K-report
 

Archiv diskuse RegioJet do 14. 10. 2012  

Diskuse K-report » Archiv 2012 » Železnice » RegioJet » Archiv diskuse RegioJet do 14. 10. 2012 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Budulinek4
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 449
Registrován: 4-2004

Odesláno Sobota, 13. října 2012 - 17:49:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Borecek 13:
Ano, děkuji odborářům a tesilovým strejcům na nábřeží, že díky nim můžu jezdit s Jančurou. Nemyslím si, že v modrozlu zůstali ti slušnější, spíše ti s režijkou, tedy neplatící, což znamená větší sekeru. Platící se rozutekli ke konkurenci. Poslední nezapomeňte zhasnout, ale dosyp to zřejmě zachrání...
Vlada749
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1167
Registrován: 2-2009
Odesláno Sobota, 13. října 2012 - 18:20:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Budulinek4: By mě jen zajímalo, kde jste vy. Možná jste v tý tmě trošku bloudil a praštil někde o zeď. Si prosím rosviťte, uvidíte, že život je mnohobarevný, nikoliv černobílý.
Budulinek4
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 450
Registrován: 4-2004

Odesláno Sobota, 13. října 2012 - 18:27:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vlada:
Jsem pravidelný cestující Praha-Ostrava. Podobně jako jiní platící jsme okamžitě utekli ke konkurenci a k modrozlu se nikdy nevrátíme. V podstatě neznám nikoho ze svého okolí, kdo tuhle relaci cestuje, aby vůbec uvažoval o modrém vlaku. Automaticky se všichni baví o RJ.
Barva duhy
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.15.64
Odesláno Sobota, 13. října 2012 - 18:45:20    Odkaz na tento příspěvek  

Budublbínek: Tak to asi moc přátel nemáš (což vzhledem k tvému vyjadřování není ani překvapení...) Mohl bys mi ale vysvětlit, jak je možné, že ačkoliv všichni utekli k RegioJetu, tak v tom poloprázdném modrovlaku se nejde dostat pro přecpané chodbičky na svoje zarezervované místo? Stejně tak prosím o vysvětlení, proč když v modrovlaku zůstali jen režijkáři, tak proč pak stojí fronty u pokladen, když mají režijky? Díky.
Turista
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 628
Registrován: 12-2003
Odesláno Sobota, 13. října 2012 - 18:45:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Budulinek> což ale nelze generalizovat. RJ stále všechny nepřebral, už jen proto, že na to nemá kapacitu, o čemž svědčí některé předem vyprodané spoje. Takže je jasné, že kdo přijde později, jede s ČD.

Jenže ČD zatím moc nedělají, aby změnily trend. Například by pro začátek neškodilo umožnit vrátit jízdenku z eShopu den předem bez sankcí (teď se vybírá 10%) a zavést vybrané vozy povinně místenkové. To lze udělat okamžitě a vez nákladů.

tak proč pak stojí fronty u pokladen, když mají režijky?

Jsou i jiné relace než Ostrava ...

(Příspěvek byl editován uživatelem turista.)
Barva duhy
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.15.64
Odesláno Sobota, 13. října 2012 - 18:51:05    Odkaz na tento příspěvek  

Turista: Však ČD měly už dávno před žlutými povinně místenkové vlaky. Aktuálně se to jmenuje SC Pendolino. V chodbičce nikdo nestojí a dokonce jdou koupit lístky přes internet. (Pro Budublbínka asi novinka, když podle něj jdou lístky přes net koupit jedině u žlutého nadvlaku.)
Budulinek4
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 451
Registrován: 4-2004

Odesláno Sobota, 13. října 2012 - 18:51:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Děkuji turistovi, že to za mne vysvětlil. Samozřejmě že RJ neodveze všechny, ale v podstatě dnes je to tak, že kdo si včas stihne rezervovat RJ, tak jede žlutým, kdo to nestihne, jede poníženě modrým.

Od prosince se to změní, protože platící z Pendolina pojedou s leošem.
Budulinek4
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 452
Registrován: 4-2004

Odesláno Sobota, 13. října 2012 - 18:53:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Barva duhy:

Soudruhu, modří odboráři mi sice umožnili koupit si jízdenku na eShopu, ale stále ji nemůžu bez sankce vrátit. To vy s režijkou nechápete, že občas prostě změním plán. U RJ zruším rezervaci bezplatně jedním kliknutím v mobilu. Proč to nelze u modrozla?
Barva duhy
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.15.64
Odesláno Sobota, 13. října 2012 - 18:57:11    Odkaz na tento příspěvek  

Ano, ano ano. U žlutých si musíte místo rezervovat jen 3 týdny dopředu, abych nemusel poníženě s modrými. O třídu lepší cestování, týdeny dopředu si plánovat program jen proto, abych se svezl se žlutými. Nevím, ale já jedu kdy chci já. Ne kdy si měsíc dopředu poníženě zaregistruju nějaký flek.
olda čermák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.0.204.121
Odesláno Sobota, 13. října 2012 - 19:02:11    Odkaz na tento příspěvek  

turista: Nejprve nejsem zaměstnancem ČD. Poslední dva pátky byly odpoledne v Praze na hlavním nádraží otevřeny všechny pokladny.Čekalo se i u automatů. Když dáváte příklad z Německa tak se mě stala tam taková nepříjemná věc.Při nákupu jízdenek v automatu to po mě chtělo v jednom případě maximálně deseti nebo v druhém dvacetieurovou bankovku. Což jsem neměl a já musel běhat po nádráží a rozměňovat.
Budulinek4
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 453
Registrován: 4-2004

Odesláno Sobota, 13. října 2012 - 19:02:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Barva:

Když pominu rychlost, jakým modří soudruzi postupně zprovozňovali eShop (Jančurův eShop funguje od roku 2004 v podstatě na stejných principech už 9.rok), tak stále se nedají srovnávat. Modrý eShop je něco tak user-unfriendly... Ale to někomu s režijkou, komu já sponzoruji cestování těžko vysvětlovat.

