K-report
 

Archiv diskuse Tykadláci v Plzni do 21. 06. 2012  

Diskuse K-report » Archiv 2012 » Autobusy a trolejbusy » Tykadláci v Plzni » Archiv diskuse Tykadláci v Plzni do 21. 06. 2012 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Wlasta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1506
Registrován: 5-2006
Odesláno Středa, 20. června 2012 - 21:30:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Prosil bych vymýšlet parkovací místa tak, aby byly dostupné z baráku...jinak totiž nemají smysl, neb je nikdo používat nebude.

Teď jsi uhodil hlavičkou na hřebíček. Parkovací místa pěkně u nosu, aby je lidi mohli používat, zatímco na MHD je 500, 600 i více metrů v poho. Pak se nedivme, že plzeňáci používají parkovací místa místo MHD a máme tu těch zmíněných 460 aut/1000 obyv.
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9872
Registrován: 8-2002

Odesláno Středa, 20. června 2012 - 21:37:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tom120:
dokonce Gazellu? to chceš říct, že je tam takovej tankodrom?

t_15:
Kdyby se rozšířila Tachovská...

:-) kdyby mi někdo dal aspoň 100 mega, tak celou Košutku nahoru od Gerský překopu, resp. trochu zlidštím. dodnes mi např. chybí spojka mezi vchodama cca Manětínská 77 a Kralovická 45.

širší ulice, parkovací místa, autobus se zastávkovýma zálivama k tomu. interval 15 minut by klidně stačil, kdo by nechtěl čekat, šel by na tram.

ale souhlas, necháme toho, z hlediska financí je to utopie
dědkovo Á.Á.čko, prehistorická verse :-)) stav k 27.10.2007
tabulka P-rekordů, průběžně aktualizovaná
Libor_hh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1705
Registrován: 2-2005
Odesláno Středa, 20. června 2012 - 23:19:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad MMM:
Návštěvy nemaji pomalu šanci zaparkovat, zvláště, kdyz jeden soused si pred domem parkuje dvě odtahovky a druhemu stoji pred domem tři Transity..

Jawa Babetta tyto problémy řeší dokonale - kdo nejezdí na Babettě - jakoby nežil
Nehodlám se hádat s těmi, kteří neumějí nic jiného nežli dštít na všechny a všechno oheň a síru a plivat na každého, kdo má jiný názor jedovaté sliny.
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7667
Registrován: 12-2007

Odesláno Středa, 20. června 2012 - 23:34:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Wlasta: Tady to je způsobené i tím, ze vlastnictví auta se považuje za něco IN a ten kdo ma jedno, dvě prostě má navrch nad ostatními. Znám tohle z Varů. V Plzni mi to tak rozšířené neprijde (taky je zde ale vetsi efektivita a míň malomestactvi), přesto v tomto ohledu za Západem zaostavame.
Fotky na MHDFOTO blog na iDnes.cz
Říkejte mi MMM
Je to REBEL! On chce, aby veřejná doprava sloužila cestujícím! Nevídané. Neslýchané. NEMOŽNÉ!
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4777
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 21. června 2012 - 07:28:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Prosil bych vymýšlet parkovací místa tak, aby byly dostupné z baráku...jinak totiž nemají smysl, neb je nikdo používat nebude.

Jo tak to určitě, už to vidím, tu řadu prázdných parkovacích míst při Karlovarské... Plný by to bylo hned a tím pádem by se zase uvolnilo místo jinde...
Vlastimil_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1497
Registrován: 12-2006
Odesláno Čtvrtek, 21. června 2012 - 11:34:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad M_k: Tak město se vyvíjí, tak jako se vyvíjí život a nároky jeho obyvatel.
Ve středověku byla určitě větší poptávka po parkovacích stáních pro koně, než je tomu dneska.
Auto je běžnou součástí života a nárok na parkovací místo nedaleko svého bydliště považuji za oprávněný.
Nechtělo by se mi tahat nákup přes půl sídliště.
Ty tady rád uvádíš příklad z Berlína, zajímalo by mi, jak je to v jiných západoevropských městech.
Znovu opakuji, že vyspělá motorizace a velký počet aut na jednoho člověka k nám nepřišla z Východu, ale ze Západu.
A podíl různých dopravních prostředků je daný mnoha faktory. Máš pravdu, že v Berlíně, stejně tak v Kodani se jezdí hodně na kolech.
V Itáli skoro vůbec, zato tam dominují skůtry.
V Rumunsku motorky skoro vůbec nepotkáš, ale běžně tam jezdí koňské povozy.
Jiný kraj jiný mrav.
Ad H_k: Na Košutce po jejím dokončení třeba nebyla pořádná prodejna potravin, byla postavena narychlo nouzová (dnes už zbořená), to samé zdravotní středisko.
Ordinace lékařů jsou dodnes v přízemí panelových bytů.
Ad Trollino 15: Přesně tak. Třeba v blízkosti nákupního centra na Lidické (bývalá Delvita) je pořád dost volných míst.
Nikdo tam ovšem neparkuje, protože parkoviště je poměrně daleko od domů, navíc je odlehlé a auta se tam stávají terčem vandalů, kteří táhnou z blízké herny.
Tom120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 264
Registrován: 6-2007

Odesláno Čtvrtek, 21. června 2012 - 11:37:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vlastimil_l:
Taky by mě zajímalo co ti na Košutce za "občanskou vybavenost" chybí. To, že se nepostavila škola na místě vyhraženém a na druhém místě se stavěla až s velkým odstupem, a Remus stavba Remusu se taky protahovala je spíš ukázkou neschopnosti kapitalismu. Neboť sídliště se vždy stavěla - nejdřív paneláky (1989) -> pak ve skákajícím staveništi plném nájemníků se dodělávaly chodníky a parkoviště (1990) -> pak až trávníky, zeleň -> a až s odstupem tak 2 let se obvykle dobudovávaly ty nákupní centra, školy, atd ... (těžko říct jestli na to soudruzi neměli peníze, byli líní stavaři nebo to tak dělali prostě z principu) Každopádně to už právě vycházelo po revoluci.

Pavel2:
Gazelle mě napad tak nějak automaticky. Asi proto, že je to typičnyj maršutnyj avtomobil. Ale klidně kup Mercedes Sprinter - potíž je v tom, že budou potřeba 2 - jeden bude jezdit a druhej bude stát v servisu
Stránky o nákladních vozidlech TATRA: TATRA-page

M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3626
Registrován: 9-2005

Odesláno Čtvrtek, 21. června 2012 - 12:12:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

a nárok na parkovací místo nedaleko svého bydliště považuji za oprávněný

Z jakého titulu? Já podnikám s kontejnery a potřebuji nějaké někam odstavit. Tak zadarmo a kamkoliv, ne? Platím přeci daně....
Bezdružická lokálka
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4878
Registrován: 5-2004
Odesláno Čtvrtek, 21. června 2012 - 12:21:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

H_k: Jo tak to určitě, už to vidím, tu řadu prázdných parkovacích míst při Karlovarské... Plný by to bylo hned a tím pádem by se zase uvolnilo místo jinde...

To je samozřejmě naprostý nesmysl. Tato místa by se zaplňovala až jako poslední ve chvíli, kdy by lidé nenašli žádné místo blíž svým domovům. Představa, že někdo dobrovolně zaparkuje třeba na Gerské jen proto, aby uvolnil někomu jinému místo v sídlišti, je absurdní.
A to se ani nebavíme o tom, že na tyto sběrné komunikace jako je Studentská, Gerská nebo Lidická žádné parkování nepatří, protože jejich používání by bylo nepohodlné a nebezpečné. Už taková alej Svobody je na hraně...

Wlasta: Parkovací místa pěkně u nosu, aby je lidi mohli používat, zatímco na MHD je 500, 600 i více metrů v poho. Pak se nedivme, že plzeňáci používají parkovací místa místo MHD a máme tu těch zmíněných 460 aut/1000 obyv.

Bydlím v Bolevci a zatímco s docházkovou vzdáleností k tramvaji jsem spokojen (je to asi tak 450 metrů), tak s docházkovou vzdáleností od zaparkovaného auta mnohdy ne. Využívám více druhů dopravy, ale zatímco u té veřejné očekávám, že na ni musím někam dojít, protože neslouží jen mě, tak u individuální očekávám, že mi bude dostupná co nejblíže. Tudíž chci, abych měl auto před domem a jízdní kolo přímo v domě.

Úvahy o tom, kolik má připadat lidí na auta a opačně a porovnávat to s neporovnatelným jsou zcestné. Město a (a potažmo stát) má vytvářet podmínky pro to, aby všechny druhy dopravy byly efektivně využitelné. Pod tím si představuju třeba to, že mi zajistí kvalitní veřejnou dopravu do míst, kam nemá smysl jet autem, postaví mi cyklostezku tam, kam se mezi auty nedá bezpečně dojet a zajistí mi parkování auta tam, kam není efektivní jet čímkoli jiným.
Doprava má fungovat jako celek a jakmile začneme lidi násilně hnát z jednoho druhu dopravy do jiného, tak to nikam nevede.

Tom120: je spíš ukázkou neschopnosti kapitalismu. Neboť sídliště se vždy stavěla - nejdřív paneláky (1989) -> pak ve skákajícím staveništi plném nájemníků se dodělávaly chodníky a parkoviště (1990) -> pak až trávníky, zeleň -> a až s odstupem tak 2 let se obvykle dobudovávaly ty nákupní centra, školy, atd ... (těžko říct jestli na to soudruzi neměli peníze, byli líní stavaři nebo to tak dělali prostě z principu) Každopádně to už právě vycházelo po revoluci.

