních vozidlech TATRA: TATRA-page

Tom120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 468
Registrován: 6-2007

Odesláno Pondělí, 03. června 2013 - 11:56:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Na Výsluní:
Kdo se tam přistěhoval, ví do čeho šel, nemůže teď chtít po ostatních lidech, aby se mu prostřednictvím města složily na infrastrukturu. Malá SOCka či jiné autobusy nejsou o moc levnější než standartní 12M. Pokud tam bude jezdit ve voze 50+ lidí, nemám se zavedením problém. Ale aby se tam vezlo 5 lidí ve voze, když se to dobře sejde tak 10, je mrhání veřejnejma penězma.

Prostě kdo se přestěhuje do widlákova (ať už jakýhokoli) a čeká, že mu tam postaví hypermarket, škola, gymnázium, připojí ho na širokopásmovej kabelovej internet, postaví mu tam metro atd. tak je debil.

Ad Cukrovarská:
Přesun mimo širší centrum je chyba ze 2 důvodů:
- dlouhý nájezd na linky -> zvýšení veškerých výdajů
- komplikovaná doprava řidičů a dalšího personálu do práce

Stránky o nákladních vozidlech TATRA: TATRA-page

Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8671
Registrován: 12-2007

Odesláno Pondělí, 03. června 2013 - 12:28:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Cit. z (odkaz)
"Zatím stále není jasné, kdy a zda vůbec se bude uzavírat most na Jateční třídě v Plzni. Dopoledne se hovořilo o tom, že kvůli stoupající vodě v Berounce se most bude pravděpodobně uzavírat kolem 13. hodiny. Voda ale nestoupá tak rychle, jak se předpokládalo a tak město zatím nechává most otevřený a dál bude reagovat podle vývoje povodňové situace."

Fotky na MHDFOTO
Říkejte mi MMM
Be ecological. Take the bus, take the train! Be clever use public transport!
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15722
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 03. června 2013 - 13:57:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na tohle je taky pěkný příklad Dolní Vlkýš. Je to součást Plzně, vede tam silnice dost všelijaká, místo na otočení autobusu tam taky zrovna moc není, autobusová doprava tam nikdy nebyla zavedena, přesto ale místní požadují, aby jim tam autobus jezdil. Nicméně, pokud by tam přijel jeden jediný autobus, s přehledem se do něj vejdou všichni místní obyvatelé...

To jen pro zamyšlení a zdůrazňuju, že je to úplně jiná situace, než Výsluní, protože tady se bydlelo mnohem dřív a je to klasická vesnice, ne milionářeské domečky.

Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8672
Registrován: 12-2007

Odesláno Pondělí, 03. června 2013 - 14:24:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak most na Jateční uzavřen od 19.00, MHD a IZS bude mít průjezd povolen.

Fotky na MHDFOTO
Říkejte mi MMM
Be ecological. Take the bus, take the train! Be clever use public transport!
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10737
Registrován: 8-2002

Odesláno Pondělí, 03. června 2013 - 14:39:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

v Dolním Vlkýši je zajímavej poměr počtu autoservisů/autodílen/autobazarů k počtu obyvatel. skoro to tam vypadá, jako kdyby každej od nemluvňat po starce musel mít aspoň 5 aut. takže tam zavádět autobus je jen komedie.

tabulka P-rekordů, průběžně aktualizovaná
Vladimír_b
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2249
Registrován: 6-2008

