K-report
 

Archiv diskuse Zrušené tratě do 15. 01. 2012  

Diskuse K-report » Archiv 2012 » Železnice » Zrušené tratě » Archiv diskuse Zrušené tratě do 15. 01. 2012 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Jezisek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 763
Registrován: 4-2004

Odesláno Středa, 11. ledna 2012 - 08:50:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Otázka cyklostezky místo trati, která byla zrušena před čtyřma deátkama roků...
Dovolím si říct, že cyklostezka je daleko lepší řešení, než zavážení zářezů odpadkama (v lepším případě "jen" zemědělský odpad), rozorávání náspů, privatizace pozemků atd. Těleso je kontinuálně pochozí a nedochází k zabírání pozemků. Tak kde je skutková podstata "zločinu"? To se zde někteří chcou chovat jako dráha - "Je to naše a radší ať se to zřítí, než by se to využilo!" !?!?!?
V okamžiku, kdy dojde ke snesení kolejí, už je tam nikdo znova nikdy pokládat nebude! Nebo se najde naivka, která se domnívá, že se bude zase jezdit do Cvikova či Morkovic?
Cyklostezka má ideální sklon, žádné prudké oblouky, není problém udělat ji v šířce dvou metrů... ideální stav pohledem cyklisty, in-line bruslaře a třeba maminek s kočárem. Za předpokladu, že je označíme za zájmovou skupinu, bude jistě větší, než skupina, která prochází se zrušené trati.
A pokud chce někdo brečet, že by se mohlo znovu jezdit po trati železniční, že jsou cyklisté nežádoucí nákaza, tak si kupte eisenbahnatlas DE a pak mluvte. Převedení zrušené trati na cyklostezku je lepší řešení osudu zrušené trati...
Téměř jedno celé století již nejsme součástí Monarchie. Češi jsou již téměř celé století "svobodný národ". A kam svobodný národ český došel? Na prah nové Bílé hory...
Pene
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 449
Registrován: 8-2009
Odesláno Středa, 11. ledna 2012 - 10:30:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Z F J, Mixmouses: těleso zrušené trati Svor - Cvikov - Jablonné je dodnes krásně znatelné, ať už v dříve zrušeném úseku ze Svoru, tak i do Jablonného. Pilíře všech mostů (až na ten u Kunratic) dodnes existují. Pravdou je, že artefaktů již asi moc nezůstalo. Já si ještě z roku 2003 pamatuji torzo předvěsti a vjezdového návěstidla do Cvikova od Jablonného. Prý už tam torza nejsou. Dále si pamatuji jediný skloník, který se nacházel mezi Kunraticemi a Lindavou. Mnou popsaný stav fotograficky dokumentuje tento článek. Aktuálnější stav dokumentuje naopak např. tento článek.

Tchytil: já si zase myslím, že pro cyklistu je lepší párkrát dát přednost autu a tu silnici ,,jen,, přejet, než po ní x km jet.

Jezisek: ano, o těch zasypaných zářezech a zarostlých či rozoraných náspech jsem tu již psal. Jen Nikki stále nevysvětlil, proč je ten názor vedení cyklostezky na opuštěném drážním tělese tak nebezpečný.
Cyklista
Neregistrovaný host
Odeslán z: 46.13.6.218
Odesláno Středa, 11. ledna 2012 - 11:39:17    Odkaz na tento příspěvek  

Jezisek:
Souhlas. Navíc cyklostezku mohou využít pěší a vozíčkáři eventuálně sanitky, hasiči nebo policie v případě potřeby.
Další věcí je, že na cyklostezku budou moci všichni vstupovat zdarma a využívat dle svých potřeb. To na dráhu není možné, tam je zákaz vstupu. V době oplocování území je nový veřejný prostor jistě vítán.
Argumenty proti cyklostezce, které se uvádí na stránkách mutenice-kyjov.cz, jsou též sporné. Psát jako problém, že zámek Milotice je 3 km daleko? Co jsou 3 km pro cyklistu?
Psát, že cyklisté nepodpoří vinařství. Sám jsem do Mutěnic do sklípku několikrát jel takto: Pátek vlakem do Brna nebo Břeclavi, pak kolmo, večer ochutnávka, v sobotu přes den výlet po okolí (Kyjov, Milotice) a neděli odjezd zpět (do Brna nebo Břeclavi kolmo, pak vlak). Čili využil bych cyklostezku, podpořil vinařství a neporušil zákon. Čísla také moc nesedí. Najednu stranu vytvoříte 20 pracovních míst a přitom údržba má stát 24 mil/30 let, to je 800 tisíc/rok. Z toho zaplatíte těch 20 pracovníků?
Aby bylo jasno, nejsem proti obnovení provozu, dokonce sbírce fandím, ale nemůžu podepsat petici ani přispět na účet když se se mluví o cyklostezkách jako o "zvěrstvu".
Zdenek102
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 200
Registrován: 2-2011

Odesláno Středa, 11. ledna 2012 - 14:31:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Cyklisto:
. Na dálnici můžeme všichni jít (vozíčkáří, cyklisté) sdarma, teda jak se to vezne. V tom horším případě se za to platí životem.
Proč tam ten zákaz vstupu na dráhu asi je? Že by z důvodu úrazu a nebezpečí vlaku?
Teda blbší argument pro cyklostezku sem ještě neslyšel!
Ne. Sporné to není, vám se to zdá z pohledu cyklisty (vínečko, beseda - šak ať tam ten asfalt naserou.)
Víte. ONA SILNICE 422 JE VELMI PŘETÍŽENÁ! v době od 13 do 15 hodin nejosu 3 minuty co by neprojel kamion! Spočtěte si to SÁM! (Již mnohokrát se mluvilo že úsek Kyjov - Svatobořice - Mistřín bude „povýšen“ na silnici 1.třídy!)
Tohle postupné navyšování kamionů vede k razantnímu zhoršení životního prostředí. Opravdu se tu cítím někdy jak v Ostravě. A to že mi padají skleničky dolů z poliček když projede nějaký hulvát s návěsem 90 km/h v obci nemá cenu zmiňovat.
Řešení? Zpoplatnit 422 (Kyjov -> Čejč) 431 Mistřín -> Hodonín pro kamiony (2x dráž než D1). S tím zároveň 432 aby si kamioňáčci nemysleli, že jim to projde přes Milotice!
Tahle má reakce potvrzuje, že trať257 by měla i NÁKLADNÍ OPODSTATNĚNÍ !
Ale ona ta cyklostezka místo prosperující trati (která by musela být opravená) JE ZVĚRSTVO.
Kyjovská C9546C - nejhezčí C954 na celé moravě. Bohužel řidič, který si sní dal tolik práce (vylepil pruhy [-které zase jiný „blbý řidič“ ze zadu odlepil], dal koberečky , zelené diody a udržoval ji v bezvadném stavu) už s ní nejezdí a ostatní řidiči tuhle Kyjovskou perlu vesele dál huntují v strašně nízkých otáčkách a neobtěžují se ani za uherský rok umýt okna....http://seznam-autobusu.cz/vuz/454
Nikki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 462
Registrován: 3-2010

Odesláno Středa, 11. ledna 2012 - 14:51:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

pene: Já o voze, ty o koze. Zkus právně a fakticky resuscitovat Svor - Jablonné v Podještědí. Já takový optimista nejsem. Tam at si sv. Zdislava dělá co chce. Já tvrdím, že cyklostezka v jakémkoliv tělese dosud existující dráhy je zvěrstvo! Jsi schopen diferencovat?
Klub přátel lokálek, o.s.
http://www.klub-pratel-lokalek.cz/
Nikki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 463
Registrován: 3-2010

