K-report
 

Archiv diskuse Budějovické trolejbusy do 17. 01. 2012  

Diskuse K-report » Archiv 2012 » Autobusy a trolejbusy » Budějovické trolejbusy » Archiv diskuse Budějovické trolejbusy do 17. 01. 2012 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Stonka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 461
Registrován: 2-2010

Odesláno Sobota, 14. ledna 2012 - 11:09:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kroclove, a tím chceš jako říct, že já mám ráda 159 kvůli jejímu řidiči? Vzpamatuj se, víš kolik šoférů 159 vystřídalo, za u dobu, co je "má nejdražší" ?? A ten poslední, nad tím jenom kroutím hlavou a nevím co dodat..
Diagnóza č.159, aneb to už neni jen "něco víc" než autobus, to je prostě láska..
Jedině 159 to může být..
♥ 159 ♥
Kroclov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 438
Registrován: 10-2008

Odesláno Sobota, 14. ledna 2012 - 11:17:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To jsem tím fakt nechtěl říct, pouze reaguji na tvou větu „Jestliže máš něco proti mě, nebo řidičům těchto vozů...”. Nemám proti tobě ani proti nim nic .

Ohledně těch trojek, asi je to o náhodě, ale já mám v PD štěstí jen na ty narvané, díky tomu jezdím radši pětkou.

Edit: Omlouvám se za mírně pozměněnou citaci, píšu z mobilu, takže jsem to přepisoval, nekopíroval. Nicméně význam se tolik nezměnil.

(Příspěvek byl editován uživatelem kroclov.)
♥ Moderní autobus? Solaris! ♥
Vrtule
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 146
Registrován: 4-2011
Odesláno Sobota, 14. ledna 2012 - 11:24:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  


"Měl jsem co dělat, aby jsem vyjel kopec u zámku,
nakonec byly větší problémy při vyjetí z konečný na hl. silnici-jeden led" říkal Solaris
proč, pane bože - PROČ?!
Kroclov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 439
Registrován: 10-2008

Odesláno Sobota, 14. ledna 2012 - 11:37:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vrtule: Opravdu nádherná fotka! Perfektní!
♥ Moderní autobus? Solaris! ♥
Jpribil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4074
Registrován: 5-2003

Odesláno Sobota, 14. ledna 2012 - 12:17:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kroclov: Nebudu se vyjadřovat k sympatiím k tomu či onomu typu, jedna věc mě ale pobavila
že v zimě jsem si na nich už několikrát málem rozbil „úsměv”, protože ty lišty v hisech neskutečně klouzaj - copak ty, když nalejzáš na schody, tak chodíš po hranách? (které kryjou právě lišty). Já teda nevím, ale lišty v Citelisech jsou z hliníku, stejně jako v Karosách, Mercedesech atd.. A nikdy se mi nestalo, že bych na HRANĚ schodu uklouzl, to fakt nechápu, jak jsi mohl přenést váhu na hranu schodu a málem si rozbít úsměv?! To je jako kdybych nazýval Solarisy vrakem, když jim po 4 letech provozu totálně vyšisovaly plasty kolem zadních světel, což mi mimochodem připomíná vyšisované lampy na žigulících a vypadá to otřesně.. O kvalitě / nekvalitě vozu jako celku to ale moc neřekne.

Takováhle "závada" je mi připomíná mafii z různých jiných diskuzí, kde se např. na Sorkách hledá jakýkoliv špatně utažený šroubek, aby se pošpinily...
Solarisy a např. i Tedomy mají jen to štěstí, že mají poměrně značné množství "příznivců" a tak se jejich vážné závady a problémy akorát neventilují a své o tom ví pouze zástupci Dopravních podniků. A že těch problémů (a dost vážných) na Solarisy i Tedomy už pár ven prosáklo, ale vždy se to podařilo rychle zamést tak, aby se halda "příznivců" nemusela hájit. Pokud se něco objeví u Sorek nebo Citelisů, tak se toho okamžitě chytne spousta rejpalů a dokážou z toho udělat třetí světovou válku. A vůbec nejvíc mě pobavují v různých diskuzích "nářky" šotoušků, jak by všichni chtěli Solaris případně Tedom, přitom ho viděli tak maximálně na fotce na K-reportu.
Mě osobně stačila první jízda Tedomem před lety, kdy jsem se snad i styděl za to, že takový kostitřas byl vyroben v Čechách a od té doby se této značce snažím vyhýbat, i když je mi jasné, že ty nové jsou o mnoho lepší. Proti Solarisům nic nemám, designově se mi líbí, ale jsou uměle vyzvihovány do nebes. U nás patří Solarisy rozhodně k tomu nejhoršímu, zejména 15m kousky jsou opravdu nutné zlo. Ono je hezké, že se prodávají do Německa, Francie, a kdo ví kam. Ale nikdo už nemluví o tom, že z Německa jsou po 5 letech prodávány, to samé snad i z Polska.
Například ze Solarisových "velmocí" Opavy a Ostravy, kam nedávno dorazily Citelisy, se kromě pár šotouších nářků, téměř žádné negativní nářky neozývají....

