K-report
 

Archiv diskuse RegioJet do 17. 12. 2012  

Diskuse K-report » Archiv 2012 » Železnice » RegioJet » Archiv diskuse RegioJet do 17. 12. 2012 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Rypouš
Neregistrovaný host
Odeslán z: 46.33.112.73
Odesláno Sobota, 15. prosince 2012 - 20:10:58    Odkaz na tento příspěvek  

Bandita: a když ČDCargo nebude provozovat přepravu kusových vagónů, kdo to bude dělat, když soukromníci vozí jen ucelené vozy a jednotlivé vozové zásilky je nezajímají. Jak dopadnou silnice například na Jesenicku, až se bude vše vozit kamióny ? Dosyp do opravy silnic není dosyp ? Co ekologie? Ne ta se vám zrovna nikomu nehodí, po vás potopa. Co třeba v osobní dopravě lidé ze Zábřeha na Moravě, České Třebové, Chocně nebo Ústí nad Orlicí dle vás mají jezdit autem,nebo chodit pěšky jak za RakouskaUherska ? Ani RegioJet a ani Leoše nezajímají, neboť by se museli zdržovat a zastavovat jim přece jde jen o cestující z větších vzdáleností a vnutit jim při cestě dle mého názoru nekvalitní potravu. Susi určitě není česká nebo moravská specialita. Co takhle třeba kvalitní vepřo knedlo zelo ? No to by asi žluťák nezvládl, neb náklady jsou vyšší a dle mého názoru on potřebuje vydělat tak co nejlevnější suroviny, jen ať to vypadá ,ale kvalita žádná.Možná by neškodilo, aby rozbor potravin podávaných v RegiJet provedl autor videí Peklo na talíři (http://www.prakul.cz/)
Quenya
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 487
Registrován: 4-2009
Odesláno Sobota, 15. prosince 2012 - 20:17:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rypouš : To si s tou nákladní dopravou děláte srandu, že? A to píšu sice už jako bývalý, ale dlouholetý pracovník ČDC. Právě naopak - soukromníci nutí pracovat národní dopravce efektivněji, ale t ose samozřejmě odrazí na počtu odborářů, to je fakt. Z mýho pohledu jedině dobře, ještě omezit vliv odborářů a politiků na SŽDC a nastane skoro ráj na zemi ... ale já vím, ptákovina a sci-fi...
Quenya
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 488
Registrován: 4-2009
Odesláno Sobota, 15. prosince 2012 - 20:18:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ryppouš : S těmi JV bych ještě brzdil, uvidíme, třeba se bude něco dít.
Bevelo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2507
Registrován: 12-2003

Odesláno Sobota, 15. prosince 2012 - 20:21:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Budulíne, stále jste mě a Slimtovi nepotvrdil dosáhnutý věk který Vás zde mmch. ospravedlňuje psát srance obsahově spadající do nomenklaturních kádrů předlistopadového Československa. Pokud jste mladé šotoušovké vemeno, budíž Vám odpuštěno. Pokud jste člověk v soukromém sektoru zabobírající se o dopravu, je to tragédie. Vaše polemiky o stavu ČD když není vyprodán SC Pendolíno (jak jej vkusně po bolševicku nazýváte: Potěmkin) tak je něco špatně, ale když Vás zde řada lidí dotazuje, proč je žlutovlak v sobotu a na neděli radikálně volný, tomu se vyhábáte!

Stále mě ale zajímá Váš věk. Protože komunistická hesla kterými oplývá vaše slovní zásoba, to se jen tak nevidí. Ačkoliv jste se po upozoznění Administrátora již srovnal do latě?!
Bandita
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.10.174
Odesláno Sobota, 15. prosince 2012 - 20:26:15    Odkaz na tento příspěvek  

Rypouš: Tím je třeba puštění soukromých společností do nákladní přepravy a tím likvidace vozby ucelených vlaků. Puštění soukromníků do osobní přepryvy a vyvedení lukrativních tratí = snížili tím výnos státní a.s.

tohle přeci nemůžete myslet vážně! Chcete tedy říct že by tu měl jezdit jen jeden "správný" dopravce,aby zákazníci neměli možnost "volby" protože monopol? jak v osobní tak nákladní přepravě??? Uff jako sorry ale tahle doba už je naštěstí za námi.
Myslím že zákazníci co využívají, privátní dopravce na to mají jiný názor.
T. H .
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.56.8
Odesláno Sobota, 15. prosince 2012 - 20:29:45    Odkaz na tento příspěvek  