Odesláno Pondělí, 03. června 2013 - 19:06:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ostatně když pan Křižík před 114 lety tramvajovou vozovnu navrhl do Cukrovarské, tak ji navrhl za město, přestože by asi provozně vycházelo mnohem praktičtěji, kdyby byla někde u náměstí.
Pan Křižík si mohl navrhovat co chtěl, ale město mělo zrovna v Cukru obecní dvůr sousedící s bývalým cukrovarem, ze kterého se dala udělat elektrárna jen nakoupením zařízení. Cukr byl prostě nejlevnější varianta a trochu více neprakticky umístěný. Linka do Doudlevec, držící se kvůli vozovně, nebyla žádné terno a ještě rozbourávala taktovou dopravu ...
Proč byla hydroelektrárna v Panském mlýně? Protože byl města. Kdyby opravdu uvažovali jako ML, tak by vozovna stála někde Chodské-n. Míru.
Když budeme mít vozovnu v samém centru města, tak sice ušetříme na manipulačních kilometrech, ale ty utratíme za autobusy do satelitů, kam se nám ti lidé mezitím odstěhovali. Absolutní nesmysl. Výstavba v Cukru jakkoli neomezí výstavbu satelitů! Do kterého satelitu byla extra zavedena doprava za posledních 20 let? Leda Sylván a to skautské hned vedle...
Vozovna je fuj, ale že je okolo samý "lehký průmysl", autopark, nevyužité a neupravené plochy to nikomu nevadí. Celá tahle akce je o protáčení do správných kapes...
kv
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.102.253.91
Odesláno Pondělí, 03. června 2013 - 19:25:27    Odkaz na tento příspěvek  

Centrum města před šestou večerní pěkně zasekané.

Když se jízdní řád stane kusem papíru...
Pět autobusů linek 33 a 40 za sebou na sto metrech v Rooseveltově ulici.

Wlasta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1622
Registrován: 5-2006
Odesláno Pondělí, 03. června 2013 - 21:59:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Dolni Vlkys: mozna by nebylo od veci vyuzit toho, ze v tarifu IDP jezdi i jini dopravci nez PMDP, kteri disponuji vozidly, ktera se otoci i v mistech, kam se vozy PMDP udajne ani nevejdou :-)
6332
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 243
Registrován: 6-2011

Odesláno Pondělí, 03. června 2013 - 23:02:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  


--Žába--

Žabotlam nejlepší vlak!!!
tak dloho se do lesa volá, až vyleze hajnej a rozbije vám hubu
Breník J.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.252.242
Odesláno Úterý, 04. června 2013 - 14:26:31    Odkaz na tento příspěvek  

Dnes kolem poledne se Koperníkovou ulicí proháněl kloubový trolejbus 31Tr SOR pro Hradec Králové na zkušební jízdě.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15723
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 04. června 2013 - 18:08:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jen tak...


Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
Breník J.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.252.242
Odesláno Středa, 05. června 2013 - 01:26:21    Odkaz na tento příspěvek  

Včera ráno jsem jel malým autobusem SOR 9.5 č. 479 na lince č. 25 v 7.45 do FN Lochotín a byl velmi zaplněn - tak nevím, zda se má linka úplně zrušit, alespoň některé spoje by asi měly zůstat.
6332
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 251
Registrován: 6-2011

Odesláno Středa, 05. června 2013 - 04:41:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jo, některé spoje jsou zaplněné, ale nová vozovna je nová vozovna a prachy někomu do kapsy jsou prachy někomu do kapsy...

--Žába--

Žabotlam nejlepší vlak!!!
tak dloho se do lesa volá, až vyleze hajnej a rozbije vám hubu
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15725
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 05. června 2013 - 07:35:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Breník J.: Spoj byl zaplněn v úseku Vinice - Lékařská fakulta - a nebo i v úseku dál k nemocnici? Já jsem včera prozměnu potkal ten spoj z Vinic v půl šesté, lidí tam taky nebylo málo, ale otázkou je, kolik z nich pak obratem přestoupilo na tramvaj.

Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
Pavel_reiser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2070
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 05. června 2013 - 09:21:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

25ka dnes v 8h ve směru na Vinice u Družby obsazena slovy dvěma lidmi, neboť i řidič je (jen) člověk.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15726
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 05. června 2013 - 10:34:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak ve směru na Vinice tím ráno nejezdí nikdo... Proč taky, že jo...

Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15732
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 06. června 2013 - 15:36:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

... a když mám hodně velkej autobus, tak ho postavím tak, aby se nikdo nevešel ani přede mě, ani za mě!


Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
Kritik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 526
Registrován: 6-2007
Odesláno Čtvrtek, 06. června 2013 - 21:15:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Centrum města před šestou večerní pěkně zasekané.

Když se jízdní řád stane kusem papíru...
Pět autobusů linek 33 a 40 za sebou na sto metrech v Rooseveltově ulici.