Už bych toto téma uzavřel, je to pořád dokola a nemá to smysl
Hoďte sem radši někdo nějaké další zasněžené fotky.

B741127: Generálkama kde z původního vozu zbyla jen kostra, max nějaký to obložení - já teda nevím, ale zrovna obložení se u generálek dávalo nové, maximálně se nechávalo oblé obložení točny, které se stříkalo na černo a pak se rádo loupalo Boční by mělo být všechno nové.
U trolejbusů z původních vozů zůstaly opravené kostry, nápravy, motory, pomocné pohony, zasklení (kromě ventilaček), kabina řidiče, atd. Technicky i morálně jsou to jen generální opravy spojené s modernizací a (někdy skoro bohužel) jsou stále vykazovány jako rok výroby 1991... U autobusů to třeba způsobí to, že max. 5 let staré novostavby budou vyřazovány kvůli svému papírovému věku, který je přes 20 let....
Kroclov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 440
Registrován: 10-2008

Odesláno Sobota, 14. ledna 2012 - 12:46:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jpribil: Vím, že ty dokážeš normálně a slušně diskutovat, takže tady se snad půjde dohodnout. Co se týče těch lišt, když jsem vstával ze sedačky a šel ke dveřím, prostě mi noha na liště podjela a měl jsem co dělat to ustát. Byla mokrá, protože venku zrovna pršelo, i tak by se to ale nemělo stát. Včera jsem to zkoušel ve 167 (?) a potvrdilo se mi to, na té liště prostě uklouznout jde. V Karose ani ničem jiném se mi to nestalo.
Co mě ovšem mrzí je, že každý vypíchne jen jednu věc, co jsem citehnisům vytknul a říká "a jenom proto, že to má klouzavý lišty je to podle tebe celý šmejd?". Ne, to opravdu neříkám, já tu těch chyb určitě vypsal alespoň deset.
Souhlasím pak s tím, že nemá smysl to dál řešit, kdo má rád citehnisy, názor nezmění, kdo má rád Solarisy taky ne. Názor všech už známe.
♥ Moderní autobus? Solaris! ♥
Vrtule
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 147
Registrován: 4-2011
Odesláno Sobota, 14. ledna 2012 - 12:56:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  


V čem byla chyba při focení? Stonky názor už znám
"Tohle mohla být má poslední fotka(pojízdného),
nebýt rychlé reakce na /píp/ v křižovatce za viaduktem,
který se mi chtěl podíval př. dveřmi do vozu" řekl Solaris
proč, pane bože - PROČ?!
Stonka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 462
Registrován: 2-2010