Znova se zeptám: proč modří flákači sankcionují někoho, kdo se rozhodl 3 dny před odjedzem, že nepojede a má jízdenku z eShopu?
Yom-kun-hin
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.15.223
Odesláno Sobota, 13. října 2012 - 19:05:37    Odkaz na tento příspěvek  

fronty:
V pátek jsou na hlavním nádraží obsazeny všechny pokladny, někdy posilované ještě o doplňkový prodej z POP...
Přímo v hale je pak pracovník, který frontu monitoruje/usměrňuje, a když je např. volněji u mezinárodních pokladen či na bočních pokladnách, posílá cestující tam. Velký problém vidím také v tom, že cestující teprve u pokladní přepážky často hledá peněženku/peníze... jízdenka je již dávno vytištěna, zatímco peníze jsou loveny odněkud z nitra batohu... a pak vysypávání a dohledávání drobných.... k tomu ještě nějaký ten dotaz - na spojení, nástupiště...
Nejkrizovějším časem je vždy doba od 40. minuty do 15. minuty, kdy jsou rozjezdy Ostravy, ČB, Brno, Děčín.. další půlhodinu je volněji...
nicméně fronty jsou vyhodnocovány, a v případě dosáhnutí stanovených hodnot jsou přijata opatření... není tudíž pravda, že by to někomu bylo lhostejné... opticky ty fronty mohou vypadat šíleně, ale odbavování je plynulé a vcelku rychlé...
Barva duhy
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.15.64
Odesláno Sobota, 13. října 2012 - 19:06:23    Odkaz na tento příspěvek  

A neříkej mi soudruhu. Kdybych se s tebou družil, tak bych byl stejně arogantní blb jako jsi ty a to naštěstí nejsem. A líbí se mi ty tvoje naivní pohádky o tom, jak všichni ti, co dnes jezdí s SC, jak najednou utečou k Leo Expresu s úžasně prostornou druhou třídou, celými 3 WC a bez jakéhokoliv bistrooddílu.
Turista
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 629
Registrován: 12-2003
Odesláno Sobota, 13. října 2012 - 19:16:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Když dáváte příklad z Německa tak se mě stala tam taková nepříjemná věc.Při nákupu jízdenek v automatu to po mě chtělo v jednom případě maximálně deseti nebo v druhém dvacetieurovou bankovku.

To máte pravdu. Ovšem každý automat DB (nepočítám automaty ve vlacích a staré automaty lokálních IDS, které postupně mizí) bere i platební karty.
Vlada749
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1168
Registrován: 2-2009
Odesláno Sobota, 13. října 2012 - 19:50:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Turista: Povinně místenkové vlaky v síti ČSD i ČD bývaly, zrušeny proto, že určitá část"nespokojených cestujících" z řad studenstva toto považovala za jejich omezování. Taktéž kdysi místenkové vozy směli být obsazovány pouze cesujícími s místenkou, zbytek měl smůlu, změna byla také na základě požadavku všenárokující skupiny cestujících, kteří se tímto omezením cítili diskriminováni, proto dnes situace taková, že si zde sedne kdekdo, a pak ten, co má místenku se s těmito kolikrát zbytečně dohaduje, což musí někdy řešit i vlakový doprovod s přidáním doprovodné přirážky, o níž se onen opět nespokojený zase dohaduje přes správní orgán.
Takže jde těžko vyjít každému vstříc. Jedině znovu obnovit striktní předpis, kdy by se vrátilo povinná místenka v povinném místenkovém voze a zbytek bez místenky by neměl nárok. Z čehož zase vyplývá, že by opět docházelo ke konfliktům, takže bohužel situace zůstane taková, jaká je.
A proto je tu třeba nabídka RJ, zaměřená na cestující ne"blbce", a na takové, kteří mají problém vyjít s těmi sockami. Co se týká LeoExpres, nechme se překvapit, mohu jen za sebe konstatovat, že i když je to konkurent ČD, je to chytřejší člověk, neb si vše dokázal vyřídit s předstihem (deponování sv, příp.opravy,čištění, uznávaní jízdenek, zcela určitě vyšší znalosti jeho čet oproti RJ - jeho SPP o tom jasně podávají zprávu). A jak jsem již uvedl, problém SC Pendolíno je v ceně místenky, což by při troše vůle šlo řešit, ale nezáleží to jen na ČD, ale na správní radě, která tyto změny má na starost, a tam nesedí jen zástupci onoho modrého, ale také jiní, kteří v tomto případě nechtějí slyšet jiný návrh. Jediné změny jsou již v běhu delší dobu, o těch se můžete přesvědčit v tom, co prý ČD nemají.
Otázka návratků a pod. je na větší diskuzi, mohu vám říci, že se mi toto také nelíbí, ale stěžovat si v pokladně nebo stanicích nepomůže. Požadavky na tuto záležitost směřovat právě na nábřeží.

