K-report
 

Archiv diskuse Ostatní země do 31. 07. 2012  

Diskuse K-report » Archiv 2012 » Železnice » Ostatní země » Archiv diskuse Ostatní země do 31. 07. 2012 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
názor
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.2
Odesláno Úterý, 17. července 2012 - 17:58:45    Odkaz na tento příspěvek  

Pane Zikmund.
Neřešte to už. Radši ustupme a bude klid.

S tím jak někdo furt nahlíží na IP je jeho ubohost a hledání nějakých irelevantních argumentů.

Plánujme si dál výlety a jezděme si jak chceme a nedívejme se na ty co se nad nás povyšují.

PS: jsem zvědav jak teď budou řešit naše IP!!!
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1702
Registrován: 9-2006
Odesláno Úterý, 17. července 2012 - 20:25:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vlaková lokomotiva BDŽ nastupuje na mezinárodní rychlík v Kaspičanu. Bohužel o vlaku nejsou uvedeny žádné podrobnosti, jisté je jen to, že tam zastavil.
odkaz
Liška
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 56
Registrován: 5-2004
Odesláno Úterý, 17. července 2012 - 21:16:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Miroslav Zikmund - ,,Jak to asi dělají ti, co jedou týden z Moskvy do Vladivostoku ?

nijak, smrdej jako stado opic.
Martin96
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 319
Registrován: 9-2011
Odesláno Úterý, 17. července 2012 - 22:20:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

http://goo.gl/maps/D5ox
V USA se s těmi kolejemi teda nemazlej(úrovňové křížení dvou tratí bez výhybek) - nedaleko Springfieldu v Illinois
Webové stránky o MHD Pardubice a železnici v ČR
Youtube kanál
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1703
Registrován: 9-2006
Odesláno Úterý, 17. července 2012 - 22:39:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

BDŽ (15. 7. 17:45):
Víte někdo kudy jedou sezonní vlaky z burgasu do Ruse????? ... Jestli přes šumen a nebo Šindel.

Samozřejmě bych to sem mohl napsat, ale video má dost málo shlédnutí a dopřejme tedy kolegovi-šotoušovi trochu radosti z větší návštěvnosti. Odpověď na svou otázku se dozvíte na konci videa.
odkaz
Jct
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 522
Registrován: 12-2007

Odesláno Středa, 18. července 2012 - 10:49:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Jef: Zato mi to ale přijde, že už téměř zmizely "klasické" soupravy s dieselovou lokomotivou a skoro všechno jezdí jen a jen jednotky. Zůstaly snad nějaké spoje Dublin-Belfast, možná i Dublin-Cork...?

Vyjma Vámi uvedených tratí je nejspíš vše v režii motorových jednotek (osobní sledování, info z http://www.railusers.ie/).
Na trati Dublin - Belfast jezdí klasické soupravy s lokomotivami ř.201 + vozy z produkce De_Dietrich + řídící vůz.
Dublin - Cork je v režii té samé řady lokomotiv + vozů Mark4 + řídících vozů.

Z trochu jiné oblasti - doporučuji odkaz Kells Transport Museum http://www.railwayinternational.com/, byť poněkud zlobí. Pana Grimse jsem potkal ve vlaku Limerick Jct.-Dublin a když mě viděl, jak si fotím interiér, tak započal hovor, který trval skoro až do cíle.
Mimochodem docela mile překvapil hodnocením ČD (cena jízdného, frekvence spojů, návaznosti).
hmmm
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.25
Odesláno Středa, 18. července 2012 - 10:51:26    Odkaz na tento příspěvek  

liško, jestli se bojíte lidí a máte strach jít po 22.hodině na nádraží, protože máte pocit, že Vás tam všichni chtějí okrást a ublížit Vám, vězte, že i paranoia se dá léčit. My, co jsme v pohodě, to vnímáme jinak. Doporučil bych Vám nemluvit za všechny Němce, jezdí jich tam po nocích vlakem mnohem víc než Čechů tady.
Věřil byste tomu, že i člověk, který tráví týden ve vlaku, to přežije? Umýt se dá totiž kdekoli, když chcete. Takže tohle napadání opět nemá s fipkama cokoli společného. Když už se ale bojíte i v Německu, jde to s Vámi z kopce.

Bram: kampaň je tu vedena proti těm, kteří spí jinde, než v ubytovacích vozech...

Mladějov a Liška: vaše vyjadřování mluví za vše. Musí být lahůdka žít s takovým omezeným, nacistickým pohledem na svět. Fajn, jste bohové. Kdo není jako vy, je parazit. To už tady dvakrát bylo, jestli jste to v dějepise nebrali. Ještě něco máte ke sdělení? Paradoxně v zemích, o kterých se bavíme, lidi vašeho smýšlení o ničem nerozhodují a jsou právě tou spodinou, kterou tady děláte ze všech ostatních. A když jsme u těch peněz - jestli je jimi někdo posedlý, jste to bohužel vy. Protože soudit lidi podle toho, kolik kde utratí, je opravdu úroveň 13letého děcka. Vaše záchrana české identity taky pokulhává...takový Ital (původně se tu řešila Itálie) těžko pozná, jestli na lavičce spí Čech, kdežto personál hotelu moc dobře ví, kdo že to tam ze sebe dělá hvězdu, mluví sprostě (mladějov), případně se bojí večer ven (liška). Tak ať si tu závist pěkně užijete, končím debatu s vámi, jelikož vám argumenty došly, a jste sprostí. Už se těším, až si za měsíc naposled projedu kus Itálie na fipku, hezky grátis...
Pepa_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2409
Registrován: 9-2005

Odesláno Středa, 18. července 2012 - 14:14:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mně takové dlouhodobé plánování nebaví, plánuji trasu třeba týden před odjezdem, často měním trasu operativně podle okamžité provozní situace a jedu úplně jinak než jsem původně müslel ... nebo mám předem připraveny varianty s ohledem na možné zpoždění ...

