K-report
 

Archiv diskuse Trať Zdice - Protivín a blatensk... do 30. 09. 2012  

Diskuse K-report » Archiv 2012 » Železnice » Trať Zdice - Protivín a blatenské lokálky » Archiv diskuse Trať Zdice - Protivín a blatensk... do 30. 09. 2012 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Mořepetr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1130
Registrován: 3-2006

Odesláno Sobota, 22. září 2012 - 20:44:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

AD Káem: Pokud budu posuzovat dopravu z čistě ekonomického hlediska, tak musím zrušit osobní železniční dopravu, ale to není žádná novinka.

Prý dnes nebylo možné vydávat jízdenky v Berouně (výpadek počítačů).
Už se u osobáků z Berouna do Protivína blížíme stavu, který se v 90 letech šířil jako vtip, že když se zruší všechny pozice na dráze, které mají souvislost s jízdným (pokladní, průvodčí, revizoři,kasáci, atd.) a lidi budou jezdit zadarmo, tak dráha tolik neprodělá
Vraťte 842, patří na Protivínku.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13465
Registrován: 8-2005

Odesláno Sobota, 22. září 2012 - 20:49:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mořepetr: Inu ano, každej převezenej kaštan generuje ztrátu ve výši cca dvojnásobku jízdného, která se kryje z dotace. Ale to si musí objednavatel umět spočítat, kde je levnější bus natvrdo a kde by na první pohled levnější bus (nebo IAD) působil další náklady takové, že je lepší objednat vlak. To je klasika u příměstský dopravy - jasně že ty elefanty po 15 minutách nejsou levný, ale škody způsobený tim že by se lidi do tý Prahy nedostali nebo se pokusili dostat auty by byla mnohonásobně větší. Ale to už vůbec neni o dopravě, přestože jí to zásadně ovlivňuje. jenže v týhle diskusi je to jako házet perly
Město: Metrolinky, napaječe a bagry.
Neměsto: v kladiva spoje 2x ráno a 3x odpoledne, v sone dva páry spojů odpoledne.
Omlouvám se za občasné překročení limitu příspěvků a prosím adminy o shovívavost.
neli13
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 107
Registrován: 10-2011
Odesláno Sobota, 22. září 2012 - 21:25:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Káem: Opět souhlasím, dnes jsme si tedy padli do noty. Dobrá myšlenka. Otázka ale je, zda se někde uvažuje nad tím, co je vlastně levnější výhodnější a kde si zase někdo lépe ulije do kapes. To asi bude ale případ spíš jihu, co jsem tak slyšel...
honzaklonfar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.113.251.98
Odesláno Neděle, 23. září 2012 - 07:43:25    Odkaz na tento příspěvek  

Mořepetr, Káem: asi v relaci Beroun - Protivín došli revizoři! Když to začalo jezdit, tak revizor kroužil jak sup! Jezdil jsem s tím do Králováku v zimě bruslit a fyzicky se tam střídali nejméně 4 maníci. Jestli v zimě zamrzne, tak podám situační zprávu !
neli13
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 108
Registrován: 10-2011
Odesláno Neděle, 23. září 2012 - 10:16:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

honzaklonfar: Revizora jsem dlouho neviděl. Předtím se střídali o sto šest, ale teď nikde nikdo. A lidi si toho velmi dobře všimli...
Bombos3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 699
Registrován: 11-2011
Odesláno Neděle, 23. září 2012 - 10:45:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Navíc by bylo více než dobré doplnit inkoust do označovače v 810 329, protože při mé páteční jízdě to na jízdence zanechalo pouze nepatrný mechanický otisk.
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5665
Registrován: 5-2004
Odesláno Neděle, 23. září 2012 - 13:40:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"je rozdíl ve dvou reginách jedoucích každá jinam a ve třech jedoucích stále spolu"

Jako že ve třech stále spolu znamená že jedna jede na Ostrovec, druhý na Rakáč a třetí končí na Vyjhybce?

Jinak ano, Švejky pio redukcích už na motor a vlek jsou. Dřív ale jaksi nebyly a proto se taky v průběhu dějin přidával vůz - nejdřív na špičky a pak na furt. A že jsou na tom zoufale je vidět z "klasickýho káemáku" neboli "Otavy 1244" v sobotu ráno. Z Berouna dva v kupé a z Příbrami výběr z prázdnejch kupat. Přestup na Blátnou několik ks (v šukafonu i volná šestka) zatímco vloni to bylo i kolem 40-45 ks. Ono když se není čím vrátit a poslení co jede je ve čtyři odpoledne...
Ignác
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1445
Registrován: 10-2011
Odesláno Neděle, 23. září 2012 - 14:31:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Káem - Na Kladně je výrazný lom frekvence, na rozdíl od Zdic. Trať 120 z Kladna směrem na Rakovník je co do vytížení lokálka. Trať Praha-Kladno navíc má nízkou kapacitu, tam je spojování, na rozdíl od Zdic, naprosto logické.