Nevím, jestli si děláte legraci, nebo tomu opravdu věříte, ale v této zemi nebyl nastolen kapitalismus k datu 17. 11. 1989, ale přicházel postupně a do výstavby sídlišť nedorazil nikdy. Ta byla po celou dobu až do roku 1994, kdy se dokončily poslední byty socialistická se vším, co k tomuto pojmu neodmyslitelně patří.

Občanská vybavenost Severního předměstí je ve srovnání se staršími sídlišti tristní. Školy a školky tu ještě nějak pokrývají potřebu, ale nákupní střediska byla navržena nedostatečná a zdravotnická infrastruktura v oblasti Košutky je nulová. K tomu si připočtěte neexistující průchody dlouhými bloky domů v nejsilnějších chodeckých trasách, nedostatek parkovacích míst atd. V naší ulici jsem dosud nepochopil, proč je vchod se zvonky otočen do vnitrobloku, zatímco od ulice zvonky nejsou. Každý, kdo za někým přijede, musí celý dům obíhat...
RegioMap Plzeňského kraje
SPZ - Sdružení přátel značek
Západočeská univerzita v Plzni
Vlastimil_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1498
Registrován: 12-2006
Odesláno Čtvrtek, 21. června 2012 - 12:59:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Tom 120: Je nesmysl svádět vinu za chybějící infrastrukturu na sídlišti Košutka na dobu porevoluční.
Jak tady správně poznamenal p. Bratr, tak kapitalismus k nám byl zaváděn postupně, takže bych ho z tohoto nevinil.
Mluvil jsem kdysi s architektem Hrubcem (tehdejší šéf Stavoprojektu, autor mj. DK Inwest atd.)a ten mi vyprávěl, že v osmdesátých letech byli projektanti od stavařů tlačeni do projektování co možná největšího počtu bytů na úkor kvality. Bloky domů blízko sebe, aby se na danou plochu těch bytů dalo narvat co možná nejvice.
To jsou mj. ty dlouhé bloky domů, aby se na jednu jeřábovou dráhu postavilo co možná nejvíce bytů. Srovnejme si jednotlivá plzeňská sídliště, ta nejmladší jsou nejhorší.
Doporučuji film Panelstory, natočený živou kamerou v reáliích nově stavěného pražského sídliště. Do revoluce bylo daleko, ale chybějící infrastruktura je tam do očí bijící.
Případně vyprávění mých rodičů, kteří se na Lochotín přištěhovali v roce 1979.
Chybějící chodníky, všude bláto a na nákup daleko. A já si jako dítě pamatuji tu absurditu, jak při stavbě paneláků nebyly natažené kabely na telefon, takže se dlažba okolů domů po třech letech znovu rozkopala.
Dodneška si ty dělníky pamatuji, jak ty kabely pokládají.
Ad M_k: Nezlob se na mě, pokud podnikáš s kontejnery, tak máš podnikat na místě, které je k tomu určené.
Auto je samozřejmou součástí dnešního života a jeho uživání je tak samozřejmé jako telefonování nebo chození pěšky.
Těžko asi se svým názorem potěšíš maminku, které budeš tvrdit, když veze nákup a děti ze školky, že má parkovat kilometr od domu a nákup a řvoucí ratolest táhnout domů pěšky za ruku.
Někdy mám pocit, že příznivci MHD zastávají názor, že lidem je třeba užívání auta co možná nejvíce otrávit a znechutit a oni pak začnou jezdit těmi hodnými a krásnými tramvajkami.
Tom120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 265
Registrován: 6-2007

Odesláno Čtvrtek, 21. června 2012 - 13:03:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin_l:
ale přicházel postupně a do výstavby sídlišť nedorazil nikdy. Ta byla po celou dobu až do roku 1994, kdy se dokončily poslední byty socialistická se vším, co k tomuto pojmu neodmyslitelně patří.
Aha. Takže zatímco na radnici vládli kapitalisti, tak soudruzi si ve zbytku města (sídliště) jeli v zajetých kolejích jakoby se nic nezměnilo, dokud nedokončili pětiletku?

...ale nákupní střediska byla navržena nedostatečná ...
Nákupní střediska se dostavěla později a dnes jich je tu až až. Nehledě na fakt, že stejně každej nakupuje v hypermarketu ... (Na Košutce Globus, nebo v jiném při cestě z práce)

...a zdravotnická infrastruktura v oblasti Košutky je nulová
A co je středisko Remus? Nebo konečná tramvaje 4.

v nejsilnějších chodeckých trasách

Jo, zapáchající průchod plnej bezďáků a fetek (Slovany), to je věc, která nám tu opravdu chybí.

...nedostatek parkovacích míst
Nedostatek parkovacích míst je snad všude. A je vidět, že dnes se to nedělá o nic líp. A neřeší se to ani tam, kde by to šlo. (FN Lochotín, ZČU Borská Pole). A to, že se v roce 2012 parkuje u krajské nemocnice nebezpečně na silnici nebo na šotolině a před Univerzitou to není o nic lepší (na asfalt na druhém parkovišti asi nezbyly peníze) to je ostuda města ...

Btw: Parkoviště pro invalidy tady na tom místě (odkaz Mapy.cz) musel vymyslet nějakej naprostej kokot. Nejspíš zas směrnice EU (třeba mě m_l poučí proč to tam je ), neboť chodník s šutropovrchem zarostlý metr vysokým plevelm je přímo vynikající k použití (nehledě na to, že je to neskutečně daleko se značnejma terénníma sklonama). Takže se chodí po pěšince, která je v mapě naznačena. Rád bych rovněž podotknul, že vstup do objektu FEL je tak je vyznačen.
Stránky o nákladních vozidlech TATRA: TATRA-page

Strejcekms
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 837
Registrován: 11-2010

Odesláno Čtvrtek, 21. června 2012 - 13:11:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  


Kdo ví kde to je, nápověda, je to na sídlišti a občas místo tohodle jezdil Renault, nebo 21AB, to bylo pokoukáníčko - na ulici plnou
Tom120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 266
Registrován: 6-2007

Odesláno Čtvrtek, 21. června 2012 - 13:15:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vlastimil_l:
Ale v tom já ti nerozponuju. S ulicema nic nenaděláš. Já tu jen nevidím tu chybějící občanskou vybavenost. Na kterou tu třeba s tou školou bylo připraveno místo a pak se už po revoluci nedodělala. A co se dnešní doby týče: Jak zdůvodníš to, že se MŠ a 8. ZŠ v nedávné době zrušily a teď počet dětí VÝRAZNĚ převyšuje kapacity zbylých zařízení?
Pozn.: Ten film jsem viděl.
A jen tak na okraj ... ještě dost dlouho po dostavbě paneláků Košutka jezdil autobus tudy, neboť nebyla ulice Studentská. Já si na to už nějak nepamatuji, ale pamatuju si když ještě auta jezdily na Vary starou Košutkou kolem jezírka a Studentskou stavěli ...
Stránky o nákladních vozidlech TATRA: TATRA-page

Tom120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 267
Registrován: 6-2007

Odesláno Čtvrtek, 21. června 2012 - 13:18:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A s tím stavěním dlouhých bloků, aby se nemusel převážet jeřáb máš pravdu. Ale je to vidět třeba i v Praze.
Stránky o nákladních vozidlech TATRA: TATRA-page

Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7670
Registrován: 12-2007

Odesláno Čtvrtek, 21. června 2012 - 13:20:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Někdy mám pocit, že příznivci MHD zastávají názor, že lidem je třeba užívání auta co možná nejvíce otrávit a znechutit a oni pak začnou jezdit těmi hodnými a krásnými tramvajkami.
To je přeci přání většiny šotoušů

A co se týče bytové socalistické kultury, nejde si nevzpomenout na Šimka s Grossmannem a přestupek bratra Vildy.
Fotky na MHDFOTO blog na iDnes.cz
Říkejte mi MMM
Je to REBEL! On chce, aby veřejná doprava sloužila cestujícím! Nevídané. Neslýchané. NEMOŽNÉ!
Franta_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 311
Registrován: 11-2005
Odesláno Čtvrtek, 21. června 2012 - 13:21:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sen se stává skutečností?! Za tramvajovou zastávkou Lékařská fakulta, Karlovarská směr centrum nyní instalují světelnou signalizaci, že by to bylo pro výjezd autobusů linek 27 a 41 ze zastávky??? Že bychom se konečně po 3 letech dočkali??? Nechce se mi tomu ani věřit. Rozhodně je to praktičtější než budování konečné autobusu ve Skvrňanech u železniční stanice.
PLZEŇ město kultury 2015 - Cirkus Berousek, Plzeň, Košutka 2012 - 50.000 kč nájem za den stání!!! ať žije ÚMO Plzeň 1
Aneb někde se ty peníze pro město kultury sehnat musí.


www.kolotoce-cz.webnode.cz
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4879
Registrován: 5-2004
Odesláno Čtvrtek, 21. června 2012 - 13:25:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tom120: Aha. Takže zatímco na radnici vládli kapitalisti, tak soudruzi si ve zbytku města (sídliště) jeli v zajetých kolejích jakoby se nic nezměnilo, dokud nedokončili pětiletku?

Ano, přesně tak. Výstavba sídlišť byla státní a byla řízena centrálně. Projektově ji měly na starost jednotlivé KPÚ Stavoprojekt, stavbu pak dodávaly státní stavební podniky. V roce 1990 bylo vládou rozhodnuto o ukončení výstavby státních bytů. Cyklus přípravy projektů "paneláků" byl čtyřletý, proto se rozpracované stavby ve všech stupních přípravy nechaly "doběhnout" do konce, přičemž poslední státní byty se dokončovaly v roce 1994. Projektově se na nich nikdy žádná soukromá ("kapitalistická") firma nepodílela, co se týče samotné stavební výroby, tak ta byla také téměř výhradně v režii státních podniků.
Tedy ano - výstavba sídlišť byla až do svého konce státní podle socialistických zaběhnutných principů.

