K-report
 

Archiv diskuse Budějovické trolejbusy do 27. 01. 2012  

Diskuse K-report » Archiv 2012 » Autobusy a trolejbusy » Budějovické trolejbusy » Archiv diskuse Budějovické trolejbusy do 27. 01. 2012 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
9_tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3692
Registrován: 6-2005

Odesláno Úterý, 17. ledna 2012 - 18:55:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vltavák:
1. není vyhláška, ale Zákon o provozu na pozemních komunikacích. Vyhláška je podřízená zákonům.
2. Píšu to všude a pořád to někteří nedělají. Když se opíráte o zákony, tak si taky ten zákon dohledejte a hlavně PŘEČTĚTE.
zákon 361/2000 Sb., §7, odst. 4. Citace:
"Řidič motorového vozidla o maximální přípustné hmotnosti převyšující 3 500 kg, zvláštního vozidla nebo jízdní soupravy musí jet ze svahu se zařazeným rychlostním stupněm. Řidič motorového vozidla o maximální přípustné hmotnosti nepřevyšující 3 500 kg musí tak učinit, jestliže to vyžaduje bezpečnost jízdy."

Nevyřazuji, ale od té doby, co jsem si dopisoval s jedním úřadem a byl donucen psát věci přesně...
Kor když ti vysokoškolsky vzdělaní lidé tvrdí, že je něco určitě v zákoně psáno a ani si ten zákon nečetli...

3. a víš jak vypadá uvnitř automat?
Např. Praga 2M70 má 2 spojky, tzn. tam nic nesynchronizuješ protože zařazení se provádí sepnutím jedné, nebo druhé spojky.
Makrelu neumeješ.
Fousik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 147
Registrován: 5-2010

Odesláno Úterý, 17. ledna 2012 - 19:50:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnes velmi zajímavá jízda 166 na lince 15,smrdělo to tam jak v zapadlé dílně.Brzdy vržou otřesně kloub to samé.Prostě kvalita podle některých.
166
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.179.28.37
Odesláno Úterý, 17. ledna 2012 - 20:12:35    Odkaz na tento příspěvek  

166 byla celou noc na dílně tak asi tak
smrádek ale teplo a funkční dveře
kdo krade ty vůně nevim
jinak kdyby nic nevrzalo, tak to není ono
Jpribil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4075
Registrován: 5-2003

Odesláno Úterý, 17. ledna 2012 - 20:26:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

159: Opět jeden z mnoha chytrých a za anonymitou skrytých chytráků... S podobnými odbornými hodnoceními jděte do a nebo se alespoň podepište svým jménem...

Fousik: Opět další z nicneříkajících šoto přirovnání, nech si to od cesty...
Jak to smrdí v zapadlé dílně? A neni to třeba tím, že tam třeba uklízečka neuklidila voňavým mycím prostředkem? A co když tam naši milí cestující udělali smradlavý bordel?
Brzdy nevržou, ale skřípou a pískaj. A protože to jsou kovové části a na ty působí fyzika, tak prostě občas pískaj a nedá se to ovlivnit. Stejně pískají někdy v Solarisech i Karosách, svezl bych tě svojí B732 před výměnou obložení na přední nápravě, to bys pak koukal... A kloub rád vrže a píská, občas ho chce promazat, ale vozy mají mazací plán a v tomhle počasí je všechno namáháno mnohem víc a nebude se to mazat kvůli nářkům šotoušů...
Ještě další poznatky na adresu Citelisů, nebo spíš čehokoliv?


Ohledně vyřazování u převodovek. Já nevím jak to dělají řidiči ze "staré školy", ale podle mě se vyřazování děje z důvodu známého mýtu (který je rozšířen snad jen v Čechách, jak jinak) a to je šetření paliva.
Možná by to chtělo při pravidelných školeních vtloukat do hlavy to, že při volnoběhu (na neutrál) je spotřeba paliva rozhodně větší, než při zařazeném převodovém stupni a bez sešláplého pedálu plynu, kdy je uzavřen přívod paliva a spotřeba je tedy téměř nulová. Všem pochybovačům doporučuji sjet si s autem, co má ukazatel okamžité spotřeby - na neutrál bez plynu mi to ukazuje kolem 2 l/100km, se zařazenou rychlostí a bez plynu 0 l/100km.
Každopádně osobně držím zásadu (a pokud si to pamatuju, vtloukali mi to do hlavy i na všech kurzech autoškoly) za jízdy NEVYŘAZOVAT, ani u jednoho typu převodovky. Není pro to žádný důvod a nemá to žádný kladný efekt. Samozřejmě se to netýká přeřazování a dojíždění při malé až nulové rychlosti, beru běžnou jízdu.

