K-report
 

Archiv diskuse Odstavené vozy, torza a vraky do 29. 06. 2012  

Diskuse K-report » Archiv 2012 » Automobily, lodě a letadla » Odstavené vozy, torza a vraky » Archiv diskuse Odstavené vozy, torza a vraky do 29. 06. 2012 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3651
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 01. června 2012 - 19:01:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já jsem naprosto přesvědčen, že pokles počtu úmrtí při nehodách je dán bezpečnějšími vozidly. Lepším chováním řidičů ani důslednější policejní kontrolou to nebude...

Pak ještě možná tím, že (i přes četnou kritiku, že se nové dálnice staví málo, pomalu, na zbytečných místech dřív atd.) se přece jen zlepšuje silniční síť a přece jen ubývá takových těch "úseků-smrťáků" jako byla třeba stará plzeňská před dokončením D5. Taky přibývají kruháče (jo, vím, že je tu někteří nemáte rádi), a to i na místech dříve velmi nebezpečných křižovatek dvou rovných rychlých silnic nebo u nepřehledných výjezdů na hlavní.

A možná do nějaké míry i tím, že ubývá takových těch vyloženě pomalých vozidel, jako bývaly různé staré náklaďáky, přetížené žuky a dvanáctsettrojky nebo i osobní trabanty a rozhrkaná embéčka... v 90. letech se tohle všechno mísilo dohromady se zánovními BMW a VW (často v rukou ne moc zkušených řidičů opojených dříve nedostupným množstvím koní pod kapotou), stejně jako s moderními kamiony, schopnými jet rychleji než mnohé staré osobáky, a v podstatě jen na prázdné silnici se jezdilo plynulou rychlostí. I když zase holt na tu prázdnou silnici člověk natrefil častěji než dneska...
Michalsport
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 215
Registrován: 3-2011

Odesláno Pátek, 01. června 2012 - 19:04:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

mne by OPRAVDU zajímalo, kdyby vzali auto z padesátých let na ten slavnej test hvězdiček. Zcela logicky by muselo nasbírat hvězdiček deset. Stačí se podívat třeba na A sloupky octavie. Tváří se jak ze železobetonu a uvnitř je jenom slabé "účko".
Je to jen další z typu reklam, aby si lidi kupovali ty nové rádobylepší pasráče. A nekoupím a nekoupím!!!

Sám jsem se rozstřelil v sedanu z roku 182, kdy mi nedal přednost Sprinter valník plně naloženej cementem. Poslal jsem mu to cca v 75km/h čelně do tuplánů, že jsem ho otočil kolem své osy, až mu zkřížením vyskočilo čelní okno. Já měl auto na odpis, ale dveře jsem otevřel bez problémů, mne nebylo nic...vzal jsem si jiné auto a jel na dovolenou. Asi za měsíc tam jel frajer s Berlingem (sjezd z jižní spojky na Bohdaleckou..pražáci znají). To je že se jedná o Berlingo, bylo poznat jen podle nápisu na zadních dveří...brdná dráha poloviční a frajer mazal sanitkou a dle pojicajtů to bylo 50/50, zda to rozdejchá
www.simcacentrum.cz
Risan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 552
Registrován: 10-2007
Odesláno Pátek, 01. června 2012 - 21:23:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No jo, no, jenže ona tuhost se nerovná větší šance posádky na přežití. Takové srovnání jako sedan 1982 a Berlingo sice na stejném místě, ale patrně s úplně jinými podmínkami (kolik energie pohltila překážka v prvním a ve druhém případě, jaká byla rychlost v okamžiku nárazu - málokdo čte v okamžiku nárazu rychloměr, zato skoro každej od posledního pohledu na něj prudce brzdí atd.) nedokazuje ve skutečnosti vůbec nic.

Myslím si, že v tomto případě byl klíč k úspěchu (řidič z toho vystoupil) právě v tom, že překážka uhnula, takže na pohlcení kinetické energie sedanu nebylo třeba takové deformace, aby decelerace byla rozložena na delší čas. Sám Michal přiznává, že sprintera roztočil. Kromě toho, auta se v roce 1982 konstruovala už právě úplně jinak než v 50. letech - deformační zóny se už v té době skoro běžně navrhovaly na počítačích. Bylo to daleko blíž dnešnímu pojetí tuhosti a programované deformace karoserie než auto z 50. let.

