K-report
 

Archiv diskuse Auta - vše okolo nich, historky,... do 28. 10. 2012  

Diskuse K-report » Archiv 2012 » Automobily, lodě a letadla » Auta - vše okolo nich, historky, zážitky, postřehy, fotky atd. » Archiv diskuse Auta - vše okolo nich, historky,... do 28. 10. 2012 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3072
Registrován: 2-2005
Odesláno Úterý, 16. října 2012 - 15:58:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Risan: A jsme opět tam, kde to ve vedlejší místnosti popisuje Ministr...možná byste mluvil jinak, kdyby Vám díky funkčními registru odhalil při fungující evidenční kontrole Vám ukradené auto, které se někdo pokouší zlegalizovat.

Vy jste zvlášní typ skoroanarchisty, byť se Vám nikdy nedá upřít jistá část pravdy. Vezměme si třeba nedávnou metanolovou aféru - můžete říct, že jakýkoli kontrolní systém je k ničemu? Nebo to je jen důkaz že ten systém nefunguje? A je ta nefunkčnost důvodem pro to, aby byl zrušen? To je extrémní případ nějakého systému a jeho fungování v extrémní situaci.
Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7644
Registrován: 4-2005
Odesláno Úterý, 16. října 2012 - 17:06:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

díky funkčními registru odhalil při fungující evidenční kontrole

Pří vší úctě... Teď tu pohádku O karkulce.
Doktor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2235
Registrován: 4-2003

Odesláno Úterý, 16. října 2012 - 17:44:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kdyby Risanovi ukradli vůz Škoda Fabia, který by byl ovšem v registru veden jako Škoda Fabija a při snaze o zlegalizování byl zaevidován jako Škoda Fabya... A ve vin kódu by úředníci nerozlišovali 0 a O... ;-)

V kauzách typu methanolová aféra jsou oficiální kontrolní mechanismy vskutku neúčinné, a to z toho důvodu, že kontrolní mechanismy postihují jen legální segment, kdežto problémy v drtivé většině pramení z ilegálního či pololegálního sektoru. Byly-li by kontrolní mechanismy účinné, k žádné methanolové aféře by přeci dojít nemohlo. Nelze rezignovat na osobní zodpovědnost a slepě se spoléhat na jakési státní kontrolní systémy a v případě jejich selhání či nemožnosti postihnout danou věc volat po jejich zpřísnění a utažení šroubů. Ne, vše začíná u osobní zodpovědnosti každého jedince, nebýt ovcí a používat mozek k uvědomění si možných rizik svého počínání. Vztaženo na methanolovou aféru - soudný člověk musí počítat s možným rizikem, když se napájí někde u stánku stáčeným alkoholem nevalné chuti neznámého a evidentně nelegálního původu nebo nakoupí pokoutně od podomního prodejce barely s alkoholem bez kolku. Ano, závadný alkohol byl podáván i v hospodách a byl na pultech kamenných obchodů. Vidno tedy, že kontrolní mechanismy nemohou nikdy fungovat na 100 procent. Reakce státu? Prohibice, kdy se "nakažený" alkohol stáhne pod pulty a vylévání již otevřených lahví legálního alkoholu v restauracích, přičemž z logiky věci plyne, když daný alkohol již někdo pil a neotrávil se jím, tak je pravděpodobné, že je nezávadný. Černý trh jede dál a biti na tom budou poctiví hospodští.

Omlouvám se za odklon od tématu, který se pokusím vykompenzovat vložením snímku vozidla, který jsem narychlo našel v počítači

železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Mr._Peugeot
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 806
Registrován: 1-2012

Odesláno Úterý, 16. října 2012 - 18:12:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Doktor (2235)
Super fotka s vojenským Land Roverem! Nevíš prosím, kde to je focené? Moc by mi to pomohlo, dík.
Doktor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2236
Registrován: 4-2003

Odesláno Úterý, 16. října 2012 - 18:31:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vím, nepovím, je to tajný :-) Klikni
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Mr._Peugeot
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 808
Registrován: 1-2012

