K-report
 

Archiv diskuse Tykadláci v Plzni do 23. 06. 2013  

Diskuse K-report » Archiv 2013 » Autobusy a trolejbusy » Tykadláci v Plzni » Archiv diskuse Tykadláci v Plzni do 23. 06. 2013 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5587
Registrován: 5-2004
Odesláno Neděle, 09. června 2013 - 22:32:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pavel2: mohl uvědomit, že takovou ceduli by bylo záhodno umístit NA VŠECH VJEZDECH do historickýho centra. pokusím se po paměti: Pražská, Dřevěná, Františkánská, Palackého ul./S35, Riegrova, Rooseveltův most/sady 5. května. to je zřejmě víc než jedna...

Ano samozřejmě, teoreticky by se ta cedule mohla objevit klidně u Ejpovic na dálničním sjezdu. Otázka je, zda-li by to bylo někomu a něčemu opravdu užitečné. Umísťovat upozornění na všech vjezdech do historického jádra je podle mně (a zjevně i podle úřadu, který vydal dopravně inženýrské rozhodnutí, tedy DIR) zbytečné, protože informace o uzavírce je podstatná pouze pro ty, kteří se rozhodnou využít výjezd kolem hlavní pošty a ti se to dozví víceméně včas, aby mohli použít jinou trasu k opuštění jádra města. Kdyby to věděli už na vjezdu, tak to v naprosté většině případů nebude mít vliv na jejich rozhodnutí, jestli do oblasti vjedou, jeli by sem stejně.

a s mimořádnostma v historickým centru města, že někde bude nějakej drát navíc nebo kanálová roura o dva metry jinde, by už měl počítat i projekt stavby...

Nechceš mi snad tvrdit, že v místě, kde se déle než 700 let neustále staví, bourá, staví a bourá město můžeš s přesností na centimetry říct, co v té zemi je zakopáno. Projekt samozřejmě ví, co je tam za sítě a to na základě vyjádření všech jejich správců. Jestliže tam ale před dvěma sty lety někdo zakopal vodovod, který se před sty lety přestal používat a dávno se na něj zapomnělo, tak na ten přijdeš teprve ve chvíli, kdy tu jámu otevřeš. Tvrzení, že má být vše detailně prozkoumáno, je odtržené od reality.

kdo je vlastník komunikace? a kdo má povinnost tu uzavírku do JSDI nahlásit? není to náhodou ten samej, kterej Hochtiefu schválil projekt dopravního značení stavby?

Vlastníkem komunikace je město Plzeň a má povinnost ji nahlásit do JSDI.

PLZEŇ. DŮVOD K HRDOSTI. www.plzen2015.net | SPZ - Sdružení přátel značek, o. s.
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10756
Registrován: 8-2002

Odesláno Pondělí, 10. června 2013 - 00:37:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

konverzace s martinem_l a rozbíjení argumentů:
kdo nechce číst OT kvákání, nechť nás přeskočí.
Ano samozřejmě, teoreticky by se ta cedule mohla objevit klidně u Ejpovic na dálničním sjezdu.

bla bla bla... kecání a vymýšlení nesmyslných příkladů ti jde na jedničku :-)

...informace o uzavírce je podstatná pouze pro ty, kteří se rozhodnou využít výjezd kolem hlavní pošty a ti se to dozví víceméně včas, aby mohli použít jinou trasu k opuštění jádra města.

nesouhlasím. jestliže se v důsledku silnýho provozu zašlehne celý náměstí i s (některýma) přilehlýma ulicema, kterýma se na náměstí vjíždí, je to značení typu jeden blok před uzavírkou n e d o s t a t e č n ý.

a zopakuju ti svůj už asi 14 dní starej příklad - start nábřeží, cíl Otýlie Beníšková. zastavím se v Dřevěný, netuše proč. po 3 minutách se dostanu na náměstí, a je mi jasný, že je-li zacpaná Rooseveltka, je zacpanej i most za ní a hejbat se to začíná až za Rondelem (snad - z náměstí se to blbě věští). tedy volím jinej výjezd z náměstí. ale ten je zavřenej... můžu se tedy na křižovatce Veleslavínova x S35 otočit, projet kolečko Sedláčkova - S5Q - Dominikánská - nám. - Zbrojnická, vyjet přes Šafaříkovy sady a zastavit se buď na semaforu Anglický x Americká anebo na kruháku Goethova x Americká, následně se pak přískokama přes Klatovskou, S35 a Rondel přiblížit k cíli, do Otýlie.

a to je důvod, proč si myslím, že je potřeba takovouhle uzavírku zřetelně označit na VŠECH VJEZDECH na náměstí. situace za normálního provozu a v dopravní špičce je totiž podobná jako v tom přísloví, že sytý hladovému nevěří.

Jestliže tam ale před dvěma sty lety někdo zakopal vodovod, který se před sty lety přestal používat a dávno se na něj zapomnělo, tak na ten přijdeš teprve ve chvíli, kdy tu jámu otevřeš. Tvrzení, že má být vše detailně prozkoumáno, je odtržené od reality.

přesně z tohohle důvodu má projekt stavby počítat i s jistou časovou rezervou - co a kde v zemi skutečně je, zjistíš až když ten výkop otevřeš.