Ale toto je zase typická debata na dlouho, protože místo fyziky v ní půjde o emoce. Takže ji předem vzdávám.
Michalsport
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 218
Registrován: 3-2011

Odesláno Pátek, 01. června 2012 - 21:47:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

v obou případech vozy narazily do stojící překážky. Mám naježděno přes 1mil.km a párkrát jsem boural a ještě více nehodám se vyhnul, takže svoji rychlost znám, ručička zůstala i po nárazu na zmíněné rychlosti. Jinak fotka je zde

www.simcacentrum.cz
Fero
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 243
Registrován: 3-2011

Odesláno Pátek, 01. června 2012 - 21:50:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Faktom zase ostáva, že keď sa v správach objavila nehoda, kde havarovala staršia škodovka (typy s motorom vzadu), tak väčšinou to končilo smrťou cestujúcich v škodovke
E pericoloso sporgersi - Nicht hinauslehnen - Не высовываться - Ne pas se pencher au dehors

Michalsport
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 219
Registrován: 3-2011

Odesláno Pátek, 01. června 2012 - 21:56:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

protože má motor vzadu, to jo
www.simcacentrum.cz
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3653
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 01. června 2012 - 23:25:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já bych to s tou bezpečností auta z 50. let zas tak růžově neviděl. I když má tlusté sloupky a kastli bude mít z bytelnějšího kovu než dnešní skořápky. Jo, nějaká tehdejší velká amerika by menší auto odhodila a jela dál, ale to není všechno. Podobně jako iluzorní "pocit bezpečí" v těžkých SUV a offroadech - ano, proti malému autu si přijdou silnější a jejich kára se skoro nezmačká, ale vyšší těžiště a horší manévrovací schopnosti jim způsobí zase jiná rizika.
Viz třeba i tenhle článek - v USA prý jako nejméně bezpečné vyhodnotili samé velké pikapy a SUV.

Vemte si oblíbený příklad s motorovým transportérem - je velký, těžký a nesmírně tuhý. Posádka je v něm chráněná i před výbuchem miny a nevím čeho všeho. Při srážce s autem se nemá cenu bavit o tom, kdo to odnese. Ale když to tenhle transportér napálí v plné rychlosti do betonové zdi, tak se sice taky skoro nepoškodí... ale všichni uvnitř budou na placku. V osobáku s deformačníma zónama, airbagy atd. má posádka při nárazu v rychlosti transportéru naopak velkou šanci, že prostě odejde po svých.
Eross
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 251
Registrován: 12-2011

Odesláno Sobota, 02. června 2012 - 01:07:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zmysel deformácie karosérie je práve v tom, že pohlcuje energiu nárazu, ktorá by sa inak prejavila na zraneniach cestujúcich.
Ebeneezer.Goode
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 167
Registrován: 12-2011
Odesláno Sobota, 02. června 2012 - 01:31:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ale jo, moderní auta určitě jsou v globálu bezpečnější. Co se týče aut z 50. let, tak nějaký fotky z bouraček je možný najít různě na netu a určitě bych v tom crash test absolvovat nechtěl. Obvykle jsou ty auta po čelnim nárazu někde uprostřed zlomený a vypadá to jak tahací harmonika. Ale to pro mě neni důvod, abych takovym starym autem nejezdil.
Bohužel (nebo teda bohužel jak pro koho) je teď takovej trend, že se prodává bezpečnost. Ty auta nevyvolávaj žádný emoce nebo radost z jízdy. Prostě je to takový: "Představujeme vám novinku na trhu. Sice je to auto naprosto nudný, nezajímavý, nemastný, neslaný, ale v crash testu získalo 5 hvězdiček, takže můžete akorát tak držet hubu, protože bezpečnost je to nejdůležitější. Jo a ještě navíc to umí samo zaparkovat."
OK, beru, že pro někoho je bezpečnost to nejdůležitější, ale existujou i lidi (např. já), co radši budou bez ohledu na vlastní bezpečnost jezdit třeba Kadettem GSi, přestože při nějaký vážnější nehodě bych patrně jel rovnou na hřbitov.


