K-report
 

Archiv diskuse RegioJet do 11. 01. 2012  

Diskuse K-report » Archiv 2012 » Železnice » RegioJet » Archiv diskuse RegioJet do 11. 01. 2012 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4086
Registrován: 9-2005

Odesláno Úterý, 10. ledna 2012 - 17:11:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Je to lhář! Žádné nové vagony nebudou!
http://ekonomika.idnes.cz/jancura-udela-ze-stevardek-i-maserky-no ve-vagony-budou-ze-starych-p9i-/eko-doprava.aspx?c=A120110_133653 _eko-doprava_spi
Zámek Brtnice se opět otevře veřejnosti mezi svátky. Od 26. do 31. prosince budou prohlídky každý den v 9:00, 11:00 a ve 14:00. V liché dny vás provede moje maličkost. Těšíme se na Vaši návštěvu :-) Více na stránkách zámku.
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1587
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 10. ledna 2012 - 17:12:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Michal22: obutý vagón RJ je chybou SŽDC? Tak to samozřejmě ne.
Bylo to myšleno tak, že SŽDC by si obuté vozy měla tvrdě hlídat a dopravcům, v jejichž vlacích se objevují obuté vzy, dávat mastné pokuty (i tomu žlutému!) Jenže když dopravci vědí, že SŽDC na hlídání stavu vozidel ničících jejich koleje dlabe, tak na to dlabou taky. Kdyby se takhle chovala PČR, tak tu po silnicích jezdí vraky s jedním upadlým kolem, ze kterých crčí olej horem dolem.
Spokojen?
občasný cestující: jak se to dostalo ven, už to není interní. A chlubí se tím tou Mladou frontou.

(Příspěvek byl editován uživatelem BrR.)

(Příspěvek byl editován uživatelem BrR.)
Faigja_162
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 835
Registrován: 12-2008

Odesláno Úterý, 10. ledna 2012 - 17:20:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

S těmi vagony je to docela podfuk. Čekal jsem netrpělivě na jejich super jedničku a ještě exkluzivnější premium class.. Ovšem alespoň s masérkami v plavkách se s ním alespoň jednou určitě svezu
(nejen) Galerie osobních vozů
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2182
Registrován: 2-2005

Odesláno Úterý, 10. ledna 2012 - 17:27:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Brr: ve Vašem srovnávání si pletete PČR se správou silnic, ne? Mimochodem auto s jedním upadlým kolem moc nejezdí...;-)

Jinak já teda nevím, jakou dobu jste prožil za socíku a jakou část z toho jste vnímal realitu kolem sebe, ale neřekl bych, že řidiči autobusů byli větší dobytek než jak se k sobě chovali lidi za komunistů všeobecně. Ostatně řidič autobusu vyučenej a s praxí na náklaďáku a ještě česky rozumící je dneska sen většiny autobusových
dopravců,Vy nasranej...dneska je to taky mnohdy hulvát, ale navíc často netuší, co drží v rukou a jak nebepečná zbraň to je a co to dokáže...natož aby si na tom něco opravil a udělal...aspoň na tohle byl ten náklaďák super škola...

na Vás vysral krachující soukromník - to patří k tomu konkrétnímu případu, který jsem popisoval, na Vás srali akorát řidiči ČSAD, soukromníci Vás nosili na rukou, to je mi jasný.

A nezapomínejte na jedno - tu pověst žluté kvality už dneska většina dopravců dotáhla taky...neberu mu, že byl průkopník a rozčeřil to tady, ale dneska už je doba někde jinde, než když jste jezdil s přestupem do školy...nejen u Jančury.
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1589
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 10. ledna 2012 - 17:29:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A s tím úklidem, co třeba už z předjančurových dob tohle. Pilotní projekt, o kterém básnil Žaluda, se projevil po roce fungování téměř neprůhlednými okny na EC na lince z Prahy do Ostravy.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2183
Registrován: 2-2005

Odesláno Úterý, 10. ledna 2012 - 17:33:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Průběžná kontrola vagónů, odstraňování hrubých nečistot, doplňování hygienických potřeb na toaletách, také zdarma denní tisk, teplý nebo studený nápoj i další servis. To je náplň pilotního projektu zvyšování kvality služeb ve vozech 1. třídy ve vlacích EuroCity a InterCity, který v Praze představily České dráhy. Projekt se týká celkem osmi spojů na tratích mezi českou metropolí a moravskými městy.

Mezi základní povinnosti personálu ČD ve vozech 1. třídy vybraných spojů EC a IC patří podle serveru denik.cz také průběžný monitoring čistoty interiéru a drobný úklid během jízdy vlaku i pravidelný monitoring stavu WC včetně podpisové evidence.


Předpokládám, že okna byla neprůhledná zvenku. Máte z Vašeho odkazu pocit, že peronál ve vagónu by měl za jízdy mýt okna zvenku?
Trefování kozlů Vám dneska jde dobře...

Dosud České dráhy tento servis poskytovaly pouze v luxusních soupravách Pendolino.
Pomíjím skutečnost, že Váš příspěvek je nádherný důkaz, že ČD zvyšovaly kvalitu dávno před nástupem Jančury. Jak to jde dohromady s Jančurovými blitkami,že čekal, že se ČD na vstup konkurence budou férově připravovat a ony místo toho jen snížily jízdné o 30% pod něj? A jak s tvrzením Žaludy, že RJ nikdy nevyjede?