Budulínek4: Úpřimě, jsme rádi, že nějaký soukromník existuje, protože sebou odveze krom normálních cestujících i některé naboby, kteří se nesnesou s ostatními zájemci o cestování, a dle mého soudu jste dosti velkým nebezpečím i na silnici, protože tam jste to samé, jako u těch vlaků.
Budulinek4
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 454
Registrován: 4-2004

Odesláno Sobota, 13. října 2012 - 20:01:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vlada:
Jsem normální platící cestující, na trase do Ostravy už více než 10 let. Ale od rozjezdu RJ prostě jezdím s nimi, protože mi nabídl služby, které modré vlaky dosud nenabídly, např. bezplatné zrušení rezervace.

A na Leo jsem sám zvědav, nechme to na cestujících, čemu dají přednost. Ale můj tip je, že to vytáhne zejména cestující z Pendolin.

ad silnice: ročně najezdím okolo 20 tisíc kilometrů a za 15 let jsem neplatil pokutu
Vlada749
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1169
Registrován: 2-2009
Odesláno Sobota, 13. října 2012 - 20:13:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Budulinek4: V tom případě nechápu, proč se zde předvádíte, tak jak tu vystupujete. Myslím si, že útoky takového ražení nejsou zrovna to nej k vyjádření nespokojenosti s určitými věcmi. Jde to i jinak, bez urážek lidí, kteří mají své povolání, kteří jej dělají tak dobře jak to nejlépe jde. Neříkám, že nejsou vyjímky, ale ty se najdou všude, s tím snad souhlasíte. Lidé jsou různí, a proto je svět zajímavý. Být všichni stejní, byla by nuda.
Turista
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 630
Registrován: 12-2003
Odesláno Sobota, 13. října 2012 - 20:14:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

můj tip je, že to vytáhne zejména cestující z Pendolin.

Můj tip je, že ne. Pendolínem stále lidi jezdí. ČD říkaly, a já tomu celkem věřím, že celkový počet cestujících v SC neklesá (byť v přepočtu na spoj je menší, ono teď je totiž těch spojů více se stejným počet souprav). Takže těm cestujícím zřejmě vyšší cena nevadí a Leoš je tudíž cenově nepřetáhne.

A Leoš (mluvím o economy, ty vyšší třídy mají jen pár míst, ty nemají vliv) vyšší komfort než Pendolíno nenabídne. Ale bude moci nabídnout dlouhodobě nižší cenu než RJ (kalkulace nákladů proběhly zde na K-rep i v médiích). Takže přebere ty lidi z RJ, kteří jdou po ceně.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3058
Registrován: 2-2005
Odesláno Sobota, 13. října 2012 - 20:20:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Budulínek: vy jste fakt pablb. Je tady plno lidí nenávidějících ČD a na druhé straně RJ, každý si toho svého hájí a toho druhého kritizuje pomocí různých argumentů, ale hovadiny, které jste schopen vypouštět z huby Vy, na ty tady nemá nikdo ani vzdáleně. Vám je tak třináct, ne?

S Vašimi bláboly je zbytečné polemizovat, ale jen tak na okraj - pokud s ČD do Ostravy jezdí jen ti, na které nezbylo místo u Jančury, jak je teda možné, že Jančura nemá stoprocentní obsazenost?
Budulinek4
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 455
Registrován: 4-2004

Odesláno Sobota, 13. října 2012 - 20:32:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slime, zrovna tvé příspěvky jsou tady nejzaujatější ze všech, tak řeš jiné věci a ne můj věk. Jsi jako vždy naprosto mimo a kdo tě zná, tak ví, že vždycky řešíš naprosté krávoviny a ne věci k tématu. Znova opakuji, že pro mne je dost zásadním argumentem možnost zrušení rezervace, v tomhle RJ prostě nemá konkurenci.
Jezdím ve špičkách a to RJ obsazenost má 100% a je mi to příjemnější než 120% obsazenost EC. Nesrovnávám RJ s Pendoliny, protože to jsme v jiné cenové relaci. In karta mi skončila, používám ji na stírání skla v zimě a nemíním platit výpalné za místo, když jinde platit nemusím.
Budulinek4
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 456
Registrován: 4-2004

Odesláno Sobota, 13. října 2012 - 20:39:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Turista:
Koho tedy bude vozit Leoš, když ne Pendoliní cestující?
Můžeme polemizovat o tom, co cestující do Lea přitáhne, ale levnější nebude, gastro servis taky nebude jako u RJ, káva zadarmo taky nebude. Ale že by přetáhl těch pár cestujících z RJ? To by musel nabídnout něco víc.
Otázka je, jak to bude s rezervačním systémem, zda nabídne bezplatné zrušení rezervace.
Vihorlat_snina
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 352
Registrován: 6-2005

Odesláno Sobota, 13. října 2012 - 20:47:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tý brďo ... jak to tady čtu, tak asi jezdím nějakými jinými Českými drahami než někteří zde je bijící jedinci. Snad nejsem takové dítě štěstěny, že přede mnou všichni neochotní provozní pracovníci utíkají a nastrkují svoje ochotné a profesionálně vystupující kolegy a kolegyně? Spíš je těch ochotných drtivá většina a na žádného prudila jsem nenarazil už mnoho let. Ale no nic, bavím se dobře, pište dál...
Neberte se moc vážně, děláme to pro sebe!
Turista
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 631
Registrován: 12-2003
Odesláno Sobota, 13. října 2012 - 20:49:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

nemíním platit výpalné za místo, když jinde platit nemusím.