A nakonec - pomalu nastává soumrak tybu B741 v MHD ČB.
Včera se na poslední cestu do šrotu vydal zbytek Karosy B741 č.134 a poslední cesta čeká i ostatní vyřazené. Poslední provozní č.125 už si zpívá labutí píseň.
166
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.179.28.37
Odesláno Úterý, 17. ledna 2012 - 20:41:32    Odkaz na tento příspěvek  

u citelisu až 3000l/100km při rozjezdu a st. motoru
Já se rád svezu s každým kdo má "D" a úspěšný psychotesty,
jenže jezdíš půlnoční linky a já musim po večerníčku hajat
9_tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3694
Registrován: 6-2005

Odesláno Úterý, 17. ledna 2012 - 21:15:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jpribil: jak mně to vysvětloval kdysi jeden člověk (i Tobě dobře známý)- při zařazené rychlosti tě ale motor brzdí, takto dojedeš mnohem dále a více ušetříš.
Makrelu neumeješ.
Venca21
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 522
Registrován: 6-2010

Odesláno Středa, 18. ledna 2012 - 00:07:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

159 se mihla v televizi v reportáži o azbestových školách
Stonka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 477
Registrován: 2-2010

Odesláno Středa, 18. ledna 2012 - 08:26:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jojo, béruš je slavná. V 1:59 odkaz
Diagnóza č.159, aneb to už neni jen "něco víc" než autobus, to je prostě láska..
Jedině 159 to může být..
♥ 159 ♥
Pavell
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 182
Registrován: 3-2011
Odesláno Středa, 18. ledna 2012 - 08:52:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ještě k Rudolfovu - není mi jasné proč (pokud už muselo dojít k zmrzačení jedničky) se novou l. 18 má rozšiřovat počet linek, které různými smyčkami najíždějí kolem nádraží prázdné km. Srovnáme-li JŘ l.16 a 19 a předpokládaný rozsah JŘ l.18 (dle avíza DP jako současná l.1, ale jen spoje až do Rudolfova, když snížený rozsah dopravy do N. Vráta má kompenzovat l. 8 a 14), pak je zřejmé, že řešením by bylo dotáhnout namísto 18 na Rudolfov tyto dvě linky (jednu na Ameriku, druhou ke Kostelu - ve špičce by na obou konečných byl interval +- 30 min, což stačí pro Ameriku (spoje by nestavěly - tak jako mnohé už dnes ve Vrátě, sóla na Hlincovku by také určitě byla lepším řešením), ale pro Kostel by to bylo málo - nabízí se proloženě už zmiňovaná 14 (která by oproti své dnešní rozpačitosti konečně získala nějaký smysl). Od Kostela by tedy byl interval 15 min. - lepší než dnes, finančně by to kompenzovala doprava převážně v sólech, jen v ranní špičce by bylo možné nasadit na některé spoje klouby - což se na l. 19 dělá už dnes. Ušetřilo by se na všech třech linkách spousta zbytečných km kolem Nádraží - třeba ta 18, pokud se skutečně plánuje výstup na nástupní stanici l.3 u Mercury - viz ten Rudolfovský zpravodaj - bude muset pak jet pro otočení Nádražní až na křižovatku s Mánesovkou a zpět Žižkovkou - přestože pojede kolem zast. U koníčka pravděpodobně tam stavět nebude. Pro cesty z centra ale budou muset z trojky Rudolfovští stejně podchodem (leda by v místě výstupu byl současně nástup a cestující se pak projeli tou smyčkou také. Při navrhovaném řešení by měl Rudolfov i N. Vráto přímé spojení jak k Sadům, tak na Senovážné, tak k Nádraží a z ušetřených peněz (sóla + nebyly by ty otáčecí smyčky)by se mohl zaplatit o něco vyšší objem dopravy (byť v sólech) na Rudolfov (tedy ještě kratší int. než těch 15/30 min). Navíc by se konečně mohla omezit kloubová 8 minimálně v úseku Okružní - Nádražní (část spojů řešit 12 přes Hus. kol. vedenou až k VŠTE) a další úspora je tu.
Vltavák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 87
Registrován: 5-2011
Odesláno Středa, 18. ledna 2012 - 08:58:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