(Příspěvek byl editován uživatelem Slim.)
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1590
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 10. ledna 2012 - 17:45:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

si pletete PČR se správou silnic Ono to spíš tak přesně srovnávat nejde, pokud by ekvivalentem PČR byla Drážní inspekce, tak by např. indikátory plochých kol musely být v jejím vlastnictví, ale ve skutečnosti jsou, předpokládám, majetkem SŽDC.
dneska je to taky mnohdy hulvát Nejen podle mého názoru se to velmi zlepšilo.
to patří k tomu konkrétnímu případu, který jsem popisoval To je dost těžká diskuse, když popisujete případ, a neřeknete, který. Já taky popisuju něco, ale aspoň říkám co - předlistopadové dojíždění do školy z Tanvaldu do Liberce a krátce polistopadové dojíždění Jablonec n. N. - Praha, často oklikou přes Liberec.
tu pověst žluté kvality už dneska většina dopravců dotáhla taky Jasně, třeba ČSAD Lbc hned po jeho nástupu... (Fakt. Ale už bylo pozdě.) Ale vím, jaký byl trend předtím: namísto vrakoidních karos méně vrakoidní, jinak beze změn. Takže bez jeho příchodu a bez toho rozčeření by tu jezdily jiné autobusy, než dříve, ale chování personálu nebo třeba naprosto debilní jízdní řád by tu s velkou pravděpodobností zůstaly. Takže to, že doba je o tolik jinde, je podle mě z velké části jeho zásluhou, resp. zásluhou toho, kdo v zatuchlých poměrech postkomunismu se našel někdo, kdo dokázal přinést kvalitu srovnatelnou se západem. A že se dotáhli jiní, to je jen dobře (a mohli i předeběhnout, byl bych radši). Prostě konkurence funguje, fungovala u autobusů, u mobilních operátorů, v prodeji všeho možného... na dráze bude fungovat taky a přinese zlepšení pro cestující a to u obou dopravců, v budoucnu dokonce u tří. Teda na trase Praha - Ostrava už přinesla.
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1591
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 10. ledna 2012 - 17:49:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

měl za jízdy mýt okna zvenku Za jízdy myčkou ano. Nebo to umýt před cestou ručně jako v Polsku (nebo u Jančury, za čož byl tento modrými vysmíván). Prostě pointa je v tom, že i na takovou samozřejmost, jako je čistota, se musí vymyslet pilotní projekt, o kterém mluví ředitel, a výsledek je, že cestující existenci takového projektu ani nezaznamená.
ČD zvyšovaly kvalitu dávno před nástupem Jančury Jistě, ale ne dost. S Jančurou jim to půjde lépe a radostněji a třeba se na ta okna taky dostane.
A hlavně, jestli je špinavá podlaha nebo okna, je to fuk - prostě je špína.

(Příspěvek byl editován uživatelem BrR.)
takymamvlakyrad
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.176.53.46
Odesláno Úterý, 10. ledna 2012 - 18:55:05    Odkaz na tento příspěvek  

Takže slibovaných nových vagónů se teda nedočkáme ? Ojetá lokomotiva z Itálie (naštěstí českého původu), ojeté rakouské vagony. No žádný zázrak se nekoná. Teď ještě vyškemrat pronájem ty myčky.
Tak ono by pro začátek stačilo vyškemrat u státu dorovnávání mínusového hospodářského výsledku na dobu příštích dvaceti let a nemusel by škemrat o pronájem myčky.
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1407
Registrován: 9-2006
Odesláno Úterý, 10. ledna 2012 - 18:55:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

modrejfíra:
112 ku, co chcípá ve šturcu v Olmíku, stříknout žlutý kabátek

Tohle je trochu zvláštnost a zajímalo by mě, jestli je někdo téhož názoru jako já. Každý běžný manažer, ředitel apod. by nechal všechny lokomotivy přestříkat na žluto najednou. Unifikace čehokoliv je jedna z těch věcí, kterou manažeři běžně rádi dělají, protože se tím na chvíli zabaví. A teď otázka - komu vyhovuje, když jedna z lokomotiv zůstane jiná? No přece šotoušům, ti doslova pasou po nějakých mimořádnostech, v provozu, v nasazení vozidel, v obězích atd. Nabízí se tedy vysvětlení, že jedna z lokomotiv zůstala v původním nátěru úmyslně a buď je ing. Jančura šotouš nebo alespoň chápe šotoušské zájmy a vyšel nám tak trošku vstříc. Každopádně u mě za to má palec nahoru a druhý za to, že nechtěl rozdávat ve svých vlacích Blesk.

Faigja_162:
Čekal jsem netrpělivě na jejich super jedničku a ještě exkluzivnější premium class.