Nákupní střediska se dostavěla později a dnes jich je tu až až. Nehledě na fakt, že stejně každej nakupuje v hypermarketu ... (Na Košutce Globus, nebo v jiném při cestě z práce)

Právě, že se dostavovalo později, zatímco lidé tu bydleli hned. To, co se dostavělo později navíc v původních plánech nebylo. Těžko si lze představit, že v polovině sedmdesátých let někdo předpokládál, že přijde česko-bavorská Intercora a obestaví Severku obchody.

A co je středisko Remus? Nebo konečná tramvaje 4.

Těch pár ordinací je ve srovnání s poliklinikami na Slovanech, Borech nebo Doubravce trochu nedostatečných, ne?

Jo, zapáchající průchod plnej bezďáků a fetek (Slovany), to je věc, která nám tu opravdu chybí.

Nemusí to být zrovna "průchod" ve stavebním smyslu. Stačilo by, aby celý blok domů byl na nějakém místě přerušen.

A to, že se v roce 2012 parkuje u krajské nemocnice nebezpečně na silnici nebo na šotolině a před Univerzitou to není o nic lepší

Mimochodem, kdy byla naprojektována nemocnice a první část univerzitního kampusu? Nezdědili jsme problémy s parkováním po dřívějších dobách?

na asfalt na druhém parkovišti asi nezbyly peníze

Na asfalt by samozřejmě peníze zbyly, ale to parkoviště je dočasné, tak proč ho asfaltovat. Parkoviště vzniklo proto, aby mohl stát UUD. Až se na místě současného parkoviště budou stavět další budovy, tak vznikne definitivní parkoviště jinde.

třeba mě m_l poučí proč to tam je

Je to jednoduché. Na každém nově stavěném parkovišti musí být 1% stání (nejméně však jedno) určeno pro invalidy. Tato směrnice je naší národní, platí od devadesátých let.
RegioMap Plzeňského kraje
SPZ - Sdružení přátel značek
Západočeská univerzita v Plzni
Kritik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 494
Registrován: 6-2007
Odesláno Čtvrtek, 21. června 2012 - 13:34:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Někdy mám pocit, že příznivci MHD zastávají názor, že lidem je třeba užívání auta co možná nejvíce otrávit a znechutit a oni pak začnou jezdit těmi hodnými a krásnými tramvajkami.

Já myslím že je to přeně naopak. Všemi změnami otrávit všem používání MHD tak aby používali svoje auta a město tak ušetřilo na dotacích a peníze mohlo použít na něco jiného výhodnějšího pokud možno pro vlastní kapsu.

Několik příkladů:

-nesmyslná taktová doprava (v době kdy je přepravní špička, když jdou lidi do práce nebo do škol jezdí spoje narvané aby o pár minut později jel prázdný spoj)

-zrušení dlouhých linek a nucení lidí k přestupům (zkuste si vyhledat spojení z Újezda do Radčic v neděli večer na noční).

-zrušení přímých spojů u dělnických spojů poslední co bylo a fungovalo byla 22 která ráno a odpoledne zajížděla na Borská pole. Dříve bylo přímých spojů daleko více například Černice Skvrnany, Doubravka Doudlevce atd.

-nesmyslné zrušení křížení trvamvají č 1 a 2 na náměstí Republiky s linkou 33 a 20 ve 23:02 v rámci změn došlo k posunutí křížení tramvají takže autobusy odjíždí před křížením.

a tak by se dalo pokračovat určtě každý najde nějaké příklady přesně podle tohoto:http://dopravni.net/glosy/12550/kdyz-do-vaseho-mesta-dorazi-dopra vni-odpornik-zlepsit-verejnou-dopravu/
Franta_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 312
Registrován: 11-2005
Odesláno Čtvrtek, 21. června 2012 - 13:53:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

zkuste si vyhledat spojení z Újezda do Radčic v neděli večer na noční
Z Újezda, Staroveské linka 28 odj. 21:18 příjezd na CAN, Husova 21:34, popojít cca 50 m a ve 21:37 odjezd linky 35 směr Radčice (21:45), to snad není zase tak pozdě.
nesmyslné zrušení křížení trvamvají č 1 a 2 na náměstí Republiky s linkou 33 a 20 ve 23:02 v rámci změn došlo k posunutí křížení tramvají takže autobusy odjíždí před křížením.
S kým by křižovali, když křižování směr Bolevec a Skvrňany je ve 22:50 a 23:20
PLZEŇ město kultury 2015 - Cirkus Berousek, Plzeň, Košutka 2012 - 50.000 kč nájem za den stání!!! ať žije ÚMO Plzeň 1
Aneb někde se ty peníze pro město kultury sehnat musí.


www.kolotoce-cz.webnode.cz
Karel_Š
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 370
Registrován: 7-2005
Odesláno Čtvrtek, 21. června 2012 - 13:55:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Páni bratři Leškové, kde se dají sehnat ty růžové brýle kterými neustále hledíte?
Za deset let až bude normální že má každý soukromý vrtulník tak budeš taky nadávat na komunisty, že nebyli prozíravý a nepostavili na střechách všech paneláku přistávací plochy ?
Bratři! měli by jste se vzít za ruku a jít se podívat na rozkvetlou zahradu Silván. Možná těmi růžovými brýlemi uvidíte obrovská parkoviště přímo před domy, všude samý parčíky se zelení a koutky pro děti, zdravotnické středisko,školku, školu, spoustu obchodů, ekologickou městkou dopravu, .... a spokojený lidi, kteří tam žijí v dokonale vyprojektovaných bytech (z těch bych obvzláště blil - několik jsem poznal osobně).
Tak vy dokonalí kapitalisti. Prodejte ten šílenej byt v komunistickým paneláku a nastěhujte se do kapitalistické rozkvetlé zahrady Silván
Alespoň si srovnej co se vybudovalo za x-let komunismu a co se vybudovalo za x-let kapitalismu (myslím tím bytovou výstavbu a infrastrukturu)!! a nežvaň nesmysli !!!
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14806
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 21. června 2012 - 13:57:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A to, že se v roce 2012 parkuje u krajské nemocnice nebezpečně na silnici nebo na šotolině a před Univerzitou to není o nic lepší (na asfalt na druhém parkovišti asi nezbyly peníze) to je ostuda města ...

Dovolím si podotknout, že už Alej Svobody v úseku k nemocnici není v majetku města, ale v majetku nemocnice (čímž se možná vysvětluje, proč pomalu, ale jistě připomíná tankodrom). A to parkoviště asi bude taky majetek nemocnice. Takže kritiku směřovat tam a ne na město. A jak je to u univerzity, netuším. ale nemohlo by to být čistě náhodou taky tak?

Sen se stává skutečností?! Za tramvajovou zastávkou Lékařská fakulta, Karlovarská směr centrum nyní instalují světelnou signalizaci, že by to bylo pro výjezd autobusů linek 27 a 41 ze zastávky???

Trefa!

Kritik:

-nesmyslná taktová doprava (v době kdy je přepravní špička, když jdou lidi do práce nebo do škol jezdí spoje narvané aby o pár minut později jel prázdný spoj)

Možno upřesnit, kdy a kde? Nějaké případy by mě napadly, ale schválně by mě zajímalo, jak to vidí jiní.

-zrušení dlouhých linek a nucení lidí k přestupům (zkuste si vyhledat spojení z Újezda do Radčic v neděli večer na noční).

Kolik lidí ty dlouhé linky využívalo? Minimum. Stejně drtivá většina lidí jela jen do centra. Navíc je stávající stav lepší i z provozních důvodů.

-zrušení přímých spojů u dělnických spojů poslední co bylo a fungovalo byla 22 která ráno a odpoledne zajížděla na Borská pole. Dříve bylo přímých spojů daleko více například Černice Skvrnany, Doubravka Doudlevce atd.

Tohle už se zrušilo hooooodně dávno. A zas se třeba zavedla taková linka 17, linka 29, ... A pak je tedy otázka, kolik lidí těmi přímými spoji tehdy jezdilo. Nejsem takový pamětník, abych uměl odpovědět.

-nesmyslné zrušení křížení trvamvají č 1 a 2 na náměstí Republiky s linkou 33 a 20 ve 23:02 v rámci změn došlo k posunutí křížení tramvají takže autobusy odjíždí před křížením.

A proč si na to dosud nikdo nestěžoval? Proč se ta stížnost objevila až po dvou letech na K-Reportu?

Takže poprosím - podobné další stížnosti a připomínky hlásit a oznamovat!
Jízda načerno je nedůstojná chování občana socialistické společnosti!
Cestující bez platné jízdenky bude kromě přirážky 100,- Kčs oznámen škole, učilišti, zaměstnavateli nebo MNV v bydlišti. Totožnost se ověřuje na náklady cestujícího na oddělení VB.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14807
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 21. června 2012 - 14:01:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ještě k těm dlouhým linkám:

Linky 33 a 39 byly v dopoledních hodinách koordinované na Košutce, takže výsledný souhrnný interval byl 15 minut.

Linky 20 a 39 byly koordinované na Bílé Hoře, takže výsledný souhrnný interval byl 30 minut.

