K-report
 

Archiv diskuse Historická vozidla do 08. 07. 2012  

Diskuse K-report » Archiv 2012 » Automobily, lodě a letadla » Historická vozidla » Archiv diskuse Historická vozidla do 08. 07. 2012 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Smrq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 27
Registrován: 5-2011
Odesláno Pátek, 29. června 2012 - 06:11:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Historické vozidlo to asi není. Na druhou stranu rarita to je, nebo do budoucna určitě bude, protože bylo vyrobeno pouze něco kolem 1000ks této varianty.
Feudal
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1706
Registrován: 9-2006

Odesláno Pátek, 29. června 2012 - 07:31:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Tomino (4552): Tady je pojem historie chápán poněkud jinak. Pro zdejší teenagery je historické vše, co je starší než oni . Já už ten „boj” dávno vzdal ...
.
S vůní páry a strojního oleje ... www.sentinel.cz
Vše, co jste dosud nenašli, najdete tady ... www.feudal.cz

Poznávací značky v Čechách, na Moravě a ve Slezsku zde
Mr._Peugeot
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 544
Registrován: 1-2012

Odesláno Pátek, 29. června 2012 - 12:09:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

George (889)
Nevím jestli je ten Opel z Modřan, ale jednoho takového jako popisuješ znám. Ten ovšem co pamatuji, parkuje v Chotkových sadech. Naposledy jsem ho tam viděl asi před 2 týdny:


Hugo6524 (194)
Nejspíš Dacie s nápisem Renault 5TL na zadní kapotě je stálice od tramvajové zastávky Šumavská. Různě tam stojí hezkou řádku let. To auto by mělo být pojízdné, skoro pokaždé co jedu kolem, tak stojí někde jinde (ale vždy v blízkosti té zastávky). Já jí naposledy fotil dva roky dozadu:
Risan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 573
Registrován: 10-2007
Odesláno Pátek, 29. června 2012 - 12:41:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Feudal: kwasi netrvá na tom, že to je historické. Ovšem zde: https://www.k-report.net/presmerovani/?prispevek=2509860 je pojem "historické vozidlo" asi použit zcela správně, v souladu s platnou národní legislativou a mezinárodním kodexem FIVA?

Nechápu, za co zdejší teenagery kritizujete a za co teda bojujete, když sám zásadu "historické vozidlo je všechno, co je starší než já" uplatňujete zjevně taky.
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8044
Registrován: 4-2003

Odesláno Pátek, 29. června 2012 - 15:05:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

...a navíc Kwasi rozhodně už dávno není nějaký teenager, že...
Eure Freiheit ist unser Sieg!
Medvídek_intouro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2469
Registrován: 12-2007

Odesláno Pátek, 29. června 2012 - 16:01:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Když už se tu nakously Formany plus, tak přidám jeden z Chorvatska (foceno loni)
Feudal
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1709
Registrován: 9-2006

Odesláno Pátek, 29. června 2012 - 16:52:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Už delší dobu zaznamenávám, že jsem pro Risana jako červenej hadr pro bejka Jen do mně ... á propos, když je dáno slovo do uvozovek, znamená to v daném kontextu nadsázku či zlehčení
.
S vůní páry a strojního oleje ... www.sentinel.cz
Vše, co jste dosud nenašli, najdete tady ... www.feudal.cz

Poznávací značky v Čechách, na Moravě a ve Slezsku zde
Medvěd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 526
Registrován: 8-2003

Odesláno Pátek, 29. června 2012 - 16:55:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak když už na jsou na pořadu dne Plusy a VanPlusy, tak taky jeden zajímavej kousek přidám :-)


Na mne nemusíte křičet, stačí mi to říct desetkrát.. .

www.phsos.cz Policejní historická společnost o.s.