9 tr: Píšu to všude a pořád to někteří nedělají. Když se opíráte o zákony, tak si taky ten zákon dohledejte a hlavně PŘEČTĚTE. Nedělají a dělat nebudou. Jestli to náhodou není tím, že nejsi ředitel zeměkoule ani náš šéf a co budeš psát všude a pořád nám může bejt všude a pořád víš co... Místní debatu nepovažuju za natolik závažnou, abych kvůli tomu dohledával přesný znění zákonů, rozumíme? Pokud to víš přesně, rád se to dozvím (proto taky tu debatu máme), ale bez těch hloupých narážek jo?

No je pravda že automat má úplně jinou konstrukci a synchronizace jako taková (klasické synchrony) tam není. Takže teoreticky by tam vyřazení vadit nemělo. Ale před opětovným zařazením za pohybu vozidla je vhodné srovnat otáčky motoru na hodnotu odpovídající rychlosti a právě zařazenému stupni. Jinak to dělá to príma škubání a že by to jedný nebo druhý spojce (hlavně tý lamelový) dělalo nějak dobře se taky říct nedá...
Je taky pravda, že tě motor brzdí, když to jde určitě dojedeš dál a tím ušetříš. Na neutrál jezdím taky a docela často, ale jen s osobákem... S něčím velkým a těžkým bych si to netrouf.
Takže souhlas s Jpribilem, nevyřazovat

Bombos3: To se mi nezdá. Nezdá se mi že by to byl tak častý jev, abych kvůli tomu musel dřepět na špalku. Spíš si myslím, že tyhle plastový křápy jsou prostě levnější než kvalitní sedadla... A fakt že pohodlnost je jak sedět na plastový popelnici pokrytý pro efekt kouskem hadru nikoho odpovědnýho nezajímá.
Kroclov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 448
Registrován: 10-2008

Odesláno Středa, 18. ledna 2012 - 15:56:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Doteď mi zůstává záhadou čmáranice na plastu předních dveří v jedné 25tr. Zajímalo by mě, jak je to možný... snad když řidič byl nandavat sběrače, ale to zas muselo "autora" vidět spousta lidí ve voze... no, nebudu říkat ev.č., ono se na to jistě velmi brzo přijde, když se ty vozy dle DP pravidelně čistí, ačkoli dle šedé (původně modré) podlahy (i přes léto) to tak rozhodně nevypadá. Ta čmáranice je tam už odhadem měsíc, doufám že na DP nezamrzly čistící prostředky.
♥ Moderní autobus? Solaris! ♥
9_tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3696
Registrován: 6-2005

Odesláno Středa, 18. ledna 2012 - 16:38:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vltavák: ale pak se nám právě množí různé polopravdy a mýty, které jsou dále opakovány a stává se to, co říkal Göbbels:"Stokrát opakovaná lež se stává pravdou".

Je to sice místní diskuze, ale ber to tak, že sem přivítá i mnoho přespolních (že) a ti pak podobné věci už interpretují bez pomocných slov- myslím, možná, apod., čímž se původní autorova domněnka stává "pravdou"...


S osobákem to je v klidu, ten i ty brzdy má konstruovány na samotné brždění (mnoho moderních aut při sundání nohy z plynu ani nezačne zpomalovat)
Makrelu neumeješ.
Sysel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 413
Registrován: 10-2004
Odesláno Středa, 18. ledna 2012 - 20:33:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Momentálně a už asik 20minut, stojí 227čka na mostě směrem od Terna k Mobelixu, na zadku u řidiče to má podřený, dole visí nějakej "šusplech", za ní s dost vorvaným celým předkem modrá oktávka a za tím s prohnutejma dveřma u řidiče červená fabie kombi. Od Terna stojí přes cestu měšťáci a blikaj a všichni svorně toužebně čekaj na dopraváky ....
Já jsem chcuk mít Krokodýla ....................... a už ho mám;-)
Stonka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 478
Registrován: 2-2010

Odesláno Středa, 18. ledna 2012 - 21:30:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Malej citelísek :-(

09 nám dnes chcípla na Plynárně. Vyjela za ní 202.