Quenya: Rypouš : To si s tou nákladní dopravou děláte srandu, že?
Jistěže si dělá srandu. Vždyť je to jen další reinkarnace pořád jednoho a toho samého ideologického agitátora, jak soukromníci zničili Dráhu... pořád stejná dogmata, která se už dnes neřeší ani při PŠM na oněch pověstných fírcimrách, tohle je spíš zastydnutí na konci devadesátých let minulého století (kdy o vyjetí dopravce USSteel na veřejnou síť psal Ž-Semafór pod titulkem "Čierny deň slovenských železníc"). Nechte ho, on to potřebuje.
tsi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 206
Registrován: 2-2012
Odesláno Sobota, 15. prosince 2012 - 20:30:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rypouš:
Dosyp do opravy silnic není dosyp ?
To mi pripomina veselou pohadku co vypravel zbrusu novy regionalni politik DUSEK, kdyz v CT vysvetloval proc lokalka 98 kc/km je mnohem levnejsi nez autobus za 18 kc/km.
Podle soudruha Duska staci pripocitat udrzbu, vystavbu, policisty, hasice, atd.. zapomel , ale ze vetsinu tech polozek zeleznici potrebuje taky a zcela zasadni vec je, ze silnice jsou vetsinove pouzivane pro individualni dopravu.
Takze podle Duska silnice pro jistotu rozkopat, aby byla dostatecne obsazena lokalka.
Quenya
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 491
Registrován: 4-2009
Odesláno Sobota, 15. prosince 2012 - 20:33:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T.H.: A pak, že si nerozumíme!
Rypouš
Neregistrovaný host
Odeslán z: 46.33.112.73
Odesláno Sobota, 15. prosince 2012 - 20:35:29    Odkaz na tento příspěvek  

Quenya: není to ztím, že bývalý.MYslím si, že bylo daleko efektivnější, když výpravčí v malé stanici dělal vozovou nebo nákladní pokladnu a byli kumulované funkce. Jak je nutí pracovat efektivněji, to máte na mysli rušit nákladová místa, rušit možnost nakládky o so a ne ? Jestli tu někomu jde o podnik, tak právě odborářům, kteří si uvědomují, že pokud nebude podnik prosperovat tak nebudou mít práci. Bohužel neodborářů a řvounů v ČDC, ČD i SŽDC znám hodně, ale pokud mají něco udělat pro podnik tak to nikoliv. Hlavně neodboráři však chtějí všechny vymoženosti, jen nejsou ochotni platit příspěvky jsou to většinou vychcánci.
To, že RegiJet (můj názor,který mi ještě nikdo nevyvrátil) zaměstnává většinou odejité strojvedoucí od ČD a ČDC a nemusí jich vyškolovat, platit zkoušky (nemalé úspory), dále zaměstnává jako hostesky či vlakušky jak chcete převážně brigádníky jak to třeba dělá Kauflan , Tesco a tím pádem šetří náklady za zdravotní odvody, kde potom seženou práci produktivní lidé. Potom budou čím dál větší zástupy lidí na pracáku a studenti si přivydělají po dobu studií ,ale kde budou při takovém uvažování a praxi pracovat po ukončení školy ?
kpt.Hejl
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.196.213.166
Odesláno Sobota, 15. prosince 2012 - 20:37:20    Odkaz na tento příspěvek  

Bevelo:On ten kníže Potěmkin měl něco společného s bolševiky?To si pamětníku děláte kozy ne??
Quenya
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 492
Registrován: 4-2009
Odesláno Sobota, 15. prosince 2012 - 20:39:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

tsi, T.H.: Jádro pudla je prostě v efektivitě podnikání, pokud by se ČD (ČDC) podařilo ořezat na správných místech nesmyslný nebo obrovský náklady, jinými slovy - s podstatně sníženým počtem , ale fundovaných, lidí zachovat stejný rozsah a kvalitu služeb, tak by mohly bez problému fungovat i nadále. Ale to se politici/odboráři pominou.
Bandita
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.10.174
Odesláno Sobota, 15. prosince 2012 - 20:43:43    Odkaz na tento příspěvek  

Rypouš: a když ČDCargo nebude provozovat přepravu kusových vagónů, kdo to bude dělat, když soukromníci vozí jen ucelené vozy a jednotlivé vozové zásilky je nezajímají.

kusovou zásliku může samozřejmě dopravit i privátní dopravce když si to zákazník zaplatí,zase tady stavíte Crachgo do role obětavého podniku který dělá charitu. Je jasný že kusovky nejsou žádný terno.Jak by šlo elegantně vyřešit přepravu kusových zásilek se řešilo tuším ve vedljším vlákně.

Jak dopadnou silnice například na Jesenicku, až se bude vše vozit kamióny
kolik se tam vozí kusových zásilek za den??

Co třeba v osobní dopravě lidé ze Zábřeha na Moravě, České Třebové, Chocně nebo Ústí nad Orlicí dle vás mají jezdit autem,nebo chodit pěšky jak za RakouskaUherska ? Ani RegioJet a ani Leoše nezajímají, neboť by se museli zdržovat a zastavovat jim přece jde jen o cestující z větších vzdáleností a vnutit jim při cestě dle mého názoru nekvalitní potravu.

No coment...
Quenya
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 493
Registrován: 4-2009
Odesláno Sobota, 15. prosince 2012 - 20:44:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rypouš : Já ani v nejmenším nemluvím o rušení výdělečných míst!!! Proti tomu jsem na cargu vždycky vystupoval, na každé místo lze spočítat nějakou ziskovou cenu a pak se to pokusit prodat. A když to nepůjde, tak je asi někde chyba, že? Třeba Šumavu by pro ČDC mohl jezdit třeba Tonda Máče z Krumlova s pár maníky, ale to je prostě neprůstřelný, protože přeci udržení zaměstnanosti... podobný absurdity jsou na SŽDC a nikdo z odborářů si neuvědomuje, jak umělá přezaměstnanost zvyšuje třeba náklady na DC....
Quenya
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 494
Registrován: 4-2009
Odesláno Sobota, 15. prosince 2012 - 20:46:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bandita : Sorry, ale JV JSOU terno.Fakt. A ne, že ne. To teda s plnou odpovědností tvrdím. Ještě se uvidí...
Sipi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1209
Registrován: 5-2006
Odesláno Sobota, 15. prosince 2012 - 20:47:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bevelo ty se tak máš právo někoho na něco ptát, sám neodpovídáš nikomu na nic (viz Slovensko), resp. jen co se hodí, takže klid...