Odesláno Středa, 11. ledna 2012 - 14:56:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

cyklisto, ono by se těch 20 lidí platilo z částky na údržbu? Snad ne? Opomenu fakt, že samozžejme činnosti zajjištující údržbu a opravy nikdo nedělá kmenovými zaměstnanci. Ani SŽDC v podstatě ne.
Ten příměr jsem užil proto, aby každého cyklistu trklo, co je to za částku (těch 24,5 mega)
Klub přátel lokálek, o.s.
http://www.klub-pratel-lokalek.cz/
MPB
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11
Registrován: 12-2011
Odesláno Středa, 11. ledna 2012 - 15:00:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vážení přátelé,
zjistil jsem, že na trati 257 proběhl krátce před ukončením os. dopravy test a sice takový, že po dobu jednoho týdne byly sledovány náklady na provoz souprav, jízdní doby a množství přepravených cestujících v úseku Hodonín – Kyjov (tato akce nebyla oficiální, pouze orientační mezi zaměstnanci, kteří se drželi zuby nehty až do konce). Tyto údaje byly poté srovnány s autobusovou linkou, která kopíruje tuto trať a bylo zjištěno, že provozování drážní dopravy je o 22% výhodnější nežli autobusové. To ovšem nikoho nezajímalo, protože dnešní SŽDC uvedla, že náklady na údržbu dvou světli zabezpečených PZZ a SZZ ve stanici Dubňany jsou tak vysoké, že se nevyplatí tuto trať udržovat. Toto je technický důvod rušení trati, nemluvě o řadě dalších, směšných důvodech např. absurdně vytvořených jízdních řádech, kdy vlaky se míjeli např. v Kyjově jen o minuty, ba dokonce vteřiny na vlkošském zhlaví, tudíž cestující měli na výběr, buď to pojedou autobusem do Kyjova a bez spěchu stihnou přípoj např. na Brno, nebo pojedou vlakem a budou hodinu čekat na další spoj (ČD). Tento problém se netýká jen této trati, ale dnes již desítek dalších. Udivuje mě že SŽDC promrhala tak výhodno spojnici mezi dvěma největ. krajskými městy. Vím, že tento portál je sledovaný i správou ž. d. c. a proto jim vzkazuji, aby se nad sebou zamysleli, protože koleje nepatří státu, ale lidem!! -a je pouze královsky živý.
Nikki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 464
Registrován: 3-2010

Odesláno Středa, 11. ledna 2012 - 15:28:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

MPB - to je všeobecně známý fakt a právě proto si myslíme, že ná význam o trat bojovat
Klub přátel lokálek, o.s.
http://www.klub-pratel-lokalek.cz/
Pene
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 452
Registrován: 8-2009
Odesláno Středa, 11. ledna 2012 - 15:29:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nikki: dobře, v tom se shodneme. Já jen, že tehdy Vám ta vsuvka ve Vaší větě: Já tvrdím, že cyklostezka v jakémkoliv tělese dosud existující dráhy je zvěrstvo! chyběla. Tehdy mi připadalo, že to myslíte celkově, protože ten Váš příspěvek směřoval k mému příspěvku, týkajícímu se cyklostezky Česká Kamenice - Kamenický Šenov. Ovšem, tam už existující dráha již nějakých 33 let není...
Zdenek102
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 201
Registrován: 2-2011

Odesláno Středa, 11. ledna 2012 - 15:31:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

MPB:
K tomuhle není co dodat. Co slovo TO PRAVDA!
Kyjovská C9546C - nejhezčí C954 na celé moravě. Bohužel řidič, který si sní dal tolik práce (vylepil pruhy [-které zase jiný „blbý řidič“ ze zadu odlepil], dal koberečky , zelené diody a udržoval ji v bezvadném stavu) už s ní nejezdí a ostatní řidiči tuhle Kyjovskou perlu vesele dál huntují v strašně nízkých otáčkách a neobtěžují se ani za uherský rok umýt okna....http://seznam-autobusu.cz/vuz/454
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3769
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 11. ledna 2012 - 18:37:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad MPB: že provozování drážní dopravy je o 22% výhodnější nežli autobusové.

Jakým způsobem toto bylo zjištěno?
MPB
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12
Registrován: 12-2011
Odesláno Středa, 11. ledna 2012 - 19:18:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Toto zjištění vyplynulo ze srovnání autobusové a drážní dopravy na této lince, jak jsem již uvedl, resp. byly spočítány všechny provozní náklady obou druhů dopravy v uvedeném úseku. A právě z toho vyplynul tento výsledek. Samozřejmě, že dnes již tato hodnota není aktuální, protože je z konce 90. let.
Pavel_reiser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1541
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 11. ledna 2012 - 19:58:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

MPB - co všechno bylo do srovnávání zahrnuto ?
Tchytil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 387
Registrován: 10-2009
Odesláno Středa, 11. ledna 2012 - 20:11:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

a) cyklostezky nejsou zadarmo. I když zde neplatíte poplatky a nevím co, výstavba jde z našich kapes (oproti např. stavbě chodníku v obci, na který jdou peníze z obecní a ne státní kasy).
b) super nápad hodit na silnici 2x vyšší mýto než je na dálnici - kamiony pojedou jinudy, kde to zpoplatněné není. A proč? Protože chce dnes každý přežít a pokud víte, kolik činí dálniční míto na kamion a 1km, tak se není čemu divit. Tím pádem by se musely pro kamiony zpoplatnit veškeré komunikace poplatkem o stejné výši. A to už by nebylo mýto, nýbrž daň. Je dobré si i uvědomit, kdo toto mýto státu platí - nejsou to přepravci, ani prodejci, nýbrž my, občané. Mýto nemá za cíl zkvalitnit silnice, nýbrž vybrat opět někde peníze na utrácení našich státních představitelů, který jim platíme my! A pokud se orientujete v dopravě, vemte si, kolik stojí dnes něco přepravit kamionem: roční silniční daň cca 30tis (nejsem si jist), dále mýto myslím na km cca 12 - 15 Kč (střílím od pasu, neberte mne za slovo), dále palivo se spotřební daní (další položka, co jde státu do kapsy), opotřebení, mzda, a pak už jen prkotiny. Teď si to spočítejte na 1km cesty. A nebavím se o tom, že mýto, silniční daň, spotřební daň jde pouze státu do kapsy. My to platíme, nikdo jiný. Takže vy sice nadáváte na to, že vám tu kamiony jezdí pod nosem, ale je to z jednoduchécho důvodu - aby dopravce přežil, byl konkurenceschopný a obchodních dostal levněší zboží a měl větší čanci ho prodat. Takže při plkání tu o spoplatnění silnic I. a II. tříd je dobré se zamyslet, že to zaplatíme opět my všichni a nikdo jiný. Proto navrhuji zpoplatnit cyklostezky, které jsou stavěné za státní peníze a ještě předražené. Každý, kdo by jel po cyklostezce, by musel mít u sebe zaplacený roční kupon ve výši např. 1500 Kč. Já osobně bych byl rád, aby se peníze (mé jako i ty vaše) vložené do budování cyklostezek vracely opět státu, stejně jako je to teď se zpoplatněnými dálnicemi a argumentem, že mýto nám platí lepší cesty.
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4128
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 11. ledna 2012 - 20:41:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tchytil: Nejdříve si nastudujte co je to mýto, míto a co je to daň. Neplácejte. Máte v těch penězích velký guláš. A taky nemáte páru, proč se z obecních nebo státních (i to tu docela motáte) staví ty cyklostezky. A samozřejmě vždycky všechno platí všichni. To je dogma.
malý bobeš
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.200.57.132
Odesláno Středa, 11. ledna 2012 - 21:22:40    Odkaz na tento příspěvek  

nález při úklidu archivu - jedna dávno zrušená:


potom ještě naposled vyřezaná:


- bohužel jen kvůli likvidaci.


a jedna z variant budoucího využití :
Nikki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 465
Registrován: 3-2010

Odesláno Středa, 11. ledna 2012 - 21:36:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

maly bobes: To je která dráha?
Klub přátel lokálek, o.s.
http://www.klub-pratel-lokalek.cz/
Homy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 28
Registrován: 5-2011
Odesláno Středa, 11. ledna 2012 - 21:48:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nikki: http://cs.wikipedia.org/wiki/%C3%9Azkorozchodn%C3%A1_dr%C3%A1ha_F r%C3%BDdlant_-_He%C5%99manice

malý bobeš:
nema ta trat neco spolecnyho s uzkorozchodkou zittau>jonsdorf??
22Michal
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.13.123.3
Odesláno Středa, 11. ledna 2012 - 21:48:11    Odkaz na tento příspěvek  

Nikki- ten dotaz myslíš vážně?
malý bobeš
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.200.57.132
Odesláno Středa, 11. ledna 2012 - 21:50:04    Odkaz na tento příspěvek  

myslel jsem že nápis na poslední fotce jde přečíst...
píše se tam "Nástupiště pro trať Frýdlant v Čechách - Heřmanice" (je to nad tím kolem )
Jezisek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 764
Registrován: 4-2004

Odesláno Středa, 11. ledna 2012 - 22:30:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jako provozovatel kola na pologaluskových gumách si dovolím podotknout, že jestli spoplatníte cyklostezku, já klidně pojedu po frekventované silnici, budu projíždět svojí průměrnou rychlostí 25Km/h a ať se mě opováží jedno auto nerespektovat! Jak se Vám to (a všem pot. řidičům) líbí? Já bych hledal cíl mnoha cyklostezek právě v separování provozu cyklo x auto.
Taky můžeme říct, že cyklostezka je jednou z možností aktivní (tedy dnes tolik populární) relaxace a to jsou pro každou obec body k dobru. V městě mého původu například vznikla cyklostezka o délce cca. 15km, kde je (téměř) v celé délce provoz jen kol a spojuje města o 10 000 a 25 000 lidí. Vede celá po rovince, kolem řeky (a tří hospod). Na druhou stranu navazuje kombinace cyklotrasy (po méně vytížených cestách) a cyklostezky a vede do města o 50 000O obyv. Od května do října na ní jedeou doslova houfy lidí do práce, za relaxací, jen tak. Kompletně zaplaceno obcema, které spojuje. Zadarmo taky není nic. To se pak dostaneme k tomu, že jsem za poslední rok nevyužil služeb letiště, tož proč bych ho měl platit...
Konkrétně trati Kyjov- Mutěnice je škoda, to nemohu popřít. Několikrát jsem se tím "nerentabilním" motorem, kde byl problém najít místo na sezení, svezl. Takže pokud obce řeknou, či prosadí, obnovení provozu, mají mojí plnou podporu. Ale pokud obce řeknou, že chcou cyklostezku, je to lepší, než by SŽDC pozemky rozprodalo a pak nebude ani stezka, pak si pozemky koupí nějaký František Novák, přistaví ke svému domu garáž a pak budete přesně tam... nebo ne?
Zdenek102: prosím, popište, jak by trať 257 byla využita v nákladní dopravě? Obávám se, že relace Hodonín - Brno-Maloměřice nevydá na celý vlak. Takže se omezíme na bídu jednoho Mn Hodonín-Kyjov, že? Jestli-že chcete argumentovat paralerní vozbou k trati Břeclav - Brno, pak si jen letmo uvědomte, že drtivá většina by jezdila v noci, což by se lidem kolemt trati asi taky moc nelíbilo. Nehledě na to, že cargo nemá ani tolik mašin, aby tam nějaká větší vozba došla realizace. Ani tolik prostředků, aby platilo těžký provoz v T trakci.
Téměř jedno celé století již nejsme součástí Monarchie. Češi jsou již téměř celé století "svobodný národ". A kam svobodný národ český došel? Na prah nové Bílé hory...
Pene
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 453
Registrován: 8-2009
Odesláno Středa, 11. ledna 2012 - 22:49:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Homy: snad jen to, že se na tamní úzkorozchodnou síť napojovala. Pěkně je to vidět v mapě na této stránce. Jsou tam i pěkné fotky z bývalého vedení této tratě Německem a dnešním Polskem.
bflmpsvz
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.143.169.230
Odesláno Středa, 11. ledna 2012 - 23:02:56    Odkaz na tento příspěvek  

Příslušná knihs vyšla v roce 2001. Resume viz
http://www.vydol.cz/resuherm.htm
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4792
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 11. ledna 2012 - 23:04:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"výstavba jde z našich kapes (oproti např. stavbě chodníku v obci, na který jdou peníze z obecní a ne státní kasy)"

A ony obecní peníze se někde vylíhly že nejsou z našich kapes = daní?
22Michal
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.13.123.3
Odesláno Středa, 11. ledna 2012 - 23:13:07    Odkaz na tento příspěvek  

Petr vlček: no on si to Tchytil trochu popletl, tento názor je dost častý. Stačí se dotyčného zeptat, ať se zamyslí odkud se asi ty peníze berou (případ že místostarosta po večerech trápí obecní kopírku a vytváří jednu Emu za druhou jsem ještě nezachytil), potom se každý trochu uvažující jedinec chytne za pusu a už nikdy takovou blbost nevypustí.
Osobně spíš doporučuji mladým zapáleným jedincům aby se zaměřili na kontrolu využívání těch financí, než aby se snažili bez pomoci dopátrat, kde se berou.
Nikki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 468
Registrován: 3-2010

Odesláno Čtvrtek, 12. ledna 2012 - 01:06:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Přátelé, pokud by nám chtěn lněkdo pomoci se sběrem podpisů za revitalizaci dráhy Mutěnice - Kyjov, tak jsme vyvěsili petiční prohlášení i petiční arch. Děkuji
https://www.k-report.net/presmerovani/?prispevek=2376676
Klub přátel lokálek, o.s.
http://www.klub-pratel-lokalek.cz/
Tchytil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 388
Registrován: 10-2009
Odesláno Čtvrtek, 12. ledna 2012 - 07:32:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petr Vlček:
Je to tak, že když v okolí Mutěnic udělají cyklostezku, tak jde z peněz nás všech (10 mil lidí). Kdežto když si v Mutěnice udělají v obci chodník, tak jde z obecních peněz (pokud na chodník nedostanou dotace a to nedostanou) a tyto peníze jsou od odbyvatel Mutěnic. Nikoliv ode mne, který bydlím na 100 km daleko.
Takže i vysvětlení pro 22Michal: rozdíl mezi obecní kasou a státní kasou je velmi velký. Do státní přispíváme my všichni, do obecní jen místní. Ale to si myslím, že víte. Takže rozdíl mezi "chodníkem" a cyklostezkou je ten, že chodník např. v Mutěnicích platit já nebudu, kdežto cyklostezku z Kyjova ano. Doufám, že jste to pochopil a chytl se za pusu.
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3364
Registrován: 9-2005

Odesláno Čtvrtek, 12. ledna 2012 - 08:17:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Do státní přispíváme my všichni, do obecní jen místní.