Moje řeč, nejlepší je nic detailně neplánovat, jen si zhruba „načrtnout” trasu „co kde a jak”. Nakonec se všecko vyvrbí úplně jinak. A klidně si mne pánové liškové, názorové a ostatní odsuzujte jak chcete (je mi to vcelku u ), ale když člověk například v bývalém SSSR (kde už mám za ty léta lecos naježdíno a naspáno) vidí ty „zablešené” hotely či komnaty oddychu (zvlášť Čop je výživný) o leckterém ubytování u „bábušky” radši ani nemluvím (např. Sevastopol a nakradené sto let neprané povlečení z vlaku). U mne osobně vyhrává radší spaní „pod šírem” jen tak ve spacáku s karimatkou. Na lavičce už sem spal taky (ačkoliv to nevyledávám), dokonce v uzamčené čekárně se svolením dyžurného ruchu ve Stojanově . Člověk by si měl nejdřív zamést vlastní práh, než začne o někom vykříkovat že je socka, vyžírka atd...
názor
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.96.187.152
Odesláno Středa, 18. července 2012 - 14:50:00    Odkaz na tento příspěvek  

Pepo jestli jste si nevšil, tak jsem se nás nádražáků zastal!!!! A nikoho neodsuzuji
Pepa_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2410
Registrován: 9-2005

Odesláno Středa, 18. července 2012 - 15:20:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jejda pane Názor, příjmou moji stotísícinásobnou omluvu (nějak sem se v těch příspěvcích nezneorientoval) a hluboké koření. Ovšem nemusí se jednat jen o ajznboňáky, železničáře, kolejáře, železnodorožníky, relwejmeny, feroviary, cheminoty, atd... (slovo nádražák mi nejde nějak přes pusu, vždycky sem ho vnímal spíše negativně). Obecně vzato jste se zastal lidí co rádi cestují tak nějak méně organizovaněji...
Liška
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 57
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 18. července 2012 - 23:10:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

hmmm - ,,estli se bojíte lidí a máte strach jít po 22.hodině na nádraží, protože máte pocit, že Vás tam všichni chtějí okrást a ublížit Vám, vězte, že i paranoia se dá léčit. My, co jsme v pohodě, to vnímáme jinak. Doporučil bych Vám nemluvit za všechny Němce,

Vazeny pane,

neucte me znat co je a co neni v Nemecku, mam tam rodinu a jezdim do Nemecka velmi casto i treba na prodlouzeny vikend tak me nepoucujte co je a co neni v Nemecku. Vase tvrzeni muze napsat pouze blbec a nikdo jiny, protoze toho moc tedy neznate a delate obhajce jinemu.

Na jedne strane rozumujete a pak se naucte cist, nepsal jsem o cestovani ve vlacich ,ale napsal jsem ,ze je nebezpecne spat na lavici na nadrazi.
I velka nadrazi jsou liduprazdna uz pred pulnoci a pokud Nemec jede vlakem treba o pulnoci tak prijde na nastupiste 5 az 10 minut pred.Drive ta luza byla mimo nastupiste a kolem roku 2005 se zacala stahovat i na nastupiste uz i treba kolem 20 hodiny otravuji a nahani ji policie.
Odpuste si komentare k Nemecku a hlavne doporuceni.

,, Věřil byste tomu, že i člověk, který tráví týden ve vlaku, to přežije? Umýt se dá totiž kdekoli,

Puvodni prispevek byl o spani na lavicce na nadrazi, toto spani vyhledavaji ti co nechteji platit za socialni zarizeni protoze to stoji v Nemecku dost penez, napr. toalety, na malou 60, 80 centu a nebo taky euro, ne vsude jsou toalety otevreny, v pripade potreby jako pes mocim na roh budovy a lejno prdnu nekam do housti, mam usetrino 1 az 2 eura. Takto provozuji nekolik dni, kafe si varim s horke vody na toaletach, myti pod kohoutkem protoze sprchy staly 9 euro.To je profil jednoho cestovani. Takto jsem potkal 3 cestovatele kteri se byli podivat na kolejiste v Hamburku a cestovali 5 dni, meli jednu zasadni chybu, bylo leto a smrdeli jak stado opic.