Tím pádem už jaksi nevyšla koordinace v Křimicích, odkud odjížděly v dopoledních hodinách dva autobusy 5 minut po sobě a pak 55 minut nic. To je prosím taky špatně, že už to tak dnes není?
Jízda načerno je nedůstojná chování občana socialistické společnosti!
Cestující bez platné jízdenky bude kromě přirážky 100,- Kčs oznámen škole, učilišti, zaměstnavateli nebo MNV v bydlišti. Totožnost se ověřuje na náklady cestujícího na oddělení VB.
Franta_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 313
Registrován: 11-2005
Odesláno Čtvrtek, 21. června 2012 - 14:07:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin_j: současný stav si myslím je OK. Myslím, že obyvatelé Bílé Hory si zvykli a Zadní Roudné se zlepšil interval se spojením s centrem města, navíc takhle bus projíždí významné přestup místa a uzly Nám. Republiky, Mrakodrap, zast. U Práce a Sady 35.
Jen bych možná ukončil tu 35-ku na kruh. křiž. u Mraku.
PLZEŇ město kultury 2015 - Cirkus Berousek, Plzeň, Košutka 2012 - 50.000 kč nájem za den stání!!! ať žije ÚMO Plzeň 1
Aneb někde se ty peníze pro město kultury sehnat musí.


www.kolotoce-cz.webnode.cz
Kritik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 495
Registrován: 6-2007
Odesláno Čtvrtek, 21. června 2012 - 14:07:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Újezda, Staroveské linka 28 odj. 21:18 příjezd na CAN, Husova 21:34, popojít cca 50 m a ve 21:37 odjezd linky 35 směr Radčice (21:45), to snad není zase tak pozdě.

Jasně 3 minuty na přestup na Canu je dost riskatní ale od stolu v kanceláři je určitě stihneš. 21:45 v Radčicích je také pozdě když ještě musíš absolvovat cca 500 metrů do továrny jelkož autobus jede kolem ale zastávku tam bohužel není.

S kým by křižovali, když křižování směr Bolevec a Skvrňany je ve 22:50 a 23:20

Před posunutím křižování tramvají šlo přestoupit z linky 1 a 2 od Slovan nebo Světovaru na náměstí Republiky na linky 20 a 33 dokonce mám pocit že tam stával dispečer a jezdil nějaký služební spoj asi z vozovny.

(Příspěvek byl editován uživatelem kritik.)
Tom120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 268
Registrován: 6-2007

Odesláno Čtvrtek, 21. června 2012 - 14:08:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin_l:
Mimochodem, kdy byla naprojektována nemocnice a první část univerzitního kampusu? Nezdědili jsme problémy s parkováním po dřívějších dobách?
Fascinuje mě jakým způsobem jsi schopen vše svádět na předchozí režim. Taková socialistická propaganda v novém. To my né, za to můžou ti zlí komunisti! Zrovna tady ses totiž vůbec netrefil. Za prvé v době, kdy kampus a FN Lochotín vznikaly (80. léta) (resp. byly navrženy), tak to parkoviště dostačovalo. Zatímco v roce 1988 bylo v ČR 2,2 mil os. aut, loni to bylo už přes 4,5 mil. Tudíž jen z tohohle důvodu se počet míst měl za posledních 25 let zdvojnásobit. A za druhé je netřeba zapomínat na to, že jak ve FN, tak u Univerzity se v posledních 10 letech přistavovalo. Počet nových míst tomu ale neodpovídá.

Na každém nově stavěném parkovišti musí být 1% stání...
Tušil jsem to. A zeptám se: připadá ti to v výše zmíněném případě správné? No radši nechci znát odpověď. Ještě bych rád podotknul, že nejsou využity ani ty invalidní parkovací místa přímo před budovou ... viz ten odkaz na mapu jak jsem dával. Parkuje se všude, jen invalidní místa jsou prázdná. Ono se na to dneska už sere, jenže je zas otázkou času než se najdete nějakej městskej kokot, kterej tam bude dělat zle. Naštěstí to má celkem snadný řešení. Stačí vylomit tu svislou značku, neboť ta je z právního hlediska určující.

Martin_j:
Dovolím si podotknout, že už Alej Svobody v úseku k nemocnici není v majetku města, ale v majetku nemocnice (čímž se možná vysvětluje, proč pomalu, ale jistě připomíná tankodrom). A to parkoviště asi bude taky majetek nemocnice. Takže kritiku směřovat tam a ne na město. A jak je to u univerzity, netuším. ale nemohlo by to být čistě náhodou taky tak?
Tak to je sice moc pěkný, ale ostudu to dělá městu (a samozřejmě i té dané instituci).

Kritik:
Zapomněl jsi zmínit nová vozidla. Jízda autobusem značky SOR je zážitek po kterým si člověk jízdu SOCkou nadlouho rozmyslí ...
Stránky o nákladních vozidlech TATRA: TATRA-page

Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14808
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 21. června 2012 - 14:32:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jasně 3 minuty na přestup na Canu je dost riskatní ale od stolu v kanceláři je určitě stihneš.

Můžu se zeptat, kde by v devět večer nabral autobus z Bukovce tři minuty zpoždění? A můžu se zeptat, jaká by měla být v tomto případě ideální doba na přestup?

ale zastávku tam bohužel není.

Bude...

dokonce mám pocit že tam stával dispečer a jezdil nějaký služební spoj asi z vozovny.

Dispečer i služební autobus z vozovny nebyli na náměstí, ti byli a jsou dodnes v Sadech.

Tak to je sice moc pěkný, ale ostudu to dělá městu (a samozřejmě i té dané instituci).

Ve městě je spousta věcí, která městu dělají ostudu, ale město coby právnický subjekt s tím nic neudělá, prostě proto, že nemůže.

Jízda autobusem značky SOR je zážitek po kterým si člověk jízdu SOCkou nadlouho rozmyslí ...

Zato taková karosa 700!!!

Dovolím si ocitovat známého, který kdysi využil služeb karosy 700 na náhradní dopravě:

Ráno: Jedu do města Karosou číslo XXX. Autobus se třásl jak epileptická veverka a výfuk byl pravděpodobně vyveden do prostoru pro cestující. Málem jsem umřel.

Odpoledne: Lituju, že jsem neumřel už ráno.
Jízda načerno je nedůstojná chování občana socialistické společnosti!
Cestující bez platné jízdenky bude kromě přirážky 100,- Kčs oznámen škole, učilišti, zaměstnavateli nebo MNV v bydlišti. Totožnost se ověřuje na náklady cestujícího na oddělení VB.
Tom120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 269
Registrován: 6-2007

Odesláno Čtvrtek, 21. června 2012 - 14:42:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin_j:
Motáž švestky s třešněma. Jedna věc je technickej stav a druhá věc je koncepce, dílenské zpracování a další parametry. A to všechno je u SOR(C)ek o úroveň níž než u Karosy. Možná o dvě.

A když SOR se třese (tak jak jsi napsal) už jako novej a chrastí a vrže víc jak stará Karosa, tak chci vidět jak bude vypadat za 10 let. Nehledě na fakt, že ten kdo dělal interiér ho asi navrhoval pro opice. Ty by tam možná po těch podestach skákaly, možná by se tam i vešly, nepraštily by se při zvednutí ze sedačky o strop do hlavy a podélný sedačky a jiný zvěrstva by jim možná nevadily. A to nemluvím o tom, že pokud se někdo nepobleje už jen z toho jak to vypadá, tak se zaručeně pobleje z toho smradu co je uvnitř.
Stránky o nákladních vozidlech TATRA: TATRA-page

Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4880
Registrován: 5-2004
Odesláno Čtvrtek, 21. června 2012 - 14:43:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tom120: Fascinuje mě jakým způsobem jsi schopen vše svádět na předchozí režim.

Já nemusím nic svádět na předchozí režim. Téměř denně chodím kolem základního kamene Fakulty strojní VŠSE (dnes ZČU FST a FAV) s datací 1985. Bylo to naprojektováno tehdy a pokud špatně, tak nevím, proč se mám tvářit, že ne.

Tudíž jen z tohohle důvodu se počet míst měl za posledních 25 let zdvojnásobit. A za druhé je netřeba zapomínat na to, že jak ve FN, tak u Univerzity se v posledních 10 letech přistavovalo. Počet nových míst tomu ale neodpovídá.

Vezměme si tedy tu univerzitu. Pro komplex budov FAV a FST a objekt KTS byla postavena dvě parkoviště. Jedno je dnes oplocené, druhé tvoří horní část velkého parkoviště před FEL. Jestli sama o sobě tvoří dostatečnou kapacitu pro tyto budovy je diskutabilní. V devadesátých letech byla postavena menza, knihovna a centrum informatiky a výpočetních technologií. To jsou provozy, které nové studenty nepřitahují, užívají je ti, kteří do areálu tak jako tak přijdou. Za knihovnou je navíc zaměstnanecké parkoviště. Dále byl postaven rektorát, který má vlastní vyhrazená stání. Pak se vybuovala FEL a před ní bylo vytvořeno velké parkoviště. Nechce se mi teď z letecké mapy přepočítávat počet míst, ale na první pohled je vidět, že nedošlo ke zdvojnásobení kapacity, ale přinejmenším ke 3-4 násobnému nárůstu. Což by podle tvé logiky mělo stačit. A přesto to nepostačuje. Takže není chyba někde už od začátku?

A zeptám se: připadá ti to v výše zmíněném případě správné?

V výše zmíněném případě ne, ta místa pro invalidy jsou tam zbytečná a nepoužitelná. Ale ono nejde dělat směrnice na jednu každou stavbu. Máme nějaké obecné pravidlo o poměru míst pro invalidy (které je správné) a nelze mít seznam vyjímek, kdy není nutné je budovat. Nedovedu si představit, jak by se obecně popsal ten případ v Univerzitní, anebo by tam měl být napsán přímo?

Parkuje se všude, jen invalidní místa jsou prázdná.

O to právě jde, ne? Aby v případě, že přijede někdo, kdo má na toto místo vzhledem ke svému zdravotnímu stavu nárok, měl místo co neblíže ke vchodu do budovy.