A v čem je problém? Čekat přece můžete i nadále.
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2220
Registrován: 8-2006
Odesláno Úterý, 10. ledna 2012 - 18:57:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já teda nevim, ale když někdy v 90-tých letech začal jezdit EC Antonín Dvořák Vídeň-HB-Praha, tak sem tam nasranýho průvodčího nikdy neviděl. To samé, když jezdila švýcarská souprava na EC Albert Einstein Pha-Plzeň-Domažlice-Zurich (-Interlaken). Jezdilo to ráno mezi 7-8 ráno z Prahy a nikdy sem tam na nasranýho průvodčího nenarazil. Jestli ona se neprojevuje práce médijníků. Když třeba JEDEN policista něco ukradne, tak v novinách čtu, že "policisté kradou"... Hned sou VŠICHNI hozený do jednoho pytle. To samý, když v nějaký léčebně je špatnej a neochotnej personál. Hned se dočtu, že "v LDN-kách se o Vás špatně postarají"... Opět sou VŠECHNY léčebny hozený do jednoho pytle. Abych se vrátil zpět k RJ, budou vůbec někdy jezdit všechny spoje počínaje 5:33 ráno a konče někdy ve 20:33 z Prahy? A budou mít ty spoje těch avizovaných 7-8 vozů?
Sim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1311
Registrován: 11-2009

Odesláno Úterý, 10. ledna 2012 - 18:58:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Brr > hrach a zed ... komousovi nevysvetlite, ze to pred revoluci bylo spatne, kdyz on se spatne nemel

edit Čsad_zastávka > s tim Bleskem taky u me sklizi plusove body (narozdil od kriznika Potemkina, kde to je jedine nedelni cteni krome jidelniho listku)

čelakovičan > pochybuju, ze se k nam tyto informace dostanou driv, nez budou realizovany. Preci jen, tohle byl informacni kanal Honzy Paroubka.

Jinak ohledne nasazeni novych vozu, tesil jsem se na avizovane nove vozy u modrych i zlutych. Ani jedno ze slibeneho se zatim nekona a buh vi esi se konat bude (resp. u zlutych je vcelku jasne, ze se do provozu podivaji puvodni Bmz po reko - otazkou je v jake podobe a kdy a v ktere barve driv), takze do te doby to nehodlam nijak dopodrobna komentovat.

Nicmene, preci jen dotaz. Ktere vagony jsou podle zdejsiho sotoustva lepsi (ted neresim, zda o jednu tridu, o dve, nebo o pul) nez v soucasnosti provozovane zlute a modre emzety?

(Příspěvek byl editován uživatelem Sim.)
ChacharCity 142 Odra - Vrak vyssi kvality
občasný cestující
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.76.48
Odesláno Úterý, 10. ledna 2012 - 19:03:32    Odkaz na tento příspěvek  



„ Máme nejkrásnější, nejusměvavější, a nejsympatičtější palubní vlakový personál v České republice."
Tommasel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2548
Registrován: 10-2008
Odesláno Úterý, 10. ledna 2012 - 19:07:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ČSAD: Nabízí se tedy vysvětlení, že jedna z lokomotiv zůstala v původním nátěru úmyslně a buď je ing. Jančura šotouš nebo alespoň chápe šotoušské zájmy a vyšel nám tak trošku vstříc.

Nebo třeba nevidí důvod proč přemalovávat lokomotivu, která žluté vlaky neuvidí, když ji bude pronajímat...?
Chystám se žst. Strančice a kus trati 221 (22a) na Senohraby modelovat v TT. Budu vděčný za každé info (foto, zab.zař., rozměry a umístění budov, používané loko i vozy, i upozornění na materiály k prostudování...) použitelnou pro rekonstrukci místního stavu a provozu v 70. nebo i 80. letech
Borecek 13
Neregistrovaný host
Odeslán z: 46.13.92.124
Odesláno Úterý, 10. ledna 2012 - 19:23:19    Odkaz na tento příspěvek  

Tak jsem si přečetl odkaz od Happyho a nestačím se divit jak si Jančur.´k přímo s.re do té své žlutorůžové huby. To bylo keců,jak jeho soupravy budou nejlepší v Evropě,že erste klase in ICE 3 bude žlutá šestá a spousty dalších hovadin. Doufám tedy,že nebude někoho napadat srovnávat podnikání Žlutého amatéra s rakouskou WestBahn.
uklízeč
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.250.6.122
Odesláno Úterý, 10. ledna 2012 - 19:23:40    Odkaz na tento příspěvek  

"Vyjede RegioJet, začněte uklízet, nařídily České dráhy personálu"

To je úžasné, jaké kokotiny dokážou ze šotoušů vypadnout. ČD dávno před vstupem RJ na tratě nemělo na vozy žádný úklidový personál ve stavu, ale platily externí firmy. Poslední ČD uklízečky na vagony byly v akci v letech cca 2006/7. Takže jste tak mimo mísu, že ani nemůžete být dále.
Tommasel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2549
Registrován: 10-2008
Odesláno Úterý, 10. ledna 2012 - 19:25:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Borecek 13:
No, nejvyšší čas mu přiklapnout bez jakéhokoli výběrka EC na Berlín a Vídeň, že?
Chystám se žst. Strančice a kus trati 221 (22a) na Senohraby modelovat v TT. Budu vděčný za každé info (foto, zab.zař., rozměry a umístění budov, používané loko i vozy, i upozornění na materiály k prostudování...) použitelnou pro rekonstrukci místního stavu a provozu v 70. nebo i 80. letech
uklízeč
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.250.6.122
Odesláno Úterý, 10. ledna 2012 - 19:29:06    Odkaz na tento příspěvek  

Nabízí se tedy vysvětlení, že jedna z lokomotiv zůstala v původním nátěru úmyslně a buď je ing. Jančura šotouš nebo alespoň chápe šotoušské zájmy a vyšel nám tak trošku vstříc.


