K-report
 

Archiv diskuse RegioJet do 21. 02. 2012  

Diskuse K-report » Archiv 2012 » Železnice » RegioJet » Archiv diskuse RegioJet do 21. 02. 2012 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
jregent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 258
Registrován: 10-2011
Odesláno Pondělí, 20. února 2012 - 18:08:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

video: Regiojet do Havířova jezdí už každé dvě hodiny
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2458
Registrován: 2-2005

Odesláno Pondělí, 20. února 2012 - 18:18:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sim: Tak aby bylo jasno: pracoval jsem v ČSAD na jihu Čech do roku 1996, kdy bylo Jančurovi 16 let. Od tohoto roku se pohybuju v oblasti obchodu, mojí komoditou jsou potraviny, s dopravou mám společné akorát to, že mě baví a renovuju si své veterány.
Ale připadá mi, že to, co píšete,tady (i z vyjádření jiných) dost dobře sedí na jednoho, co přesně z těchto důvodů nenávidí ČD až za hrob...

Ale jinak z Vašeho blábolu vyjímám:
To Leos, to je panecku jiny podnikatel, nad nikoho se nevyvysuje, nikoho neponizuje ani nehani
Jojo, pod to se podepisuju.
ktereho zajima jen zisk
naopak, kdyby tohle byl Jančura schopen přiznat jako každý jiný normální podnikatel, připadl by mi daleko méně k blití.

(Příspěvek byl editován uživatelem Slim.)
******
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.141.8.226
Odesláno Pondělí, 20. února 2012 - 18:22:50    Odkaz na tento příspěvek  

jregent:To budete tlustej A vaše léčení obezity budu muset platit ze svých daní
Radeček
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.50.171
Odesláno Pondělí, 20. února 2012 - 18:55:04    Odkaz na tento příspěvek  

Slim 2454
Počkejte, vy jste modrej? Doteď jste tvrdil, že jste objektivní
Sim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1554
Registrován: 11-2009

Odesláno Pondělí, 20. února 2012 - 18:55:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim#2458 > tak v cem vam tedy R.J. tak ublizil, ze je pro vas ztelesnenim satana?

... s tou nenavisti bez udani duvodu me nenapada, koho mate na mysli - pokud pomineme jednorazove vykriky do tmy, vetsina zde (= v tomto vlakne) dlouhodobe diskutujicich, pokud modre kritizuje, pise proc - a ja sam otevrene prohlasuju, ze jeden z duvodu pro me je i "protoze me donedavna stvali, nemam chut to zkouset ani ted, kdy je to mozna podstatne lepsi".

Jenze u vas mi tam proste chybi ten duvod. Proste to, proc se snazite najit cokoliv, na cem by se dala postavit vice nebo mene pravdiva kritika ... a v tomhle souhlasim s nekterymi spoludiskutujicimi, ze tohle uz neni o posuzovani kvalit nebo komfortu, ktery nabizi Regiojet prostrednictvim zlutych vlaku, ale to je posedlost osobou Radima Jancury a jeho staveni do role tridniho nepritele, ktereho je treba ocernit, zlikvidovat, zesmesnit nebo jinak znicit, protoze to je pro blaho naseho lidu ne nejlepsi, ale jedina spravna cesta.
ChacharCity 142 Odra - Vrak vyssi kvality
jregent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 259
Registrován: 10-2011
Odesláno Pondělí, 20. února 2012 - 19:06:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

******: jregent:To budete tlustej A vaše léčení obezity budu muset platit ze svých daní

Klííd. Dortíček užívám jen jako červený hadr na modré. To funguje.
Ani mé vnuky na ně nenalákám. To nefunguje.
******
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.141.8.226
Odesláno Pondělí, 20. února 2012 - 19:31:08    Odkaz na tento příspěvek  

jregent:tož to ja
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9373
Registrován: 3-2005

Odesláno Pondělí, 20. února 2012 - 19:43:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad.Slim: Jedna faktická - RJ je ročník 72. Tedy v roce 1996 mu bylo poněkud více a zrovna v tom roce založil svou firmu.
VDL Futura - Coach of the Year 2012!!!
VDL Citea - Bus of the Year 2011!!!
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1465
Registrován: 9-2006
Odesláno Pondělí, 20. února 2012 - 20:40:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sim:
(10:37):
Vidím, že už si s panem T. H. tykáte. Nehodnotím, jenom konstatuji.

(18:55):
tohle uz neni o posuzovani kvalit nebo komfortu, ktery nabizi Regiojet prostrednictvim zlutych vlaku, ale to je posedlost osobou Radima Jancury
Majitel firmy ing. Jančura se do role tváře svojí firmy stylizoval sám. Nevím, co je tak neobvyklého na tom posuzovat firmu podle nejviditelnější části, notabene když snem každého marketingového ředitele je, aby okolí firmu posuzovalo podle tváře firmy. Můžete mě mít klidně za hlupáka, že jsem "skočil na PR", ale už je to tak, jiný nebudu a spousta dalších lidí také ne.
Ale když si takhle přečtu, že přidává další spoje (=plní sliby), tak si řeknu, že ten chlapík to asi s vlaky myslí opravdu vážně. Zvlášť s vědomím toho, že ekonomika projektu asi nebude z nejlepších a že nedostává nic z kasičky, do které sypeme všichni. A můžu si říct, že ty jeho sliby byly vlastně jen hledání ekonomicky únosné cesty, jak dostat na koleje skutečné vlaky, když člověku nestojí za zadkem papá s naditou šrajtoflí. Nebo si taky můžu říct něco úplně jiného, ale v každém případě do toho netahám služby RegioJetu a hodnotím jen ing. Jančuru, jelikož on sám to takhle chtěl.
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2251
Registrován: 12-2009
Odesláno Pondělí, 20. února 2012 - 20:41:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

uteču dřív z divadla a kafe mi to vynahradí
To je ta THova možnost volby, kvůli které tu hysterčíte.
Ovšem s tím kafem... jednou jsem tak ze Stodolní do Havířova jel a žádné kafe nebylo, ani jízdenka, jen zaplacených 40 Kč.