Vlastníkem komunikace je město Plzeň a má povinnost ji nahlásit do JSDI.

no vidíš. někde se asi stala chyba. asi se nějakej osel v magistrátním kanclu vykašlal na svý povinnosti.

tabulka P-rekordů, průběžně aktualizovaná
gym
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.248.85
Odesláno Pondělí, 10. června 2013 - 06:46:00    Odkaz na tento příspěvek  

Pavel2: jdi už jednou konečně do prdele...
gym
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.48.106.122
Odesláno Pondělí, 10. června 2013 - 07:24:04    Odkaz na tento příspěvek  

no vidíš. někde se asi stala chyba. asi se nějakej osel v magistrátním kanclu vykašlal na svý povinnosti.

Áno a tady nepomůže nic jiného, než si stěžovat, jak by nám doporučil Martin L. Oni totiž toho mají v těch kanclech tak strááášně moc na práci. Stěžovat si a zas tím jen říct co kdo má dělat, protože oni na to nepřijdou. Občan jim to musí říct.
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5588
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 10. června 2013 - 07:49:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pavel2: a zopakuju ti svůj už asi 14 dní starej příklad - start nábřeží, cíl Otýlie Beníšková. zastavím se v Dřevěný

Tak předně nevím, proč si se zastavil v Dřevěný, když nejkratší trasa z nábřeží na Roudnou vede Perlovou a Veleslavínovou.
Kromě toho, tvoje trasa má zdroj i cíl ve vnitřím městě, tzn. že jsi místní řidič a ten by se měl o podmínky provozu ve městě starat i pomocí jiných zdrojů, než jen prostřednictvím dopravního značení. Například zde bylo o té uzavírce napsáno a není problém si tento web před započetím jízdy z nábřeží na náměstí prohlédnout. Je to spíše o tom hledat způsoby jak se vyhnout problémům než se snažit stanovit "viníka" situace bez zamyšlení nad tím, zda-li jsem si tomu sám nepřispěl.

já jsem na tu ceduli zatím nenarazil

Pokud jsi si ji nevšiml na začátku Solní ulice, pak by sis ji pravděpodobně nevšiml nikde a její umístění kamkoli je tedy zcela zbytečné.

jestliže se v důsledku silnýho provozu zašlehne celý náměstí i s (některýma) přilehlýma ulicema, kterýma se na náměstí vjíždí, je to značení typu jeden blok před uzavírkou n e d o s t a t e č n ý.

Tvrzení, že celé náměstí je zneprůjezdněno právě kvůli této jedné uzavírce je samozřejmě nesmysl. K celkovému zahlcení dopravy významně přispěly i jiné faktory (se kterými se při stanovování dopravního značení nepočítalo a ani počítat nemohlo) a určit podíl "zavinění" právě této stavby pochopitelně nelze. Kromě toho se bavíme o dopravním kolapsu v místě, které je komunikačně relativně bezvýznamné (z pohledu vedení tranzitních komunikací) a v těch kolonách stojí jen ti, kteří se rozhodli navštívit historické centrum města autem. Takové rozhodnutí s sebou logicky nese riziko zdržení.

přesně z tohohle důvodu má projekt stavby počítat i s jistou časovou rezervou - co a kde v zemi skutečně je, zjistíš až když ten výkop otevřeš.

S časovou rezervou samozřejmě počítá, ale jestliže si naplánuješ stavbu na dva týdny a on ti jeden celý proprší, tak ti ta rezerva stačit samozřejmě nemůže. A zachovávat rezervu v rozsahu 100% potřebného času ti nikdo nezaplatí...

někde se asi stala chyba. asi se nějakej osel v magistrátním kanclu vykašlal na svý povinnosti

Ano, v tomto případě se pravděpodobně stala chyba. Na zbytek toho, co ti vadí, to ale vliv nemá.

(Příspěvek byl editován uživatelem Martin L.)

PLZEŇ. DŮVOD K HRDOSTI. www.plzen2015.net | SPZ - Sdružení přátel značek, o. s.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15746
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 10. června 2013 - 08:45:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tady se objevilo toto foto.

Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
gym
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.248.85
Odesláno Pondělí, 10. června 2013 - 19:02:41    Odkaz na tento příspěvek  

udavači, práskači...takový je K-report tramvaje v Plzni
12345
Neregistrovaný host
Odeslán z: 109.81.175.24
Odesláno Úterý, 11. června 2013 - 00:21:13    Odkaz na tento příspěvek  

"trávníček" je již opět ve vozovně..
Breník J.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.252.242
Odesláno Úterý, 11. června 2013 - 00:53:46    Odkaz na tento příspěvek  

Ve čtvrtek 13. 6. v 17 hodin se fandové dopravy sejdou naposled před prázdninami v Autoškole v Cukrovarské ulici pod zimním stadionem na schůzce T-B-C.
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4337
Registrován: 2-2005

Odesláno Úterý, 11. června 2013 - 16:25:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Přes zbytečné stěžování Pavla2 a zbytečné reagování Martina_l a a přes nemístné poznámky všech okolo tady unikla informace, že trolejbusový oblouk z pod mostu nad nádražím do ulice U Prazdroje už je (dva dny !) hotový a výhybka zapojená.