U ČD je rezervace taky zdarma (sice jen v eSHopu, ale předpokládám, že jako zákazník RJ nakupování po internetu zvládáte).

Je ale pravda, že vrácení jízdenky zdarma není. Což už jsem psal, že nechápu, proč to tak je. Den předem by klidně storno poplatek mohl být 0%. V den odjezdu je to samozřejmě už problém, protože jizdenky ČD platí v kterémkoliv vlaku a bylo by pak velmi snadné ji projet a vzápětí vrátit.
Turista
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 632
Registrován: 12-2003
Odesláno Sobota, 13. října 2012 - 20:53:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ale že by přetáhl těch pár cestujících z RJ? To by musel nabídnout něco víc.

Už jsem to psal, on může nabídnout nižší cenu než RJ. Kolik lidí přetáhne, bude závisí na tom, kolik lidí je u RJ kvůli ceně. A kromě toho nabídne i vyšší rychlost než RJ.

Samozřejmě nevím, zda takovou cenu nabídne. Ale může. Tipoju, že zavede nejprve cenu vyšší (např. 400) a počká, co to udělá. Pokud se mu to nezaplní, půjde dolů, můj odhad je, že může jít až na nějakých 240.
Budulinek4
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 457
Registrován: 4-2004

Odesláno Sobota, 13. října 2012 - 20:54:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Turista:

K tomu bych dodal, že místenka zdarma je až s nástupem RJ.
Děkujeme Radime, že si můžeme pořídit místenku zdarma u modrých vlaků! Bezplatné zrušení ještě na nábřeží nepobrali.
Turista
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 633
Registrován: 12-2003
Odesláno Sobota, 13. října 2012 - 21:01:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

K tomu bych dodal, že místenka zdarma je až s nástupem RJ.

Místenka zdarma byla už dříve, snad skoro rok po spuštění eShopu ČD. Pak byla ovšem zrušena.}
Bevelo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2401
Registrován: 12-2003

Odesláno Sobota, 13. října 2012 - 21:03:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pokud si někdo myslí, že Leo Express přebere cestující Pendolínu - to je tak naivní představa, jako když RegioJet je porovnáván velice líbivě s Českými dráhami v celkové obsazenosti jeho versus vlaků ČD. Ačkoliv ČD táhnou 12 vozů, RJ si hranká s počtem 3 max. 4 vozejků. Cestující Pendolína těžko přejde do Leo Expressu, navíc i těžko k RegioJetu za nějakou koblihou a novinami zdarma. Případně zvučným a známým "jezdíme v Rakouske jedničce za cenu dvojky!" Pokud by LE skutečně něco přebral, zas tak velká kapacita ve vyšší třídě u LE není, což tedy není třeba srovnávat. Zajímavé je ale Pendolíbo versus vláčky RJ. RegioJet kupodivu neubral ani jemu, uvidíme až LE vyjede za dva měsíce, spíš to tak pomalu směřuje k tomu, že se bude navzájem třískat RegioJet a Leo Express. Už se těším na Jančůriho mediální masírku... a kdy to zase mluvka Aleš bude zachraňovat opatrným překrucováním Radimova prohlášení! do toho guláše se pak opět aktivně zapojí Sůra z bolševického iHEUTE a senzace budou na světě.
Budulinek4
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 458
Registrován: 4-2004

Odesláno Sobota, 13. října 2012 - 21:04:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Místenka zdarma byla také v IC e EC příplatku, ale někdy v roce 2005 byla zrušena, aby se z Ostraváků vytáhlo více peněz.
Souvislost místenky zdarma s RJ je zřejmě jen náhoda, podobně jako jiné perly.
Vlada749
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1170
Registrován: 2-2009
Odesláno Sobota, 13. října 2012 - 21:06:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vihorlat_snina: Jsou lidé, pro které ať se změní na ČD co se změní, tak pro zaslepenost a značku vidět nevidí a vidět nebudou, neboť tato značka na ně působí jako na býka rudý hadr. Dost možná se jedná o jedince, kteří takto jednají z důvodu nějakého domělého ublížení (nezaměstnatelnost, nesplnění snů a pod.).
Budulinek4
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 459
Registrován: 4-2004

Odesláno Sobota, 13. října 2012 - 21:08:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bevelo:

Jančura bude řvát, aby zasáhl stát, aby nenechal ČD krvácet, jak nedávno říkal v nějakém rozhovoru. Proč by měl někde jezdit dotovaný moloch, když se tam uživí 2 dopravci bez dotací?

Pro občany této země by bylo ideální, kdyby ČD dobrovolně odešly z linky do Ostravy a uklidily Pendolina třeba do Brna. Ale to nejvíc budou řvát režijkáři, platícím by to bylo jedno.
Budulinek4
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 460
Registrován: 4-2004

Odesláno Sobota, 13. října 2012 - 21:10:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dost možná se jedná o jedince, kteří takto jednají z důvodu nějakého domělého ublížení (nezaměstnatelnost, nesplnění snů a pod.).

