K-report
 

Archiv diskuse Trolejbusy v Pardubicích do 24. 09. 2012  

Diskuse K-report » Archiv 2012 » Autobusy a trolejbusy » Trolejbusy v Pardubicích » Archiv diskuse Trolejbusy v Pardubicích do 24. 09. 2012 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Tr_man
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2879
Registrován: 1-2005

Odesláno Čtvrtek, 20. září 2012 - 08:06:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

218: Spíš naopak, řidiči autobusů častěji využívají při odbočení ze Sukovy levý pruh, protože v něm málokdy někdo je, v křižovatce a za ní pak občas vznikají kolizní situace, pokud někdo s osobákem jede doleva z prostředního pruhu, protože řidiči osobáků mají (asi vzhledem k rozměrům jejich vozidel) tendenci si cestu zkracovat, takže buď "říznou" křižovatku, nebo se na konci křižovatky řadí rovnou do levého pruhu. S blížícími se Vánocemi bude křižovatka u zimního stadionu stále víc ucpaná a při podobných zácpách se autobus nedostane ani do pravého pruhu, protože řidiči osobních aut vesele stojí v křižovatce, i když nemůžou dál pokračovat, a Policie tomu jen klidně přihlíží.

Ostatně nedochází k němu ani dneska a to jedno vozidlo navíc v průměru každé 2,5 minuty zas snad takový nápor není.

Pokud není žádná uzavírka, tak zastávku Masarykovo náměstí obsluhuje ve špičce zhruba 35 až 37 vozidel, teď v době uzavírky to je dalších 23. Vážně to je tak zanedbatelná změna?

Navíc k objíždění třeba v opačném směru dochází pravidelně, nebo snad někdy autobusy ve směru na nám. Republiky čekají za trojkou a opačně?

Navíc, ona kdyby se ta Třída Míru zavřela, tak by se podstatně zjednodušila křižovatka u Domu služeb (a logicky by se i měla zvýšit její propustnost), protože tam nebude jezdit nic křížem ani odbočovat ve směru Tř.Míru/Dukla resp. Tř.Míru/Mas.nám.

A kde je to zjednodušení? Nejužším hrdlem je ulice 17. listopadu, kam bude jezdit stejné množství vozidel jako je tomu teď, jediný rozdíl je, že se tam trolejbus a pár aut nenacpou těsně za křižovatkou, ale ty trolejbusy se budou do pruhu směrem na 17. listopadu cpát už před ní na Masarykáči. Ve zbývajících dvou směrech žádné problémy nejsou, 4 jede většinou bez zastavení až do zastávky a 2 a 13 zastaví maximálně tak na semaforu pod lávkou, kterému se stejně nevyhnou, ať pojedou z libovolného směru.

Pokud se ulice 17. listopadu nerozšíří a nezmizí z ní přechody, tak o nějakém zvýšení propustnosti křižovatky u Domu služeb nemůže být řeč.
http://pardubickamhd.cz - fotogalerie a informace z MHD v Pardubicích
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2846
Registrován: 5-2003

Odesláno Čtvrtek, 20. září 2012 - 10:02:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trolleybus:
MHD je prázdnějši a ulice jsou volnější.
Už jsem se na Stavařově nevešel do 3 a to se ještě nerozjela univerzita.

Já vím, že křižovatka u ZS je během podzimu často problém (aspoň ve směru od Hradecké), zase si (laicky, uznávám) nemyslím, že těch 23 vozidel za hodinu to nějak výrazně zhorší.

Tr_man:
Pokud není žádná uzavírka, tak zastávku Masarykovo náměstí obsluhuje ve špičce zhruba 35 až 37 vozidel, teď v době uzavírky to je dalších 23.
V kontextu celkového počtu vozidel, samozřejmě, tedy včetně IGK (i cyklistů). Nevím, kolik tam projede vozidel za hodinu, ale kdyby třeba 500, tak je celkem jedno, jestli 500 nebo 523.

A kde je to zjednodušení?
Nikdy jsem žádnou křižovatku neprogramoval, ale když by nic nevyjíždělo z Tř. Míru, mohlo by být ve směru rovně (Mas.nám.-17.11.) snad aspoň o něco delší volno.