Naštěstí to má celkem snadný řešení. Stačí vylomit tu svislou značku, neboť ta je z právního hlediska určující.

Líní studenti jsou schopní vymyslet ledacos, třeba i parkování takto:

RegioMap Plzeňského kraje
SPZ - Sdružení přátel značek
Západočeská univerzita v Plzni
Franta_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 314
Registrován: 11-2005
Odesláno Čtvrtek, 21. června 2012 - 14:49:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin_j: Pravdou je, že dispečer opravdu stál na náměstí a koukal na cestující, kteří vystoupili s tramvaje a přestupovali na linku 40 směr Košutka, kolikrát linka 33 najela až ke křižovatce aby to cestující měli blíže, po té se dispečer přesunul k Hl. poště na křižování tramvají. Dnes už tam není potřeba dělat dozor neboť na přestup mají cestující 10 minut.
Nic proti SORkám ale KAROSA 7XX je Karosa 7XX.
PLZEŇ město kultury 2015 - Cirkus Berousek, Plzeň, Košutka 2012 - 50.000 kč nájem za den stání!!! ať žije ÚMO Plzeň 1
Aneb někde se ty peníze pro město kultury sehnat musí.


www.kolotoce-cz.webnode.cz
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4881
Registrován: 5-2004
Odesláno Čtvrtek, 21. června 2012 - 14:57:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Karel_Š: měli by jste se vzít za ruku a jít se podívat na rozkvetlou zahradu Silván. Možná těmi růžovými brýlemi uvidíte obrovská parkoviště přímo před domy, všude samý parčíky se zelení a koutky pro děti, zdravotnické středisko,školku, školu, spoustu obchodů, ekologickou městkou dopravu, .... a spokojený lidi, kteří tam žijí v dokonale vyprojektovaných bytech (z těch bych obvzláště blil - několik jsem poznal osobně).

Znám v Černicích ulici V Bezinkách. Před několika lety tam vyrostlo šest bytových domů. Třetina bytů má garáž přímo v přízemí domů, ostatní mají přidělené parkovací stání přímo před domem. Pro případná další auta v rodině nebo návštěvy jsou na příjezdové komunikaci další místa. Mezi domy je dětské hřiště s pískovištěm. Na trolejbus to trvá pět minut. Dispozici bytů dopodrobna neznám, ale místnosti jsou prostorné, každý byt má lodžii a výtah je samozřejmostí.

Alespoň si srovnej co se vybudovalo za x-let komunismu a co se vybudovalo za x-let kapitalismu (myslím tím bytovou výstavbu a infrastrukturu)!!

Co spíše zkusit srovnat, co se vybudovalo u nás za x-let socialismu a co se za stejnou dobu vybudovalo v Rakousku, SRN...
RegioMap Plzeňského kraje
SPZ - Sdružení přátel značek
Západočeská univerzita v Plzni
Tom120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 270
Registrován: 6-2007

Odesláno Čtvrtek, 21. června 2012 - 14:59:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin_l:
K parkovacím místům před ZČU už jen krátce. protože už je to furt dokola a už mi to nebaví. Projekt celého kampusu se za posledních 25 let několikrát více či méně měnil. Kolem všech budov je fůra volné plochy na které lze vybudovat parkoviště. Nehledě na fakt, že lze to parkoviště před FEL postavit dvoupodlažní. (Já vím protestuje proti tomu FEL, že jim to zakreje výhled na jejich nádhernou budovu (postavenou stylem navrch huj, vespod fuj)).
Btw: Video ze stavby: odkaz YouTube

O to právě jde, ne? Aby v případě, že přijede někdo, kdo má na toto místo vzhledem ke svému zdravotnímu stavu nárok, měl místo co neblíže ke vchodu do budovy.
Ano. Ale ten právě využije ty stávající místa přímo před vrátnicí FEL, která nejsou nikdy plně využita. A nebude používat ještě nějaký parkovací místa někde v lese (na druhém parkovišti).

Líní studenti jsou schopní vymyslet ledacos, třeba i parkování takto:
To neni línej student, ale nějakej kokot. Ten Escort tam takle stál asi 14 dnů ... Vepředu to navíc měl nějaký potlučený. Asi mu do toho někdo vzteky praštil ...
Stránky o nákladních vozidlech TATRA: TATRA-page

Tom120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 271
Registrován: 6-2007

Odesláno Čtvrtek, 21. června 2012 - 15:15:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin_l:
Co spíše zkusit srovnat, co se vybudovalo u nás za x-let socialismu a co se za stejnou dobu vybudovalo v Rakousku, SRN...
A nebo co srovnat co se vybudovalo za 40 let socialismu a rozkradlo a za 20 let kapitalismu? Co třeba takové aktuální téma .... PILSEN STEEL. Nechci vypadat jako, že bych se nějak zastával předchozího režimu, ale když to tak vidím, tak to jde se vším tak nějak od 10ti k 5ti. O kulturák jsme přišli (hlavně že máme titul, že) a kromě nákupních center se v Plzni nějak nic nepostavilo. Za socialismu se stavěly sídliště, rozšiřovala Škodovka, postavilo výstaviště, postavilo dnešní BCB, postavil sjezdovej palác, CAN, rozrostly tramvajový tratě, založila zmíněná FN Lochotín, připravil kampus ZČU, postavil most Gen. Pattona, všechny průtahy Plzní a další. A za posledních 20 let? Nějak mě napadaj jen ty hypermarkety, sociálmontovny a sklady na Borskejch Polích, prodloužily trolejbusový tratě, postavil most Milénia a přemostění nádraží a pokračovalo s rozšiřováním FN a ZČU. Naopak se rozkradla Škodovka, zbořilo výstaviště a kulturák. A dopravní situace se značně zhoršila - silnice ucpaný, most na Jateční spadnul ... a novej park ve Štruncovejch sadech to nezachrání.
Stránky o nákladních vozidlech TATRA: TATRA-page

Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4882
Registrován: 5-2004
Odesláno Čtvrtek, 21. června 2012 - 15:31:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tom120: Ale ten právě využije ty stávající místa přímo před vrátnicí FEL, která nejsou nikdy plně využita. A nebude používat ještě nějaký parkovací místa někde v lese (na druhém parkovišti).

Měl jsem samozřejmě na mysli místa přímo před FEL (ta, u kterých je navrhováno zničení dopravních značek). O (ne)smysluplnosti vyhrazených míst na vzdálenějším parkovišti píšu výše.

To neni línej student, ale nějakej kokot.

Upřímně řečeno, pokud někdo vyvrátí značku označující parkoviště vyhrazené pro invalidy, tak patří do stejné skupiny.

A za posledních 20 let?

Ještě bych tam připočítal, že se třeba téměř kompletně zrekonstruovaly ulice v centru. Máme předlážděné náměstí, nový úřad práce, slovanskou radnici, domov důchodců na Doubravce, staví se divadlo atd. Je toho podstatně víc, stačí se dívat. A hlavně bych nezapomínal na to, kolik soukromých peněz se do města nalilo. Opravenou fasádu dostal v širším centru snad každý barák a kolik se investovalo do modernizace vnitřního vybavení, to nikdo nespočte...
RegioMap Plzeňského kraje
SPZ - Sdružení přátel značek
Západočeská univerzita v Plzni
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4883
Registrován: 5-2004
Odesláno Čtvrtek, 21. června 2012 - 15:45:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tom120: Za socialismu se stavěly sídliště, rozšiřovala Škodovka, postavilo výstaviště, postavilo dnešní BCB, postavil sjezdovej palác, CAN, rozrostly tramvajový tratě, založila zmíněná FN Lochotín, připravil kampus ZČU, postavil most Gen. Pattona, všechny průtahy Plzní a další.

Ještě jednou a znovu: Co bychom tu všechno měli postaveno a jak by naše město vypadalo, kdybychom se po válce vydali cestou normálního ekonomického prostředí a neabsolvovali socialistický experiment?

když to tak vidím, tak to jde se vším tak nějak od 10ti k 5ti.

Před časem jsem při čekání na jedné zastávce MHD vyslechl hovor dvou důchodkyň, který se nesl v podobném duchu - jak tu jde poslední dobou vše do kytek. Dámy měly tašky narvané nákupem a ani jedna nevypadala na to, že by strádala. Když se rozloučily, jedna nastoupila do nejnovějšího trolejbusu a pro druhou za chvíli přijel (pravděpodobně) syn v zánovní Octavii. Od té doby vím, že když chci vědět, jestli tahle země jde od desíti k pěti nebo ne, tak se nesmím ptát "obyčejných lidí", ale někoho, kdo té ekonomice alespoň trochu rozumí...

A dopravní situace se značně zhoršila - silnice ucpaný, most na Jateční spadnul ...

Silnice jsou ucpaný proto, že se sice postavily všechny průtahy Plzní, ale na spojení čtvrtí po obvodu se naprosto rezignovalo. Na most na Jateční se sice dvacet let kašlalo, ale těch čtyřicet předtím taky.
RegioMap Plzeňského kraje
SPZ - Sdružení přátel značek
Západočeská univerzita v Plzni
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7671
Registrován: 12-2007

Odesláno Čtvrtek, 21. června 2012 - 15:46:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hm, kazdymu, kdo tolik miluje sedmistovky oproti Sorum, tak bych doporucil si zlomit nohu nebo vlacet tezke tasky a denne hezky do toho busu splhat! Nebo v te sesmistovce trávit denně 12 hodin jako ridic. Jak říkal kamarad-ridic: sem tam si s tim zajezdit, proc ne, ale denne uz ani nahodou.
Fotky na MHDFOTO blog na iDnes.cz
Říkejte mi MMM
Je to REBEL! On chce, aby veřejná doprava sloužila cestujícím! Nevídané. Neslýchané. NEMOŽNÉ!
Tom120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 272
Registrován: 6-2007

Odesláno Čtvrtek, 21. června 2012 - 16:07:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin_l,4882:
Ale já se celou dobu bavím o tom parkovišti vzádu. O přínosnosti těch invalidních park. míst před FEL není pochyb.