Jinak čísla cestujících pendolin vs RJ, už to začíná být pěkně trapné a opakuje se to tady už x měsíců, diskuze o ničem, je tu zkrátka mnoho proměnných kdy, kdo, kde využije jeden či druhý vlak...
a abych nebyl pozadu v té trapnosti, tak včera vlak SC 518 pobral z Pardubic navíc cestující z EC 272 a R 876, takže si můžeme leccos myslet o obsazení tohoto pindi...
Rypouš
Neregistrovaný host
Odeslán z: 46.33.112.73
Odesláno Sobota, 15. prosince 2012 - 20:54:50    Odkaz na tento příspěvek  

Quenya: ukažte mi, kde v provozu u SŽDC je přezaměstnanost ? Já jen vidím, že v provozu lidé chybí, třeba pochůzkáři (ale bezpečnost vás nezajímá), co třeba staniční dozorci, kteří vymizeli a pak nemá kdo vymetat výhybky. Při poruše a dálkovině, nemá kdo jít výhybku ručně přestavit. Pak vznikají zpoždění a za SŽDC to schytá ta špatná ČD neboť žlutý kdyby tam jezdil tak místo přeskočí. Jen nechápu jak může mít tak často zpoždění, když tvrdil, žeon zpoždění nebude mívat. Proč nekompenzuje lidem ujeté spoje, popřípadě jim nezajistí alternativní dopravu, kdyý díky zpoždění jeho vlaku nestihnou lidé přípoj.
Zde je ale žluté myšlení a nemá cenu někomu něco vysvětlovat.
Ale nabyl jsem dojmu, že jejen dobře že u ČDC již nepracujete.
Zderadíček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 517
Registrován: 4-2007

Odesláno Sobota, 15. prosince 2012 - 20:57:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rypouš: sám jsem na vlastní kůži zažil, jak se při předposlední reorganizaci SŽDC v prosinci 2011 (rušení org. struktury dle krajů) odboráři - funkcionáři zastávali svých členů a sice tak, že mlčeli jako hrob, utajovali informace, které měli z první ruky dávno před ostatními a mlžili a mlžili. Oni jako členové ZV měli a ještě asi i mají dle kolektivní smlouvy "ochranu".Takže mi o tom můžete ještě chvíli vykládat, hlavně pak o tom, jaké měli zájmy.
Ferdinandka přežije!
tsi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 207
Registrován: 2-2012
Odesláno Sobota, 15. prosince 2012 - 21:00:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Quenya:
Ona je spis otazka , jake aktiva/hodnotu ma CDC ?
Podle me malou - odepsane lokomotivy, vagony - jake jine aktivum/know-how ma ?
Proc by nekdo jako DB Schenker/Metrans kupoval CDC ? Co by si nemohl pohodlne zabezpecit sam ?
Dalsi velka taskarice jsou reci o spojeni Slovenskeho Carga (zdechla kobyla) a CDC (kulhajici kobyla).
Zderadíček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 518
Registrován: 4-2007

Odesláno Sobota, 15. prosince 2012 - 21:01:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rypouš: o tom,kde všude lidé chybí samozřejmě vím a s vámi souhlasím a je mi upřímně líto těch, kteří, na rozdíl ode mne, mohli i nadále zůstat v dobře finančně zajištěném zaměstnání.
Ferdinandka přežije!
Quenya
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 496
Registrován: 4-2009
Odesláno Sobota, 15. prosince 2012 - 21:02:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rypouš : Není přezaměstnanost? Tak si něco zjistěte o panu Bc. Honzovi Zazvonilovi, proč ho soudruzi vyštípali z funkce na OSŽ... A jestli je dobře, že už nepracuju po 30ti letech na ČDC? Když jste nabyl dojmu, že je to dobře, tak asi to tak bude... P.S.: Pro Vaše info - já jsem ten poslední, kdo by měl něco proti ČDC, já mám jen dost výhrad proti managementu a politice od léta 2010.
Quenya
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 497
Registrován: 4-2009
Odesláno Sobota, 15. prosince 2012 - 21:13:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

tsi: jasně, mělo se místo uvažovaných blbostí a blábolů typu polskýho a slovenskýho carga chtít koupit něco s komínem za sebou , typově polský LOTOS nebo u nás UNIDO apod.Protože to si aspoň koupíte zboží, ve zbývajících případech si totiž prakticky koupíte jen hordu militantních odborářů, kteří Vám znemožní dělat smysluplnou obchodní a provozní politiku.
Radeček
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.51.247
Odesláno Sobota, 15. prosince 2012 - 21:38:52    Odkaz na tento příspěvek  

Ona je spis otazka , jake aktiva/hodnotu ma CDC ?