Spíše bych to upravil na jedince, kteří měli tu čest služeb ČD využívat
Vlada749
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1171
Registrován: 2-2009
Odesláno Sobota, 13. října 2012 - 21:19:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Budulinek4: asi vám je zbytečné něco říkat, ale spousta lidí ty služby využívá k plné spokojenosti. Divné. A dokonce využívají služby střídavě u různých dopravců, a nekopou tak jako vy.
Budulinek4
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 461
Registrován: 4-2004

Odesláno Sobota, 13. října 2012 - 21:35:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vlado749, kdybych měl popisovat všechny mé zážitky z cestování mezi Prahou a Ostravou za posledních 10 let, tak je to na několikadenní čtení. Ostatně nejčastěji jsem přispíval do vlákna "Nejotřesnější zážitky na ČD", později nešťastně přejmenované na "Nejotřesnější zážitky na železnici".
Zajímavé ovšem je, že za poslední rok cestování s RJ jsem si stěžoval jen jednou. Pravidelní čtenáři ví na co...
Jarda_kučera
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 439
Registrován: 7-2007
Odesláno Sobota, 13. října 2012 - 21:51:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak pokud bych si mohl dovolit něco "z vlastní zahrádky", tak nejvíce stížností u ČD rozhodně není na ty sprosté, nepříjemné, neupravené pokladní/ky. A beru to jak stížnostmi jako takovými, tak i přepravními průzkumy.

K páteční špičce - raději zde nebudu (abych pak nebyl nadřízenými popotahován) uvádět konkrétní počty otevřených pokladen, ale včera byly cca do 16:00 otevřeny VŠECHNY pokladny které jsou na hl.n. k dispozici-samozřejmě, to že si někdo z kolegyň zašel na wc, to snad nebudete kritizovat nikdo z vás. Kolem šestnácté hodiny se zavřela možná tak jedna pokladna-ano, je otevřená od cca 5.00, takže opravdu nelze udělat více. O žádné stížnosti nevím. A jediné co se v této situaci dá dělat (z dlouhodobějšího hlediska) je, že tam někde ještě budou vlak. revizoři s POP-ale to je zase problém front, problém nemožnosti platit kartou atd. K ostatním prodejním kanálům se vyjadřovat nebudu. Nicméně nechci vám kazit "radost" z potencionálních nových automatů - s nimi to nebude ani zdaleka tak horké!

PS: Nevím kdo to tady napsal a už se mi to nechce hledat, ale chcete mi snad říci, že tu pokladní může dělat někdo kdo je jakýsi typ člověka "jinde ani nezaměstnatelného"? No to snad ani ne...
Bevelo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2402
Registrován: 12-2003

Odesláno Sobota, 13. října 2012 - 22:13:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

PS: Nevím kdo to tady napsal a už se mi to nechce hledat, ale chcete mi snad říci, že tu pokladní může dělat někdo kdo je jakýsi typ člověka "jinde ani nezaměstnatelného"? No to snad ani ne...

Tohle si bohužel myslí řada omezených lidí, kteří na pokladní koukají jen skrze to okno a kulatou dírku skrze něj! Myslím si, že ty pokladní na Hauptbahnhofu v Praze jsou hodně erudovaní, a svojí práci vykonávají velice dobře. Pitomec, který za koblihu a noviny hlásá opak, nestojí za širší diskuzi. Ten právě za tu koblihu bude cintat i to, co cintá Jančůra.
Brdulínek4
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.35.115
Odesláno Sobota, 13. října 2012 - 22:21:37    Odkaz na tento příspěvek  

Nešlo by už nějak toho debila Brdulínka4 vystřihnout. To je takovej arogantní vůl, že svět neviděl
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4666
Registrován: 4-2003

Odesláno Sobota, 13. října 2012 - 22:35:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jsme rádi, že nějaký soukromník existuje, protože sebou odveze krom normálních cestujících i některé naboby, kteří se nesnesou s ostatními zájemci o cestování



Nepostřehl jsem nějaký spec. oddíly pro tyto lidi.

nicméně fronty jsou vyhodnocovány, a v případě dosáhnutí stanovených hodnot jsou přijata opatření... není tudíž pravda, že by to někomu bylo lhostejné...

Já jsme v diskutované pokladně ČD nebyl asi rok, nicméně nelze nepostřehnout, že na narvanost pokladen v Praze hl.n. spolucestující nadávají docela dost. Hlavně že to soudruhu vyhodnocujete a jedním ze závěrů je ten, že si pomalu vyndavají pežeženku. Čest práci
Bevelo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2403
Registrován: 12-2003

Odesláno Sobota, 13. října 2012 - 22:55:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hmmm, opět moudro alá RadekŠ. Ono to bude s tou frontou u pokladen ČD trochu jinak že? Ale proč by jste se namáhal zjišťovat v čem tkví skutečný problém. Tak já Vám jej napíšu: Jančůro provozuje jednu jedinou trasu pro své vlaky, tudíž není třeba žádné odpovědi pro dotazující se cestující, natož klábosení o návaznosti dalších spojů před cílem, či v cíly toho kterého cestujícího. Pokud vám není něco jasné na faktu "pokladní neprodává jenom lupeny" tak jste na trochu jiném levelu hádám. Poskok u žlutého okénka vysvětlí jenom v kolik to jede, což se všeobecně ví, dále vystihne koblihu a noviny, tím veškerý servis končí. Pokud by měl Jančůro více tratí, tu frontu by tam měl jistě také, ovšem nejspíš né takovou, jaká bývá u modrého zla. Jelikož s RJ jezdí v podstatě stále stejní lidé, a jejich obměna je zbytečně diskutabilní.
Turista
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 634
Registrován: 12-2003
Odesláno Sobota, 13. října 2012 - 23:30:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To je stále dokola, samy ČD označují běžnou pokladnu jako místo, kde se nediskutuje:

základní odbavení (označeno světle modrou barvou) – prodej pouze vnitrostátních jízdních dokladů a vybraných doplňkových produktů (např. jízdenky IDS), neposkytuje informace

A vy tady tu frontu obhajujete tím, že fronta přece nevadí, protože se cestující může po jejím vystání poradit.