Odesláno Sobota, 14. ledna 2012 - 13:10:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vrtulníku, nemáš padat hubou do kanálu
Diagnóza č.159, aneb to už neni jen "něco víc" než autobus, to je prostě láska..
Jedině 159 to může být..
♥ 159 ♥
Vencabocku
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2603
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 14. ledna 2012 - 13:24:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kroclov:Hm, ale tvé vyjadřování v tom smyslu, že kdo nenadává na Citehnisy, tak je dement a ten kdo chválí Solarhnisy má jedině ten správný názor a je normální a spousty dalších podobných kravin, jak si usměrňoval obyčejné cestující, když vyjádřili svůj názor na Citelis, si myslím, že je nad rámec slušné diskuze. Chvíli jsem si tu připadal jak na nějaké prodejní akci pro důchodce - neboli jedině tenhle výrobek je nejlepší a dokud to všichni neodsoulasíte, nesmíte opustit kulturák. Znám případ z historie, kdy v Brně za 2.sv.války podal Hitler ruku nějaké ženě a ta si pak třiapůl měsíce tu ruku nemyla, aby nesmyla "svatozář" (pak už ji asi rodina zahnala k lavoru, protože to bylo k nevydržení). Meješ se vůbec po jízdě v solárku, abys neporušil tu "auru"?
A protože už víc pamatuju, tak něco z historie všech do nebes vychvalovaných vozů:
pokud v zastávce zdechla ŠM11, tak to obvykle bylo natvrdo a dílňáci v několika upravených RTO se měli co ohánět, aby všechny ty zdechliny ten den dokázali postahovat do DP. Navíc stav ke konci provozu byl na mezi (spíše za mezí) únosnosti a v některejch se bál člověk i leckams stoupat, natož si sedat. Při jednom výletu na Hlubokou naše třída jela v B731 a nevěřícně koukala na "béčko", které mělo tu smůlu, že jelo v ŠM, nejprve se vyvalil dým a pak řádně přiotrávení spolužáci. Vevnitř to vypadalo, jak když tam bouchne dýmovnice....
Takové B731/B732/B741 - no úžasné stroje, akorát že tam člověk dělal v mrazu vrátného, protože dveře jaxi nefachaly.
O skupince B931/941 asi nemá cenu psát, ta je vůbec "povedená", zejména kloubáky a DP Hradec Králové, asi jako jedinej u nás, je dokázal udržet nějak tak v mezi slušnosti
Citybusy: při jejich nástupu jímala kdekoho hrůza. A podívej se na ty auta po 15 letech těžkýho městskýho provozu. Prostě držáci.
Vidíte, první skupiny dnes zidealizované, ta poslední stále spíše zatracovaná. Pravda bude (tak jako u všeho) ale někde mezi.

Takže shrnu to moje delší rozjímání poslední větou: Každý vůz má své klady a má své zápory a kdo tvrdí, že je některý jenom poruchový a druhý jenom ideální, tak jak jsme tu četli v uplynulém týdnu, tak je jednoduše LHÁŘ.
A pod čarou ještě jedna myšlenka: ještě že při zavádění takové legendy jako je T3 neexistoval internet a diskuze, to bysme se tu dočetli názorů a věřte hezké čtení by to nebylo....
Stonka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 463
Registrován: 2-2010

Odesláno Sobota, 14. ledna 2012 - 19:03:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jedna vzpomínka na léto 2009. Fotky z videa, proto omluvte kvalitu :-)


Diagnóza č.159, aneb to už neni jen "něco víc" než autobus, to je prostě láska..
Jedině 159 to může být..
♥ 159 ♥
Stonka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 464
Registrován: 2-2010

Odesláno Sobota, 14. ledna 2012 - 19:42:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A ještě něco ze dneška.. Sníh už není :D



Aneb děj dítěti DSLR a pošli ho ven.. Bomba :-)
Diagnóza č.159, aneb to už neni jen "něco víc" než autobus, to je prostě láska..
Jedině 159 to může být..
♥ 159 ♥
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14233
Registrován: 5-2002

Odesláno Sobota, 14. ledna 2012 - 20:52:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

K fotkám modrého autobusu bych měl zásadní připomínku:

Autobus má na sobě STÁTNÍ POZNÁVACÍ značky, správně by měl mít spíš REGISTRAČNÍ značky
Jízda načerno je nedůstojná chování občana socialistické společnosti!
Cestující bez platné jízdenky bude kromě přirážky 100,- Kčs oznámen škole, učilišti, zaměstnavateli nebo MNV v bydlišti. Totožnost se ověřuje na náklady cestujícího na oddělení VB.
Vyssa
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.112.254.50
Odesláno Neděle, 15. ledna 2012 - 06:44:47    Odkaz na tento příspěvek  

Stonka - co to bylo za buznoakci?
Stonka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 465
Registrován: 2-2010

Odesláno Neděle, 15. ledna 2012 - 09:54:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vyssa: Svatba, akorát nevěsta chyběla :-) 281 s řidičem byla překvapení, sedačky potažené růžovým krepákem, balonky.. několikrát objeli náměstí, zazpívali si "já jsem gaaaay, jsem gaay" a bylo jim fajn :D Nejlepší ovšem byla indulona na palubce :-))))
Diagnóza č.159, aneb to už neni jen "něco víc" než autobus, to je prostě láska..
Jedině 159 to může být..
♥ 159 ♥
9_tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3685
Registrován: 6-2005