Ovšem ta cena je krásný důvod k žalobě na modré, jak to, že ještě před příchodem RJ tam jezdili levněji.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2459
Registrován: 2-2005

Odesláno Pondělí, 20. února 2012 - 21:04:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Magiq: OK, sorry, v tom rozčilení, že mě Sim obvinil, že RJ nenávidím z osobních důvodů, jsem nějak i zapomněl počítat. Nicméně v roce, kdy Jančura založil firmu na au pair pobyty, mě fakt z ČSAD nevyšťouchl...
Radeček: Od doby, kdy kdokoliv, kdo se zastane jakýmkoli způsobem ČD, je považován za modrého válečného štváče, přijal jsme toto třídní dělení. Nestydím se za to. Na rozdíl od mnoha žlutých, kteří se tady tváří jako objektivní.

Sim: Když nenapadá, tak nenapadá, zkuste se vrátit do historie von by Vás možná T.H,. napadl...dokonce někteří, kteří zřejmě mají tu čest ho znát osobně, mu to tady už několikrát předestřeli...

A když chcete slyšet ty důvody, zopakuju se: Vstoupil jsme do místnosti Student agency v autobusech, mnoho let tomu nazad. A byl jsem překvapen, jak Jančurova demagogie a vymytost mozků některých diskutujících vyvolala atmosféru totálního zatracení jakéhokoli autobusu nepatřícího RJ a čehokoliv, co se jen malilinko mohlo zdát pokládat mu stéblo přes cestu. Ač jsem původně vstoupil jako zcela nestranný, tyto hysterické agresivní výlevy mne postupně zahnaly do tábora nepřátel RJ, resp. byl jsem do něj zaháněn s každým svým příspěvkem reakcemi apriori odmítajícím jakoukoli kritiku SA a útočícím na kritizujícího nebo i jen zpochybňujícího jedinou žlutou pravdu.

Následně jsem se zašel podívat sem, chtěje vědět, zda i železniční zastánci RJ tvoří podobně militantní stádo. Je to úplně stejné, zastánci RJ jsou schopni snést na jednu hromadu sebevětší nesmysly a protimluvy, jen když z toho Jančura vyjde jako vítěz nad celým světem, který se proti němu z důvodů zcela neznámých spikl.
Je mi úplně jedno, jaké důvody tady prezentujete Vy, proč nemáte rád ČD, zrovna tak Vy nikdy nepřijmete můj důvod,totiž nenávist k arogantní agresivní nabubřelé PR a podnikání založeném na napadání, lžích, pomluvách a pokusům o lividaci konkurenta.
Obvinil jste mne, že mám k nenávisti k Jančurovi osobní důvod, že mi nejspíš překazil kariéru, tak když to chcete slyšet (zde nikoliv poprvé) - i když se pohybuju v úplně jiné branži, nenávidím způsob prezentace, který Jančura praktikuje a navíc balí do samaritánského image spasitele všech cestujících všehomíra. Je to pro mne natolik nestravitelné a neakceptovatelné, že se snažím na to poukazovat aspoň tady (protože jinak ho mám opravdu úplně v prdeli, jeho busem jsem jel jednou v životě a jeho vlakem možná nikdy nepojedu, prostě proto, že nemám příležitost cestovat kamkoliv vlakem). Klidně Vám odsouhlasím, že můj problém s RJ není s jeho vlaky, ale s jeho osobu, to máte pravdu a na rozdíl od jiných se k tomu opět přiznávám.

A na závěr, v reakci na Váš příspěvek 1553 Vám dám malinký příklad:

Nesnáším desítku Gambrinus, nejprodávanější české pivo. Považuju ji za naprosto nepoživatelný patok a myslím, že v tom zdaleka nejsem sám. Naopak mám velice rád Bernarda, to je nejlepší české pivo pro mne. Shodou okolností je to obdobná situace jako ČD versusu RJ - jeden gigant, téměř monopol (s řečnickou licencí), který si mávnutím ruky dokáže vydobýt kdeco, ale prodává patok, na druhé straně malý český podnikatel, který svou firmu vydupal z ničeho a navdory nepřízni kdečeho a kdekoho a má artikl o mnoho tříd lepší než ten gigant.

Slyšel jste někdy, že by pan Bernard jakýmkoli způsobem otřel svou hubu (v jeho případě ústa) o ten Gambrinus nebo jeho výrobce? V tichosti a slušnosti si vylobboval daňovou úlevu pro pivovary do určitého výstavu, je to v podstatě nerovná soutěž, ale nikdo proti tomu neřekl ani půl slova...

Tak tohle je u mne rozdíl, mezi podnikatelem a Jančurou, tohle je přesně to, co na Jančurovi nesnáším, tohle je přesně to, proč v mých očích jeho sebevětší reálné úspěchy přebije jeho křivost, lži, výpady a podrazy. A tohle je přesně to, proč pro mne Novotný (aspoň to tak vypadá dle toho, co zatím předvedl) bude úctyhodný konkurent státního molocha, který pokud ho přivede cugrunt, řeknu si, že si to holt ten moloch zasloužil, ale padl ve férovém boji. Já mám v podstatě u prdele i tu dráhu, jen mě irituje, že v podání žlutých ta dráha může snad i za ten Černobyl...