Takto vypada cestovani za par penez, pekne dekuji!
hmmm
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.25
Odesláno Čtvrtek, 19. července 2012 - 07:11:33    Odkaz na tento příspěvek  

liško, jste schizofrenik?
Miroslav Zikmund - ,,Jak to asi dělají ti, co jedou týden z Moskvy do Vladivostoku ?

nijak, smrdej jako stado opic.

a pak se naucte cist, nepsal jsem o cestovani ve vlacich
Moje reakce k cestování ve vlacích reagovala na Váš příspěvek o (světě, div se) cestování ve vlacích. Ale věřím, že byste šel radši do Vladivostoku pěšky. Nikdy totiž nevíte, jaké stádo opic natrefíte ve vlaku, a kterou lůzu zrovna potkáte na nádraží. Samozřejmě, že s konáním potřeby je nutné zásadně počkat do hotelů po cestě.

A neříkejte mi, co mám dělat, nejsem Vaše vysněná rodinka v Německu, která sklopí ocas, když führer liška zavelí.

To už je riziko podnikání, když udělám wc za euro, potom je nutno počítat s procentem lidí, kteří to nebudou akceptovat. Obchodní vztah jako každý jiný. Když budou wc zadarmo, lidi močit do křoví nebudou. Ono taky rejžovat euro za vymočení je běžné jen v zemi Vašich snů. Můžete nadávat, ale to je asi tak všechno, co s tím uděláte. Lidi naštěstí nejsou ovce, aby po kalouskovsku platili i za vzduch. Víte, co je nejhorší vlastnost Čechů? Že se se.ou do lidí a věcí, do kterých jim nic není. Kéž by Vás i tohle v DE odnaučili...
hmmm
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.25
Odesláno Čtvrtek, 19. července 2012 - 07:59:44    Odkaz na tento příspěvek  

btw. pane Zikmunde, můžete nám říct, kolikrát Vás někdo během spaní na nádraží ohrožoval, okradl, nebo Vám jinak ublížil? :-)
Keramadohal
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.112.30.239
Odesláno Čtvrtek, 19. července 2012 - 11:25:19    Odkaz na tento příspěvek  

Dobrý den vespolek. Měl bych tu dotaz na znalce Balkánu. Zítra bychom s kamarádkou rádi vyrazili na kole podél Dunaje z Bratislavy až do Rumunska.

Chtěl bych se zeptat, na kolik přijde zpáteční jízdenka Brno - Bratislava pro dvě osoby s koly?

Dále pak ... Pokud dojedeme až do Rumunska, zpátky bychom už chtěli vlakem, ale prý bychom kola museli rozložit a zabalit, což není úplně ideální ... Lepší informace se nám bohužel najít nepodařilo, ale kamarád mi včera poradil toto fórum, že by tu mohl někdo vědět, jak to na Balkáně chodí.

V plánu máme tedy někdy kolem 31.7. vlak z Drobeta-Turnu Severin - dvě osoby, dvě kola, pokud možno co nejlevněji (například pokud jsou levnější regionální vlaky, které by nás i s koly převezly k hranicím s Maďarskem - např. do Aradu - jsme schopni dojet zas kus na kole - např. do Szegedu).

Pokud je opravdu cestování vlakem s kolem v Rumunsku problém, je možnost se vrátit do Bělehradu a nebo jet zpátky už rovnou z něj.

Potřebujeme vědět, za kolik se dostaneme zpátky do Brna a jestli vůbec :-D

Děkuji za jakékoli info :-)
Miroslav Zikmund
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.2
Odesláno Čtvrtek, 19. července 2012 - 17:30:25    Odkaz na tento příspěvek  

ad Liška : uvědomujete si, že bezdůvodně urážíte také ten doprovodný personál ubytovacího vozu, který ten týden na trase Moskva - Vladivostok také musí strávit ...

ad hmmm : odpověď je velmi jednoduchá - nikdo a nikdy.

V Zürichu na HB byla kdysi SPECIÁLNÍ noční čekárna s luxusním sociálním zařízením - ve dne nebylo k mání. Jediné co chtěli viděl byla jízdenka ...
Milano Centrale > ochranka mne z peronu vypakovala do HLÍDANÉ čekárny. Opět chtěli jízdenku ...

V DIJONU byla taky noční čekárna přístupná jen přes ochranku a platnou jízdenku. Už není, noční vlaky už nejezdí.
V Baselu SBB je nádraží pod dohledem ochranky ...

Messina - hala plná cestujících co dojeli z pevniny a čekají na vlak. Ideální místo ke spaní pod policejní kamerou ...

Na spoustu spících cestujících jsem "narazil" při přestupování v Bari, Tarantu, Anconě, Pesaře ... italská nádraží jsou v zásadě zcela bezpečná, protože tam stále šmejdí policie. Kdo nedělá neplechu, toho nechají být ...

Ideální jsou zcela opuštěná nádraží mimo civilizaci ...