Až bude přes Zdice do Prahy jezdit jen jeden rychlejší vlak za hodinu, a ještě se na něj bude navěšovat souprava od Příbrami, tak můžete slavit vítězství Ropido-Káemovské perverzní logiky. Do té doby jste jen prázdný tlučhuba a žvanil. Moc vládců Ropidu a jejich agresívních papoušků totiž naštěstí tak daleko od Prahy nesahá.

Představa, že celá země včetně dálkové a nákladní dopravy, kapituluje před ropidími požadavky na absolutní přednost pražské příměstské dopravy, je logická jen pro hodně sebestředné pražáky-ropidisty. Pražská příměstská totiž vybere na jízdném několikanásobně méně, než dálková doprava, protože naprostá věština lidí jezdí jen pár stanic za Prahu.

(Příspěvek byl editován uživatelem Ignác.)
honzaklonfar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.113.251.98
Odesláno Neděle, 23. září 2012 - 18:01:05    Odkaz na tento příspěvek  

Ignác: naprostá většina cestujících v pražské příměstké dopravě má šalinkartu (pásmovou). Aby bylo jasno. Nechci se zastávat ani jedné strany, jen chci, aby se respektovala fakta.
Jak moc zaplatí výletníci nevím, u nás (171) jedou většinou na Karlštejn, nebo do Srbska. V houbařské sezoně se jezdí i do Holoubkova.
honzaklonfar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.113.251.98
Odesláno Neděle, 23. září 2012 - 18:12:27    Odkaz na tento příspěvek  

Mořepetr: Systém ETCS (European Touring Control System) zjistil pokles výkonu motoru hnacího vozidla po stoupání z Berouna na Koněpruské jeskyně a dal pokyn ke změně obratové stanice z Kardavce na Neumětely.
Nicméně bylo během mise zjištěno, že i v odlehlých vískách (Bykoš) domorodé obyvatelstvo disponuje osobními vozy různých značek a stádia rozpadu. Jezdí-li k vlaku nevím. Teoreticky snad do Třebáně, když pracují v Praze, ale to by se muselo detailně zjistit v místní hospodě. Když nezpeomenu, tak se někdy přeptám!
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13480
Registrován: 8-2005

Odesláno Neděle, 23. září 2012 - 18:14:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ignác: Nepotřebuju nic slavit, slavil jsem už tolikrát, že jsem z toho otráven, jak mi ty předpovědi vycházej. V podstatě mě tu držej jen perly typu: "Pražská příměstská totiž vybere na jízdném několikanásobně méně, než dálková doprava". Ono to neni o jízdném, ale o dotacích, víme. No a pak si to ujasněte, jestli jde o peníze nebo o nějaké rozmary někoho, protože v jiné větě říkáte: Moc vládců Ropidu a jejich agresívních papoušků totiž naštěstí tak daleko od Prahy nesahá.
Něco s tim dělejte, s tou vaší fóbií vidět za všim spiknutí a lotry. Svět je daleko jednodušší.
Ostatním sorry za školení. Máte to bezplatně.
P.Vlček: O tom návratu jsem už psal. Kdyby to publikum chtělo, vykorespondovalo by si to. Všimni si , jak se v Praze řve kvůli daleko menšímu nekomfortu.
Město: Metrolinky, napaječe a bagry.
Neměsto: v kladiva spoje 2x ráno a 3x odpoledne, v sone dva páry spojů odpoledne.
Omlouvám se za občasné překročení limitu příspěvků a prosím adminy o shovívavost.
Ignác
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1446
Registrován: 10-2011
Odesláno Neděle, 23. září 2012 - 18:19:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

... a "šalinkarta" se prodává za peníze, čili tržby. Tyto tržby Ropid rozúčtovává, a část jich připadne ČD. Ropidí rozúčtování sice je dost pochybné, ale rozúčtování to je. Tak nevím, v čem podle Vás nerespektuju fakta.

Ropidí papoušek tu neustále všechny ohromuje počty přepravených cestujících, ale když se to vezme podle tržeb, tak už to nijak ohromující není. Mimoto, pět stanic za Prahou už nejsou ohromující ani ty počty cestujících. Většina rychlíků, včetně plzeňských, jich veze na stejném místě víc.

Ropidí zaslepení blbečci prostě vidí jen tu svou pražskou MHD, a klidně by kvůli svým vizím paralyzovali ostatní železniční dopravu. O Káema samotného přitom vůbec nejde. Káem je jen takový agresívní papoušek, který papouškuje nejšílenější verze nápadů šéfů Ropidu. Verze tak šílené, že je sami nemůžou prezentovat.
Ropid nicméně před časem oficiálně navrhl ministerstvu dopravy, aby příměstská doprava (rozuměno pražská) měla přednost jak při tvorbě grafikonu, tak při provozu. Takže zmodernizujeme koridory v celé délce, aby se pak rychlíky mezi krajskými městy zdržovaly poskakováním za panty, a přivěšováním souprav, které Ropid nepustí do Prahy, protože vyčerpal kapacitu svými osobáky. Fakt úchvatná vize ...
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13482
Registrován: 8-2005