Odesláno Úterý, 16. října 2012 - 18:44:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Doktor
Děkuji!
Risan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 671
Registrován: 10-2007
Odesláno Středa, 17. října 2012 - 12:26:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim: já bych se raději nepouštěl zase do diskuse, ono to některé dráždí. V podstatě to ale vidíme oba stejně - Vy máte pocit, že co navrhuji já, je nerealizovatelné, já mám pocit, že to co navrhujete Vy jen nerealizovatelné. A tomu agrárníkovi nevěřte.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3076
Registrován: 2-2005
Odesláno Středa, 17. října 2012 - 14:03:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mauricio: Bylo to myšleno tak, že kdyby ten systém byl funkční...
Risan?: Upřesním - já mám pocit, že většina lidí jsou blbci, takže nějaké zákonné rámce a kontrol ní mechanismy jsou zapotřebí, protože blb se sám neohlídá.
Vy máte pocit, že protože žádný z těch rámců a mechanismů není stoprocentní, jsou zbytečné a každý se má chovat soudně a zopovědně.
A myslím, že oba pohledy mají nárok na život a v realitě je třeba je používat současně a vyváženě. Což bohužel naráží na ty lidi i na státní správu...
Viz metanol - Doktor má naprostou pravdu, každý, kdo uhynul po prvním týdnu té aféry nebo dokonce uhyne teď, může být použit proti Vašemu pohledu na věc, každý, kdo celou tu dobu předtím vyráběl a distriboval levý chlast, proti tomu mému. Selhaly obě strany.
Risan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 672
Registrován: 10-2007
Odesláno Středa, 17. října 2012 - 14:35:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim: ještě upřesním já - já vidím kladnou zpětnou vazbu v systému zodpovědnost lidí - kontrolní mechanismy. Totiž že přibývající právní úpravy vychovávají lidi tak, aby místo vlastní zodpovědnosti spoléhali na to, že stačí splnit předpis. To vyžaduje, chceme-li postihnout různorodost života a přitom tu různorodost nelikvidovat, zpřesnit/doplnit/rozkošatit předpis a tak dále... až kam? A rozdíl mezi námi je ve vnímání rozumné hranice. Já si myslím, že už je to moc, Vy si myslíte, že ještě ne. Rozdíl dále plyne mimo jiné také z našeho rozdílného přístupu k analýze a hodnocení rizik.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3079
Registrován: 2-2005
Odesláno Středa, 17. října 2012 - 15:52:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No já myslím, že rozdíl je hlavně v tom, kdo jak chápeme tu schopnost lidí být soudní a postarat se sami o sebe...Já netvrdím, že těch předpisů není moc a že všechny existující mají smysl a jsou namístě. Já mám spíš problém s tím, že se při kontrolách využívají selektivně a že kontrola a dohled je pro kontrolu a po výkaz výsledku, ne proto, aby zajistila, že bude fungovat to, co ten pedpis má řešit. Zabukaření s radarem, kontrola expirace lékárniček a měření výšky písma na české etiketě vína budiž klasickými příklady. Předpis v principu OK, způsob kontroly ho posouvá do sraček hodných zrušení.
Doktor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2239
Registrován: 4-2003

Odesláno Středa, 17. října 2012 - 16:34:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pane Peugeote, líbilo-li se farmářské vozdilo od soudruhů z Velké Británie, dovolím si nabídnout vám další :-)


Ad methanol - u Doktorů jsou na případnou otravu připraveni :-)

antidotum - bolus pro perorální podání
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Risan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 673
Registrován: 10-2007
Odesláno Středa, 17. října 2012 - 18:51:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak pro potěchu těch, kteří mne nemají v lásce Vám napíšu, že jsem dnes dostal STK na měsíc. Vážná závada - VIN na přinýtovaném štítku místo vyražený. Potvrzení (českého) výrobce, že to takto je z výroby a že v době výroby to našim předpisům vyhovovalo, už neobstálo (takových papírů si tady pane umíme nadělat). Jediné možné řešení - vyrazit VIN "náhradní technologií" nebo jak se tomu nadává. Přišel jsem odpoledne na magistrát a tam mi řekli, že k nim mám znovu přijít některý úřední den ráno, oni mi vydají jakýsi papír, s nímž pojedu k vybrané firmě, která provede vyražení. Pak s tím potvrzeným papírem musím zpět na magistrát, to vše musí proběhnout v jeden den, jako v té pohádce o slepičce a kohoutkovi. Proto mi ten papír dnes už nedají, nestihl bych to. Hřeje mne vědomí, že stát používá takové sofistikované postupy, aby ochránil můj majetek.
že_by
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3781
Registrován: 6-2007
Odesláno Středa, 17. října 2012 - 19:11:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Obávám se, že si pouze tupí úředníci formalisticky (čti bezmyšlenkovitě) vykládají nějaká nařízení - aby si zjednodušili život. Ostatní se z toho mohou posrat. Speciálně z tohoto nelze vinit EU, nýbrž zaprděné a tupé blbce z české kotlinky. Každý slaboch a hlupák se přeci rád hájí "Já nééé, to ONI tak rozhodli. Já to jenom vykonávám." Avšak jak tupý úředník svůj úřad vykonává, o tom se přesvědčujeme denně. Takže zase lidský faktor.
Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7645
Registrován: 4-2005
Odesláno Středa, 17. října 2012 - 19:55:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"Já nééé, to ONI tak rozhodli. Já to jenom vykonávám."

Tohle mi připomnělo, jak mi tuhle kontrolní orgán, ano, pravda, dovolil jsem si jet po prázdné dálnici u Ivanovic n/H celých 147 km/h (hlavně, že vím, že tam maj sídlo a často měří), vysvětloval, že "Já vám body neseberu, já na to nemám pravomoc, to dělá úřad, já to jenom doporučím." A následně si požádal o úplateček...
Risan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 674
Registrován: 10-2007
Odesláno Čtvrtek, 18. října 2012 - 08:04:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já nééé, to ONI tak rozhodli. Já to jenom vykonávám.

To je klasický problém, který řešil i tribunál v Norimberku po druhé světové válce a mnohé další soudy, totiž jestli je vinen pouze ten, kdo zrůdné předpisy vytváří nebo i ten, kdo je "jen" aplikuje na lidi.