Nemáte tam ještě nějaký neotřelý fór? No je fakt k posrání, co si dokáže někdo vymyslet jako zdůvodnění situace, která je daná jediným faktorem. Nedostatkem peněz a záložních strojů. I to jezdění žlutých strojů na nákladních vlacích svědčí spíš o tom, že mu projekt prodělává jak sviň, tak to musí sanovat jinak. Mimojiné použít ty své třívozové vlaky aspoň na neotřelé vnucování svých zájezdů.

Ale pro vás. Samozřejmě, on to dělá výhradně z lásky a pochopení pro šotoušeeee.
uklízeč
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.250.6.122
Odesláno Úterý, 10. ledna 2012 - 19:32:31    Odkaz na tento příspěvek  

Tommasel:
Helmuti prasácký by ty masáže uvítali a jistě by si zařídili i další služby. Třeba pojízdnej železniční bordel.
Koreň
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 68
Registrován: 4-2011
Odesláno Úterý, 10. ledna 2012 - 19:38:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Je to lhář! Žádné nové vagony nebudou!

S těmi vagony je to docela podfuk. Čekal jsem netrpělivě na jejich super jedničku a ještě exkluzivnější premium class.

Koreň vyhrává pivo, s těmi vagóny se na to ptal myslím včera...;-))))

Ještě teda odkaz na příspěvěk z 15. listopadu, ten včerejší si snad každý dohledá v předchozím archívu.
https://www.k-report.net/presmerovani/?prispevek=2321670


Tak si, moje milé stádo žlutých oveček, dál užívejte těch žvástů SPASITELE..
Janson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 723
Registrován: 2-2006

Odesláno Úterý, 10. ledna 2012 - 19:43:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

čelákovičan: 7-8 vozů na Ostravu nebude, RegioJet se vyjádřil, že 5 vozů je na Ostravu akorát....
Čeština je freeware, ale ne opensource.
ICQ: 315559622
Upozorňujeme cestující, že příspěvek může obsahovat stopy nadsázky, cynismu a dalších blbostí...
mue
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 292
Registrován: 10-2011
Odesláno Úterý, 10. ledna 2012 - 19:48:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Čsad_zastávka: 112 by měla jít do žlutého laku na jaře. To budou mít šotouši smůlu..
Pak zruší zálohy a sebere jim i hru "Je dnes záloha v Zábřehu nebo v Olomouci a proč" :-)
Myslím si, že kvůli těm šotoušům to fakt nebude. Ale že se slepě nežene do unifikace za každou cenu - taky dobře.

A v čem je problém? Čekat přece můžete i nadále.
Zdá se že Kořeňovi (snad jsem si ho s někým nespletl) dřívější zvěsti se začínají plnit.. :-(
V únoru by snad měl být prototyp reka Bmz.
Jinak Astry jsou nyní oficiálně "zpožděny a půjdou na linku Pha-Brno, takže to zpoždění teď nevadí, na Ostravu se potom podívají jen vyjímečně".. Přiznám se, že těm Astrám už přestávám věřit i já :-)
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4786
Registrován: 5-2004
Odesláno Úterý, 10. ledna 2012 - 19:59:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"Slušné průvodčí, slušné prodavačky i příslušníky jiných profesí si pamatuju i z té doby (i když protivnost byla normou), ale slušného, nebo i jen ne-hulváta, řidiče autobusu ne"

Tak to já jo. A bylo jich dost stejně jako prodavačů nebo hospodskejch nebo nádražáků. On totiž člověk je buď hulvát co ho lidi serou nebo práci s lidma dělá že ho baví a tudíž ji zvládá.

"Jinak ohledne nasazeni novych vozu, tesil jsem se na avizovane nove vozy u modrych i zlutych. Ani jedno ze slibeneho se zatim nekona a buh vi esi se konat bude"

Zrovna jsem si tuhle říkal jak se nám mění Plzeň. Neb krom Alexů kde jsou ex Silberlingy a jakési modernizované AB jsou na Chebech až na výjimky humanizovaná plyšová B (kdovíproč jich je 5 místo 4) a bezkonkurenční na Plzni klimatizovaná jednička Aee. Zatím jsou koženkáče Klatováky, byť i tam se objevujou AB modernizovaná, původem nejspíš z 35x z loňska.
Sim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1313
Registrován: 11-2009

Odesláno Úterý, 10. ledna 2012 - 20:18:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petr_vlček > neplest si pojmy, prosim. Silberlinky sice Arriva ma (2 kusy), ale k nam je neposila. Jezdi k nam Bm a pulena emzeta, kterou CD slibovaly od prosince nahradit kvuli nespolehlivosti klimatizace.