Odesláno Neděle, 23. září 2012 - 18:23:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nabízím opět: kdykoliv v kteroukoliv dobu počítejme, kolik lidí přivezou na Hlavák a Smíchov elefanty a kolik plzeňáky. A protože kusy nejsou argument, tak pojďme dál: Za každého cestujího v elefantu počítejme zákaznické jízdné z Černošic, zaa každého cestujícího z Plzeňáku počítejme plné jízdné z výchozí stanice rychlíku. A věštba: Stejně vyhraje slon.
Město: Metrolinky, napaječe a bagry.
Neměsto: v kladiva spoje 2x ráno a 3x odpoledne, v sone dva páry spojů odpoledne.
Omlouvám se za občasné překročení limitu příspěvků a prosím adminy o shovívavost.
Ignác
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1447
Registrován: 10-2011
Odesláno Neděle, 23. září 2012 - 18:27:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Káem - Žádné spiknutí. Jen hodně sebestřední šotouši, kteří ovládají Ropid. A kteří mají agresívní papoušky.

Jistě že je to o dotacích. Nepřeju si vědět, jak by to dopadlo, kdyby Ropid měl větší přísun dotací a přednost při přidělování dopravní cesty. To by asi musely být rychlíky přenášeny do Prahy vrtulníky a náklad se přes Prahu a do Prahy vozil jen v noci.
Ignác
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1448
Registrován: 10-2011
Odesláno Neděle, 23. září 2012 - 18:34:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Káem - kdykoliv v kteroukoliv dobu počítejme, kolik lidí přivezou na Hlavák a Smíchov elefanty a kolik plzeňáky.

Ropidí papoušku, jděte už s těmi manipulativními metodami někam. Na Smíchov samozřejmě přivezou daleko víc lidí elefanty. Zkuste si ale spočítat, kolik lidí je v osobáku a kolik v rychlíku někde u Libčic, Dobřichovic, Českého Brodu. A kolik v Berouně, Kolíně, Benešově. Nevidím jediný důvod, proč by jediným kritériem užitečnosti vlaku měl být počet lidí ve vlaku posledních 5 km před pražskou výstupní stanicí.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13483
Registrován: 8-2005

Odesláno Neděle, 23. září 2012 - 18:36:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ignác: O té agresivitě bych pomlčel být vámi. A papoušky? Řadu věcí jsem vyslovil dřív, než na to Ropid přišel. A rychlíky: Ale jen to nedramatizujte. Na Plzeň stačí jeden za hodinu a když přestanete provážet rychlíky od východu na Smíchov ale povezete je do Vršek nebo jim dáte Sysla aby se mohly otočit na hlaváku, tak bude cesta na smíchov mít volnou kapacitu, až bůh bude bránit.
PS: Ale no tak je mužeme počítat promězamě třeba v Berouně.

(Příspěvek byl editován uživatelem Káem.)
Město: Metrolinky, napaječe a bagry.
Neměsto: v kladiva spoje 2x ráno a 3x odpoledne, v sone dva páry spojů odpoledne.
Omlouvám se za občasné překročení limitu příspěvků a prosím adminy o shovívavost.
Ignác
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1449
Registrován: 10-2011
Odesláno Neděle, 23. září 2012 - 18:42:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Káem - Tak dobře. Ne ropidí papoušek, ale ropidí politruk.

edit: Existují oficiální průzkumy počtů cestujcích, nevím proč bych s Vámi měl jezdit něco někam sčítat. Zvlášť při Vašem způsobu zacházení s fakty ...

(Příspěvek byl editován uživatelem Ignác.)
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13485
Registrován: 8-2005

Odesláno Neděle, 23. září 2012 - 19:02:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ignác: No a tak je to tu se všim. Kdykoliv se pokusim z těch průzkumů citovat, zpochybníte je (zejména, ale nejen vy). Kdy, kdo, jak , v čí prospěch a podobně. Prostě kličkujete a já vás právě zahnal do kouta. Děkuji za další mé vítězství. Fotografovat zevnitř byste ty vlaky nechtěl? (to už tu bylo taky - v Optimalizaci, kdyby někteří místní nevěděli).
Podivejte, melte si co chcete, ale nenapadejte druhý, když si myslej něco jinýho a vy odmítáte ověření, ano? Pak s váma nebude mít nikdo problém.
Město: Metrolinky, napaječe a bagry.
Neměsto: v kladiva spoje 2x ráno a 3x odpoledne, v sone dva páry spojů odpoledne.
Omlouvám se za občasné překročení limitu příspěvků a prosím adminy o shovívavost.
Ignác
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1450
Registrován: 10-2011
Odesláno Neděle, 23. září 2012 - 19:07:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Káem má vždycky pravdu. Na věčné časy a nikdy jinak. Podobnost s ředitelem Ropidu čistě náhodná ...