A pak tu mám porkačování kroclovovo seriálu schody!
Citelis E4 a výš, dnes nám s touto kastlí pózovala 72!



Tímto uzavírám téma schody, díky :-)

A pak další ožehavé téma a to jsou handymedie! V 72 stále pořád nejsou, no čím to? V takové 76(75?) už ale jsou! Kdepak mám vysvětlení?

Diagnóza č.159, aneb to už neni jen "něco víc" než autobus, to je prostě láska..
Jedině 159 to může být..
♥ 159 ♥
Fousik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 148
Registrován: 5-2010

Odesláno Středa, 18. ledna 2012 - 21:39:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

202 nastupovala u IGY docela plná,a z máje jela 60 na lince 3 zvuk je čimdál horší.
Trupak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 507
Registrován: 5-2003

Odesláno Středa, 18. ledna 2012 - 21:40:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ohledně vyřazování u převodovek. Já nevím jak to dělají řidiči ze "staré školy", ale podle mě se vyřazování děje z důvodu známého mýtu (který je rozšířen snad jen v Čechách, jak jinak) a to je šetření paliva.
Možná by to chtělo při pravidelných školeních vtloukat do hlavy to, že při volnoběhu (na neutrál) je spotřeba paliva rozhodně větší, než při zařazeném převodovém stupni a bez sešláplého pedálu plynu, kdy je uzavřen přívod paliva a spotřeba je tedy téměř nulová. Všem pochybovačům doporučuji sjet si s autem, co má ukazatel okamžité spotřeby - na neutrál bez plynu mi to ukazuje kolem 2 l/100km, se zařazenou rychlostí a bez plynu 0 l/100km.
Každopádně osobně držím zásadu (a pokud si to pamatuju, vtloukali mi to do hlavy i na všech kurzech autoškoly) za jízdy NEVYŘAZOVAT, ani u jednoho typu převodovky. Není pro to žádný důvod a nemá to žádný kladný efekt. Samozřejmě se to netýká přeřazování a dojíždění při malé až nulové rychlosti, beru běžnou jízdu.


Oni totiž Ti autobusáci ze staré školy nebyli blbí, takže věděli náramně dobře, že se tím ušetřit dá, a celkem dost.
To co píšete, je totiž jen půlka pravdy.
Druhou půlku vám popíšu na konkrétních číslech. Nemám k dispozici autobus s palubním počítačem, takže výsledky experimentu s kamiónem naloženým 10,5 tuny. Rovný úsek staré silnice 1. třídy s minimálním provozem, spíše do kopce.
a) výběh (na neutrál) kamiónu z rychlosti 90 km do cca 45 km/h je 2,2 km. Spotřeba motoru na volnoběh stoupá z 3,2 na 5,0 ltr.
b) jízda ustálenou rychlostí 90 km za hodinu v úseku 1,7 km - stálá spotřeba 19,5 ltr. Následuje brzdění motorem a motorovou brzdou při zařazeném 16 a 15 rychlostním stupni v úseku 0,5 km, spotřeba 0 ltr.
Podotýkám, že normálně u kamiónu nevyřazuji.
Princip je v tom, že výběhem ujedete několikanásobně větší vzdálenost, než při brždění motorem (zvláště u městského busu, který má jen tři, nebo čtyři rychlosti), takže spotřeba motoru na volnoběh je cca 3 x kompenzována ujetou vzdáleností.
Nejnovější robotizované převodovky u kamiónů používají opakovaný výběh na rovných úsecích ke snížení spotřeby zcela standardně.
Vámi popsaný stav se týká spíše paní s Fábií, která buď brzdí nohou na neutrál, nebo se zařazenou rychlostí, ta samozřejně vyřazením neušetří, naopak, to o čem mluvím já je výběh, tj. využití kinetické energie auta.
Kroclov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 449
Registrován: 10-2008

Odesláno Středa, 18. ledna 2012 - 22:02:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Stonka: No, sice ani na jedný fotce není vidět spodek metru (buď tam je strčená ruka, nebo ořízlá fotka), ale dejme tomu že ti věřim. Těch 31 (já teda na fotce vidím 32 a půl, ale to je jedno) je přecejenom docela dost. Každý centimetr je znát. Ale fajn, tak to téma uzavřeme, ani jeden jsme názor nezměnili a tak to nejspíš i zůstane.