Jestli je cervene Aee bezkonkurencni neresim, jeji pritomnost (lepe receno, cosi cerveneho na konci Cheba) mohu potvrdit v nedeli. Ovsem jeji nasazovani spada do treti az ctvrte skupiny s dusledky z toho plynoucimi; dostanu neco, pokud si priplatim za jednicku a nepujde klima/bude nasazene Acko?
ChacharCity 142 Odra - Vrak vyssi kvality
Němec_z_ova
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1840
Registrován: 4-2009

Odesláno Úterý, 10. ledna 2012 - 20:19:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pánové, když už tady řešíte zelený stroj "žluté ďáblovy dílny"; zkusili jste si také přepočítat ty veřejně pojízdné - provozované?

Vyhlašuji akci: //Hledej šmudlo!
Policie má na práci důležitější úkoly, než kompletaci osob Praha - České Budějovice.

Už nikdy nezapomenu na Boblicka!!!
Dj_la_défense
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1586
Registrován: 4-2007
Odesláno Úterý, 10. ledna 2012 - 20:31:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak to ten tlučhuba je v řiti...
Protože si vzpomínám, jak v "Otázečkách Vašíka Moravce" říkal, že ty vozy půjdou do šrotu, že koupí "desítky" novejch vozů. Tak čím bude jezdit?

To je fakt šašek... A to chtěl, aby mu přiklepli bez výběru Praha-Brno Asi by ty lidi na základě povinný rezervace nosil na zádech...
Užvaněnej komediant, nic jinýho. Tohle je show non plus ultra.

P.S. By mě zajímalo jestli ty "masérky" budou provozovat i "Cestu kolem světa a Indiánskou dýmku míru..."
Dj_la_défense
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1587
Registrován: 4-2007
Odesláno Úterý, 10. ledna 2012 - 20:58:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mue: Žádná Praha-Brno nebude a vagony z Rumunska evidentně taky ne.
Praha-Brno by spustil za předpokladu, že mu ČD a ostatní železniční správy vyklidí pole. A to se také nestane, má monopol na dálnici mezi Prahou a Brnem, neni to zase úplnej blázen, aby se pouštěl do železnice, která ho vyjde dráž, to bylo jen zase takový to tláskání do větru nic víc. Jeho 3vozové vlaky mezi Ostravou a Prahou jsou toho jasným důkazem.
Standal
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 58
Registrován: 6-2008
Odesláno Úterý, 10. ledna 2012 - 21:20:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Včera 15 min zpožděný Regiojet v 17:33 z Prahy obsazen cca na 50-60%, čtyři vozy, z toho jeden úplně prázdný (nejspíš nebyl určen k přepravě cestujících). Takže tři vozy to je tak 80 cestujících? To neni na vlak v nejfrekventovanějším čase opravdu nic moc. Jinak 3.1. ráno vlak v 7:33 z Hlavního tak 20-30 cestujících. Tak nějak nevidím to jasné vítězství Regiojetu nad ČD jak tu někteří prohlašují. Po tom co jsem si tu přečetl diskusi, hlavně některé přispěvatele, tak jsem si pomalu myslel, že s ČD už jezdí jen ten kdo se do vlaku Regiojet nevejde.
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4087
Registrován: 9-2005

Odesláno Úterý, 10. ledna 2012 - 21:26:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad DJ la dé..: Přesně tak. Jde jen o další PR, které se nezakládá na pravdě. Jezdit mezi Prahou a Brnem nemá zájem (bez dotací) ani Leoex, který vyloženě jde po relacích, kde se můžou dobře uživit "open - access" projekty. Tedy třeba pro rok 2013 chystá Budějovice a pro rok 2014 Vídeň. (už snad má objednané i soupravy?) Jančura podle mě půjde už jen vyloženě po dotovaých relacích. A může si kecat co chce, už mu nevěřím ani slovo. Věděl jsem, že to je sedmilhář, ale toto se mně přímo ekluje.
Vždyť i sám JP někde přiznal, že nebýt nabídky na odkoupení italsko- rakouského sběru, tak byl dosud žlutý vlak jen na papíře.
Jajdulak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 293
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 10. ledna 2012 - 21:31:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

U většiny dnešních odpoledních příspěvků se mi vybavuje Slimovo oblíbené: Vy nezemřete přirozenou smrtí!!
Každopádně by člověk čekal trochu pokory a ne prohášení: Nechcete nám plnit vlaky na aspoň 90%, nebudou žádné nové vagony holoto. Maximálně vám upravíme pár rakouských ojetin.
Musím přiznat, že se naprosto ztotožnuji s názorem Slima, že mi nevadí Žluté vlaky (naopak,jen dobře že je na kolejích rušno), ale to jak dělají RJ opakovaně z lidí hlupáky.
Ekholmmesotitsch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 585
Registrován: 12-2009
Odesláno Úterý, 10. ledna 2012 - 21:32:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Happy: Odkaz zaručuje nezávadnost počítače a je k věci.
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4088
Registrován: 9-2005