Risan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 574
Registrován: 10-2007
Odesláno Pátek, 29. června 2012 - 17:30:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Feudal: Hmm, zajímavá diskuse, velmi věcná, ostatně jako vždy. Takže o boj tedy nejde a nikdy nešlo, jen o takovou legraci. Pak tedy nemělo smysl na kwasiho příspěvek vůbec reagovat.
Medvěd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 527
Registrován: 8-2003

Odesláno Pátek, 29. června 2012 - 19:14:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Feudal, Risan: tak jak vás oba, chlapi, znám, tak vím, že nejste zrovna puberťáci bo dorostenci a o to víc se bavím, když vidím, jak se tady štengrujete :-) je vidět, chlapi, že všichni jen mládneme a pomalu se blíží doba, kdy se zase budeme na pískovišti mlátit po hlavě kyblíčkama a budeme si rozšlapávat bábovičky :-)

a teď malá technická, pokud se mi zadaří uvést do chodu pohřebák, tak zítra ve Slavkově (kromě cca deseti policejních aut) vystavíme i pohřebního Favorita, byť jen v nálezovém stavu...
Na mne nemusíte křičet, stačí mi to říct desetkrát.. .

www.phsos.cz Policejní historická společnost o.s.

Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5320
Registrován: 5-2005

Odesláno Pátek, 29. června 2012 - 22:14:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tímhle štengrováním jste se ale náhodou zase poměrně věcně dotkli té klasické problematiky, že i podle zákona je historické to, co je "nějak staré" (30 let a více). A to jako znamená, že do historie nepatří třeba naše muzejní B831 z roku 88 kterou se furt oháním, nebo Legobus z roku, no fuj hamba, 1993?

Víte jak to dopadne. Zatímco bude zachovaných 150 erťáků a 250 eŠeLek, tak ta B831 nakonec shnije, protože legislativně to není veterán.

Takže, tomu Formanu bych neřekl že je historický, nicméně zajímavý časem - pět deset let? - bude, zvlášť pokud bude v původním stavu.

Já se s tím setkávám poměrně denně díky Camaru. R.v. 1988, není to zase tak běžně provozně vídaný auto, tak je to dneska už historie nebo není?
A co je to vlastně youngtimer?

Je třeba tohle veterán, nebo "jenom" youngtimer?

Jakýkoliv sebemodernější autobus nikdy nebude tak tichý a místně ekologický jako stejně moderní trolejbus.
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5392
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 29. června 2012 - 22:36:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

K tomu zelenému Renaultu / Dacii - štítek R5TL je samozřejmě blbost, ale spíš bych řekl, že to je třeba náhražka ukradeného původního štítku s R12. Nejsem zase takový znalec, ale vidím
1) velké gumy na náraznících měly všechny R12, ale jen první Dacie
2) chromové mřížky na sloupcích totéž
3) odlišné poklice od Dacie (méně hluboké prolisy)
4) znak Renaultu i na volantu
5) naopak nevidím na palubce nerezový nápis Dacia
Čili pokud to není R12, tak to bude hodně raný ročník Dacie.
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * moskvich.cz * icq 269-400-981
Medvěd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 528
Registrován: 8-2003

Odesláno Pátek, 29. června 2012 - 23:05:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Debata o tom, co je a co není veterán tady vždy byla a bude. V počátcích veteránského hnutí byl veterán i běžný meziválečný auto jen s odřenýma ušima, protože těchhle starých aut byly ještě pořád plný ulice a nikdo ty auta ani zadarmo nechtěl. Dneska se na tyhle auta samozřejmě díváme úplně jinak.

Už tehdy se ale objevili první prozíraví "veteránisté", kteří tyhle auta začali sbírat a zachraňovat od cesty do hutí. Máme obrovský štěstí, že u nás přežila třeba spousta aut díky hasičům - co by za tohle dali třeba v Německu, kde díky válce jsou stavy meziválečných a starších aut velmi zdecimovaný.

Pro tyhle starší ročníky "veteránistů" jsou veterány tak ještě auta z padesátých let. Ale máme tady mladší ročníky veteránistů a k nim patří mladší ročníky aut (nikoliv striktně...).

I dnes je ale doba, kdy je potřeba některý zajímavý auta zachraňovat, protože jsou z doby, která nikoho z těch "klasických veteránistů" ještě nezajímá a za pár let se ukáže, že už je vlastně pozdě a není co zachraňovat...

Já třeba inklinuji k různým specialitkám, takže jsem zachránil pohřebního Favorita, který veterán ještě dlouho nebude, ale přitom je to možná už jeden z posledních tří existujících kusů (jeden už je pravděpodobně za hranicí rozumné zachránitelnosti a druhý mám zamluvený - žádné další jsem zatím nedopátral).

Původní majitel auto bohužel odhlásil a do veterána mu chybí ještě deset let - čili to auto ani nejde postavit na značky, takže se s ním ani nedá jezdit po vlastní ose. Byl bych pro, aby se podobný zajímavý a atypický auta taky daly postavit na veteránský značky, ale tohle nikoho odpovědného nezajímá a kvůli pár "plečkám" se nikdo angažovat nebude.