Jinak rozstřelená Tagora docela zamrzí. A tu modrou jsem párkrát v Praze potkal. Teda předpokládám, že to byla ona. Asi zase tolik stejnejch aut po Praze nejezdí.
Michalsport
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 220
Registrován: 3-2011

Odesláno Sobota, 02. června 2012 - 09:10:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ona ta Tagora pohltila náraz velmi dobře. 1)řadový motor,silné pouzdro kardanu a diferák - takže hodně energie pohltilo právě toto. Např. hliníkový obal převodovky tuto energii nevydržel a praskl. 2) vepředu není plastová chladičová stěna ale ocelová "traverza" 3) přední kapota nedosahuje do kraje, takže se nezvedne, ale je "skryta" za traverzou, takže je součástí deformační zony. Samozřejmě není plastová, ale ocelová. 4) vůz byl na odpis zejména kvůli zvlnění střechy a podlahy. Prostor pro posádku byl zcela nedotčen.

Jo, rozstřelení zamrzí. Auto bylo po renovaci. Chyběl jen lak a opravit asi tři puchyře na kastli zvenku. Naštěstí jsem měl ještě jednu (20tis.najeto). Ta modrá nyní čeká na renovaci.

U nových aut tam jsou airbagy právě proto, že kastle je slabá, vepředu je plast, motor vpředu zapříč při nárazu nepohltí prakticky nic...

Tohle sice zase o třídu výš, ale to video se mi líbí.
http://www.youtube.com/watch?v=RxMt7qmv9eU
www.simcacentrum.cz
Risan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 554
Registrován: 10-2007
Odesláno Sobota, 02. června 2012 - 10:03:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Moc tedy nevěřím, že "řadový motor,silné pouzdro kardanu a diferák" bude hrát v procesu rozložení pohlcení kinetické energie na co nejdelší dobu nějaký pozitivní vliv. Taková věc pohltí asi hodně tepelné energie, ale to zrovna není ten případ, o který tady jde. Naopak tyhle věci vpředu jsou problém, protože se prakticky nedeformují. Já nevím, jak už to napsat, ale podstatné při čelním nárazu je, jak dlouho trvá děj od kontaktu s překážkou do zastavení vozidla. Čím déle, tím lépe. Pokud se bourá do něčeho, co se odtlačí, jako třeba v případě Michala ten naložený sprinter, je ještě k dobru dost velký čas, po který se překážka posouvá a vytrácí se rychlost. V tom případě deformační zóny auta hrají jen menší roli v pohlcení kinetické energie vozu. Dost se jí vynaloží na posunutí překážky. Tady může pomoct ten těžký nedeformovatelný motor vpředu, protože působí jako beranidlo a "táhne" za sebou klec s posádkou. Nemyslím si, že by šlo přežít náraz s tím autem do překážky, která neuhne, pokud byla, jak Michal píše, rychlost v okamžiku kontaktu 75 km/h.

Horší je ale náraz do pevné překážky nebo třeba protijedoucího auta, které má také svou kinetickou enetgii (vektor rychlosti jde proti). Tam už vytrácení kinetické energie bude rozložené jen na dobu, po kterou se mi deformuje auto a překážka. Celou tu dobu se totiž ještě může posádka se sedačkou pohybovat vpřed a zpomalení, které na ni působí, není tak velké, jako když by se auto nedeformovalo. V tomto případě je težký motor vpředu nevýhoda, protože zkracuje efektivní délku auta, která se může deformovat a může naopak proniknout k posádce a tam napáchat škody. Výhodou je tady co nejdelší prostor před posádkou, který se může deformovat.