Odesláno Úterý, 10. ledna 2012 - 21:41:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ekholmmesotitsch
To ano, ale to je dejme tomu nějaká vize. Kdyby relace Praha- Brno byla skutečně tak výhodná, tak se LE vykašle prozatím na relace Praha- Budějovice a Ova- Vídeň. Kupodivu dvě zmíněné relace se mu jeví jako výhodnější a dává jim přednost a má již i termín vyjetí. Nikdy se netajil tím, že v první řadě je ekonomika provozu. Čili důvod je ekonomický a nikoliv že se mu zželelo jihočechů. Proto je úsměvné, když žlutej něco slintá o relaci Praha- Brno, kde by si navíc sám sobě silně konkuroval. To nedává smysl a z lidí dělá blbce. No hlavně, že chrlí jedno PR za druhým.
Ekholmmesotitsch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 586
Registrován: 12-2009
Odesláno Úterý, 10. ledna 2012 - 22:02:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ano, je to nějaká vize, stejně jako Brno-Vídeň či Praha-Budějky s tím rozdílem, že ještě neví, jaké technické parametry by měly mít jeho vozidla.
Minibox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 574
Registrován: 9-2005

Odesláno Úterý, 10. ledna 2012 - 22:18:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Smysl to naopak dává - Leo tam nepůjde (škoda), protože lidi jsou naučení na SA bus a ty by měl problém přetáhnout. Naopak Jančura sám prohlásil, že pokud by zavedl vlaky, tak bez milosti seškrtá autobusovou "konkurenci" - své zákazníky si nažene do vlaků ("naučím lidi jezdit vlakem" - ostatně to samé říkal u Ostravy). Ovšem to bylo tak dva tři roky zpátky, dneska když vidí čísla hlavně na straně nákladů, tak proč dobrovolně provozovat dražší variantu dopravy - na vlaku na jízdném víc nevydělá, ceny by musel mít stejné jako u autobusu.
A pak, těžko bude provozovat vlaky co hodinu nebo půl hodinu oběma směry, to by nezaplnil i kdyby zrušil autobusy úplně všechny.
www.darebacek.cz - Internetový obchod - hry, papírové modely, hračky a další

www.minimodel.cz - Papírové modely 1:100
Křivi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.201.60.158
Odesláno Úterý, 10. ledna 2012 - 22:30:32    Odkaz na tento příspěvek  

Brr: "Berte to tak: 40 let jste s*ali vy na nás, tak jen co to šlo, jsme se vys*ali my cestující na vás." (A mnoho dalších socialistických perel...)
Zaslouženě kritizujete socialistické ČSAD (analogicky platí pro ČSD). Ale součástí toho režimu jste byl i Vy. Byl jste v SSM, chodil jste na schůze, věšel jste praporky, měl jste jedničku z ruštiny, šel jste volit, jel jste na letní aktivitu mládeže... Jako socialistický cestující jste si nic jiného nezasloužil. Byl to váš systém. Teď ze sebe nedělejte disidenta, kterej na protest proti komunismu po sametu ve svém hrdinství začal jezdit se soukromníky. Mstíte se tím za to, že jste minulému režimu musel dělat šaška jako více či méně my všichni? Jedinec převlíkne kabát hned, velké firmě to dost let trvá. Ale ty změny vidí každý. Mstíte se za vlastní bezmocnost.
IIŽLUTÁTOTALITA
Křivi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.201.60.158
Odesláno Úterý, 10. ledna 2012 - 22:40:45    Odkaz na tento příspěvek  

Minibox: ("naučím lidi jezdit vlakem" - ostatně to samé říkal u Ostravy).
Jóó, žlutotlam toho nakdákal... Zrovna u té Ostravy říkal, že autobusovou linku pha-ova rozjede schválně až dva měsíce po startu Pendolina, aby si ho všichni mohli vyzkoušet a po prožitém zklamání začali jezdit autobusem. Naštěstí nezačali. Lidi nejsou zas tak úplně blbí, jak by PR veksláci potřebovali.
IILEŽŽLUTOSKVOUCÍ
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1409
Registrován: 9-2006
Odesláno Úterý, 10. ledna 2012 - 22:50:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

mue:
Myslím si, že kvůli těm šotoušům to fakt nebude.
Tak ne, vám já věřím. Ale uhasil jste ve mně plamínek naděje, že ve žluté manéži bije šotoušské srdce.(trochu vzlykající smajlík)

Sim:
Ktere vagony jsou podle zdejsiho sotoustva lepsi ... nez v soucasnosti provozovane zlute a modre emzety?
Mně se vždy hodně líbily vozy ŽSSK, ale nejsem zase takový jejich znalec, abych znal příslušné řady a hlavně tím směrem už tolik nejezdím. Ale vím, že jsem si je vždy prioritně vybíral a nikdy nebyl zklamán. Podle mě i proto je ČD nasazují na ostravskou a žilinskou linku. Jinak si myslím, že žádná z modernizací ČD nenabídla pohodlnější sedačky než klasické Béčko.
Fkam
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 110
Registrován: 3-2011
Odesláno Úterý, 10. ledna 2012 - 22:58:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Do Ostravy jsem jezdíval několikrát vlakem - šílená cesta, kdy se stálo z Prahy až do Ostravy, netopilo se a cesta za bezmála 450 Kč. Tak jsem nasedl do žlutého busu a pohoda a teď jezdím žlutým vlakem a ještě větší pohoda. Chválím p.Jančuru, jeho tvrdou prací se zlepšuje úroveň dopravy v ČR. Ještě by to chtělo více žlutých vlaků i na jiné tratě.
A také vozy z Aradu.
Přilepy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 113
Registrován: 1-2009
Odesláno Úterý, 10. ledna 2012 - 23:01:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Keby si RJ objednal výrobu nových vozňov 1.triedy nie v Rumunsku,ale v slovenských Vrútkach,možno už by IC vlaky RegioJetu premávali v tomto čase s dvoma triedami.Ešte si spomínam,aký záujem verejnosti bol pri novom veľkopriestorovom vozni Bmpeer61 na strojárskom veľtrhu v Brne.
Křivi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.201.60.158
Odesláno Úterý, 10. ledna 2012 - 23:09:59    Odkaz na tento příspěvek  