Teď asi někteří budou křičet, že český policajt nebo státní úředník není totéž co policajt nebo úředník německé říše. Já ale také nechci nikoho věšet, jen poukazuji na to, že existují také interpretace, v nichž tito státní pohůnci nejsou tak úplně nevinní.
Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7649
Registrován: 4-2005
Odesláno Čtvrtek, 18. října 2012 - 15:07:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Přijdu si takhle domů, že bych si rád půjčil nějaké auto, abych mohl odvézt nějaké věci na plot. Inu dojdu domů a první auto jest v tomto stavu...


...protože byl někdo (nevím kdo, dotyčnej se nepřiznal) šikovnej:


Inu usoudil jsem, že s dojezdovou rezervou nikam nepojedu, protože a poněvadž v to nemám důvěru. Vzal jsem tedy jiné klíče, dojdu ke druhému autu, otočím klíčem... A nic.


A protože se to nepovedlo ani pomocí kabelů, dal jsem se na modlení. To pomohlo, takže třetím autem jsem už úspěšně odjel - ale pro změnu jsem tam byl šikovnej zase já:

Ještě, že to už částečně bylo, takže to není tak vidět.


Aneb - když se něco sere, tak pořádně a všechno :-)
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3081
Registrován: 2-2005
Odesláno Čtvrtek, 18. října 2012 - 15:53:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Risan: No na jednu stranu se mi z takové pakárny taky otevírá kudla v kapse a dovedu si představit Vaše nasrání, když jste tohle musel absolvovat, na druhou stranu
a) k čemu slouží identifikační číslo, které můžete kdykoliv odmontovat nebo přimontovat?
b) čistě odborně - já nevím, z jakého roku máte auto, ale já žiju v tom, že štítek s VINem je snad nějak přinýtovaný vždycky a ten VIN je skutečně někde na neodnímatelné části karosérie vyražený, ne? Nepamatuju si auto, u kterého to tak není, ale možná se mýlím...
Sice nemám chuť se toho vola, co to po Vás chtěl, zastávat, ale upřímně - když je ten VIN odnímatelný, pak praktický dopad ustanovení týkající se povinnosti mít ho na autě vyznačený je nula. Ale nemůžu na základě toho říct, že mít na autě vyznačen identifikační znak je k ničemu.
Jsem ve schizofrenní situaci, v tom základu vidím logiku a rozumný účel, z provededení úřadu bych vraždil spolu s Vámi, ale na druhou stranu - dyť von ten pablb jen reálně zajišťuje, aby byl naplněn účel toho zákona...V podstatě je stupidní buzerací ten VIN, pokud je odnímatelný...ten je fakt zbytečný.
Risan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 675
Registrován: 10-2007
Odesláno Čtvrtek, 18. října 2012 - 17:00:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim: auto je MTX 7.06 r.v. 1995, výrobní štítek auto samozřejmě má, ale kromě toho je ještě VIN na podběhu. Tam, kde mají ostatní auta číslo vyražené, MTX to naklepal na další hliníkový štítek a přinýtoval. Mají to tak všechny, výrobce tvrdí (i písemně), že v době vzniku to tak bylo legální a schválené.

Některá americká auta také prý nemají naražený VIN, ale víme, že tam jsou hloupí a zločin tam bují neuvěřitelně. Alespoň v pionýru nám to tak říkali. Zatímco my tady jsme geniálním zákonem a schopnými úředníky na zloděje a podvodníky vyzráli. Zloděj a podvodník Risan se prostě chytí do této důmyslné sítě a vida ho, jak se mrská. Neprošlo mu to.

Volalo se tady po tom, aby se STK konečně dělaly poctivě, a vidíte, už je to tady. Jenom nechápu, proč se to stalo zrovna mně, který to tušil hned od začátku, že poctivá STK bude u nás znamenat přesně tohle.

No a teď mi to teda někdo naklepe na podběh raznicí. Dnešní doba tak zanechá na voze také svůj otisk, aby budoucí generace viděly, jak se žilo. Stejně ale nemůžou udělat nic jiného, než tam naklepat číslo podle papírů a podle štítku, takže i kdyby to auto k tomu číslu a papírům nepatřilo (jako že tohle teda patří), teď to stát zlegalizuje.
Union_pacific
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2569
Registrován: 11-2009

Odesláno Čtvrtek, 18. října 2012 - 18:03:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  


J.Hradec 17.10.2012
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5496
Registrován: 5-2005

Odesláno Čtvrtek, 18. října 2012 - 19:51:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Stejně ale nemůžou udělat nic jiného, než tam naklepat číslo podle papírů a podle štítku, takže i kdyby to auto k tomu číslu a papírům nepatřilo (jako že tohle teda patří), teď to stát zlegalizuje

Přesně tak. Je to úsměvné

Ameriky skutečně VIN na kastli vyražený nemají. Teda ty novější jo, ale ani na Camaru ani na Fajráku číslo nikde není. Na Camaru mám numero vyklepaný na podběhu už v ČR, na Fajráku je taky, ale "legálně", tzn. i v TP je zápis, že VIN je vyražen náhradní technologií. Oldsmobile číslo taky nemá. Všechno to má jenom hliníkovej vylisovanej štítek za čelním oknem, tentoť je nýtovanej a dá se oddělat buď po vyřezání okna, nebo po oddělání kusu přístrojovky. Pak je taky výrobní štítek pod kapotou, ovšem nýtovanej.