Odesláno Neděle, 15. ledna 2012 - 13:01:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Stonka: tak tohle musela být asi jedna z nejlepších svateb... Do posledního detailu.
Někdo z ženichů má vztah i k DP? Ono dnes bus na svatbu (když nepočítáme svatby šotoušů s historiky), se moc už nenosí, každý svým autem (aneb, ať každý vidí, že na to máme, Škopku)
Makrelu neumeješ.
Bombos3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 160
Registrován: 11-2011
Odesláno Neděle, 15. ledna 2012 - 13:44:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Stonka:
Jak na to sehnali řidiče? Nebylo by k dispozici spíše to video?
Stonka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 466
Registrován: 2-2010

Odesláno Neděle, 15. ledna 2012 - 16:09:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To jste všichni buzny, nebo co?
9_tr: Svatba to byla perfektní. K DP ne, ale jeden z nich je řidič cisterny.
Bombos3: Řidič, zároveň DJ, bykl v té době řidič u DP. Video by nebylo, mám to na DVD jako celý film, takže bohužel...
Diagnóza č.159, aneb to už neni jen "něco víc" než autobus, to je prostě láska..
Jedině 159 to může být..
♥ 159 ♥
Stonka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 467
Registrován: 2-2010

Odesláno Neděle, 15. ledna 2012 - 16:30:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Co říká město Rudolfov na "jedničku"

Diagnóza č.159, aneb to už neni jen "něco víc" než autobus, to je prostě láska..
Jedině 159 to může být..
♥ 159 ♥
Vrtule
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 148
Registrován: 4-2011
Odesláno Neděle, 15. ledna 2012 - 16:41:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dobře oni
proč, pane bože - PROČ?!
Kroclov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 441
Registrován: 10-2008

Odesláno Neděle, 15. ledna 2012 - 17:16:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Stonka: Já si myslím že se to spojení Rudolfovu o tolik nezhorší. Cestující, co chtějí na nádraží pojedou přímo bez obkliky, ti co chtějí do centra si přestoupí a pojedou bez zajížďky k nádraží rovnou do centra. Pokud bude ta slibovaná návaznost na čtrnáctku, nevidím problém. Ještě mě napadlo tu osmnáctku prodloužit od Rudolfova z Nádraží na Pražské sídliště (nějak šikovně aby nekopírovala 11, třeba přes Ratolest a po nábřeží). Posílilo by se tam spojení, v současné době to tam za moc nestojí.
Mě spíš překvapuje ta nekřesťanská suma. To si za to DP účtuje skoro dva miliony? Když si vezmu kolik obcí okolo ČB podobnou částku platí, k tomu ceny jízdenek, to co vydělají na reklamách... a DP se ohání jak nemá peníze a je třeba zdražovat jízdný.
♥ Moderní autobus? Solaris! ♥
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9305
Registrován: 3-2005

Odesláno Neděle, 15. ledna 2012 - 17:29:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad.Kroclov: Máš alespoň rámcovou představu, kolik stojí 1km jízdy dopravního prostředku MHD v ČB?
VDL Futura - Coach of the Year 2012!!!
VDL Citea - Bus of the Year 2011!!!
kamilos
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.168.89.36
Odesláno Neděle, 15. ledna 2012 - 17:37:05    Odkaz na tento příspěvek  

to si počtem :-)
Vencabocku
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2604
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 15. ledna 2012 - 18:22:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Stonka:
díky za zkopčení. Spíš než obsah, který je víceméně mezi námi znám a teď se to někdo z DýPý i uráčil říct Městskému úřadu (samozřejmě jako hotovku, takže MěÚ nakonec stejně odsouhlasil to, co bylo z DP přikázáno a předem najalnováno) stojí za povšimnutí způsob jednání s okolními obcemi....
Myslitel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 188.120.194.83
Odesláno Neděle, 15. ledna 2012 - 18:24:52    Odkaz na tento příspěvek  

Kroclov je Bc Filapa syn? jinak to neni možný že mele takový kraviny
Vencabocku
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2605
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 15. ledna 2012 - 18:28:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

né, Kroclov je fanatický vůdce křižácké výpravy, která střídavě táhne proti Rožnovu nebo proti vozům s kastlí Citelis
Vrtule
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 149
Registrován: 4-2011
Odesláno Neděle, 15. ledna 2012 - 18:32:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ten první apríl bude letos bombastický - zavřený viadukt a rozdělená jednička
proč, pane bože - PROČ?!
9_tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3689
Registrován: 6-2005