Nemusíte mě ted chytat za slovíčka, určitě byste mě mohl tavit na jednotlivých formulacích, ale zkuste si to přečíst a pochopit vcelku. Věřím, že se tady najsou takoví, kteří to dokážou. Zrovna tak jsem si jistý, že tenhle můj důvod Vy nečtete poprvé...
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1700
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 20. února 2012 - 21:09:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Spíš očekávám žluté,jak se blahem tetelí na plnou obsazeností,na rozdíl od modrého 8 vozového s 80%. To asi nepíšete o pendolínech, že ne? Nejen podle počtu vozů, ale i podle obsazenosti:

datum / čas odjezdu z Prahy hl.n. / počet cestujících ve 2. třídě / počet cestujících v 1. třídě
(údaje s přesností +- pár kusů substrátu)
13.2. / 19.12/ 40 / 4
14.2. / 17.12/ 90 / 30
16.2. / 19.12/ 90 / 10
17.2. / 19.12/ 60 / 5
20.2. / 19.12/ 28 / 6 rekord

V sobotu v SC s odjezdem z Prahy v 7.12 ve druhé třídě za Pardubicemi okolo 100 lidí. Na RJ s odjezdem v 7.33 už ve čtvrtek nebyly lístky, do pendolína jsem si ještě v pátek vybíral z mnoha volných čtyřek.

Vlak s odjezdem v 18.12 jezdívá obsazený poněkud lépe, než ten v 19.12, ale taky jen tak okolo 70-90 lidí na vlak. Těch 120 ve vlaku v 17.12 je ale typické pro všední dny mimo čtvrtek a pátek. Pendolíno s příjezdem v 7.46 obsazené taky bídně, odhadem jako oba poslední SC z Prahy. V 7.12 ve všední dny taky vypadá spíš jako Sv než jako SC.

RJ:
15.2. / 17.33 / plno (na odjezdu z Libně)
16.2. / 7.33 / 90
Podle mých pozorování je to typická obsazenost pro ten odpolední, ale podprůměrná pro ten ranní RJ.

Ranní "Fatra" typicky tak 70 - 90 ks.
(Vše pozorování "naživo", žádné tahání z rezervačních systémů.)
T. H.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.56.8
Odesláno Pondělí, 20. února 2012 - 21:11:31    Odkaz na tento příspěvek  

zastánci RJ jsou schopni snést na jednu hromadu sebevětší nesmysly a protimluvy
Ježišmarjá, no ještěže jste tu vy, který snesete na druhou hromadu nesmysly a protimluvy za druhou stranu
U toho doktora jste už byl?
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1701
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 20. února 2012 - 21:21:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim: já Vás chápu, ale ve světě byznysu mi tento postoj připadá dětinský. Ne, že by se mi Jančurovy řeči líbily, ale tohle je byznys - ostatně, líbilo se mi, jak vtipně přešel Žaludův výpad (podle mě žalovatelný), že jeho vlaky jsou cirkus.
A Jančura taky není sám - byl tu příklad Ryanairu, obdivovaný Jobs prohlásil, že Android je nutné vygumovat ze světa, Microsoft bojoval proti Linuxu kromě soudních žalob na programátory (což mi přijde mnohem podpásovější) i tvrzením, že jsou "neameričtí", což je v USA dost silné obvinění, Jančurův velký vzor Richard Branson, majitel Virgin Group, si nabírá British Airways skoro pořád ("No way BA/AA" na letadlech Virgin Atlantic) a jakmile se mu něco nedaří, začne brečet, že ho BA utiskují...
Co kdybyste sem napsal, kdo je Vaším zaměstnavatelem, abychom mohli posoudit, jestli taky nepomlouvá konkurenty?
Tupoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.132.184.250
Odesláno Pondělí, 20. února 2012 - 21:33:26    Odkaz na tento příspěvek  

Slim: Vaše posedlost Jančurou nabývá šílených rozměrů. Zamyslete se, prosím, zda čas strávený zde mletím nesmyslů, účelových polopravd a demagogií nemůžete strávit nějak smysluplněji
Isidor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 91
Registrován: 10-2004
Odesláno Pondělí, 20. února 2012 - 22:03:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Klidně Vám odsouhlasím, že můj problém s RJ není s jeho vlaky, ale s jeho osobu, to máte pravdu a na rozdíl od jiných se k tomu opět přiznávám.

Možná by stálo za úvahu založit Slimovi samostatnou tému "Ing. Radim Jančura", ať se tady pořád nezapleveluje diskuse o vlacích
Sipi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1043
Registrován: 5-2006
Odesláno Pondělí, 20. února 2012 - 22:16:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim:tohle je přesně to, co na Jančurovi nesnáším, tohle je přesně to, proč v mých očích jeho sebevětší reálné úspěchy přebije jeho křivost, lži, výpady a podrazy.

Děláte jako kdyby v našem tržním hospodářství nikdo nelhal, nenapadal se, nejednal křivě a nepodrážel ostatní. Zase jen plácnutí do vody, které tak max. můžete doložit jen trochu velkohubým prohlášením Jančury u některých jeho zprav. (naopak se nadarmo neříká "líná huba, holé neštěstí").

Sám píšete, že pracujete v oblasti obchodu (potravinářská komodita), tak musíte moc dobře vědět jaký svinstva se dělají na úrovni prodejce-dodavatel(subdodavatel)-výrobce. Tam je to o něčem jiném,protože se to přímo týká nás všech a našeho zdraví a vy tady věčně napadáte Jančurovo podnikání. Vždyť je to uplně zbytečné.
Přijde mi to, že jste dnes neunesl přidání dalších párů vlaků RJ
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1704
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 20. února 2012 - 22:33:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sipi: přesně tak. Kdyby Slim mohl odtajnit, kde dělá... Jižní Čechy: drůbež - nacpávání kuřecích výrobků roztokem fosforečnanů ve vodě, maso - totéž se šunkou, pivovary - výroba piva, co pění díky chemikáliím, mlékárny - jogurty ze želatiny a mléko, co nezkysne, ale shnije, sladkovodní ryby přikrmované kdovíjakými granulemi, pekárny všeho druhu - pečení ze starého chleba... Našel jste se? Tohle jsou skutečné podrazy.