No a kromě toho už jsem viděl auto, kde byl VIN vyraženej certifikovaně náhradní technologií, že by z toho poskočily radostí hvězdičky na vlajce EU, nicméně to bylo na podběhu a tento byl po demontování asi tak tří věcí v motoru (typu baterka držák baterky a kus plastu k filtru) odmontovatelný také - asi pět šroubů M8

Jinými slovy. Všechnu tuto legislativu máme proto, aby to zkomplikovalo život lidem, co mají auto v naprostém pořádku, a za rohem se usměje nějaký zloděj a vojebávka, co postaví ze tří aut bouraných a kradených aut jedno a na nic se nikdy nepřijde.

Čili místo toho, aby přísnější STK obnášely kontrolu skutečného vozidla, jeho stavu a jeho dokladů a nashle; rovná se v případě dokladů, že pod kapotou zjevně není v žigulu bawkovej šestiválec a auto nemá papíry z mercedesu, bazíruje se na tom, co se stalo třeba u toho MTX - které pravděpodobně bude jinak ve výborném technickém stavu EDIT a zase mi přestala chutnat večeře když se člověk dočte jak to tady v tom zkurvystáně funguje

(Příspěvek byl editován uživatelem Verusha.)
Vychvaloval jsi americká auta. Dvakrát neházíš
Soudruhu nezlob se, společenská hra Ivana Mládka
Soooc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 307
Registrován: 7-2009
Odesláno Čtvrtek, 18. října 2012 - 19:52:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Risan: Takže si necháš auto poskvrnit? Abys neměl problémy na české ČR, zaděláš na problémy v zahraničí? Oni totiž např. v Německu to naše VIN náhradní technologií velmi neradi vidí. A auto s takovou věcí smrdí. Já bych ještě zabojoval.
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5497
Registrován: 5-2005

Odesláno Čtvrtek, 18. října 2012 - 20:01:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Oni totiž např. v Německu to naše VIN náhradní technologií velmi neradi vidí.

To jako fakt? V tom případě je to ještě víc k nasrání než jsem si myslel
Vychvaloval jsi americká auta. Dvakrát neházíš
Soudruhu nezlob se, společenská hra Ivana Mládka
Risan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 676
Registrován: 10-2007
Odesláno Pátek, 19. října 2012 - 14:02:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Soooc: ještě trochu bojuji. Možná, že skutečně existuje možnost mít v TP zápis o tom, že je to tak správně, jak to výrobce vyrobil a MD schválilo (viz třeba zde) a že to s tím vyrážením VIN náhradní technologií nemusí být jediná cesta, jak se mi snažili naznačit pánové na registru (tónem jako kdybychom točili Vyprávěj, Retro nebo Zdivočelou zemi).
že_by
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3789
Registrován: 6-2007
Odesláno Pátek, 19. října 2012 - 14:35:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No a je to tady! Což jsem už psal zde:
https://www.k-report.net/presmerovani/?prispevek=2626710
Zaprdění ouřadové odmítají přemýšlet a zaštiťují se vlastními pohádkami (interpretacemi předpisů).
Nuže, Rišane, bojuj a vybojuj. Je nutno přemoci líného a hloupého CZ-úředníka, ne domnělé a ve skutečnoasti asi i jinak znějící předpisy.
Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7654
Registrován: 4-2005
Odesláno Pátek, 19. října 2012 - 16:45:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Risan
Mě by spíše zajímalo, jak se na technické tváří na to čtyřoko a sportovní sedačky - resp. zda je to tam nějak homologované? Zrovna včera jsem se bavil s člověkem, který byl za stejné věci na Formanu vyhozen s tím, že "je to tuning pi*o a to tu nemá co dělat", nedokázal jim vysvětlit, že se jedná o originální doplňky... Jak to máš pořešené? Nebo si toho všímá jen někdo (sám vím, že třeba za černý okna se vyhazuje jen někde)?
Risan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 677
Registrován: 10-2007
Odesláno Pátek, 19. října 2012 - 18:49:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mauricio: dosud k tomu nikdo nic neříkal (už to auto nějaký pátek mám, pořád je tak, jak jsem je koupil, a pár STKček jsem s ním absolvoval). Ale samozřejmě předevčírem došlo na to, že sedačky jsou tuning pi*o a to tu nemá co dělat. Takže poslední kapka a už mám obyčejné favoritové. Na čtyřvoko neřekl zatím nikdo nic. Ani tento technik předevčírem, který jinak svědomitě plnil roli naháněče zbloudilých oveček zpět do stáda. Já sám nevím, jestli tam ta světla jsou z výroby nebo ne. Setkal jsem se s lidma, kteří mi říkali, že některé to tak měly. Ale nemám to jak doložit. Předpokládám, že když mne zase někdo bude chtít za moje peníze ochránit (protože lid, respektive nikým nevolení úředníci tak rozhodli) nebo si řekne, že to tomu švihákovi s kabriem trochu vosolí, tak budou muset jít dolů.
Soooc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 308
Registrován: 7-2009
Odesláno Pátek, 19. října 2012 - 19:26:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak samozřejmě, že VIN vyražené náhradní technologií je jinde než u nás problém. Nebo snad vám přijde normální mít možnost něco, co má být jedinečné a unikátní na celém světě, si nechat za 500 vyrazit úplně někam jinam, než řekl výrobce (viz Verusha a vin na odjímatelné části vozu).