To ovšem není pravda...
Bezdružická lokálka
Nikki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 469
Registrován: 3-2010

Odesláno Čtvrtek, 12. ledna 2012 - 09:32:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

22Michal, maly bobes - ja jsem ty fotky nerozklikával, čili jsem si nevšiml, že je to úzký rozchod. :-(

(Příspěvek byl editován uživatelem Nikki.)
Klub přátel lokálek, o.s.
http://www.klub-pratel-lokalek.cz/
Martink
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 455
Registrován: 11-2004
Odesláno Čtvrtek, 12. ledna 2012 - 11:21:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tchytil, M_k: Kam jdou naše peníze je na principu tzv. rozpočtového určení daní. Samozřejmě všichni zaplatíme stejně a pak stát na základě onoho principu tyto peníze přidělí obcím. A protože je tento princip odvislý od velikosti měst (co do počtu obyvatel), tak občané všech malých vesnic de-facto přispívají např. na stavbu jedné slavné pražské cyklostezky, kde kilometr stál snad 15 milionů.
Samozřejmě, pokud žiji v konkrétní obci, tak mohu svým hlasováním (a ovlivňováním zastupitelů) rozhodovat o tom, jestli se postaví chodník, nebo něco jiného. Ale peníze jsou to pořád ty jedny - naše daně, přerozdělené státem. Neboť jak bude vypadat rozpočtové určení daní je dáno politickým rozhodnutím zastupitelů státu, nikoli obcí.
Spolek pro veřejnou dopravu na jihozápadní Moravě
Tchytil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 389
Registrován: 10-2009
Odesláno Čtvrtek, 12. ledna 2012 - 14:36:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Princip je takový, že peníze vybere stát, přerozdělí městům a obcím dle velikosti, tj. jakoby naše peníze šli do obce nepřímo, přes státní pokladnu. A zbytek si nechá stát. Takže např. stát ode mne vybere za rok 10 000 Kč, obec z mých peněz dostane 3tis kč (dle velikosti atd). Ale která obec je dostane? Principiálně ta, ve které bydlím, dostane podíl z mých daních, když to nadnesu. Takže jak narážíte, všichni platíme cyklostezky, ovšem např. chodník v obci jde z obecního, tj. z peněz přerozdělených státem z našich daný dle počtu obyvatel obce. A z toho, co obec dostane od státu, platí své akce na svém katastrálním území. Ještě jsem neviděl, že by Lhota na Moravě přispěla na cyklostezku v Práglu.
Poměr peněz od občanů a firem vybraných na základě daní, poplatků a nevím čeho je větší, než poměr peněz obcím následně přiděleným, což je logické.
Takže jak výše uvádím, z mých daních 10tis jde mé obci např. 3tis a zbytek států.
Proto jsem PROTI cyklostezkám bezrozmyslu plácaných po celé ČR (už je to dnes lobby, firmy dostanou lukrativní zakázku a pak postaví 1km za 15mega), jelikož jsou stavěné z mých daní.
Martink
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 456
Registrován: 11-2004
Odesláno Čtvrtek, 12. ledna 2012 - 15:27:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tchytil: Souhlasím. Ano, takže by se dalo říct, že obecní kasy jsou podkasou kasy státní Směrování části těchto peněz můžeme ovlivnit jen tím, kde žijeme.
Ovšem nejsem si jist, zda cyklostezky nejdou - alespoň částečně a alespoň někde - placeny též z obecní kasy. Formou např. svazku obcí.
Spolek pro veřejnou dopravu na jihozápadní Moravě
T_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2555
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 12. ledna 2012 - 16:24:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tchytil: Jenže nemáš jen daně z příjmu, ze závislé činnosti a jak se to všechno jmenuje, kde se dá dohledat co jsi za občana a kde bydlíš. Ty platíš totiž zejména DPH plus spotřební daň, která se až na velmi nepatrné výjimky přelévá přes nadnárodní řetězce mající sídla sice ne v Prase, ale na vesnicích kolem Prahy (Rudná, Čestlice, ...). Nehledě na to, že si opravdu myslím, že dnes jsou všechny daně, snad vyjma daně z nemovitostí souhrnně odvedeny do státního rozpočtu a následně zase vráceny do podhradí.
Dopravní web ® informace a publicistika z oboru dopravy, se zvláštním zřetelem na dopravu veřejnou
To se pak sevře v krku, když ukáže třeba na Tebe... A pak "Chraňte naše duše!", často zaznívá do nebe... - Daniel Landa
Nejdřív přicházejí úsměvy, potom lži. Poslední je střelba. – Roland Deschain z Gileadu
Tchytil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 390
Registrován: 10-2009
Odesláno Čtvrtek, 12. ledna 2012 - 18:17:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martink: Souhlas, určitě to tak někde je, jen o tom osobně nevím. Nemám zas takový přehled.
T-m: Tj. většina. Máme k tomu ještě soc a zdrav pojištění atd. To jsou vlastně příjmy státního rozpočtu. Platba do obcí je na straně výdajů rozpočtu, stějně jako sociální dávky, stavba dálnic, dotací, platy úředníků, atd.
Zdenek102
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 202
Registrován: 2-2011

Odesláno Čtvrtek, 12. ledna 2012 - 19:08:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jezisek:
Obávám se, že relace Hodonín - Brno-Maloměřice nevydá na celý vlak. Takže se omezíme na bídu jednoho Mn Hodonín-Kyjov, že?
Jak sem psal. od 13 do 15 každé 3-4 minuty kamion. Ranní špička o hodně více Od 5:00 do 8:00 každé 2-3 minuty kamion. Mimo tychle časy se přes S-M prožene 80-100 kamionů (S tím že asi 15 hovad mezi 24:00-3:30. Takže si to spočtěmě odpolední špička nám dává 30 kamionů, ranní 80 kamionů. Dává nám denně to 190 až 200 kamionů.) Takže 1-2x Mn Kyjov -> Hodonín? A proč ne?

Tchytil:
super nápad hodit na silnici 2x vyšší mýto než je na dálnici - kamiony pojedou jinudy, kde to zpoplatněné není. A proč? Protože chce dnes každý přežít a pokud víte, kolik činí dálniční míto na kamion a 1km, tak se není čemu divit.
A co že chce každý přežít? Co já stím mám dělat? Mám ho snad ještě podporovat?

Takže vy sice nadáváte na to, že vám tu kamiony jezdí pod nosem, ale je to z jednoduchécho důvodu - aby dopravce přežil, byl konkurenceschopný a obchodních dostal levněší zboží a měl větší čanci ho prodat. Takže při plkání tu o spoplatnění silnic I. a II. tříd je dobré se zamyslet, že to zaplatíme opět my všichni a nikdo jiný.
Ale mě NEzajímá že NEpřežije dopravce. Dyť on tu pro mě nemá žádný význam, absolutně žádný, když tudy projíždí. Jo, a když mě (a tomu obchodníkovi) ten „malý“ dopravce doveze levné šmejdy z Číny, to je taky velice dobře, že? Hlavně že se to prodá a naše děti pak kvůli tomu leží v nemocnici - tu a tam s ufiklým prstem kvůli špatném kočárku, nebezpečné látky a oblečení, dětské hračky, ze kterých se může dítě udávit. Hlavně aby byl dopravcekonkurence schopný a obchodník aby to (ty šmejdy) prodal.