Hlavně že máme "Dynamický dispečink" http://www.pmdp.cz/o-nas/projekty-eu/regionalni-operacni-program/ dynamicky-dispecink.aspx
Napřed jede 5 autobusů za sebou a pak 1/2 hodiny žádný....
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10746
Registrován: 8-2002

Odesláno Pátek, 07. června 2013 - 00:08:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

MJ: co k tomu říct, prostě <|> za volantem...

kritik + kv:
jednou z příčin narvaný Rooseveltky a Saskýho mostu je ona stavba vodovodu pro nový divadlo u hlavní pošty - z labyrintu jednosměrek v centru nelze vyjet do S35. značení si zajistila údajně fa zhotovitele, tedy Hochtief. a navzdory obhajování značení ze strany martina_l je to označený nahovno, zopakuju to klidně ještě třikrát, pokud to martin bude o5 rozporovat.

jo a ten pán co stavbě divadla šéfuje ze strany města, jmenovitě Bc. Miroslav Stuchlík, Jagellonská 8, tel. 378 035 230, mail stuchlik@plzen.eu, se stejně jako málomluvnej pán na stavbě vyjádřili, že tahle akce má termín 20. - 31.05.13. a podívejte se do kalendáře kolikátýho je dnes.

však ono se to na těch pár dní neposere, že? řidiči i cestující mají přece času dost.

tabulka P-rekordů, průběžně aktualizovaná
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10747
Registrován: 8-2002

Odesláno Pátek, 07. června 2013 - 00:12:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

aktuálně se něco děje u pivovaru na křižovatce u OMV, je tam asi 5 trolejových plošin a červená/oranžová dodávka fy Elektroline.

taky už nám rozkopávají Koperníkovku, z Plzně se odpoledne stává jedno velký parkoviště. k tomu zavřenej provizorní most na Jateční, ještě bude veselo. kdyby se dalo zásobovat od 22 do 6h ráno, bral bych to.

tabulka P-rekordů, průběžně aktualizovaná
Mk2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 424
Registrován: 12-2007

Odesláno Pátek, 07. června 2013 - 05:32:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

aktuálně se něco děje u pivovaru na křižovatce u OMV, je tam asi 5 trolejových plošin a červená/oranžová dodávka fy Elektroline.

Tam se děje to, že vzniká chybějící levý oblouk ze Šumavské do ulice U Prazdroje. O příštím výkendu ho využije vůz 9Tr při okružních jízdách, jinak se staví kvuli letní uzavírce Wilsonova mostu, pro odklon linky 12.
gym
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.250.45
Odesláno Pátek, 07. června 2013 - 05:46:06    Odkaz na tento příspěvek  

Pavel2: já být panem Stuchlíkem, tak vás nakopu do řiti. Jste malý český, podlý chronický udavač...
Strejcekms
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1079
Registrován: 11-2010

Odesláno Pátek, 07. června 2013 - 06:13:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pavel2: Zásobování trpí, to je těžká pravda, ale řekněme si narovinu, musí tam za každou cenu ti lidé jezdit? Vemte si povodně v Praze, celá Praha zasekaná (ostatně jako vždy), ale i když těm lidem říkají nejezděte sem, nebo využijte MHD, tak lidé stejně jedou vozem a to jsou ti lidé co to komplikují. Aut je víc a víc a silnice a křižovatky mají plus mínus stejnou propustnost, to se někde musí projevit.
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10750
Registrován: 8-2002

Odesláno Pátek, 07. června 2013 - 12:21:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

gym:
děkuji za reakci, pane kolego. váš přístup je takový typicky česky zaprděný. než abychom dělali věci na 100% anebo aspoň trošičku blbuvzdorně mysleli i za ty ostatní, budeme radši trestat toho, kdo si dovolí na nedostatky upozornit a - nedejbože taková troufalost - pojmenovat konkrétní viníky.

strejcekms:
kdo kdy někdo něco rozvážel, ví o čem mluvím.

tabulka P-rekordů, průběžně aktualizovaná
6332
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 274
Registrován: 6-2011

Odesláno Pátek, 07. června 2013 - 13:25:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Třeba je gym a p. Stuchlík jedna osoba :-)

--Žába--

Žabotlam nejlepší vlak!!!
tak dloho se do lesa volá, až vyleze hajnej a rozbije vám hubu
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10751
Registrován: 8-2002