(Příspěvek byl editován uživatelem Ignác.)
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13486
Registrován: 8-2005

Odesláno Neděle, 23. září 2012 - 19:57:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dal jsem vám opakovaně možnost dokázat, že jí nemám. Já prohrávám rád, nemohu za to, že tak málo.
Město: Metrolinky, napaječe a bagry.
Neměsto: v kladiva spoje 2x ráno a 3x odpoledne, v sone dva páry spojů odpoledne.
Omlouvám se za občasné překročení limitu příspěvků a prosím adminy o shovívavost.
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6408
Registrován: 10-2003

Odesláno Neděle, 23. září 2012 - 20:15:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bombos3: Navíc by bylo více než dobré doplnit inkoust do označovače v 810 329, protože při mé páteční jízdě to na jízdence zanechalo pouze nepatrný mechanický otisk.

Hm, tak ta asi dneska jela na 7911 (na čísla 810 tak nějak nekoukám). Celkem mě překvapil nával v Příbrami (početná skupina důchodců), protože jsem vláčel kolo, ale nějak jsem se vecpal na zadní plošinu, takže jsem měl celkem slušný přehled o dění ve voze. Označovač u WC buď vůbec nechodil, tak lidé chodili poctivě štípat do druhého, nebo když už šel, tak tisknul "nic".
Proti lži se člověk strašně špatně brání, protože když se lež pěkně řekne, tak vypadá jako pravda, a někdy je problematika tak složitá, že lidé nevědí, co je pravda a co ne.
Radim Jančura ...asi o sobě...
neli13
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 109
Registrován: 10-2011
Odesláno Středa, 26. září 2012 - 08:20:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Neví někdo, co má znamenat zase dnešní jízda 1243? Stavěli jsme v Revnici pro nástup, na Radotine - ale nástup ne. Zbytečný zpoždění. A pendolino v Chuchli? Prostě pak pro tim asi lidi nejezdi. Dík za info.
Turista_762
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 983
Registrován: 4-2011
Odesláno Středa, 26. září 2012 - 11:08:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Neli13 S 1243 jezdim obcas v sobotu a toto se mi taky parkrat uz stalo. Ale Radotin taky nastup.
Domin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 666
Registrován: 7-2008

Odesláno Středa, 26. září 2012 - 14:06:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

neli13: Většinou to způsobuje porucha 471 nebo zpoždění jednoho z obratů. Jinak co se týče Radotína, tam rychlíky v pracovní dny dohání radotínské osobáky, většinou to vychází na Hr. Závodiště.
Tabulka sledování strojů řady 363 na trati 220/1
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6415
Registrován: 10-2003

Odesláno Středa, 26. září 2012 - 15:30:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

neli13: V Řevnicích se stavívávalo, když řevnický obracák točil z důvodu zpoždění už v Dobřichovicích. Jestli to bylo v tomhle případě netuším. Každopádně toto nebude hlavním důvodem, že tím nikdo nejezdí.

Zbytečný zpoždění.

Nějakej důvod to asi mělo.


Pendolíno jsem viděl v Berouně a bylo taženo brejlema.
Proti lži se člověk strašně špatně brání, protože když se lež pěkně řekne, tak vypadá jako pravda, a někdy je problematika tak složitá, že lidé nevědí, co je pravda a co ne.
Radim Jančura ...asi o sobě...
neli13
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 110
Registrován: 10-2011
Odesláno Čtvrtek, 27. září 2012 - 08:39:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zapa: Když člověk slyší reakce lidí okolo na zbytečné stavění, zpomalování a na danou situaci, kdy zastavíme v Radotíně, začnou se do toho hrnout lidi a průvodčí to nedokáže ukočírovat, tak v danou chvíli člověka nic jiného nenapadne... Kort, když chvátá třeba na přestup...
Síto
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.77.165.46
Odesláno Čtvrtek, 27. září 2012 - 15:23:45    Odkaz na tento příspěvek  

Zas tady řešíte nějaký zastavování v Radotíně. Jak to souvisí z tratí 200? Pras teď porodil doufejme poslední sérku regiosráčů tak se dá očekávat jejich příchod,nebo je to jinak a naserou sem nějaký ojetiny až ke změně GVD? Ani bych se nedivil kdyby tu zůstaly 810. Tak si zakonkuruju "věštci z Práglu": Do dvou let jsou kvatra zpátky.
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6424
Registrován: 10-2003

Odesláno Čtvrtek, 27. září 2012 - 15:49:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Síto: Jak to souvisí z tratí 200?