Asi tak 4Kč/kg
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1866
Registrován: 9-2006
Odesláno Sobota, 15. prosince 2012 - 23:54:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bobmaster (včera 23:25):
Mně vysvětlení novým produktem přijde výstižné. Ing. Jančura roky usiloval o vstup na železnici, určitě si pamatujete na Highjet se 6 třídami, z nichž ta nejhorší bude lepší než 1. třída ICE. Nakonec došlo k přehodnocení, sehnal obstojné vozy a chytře si vybral i lokomotivy. Myslíte, že po tolika letech příprav to celé po roce zabalí kvůli ztrátě 30-50 mil. Kč? Pro něj jsou to drobné. Navíc si provozováním RegioJetu otevírá cestu ke spolupráci s Deutsche Bahn. Také má větší možnost medializace, přeci jenom přímý souboj s neoblíbeným státním molochem je pro lidi atraktivní a drží mu palce (ČD režisti samozřejmě ne).

Rypouš (20:35):
kde budou při takovém uvažování a praxi pracovat po ukončení školy ?
Napadlo vás, že ne každý uvažuje o kariéře doplňovače zboží nebo roznašeče kávy? Většina lidí má vyšší ambice a od takové práce by stejně utekli, jakmile by to bylo alespoň trošku možné.
Unipuls
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3886
Registrován: 5-2003

Odesláno Neděle, 16. prosince 2012 - 00:17:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nakonec došlo k přehodnocení, sehnal obstojné vozy a chytře si vybral i lokomotivy.
Co na tom bylo chytrého? To bylo akorát štěstí, že se OBB a FNM zbavovaly nepotřebných vozidel. S takovou se už ta charita dá dělat za celkem přijatelné náklady, zejména když to má odkud zaplácnout. Jinak by si jen snil sny o šesté třídě vozové.
jregent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 659
Registrován: 10-2011
Odesláno Neděle, 16. prosince 2012 - 08:01:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

akorát štěstí
co přeje připravenému..
Sim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2307
Registrován: 11-2009

Odesláno Neděle, 16. prosince 2012 - 09:04:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Unipuls > takze fakt, ze na Plzen se stale jezdi v kozence misto slibovanych emzet je "akorat smula"?
ChacharCity 142 Odra - Vrak vyssi kvality
Vlada749
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1366
Registrován: 2-2009
Odesláno Neděle, 16. prosince 2012 - 10:33:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sim: Jaký je rozdíl mezi slibovanými šesti třídami ještě lepšího, jehož nejhorší třída měla být lepší než 1.tř. EC a linkou Pha - Plzeň, kde dodnes bohužel koženka.
Žádný, protože ten kdo sliboval těch x tříd, z toho musel upustit taktéž, tak jako ten, co slíbil ty nekoženky.
Hungry_bear
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1474
Registrován: 1-2006

Odesláno Neděle, 16. prosince 2012 - 10:37:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

On ten kníže Potěmkin měl něco společného s bolševiky?

Proslýchá se, že Tábor Socialismu se ekonomicky zhroutil poté, co mu potomci knížete Potěmkina vyčíslili úhradu za soustavné používání předkova vynálezu
Babilon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1683
Registrován: 12-2007
Odesláno Neděle, 16. prosince 2012 - 10:59:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Co na tom bylo chytrého? To bylo akorát štěstí
Štěstí bylo, že se objevily. Chytré bylo je koupit.
Sim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2308
Registrován: 11-2009

Odesláno Neděle, 16. prosince 2012 - 11:02:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vlada749 > rozdil ktery vidite i citite;
- prestoze nemame highjet, uroven cestovani se zlutymi je vseobecne nad urovni cestovani v prvni tride pred reknemee dvema tremi roky (ze to je za cenu poloviny tehdejsi dvojky neresim)
- prestoze exobb emezty CD koupily, nasadily je do provozu uplne jinam nebo je nechavaji hnit v koprivach

Ano, pokrok tu je - treba uroven personalu ve vlacich mezi Prahou a Plzni sla hodne prudce nahoru. Jenze bez slusneho hardveru se to dal neposune - tech pruvodcich je mi vetsinou lito, kdyz vysvetluji cestujicim, ze "ono to topi moc, takze je to vypnuty, kdyby vam byla zima, reknete a ja vam to zase na chvilku zapnu". Ani se jim nedivim, ze zjistene zavady nehlasi, kdyz se tim nikdo nezabyva.
ChacharCity 142 Odra - Vrak vyssi kvality
Unipuls
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3887
Registrován: 5-2003

Odesláno Neděle, 16. prosince 2012 - 11:06:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sim: Smůla pro Plzeň, jinak záměr. Konkurenční boj něco stojí a stát to tak chtěl.
Babilon: chytrého na tom opravdu nic nevidím, když si někdo koupí levně to, co potřebuje. Spíš kdyby nekoupil bych to viděl na opačný případ.
Vlada749
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1367
Registrován: 2-2009
Odesláno Neděle, 16. prosince 2012 - 11:33:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sim: Bohužel je to o lidech a jejich nadřízených. Protože průvodčí nahlásí závadu, vozmistr zjistí oč konkrétně jde, někdy pomůže vyčištění filtrů,jindy olepí na dojetí, popř. navrhne vyřazení atd. Ale nastupuje někdo jiný, kdo z pozice "moci" rozhodne. Jsou stanice, kde se to dá za pomoci řešit, jsou stanice, kde díky namyšlenosti neuděláte nic. Stížnosti zaměstnanců adresované přímo na GŘ jsou nadřízenými těchto stěžovatelů stíhány, takže jedině jak se dá takováto záležitost řešit, aby i cestující byli nápomocni a zaslali své poznatky a stížnosti na vyšší místo, než do dom.stanice vozu, či výchozí nebo cílové stanice dotyčných vlaků. Nikoli jen stěžováním si na K-rep.
Problémem jsou občas i ostré obraty, které někdo v rámci úspor navrhl a z důvodu plnění za "každou" cenu vůz jezdí, i když měl být dávno odstaven. Toto zase není záležitostí jen těch lidí dole. Je to o tom, že dnes máme z železnice "......", kde si několik "subjektů léčí své mindráky, místo toho, aby měly zájem o fungování celého systému.
Bevelo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2508
Registrován: 12-2003