PS: Nevím kdo to tady napsal a už se mi to nechce hledat, ale chcete mi snad říci, že tu pokladní může dělat někdo kdo je jakýsi typ člověka "jinde ani nezaměstnatelného"? No to snad ani ne...

Tohle si bohužel myslí řada omezených lidí, kteří na pokladní koukají jen skrze to okno a kulatou dírku skrze něj!


Tato myšlenka (totiž obava o osud propuštěných pokladních) sem byla nepřímo uvedena citátem Jaroslava Pejšy, vrchního odboráře, a dále rozvinuta Vladou749, řadovým odborářem. A je to samozřejmě nesmysl, pokladní práci najde, chce-li, byť třeba hůře placenou než u ČD.

(Příspěvek byl editován uživatelem turista.)
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5728
Registrován: 5-2004
Odesláno Neděle, 14. října 2012 - 00:36:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"(Jančurův eShop funguje od roku 2004 v podstatě na stejných principech už 9.rok)"

Ano, nějak v roce 2007 jsem uvažoval při cestě kamsi za Sokolov o ranním využití busu RJ do Varů. Po zabrouzdání na jeho rezervační sstém kdy to na mně vychrlilo cosi o nějaké kreditové jízdence (kterou nevlastním, bez vysvětlení co to jajko je a jak ji kde nabýt - pořizovat si ji ale jaksi večer před cestou kvůli jedné cestě do roka nebudu) jsem ráno vyrazil Excelem okolo. Bez rezervace a v pohodě.

Pak jsem jednou při cestě do Šumperku zvažoval vyzkoušení žlutovlaku. Leč den předem byl z Prahy do Zábřehu vyprodán, tudíž nevyzkoušen (zajímalo by mně kolik zůstalo volných míst mezi Prahou a Ovou z těch asi 90 co to nabízelo).
Glory
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 134
Registrován: 8-2012

Odesláno Neděle, 14. října 2012 - 02:40:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Barva duhy: Nechci vám do toho kecat, ale pokud budu chtít jet "modrým" Pendolinem, kde můžu čekat nějaký standard, který z 99,9% dostanu, tak pokud přijdu v pátek na nádraží a budu chtít lístek s místenkou, tak budu v prde.. stejně jako u RegioJetu.
Budulinek4
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 462
Registrován: 4-2004

Odesláno Neděle, 14. října 2012 - 08:18:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

PV:

Pokud si pamatuji, tak brzy po začátku fungování eShopu SA šlo platit přímou platbou. V dubnu 2005 jsem cestoval do Liberce. Takže žádná kreditka...

Pokud i dnes existují lidé bez platební karty, pak raději jděte do pokladny a tam si kupte jízdenku na Excella


Co se týká krátkých relací u RJ tak co jsem vysledoval, v den cesty se uvolňují všechny relace k rezervaci.
Vlada749
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1172
Registrován: 2-2009
Odesláno Neděle, 14. října 2012 - 09:28:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Turista: A zase je to špatně. Pokud u pokladny základního odbavení je dáma, která cestujícímu i poradí, je to špatně. Když mu ovšem neporadí, bude to taky špatně. Tak jak?
Zkuste navrhnout řešení. Protože ať se zachová pokladní jakkoli, vždy se najde "nespokojenec" typu Budulínka4, Turisty a bude zle. Protože ti si vždy nějaký důvod ke kopnutí najdou.

Budulínek4: Uvolnění relace pro krátkou relaci, no spousta lidí nebude na tuto akci čekat s tím, že možná se do toho vlaku dostanu. To totiž nefunguje nikde v Evropě, existují pouze určité typy vlaků, v níchž je tento systém zaveden, ale nikoli plošně dle vašich představ.
Babilon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1500
Registrován: 12-2007
Odesláno Neděle, 14. října 2012 - 10:11:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Když mu ovšem (u pokladny základního odbavení) neporadí, bude to taky špatně.
To ale tvrdíte vy, Turista nic takového nepíše.
Vlada749
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1173
Registrován: 2-2009
Odesláno Neděle, 14. října 2012 - 10:36:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Babilon: Turista: ...samy ČD označují běžnou pokladnu jako místo, kde se nediskutuje: základní odbavení (označeno světle modrou barvou) – prodej pouze vnitrostátních jízdních dokladů a vybraných doplňkových produktů (např. jízdenky IDS), neposkytuje informace


Kuk! Já zapoměl,on nic takového nepíše. Takže vlastně by ta pokladní měla být potrestána, když dělá něco, co nemá. Co je vlastně dle vás nákup a co již info? Jak to rozdělit. Prostě cestující příjde, má nějaký požadavek a zároveň z 90% se většinou i zeptá na doplňující info. Bohužel někteří chtějí i víc, takže by je pokladní měla "vyhnat" k odpovídající přepážce.
Babilon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1501
Registrován: 12-2007
Odesláno Neděle, 14. října 2012 - 10:58:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kuk! Já zapoměl,on nic takového nepíše.
Ukažte mi prosím, kde Turista píše, že neposkytování informací u pokladny základního odbavení je špatně. To, co jste ocitoval, je přesný opak.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3059
Registrován: 2-2005
Odesláno Neděle, 14. října 2012 - 12:27:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Budulínek: Odesláno Sobota, 13. října 2012 - 20:32:07      
Slime, zrovna tvé příspěvky jsou tady nejzaujatější ze všech, tak řeš jiné věci a ne můj věk. Jsi jako vždy naprosto mimo a kdo tě zná, tak ví, že vždycky řešíš naprosté krávoviny a ne věci k tématu.