Z Německa (cestou tam nás nikdo nestavěl) jsme jeli vozem Mitsubishi L200, kterému vyhnilo na rámu VIN, němci měli na hranicích asi houby na práci, tak ho chtěli vidět (prý běžná praxe při kontrole u českých hranic) a čekačka byla naráz asi 30 minut. VIN od Franty Vomáčky z garáže nebylo v richtiku ... Ono to teda vypadá na tom rámu dost neoriginálně, ale byl to Franta s papírem od úřadu, co to číslo razil.

Takže proto bych každopádně zabojoval.
Medvídek_intouro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2490
Registrován: 12-2007

Odesláno Sobota, 20. října 2012 - 10:03:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnes ksem měl možnost se svézt jako spolujezdec v novém Rapidu (mororizace 1,2 TSI 55 kW). Líbil se mi klid uvnitř auta i při vyšších otáčkách a i v plném obsazení (4 lidi) měl motor dobrý zátah. Pohodlí vzadu relativně dobré, až na zadní sedáky, které jsou na mou výšku (179 cm) relativné krátké (cestu někam k moři bych na nich absolovat nechtěl). Jinak je to moc pěkné auto a nenáročného uživatele jistě uspokojí.
Vodis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1247
Registrován: 12-2006

Odesláno Sobota, 20. října 2012 - 13:47:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

55 kW má 1,2MPI, tsíčko má 63 kW.
bylo: Trabant sedí na silnici výborně a jeho akcelerace je bezvadná. To však nesmí svádět k lehkomyslnosti. (návod - Trabant)
je: VAZ-2108 je pětimístný, komfortní, rychlý, maloobjemový automobil nejmodernější koncepce určený pro provoz na jakýchkoliv vozovkách s vyjímkou cest s nezpevněným povrchem s hlubokou stopou, při vnějších teplotách od -40 do +45 °C. (návod - Lada)+ 2110i - SAMARA EVO!
Medvídek_intouro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2491
Registrován: 12-2007

Odesláno Sobota, 20. října 2012 - 14:18:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Díky za opravu, byla to ta 63 kW
Vodis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1248
Registrován: 12-2006

Odesláno Sobota, 20. října 2012 - 21:55:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dneska jsem koukal u mojí lady na stav oleje v motoru a převodovce (i na převodovce je měrka oleje), když šla okolo moje babička, které bylo letos 94 let. Říká mi: co to tam máš? Já na to: koukám na olej. Znalecky nakoukla pod kapotu, zakroutila hlavou a s opovržením řekla: Ty tam máš ale špurků. Asi bych si měl v motorovým prostoru uklidit, ale nevím jak.
bylo: Trabant sedí na silnici výborně a jeho akcelerace je bezvadná. To však nesmí svádět k lehkomyslnosti. (návod - Trabant)
je: VAZ-2108 je pětimístný, komfortní, rychlý, maloobjemový automobil nejmodernější koncepce určený pro provoz na jakýchkoliv vozovkách s vyjímkou cest s nezpevněným povrchem s hlubokou stopou, při vnějších teplotách od -40 do +45 °C. (návod - Lada)+ 2110i - SAMARA EVO!
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8338
Registrován: 10-2003

Odesláno Neděle, 21. října 2012 - 12:30:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Risan: to MTX je toto?:


Vypadá pěkně...

Abecedně hned za ním je tento zelenáč:

ČESKÉ REGISTRAČNÍ ZNAČKY VELKÝ MĚSTSKÝ OKRUH BRNO
Risan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 678
Registrován: 10-2007
Odesláno Neděle, 21. října 2012 - 16:06:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

3260: ano, díky.
šmolko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2411
Registrován: 10-2008

Odesláno Pondělí, 22. října 2012 - 15:08:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zislo by sa mi know-how od ludi, ktori maju automaticku prevodovku:
Stava sa mi to len obcas, ale dnes to bolo uz tri krat. Takze sa mi to prestava pacit! Situacia vyzera nasledovne:
Stojim na krizovatke a akonahle sa rosvieti zelena na "D"-cku sa pekne pohnem, ale automat mi nepreradi na dalsi stupen pri 2000-2500 otackach ako je jeho zvykom (pri pokojnej jazde), ale necha ich rast az do cerveneho spektra. Nasledne preradi a dalsie stupne uz idu normalne.
Teraz neviem ci mi presmykuje spojka, ale kedze sa to nedeje stale rozmyslam ze problem nebude mechanicky, ale strajkuje elektronika?
Stale ale nerozumiem preco sa to deje len pri prechode z prveho na druhy stupen.
Dik za kazdu radu.
Podrobná orientačná mapa Bratislavského kraja
EČV - maximá
RZ - maximá
FordPolicia.sk
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3891
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 22. října 2012 - 15:24:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