Budete se asi mnozí divit, ale v případě nárazu do pevné překážky, která se nedeformuje ani neuhýbá, motor vzadu může být naopak výhodou, protože kinetická energie schovaná v jeho hmotnosti tlačí auto proti překážce a nechá proběhnout deformaci přídě (kde je díky absenci motoru naopak dost velká efektivní deformovatelná délka), místo aby se auto od překážky odrazilo (to by posádce rozhodně neprospělo, protože rozdíl rychlostí v okamžiku kontaktu s překážkou a v okamžiku zastavení vozidla by byl ještě větší za ještě kratší čas). Předpokladem pro tento efekt je dobře postavená deformovatelná(!) příď a tuhá klec pro posádku. Možná škodovky řady 742 nejsou tohoto dobrým příkladem, ale třeba u tatry 613 toto platí.

Proto tvrzení "havárie v autě s motorem vzadu končí smrtí, protože auto má motor vzadu" považuji za blbost.
Eross
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 252
Registrován: 12-2011

Odesláno Sobota, 02. června 2012 - 10:35:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ja som krútil hlavou, keď som sa vŕtal v novom Pole. Predný nárazník z plastu snáď tretinovej hrúbky, ktorý sa pekne prehýba pod tlakom, podobne kapota. Chladičová stena z plastu, predná maska vcelku s nárazníkom, úchytky pekne zletované, aby niekomu nenapadlo to rozoberať a nárazník pripevnený patentovaným systémom plastových jazýčkov.
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5279
Registrován: 5-2005

Odesláno Sobota, 02. června 2012 - 13:32:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já bych navázal, zejména když vidím ty fotky viz. Eross. Bavme se totiž o banálních nehodách, třeba když nedobrzdíte za nějakým autem ve městě a rozhodnete se mu vyhnout a se smůlou to pošlete do sloupu veřejného osvětlení třeba v rychlosti 15km/h. Nestane se vám nic ani v autě z roku 1966, ani v autě z roku 2010. Jenomže u auta z roku 1966 budete mít maximálně rozbitý světlo a hnutou nějakou konzolku pro světlo, nebo zmáčklej blatník. Tady u toho Pola nahoře bych tipl, že deformace proběhne sice zcela krásně počítačově, samozřejmě že pro posádku je to jako kdyby spadla do peřin, ale kromě světla a bižuterie se nabouraný předmět prokouše i na motor nebo alespoň jeho (drahé) součástky, a protože je všechno z hliníku, bláta a plastů i tam, máte o zábavu postaráno - altík, servopumpa, chladič, různá čidla, kabeláž....
Tím samosebou nechci zlehčovat práci konstruktérů v odvětví bezpečnosti. Nicméně mince má dvě strany.
Základem úspěšného přežití akce BMUE je vytratit se co nejdál od Brna.
Ebeneezer.Goode
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 168
Registrován: 12-2011
Odesláno Sobota, 02. června 2012 - 17:25:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Verusha: To je daný spíš tim, že motorový prostory jsou u moderních aut tak nějak víc zaplněný a na deformaci tam neni tolik místa. A v případě, že auto má extra-pevnej předek a žádný deformační zóny, tak tu energii pohltí prostě zbytek auta. Takže na první pohled to vypadá, že se nic moc nestalo, ale může se třeba lehce pokroutit celá kastle a to už v podstatě nikdo neopraví.
Ty moderní auta jsou pořád ještě relativně snadno opravitelný.
Tady pro zajímavost přikládám několik fotek Peugeota Partnera, kterej se potkal se svodidlama...
Sice to neni žádnej výkřik nejnovější techniky, ale už se to dá považovat za moderní auto, který bylo navrhovaný s ohledem na deformační zóny. Náraz lehce ohnul nosník (na první fotce je vidět, jak řemenice brousila do plechu), ale když se to jakž takž srovnalo roztahovákem, tak se s běžnym nářadim vyměnilo pár dílů a bylo hotovo. Konkrétně se teda měnil chladič vody, sahary, chladičová stěna, světlo, blinkr, blatník a nárazník. Klimatizace se amputovala. Náklady na opravu byly cca 11.000 Kč.