No tak jestli na mne tenhle názor někdo udělal za ten rok, co RJ jezdí, u Vás mu na totéž stačil víkend.

Znova opakuji, že pro mne je dost zásadním argumentem možnost zrušení rezervace, v tomhle RJ prostě nemá konkurenci.
No a? Každý může mít zásadní argumenty jaké chce, nebo ty Vaše jsou povinné a je nutno je někam vytesat?
Nesrovnávám RJ s Pendoliny, protože to jsme v jiné cenové relaci.
Jo? Tak to nějak rozveďte, ale potichu, ať Radimovi nezbouráte tu jeho konstrukci o cenách podstřelených o 30% pod něj....
In karta mi skončila, používám ji na stírání skla v zimě a nemíním platit výpalné za místo, když jinde platit nemusím.
Jančurovi namrzají okna zevnitř? Jinak nechápu souvislost s tématem místnosti, hlavně že mně předhazujete, źe řeší naprosté krávoviny. Já myslím, že pro většinu žlutých i modrých je informace o tom, čím stíráte okno, úplná krávovina.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3060
Registrován: 2-2005
Odesláno Neděle, 14. října 2012 - 12:38:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Turista:
Přestat doplňovat zboží v nákupní špičce a jít si sednout ke kaše je možné v obchodě,, kolik je na nádraží profesí, u kterých tohle platí?

Zaměstnanci ČD jsou jen na nádraží? V baráku na nábřeží je předpokládám dost úředníků, kteří jsou v pátek odpoledne už dávno někde na chatě.


Jestli jste tím chtěl říct, že úředníci z nábřeží by měli jí v pátek po obědě jít prodávat jízdenky, pak jste se umístil v soutěži o Perlu roku velmi vysoko. A to podotýkám, že jinak velmi souhlasím s Vašimi názory stran odborářů a velmi nesouhlasím s Vláďou, že by součástí jakékoli úspory lidí mělo být i ŕešení, co s těmi ušetřenými.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3061
Registrován: 2-2005
Odesláno Neděle, 14. října 2012 - 12:51:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Z webu SA:
Vážený kliente, omlouváme se, negarantujeme plnou funkčnost rez. systému při použití prohlížeče v mobilním telefonu. Při případných potížích použijte pro rezervaci/rušení PC případně SMS. Děkujeme za pochopení.

Já jsem teda počítačový hotentot, ale jestli to dobře chápu, ta pokud nesedím u PC, tak se může stát, že se nechytnu? V o třídu lepším systému? Budulínku, to se teda nezlobte, ale v tom případě po mne má Váš rozhodující argument, ŕečeno slovy D-Fense, hodnotu smrkové šišky...
Glory
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 135
Registrován: 8-2012

Odesláno Neděle, 14. října 2012 - 13:11:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim: u počítače to jde vždy, u mobilů záleží jak moc je výkonej a jak málo má osekanej prohlížeč. Nicméně já koupím lístek i se svou obyčejnou Nokií bez OS, ale všeobecně je to velkej problém a na spoustě telefonů to prostě nejde. Ovšem stačí SMS a je to.
Dispečer_o11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1791
Registrován: 5-2009

Odesláno Neděle, 14. října 2012 - 13:18:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Se tady hádáte fakt o kravině. Jedtě se podívat do Německa jak na velkých nádražích funguje pokladní systém. Stačí do Dráždaň v době špičky. Když nekoupíte jízdenku z automatu kterých je tam plno. Budete ještě moooc rádi za pokladnu jakou máte u nás.....
Mikulda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2067
Registrován: 3-2006

Odesláno Neděle, 14. října 2012 - 13:35:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Když nekoupíte jízdenku z automatu kterých je tam plno. Budete ještě moooc rádi za pokladnu jakou máte u nás.....

Tak já asi jezdím do nějakého jiného Německa. V automatu koupím jízdenku bez problémů a rychleji (menší fronta) než u pokladny.
Upozornění: Příspěvek může obsahovat stopy ironie, cynismu a černého humoru.
Vyrobeno v závodě, který zpracovává vzdálené vize, bláznivé sny a šílené nápady.
Dispečer_o11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1792
Registrován: 5-2009

Odesláno Neděle, 14. října 2012 - 13:50:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No a o čem asi píšu, ty automaty jsou fajn, ale nejde v nich koupit všechno. A když chcete jít do pokladny... (velká nádraží) to už je jiné kafe. To jsou naše pokladny zlaté.
Turista
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 635
Registrován: 12-2003
Odesláno Neděle, 14. října 2012 - 13:51:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jestli jste tím chtěl říct, že úředníci z nábřeží by měli jí v pátek po obědě jít prodávat jízdenky, pak jste se umístil v soutěži o Perlu roku velmi vysoko.

Perla je to jen u ČD. V supermaketu je běžné, že je-li třeba, jde za pokladnu i vedoucí. I u nás ve firmě, když je na jiném projektu hodně práce, přesunou se tam lidi. A dělají tam klidně i jinou práci, než obvykle.
A jestli by potřebovala kancelářská myš ČD nějaké super dlouhé školení na práci na vnitrokase, pak je něco na systému odbavení špatně.