Samozřejmě, že současná podoba 17. listopadu je asi hlavní problém, ale vymístit parkující je předpokládám nereálné (a stejně by to asi ucpal podjezd).
Mimochodem, taky už jsme čekali v 5 (z Tř. Míru na Duklu) u Domu služeb tři cykly, než jsme mohli odbočit, kvůli autům v křižovatce, takže v tomhle na trasa přes Tř. Míru není moc výhra.
Ono asi ve všech směrech je to přes Sukovu rychlejší, v naprosté většině případů mám takovou zkušenost, že autobus, který jede od nádraží ZA trolejbusem, je u Krajského úřadu PŘED trolejbusem.
Genetičtí inženýři lámou její kód, po Praze se o nich šíří,že jezdí tramvají, strkají hlavy pod vodovod a pak i oni nakonec podléhají. (Pavel Dobeš - Něco o lásce)

Garry Poker - příhody karbanického učně:-)
Vihorlat_snina
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 344
Registrován: 6-2005

Odesláno Čtvrtek, 20. září 2012 - 10:35:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Až konečně zvítězí pravda, láska a město na kole nad lží, nenávistí a ostatní dopravou, tak už nebude nutné řešit nic ... protože například až namalují cyklopruhy na Jahnově a v Bubeníkově ulici, tak hodlají zrušit odbočovací pruhy z Jahnovy doleva Na Tříslo nebo z Bubeníkovy ke Štice a přímo do Sakařky. V tom okamžiku se zastaví všechna doprava směrem z centra, protože všichni budou muset čekat za každým odbočujícím autem.

17. listopadu: zrušení toho přechodu v půlce ulice dokonce prosazovala policie, ale město tuhle myšlenku zamítlo. Osobně by se mi tam líbily semafory sladěné s křižovatkou, ale na to zase údajně nejsou peníze.
Neberte se moc vážně, děláme to pro sebe!
Tr_man
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2880
Registrován: 1-2005

Odesláno Čtvrtek, 20. září 2012 - 11:46:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

218: Pokud se prodlouží interval na semaforu, tak to zacpanou křižovatku neuvolní, když kolona končí někde v křižovatce nebo dokonce před ní.

...od nádraží ZA trolejbusem, je u Krajského úřadu PŘED trolejbusem...

To tady už ale trochu mícháme jablka a hrušky dohromady Ve směru od nádraží dopravu může zkomplikovat pouze nehoda, jinak se dá téměř pokaždé projet bez problémů. Zatím vše, co tady bylo řečeno, se týká směru Sukova (Zimní stadion) - Masarykovo náměstí - 17. listopadu, a s tím opravdu informace, že jsou autobusy na Sukovce rychlejší než trolejbusy na třídě Míru, moc nesouvisí...

EDIT: Ještě k tomu objíždění, teď jede z Masarykova náměstí směrem na Duklu akorát dvakrát za hodinu linka 7 a zhruba 2x za hodinu linka 14. Při uzavírce je to navíc 12 vozidel z linek 1, 5 a 27. To, že doprava jako celek naroste "jen" o 23 vozidel se může zdát málo v celkovém počtu, ale je potřeba taky přemýšlet nad kapacitou zastávek MHD a právě nad tím počtem vozidel, která budou bránit v průjezdu ostatním.

(Příspěvek byl editován uživatelem tr_man.)
http://pardubickamhd.cz - fotogalerie a informace z MHD v Pardubicích
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2847
Registrován: 5-2003

Odesláno Čtvrtek, 20. září 2012 - 12:12:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tr_man:
Jasně, že to jsou jablka a hrušky, ale obojí je to svým způsobem argument proti provozu na Tř. Míru ("za každou cenu"); s křižovatkou samotnou to nesouvisí. Nepovažuju to za jediný a neprůstřelný argument, můžou být důležitější věci než rychlost (třeba dopravní dostupnost území, ale té Tř. Míru zas až tolik nepomáhá; zast. U Grandu/Nám.rep. se v docházce tolik neliší, jen místo zast. Tř.Míru by to bylo k AFI trochu dál (ale zase víc spojů)).

Dobře, takže od zastávky do levého pruhu by se za hodinu muselo zařadit +-16 vozidel.
Zastávkový sloupek na západní straně by se samozřejmě musel jeden přidat (a busy jedoucí rovně by se tak mohly řadit doleva dřív). Ano, štosovalo by se to tam víc než teď, ale co je lepší - menší zdržení na místě, kde můžu přestoupit víceméně do všech směrů nebo vyhlídková projížďka Tř.Míru, kde si můžu prohlížet, jak nás předjíždí i cyklisti...
Genetičtí inženýři lámou její kód, po Praze se o nich šíří,že jezdí tramvají, strkají hlavy pod vodovod a pak i oni nakonec podléhají. (Pavel Dobeš - Něco o lásce)

Garry Poker - příhody karbanického učně:-)
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2005
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 20. září 2012 - 17:50:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mám takový dojem, že po uzavření nadjezdu u Parama nastane na Masarykově náměstí peklo. A pak bude spíš otázkou, zda naopak nevést přes třídu Míru veškerou MHD vyjma linek jedoucích z/do Polabin. Proč posílat autobus z Palackého do kolony na náměstí, když může projet prázdnou třídou Míru (buď až ke Grandu, nebo přes Sladkovského).
Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť, a ne rozum.
Leonardo da Vinci
Tr_man
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2881
Registrován: 1-2005

Odesláno Čtvrtek, 20. září 2012 - 18:06:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jen tak mimochodem, byly dneska venku 26Tr?