Stejně jsem ale rád, že jsem ho zachránil, protože kdybych nepřišel já, šel by do šrotu a brzy po něm i ty další dva a tak za tři, čtyři roky by se zjistilo, že už vlastně žádný pohřební Favorit neexistuje. Když už jsem u těch pohřebáků, tak vím u nás jen o čtyřech pohřebácích starších než 1202 - protože tyhle auta se striktně šrotovaly a nesměly se prodávat civilním osobám a tudíž jejich šance na přežití byly takřka nulový. Přitom to byly mnohdy nádherný karosářský kreace a po všech je veta, bohužel.

Takže dnes existují desítky pohřebních kočárů, ale auta nejsou, už proto, že auto se dalo zužitkovat a přetavit, zatímco kočár se někam strčil do stodoly a zapomnělo se na něj...

Obdobně se mi teď podařilo zachránit Latviji, která už byla odstavená jen jako zdroj náhradních dílů pro Volhu a jakmile by se vytěžilo to, co se dá použít, tak by zbytek šel do šrotu a zmizelo by auto, kterých už jsou v republice jen jednotky kusů a ještě navíc unikátní jeden ze dvou přenosových vozů. Většina lidí tohle auto nedocení ještě moc let...

Buďme rádi za jedno každý zachráněný auto a neřešme, jestli je to veterán nebo youngtimer nebo něco jinýho. Pro mne je každé takové auto veterán, jakmile se z běžně provozovaného auta, kterých jsou "plné ulice" stane auto pro radost s úmyslem zachránit a uchovat ho pro budoucí generace i kdyby to byl třeba jen krásný původní Favorit - zrovna jednoho takovýho z první generace jsem onehdá potkal a byla to krása pohledět a rozhodně by si zasloužil zachránit, protože takovýhle kousky se už ani dnes běžně nevídají. Na druhou stranu je na silnicích pořád k vidění spousta jiných ošuntělých Favoritů, takže ten krásný zachovalý původní kousek ještě skoro nikdo nedocení.

Můj osobní náhled na terminologii:
Youngtimer pro mne vyjadřuje stáří vozu, respektive epochu, ze které pochází.
Veterán vyjadřuje "historickou hodnotu" vozu.
Historické vozidlo je pojem, který zahrnuje tohle všechno najednou a nemá přesnější význam.
Na mne nemusíte křičet, stačí mi to říct desetkrát.. .

www.phsos.cz Policejní historická společnost o.s.

Hynek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 840
Registrován: 11-2007
Odesláno Sobota, 30. června 2012 - 00:24:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Medvěde krásně si to napsal nezbývá než zatleskat... Pro mě osobně je historické vozidlo i moje T613 z roku 1990, už jen proto, že je to v podstatě jediné auto v barvách pražských hasičů, které je zachované jinak než "ještě" na výjezdu - a to se mnou slouží kluci, kteří s ní ještě jezdili - i pro některé z nich bývá zážitkem, když se s tím autem objevím na některé ze stanic - vzpomínají rádi - a tím je to pro mě historické, je to síla okamžiku. Samozřejmě je pro mě historickým vozidlem i nádherný veterán z roku 1910, ale k tomu prostě nemám žádný vztah, nebere mě to, maximálně to ocením jako krásné auto a ocením práci na jeho udržování a renovaci, ale tím to pro mě často končí - pro nás mladší ročníky jsou prostě historickými vozidly ta, která si pamatujeme jako malí/mladí, podle mě si i taková vozidla zaslouží status historického vozidla...
Mr._Peugeot
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 546
Registrován: 1-2012

Odesláno Sobota, 30. června 2012 - 04:44:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dva vozy, které mě v Rakovníku potěšily - Mercedes W115 (200D):

a VW Scirocco druhé generace v dnes již vzácném, skoro původním stavu:

Ten Mercedes navzdory veteránským značkám svým stavem spíš vypadal na předrenovační kousek, kterému se bude třeba docela dost věnovat (třeba spodek kufru za podběhy byl úplně pryč...)