Pepa_l : někdo si holt nedovede představit takový "tramping po železnici", ideálem je dovolená naplánovaná s cestovkou, polovinu dovolené musí strávit v hotelu, jízda vlakem bez předchozí rezervace místa nepřipadá do úvahy, má-li vlak zpoždění, pak každá další minuta zpoždění přivádí dovolenkáře téměř k infarktu při představě, že mu ujede "poslední" vlak do místa zaplaceného ubytování a on bude muset jako "somrák" trávit noc někde na nádraží a za náhradu za propadlý nocleh nedostane ...
Projížděč_IS
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.80.4.65
Odesláno Čtvrtek, 19. července 2012 - 19:48:11    Odkaz na tento příspěvek  

Proč by ve vlaku Moskva-Vladivostok měl někdo smrdět jako stádo opic?
Jak je snad dostatečně známo, na konci každého vozu je kabinka, v níž je kromě záchoda také umyvadlo. Tato kabinka je vybavena uprostřed podlahy odtokem. Není nic jednoduššího než si s sebou vzít každý večer do této kabinky mýdlo, šampon, čisté oblečení a plecháček na vodu.
Alesl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1423
Registrován: 7-2002

Odesláno Čtvrtek, 19. července 2012 - 20:48:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Projížděč_IS: Ešus můžeš nechat doma. Je tam ukrytá sprcha. Vím to z vlastní zkušenosti při projíždění transibu. Hojně jsme ji využívali.
Canfranc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 211
Registrován: 1-2004

Odesláno Čtvrtek, 19. července 2012 - 21:18:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

hmmm:
Sice už M. Zikmund odpověděl, ale mám s cestováním po celé Evropě také nějaké zkušenosti (a to nejsem ani železničář, ani fipkař a vše - většinou Interrail či dříve Eurodomino - jsem si platil sám, takže žádná socka) a musím potvrdit, že jsem nikdy s žádným provizorním ubytováním třeba i na nádraží či na lavičce, pokud žádný hotel nebyl volný, neměl nejmenší problém.

Takže ta diskuse tady je vcelku o ničem...
W.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.49.12
Odesláno Pátek, 20. července 2012 - 13:25:56    Odkaz na tento příspěvek  

pokud žádný hotel nebyl volný, neměl nejmenší problém.

Což se prakticky stát nemůže - vyprodané bývají ty jedno, dvou, tříhvězdičkové. vyšší standart spíš výjimečně. Horší je, když v nějaké lokalitě není ubytovací zařízení žádné. Vzpomínám na Novyj Useň v Kazachstánu - tam kdo přijede večer, tak má peška.

Jinak Mladějov má 100% pravdu. Zrovna jsem se vrátil z Alp s jedním českým živnostníkem. Něco jsem mu dlužil a tak jsme vyjeli na vejlet (autem!!!) na okruh po turistických a dopravních zajímavostech (lanovky, tramvaje, tůry atd.), kam se chtěl podívat. Přestože rozhodně prachy má, tak typyckej škrt, kolenovrt. Takže jsme spolu jeli naposledy, příště může dělat ostudu s někým jiným. Hlavně, že ušetřil pár set eur, který beztak vrazí do ženských.
S4991023
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 835
Registrován: 9-2003

Odesláno Pátek, 20. července 2012 - 15:40:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ziki samozřejmě všechno dohání do extrému. My teda jezdíme hodně na Balkán a na Ukrajinu, jezdíme ad.hoc bez nějakého plánování a stejně spíme civilizovaně a ne v nádražních čekárnách. Ono to není dobré už i z toho důvodu, že pak špatně vyspalý člověk h... má z toho projíždění ve dne.
Rychlíková laminátka

Pravda, láska a elektrická trakce zvítězí nad lží, nenávistí a trakcí dieselovou.
Brrr
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.70.40.253
Odesláno Pátek, 20. července 2012 - 18:14:27    Odkaz na tento příspěvek  

Ještě k tomu jídlu v Itálii - chudák ten, kdo se dře s báglem plným jídla a pití, to je tam často levnější než u nás. Kde u nás dostanete litr Cinzana za 90 Kč ? V Italii bývá za 3,70 E. A je zajímavé že u nás, kde to geniální ekonomové řídí tak, že máme inflaci jak banánová republika, tak země které podle těchhle odborníků jsou zadlužené a před bankrotem neznají co je to inflace, alespoň u základních potravin - viz přílohy. Dokonce i v Rakousku se na nádraží dá koupit pivo za polovinu ceny než v Praze - za 0,46 E. Dnes platí heslo : všude dobře, tak co doma ! Jedem do světa.

Zato náš slavný geniální ekonom když zahajoval tu svou loupež století, tak prohlásil že nezná rozdíl mezi čistými a špinavými penězi, hlavně že jich má hodně. Druhý slavný ekonom v tom započatém díle zdárně pokračuje.
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4478
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 20. července 2012 - 21:04:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No to Rakousko až tak nepředhazujte. ono i na hlaváku v Praze se dá konečně sehnat levně pivo a rakušák tu není ten srovnatelnej.
Z F J
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.141.26
Odesláno Pátek, 20. července 2012 - 22:43:20    Odkaz na tento příspěvek  

V článku ve Wikipedii o budovaném silničně-železničním mostě Calafat(RO)-Vidin(BG) je psáno, že by měl být hotový do konce roku 2012:
http://en.wikipedia.org/wiki/Calafat-Vidin_Bridge

Ptám se, zda má někdo informaci jak to s tou výstavbou vypadá, a zda je tento termín reálný. Pokud ano, tak by mě ještě zajímalo zda se modernizuje příjezdová rumunská trať Craiova-Calafat (nyní lokálka se třemi páry vlaků denně).