(Příspěvek byl editován uživatelem tr_man.)
http://pardubickamhd.cz - fotogalerie a informace z MHD v Pardubicích
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5525
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 20. září 2012 - 21:23:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Byly, ale jen na zkušebce při předání řidičům. Na trati by se měly objevit v sobotu, ještě se něco dodělává.
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * moskvich.cz * icq 269-400-981
Martin96
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 435
Registrován: 9-2011
Odesláno Čtvrtek, 20. září 2012 - 22:41:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

353: Vyjet už na pravidelnou linku nebo ještě na testy?
Webové stránky o MHD Pardubice a železnici v ČR
Youtube kanál
Facebooková stránka
FB stránka Železniční přejezdy
Trolejbus374
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 101
Registrován: 1-2009
Odesláno Čtvrtek, 20. září 2012 - 23:19:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ještě k pěší zóně. Za určitých omezení do ní mají povolen vjezd vozidla zásobování. Rovněž MHD, pokud je na to stavebně upravena. Jiná vozidla včetně těch s označením O2 tam nesmějí. Nikde jsem nenašel možnost, že by tam mohl být jakýmkoli způsobem povolen provoz cyklistů. Dá to i selský rozum, zcela volně promenující chodci auto nebo trolejbus nepřehlédnou. Neslyšitelný cyklista na kole plném ostrých hran je ale nebezpečný, zejména pro děti. Navíc kolisti spěchají a jet jen dvacítkou je nikdo nedonutí. Proto vznik pěší zóny jim ten úsek uzavře. Zkolaudovat pěší zónu s provozem cyklistů prostě nelze. Stejný problém vznikl např. v Šumperku a pár překvapených radních, kteří si to mysleli, přišlo o židle. Takže v tom případě to leda musí zůstat obytná zóna, kam zas může ze zákona nesrovnatelně víc aut a "místní úprava" s tím moc nenadělá. Tak to bude zase parkoviště prominentů mezi zahrádkami...
Od roku 2007 trolejbus 320
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2849
Registrován: 5-2003

Odesláno Pátek, 21. září 2012 - 10:13:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mám takový dojem, že po uzavření nadjezdu u Parama nastane na Masarykově náměstí peklo. A pak bude spíš otázkou, zda naopak nevést přes třídu Míru veškerou MHD vyjma linek jedoucích z/do Polabin.
Určitě, za současného stavu by to pro tu výluku bylo nejlepší řešení.
Rozhodně bych tam nedělal nějakou hurá pěší zónu s tím, že se do prostřed prdne pár laviček a květináčů a budeme se plácat po zádech, jakou máme krásnou promenádu. Aby to mělo smysl, je potřeba nějaká kompletní (inteligentně provedená) rekonstrukce. Což by zmého pohledu bylo zbourat všechno ve čtverci Tř.Míru-Mas.nám.-Sukova-Nám.rep. (kromě Grandu) a začít znovu

Trolejbus374:
Pak by to asi ještě šlo schválit jako "stezka pro pěší a cyklisty". Každopádně to, jestli to je bezpečné nebo nedejbože legální, asi není to, co by trápilo "Město na kole"...
Genetičtí inženýři lámou její kód, po Praze se o nich šíří,že jezdí tramvají, strkají hlavy pod vodovod a pak i oni nakonec podléhají. (Pavel Dobeš - Něco o lásce)

Garry Poker - příhody karbanického učně:-)
2609
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 43
Registrován: 5-2010
Odesláno Pátek, 21. září 2012 - 11:30:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad pěší zóna vs. cyklisté podle zákona, aneb jak se na to koukají v Brně (a jak to pumpičkáři nedokážou pochopit) - odkaz.
334
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 216
Registrován: 5-2005
Odesláno Pátek, 21. září 2012 - 19:37:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

374, 218, 2609:
Mně se zdá, že to nějak dramatizujete. Do pěší zóny je povolen vjezd vozidlům vyznačeným ve spodní části značky IP27 "pěší zóna" (§39 odst. 4 zákona o silničním provozu). Když se tam namaluje kolo (nebo napíše "cyklisté"), tak tam prostě cyklisté moci budou. Stejně jako když se tam napíše "vozidla MHD", tak tam budou moci autobusy a trolejbusy. Co je a není pro pěší zónu vhodné či pro chodce nebezpečné je druhá věc. Každopádně mám za to, že zakázat vjezd cyklistům na třídu Míru by šlo bez následné defenestrace radních jenom v případě, že by třída Míru byla jinde než v Pardubicích, kde pomalu platí, že kdo neskáče na kole, není Pardubák...
Zda má být třída Míru pěší nebo obytná zóna, to je podle mého jenom hra se slovíčky. Nějak nevidím moc rozdíl mezi značkou pěší zóna s povolením vjezdu příslušných vozidel a kombinací značek obytná zóna a zákazu vjezdu příslušných druhů vozidel s příslušnými výjimkami. Snad až na to, že za současného stavu si mohou na třídě Míru děti hrát vybiku, kdežto po případné změně dopravního značení nikoliv.
Dziadek na rowerze
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.244.40
Odesláno Pátek, 21. září 2012 - 21:49:44    Odkaz na tento příspěvek  