Odesláno Neděle, 16. prosince 2012 - 13:27:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No ono to bude hlavně tím, že vozy mezi Prahou a Plzní resp. Chebem, jsou svojí domovinou v Plzni a nebo v Chebu (pokud už vozová Cheb nebyla zrušena). Pokud by takový závada byla zjištěna na voze který spadá pod ONJ, tak by se to na obratu přes myčku nebo čištění, jistě opravilo. Pokud mají některé vozy závady, stěžujete si v Plzni. Jak už někdo výše uvedl - "může za to ONJ", jenže na ONJ se správkují jen dálkoviny a jendotky 680 s příměstem. Obyčejné Béčko tam uvidíte leda na odstávce z jiné vozové stanice mimo Prahu.
Sim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2309
Registrován: 11-2009

Odesláno Neděle, 16. prosince 2012 - 14:35:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vlada749 > bylo to tusim vloni touto dobou, kdy jsem v kozence na Plzen musel jet v bunde - bylo nas ve vlaku pet a pul, takze jsem se o tom bavil s pruvodcim a mel pomerne dost casu na vysvetlovani situace. Chtel jsem po nem, aby nechal napsat zavadu topeni do provozniho deniku (nebo jak se tomu lejstru rika). On to odmital se slovy, ze se tim nikdo zabyvat nebude - domlouvili jsme se, ze to tam zapise a ja zaroven pres obalku budu tu samou zavadu tlacit z druhe strany.

Kluk z toho byl vcelku nadsenej (pravdepodobne se s pristupem aktivni spoluprace moc nesetkava), takze "jak rekli, tak udelali" - sice rikal, ze i tak neveri, ze by to neco vyresilo, bo to napichnou na stojan a odpoledne se prijdou podivat na teplomer, ale proste se snazil.

Ja jsem proto primo do obalky psal, ze pokud to pouze pripoji na stojan, zavada se evidentne neprojevi, bo vagon neni ochlazovan jako za jizdy, kdy dovnitr fouka, prsi a snezi skvirami, takze je potreba vagon skutecne proverit za jizdy.

No, a po par (ty)dnech prisla odpoved - ze mi velmi dekuji, ale ze dali vagon na predtapeci stojan a ze namerena teplota byla sice na minimu, co je jeste brany jako OK, ale ze tam byla, takze vagon vratili bez jakehokoliv zasahu zpatky do provozu.

No a to byla posledni zavada, co jsem jim tam hlasil - po nejake dobe jsem jel opet stejnym vozem a opet v bunde ... takze pristi cestu jsem uz mezi Prahou a Plzni jel zlutobusem a metrem.
ChacharCity 142 Odra - Vrak vyssi kvality
Vlada749
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1368
Registrován: 2-2009
Odesláno Neděle, 16. prosince 2012 - 14:39:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sim: Mohlo se stát, jak jsem psal, záleží to na přístupu jednotlivců, ale zároveň bohužel ten jednotlivec je vázán na někoho jiného. Bohužel, stává se, spíš bych se chtěl zeptat na tu obálku, směřována kam?
Sim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2310
Registrován: 11-2009

Odesláno Neděle, 16. prosince 2012 - 14:59:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vlada749 > trohu nechapu ... kam si ji modri nasmerovali, tam jim to chodi.
ChacharCity 142 Odra - Vrak vyssi kvality
T. H .
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.56.8
Odesláno Neděle, 16. prosince 2012 - 15:01:27    Odkaz na tento příspěvek  

Vlada749: Mohlo se stát, jak jsem psal, záleží to na přístupu jednotlivců
Nikoli - takovýto přístup je u ČD shora podporován SYSTÉMOVĚ. Není stížnost - není problém. Každý to jednou vzdá (já to kdysi vzdal taky :-) )
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1867
Registrován: 9-2006
Odesláno Neděle, 16. prosince 2012 - 16:35:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Unipuls:
chytrého na tom opravdu nic nevidím
Chytré bylo si uvědomit, že někde v daleké Itálii existují lokomotivy, které je možné rychle a bez výraznější časové prodlevy použít pro tratě SŽDC.

Vlada749:
z toho musel upustit taktéž, tak jako ten, co slíbil ty nekoženky
Mě by opravdu velmi zajímalo, kam ČD ty vozy koupené od ÖBB zašantročily.
Jinak rozdíl mezi HighJetem a vozy ČD je v tom, že na realizaci HighJetu vůbec nedošlo, takže výsledkem bylo jen zklamání lidí, kteří ing. Jančurovi tehdy uvěřili. Ale státní akciovka České dráhy ty vozy opravdu koupila - tak proč těmi vozy, na které jsme přispěli z daní, nemůžeme na chebském rameni jezdit?