Potkal jsem tam i několik hezky udržovaných škodovek (fotky ve vedlejší komoře o historii SPZ) a podařilo se mi nafotit i jedno škodovácké sjetí:
Hřib
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 219
Registrován: 4-2007
Odesláno Sobota, 30. června 2012 - 07:09:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ty zadní lemy a blatníky na tom medvědovi je fakt maras, ten levý lem vypadá jak dobastlený ze škodovky nebo golfaII, pak se nedivím, že pisálkové píšou, že na "véčka" jde postavit jakýkoliv vrak vytáhnutý z vrakoviště, chtěl bych vidět fotky v průkazu a toho, kdo si to vzal na triko (otestoval)
Ještě se chci zeptat, když se auto otestuje jako třeba pěkném stavu a ježděním v běžném provozu a nebo "neúdržbou" se z toho stane toto, pokud ten člověk prostě nejezdí na testace, a platí pojistku, tak není způsob jak ho donutit vrátit "véčka" (leda by ho s tímto vrakem chytli policajti na cestě a dali ho do správního řízení??) a zároveň pokud se někomu nechce platit pojistku, tak "véčkové" značky se taky dávají do depozitu ?
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2610
Registrován: 2-2005
Odesláno Sobota, 30. června 2012 - 08:04:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hřib: souhlas, s tímhle si akorát všichni říkáme o další omezení a přitvrzení jednoho z nejbenevolentnějších veteránských zákonů v Evropě. Toho komisaře bych si chtěl vyfotit barevně. Ale je možné, že ty značky patří nějaké leštěnce a v tom případě bych si chtěl barevně vyfotit toho veteránistu
Novotný J.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.92.1
Odesláno Sobota, 30. června 2012 - 13:18:01    Odkaz na tento příspěvek  

Slim, Hřib: Podle ČKP patřila značka z Mercedesu V 0456 na vozidla LIAZ a Jaguar, pojištěná v období od 29.4.2004 do 28.4.2009, takže závěr si může každý udělat sám.
Mr._Peugeot
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 547
Registrován: 1-2012

Odesláno Sobota, 30. června 2012 - 15:05:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kdyby sem šly dát fotky v původní velikosti, tak byste viděli třeba, že pravý zadní podběh je poskládaný z asi 15cm plíšků, které jsou hlava nehlava přes sebe nanýtované na ještě zbylý plech. Již zdaleka jsem viděl, že ten meďour je v "klasickém" stavu, ale po bližším shlédnutí to je fakt bídné (takže ta V-čka mě také překvapila).
Medvěd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 529
Registrován: 8-2003

Odesláno Sobota, 30. června 2012 - 19:01:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Hynek 840: naprosto chápu a naprosto souhlasím :-)

přidám pár obrázků z naší dnešní přípravy na odjezd do Slavkova a posléze i z vlastního parného a přeplněného Slavkova:

Na mne nemusíte křičet, stačí mi to říct desetkrát.. .

www.phsos.cz Policejní historická společnost o.s.

Diddy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 192
Registrován: 7-2010
Odesláno Sobota, 30. června 2012 - 20:22:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Něco z Olomouce,ta zelená stovečka se na delší dobu ze svého vyhrazeného místa ztratila,už jsem si říkal že je nadobro pryč,ale vrátila se v novém kabátě,byla tmavší barvy a trochu víc obouchaná,ale takhle jí to rozhodně víc sluší , a ta modrá stodesítka má povedenou espézetku



Ještě jsem viděl projíždět Olomoucí takovou hnědo vínovou Cortinu v pěkném stavu spz SUC 42-19 možná na ni někdo taky narazil,já nestihl vytáhnout foťák,navíc jsem jí míjel v protisměru,tak by to i tak bylo složité,ale takových už je málo,tak mně ten neúspěch docela mrzí
George
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 890
Registrován: 5-2002

Odesláno Sobota, 30. června 2012 - 21:01:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Peugeot 544:tak to nejni von,teda model je správnej ale auto nee.Zkusim ho nějak odchytit.Ale jinak co jsem koukal tak tady po Modřanech jsou některý hodně zajímavý káry.
Namátkou 2x Ford Capri

stávala tady tahle Cortina, nevím kam zmizla

před ní stával ještě Spartak

Pak tu jezdí tenhle Trabik

Pak Dacia

Co skrývaj zahrady a garáže je nezjistitelné.Vím o Pragovce RN, S5T a čemsi co stojí zády k vratům.
Garant nebo Praga ví bůh.
Tohle je nafocený na jednom výletě kousek za prahou nad Jarovem