MHD je pro lidi ! ! !
Škoda 27Tr Solaris...perla Plzně
ICQ: 260 116 510
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10757
Registrován: 8-2002

Odesláno Úterý, 11. června 2013 - 20:21:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

a dneska vyjela na zkušební jízdy kloubová 25 Tr #523 a naproti tomu sólo 24 Tr #502 má hóóódně divnej zvuk motoru. podobnej mívaly i některý vysloužilý 14 Tr.

tabulka P-rekordů, průběžně aktualizovaná
snoopy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8
Registrován: 5-2013
Odesláno Středa, 12. června 2013 - 15:24:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pavel2
ony jsou nějaké jiné 24tr, než sólo a jiné 25tr, než kloubové? XD

(Příspěvek byl editován uživatelem snoopy.)

Nikdy nevysvětlujte. Přátelé to nepotřebují a nepřátelé vám stejně neuvěří.
(Leonardo da Vinci)
Ú.Di.Š.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.176.22.62
Odesláno Středa, 12. června 2013 - 16:07:45    Odkaz na tento příspěvek  

"trávníček" je již opět ve vozovně.. týden...
má hóóódně divnej zvuk motoru Jedná se o kvalitní výrobek ze Škodovky, který se musí vyrobit co nejlevněji a ty si troufáš pochybovat o kvalitě motoru (resp. ložisek)? To už si na tom tak špatně, že jezdíš trolejbusy, nebo to jenom jelo kolem tebe? U 24 Tr je hlučnost náprav (...), či TM prostě vlastnost. S tím se smiřte.
1645
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.136.187.240
Odesláno Středa, 12. června 2013 - 16:45:39    Odkaz na tento příspěvek  

Tu 502 pozoruju už takové dva týdny, tak atypický zvuk zatím u žádné jiné 24Tr nepamatuji. Ani se nemusím dívat a bezpečně vím, co jede kolem mě
A částečně se to poslední dobou projevuje i u 509, tam je to ale o dost míň.
81 Tr
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.20.192
Odesláno Středa, 12. června 2013 - 17:34:46    Odkaz na tento příspěvek  

jsou v pi+i trakčáky a zadní nápravy
Johny512
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 640
Registrován: 10-2008

Odesláno Středa, 12. června 2013 - 20:45:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

web pmdp (změny od 29.6.) odkaz: Spoj linky N5 odjíždějící z Radobyčic v 1:23 a křižování u Mrakodrapu v 1:50, bude prodloužen z Malesic do Města Touškov, odkud bude zpět vyjíždět ve 2:25. ( )
Zajímavá je také trasa linky č. 24 (od 1.7. do 30.9.), která bude jezdit místo do Skvrňan na konečnou do Teslovky, jako před třemi lety..

(Příspěvek byl editován uživatelem johny512.)

Moje hobby.. autobusy.. Kdo mě nezná.. nepochopí..
Od září 2009 nenávidím ty keply PLF, T3- 190+191 4ever
seznam-autobusů
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10759
Registrován: 8-2002

Odesláno Čtvrtek, 13. června 2013 - 01:08:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

snoopy:
to jsi mě pochopil jakýmsi zvláštním způsobem, jednak jsem chtěl zdůraznit, že jde o trolejbusy, nikoli autobusy a pak tu máme ještě tr_solarisy, že?

tak jsem to napsal tak, aby bylo jasno :-)

tabulka P-rekordů, průběžně aktualizovaná
snoopy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10
Registrován: 5-2013
Odesláno Čtvrtek, 13. června 2013 - 17:12:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pavel2:
Ok, to byl samozřejmě žert. XD

Nikdy nevysvětlujte. Přátelé to nepotřebují a nepřátelé vám stejně neuvěří.
(Leonardo da Vinci)
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10761
Registrován: 8-2002

Odesláno Pátek, 14. června 2013 - 05:37:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

snoopy: no budiž :-)

včera dopoledne byla kolona na Jateční, od Stavebních strojů k Boleváku, nevím kvůli čemu a pak taky v Lidický před křižovatkou s Karlovarskou, jaxe tam něco dělá na tramvajový křižovatce - oblouky, výhybky...?

tabulka P-rekordů, průběžně aktualizovaná
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10762
Registrován: 8-2002

Odesláno Pátek, 14. června 2013 - 05:51:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jo a ze SVSmP mi potvrdili, že v zálivech na Těšínský 3 tejdny tuhnula betonová zálivka mezi dlažebníma kostkama. vot éto těchnika, v roce 2013

rozmlácená Dlouhá ulice a zvlněná Lobezská se v nejbližší době zgruntu opravovat nebudou, pouze lepit nejhorší průsery, přestože projekty jsou připravený. leč město má údajně jiný priority, takže prachy nebudou. asi si je Rund ulejvá do vlastní kapsy

krom toho ta Dlouhá bude mít 1+1 pruh (jeden pro každej směr), někomu asi strašně vadí, že tam můžu rychlostí 55 km/h předjet důchodce ve Fabii nebo Thalii, kterej se šine 35 km/h. tak tam místním obyvatelům město nadělí parkovací stání. nebyly tam posledních 40 let, ale najednou někoho ozářila myšlenka, že tam budou mít velkej význam a úžasnej smysl

neprůjezdný Przni zdar.