Proto navrhuji zpoplatnit cyklostezky, které jsou stavěné za státní peníze a ještě předražené. Každý, kdo by jel po cyklostezce, by musel mít u sebe zaplacený roční kupon ve výši např. 1500 Kč.
Vám slovo ZDRAVÁ POPULACE NIC NEŘÍKÁ ŽE?! Většina lidí je teď v kanclu a celé dny sedí a hledí do papírů, PC. Takže až se budou chtít trochu pohnout, dostat se na čertvý vzduch, tak za to budou ještě solit prachy? Člověče ste v pořádku? Naprostá většina by zůstala sedět doma a přibírat kila, a ta druhá by se jela projet autem a ta třetí (cyklisté) by byla na vaší ZADARMO SILNICI (to jsou ty silnice přecpané těmy kamiony malých dopravců, kteří ctějí být „konkurenceschopní“), sice by ti cyklisté ohrožovali zdraví i životy motoristů (ikdyž vedle stojí placená cyklostezka) i své ale bylo by to zdarma. Já sem vám do nového roku zapoměl popřát mnoho duševního zdraví! Tak se vám omlouvám, že vám tohle přeju tak pozdě, ale snad se vás to duševní zdraví chytne. Pokud se to mé přání nevyplní, tak si na chvíli položte hlavu třeba i na stůl, ono je totiž dost možné že se vám hlava nedokrvuje a tudíž píšete i o „zpoplatnění cyklostezek“
No. Tak teď opravdu vážně a bez vtipů, k zpoplatnění silnic. Když né 2x tak dražší tak ať je to normálně za dálniční cenu.Zpoplatnit: 422 (Kyjov -> Mistřín, Hovorany-> Čejč), 431 (Mistřín -> Hodonín), 432 (Kyjov -> Milotice -> Hodonín), 54 (Kyjov -> Vlkoš), 380 (Hodonín -> Mutěnice).

Jezisek:
Jestli-že chcete argumentovat paralerní vozbou k trati Břeclav - Brno, pak si jen letmo uvědomte, že drtivá většina by jezdila v noci, což by se lidem kolemt trati asi taky moc nelíbilo. Nehledě na to, že cargo nemá ani tolik mašin, aby tam nějaká větší vozba došla realizace. Ani tolik prostředků, aby platilo těžký provoz v T trakci.

A vy si letmo ovědotme že doteď ty lidí „lahkospavce“ budí těch 15 hovad, co jezdí v obci 90km/h a vůbec je netankuje, že je tam JEN 50km/h. Ono by byl problém s noční vozbou? Já že lokomotivy už světla mají. Nebo to snad ty vlaky budeme vypravovat v dne, aby si to mohli šotoučci cvaknout? (Ideálně tak ve špičce - tj od 13:00 do 16:00, to je přece ideální násvit že?)
Pozn. Taky si té hlavě dejte chvíli pokoj, než napíšete něo takového. Tím že pošlete pár vlaků po 257 a po 340 místo po úseku Břeclav -> Brno, ulevíte tím právě té 250. Ono opravdu tolik lidí má takový problém s tím, že v noci projedou 4 vlaky? Proč děláte z také prkotiny obrovský problém? Dyť to je maximálné na otočení se na drouhou stranu, když už spíte. Co teda dělají lidé na smyčce tramvajové linky(Praha,Brno). Ješte k tomu když to dělá „crn,crn“ ? To asi spí zavěšení nohama ke stropu a hlavou dolů že?

(Příspěvek byl editován uživatelem zdenek102.)
Kyjovská C9546C - nejhezčí C954 na celé moravě. Bohužel řidič, který si sní dal tolik práce (vylepil pruhy [-které zase jiný „blbý řidič“ ze zadu odlepil], dal koberečky , zelené diody a udržoval ji v bezvadném stavu) už s ní nejezdí a ostatní řidiči tuhle Kyjovskou perlu vesele dál huntují v strašně nízkých otáčkách a neobtěžují se ani za uherský rok umýt okna....http://seznam-autobusu.cz/vuz/454
Tchytil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 391
Registrován: 10-2009
Odesláno Čtvrtek, 12. ledna 2012 - 19:31:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zdenek102:
a) Zdravá populace mi říká: chodit pěšky a můžete si koupit rotoped. Kdyby místo cyklostezek koupila vláda všem rotoped, bude to stát o půlku méně než stavba dosavadních cyklostezek )
b) Až budete mít hypotéku, platit splátky za auta, živit rodinu a mít autodopravu jako povolání a OBŽIVU, tak budete mluvit jiným tónem.
c) kde mají lidé brát na všechny tyto poplatky? Mýto, silniční daň a ostatní se vždy promítnou do finálních cen výrobků. Ano, zpoplatněte si cesty, ale zaplatíte si to sám. Vše vám zdraží, protože většina zboží jde dnes po asfaltu. A pokud zavedou poplatek na silnici II třídy "někde", ostatní se hned přidají, takže se zpoplatní celá ČR a zboží se zdraží všude.
d) A co si myslíte, že se u nás prodává vyrobené v EU? Zkuste si tipnout, v jakém poměru je dnes prodej zboží z EU a prodej zboží z Číny, Vietnam, Indie a spol? 1:2 nebo je to ještě věší poměr ku prospěchu východních zemí. Většina dnes prodávaných výrobků spotřebního zboží (elektroniky, textilu, atd) se dnes vyrábí na "východě", ať už značkového či "neznačkového". Už vidím, jak Vy kupujete "samou kvalitu z EU" :-))

"Vám slovo ZDRAVÁ POPULACE NIC NEŘÍKÁ ŽE?! Většina lidí je teď v kanclu a celé dny sedí a hledí do papírů, PC. Takže až se budou chtít trochu pohnout, dostat se na čertvý vzduch, tak za to budou ještě solit prachy? Člověče ste v pořádku? Naprostá většina by zůstala sedět doma a přibírat kila, a ta druhá by se jela projet autem a ta třetí (cyklisté) by byla na vaší ZADARMO SILNICI (to jsou ty silnice přecpané těmy kamiony malých dopravců, kteří ctějí být „konkurenceschopní“), sice by ti cyklisté ohrožovali zdraví i životy motoristů (ikdyž vedle stojí placená cyklostezka) i své ale bylo by to zdarma." - na takovou ptákovinu řeknu jedno: ZABIJ BOBRA, ZACHRÁNÍŠ STROM. Doufám, že to pochopíte.
Zdenek102
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 203
Registrován: 2-2011