Co bychom tu všechno měli postaveno a jak by naše město vypadalo, kdybychom se po válce vydali cestou normálního ekonomického prostředí a neabsolvovali socialistický experiment?
To jsou jen spekulace. Ale je dost pravděpodobný, že namísto sídlišť by tu byly rozsáhlý domkový čtvrti a rozloha Plzně by byla 5x taková co dnes.
(A šotouši by zaplakali, protože by tu MHD v takovýmhle rozsahu nebylo. )

... tak se nesmím ptát "obyčejných lidí", ale někoho, kdo té ekonomice alespoň trochu rozumí..
V tom ti nerozponuju. Podívej se na ekonomický ukazatele za posledních 5 let a uvidíš to sám.

že se sice postavily všechny průtahy Plzní, ale na spojení čtvrtí po obvodu se naprosto rezignovalo.
Ano a teď se to hodlá zabít nápadem postavit tangenciální západní spojení, který bude mít jen JEDEN pruh v každým směru. To to vytrhne!

A ohledně mostů: Koukni do Prahy: Laňák, nuselák, baranďák ... co maj tyhle mosty společnýho? Postavili se za socialismu, jsou naprosto klíčové pro dopravu, nejsou už v příliš dobrém stavu a nějak se to neřeší. O Libeňským, Hlávkovo a dalších ani nemluvě. Teď se prošustrovali prachy za předražený Ačko, za největší městskej tunel v Evropě - Blanku, za předražený nekvalitní tramvaje, většina autobusů je přestárlá před rozpadem a v nejbližší době na nic prachy nebudou.

Martinmarilynmanson:
Že tam těch lidí se zlomenou nohou v buse jezdí! Celej autobus. Občas mám pocit, že zlomenou nohu má asi řidič. Nehledě na to, že tvoje narážka na nízkopodlažnost je nemístná. Já se tady bavím o kvalitě, zpracování. Mimochodem ten SOR vydává zvuk jak 40 let starej vysavač ETA. Při přeřazení to vydá zvuk jak když při tom luxování nasaju záclony.
Stránky o nákladních vozidlech TATRA: TATRA-page

Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4884
Registrován: 5-2004
Odesláno Čtvrtek, 21. června 2012 - 16:25:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tom120: To jsou jen spekulace.

Samozřejmě, nic jiného nám nezbývá. Ale pro vzájemné srovnání kapitalismu a socialismu to má mnohem větší vypovídací hodnotu. Už jen proto, že i celý okolní svět se za tu dobu změnil a pokud srovnávám minulost se současností, tak do toho vstupuje zpětná idealizace a vytlačování negativních vzpomínek.

Ale je dost pravděpodobný, že namísto sídlišť by tu byly rozsáhlý domkový čtvrti a rozloha Plzně by byla 5x taková co dnes.

Čtvrtí rodinných domů by bylo více, ale bytová zástavba by určitě nechyběla. Podíváme-li se do měst na Západě, tak sídliště tam mají taky. Jen jsou pojatá "trochu" jinak.

A šotouši by zaplakali, protože by tu MHD v takovýmhle rozsahu nebylo.

To by nebylo. Trolejbusům bychom asi zamávali úplně, ale třeba bychom se mohli povozit nějakým S-bahnem... Kdo ví...

Ano a teď se to hodlá zabít nápadem postavit tangenciální západní spojení, který bude mít jen JEDEN pruh v každým směru. To to vytrhne!

Mně by se tam taky víc líbil čtyřpruh, ale i ten dvoupruh bude podstatné zlepšení. Troufnu si tvrdit, že tam se v jednom pruhu pojede, zatímco na Klatovské se ve dvou stojí.

Koukni do Prahy: Laňák, nuselák, baranďák ...

Když už jsme u toho Nuseláku - ten most se musel dodatečně vyztužovat, protože někdo rozhodl (zbytečně) nakoupit jiné vozy metra. Nebyly to také prošustrované peníze a tunel do sovětské kapsy? Rozkrádalo a tunelovalo se i tehdy, rozdíl je v tom, že dnes se o tom mluví a píše...
RegioMap Plzeňského kraje
SPZ - Sdružení přátel značek
Západočeská univerzita v Plzni
27
Neregistrovaný host
Odeslán z: 178.77.249.101
Odesláno Čtvrtek, 21. června 2012 - 16:32:16    Odkaz na tento příspěvek  

Kdy začne fungovat zastávka na kolejích směr město u LF (semafor už je fyzicky namontovaný, ale zatím vypnutý) ?
že_by
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3541
Registrován: 6-2007
Odesláno Čtvrtek, 21. června 2012 - 16:37:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Martin L. (4884)
"Když už jsme u toho Nuseláku - ten most se musel dodatečně vyztužovat, protože někdo rozhodl (zbytečně) nakoupit jiné vozy metra. Nebyly to také prošustrované peníze a tunel do sovětské kapsy?"

Blahopřeji k pěknému číslu příspěvku. Odpověď Ti dám do metrácké diskuse - kam přísluší.
Tom120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 273
Registrován: 6-2007

Odesláno Čtvrtek, 21. června 2012 - 16:39:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin_l:
Navrhuju zabít další 4 strany na téma cobykdyby tu byl/nebyl socialismus. Až se budu v zimě nudit, tak tu to téma zase nadhodím.

Mně by se tam taky víc líbil čtyřpruh, ale i ten dvoupruh bude podstatné zlepšení. ...
No jo, jenže potíž je v tom, že vzhledem k několika mostům a dalším objektů nebude možný to třeba za 10 let rozšířit. To je to hlavní co mi vadí. Že se to tim na 50 let zabije. Nikdo ten okruh už rozšiřovat (v nejbližších desetiletích nebude) a druhej se vedle stavět taky nebude. Navíc si uvědom jakej je zadem z Radčickýho údolí nahoru vedle Sylvánu (tam ke Globusu) kopec. Takže tam pojede přeloženej kamion ani né 40 (a teď ho v tom hustým provozu bude kdejakej lojza s HáTéPéčkovou fóbijí předjíždět. Bezpečnost provozu zaručena. A intenzita provozu neustále roste. A nic nenasvědčuje tomu, že z dlouhodobýho hlediska se něco změní. To jsou 2 důvody co mi vadí (zabití místa na x let, a bezpečnost/rychlost)

... protože někdo rozhodl (zbytečně) nakoupit jiné vozy metra. Nebyly to také prošustrované peníze a tunel do sovětské kapsy?
To si piš že byl. Navíc ČKD už mělo R1 takřka hotovou. Byla to sviňárna. Někde o tom je i dokument na YouTube - tuším že se ten cyklus jmenuje "zašlapané projekty"
Stránky o nákladních vozidlech TATRA: TATRA-page

David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7892
Registrován: 12-2007

Odesláno Čtvrtek, 21. června 2012 - 16:43:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

K těm vozům metra jsem naopak četl příspěvek od jednoho historika, že ty R1 byly v té "prototypové" podobě nepoužitelné, pro uzpůsobení do stavu hodného provozu s cestujícími by se musely uzpůsobit tak, že by jejich hmotnost rovněž vyžadovala zesílení konstrukce Mostu Klementa Gottwalda.

(Ty "Zašlapané projekty", minimálně tento díl, jsou prý tak trošku tendenční.)
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4885
Registrován: 5-2004
Odesláno Čtvrtek, 21. června 2012 - 17:01:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tom120: No jo, jenže potíž je v tom, že vzhledem k několika mostům a dalším objektů nebude možný to třeba za 10 let rozšířit. To je to hlavní co mi vadí. Že se to tim na 50 let zabije. Nikdo ten okruh už rozšiřovat (v nejbližších desetiletích nebude) a druhej se vedle stavět taky nebude.

Pokud vím, tak celé se to bude stavět tak, aby všude byla rezerva pro rozšíření na čtyřpruh. Takže až budou jednou peníze na zkapacitnění, tak se nebude muset nic bourat, jen se dodělá druhý profil. Zabité na padesát let to tedy nebude.

Navíc si uvědom jakej je zadem z Radčickýho údolí nahoru vedle Sylvánu (tam ke Globusu) kopec. Takže tam pojede přeloženej kamion ani né 40

Ano, ale když vidím, jak vypadá odpoledne Klatovská, tak mě pořád vychází lépe se chvíli plazit za kamionem čtyřicet, než stát v koloně v centru. Pochopitelně bych tam raději měl čtyřpruhovou komunikaci, ale pořád lepší dvoupruhový okruh za pár let, než čekat na "pořádný" čtyřpruhový o mnoho déle. A jak píšu výše - neměl by být problém ten okruh později rozšířit bez nutnosti zásadních změn projektu.
RegioMap Plzeňského kraje
SPZ - Sdružení přátel značek
Západočeská univerzita v Plzni
že_by
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3543
Registrován: 6-2007
Odesláno Čtvrtek, 21. června 2012 - 17:01:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zašlapané projekty nebyly "trošku tendenční", nýbrž bulvár na historické téma. Bolševiky rád nemám, ale když přiznám, že v letech okolo r. 1968 se udělalo mnoho naivních chyb (vč. původní podoby R1 a původní konstrukce Nuselského mostu), tak bolševika nechválím. Avšak to už by bylo málo zajímavé a tak se musel minimálně tento díl Zašlapaných projektů přiohnout v historické objektivitě.
Další reakce k tomuto tématu PROSÍM do metrácké komůrky.
Tom120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 274
Registrován: 6-2007

Odesláno Čtvrtek, 21. června 2012 - 17:07:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin_l:
Pokud je tam ta rezerva, tak budiž.

jak vypadá odpoledne Klatovská
A nevíš kdo tu Klatovskou zmršil? Ze 4pruhu na 2pruh, hm?