Minimálně tím, že se jednalo o 1243, což je vlak vozící lidi právě z té 200 a těm údajně to zastavení vadilo.
Proti lži se člověk strašně špatně brání, protože když se lež pěkně řekne, tak vypadá jako pravda, a někdy je problematika tak složitá, že lidé nevědí, co je pravda a co ne.
Radim Jančura ...asi o sobě...
Síto
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.77.165.33
Odesláno Čtvrtek, 27. září 2012 - 15:57:28    Odkaz na tento příspěvek  

Teď koukám že do Blatný mají přijít 814.305-6 a vzhledem k tomu že do Plzně nedávno dorazila 814.302 tak je žlutomor na dvoustovce opravdu naspadnutí. Jo, líp už bylo...
honzaklonfar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.113.251.98
Odesláno Čtvrtek, 27. září 2012 - 16:05:56    Odkaz na tento příspěvek  

Síto: kdyby se nasadily tria, tak by to mohly i vyjezdit. Nejsem mašinkář, ale kdyby oba motory šly jen při rozjezdu a za jízdy jen jeden, tak by to ani tolik nestálo na naftě. Vešlo by se dost lidí, kol, kočárků atd.
Ale jak píšu - nejsem mašinkář a můžu mít i zásadní chybu v úvaze.
Síto
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.77.165.45
Odesláno Čtvrtek, 27. září 2012 - 16:36:19    Odkaz na tento příspěvek  

Honzaklonfar:Že by to nevyjezdily se nebojím.Trakčně asi nejsou zas tak špatné jak se jim někdy podsouvá ale pro cestujícího zvyklého na poněkud lepší komfort 842 to bude uskřípaný vehikl.Potažmo tvrdé sedadla ale nevím z jakého důvodu se jiné v ČR dnes nemontují. Nedávno jsem se svezl 841 a daly se na trati 250 počítat styky přesto že RS je moderní čtyřosák. Je to dobou,pro obyč.lidi jen low end a buďte rádi!
neli13
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 111
Registrován: 10-2011
Odesláno Čtvrtek, 27. září 2012 - 17:22:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Síto: Zas tady řešíte nějaký 842, který na dvoustovce nejezdí už poněkud delší dobu. - jen parafrázuji Váš příspěvek. Jelikož je 1243 první rychlík z 200 do Prahy, myslím, že řešení zde je více než na místě!

Jinak k "žlutomoru". Pro mě to bude rozhodně zlepšení. Já už ty jízdy 810 na 200 nemohl vystát...
Síto
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.77.165.33
Odesláno Čtvrtek, 27. září 2012 - 18:27:10    Odkaz na tento příspěvek  

Já taky ne.Zvlášť na stojáka v 10 lidech na plošince u WC.Jinak ty 842 jezdily na 200 od července 1993 do prosince 2011,v letech 2006-8 pouze rychlíky.Tyto motoráky byly určeny pro výkony na středně dlouhých ramenech což Protivín-Beroun splňuje takřka ideálně,asi i proto přišlo do depa Zdice v r.93-94 deset kusů této řady.Škoda že se jich nevyrobílo tolik jako dnes Regin-motory se dají vyměnit,ale šukafon zůstane šukafonem i kdyby ho v Šumpru pozlatili.
Turista_762
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 986
Registrován: 4-2011
Odesláno Čtvrtek, 27. září 2012 - 22:08:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Honzaklomfar Do tria by se veslo dost lidi, dobra. Kol, kocarků atd, kam? Doufam, ze vy, takovy cestovatel, uz jste triem nekdy jel.
neli13
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 112
Registrován: 10-2011
Odesláno Čtvrtek, 27. září 2012 - 22:14:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Duo, trio nebo kvatro Regína? Vždyť je to fuk. Furt lepší než 810, pokud si lidi ale aj v té Regíně někdo ukočíruje. Pokud důchodci obsadí vyklápěcí sedačky v prostoru pro kola a kočárky a nikdo to neřeší, tak výsledek nebude o moc lepší, než v 810.
Turista_762
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 987
Registrován: 4-2011
Odesláno Čtvrtek, 27. září 2012 - 22:28:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Neli13 Ja bych rekl, ze 810 de luxe, je urcite lepsi, nez Regina, ale urcite neni vhodna na tak dlouhe vozebni rameno, jako je trat 200.
Rybák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 528
Registrován: 5-2008

Odesláno Pátek, 28. září 2012 - 01:12:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ale urcite neni vhodna na tak dlouhe vozebni rameno, jako je trat 200

Jenže vysvětlujte tohle na středočeském kraji, kde dopravní obslužnost absolutně nikoho nezajímá, integrovaný systém neexistuje, koordinátor neexistuje a vlaky i busy zde jezdí tak nějak ze samozřejmosti aby se neřeklo bez bližší péče, nic víc. Obecně v STČK platí, že kam nedosáhne PID, tam je to jedna těžká zoufalost...
honzaklonfar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.113.251.98
Odesláno Pátek, 28. září 2012 - 06:27:23    Odkaz na tento příspěvek  

Turista762: Jel. Zmiňované předměty musí být ve vložáku, to je jasné. A je pak na průvodčím a ochotě kolistů dostat důchodce, nastupující s RVHP taškami vložákem, "do patra". Mně osobně se to vesměs daří, možná proto že mám k důchodcům věkově velmi blízko :-)!