Pokud jsem správně slyšel, tak architekt, který navrhuje celý ten prostor, chce mít úsek od Sladkovského ke Grandu opatřen takovým drsným povrchem, aby tam znechutil provoz cyklistům a znemožnil provoz i kolečkových bruslařům. Obojí jsou podle něj pro pěší zónu ohrožením. Jestlipak víte, odkud ten pán je? Z Brna ... Takže bude konec Křivkova kritéria a město na bruslích bude muset jezdit jinudy.
Trolejbus374
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 102
Registrován: 1-2009
Odesláno Sobota, 22. září 2012 - 00:16:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zaplaťpámbu to (nejen) v Brně funguje, jak má. Jde právě o všem vozidlům zakázaný průjezd! (nikoli vjezd za nějakým účelem, kde jsou pak taková v dodatku uvedena), který není logicky dovolen nikomu s výjimkou mhd, která je dopravní prostředek právě jen chodců. A stezka pro ch/c v pěší zóně je úplně vyloučena. Tak jako na chodníku, určeném pouze pro chodce. Ano, v obytné zóně je výslovně povolena hra dětí, jelikož je to stále komunikace s provozem vozidel. V pěší zóně se může laikům zdát, že povolena není:-) To je samozřejmě nesmysl, protože ta zóna je jen velký chodník, kde si chodci mohou dělat naprosto co je napadne, nejen hry. Komunikace určená pro provoz (průjezd) vozidel to zkrátka není. Takže cyklisté tam jízdu nikdy povolenou mít nemůžou. Pokud tam mají za nějakým účelem cestu, pouhým sesednutím se z nich stanou chodci a dojdou si. Ze zásobovacího auta se stát chodec nemůže, proto ta nezbytná dodatková povolení v dolní části značky, navíc časově striktně omezená. Pokud někdo z angažovaných cyklistů takovou zásadní skutečnost odpočátku opomenul, tak nechápu. Prostě na pěší zónu nesmí volně nikdo, kdo nespadá do kategorie chodec (je jedno jestli kamion nebo cyklista). Taktéž jezdci na zvířeti ani organizované útvary chodců, které jsou dle zák.361 považovány za vozidla se všemi s tím souvisejícími právy a povinnostmi... Takže i policista na koni jen případě zásahu (a s majákem?):-) Když to shrnu, tak pojem pěší zóna chápou všude, jen tady budeme muset počkat na úpravu předpisů zavedením institutu "pardubická zóna- pozor průlet cyklistů"...
Od roku 2007 trolejbus 320
2609
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 44
Registrován: 5-2010
Odesláno Sobota, 22. září 2012 - 00:34:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

334: Já bych neřekl, že to nějak dramatizuji. Jen bych se nerad dožil doby, kdy nám cyklisté budou diktovat omezení, která chtějí jenom oni a nikdo jiný. (Občas ale mám pocit, že ta doba už je tady - viz cyklopruhy. Ale je dobře, že alespoň někde - třeba v Brně - rozum.)
Také by to chtělo rozlišovat mezi pojmy vjezd a průjezd.

Pokud jsem správně slyšel, tak architekt, který navrhuje celý ten prostor, chce mít úsek od Sladkovského ke Grandu opatřen takovým drsným povrchem, aby tam znechutil provoz cyklistům a znemožnil provoz i kolečkových bruslařům. Obojí jsou podle něj pro pěší zónu ohrožením.
Pokud to je pravda, tak palec nahoru a obdiv před velikostí náčiní, jímž ho příroda obdařila.
Bevelo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2312
Registrován: 12-2003

Odesláno Sobota, 22. září 2012 - 00:50:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kolik těch ženských za volantem autobusů a tykadláků v Perníkově máte? Včera, tedy v pátek, jsem projížděl 2x Pardubice, a napočítal jsem jich asi 5! Tolik jich nebude snad ani v Praze..
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5526
Registrován: 5-2002

Odesláno Sobota, 22. září 2012 - 01:41:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bevelo: Míla, Marcela, Alena, 2 x Věra, Stáňa, Jana, 2 x Helena, Jiřina, Dita, Jindřiška, Jitka, 2 x Renata, Ivana, Šárka, Petra, Zdena, Jolana, Hana, Michaela, Lucka :-).