Odesláno Neděle, 15. ledna 2012 - 18:46:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vrtule: aspoň ten šok budou mít někteří dávkovaný postupně.
Nejprve si řeknou, že je to blbý vtip a 2.4. zjistí, že je to holý fakt.
Makrelu neumeješ.
Kroclov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 442
Registrován: 10-2008

Odesláno Neděle, 15. ledna 2012 - 19:08:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jen si všichni rejpněte, mě to nevadí a v ČB ani nepřekvapí. Zvláštní jak je to v jiných diskuzích i po mém přispění v pohodě.
Co se té ceny týče, znám cenu 1km jízdy motorového vozu 810 (ten jistě všichni znají). Vím kolikrát je cena autobusu oproti tomuhle motoráku nižší. Jestli počítám správně, vychází mi směšné číslo. Nevím o kolik to změní kloubák, nebo třeba zácpy ve městě apod. Jistě víte víc a já se velmi rád nechám poučit od místních všeználků. Pokud máte přesná čísla, sem s nimi. Doufám, že se kamilos patřičně pobavil.
♥ Moderní autobus? Solaris! ♥
Vrtule
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 150
Registrován: 4-2011
Odesláno Neděle, 15. ledna 2012 - 19:17:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Schází někomu dlouhá 41? Co noční kloubák na 41?
Dneska jsem jel 15 a bez přestupu dojel 13 a o.k.
Ty ceny máš na webu DP bez DPH, teda jen BUS
sólo autobus 30 Kč / km
kloubový autobus 36 Kč / km
sólo nízkopodlažní 39 Kč / km
kloubový nízkopodlažní 48 Kč / km
čekací doba 160 Kč / hod.
Ceny do 70 km – hodinová sazba:
sólo autobus 1 000 Kč / hod.
kloubový autobus 1 500 Kč / hod.
proč, pane bože - PROČ?!
Vencabocku
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2606
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 15. ledna 2012 - 19:26:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

tohle asi budou spíš ceny, které účtuje DP externím zájemcům o využití busu k nějaké přepravě. Ceny pro město a okolní plebs budou asi jiné. Mě by spíš zajímalo, jestli DP vrací okolním obcím nějaké peníze za nevykonané/odřeknuté jízdy, kdy je zpožděný kurz ukončen po uplynutí prac.doby řidiče a část spojů se prostě neodjede a tyto jsou bez náhrady zrušeny.
Kroclov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 443
Registrován: 10-2008

Odesláno Neděle, 15. ledna 2012 - 19:33:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vrtule: Díky moc, zrovna tebe jsem tím označením "všeználci" nemyslel, zdáš se být jedním z mála lidí, co tu jsou v pohodě.
A když už jsem tím fanatikem proti citelisům, jaktože nízkopodlažní kloub je dražší než vysokopodlažní? To je ta úspornost v podobě nižší spotřeby?
Co se týče té 41, on ten večerní garant jezdí kloub? Z čeho to přejíždí?
♥ Moderní autobus? Solaris! ♥
Stonka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 468
Registrován: 2-2010

Odesláno Neděle, 15. ledna 2012 - 19:40:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ta 41, to přejíždí myslím z 1/15, nebo něco takového.
Diagnóza č.159, aneb to už neni jen "něco víc" než autobus, to je prostě láska..
Jedině 159 to může být..
♥ 159 ♥
Kroclov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 444
Registrován: 10-2008

Odesláno Neděle, 15. ledna 2012 - 19:43:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Stonka: Díky, to by stálo za to nafotit.
♥ Moderní autobus? Solaris! ♥
Stonka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 469
Registrován: 2-2010

Odesláno Neděle, 15. ledna 2012 - 19:54:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A k tomu kč/km, v případě že kl. citelis žere v průměru 52l/100km, cena 1l nafty je kolem 35kč, tak si to dokážeš Kroclove spočítat.. (Avšak v tom nemáš řidiče a opotřebování vozu)
Diagnóza č.159, aneb to už neni jen "něco víc" než autobus, to je prostě láska..
Jedině 159 to může být..
♥ 159 ♥
Vrtule
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 151
Registrován: 4-2011
Odesláno Neděle, 15. ledna 2012 - 19:55:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vesnice(město) mají určitě "množstevní slevu"
Tu 41 mi řekla Stonka, páč ta má mhd v malíčku(takže malíček nahoru)
teď se ale bojím jiného prstu nahoru od Stonky
proč, pane bože - PROČ?!
Vrtule
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 152
Registrován: 4-2011
Odesláno Neděle, 15. ledna 2012 - 20:00:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A na tý 41 už byl i Solaris 15x
proč, pane bože - PROČ?!
Stonka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 470
Registrován: 2-2010