(Příspěvek byl editován uživatelem pavel2.)

tabulka P-rekordů, průběžně aktualizovaná
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5607
Registrován: 5-2004
Odesláno Pátek, 14. června 2013 - 07:35:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pavel2: vot éto těchnika, v roce 2013

Doporučuji, abys navštívil nejbližší cementárnu a tam té hmotě v silu vysvětlil, že už máme rok 2013 a že si nemůžeme dovolit čekat na to, až proběhnou nějaké přírodní procesy...
Následně můžeš vyrazit do obilných lánů a tam těm klasům vynadat za to, že jim v roce 2013 nestačí týden na to, aby po zasetí vyrostly a dozrály ke sklizni, ale že jsou stále sto let za opicemi.
Já nevím, že si pořád někdo myslí, že se dá poručit větru, dešti.

krom toho ta Dlouhá bude mít 1+1 pruh (jeden pro každej směr) (...) tak tam místním obyvatelům město nadělí parkovací stání

Tak to je samozřejmě to nejlepší, co se s touto ulicí dá udělat.

V Masarykově, Částkově nebo Francouzské druhý pruh nikomu neschází. Dlouhá má podobné nebo nižší intenzity, takže ta současná asfaltová ranvej je tam pochopitelně k ničemu.

PLZEŇ. DŮVOD K HRDOSTI. www.plzen2015.net | SPZ - Sdružení přátel značek, o. s.
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4341
Registrován: 12-2005

Odesláno Pátek, 14. června 2013 - 10:25:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

přestože projekty jsou připravený. leč město má údajně jiný priority,

No to je jasný kretenský dívadlo pro pár blbců co jim stávající 4 divadla nestačí a megatunel pro gumokolní mhd ve škodovce.

Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
6332
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 313
Registrován: 6-2011

Odesláno Pátek, 14. června 2013 - 10:57:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tuten přesun vozovny MHD by si zasloužil ocenit jako TUNEL STOLTÍ

--Žába--

Žabotlam nejlepší vlak!!!
tak dloho se do lesa volá, až vyleze hajnej a rozbije vám hubu
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10763
Registrován: 8-2002

Odesláno Pátek, 14. června 2013 - 11:59:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

martin_l:
fajn, naplánuj výlet, pojedem spolu. a klidně i k Březinovi-APB/B&BC do Zbůchu, jestli tam dělají i jinej beton než pro ty svý prefabrikáty a stavby. rád si rozšířím obzory.

tabulka P-rekordů, průběžně aktualizovaná
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10764
Registrován: 8-2002

Odesláno Pátek, 14. června 2013 - 12:17:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dlouhá má podobné nebo nižší intenzity (než Francouzská), takže ta současná asfaltová ranvej je tam pochopitelně k ničemu.

...a proto se pravidelně každý odpoledne před zúženým kruhákem na NGP tvoří dlouhý fronty. zabít to co funguje a vyrobit problém tam, kde doteď 40 let žádnej nebyl - geniálnější řešení lze vymyslet jen těžko :-)

však piánko, klídek, v 15h si stoupnem do fronty a do těch 20h na druhej konec města taky doskáčem. dyť máme Času Dost

tabulka P-rekordů, průběžně aktualizovaná
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5608
Registrován: 5-2004
Odesláno Pátek, 14. června 2013 - 12:41:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pavel2: a proto se pravidelně každý odpoledne před zúženým kruhákem na NGP tvoří dlouhý fronty