A tenhle Mustang stál u Orionky
Fero
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 267
Registrován: 3-2011

Odesláno Sobota, 30. června 2012 - 21:17:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mr. Peugeot: ved sem vlož nezmenšený výrez z fotky
E pericoloso sporgersi - Nicht hinauslehnen - Не высовываться - Ne pas se pencher au dehors

Mr._Peugeot
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 548
Registrován: 1-2012

Odesláno Sobota, 30. června 2012 - 23:21:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Fero
tos´ zabil... Samozrejme máš pravdu, keď budem doma, tak to sem hodím.
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8054
Registrován: 4-2003

Odesláno Neděle, 01. července 2012 - 02:30:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

...nejaké té prasačinke...


Eure Freiheit ist unser Sieg!
Halbstadt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1032
Registrován: 9-2006

Odesláno Neděle, 01. července 2012 - 15:15:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad: Petr_k
Prosím tě kde je focené to Piaggio?
Dík za odpověď.
Study
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12186
Registrován: 11-2004

Odesláno Neděle, 01. července 2012 - 18:19:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Myslíš to československé prasečí Piaggio?
Závistivci všech zemí, polibte mi prdel...!
kwasi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.197.144.135
Odesláno Neděle, 01. července 2012 - 20:38:45    Odkaz na tento příspěvek  

,,Popelnice u popelnic" aneb moje Skoda 120 :-) a Multicar 25, vse ze Zlina
Halbstadt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1033
Registrován: 9-2006

Odesláno Neděle, 01. července 2012 - 21:12:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jj
George
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 891
Registrován: 5-2002

Odesláno Neděle, 01. července 2012 - 22:57:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jo ještě si vzpomínám.
Tuhle Octavii

jsem fotil kousek od ČHMU v Komořanech , když jsme s dětma hledali jak se dostat na tu lávku pod tim novym mostem.Dodneška jsme ty schody nenašli...jak překvapivé v Čorkařské Zemi.
A tohle je fotka z tramvaje

a tohle Allegro je taky focený z tramvaje(kdybych chtěl tak se na ten sloup netrefim.
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8055
Registrován: 4-2003

Odesláno Neděle, 01. července 2012 - 23:41:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

nákladní prasátko je focené tutaj
Eure Freiheit ist unser Sieg!
Mr._Peugeot
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 551
Registrován: 1-2012

Odesláno Pondělí, 02. července 2012 - 00:06:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

George (891)
Přibližně před 3 lety jsem tu modrou oktávku také fotil na stejném místě. Zde na K-reportu se myslím již několik krát objevila. Tehdy když jsem jí viděl, vypadala velice dobře. Shodou okolností jsem se tehdy byl podívat na stavbu R1-ky.
Já jí mám takhle:
Diddy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 196
Registrován: 7-2010

Odesláno Pondělí, 02. července 2012 - 10:53:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Něco z Olomouce
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3668
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 02. července 2012 - 17:15:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jak sem dáváte ty Modřany, tak já minulý týden dokonce vystoupil z tramvaje na zastávce Černý kůň, když jsem zahlédl na malém parkovišťátku tyhle dva kousky:




Téhož dne jsem pak ještě kvečeru viděl poblíž taky probírané Solidarity tohle - provozní Alfu 75 jsem viděl po opravdu dlouhé době...



(a ten spartak s cortinou a ještě něčím za sebou jsem si v modřanských vilkách před cca pěti lety taky fotil, celé zákoutí mělo úžasnou patinu)
Ikarosa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 568
Registrován: 12-2007

Odesláno Pondělí, 02. července 2012 - 17:37:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jakžtakž jsem se ztrefoval, ale je tam! "Ami Osmička" trochu v takovém "Hippies provedením"...

Mr._Peugeot
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 556
Registrován: 1-2012

Odesláno Úterý, 03. července 2012 - 11:02:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Fero (267)
Tu máš ten výrez zadného blatníka z Mercedesu W115, nádhera, že?
Diddy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 198
Registrován: 7-2010

Odesláno Úterý, 03. července 2012 - 18:00:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Krásnej Renaultík v Olomouci
Ikarosa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 572
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 03. července 2012 - 18:22:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  



Diddy: Už jen to logo plus malo té modré barvy ...a můžou roznášet poštu .