(Příspěvek byl editován uživatelem ČSAD_zastávka.)
Turista
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 826
Registrován: 12-2003
Odesláno Neděle, 16. prosince 2012 - 17:06:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mě by opravdu velmi zajímalo, kam ČD ty vozy koupené od ÖBB zašantročily.

http://www.zelpage.cz/razeni/13/vlaky/cd-560
http://www.zelpage.cz/razeni/13/vlaky/cd-561
http://www.zelpage.cz/razeni/13/vlaky/cd-520
http://www.zelpage.cz/razeni/13/vlaky/cd-521
http://www.zelpage.cz/razeni/13/vlaky/cd-523
http://www.zelpage.cz/razeni/13/vlaky/cd-624

a polovina je prý na rekonstrukci.
Malý_fotograf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4352
Registrován: 5-2002

Odesláno Neděle, 16. prosince 2012 - 17:15:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ta druhá polovina je zašantročená na ONJ a chátrá, zatímco asi s půlroční periodou vychází PR články o tom že dojde na jejich modernizaci (potažmo na modernizaci všech ÖBB Bmz)...

Divím se, že ČD nenasadily do provozu alespoň ty dva klimatizované kousky. Třeba na soupravy 35X by se do turnusu hodily. Pro každou je potřeba 1x Bmz, tak by tam jezdily ty ex rakouský a v případě výpadku klasické Bmz... Případně by se dalo určitě najít nějaké další využití, ty 35X píšu spíš proto že znám místní poměry...

Současná situace je docela smutná a jedině to nasvědčuje zvěstem zlých jazyků, že ty Bmz koupili ČD hlavně proto, aby se jich nezmocnil RegioJet. :-(
Každý je šotouš, ale v jiné věci...
George_couser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3344
Registrován: 9-2006

Odesláno Neděle, 16. prosince 2012 - 17:17:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Divím se, že ČD nenasadily do provozu alespoň ty dva klimatizované kousky.

A mají platné revize? Co vím, tak aktuálně probíhá VŘ na opravu všech 32 vozů včetně revizí. VŘ ale ještě nebylo uzavřeno.
T. H .
Neregistrovaný host
Odeslán z: 46.135.17.237
Odesláno Neděle, 16. prosince 2012 - 17:28:40    Odkaz na tento příspěvek  

Ta druhá polovina je zašantročená na ONJ a chátrá
Není spíš ještě pořád zašantročená ve Velenicích? Prostě ČD měly nějaké jejich nasazení do provozu od začátku u prdele, důležité bylo koupit ty vozy, aby je nekoupil někdo jiný.
George_Couser: výmluva na "probíhající VŘ" (popř. "nutnost vypsat VŘ") je už taky celkem univerzální...
George_couser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3345
Registrován: 9-2006

Odesláno Neděle, 16. prosince 2012 - 17:43:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T.H. - jaká výmluva? Normálně jsem tu napsal, že v IS VZ US to ještě nebylo uzavřeno, takže se na tom nemaká. Nebo se ani toto nesmí do diskuze napsat?
Bevelo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2509
Registrován: 12-2003

Odesláno Neděle, 16. prosince 2012 - 17:50:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Už i mluvící politická hlava Tomio Hádek si skutečně myslí, že ČD koupilo ex.ÖBB vozíky jen proto, aby je nemohl koupit empatický Jančůra. Tohle je tady skutečně už lázeňským koloritem. Kdyby Hádek neseděl neustále nad konspiračními teoriemi "co kdyby", tak by si to mohl jednoduše ověřit..
jen tak
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.10.1
Odesláno Neděle, 16. prosince 2012 - 17:54:06    Odkaz na tento příspěvek  

Jančura před 5 lety:

odkaz

T.H.: Opět vkládáme cizím do úst něco, co neřekli?
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3329
Registrován: 2-2005
Odesláno Neděle, 16. prosince 2012 - 18:22:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Druhým okruhem jednání je designové řešení - jak exteriér, tak interiér. Vzhled velice úzce souvisí s vnímáním kvality u cestujícího. Staré vlaky automaticky vyvolávají negativní předsudky a naopak.

Občas z něj vypadne i hodně rozumná myšlenka...
Bobmaster
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.170.96.60
Odesláno Neděle, 16. prosince 2012 - 18:48:07    Odkaz na tento příspěvek  

Bevelo: pokud o zákulisí nic nevíš (a to podle tvého příspěvku ne), raději sem snad ani nepiš. A propo, kdy bude zveřejněn ten článek o problémech na Slovensku ? To že tam jsou vidí i slepý, ale třeba já bych rád věděl co je pravdy na těch příspěvcích ze stránek vlaky.net.

Těch rakušáků je fakt škoda, co jsem slyšel tak cestující si je chválí (vlakové čety prý moc ne). Na ONJ jich pár je, ale vypadá to spíš jako zdroj náhradních dílů. Osobně si myslím, že na jejich opravdu nejsou peníze.
Bobmaster
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.170.96.60
Odesláno Neděle, 16. prosince 2012 - 19:03:38    Odkaz na tento příspěvek  

Slim: rozumná možná ano, ale evidentně prochází určitým vývojem. Co se řekne v pondělí, je v úterý (pod vlivem nových možností nákupů) úplně jinak. Ale to je myslím normální, nakonec jde o byznys a proč nebrat ojeté za pár šupů, když ještě dobře poslouží ? Jde o jeho prachy, tak uvidíme.