Nechceš mi snad tvrdit, že fronty na Francouzské před kruhovým objezdem na náměstí Generála Píky jsou proto, že Francouzská není čtyřpruhová...
Kolony vznikají z toho důvodu, že kruhák je asymetricky pětiramenný a mezi sousedními větvemi je malá vzdálenost. Vznikají tak malé mezery mezi auty na okruhu, které nestačí na vřazení autům z Francouzské. Kromě toho z kruháku do Francouzské odbočuje méně aut, než z ni na kruhák najíždí. A kruhák jak známo funguje tak, že odbočující auto vytváří místo pro najetí jiného. Ti, co najíždějí z Částkovy od Slovanské ale většinou pokračují dál Částkovou nebo Koterovskou a do Francouzské nejedou, čímž nevytváří potřebné mezery. Tramvaj napříč, která to občas zastaví úplně, tomu samozřejmě nepřispívá. A když to všechno sečteme, tak máme příčinu toho, proč se Francouzská zahlcuje, kdežto pro ostatní směry ta křižovatka funguje dobře. Z toho taky logicky vychází, že i kdyby Francouzská měla třeba šest pruhů, tak kolony u Galerie Slovany budou úplně stejné, protože je to dáno křižovatkou.
A když se tedy vrátíme k Dlouhé - křižovatky u Pietasu a u Astry budou stále stejné, navazující Masarykova bude pořád dvoupruhová a přes Rolnické náměstí (nebo jeho obchvatem) se bude taky jezdit jen jedním pruhem tam a druhým zpátky. Logicky se tak ten čtyřpruh v Dlouhé nikdy nevyužije, protože potřebný objem aut na něj nemá kudy být přiveden. V takové situaci je zbytečné tam lít tolik asfaltu, když můžeme tu ulici trochu zlidštit.

zabít to co funguje a vyrobit problém tam, kde doteď 40 let žádnej nebyl

Fungovat to bude úplně stejně a problém tam žádný nevznikne, neboj...

PLZEŇ. DŮVOD K HRDOSTI. www.plzen2015.net | SPZ - Sdružení přátel značek, o. s.
Wlasta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1626
Registrován: 5-2006
Odesláno Pátek, 14. června 2013 - 17:46:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V Masarykově, Částkově nebo Francouzské druhý pruh nikomu neschází.
Myslíš? Zeptej se nějakého cyklisty, jak se rychle a bezpečně dostat z konečné 16tky ke Gambrinusu a proč to tak je. Odpověď bude obsahovat slova Masarykova a zk....li
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5609
Registrován: 5-2004
Odesláno Pátek, 14. června 2013 - 18:02:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Wlasta: Zeptej se nějakého cyklisty, jak se rychle a bezpečně dostat z konečné 16tky ke Gambrinusu a proč to tak je. Odpověď bude obsahovat slova Masarykova a zk....li

Kvůli cyklistům ale nepotřebujeme plnohodnotný druhý jízdní pruh, že ne... Částkova a Francouzská jsou pro kolaře vyřešeny a ze Zábělské ke Gambrinusu bych já volil na kole cestu zadem.

PLZEŇ. DŮVOD K HRDOSTI. www.plzen2015.net | SPZ - Sdružení přátel značek, o. s.
Wlasta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1628
Registrován: 5-2006
Odesláno Pátek, 14. června 2013 - 19:08:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nebyla rec o plnohodnotnem dalsi pruhu, ale dostacujicim dvoupruhu. Kudy zadem? Mohl bys me, coby zdejsiho obyvatele,prosim poucit? Pokud moz o tak, aby cesta byla vyuzitelna i pro nekoho, kdo neudrzi prumernou rychlost 40 km/h

(Příspěvek byl editován uživatelem Wlasta.)
2117
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.136.167.30
Odesláno Pátek, 14. června 2013 - 21:17:53    Odkaz na tento příspěvek  

523 dnes po SP nasazena ráno na l. 18, do dílen šla na SP další 14Tr - 450
Jirka_Š
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 552
Registrován: 6-2003

Odesláno Pátek, 14. června 2013 - 21:52:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Z konečné šestnáctky ke Gambribusu rychle a bezpečně?
1. možnost: Zábělská - Poštovní - Železničářská - Moravská - Staniční - Těšínská - stezka na chodníku (od křiž. Těšínská x Pilařská) - Gambrinus (v mém cyklosystému červená trasa č. 31) :-)
2. možnost: Zábělská - U Zastávky - Chrástecká - most přes Úslavu (stezka v chodníku) - Doubravecká - Na Sklárně - Gambrinus (v mém cyklosystému černá trasa č. 30) :-)
Kromě krátkého úseku na Těšínské a Chrástecké jde všechno o bezpečné ulice s minimálním provozem nebo o separovanou stezku. Ověřeno více než 15 lety provozu. Vhodné i pro pomalé či nezkušené cyklisty - děti pod dohledem rodičů.

(Příspěvek byl editován uživatelem Jirka_Š.)
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5610
Registrován: 5-2004
Odesláno Pátek, 14. června 2013 - 21:59:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Wlasta: Nebyla rec o plnohodnotnem dalsi pruhu, ale dostacujicim dvoupruhu.

Začínám se v tom ztrácet... Napsal jsem, že v Masarykově nikomu neschází druhý jízdní pruh, tedy ten, který se má rušit v Dlouhé. Ty jsi vytáhl problém cyklistů, což s tím ale příliš nesouvisí, protože jednak existují alternativní trasy (viz příspěvek Jirky_Š) a jednak pro cyklisty lze zřídit stezku podél chodníku nebo vyhrazený cyklopruh v silnici, přičemž pro obojí je v Dlouhé k dispozici místo. To, že se nic takového nevytvořilo v Masarykově, je samozřejmě chyba, ale existenci zbytečného jízdního pruhu v Dlouhé to nijak neovlivňuje.