Odesláno Čtvrtek, 12. ledna 2012 - 20:43:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tchytil:
a)Rotoped, není pohyb na zdravém vzduchu, ale doma. Namýtnete, můžu si ten rotoped dát na zahrádku (pokud nějakou mám - což ve městě není) proto cyklostezky. VY tu přírodu musíte asi hódně nenávidět ŽE?
b)Bavím se o zpoplatnění pro kamiony. O osobních autech a ničem jiném tu nebyla za celou dobu nebyla řeč, pokud to tak vyznělo, tak to bylo špatně pochopeno. A o té vaší silnici v „NĚKDE“ se už skoro mluví/přemýšlí/uvažuje jako o silnici 1.třídy.(Hodně pozdě!) To víte, že chtějí/li postavit v Kyjově na „Langobardské“ (tudíž na vaší silnici do „někam“) kruháč? (Doufám že na tuhle kravinu nebou mít prachy a ani náladu.)
c)Ono se zdražuje i „bez toho“ a zpoplatnění pár silnic opravdu nemůže mít takové fatální následky jako zvedání ceny o 50% kvůli ceně za daň. Samozřejmě ste to pochopil špatně. Kamiony NEJSOU místní dodavatelé zboží.(pekárny, řeznictví apod. Místní dodavatelé by byli pochopitelně ze zpoplatnění silnic vyjmuti aby se uchytil Český výrobek“ na „Českém trhu“.)
d)To máte pravdu. Ale pořád tu sou ty šmejdy, které se sem opravdu po dráze nedostávají. A navíc většina výroby renomovaných značek je v Číně a na východě ovšem musí jaksi projít Evropskými podmínkami, a renomovaná značka si opravdu netroufne prodat moc šmejdů a zdraví závadných výrobků.)

Ale tady, hlavně v Hodoníně opravdu platí: ZABIJ BOBRA A ZACHRÁNÍŠ STROM.
Opravdu. A to co sem psal, tak to prostě je. Ty 3 způsoby přesně vystihují to, co bude dělat člověk když mu zpoplatníte cyklostezky.
Co dá šlověku víc k dobrému a zdrávému životu ?
Síť cyklostezek, volnočasových aktivit, (cyklistika,míčové hry, hokej, i ten golf, pro starší aktivní občany ta zdravá procházka...) zdravý pohyb na vzduchu apod.
Nebo čumění do televite při jízdě na rotopedu (větráme si otevřeným oknem ovšem, je tu háček - venku nám jezdí kamiony vzduch je strašně znečištěný), pak si jít zahrát nové volnočasové aktivity OD Windows 7 (bo jak se to menuje) a tak místo toho, aby ste se dostal ven, si budete kopat virtuálním míčem na obrazovce, dávat góly a lámat počítačové rekordy...
Tohle je ta vaše hudba budoucnosti? Už vidím, jak vaši známí sledují váš pohřeb na skypu přes WEBku a pláčí u toho z „tepla rodinného domova“ pak to zvěřejní na FB a píší do komentářů „upřímnou soustrast“, nebo „Byl to hodný člověk“.
Dofám, že jste to už pochopil.
Kyjovská C9546C - nejhezčí C954 na celé moravě. Bohužel řidič, který si sní dal tolik práce (vylepil pruhy [-které zase jiný „blbý řidič“ ze zadu odlepil], dal koberečky , zelené diody a udržoval ji v bezvadném stavu) už s ní nejezdí a ostatní řidiči tuhle Kyjovskou perlu vesele dál huntují v strašně nízkých otáčkách a neobtěžují se ani za uherský rok umýt okna....http://seznam-autobusu.cz/vuz/454
Tchytil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 392
Registrován: 10-2009
Odesláno Čtvrtek, 12. ledna 2012 - 21:24:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Heslovitě:
To heslo s bobrem vyjadřuje absurditu, se kterými se v životě i tady setkávám často.
Zpoplatnění cyklo bylo myšleno ironicky, abych upozornil na souběžný problém zpoplatňování cest I a II. tříd, prostě jak by se to nelíbilo cyclistům, tak se to nelíbí i přepravcům prodejcům a neposlední řadě mě jako zákazníka, který to platí.
Nejsem odpůrce, ale cyklostezky dnes vznikají všude a neplánovaně, prostě tam, kde se dají utratit peníze domácí i dotační, tak tam to plácneme, i kdyby to vedlo od nikud nikam, hlavně že se někdo napakuje a uděláme "dobrou věc" pro lidi. Navíc, co se týče mne, každý víkend mířím na hrad či do lesa a za mých mladých let i brusle, stolní tenis atd. Dnes už je času málo, i když je to jen výmluva.
Dost bylo politikaření, pojďme se věnovat železnici...
Zdenek102
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 204
Registrován: 2-2011

Odesláno Čtvrtek, 12. ledna 2012 - 22:21:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tchytil:
Na tom se shodneme. Teď si jen při argumetnu B: nezapomeňte zmínit to, že při tom placení Hypotéky, třeba 3 členné rodiny, inkasa budete muset platit ještě jednoho ASTMATIKA!(A to si sakra rozmyslíte to, že si koupíte o 5 kaček dražší zboží (mléko, maso), než desetitisíce za léčbu toho dítěte kvůli kamionům. Možná by ste se k vůli vaší ratolesti musel odstěhovat na venkov aby vaše dítě mělo zdravý vzduch a bylo schpné normálního života a to se vám hodně moc prodraží. To jen tak na dodatek, když už sme u toho placení a rodiny)
Ano. Plácání cyklostezek tam kde to jen jde je hovadina. Svatoborským by se ohromně hodilo mít cyklostezku až k části „Baráky“ jenže když tu mosí být místo plynulého navazování na chodník přes silnici cedula na místního velkovinaře (jméno si doplňtě sami) tak asi zájmy většiny šli stranou, nutno dodat že tak ten chodník vypadá opravdu absurdně.. Současný, opravený stav nabízí, jízdu cyklistům po chodníku nebo po silnici. Děti jedoucí do škole jedou po chodníku a chodci jim nadávají, ale za co? Tím bych skončil cyklostezky.
Kyjovská C9546C - nejhezčí C954 na celé moravě. Bohužel řidič, který si sní dal tolik práce (vylepil pruhy [-které zase jiný „blbý řidič“ ze zadu odlepil], dal koberečky , zelené diody a udržoval ji v bezvadném stavu) už s ní nejezdí a ostatní řidiči tuhle Kyjovskou perlu vesele dál huntují v strašně nízkých otáčkách a neobtěžují se ani za uherský rok umýt okna....http://seznam-autobusu.cz/vuz/454
Martin_kašpar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 831
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 12. ledna 2012 - 22:32:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sice odbočím, ale doufám si tvrdit, že na venkově je v topné sezóně ovzduší spíše horší než ve městě. Stačí jeden palič petek a ten se najde skoro všude...
22Michal
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.13.123.3
Odesláno Čtvrtek, 12. ledna 2012 - 22:40:42    Odkaz na tento příspěvek  

Martin Kašpar: to můžu potvrdit, navíc někdy to nemusí být ani plast, stačí nižší tlak a mokré dřevo.
Vajgl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 380
Registrován: 9-2003

Odesláno Pátek, 13. ledna 2012 - 08:02:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

... a studený komín, zavřená dusivka "aby to rychle topilo" a uhlí nasypané na studený rošt ... já doma topím jenom tuhým, ale když topíte tak jak se má z komína jde sotva viditelný dým, já sem se to už naučil jak na to.
22Michal
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.13.123.3
Odesláno Pátek, 13. ledna 2012 - 10:41:57    Odkaz na tento příspěvek  

Vajgl: právě že to chce se to naučit. A hlavně chtít. Než se u nás zavedl plyn, topilo se jedině uhlím, občas to bylo dost "hustý", ale v poslední době sleduju že někteří jedinci dokáží i dřevem zahulit strašně. Většinou jsou to lidi, kteří vyrostli na sídlišti u teplárny, poté co si koupili domek, snaží se teď šetřit. Nemají ten grif v ruce.
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3365
Registrován: 9-2005

Odesláno Pátek, 13. ledna 2012 - 21:20:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ovšem nejsem si jist, zda cyklostezky nejdou - alespoň částečně a alespoň někde - placeny též z obecní kasy. Formou např. svazku obcí.