Odesláno Neděle, 15. ledna 2012 - 21:00:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hele, hele, hele, vrtulníku nebuď drzej, jó? Nebo už ti nikdy nepůjčím 159! :D

Diagnóza č.159, aneb to už neni jen "něco víc" než autobus, to je prostě láska..
Jedině 159 to může být..
♥ 159 ♥
Peťula
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 235
Registrován: 12-2008

Odesláno Neděle, 15. ledna 2012 - 22:15:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Když už ta 69 stojí nějakej ten měsíc s CVR, která ještě nebyla venku, tak jí sem hodim.. Foto z vlaku a druhá fotka 60 na mostě Internacionálního přátelství :-)
Pavell
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 177
Registrován: 3-2011
Odesláno Pondělí, 16. ledna 2012 - 10:11:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rožnovský Bořek, Kamilos - no právě - blbě se to sešlo, jestliže Generel je schopný řešit takové věci jako kde bude jaká zastávka v r. 2017, mohl alespoň jemně upozornit, že stavět trolejové vedení někde, kde nic není (a dlouhodobě nebude - o tom jak poptávku po dopravě vytrhne tzv. rejnok a malá hokejová hala pro tréninky malých hokejistů, navíc stejně vzdálená od budoucí zastávky Větrná, jako od současných zastávek Větrná + Milady Horákové jsem se tu už zmiňoval, ale kdo chce být optimistou, bude) je trochu luxus a je to trochu brzo, zejména pokud na jiných místech šlo tu dotaci využít efektivněji (Dlouhá louka). Jeden z CB politiků plánuje výstavbu velké čtvrti, která zaplní prostor mezi Hakl. Dvory a Zavadilkou a to v souvislosti s výstavbou Temelína II. Nehleďme tedy na nic a postavme troleje do Hakl. Dvorů a až někomu dojde, že Temelín II asi nebude (a s ním celá tato čtrvť), řekněme že se to holt blbě sešlo, v daném prostoru postavme třeba taneční školu pro malá děvčata a tvařme se, že ty troleje tam vedou kvůli té taneční škole
Pavell
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 178
Registrován: 3-2011
Odesláno Pondělí, 16. ledna 2012 - 10:24:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Rudolfov - vidím, že sliby o prodloužení l. 14 až na Rudolfov padly. Myslím, že systém garantovaných přestupů 14 - 18 bude dost problematický (zpožděná 14 zpozdí 18, která pojede pak zpožděná z Rudolfova, takové 10 min. čekání ve stojící 18 někde v Novém Vrátě také nebude nic příjemného), zejména pokud se zavře viadukt a Nádražní i Rudolfovská se promění v jednu velkou kolonu.
Kroclov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 445
Registrován: 10-2008

Odesláno Pondělí, 16. ledna 2012 - 11:13:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Peťula: Ta 69 byla asi s tou novou cvr asi dvakrát venku, ale asi nebyla na lince, nějaké zkušebky myslím.

Pavell: Na uzavřený viadukt jsem nepomyslel, pak mohou být přestupy problém.
♥ Moderní autobus? Solaris! ♥
Kroclov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 446
Registrován: 10-2008

Odesláno Pondělí, 16. ledna 2012 - 15:13:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Omlouvám se za přemnožené "asi", opět jsem psal z mobilu a v rychlosti. To první a poslední tam nepatří.
Pokud to přepíšu: S novou CVR byla 69 venku určitě, asi dvakrát, nejspíš jezdila jen zkušebky.

Jinak, dnes jsem jel 60 na 3, vzadu to řve jako Rába, kdyby měly takový zvuk všechny 25tr, hned by mi vadily o něco míň. Nicméně v pořádku to asi není. Podobně zní i 70, ale musí se pořádně rozjet.
♥ Moderní autobus? Solaris! ♥
Stonka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 471
Registrován: 2-2010

Odesláno Pondělí, 16. ledna 2012 - 17:02:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ta 60, ta je tak v že se divim, že to vůbe jezdí! Ten zvuk hrůza! A topení na druhé nápravě vlevo zase fouká studeně..
Btw, jsem dnes koukala, jak je 168 ověšená plyšákama, tak by mě velmi zajímalo kterej kinder "šotouš" čornul ze 159 toho plyšovýho oslíka.. Já si tě najdu!!!