PLZEŇ. DŮVOD K HRDOSTI. www.plzen2015.net | SPZ - Sdružení přátel značek, o. s.
Libor_hh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1805
Registrován: 2-2005
Odesláno Sobota, 15. června 2013 - 01:39:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ve městě je mrtvej cyklista - dobrej cyklista

poslední dobou si šlapačí na byciklech nějak troufají, podjíždění z prava, chvilku po chodníku, chvilku po silnici,v noci po tmě, červená na křižovatkách je nezajímá, prostě takovej novodobej městskej mor na dvou kolech.

Nehodlám se hádat s těmi, kteří neumějí nic jiného nežli dštít na všechny a všechno oheň a síru a plivat na každého, kdo má jiný názor jedovaté sliny.
Breník J.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.252.242
Odesláno Neděle, 16. června 2013 - 00:33:17    Odkaz na tento příspěvek  

Z historických vypravených vozidel o víkendu byl asi největší zájem, kromě Křižíka č. 18, o autobus Škoda 706 RTO č. 51, který jezdil od Muzea na Bílou Horu. Zajímavá jízda byla i trolejbusem Škoda 9TrHT č. 323, který jezdil od Muzea do již nepoužívaného obratiště ve Skvrňanech a nazpět se využíval nově instalovaný trolejový oblouk ze Šumavské do ulice U Prazdroje jízdou přes Anglické nábřeží k Muzeu. Na lince č. 16 jezdily kloubové vozy.
Zdeněk_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 107
Registrován: 5-2009

Odesláno Neděle, 16. června 2013 - 09:29:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kloubové vozy (resp. vozy s agregátem) byly na 16 vypraveny kvůli asfaltování ul. Edvarda Beneše (u Penny).

Trolejbusy v Plzni
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10766
Registrován: 8-2002

Odesláno Neděle, 16. června 2013 - 18:53:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

víte někdo co všechno se předělávalo v tom Edvardu Benešovi? je to poněkud rozsáhlejší dílo než jen přidanej přechod a novej koberec.

magistrátní uzavírky jsou stručný...
http://aplikace.plzen.eu/doprava/detail.asp?id=46771095

krom toho poznámka na martina_l:
děkuju ti v předešlých dnech za odkaz, ale kdyby jen 10% plzeňských řidičů vědělo, že taková aplikace vůbec existuje, žili bysme v ráji na Zemi...

magistrát pro svojí interní potřebu stvořil řadu zajímavých věcí, ale ne každej plzeňák (a dojíždějící) o nich ví. zřejmě MMP ještě nikdo nenapověděl, že to může zajímat širší okruh lidí než jen osazenstvo městských kanclů.

tabulka P-rekordů, průběžně aktualizovaná
ťululum na ptáky
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.131.129
Odesláno Neděle, 16. června 2013 - 23:40:04    Odkaz na tento příspěvek  

Magistrátní úředníci konají jen do rozsahu jejich úkolu. Protože se požaduje úkol vypracovat, končí jeho vypracování převzetí vedoucím. V žádném úkolu se nehovoří o tom, že je tvořen pro veřejnost. Výjimku tvoří pouze úkoly financované z fondů EU, které sice vyžadují výstupy pro širokou veřejnost, ale většinou se jedná o takové výstupy, o které veřejnost vůbec nestojí nebo je ani nechápe, jakož jsou příkladně multi kulti kontejnery porůznu po městě.
To ale není chyba EU, ale té svoloče, která nám tu vládne.
gym
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.249.108
Odesláno Pondělí, 17. června 2013 - 09:42:24    Odkaz na tento příspěvek  

šedej mor považuju za trolejbus...plazí se po městě max 35 km/h
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10769
Registrován: 8-2002

Odesláno Pondělí, 17. června 2013 - 22:30:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ťululum:
to tak prostě je, čím větší město, tím horší vztah k občanovi. jakmile někde zavládne anonymita, jde to do kytek. na vsi je na tyhlety věci zkrátka víc vidět.

a jinak... :-)
k dnešnímu dni byla stabva vodovodu u hlavní pošty ukončena. měli tam nějaký komplikace a taxe stavba i uzavírka prodlužovaly do 16.06.2013, což bylo splněno.

info z MMP jsem dostal zřejmě pro jistotu až dnes, když už je to skutečně průjezdný. nechali si na odpověď několik dní, nicméně ta lhůta není napadnutelná. páni úředníci velice dobře znají zákony, který potřebujou ke svý práci, navíc neudělají nic a neodpoví dřív. občan je tady ten poslední kdo je zajímá...

oproti takovýmu pentagonu je to ale pořád ještě slušnej výsledek, tam vhodíte mejl do konkrétní emailový schránky a odpovědi na banalitu se dočkáte zpravidla za 30 dnů, žádný info že mejl došel, byl předán dál, řeší se a ve lhůtě xx dní bude kaštan seznámen z výsledkem.