A zcela aktuálně zkouška tr 324:


A jedna legrácka na displeji:


V sobotu 323 na 13, 324 na 11 a 408 na lince 2.
V neděli 323 na 13, 324 a 408 na lince 3.
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * moskvich.cz * icq 269-400-981
Trolejbus374
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 103
Registrován: 1-2009
Odesláno Sobota, 22. září 2012 - 02:24:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Křivkův memoriál a bruslaři samozřejmě se vznikem pěší zóny skončí. To je zase jedna z logik, která je jednoznačná snad z principu. A povrch pěších zón je ve stylu hrubých kostek nezbytný. Hladký povrch by byl za deště a v zimě kluzký a nebezpečný. To se učí o bezpečných "nášlapných površích" pro chodce už na škole, dávno před tím, než z nich jsou architekti... Ten brňák jen ctí základní věci, tak nechápu, proč se do něj navážet. Nepoznal jsem zatím pěší zónu (Evropa i Česko), která by neměla velmi hrubý povrch. Asi proto, že hladký tam být kvůli bezpečnosti chodců nesmí, že?:-) Spolužák ze základky (nyní stavař) mi před nějakým časem dokonce minimální "hrubost" v milimetrech při jakési příležitosti říkal, ale tu si už opravdu nepamatuju...
Od roku 2007 trolejbus 320
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5528
Registrován: 5-2002

Odesláno Sobota, 22. září 2012 - 03:16:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ještě pro Bevela - ještě jsem si vzpomněl na Evu, Anastázii, Silvii a Vlastu :-), snad už jsou všechny.
+ jedna opravdu hodnotná fotka 26Tr:

www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * moskvich.cz * icq 269-400-981
Honzin111
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 368
Registrován: 11-2006
Odesláno Sobota, 22. září 2012 - 09:28:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pokusím se také se vmísit do diskuse. Souhlasím s tím, že by pěší zóna neměla být zaměňována za cyklostezku. I když na Karlovině je na pěší zóně i cyklostezka.
Ale líbilo by se mi, kdyby se souběžně s pěší zónou na třídě Míru podařilo vybudovat řekněme jakousi cyklostezku vedoucí v prostoru mezi třídou Míru a Sukovou třídou od AFI Paláce až ke Grandu. Tedy prostorem mezi ČSOB Pojišťovnou a Unichemem, překřížit Pernerovu ulici, překřížit ulici Sladkovského, za Dům hudby a mezi Grandem a Domem hudby na náměstí Republiky. Tento průchod zde již dávno existuje, jen je jej potřeba upravit a přizpůsobit cyklistům a samozřejmě dořešit nějakým bezpečným způsobem křížení této cyklistické i pěší trasy s ulicí Pernerovou, Sladkovského a Na Hrádku. Pak si dokážu představit zakázat na třídu Míru vjezd cyklistům.
Martin96
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 436
Registrován: 9-2011
Odesláno Sobota, 22. září 2012 - 12:23:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

26Tr jsem dnes bohužel nezachytil(avšak jsem ji na lince 13 zahlédl), ale zato jsem zachytil 408: http://youtu.be/OKJQ5QFI_tg
Webové stránky o MHD Pardubice a železnici v ČR
Youtube kanál
Facebooková stránka
FB stránka Železniční přejezdy
Bevelo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2316
Registrován: 12-2003

Odesláno Sobota, 22. září 2012 - 12:33:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

353: tak to je slušný počet. Tohle je možná v ČR celkem ojedinělé. To dělal DPP někdy v minulosti právě nábor pro ženy? Přitom zrovna Pardubicko není se zaměstnaností na tom tak špatně.

Jinak ještě dotaz. Ten Sanos co hnije u plotu v areálu DP, to je na nějakou případnou záchranu, nebo je to už na likvdaci..

(Příspěvek byl editován uživatelem Bevelo.)
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5530
Registrován: 5-2002

Odesláno Sobota, 22. září 2012 - 13:21:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bevelo - Sanos nehnije (tedy až na nějakou tu povrchovou korozi). Sanos od roku 2003 patří PSHŽD a normálně jezdí - poslední akci jel 2.9.2012.

www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * moskvich.cz * icq 269-400-981
Honzin111
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 369
Registrován: 11-2006
Odesláno Sobota, 22. září 2012 - 15:01:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bevelo: Prý to množství žen řidiček za volantem pardubických trolejbusů souvisí s dobou před mnoha desetiletími, kdy osádku vozu tvořil řidič a průvodčí. Řidič se staral pouze o řízení a průvodčí, což byla většinou žena, seděla vzadu, prodávala jízdenky, ovládala otevírání a zavírání dveří a dávala zvukovým signálem znamení k řidiči, že je možné odjet. Když se posléze v roce 1976 přešlo na systém samoobslužný bez průvodčích, kdy se nastupovalo předními dveřmi a vhazovaly peníze do kasičky u řidiče, tak bylo těmto ženám průvodčím nabídnuto, zda by si nechtěly udělat řidičák na trolejbus. Byl totiž nedostatek řidičů. Od té doby je v pardubickém dopravním podniku za volantem poměrně velké množství žen a dodnes kupodivu přibývají další ženy řidičky...
Ale lépe by to, co jsem zde uvedl z historie, dokázal vysvětlit pan ing. Podivín.