Trakční vlastnosti "dua" dobré nejsou. Zájemci se mohou v této roční době projet z Prachatic do Volar a dávat pozor zejména v zastávce Prachatice lázně (25 promile do brutálního oblouku). Když jedou 2 Regíny na kabel, tak se problém nevyskytuje....
neli13
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 113
Registrován: 10-2011
Odesláno Pátek, 28. září 2012 - 18:20:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já nevím, mně prostě přijde Regína lepší, než jakákoliv 810. Jo, 810 "de luxe" má třeba pro mě fajn sedačky a okna, ale to je tak vše. Jsem pro Regínu. Ale rozhodně neříkám, že je to nejlepší řešení. Myslím že furt lepší něco, než nic...
Turista_762
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 990
Registrován: 4-2011
Odesláno Pátek, 28. září 2012 - 18:38:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ale jo. Na t200 je Regina tak akorat. Zadne velke oblouky, primerene stoupani. Jen ne 00S.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13491
Registrován: 8-2005

Odesláno Pátek, 28. září 2012 - 19:49:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ještě byste mohli dostat ty 714+X*021, co se uvolněj ze 120 .
Nedovedu si představit, že by se do jakýhokoliv vysokopodlažního vozidla (842) rvalo kolo a kočárek líp, než do nízkopodlažního (814) a průvodčí, který by nezajistil obsazení vyhražených míst těmi, pro něž jsou vyhražena (kola, kočárky) by měl být popotahován.
No tak poté, co se mi splnily věštby ohledně rozsahu provozu i sestav švejků, a ostatně i o reginách jsem psal já, tak je tu další věštba:
200 je jedno rameno pro Os jen setrvačností. Neni daleko roztržení v Březnici. Silnější rameno Beroun-Zdice-Příbram-Březnice (-Blatná) s 814 a slabší se sólo 810 0-0-S Březnice-Písek. Písek - Protivín obslouží Panteři nebo Žraloci od Budějic. Jak to řek Kozina Lomikarovi?
Město: Metrolinky, napaječe a bagry.
Neměsto: v kladiva spoje 2x ráno a 3x odpoledne, v sone dva páry spojů odpoledne.
Omlouvám se za občasné překročení limitu příspěvků a prosím adminy o shovívavost.
Turista_762
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 991
Registrován: 4-2011
Odesláno Pátek, 28. září 2012 - 20:07:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kaeme Na to nemusis byt Lomikar. To napadne kazdeho soudneho cloveka, akorat to nechce verejne priznat. Mluvime jen o Os!
neli13
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 114
Registrován: 10-2011
Odesláno Pátek, 28. září 2012 - 22:24:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Káem: To není větba, OS se tak v podstatě už dělí teď. Tedy Beroun-Březnice, stačí se kouknout, že víkendy a některé OS tak jezdí. To je pouhý další eventuelní krok v "úsporách"...
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13497
Registrován: 8-2005

Odesláno Pátek, 28. září 2012 - 22:26:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sakra, že bych začal věštit přítomnost?!
Město: Metrolinky, napaječe a bagry.
Neměsto: v kladiva spoje 2x ráno a 3x odpoledne, v sone dva páry spojů odpoledne.
Omlouvám se za občasné překročení limitu příspěvků a prosím adminy o shovívavost.
neli13
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 115
Registrován: 10-2011
Odesláno Pátek, 28. září 2012 - 23:25:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To mě rozesmálo. Ale nechme věštby. Kdy jste schválně jel po 200 naposled?
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13501
Registrován: 8-2005

Odesláno Sobota, 29. září 2012 - 11:39:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

neli13: V červenci
Město: Metrolinky, napaječe a bagry.
Neměsto: v kladiva spoje 2x ráno a 3x odpoledne, v sone dva páry spojů odpoledne.
Omlouvám se za občasné překročení limitu příspěvků a prosím adminy o shovívavost.
neli13
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 116
Registrován: 10-2011
Odesláno Sobota, 29. září 2012 - 14:34:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Káem: Ještě jeden dotaz na Vás. Včera byl sice státní svátek, ale lidé pracují a není jich málo a nebo chtějí jet na výlet. Jaký je Váš názor na to, že poslední vlak z PB a okolí na jih, to je jedno jestli PB, BE, Březnice, jede v 11:50 a další až v 16:59 (beru-li tu Příbram). Jak to tedy vidíte Vy?
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13509
Registrován: 8-2005

Odesláno Sobota, 29. září 2012 - 15:27:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

neli: Taky jsem to tu psal - kdyby to publiku vadilo, vykoresponduje si to. Osobně si myslim že to stačí (viz s mírnou nadsázkou muj disclaimer). Když pojedu na výlet nebo za někym na návštěvu, tak se z Příbrami vlakem dostanu a zpět taky. Lidí, kteří mají nástup do práce ve svátek tak, aby jeli vlakem řekněme ve 14,30 asi nebude tolik, aby to bylo pro vlak. Musej si poradit. Vlak je doprava HROMADNÁ.
Město: Metrolinky, napaječe a bagry.
Neměsto: v kladiva spoje 2x ráno a 3x odpoledne, v sone dva páry spojů odpoledne.
Omlouvám se za občasné překročení limitu příspěvků a prosím adminy o shovívavost.
Modré_Béčko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 68
Registrován: 8-2011