Díky předem všem znalým za informace.
MartinNovak
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.113.3.105
Odesláno Sobota, 21. července 2012 - 12:26:54    Odkaz na tento příspěvek  

Výstavbu mostu Calafat - Vidin sleduji a mělo by se otevírat v listopadu letošního roku. Tratě se prý také modernizují. Bohužel se mi stále nikde nepodařilo vypátrat jak to bude vypadat s provozem na mostě v GVD 2012/2013, jestli se dočkáme přímého spojení Budapest - Sofia přes Rumunsko, pokud by měl někdo informaci, budu rád.
S4991023
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 837
Registrován: 9-2003

Odesláno Sobota, 21. července 2012 - 17:33:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Brrr: Blb, požírající bulvár. To na margo toho podsunutého výroku, který V.K. nikdy neřekl ale tupouni ho papouškují už dvacet let.
Rychlíková laminátka

Pravda, láska a elektrická trakce zvítězí nad lží, nenávistí a trakcí dieselovou.
Brrr
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.70.40.253
Odesláno Sobota, 21. července 2012 - 18:41:58    Odkaz na tento příspěvek  

S4991023 - žádnej bulvár milej hochu,
tohle říkali jeho bývalí kolegové co s ním tehdy seděli ve vládě, měl by ses trošku více zajímat o historii tohoto státu.
Nepřekrucuj fakta - blbá historie je taky historie, s tím nic nenaděláš.
R.Š.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.103.32.59
Odesláno Sobota, 21. července 2012 - 19:26:21    Odkaz na tento příspěvek  

Brrr. S4991023: Onen výrok V.K. měl znít trochu jinak než jak se mezi jeho skalními odpůrci traduje. Měl říci cosi v tom smyslu, že "nezná způsob jak bezpečně čisté a špinavé peníze rozlišit".
Mladějov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3008
Registrován: 3-2007
Odesláno Sobota, 21. července 2012 - 20:28:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

>nezná způsob jak bezpečně čisté a špinavé peníze rozlišit

..a samozřejmě je patřičně zdanit.

Nic proti.
Kalanis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1985
Registrován: 12-2006

Odesláno Sobota, 21. července 2012 - 22:39:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

/OT
odkaz - první hláška v Ekonomii.
Já ty prachy taky do haléře nerozliším. Ale mám řešení. Prostě dostal částku/věc jako úplatek a tu i odevzdá svému zaměstnavateli (u podnikatele pak propadá státu). Plus pokutu do státního (aby taktko podnikatelé netunelovali své zaměstnance). Zbylé peníze jsou pak u dotyčného pro danou kauzu čisté.
/End OT

(Příspěvek byl editován uživatelem Kalanis.)
Doprava nebo něčí kapsy? Je to jedno - tunely jako tunely... K-Report do mobilu
Brrr
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.70.40.253
Odesláno Sobota, 21. července 2012 - 22:40:02    Odkaz na tento příspěvek  

R.Š. - ono to bylo ještě jinak : byly prý návrhy, aby nejprve byl zákon proti praní špinavých peněz a pak teprve spustit privatizaci. Jenže to by pak pro mnoho lidí už vlastně neměla smysl. Proto se muselo privatizovat hned a bez zákona proti špinavejm prachům. A proto to dnes tady taky takhle vypadá.
Lukáš24
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 138
Registrován: 5-2009
Odesláno Neděle, 22. července 2012 - 14:03:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dobrý den!
Jak je to s kupováním místenek v Rumunsku. Je většina vlaků povinně místenkových? Dík
Hroch.R420
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 108
Registrován: 8-2011

Odesláno Neděle, 22. července 2012 - 19:50:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Železniční přejezd v Csorné to je místo pro šotouše. 20 minut šraňky dole a několik souprav.


Vareckaj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 273
Registrován: 3-2009

Odesláno Neděle, 22. července 2012 - 20:19:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dovolím si sdílet odkaz z Montserratu a jeho úzkorozchodnou dráhou - http://www.mhdinfo.cz/?p=e/montserrat
Dopravní server | Fotogalerie
MartinNovak
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.113.3.105
Odesláno Pondělí, 23. července 2012 - 00:45:59    Odkaz na tento příspěvek  

Co vim, tak v Rumunsku jsou určitě povinně místenkové rychlíky, IC, EC a EN. IR jsou místenkové nepovinně...problém nastává, když v úplně plném IR (nic výjimečného), pak přijde někdo s místenkou (také nic výjmečného)...místa totiž nejsou nijak označena odkud a kam a kde místenka je a kde ne...takže ruská ruleta...ovšem místenka na IR je 3 Lei...takže 18 kč cca. Osobní zastávkové bez místenek...U mezinárodních povinně místenkových vlaků je pak cena standardně 3 eura.
hmmm
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.25
Odesláno Pondělí, 23. července 2012 - 07:11:15    Odkaz na tento příspěvek  

W.: píše se typIckej. Takže ostudu jste si tu vystřihnul Vy. A k závisti ohledně fipek se tu přidává závist kvůli ženským...to je matroš teda. Hlavně, že spí v hotelích vyšší kategorie.
Brrr
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.70.40.253
Odesláno Pondělí, 23. července 2012 - 11:43:24    Odkaz na tento příspěvek  

Někteří cestovatelé (jako třeba Halbstadt) milují adrenalin : nic si nezjistí o plánované cestě a pak jsou "nemile překvapeni" a musí improvizovat. NAD z Lamezie do Catanzara je už od 23.11. a kdoví jak dlouho bude trvat. Podobný problém jako u nás zvlněná dálnice u Ostravy - sáhodlouhé dohadování kdo je viník a kdo bude platit. U Marcelinary taky stavěli dálnici, její pešunk vytvořil hráz, velký déšť ji naplnil a Tsunami odnesla železniční most o kus níž. A že mu ten vlak od 9.6. nepojede, si mohl přečíst na internetu už doma, stačí číst, i s pomocí slovníku.

Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1963
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 23. července 2012 - 12:24:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dovolil bych si malé upozornění: neregistrovaný Brrr a zde už dlouhou dobu registrovaný Brr (s funkčním mailem pod jménem) nejsou tatáž osoba.
Mol
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 870
Registrován: 10-2008

Odesláno Pondělí, 23. července 2012 - 13:16:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Brrr: To taliánský kvatro mělo teda z kliku

(Příspěvek byl editován uživatelem mol.)
Atmák
Moderátor

Číslo příspěvku: 3805
Registrován: 10-2006

Odesláno Pondělí, 23. července 2012 - 18:10:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Osobní zastávkové jsou sice v Rumunsku bez místenek, ale od nedávna je koupená jízdenka vždy na konkrétní vlak!

Jestli to tak vydávají v pokladnách automaticky a jde koupit i "normální" jednoduchý lístek na konkrétní relaci, jsem nezjišťoval.
ŠD11 2040 Čedok Bratislava
Z F J
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.141.26
Odesláno Pondělí, 23. července 2012 - 20:50:05    Odkaz na tento příspěvek  

Třeba to bude někoho zajímat - tady je traťový jízdní řád železnic v Bulharsku:

http://bdz.bg/files/patevoditel-2012.pdf
W.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.49.12
Odesláno Středa, 25. července 2012 - 15:36:00    Odkaz na tento příspěvek  

hmmm: Nepovídejte Zato Váš příspěvek je plný podnětných a zajímavých, nových informací.
A mimochodem nikde jsem nepsal nic o tom, že spíme ve 4* hotelích ( i když s tím nemám problém).

Atmák: Už v roce 2007 jsme kupovali jízdenky CFR na konkrétní relaci a spoje.

jestli se dočkáme přímého spojení Budapest - Sofia přes Rumunsko, pokud by měl někdo informaci, budu rád.
Pokud by nějak výrazně zrychlily i návazné tratě, tak snad noční spoj. Přes den bych to jet nechtěl.
MartinNovak
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.113.2.23
Odesláno Čtvrtek, 26. července 2012 - 20:17:19    Odkaz na tento příspěvek  

Ještě k tomu Rumunsku...jízdenka je sice na konkrétní vlak, ale v případě, že naplánovaný přípoj ujede vlivem zpoždění...tak na pokladně v té stanici, kde došlo k ujetí přípoje (mám zkušenost z Bucuresti nord), je zdarma vydaná nová jízdenka na nový spoj...a to i v případě, že spoj jede po jiné trase...např...Bucuresti - Arad jsme místo přes Brasov jeli přes Timisoaru...
Brrr
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.70.40.253
Odesláno Čtvrtek, 26. července 2012 - 21:11:15    Odkaz na tento příspěvek  

Jó bejvaly kdysi časy, že přes Predeal jezdily český mašiny s českejma fírama, ale to už je móc dávno.....
Brrr
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.70.40.253
Odesláno Čtvrtek, 26. července 2012 - 21:15:23    Odkaz na tento příspěvek  

A v Brašově bejval českej strojmistr...
MartinNovak
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.113.2.23
Odesláno Sobota, 28. července 2012 - 15:49:16    Odkaz na tento příspěvek  

Mám dotaz na číslování tratí ve Francii? Funguje tam něco takového, má někdo odkaz na mapu sítě RFF s čísly tratí? Nemohu nic najít...díky.
Miroslav Zikmund
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.2
Odesláno Sobota, 28. července 2012 - 17:43:13    Odkaz na tento příspěvek  

MartinNovak : Taky bych rád, ale mám obavu, že nic takového neexistuje, resp. já jsem se toho, i přes známé, zatím nedopátral.
Papírový francouzský kursbuch existoval v podobě 4 samostatných knih, každá měla jinou mapku. "Sesmolit" z toho nějakou komplexmí mapku sítě je mi ještě nepodařilo (po pravdě řečeno, jednotlivé kusy mi leží nahromadě a nějak nestíhám se do toho pustit).
Miroslav Zikmund
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.2
Odesláno Sobota, 28. července 2012 - 18:13:46    Odkaz na tento příspěvek  

S4991023 : proč do extrému ... zrovna jsem se z té Itálie vrátil, spáčů na nádražích jsem tam viděl plno (půl sedmé ráno, Milano Greco Pirelli - všechny lavičky na prvním i ostatních peronech obloženy spacákovými nocležníky s báglem) ... spáči absolutně nikoho nezajímají, ani policisty (třeba by chtěli vidět jízdenku ni ve dne (včera v Terstu), nic v noci), kteří jsou téměř na každém větším nádraží ... Pokud tam neděláte nějakou neplechu, jste pro kohokoli v podstatě neviditelní ...