Mě víc zaujala jiná věc, že je cestujícím vcelku šumák jaké HV veze vlak, ale stewardka musí být příjemná, kupé pro 4 a hlavně káva zdarma, jinak je zle. Ano, cestování vlaky Regiojet přestává být obyčejnou přepravou z bodu A do bodu B a stává se zážitkem, podobně jako v prvopočátcích železnic. Místo je potřeba vybojovat a pak náležitě využít (občerstvením, wifi, mlsnými pohledy na stewardku). Dostali jsme se tak daleko, že uživatelé Facebooku jásají nad fotkou Hektora s Bixy, protože je žlutý s nápisem REGIOJET
Paul_red_adair
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 547
Registrován: 8-2010
Odesláno Neděle, 16. prosince 2012 - 19:04:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad George_couser, Malý_fotograf:

Taky mě pánové sejří ta situace s těmi ex-ÖBB Bmz - na druhou stranu si ale vemte, jak dlouho se čekalo na vítěze těch rekonstrukcí Bmee na Bdmpee (viz. link http://www.zelpage.cz/zpravy/8472) a text:

České dráhy po více než roce od vyhlášení (a téměř po dvou letech od oficiálního oznámení záměru) uzavřely výběrové řízení na modernizaci 40 vozů řady Bmee. Nové označení vozů...dtto...Bddmpee. Vítězem soutěže, do které se přihlásili 4 zájemci,...dtto....firma Pars nova, která zvítězila s cenou 695,6 milionů korun (17,39 milionů na vůz). Tato cena je tak o téměř 185 milionů nižší, než byl původní předpoklad Českých drah a....dtto...více než 4,5 milionu levněji, než byl původní záměr..

Jako, pokud by výsledek - klidně po roce od vyhlášení VŘ, stejně jako tomu nakonec bylo u těch Bdmpee - byl ten, že se do těch vozejků (mimo ty 2) dá klimatizace a ušetřilo by se cca. 25 % původně uvažované sumy na jejich modernizaci = potom říkám, OK......klidně si počkejme ..
Fridrich S.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.220.235.123
Odesláno Neděle, 16. prosince 2012 - 19:26:03    Odkaz na tento příspěvek  

rypouš:
Samozřejmě, konkurence je špatná. Však nám stačí jeden dopravce na železnici, jeden na silnici, jeden druh auta pro všechny, jedna značka píva, jeden telefonní operátor, v hospodě budou vařit jedno jídlo a to vše určí jedna správná politická strana. A taky vám určí tu správnou manželku, na co si vybírat, že?

...kde v provozu u SŽDC je přezaměstnanost ?
Na lokálkách na mnoha místech. Nebo si myslíte, že 4 lidi ve stanici, kde za hodinu projedou 2 vlaky, není přezaměstnanost?

...lidé ze Zábřeha na Moravě, České Třebové, Chocně nebo Ústí nad Orlicí dle vás mají jezdit autem,nebo chodit pěšky
A dobročinné ČD jim tam s pendolíny zastavují? Nebo jste přesvědčen, že kdyby (nedejbože!!!) soukromník vyhrál dotovanou dopravu a vozil Os, Sp a R, tak by tam najust taky projížděl?
T. H .
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.56.8
Odesláno Neděle, 16. prosince 2012 - 20:17:08    Odkaz na tento příspěvek  

George_couser: Já vám přece nevyčítám vůbec nic - oblíbená výmluva (anebo neschopnost) je to u ČD, nikoli u vás.
P.S. Koupit něco nedostatkového, aby to nemohl koupit někdo jiný, je normální tržní strategie, proč se zase Bevelo kvůli tomu pokálelo?
proč lžete ??
Neregistrovaný host
Odeslán z: 95.46.32.9
Odesláno Neděle, 16. prosince 2012 - 20:17:11    Odkaz na tento příspěvek  

T. H .- víte o těch voze úplný, ale úplný hovénko a mudrcujete....poslední vůz Bmz z Velenic se odvezl 29.2.2012:

https://www.k-report.net/discus/messages/28/229785.html?1330703034

... na ONJ jsou pouze 4 vozy na ND a to je vše, jinak ostatní jsou v provozu, takže asi tak....
T. H .
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.56.8
Odesláno Neděle, 16. prosince 2012 - 23:01:44    Odkaz na tento příspěvek  

ale úplný hovénko a mudrcujete
Zamyslete se, co znamená tento znak: ? na konci věty "Není spíš ještě pořád zašantročená ve Velenicích?"
A pak nám tedy ze znalosti řekněte, kde ty vozy jsou? Dvoudenní Šohajovsacany budou 14 vozů maximálně, na Luhačovičácích jsou jen koženky, na EC do Vídně jezdí úplně mimo oběh nějaké neklimatizované utrpení, pár pátečních posil je do 5 kusů, tak kde je ten zbytek do kolika, dvaatřiceti?
Dusanh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1633
Registrován: 3-2004
Odesláno Pondělí, 17. prosince 2012 - 12:13:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Už i mluvící politická hlava Tomio Hádek si skutečně myslí, že ČD koupilo ex.ÖBB vozíky jen proto, aby je nemohl koupit empatický Jančůra

Toto fórum jsem dneska navštívil asi po půl roce a hned taková náhoda
Podle informací, které mám z pobřeží, tomu tak skutečně bylo. Pokud si to tedy T.H. myslí, tak zcela správně.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4785
Registrován: 4-2003

Odesláno Pondělí, 17. prosince 2012 - 12:36:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pokud si to tedy T.H. myslí,

Technická poznámka: T.H. si to pravděpodobně nemyslí, T.H. to ví, ba od někoho s Pobřeží chujoviny to na vlastní uši slyšel.