(Příspěvek byl editován uživatelem BrR.)
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2460
Registrován: 2-2005

Odesláno Pondělí, 20. února 2012 - 22:39:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sipi:a co kdybyste sem napsal, čím se zivite vy? Ze jste mě tak hezky poresil, aniž byste věděl, co konkretne dělám?

Brr: díky, sice mate na stejnou věc rozdílný názor, ale aspoň chápete, o čem mluvím. Ale věřte, ze i byznys se dá dělat férove, zrovna takový Bernard, Frolík, Brezina jsou tou dukazem. Já holt si vazim podnikatelu tohohle razeni.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2461
Registrován: 2-2005

Odesláno Pondělí, 20. února 2012 - 22:41:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nechcete si teda založit místnost Slim?
Madeta
Neregistrovaný host
Odeslán z: 92.62.224.16
Odesláno Pondělí, 20. února 2012 - 22:49:09    Odkaz na tento příspěvek  

Tady Slim nedělá.


Děláte jako kdyby v našem tržním hospodářství nikdo nelhal, nenapadal se, nejednal křivě a nepodrážel ostatní. Zase jen plácnutí do vody, které tak max. můžete doložit jen trochu velkohubým prohlášením Jančury u některých jeho zprav. (naopak se nadarmo neříká "líná huba, holé neštěstí").

Ti ostatní si aspoň nehrajou na neviňátka. Jančurák neustále bleje o tom, co jsou ostatní za zmetky, jak své zákazníky ojebávají a sám nedělá nic jiného.
Dj_tiësto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 351
Registrován: 11-2007
Odesláno Pondělí, 20. února 2012 - 22:56:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Brr:mám odpozorované +- ty samé počty. Bohužel si myslím, že ČD prohrávajíHolt tady nejsou lidi zvyklí připlatit si za rychlost a raději se nechají oblbnout nějakým dortíčkem
Otázka je jak dlouho to ČD vydrží dotovat a co pak bude s klopidlama?
f
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.133.67
Odesláno Pondělí, 20. února 2012 - 23:35:07    Odkaz na tento příspěvek  

Dj tiesto: Připlácet si přes stovku za nějakých třicet minut ušetřeného času? Připlácet si přes stovku za neexistující wi-fi a náhodně se vyskytující zásuvky? To nezní jako dobrá investice...
dojížděč
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.89.1
Odesláno Pondělí, 20. února 2012 - 23:57:25    Odkaz na tento příspěvek  

f: Vidíš. Já za 30 minut vydělám daleko víc, než pitomou stovku... náhodně se vyskytující zásuvky? To možná platilo v době, kdy se postupně instalovaly do pendolin, nyní tam jsou stejně "náhodně" jako pitomých 16 zásuvek u ABmz RJ (srovnej s 40 zásuvkami u Bee238 ČD...). A Wi-Fi? Myslíš ten náhodný výskyt Wi-Fi u RJ s ještě náhodnější funkčností? Nevím, ale až ČD zprovozní se Simacem tu Wi-Fi, tak co se týče spolehlivosti se může jít RJ zahrabat...
Sim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1555
Registrován: 11-2009

Odesláno Úterý, 21. února 2012 - 00:13:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

až ČD zprovozní se Simacem tu Wi-Fi

... tak se muzem bavit o tom, co ma lepsi parametry. Do te doby je to "neco" (a neresime ted, co konkretne) a "nic" (pokud nema user svuj vlastni net, jenze i tomu ponekud okna brani vic, nez by se hodilo).
ChacharCity 142 Odra - Vrak vyssi kvality
Maverick
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.211.47.236
Odesláno Úterý, 21. února 2012 - 00:48:45    Odkaz na tento příspěvek  

... přátelé, já nevím jak vy, ale já RJ fandím! Přeci na konkurenci profituje především cestující a není nic horšího než dotovaný monopolista.
RJ je v obtížné pozici, protože si na sebe musí vydělat jinak skončí. Skončí ČD, když si na sebe nevydělá?

Výhoda konkurence? (zní to jak z učebnice), ale uvažte, co všechno se změnilo za poslední rok na železnici. Vydělal na situaci zákzaník?
(můžeme diskutovat, ale uvadějte pouze věcné argumenty pro/proti)

Údajům o nízké obsazenosti Pendolin z rezervačního systému jsem nevěřil, do chvíle než jsem si přečetl vaše příspěvky. ČD zvolilo chybnou strategii v konkurenčním boji a asi nenabízí to co chtějí cestující. Osobně si myslím, že jednání ČD je motivováno jediným cílem - zničit konkurenci a v této pozici se dost těžko dělají racionální rozhodnutí. Jinými slovy - kdyby se zaměřili na zákazníka, tak budou určitě úspěšnější. Jančura si narozdíl od monopolisty uvědomuje, že peníze na jeho výplatu nosí do firmy cestující a cestující musí být spokojený.
[Osobně jsem cestoval Pednolinem jen do Vídně a asi bych si příště sednul do žlutého vlaku. To je moje osobní preference a zkušenost]

S Pendolinama by se dalo dělat spoustu užitečnějších věcí, než je posílat každý den do Ostravy (se dvěma zastávkama) jenom proto, aby poškádlili RJ. Ale tuto strategii měly mít ČD dávno připravenou, protože co budou dělat až vyjede LeoExpress? I RJ bude muset něco vymyslet, protože jinak ho konkurence vymaže z jízdního řádu.