Dj la défense: "říkal, že ty vozy půjdou do šrotu"
To říkal několikrát. Formuloval to mimo jiné slovy: "V prosinci ty vozy prostě vezmeme a dáme je do šrotu" Tak jsem si představoval, jak King Kong Jančura bere jeden vůz za druhým a háže je na hromadu šrotu. Ten šašek mne občas celkem rozveselí.
IIPROSRANDUKRÁLÍKŮM
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4787
Registrován: 5-2004
Odesláno Úterý, 10. ledna 2012 - 23:17:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jo Alex jezdí kupátkovejma Bm. Jsou to humanizované vozy které tu jezdily už koncem 70-tých let na Norimberáku přes Furt v Lese.
Křivi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.201.60.158
Odesláno Úterý, 10. ledna 2012 - 23:17:13    Odkaz na tento příspěvek  

Fkam: Tak to už je fakt růžová knihovna Chtělo by to ještě milostnou zápletku se stevardkou. Svět je jednoduchý, jako telenovela. Pravda a Jančura zvítězili nad lží a ČD.
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4788
Registrován: 5-2004
Odesláno Úterý, 10. ledna 2012 - 23:19:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Křivi: no on ale neřek v kterým prosinci

Jinak pohodlný vozy jsou samosebou i rakouský emzety. Dále jak už zaznělo slovenský reka (třeba Bmeer) a jedny z nejpohodlnějších podprdelníků maj Bmee ex Amee ČD.
Křivi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.201.60.158
Odesláno Úterý, 10. ledna 2012 - 23:22:37    Odkaz na tento příspěvek  

Jóó, ještě Fkam zapomněl napsat, že v tom hrozném vlaku ČD průvodčí jedl malé děti.
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4089
Registrován: 9-2005

Odesláno Úterý, 10. ledna 2012 - 23:28:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Keby si RJ objednal výrobu nových vozňov 1.triedy nie v Rumunsku,ale v slovenských Vrútkach,možno už by IC vlaky RegioJetu premávali v tomto čase s dvoma triedami.

Sranda je ovšem to, že on si žádné nové vozy nikde a nikdy neobjednal a ani to neměl v úmyslu. I když nás tím krmil hodně dlouho...

Chtělo by to ještě milostnou zápletku se stevardkou.

Neboj, taky se dočkáš. Od "masérek" je jen krůček k prostitutce a od masážního vozu je jen malý krůček k pojízdnému bordelu. Takže šest tříd bude! Pro plebs kterej nemá na sociální pracovnici a pak další třídy s hambatými stewardkami s leteckou kuklou a mokrým celerem.

//krmímfest
Dj_la_défense
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1588
Registrován: 4-2007
Odesláno Úterý, 10. ledna 2012 - 23:30:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Přilepy: Co to zase mektáš za blbosti, proč by je měl objednávat ve Vrútkách a ne v Aradu?

Chápeš, že on žádný nový vagony nepořizuje? Že to bylo... blá blá blá blá... blá bla. Problém neni u Rumunů, ale u něj, ty moulo. Pozoruju to ve víc vláknech, ty tvoje "somariny".
Křivi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.201.60.158
Odesláno Úterý, 10. ledna 2012 - 23:37:47    Odkaz na tento příspěvek  

"...ale v slovenských Vrútkach..." Na Vrútkách by bylo smutno. I kdyby objednal a odebral, platit by se mu nechtělo. Pročpak pro něj české dílny už nedělají?
S4991023
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 627
Registrován: 9-2003

Odesláno Úterý, 10. ledna 2012 - 23:39:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Přilepy: Keby si RJ objednal výrobu nových vozňov 1. triedy v slovenských Vrútkach, musel by byť kompletný magor. On nie je povinný z politických dovodov živiť rodinu Móricovcov a Mirka Dzurindu.
7 vozňov Ampeer/Bmpeer z Vrútok (netlakotesné, na 160 km/h) stojí viac ako jedna súprava RegioJetu.
Rychlíková laminátka

Pravda, láska a elektrická trakce zvítězí nad lží, nenávistí a trakcí dieselovou.
S4991023
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 628
Registrován: 9-2003

Odesláno Úterý, 10. ledna 2012 - 23:41:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dj la défense: Že by další vtělení Quecksilbermanna?
Rychlíková laminátka

Pravda, láska a elektrická trakce zvítězí nad lží, nenávistí a trakcí dieselovou.
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4090
Registrován: 9-2005