Diagnóza č.159, aneb to už neni jen "něco víc" než autobus, to je prostě láska..
Jedině 159 to může být..
♥ 159 ♥
Fida94
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 32
Registrován: 12-2010
Odesláno Pondělí, 16. ledna 2012 - 17:43:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

dne 16.1.2012 sem jel 161 to byla strašná jízda vypadalo to jako když muže jen 30km/h i kdyz daval plyn

a zpět sem jel 159 to se také nedalo hrůza a to Eště řidič telefonoval za jízdy
Stonka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 473
Registrován: 2-2010

Odesláno Pondělí, 16. ledna 2012 - 17:49:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

161 jsem dnes ráno jela také. Kromě toho, že řidič vyřazoval za jízdy na neutrál!!! byla jízda fajn.
Domů jsem jela se 159, z máje až na kostel jsem seděla vzadu a poslouchala motor, kromě toho, že na volnoběh se trochu hádaj otáčky tak supr! Na to, že před dvouma rokama to byl druhý největší šrot z citelisů.. Beruška :-)
Diagnóza č.159, aneb to už neni jen "něco víc" než autobus, to je prostě láska..
Jedině 159 to může být..
♥ 159 ♥
Kroclov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 447
Registrován: 10-2008

Odesláno Pondělí, 16. ledna 2012 - 18:20:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Stonka: Vím o dvou řidičích citelisu, co se vždy rozjedou, dají tam neutrál a dojíždějí. Oba z jednoho vozu. Mě se to líbí a užívám si to, je to jediný případ kdy je citehnis při jízdě víceméně tichý (nepočítám-li neustálé mlácení úplně všeho na hrbolech).
♥ Moderní autobus? Solaris! ♥
Myslitel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 188.120.194.87
Odesláno Pondělí, 16. ledna 2012 - 18:24:21    Odkaz na tento příspěvek  

Fida94,bude pravděpodobně automechanyk z kindrvejce
Stonka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 474
Registrován: 2-2010

Odesláno Pondělí, 16. ledna 2012 - 18:39:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kroclove, vyřadit za jízdy je ta největší prasárna, co můžeš udělat!!! Kromě toho, že mám takový pocit, že nemaže převodovka, je omezená funkce brzd, a když to zařadíš zpátky, tak tomu dáš takovou ránu, že ta převodovka brzo odejde! Nemálo stížností bych měla.
Diagnóza č.159, aneb to už neni jen "něco víc" než autobus, to je prostě láska..
Jedině 159 to může být..
♥ 159 ♥
Fida94
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 33
Registrován: 12-2010
Odesláno Pondělí, 16. ledna 2012 - 18:49:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Stonga : mě bylo hned divné kdo je to úplne vzadu a napadlo mě že si to ty a vzhledem jsem ráno v 161 přijel k nadraží pozdě a vlak do školy mi skoro ujel měl sem 2 min
Trupak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 505
Registrován: 5-2003

Odesláno Pondělí, 16. ledna 2012 - 18:59:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Stonka:
Zase to není tak hrozné.
Převodovka maže normálně, brzdí to normálně (když to normálně fouká) a samozřejmě normální řidič vyřazuje tam, kdy může jet výběhem až do (skoro) úplného zastavení, a pak to holt dobrzdí nohou nebo retardérem...
U manuálu můžeš zase zařadit úplně čistě, bez rázů a dobrzdíš motorovkou nebo zase nohou...
Jsou mnohem větší prasárny...
Stonka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 475
Registrován: 2-2010

Odesláno Pondělí, 16. ledna 2012 - 19:10:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trupak: Nesnaž se mi tvrdit, že u automatický převodovky jí neku*víš! A když to nakopneš za jízdy, tak to sebou škubne a ta převodovka dostane pořádnou ránu! A při nízkejch otáčkách to retardér nebere.
Diagnóza č.159, aneb to už neni jen "něco víc" než autobus, to je prostě láska..
Jedině 159 to může být..
♥ 159 ♥
Trupak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 506
Registrován: 5-2003