BTW: Já jsem ekonom a počínání RJ sleduji s velkým zájmem. Kdyby nehrozil příchod LE, tak RJ si do roka vybuduje lukrativní linku Praha-Ostrava (Havířov). S příchodem LE bude muset někdo vyklidit pole - ale to je zákon ;-) Sám bych měl spoustu nápadů, ale na jejich realizaci nemá evidentně RJ důvěru finančních institucí. To nemusí být jen Jančurova chyba, ale já sám si nejsem jist, zda bych Jančurovi půjčil 1-2mld na tenhle podnikatelský záměr :-D
kpt.Hejl
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.196.213.166
Odesláno Úterý, 21. února 2012 - 00:49:53    Odkaz na tento příspěvek  

Zapomínáte,že cesta na trase Ostrava -Praha většinou bývá o něčem víc,než jen o přepravě z bodu A do bodu B.Třeba se začíná ukazovat,že pro určitou část lidí jsou důležitější služby,které spolehlivě dostanou ve vlaku RJ,díky ním třeba v bodě A nemusí běhat po nádraží a shánět po ránu noviny a něco čerstvého k snědku,a v bodě B slušný záchod a slušné kafe.To může ostatně trvat i déle než tu spornou půlhoďku.Pro někoho je zase každá minuta na cestě dobrá a stojí u dveří už od Kolína.Je přece dobře,se že nabídka rozšířila pro ty první i ty druhé,ne?Spíše se teď hraje o to,co víc ocení většina,a kdo "urve" větší podíl na tržbách.
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1466
Registrován: 9-2006
Odesláno Úterý, 21. února 2012 - 01:14:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Brr:
Jestli máte údaje o obsazenosti i z vlaků před vyjetím RegioJetu, tak by to bylo skvělé. Bylo by zajímavé vidět, kolik cestujících RegioJetu je přetažených od ČD a kolik jsou zcela noví (třeba z velmi zredukované autobusové linky Student Agency Praha-Ostrava, z aut, z letadel ... to už nejspíš neurčíme).
Babilon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1219
Registrován: 12-2007
Odesláno Úterý, 21. února 2012 - 01:43:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já za 30 minut vydělám daleko víc, než pitomou stovku...
Proto je lepší pomalejší vlak, ne? Tam si vyděláte víc a jako bonus máte ušetřenou stovku. :-)
Jitona
Neregistrovaný host
Odeslán z: 92.62.224.16
Odesláno Úterý, 21. února 2012 - 03:37:05    Odkaz na tento příspěvek  

RJ je v obtížné pozici, protože si na sebe musí vydělat jinak skončí.

Svatá prostato. Čistý jak lilium je.
Nechápu, jak tomu podrazáckýmu slizounovi může ještě někdo věřit. Jen ať expanduje, jen ať se víc lidí přesvědčí, jak si představuje "férovou" soutěž.
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1705
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 21. února 2012 - 05:37:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Čsad_zastávka: bohužel ne.
Na druhou stranu, uvádím zde údaje z povětšinou okrajových spojů - logicky, když jdu z práce na vlak do Benešova s odjezdem v xx.16, tak není problém skouknout pendolíno s odjezdem v xx.12. Bohužel, špičkové vlaky v 15.12, 16.12 a víceméně i 17.12 jsou na mě moc brzo.
Dj_tiësto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 352
Registrován: 11-2007
Odesláno Úterý, 21. února 2012 - 06:55:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Brr: 18.12 a 19.12 my třeba v pátek a ve všední dny vůbec přijdou jako špičkové časy pro pracující. Ono jde hlavně o to, že ve stejnou dobu jede klaunem stejně lidí jako SC a následným Ex dohromady a to není dobré...Když ono to může být docela blbý pocit, když v klopidle jede pár lidí. Ti cestujíci si tam můžou cítit tak nějak opuštěně..Nevím.
Mně prostě přijdou ty počty cestujících alermující, to by stačilo na dva busy a ne na 7vz jednotku. To na kdejaké zaprděné lokálce jezdí víc lidí a navíc se třeba o ní mluví, že je na zavření...
To vypadá, že se opakuje to co u busů. Že, když jde člověk ČD tak už je pomalu za exota. Že klopidlem jezdí už jen ti co mají jěště IN kartu, režijkáři a ty co přijdou na poslední chvíli a nebo když má klaun vyprodáno.
Ps: a do Ostravy je to pomalu hodina k dobru....
Páňula
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1770
Registrován: 1-2007

Odesláno Úterý, 21. února 2012 - 07:45:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Určitě se to tady již probíralo, ale nedá mi to...

Každý tady brečí, jak ČD (monopol) chce cenově zničit RJ, ale co dělal Radim před pár lety v busech na Pha - Liberec, když jezdil za 1kč... Akční nabídka mám pocit, že tomu říkal, která by netrvala jen týden... Když to ovšem dělají ČD, tak si půjde stěžovat snad i do pekla

Ne že bych byl odpůrcem RJ, co službami je dobrý (mnoho starajících se lidí, včera dokonce kamarádce z Kanady vynesly všechny kufry - a ne že jich měla málo, vše zdarma nebo "zdarma"). Na druhou stranu ty sliby, co zde tolikrát padly a další věci... Něco je planning x plan update, nicméně, co to zatím předvedl Radim, byly pouze a jen plané kecy... (btw. co by dělal, kdyby neměl vozy od OBB...)
Scuderia Ferrari
Sensation =>
Vše je o lidech. Železnice nevyjímaje.
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1467
Registrován: 9-2006
Odesláno Úterý, 21. února 2012 - 07:51:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Proč si někdo myslí, že cestující nejsou ochotni si připlatit?
Ostrava-Praha s In-kartou/RailPlus:
České dráhy 220 Kč (Sporotiket)
RegioJet 320 Kč (jízdné se slevou RailPlus)

Ostrava-Praha s kreditovou jízdenkou, bez In-karty, koupeno den předem:
České dráhy 230 Kč (Sporotiket)
RegioJet 295 Kč (internetové jízdné)

Jestli teda RegioJet vyhrává v obsazenosti, tak asi nebude důvod ten, že by cestující hledali nejnižší cenu.
klrjklr
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.176.65.114
Odesláno Úterý, 21. února 2012 - 08:16:52    Odkaz na tento příspěvek  

Já si třeba jakožto cestující rád "připlatím" už jen zato že bych se styděl dát byť jedinou korunu podniku který je známý tím že nezanedbatelná část jeho zaměstnanců vyznává odborizmus-komunismus a dokonce vyhrožuje platícím cestujícím stávkami a jiným terorem (blokáda magistrály v Praze a pod).