Odesláno Pátek, 07. června 2013 - 18:05:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

6332: to už by se kousnul do rtu a začal přemejšlet
gym mu může poslat odkaz, já tu stavbu v pondělí zkontroluju

tabulka P-rekordů, průběžně aktualizovaná
gym
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.180.47
Odesláno Pátek, 07. června 2013 - 20:28:19    Odkaz na tento příspěvek  

Pavel2: nevím proč, ale když tady čtu vaše příspěvky, pokaždé si vzpomenu na Šedý mor. Vy byste byl kandidát na jedničku....
6332
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 280
Registrován: 6-2011

Odesláno Pátek, 07. června 2013 - 20:45:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

gym: a na co byste byl kandidát vy?

P2: :-)

--Žába--

Žabotlam nejlepší vlak!!!
tak dloho se do lesa volá, až vyleze hajnej a rozbije vám hubu
gym
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.180.47
Odesláno Pátek, 07. června 2013 - 21:40:27    Odkaz na tento příspěvek  

6332: Ptal jsem se vás na něco? Nebo se jen zastáváte vašeho teplého přítele?
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10752
Registrován: 8-2002

Odesláno Pátek, 07. června 2013 - 22:06:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

gym:
pane kolego, važte slova
4% menšina je tady na indexu, aby vás admini nesmazali...

nojo, když si někdo zvykne hlavně se do ničeho nemíchat, ničeho si nevšímat a nevyčuhovat z davu, je pak těžký se naučit něco jinýho. cigárko, klídek, pohodička a na to co se mě bezprostředně netýká hodit bobek.

nepřítele očernit, zesměšnit nebo jakkoli jinak umlčet a eliminovat, hlavně aby už neprudil. prostě klasika

tabulka P-rekordů, průběžně aktualizovaná
gym
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.180.47
Odesláno Pátek, 07. června 2013 - 22:19:13    Odkaz na tento příspěvek  

já jen aby se vám vaše udávání a chlubení tímto tady jednou nevymstilo....a nejsem váš kolega...já jsem hetero
gym
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.180.47
Odesláno Pátek, 07. června 2013 - 22:21:58    Odkaz na tento příspěvek  

4% menšina, u tramvajáků a fotičů 90% většina
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10753
Registrován: 8-2002

Odesláno Pátek, 07. června 2013 - 23:47:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

gym: tak to je těžká diagnóza...
už vám jela jednosměrná tramvaj do dobřan?

a děkuji za zájem, ale já se o sebe s dovolením postarám sám.

tabulka P-rekordů, průběžně aktualizovaná
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5586
Registrován: 5-2004
Odesláno Sobota, 08. června 2013 - 19:13:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pavel2: navzdory obhajování značení ze strany martina_l je to označený nahovno, zopakuju to klidně ještě třikrát, pokud to martin bude o5 rozporovat.

Včera jsem se opět přesvědčil, že na vjezdu do Solní ulice z náměstí Republiky je "cedule jak kráva" s informací, že průjezd do sadů Pětatřicátníků je uzavřen. Opravdu už nevím, jak lépe by to značení mělo vypadat a kde všude by podobné cedule měly být umístěny.

tahle akce má termín 20. - 31.05.13. a podívejte se do kalendáře kolikátýho je dnes

Taky se mezitím vyskytly nějaké přívalové deště a taky se po kopnutí do země mohlo objevit něco, co tam nikdo předtím nečekal...

Strejcekms: Zásobování trpí, to je těžká pravda, ale řekněme si narovinu, musí tam za každou cenu ti lidé jezdit?

Ano, přesně tak. Řekl bych, že tři čtvrtiny aut v centru by se dalo odbourat, kdyby si rozumný řidič řekl, že když jsou povodně, zavřený most na Jateční a Veleslavínova rozkopaná, tak pro tentokrát tím autem na náměstí nemusím. A pokud musím, tak holt si postojím v kolonách. Zásobování to samozřejmě omezuje, ale nehledejme přičinu tam, kde není.