Odesláno Sobota, 29. září 2012 - 18:52:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Teď jsem si všiml, že zpackané pondělní ráno není jediné překvapení, on totiž taktový obrat Os 7911/7912 nebude jezdit až do Berouna, ale bude netaktově točit v 17:10 už ve Zdicích, takže lidi si budou muset zvyknout že u těchto dvou vlaků se bude Zdice-Beroun a zpět jezdit rychlíkem s jedenáctiminutovými prostroji. Kdo chce z Prahy do Králováku tak má samozřejmně v tuto dobu smůlu.
Tento příspěvek není určen pro Káema a Boblicka ve všech podobách. Děkuji za pochopení.
Mořepetr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1133
Registrován: 3-2006

Odesláno Sobota, 29. září 2012 - 19:53:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

AD Káem: Hromadnost definuje použití vozidla, v základu se jedná u železniční dopravy o VEŘEJNOU dopravu. Když holt ČD nemá menší motorový vůz než 810
Ale vážně opravdu je dnes problém, že ve většině podniků se jede svátek nesvátek, sobota sem sobota tam. Takže i nefungující busy jsou o víkendu problém. Kolegové to už vyřešili tak, že si zavedli "vlastní" linku autem, sice nadávají, že je plná silnice a busem by to bylo pohodlné, ale co se dá dělat, když busy jezdí občas a ne pravidelně. Prostě vypadá to, že jako v 90 letech se zaspalo s tím, že se přestalo dělat od 6 hodin. Tak teď zas se zaspává s tím, že je potřeba jezdit (samozřejmě mimo školní spoje) všechno pravidelně po celý rok, víkend nevíkend, svátek nesvátek. Pokud nabídnu pravidelnou a spolehlivou dopravu ona už si najde cestující. Samozřejmě je otázka kapacity spoje, ale tenhle problém je u každé veřejné dopravy.
Vraťte 842, patří na Protivínku.
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6431
Registrován: 10-2003

Odesláno Sobota, 29. září 2012 - 19:54:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Modré Béčko: Kdo chce z Prahy do Králováku tak má samozřejmně v tuto dobu smůlu.

Kdo chce z Prahy do Králováku využije kombinaci 8846/7818 (bohužel jen v kladiva). Horší by to bylo spíš z Králováku na 200 a opačně ze 7911 do Králováku. Přestup 7911/761 bych jako tragédii neviděl, každopádně bych ty osobáky nechal do a z Berouna jezdit alespoň o víkendu.
To co máme, ještě není konečný JŘ, takže třeba se něco i změní. Když se třeba podívám na tu poslední verzi, tak z tabulky 170 záhadně vypadnul 7909, přičemž ve verzi z června tam ještě je. Prostě rozdělaný materiál.
Proti lži se člověk strašně špatně brání, protože když se lež pěkně řekne, tak vypadá jako pravda, a někdy je problematika tak složitá, že lidé nevědí, co je pravda a co ne.
Radim Jančura ...asi o sobě...
Turista_762
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 992
Registrován: 4-2011
Odesláno Sobota, 29. září 2012 - 20:33:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ted jede v R 1254 z Cicenic jeste 18 lidi. Je to malo, ale neodpovida to obcasnym statistikam zde uvadenych.
Karel Musil
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.226.245.37
Odesláno Sobota, 29. září 2012 - 21:53:19    Odkaz na tento příspěvek  

To Káem 13491:

200 je jedno rameno pro Os jen setrvačností. Neni daleko roztržení v Březnici. Silnější rameno Beroun-Zdice-Příbram-Březnice (-Blatná) s 814 a slabší se sólo 810 0-0-S Březnice-Písek. Písek - Protivín obslouží Panteři nebo Žraloci od Budějic. Jak to řek Kozina Lomikarovi?

Takže v Písku nucený přestup ? Zkuste si cvičně několikrát v Písku vystoupit a nastoupit, pokud možno s nějakou větší a těžší taškou, jo. K tomu pěkně popoběhnout a přeskočit nějakou tu kolej. Ono by Vás tyhle nápady rychle přešly. Zdice - ANO, Březnice - ANO, Písek - rozhodně NE.

Teda NE, dokud by se nezrekonstruovala betonová nástupiště na 2., 3. a 4. koleji. Jejich dnešní stav je, ehm, jak to přesně vyjádřit - nevyhovující snům a přáním páně Káema.
Karel Musil
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.226.245.37
Odesláno Sobota, 29. září 2012 - 22:07:32    Odkaz na tento příspěvek  

Abychom si rozuměli: I mně by se líbilo přímé spojení do ČB (potažmo do Strak) moderními jednotkami jako Panter nebo Žralok. Ale já na rozdíl od Káema vidím ty nešťastné lidičky (a kór ty starší nebo mámy s dětma), jak v Písku skáčou z posledního schůdku na betonový panel, pak 20, 30, 40 metrů sprintujou po tom betonovým panelovým perónu (který není rovný !), ve většině případů (asi vždycky, pokud by se nemohlo zastavovat na již obsazené koleji) se překodrcají přes 1 nebo i 2 koleje, aby pak z posledních sil se zase škrábali do schůdků druhé soupravy. Dost děsná představa.