Ostatně nenávist k Jančurovi kterou tu mnozí z vás předvádějí je jen aplikovanou třídní nenávisti k někomu kdo je pracovitý a úspěšný. Na třídní nenávisti je celý komunismus ostatně založen.
Babilon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1220
Registrován: 12-2007
Odesláno Úterý, 21. února 2012 - 08:31:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Čsad_zastávka: Poněkud podivné srovnávat akční jízdenky ČD s neakčním jízdným RJ. Typický žlutý cestující rozhodně není ten s InKartou kupující si jízdenku u pokladny.
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2256
Registrován: 12-2009
Odesláno Úterý, 21. února 2012 - 08:35:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jede klaunem stejně lidí jako SC a následným Ex Já bych počkal na nějaké statistiky. Když vidím skoro prázdné žluté ze Žiliny, znamená to, že modří jsou o třídu lepší?

nemusí běhat po nádraží a shánět po ránu noviny a něco čerstvého k snědku,a v bodě B slušný záchod a slušné kafe.
Nebylo by v tom případě lepší odjíždět přímo ze Smíchova a zastavovat v O.-Mariánských horách a končit v nákladní skupině v Havířově?

Připlácet si přes stovku za nějakých třicet minut ušetřeného času?
Připlácet si 10 Kč za nějakých 1-5 minut v případě Stodolní- Havířov?

Kdyby v našem tržním hospodářství nikdo nelhal, nenapadal se, nejednal křivě a nepodrážel ostatní. by byl konec kapitalismu?
Jinými slovy- nenormálni je nelhat...
Faktem je, že to působí. I ti, co viděli žlutý vlak jen na obrázku, podobně jako modrý, jsou přesvědčeni, že ..., protože to bylo v novinách.
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2257
Registrován: 12-2009
Odesláno Úterý, 21. února 2012 - 08:46:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

klrjklr
Hezké PŠM. Znamená to, že RJ cestují jen antikomunisti?
Kdybyste změnil znaménko, skvěle by se to četlo v 50tých letch.
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8845
Registrován: 11-2002
Odesláno Úterý, 21. února 2012 - 09:14:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dj_tiësto: Otázka je jak dlouho to ČD vydrží dotovat a co pak bude s klopidlama? - včera (nevím už v jakém programu) se mluvka ČD nechal slyšet, že od chvíle, kdy se rozjely vlaky RJ (a ČD následně zavedly akční nabídky), je Pendolíno nejméně prodělečné v jeho historii. Takže vlastě mohou být u ČD rádi, že tu nějaký Jančura je...
Bpee
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 42
Registrován: 5-2010
Odesláno Úterý, 21. února 2012 - 09:19:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ach jo, už to chvilku vypadalo, že se na tomto fóru budeme bavit normálně. Ale stačí hloupý rýpanec a je tady zase naslimtáno..
"Díky" T. H. :-( https://www.k-report.net/presmerovani/?prispevek=2416947
Zpátky k tématu!!
jregent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 261
Registrován: 10-2011
Odesláno Úterý, 21. února 2012 - 10:09:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jena: Pendolíno nejméně prodělečné v jeho historii

To byla včerejší reportáž, která běhala celý den na ČT24 odkaz

Tiskový mluvka si pochvaloval že se ztráta snižuje.
V tabulce bylo
2010: 350 mega(?)
2011: 200 mega

jako laický substrát jsem zmaten, vždyť vedení si pochvalovalo provozní zisk.
Asi nejde o modrohubost, že ne?
Topič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 760
Registrován: 9-2006
Odesláno Úterý, 21. února 2012 - 10:39:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jregent: Záleží na úhlu pohledu. Podobně jak Klausovo označení prohry v parlamentních volbách za "nevýhru", dá se i prodělek 200 mega oproti předchozím 300 mega označit za "provozní zisk" 100 mega.

On nám třeba intelektuální guru tohoto vlákna, nemodrý a objektivní Velký Slimta, třeba vysvětlí, že je to jen kvůli mediálním PR blitkám RJ.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2463
Registrován: 2-2005

Odesláno Úterý, 21. února 2012 - 11:35:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Topič: Hoďte si podruhý druhou obecnou, a až se naučíte číst, zjistíte, jak je to u mne s tou nemodrostí. Jinak věřte, že Vy jste ten poslední, komu bych chtěl cokoliv vyvětlovat.

Páňula:Na druhou stranu ty sliby, co zde tolikrát padly a další věci... Něco je planning x plan update, nicméně, co to zatím předvedl Radim, byly pouze a jen plané kecy...

Tohle je moc hezky řečeno, škoda, že to žlutí nepochopí...myslím tím to, že plan x planning update lze přiznat v určitém ohledu i Jančurovi (třeba to postupné přidávání spojů a nedodržení termínů, a dejme tomu i ty tři vagóny - prostě člově míní a život mění), ale jednotky, Astra a podobné zvratky, to je ta druhá část...
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2464
Registrován: 2-2005

Odesláno Úterý, 21. února 2012 - 11:43:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

klrjklr:
Bacha, aby Vás tady neukamenovali, že máte osobní důvod k nenávisti, to se tady nenosí...i když vy ho máte k té správné barvě, to by Vám mohlo projít...jen se tam nějak řečnicky zeptám (ne Vás, ale těch, co mi tady včera dávali čočku), jaký rozdíl je ve Vaší iracionální nenávisti k ČD kvůli tomu, že tam jsou svině odboráři (radostně s Vámi v tom souhlasím) a v mé nenávisti k SA a RJ, protože mají podle mne majitele šmejda a lháře. Ostatně - Vy máte pocit, že stávkami a blokádami vyhrožuje cestujícícm ČD nebo její odboráři?
To, že na Vás nikdo žlutý nereagoval, svědčí o jejich velké objektivitě a nestrannosti...