PLZEŇ. DŮVOD K HRDOSTI. www.plzen2015.net | SPZ - Sdružení přátel značek, o. s.
Pštros
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.42.55
Odesláno Sobota, 08. června 2013 - 21:20:47    Odkaz na tento příspěvek  

Jste toho názoru, že je dobré otevřít most na Jateční, když má začít vydatně pršet a řeky mají opět stoupat?
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4006
Registrován: 9-2005

Odesláno Neděle, 09. června 2013 - 08:55:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Pštros:

Tohle snad musí posoudit hlavně statik, ne? Pokud je most po poslední povodni v pořádku, proč by nemohl znovu sloužit, když není vůbec jasné, jaká povodeň možná ještě přijde.

Bezdružická lokálka
Wlasta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1625
Registrován: 5-2006
Odesláno Neděle, 09. června 2013 - 12:02:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jeste k:

a pokud se bavíme o minibusu, kterej má základ v dodávce... jedna věc je jejich současná efektivita využití a druhá obsluha nových lokalit. má snad město/pmdp kvůli hrstce blbců z výsluní pořizovat a provozovat další takovej kus?

Napada me hned nekolik mist, kde by takova vec za trochu penez vyrazne zlepsila dopravni obsluznost, resp. ty penize usetrila. Jenze ono se to tak nikdy nedelalo...
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15743
Registrován: 5-2002

Odesláno Neděle, 09. června 2013 - 13:56:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Napada me hned nekolik mist, kde by takova vec za trochu penez vyrazne zlepsila dopravni obsluznost

Můžeš to sem napsat? Aspoň se tady budeme bavit k věci a ne o politice a o orientaci zde přítomných.

Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
James_bond
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 581
Registrován: 1-2009

Odesláno Neděle, 09. června 2013 - 18:37:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jestli by se koupilo něco na způsob Gruau microbus, tak by tím šlo obsluhovat Výsluní, Hradiště, oblast kolem Skladové ulice (firem tam je dost a linka 22 jezdí jen ve špičkách), možná některé části Lochotína, kde to je na tramvaj mezi 500 metry až jedním kilometrem....
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10755
Registrován: 8-2002

Odesláno Neděle, 09. června 2013 - 21:23:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

martin_l:
Včera jsem se opět přesvědčil, že na vjezdu do Solní ulice z náměstí Republiky je "cedule jak kráva" s informací, že průjezd do sadů Pětatřicátníků je uzavřen. Opravdu už nevím, jak lépe by to značení mělo vypadat a kde všude by podobné cedule měly být umístěny.

člověče martine, tak to asi jezdím jinýma než doporučenýma trasama, já jsem na tu ceduli zatím nenarazil. na vjezdu z náměstí do Solní cedule jak kráva, to je tedy opravdu precizně, včas a na správným místě označený. podle mě, při znalosti místní situace, si ten, kdo to značení na městě schvaloval, mohl uvědomit, že takovou ceduli by bylo záhodno umístit NA VŠECH VJEZDECH do historickýho centra. pokusím se po paměti: Pražská, Dřevěná, Františkánská, Palackého ul./S35, Riegrova, Rooseveltův most/sady 5. května. to je zřejmě víc než jedna...

> > tahle akce má termín 20. - 31.05.13. a podívejte se do kalendáře kolikátýho je dnes
>
> Taky se mezitím vyskytly nějaké přívalové deště a taky se po kopnutí do země mohlo objevit něco, co tam nikdo předtím nečekal...


věř, že jako řidiče mě stavebníkovy problémy vůbec nezajímají. ať si tam klidně postaví metro, když bude dodržovat termíny, případně značení upraví. a s mimořádnostma v historickým centru města, že někde bude nějakej drát navíc nebo kanálová roura o dva metry jinde, by už měl počítat i projekt stavby...

vedle toho máme i informační systém JSDI a instituci, která ho spravuje (NDIC). a co vidíš tady? velký kulový, taková mapa je pak k ničemu

kdo je vlastník komunikace? a kdo má povinnost tu uzavírku do JSDI nahlásit? není to náhodou ten samej, kterej Hochtiefu schválil projekt dopravního značení stavby?

btw ta ohrada je u hlavní pošty stále. a 31.05.2013 už myslím bylo. tedy pokud já i fa Hochtief používáme stejnej kalendářní systém.

tabulka P-rekordů, průběžně aktualizovaná