takže taktika zůstává, kašlat na ně dokud to jde, oni nám oplácejí stejnou mincí a když člověk něco potřebuje, musí je k tomu prostě dokopat. od roku 89 se tohleto změnilo fakt minimálně, těžkej socialismus. je to pakáž.

tabulka P-rekordů, průběžně aktualizovaná
čmelák 770
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.96.5
Odesláno Úterý, 18. června 2013 - 11:49:00    Odkaz na tento příspěvek  

O víkendu měla jezdit v Plzni devítka. Jezdila? Nikdo nefotil? Historické tramvaje v příslušné sekci jsou .
vypravna
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.13.132
Odesláno Úterý, 18. června 2013 - 13:37:27    Odkaz na tento příspěvek  

koho by tu zajímaly nějaký busy, nebo trolejbusy, tady už se dávno řeší jiný věci....
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4343
Registrován: 2-2005

Odesláno Úterý, 18. června 2013 - 16:22:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pavle, vem si prosím tě prášky na uklidnění.

Jenom pliveš špínu na práci jiných, aniž bys měl o jejich práci nějaké ponětí

MHD je pro lidi ! ! !
Škoda 27Tr Solaris...perla Plzně
ICQ: 260 116 510
Jakli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 58
Registrován: 2-2013

Odesláno Úterý, 18. června 2013 - 19:26:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

čmelák 770: Tak tedy dvě fotky z víkendu:

Dokonalost má jednu velkou nevýhodu. Je nudná.
27
Neregistrovaný host
Odeslán z: 178.77.249.101
Odesláno Úterý, 18. června 2013 - 19:59:32    Odkaz na tento příspěvek  

Dneska se na 27/1 vystřídaly minimálně 3 Citybusy / Citelisy..
6332
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 374
Registrován: 6-2011

Odesláno Úterý, 18. června 2013 - 21:01:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jakli: pěkné fotky

--Žába--

Žabotlam nejlepší vlak!!!
tak dloho se do lesa volá, až vyleze hajnej a rozbije vám hubu
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10775
Registrován: 8-2002

Odesláno Čtvrtek, 20. června 2013 - 03:29:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

btw kritika je základní nástroj k tomu, abychom se mohli posunout výš a dál. pokud žiješ v domnění, že všechno funguje skvěle, nemáš co zlepšovat

to jen tak na okraj abysme si rozuměli. jestli jsem ti tou kritikou a uvedením jmen šlápl na kuří oko, je to tvoje věc. často se stává, že potrefená husa kejhá :-)

tabulka P-rekordů, průběžně aktualizovaná
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15757
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 20. června 2013 - 12:00:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

btw kritika je základní nástroj k tomu, abychom se mohli posunout výš a dál. pokud žiješ v domnění, že všechno funguje skvěle, nemáš co zlepšovat

A dáme si malý test. Čekáte takhle v Chotíkově na autobus Vary - Plzeň. Autobus nějak nejede a nejede, telefonickým dotazem na kamarádku, která tím autobusem jela, se dozvíte, že řidič prostě Chotíkov vynechal a nechal tam stát sedm lidí, přičemž další autobus jede až skoro za dvě hodiny. Jaký je v tu chvíli správný postup? (Krom postupu pěšky směrem ku Plzni?)

Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10776
Registrován: 8-2002

Odesláno Čtvrtek, 20. června 2013 - 17:13:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

MJ: jít domů pro auto

tabulka P-rekordů, průběžně aktualizovaná
Tom120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 483
Registrován: 6-2007

Odesláno Čtvrtek, 20. června 2013 - 18:48:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Správné řešení situace už naznačil Pavel2. Neboť u vlastního auta se šance, že ti ujede výrazně snižuje.

Stránky o nákladních vozidlech TATRA: TATRA-page

Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4345
Registrován: 12-2005

Odesláno Čtvrtek, 20. června 2013 - 20:13:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ale i tak se najdou jedinci jimž se to stalo... dokonce i jedna sanitka takhle sama projela kus nemocnice než jí zastavila zeď :-)

Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15758
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 20. června 2013 - 20:21:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pes: Za tohle se nevyhazuje, za tohle se sbírají prémie. To až pokud řidič vyrábí jeden malej průšvih za druhým, hrozí, že se jednou ucho džbánu utrhne.

Tom120: Mě jednou ujel vlastní autobus... Stačilo nastartovat, odbrzdit, zjistit, že není dost vzduchu, takže to nejede - a jít se bavit vedle do vozu s kolegou... Ještě že jsem nechal otevřené přední dveře a nebyl jsem daleko...

Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
Pštros
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.42.55
Odesláno Čtvrtek, 20. června 2013 - 23:01:35    Odkaz na tento příspěvek  

Co se to prosím dnes stalo v té Revoluční, že 30 a 29 jezdili na Slovany přes Rokycanskou a Lobezskou?
Marek_kubík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1172
Registrován: 12-2008
Odesláno Pátek, 21. června 2013 - 18:05:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vzkaz pro Honzu Šmolíka alias Johny512: Můžeš prosím u Karos B 732 ev.č.367 a 372 uvést jako 2.dopravce Zliner Zlín a u autobusu Škoda 21Ab ev.č.472 prosím změnit stav na muzejní a smazat datumy odstavení a vyřazení. Do poznámek prosím přidat větu: od 4/2011 zachován jako muzejní. Psal jsem ti email, ale nereaguješ a tak netuším co se s tebou děje.