Ad Metro: A já měl ČT za objektivní médium. Tak díky za poučení.
Stránky o nákladních vozidlech TATRA: TATRA-page

že_by
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3545
Registrován: 6-2007
Odesláno Čtvrtek, 21. června 2012 - 17:11:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nešlo mi o poučování. Jen k té objektivitě vždy hledám více pramenů, než je TV - byť ČT je ve stoce vysílacího času stále to nejlepší...
I v ČT je nutné s projekty na pořady uspět - a bolestínsky plakat jak bysme byli dobří, kdyby nám to ONI dovolili je stále lákavé. (A laciné.)
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4886
Registrován: 5-2004
Odesláno Čtvrtek, 21. června 2012 - 17:16:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tom120: A nevíš kdo tu Klatovskou zmršil? Ze 4pruhu na 2pruh, hm?

Odpolední kolony jsou mezi Chodským náměstím a sady Pětatřicátníků a tam jsou pořád stejné dva pruhy, jako v době, kdy se tu udělal průtah. V opačném směru se teď trochu zacpává křižovatka na Belánce, ale to je dané tím, že se nedá jet Prokopovou. Po jejím znovuzprůjezdnění se to tu zase uklidní. Mimochodem, kdyby na Belánce byly stále semafory v uspořádání dva pruhy rovně a kolizní zelená, tak by tu byl kolaps mnohem silnější.
Zkusme být objektivní. Problémová místa na Klatovské nikdo nemršil.

že_by: Blahopřeji k pěknému číslu příspěvku. Odpověď Ti dám do metrácké diskuse - kam přísluší.

Děkuji. Odpověď jsem si přečetl. Předmětnou knihu sháním, ale zatím není součástí domácí knihovny.
RegioMap Plzeňského kraje
SPZ - Sdružení přátel značek
Západočeská univerzita v Plzni
Tom120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 275
Registrován: 6-2007

Odesláno Čtvrtek, 21. června 2012 - 17:20:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin_l:
Nesouhlasím s tím, ale přesvědčovat tě o opaku nebudu (už jsem to bez úspěchu zkoušel několikrát).
Stránky o nákladních vozidlech TATRA: TATRA-page

Wlasta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1507
Registrován: 5-2006
Odesláno Čtvrtek, 21. června 2012 - 19:17:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Koukám, že v záplavě spravedlivého rozhořčení nad nedostatkem parkovacích míst a nad drnčícím plastem v SORce (oproti ZCELA NEHLUČNÉMU Citelisu) zcela zanikla skutečnost, že se po včerejším dešti (opět) sesunul svah u spojky mezi rondelem na Domažlické a Vejprnickou, a to tentokrát tak důkladně, že u mostu přes Vejprnický potok pracovala celé dopoledne těžká technika, aby tam projelo cokoliv, co nemá pásy.

Ráno jezdila 24tka bůhví kudy, ve Skvrňanech jsem žádnou nepotkal. Možná jsem tam jen byl ve špatnou dobu (rozuměj v dobu, kdy obvykle jezdí). Před půl osmou se jedna pokusila prohrabat směrem ze Skvrňan po pravidelné trase, což skončilo couváním (nerad bych pomlouval kolegu, ale bylo to... ehm ... zábavné). Poté jezdily 24tky stejně jako všechno ostatní přes myší díru pod Novou Hospodou, což bylo kolem jedenácté zpestřeno čelním střetem dvou , u kterého asistovala sanitka, stříbrné vozidlo POMÁHAT A CHRÁNIT a červenobílé vozidlo VYSTŘÍHAT A ZAMÉST, a to vše přesně v křižovatce s Vejprnickou ulicí. Po třetí hodině odpolední už byla pryč nehoda, buldozery i většina bahna. Zůstala jen značka zákaz vjezdu všech vozidel, kterou čtyřiadvacítky vesele projížděly. Fotky musí dodat někdo jiný, páč za volantem se moc fotit nedá.
Kritik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 496
Registrován: 6-2007
Odesláno Čtvrtek, 21. června 2012 - 19:56:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Marin_j Můžu se zeptat, kde by v devět večer nabral autobus z Bukovce tři minuty zpoždění? A můžu se zeptat, jaká by měla být v tomto případě ideální doba na přestup?

Ted jsem se terpve podíval a oni tam ty minuty nejsou tři ale jen dvě a to i ve všední den. A to se mě zdá málo myslím že třikrát v týdnu Tě 35 ujede před nosem, ale hlavně že jezdíme v taktu. Možná kdyby jsi chtěl tak se to nechá někde dohledat podle GPS ale mě nikdo nevyrátí že 2 minuty na přestup jsou prostě málo navíc když se jedná o poslední spoj kterým se můžeš dostat včas na směnu. Ale to je přesně ten případ o kterém jsem psal většina lidí proto volí cestu autem a pak se řeší že 28 je nevytížená a proto ji omezíme nebo zkrátíme.

Franta v

Pravdou je, že dispečer opravdu stál na náměstí a koukal na cestující, kteří vystoupili s tramvaje a přestupovali na linku 40 směr Košutka, kolikrát linka 33 najela až ke křižovatce aby to cestující měli blíže, po té se dispečer přesunul k Hl. poště na křižování tramvají. Dnes už tam není potřeba dělat dozor neboť na přestup mají cestující 10 minut.

Tohle křižování na náměstí s dispečerem bylo od předposlední tramavaje a posunutím křžování tramvají asi o 10 minut později bylo zrušenno pokud počítáš o tramvaj dříve dříve je opradu času dost.
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3627
Registrován: 9-2005

Odesláno Čtvrtek, 21. června 2012 - 20:46:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Páč jste toho tu naplkali hodně a já mám jen malou chvilku, tak stručně.

optimalizace MHD v Plzni:

Kolegovi Kritikovi nabourám jeho tezi, že jest na pikaču. Mě osobně optimalizace přinesla zlepšení dopravy a to používám většinu tram a trol. linek. Mouchy by se samozřejmě našli, ale neviděl bych to tak černě jako ty.


ad parkování a VL:

Kontejner si samozřejmě mám postavit na místo k tomu určené, tj. buď na můj pozemek a nebo pozemek, který jsem si od města pronajal a zaplatil. Ani jedno neplatí pro záplavu často proti předpisům odstavených soukromých a služebních auťáků.

A také kvůli tomu musí nebohé maminky s dětmi a nákupem či důchodci pochodovat stovky metrů ke krámům a tramvaji, protože se ucpanými ulicemi k nim autobus nedostane....

Ještě typický zážitek z jednání plzeňské komise dopravy. Projednával se tam jistý projekt týkající se podpory rozvoje cyklistické dopravy. Páni kolegové měli vesměs obrovské obavy, aby to město nestálo ani korunu.
Jindy se projednávali stavební úpravy okolí činžáků u Ježíška, pro zlepšení parkování (vesměs služebních) aut obyvatel. Fór je ten, že při stavbě těch činžáků, investor nechtěl postavit více regulérních parkovacích míst, protože by projekt pro něj a kupující zřejmě neúměrně prodražily. A tak se městu slíbilo, že obyvatelé budou parkovat v nedalekém parkovacím domě. Jak to dopadlo asi všichni víte. Nicméně skoro nikdo neměl v komisi problém zvednout ruku pro miliónové investice do parkování 22 aut navíc......

ad vybavení sídlišť:

Já si nemohu pomoci, ale obecně bolševická sídliště nevidím dnes jako vůbec špatný projekt. Možná těch prodejen mohlo být více, možná že paneláky v osmdesátých letech nebyly žádným architektonickým skvostem, ale celé to bylo budováno jako fukční urbanistický celek. Jděte se podívat do dnešních vilových čtvrtí či do nové bytové zástavby a zjistíte, jak je neskutečně chudá a špatně funkční.... I když se samozřejmě nechají najít čestné výjimky. Proč tomu tak je, je na velmi dlouhou debatu.
Bezdružická lokálka
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14809
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 21. června 2012 - 21:21:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tom120: Nevím jak ty, já s nově vyrobenými SORkami nemám žádný problém. Ale je to můj osobní názor a nikomu ho nenutím.

Kritik: Tohle je krásná logika. Optimalizace se nepovedla, protože mezi jedním konkrétním spojem linek 28 a 35 jsou jen 2 minuty na přestup, na což si kupodivu dosud nikdo nestěžoval, až teď a tady. A celkově je to druhá stížnost na rozdělení linky 28, první byla od důchodce z Radčic, který jezdí jednou měsíčně za bratrem do Doubravky a místo jednoho lístku za 6 Kč teď potřebuje dva, z toho usoudil, že DP rejžuje na ubohých chudých důchodcích, aby bylo na nehorázně vysoké odměny pro vedení DP.

Ale jo, připomínku beru a na ten přestup někdy kouknu.
Jízda načerno je nedůstojná chování občana socialistické společnosti!
Cestující bez platné jízdenky bude kromě přirážky 100,- Kčs oznámen škole, učilišti, zaměstnavateli nebo MNV v bydlišti. Totožnost se ověřuje na náklady cestujícího na oddělení VB.
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4887
Registrován: 5-2004
Odesláno Čtvrtek, 21. června 2012 - 21:55:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

M_k: Já si nemohu pomoci, ale obecně bolševická sídliště nevidím dnes jako vůbec špatný projekt.