Pavián
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1840
Registrován: 1-2011

Odesláno Sobota, 02. června 2012 - 17:35:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

O kousek výše tu byla zmínka o amerikách:
Ono se kolikrát může zdát, když se podíváte na obří ameriky 50. a I. pol. 60. let, že jsou bezpečné, protože jsou masiv, ale opak je pravdou - objektivně uznávám, přestože jsem celý život amerikanofil. Nebudu srovnávat srážku dvoutunového Buicku 1960 s Fiatem 500, ale zase s dvoutunovým Buickem. Smrtelnou pastí byly plechové části, obrovské kapoty se lámaly, bortily sloupky a likvidovaly vše živé uvnitř. Ty rozjeté a občas rozvlněné dvě tuny měly kinetickou energii tanku, ale působící nejen vně, ale i dovnitř.
Čím víc toho vím o ženách, tím víc miluji svůj automobil ...
Mirous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 940
Registrován: 11-2006

Odesláno Neděle, 03. června 2012 - 00:37:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martinmarilynmanson (7566): Přidávám oskenovaný test z časopisu Auto Revue, někde jsem měl i o tý Safe Line ale to nemůžu najít:



A tohle mám postahované z netu i s Favoritem, někde mám i Š120 a Trabanta, obojí je myslím na youtube:



Ebeneezer.Goode (166): Tou firmou co dováží ty exoty myslíš asi Automax Hradec Králové, která je známá asi spíše pod značkou AMC, dnes funguje jako prodejce dílů a servis pokud vím a nějak je do toho všeho propletena firma Made in Russia, která dováží ruské teréní vozy, mimo jiné pětidvéřovou Nivu. Stále ještě fungují stránky autadoterenu.cz, to asi taky patřilo/patří té stejné fimě. Já jsem jí objevil v době, kdy jsem si oblíbil ARO, měli od Rumunů nějakou licenci, myslím že snad dováželi díly z Rumunska a tady je montovali a upravovali, měli třeba jiný zadní světla a dodávali různý ,,spešl" nástavby, u nás na horách jich jezdí dost, třeba elektrikáři na nich mají plošiny. ARO se ale prodalo američanům, ti firmu zlikvidovali (konkurenční boj) a dneska se Rumuni marně snaží koupit licenci zpět. Takže ani ta královehradecká firma už ARA nedělá, ale Lady, Honkery a Uazy snad ano. Teď už informace nemám co nejsou ARA.

S tou Nivou ale pochybuji, že by každý kus musel projít takovým schvalovacím procesem. Běžně se prodávají v dealerství Lady a myslím, že úplně bez problémů :-)
Michalsport
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 224
Registrován: 3-2011

Odesláno Neděle, 03. června 2012 - 09:36:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ještě jsem tedy našel orig crashtest té Tagory zezadu. Něde v archivu budu mít i přední test. Zkusím ho vyhrabat

www.simcacentrum.cz
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7579
Registrován: 12-2007

Odesláno Neděle, 03. června 2012 - 09:54:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

S tou Nivou ale pochybuji, že by každý kus musel projít takovým schvalovacím procesem. Běžně se prodávají v dealerství Lady a myslím, že úplně bez problémů
Já si myslím, že budou mít nějakou výjimku. Asi. Nicméně třeba Kaipan a podobné malosériovky podmínky povinného ABS atd. pro nová auta splňovat nemusí.
Fotky na MHDFOTO blog na iDnes.cz
Říkejte mi MMM
Je to REBEL! On chce, aby veřejná doprava sloužila cestujícím! Nevídané. Neslýchané. NEMOŽNÉ!
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7580
Registrován: 12-2007

Odesláno Neděle, 03. června 2012 - 13:04:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Felicie po srážce v 80 km/h (Automobil 8/96):

Boční náraz do Felicie Safe Line (Automobil 5/99):

Fotky na MHDFOTO blog na iDnes.cz
Říkejte mi MMM
Je to REBEL! On chce, aby veřejná doprava sloužila cestujícím! Nevídané. Neslýchané. NEMOŽNÉ!
Mirous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 941
Registrován: 11-2006