Konec technické poznámky a nyní opět může nastat rej pro Sliz(m)a a další zamindrákované psychopaty a režisty.
jregent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 661
Registrován: 10-2011
Odesláno Pondělí, 17. prosince 2012 - 12:53:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hampl: Liberalizace železnice může pokračovat až po ver

"Hampl dnes zároveň uvedl, že České dráhy minulý týden podaly na MD několik soudních podnětů, které mají zabránit zveřejňování údajů o tom, kolik činí nákladové a výnosové položky u jednotlivých tratí. Exministr dopravy Pavel Dobeš přitom prosazoval odtajnění těchto informaci, které jsou na základě smlouvy mezi státem a Českými drahami z roku 2010 tajné. Ministerstvo nyní bude podle Hampla čekat na předběžné opatření soudu. Více na: http://zpravy.e15.cz/byznys/doprava-a-logistika/hampl-liberalizac e-zeleznice-muze-pokracovat-az-po-verdiktu-uohs-940632#utm_medium =selfpromo&utm_source=e15&utm_campaign=copylink"

Tajnosti podepsány zřejmě za ministrů:
Gustav Slamečka 8. května 2009 – 13. července 2010
Vít Bárta 13. července 2010 – 21. dubna 2011
Petr03
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 73
Registrován: 1-2011
Odesláno Pondělí, 17. prosince 2012 - 12:57:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Psal jsem to do sekce Leoše, ale sem tento názor podle mě také patří. Tak ho sem také zkopíruji.

Zdravím, musím sem napsat názor mé drahé polovičky, která včera večer použila spoj v 18:33 ze Svinova do Prahy. Když jsem ji vyzvedával v Praze na hlavním, a její první věta zněla "už nikdy více", tak to asi mluví samo za sebe. Pak jsem ji trošku dorazil tím, že 25.12 si to zopakuje, ale s tím nic nenadělá, neboť já bych rád také získal zkušenost. Ale zpět k hodnocení někoho, kdo používá železnici jen k přesunu z bodu A do bodu B. Když to nějak lehce popíšu, tak to bude asi dlouhé, zkusím to vzít ve zkratce. Souprava ji nezaujala, měla málo místa ( a to seděla myslím na D172 ), a to není extra velká, stále se ozývaly podivné zvuky od kloubu, takové syčení, jídlo dražší, nic moc výběr, obsluha hrozná, unuděná ( nikdo si nic nechtěl objednávat ), barevná kombinace uniforem byla podle ní marťanská, záchody se jí zdáli jak na promenádě, moc lidí ani je nepoužívali, když viděla odkud vydávají jídlo, divila se, aspoň si mohli zavřít ten záchod prý, řešení interiéru se jí nelíbil a mnoho dalšího. Jo a po celé cestě ji třeštila hlava. A nebyla sama. Vedle ní seděla jedna zpěvačka H.J., která měla stejné pocity. Shodli se na tom, že by měli k cestě ještě rozdávat ibalgin. Ale nakonec jsem z ní dostal aspoň jeden klad, a to je rychlost. To jediné hodnotila kladně a na tomto bude Regiojet zatím zaostávat. Když jsem ji ještě dal poslední otázku, jak by seřadila způsoby dopravy dle jejího názoru, tak mě to ani moc nepřekvapilo.
1) Regiojet
2) SC pendolíno nebo klasická IC, alias ČD
3) Auto
a kdyby došly možnosti, tak možná Leo.

Docela to o něčem vypovídá. Když jsem hledal lístek na toho 25.12., a zkoušel jsem různé možnosti, a jen tak jsem si dal možnost u Leoše tu nejdražší variantu, a na mě pak vyskočila taková suma, tak jsem si říkal, kdo s tím bude jezdit, a za takovou cenu.

Já se k dojmům přidám až po mé cestě tímto vlakem, a nebudu to tedy hodnotit, ale podle toho, co mi drahá polovička tlumočila, tak tomuto projektu moc šancí nedává. Tak jsem sám zvědav, jak dopadne moje cesta, a zda budu mít stejný názor.
Dan38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 172
Registrován: 4-2006
Odesláno Pondělí, 17. prosince 2012 - 20:17:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Radim Jančura na TV 5
Ohl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3646
Registrován: 12-2009
Odesláno Pondělí, 17. prosince 2012 - 21:17:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No, hezké, jako obvykle.:-)

Může mi někdo vysvětlit ten rozpor: pendolino je drahé a zároveň má nižší ceny než žlutý.
Dan38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 173
Registrován: 4-2006
Odesláno Pondělí, 17. prosince 2012 - 21:28:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Může mi někdo vysvětlit ten rozpor: pendolino je drahé a zároveň má nižší ceny než žlutý.

Dosyp z jiných tratí?