Brrr : Ještě k tomu jídlu v Itálii - chudák ten, kdo se dře s báglem plným jídla a pití, to je tam často levnější než u nás.

Ono je dost obtížné něco nakupovat kolem půlnoci, kdy i nádražní bary jsou už zavřené nebo tam žádné nejsou (Tarvisio), pokud se tam vůbec dá koupit něco hutnějšího k jídlu, co můžete zkonzumovat později.
T. H.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.56.8
Odesláno Sobota, 28. července 2012 - 18:34:09    Odkaz na tento příspěvek  

Začínat "projíždění" v šest, končit kolem půlnoci, aby se políčko FIPky vytěžilo do dna, nemít nikde ani 15 minut pauzu na nákup základních potravin a vágusit celou dobu na nádraží nebo na sedačku v nočním vlaku... to musí být teda dovolená.
Brrr
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.70.40.253
Odesláno Sobota, 28. července 2012 - 21:58:54    Odkaz na tento příspěvek  

MZ - V Messině kousek od nádraží směr trajekt je hospoda asi celonoční provoz, ráno ve 4 v plném provozu. Ale normální obchody asi do 20. Taky mám sebou jako nouzovku pár sušenek, kdyby nebylo kde nakoupit....ale dnes jsou všude automaty, a dole na jihu mají v nich nižší ceny než na severu.
Brrr
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.70.40.253
Odesláno Sobota, 28. července 2012 - 22:02:54    Odkaz na tento příspěvek  

Ležící spáči - není nutno jezdit do Itálie, najdete je i na Wilsoňáku, v hlavní hale, a to i ráno po 7. hodině, to u DB či OBB by už museli vstávat.
Canfranc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 212
Registrován: 1-2004

Odesláno Sobota, 28. července 2012 - 22:48:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

MartinNovak, MZ:
Číslování regionálek je pouze orientační vždy v daném regionu v rámci místního systému dopravní obslužnosti, tudíž se různá čísla opakují - viz příruční jízdní řády.
Pro svou evidenci používám "starých" čísel ze snad posledního? papírového kursbuchu 2001.

Jinak zajímavé mapy celé sítě ovšem bez čísel lze nalézt (a třeba po regionech vytisknout) ZDE.

Mapa v podstatě provozovaných tratí osobní dopravou (bez autobusů) je pak tady.
MartinNovak
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.113.2.23
Odesláno Neděle, 29. července 2012 - 08:04:29    Odkaz na tento příspěvek  

Jasný...mě zajímali ty čísla tratí, protože jsem to nikde neviděl. Ale i tak díky za odkazy. Mě se hodně líběj mapy na těhle stránkách http://www.bueker.net/trainspotting/maps.php
Není to sice 100% aktuální, ale i tak se z toho dá hodně čerpat...a hlavně je tam úplně celá evropa a i hodně dalších zemí...moc pěkné :-)
Miroslav Zikmund
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.3
Odesláno Neděle, 29. července 2012 - 16:26:54    Odkaz na tento příspěvek  

ad T. H. : inu není nad závist ... co mi chybí ? Zdravotní připojištění ještě z hlediska úhrady zpochybněno nebylo, pojištění cestovek je zpochybňováno; netrpím stresem na letišti, nadváhou zavazadel, problémy v místě ubytování - tomu, co vidím v českých TV se musím jen smát ... navíc si z takové dovolené přivážím o několik kilo méně tělesné váhy ...

ad Brrr : Messina je už pasé, Sicilii i jih mám projetý, sice bych si chtěl znovu projet privátní trať z Cosenzy do Catanzara, ale tam je to nějaké
problémové ...
Jinak zbývají takové málo pojížděné trati, kde jede jeden vlak nebo BUS v rámci NAD ráno a další někdy odpoledne navíc jen ve dnech školního vyučování ... což je dost obtížně dostupné ...

Pospojovat tyhle cancourky do smysluplného itineráře jen s vyhledávačem spojení, v němž nejsou všechny vlaky nebo jsou nalezeny naprosté nesmysly (jak v IDOSu, tak v italském HAFASu jsou fatální chyby v datech) je velice obtížné.
Po zakoupení kusbuchu na místě jsem "přeprogramoval" finálový den projíždění, protože se ukázala možnost projetí trati 241, která je provozována pouze midibusem NAD ... Při nějakém předem náplanovaném a zaplaceném ubytování věc zhola nemožná ...