Co se týče toho Terna, tam je to dost nebezpečný, obvykle jde o centimetry. Ale míst, kde by to chtělo trošku poupravit je dost, například Vltavská točna, kde by to neměl být problém. Vozy se tam ohybají neskutečně, neohleduplní řidiči aut nejednou málem zavinili nehodu, přitom rozšíření o pár desítek centimetrů by bohatě stačilo. Stejně je tam jen trávník.
♥ Moderní autobus? Solaris! ♥
Stonka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 481
Registrován: 2-2010

Odesláno Středa, 18. ledna 2012 - 22:09:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Milý Kroclove, mohu tě pozvat na osobní měření. Vzhledem k tomu, že v Citelisu č.72 jsem se ocitla znenadání a svůj metr jsem neměla, musel posloužit řidiče, který ho sám držel a může ti potvrdit, že to bylo až u země, protože sám ten metr prostě nedržel. Fotky uřízlý nejsou, ale foceno naslepo potmě s bleskem. A ten poslední schod, můžeš si všimnout, že fotka zkresluje, protože foťák nebyl kolmo.
Diagnóza č.159, aneb to už neni jen "něco víc" než autobus, to je prostě láska..
Jedině 159 to může být..
♥ 159 ♥
Vltavák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 88
Registrován: 5-2011
Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2012 - 09:07:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

9 tr: Jo to souhlasím, ale s tím nic nenaděláme... To bysme pak nemohli říct prakticky nic. Třeba info: Myslím že támhleta pěkná holka se jmenuje Renata a je nezadaná by si dotyčnej informátor musel nejdřív ověřit. Což by ale asi neudělal, takže by neřek nic... A to by byla škoda, ne?

Trupak: Jak poznám autobusáka ze staré školy? Jako že by měl bejt starší, zvládat svůj stroj i provoz? Někteří asi jo, ale... Normálně tyhle věci nezveřejňuju, ale dneska udělám vyjímku. Jel jsem včera linkáčem, sedmičková Karosa. Starší bodrý řidič, nastoupil i nějakej jeho známej a začaly kecy. Jak je to starej vrak, jak se stydí s tim jet, jak nemůže najít rychlosti... Druhej vořežprut si taky přidal svoje kecy... Což by mi bylo upřímně jedno, kdyby s tim autobusem uměl zacházet. V autobuse tak 50 lidí, rozjezdy zásadně za 2. Stání na křižovatkách s nohou na spojce se zařazenou dvojkou, po rozjezdu vyřazení a jízda na neutrál, brzdění zásadně jen klíčema... A do toho furt ty jejich chytrácký kydy. Při těch rozjezdech na 2 to parkrát málem chcíplo a jeho žvást Tak rozjede se to nebo co?...
A tohle měl bejt řidič ze starý školy?
9_tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3698
Registrován: 6-2005

Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2012 - 09:29:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No,jestli informátor, nebo informovaný dostane od ní facku, vyjde prakticky stejně...

Moje osobní představa šoféra ze staré školy je ta, že nezáleží na věku, ale umí se chovat a zjedná si slušnou formou, bez řvaní (ale případně se zvýšeným hlasem), pořádek ve voze.
A samozřejmě umí v rámci možností ovládat svůj vůz, ať jede s čímkoliv. Případně vyjde, pokud to je trochu možné, cestujícímu vstříc. Aneb, cestující nás živí.
Pokud cestující má nemístné řeči, slušně mu vysvětlit, proč to, či ono nejde. Držkuje-li cestující i nadále, nevšímat si ho. Ono, dostat svým chováním většinu osazenstva ve voze na svou stranu dokáže vyřešit situaci i za řidiče.