Odesláno Pondělí, 16. ledna 2012 - 19:18:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tím že vyřadíš, ji určitě ne*urvíš.
Pokud zase zařadíš, a škubne to, tak ano, tím ji k...
A pokud jedeš pomalu, tak to prostě dobrzdíš nohou.
Já netvrdím, že kolega vyřadil správně, nebyl jsem u toho. Ale jsou případy, kdy to má své opodstatnění, zvlášť když nespěcháš, není provoz a víš, že budeš zastavovat... A hlavně, samozřejmě, není to z kopce.
Bombos3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 167
Registrován: 11-2011
Odesláno Pondělí, 16. ledna 2012 - 19:32:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nevíte někdo co se dělo dnes na lince č. 8 - večer. Prý nějaký porouchaný autobus-šly jen zadní dveře, jel velmi pomalu, na další zastávce skončil.
159
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.201.60.162
Odesláno Pondělí, 16. ledna 2012 - 20:45:58    Odkaz na tento příspěvek  

No každopádně Citelis č.159 neni dobrej autobus.
Bombos3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 168
Registrován: 11-2011
Odesláno Pondělí, 16. ledna 2012 - 21:01:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

159: Že vám to není trapné, někdo má něco rád, má k něčemu vztah, tak využiji 1. příležitosti, abych mu to zničil/zkritizoval. Nevidím v tom nic jiného než léčení komplexů.
Wearts
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 86
Registrován: 11-2009
Odesláno Pondělí, 16. ledna 2012 - 21:43:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Stonka: A proč by mělo převodovce vadit vyřazovaní za jízdy? Vždyť zařazení zpět je úplně stejné jako obyčejné řazení. Převodovka na volnověh stále běží, maže se úplně stejně a o vyrovnání otáček mezi převodovkou a motorem se postará hydroměnič. Není důvod se obávat
"Teherán" - nejkrásnější nátěr
SIMT? Konečně MHD simulátor! http://www.facebook.com/SIMTsimulatorMHD
Vltavák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 86
Registrován: 5-2011
Odesláno Úterý, 17. ledna 2012 - 12:31:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

K tomu vyřazování: Pokud dobře tuším, tak i podle vyhlášky je zakázáno s vozidly nad 3,5 t jezdit s vyřazeným rychlostním stupněm.
Každopádně u převodovek Praga, co jsou třeba v Krosách je to i technicky nepřípustné a důvodu nedostatečného mazání jehlového ložiska, které je v činnosti právě při neutrálu.
A nekonec je to nepřípustné i z důvodu bezpečnosti. Prakticky všechna vozidla této veliksti/hmotnosti mají i pomocné brzdové systémy, které jsou závislé na zařazeném rychlostním stupni. Kokrétně motorová brzda. Retardér pak sice ne, ale jeho konstrukce často není uzpůsobena na trvalou zátěž. Nicméně i u něj vadí vyřazená rychlost, protože je buzen poměrně vysokým proudem a k jeho získání jsou potřeba právě vyšší otáčky alternátoru.
Dále z důvodu bezpečnosti je zde riziko, že po rovině se sklouznete na neutál, přijde kopec dolů a nepovede se vám zařadit. Pak je to k průseru jen kousíček. A nemusí se to povést nejen u manuálu, ale i u automatu, kdy je taky potřeba synchonizovat a převodovka to nemusí zvládnout.

Jinak jsem se dneska poprvé svez s tou "novou" 02 a musím pochválit volbu barvy podlahy a deklů na boku. Hezká tmavě modrá, konečně se někdo nebál použít do interiéru i barvy jediné co se mi nelíbí jsou ty plastový vězeňský sedačky. Vážně je takovej problém mít sedačky polstrovaný??? Dyť je to jak když si sednu na obrubník...
Myslitel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 188.120.194.87
Odesláno Úterý, 17. ledna 2012 - 14:43:12    Odkaz na tento příspěvek  

Vltavák, PŘESNĚ TAK
R_b
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2742
Registrován: 3-2005

Odesláno Úterý, 17. ledna 2012 - 15:47:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dovolím si malou tapetu z předvánočních Budějic






Bombos3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 169
Registrován: 11-2011
Odesláno Úterý, 17. ledna 2012 - 18:31:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vltavák: Popravdě raději takové sedačky, než injekční stříkačku, však víte kde. Pořád je to jen MHD...(chápu a souhlasím, že na delší vzdálenosti to není nic mc)