ten Sanos je oficiální historické vozidlo MHD v majetku Pardubického spolku historie železniční dopravy. To je plně funkční a krásný trolejbus. Na likvidaci tedy rozhodně není a také si nemyslím, že by hnil...
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5533
Registrován: 5-2002

Odesláno Sobota, 22. září 2012 - 17:57:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnešní první den provozu 26Tr s cestujícícmi:

www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * moskvich.cz * icq 269-400-981
simoo
Neregistrovaný host
Odeslán z: 109.80.123.6
Odesláno Sobota, 22. září 2012 - 19:56:01    Odkaz na tento příspěvek  

bude video s 26tr Solaris ???? :-))))
solaris408
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1
Registrován: 4-2012
Odesláno Sobota, 22. září 2012 - 21:49:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Normálně je za volantem JW,ale tentokrát tam usedl Honza Palečku
solaris408
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2
Registrován: 4-2012
Odesláno Sobota, 22. září 2012 - 21:53:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na 395 se objevil brigádník MK
Tr_man
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2882
Registrován: 1-2005

Odesláno Sobota, 22. září 2012 - 21:56:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

408 dneska nevydržela?
http://pardubickamhd.cz - fotogalerie a informace z MHD v Pardubicích
Sominus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 120
Registrován: 2-2011

Odesláno Sobota, 22. září 2012 - 22:00:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

O 409 se tu zatím nikdo nezmínil...
Nejlepší jsou trolejbusy ze Škoda Ostrov!
Tr_man
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2883
Registrován: 1-2005

Odesláno Sobota, 22. září 2012 - 22:10:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ta ani nejezdila...
http://pardubickamhd.cz - fotogalerie a informace z MHD v Pardubicích
334
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 217
Registrován: 5-2005
Odesláno Sobota, 22. září 2012 - 22:25:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Podle mého, když je někam povolen vjezd a není tam výslovně zakázán průjezd, tak tam mohu i projet. Pěší zóna prostě není chodník, pořád je to silnice, jinak by tam ta značka vůbec nemusela být. Druhá věc samozřejmě je, co všechno ještě bude vnímáno jako pěší zóna obecenstvem. Někteří nejsou ochotni nazvat ulici pěší zónou už v případě, že tam může jet trolejbus. Jiní jsou naopak ochotni připustit, že by na pěší zónu mohl i cyklista. Každopádně legislativně je možné obojí.
Martin96
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 438
Registrován: 9-2011
Odesláno Sobota, 22. září 2012 - 22:34:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zítra bych chtěl natočit detailní projekt o jednom z trolejbusů 26Tr
Webové stránky o MHD Pardubice a železnici v ČR
Youtube kanál
Facebooková stránka
FB stránka Železniční přejezdy
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2008
Registrován: 5-2002

Odesláno Sobota, 22. září 2012 - 22:38:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Do pěší zóny je povolen vjezd jen vozidlům vyznačeným ve spodní části dopravní značky Pěší zóna. Pěkným příkladem je Riegrovo náměstí v Hradci (před hlavním nádražím), kde se na různých vjezdech značky liší právě uvedenými typy vozidel. Mimo jiné nejsou na některých značkách uvedena jízdní kola, takže cyklista projíždějící mezi zastávkami MHD před nádražní budovou se dopouští přestupku.
BTW, výhodou tohohle značení v HK je, že si šotouš může dojít na střed kruhového objezdu, aniž by ho někdo mohl kibicovat za courání po kruháku...
Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť, a ne rozum.
Leonardo da Vinci
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5534
Registrován: 5-2002

Odesláno Sobota, 22. září 2012 - 22:43:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

408 byla stažena pro podezření na nesprávnou funkcni ABS na mokrém dlážděním. Prozatím se ale dílna i já kloníme k myšlence, že na vině byl spíše příliš rozevlátý styl jízdy onoho řidiče. Budeme dále sledovat.
409 je zatím stále nepojízdná (ona je tím prvním vozem, jenž dorazil poškozený - o číslování rozhodla posloupnost výrobních čísel).

V neděli 323 na lince 13, 324 a 408 na lince 3.

(Příspěvek byl editován uživatelem 353.)
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * moskvich.cz * icq 269-400-981
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5535
Registrován: 5-2002

Odesláno Sobota, 22. září 2012 - 22:51:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

solaris408: jest zde nepsaným zvykem neuvádět jména řidičů, pokud by si to náhodou sami nepřáli. Stačí ty iniciály...