Pokud se budeme bavit o tom, co se nakreslilo a postavilo v padesátých a šedesátých letech, tak je to pravda. To, co se budovalo později už vykazuje silné známky toho stavět co nejlevněji a vliv na kvalitu je znát.

Jděte se podívat do dnešních vilových čtvrtí či do nové bytové zástavby a zjistíte, jak je neskutečně chudá a špatně funkční...

Satelity jsou případ sám pro sebe, mnoho z nich převzala beze zbytku všechny nešvary sídlišť a ještě přidalo další. Obhajovat je nehodlám. Ostatně když napíšu, že se v určité době něco stavělo špatně, tak tím neříkám, že v době jiné se vše staví dobře.

nicméně skoro nikdo neměl v komisi problém zvednout ruku pro miliónové investice do parkování 22 aut navíc...

Město je tu zkrátka od toho, aby veřejné peníze vynakládalo na zlepšování a udržování veřejných služeb. To znamená, že platí (ztrátovou) městskou dopravu, utrácí za dětská hřiště, parky a fontány a mj. také svým obyvatelům staví parkoviště, aby měli kde odstavovat svá auta. Je to veřejná služba a vždy to bude stát nějaké peníze. Kdo auto nemá, tak namítá, že to jsou vyhozené peníze a kdo nikdy nejel tramvají, tak by zase do nich nedal ani korunu. Ani k jednomu extrému by nemělo město sklouznout...

Ani jedno neplatí pro záplavu často proti předpisům odstavených soukromých a služebních auťáků.

Jak píšu výše - vytvořit podmínky pro parkování soukromých aut je jedním z úkolů města. Stejně jako stavět hřiště, školy, platit městskou policii. Co se týče služebních aut: Pokud jimi jezdí zaměstnanci domů, tak je to soukromá jízda a pak lze takové auto považovat za soukromé. Pokud stojí před sídlem nějaké firmy, tak je na nákladech firmy, aby jim zajistila parkování.

27: Kdy začne fungovat zastávka na kolejích směr město u LF (semafor už je fyzicky namontovaný, ale zatím vypnutý)?

On ještě úplně namontovaný není. Zatím jsou tam jen sloupy a podružné (horní) návěstidlo.

RegioMap Plzeňského kraje
SPZ - Sdružení přátel značek
Západočeská univerzita v Plzni
Tom120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 276
Registrován: 6-2007

Odesláno Čtvrtek, 21. června 2012 - 22:20:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

M_k:
Já si nemohu pomoci, ale obecně bolševická sídliště nevidím dnes jako vůbec špatný projekt. Možná těch prodejen mohlo být více, možná že paneláky v osmdesátých letech nebyly žádným architektonickým skvostem, ale celé to bylo budováno jako fukční urbanistický celek. Jděte se podívat do dnešních vilových čtvrtí či do nové bytové zástavby a zjistíte, jak je neskutečně chudá a špatně funkční....
Tak, tak. S novostavbama se kterýma jsem se setkal (ať už např. nové rádobypaneláky na Vinicích nebo jiné menší projekty po Plzni) jsou bohužel ještě horší. A o satelitech nemluvě. To absolutně nechápu.

A jen na závěr: Rozdíl v kvalitě paneláku a kvalitě těch novejch rádobypaneláků:
- panelák stavěl za co nejlevněji (=nejošizeněji) socialistickej dělník, kterej na vše sral
- dnešní činžák staví co nejlevněji (=nejošizeněji) ukrajinci, kteří na vše serou

Martin_j:
Ad SOR: Tak to se asi neshodnem. Já považuju SOR za to nejhorší, co se dnes dá pořídit. I běloruskej MAZ je lepší.
Stránky o nákladních vozidlech TATRA: TATRA-page

Tom120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 277
Registrován: 6-2007

Odesláno Čtvrtek, 21. června 2012 - 22:25:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A ještě jeden dodatek pro kritiky unifikovanosti paneláků (i když dneska už jsou barevný jak v cirkuse)

Dnešní stavba už objevila kouzlo [Ctrl]+[C] a [Ctrl]+[V]. odkaz Mapy.cz Neznám místo, kde by takovýmhle způsobem bylo vedle sebe 9 na chlup stejnejch paneláků.
Stránky o nákladních vozidlech TATRA: TATRA-page

Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4888
Registrován: 5-2004
Odesláno Čtvrtek, 21. června 2012 - 22:34:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tom120: A ještě jeden dodatek pro kritiky unifikovanosti paneláků

On tu někdo takový je? Nikdy jsem tu nenapsal nic proti jednotnosti projektů domů a industrializaci stavební výroby jako takové.

(i když dneska už jsou barevný jak v cirkuse)

To, co se vzhledem paneláků dnes dělají mnohá sdružení vlastníků bytů je hrůza. Někdy mi to přijde jako soutěž o největší nevkus...

Dnešní stavba už objevila kouzlo [Ctrl]+[C] a [Ctrl]+[V].

Tohle kouzlo zná stavební výroba už nejméně sto let a poprvé ho více proslavil pan Baťa ve Zlíně. Ten také stavěl sídliště.
RegioMap Plzeňského kraje
SPZ - Sdružení přátel značek
Západočeská univerzita v Plzni
Libor_hh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1706
Registrován: 2-2005
Odesláno Čtvrtek, 21. června 2012 - 22:34:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad martin_l+ vlastimil_l:
jak jste řešili či případně budete řešit vlastní bytovou otázku?
a předpokládám, že rodiče bydlí ještě ve strašném komunistickém paneláku, rodičům to nevadí?
a proč se Vaši rodiče stěhovali do toho strašného paneláku? a byl to byt družstvní nebo státní?
bylo hromadu vilových čtvrtí i za toho strašného režimu, kde se dalo bydlet.
rád se dám poučit, já v tom paneláku bydlím a jsem velmi spokojený, podle mne mám v bytovce větší soukromí než třeba v tý kasarenský hrůze, co teď postavili na čechurově
a víte ceny družstevních bytů cca v roce 78 - 81?
já jen, že rodiče ho snad platili cca 30 litrů - družstevní v ulici Lidových milicí, rozměr 80m2 a dnes se takovýto byt násobí m2 x 40000,--cca
Nehodlám se hádat s těmi, kteří neumějí nic jiného nežli dštít na všechny a všechno oheň a síru a plivat na každého, kdo má jiný názor jedovaté sliny.
Wlasta
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1509
Registrován: 5-2006
Odesláno Čtvrtek, 21. června 2012 - 22:43:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já považuju SOR za to nejhorší, co se dnes dá pořídit. I běloruskej MAZ je lepší.
Můžu se zeptat? Jsi ekonom? Odborník na dopravu? Řidič? Z jakého pohledu je SOR "to nejhorší"?
Tom120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 278
Registrován: 6-2007

Odesláno Čtvrtek, 21. června 2012 - 22:45:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin_l:
On tu někdo takový je?
Nemyslel jsem tím tebe. A vsadim se s tebou o cokoliv, že se někdo takovej najde.

Nikdy jsem tu nenapsal nic proti jednotnosti projektů domů a industrializaci stavební výroby jako takové.
Však já také nevím proč sis to vztáhnul ke své osobě.

To, co se vzhledem paneláků dnes dělají mnohá sdružení vlastníků bytů je hrůza. Někdy mi to přijde jako soutěž o největší nevkus...
Já v tom hlavně vidím dnešní přístup - uděláme tady náš jeden (nebo dva) vchody ať ho máme hezčí a dřív než ty naproti a na ostatní (vpravo vlevo) z vysoka serem. Jak typické pro dnešní dobu. Domluvit se v celém třeba 8mi vchodovém paneláku na nějaké jednotné modernizaci objektu to ne.

Tohle kouzlo zná stavební výroba už nejméně sto let a poprvé ho více proslavil pan Baťa ve Zlíně. Ten také stavěl sídliště.
Ano, ale dnešní doba je na principu [Ctrl]+[C] a [Ctrl]+[V] závislá a kopírování nikdy nebylo snažší.
Stránky o nákladních vozidlech TATRA: TATRA-page

Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4889
Registrován: 5-2004
Odesláno Čtvrtek, 21. června 2012 - 22:52:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Libor_hh: a proč se Vaši rodiče stěhovali do toho strašného paneláku?

Kdyby dědečkovi v roce 1950 neukradli (=neznárodnili) jeho firmu, pravděpodobně bychom dnes v paneláku nebydleli.

Tom120: Jak typické pro dnešní dobu. Domluvit se v celém třeba 8mi vchodovém paneláku na nějaké jednotné modernizaci objektu to ne.

Souhlasím s tím, že představitelé vlastnických sdružení nejsou schopni se domluvit, ale nemyslím si, že by to bylo typické jen pro dnešní dobu. Je to především o těch lidech a doba v tom roli nehraje.
RegioMap Plzeňského kraje
SPZ - Sdružení přátel značek
Západočeská univerzita v Plzni
Tom120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 279
Registrován: 6-2007

Odesláno Čtvrtek, 21. června 2012 - 22:58:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Wlasta:
Jízdní vlastnosti, výkon motoru, dílenské zpracování, příšerná koncepce interiéru, málo místa, hodně smradu (=špatný větrání - malý okna a to střešní s tou síťkou to snad nemyslí vážně), vysoká míra rachtavosti, laciné plasty v interiéru, praskání rámů, hroznej zvuk, zastaralej vzhled. Srovnávám to se Solarisem, MANem, Volvem, Citarem a Ibisem Citislizem. Karosy 700 do toho netahejte. To s tím nic společného. Jediná výhoda SORu je nízká pořizovací cena a (snad) nížší provozní náklady.
Stránky o nákladních vozidlech TATRA: TATRA-page