šmolko: A nejsi zvyklý při rozjezdu prostě hodně šlápnout na plyn? Nejsem nějaký znalec automatů, ale s několika jsem jel (v zámoří) a mezi typické principy automatu patří, že když na to hodně šlapeš, tak převodovka hodně točí motor... při předjíždění víc šlápneš a ono to samo podřadí apod.
šmolko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2412
Registrován: 10-2008

Odesláno Pondělí, 22. října 2012 - 16:08:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jef: Praveze sa snazim pohynat uplne zlahka. On si radi logikou, ktora odraza jazdny styl, resp rychlost a tlak akym clovek sliape na plynovy pedal.
Pri kludnej jazde preradi pri 2000 otackach, ale ked som potreboval vystartovat ako strela pri predbiehani, drzi prevod aj do 3500 otacok..
Este si zvykam na nove auto, ale celkom ma to vystrasilo.
Podrobná orientačná mapa Bratislavského kraja
EČV - maximá
RZ - maximá
FordPolicia.sk
Pavluscha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2719
Registrován: 11-2007

Odesláno Pondělí, 22. října 2012 - 19:57:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nová Škoda Octavia III. generace první záběry:

http://auto.idnes.cz/nova-skoda-octavia-0nj-/automoto.aspx?c=A121 022_154142_automoto_fdv
Mr_plecháček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 821
Registrován: 5-2008

Odesláno Pondělí, 22. října 2012 - 20:24:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Stejná nuda jako Škoda Rapid.
Správný autobusák potřebuje pět rukou... První rukou točit volantem, druhou řadit, třetí je potřeba zdravit kolegu, čtvrtou troubit na okolní havěť a pátá musí být vyvalená v okně.

ICQ: 432-642-789

Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5500
Registrován: 5-2005

Odesláno Pondělí, 22. října 2012 - 20:55:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jef - problém bude ale v tom, že ty jsi měl čest předpokládám s americkýma autamatama, tzn počínaje poměrně prehistorickou TurboHydramatic 350, přes "zlepšenou" TH 700R4 co mám třeba na Camaru a případně modernější odnože, který ale předpokládám budou fungovat na stejným principu, starým x desítek let, tzn víceméně bez elekroniky, aspoň teda u mě v Camaru je co se týče elektriky jenom solenoid, co zamyká měnič při třetím kvaltu a pak přechází do odemčené čtverky.
Teď je otázka, čím jezdí šmolko, bude to asi něco moderního elaktronickýho. Babo raď, osobně bych s tím jel asi do servisu. Normální to určitě není, automat se nemůže chovat 10x nějak a jednou jinak při stejným rozjezdu. Dělat tohle amerika, jako první bych šel po oleji, nedávno nám tohle dělal Firebird, jel jakoby u manuálního auta klouzala spojka. A ejhle, prasklo původní korkový těsnění na vaně převodovky a postupně se během pár dní ztratil olej na nějakou hranici, která už byla málo. Přetěsněno dolito a funguje opět suprově.
Předpokládám, že u moderních aut ani nebude měrka na olej ve špajzce, protože Horst Fuchs řekl, že náplň je doživotní

Šmolko, nezůstávaj pod autem loužičky?
Vychvaloval jsi americká auta. Dvakrát neházíš
Soudruhu nezlob se, společenská hra Ivana Mládka
šmolko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2413
Registrován: 10-2008

Odesláno Úterý, 23. října 2012 - 14:00:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Verusha: V mojom pripade sa jedna o 6 stupnovu automaticku dvojspojkovu prevodovku od Fordu s obchodnym nazvom PowerShift.

Pod autom som si nevsimol ziadne mlacky a prevodovkovy olej spolu s filtrom bol meneny tesne pred kupou, je o tom zaznam. Ano urcite papier znesie vsetko.
Kazdopadne pred kupou som bol v autorizovanom Ford servise koli zisteniu technickeho stavu a precitania riadiacej jednotky a auto je podla spravy ok a nema ziadne zavady. Chyby nevypisalo ziadne a v minulosti tam boli iba prkotiny.
Za dalsie, vcera mi to uz poobede nerobilo a ani dnes doobeda. Takze neviem aky skriatok sa mi hrabe v aute.
Podrobná orientačná mapa Bratislavského kraja
EČV - maximá
RZ - maximá
FordPolicia.sk
Carlos007
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 103
Registrován: 2-2009

Odesláno Úterý, 23. října 2012 - 17:05:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  


Mladá Boleslav, dnes 15:00 vjezd na parkoviště na střeše A.N.

(Příspěvek byl editován uživatelem Carlos007.)
Vo co de?
Ikarosa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 615
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 23. října 2012 - 19:13:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Carlos007 ,ty joo ! Nejdřív zuby vo volant...A hned vzápětí, strašná facka za kebuli!