Kompletní zítřejší šotoservis:
1: 320 319 403
2: 405 399 397
3: 408 407 324 406
5: 322 398 396
6: 204 219 218 210
7: 401 400
8: 208 215 216
9: 207 211
10: 205
11: 317 390
12: 209
13: 323 404 391
14: 206
15/24: ráno 214, odpoledne 200
17: 212
18: 203
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * moskvich.cz * icq 269-400-981
Martin96
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 440
Registrován: 9-2011
Odesláno Sobota, 22. září 2012 - 22:58:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Koukám že linka 3 kompletně "zesolarizovaná"(jako linka 7)
Webové stránky o MHD Pardubice a železnici v ČR
Youtube kanál
Facebooková stránka
FB stránka Železniční přejezdy
Bevelo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2319
Registrován: 12-2003

Odesláno Sobota, 22. září 2012 - 23:08:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak proč o víkendu vozit lidi starýma šuplíkama, když na dvorku má dopravce nové. Tohle už naštěstí funguje i v Praze - ovšem v minulosti tomu bylo radikálně jinak.
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5536
Registrován: 5-2002

Odesláno Sobota, 22. září 2012 - 23:12:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak proč o víkendu vozit lidi starýma šuplíkama, když na dvorku má dopravce nové.

Reaguješ na něco konkrétního? Pravidla "o víkendu jezdí vždy to lepší" se držíme už mnoho let. Čtrnáctky místo devítek, pak displejáky místo ceduláků, nízkopodlahy místo vysokých ... plyňáky místo nafťáků atd. Je to natolik zažité, že dokonce už delší dobu ani řidiči neprskají že o víkendu nemají své přidělené vozy, pokud je k mání novější.
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * moskvich.cz * icq 269-400-981
Robert_08022
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4055
Registrován: 3-2004

Odesláno Sobota, 22. září 2012 - 23:14:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

353: Chápu to jako vysvětlení a pochvalu:-) A reakci na předchozí příspěvek.
Kdo víno má a nepije, kdo hrozny má a nejí je,
kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá,
na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl.
(Jan Werich)
Bevelo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2320
Registrován: 12-2003

Odesláno Sobota, 22. září 2012 - 23:16:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

353: nikoliv, jinak dotaz: ty vložené spoje linky 3 končící v X u Globusu, to je posila pro nakupující do Globusu? Nebo jen požadavek pro velkou frekvenci v trase od Globusu na Hlavní! Jinak přejezdová pořadí mezi 7/3 koukám asi fungují stále.
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5537
Registrován: 5-2002

Odesláno Sobota, 22. září 2012 - 23:26:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

S trojkou je správně var. B (posila). Dál do Rybitví a Bohdanče je to už mimo město a jinak placené a objednávané.

Přejezdů na trolejbusových linkách je dnes naprosté minimum. Jen R304 jede půl kola 11 a jedno kolo 7 a R1104 jede dvě kola 2 a jedno 4. Jinak se drží celý den vše svých linek.

(Příspěvek byl editován uživatelem 353.)
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * moskvich.cz * icq 269-400-981
Pepa_103
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4972
Registrován: 3-2005

Odesláno Neděle, 23. září 2012 - 07:54:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jak je vidět, tak už se o víkendech nedá ani v Pardubicích moc potkat vysoká podlaha, že?
Plzeňští strojvůdci
Martin96
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 441
Registrován: 9-2011
Odesláno Neděle, 23. září 2012 - 11:40:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pepa_103: Už se nedá potkat vůbec
Jinak trolejbus 26Tr číslo 323 byl krátce před 11. hodinou zatáhnut do vozovny kvůli závadě na OS.
Webové stránky o MHD Pardubice a železnici v ČR
Youtube kanál
Facebooková stránka
FB stránka Železniční přejezdy
Martin96
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 442
Registrován: 9-2011
Odesláno Neděle, 23. září 2012 - 13:41:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ještě než odjel 323 do vozovny jsem si ho stihl nafotit a natočit(jízda není, protože jsem ji měl v plánu natočit při cestě z Polabin): http://www.youtube.com/watch?v=viVvPQj6Pog
A zatím jediný nový provozní trolejbus 28Tr číslo 408 podruhé: http://www.youtube.com/watch?v=LlXv_qiVq_I
Webové stránky o MHD Pardubice a železnici v ČR
Youtube kanál
Facebooková stránka
FB stránka Železniční přejezdy
solaris408
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3
Registrován: 4-2012
Odesláno Neděle, 23. září 2012 - 17:19:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dneska jsem u Afi spatřil konečně Solaris 28Tr e.č. 408,jako druhý řidič se tam objevil JR (353),fotky jsou foceny mobilem,který je velmi nekvalitní,tak tam není téměř nic vidět :-(
Martin96
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 445
Registrován: 9-2011
Odesláno Neděle, 23. září 2012 - 17:32:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

solaris408: To cos nafotil nebyla 408, ale 324
Webové stránky o MHD Pardubice a železnici v ČR
Youtube kanál
Facebooková stránka
FB stránka Železniční přejezdy
solaris408
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4
Registrován: 4-2012
Odesláno Neděle, 23. září 2012 - 18:07:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jo,velká oprava, byla to 324 na lince 3,dodatek má geniální klakson :D
Karosa_B731
Moderátor