(fotky "estafettek" z netu)

(Příspěvek byl editován uživatelem ikarosa.)
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3669
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 03. července 2012 - 18:40:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zhltnul jsem nové číslo VETERANU - super zprávy a reportáže, bavil mě i materiál o dvojčatech známých modelů v zahraničí. Mimochodem třeba o té v Belgii vyráběné značce RANGER jsem slyšel opravdu prvně...


Měl bych ale jednu (kromě ní možná ještě malé jazykové rýpnutí, že správně česky by nadpis asi měl být spíš Automobilová vícerčata) připomínku k variantám Talbotu Horizon:


Britský vůz Chrysler Sunbeam (až později, po převzetí Peugeotem, prodávaný stejně jako ostatní modely britského Chrysleru pod značkou Talbot, tj. jako Talbot Sunbeam) sice vypadá zvenku v něčem podobně jako Horizon, ale NEJSOU blízcí příbuzní.

Zatímco Horizon vyvinula francouzská Simca hlavně jako nástupce svého úspěšného modelu 1100 a na trh byl uveden v roce 1978, Chrysler Sunbeam byl ryze britský produkt a světlo světa spatřil již o rok dříve. Konstrukčně nebyl příbuzný Horizonu ani jiných Simek, vycházel ze staršího Hillmanu Avenger, takže měl mj. konzervativní pohon zadní nápravy. Cílem bylo nahradit už stárnoucí malý model Hillman Imp, na který se Chrysler Sunbeam snažil navazovat i třeba populárním odklápěcím zadním okénkem (což bylo praktické v 60. letech u Impu s motorem umístěným vzadu a zavazadelníkem za sedačkami, ale už dost nedostačující v době masového nástupu hatchbacků s velkými pátými dveřmi v letech sedmdesátých).


A mimochodem zrovna ten Avenger měl docela zajímavé dvojče v Argentině - Chrysler ho tam vyráběl pro místní trh pod označením Dodge 1500, na čemž by ještě nebylo nic tak zvláštního, jsme v rámci koncernu. V roce 1980 ale Chrysler prodal svůj argentinský závod Volkswagenu, který pak vyráběl mírně oplastovaný Avenger skoro celá 80. léta pod svou značkou(!)
Fero
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 269
Registrován: 3-2011

Odesláno Úterý, 03. července 2012 - 20:42:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mr. Peugeot: no pekné...otazkou je, čo by vyzeralo horšie, či s plechmi alebo bez nich
E pericoloso sporgersi - Nicht hinauslehnen - Не высовываться - Ne pas se pencher au dehors

Pavián
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1849
Registrován: 1-2011

Odesláno Středa, 04. července 2012 - 08:09:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Jef (3668):
Ten 850 a hnědé Volvo je asi jedný rodiny - společně jezdí na chatu u Sedlčan, už jsem je tam fotil, a myslím, že i fotku jsem sem kdysi dával ...

3669:
Tu slovní hrůzu (vícečata) jsem vymyslel já a s hrozným sebezapřením jí tam dal ... - abych ten název trochu odlehčil.
Se Sunbeamem máš pravdu, ale jednak jsem měl omezený prostor a dal jsem ho tam schválně, abych ilustroval tu mnohotvárnost. Ono by to bylo jinak thema na celé číslo velikosti Neckermannovo katalogu, kdybych tam měl zahrnout i podobné výstřelky, co jsem chtěl: Ramses, Sabra, Alfa Romeo Ondine, FNM, apod. To plánuju na dlouhý zimní večery ...
Čím víc toho vím o ženách, tím víc miluji svůj automobil ...
Stokr556
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1177
Registrován: 11-2007

Odesláno Středa, 04. července 2012 - 08:12:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Možná už jste na ni narazili, je krásná :-)

http://auto.bazos.cz/inzerat/16858230/TATRA-141-tezky-tahac-r1961 -komplet-renovace-TOP-STAV.php
KAROSA ŠD11.2036 - královna silnic
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2617
Registrován: 2-2005
Odesláno Středa, 04. července 2012 - 08:49:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Je boží, ale asi malinko drahá...se obávám, že klasická ukázka toho, jak do veterána nasypat miliony a pak mít neprodejný kus, resp. kus prodejný s těžkým prodělkem...
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2618
Registrován: 2-2005
Odesláno Středa, 04. července 2012 - 08:51:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

http://auto.bazos.cz/inzerat/16686044/Volvo-760-GLE.php
...se úplně děsím, jak si tuhle nádheru za ty prachy někdo koupí na dotrhání po východočeských vískách, případně na vesnický tuning...Nechcete ji někod zachránit, resp. neviděli jste ji někdo na vlastní oči?
Michalsport
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 245
Registrován: 3-2011