P.S: jsem zvědav, kdy mne to přestane bavit

Myslím, že asi mnoho lidí zde diskutujících toto zná.
Trpělivý řidič.
Makrelu neumeješ.
Vltavák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 89
Registrován: 5-2011
Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2012 - 10:26:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jo, pravdu máš, chování je hodně důležitý Ale to ovládání taky, občas když to vidím... Bolí mě to za ten autobus
Stonka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 482
Registrován: 2-2010

Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2012 - 19:19:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trocha spamu ze včerejšího krásného dne :-)





Diagnóza č.159, aneb to už neni jen "něco víc" než autobus, to je prostě láska..
Jedině 159 to může být..
♥ 159 ♥
Fousik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 150
Registrován: 5-2010

Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2012 - 20:24:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nejlepší je 151 moc pěkný autobus oproti 157 atd. .
Nystrom
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.34.225
Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2012 - 20:24:56    Odkaz na tento příspěvek  

něco k budoucnosti: po dobu výluky troleje při uzavírce viaduktu se bude dělit trojka na trolejbusovou a autobusovou část stejně jako jednička? A další - uzavírka Žižkovy ulice v létě o prázdninách - řešení vedení MHD??
Fousik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 151
Registrován: 5-2010

Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2012 - 20:54:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nystrom:trojka spíše devítka,nebo sem to blbě pochopil.
Pavell
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 183
Registrován: 3-2011
Odesláno Pátek, 20. ledna 2012 - 10:04:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nystrom - má být zavřena i Žižkova i pro MHD ?
Fousik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 152
Registrován: 5-2010

Odesláno Pátek, 20. ledna 2012 - 11:47:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To bude ve meste chaos.
Nystrom
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.34.225
Odesláno Pátek, 20. ledna 2012 - 17:09:15    Odkaz na tento příspěvek  

Fosík: tak samosebou 9 (nějak jsem s tou trojkou do SV zamrznul v historii).
Pavell: dle JPP má, kvůli rekonstrukci, a to o prázdninách - je menší provoz. A 1.4 začíná akce "VIADUKTY". Ovšem rekonstrukce postihne i Čechovu od Mlýnské stoky po Žižkovu a frézování Lidickou - to nám to na městě krásně naplánovali
Fousik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 153
Registrován: 5-2010

Odesláno Pátek, 20. ledna 2012 - 21:39:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

NO vybírají to pěkně zrovna na sezónu,chci to vidět třeba cestu od nádraží do Sucháče.Ale je to potřeba.
Ten viadukt nevypadá moc dobře.
Stonka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 484
Registrován: 2-2010

Odesláno Pátek, 20. ledna 2012 - 23:43:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak to večerní tesco přejíždí z 2/7 z máje, protože 1/15 jede v tu dobu z papíren na vltavu, protože 1/4 se fláká na vozovně.

Diagnóza č.159, aneb to už neni jen "něco víc" než autobus, to je prostě láska..
Jedině 159 to může být..
♥ 159 ♥
Kroclov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 450
Registrován: 10-2008

Odesláno Pátek, 20. ledna 2012 - 23:53:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Stonka: Paráda, jezdí ten večerní spoj alespoň trochu obsazený?
♥ Moderní autobus? Solaris! ♥
Fousik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 154
Registrován: 5-2010

Odesláno Sobota, 21. ledna 2012 - 09:21:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vypadá 153 na 41 hezky chtěl bych tam vidět i kloubák.Asi sse budu muset večer vypravit k TESCU.
Stonka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 485
Registrován: 2-2010

Odesláno Sobota, 21. ledna 2012 - 10:17:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kroclov: No... Tesco 0 lidí.. Evžen - 2 lidi, Výstaviště 3, Zel.rato. - 1, Pol.sev. - 2. Pouze nastupující, jak vystupovali jsme nesledovala.. Zastávky, který jsem nenapasala, tak tam 0 ... A na tom kruháči u Tesca měl docela solaris problém.
Diagnóza č.159, aneb to už neni jen "něco víc" než autobus, to je prostě láska..
Jedině 159 to může být..
♥ 159 ♥
Kroclov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 451
Registrován: 10-2008

Odesláno Sobota, 21. ledna 2012 - 11:10:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Stonka: Díky, tak do podrobna si nemusela. Souhlasím s Fousikem, že by stálo za to vyfotit kloub. No, někdy to zkusím a snad se poštěstí.
♥ Moderní autobus? Solaris! ♥
Fousik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 155
Registrován: 5-2010

Odesláno Sobota, 21. ledna 2012 - 12:44:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kroclov:Taky bych se rád podíval na kloub,když na něj narazim tak ho blejsknu
Fousik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 156
Registrován: 5-2010

Odesláno Sobota, 21. ledna 2012 - 21:04:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dle seznamu autobusů je 65 dočasně odstavená kvůli poruše trakčního motoru.
Kroclov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 452
Registrován: 10-2008

Odesláno Neděle, 22. ledna 2012 - 10:37:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