Číslo příspěvku: 3876
Registrován: 2-2007

Odesláno Neděle, 23. září 2012 - 18:27:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Náhodou jsem 324 potkal v Bohdanči, ale než jsem stihl někam hodit auto, tak mi ujela. Přesunul jsem se kvůli tomu až na závod.

poprvé, co jsem kvůli vyfocení nechával auto na varblikách
Bus-mafiaDance radiorádio Zlatá PrahaKiss Delta
Trolejbus374
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 105
Registrován: 1-2009
Odesláno Neděle, 23. září 2012 - 22:39:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No pěší zóna je pozemní komunikace určená pro pěší (silnice určitě ne), kde může být vyznačen povolený vjezd vozidel. Stejně jako je jí stezka pro cyklisty (též není silnice), kde rovněž může být na tabulce povolen vjezd jiných vozidel (většinou TS, VaK, povodí ap.) Ovšem slovní popis DZ hovoří o "vjezdu" (čeština je jednoznačná). Těžko by prošlo, kdyby si vyznačené vozidlo tudy jen krátilo cestu. Což je i případ vyznačeného cyklisty, který tam, jako ostatní, může za účelem dopravit se na místo, ležící v zóně. Což je zbytečný luxus, může to jako chodec dojít. Proto je správně, že to města nedovolují. A pokud ano, myslím, že je to i dodatečně právně napadnutelné. Vyznačená vozidla jsou tam proto, že jejich vjezd je z nějakého důvodu nevyhnutelný. Těžko bude někdo zásobovat na kole a snad není problém to kudykoli objet...
Od roku 2007 trolejbus 320
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5538
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 24. září 2012 - 00:11:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

324 sloužila celé odpoledne perfektně, já si udělal aspoň klasickou kýčovitou fotku na točně v Bohdanči.

www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * moskvich.cz * icq 269-400-981
Karosa_B731
Moderátor

Číslo příspěvku: 3877
Registrován: 2-2007

Odesláno Pondělí, 24. září 2012 - 15:23:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Koukám, že jim tam ale nějak ujelo písmo u "jména".
Bus-mafiaDance radiorádio Zlatá PrahaKiss Delta
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8266
Registrován: 4-2003

Odesláno Pondělí, 24. září 2012 - 16:20:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

asi podlehli modernímu designu Frau Olszewska
"SMRT KINDERMAFII Z ROPIDU!"
Pepa_103
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4984
Registrován: 3-2005

Odesláno Pondělí, 24. září 2012 - 16:58:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin96: dík za info. Ještě se zeptám, přežívá ještě vysokopodlažní turnus? Resp. jsou nějaké Karosy přidělené na celodenní směny?
Plzeňští strojvůdci
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5539
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 24. září 2012 - 19:22:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Máme pouze jeden turnus pro busy a jeden pro trolejbusy. Zatímco přidělených vysokých trolejbusů je ještě dost, vysoké autobusy jsou přidělené řidičům v běžném turnusu jen dva - 55 a 59. Dále 53 a 60 jsou na nočáku, tedy mimo turnus a 54 jezdí trvale dělené směny. Zbývající vysoké autobusy: 129, 56, 57, 58, 61, 62 jsou buď nepřidělené, nebo je mají důchodci, kteří jezdí většinou šejdry.
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * moskvich.cz * icq 269-400-981
Tr_man
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2884
Registrován: 1-2005

Odesláno Pondělí, 24. září 2012 - 19:28:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ještě doplním kolegu 353, že to sice není vždy zaručeno, ale docela často bývají B 951 nasazeny na kurs 805.
http://pardubickamhd.cz - fotogalerie a informace z MHD v Pardubicích
Pepa_103
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4991
Registrován: 3-2005

Odesláno Pondělí, 24. září 2012 - 19:40:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Díky za informace. Vozy č.2,144 a 145 jsou již trvale/definitivně? odstaveny?
Plzeňští strojvůdci
Tr_man
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2885
Registrován: 1-2005

Odesláno Pondělí, 24. září 2012 - 19:43:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

2 je už mimo samotný areál, 144 a 145 stojí sice za halou, ale nemají palubní počítače.
http://pardubickamhd.cz - fotogalerie a informace z MHD v Pardubicích
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5540
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 24. září 2012 - 19:54:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

144 a 145 jely s lidma naposled na jaře na fakturu na letiště, protože to bylo v den konání tuším cyklozávodů ve městě a v podniku jiný bus nebyl. Jinak jsou ale pro hromadnou dopravu dlouhodobě vedené jako nepojízdné.

Vrátím se k zavřené třídě Míru minulý týden. Několik lidí se mne ptalo, co se to tam vlastně konalo, když se tam vlastně skoro pořád nedělo vůbec nic. Tak jsem se podíval na web akce - předpokládal jsem že se tam už stihli vychválit, jak se jim to povedlo. A ejhle - nejen že nestihli, ale i aktuality teprve připravují ... týden po akci :-).

www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * moskvich.cz * icq 269-400-981