Z projetých tratí doporučuji navštívit tramvajovou trať v Terstu do Villy Opiciny, z nádraží je to na konečnou slabých 10 minut, jízenka stojí 1,15 EURO, v pracovních dnech (pondělí - sobota) platí 60 minut, v neděli a o svátcch 240 minut;
V Peruii stojí za projetí "minimetro" , pozoruhodná kombinace pozemní lanovky s odpojitelným lanem ... Jízdenka za 1,50 EURO< sice platí 70 minut, ale pokud opustíte turniketový prostor a to musíte, tak platnost skončí...
Nejlépe dostupná ze stanice S.Anna na privátce Terni - Sansepolcro ... provozované společností FCU.
T. H.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.56.8
Odesláno Neděle, 29. července 2012 - 19:02:57    Odkaz na tento příspěvek  

inu není nad závist
A cože bych vám to vlastně měl závidět? "málo pojížděné trati, kde jede jeden vlak nebo BUS v rámci NAD ráno a další někdy odpoledne navíc jen ve dnech školního vyučování" nebo "možnost projetí trati 241, která je provozována pouze midibusem NAD"? No jo, no, někdo si fakt může myslet, že se to může stát předmětem závisti. Konkrétně šotouš v terminální fázi (bez ženy, dětí a vnoučat, před posmrtným vyhozením sbírky artefaktů zabírající dvě místnosti domku po rodičích "to víte, starý pán byl trochu podivín") :-)
W.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.49.12
Odesláno Neděle, 29. července 2012 - 20:13:08    Odkaz na tento příspěvek  

A cože bych vám to vlastně měl závidět?
Tak to mi taky není vůbec jasný.

Zdravotní připojištění ještě z hlediska úhrady zpochybněno nebylo,
Tak poreferujte až budete mít nějakou tu pojistnou událost.

sice bych si chtěl znovu projet privátní trať z Cosenzy do Catanzara, ale tam je to nějaké
problémové ...

Ne problémové, tam se prostě (vlaky) nejezdí.
Osobně jsem si řekl, že dokud italové budou mít na železnici takovej bordel, že ani nejsou schopní dát vědět, který dráhy fungujou a který ne, tak si můžou svoji celou krásnou zemi strčit do rektu a raději pojedu ošotit RENFE. Sice mi tam budou chybět ty starý motoráky, ale jak jsme pochopil, tak už je téměř všechno odstavený a v ČR nejsme schopný zjitit co případně jezdí.
Kalous65
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 998
Registrován: 10-2008

Odesláno Úterý, 31. července 2012 - 13:39:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Potřeboval bych poradit. Chtěl bych o dovolené v Francii využít služeb TGV. Chci projet trať Nice- Aix-en-Provance.
A na webu SNCF nemůžu resp. nejde mě najít kolik by stála jízdenka pro 3 lidi tam i zpět. Můžete mě prosím poradit?
WR-WRm-WRmee-WRmz-WRmnouz-WReelm...samý WR:-)

moje videa o vlacích najdete zde:
http://www.youtube.com/user/TheKalous66?feature=mhee
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1973
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 31. července 2012 - 15:21:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To nedělejte. TGV není na konvenčních tratích nic moc. To, co jsem s ním jel z Grenoblu do Paříže, navíc docela dost vrzalo. Teprve až na VRT je to pěkné. Dejte si něco jako Marseille - Valence.
MartinNovak
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.113.2.23
Odesláno Úterý, 31. července 2012 - 19:31:46    Odkaz na tento příspěvek  

Jízdenky na TGV můžete vyřídit v Čechách přes ČD Travel.
http://www.cdtravel.cz/page/kontakty/
Některé spoje bývají hodně plné (nedají se koupit místenky i měsíc dopředu už bývá pozdě)-hlavně v létě...bez místenky se s TGV pravděpodobně? jezdit nedá.
Já přejel TGV celou Francii od Strasbourgu po Hendaye tam i zpět při cestě do Madridu. Vzhledem k tomu, kolik ta jízdenka stála jsem jel na InterRail a dokoupil pouze rezervace. Tolik k tomu jak je to drahé :-))...
Z F J
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.141.26
Odesláno Úterý, 31. července 2012 - 19:53:16    Odkaz na tento příspěvek  

Brr: no, já před časem jel několikrát TGV v relaci Ženeva-Paříž, a i po staré trati ze Ženevy do Maconu to bylo fajn (i když žádný extra kalup, to je fakt).
Adam_r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1322
Registrován: 10-2003

Odesláno Úterý, 31. července 2012 - 20:25:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kalous65> Pokud znate konkretni casy, kdy chcete jet, tak je obvykle nejlevnejsi variantou koupit jizdenky na pevny spoj (bez moznosti zmeny) pres internet. Jizdenky si pak vytisknete na tiskarne a pruvodcimu ukazete spolecne s nejakym dokladem. Pravdepodobne se dostanete na vyrazne lepsi ceny, nez vam da jakakoliv pokladna. Kupuje se to na strankach SNCF: http://www.tgv-europe.com/ (anglicky) nebo http://www.voyages-sncf.com/ (franzouzsky).

Jinak existuji nejake zpatecni jizdenky pro male skupiny, ktere jsou za dobre ceny a daji se omezene menit a stornovat. Nabidnou vam je taktez zminene stranky pri zadani konkretniho spojeni a poctu osob (pro dane spoje nemusi byt k dispozici). Jinak plati cim drive koupite, tim lepsi cenu muzete ziskat. Veskere dalkove relace se mesic dopredu daji koupit i za 25EUR (podle poctu jiz prodanych jizdenek na konkretni spoj), coz je treba 1/4 plneho jizdneho).

(Příspěvek byl editován uživatelem adam_r.)

(Příspěvek byl editován uživatelem adam_r.)