Odesláno Středa, 04. července 2012 - 09:37:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Fakt nádherný Volvo.
www.simcacentrum.cz
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7733
Registrován: 12-2007

Odesláno Středa, 04. července 2012 - 10:03:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim: Mít ty peníze, tak to Volvo beru hned, tyhle typy jsou nádherný.
Fotky na MHDFOTO blog na iDnes.cz
Říkejte mi MMM
Je to REBEL! On chce, aby veřejná doprava sloužila cestujícím! Nevídané. Neslýchané. NEMOŽNÉ!
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2620
Registrován: 2-2005
Odesláno Středa, 04. července 2012 - 10:42:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mít na něj místo, udělám totéž...notabene jedno zlatý volvo už v garáži mám, bylo by to nádherně stylový...
Diddy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 201
Registrován: 7-2010

Odesláno Středa, 04. července 2012 - 18:28:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jedna pěkná T trojka z Olomouce
Bluedragonfs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 195
Registrován: 4-2011
Odesláno Čtvrtek, 05. července 2012 - 12:21:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nevím, jestli to tu už nebylo, ale tábořští, na sobotu připravit Snad budou i historici
http://taborsky.denik.cz/kultura_region/taborem-projede-kolona-me rcedesu-20120704.html
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3470
Registrován: 4-2005

Odesláno Čtvrtek, 05. července 2012 - 14:06:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Včera Trabant na Václaváku.

AV 15-30
Diddy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 203
Registrován: 7-2010

Odesláno Čtvrtek, 05. července 2012 - 16:44:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jeden Avant v Olomouci
Rul
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6848
Registrován: 7-2006

Odesláno Čtvrtek, 05. července 2012 - 20:35:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ale tahle retro se povedla ne?


Regiomap Moravskoslezského kraje - update k 30.6.2012
Relativní rekordy Moravskoslezského kraje - update k 30.6.2012
Regiomap Zlínského kraje - update k 30.6.2012
Tr_man
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2863
Registrován: 1-2005

Odesláno Čtvrtek, 05. července 2012 - 23:29:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Akorát to telefonní číslo je nějak dlouhé a webová adresa trochu nadčasová

Pěkná fotka, musel jsem chvíli hledat něco, co bych vytknul

(Příspěvek byl editován uživatelem tr_man.)
http://pardubickamhd.cz - fotogalerie a informace z MHD v Pardubicích
Eross
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 331
Registrován: 12-2011

Odesláno Čtvrtek, 05. července 2012 - 23:46:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

BMV s motorom VW a vydareným EČ
Mr._Peugeot
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 558
Registrován: 1-2012

Odesláno Pátek, 06. července 2012 - 00:11:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

6120 (3470)
Ten Trabík tam stojí poměrně často.
Diddy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 204
Registrován: 7-2010

Odesláno Pátek, 06. července 2012 - 20:19:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Něco opět z Olomouce

a tady se nejspíš jede na Hambálky
Bluedragonfs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 196
Registrován: 4-2011
Odesláno Sobota, 07. července 2012 - 13:34:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Něco málo ze srazu Mercedesů v Táboře. Čekal jsem víc historiků, ale co se dá dělat
Pokud mi tam ulítlo něco mladšího, tak se omlouvám, ale ročníky nepoznám





A jedno krásné, na rychlo focené, Volvo
Michalsport
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 246
Registrován: 3-2011

Odesláno Sobota, 07. července 2012 - 14:39:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To vlevo vypadá jako nějaký Mercedes, to vpravo nevím. Náklaďákům moc nehovím

www.simcacentrum.cz
Hynek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 846
Registrován: 11-2007
Odesláno Sobota, 07. července 2012 - 21:29:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Michalsport: Obojí jsou válečné Mercedesy, to červené bývala zjevně hasičská cisterna, má to vzadu stále osazené odstředivé čerpadlo.
Michalsport
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 247
Registrován: 3-2011

Odesláno Neděle, 08. července 2012 - 08:59:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Stojí v jednom takovém bazaru, takže budou asi k mání
www.simcacentrum.cz