Asi bude tuhá zima, když dlouho listí z éR jednadvacítky nepadá... :

Iposp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 53
Registrován: 11-2006
Odesláno Středa, 24. října 2012 - 23:35:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Šmolko - Powershift je jedna velká alchymie, občas udělá to, co od něj zrovna vůbec nečekám. Typicky třeba při vjíždění na hlavní silnici, kdy potřebuju rychle vyrazit do nějaké mezery - jednou mi tam nechá dlouho jedničku a já prakticky stále stojím na místě a občas si vyslechnu i troubení, jindy mi tam zas rychle nasadí dvojku a já rychlostí blesku mizím...
Takže podržení jedničky do vyšších otáček není porucha, i když až do červenýho mi to nechodí. Kdoví co to všechno vyhodnocuje před tím, než rozhodne kdy a jak se bude řadit.
Každej Poweshift je jinej, máme v práci 3 stejný auta s tímto "zázrakem" a každý se chová naprosto jinak - takže ta argumentace Fordu o přizpůsobení se převodovky tomu jak jezdíš, je reálná.
Zlatá původní dvojspojka od Fordu, to byla větší paráda, vždycky udělala to samý a člověk se na ni mohl spolehnout.
Feudal
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1843
Registrován: 9-2006

Odesláno Čtvrtek, 25. října 2012 - 01:12:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kolegové, poradil by mi někdo, jaký je to typ (model) Forda? Foto je ze září 2006.


S vůní páry a strojního oleje ... www.sentinel.cz
Vše, co jste dosud nenašli, najdete tady ... www.feudal.cz

Poznávací značky v Čechách, na Moravě a ve Slezsku zde
šmolko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2417
Registrován: 10-2008

Odesláno Čtvrtek, 25. října 2012 - 08:45:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Iposp: Dakujem za info. Musim zaklepat, ze mi to uz nerobi. Uvidime.

Feudal: Ford Ranger s nejakym hardtopom na korbe.
Podrobná orientačná mapa Bratislavského kraja
EČV - maximá
RZ - maximá
FordPolicia.sk
Ikarosa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 616
Registrován: 12-2007

Odesláno Čtvrtek, 25. října 2012 - 18:04:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Romská odtahová služba :

Feudal
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1844
Registrován: 9-2006

Odesláno Čtvrtek, 25. října 2012 - 18:45:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Děkuji ti Šmolko vřele ...
.
S vůní páry a strojního oleje ... www.sentinel.cz
Vše, co jste dosud nenašli, najdete tady ... www.feudal.cz

Poznávací značky v Čechách, na Moravě a ve Slezsku zde
že_by
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3805
Registrován: 6-2007
Odesláno Pátek, 26. října 2012 - 15:26:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kolegové, mám specifický dotaz.
Přítulkyně mi furt kupuje nějaké úžasné svetry - a já je v autě ničím/ošoupávám bezpečnostními pásy. Svetry jsou rychle odrané a pak už jen pro ostudu. Ne vždy se hodí jet v bundě nebo opačně jen v košili či tričku. Se samonavíjecími pásy skončila i ta poněkud praštěná móda návleků na bezpečnostní pásy. Náte někdo zkušenost či dobrou radu jak neponičit svetr v autě?
Rady typu "tak si, vole, svlékni svetr před autem." nebo "ošoupaný svetr po půl roce zahoď" znám, ale to není ono...
Ikarosa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 617
Registrován: 12-2007

Odesláno Pátek, 26. října 2012 - 17:11:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

že_by :
Ahoj!

Vím že existují takové spony které zabraňují aby naviják tahal ten pás zpátky :





Je sice lepší mít pás co nejblíže k tělu, ale když jde o tak úžasné svetry ... :-)

Ceny pohybujici se od 4eur do 10.
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5501
Registrován: 5-2005

Odesláno Pátek, 26. října 2012 - 18:34:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

že_by - kup si americký auto, tam pásy většinou nefungujou
Vychvaloval jsi americká auta. Dvakrát neházíš
Soudruhu nezlob se, společenská hra Ivana Mládka
Doktor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2243
Registrován: 4-2003

Odesláno Pátek, 26. října 2012 - 18:47:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

že_by, nevím o ochranných návlecích na bezpečnostní pásy, no co zkusit ochranný návlek na svetr? Něco takového - jednorázová operační halena z papírové látky. Použitelná opakovaně, nehřeje ani nechladí. Vhodná i při opravách vozu v terénu jako ochrana před ušpiněním. Nějaký ten kousek mohu poskytnout :-)
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8349
Registrován: 10-2003

Odesláno Sobota, 27. října 2012 - 13:52:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

a já je v autě ničím/ošoupávám bezpečnostními pásy.

Čoveče, to by mě nenapadlo, že můžou pásy ničit svetr, ale je pravda, že já v tomto meziobalu moc neřídím, buď jedu v triku či košili nebo rovnou v bundě.

A to máš na tom pásu šmirglpapir? V nových autech mě přijdou pásy poměrně klouzavé.

Sorry za komentář, který neporadil
ČESKÉ REGISTRAČNÍ ZNAČKY VELKÝ MĚSTSKÝ OKRUH BRNO
Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7660
Registrován: 4-2005
Odesláno Sobota, 27. října 2012 - 16:10:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hlavně, že podle zákona můžu mít ještě stále letní gumy...

Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5503
Registrován: 5-2005

Odesláno Sobota, 27. října 2012 - 16:36:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na zákon se vykašli, ten tě před havárií nezachrání. Stejně tak ani zimní gumy, ani letní. Zachrání tě jedině logický přemýšlení
Vychvaloval jsi americká auta. Dvakrát neházíš
Soudruhu nezlob se, společenská hra Ivana Mládka
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7055
Registrován: 9-2004

Odesláno Sobota, 27. října 2012 - 16:37:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Přesně tak!
Správný cyklista jede na kole pouze do kopce - z kopce nese kolo na zádech!
Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7661
Registrován: 4-2005
Odesláno Sobota, 27. října 2012 - 16:44:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ale jistě, jen jsem si nemohl odpustit lehkou narážku na náš celkem nový úžasný zákon...
Risan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 679
Registrován: 10-2007
Odesláno Sobota, 27. října 2012 - 18:10:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak snad aby se období pro zimní gumy zákonem definovalo raději od září? Nebo jak? Přece byste nechtěli ten zákon zrušit, co bychom si bez něj počali . Už teď řada občanů neví, co má dělat, a volají po říznější definici.
Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7662
Registrován: 4-2005
Odesláno Neděle, 28. října 2012 - 00:04:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Přece byste nechtěli ten zákon zrušit
Ano, přesně to bych chtěl :-) Jak vidno z (nejen) mé dnešní fotky, ten zákon má jednu lehkou vadu - je úplně na hovno, protože počasí se nedá řídit (a to ani zákonem). Nejde říct, že bude sněžit až od dne XY, nejde ani říct, přezouvejte gumy, až bude víc jak týden v kuse méně něž Z stupňů... Teda jo, jde to říct, ale pak to dopadá jak dnes, že je každý překvapen velice, že sněží a on má letní gumy, protože sněžit má přece až od 1.listopadu...
Přezouvání pneumatik je jedna z mnoha věcí, kterou bych nechal čistě na posouzení každého z nás - kdo přezuje, přezuje, kdo nepřezuje, nepřezuje, k tomu snad není potřeba zákon. S takovou mě za chvíli bude stát (a EU) dirigovat i v tom, že si můžu doma otevřít okno pouze za podmínek, že budu mít v bytě více jak 30st., nebude venku slunce, nebudu obtěžovat hlukem autoservis vedle, nebudu kouřit z okna směrem na benzinu, okno budu muset zavřít přesně za 0:30 min a o celém aktu budu muset sepsat pětistránkový elaborát, který budu muset odevzdat do 7 pracovních dnů s poplatkem 500 Kč na místní úřad. A pak mi fají flastr, že jsem měl okno otevřené 0:31 min.

EDIT - to přirovnání je teda dost uhozené, ale mazat to už nebudu, třeba se někdo i pobaví.

(Příspěvek byl editován uživatelem Mauricio.)
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5622
Registrován: 5-2002

Odesláno Neděle, 28. října 2012 - 08:19:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jestli ono vám pánové z těch zákonů a EU nehrabe stejně jako politikům . Mám dojem že tohle rejpání je docela trapná móda ... ono většinou stačí opravdu hlavně logicky uvažovat. Tři dny hlásí v předpovědi že bude o víkendu mrznout a sněžit a stejně okamžitě jak trochu něco napadne jsou pankejty plný zoufalců kteří to nezvládli ... to není o zákonech, ale o lidské blbosti.

Kašlete na zákony a běžte si postavit třeba sněhuláka :-).


(Příspěvek byl editován uživatelem 353.)
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * moskvich.cz * icq 269-400-981
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3093
Registrován: 2-2005
Odesláno Neděle, 28. října 2012 - 08:52:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No ono v tomhle zákoně konkrétně nejde ani tak o tu kontrolu nad občanem do posledního prdu, jak se tady pravidelně neshodujeme s Risanem, ale o to, aby ten občan musel dát ze zákona vydělat gumárně...obdobně fotovoltaika, nové a ještě novější lékárničky, úsporné žárovky, špiritus do benzínu, sociální S karty, opencard...
Aneb to se nám to podniká, když prodáváme něco, co si občan musí koupit že zákona...nutno dodat, že lobbisté, kteří podobné věci prosazují, úřadující nejen v Bruselu, ale i v Praze...
Mimochodem - třeba taková debilita jako letní kapalina do ostřikovačů, ta z Bruselu nepřišla, to je marketingový tah lihové mafie, aby vykázala prodej metanolu celoročně, jinak by jí v létě nejel kšeft. A vyšlo to - občan disponující služebním autem a CCS kartou se přece nebude někde crcat s kropáčem, a myslíte, že nějaký orgán bude někdy kontrolovat procento metanolu v téhle směsi?
Na tohle zákon nemáme a přesto to funguje, ale už slyším ten ryk, kdyby zákon nařídil kupovat letní kapalinu povinně. Chovat se jako debil lze i na základě svobodného rozhodnutí, ale debilní zákon nařizující nám stejné chování, to je pošušňaníčko...