Pokaždé je tam výrazná spoluúčast obcí, nebo svazků obcí ve výši několika desítek procent nákladů. Proto většina nových cyklostezek vzniká jen v regionech bohatších s většími obcemi, které si to mohou dovolit. Viz jižní a střední Morava, okolí Prahy, Podkrkonoší apod. V Plzeňském kraji, kde většina obcí má sotva pár desítek či set obyvatel, často ještě bez kanalizace, pořádných chodníků apod., je výstavba cyklostezek výrazně pozadu.
Bezdružická lokálka
Jezisek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 765
Registrován: 4-2004

Odesláno Sobota, 14. ledna 2012 - 07:20:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zdenek102: počíta umíte. A teď mi řekněte, jak všechny ty kamiony dostanete na trať. Snad RoLa Mutěnice-Kyjov?
Téměř jedno celé století již nejsme součástí Monarchie. Češi jsou již téměř celé století "svobodný národ". A kam svobodný národ český došel? Na prah nové Bílé hory...
Mařin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2968
Registrován: 11-2006

Odesláno Sobota, 14. ledna 2012 - 08:21:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Přesně tak, většina kamionů je jen tranzit, pochybuju že by byla mezi Hodonínem a Kyjovem taková obrátka zboží...
Petice na záchranu tratě Mutěnice - Kyjov
Martink
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 458
Registrován: 11-2004
Odesláno Sobota, 14. ledna 2012 - 15:32:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tip z Nového Zélandu:
http://www.youtube.com/watch?v=TsHG1czWeaY&feature=relmfu

Spolek pro veřejnou dopravu na jihozápadní Moravě
Zdenek102
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 205
Registrován: 2-2011

Odesláno Sobota, 14. ledna 2012 - 15:45:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mařin:
Pochopitelně, že mezi Hodonínem a Kyjovem není taková obrátka zboží, tam jsou obrátky lidí. Ale pro tenhle tranzit se musí zavést poplatky,(když chtějí tranzitovat, ať platí!) protože tenhle tranzit ničí silnice a zhoršuje životní podmínky a nepřinese do regionu žádný užitek. Už si pane Tchytile rozumíme o čem tu celou dobu mluvím (o tranzitech)?
Jezisku jak ste psal, vlaky Břeclav -> Hodonín -> Kyjov -> Brno by nebyly vůbec na škodu, jak v osobce, tak hlavně v nákladní dopravě. RoLa je pochopitelně dobrý nápad, a měl by se realizovat hned potom, co „probudí“ 257 ze „zimního spánku“ aby zde byla zajištěna i nákladní doprava, proto silniční mýto (klidně i 2x větší než na dálnici) na 54,380,422,431,432 aby si dopravci rozmysleli, za co budou platit.
Kyjovská C9546C - nejhezčí C954 na celé moravě. Bohužel řidič, který si sní dal tolik práce (vylepil pruhy [-které zase jiný „blbý řidič“ ze zadu odlepil], dal koberečky , zelené diody a udržoval ji v bezvadném stavu) už s ní nejezdí a ostatní řidiči tuhle Kyjovskou perlu vesele dál huntují v strašně nízkých otáčkách a neobtěžují se ani za uherský rok umýt okna....http://seznam-autobusu.cz/vuz/454
22Michal
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.13.123.3
Odesláno Sobota, 14. ledna 2012 - 16:32:48    Odkaz na tento příspěvek  

Zdenek102: nechci brát iluze, ale RoLa má význam jen na hodně dlouhé úseky. Na takovém mrcku, než by došlo k naložení kamiónů na vlak, jejich opětovnému vyložení v cílové stanici, to by to po silnici (i s nějakou objížďkou) stihli otočit několikrát.
Nákladní doprava v dnešní době (na menší trati) může být jedině když jsou v okolí nějaké firmy, které přepravují větší množství surovin, mají o tenro způsob dopravy zájem a obsluha na trati je trochu pružná.
Jinak se do toho nikdo nebude hrnout.
Máte nějaká relevantní čísla, kolik těch kamionů reálně jezdí v daném úseku? Já to mám trochu z ruky, ale když se v těchto končinách vyskytnu, nezdá se mi, že bych jich viděl nějak moc.
Kubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2836
Registrován: 9-2004

Odesláno Sobota, 14. ledna 2012 - 19:44:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Břeclav -> Hodonín -> Kyjov -> Brno ... hlavně v nákladní dopravě

A k čemu by byly? Na Vláře jezdí jeden pár nákladů a dálková doprava samozžejmě už 160 let jezdí po trati Brno-Břeclav...

RoLa je pochopitelně dobrý nápad

Kdo jí bude dotovat a odkud kam bude jezdit? Jak již poznamenal Michal, RoLa funguje na trasách dlouhých stovky km, kde je v cestě přírodní překážka (Alpy), a to ještě možná jen s dotacema.
Mařin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2969
Registrován: 11-2006

Odesláno Neděle, 15. ledna 2012 - 09:59:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ale pro tenhle tranzit se musí zavést poplatky
Které stejně ve finále zaplatíme my...
Petice na záchranu tratě Mutěnice - Kyjov
Jezisek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 766
Registrován: 4-2004

Odesláno Neděle, 15. ledna 2012 - 14:41:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zdenek102: mám vážnou obavu, že o technologii řízení nákladní dopravy u nás jste ani nezavadil.
Trať 257 je pro nákladní tranzitní dopravu nepoužitelná. Ćtveřice bucharů v brankovickém kopcu je černý sen ČD-C. Jedině, pokud by sklárna v Kyjově brala písek někde z jihu (Rakousko, Balkán), ale i tak by takový vlak jel do Moravského Písku (pod drátama) a teprve tam by ho brala nějaká mašina T-trakce. Jedině, že by se ve Svatobořicích ložilo, ale vzhledem k velikosti a produkci elektrosvitu je i toto málo pravděpodobné. Dnes, je pro ČD-C výhodnějíší ( při neprůjezdnosti trati Břeclav-Brno) vlaky odklonit přes Přerov. Pokud by nebylo jiné možnosti, než po vláře, i tak by všechno jezdilo do MPísku a teprve tam přepřah na motor.
Vzhledem k rychlému spojení Hodonín-Břeclav-Brno je i vozba přímích vlaků Hodonín-Kyjov-Brno poněkud bezpředmětná (nehledě na silnou konkurenci autobusů, jak zde někdo psal...). Takže, jak jsem řekl prva, je trať 257 v nákladní dopravě bezpředmětná.
Téměř jedno celé století již nejsme součástí Monarchie. Češi jsou již téměř celé století "svobodný národ". A kam svobodný národ český došel? Na prah nové Bílé hory...
Nikki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 472
Registrován: 3-2010