A jinak k té anoncované ztrátě pendolina - nemám k tomu žádné vysvětlení, než že tiskový mluvčí našel v šuplíku nějaká skripta o tiskovém mluvcování po Ondrůjovi a o víkendu si je přečetl..;-))) Pravdivý číslo prostě do médií neeee...nebo jste syšeli nějaké pravdivé od Jančury? Je vidět, že ČD ta konkurence prospívá, učí se a dotahuje kvalitu ve všem..;-))))
Daliking
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 33
Registrován: 12-2008
Odesláno Úterý, 21. února 2012 - 11:44:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To vypadá, že se opakuje to co u busů. Že, když jde člověk ČD tak už je pomalu za exota.

:-))) To je citát dne.

Z pozice častého cestujícího mezi Pha - Ova říkám, že RegioJet je pouze navoněné h***o. Z obecného pohledu jsou oba dopravci srovnatelní. Pokud se bavíme o konkrétních spojích, tak je to různé. Někdy se něco nepovede RJ, někdy zase ČD. Obecně bych však na základě bombastické reklamy RJ čekal mnohem mnohem mnohem více.

Pro mě je spíše vítězem ČD, ale chápu, že pro někoho jiného RJ. Nicméně těch, co jezdí radši ČD, není až tak málo, jak by se tady mohlo zdát.

Ty počty cestujících u pendolin - nevím, nevím, ty spoje používám, cestující však nepočítám, myslím si však, že jich je přece jenom o hodně víc.

(Příspěvek byl editován uživatelem daliking.)
Mourek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1149
Registrován: 1-2006
Odesláno Úterý, 21. února 2012 - 12:23:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Daliking: Vůz Regiojetu a opelichané B ČD, nezlobte se, ale ten rozdíl tu je značně hmatatelný.
Daliking
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 34
Registrován: 12-2008
Odesláno Úterý, 21. února 2012 - 12:31:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Mourek: Na SC a Ex do Ostravy jezdí opelichaná B? Nějak jsem si nevšimnul :-)

Ono kožená sedadla také nejsou kdovíjak útulná. Nicméně vozy jsou zcela srovnatelné.
Glagol
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 327
Registrován: 10-2006
Odesláno Úterý, 21. února 2012 - 12:34:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mluvit o "sviních odborářích" může snad člověk poněkud duševně omezený, myslící si že patří k "nim".
Já vím, na káčko chodí zásadně těch top 10%
Holt milionářské zábavy...
"Detailní znalost předpisů, grafikonů a služebních pomůcek ke každému uprdnutí nenahradí všeobecný politicko-společensko-ekonomický rozhled" - Kuzma Atomovič Malomozkov, vedoucí noční směny JE Černobyl, 26.4.1986.
Cajickar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 237
Registrován: 1-2005
Odesláno Úterý, 21. února 2012 - 12:43:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

klrjklr:

Buďte důsledný. Vzdejte se po zbytek života zdravotní péče v nemocnicích. Nezanedbatelná část jejich zaměstnanců vyhrožuje stávkami či jiným terorem.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2467
Registrován: 2-2005

Odesláno Úterý, 21. února 2012 - 13:57:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Glagol:
S tímhle označením od Vás se v pohodě smířím výměnou za možnost ponechat si svůj názor na odboráře..;-)))) I když myslím, že to není hlavní téma této místnosti...
Vlada749
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 708
Registrován: 2-2009
Odesláno Úterý, 21. února 2012 - 14:04:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mourek: Asi jste již dlouho nejel Ex a SC, viďte?
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2261
Registrován: 12-2009
Odesláno Úterý, 21. února 2012 - 14:28:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

dlouho nejel Ex
Není třeba. V novinách psali, že...

Přesně to, o čem se tu psalo kdysi - jak byla jakási baba v novinách nadšená, že konečně u nich na lokálce u Uh.Hradiště začal jezdit perfektní žlutý soukromý vlak a jaký je to rozdíl proti těm státním vlakům.
Petr03
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 33
Registrován: 1-2011
Odesláno Úterý, 21. února 2012 - 14:32:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No minulý víkend mě se naskytla tato možnost k porovnání RJ a ČD. V pátek z Ph do OsT RJ-etem, a musím říci, že jejich dvojka je u ČD dost kulhající jednička. Pohodlí,nabídka ( jídlo, pití za rozumnou cenu, internet - i přes výpadky funkční, stačilo, něco i zdarma, stevardka tam byla pro Vás ) nebylo nikde přelidněno. Naopak v neděli do Ph to bylo jiné. RJ vyprodaný ( při tom mi do mysli lezla myšlenka, proč neudělá RJ posilové vagony, např. přes týden 3vozy, pátek a neděle např. 6÷7 vozy, poptávka tu je, ale asi vagony zatím nemá ), u ČD pinda taky vyprodaný, tak jsem musel dát za vděk Ex. Do druhé třídy jsem nechtěl, neb znám jejich stavy, a taky že se potvrdily, že je pak hlava na hlavě, všude plno, tak jsem zkusil jedničku. A co jsem za tu nehoráznou cenu dostal? Jeden blesk. Jinak stevardka tam být nemusí, ten blesk by mi zvládl dát i průvodčí, informaci o zamrzlém WC v celém vagoně taky, vagon ani netopil, a dokonce si pak do toho vagonů dovolili dát skupinu dětí s dvouma vedoucíma bez příplatku. Technické problémy dokážu pochopit ( 2x měněná lokomotiva, tím vzniklo hodinové zpoždění ), zamrznutí záchodů apod. Jediný co bylo pozitivní, tak pohodlí bylo ok, což v RJ taky, zásuvky u okna ( oba stejně ), bez netu, bez možnosti občerstvení. A srovnání cen. 295 vz. 670 (nebo tak nějak nehorázná částka ). A v pendasu to není o moc lepší. Takže když porovnávám tak takto:

RJ/SC - Rj levnější, pouze o 1/2 hodky pomalejší, lepší palubní přístup a lepší ceny občerstvení, mám pocit, že se někdo o mě stará. U SC je výhoda rychlost. Místenkovost je u obou.