Odesláno Neděle, 03. června 2012 - 15:44:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To je přesně ono, co postrádám, mohl bych Tě poprosit poslat na mejl (platí ten zde uvedený) větší rozlišení, pokud ho máš? děkuji
Eross
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 256
Registrován: 12-2011

Odesláno Neděle, 03. června 2012 - 17:56:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

AUTO 6/1995

Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7590
Registrován: 12-2007

Odesláno Neděle, 03. června 2012 - 22:08:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mirous: Omlouvám se, jsem mimo domov (skener) a mám je v notebooku teď jen v takovéto velikosti. Ve větším rozlišení můžu poslat nejdříve za týden.
Fotky na MHDFOTO blog na iDnes.cz
Říkejte mi MMM
Je to REBEL! On chce, aby veřejná doprava sloužila cestujícím! Nevídané. Neslýchané. NEMOŽNÉ!
Mirous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 943
Registrován: 11-2006

Odesláno Neděle, 03. června 2012 - 23:17:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

MMM: v pohodě, to má čas.
Joel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1261
Registrován: 4-2011
Odesláno Úterý, 05. června 2012 - 21:25:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Projíždím si tak Mečeřížem (MB) a zahlídnu dva vraky Tatry 613. Na dálku vyfotím, ale zdá se mi, že na rozsáhlém dvorci vidím ještě další střechy. Ortofoto napoví... To by stálo za návštěvu.

Smrq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 25
Registrován: 5-2011
Odesláno Úterý, 05. června 2012 - 22:38:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak schválně, kolik jich na tom dvorku je. Aby nám na to stačily prsty...
Joel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1264
Registrován: 4-2011
Odesláno Úterý, 05. června 2012 - 22:47:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já tam napočítal asi 44 vraků.
Smrq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 26
Registrován: 5-2011
Odesláno Středa, 06. června 2012 - 06:54:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Měl jsem na mysli konkrétně Tater
Diddy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 153
Registrován: 7-2010
Odesláno Středa, 06. června 2012 - 11:01:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Joel:
No takhle z hora podle tvaru je tam těch Tatrovek požehnaně pokud to tedy není už hromada děravých plechů
Joel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1268
Registrován: 4-2011
Odesláno Středa, 06. června 2012 - 12:29:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ty, co šly vyfotit (je to mezi domy a celý ten pozemek je proti terénu výš, takže na něj není moc vidět), nevypadaly zas tak zle. Na fotce jsou nahoře ve stínu a proti ortofoto k nim přibyla ještě jedna VB Tatra. Na dálku jsem viděl jenom střechy, a to všechno Tatry byly.
Takhle z výšky mi připadá, že tam budou ještě i nějaké starší verze. Ani nedomýšlím.
Zender
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 218
Registrován: 4-2010

Odesláno Středa, 06. června 2012 - 14:02:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Z okolí chalupy:




Z Moravy:


ICQ: 431183687
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7593
Registrován: 12-2007

Odesláno Středa, 06. června 2012 - 16:08:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

BMW trojka z Valchy:

Fotky na MHDFOTO blog na iDnes.cz
Říkejte mi MMM
Je to REBEL! On chce, aby veřejná doprava sloužila cestujícím! Nevídané. Neslýchané. NEMOŽNÉ!
Zeke
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 85
Registrován: 1-2011

Odesláno Středa, 06. června 2012 - 21:52:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nějaký přísun vraků:
1) Dejvická, Praha

2)Krč, Praha

3)Krč, Praha

4)Březová, Praha-západ

5)Radotín, Praha, eRko stálo od povodní v roce 2002

gred
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 100
Registrován: 9-2011

Odesláno Středa, 06. června 2012 - 21:53:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zekezase čistíš složku s fotkama co,nějaký sou docela starý teda
vlastním škodu favorit 136 LS :-)
Zeke
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 86
Registrován: 1-2011

Odesláno Středa, 06. června 2012 - 21:54:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Gredjen eRko
gred
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 101
Registrován: 9-2011