Víte, pane Káem, v tomhle je totiž Písek bohužel normální vidlákov. Tady asi přestup "hrana - hrana" ještě dlouho nebude. Bohužel.
Karel Musil
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.226.245.37
Odesláno Sobota, 29. září 2012 - 22:07:32    Odkaz na tento příspěvek  

Abychom si rozuměli: I mně by se líbilo přímé spojení do ČB (potažmo do Strak) moderními jednotkami jako Panter nebo Žralok. Ale já na rozdíl od Káema vidím ty nešťastné lidičky (a kór ty starší nebo mámy s dětma), jak v Písku skáčou z posledního schůdku na betonový panel, pak 20, 30, 40 metrů sprintujou po tom betonovým panelovým perónu (který není rovný !), ve většině případů (asi vždycky, pokud by se nemohlo zastavovat na již obsazené koleji) se překodrcají přes 1 nebo i 2 koleje, aby pak z posledních sil se zase škrábali do schůdků druhé soupravy. Dost děsná představa.

Víte, pane Káem, v tomhle je totiž Písek bohužel normální vidlákov. Tady asi přestup "hrana - hrana" ještě dlouho nebude. Bohužel.
Karel Musil
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.226.245.37
Odesláno Sobota, 29. září 2012 - 22:08:43    Odkaz na tento příspěvek  

Prosím admina o smazání - skočilo mi to tam bohužel 2x. Díky.
Karel Musil
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.226.245.37
Odesláno Sobota, 29. září 2012 - 22:48:02    Odkaz na tento příspěvek  

Ještě ale pro objektivitu dodávám (aby Káem viděl, že ctím realitu dneška), že těch lidiček, který v Os jedou "přes" Písek ať jedním, či druhým směrem, tolik nejni (bohužel, o příčinách můžeme debatovat sáhodlouze, ale nemá to valný smysl).
Rybák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 531
Registrován: 5-2008

Odesláno Neděle, 30. září 2012 - 01:08:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Os 7911/Os 7912 bude otáčet už ve Zdicích z důvodu pozdějšího příjezdu do Zdic díky špatně vycházejícímu křižování s rychlíkem v Loch. v obou směrech a už by se špatně stíhal obrat v Berouně na který by měl pouze dvě minuty (16:58-17:00). Možná by se nechali mezi Zdicema a Berounem vyškrtat zastávky čímž by se v každém směru mohly získat minuty a na obrat už by měl 6 minut což by asi šlo, ale asi to někdo považuje za zbytečné plácat naftu když už stejně zastávky budou projetý a může to vzít rychlík jedoucí za deset minut. Každopádně s tím rozhodně nesouhlasím, ve Zdicích by v ideálním případě nemělo končit a začínat nic, je to díra kde ideální přípoje už stejně dávno nefungujou.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13514
Registrován: 8-2005

Odesláno Neděle, 30. září 2012 - 07:06:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mořepetr: Menší než 810 je drezína Ale nemyslím si, že by až do toho měl dopravce jít. Na rozdíl od pidibusů. A naopak, myslím si, že pokud zájem je, že se spoj zavede. Pozor, ne naopak - že se zavede spoj a to vyvolá zájem.
KaMus: Spíš bych zkoumal, kolik lidí od Březnice pokračuje přes Písek dál (a přestupuje v Protivíně - takže těm je jedno, kde je vyženou z vlaku), než jaxou vysoko nástupiště. EDIT: A jo, koukám že sám píšete kolik jich je...
Jinak nic proti rekonstrukci vašeho nádraží nemám. Už dostalo dráty a změna trakce by mohla být dalším důvodem proč Písek ano. Kdybyste mě sledoval i v jiných diskusích, věděl byste, že zastávám názor, že v krizi se problémy řeší rychleji. Čili vyvolat krizi - přestupy v Písku a ono si už publikum hlasitým mrmláním vynutí rekonstrukci nástupišť. Přinejmenším místní politici si to daj do volebního programu. Bohužel, k letošním krajskejm volbám to už nestihnete, berte to jako návod k těm obecnim.
Město: Metrolinky, napaječe a bagry.
Neměsto: v kladiva spoje 2x ráno a 3x odpoledne, v sone dva páry spojů odpoledne.
Omlouvám se za občasné překročení limitu příspěvků a prosím adminy o shovívavost.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13515
Registrován: 8-2005

Odesláno Neděle, 30. září 2012 - 07:14:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rybák: A co kdybychom jeden z rychlíků nebo osobáků pozdrželi a přeložili křižování. A ještě - teď nevím, kde ten návrh je, takže se ptám naslepo: Jakto že to v ostatních časech dne vychází, když je takt a tudíž je to co dvě hodiny stejný?
Město: Metrolinky, napaječe a bagry.
Neměsto: v kladiva spoje 2x ráno a 3x odpoledne, v sone dva páry spojů odpoledne.
Omlouvám se za občasné překročení limitu příspěvků a prosím adminy o shovívavost.