Když nekoupíte jízdenku z automatu kterých je tam plno. Budete ještě moooc rádi za pokladnu jakou máte u nás.....

V Německu jsem byl hodněkrát a pokladnu jsem nikdy nepotřeboval. Vše potřebné uměl automat - dokonce ve více jazycích. I najít spojení a vytisknout ho (zdarma) na papírek. I jízdenky do zahraničí.

Pokud u pokladny základního odbavení je dáma, která cestujícímu i poradí, je to špatně. Když mu ovšem neporadí, bude to taky špatně. Tak jak?
Zkuste navrhnout řešení. Protože ať se zachová pokladní jakkoli, vždy se najde "nespokojenec" typu Budulínka4, Turisty a bude zle. Protože ti si vždy nějaký důvod ke kopnutí najdou.


Řešení: Základní odbavení má dělat internet a automat. Kdo chce diskutovat, nebo pro svůj handicap nemůže použít internet nebo automat, pro toho tam bude pokladní, která mu i poradí. A bude na to mít čas, protože pokud si to zorganizujete dobře, bude k pokladnám chodit méně lidí.
Ale to už jsem psal, ne?

(Příspěvek byl editován uživatelem turista.)
Sipi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1154
Registrován: 5-2006
Odesláno Neděle, 14. října 2012 - 14:11:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Když už se tu řeší pokladny a fronty, tak asi 500m od pokladen na hlavním je na dalším nádraží otevřeno tak 2-3 z asi 10-ti...To taky může o ledačem vypovídat. Ono to tak nějak všechno souvisí se vším, ale to už je jiná pohádka...
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6510
Registrován: 10-2003

Odesláno Neděle, 14. října 2012 - 14:28:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sipi: Myslíte Masaryčku s její příměstskou dopravou?
Proti lži se člověk strašně špatně brání, protože když se lež pěkně řekne, tak vypadá jako pravda, a někdy je problematika tak složitá, že lidé nevědí, co je pravda a co ne.
Radim Jančura ...asi o sobě...
Jasmín Tchoř
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.113.234.159
Odesláno Neděle, 14. října 2012 - 14:52:39    Odkaz na tento příspěvek  

Když už jsme u problému Modrých a Žlutých pokladen, přidám něco ze svých zkušeností...

Na jednom nádraží v našem městečku jsem jednoho dne spatřil obrovskou reklamní ceduli Žlutého dopravce, že u něj lze zakoupit nově zajímavé relace z Prahy do významných měst západní Evropy.
Následující den jsem se vypravil s kolegou na druhé nádraží v našem městečku ke Žluté přepážce s tím, že se o této nabídce blíže informujeme, případně rovnou něco zajímavého zakoupíme.

Leč slečna za sklem zpočátku dělala, že o ničem neví. Nalistovali jsme tedy ve Žlutém časopise, který byl volně k dispozici, miniaturní verzi této reklamy a ukázali jsme jí to doslova pod nos. Poté si vzala k uchu asi tři mobilní telefony a začala se s někým na něčem domlouvat. Výsledek byl ten, že jsme cca za 20 minut odešli od přepážky s informací, že se máme stavit raději jindy...
Jen podotýkám, že naproti u Modré přepážky podobné problémy "zatím" nemáme.


A už jen malý dovětek - nejsem zaměstnanec ČD ani RJ, železnice je pouze mým koníčkem, využívám služeb všech tuzemských i zahraničních dopravců a přes nějaké drobné problémy za těch stovek tisíc najetých kilometrů se dokážu povznést. A uznávám kvalitní práci kvalitních zaměstnanců RJ, ČD a pochopitelně i těch ostatních.
Babilon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1503
Registrován: 12-2007
Odesláno Neděle, 14. října 2012 - 14:56:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Řešení: Základní odbavení má dělat internet a automat.
Vlákno začalo frontami v Brně. Automatů je tam dost a internet Brňáci taky mají. Považujete tedy situaci v Brně za vyřešenou?
Turista
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 636
Registrován: 12-2003
Odesláno Neděle, 14. října 2012 - 15:05:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Myslím, že jsem téma začal já, a to frontami v Praze, nikoliv v Brně.

Situaci za vyřešenou nepovažuji. Situace vyřešená bude, až fronty nebudou, nebo budou tak do 3 lidí. Proto samozřejmě nestačí, že automaty "jsou" a internet "je". Musí to být také používané.

Jako hlavní problémy vidím:
- automatů je málo
- o automatech lidi neví (narozdíl od některých toto nepovažuji za chybu těch lidí, ale ČD)
- automaty neberou hotovost ani platební karty (kromě asi dvuo nebo tří prototypů na celou zemi)
- o eShopu lidi neví, nebo jim přijde nepoužitelný (např. kvůli stornopoplatku nebo kvůli nutnosti tisku dokladu)
Bevelo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2407
Registrován: 12-2003

Odesláno Neděle, 14. října 2012 - 15:10:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No ono to hlavně bude tím (pro některé rejpaly) že České dráhy nemají uzavřenu soutěž na nové prodejní automaty. Tuším, že to bylo soutěžené někde v létě. Výsledek ale neznám. Ty stávající automaty (modré) co známe z Masny, a lokálních nádraží kolem rádiusu metropole na příměstu - nejsou pro dálkovinu zcela vhodné - ba vůbec!