62 má novou CVR na Arakis, musím uznat že velmi pěknou. Dnes na lince 3.
♥ Moderní autobus? Solaris! ♥
Stonka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 487
Registrován: 2-2010

Odesláno Neděle, 22. ledna 2012 - 13:54:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  


Omluvte kvalitu..
Diagnóza č.159, aneb to už neni jen "něco víc" než autobus, to je prostě láska..
Jedině 159 to může být..
♥ 159 ♥
Winter
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 248
Registrován: 1-2007

Odesláno Neděle, 22. ledna 2012 - 17:00:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zdravím,
nenašla by se prosím u někoho fotka 127ky už po GO, ale ještě nez reklamy? Zkoušel jsem prolistovat archiv, ale nic
Jpribil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4076
Registrován: 5-2003

Odesláno Neděle, 22. ledna 2012 - 19:48:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Winter: Něco málo by se našlo.
První dvě by měly být snad v první den provozu, poslední pro změnu její první nehoda po GO, náraz zezadu..
Kvalita nic moc, lepší mám až po nalepení reklamy.




Opět k vyřazování. Jsou a budou vozy, které mi po vyřazení chybět nebudou (121, 283, 275, 282..), ale naopak jsou vozy, které mi z nějakého důvodu chybět budou.
Jedním z nich je i Karosa B732 č.285, která to má již za sebou. Je to divný pocit, vidět ve šrotu vůz, který pamatuju jako nový, pamatuju jeho první reklamu, rozebírku před GO, první výjezd po GO a další téměř 6 letý provoz. Ze série 281-285 prošla GO jako poslední a také byla jako první zrušena Škoda, karoserie byla téměř netknutá po zánovním laku a interiér skoro jako nový... Čest památce!
Winter
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 249
Registrován: 1-2007

Odesláno Neděle, 22. ledna 2012 - 21:00:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Velká paráda, díky
Fousik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 157
Registrován: 5-2010

Odesláno Pondělí, 23. ledna 2012 - 18:47:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No té 285 je velká škoda a všech vyřazených.
Fousik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 158
Registrován: 5-2010

Odesláno Pondělí, 23. ledna 2012 - 18:49:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Není náhodou 285 u Terna.
Sivon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 178
Registrován: 10-2010

Odesláno Úterý, 24. ledna 2012 - 18:47:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zdravim po dlouhé odmlce. Dnes jsem měl štěstí a dostal jsem se do školního trolejbusu (41) , smrad, vydejcháno, nápravy v háji, díra v harmonice ještě umocňovali zážitek. Sady - Máj expres za 7 min.

SimTr
budějovická veřejná doprava
Rajče
Kriegseinheitsoberleitungsomnibus :-)
Kroclov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 453
Registrován: 10-2008

Odesláno Úterý, 24. ledna 2012 - 20:17:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Neuvěřitelné, slovo od slova naprostá pravda popisující náš Popravní skoropodnik!
Dopravní podnik města České Budějovice, a.s.

A jelikož nových fotek nemám mnoho, přidávám jednu starší, doufám že už sem jí sem nedával...

♥ Moderní autobus? Solaris! ♥
Kroclov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 454
Registrován: 10-2008

Odesláno Úterý, 24. ledna 2012 - 21:06:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ještě dodám, že na 41 dneska jezdily 196 a 198 (ani jeden Tesco vůz), večerní spoj by pak měla jet 169, takže jestli někdo nemá co na práci, může jít vyfotit.
♥ Moderní autobus? Solaris! ♥
Stonka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 488
Registrován: 2-2010

Odesláno Úterý, 24. ledna 2012 - 23:02:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kroclove, kroclove.. To bude tím, že 282 konečná aneb dobře jí tak! dnes táhli 121 do šrotu :-) 194 už by tam měla být taky.. (budiž jí kovošrot lehký..)

Béééruš dnes na 41 prémiově! Šofér se sice tvářil kysele, až to foťák nebral :D Ani tím, že se mě snažil vyblikat mi úsměv a rozzářený oči nezkazil.. Kruháč u tesca projel skutečně pomalu, bylo to zrádný.. A při vyjíždění ze zastávky si béruš trošku podhrábla, ... A nějaké ty fotos :P



Diagnóza č.159, aneb to už neni jen "něco víc" než autobus, to je prostě láska..
Jedině 159 to může být..
♥ 159 ♥
Venca21
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 528
Registrován: 6-2010

Odesláno Středa, 25. ledna 2012 - 00:55:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

194 je škoda. Když jsme ji před pěti lety polepovali, byla čerstvě po GO a skoro jsem se na ni bál sáhnout, abych nepoškodil lak. Je to jako včera.
121 jsme kdysi také polepovali, dokonce 2x, ale ta už tenkrát nebyla nic moc.