Karosa - to nejlepší na trhu autobusů :-)
ČD a ZSSK - dva nejlepší železniční dopravci
Moje ICQ: 639-165-615
6332
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 401
Registrován: 6-2011

Odesláno Sobota, 22. června 2013 - 14:43:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jezdí ještě na výluce PJ 66-05?? Přes týden tam byla a bude se vyřazovat

--Žába--

Žabotlam nejlepší vlak!!!
tak dloho se do lesa volá, až vyleze hajnej a rozbije vám hubu
dvoutakt
Neregistrovaný host
Odeslán z: 46.13.79.6
Odesláno Neděle, 23. června 2013 - 16:58:00    Odkaz na tento příspěvek  

pštros: U hudební školy v Revoluční ul. došlo k čelnímu střetu osobních aut při předjíždění. Bezprostředně za nehodou zůstaly stát dva Solarisy l.30 a jeden vůz l.29, následně se další auta otáčela na Rolnickém nám. a vracela se k Penny. Ze směru od Doubravky byla doprava u Astry odkloněna. Odstranění vraků a likvidace provozních kapalin proběhla po 17 h.
Tom120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 486
Registrován: 6-2007

Odesláno Neděle, 23. června 2013 - 18:06:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

U hudební školy v Revoluční ul. došlo k čelnímu střetu osobních aut při předjíždění.
Kde je ten hlupák Martin_l, který tady před 14 dny psal jak je 4 pruh v ulici Dlouhá zbytečnej a že tam stačí 2 pruh (jako v ulici Revoluční)? Ale pochybuju, že by to pochopil. Nebo snad uznal, že neměl pravdu. To by mu to někdo musel napsat do nějaké normy či vydat závaznou směrnici. Jenže nejhorší je, že takovéto ****** (jako je on) tam nesrazí, odnesou to jiní, kteří za to vůbec nemůžou a jen doplácí na blbost zfetovaných projektantů.

Stránky o nákladních vozidlech TATRA: TATRA-page

Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8708
Registrován: 12-2007

Odesláno Neděle, 23. června 2013 - 18:09:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

enže nejhorší je, že takovéto ****** (jako je on) tam nesrazí,
Brzdi retoriku, frajere, přát někomu nehodu je na klinické vyšetření

Fotky na MHDFOTO
Říkejte mi MMM
Be ecological. Take the bus, take the train! Be clever use public transport!
Tom120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 487
Registrován: 6-2007

Odesláno Neděle, 23. června 2013 - 18:11:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A jéje MMM místo věcné reakce přispěchal kamarádovi na pomoc.

Stránky o nákladních vozidlech TATRA: TATRA-page

Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5612
Registrován: 5-2004
Odesláno Neděle, 23. června 2013 - 18:34:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Koukám, že někteří "diskutující" už zcela rezignovali na snahu debatovat na základě argumentů a při psaní svých příspěvků se nechali zcela ovládnout jen zaslepenou nenávistí vůči názorům, které nejsou schopni účinně rozporovat a štve je to natolik, že klesají hlouběji a hlouběji...

Nevím, jestli to tu čte ještě někdo, kdo nevidí nesmyslnost příspěvku č. 486 Toma_120 a proto asi bude dobré k tomu něco napsat.
Nehoda vzniklá při předjíždění v Revoluční ulici nemá pochopitelně vůbec nic společného s uspořádáním Dlouhé ulice. I kdyby měla dlouhá ulice v každém směru pruhy čtyři, tak k té nehodě došlo tak jako tak. Neznám okolnosti dané nehody (a nezná je tu nikdo, přesto se někteří tváří, že je jim vše jasné), ale pokud někdo předjíždí v místě, které je zmiňováno, tak nemá na žádné silnici co dělat (ani dvoupruhové, ani čtyřpruhové) a řešením určitě není to, že kvůli takovýmto idiotům budeme všude stavět všechny ulice se čtyřmi pruhy.

PLZEŇ. DŮVOD K HRDOSTI. www.plzen2015.net | SPZ - Sdružení přátel značek, o. s.
Tom120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 488
Registrován: 6-2007

Odesláno Neděle, 23. června 2013 - 18:47:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin_l:
Koukám, že ses opět překonal a napsal si odpověď ve smyslu správného politika - odpovědět na něco úplně jiného a hodit to na ty ostatní, že oni jezdí jak prasata a ty chudák za to nemůžeš.

Že napíšeš něco v tomto stylu jsem předpokládal už když jsem to psal, ale napsat jsem to sem musel, aby někdo nenabyl dojmu, že všichni souhlasí s názorem tebe a tvého poskoka.

Stránky o nákladních vozidlech TATRA: TATRA-page