RJ/EX apod. - To asi ani nemusím komentovat, zde platí srovnání, že RJ je lepší jednička ČD, a to ještě zdaleka neplatí.

Jsem zvědav, co udělá s touto tratí třetí hráč paštikář. Jinak můj názor. RJ není sice tak růžový, jak tvrdí, ale je na dobré cestě, má tam určitě co zlepšovat ( přidávání vagonů na nejvytíženější dny a časy - to ale záleží na počtu vagonů ), ČD dosti zaspali, a nevím, zda to jsou schopni dohnat, ale změny jsou vidět, no a u třetího se necháme překvapit. U mě jasně v tuto chvíli vítězí RJ. A rovnou říkám, nejsem žlutofil, ani modrofil, jsem jen obyčejný cestující, co se chce dostat z Pha do Ost nebo obráceně.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2469
Registrován: 2-2005

Odesláno Úterý, 21. února 2012 - 16:06:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petr 03: Takhle asi má vypadat nezaujaté hodnocení...za mne souhlas s tím, že služby RJ a dojem na běžného cestujícího lepší a že ČD mají co dohánět, pokud doženou.
Líbí se mi, že neadorujete bezvýhradně RJ a nezatracujete ČD do desátýho kolena.

Ohl: fakt tohle někde psali?
Milanklewar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 860
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 21. února 2012 - 16:22:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tady se pořád porovnává RJ a ČD na jedné trati.Až budu moc porovnat na více tratích,bude to objektivnější.Kdyby ČD měli jezdit tak jako RJ,taky budou jednička.
Sipi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1044
Registrován: 5-2006
Odesláno Úterý, 21. února 2012 - 16:43:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Daliking:Na SC a Ex do Ostravy jezdí opelichaná B? Nějak jsem si nevšimnul :-)

To je právě problém, že se tu pletou dvě roviny při srovnání ČD a RJ. Někdo tu komplexně srovnává ČD a RJ a tam ty "Béčka" u ČD rozhodně patří. Pokud se budeme bavit o trati na Ostravu, tak tam mají ČD to nejlepší co mají, ale stejně nejsou schopny Jančuru vyštípat, to třeba může znamenat, že jen o jízdní době a vozovému parku to není. A ti lidé přitahují služby a PR na které tady věčně Slim nadává.
jregent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 265
Registrován: 10-2011
Odesláno Úterý, 21. února 2012 - 16:45:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim: Ohl: fakt tohle někde psali?
Ne. To si jen Ohl, aniž to asi ví, zahrál na radio Jerevan.
Nebylo to na Hradišťsku. ale na Šumpersku, kde měl RJ ty demojízdy a ČD jí tam potom podhodilo RegioNovu
Nebyla to bába ale docela šťabajzna, tak 40ka
Vikijous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 920
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 21. února 2012 - 17:01:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ohl:jak byla jakási baba v novinách nadšená, že konečně u nich na lokálce u Uh.Hradiště začal jezdit perfektní žlutý soukromý vlak a jaký je to rozdíl proti těm státním vlakům.
Babě se vůbec nedivím. Taktéž jezdím po lokákce u Uh.Hradiště a hledím, že tu jeden dopravce dokáže zorganizovat pojízdnou výstavu "Posledních 50 let firmy se 170 letou tradicí". Je to fakt pěkná směsice vozů a barev. Takže souhrn za poslední cca půlrok.
1) nejvzácnější "exponát" řada 850 + samozřejmě přípojný 050
2) klasická koženkové béčka + jejich dehumovizované deriváty
3) klasika lokálek šukafon + příponý vůz v různých rekonstrukcích
4) dále klasické Bdmtee + 2 verze rekonstruované varianty
5) 842 a pokud máte štestí, můžete se svézt dvou atypických prototypech
6) žlutá regionova, toť nespíše žlutý zázrak po jistou babu
7) soupravy 854+054+954
8) a to nejlepší nakonec - rakouské Bmz

Tak a teď ty barvičky:
1) zeleno-bílá
2) modro-šedo-bílá
3) červeno-béžová
4) žluto-zelená
5) červeno-šedá
6) různé barevné variace brejlovců

Tak a ještě se divíte, že bába která jede na nějaké lokálce ani pořádně neví s kým vlastně jede?

A teď můžete zase začít filozofovat, jak by měl vlastně vypadat standard pro 2. třídu. Na výber jsem vám toho myslím dal víc než dost.

Slim:fakt tohle někde psali?
Stále Vám to po tom co jsem napsal připadá směšné?
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2472
Registrován: 2-2005

Odesláno Úterý, 21. února 2012 - 17:32:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vikijous: Stále. Vůbec to spolu nesouvisí. Jak souvisí barva vagónu se standartem druhé třídy a proč do toho pro zvýšení efektů započítáváte ještě barvy brejlovců? A hlavně ta bába jela někde u Šumperka s Jančurou, jak jsem vyrozuměl, takže proč vůbec tenhle výčet u Uherského Hradiště? Ne že by ta barevnost byla nějaké plus pro ČD, ale na funkci to v tomto případě nemá vliv. Nebo u Vás si lidi myslí, že jezdí s Jančurou? To teda asi ty služby ani vagóny nebudou až tak špatný, ne? nebo proč to sem v téhle souvislosti dáváte?
Klasická ukázka nalezení si hole, když je třeba bít psa...
George_couser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2723
Registrován: 9-2006

Odesláno Úterý, 21. února 2012 - 18:29:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No v té záplavě hádek. Jaký máte názor - zvrátil by se počet cestujících u SC, kdyby byly místenky:

a) za 0
b) za 35

?