Odesláno Středa, 06. června 2012 - 21:56:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zeke: jen nekecej,tu mazdu si mi posílal už tak 2 roky zpátky,atd
vlastním škodu favorit 136 LS :-)
Joel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1270
Registrován: 4-2011
Odesláno Středa, 06. června 2012 - 22:54:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Další díl seriálu Jak si smažky nějak pořídily auto... Stojí v tom nebezpečném vracáku tři tejdny. A ještě nedávno měl značky (podle svědectví)



A takhle to pak končívá. Areál fy Kovodemont v Příšovicích u Turnova.
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3378
Registrován: 4-2005

Odesláno Čtvrtek, 07. června 2012 - 13:06:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

odkaz
AV 15-30
Zeke
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 87
Registrován: 1-2011

Odesláno Čtvrtek, 07. června 2012 - 20:04:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jedna chudinka ze zimy, nabourali ji na dalnici
Lovecvraků
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 397
Registrován: 10-2010

Odesláno Čtvrtek, 07. června 2012 - 21:53:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Protože jsem sem dlouho nic kvůli nedostatku času nedával,tak se fotky jen kupily,tak tady jsou výsledky.Technické v popisech fotek.

Ostrov u Zbraslavic-Fabia se jako vrak nezdá,ale je(byla)v ubohém stavu a asi čeká na šrot,protože na tomhle místě stojí vždy jen vraky.+jeden vrakovitý vlek také odtamtud.


Zruč nad Sázavou-ul.Slunný vrch,Sad Míru,Dvouletky,zahrada v ul Pod Březíčkem a ul.Na Pohoří-ta Škodovka neměla ani řadící páku





Ledeč nad Sázavou,ul.Haškova


Chatová osada Jamné


ZOO Jihlava-taky pěknej vrak,mimo jiné rozebraná palubka a prázdné gumy.


Hradec


Dolní Pohled-tři pěkný vráčky




Zruč nad Sázavou-dvakrát zahrada,ul.Na Úvoze,ul.Pardidubská.Tý limuzíny je fakt škoda,takhle tam zarůstá už 2 roky.


www.lovec-vraku.cz (www.lovec-vraku.estranky.cz)

Feudal
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1682
Registrován: 9-2006

Odesláno Pátek, 08. června 2012 - 07:33:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já už toho sice moc nenachodím, ale při sobotní odpolední procházce jsem narazil na takovej pěknej vrakáč


S vůní páry a strojního oleje ... www.sentinel.cz
Vše, co jste dosud nenašli, najdete tady ... www.feudal.cz

Poznávací značky v Čechách, na Moravě a ve Slezsku zde
M6564xp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 21
Registrován: 6-2011
Odesláno Pátek, 08. června 2012 - 16:36:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

romantické zátiší



Lovecvraků
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 398
Registrován: 10-2010

Odesláno Neděle, 10. června 2012 - 18:41:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Areál jedné nejmenované firmy v Hradci .No,mršin tam mají dost (foceno na přiblížení).





Poslední vrak na placu kde dřív bývalo tak 100 různých vraků v téže vesnici.

www.lovec-vraku.cz (www.lovec-vraku.estranky.cz)

Lovecvraků
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 399
Registrován: 10-2010

Odesláno Neděle, 10. června 2012 - 18:52:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jedna pěkná Felicie z Prahy od Tipsport arény


A jeden nácvik hned vedle

www.lovec-vraku.cz (www.lovec-vraku.estranky.cz)

Mr._Peugeot
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 475
Registrován: 1-2012

Odesláno Úterý, 12. června 2012 - 18:46:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nepatrně opotřebená Felda:
Risan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 559
Registrován: 10-2007
Odesláno Středa, 13. června 2012 - 15:44:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No vida, tak felicie nám už postupují do dalšího stádia (1. novinka, 2. obyčejné auto, 3. laciné staré auto, 4. šrotování, 5. nezájem, 6. to má být veterán???, 7. je to veterán!)
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7965
Registrován: 4-2003

Odesláno Středa, 13. června 2012 - 22:32:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jedna již poněkud virální felcka z Radotína:

Eure Freiheit ist unser Sieg!
Diddy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 180
Registrován: 7-2010
Odesláno Neděle, 17. června 2012 - 17:23:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kopřivná okr.Šumperk a jeden umírající Barik,ale myslím že by se dal zachránit
Diddy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 185
Registrován: 7-2010
Odesláno Úterý, 19. června 2012 - 19:34:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Grygov u Olomouce
Eross
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 293
Registrován: 12-2011

Odesláno Pátek, 22. června 2012 - 15:49:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

PO
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5376
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 22. června 2012 - 21:07:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mrtvý Trabant na mrtvém nádraží...

www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * moskvich.cz * icq 269-400-981
šmolko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2201
Registrován: 10-2008

Odesláno Pátek, 22. června 2012 - 23:00:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Este par spomienok na Grecko. Tie prve 3 fotky by sem teoreticky ani nemuseli patrit, kedze som zaznamenal minimalne 2 auta v okoli hotela, ktore som sprvu povazoval za odstavene auto (nemalo ani SPZ) az som si jedneho vsimol na druhy den zaparkovaneho na inom mieste a s druhym si siel nakupit chalanisko do supermarketu. Takze potom som auta bez znacky vobec nepovazoval za vraky.

Z Grecko-Macedonskeho pomedzia, v podstate na uzemi "nikoho" sa nachadzaju tieto auticka.
Zvlast luto mi bolo toho US spec. Piana 300 Turbodiesel. Nebola to ziadna lestenka, ale to auto by malo perspektivu robit niekomu radost minimalne cez vikendy.


Podrobná orientačná mapa Bratislavského kraja
EČV - maximá
RZ - maximá
Maxwilien
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1602
Registrován: 8-2005

Odesláno Sobota, 23. června 2012 - 00:18:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jeden celkem zajímavý vrak z Janských Lázní, foto z google street view (nějak jsem neměl čas ho vyfotit), teď je zarostlý ve vysoké trávě:
Libor169
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 36
Registrován: 11-2010
Odesláno Neděle, 24. června 2012 - 18:46:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

22.6. jeden dvůr na plzeňsku.
Lovecvraků
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 406
Registrován: 10-2010

Odesláno Pondělí, 25. června 2012 - 20:25:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

šmolko-Ta fotka toho Rovera zezadu je moc povedená.Pěkná.

Pár vráčků z Vysočiny.

Světlá nad Sázavou



Humpolec


Brunka



A nakonec zarostlej Trabík z Řečice

www.lovec-vraku.cz (www.lovec-vraku.estranky.cz)

Eross
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 309
Registrován: 12-2011

Odesláno Úterý, 26. června 2012 - 14:59:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Toto odpočíva v záhradke pod Rusínskou ulicou v PO
Karel_Š
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 371
Registrován: 7-2005
Odesláno Středa, 27. června 2012 - 06:52:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Libor169:
Mohu vědět kde ty IFY stojí ? Není to náhodou Spálené Poříčí ?
Pavián
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1847
Registrován: 1-2011

Odesláno Čtvrtek, 28. června 2012 - 08:59:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pro Mr. Peugeota:
jeden pohled do říše modrého ticha ... :

Čím víc toho vím o ženách, tím víc miluji svůj automobil ...
Zeke
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 97
Registrován: 1-2011

Odesláno Čtvrtek, 28. června 2012 - 21:01:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Česká pošta, dnes podáte, zítra dodáme
Furčan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1198
Registrován: 3-2005

Odesláno Čtvrtek, 28. června 2012 - 22:22:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

to by mal byť furgon 4x4
ICQ: 218-854-995
Skype:Furcan
Košická ŠL: http://www.eselka.unas.cz/
Feudal
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1707
Registrován: 9-2006

Odesláno Pátek, 29. června 2012 - 07:40:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

I z luxusního vozu Rolls-Royce se dá udělat vrak ... Zde Rolls-Royce Phantom II Cabriolet Alexise Mdivaniho v roce 1935 ...


S vůní páry a strojního oleje ... www.sentinel.cz
Vše, co jste dosud nenašli, najdete tady ... www.feudal.cz

Poznávací značky v Čechách, na Moravě a ve Slezsku zde