Odesláno Úterý, 10. ledna 2012 - 23:43:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No ono stačí, jakej smrad za sebou zanechal u Stadleru, jak je hezky dlouho vodil za nosánek. Nemyslím si, že on je zrovna nějakou spásou pro výrobce... Spíš naopak...
Přilepy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 114
Registrován: 1-2009
Odesláno Úterý, 10. ledna 2012 - 23:51:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dj la défense: keď bol Jančura osobne na predajnom mieste RJ na "hlaváku" v čase 9.30-11.25,tak mi potvrdil,že nové vozne 1.triedy budú.Odvtedy verím.Inak o masírovaní krčných svalov cestujúcich informovalo rádio Frekvence 1 v správach o 23.hod.
jeden odvedle
Neregistrovaný host
Odeslán z: 109.81.130.3
Odesláno Úterý, 10. ledna 2012 - 23:52:29    Odkaz na tento příspěvek  

vy jste tady všichni nemocní... :-)
Přilepy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 115
Registrován: 1-2009
Odesláno Úterý, 10. ledna 2012 - 23:58:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ak by bola pravda,že Jančura klame,tak by si ani nezaslúžil byť na spoločnej fotografii 25 osobností,ktoré sa podľa MF DNES výrazne zapísali do diania r.2011.Redaktori fotili 25 osobností v Národnom tech.muzeu,reportáž bola v magazíne Víkend DNES 31.12./ Jančura vo fialovej košeli /
Dj_la_défense
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1589
Registrován: 4-2007
Odesláno Středa, 11. ledna 2012 - 00:17:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Přilepy... prosim Tě přečti si tohle.
http://ekonomika.idnes.cz/jancura-udela-ze-stevardek-i-maserky-no ve-vagony-budou-ze-starych-p9i-/eko-doprava.aspx?c=A120110_133653 _eko-doprava_spi

"Jančura vo fialovej košeli" ... No von jinou nemá, buď růžovou, nebo fialovou

S4991023: Nechápu tu narážku, nevim, kdo to je.

(Příspěvek byl editován uživatelem dj la défense.)
Křivi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.201.60.158
Odesláno Středa, 11. ledna 2012 - 00:21:38    Odkaz na tento příspěvek  

Přílepy: Keď má fialovú košelu, tak si zaslúži. Keby mal aj fialové gate, mohol by sa otfotit aj odzadu.
Přilep
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.149.223.80
Odesláno Středa, 11. ledna 2012 - 02:05:12    Odkaz na tento příspěvek  

Přilepe, ty seš tak blbé, že ti snad někdo brzo vylepi.
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8736
Registrován: 11-2002
Odesláno Středa, 11. ledna 2012 - 07:24:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Křivi: i když to Fkam přímo nenapsal, v jednom má ale celkem pravdu - nebýt Jančury, tak bychom dnes z Ovy do Prahy za těch 450,- ve smradlavých béčkách či jejich klonech asi stále jezdili. Tolik změn k lepšímu z pohledu cestujícího se na dráze neudělalo za X (desítek) let, jako teď, za těch několik (desítek) měsíců. Proto doufám, že modrým ta konkurence zůstane (lhostejno, zda žlutá, červená, nebo puntíkovaná) a že se tak budou muset dále snažit...
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2184
Registrován: 2-2005

Odesláno Středa, 11. ledna 2012 - 07:32:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Křivi: Úterý, 10. ledna 2012 - 22:30:32
Díky, odpověděl jste za mne. Jen by mne zajímalo, z čeho Sim zjistil, že jsem byl komouš a podle čeho usoudil z mých příspěvků týkajících se tohoto tématu, že se mi za nich žilo dobře a že na to s nostalgií vzpomínám. Asi nebylo zrovna co jiného namítnout proti modrýmu...

Jinak koukám, že tady najednou plno lidí prozřelo...
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2185
Registrován: 2-2005

Odesláno Středa, 11. ledna 2012 - 07:45:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jena: Naprostý souhlas, totéž v autobusech. Ale je fakt, že tohle tady nikdo (ani sebemodřejší) nikdy nezpochybnil.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2186
Registrován: 2-2005

Odesláno Středa, 11. ledna 2012 - 07:54:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sim:s tim Bleskem taky u me sklizi plusove body (narozdil od kriznika Potemkina, kde to je jedine nedelni cteni krome jidelniho listku)

A jaké že to noviny v neděli rozdává Jančura? Které noviny kromě Blesku a Aha v neděli vycházejí?

Jinak ohledne nasazeni novych vozu, tesil jsem se na avizovane nove vozy u modrych i zlutych. Ani jedno ze slibeneho se zatim nekona a buh vi esi se konat bude (resp. u zlutych je vcelku jasne, ze se do provozu podivaji puvodni Bmz po reko - otazkou je v jake podobe a kdy a v ktere barve driv), takze do te doby to nehodlam nijak dopodrobna komentovat.
Nicmene, preci jen dotaz. Ktere vagony jsou podle zdejsiho sotoustva lepsi (ted neresim, zda o jednu tridu, o dve, nebo o pul) nez v soucasnosti provozovane zlute a modre emzety?


Klasická ukázka Vaší žluté demagogie...Tady se řeší, že Jančurovy megablitky z Aradu byly od začátku fatální lež a vy na to odpovíte, že ČD taky slibovaly a bůhví jestli něco bude a von aspoň renovuje ty starý...
Můžeme třeba slyšet nějaký Vás objektnivní nezaujatý názor na jeho PR ohledně těch vozů z Aradu? Bez komparace s modrými, prosím, jen názor na kydy versus nyní odhalená realita?