Odesláno Neděle, 15. ledna 2012 - 16:54:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Přátelé, pokud koukáte na sbírkový účet https://www.fio.cz/scgi-bin/hermes/dz-transparent.cgi?ID_ucet=260 0199841 právě z něj odešlo Kč 11.000. Není to, jak by se mohl zdát na naše kratochvíle s děvčaty, ale platba slouží jako soudní poplatek za návrh předběžného opatření a jistota. Habartovi kluci i přes můj výslovný zákaz začali s demontáží kolejových polí. Proto předběžko, aby zítra chlapi z firmy SWIETELSKY mohli dělat něco smysluplnějšího.
Klub přátel lokálek, o.s.
http://www.klub-pratel-lokalek.cz/
Zdenek102
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 207
Registrován: 2-2011

Odesláno Neděle, 15. ledna 2012 - 17:22:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

22Michal: To ano. Ale ať si za to zaplatí.
Přesná čísla zamozřejmě nemám, ale sem zdejší a přimýšlet si desítky kaionů nemám zapotřebí. A stát 24 hodiny u silnice - na tto fakt nemám čas. Ale až nebudu mět co dělat, tak to skusim, sednu si před barák a budu počítat.
Kubrt:
To sem vážně nevěděl. Ale třeba také protažení Osobáků které jedou z Břeclavi jen do Hodonína by nebylo špatné potáhnout do Kyjova(Brno by bylo jedině ráno, ale v době úspor ani pomyšlení.)
RoLa když už, Tak z Přerova do Kyjova a tam se dělit směr Brno/Břeclav. Ale na to nejsou ani prachy.

O jaké konkurenci autobusů se tu bavíme ? O 109? Už i většina Mladých lidí se naučilo jezdit tím vlakem... Ale přece jenom, Autobusy na 109 bych proššrtal asi tak o 30% aby nám zmizeli vzduch voziči a převážnou většinu ( vést přes Žel.st v Čejči s návazností vlaku směr Hodonín) a končit na zast. Hovorany rozc. Kde by byl umožněn přestup na přímé BUSy Kyjov ->Hovorany->Hodonín(přímo). Určitě by tím zmizely vlaky o obsazenosti 5-10 osob v sobotu s příjezdem do Hodonína v 8:12.
-Na dotování RoLa by prachy nejspíš/určitě nebyli.
Mařin:
A doteď platíme za předražené opravy silnic.! Ale to nikomu nevadí. (Já beru rači mýtné pro kamiony na silnici než utopené miliardy v silnicích).
Jezisek:
To už je věc Carga, ale dotaz: Proč je 257 pro náklady tak nepoužitelná?
Kyjovská C9546C - nejhezčí C954 na celé moravě. Bohužel řidič, který si sní dal tolik práce (vylepil pruhy [-které zase jiný „blbý řidič“ ze zadu odlepil], dal koberečky , zelené diody a udržoval ji v bezvadném stavu) už s ní nejezdí a ostatní řidiči tuhle Kyjovskou perlu vesele dál huntují v strašně nízkých otáčkách a neobtěžují se ani za uherský rok umýt okna....http://seznam-autobusu.cz/vuz/454
Jezisek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 767
Registrován: 4-2004

Odesláno Neděle, 15. ledna 2012 - 18:06:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Protože lokomotiva jezdí na naftu, kterou musí Cargo platit. Elektřina se platí paušálně.
Další argument proti mutěnce je třeba ten, že Hodonín leží na hlavní trati a zátěž směřuje buď do Veselí na jeden pár nákladů do Majlontu, nebo na pn vlak Břeclav - Přerov. Tolik zátěže, aby jen Hodonín (a Kyjov) udělal relační vlak do Majlontu tam prostě není. Ale i náklad bude mít kratší jízdní dobu Hodonín-Břeclav-Brno, než přes Kyjov, nehledě na větší trakční náročnost vlárské tratě.
Váš názor na RoLau je takový trošku, jak bych to řekl... Výhodou kamionu je rychlost a náklady v poměru na přepravní kapacitu. Pochybuju, že by bylo dost náklaďáků na relaci Přerov - Kyjov - Břecla/Brno (zejména, když existuje přímá trať Přerov - Brno). Tak asi tak.
Téměř jedno celé století již nejsme součástí Monarchie. Češi jsou již téměř celé století "svobodný národ". A kam svobodný národ český došel? Na prah nové Bílé hory...
Zdenek102
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 208
Registrován: 2-2011

Odesláno Neděle, 15. ledna 2012 - 18:41:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jezisek:
-Už vidím, jak se ty náklady hrnou přes trať která je jednokolejná, je problém přes ni cokoli procpat, zvlášť, když se ta trať bude celá opravovat a zdvoukolejňovat.
-A já zase že by těch náklaďáků pro tyhle vlaky bylo skutečně dost. Ano výhoda že kamionu je rychlost, která je zadarmo, ale za výhody by se mělo platit! Zvlášť v té době, kdy nemáme na opravu silnic které jsou zničeny od kamionů (je opravdu s podivem jak podrporujeme tranzitující dopravu, která po sobě zanechá jen rozbité silnice) a tak místo aby se ty prachy vrazili do obcí, kde tahle oprava neúměrně zvýší kvalitu života, tak se to vrazí do silnic, kde jezdí převážně kamiony, protože je to jak říkáte „výhodné“. (Což také je). Ale za opravy těchto silnic si přepravci neplatí - a to je právě TA velká chyba.
Stejně Cargonautům nezbude nic jiného, než po dobu opravy 300 něco málo/hodně posílat přes vláru, sic k jejich nelibosti. Už vidím, jak to tahají přes Břeclav a 250 do Brna kde je silná osobka.

(Příspěvek byl editován uživatelem zdenek102.)
Kyjovská C9546C - nejhezčí C954 na celé moravě. Bohužel řidič, který si sní dal tolik práce (vylepil pruhy [-které zase jiný „blbý řidič“ ze zadu odlepil], dal koberečky , zelené diody a udržoval ji v bezvadném stavu) už s ní nejezdí a ostatní řidiči tuhle Kyjovskou perlu vesele dál huntují v strašně nízkých otáčkách a neobtěžují se ani za uherský rok umýt okna....http://seznam-autobusu.cz/vuz/454
Mařin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2970
Registrován: 11-2006

Odesláno Neděle, 15. ledna 2012 - 19:01:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Nikki: Zde je dokumentace aktuálního stavu trati.

http://www.ulozto.cz/12569380/trat257-stav15012012-rar
Petice na záchranu tratě Mutěnice - Kyjov
Tchytil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 394
Registrován: 10-2009
Odesláno Neděle, 15. ledna 2012 - 19:53:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Co se týče tratě Přerov - Brno, už tak je dost přecpaná, že náklad stává i ve dvou soupravách jak v Chropyni, tak i v Kojetíně. A to se nebavím o čekacích dobách osobních vlaků.
Pavel_reiser
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1545
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 15. ledna 2012 - 20:01:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

> Odesláno Středa, 14. prosince 2011 - 14:27:39 Nikki 362
Mohu ujistit, že naše sdružení podnikne začátkem roku 2012 mohutný a drtivý úder, aby vyburcovalo všechny lidi, ktterým osud regionálních drah není lhostejný. Bohužel ted nemohu psát podrobnosti, protože tento server čtou i lidé, kteří nepřejí. Takže není důvod k přehnané skepsi

Zaspal jsem něco ?
Vhd_sl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 554
Registrován: 1-2006
Odesláno Neděle, 15. ledna 2012 - 20:01:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nikki: můžete nějak uspokojivě vysvětlit jak je možné, že peníze ze sbírky na odkoupení dráhy byly zneužity na úhradu soudního opatření?