(Příspěvek byl editován uživatelem venca21.)
Fousik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 159
Registrován: 5-2010

Odesláno Středa, 25. ledna 2012 - 06:58:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kloubák na 41 docela hezký ale být tam taková 151 nabo 125 nebylo by špatný.
Kroclov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 455
Registrován: 10-2008

Odesláno Středa, 25. ledna 2012 - 07:27:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Stonko stonko: V tom případě moderní 169 nedojezdila, řidičův kolega tvrdil, že to je 2/7 a večer pojede od Tesca. Nicméně za fotky díky.
♥ Moderní autobus? Solaris! ♥
Stonka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 489
Registrován: 2-2010

Odesláno Středa, 25. ledna 2012 - 07:57:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kroclove, 159 tam byla od rána místo 174 protože ta je dlouho nemocná. A 169 jezdila 3/7, kterou má v turnusu.

(Příspěvek byl editován uživatelem Stonka.)
Diagnóza č.159, aneb to už neni jen "něco víc" než autobus, to je prostě láska..
Jedině 159 to může být..
♥ 159 ♥
Fousik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 160
Registrován: 5-2010

Odesláno Středa, 25. ledna 2012 - 19:21:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Malá rychlovka (omluvte kvalitu)
Stonka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 490
Registrován: 2-2010

Odesláno Středa, 25. ledna 2012 - 20:42:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  



Diagnóza č.159, aneb to už neni jen "něco víc" než autobus, to je prostě láska..
Jedině 159 to může být..
♥ 159 ♥
BmbČ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4373
Registrován: 1-2007

Odesláno Středa, 25. ledna 2012 - 22:11:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ááá, Hostinec U zelené ratolesti. Trolejbus stojí na bývalé trati koněspřežky, spíš tedy její vlečce, která kousek za ním končila.
Před 170 lety koně, dnes trolejbus, za dalších 170 let???
Nejspíš zase koně.
Skutkové předkův buďtež chloubou i výstrahou potomkům!
Venca21
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 532
Registrován: 6-2010

Odesláno Středa, 25. ledna 2012 - 22:58:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Podle seznamu autobusů je ode dneška na GO trolejbus č. 49. 50 je tam už půl roku. Chci se zeptat, jak to vypadá s GO u autobusů? U B941 se s nima asi už nepočítá, budou se provádět na Citybusech, nebo zůstane jen u 201, 206 a 210?
Kroclov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 456
Registrován: 10-2008

Odesláno Čtvrtek, 26. ledna 2012 - 13:30:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

69 po opravě vyjela, dneska k vidění na lince 3. Konečně má normální zvuk. :-)
♥ Moderní autobus? Solaris! ♥
Nanik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 43
Registrován: 12-2006
Odesláno Čtvrtek, 26. ledna 2012 - 17:31:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Strojek na sloupku u posledních dveří trolejbusu č. 56 (dnes jsem s ním jel na 5 od Nádraží v 15:24) tiskne na prostředek jízdenky - přijde mi, jako by tam chyběla nějaká "zarážka". Jenom informace .
Fousik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 161
Registrován: 5-2010

Odesláno Čtvrtek, 26. ledna 2012 - 18:41:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kroclov:teď sem sní taky jel zvuk dobrej ale 60 by taky chtěla.A dnes 283 společně s 269 na lince 41.
B741127
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 287
Registrován: 4-2009

Odesláno Čtvrtek, 26. ledna 2012 - 19:24:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Fousik: co by 60 chtěla? od soboty má zvuček jak za mlada
15Tr 07/7 ev.č. 02, 06 a 09 jsou perly Budějovické MHD :-)
Škoda 25TrBT Irisbus!
Kroclov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 458
Registrován: 10-2008

Odesláno Pátek, 27. ledna 2012 - 08:05:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

24 dneska na lince 5, luxus!
♥ Moderní autobus? Solaris! ♥